Regler och riktlinjer Fritidshem Köpings kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regler och riktlinjer Fritidshem Köpings kommun"

Transkript

1 Regler och riktlinjer Fritidshem Köpings kommun Fritidshem i Köpings kommun I regler och riktlinjer för fritidshem i Köpings kommun hittar du beskrivning på de olika verksamhetsformer som kommunen erbjuder. Du får även information om hur du söker plats och vad som händer när ditt barn fått sin placering. Information om avgifter och betalningssätt finns beskrivet samt vilka handlingar som kommunen på begäran kan efterfråga inför och i samband med barnets placering. I regler och riktlinjer kan du också ta del av verksamheternas öppettider och information om varför verksamheterna ibland behöver hålla stängt. Slutligen hur du ska gå tillväga om du behöver göra avsteg från reglerna eller när du vill säga upp platsen. Köpings kommun hälsar dig välkommen och hoppas att du och ditt/dina barn ska trivas hos oss! Fritidshem Fritidshem är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn och erbjuds till och med vårterminen det år då eleven fyller 13 år. Verksamheten tar vid efter skoldagens slut. Öppen fritidsverksamhet Öppen fritidsverksamhet vänder sig till elever, åk 4-6, som inte behöver den tillsyn som ges i fritidshem. Eleverna är inte inskrivna och familjerna avgör själva när och hur ofta eleven ska delta. Fritidshemmen i Köpings kommun hör till respektive grundskola. Verksamheten styrs av skollagen och följer läroplanen (Lgr 11). Läs mer på Lovomsorg Lovomsorg är till för elever till och med åk 6, som bara har behov av omsorg under skolans lov. Enskilt drivet fritidshem I Köpings kommun finns det ett enskilt drivet fritidshem. Verksamheten drivs som föräldrakooperativ med bidrag från kommunen.

2 Omsorg på obekväm tid Natt-, kväll och helgomsorg finns i begränsad omfattning för barn som är i behov av omsorg när deras föräldrar arbetar på kvällar, nätter och helger. Verksamheten är till för barn från 1 år till och med den 31 juli det år barnet fyller 10 år. Verksamheten erbjuds i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete och familjens situation i övrigt. Rätt till plats Rätten till en plats i fritidshem i Köpings kommun avgörs av: Barnets ålder Föräldrars/vårdnadshavares sysselsättning Folkbokföringsadress Föräldrars/vårdnadshavares sysselsättning Arbetar eller studerar Föräldrar och vårdnadshavare som arbetar eller studerar har rätt att ha sitt barn i fritidshem under arbetstid/studietid, inklusive tid för resor. Tiden ska på begäran kunna styrkas med arbetsgivarintyg/studieintyg. Föräldraledig eller arbetssökande Föräldralediga och arbetssökande har inte rätt till någon form av fritidshem. När barnet redan har en plats och förälder/vårdnadshavare blir arbetssökande eller föräldraledig får barnet behålla platsen enlig nedan: Arbetssökande: 60 dagar efter det att arbete/studier upphört Föräldralediga: 30 dagar efter det att ledigheten påbörjats Sjukpenning, sjukersättning eller pension Förälder/vårdnadshavare som får sjukpenning, sjukersättning eller ålderspension kan ansöka om plats i fritidshem, men har inte automatiskt rätt till en plats. Din ansökan på webben måste kompletteras med en ansökan om dispens som görs på särskild blankett på kommunens webbplats, Kommunen gör sedan en individuell prövning om rätten till plats. Obetalda avgifter eller skulder För att ha rätt till plats måste du betala dina avgifter. Om du har obetalda avgifter blir du avstängd och förlorar rätten till din plats. Du kan bara söka ny plats om du har betalat alla gamla skulder.

3 Outnyttjad plats Om du inte använder din plats på fritidshem på 30 dagar förlorar du rätten till den, om du inte i förväg meddelat att du vill ha platsen kvar. Att söka plats Du hittar alla fritidshem på kommunens webbplats, Fritidshem på webben Du ansöker om plats i fritidshem på kommunens webbplats, Om du har skyddade personuppgifter ska du inte ansöka om plats på webben utan istället ta kontakt med placeringsenheten; se sista sidan. Bekräftelse Efter att du tackat ja till erbjudandet kommer ditt barn att få en plats. Du ser alla uppgifter om platsen när du loggar in i fritidshem på webben. Inkomstuppgift Du måste uppge hushållets inkomst så snart du har fått en plats (se mer under Avgifter vad som räknas som inkomst). Du registrerar inkomster genom att logga in på Fritidshem på webben och välja Min barnomsorg i menyn och sedan klicka på Ändra inkomstuppgift. Om du inte anmäler någon inkomst kommer du att få betala högsta avgiften på din faktura. Närvarotid Barnets närvarotid är de tider som du som förälder/vårdnadshavare arbetar eller studerar samt tid för resor till och från arbetsplatsen/studieplatsen. Barnet ska vara hemma under föräldrars/vårdnadshavares semester och ledigheter. Närvarotiden ska anmälas på Fritidshem på webben. Du loggar in och klickar på schema. Därefter väljer du Nytt schema/ändra schema och lägger in tiderna. Du hittar en beskrivning om hur man steg för steg lägger in schema på startsidan innan du loggat in. Avgifter Din avgift för fritidshem beräknas utifrån hushållets inkomst, elevens närvarotid och hur många barn med platser som familjen har. Det finns en maxtaxa som fungerar som ett tak för hur mycket du ska betala. Du ansvarar för att lämna korrekta uppgifter i Fritidshem på webben om hushållets inkomst och andra faktorer som påverkar avgiften. Avgiften sänks eller höjs vid bestående förändringar från och med den dag förändringen sker. Avgiften grundas på abonnemangsprincipen. Det betyder att du betalar avgift för den överenskomna närvarotiden, oavsett om du använder platsen eller inte. Du får inget avdrag på avgiften för till exempel inskolningstid, uppsägningstid, semester, lov och annan ledighet, planeringsdagar eller då barnet är sjukt.

