Intranätet - Så här gör du!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Intranätet - Så här gör du!"

Transkript

1 Intranätet - Så här gör du! Inkorg & Utkorg Faktabibliotek med mallar, handlingsplaner, annonsmallar, logotyp med mera. Personalnyheter Blogg Kalender med kurser med mera. Även möjlighet för användare att sprida träffar/kurser genom kalendern. Nyhetsbrev både via e-post och/eller SMS Diskussionsforum där du kan skapa, följa och läsa inlägg. Även möjlighet för användare att skapa ett eget öppet diskussionsforum för exempelvis en styrelse.

2 Hitta till sidan och registrering Öppna webbläsaren (Internet Explorer eller liknande) och gå till adressen: intranat.helamanniskan.se Observera inget www i adressen. Väl inne på sidan finns en inloggningsruta/registreringsruta. För att registrera sig som medlem på Intranätet och ta del av alla funktioner så välj att trycka på knappen Gå med. Registrering: Ett fönster med registreringsuppgifter öppnas. Fyll i alla uppgifter noggrant. Se till att välja ett användarnamn som talar om vem du är. Det blir lättare för andra medlemmar att hitta dig då. Enhetens namn är också viktigt att ange av samma skäl. Nyhetsbreven bör du svara ja till. Intressant information kommer att komma denna väg. Skulle informationsmängden kännas för stor går det alltid bra att avregistrera sig från breven i ett senare skede. Nyhetsbrev via SMS är också en bra funktion. Det möjliggör att man

3 kan få sista minuten -information om sådant som är viktigt. Exempelvis om att man bör anmäla sig till ledarforum snarast. Börja surfa När du har gjort din registrering så kommer ett lösenord att skickas till din registrerade e-postadress. Detta lösenord kan du sedan ändra till något mer familjärt. Väl inne på communityt möts du av de senaste händelserna, så som blogginlägg, nya diskussionstrådar, eventuella e-postmeddelanden till dig osv.

4 Ändra dina uppgifter och lägg in personlig text och bild För att ändra dina personliga uppgifter, lösenord, profilnamn, lägga in bild och så vidare så klicka på någon av rubrikerna Byt bild eller Ändra uppgifter. Dessa rubriker hittar du nästan längst upp till höger. uuuu Väl inne på communityt kan du delta i olika diskussioner, själv starta diskussioner samt välja och följa diskussioner som du tycker är intressant. Detta gör du under rubriken Forum. Läs även mer om hur du kan använda forumet i exempelvis styrelsearbetet, genom att skapa ett forum kring din styrelse. Se nästa sida! Under rubriken Nyheter hittar du främst artiklar från personaltidningen. Under rubriken Blogg kan du följa bloggen som sköt av Hela Människans informatör. Där kan viktig information om communityts funktioner, tekniska nyheter och dylikt beskrivas.

5 Rubriken Kalenderhändelser är en viktig funkion. Här kan du få vetskap om saker som händer inom Hela Människan, träffar, kurser, dagar osv. Du som medlem kan även själv föreslå en händelse. Se mer på näst sista sidan om hur du själv kan föreslå en kalenderhändelse! Skapa en tråd/diskussion för din styrelse* *eller annan passande grupp. Observera att tråden är åtkomlig för alla medlemmar på Intranätet! Skapa en tråd för den lokala styrelsen Välj rätt forumrubrik Styrelser i Hela Människan genom att klicka på texten.

6 Väl inne på sidan tråden så välj skapa tråd Sedan kan du bevaka tråden och få upp nya inlägg direkt i din profil.

7 Så här föreslår du en händelse i kalendern Händelsen som föreslås och måste godkännas av en administratör innan den läggs in. Var därför ute i god tid om du vill ha med något, någon eller några veckor innan minst. Så här gör du Klicka på texten Kalenderhändelse Fyll sedan i alla uppgifter om tid, sluttid, plats, arrangör och programbeskrivning och ange telefonnummer dit du kan bli nådd närmsta tiden. Det är viktigt att du gör detta så noga som möjligt. Så fort kalendernhändelsen är godkänd och utlagd kommer du få ett e-postmeddelande som talar om detta.

8 ? Frågor? Kontakta Hela Människans informatör Daniel Ryderholm, intranat.helamanniskan.se