Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 14.00"

Transkript

1 Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. Ulf Nelsén valdes. 2 Val av ordförande att föra protokoll för mötet. Laila Myhr valdes. 3 Fråga om mötets stadgeenliga utlysande. Ja, enligt stadgeenligt utlysande. 4 Val av justeringsmän, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera protokoll. Sören Andersson och Arne Karlsson valdes. 5 Upprättande av röstlängd. 50 personer var närvarande. 6 Årsberättelse samt kassaberättelse och budget. Verksamhetsberättelsen lästes av Lars-Ove Andersson, godkändes och beslutades att läggas till handlingarna. Petra Lakso läste kassaberättelsen. Intäkter under året: ,23 och utgifterna var ,17. Detta gör ett minus på ,94. Den fanns det i kassan 7 281,25 och på Plusgirot 2 298,75 och Bankgirot 8 128,36. Betalande medlemmar var då 344 stycken.

2 Rauno Lakso och Ulf Nelsèn redogjorde för och visade en enkel budget inför verksamhetsåret Budgeten baseras på 200 betalande medlemmar och utan sponsring, samt att allt klubbmaterial är sålt. Rauno Lakso gick igenom verksamhetsplanen. Ulf Nelsén gjorde här ett tillägg genom att berätta om Luciakörning den i Ronneby. Han hade varit i kontakt med arrangörerna för Ronnebys Lucia och det kan bli möjligt för BMC att på MC leda Luciakortegen genom stan och ut till Sporthallen. Beslut togs att gå ut till medlemmarna med inbjudan. Beslut togs att veckokörningarna kommer att genomgöras utan Någon ansvarig. MC-mässan i januari 2006 till Göteborg. Eftersom vi är en SMC ansluten klubb nu och SMC ska genomföra en bussresa till mässan så beslutades att BMC medlemmar kan anmäla sig till denna bussresan. Bowlingen. Bowlingen i mars månad 2006 kommer att anordnas av Petra Lakso Fikakvällar kommer att anordnas som tidigare under vinterhalvåret. Beslut togs att det blir onsdagar. Hökrallyt, Olofströmskortegen, Åhuskortegen och Jämjökortegen beslutades att genomföras som tidigare. MC parkeringar i Ronneby på Tosia Bonnadagarna och i Karlshamn på Östersjöfestivalen. Ronneby blir fredag - söndag och Karlshamn torsdag lördag. Bemanningen måste vara klar vid angiven tid för sista dag, annars avblåses det hela. Mikael Mimmo Oehlrich ansvara för Karlshamn. Styrelsen utser en ansvarig i Ronneby. Beslut togs att genomföra detta enligt ovan. Gränsöträffen i Västervik. Beslut togs att genomföra denna.

3 BMC helgen, anordnas av Ulf och Kicki Nelsén, Mia Karlsson och Anders Johansson. Platsen blir i år KCS Vildmarkscenter i i Höör Beslut togs att de ansvariga arbetar vidare med detta. MC orienteringen beslutades också att genomföras som tidigare år. Beslut togs att Fikabussen kommer att vara ute varannan vecka. Vid större arrangemang så måste alltid en ansvarig finnas, annars avblåses det hela. Alla medlemmar är välkomna att tá initiativ till körningar och att genomföra dem. Verksamhetsplanen godkändes 7 Stadgeändring 6:15 Regionombud. Ändring i stadgarna när det gäller regionombud. Beslut togs att stryka val av regionombud på ett år. 5 Revisorer. Tillägg i stadgarna föreslås med att det ska vara möjligt att anlita även en extern revisor, förutom de som kommer från klubben. Beslut: Tillägget ska tillföras stadgarna. 7 Kallelse. Kallelse till årsmöte och extra årsmöte skall skriftligen per brev, via e-post samt via hemsidan utsändas till varje medlem 30 dagar före mötet. Beslut togs att ändra detta. 8 Revisionsberättelse Bertil Hultgren redovisade revisionsberättelsen, som godkändes och lades till handlingarna. 9 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. Godkändes och beslutades att läggas till handlingarna.

4 10 Val av ordförande på ett år. (Avgående Rauno Lakso) Omval Rauno Lakso 11 Val av vice ordförande och sekreterare på två år. (Avgående Oddvar Myhr och Laila Myhr) Omval Oddvar Myhr och Laila Myhr 12 Val av två ledamöter på ett år. (Avgående Jan-Åke Corlin och Lars Nilsson) Nyval Lars-Ove Andersson, omval Lars Nilsson 13 Val av suppleanter på ett år. (Avgående Ulf Nelsén, Ann-Marie Magnusson, Lars-Ove Andersson) Omval Ulf Nelsén, Nyval Benneth Blomdahl, Anders Johansson. 14 Val av revisorer (Avgående Bertil Hultgren och Birgitta Jacobsson) Nyval Bengt Håkansson, Vivianne Andersson och som extern Kicki Sörensson. 15 Val av valberedning på ett år, bestående av minst två aktiva medlemmar. (Avgående Arne Jacobsson, Sören Andersson, Fredrik Einarsson) Omval Fredrik Einarsson som sammankallande, nyval Margita Karlsson och Mikael Mimmo Oehlrich. 16 Fastställande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår. Styrelsen föreslår en höjning genom att första medlem betalar 100:- och 50:- för övriga familjemedlemmar på samma adress. Beslut togs att genomföra denna höjning. 17 SMC-frågor och information (Johan Lind ca 30 min.) Johan Lind, ordförande i SMC Blekinge var inbjuden till årsmötet för att svara på frågor och informera om SMC. Medlemsavgiften är höjd till 250:-/år och detta har blivit följden av bl.a. medlemsbortfall. Som medlem så får man SMC-kalendern, tidningen MC-folket, hjälp av skadefonden om man råkar ut för olycka. SMC arbetar också för att medlemmarna ska kunna göra det som de helst vill,

