Deltagande under Skånes Matfestival maj 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Deltagande under Skånes Matfestival 23-25 maj 2014"

Transkript

1 Deltagande under Skånes Matfestival maj 2014 Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter. En levande mötesplats för branschen och en fantastisk festival för alla matintresserade. Arrangör är Livsmedelsakademin / Smaka på Skåne. Som deltagare finns följande möjligheter: Basdeltagande Matgata Livsmedelsföretag Temapartner Skånes Matfestival åtar sig att rama in festivalområdet på ett tilltalande, inspirerande och enhetligt sätt som gör det lätt för festivalbesökarna att hitta rätt. Deltagare åtar sig att följa den grafiska profilen när det gäller skyltar och inramning av festivalen.

2 Basdeltagande kr Deltagande med sina produkter/tjänster på anvisad plats under ett av matfestivalens temaområden Ett bord med måtten 76 x 180 cm finns på plats Exponering och försäljning av sina produkter Tillgång till gemensamt hygienområde för handtvätt mm Medlemskap i Livsmedelsakademin under 2014 Deltagare åtar sig följande: Ta med eget smaterial till sin plats Ta med eget betalningssystem Vid behov ta med egen kyl/förvaring Inneha godkänt tillstånd för servering av mat om så ska ske. Ansökan sker via Tomelilla kommun Bidra med någon typ av aktivitet. Vid sin egen plats, i tematältets gemensamma yta eller på en workshop/seminarie på Matfestivalen. Aktivitet sker efter överenskommelse med Monica Åquist, aktivitetsansvarig. Ström till egna platsen (kostnad tillkommer) Extra ljussättning vid egna platsen (kostnad tillkommer)

3 Matgata kr Restaurangen får en tilldelad plats med ett bord på Matgatan i det gemensamma tältet Plats i delad kylcontainer (Obs! Begränsad yta) Del i gemensamt kök för upplägg av mat Tillgång till gemensamt hygienområde för handtvätt m.m. Medlemskap i Livsmedelsakademin Deltagare åtar sig följande: Restaurangen tar med sig färdiglagade smakportioner (a la Nordic Taste för de som varit med där) som man själv säljer till ett pris av max 20 kr / styck Inneha godkänt tillstånd för servering av mat. Ansökan sker via Tomelilla kommun Ström till egna platsen (kostnad tillkommer)

4 Livsmedelsföretag kr Deltagande i temat för sin bransch Gemensam skyltning enligt grafisk profil Mycket god synlighet i Tematältet Möjlighet till större aktiviteter i det gemensamma Tematältet Möjlighet att arrangera upplysande utställning eller visa upp senaste forskningen Tillgång till gemensamt hygienområde för handtvätt m.m. Medlemskap i Livsmedelsakademin 2014 Möjlighet finns att ha sitt eget tematält med en helt ny idé Golv, möbler, inredning, ljussättning i tältet (kostnad tillkommer) Deltagande företag åtar sig följande: Branschpartner ska ha någon form av upplysande utställning t.ex. aktivitet, information, kampanj, senaste forskningen, provsmaka helt nya produkter, lära sig något nytt om branschen. Skånes Matfestival lägger fokus på följande värdeord: Innovation, Interaktivitet, Mångfald, Kunskapshöjande aktiviteter. Det är viktigt att detta tydligt syns under festivalen. Inneha godkänt tillstånd för servering av mat om så ska ske Ansökan sker via Tomelilla kommun.

5 Temapartner Partnerskapet innehåller: I samråd med festivalarrangören ta ett övergripande ansvar för Tematält Synlighet i marknadsföring av festivalen, omtalad som temapartner med logotype, aktiviteter samt i övrigt material. Ett antal entrébiljetter till Skånes Matfestival 2014 Varumärkes i skyltmaterial Möjlighet att bjuda in ett antal VIP-gäster till den officiella invigningen Möjlighet att hålla i branschseminarium föredrag Möjlighet att dela ut smakprover och give-aways Möjlighet att genomföra kundundersökningar Exponera och testa nya produkter bland festivalbesökarna Möjlighet att genomföra tävlingar, lotta ut biljetter, bjuda in anställda Möjlighet att i samråd med festivalen exponera sina regionala produkter i samarbete med de handplockade restaurangerna på festivalens matgata Möjlighet till samarbete med storkök, i samråd med festivalen, då den offentliga måltiden kommer att representeras på plats Medlemskap i Livsmedelsakademin 2014 Partner åtar sig följande: Bidra med aktiviteter i sitt tematält samt att iscensätta sitt område (inredning, kylmöjligheter osv) Öppna upp sitt nätverk för att bidra till mångfald kring det avtalade temat Sprida information om Skånes Matfestival i externa och interna kanaler Inneha godkända livsmedelstillstånd, ansök via Tomelilla kommun Uppvisa godkänd ansökan om gasolhantering, om så behövs, ansökan sker via Räddningstjänsten, samt uppvisa övriga erforderliga tillstånd