4 Taxa Avgiften beräknas i procent av din inkomst och per barn. Avgiften utgår från första, andra och tredje barnet. Från och med fjärde barnet är verksamheten avgiftsfri. Det yngsta barnet räknas som barn nummer 1, det näst yngsta barnet som nummer 2 och så vidare, oavsett vilken verksamhet de har sin plats i. Fritidshem Avgift i procent av hushållets månadsinkomst. Avgift barn 1 Avgift barn 2 Avgift barn 3 Fritidshem 6-10 år 2 % 1 % 1 % Öppen fritids år Avgiftsfritt Avgiftsfritt Avgiftsfritt Högsta avgift 840 kr 420 kr 420 kr Lovomsorg kr/termin Höstterminen (inkl jullovet) 6-13 år 200 kr 300 kr Vårterminen (inkl sommarlovet) Du kan beräkna ditt hushålls preliminära avgift i Fritidshem på webben. Klicka på Beräkna din avgift på startsidan och fyll i hushållets inkomst och vilka platser barnen i din familj har. Inkomst Avgiften beräknas i procent av månadsinkomsten i det hushåll barnet tillhör. Med hushåll menas ensamstående, sambos och makar som är folkbokförda på samma adress. Inkomsten ligger till grund för avgiften även om man inte är vårdnadshavare till barnet. Du ansvarar för att den inkomst du uppgett är korrekt och aktuell. Om det sker förändringar i ditt hushåll (om du till exempel separerar eller flyttar ihop) måste du anmäla det till placeringsenheten eftersom det påverkar din avgift. På begäran ska du även kunna styrka hushållets anmälda inkomst. Vi förbehåller oss rätten att kontrollera inkomstuppgifterna med Skatteverket. Om du angett fel inkomst får du betala rätt taxa i efterhand, upp till tre år bakåt i tiden. Du ändrar hushållets inkomst genom att logga in på Fritidshem på webben. Välj Min barnomsorg i menyn och klicka sedan på Ändra inkomstuppgift. Med inkomst menas lön före skatt och andra skattepliktiga inkomster enligt inkomstskattelagen (1999:1229). Några av de vanligaste inkomsterna: Lön och andra ersättningar i anslutning till anställning Överskott i näringsverksamhet Familjehemsföräldrars arvodesersättning + bruttoinkomst Pension Föräldrapenning Sjukpenning

5 Arbetslöshetsersättning Kontant arbetsmarknadsstöd, A-kassa Utbildningsbidrag gällande arbetsmarknadsutbildning Familjebidrag i form av familjepenning Dagpenning vid repetitionsutbildning för värnpliktig med mera. Betalning Avgiften är en månadsavgift som du får en räkning på aktuell månad, 12 månader per år. Räkningen på avgiften kommer omkring den 15:e varje månad. Förfallodatum är den sista i samma månad. Om inte avgiften betalas efter påminnelse överförs ärendet till inkasso. Om avgiften ändå inte betalas upphör din rätt till plats och barnet stängs av. Delad faktura När ett barn bor växelvis hos föräldrar/vårdnadshavare som har gemensam vårdnad kan föräldrarna ha varsin plats, om behovet finns. Det ska anmälas till placeringsenheten som ser till att föräldrarna får varsin räkning. Avgiften grundas på den sammanlagda inkomsten i respektive hushåll. Det kan innebära två olika avgifter för samma barn. De sammanlagda avgifterna kommer dock inte överstiga maxtaxan för en plats. Autogiro Autogiro är ett enkelt sätt att betala avgiften. Du lämnar ett medgivande om att pengar får tas ut från ditt bankkonto för betalning av dina räkningar till Köpings kommun. Läs mer på där du också hittar blanketten för att beställa autogiro. Köpings kommun skickar alltid en räkning i god tid som talar om hur mycket du ska betala och när. På fakturan framgår att den kommer att betalas via autogiro. Pengarna dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Öppettider Fritidshemmen öppnar tidigast kl och stänger senast kl De tider då få barn är närvarande (morgon och kväll) kan avdelningar och förskolor slå ihop sina verksamheter och samarbeta med till exempel öppning och stängning.

6 Stängningsdagar Fritidshemmen stänger tre heldagar per läsår. Detta för att personalen ska få gemensam kompetensutveckling. Vi ber dig som förälder/vårdnadshavare att respektera och planera för dessa dagar. Skolan är dock skyldig att ordna tillsyn om förälder/vårdnadshavare inte har möjlighet till detta. Stängningsdagarna ingår i den ordinarie taxan och ger inget avdrag på avgiften. Datum för stängningsdagarna fastställs under våren för nästa läsår och publiceras på Öppet under sommar och jul Under sommar och jul är många elever hemma och då håller färre fritidshem öppet. Att säga upp en plats För att kunna säga upp en plats måste du vara inloggad i Fritidshem på webben. Du klickar på Uppsägning av plats som du hittar under respektive barn. Uppsägningstiden räknas från den dag du skickar uppsägningen. Uppsägningstiden är 2 månader och du betalar avgift för den tiden oavsett om du utnyttjar platsen eller inte. Avsteg från regler Om du vill göra avsteg från någon av de regler som finns måste du ansöka om dispens. Du hittar blanketten för ansökan om dispens på Köping Blanketten lämnas direkt till fritidshemmet. Kontakta placeringsenheten Om du har frågor om din ansökan, avgift eller plats kan du kontakta placeringsenheten. Placeringsenheten Köping, Himmeta och Munktorp Telefon , , e-post barnutbildning@koping.se Placeringsenheten Kolsva och Odensvi Fritidshem: telefon , e-post margaretha.eek@koping.se Läs mer om förskoleverksamhet och fritidshem i Köpings kommun på

Regler och riktlinjer. Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer. Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Välkommen till fritidshemmen Innehåll Välkommen till fritidshemmen

Läs mer

Regler och riktlinjer. Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer. Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer Fritidshemmens verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Senast reviderad 2018-12-31 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Välkommen till fritidshemmen i

