Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga"

Transkript

1 Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Sida 1 (7) Ärende 5 Handläggare Stadshus AB: Krister Stralström Telefon: SLK: Ebba Agerman Telefon: Till Koncernstyrelsen och kommunstyrelsen Stadsledningskontorets och koncernledningens förslag till beslut A. Kommunstyrelsen respektive koncernstyrelsen för Stockholms Stadshus AB föreslår kommunfullmäktige besluta följande. 1. Inriktningen för nybyggnation omfattande ca 220 lägenheter inom fastigheterna Familjen 1 och Årsta, till en total investeringsutgift om 531 mnkr inkl. moms godkänns. B. Koncernstyrelsen beslutar för egen del följande. 1. Inriktningen för nybyggnation omfattande ca 220 lägenheter inom fastigheterna Familjen 1 och Årsta, till en total investeringsutgift om 531 mnkr inkl. moms godkänns. 2. Beslutet i ärendet justeras omedelbart Ingela Lindh Stadsdirektör/ VD Stockholms Stadshus AB Ragnar Östbergs plan Stockholm Telefon stockholm.se stadshusab.se Sammanfattning I linje med ökade målen för bostadsproduktion ansökte AB Svenska Bostäder i november 2016 om en markanvisning för den mark som ligger i utkanten av norra Östberga på fastigheten Årsta 1:1 och delvis på fastigheten Familjen 1. I markanvisningsavtalet bedöms området kunna bereda plats för ca 220 lägenheter byggda enligt konceptet Stockholmshus.

2 Sida 2 (7) Detaljplanen antas vinna laga kraft kring årsskiftet 2018/2019. Med dessa förutsättningar är bostäderna klara för inflyttning sommaren Stadsledningskontoret och koncernledningen anser att projektet utgör ett bra tillskott av hyreslägenheter i ett område där Svenska Bostäder redan är fastighetsägare. Stadsledningskontoret och koncernledningen anser att det är positivt att produktionskostnaden, enligt kalkylen, kan hållas relativt låg även om byggnation av garage, som normalt inte finns med i konceptet Stockholmshus, ingår. Stadsledningskontoret och koncernledningen noterar även att tidplanen från start av detaljplanearbetet till inflyttning i detta projekt är endast fyra år, vilket i dagens läge anses vara kort tid. Total projektkostnad är beräknad till 531 mnkr inkl. moms. Direktavkastningen är i linje med jämförbara flerbostadshus i området och de redovisade förutsättningarna i investeringskalkylen bedöms därmed vara marknadsmässiga. Projektet är att definiera som stort projekt (>300 mnkr) enligt kommunfullmäktiges investeringsregler. Stadsledningskontoret och koncernledningen uppmanar Svenska Bostäder att kontinuerligt återkomma till sin styrelse och till koncernledningen med lägesredovisningar i samband med tertialrapporterna. Vid större avvikelser ska bolaget återkomma med särskild lägesredovisning, till sin styrelse och koncernledning. Ärendets beredning Ärendet har beretts gemensamt av Stockholms Stadshus AB och stadsledningskontoret. Ärendet Bakgrund Stockholms stad planerar för nya bostäder fram till år I kommunstyrelsens förslag till budget 2018 har bostadsmålet kompletterats med ett reviderat delmål om att bygga bostäder fram till 2025 för att säkerställa en fortsatt hög byggtakt. Svenska Bostäder arbetar aktivt för att bidra till att uppnå detta mål genom att till år 2019 öka takten i nyproduktionen till ca byggstartade lägenheter per år.

3 Sida 3 (7) I linje med de ökade målen för bostadsproduktion ansökte Svenska Bostäder i november 2016 om en markanvisning för den mark som ligger i utkanten av norra Östberga på fastigheten Årsta 1:1 och delvis på fastigheten Familjen 1. I markanvisningsavtalet bedöms området kunna bereda plats för ca 220 lägenheter. Markanvisning för 220 lägenheter erhölls i maj 2017 och Start-PM togs den 15 juni 2017 i stadsbyggnadsnämnden. Detaljplanearbetet pågår och går enligt plan. Bild 1 Planområdet inom gult markerat område Projektet Den nya bebyggelsen kommer ligga i norra delen av Östberga, fördelad på två fastigheter. Den större fastigheten hamnar mellan Åbyvägen och Östbergabackarna, den mindre fastigheten ligger söder om Östbergabackarna på det som idag är markparkeringen inom fastigheten Familjen 1. De nya husen kommer att byggas inom konceptet Stockholmshusen och följer därmed mål för dessa avseende ekonomi, energianvändning och gestaltning.

