Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi återvinner i Vaxholms skärgård"

Transkript

1 Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2019

2 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2019 års sophämtning i skärgården. Den nya taxan börjar gälla 1 april Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB avfallshanteringen på öar utan väg- eller färjeförbindelse till fastlandet. Vi fortsätter tillsammans med er att märka upp alla soptunnor med fastighetsbeteckning. För att hämtningen ska fungera så smidigt som möjligt ber vi dig ställa soptunnan synlig och lättillgänglig för vår hämtpersonal. Säckhämtning är ett tungt arbete. För att minska personalens arbetsskador arbetar vi med att hitta andra lösningar. En lösning är att flera hushåll går samman och slänger soporna i en storbehållare. Om du är intresserad av en sådan lösning och samtidigt vill minska kostnaden för sophämtningen är du välkommen att kontakta vår kundservice. Vi önskar dig en trevlig sommar och tackar på förhand för din hjälp!

3 För att människor ska kunna bo i skärgården året runt arbetar vi för en lättillgänglig avfallshantering. På så sätt är vi med och skapar förutsättningar för en levande skärgård.

4 Våra abonnemang i skärgården 2019 Från och med 1 april 2019 är abonnemangsformerna ändrade som du ser nedan. Årets hämtschema ser du nedan. Avgiften för hushållsavfallet i skärgården består av en grundavgift och en rörlig avgift. Grundavgiften är kronor per år och bostad. Utöver det tillkommer den rörliga avgiften som baseras på vilken abonnemangsform du väljer. Abonnemang Antal hämtningar Rörlig avgift Kr/år Veckor för säckhämtning Helår , 18, 20, 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 Helår permanent , 20, 25, 28, 32, 36, kompostering 1, 2 40, 44 Fritid , 20, 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 38, 42, 46 Fritid kompostering , 26, 28, 30, 34, 38, 42, 46 Gemensam storbehållare och uppsamlings- plats 1 Lämpligt är hushåll per storbehållare (kostnad per hushåll) 16, 20, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 40, 46 och hämtning vintertid på utvalda öar. 1. Se veckor för säckhämtning. Resterande del av året sker hämtning från storbehållare. Ramsö har säckhämtning året om. 2. För abonnemanget krävs godkänd kompostanläggning. Ansökan görs hos Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor.

5 Detta kan du lämna på återvinningsfärjan Innan du kommer till färjan, gör grovsorteringen hemma. Skilj på exempelvis metall- och trädelar. För att undvika trängsel och köer ber vi er att varken lämna säckar eller att sortera säckar på färjan. Hjälp varandra istället och gå ombord med en sak i taget. Småhus och verksamheter får lämna hushållsavfall enligt fraktionerna nedan. Verksamheter får ej lämna specifikt verksamhetsavfall. Fraktion Grovavfall till sortering Metall Exempel Skrymmande saker som inte kan läggas i soptunnan för att det är för stort eller väger för mycket. Till exempel stoppade möbler, madrasser, textilier och husgeråd. OBS! Inget byggavfall. Cyklar, barnvagnar, kastruller och stekpannor, verktyg till exempel såg och yxa. Träavfall Möbler i trä, leksaker och husgeråd i trä. OBS! Ej impregnerat trä. Farligt avfall Elavfall Färgat glas Ofärgat glas Målarfärg, lösningsmedel, spillolja, bekämpningsmedel. Nästan all hantering sker för hand av vår personal. Därför ska du lämna det i hela och ordentligt förslutna förpackningar. OBS! Märk förpackningarna tydligt med vad de innehåller. Allt med sladd eller batteri, lampor och ljuskällor, el- och batteridrivna leksaker, telefoner, brödrostar, vitvaror, elverktyg. OBS! Kylar och frysar från affärsverksamhet får ej lämnas. Flaskor, burkar och övriga förpackningar av glas. Flaskor, burkar och övriga förpackningar av glas.

6 Återvinningsfärjan den flytande återvinningscentralen Här nedanför kan du se när färjan kommer till dig under Återvinningsfärjan kan vara en riskfylld miljö. Tänk på att ha ordentliga skor på dig och att du håller uppsikt över dina barn. Tack för ditt bidrag och för att du sorterar rätt på färjan! Hämtställe Hämttillfälle vår/sommar Tid Edholma Lördag 11/ Furuholmen Lördag 18/ Färjeläget Tynningö Söndag 5/ Hästholmen Lördag 4/ Höganäs Söndag 5/ Kalvholmen Lördag 18/ Knutsholm Lördag 4/ Ramsö Lördag 11/ Risholmen Lördag 18/ Skogsö udde Lördag 4/ Stegesund Lördag 18/ Vasholmen Lördag 18/ Vikingsborg Lördag 4/ Västra Granholmen Lördag 18/ Östra Granholmen Lördag 18/