Läs mer

Regler och riktlinjer (Gäller från och med 2014-01-01) Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer (Gäller från och med 2014-01-01) Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer (Gäller från och med 2014-01-01) Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Rapporten skriven av: Yvonne Karlsson Utvecklingsledare/Chef Förskolan, Barn

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen i Nynäshamns kommun

Välkommen till barnomsorgen i Nynäshamns kommun Välkommen till barnomsorgen i Nynäshamns kommun Rev.version 2013-07-10 0 1 Verksamhetsformer inom barnomsorgen Kommunens förskolor och pedagogiska omsorg (familjedaghem) tar emot barn i åldern 1-5 år till

Läs mer

Avgifter och regler. inom förskola och skolbarnsomsorg. Barn, utbildning och fritid 2010-07-01

Avgifter och regler. inom förskola och skolbarnsomsorg. Barn, utbildning och fritid 2010-07-01 Avgifter och regler inom förskola och skolbarnsomsorg Barn, utbildning och fritid 2010-07-01 Härjedalens kommun har så kallad maxtaxa för barn i förskola och skolbarnsomsorg. Det innebär att Du betalar

Läs mer

Taxa för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun (Gäller från 2011-01-01)

Taxa för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun (Gäller från 2011-01-01) Barn- och utbildningsförvaltningen Taxa för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun (Gäller från 2011-01-01) Förskoleverksamhet (1-5 år) Heltidstaxa (15 tim/vecka eller mer) Halvtidstaxa

Läs mer

Regler och riktlinjer. Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Ljusnarsbergs kommun. (Gäller från och med )

Regler och riktlinjer. Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Ljusnarsbergs kommun. (Gäller från och med ) Regler och riktlinjer Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Ljusnarsbergs kommun (Gäller från och med 2017-01-01) 1 Innehåll Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Ljusnarsbergs

Läs mer

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Rapporten skriven av: Susanne Stjernhult Förskolesamordnare, Barn och Utbildning, 2016-12-19 Antagen av: Barn

Läs mer

TAXA FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET

TAXA FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING TAXA FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-14, 296 att gälla fr.o.m. 2016-01-01 Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Avgifter inom förskola och fritidshem/klubben

Avgifter inom förskola och fritidshem/klubben Avgifter inom förskola och fritidshem/klubben Antagen av kommunfullmäktige den 19 september 2014, 70 Innehållsförteckning Avgifter i förskola och fritidshem/klubben... 2 Beräkning av avgift...2 Vad är

Läs mer

Information om fritidshemsverksamheten i Staffanstorps kommun

Information om fritidshemsverksamheten i Staffanstorps kommun Författning 4.1.2 Antagen av kommunfullmäktige 69/15 Redaktionell ändring av avgift 2016-01-01 Information om fritidshemsverksamheten i Staffanstorps kommun Fritidshemmets uppgift är att komplettera skolan

Läs mer

Information om fritids

Information om fritids Information om fritids Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-01-02 Var finns fritids? Fritids finns i skolans lokaler. Barnet går på det fritids som tillhör den skola där barnet är placerat. När har

Läs mer

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Rapporten skriven av: Susanne Stjernhult Förskolesamordnare, Barn och Utbildning, 2016-12-19 reviderad av

Läs mer

INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och fritidshemsverksamhet

INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och fritidshemsverksamhet INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och fritidshemsverksamhet Nedanstående avgifter gäller från och med 2015-07-01 Avgiften beräknas i procent på hushållets

Läs mer

Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Giltighetstid 2008-04-03 2011-12-31 Styrdokument Avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.12) Senast reviderad av kommunfullmäktige,

Läs mer

Författning Tillämpningsföreskrifter fritidshem

Författning Tillämpningsföreskrifter fritidshem Författning 4.1.2 Tillämpningsföreskrifter fritidshem Information om fritidshemsverksamheten i Staffanstorps kommun... 1 Plats i fritidshem... 1 Ansökan till fritidshemsplats... 1 Vistelsetid... 1 Öppettider...

Läs mer

Regler och information. förskola pedagogisk omsorg fritidshem

Regler och information. förskola pedagogisk omsorg fritidshem Regler och information förskola pedagogisk omsorg fritidshem Handläggare: Britt-Marie Rastman Datum: 2011-06-07 Reviderad 2014-03-31 Ytterligare formalia BoU-nämnden 2011-06-09 37 BoU-nämnden 2014-04-16

Läs mer

BARNOMSORGSTAXA FR. O. M. 2014-04-01. Fastställd av kommunfullmäktige 2014-03-03, 23 Uppdaterad 2014-05-16

BARNOMSORGSTAXA FR. O. M. 2014-04-01. Fastställd av kommunfullmäktige 2014-03-03, 23 Uppdaterad 2014-05-16 BARNOMSORGSTAXA FR. O. M. 2014-04-01 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-03-03, 23 Uppdaterad 2014-05-16 Barnomsorgsavgifter i Emmaboda kommun fr.o.m. 2014-04-01 Avgiften grundar sig på hushållets sammanlagda

Läs mer

Tillämpningsregler för förskolorna i Kungsörs kommun.

Tillämpningsregler för förskolorna i Kungsörs kommun. Tillämpningsregler för förskolorna i Kungsörs kommun. Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2016-09-14 Förskola Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg.