4 Sida 4 (7) Bild 2 Bild från Stockholmshusens gestaltningsprogram Delar av den nya bebyggelsen kommer ligga på den befintliga parkeringen inom fastigheten Familjen 1. Projektet omfattar en omstrukturering av dessa platser som ingår i helhetslösningen av parkeringsplatser. Merparten av parkeringsplatserna för de blivande hyresgästerna kommer ligga i garage under den nya bebyggelsen eller i angränsande p-däck via parkeringsköp. Ett fåtal platser kan om möjligt placeras som markparkering. Bild 3 3D-volymerna visar en möjlig utformning av tillkommande bebyggelse Stockholmshusen har inte garage inom grundkonceptet. Detta projekt utgör alltså ett undantag. Staden tillämpar grönt

5 Sida 5 (7) parkeringstal, vilket innebär att delar av traditionellt parkeringstal kan ersättas med andra lösningar. Exempel på sådana är närhet till kollektivtrafik och bilpool. Idag är Östberga något avskuret, trots sitt centrala läge, med buss som enda kollektiva alternativet. Stadsdelens koppling till kollektivtrafiken kommer dock på sikt att förbättras, bl.a. så projekterar exploateringsnämnden för en flytt av genomfartsvägen Östbergabackarna samt att utreda om en möjlig utfart till Åbyvägen, vilket skulle förenkla och förkorta bussresan till övriga kollektiva knutpunkter. Exploateringsnämnden kommer även att utreda ett cykelstråk som skulle förenkla för cyklister som bor i området. Beslut om tunnelbana till Östberga har fattats inom den s k Sverigeförhandlingen, med ett preliminärt färdigställande kring Mål och syfte För att bidra till stadens bostadsmål planerar Svenska Bostäder att investera 531 mnkr för att bygga ca 220 lägenheter i norra Östberga. De nya husen kommer att byggas inom konceptet Stockholmshusen och följer därmed mål för dessa avseende ekonomi, energianvändning och gestaltning. Grundkonceptet är hus utan garage. Mål avseende ekonomi kan försvåras då Svenska Bostäder behöver bygga garage och eventuellt även göra parkeringsköp både för de tillkommande hyresgästerna och för dem som blir av med sin markparkering när parkeringsplatsen bebyggs. Tidplan Detaljplanearbetet som startade i juni 2017 beräknas antas i stadsbyggnadsnämnden under kvartal För genomförandebeslut gäller preliminärt kvartal för Svenska Bostäders styrelse och beslut i kommunfullmäktige kvartal Detaljplanen antas vinna laga kraft kring årsskiftet 2018/2019. Med dessa förutsättningar är bostäderna klara för inflyttning sommaren Ekonomi Total projektkostnad är beräknad till 531 mnkr inkl. moms. En detaljerad ekonomisk bedömning av Svenska Bostäders investering redovisas i värdeberäkningen, bilaga 3 (SEKRETESS).