7 Vi har tidigare år haft problem med personer som lämnar sopor vid bryggor dagar innan färjan kommer, detta leder till problem för alla båtar och är dumpning. Detta få inte förkomma! Hämtställe Hämttillfälle sommar/höst Tid Edholma Lördag 14/ Furuholmen Lördag 31/ Färjeläget Tynningö Söndag 8/ Hästholmen Lördag 7/ Höganäs Lördag 7/ Kalvholmen Lördag 31/ Knutsholm Lördag 7/ Norra Tynningö Söndag 8/ Ramsö Lördag 14/ Risholmen Lördag 31/ Skogsö södra Lördag 7/ Skogsö Udde Lördag 7/ Stegesund Lördag 31/ Vasholmen Lördag 31/ Vikingsborg Lördag 7/ Västra Granholmen Lördag 31/ Östra Granholmen Lördag 31/

8 För att underlätta arbetsmiljön för sophämtarna i skärgården har Roslagsvatten valt att placera ut behållare för glas eller tidningar på utvalda platser i skärgården. På vår hemsida kan du se var behållarna finns.

9 Tips inför din sophämtning! Vi vill leverera en bra tjänst som underlättar vardagen för dig som kund. Samtidigt ber vi om din förståelse för de utmaningar som personalen möter varje dag under den intensiva sommarperioden i skärgården. Genom att tänka på följande saker hjälper du personalen i deras arbete: Stickande och skärande föremål i sopsäcken kan skada personalen som hämtar soporna. Vi ber dig därför förpacka grillpinnar, skärvor och andra vassa föremål i exempelvis tidningspapper innan du slänger dem. Personalen som hämtar sopor i skärgården har en tung arbetsmiljö. Se till att din säck inte väger mer än 15 kg så skonar du sophämtarens rygg. Har du extra mycket sopor vid enstaka tillfällen kan extra säckar lämnas vid ordinarie tömningstillfälle mot en kostnad på 165 kr/säck. Ställ din soptunna synligt vid din fastighetsgräns. Elavfall och farligt avfall lämnar du på återvinningsfärjan för att det ska tas omhand på rätt sätt. Det är inte tillåtet att slänga det i den vanliga soppåsen. Du har naturligtvis möjlighet att lämna grovavfall och farligt avfall på Eriksö återvinningscentral. Öppettider och mer information om vad som kan lämnas hittar du på roslagsvatten.se Tack för din hjälp!

10 På Mina sidor kan du se när vi tömmer ditt enskilda avlopp. Om du anger fastighetsbeteckning och ditt mobilnummer till vår kundservice kan du också få SMS veckan innan din tömningsperiod startar.

11 Enskilt avlopp Har du ett enskilt avlopp som ska slamsugas ber vi dig se till att din anläggning är lättåtkomlig när det är dags för slamtömning. Det är också viktigt att slamfordonet kan ta sig fram på vägen till din fastighet. För att hjälpa oss ber vi dig att tänka på följande: Se till att din anläggning är tydligt utmärkt med en skylt på cirka en meters höjd så att personalen enkelt hittar till den. Även anslutningskopplingar ska vara utmärkta. Skyltar kan beställas via vår kundservice. Farbara transportvägar ska vara minst 2,5 meter breda och bäriga för slamfordonet. Röj eventuella buskar och grenar som hänger över transportvägen till din anläggning. Slamfordonet behöver ett fritt utrymme på 3 meters bredd och 3 meters höjd för att kunna ta sig fram. Se till att vägen mellan din anläggning och slamfordonets uppställningsplats är fri från hinder. Kontrollera att locket eller manluckan till din anläggning inte är övervuxen och att eventuella prydnadssaker är bortplockade. Om du har en sluten tank i husgrunden eller om tanken sitter inbyggd, ska anslutningskopplingen finnas lättillgänglig på utsidan av byggnaden samt vara utmärkt. Tänk på att personalen behöver ha nycklar och eventuella koder till bommar och lås i god tid. Vintertid är det viktigt att det är skottat och halkbekämpat på vägen fram till din anläggning och även kring anläggningen så att slamfordon och personal kan ta sig fram.