Läs mer

Sundsvalls kommuns taxa med tillämpningsregler för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Sundsvalls kommuns taxa med tillämpningsregler för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Sundsvalls kommuns taxa med tillämpningsregler för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Barn ska erbjudas plats i förskola från 1 års ålder och på fritidshem från förskoleklass/grundskola i den omfattning

Läs mer

REGLER OCH AVGIFTER BARNOMSORGEN I EMMABODA KOMMUN FR. O. M. 2015-07-01. Fastställd av kommunfullmäktige 2015-06-08, 23

REGLER OCH AVGIFTER BARNOMSORGEN I EMMABODA KOMMUN FR. O. M. 2015-07-01. Fastställd av kommunfullmäktige 2015-06-08, 23 REGLER OCH AVGIFTER BARNOMSORGEN I EMMABODA KOMMUN FR. O. M. 2015-07-01 Fastställd av kommunfullmäktige 2015-06-08, 23 Barnomsorgsavgifter i Emmaboda kommun fr.o.m. 2015-07-01 Avgiften grundar sig på hushållets

Läs mer

INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och skolbarnomsorgen

INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och skolbarnomsorgen INFORMATION OCH AVGIFTER för den kommunala förskoleverksamheten, pedagogiska omsorgen och skolbarnomsorgen Nedanstående avgifter gäller från och med 2010-07-01 Avgiften beräknas i procent på hushållets

Läs mer

Förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Information och avgifter

Förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Information och avgifter Förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Information och avgifter Innehåll AVGIFTER... 3 Bra att veta om taxan... 3 Syskonrabatt... 3 Sjukavdrag... 3 INKOMSTUPPGIFTER... 4 Familj/hushåll... 4 Detta räknas

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 79/ Bfk 9 1. Maxtaxa inom förskola och skolbarnsomsorg

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 79/ Bfk 9 1. Maxtaxa inom förskola och skolbarnsomsorg FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 79/01 2002-01-01 Bfk 9 1 Maxtaxa inom förskola och skolbarnsomsorg Förskola 1-5 år Avgift barn 1: 3 % av inkomsten - högst 1 140 kr/mån. Avgift barn 2:

Läs mer

Arboga kommun. Regler och avgifter för förskola och fritidshem. Regler och avgifter fastställda av kommunfullmäktige 2013-06-13 Gäller från 2013-07-01

Arboga kommun. Regler och avgifter för förskola och fritidshem. Regler och avgifter fastställda av kommunfullmäktige 2013-06-13 Gäller från 2013-07-01 Arboga kommun Regler och avgifter för förskola och fritidshem Regler och avgifter fastställda av kommunfullmäktige 2013-06-13 Gäller från 2013-07-01 Innehåll 1 Förskola, fritidshem och annan pedagogisk

Läs mer

Reviderad av utbildningsnämnden 2010-09-22 64 Reviderad av finansieringsnämnden för utbildning 2011-06-21 64

Reviderad av utbildningsnämnden 2010-09-22 64 Reviderad av finansieringsnämnden för utbildning 2011-06-21 64 VÄRMDÖ KOMMUN Reviderad av utbildningsnämnden 2010-09-22 64 Reviderad av finansieringsnämnden för utbildning 2011-06-21 64 TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR MAXTAXAN I FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG, FRITIDSHEM

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANMÄLAN, PLACERING OCH AVGIFTSUTTAG INOM FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG

RIKTLINJER FÖR ANMÄLAN, PLACERING OCH AVGIFTSUTTAG INOM FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG 1 RIKTLINJER 2004-11-25 fastställda av Dnr: 158/2004 barn- och utbildningsnämnden Reviderad 20131007 RIKTLINJER FÖR ANMÄLAN, PLACERING OCH AVGIFTSUTTAG INOM FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG ANMÄLAN

Läs mer

Spara! Viktig information. Välkommen till förskolan!

Spara! Viktig information. Välkommen till förskolan! Spara! Viktig information Välkommen till förskolan! Innehållsförteckning Förskola och pedagogisk omsorg för alla barn 6 Olika barnomsorgsformer 6 Allmän förskola 7 Familjecentraler, öppen förskola och

Läs mer

VÄLKOMMEN. till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun. Information om våra regler

VÄLKOMMEN. till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun. Information om våra regler VÄLKOMMEN till förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun Information om våra regler Vem kan få plats Vårdnadshavare som har barn från 1 års ålder till och med årskurs 6, kan ansöka

Läs mer

FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM INFORMATION OCH AVGIFTER

FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM INFORMATION OCH AVGIFTER FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM INFORMATION OCH AVGIFTER Innehåll AVGIFTER... 3 Bra att veta om taxan... 3 Syskonrabatt... 3 Sjukavdrag... 3 INKOMSTUPPGIFTER... 4 Familj/hushåll... 4 Detta räknas

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen!

Välkommen till barnomsorgen! BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2015-07-01 Välkommen till barnomsorgen! HÄR HITTAR DU INFORMATION OM REGLER OCH AVGIFTER KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT

REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT 1 REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT Förskola och pedagogisk omsorg Fritidshem SEKTORN FÖR UTBILDNING OCH KULTUR HÄRRYDA KOMMUN 2 REGLER Regler för taxa och avgift inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Läs mer

Reviderad 2015-06-29. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Reviderad 2015-06-29. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Reviderad 2015-06-29 Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem 2 Ansökan förskoleverksamhet och annan pedagogisk verksamhet Förälder och barn som är folkbokförda, på väg

Läs mer

Avgifter och regler FÖRSKOLA, FAMILJEDAGHEM, FRITIDSHEM, FRITIDSKLUBB

Avgifter och regler FÖRSKOLA, FAMILJEDAGHEM, FRITIDSHEM, FRITIDSKLUBB Avgifter och regler FÖRSKOLA, FAMILJEDAGHEM, FRITIDSHEM, FRITIDSKLUBB Barn- och ungdomsnämndens regler och tillämpning av skollagen. Gäller från 2011-02-01. Innehåll Verksamhetsformer... 3 Rätt till plats...