6 Sida 6 (7) Risker De identifierade riskerna är: Överklagande detaljplan Grundläggningsförhållanden Krav på garage Prisutveckling för byggande Dialog med grannar startar och kan intensifieras efter detaljplaneprocessens samråd. Då entreprenaden är upphandlad i s.k. samverkan kan hela tiden dialog föras med entreprenören om alternativa metoder och material för att förhindra prisstegring. Antalet garageplatser kan minskas genom s k Gröna p-tal, men det kräver motåtgärder. Detta behöver utredas för att därigenom visa vad som är mest lämpligt för projektet. Projektets grundläggningsförhållanden har identifierats som en potentiell risk och behöver därför utredas vidare. Detta är särskilt viktigt för att kunna skapa förutsättningar för att hålla produktionskostnaderna nere. Uppföljning Rapportering i stora projekt sker regelbundet till styrelsen och koncernledningen. Projektet följs även upp genom sedvanlig rapportering till styrelse och ägare i samband med ordinarie tertialrapportering, enligt stadens projektstyrningsmetod för större projekt och investeringar samt genom planerat genomförandebeslut i början av Stadsledningskontorets och koncernledningens synpunkter och förslag Stadsledningskontoret och koncernledningen anser att projektet utgör ett bra tillskott av hyreslägenheter i ett område där Svenska Bostäder redan är fastighetsägare. Det är positivt att se att produktionskostnaden enligt kalkylen kan hållas relativt låg även om byggnation av garage ingår som normalt inte finns med i konceptet Stockholmshus. Stadsledningskontoret och koncernledningen noterar även att tidplanen från start av detaljplanearbetet till inflyttning i detta projekt är endast fyra år, vilket i dagens läge anses vara kort tid. Direktavkastningen är i linje med jämförbara flerbostadshus i området och de redovisade förutsättningarna i investeringskalkylen bedöms därmed vara marknadsmässiga.

7 Sida 7 (7) Projektet är att definiera som stort projekt (>300 mnkr) enligt kommunfullmäktiges investeringsregler. Stadsledningskontoret och koncernledningen uppmanar Svenska Bostäder att kontinuerligt återkomma till sin styrelse och till koncernledningen med lägesredovisningar i samband med tertialrapporterna. Vid större avvikelser ska bolaget återkomma med särskild lägesredovisning, till styrelse och koncernledning. Bilagor 1. Svenska Bostäder 2. Utdrag ur protokoll vid Svenska Bostäders styrelse Värderingskalkyl (SEKRETESS)

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder Vårbergsvägen, Skärholmen

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder Vårbergsvägen, Skärholmen Stockholms Stadshus AB Stadsledningskontoret Handläggare Stockholms Stadshus AB Krister Stralström Telefon: 08-508 297 58 Till Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen Tjänsteutlåtande Ärende 5 Sida 1 (7)

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-22 Ärende 11 Handläggare Stadshus AB: Krister Stralström Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga Utlåtande Rotel I+IX (Dnr 2018/000006) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Primus, Lilla Essingen

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Primus, Lilla Essingen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2018-01-17 Ärende 4 Handläggare Stadshus AB: Krister Stralström Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder inom del av fastigheterna Familjen 1 och Årsta 1:1 i Östberga 1 Styrelseärende Styrelsen 2017-12-07 Ärende 9 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Fredrik Ljungholm Telefon: 08-508 371 26 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-07 Ärende 14 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder m.m. i kv. Kristinebergs slott 10, Kungsholmen

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder m.m. i kv. Kristinebergs slott 10, Kungsholmen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-04-13 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Kabelverket 17, Älvsjö

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Kabelverket 17, Älvsjö Stadsledningskontoret Dnr KS 2019/571 Ärende 8 Sida 1 (5) 2019-04-04 Handläggare Krister Stralström Telefon: 0850829758 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontoret Susanne Dingle Telefon: 0850829261 Genomförandebeslut

Läs mer

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-08-18 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Stockholms Stadshus AB Stadsledningskontoret. Handläggare. Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen. Oscar Lavelid Telefon:

Stockholms Stadshus AB Stadsledningskontoret. Handläggare. Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen. Oscar Lavelid Telefon: G Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Dnr KS 2018/1123 Ärende 4 Sida 1 (7) 2018-06-18 Handläggare Oscar Lavelid Telefon: 0850829232 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontoret Karin Kolk Telefon: 0850829231

Läs mer

Genomförandebeslut, AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv. Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden

Genomförandebeslut, AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv. Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden Utlåtande 2014: RI+RV (Dnr 023-1957/2013) Genomförandebeslut, AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv. Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-26 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Andreas Jaeger Telefon: 08-508 29 369 SLK: Sverker Henriksson Telefon: 08-508 29 394