12 Roslagsvatten E-post: Telefon: För akut slamtömning efter kontorstid, ring roslagsvatten.se

Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Vi återvinner i Vaxholms skärgård Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2018 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2018 års sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär

Läs mer

Vi återvinner i Vaxholms skärgård

Vi återvinner i Vaxholms skärgård Vi återvinner i Vaxholms skärgård 2017 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om årets sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär

Läs mer

Vi återvinner i Österåkers skärgård

Vi återvinner i Österåkers skärgård Vi återvinner i Österåkers skärgård 2018 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om 2018 års sophämtning i skärgården med nya abonnemangsformer och avgifter. Den nya taxan börjar

Läs mer

Vi återvinner i Österåkers skärgård

Vi återvinner i Österåkers skärgård Vi återvinner i Österåkers skärgård 2017 Sophämtning i skärgården Våren är här och vi vill informera dig om årets sophämtning i skärgården. Även i år sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär

Läs mer

Vi återvinner i Österåkers skärgård

Vi återvinner i Österåkers skärgård Vi återvinner i Österåkers skärgård Nya entreprenörer Sedan 1 april 2016 sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär AB avfallshanteringen på öar utan väg- eller färjeförbindelse till fastlandet.

Läs mer

Vi återvinner i Vaxholms skärgård.

Vi återvinner i Vaxholms skärgård. Vi återvinner i Vaxholms skärgård. 2016 Ny personal. Sedan 1 april 2016 sköter Liselotte Lööf Miljö AB i samarbete med Melskär AB avfallshanteringen på öar utan väg- eller färjeförbindelse till fastlandet.

Läs mer

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus

Nu sänker vi. avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Nu sänker vi avfallstaxan! för dig som bor i enfamiljshus Visste du att vi har sänkt din grundavgift med 25%? Varsågod! Du som fastighetsägare kan glädjas åt lägre avgifter för din avfallshantering. Från

Läs mer

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter Hantering av sopkärl stockholm.se/avfall Kärltyper För boende i Stockholms stad finns det fyra kärlvarianter: 140-liters kärl 140-liters matavfallskärl 190-liters

Läs mer

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9

Hushållsavfall. OBS! Inga lösa hundar på hämtningsdagen! Giltig 1/4-30/9 Hushållsavfall Giltig 1/4-30/9 Hjulen ut mot gatan Vi arbetar med att förbättra arbetsmiljön för våra chaufförer. Vi ber dig att ställa ut sopkärlet, senast klockan 06:00 på hämtningsdagen, med hjulen

Läs mer

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG!

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! Till dig kan vi köra med liten sopbil Dags att välja sopabonnemang Du har tidigare fått information om att villa- och fritidshushållen i Lysekil kommer att få ett

Läs mer

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret Multihuset Flustret Multihuset Flustret fungerar som parkeringshus men rymmer även en mängd andra smarta funktioner. Särskilt uppmärksammat har de solceller som är integrerade i fasaden blivit. Återvinningsrum

Läs mer

Avfallstaxa för Vaxholms stad

Avfallstaxa för Vaxholms stad Avfallstaxa för Vaxholms stad Antagen av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Utfärdad med stöd av 27 kap 4 Miljöbalken 1 Generella bestämmelser Erläggande av renhållningsavgift Avgiftsskyldighet

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa Småhus och fritidshus Avfallstaxa Enköpings kommun 2016 Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för avfallsabonnemang, extra

Läs mer

Prislista för tömning av hushållsavfall. Vaxholms stad. Antagen av Kommunfullmäktige Gäller fr.o.m

Prislista för tömning av hushållsavfall. Vaxholms stad. Antagen av Kommunfullmäktige Gäller fr.o.m DATUM: 2019-01-23 SIDAN 1 (16) Prislista för tömning av hushållsavfall Vaxholms stad Antagen av Kommunfullmäktige 2018-12-18 Gäller fr.o.m. 2019-04-01 DATUM: 2019-01-23 SIDAN 2 (16) Innehållsförteckning

Läs mer

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun Småbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2019-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan

Läs mer

Prislista för tömning av hushållsavfall. Vaxholms stad

Prislista för tömning av hushållsavfall. Vaxholms stad SIDAN: 1 (17) Prislista för tömning av hushållsavfall Vaxholms stad Baseras på avfallstaxa antagen av Kommunfullmäktige 2015-12-14, med kompletteringar antagna 2018-06-18 Gäller fr.o.m. 2018-07-01 SIDAN:

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Enköpings kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Enköpings kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Enköpings kommun Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de vanligaste avfallsabonnemangen,

Läs mer

Avfallsfolder Vaxholm 2015 Med viktig information för hushållet

Avfallsfolder Vaxholm 2015 Med viktig information för hushållet Avfallsfolder Vaxholm 2015 Med viktig information för hushållet För en fungerande avfallshantering måste alla hjälpas åt. Här får du information som är bra att veta om kommunens avfallshantering och massor

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Arboga kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Arboga kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Arboga kommun Avfallstaxa Arboga kommun Antagen av Arbogas kommunfullmäktige. Taxan gäller från och med 2018-05-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Enköpings kommun Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige, gäller från och med 2017-01-01. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-12-12 173 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Underjordsbehållare 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR ASKERSUNDS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 96 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall

Läs mer

Avfallsfolder Vaxholm 2014. Nyttig information för hushållet

Avfallsfolder Vaxholm 2014. Nyttig information för hushållet Avfallsfolder Vaxholm 2014 Nyttig information för hushållet Nu förnyar vi avfallsfoldern i Vaxholm! För en fungerande avfallshantering måste alla hjälpas åt. Här får du information som är bra att veta

Läs mer

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering

Renhållningsavgift. Grundavgift och hämtningsavgift. Miljöstyrande avgifter för sophantering Renhållningsavgift för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun 2013 Renhållningsavgiften varierar beroende på hur ofta du har sophämtning, vilken storlek på kärlet du har, om du bor i villa

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Norbergs kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Norbergs kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Norbergs kommun Avfallstaxa Norbergs kommun Antagen av Norbergs kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2018-05-01 Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för de

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LAXÅ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 142 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall 6 Tilläggsavgifter

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS

RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS RENHÅLLNINGSTAXA 2018 ENBOSTADSHUS Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor, lösningsmedel,

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Enköpings kommun 2017 Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige, gäller från och med 2017-01-01. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

Renhållning i Mullsjö kommun

Renhållning i Mullsjö kommun Foto Hans Gille Renhållning i Mullsjö kommun Komplett renhållningstaxa 2017-03-08 1 Renhållningstaxa för Mullsjö Kommun Ny taxa gäller från 2016-01-01 enligt kommunfullmäktiges beslut.. Kundtjänst Öppettider

Läs mer

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun.

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun. RENHÅLLNINGSTAXA FÖR HEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige. ALLMÄNT Denna taxa träder i kraft 2017-01-01. Taxan avser de avgifter som enligt 27 kap. 4-6 Miljöbalken får uttagas av kommun för täckande

Läs mer

Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun

Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun Renhållningstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av kommunfullmäktige i Skinnskatteberg att gälla från och med 2019-01-01. Allmänt Taxan grundar sig på avgiftsprinciperna i Miljöbalken (SFS 1998:808).

Läs mer

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun

Avfallstaxa. Skinnskattebergs kommun Småbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS

RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS RENHÅLLNINGSTAXA 2019 ENBOSTADSHUS Detta ingår i taxan Tömning av kärl och hämtning av säck för hushållsavfall Inlämning av grovavfall, el-avfall och trädgårdsavfall samt farligt avfall (oljor, lösningsmedel,

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN Bilaga 2a AVFALLSTAXA FÖR HALLSBERGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-19, 142 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Underjordsbehållare 5 Slamtömning 5 Latrin

Läs mer

AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN

AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN AVFALLSTAXA FÖR LEKEBERGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 84 1 Innehåll Sid Inledande bestämmelser 3 Permanentboende 4 Fritidsboende 4 Slamtömning 5 Latrin 5 Grovavfall 6 Farligt avfall

Läs mer

kommun RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01

kommun RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01 ESIÖVS KOMMUN Höörs kommun HÖRBY KOMMUN RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2013-02-01 GILTIGHETSOMRÅDE Taxan avser avgifter för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Heby kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Heby kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Heby kommun Avfallstaxa Heby kommun Antagen av Heby kommunfullmäktige. Taxan gäller från och med 2018-05-01 I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för de vanligaste

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Sala kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Sala kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Sala kommun Avfallstaxa Sala kommun Antagen av Sala kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för de vanligaste avfallsabonnemangen, extra tjänster

Läs mer

AVFALLSSCHEMA 2015. Nyttig. www.sita.se 2016-02-29. Du med fritidsabonnemang kommer mellan oktober 2015 och mars 2016 ha tömning följande veckor:

AVFALLSSCHEMA 2015. Nyttig. www.sita.se 2016-02-29. Du med fritidsabonnemang kommer mellan oktober 2015 och mars 2016 ha tömning följande veckor: Nyttig information, värd att spara! Gäller t.o.m 2016-02-29 AVFALLSSCHEMA 2015 Privata hushåll LAHOLMS KOMMUN Vi tömmer ditt hushållskärl följande dagar: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Jämn v Ojämn

Läs mer

AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN

AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN NYTTIG INFORMATION, VÄRD ATT SPARA! Gäller t.o.m 2016-02-29 AVFALLSSCHEMA 2015 PRIVATA HUSHÅLL LAHOLMS KOMMUN Vi tömmer ditt hushållskärl följande dagar: Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Jämn v Ojämn

Läs mer

Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande

Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande Vatten- och avfallsenheten Information om avfallstaxa 1(5) En- och tvåbostadshus Gällande taxa finns på www.gotland.se/48863 Datum september 2018 Information om HUSHÅLLSAVFALL hämtning och omhändertagande

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa Småhus och fritidshus Avfallstaxa Sala kommun 2016 Avfallstaxa Sala kommun Antagen av Sala kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för avfallsabonnemang, extra tjänster samt

Läs mer

Du sköter hemkompostering av matavfall och vi hämtar restavfall. Normalt hämtar vi restavfall var 4:e vecka.