Läs mer

REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT

REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT 1 REGLER FÖR TAXA OCH AVGIFT Förskola och pedagogisk omsorg Fritidshem Fritidsklubb SEKTORN FÖR UTBILDNING OCH KULTUR HÄRRYDA KOMMUN 2 REGLER Regler för taxa och avgift inom förskola, pedagogisk omsorg,

Läs mer

Gällivare kommun Tillämpningsanvisningar för Maxtaxa av föräldraavgifter inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Gäller från

Gällivare kommun Tillämpningsanvisningar för Maxtaxa av föräldraavgifter inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Gäller från Gällivare kommun Tillämpningsanvisningar för Maxtaxa av föräldraavgifter inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Gäller från 2017-01-01 1 Platsinnehavare Det är vårdnadshavare som ansöker om plats

Läs mer

2010-12-01 REVIDERAD 2010-12-08. Avgifter och regler. Förskola. Familjedaghem. Fritidshem. Fritidsklubb

2010-12-01 REVIDERAD 2010-12-08. Avgifter och regler. Förskola. Familjedaghem. Fritidshem. Fritidsklubb 2010-12-01 REVIDERAD 2010-12-08 Avgifter och regler Förskola Familjedaghem Fritidshem Fritidsklubb Barn- och ungdomsnämndens regler och tillämpning av skollagen. Gäller från 2011-02-01 Innehållsförteckning

Läs mer

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun

Regler och riktlinjer. Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Regler och riktlinjer Förskola och annan pedagogisk verksamhet i Köpings kommun Köpings kommun Rapporten skriven av: Susanne Stjernhult Förskolesamordnare, Barn och Utbildning, 2016-12-19 Reviderad 2017-11-24

Läs mer

FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNOMSORG I HÖGANÄS KOMMUN

FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNOMSORG I HÖGANÄS KOMMUN FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNOMSORG I HÖGANÄS KOMMUN -regler och avgifter VERKSAMHETSFORMER Förskola: för barn 1-5 år, i kommunal eller enskild regi. Verksamheten är till för barn med förvärvsarbetande,

Läs mer

1(6) Barnomsorgstaxa Styrdokument

1(6) Barnomsorgstaxa Styrdokument 1(6) Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Taxa Beslutad av Kommunfullmäktige 2003-11-26, 153 Dokumentansvarig Verksamhetschef bildning Reviderad av Kommunfullmäktige 2014-11-26, 151 Kommunfullmäktige

Läs mer

Avgifter och regler. Förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb

Avgifter och regler. Förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb Avgifter och regler Förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb Innehåll Verksamheter...3 Rätt till plats...4 Att söka plats...5 Turordningsregler...6 Närvarotid...7 Uppsägning av plats...7

Läs mer

TAXA, REGLER OCH RIKTLINJER FÖR FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM VALLENTUNA KOMMUN 2005

TAXA, REGLER OCH RIKTLINJER FÖR FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM VALLENTUNA KOMMUN 2005 VALLENTUNA KOMMUN 1 TAXA, REGLER OCH RIKTLINJER FÖR FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM VALLENTUNA KOMMUN 2005 Maxtaxan fastställd av Kommunfullmäktige 2001-09-24 och 2003-12-15. Regler och riktlinjer fastställda

Läs mer

FRITIDSHEM. Regler, taxa och tillämpningsföreskrifter fr.o.m 1 juli Reviderad barn och utbildningsnämnden ,

FRITIDSHEM. Regler, taxa och tillämpningsföreskrifter fr.o.m 1 juli Reviderad barn och utbildningsnämnden , FRITIDSHEM Regler, taxa och tillämpningsföreskrifter fr.o.m 1 juli 2015 Reviderad barn och utbildningsnämnden 2009-02-10, 2012-05-28 www.alvsbyn.se 2 FRITIDSHEM Det är barnets hemkommun som är ansvarig

Läs mer

RIKTLINJER FÖR PLATS

RIKTLINJER FÖR PLATS RIKTLINJER FÖR PLATS inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Eksjö kommun Fastställda av kommunstyrelsen 2015-06-02, 193 och gäller från och med 2015-08-01. Innehållsförteckning Rätt till plats

Läs mer

Arboga kommun. Regler och avgifter för förskola och fritidshem. BUN Gäller från och med Dnr 161/

Arboga kommun. Regler och avgifter för förskola och fritidshem. BUN Gäller från och med Dnr 161/ Arboga kommun Regler och avgifter för förskola och fritidshem BUN 2015-09-09 Gäller från och med 2016-01-01 Dnr 161/2015-640 3 (11) 1 Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 1.1 Förskola

Läs mer

Barnomsorg i Tomelilla kommun

Barnomsorg i Tomelilla kommun Barnomsorg i Tomelilla kommun AVGIFTER OCH REGLER för förskoleverksamhet, pedagogisk omsorg och skolbarnsomsorg Taxor fastställda av Kommunfullmäktige 2009 Reviderad 2013-02-27 1 Innehåll för förskoleverksamhet,

Läs mer

2. RÄTT TILL FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET SAMT PEDAGOGISK OMSORG I KOMMUNAL OCH FRISTÅENDE REGI

2. RÄTT TILL FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET SAMT PEDAGOGISK OMSORG I KOMMUNAL OCH FRISTÅENDE REGI 2015-06-08 1 (6) RIKTLINJER FÖR FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET SAMT PEDAGOGISK OMSORG I 1. VERKSAMHETSFORMER 1.1 Förskola för barn 1-5 år, i kommunal eller enskild regi. Verksamheten är till för barn

Läs mer

Information till föräldrar om förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Information till föräldrar om förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Information till föräldrar om förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem För alla verksamheter Vilka barn har rätt till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem? Skollagen säger att: Alla barn har från

Läs mer

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET 1 (5) FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET För ytterligare information, ta kontakt med respektive verksamhetschef. Förskoleverksamhet Bygdeå och Djäkneboda Anders Heldebro, 0934-142 51

Läs mer

Om det finns två platsinnehavare som bor tillsammans debiteras de gemensamt och svarar var och en för att betalning av hela beloppet sker.

Om det finns två platsinnehavare som bor tillsammans debiteras de gemensamt och svarar var och en för att betalning av hela beloppet sker. Barnomsorgsavgift Vårdnadshavarna är innehavare av platsen. Barnomsorgsavgiften beräknas efter de inkomster familjen redovisat. Uppgifter om familjens inkomster skall redovisas på www.stenungsund.se, med

Läs mer

Regler och avgifter Förskola Allmän förskola Fritidshem

Regler och avgifter Förskola Allmän förskola Fritidshem Regler och avgifter Förskola Allmän förskola Fritidshem Foto Nina Hallin Fastställd av kommunfullmäktige 2001-09-24 Uppdaterad oktober 2013 Sid 2 - Regler och avgifter Förskola, Allmän förskola och Fritidshem

Läs mer

Välkommen till. Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem. i Essunga kommun! Information om taxa och tillämpningsregler

Välkommen till. Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem. i Essunga kommun! Information om taxa och tillämpningsregler Välkommen till Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem i Essunga kommun! Information om taxa och tillämpningsregler Reviderad 2013-03-01 Reviderad 2013-10-24 UN 48 Reviderad 2015-07-01 TAXA Avgiften

Läs mer

Välkommen till. Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem. i Essunga kommun! Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg.