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt Valla Södra på Årstafältet

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt Valla Södra på Årstafältet 1 Styrelseärende Styrelsen 2018-03-15 Ärende 6 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Karin Ståhl Telefon: 08-508 371 28 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder m.m. i kv. Algoritmen, Hagastaden

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder m.m. i kv. Algoritmen, Hagastaden Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-02-18 Ärende 6 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Inriktningsbeslut AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden

Inriktningsbeslut AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden Utlåtande 2013:151 RI+RV (Dnr 023-1430/2013) Inriktningsbeslut AB Svenska Bostäder gällande nyproduktion av bostäder, kv Björnlandet, Norra Djurgårdsstaden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder vid Sunneplan och kv. Dalarö 1 i Farsta Inriktningsbeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder vid Sunneplan och kv. Dalarö 1 i Farsta Inriktningsbeslut Utlåtande 2014: RI (Dnr 023-1241/2014) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder vid Sunneplan och kv. Dalarö 1 i Farsta Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Sida 1 (6) 2017-08-22 Ärende 9 Handläggare SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Stadshus AB: Peter Dahlberg Telefon: 08-508 29 323 Till Koncernstyrelsen

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen Utlåtande 2013:48 RI+RV (Dnr 311-340/2013) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut SISAB gällande om-, ny- och tillbyggnad av Fridhemsskolan på Kungsholmen

Genomförandebeslut SISAB gällande om-, ny- och tillbyggnad av Fridhemsskolan på Kungsholmen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-05-22 ÄRENDE 7 Handläggare SLK: Katharina Gratschew Telefon: 08-508 29 311 Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Primus, Lilla Essingen

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Primus, Lilla Essingen Utlåtande Rotel I+IX (Dnr 2018/000005) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Primus, Lilla Essingen Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Bilaga 2 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-10-12 Ärende nr 8 2017-10-04 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Örtuglandet 1, Åkeslund

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Örtuglandet 1, Åkeslund Utlåtande Rotel I + Rotel III (Dnr KS 2019/566) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Örtuglandet 1, Åkeslund Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 311-340/2013) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders ombyggnad till studentbostäder i kvarteret Vallgossen 14 inom Kungsholmen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut för AB Stockholmshem gällande ombyggnad av bostäder i Valla torg-området, Årsta, i samband med Stockholms stads EUprojekt

Genomförandebeslut för AB Stockholmshem gällande ombyggnad av bostäder i Valla torg-området, Årsta, i samband med Stockholms stads EUprojekt Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-09-18 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Andreas Jaeger Telefon: 08-508 29 069 SLK: Sverker Henriksson Telefon: 08-508 29 394

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Älvsjöstaden kv. 2 (tidigare kv. Kabelverket 2 och 7) Genomförandebeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Älvsjöstaden kv. 2 (tidigare kv. Kabelverket 2 och 7) Genomförandebeslut Utlåtande 2015:64 RI+IX (Dnr 112-693/2015) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i Älvsjöstaden kv. 2 (tidigare kv. Kabelverket 2 och 7) Genomförandebeslut Option för nyproduktion Sandaletten kv.

Läs mer

Stadsledningskontorets och koncernledningens förslag till beslut

Stadsledningskontorets och koncernledningens förslag till beslut STADSLEDNINGSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare SLK: Katharina Gratschew, tfn 08-508 29 311 Handläggare Stockholms Stadshus AB: Susanna Höglund, tfn 08-508 29 758 Till Koncernstyrelsen och kommunstyrelsen

Läs mer

Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1543)

Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1543) Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1543) Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, förskola och lokaler inom detaljplaneområde Allgunnen, del av Årstastråket etapp 3, stadsdelen

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Marman samt förvärv av fastigheten Årsta 1:7 Inriktningsbeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Marman samt förvärv av fastigheten Årsta 1:7 Inriktningsbeslut Utlåtande 2015:130 RI+IX (Dnr 112-1469/2015) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Marman samt förvärv av fastigheten Årsta 1:7 Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden Utlåtande 2013:3 RI+RV (Dnr 311-1384/2012) Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Töfsingdalen i Norra Djurgårdsstaden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1544)

Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1544) Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1544) Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder och lokaler inom detaljplaneområdet Bolidentriangeln, del av Årstastråket etapp 3, stadsdelen

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Kabelverket 17, Älvsjö

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Kabelverket 17, Älvsjö Utlåtande Rotel I, Rotel III (Dnr KS 2019/571) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Kabelverket 17, Älvsjö Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal

Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Utlåtande 2013: RI (Dnr 023-632/2013) Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och kv. Syllen, i Årstadal Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid Björnmossevägen i Kälvesta

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid Björnmossevägen i Kälvesta Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1812) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid Björnmossevägen i Kälvesta Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 6 Sida 1 av 5 2017-08-30 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10 1(8) Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 5 2017-08-30 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut

Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut Utlåtande 2016:154 RI+VII (Dnr 112-1207/2016) Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Perstorp i Sköndal

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Perstorp i Sköndal Utlåtande 2015:20 RI+IX (Dnr 023-1447/2014) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Perstorp i Sköndal Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Inriktningen

Läs mer

Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm

Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm Utlåtande 2013:101 RI+RV (Dnr 311-814/2013) Inriktningsbeslut för AB Stockholmshem gällande nyproduktion av bostäder, Rosenlundsparken, Södermalm Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Utlåtande 2014: RI+V (Dnr 023-555/2014) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

SISAB:s nybyggnation av skola i Norra Djurgårdsstaden Inriktningsbeslut

SISAB:s nybyggnation av skola i Norra Djurgårdsstaden Inriktningsbeslut Utlåtande 2014: RI+RIV (Dnr 308-296/2014) SISAB:s nybyggnation av skola i Norra Djurgårdsstaden Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Inriktningen för nybyggnation

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder intill Kärrtorps idrottsplats och Vikstensvägen, Kärrtorp

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder intill Kärrtorps idrottsplats och Vikstensvägen, Kärrtorp 1 Styrelseärende Styrelsen 2017-03-16 Ärende 5 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Karin Ståhl Telefon: 08-508 371 28 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder intill

Läs mer

SISAB:s nybyggnation av skola i Årstaberg Sjöviksskolan Inriktningsbeslut

SISAB:s nybyggnation av skola i Årstaberg Sjöviksskolan Inriktningsbeslut Utlåtande 2014:62 RI+RIV (Dnr 308-294/2014) SISAB:s nybyggnation av skola i Årstaberg Sjöviksskolan Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Inriktningen för

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Pucken, Västertorp

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Pucken, Västertorp Styrelseärende 2016-11-14 ÄRENDE NR 14 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2016-12-06 DNR2016/1434-1.2.1 HANDLÄGGARE Kjerstin Skoglund Projektutvecklare Tfn 08-737 21 22 Kjerstin.skoglund@familjebostader.com Inriktningsbeslut

Läs mer

Underlag gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Spjutsö, Farsta Strand

Underlag gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Spjutsö, Farsta Strand Styrelseärende ÄRENDE NR 9 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-09-04 DNR FB 2018/1180 2018-08-28 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Underlag gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Utlåtande 2014:88 RI+V (Dnr 023-555/2014) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Hornslandet (tidigare kv. N15) i DP Norra 2 i Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Vedstapeln, Stureby

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Vedstapeln, Stureby Styrelseärende 2016-11-28 ÄRENDE NR 12 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2016-12-06 DNR 2016/1438-1.2.1 HANDLÄGGARE Kjerstin Skoglund Projektutvecklare Tfn 08-737 21 22 Kjerstin.skoglund@familjebostader.com Inriktningsbeslut

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande SISAB:s nybyggnad och kapacitetsökning av grundskolan Gröndalsskolan

Inriktningsbeslut gällande SISAB:s nybyggnad och kapacitetsökning av grundskolan Gröndalsskolan Stockholms Stadshus AB Stadsledningskontoret Handläggare Stockholms Stadshus AB Peter Dahlberg Telefon: 08-508 293 23 Till Koncernstyrelsen och kommunstyrelsen Ärende 7 Sida 1 (6) 2018-02-27 Stadsledningskontoret

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, LSS-boende och kompletterande lokaler i Mariehäll 1:10, Bromma Inriktningsbeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, LSS-boende och kompletterande lokaler i Mariehäll 1:10, Bromma Inriktningsbeslut Utlåtande 2017:243 RI+IX (Dnr 112-1386/2017) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, LSS-boende och kompletterande lokaler i Mariehäll 1:10, Bromma Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Nyproduktion av bostäder i Kv. Rebeckorna 1.