Du sköter hemkompostering av matavfall och vi hämtar restavfall. Normalt hämtar vi restavfall var 4:e vecka. RENHÅLLNINGSTAXA 2010 Det är renhållningsordningen som bestämmer vilka åtgärder som kommunen ansvarar för när det gäller hushållens avfall. För de här åtgärderna ska det också tas ut ersättning av fastighetsägaren

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Fagersta kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Fagersta kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Fagersta kommun Avfallstaxa Fagerstas kommun Antagen av Fagerstas kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2017-01-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad för

Läs mer

REGLER & AVGIFTER 2015

REGLER & AVGIFTER 2015 VI ERBJUDER E-FAKTURA TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM REGLER & AVGIFTER 2015 FÖR RENHÅLLNING, VATTEN OCH AVLOPP All information finns även på vår hemsida WWW.HOGANAS.SE under bygga, bo

Läs mer

Ny kommunal avfallstaxa. för flerfamiljshus och verksamheter

Ny kommunal avfallstaxa. för flerfamiljshus och verksamheter Ny kommunal avfallstaxa för flerfamiljshus och verksamheter 1 Varsågod Ny avfallstaxa gäller från 1 april 2012. Här kommer information till dig som fastighetsägare om den nya avfallstaxan som gäller för

Läs mer

RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål

RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål RENHÅLLNINGS- GUIDE 2018 Säffle/Åmål saffle.se / amal.se 6 Det här gör kommunen för dig SNABBA PUNKTER OM RENHÅLLNING Renhållningskollektiv & taxa Ser till att ditt hushållsavfall samlas in och tas om

Läs mer

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014 02 24, 10 Gäller fr om 2014 04 01 1 (8) Renhållningstaxan För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

AVFALLSFOLDER VAXHOLM 2011 NYTTIG INFORMATION VÄRD ATT SPARA!

AVFALLSFOLDER VAXHOLM 2011 NYTTIG INFORMATION VÄRD ATT SPARA! AVFALLSFOLDER VAXHOLM 2011 NYTTIG INFORMATION VÄRD ATT SPARA! Folder 2011.indd 1 2011-01-04 15:38:50 ALLMÄN INFORMATION huvudmannaskap för avfallsverksamheten i vaxholm Kommunfullmäktig beslutade att verksamheten

Läs mer

Avfall. Anna Brunned

Avfall.  Anna Brunned Avfall www.storuman.se Anna Brunned 076-127 67 74 Minimera Minsta mängden varor och produkter Fundera på varför du köper in är det ett måste? Ingår flaskor och förpackningarna i ett retursystem Finns ersättningsvara

Läs mer

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015

SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 SOPHÄMTNING FÖR SMÅHUS AVGIFTER 2015 MER UTSORTERAT BILLIGARE SOPHÄMTNING I Stockholm har vi vikttaxa. Du kan därmed själv påverka dina kostnader genom att minska vikten i kärlet. Du betalar en grundavgift

Läs mer

viktig INFo om HuR Du GöR med DINA SopoR SoRTERA ut TIDNINGAR och FöRpAckNINGAR EXTRA HämTNING och HämTNING Av FöR HÅRT packade och överfyllda kärl

viktig INFo om HuR Du GöR med DINA SopoR SoRTERA ut TIDNINGAR och FöRpAckNINGAR EXTRA HämTNING och HämTNING Av FöR HÅRT packade och överfyllda kärl RENHÅLLNINGSTAXA 2014 Det är renhållningsordningen som bestämmer vilka åtgärder som kommunen ansvarar för när det gäller hushållens avfall. För de här åtgärderna ska kommunen också ta ut ersättning av

Läs mer

Lagstadgad mervärdesskatt ingår i nedan angivna avgifter om inte annat anges.