Välkommen till. Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem. i Essunga kommun! Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Välkommen till Förskola, Pedagogisk omsorg och Fritidshem i Essunga kommun! Regler och avgifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Reviderad 2013-03-01 Reviderad 2013-10-24 UN 48 Reviderad

Läs mer

Avgifter för förskola fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Avgifter för förskola fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Styrdokument Avgifter för förskola fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Katrineholms kommuns författningssamling (KFS 4.12) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 168 Giltighetstid från 2017-01-01

Läs mer

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 1 Avgifter

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 1 Avgifter Datum 2017-11-21 Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 1 Avgifter 1.1 Beräkning av avgift Maxtaxa gäller enligt beslut i kommunfullmäktige (KF 2003-12- 09

Läs mer

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Avgifter

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Avgifter Datum 2019-02-14 Antagen av Kommunfullmäktige 2019-03-12 Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 2019 1 Avgifter 1.1 Beräkning av avgift Maxtaxa gäller enligt

Läs mer

Regler och avgifter för barns placering i fritidshem

Regler och avgifter för barns placering i fritidshem Regler och avgifter för barns placering i fritidshem 2014-02-07 I den här broschyren får du veta det mesta du behöver veta när du ska ansöka om plats för ditt barn i Piteå kommuns fritidshem. Broschyren

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun

Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun Reglerna tillämpas för de verksamheter som regleras i skollagens 8 kapitel (förskolan), 14 kapitel

Läs mer

SKOLA. TAXA inom förskola, fritidshem, öppen fritidsverksamhet och pedagogisk omsorg. Taxan träder i kraft 1 januari 2013

SKOLA. TAXA inom förskola, fritidshem, öppen fritidsverksamhet och pedagogisk omsorg. Taxan träder i kraft 1 januari 2013 TAXA inom förskola, fritidshem, öppen fritidsverksamhet och pedagogisk omsorg Taxan träder i kraft 1 januari 2013 Antagen av kommunfullmäktige (KF 45/2010) Reviderad: (KF 210/2010) Reviderad: (KF 257/2012)

Läs mer

Regler och avgifter för förskola och fritidshem

Regler och avgifter för förskola och fritidshem Regler och avgifter för förskola och fritidshem Gäller för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg GÄLLER FRÅN 1 JULI 2015 1 Innehåll INLEDNING 3 VERKSAMHETSFORMER 4 Förskola 4 Allmän förskola för 3-5-åringar

Läs mer

Information om förskola och pedagogisk omsorg

Information om förskola och pedagogisk omsorg Information om förskola och pedagogisk omsorg Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-01-02 Vilka typer av barnomsorg erbjuder kommunen? Kommunen erbjuder barnomsorg för barn i åldern 1-5 år. Du som vårdnadshavare

Läs mer

Barnomsorg erbjuds efter behov helgfri måndag-fredag 06:30-18:30.

Barnomsorg erbjuds efter behov helgfri måndag-fredag 06:30-18:30. 1(7) BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Gäller fr.o.m. 2012-09-01 Dnr 2012/2 REGLER OCH AVGIFTER FÖR FÖRSKOLEVERKSAMHET, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM DEFINITIONER Med barnomsorg menas förskoleverksamhet, pedagogisk

Läs mer

Taxa och tillämpningsregler Arjeplog kommuns förskole- och skolbarnomsorgs verksamhet

Taxa och tillämpningsregler Arjeplog kommuns förskole- och skolbarnomsorgs verksamhet Taxa och tillämpningsregler Arjeplog kommuns förskole- och skolbarnomsorgs verksamhet Fastställd av Kf 2016-04-25 29 Sida 2 av 5 Innehåll Våra verksamheter Förskola 3 Allmän förskola 3 Skolbarnsomsorg

Läs mer

Bor vårdnadshavarna i varsin kommun blir en av dem platsinnehavare men båda bör skriva under anmälan i vardera kommunen.

Bor vårdnadshavarna i varsin kommun blir en av dem platsinnehavare men båda bör skriva under anmälan i vardera kommunen. 1 Verksamhet som omfattas: Tillämpningsreglerna avser förskoleverksamhet ( förskola, familjedaghem ) och skolbarnsomsorg ( fritidshem, vid särskilda skäl familjedaghem ). Förskoleverksamheten omfattar

Läs mer

Dnr KK17/519. Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Antagen av Kommunfullmäktige

Dnr KK17/519. Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Antagen av Kommunfullmäktige Dnr KK17/519 Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Antagen av Kommunfullmäktige 2017-09-12 186 Dnr KK17/519 2/8 Innehållsförteckning 1 Avgifter... 3 1.1 Beräkning

Läs mer

Regler och information

Regler och information Regler och information Förskola Pedagogisk omsorg Fritidshem Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsnämnden 2017-12-21 161 Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-15 17 (öppethållande) Barn-

Läs mer

Föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg

Föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg Föreskrifter för avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg Antagna av kommunfullmäktige 2015-03-16, 27 Träder i kraft 2015-03-16 1. Avgift/maxtaxa Avgift för plats i kommunal förskola,

Läs mer

Riktlinjer för placering i förskola, allmän förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Riktlinjer för placering i förskola, allmän förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg RIKTLINJER 1[6] Referens Christina Carlsson Mottagare Utbildningsnämnden Riktlinjer för placering i förskola, allmän förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Gäller från och med 2016-07-01. Riktlinjerna

Läs mer

Antagen av nämnd , 36 UTBILDNINGSKONTORET Dnr BUN Handläggare Margareta Wängdahl 1 (7)

Antagen av nämnd , 36 UTBILDNINGSKONTORET Dnr BUN Handläggare Margareta Wängdahl 1 (7) 1 (7) UTBILDNINGSKONTORET Handläggare Margareta Wängdahl 2019-01-11 Dnr BUN 2013-05367-710 Antagen av nämnd 2018-03-13, 36 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget

Läs mer

Om det finns två platsinnehavare som bor tillsammans debiteras de gemensamt och svarar var och en för att betalning av hela beloppet sker.