Nyproduktion av bostäder i Kv. Rebeckorna 1. Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2015-12-03 Ärende nr 11 Sida 1 av 5 2015-11-26 Handläggare: Bertil Ekvall E-post: bertil.ekvall@stockholmshem.se Telefon: 08-50839298 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och Syllen, i Årstadal

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och Syllen, i Årstadal Utlåtande 2012: RI+V (Dnr 023-341/2012) Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder inom kv. Golvläggaren och Syllen, i Årstadal Genomförandebeslut gällande AB Stockholmshems

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Banken, Hägerstensåsen Genomförandebeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Banken, Hägerstensåsen Genomförandebeslut Utlåtande 2017:196 RI+IX (Dnr 112-858/2017) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Banken, Hägerstensåsen Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m.fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Inriktningsbeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m.fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Inriktningsbeslut Utlåtande 2018:12 RI+IX (Dnr 112-1748/2017) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m.fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Utlåtande 2015:81 RI+VIII (Dnr 112-937/2015) Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom Albano samarbetsavtal med Akademiska Hus Stockholm AB

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom Albano samarbetsavtal med Akademiska Hus Stockholm AB Utlåtande 2013:2 RI+RV (Dnr 311-1465/2012) Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder inom Albano samarbetsavtal med Akademiska Hus Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder vid Vårbergsvägen i Skärholmen

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder vid Vårbergsvägen i Skärholmen 1 Styrelseärende Styrelsen 2018-02-08 Ärende 9 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Christopher Hoff Telefon: 08-508 371 23 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder

Läs mer

AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Ledinge 1, Tensta Genomförandebeslut

AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Ledinge 1, Tensta Genomförandebeslut Utlåtande 2017: RI+IX (Dnr 112-1635/2016) AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder i kv. Ledinge 1, Tensta Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Genomförandet

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved Genomförandebeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved Genomförandebeslut Utlåtande 2017:9 RI+IX (Dnr 112-1656/2016) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Säterhöjden i Rågsved Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, två förskolelokaler samt en underjordisk tennishall i Stadshagen Inriktningsbeslut

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, två förskolelokaler samt en underjordisk tennishall i Stadshagen Inriktningsbeslut Utlåtande 2017:242 RI+IX (Dnr 112-1385/2017) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder, två förskolelokaler samt en underjordisk tennishall i Stadshagen Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Nyproduktion av bostäder i Kv. Sävlången m.fl. i Årsta

Nyproduktion av bostäder i Kv. Sävlången m.fl. i Årsta Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2015-12-03 Ärende nr 12 Sida 1 av 6 2015-11-26 Handläggare: Malin Key E-post: malin.key@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 295 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Nyproduktion av bostäder i Kv. Persikan, Södermalm.

Nyproduktion av bostäder i Kv. Persikan, Södermalm. Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2016-11-03 Ärende nr 4 Sida 1 av 6 2016-10-25 Handläggare: Bertil Ekvall E-post: bertil.ekvall@stockholmshem.se Telefon: 08-50839298 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Nyproduktion tillfälliga bostäder Sätra 2:1, Bredäng

Nyproduktion tillfälliga bostäder Sätra 2:1, Bredäng Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 9 Sida 1 av 5 2017-08-30 Handläggare: Patrik Andersson Telefon: 08-508 39 201 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Nyproduktion tillfälliga

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Prästgårdshagen 1, Älvsjö

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Prästgårdshagen 1, Älvsjö Styrelseärende ÄRENDE NR 13 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2015-02-10 DNR 2015/0140-3.2.3 2015-01-23 HANDLÄGGARE Pia Ninche Projektutvecklare Tfn 08-737 22 09 pia.ninche@familjebostader.com Inriktningsbeslut