Lagstadgad mervärdesskatt ingår i nedan angivna avgifter om inte annat anges. Beslutad av: Kommunfullmäktige KF 46, 2018-06-28 Dokumentansvarig: Lars Wissing Dokumenttyp: Taxa Giltighetstid: Årligen Gäller från: 2019-01-01 Diarienr: Renhållningstaxan Taxan avser de avgifter som

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KARLSHAMNS KOMMUN 2015 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande av hushållsavfall.kommunens avfallshantering regleras i miljöbalken, avfallsförordningen

Läs mer

Kortversion avfallstaxan 2019

Kortversion avfallstaxan 2019 Kortversion avfallstaxan 2019 för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun Priserna varierar beroende på hur ofta du har sophämtning, vilken storlek på kärlet du har, om du bor i villa eller

Läs mer

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01 Prislista Renhållning Gäller från och med 2011-01-01 Vad kostar soporna? Det är naturligtvis inte gratis att hålla rent. Du undrar kanske vad hämtningen av sopor samt övrigt avfall kostar i Ekerö kommun

Läs mer

Enbostadshus och fritidshus. Avfallstaxa

Enbostadshus och fritidshus. Avfallstaxa Enbostadshus och fritidshus Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun 2015-2016 Avfallstaxa Skinnskattebergs kommun Antagen av Skinnskattebergs kommunfullmäktige. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

Kortversion avfallstaxan 2018

Kortversion avfallstaxan 2018 Kortversion avfallstaxan 2018 för Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken och Älvkarleby kommun Priserna varierar beroende på hur ofta du har sophämtning, vilken storlek på kärlet du har, om du bor i villa eller

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Hallstahammars kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Hallstahammars kommun Avfallstaxa Hallstahammars kommun Antagen av Hallstahammars kommunfullmäktige. Gäller från 2018-05-01 Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnad

Läs mer

Några frågor om dig själv

Några frågor om dig själv Några frågor om dig själv C Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga

Läs mer

AVFALLSTAXA 2015 i Vansbro kommun

AVFALLSTAXA 2015 i Vansbro kommun 1 AVFALLSTAXA 2015 i Vansbro kommun Antagen av Kommunfullmäktige i Vansbro den 22 december 2014 134, dnr: KS 2014/617 2 AVFALLSTAXA 2015 För Vansbro kommuns avfallshantering att gälla fr o m 2015-01-01.

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR OLOFSTRÖMS KOMMUN 2013 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande av hushållsavfall.kommunens avfallshantering regleras i miljöbalken, avfallsförordningen

Läs mer

Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med

Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med Avfallstaxa 2017 för avfallshantering i Falu kommun Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse 2016-10-28 Gäller från och med 2017-01-01 1 1. Hushållsavfall Hushållsavfallet sorteras i brännbart och komposterbart

Läs mer

Renhållningstaxa. Allmänna bestämmelser. Författningssamling - Policydokument

Renhållningstaxa. Allmänna bestämmelser. Författningssamling - Policydokument Författningssamling - Policydokument Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: 2013-01-01 Antagen: KF 164, 2012-12-03 Varje kommun är enligt 15 kap 8 Miljöbalken skyldig att svara för omhändertagande

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2017

RENHÅLLNINGSTAXA 2017 RENHÅLLNINGSTAXA 2017 Söderköpings kommun Kommunfullmäktige Antagen 2016-12-07 151 Taxor och avgifter inom Renhållningsenheten Allmänt För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

TILL DIG SOM FÅR DEL I GEMENSAMT KÄRL/KÄRLSKÅP

TILL DIG SOM FÅR DEL I GEMENSAMT KÄRL/KÄRLSKÅP TILL DIG SOM FÅR DEL I GEMENSAMT KÄRL/KÄRLSKÅP Dags att välja sopabonnemang Du har tidigare fått information om att villa- och fritidshushållen i Lysekil kommer att få ett nytt insamlingssystem för hushållssopor

Läs mer

Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. 2012-01-01

Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. 2012-01-01 Avfallstaxa 2012 för avfallshantering i Falu kommun gäller fr. o. m. 2012-01-01 Avfallstaxa för Falu kommuns avfallshantering att gälla fr o m 2012-01-01 Lagstadgad mervärdeskatt ingår. Justerad av Falu

Läs mer

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Innehållsförteckning 3. Om avfallshantering. Sorteringsguide. 4. Avgifter 5. Valmöjligheter för villahushåll 6. Valmöjligheter för fritidshushåll

Läs mer

Flerfackssortering i Norrköping

Flerfackssortering i Norrköping Flerfackssortering i Norrköping Nu blir det enkelt att sortera Under hösten 2014 är bostadsområdena Ljunga, Svärtinge, Rist, Östra Husby, Fyrby, Sörby och Lindö utsedda till att prova ett nytt system för

Läs mer

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun.