Om det finns två platsinnehavare som bor tillsammans debiteras de gemensamt och svarar var och en för att betalning av hela beloppet sker. Barnomsorgsavgift Vårdnadshavarna är innehavare av platsen. Barnomsorgsavgiften beräknas efter de inkomster familjen redovisat. Uppgifter om familjens inkomster skall redovisas på www.stenungsund.se, med

Läs mer

Riktlinjer för tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidshemsverksamhet i Sävsjö kommun

Riktlinjer för tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidshemsverksamhet i Sävsjö kommun 1 (5) Riktlinjer för tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidshemsverksamhet i Sävsjö kommun Fastställda av barn- och utbildningsnämnden 2017-12-13 116 Sidan 2 av 5 Riktlinjer för tillhandahållande

Läs mer

Tillämpningsföreskrifterna baseras på Skollagen 8 kap. Förskolan, 14 kap. Fritidshemmet och 25 kap. Annan pedagogisk verksamhet (pedagogisk omsorg).

Tillämpningsföreskrifterna baseras på Skollagen 8 kap. Förskolan, 14 kap. Fritidshemmet och 25 kap. Annan pedagogisk verksamhet (pedagogisk omsorg). Syfte Beskrivning av tillämpningsföreskrifter för taxa Gäller för Referensdokument Skollagen Ansvar och genomförande Uppföljning Vart tredje år och vid lagändringar Tillämpningsföreskrifterna baseras på

Läs mer

Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun

Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun Välkommen till förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Vansbro kommun VEM KAN ERBJUDAS FÖRSKOLA, ALLMÄN FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEMSPLATS? Barn till vårdnadshavare som är förvärvsarbetande,

Läs mer

Avgifter & regler. förskola förskoleklass fritidshem

Avgifter & regler. förskola förskoleklass fritidshem Avgifter & regler förskola förskoleklass fritidshem INNEHÅLL Verksamhetsformer... 2 Förskola och familjedaghem 1 5 år... 2 Allmän förskola för 2 5-åringar... 2 Förskoleklass... 2 Skolbarnsomsorg (fritidsverksamhet)...

Läs mer

Tillämpning av regler och avgifter Förskola, pedagogisk omsorg och Fritidshem

Tillämpning av regler och avgifter Förskola, pedagogisk omsorg och Fritidshem Tillämpning av regler och avgifter Förskola, pedagogisk omsorg och Fritidshem 1 Denna broschyr ger viktig information om regler och avgifter för kommunens pedagogiska omsorg, förskoleoch fritidshemsverksamhet.

Läs mer

Information om förskola och pedagogisk omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen

Information om förskola och pedagogisk omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen Information om förskola och pedagogisk omsorg Barn- och utbildningsförvaltningen 2017-10-13 Vilka typer av barnomsorg erbjuder kommunen? Kommunen erbjuder barnomsorg för barn i åldern 1-5 år. Du som vårdnadshavare

Läs mer

Antagen av nämnd , 36 UTBILDNINGSKONTORET BUN Handläggare Margareta Wängdahl 1 (5)

Antagen av nämnd , 36 UTBILDNINGSKONTORET BUN Handläggare Margareta Wängdahl 1 (5) 1 (5) UTBILDNINGSKONTORET Handläggare Margareta Wängdahl 2019-03-06 BUN-2013-05367 710 Antagen av nämnd 2018-03-13, 36 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget

Läs mer

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Datum 2015-09-24 Avgifter och dess tillämpning i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet 1 Avgifter 1.1 Beräkning av avgift Maxtaxa gäller enligt beslut i kommunfullmäktige (KF 2003-12- 09

Läs mer

1(6) Barnomsorgstaxa Styrdokument

1(6) Barnomsorgstaxa Styrdokument 1(6) Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Taxa Beslutad av Kommunfullmäktige 2003-11-26, 153 Dokumentansvarig Verksamhetschef bildning Reviderad av Kommunfullmäktige 2014-11-26, 151 Kommunfullmäktige

Läs mer

Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag?

Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag? Vad är förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, öppen fritidsverksamhet, lovverksamhet och vårdnadsbidrag? Förskola erbjuds barn från ett år till dess de börjar förskoleklass eller grundskola/grundsärskola.

Läs mer

Ensamboende vårdnadshavare För ensamboende platsinnehavare beräknas avgiften på bruttoinkomsten.

Ensamboende vårdnadshavare För ensamboende platsinnehavare beräknas avgiften på bruttoinkomsten. Barnomsorgsavgift Vårdnadshavarna är innehavare av platsen. Barnomsorgsavgiften beräknas efter de inkomster familjen redovisat. Uppgifter om familjens inkomster skall redovisas på www.stenungsund.se, med

Läs mer

TILLÄMPNINGSREGLER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM, PEDAGOGISK OMSORG OCH OMSORG KVÄLLAR, NÄTTER OCH HELGER

TILLÄMPNINGSREGLER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM, PEDAGOGISK OMSORG OCH OMSORG KVÄLLAR, NÄTTER OCH HELGER TILLÄMPNINGSREGLER FÖR FÖRSKOLA, FRITIDSHEM, PEDAGOGISK OMSORG OCH OMSORG KVÄLLAR, NÄTTER OCH HELGER Gäller fr.o.m. 1 juli 2015 Godkänt av barn- och utbildningsnämnden 2015-04-29, 51 Avgifter fastställda

Läs mer

Taxebestämmelser för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, HKF 6210

Taxebestämmelser för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet, HKF 6210 1 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING HKF 6210 Fastställda av kommunfullmäktige 1995-06-12, 90, med ändring/förtydligande 1995-08-28, 105, 1996-12-17, 182, i kommunstyrelsen 1998-10-12, 215, i kommunfullmäktige