Läs mer

Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck

Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck ÄRENDE 12 vid styrelsemöte 2012-06-14 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck Bakgrund I Vision 2030 etablerade Stockholms stad ambitionen

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i del av Västberga 1:1, projekt Rosenstenen i Solberga

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i del av Västberga 1:1, projekt Rosenstenen i Solberga Utlåtande Rotel I+III (Dnr KS 2018/1806) Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i del av Västberga 1:1, projekt Rosenstenen i Solberga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende nyproduktion av bostäder och garage inom fastigheten Kämpinge 2 i Tensta

Inriktningsbeslut avseende nyproduktion av bostäder och garage inom fastigheten Kämpinge 2 i Tensta 1 Styrelseärende Styrelsen 2018-03-15 Ärende 5 Handläggare: Jenny Berglund Telefon: 08-508 371 04 Karin Åkerström Telefon: 08-508 371 44 Till styrelsen Inriktningsbeslut avseende nyproduktion av bostäder

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Länsmannen, Gamla Enskede

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Länsmannen, Gamla Enskede ÄRENDE NR 19 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2015-12-01 DNR2015/1644-1.2.1 2015-11-17 HANDLÄGGARE Anja Norman T.f. Projektledare Tfn 08-737 21 48 Anja.norman@familjebostader.com Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Dalarö, Farsta

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Dalarö, Farsta Styrelseärende ÄRENDE NR 10 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-10-09 DNR FB 2018/1177 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

Nyproduktion av bostäder i Kv. Lugnet 3 Hammarby sjöstad

Nyproduktion av bostäder i Kv. Lugnet 3 Hammarby sjöstad Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2016-04-21 Ärende nr 4 Sida 1 av 5 2016-04-12 Handläggare: Bertil Ekvall E-post: bertil.ekvall@stockholmshem.se Telefon: 08-50839298 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (5) 2019-04-08 Handläggare Hannes Appelgren 08 508 266 77 Till Exploateringsnämnden 2019-05-23 Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande SISAB:s ny- och ombyggnad av Sveaplans grundskola inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde

Inriktningsbeslut gällande SISAB:s ny- och ombyggnad av Sveaplans grundskola inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde Stadsledningskontoret Handläggare Peter Dahlberg Telefon: 08 508 293 23 Till Kommunstyrelsen Tjänsteutlåtande Dnr KS 2018/1276 Ärende 7 Sida 1 (6) 2018-09-11 Stadsledningskontoret Åsa Berglind Telefon:

Läs mer

AB Svenska Bostäders nyproduktion i kv. Plankan 24 på Södermalm Reviderat genomförandebeslut

AB Svenska Bostäders nyproduktion i kv. Plankan 24 på Södermalm Reviderat genomförandebeslut Utlåtande 2017:11 RI+IX (Dnr 112-1634/2016) AB Svenska Bostäders nyproduktion i kv. Plankan 24 på Södermalm Reviderat genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Persikan, Södermalm

AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Persikan, Södermalm Utlåtande Rotel I+IX (Dnr KS 2018/808) AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i kv. Persikan, Södermalm Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Genomförandet

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB. Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Prästgårdshagen 1, Solberga

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Prästgårdshagen 1, Solberga Styrelseärende 2018-05-24 ÄRENDE NR 10 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-06-05 DNR FB 2018/887 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Väddö, Farsta

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Väddö, Farsta Styrelseärende ÄRENDE NR 9 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-10-09 DNR 2018/1176 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (6) 2016-11-16 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Algoritmen, Hagastaden

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Algoritmen, Hagastaden ÄRENDE NR 17 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2015-12-01 DNR2015/1642-1.2.1 2015-11-06 HANDLÄGGARE Anja Norman T.f. Projektledare Tfn 08-737 21 48 Anja.norman@familjebostader.com Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Kristinebergs slott 10, Västra Kungsholmen.