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Heby kommun eller av entreprenör anlitad av Heby kommun. Dnr: 2017/0896-VKF-043 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR HEBY KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige. ALLMÄNT Denna taxa träder i kraft 2018-05-01. Taxan avser de avgifter som enligt 27 kap. 4-6 Miljöbalken får uttagas

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer

Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med

Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun. Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse Gäller från och med Avfallstaxa 2019 för avfallshantering i Falu kommun Beslutad av Falu Energi & Vattens styrelse 2018-10-23 Gäller från och med 2019-01-01 1 1. Hushållsavfall Hushållsavfallet sorteras i brännbart och komposterbart

Läs mer

En årlig avgift för omhändertagande av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall. GRUNDAVGIFTER Pris/år Enfamiljshus/permanentboende /

En årlig avgift för omhändertagande av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall. GRUNDAVGIFTER Pris/år Enfamiljshus/permanentboende / RENHÅLLNINGS AVFALLSTAXA 2019 Antagen av Kommunfullmäktige 2018-11-26 66 En årlig avgift för omhändertagande av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall. GRUNDAVGIFTER Pris/år 2019 2018 Enfamiljshus/permanentboende

Läs mer

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Västerås kommun

Småhus och fritidshus. Avfallstaxa. Västerås kommun Småhus och fritidshus Avfallstaxa Västerås kommun Avfallstaxa Västerås kommun Antagen av Västerås kommunfullmäktige. Taxan gäller från 2018-05-01. Allmänt I den här Avfallstaxan hittar du kostnader för

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Författningssamling

HÖRBY KOMMUN Författningssamling RENHÅLLNINGSTAXA gällande från 2013-02-01 GILTIGHETSOMRÅDE Taxan avser avgifter för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall i kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Avgifter för denna hantering

Läs mer

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1 (7) Bilaga 2 Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1. Taxa för hushållsavfall utom slam och latrin 2. Allmänt Avgifter i taxan är angivna inklusive moms. Dessa föreskrifter

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (10)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (10) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (10) F. 2.2 AVFALLSTAXA FÖR LOMMA KOMMUN Denna taxa för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall i har beslutats med stöd av 27 kap. 4 Miljöbalken. Taxa gäller från

Läs mer

Svedala Kommuns Författningssamling 2:17

Svedala Kommuns Författningssamling 2:17 Avfallstaxa för Svedala kommun Denna taxa för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall i Svedala kommun har beslutats med stöd av 27 kap. 4 Miljöbalken. Taxan är antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY. Gällande från 2014-01-01 GILTIGHETSOMRÅDE

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY. Gällande från 2014-01-01 GILTIGHETSOMRÅDE RENHÅLLNINGSTAXA FÖR KOMMUNERNA ESLÖV, HÖÖR OCH HÖRBY Gällande från 2014-01-01 GILTIGHETSOMRÅDE Taxan avser avgifter för hantering av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall i kommunerna Eslöv, Höör

Läs mer

Avfallstaxa 2014. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m.

Avfallstaxa 2014. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. Avfallstaxa 2013 Avfallstaxa 2014 för avfallshantering i Falu kommun för avfallshantering i Falu kommun gäller fr. o. m. 2013-01-01 gäller fr. o. m. 2014-01-01 Avfallstaxa 2014 Lagstadgad mervärdeskatt

Läs mer

Taxa för avfall och slam. Gäller från 2016 och tills vidare.

Taxa för avfall och slam. Gäller från 2016 och tills vidare. 2016 Taxa för avfall och slam Gäller från 2016 och tills vidare. Taxa för avfall och slam Taxan beslutades av kommunfullmäktige den 16 november 2015, 154 och gäller från och med 1 januari 2016. Taxan avser

Läs mer

SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN

SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN SORTERINGSINSTRUKTIONER PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN OFTA FELSORTERAT AVFALL Bildäck Stekpannor/Grytor Parasoll Skurskaft Sopborstar Skyfflar Cyklar Barnvagn Brassestolar/Solstolar/Baden-baden Gräsklippare

Läs mer

Renhållningstaxa 2003

Renhållningstaxa 2003 Renhållningstaxa 2003 Renhållningsavgiften Avfallshantering finansieras enbart genom renhållningsavgifter utan något stöd från skattemedel. Uppstår ett överskott går detta tillbaka till fastighetsägaren

Läs mer

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Småhus.

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Småhus. Avfallstaxa Sigtuna kommun Småhus www.sigtunavatten.se/avfall Avfallstaxa för småhus i Sigtuna kommun Utdrag ur avfallstaxan som gäller från och med den 1 januari 2017. Antagen av Sigtuna kommunfullmäktige

Läs mer

Val av renhållningsabonnemang. Fastighetsnära insamling för villahushåll Område 1, 2015

Val av renhållningsabonnemang. Fastighetsnära insamling för villahushåll Område 1, 2015 Val av renhållningsabonnemang Fastighetsnära insamling för villahushåll Område 1, 2015 Hej! Kommunfullmäktige i Mölndals stad har beslutat om ny renhållningstaxa för fastighetsnära insamling med flerfackskärl.