Läs mer

Avgifter och regler avseende förskola och skolbarnomsorg

Avgifter och regler avseende förskola och skolbarnomsorg Avgifter och regler avseende förskola och skolbarnomsorg Innehåll Allmän förskola 1 Inskolning 5 Ansökan 2 Kontrakstplats 5 Arbetslös 2 Kö/Placering 5 Avgift 2 Schema/Vistelsetid 6 Avgiftsreducering 3

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Timrå kommun 2019

Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Timrå kommun 2019 Tillämpningsanvisningar för avgifter och regler i förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Timrå kommun 2019 Reglerna tillämpas för de verksamheter som regleras i skollagens 8 kapitel (förskolan),

Läs mer

Tillämpningsanvisning för avgifter i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun

Tillämpningsanvisning för avgifter i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun version 1.0 2017-03-15 Tillämpningsanvisning för avgifter i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Timrå kommun Reglerna tillämpas för de verksamheter som regleras i skollagens 8 kapitel (förskolan),

Läs mer

Regler för. förskola, allmän förskola och fritidshem. Foto: Nina Hallin

Regler för. förskola, allmän förskola och fritidshem. Foto: Nina Hallin Regler för förskola, allmän förskola och fritidshem Foto: Nina Hallin Antagen av kommunfullmäktige 2001-09-24 Uppdaterad februari 2018 Den här informationen vänder sig till dig som är förälder eller vårdnadshavare.

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen

Välkommen till barnomsorgen BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2013-01-18 Välkommen till barnomsorgen Barn och utbildningsnämnden är ansvarig för kommunens barnomsorg. Barnomsorgen innefattar, pedagogisk omsorg, förskola

Läs mer

Välkommen till förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borgholms kommun.

Välkommen till förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borgholms kommun. 1 av 5 2016-06-22 Välkommen till förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borgholms kommun. Verksamhet i utbildningsförvaltningens regi Förskola och fritidshem är öppen måndag-fredag 06.00-18.30 Helgdagar,

Läs mer

Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns.

Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns. Uppdaterad 2014-11-01 Gäller från och med 2015-02-01 Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns. Ljungby kommun och friskolan erbjuder plats i förskola

Läs mer

Riktlinjer och avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Riktlinjer och avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Riktlinjer och avgifter för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2014-06-04 av Kommunstyrelsen 90 och 2014-06-18 av Kommunfullmäktige 49 Senast

Läs mer

Svedala Kommuns 1:20 Författningssamling 1(7)

Svedala Kommuns 1:20 Författningssamling 1(7) Författningssamling 1(7) Regler och taxor för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem antagna av kommunfullmäktige 2010-04-14, 58, med ändring 2015-06-17, 101, och 2016-10-12, 125 Gäller från 2016-10-20

Läs mer

Under vårdnadshavarens semester är barnet ledigt. Eventuella undantag görs i samråd med förskolechef.

Under vårdnadshavarens semester är barnet ledigt. Eventuella undantag görs i samråd med förskolechef. MAXTAXA Förskola i Ockelbo kommun Verksamhet i förskolegrupp omfattar barn från 1 års ålder fram till och med vecka 31 det år barnet fyller 6 år. Verksamhet i förskola styrs av skollag, läroplan för förskolan

Läs mer

REGLER FÖR BARNOMSORGEN I ÄLVDALENS KOMMUN

REGLER FÖR BARNOMSORGEN I ÄLVDALENS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGSAVDELNINGEN REGLER FÖR BARNOMSORGEN I ÄLVDALENS KOMMUN GENERELLA REGLER Förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg skall tillhandahållas i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas

Läs mer

Riktlinjer. för tillhandahållande av plats inom. förskole- och fritidshemsverksamhet. i Sävsjö kommun

Riktlinjer. för tillhandahållande av plats inom. förskole- och fritidshemsverksamhet. i Sävsjö kommun 1 (6) Riktlinjer för tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidshemsverksamhet i Sävsjö kommun Fastställda av barn- och utbildningsnämnden 120426 147 Under revidering Sidan 2 av 6 Riktliner för

Läs mer

Författningssamling. Regler för avgifter för barnomsorg och skolomsorg enligt Maxtaxaförordningen 2001:160, 5

Författningssamling. Regler för avgifter för barnomsorg och skolomsorg enligt Maxtaxaförordningen 2001:160, 5 Författningssamling Dokumenttyp Taxa Beslutsinstans Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2015-09-24 117 Dokumentansvarig Verksamhetschef förskola Barn- och utbildningsnämnden Gäller för Nässjö kommun Senast

Läs mer

Gullspång. Bra att veta om fritidshem i Gullspångs kommun

Gullspång. Bra att veta om fritidshem i Gullspångs kommun Gullspång Bra att veta om fritidshem i Gullspångs kommun VÄLKOMMEN TILL FRITIDSHEM Snart är det dags för ditt barn att börja på fritidshem. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den

Läs mer

senast uppdaterad

senast uppdaterad TILLÄMPNINGSANVISNING TILL TAXA för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg 1. Avgiftens GRUNDPRINCIPER Avgiften grundar sig på att abonnemang tecknats mellan förälder och staden företrädd av den nämnd

Läs mer

Riktlinjer fö r barnömsörg i Hylte Kömmun fritidshem. Antagen av barn- och ungdomsnämnden

Riktlinjer fö r barnömsörg i Hylte Kömmun fritidshem. Antagen av barn- och ungdomsnämnden Riktlinjer fö r barnömsörg i Hylte Kömmun fritidshem Antagen av barn- och ungdomsnämnden 2015-12-09 Riktlinjer för barnomsorgen i Hylte kommun fritidshem Innehållsförteckning 1 Vad är barnomsorg/fritidshem

Läs mer

REGLER. förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun

REGLER. förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun REGLER förskola, fritidshem och pedagogisk verksamhet i Alingsås kommun Rätt till plats Vårdnadshavare som har barn från 1 års ålder till och med årskurs 6, kan erbjudas plats. Omsorg finns för barn som

Läs mer