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Kristinebergs slott 10, Västra Kungsholmen. Styrelseärende ÄRENDE NR 20 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2016-02-23 DNR 2016/0186-1.2.1 2016-02-23 HANDLÄGGARE Valentina Lind Projektledare Tfn 08-737 22 48 valentina.lind@familjebostader.com Inriktningsbeslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Bjurö etapp 1, Farsta Strand

Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Bjurö etapp 1, Farsta Strand Styrelseärende ÄRENDE NR 8 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2018-10-09 DNR FB 2018/1175 KONTAKT Björn Sjölander Projektutvecklingsavdelningen Tfn 08-737 24 58 Genomförandebeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Sandaletten, Älvsjö

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Sandaletten, Älvsjö Handläggare Pia Ninche 08 737 22 09 Styrelseärende 2014-08-26 Ärende nr 21 Dnr 2014/1620-3.2.3 DATUM: 2014-08-11 Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv Sandaletten,

Läs mer

Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut

Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut Utlåtande 2017:214 RVII (Dnr 112-1123/2017) Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Markanvisning för seniorbostäder inom del av fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Riksbyggen Ekonomisk Förening/ Bonum seniorboende.

Markanvisning för seniorbostäder inom del av fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Riksbyggen Ekonomisk Förening/ Bonum seniorboende. Ann Wetterström Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 36 ann.wetterstrom@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-04-18 Markanvisning för seniorbostäder inom del av fastigheten Åkeshov

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av studentlägenheter i kv Årstastråket etapp 2, kv Ormlången

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av studentlägenheter i kv Årstastråket etapp 2, kv Ormlången Handläggare Pia Ninche 08 737 22 09 Styrelseärende 2014-08-26 Ärende nr 23 Dnr 2014/1618-3.2.3 DATUM: 2014-08-11 Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av studentlägenheter i kv Årstastråket

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder i kv Primus, Lilla Essingen

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder i kv Primus, Lilla Essingen 1 Styrelseärende Styrelsen 2017-12-07 Ärende 8 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Leif Bergman Telefon: 08-508 371 21 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder i

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-14 Handläggare Michaela Jögi 08-508 276 24 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Förslag till beslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB Dnr Sida 1 (7) 2018-01-09 Handläggare Jenny Lindén 08-508 266 99 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Rösträknaren i Årsta Genomförandebeslut

AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Rösträknaren i Årsta Genomförandebeslut Utlåtande 2016:15 RI+IX (Dnr 112-1841/2015) AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i kv. Rösträknaren i Årsta Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Nyproduktion av bostäder i Kv. N15 inom DP Norra 2, Östermalm, Norra Djurgårdsstaden

Nyproduktion av bostäder i Kv. N15 inom DP Norra 2, Östermalm, Norra Djurgårdsstaden Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2012-10-18 Ärende nr 9 Sida 1 av 6 2012-10-10 Handläggare: Peter Ekman E-post: peter.ekman@stockholmshem.se Telefon: 08-50839209 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid kv. Persikan på Södermalm Inriktningsbeslut

AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid kv. Persikan på Södermalm Inriktningsbeslut Utlåtande 2017:218 RI+IX (Dnr 112-1120/2017) AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder vid kv. Persikan på Södermalm Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Sandstugan 3, Johanneshov

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Sandstugan 3, Johanneshov Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 8 Sida 1 av 5 2017-08-30 Handläggare: Patrik Andersson Telefon: 08-508 39 201 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Nyproduktion tillfälliga

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB Dnr Sida 1 (7) 2018-05-30 Handläggare Anna-Greta Holmbom Björkman 08-508 267 77 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling

Läs mer

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Grimsta 1:2 m fl Hässelby Strand

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Grimsta 1:2 m fl Hässelby Strand Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2018-09-13 Ärende nr 5 Sida 1 av 5 2018-09-05 Handläggare: Patrik Andersson Telefon: 08-508 39 201 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Nyproduktion tillfälliga

Läs mer

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Platinan 1 (Grimsta), Vällingby

Nyproduktion tillfälliga bostäder i Kv. Platinan 1 (Grimsta), Vällingby Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2018-02-08 Ärende nr 8 Sida 1 av 5 2018-01-31 Handläggare: Patrik Andersson Telefon: 08-508 39 201 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Nyproduktion tillfälliga

Läs mer