Läs mer

Taxa för fastighetsrenhållning 2016

Taxa för fastighetsrenhållning 2016 Taxa för fastighetsrenhållning 2016 för fastigheter och verksamheter i Härnösands kommun Gäller fr.o.m. 2016-01-01 Taxa för fastighetsrenhållning för Härnösand Avfallshanteringen regleras i miljöbalken

Läs mer

Renhå llningståxå Å tvidåbergs kommun

Renhå llningståxå Å tvidåbergs kommun Renhå llningståxå Å tvidåbergs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-18, 123 Senast reviderad 2014-12-17, 151 Gäller fr om 2015-01-01 1 (7) Renhållningstaxan För kommunens avfallshantering gäller

Läs mer

Taxa för hushållsavfall.

Taxa för hushållsavfall. Taxa för hushållsavfall. Örebro kommun ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-12-17 Örebro kommun Tekniska förvaltningen 019-2110 00 orebro.se 2 TAXA FÖR HUSHÅLLSAVFALL I ÖREBRO KOMMUN INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Enkät. Instruktioner LOGO

Enkät. Instruktioner LOGO LOGO Enkät Avfallshantering 2017 TACK FÖR ATT DU HJÄLPER OSS BLI EN BÄTTRE LEVERANTÖR TILL DIG! Instruktioner Din medverkan i undersökningen är anonym, såvida du inte markerar att vi skall kontakta dig

Läs mer

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/ Renhållningstaxa 2019 Beslutad av Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Samhällsbyggnadsförvaltningen, Renhållningsingenjör Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från 2017-03-01 Diarienr. 2017/949-459,2017/1068-356

Läs mer

Taxa Renhållning 2018

Taxa Renhållning 2018 Taxa Renhållning 2018 Antagen av kommunfullmäktige 2017-12-06 148 Postadress: 447 80 VÅRGÅRDA Besöksadress: Kungsgatan 45 Telefon, växel: 0322-600 600 Telefax: 0322-600 960 E-post: kommunen@vargarda.se

Läs mer

Avfallstaxa. Borlänge 2019

Avfallstaxa. Borlänge 2019 Avfallstaxa Borlänge 2019 1 Borlänges avfallstaxa Det du nu håller i din hand är avfallstaxan för Borlänge kommun. Vårt mål är att vi i Borlänge ska arbeta avfallsförebyggande för en hållbar avfallshantering.

Läs mer

ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN

ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN ÅTERVINNINGSCENTRAL RETUREN Här sorterar du ditt hushållsavfall för återvinning Öppettider: Måndag-Onsdag 08.00-20.00 Torsdag-Lördag 08.00-15.00 Alla helgdagar ( röda dagar ) är återvinningscentralen stängd,

Läs mer

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/

Renhållningstaxa Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från Diarienr. 2017/ ,2017/ Renhållningstaxa 2018 Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-22 Dokumentansvarig Samhällsbyggnadsförvaltningen, Renhållningsingenjör Dokumenttyp Taxor Giltighetstid Tillsvidare Gäller från 2017-03-01 Diarienr.

Läs mer

Avfallstaxa 2015. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m.

Avfallstaxa 2015. Avfallstaxa 2013. för avfallshantering i Falu kommun. för avfallshantering i Falu kommun. gäller fr. o. m. Avfallstaxa 2013 Avfallstaxa 2015 för avfallshantering i Falu kommun för avfallshantering i Falu kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 gäller fr. o. m. 2013-01-01 gäller fr. o. m. 2015-01-01 1.

Läs mer

Renhållningstaxa för Älvdalens kommun

Renhållningstaxa för Älvdalens kommun Renhållningstaxa för Älvdalens kommun gällande från 2007-07-01 Antagen av Tekniska nämnden 2007-05-02, 53 Antagen av kommunfullmäktige 2007-05-21, 29 Sidan 1 av 6 Renhållningstaxa för Älvdalens kommun

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av hämtningsanvisningar i Karlskoga kommun

Riktlinjer för tillämpning av hämtningsanvisningar i Karlskoga kommun Riktlinjer för tillämpning av hämtningsanvisningar i Karlskoga kommun Beskrivning Hämtningsanvisningarna har fastställts av samhällsbyggnadsnämnden i Karlskoga kommun och är framtagna i samarbete med Renhållningsbolaget

Läs mer

Val av renhållningsabonnemang Fastighetsnära insamling för villahushåll

Val av renhållningsabonnemang Fastighetsnära insamling för villahushåll Val av renhållningsabonnemang Fastighetsnära insamling för villahushåll Område 5 2019 (tvåfackskärl) Hej! Under 2014 antog kommunfullmäktige en ny renhållningstaxa som även innebar införandet av fastighetsnära

Läs mer