5 alltså åka MC på ett säkert sätt, både trafikmässigt och för personens säkerhet. SMC kommer att ordna en bussresa till MC-mässan i Göteborg i Januari Priset kommer att vara 300:-/person. Riksårsmötet 2006 kommer att förläggas till Ronneby Brunn, 31 augusti 3 september. Under fredagskvällen kommer SMC-Blekinge att fira sitt 25 årsjubileum, även detta på Ronneby Brunn. Årsmötet kommer att hållas på RON. Kortege genom Ronneby, utställning av mc, mc-rally och mycket mer kommer att hända, program kommer på hemsidan. Styrelsen i länet kommer att tilldelas pengar till denna helgen, men de har beslutat att inte använda dessa, utan :- ska gå till de klubbar som är villiga att ställa upp som funktionärer. Broms och kurvteknikskurser ska försöka anordnas ev. i Emmaboda. Kostnaden är stor för att kunna genomföra detta, men SMC jobbar hårt för att få ihop dessa pengar. Bl.a. har Albinsson och Sjöberg kontaktats. Folksam och Vägverket lämnar allt mindre bidrag, så det gäller att gå nya vägar för att få bidrag. Det är svårt att hitta en bana i Blekinge för detta ändamål. Det finns mc-åkare i Blekinge Småland som kan há nytta av denna satsning på en bana där broms och kurvteknik kan anordnas. SMC har varit ute på skolorna i Blekinge och informerat om EU- Moppar bland ungdomarna. Viktigt att lära ungdomarna köra på ett säkert sätt. Sist informerade Johan om att det går bra att ringa och anmäla sig till resan som går till mc-mässan och samtidigt sätta in betalningen på kontot. BMC lovar gå ut med ett medlemsmail och informera om detta. Avbrott för fika

6 18 Övriga frågor Ulf Nelsén informerade om BMC-helgen på KCS Vildmarkscenter I Höör platser finns i Vildmarksbyn. Priset per person utan frukost blir ca: 650:-. Buss kommer att finnas mellan centrat och vildmarksbyn. Dragning genomfördes i tävlingen Sök och Finn. 1:a priset gick till Ingvar Mårtensson och detta bestod av en middag för 2 personer på Galtsjön. Priset sponsrades av Galtsjön. Tröstpriset gick till Fredrik Einarsson, en karta som var sponsrad av Oves Motor i Olofström. Förfrågan kom om medlemmar har möjlighet att hyra t.ex. borden eller partytältet. Beslut togs att styrelsen lägger ut en lista på vad som finna att Hyra ut och regler för detta, samt ev. pris. Rauno påminde också här om hur viktigt det är att vi tar hand om nya medlemmar och låter dem komma in i gemenskapen och känna sig välkomna. Besök gärna en ny medlem som bor i Din närhet. Motioner från styrelsen till årsmötet. Rauno Lakso läste upp motionerna som styrelsen lämnat. 18:1 Regler för reseräkningar Förslag visades på en blankett som tagits fram för att användas vid begäran om reseersättning. Summan 17:-/mil för bil och 8:-/mil för mc diskuterades. Någon ansåg att ingen reseräkning behövs, eftersom vi är en ideell förening och då arbetar helt ideellt. Om det ska utgå så är det i så fall vid större arrangemang. Förslag 1 var att använda reseräkning. Förslag 2 var ingen betalning ska utgå om inte styrelsen gett ett uppdrag. Beslut togs att förslag 2 ska gälla. 18:2 Regler för ersättningar för styrelseledamöter Ersättning med 2500:-/ år fördelade enligt följande: Ordförande 1000:-/år, kassör 500:-/år, sekreterare 500:-/år och Webbmaster 500:-/år Beslut togs att denna ersättning ska utgå.

7 En mobiltelefon med fast abonnemang och med specificerad lista på samtalen, ska köpas in för att användas inom BMC. Kommer att användas som infotelefon samt alla andra samtal som rör klubben. Detta blir billigare än att använda kontantkort. Beslut togs att detta ska ordnas. 18:3 Ansvarig för sponsorer Det behövs en person som har ansvaret för sponsringen. Någon intresserad anmälde sig inte under mötet. Beslut togs att styrelsen utser en person. 18:4 Regler för lotterier och vinster Förslag kom att samma person som är sponsoransvarig också är involverad i lotteri och vinster. Regler bör finnas för lotterier. Regler för användningen av BMC:s logotype. Som det nu är så kan vem som helst använda logotypen eftersom den inte är mönsterskyddad. Beslut: Styrelsen kollar upp, samt arbetar fram regler för användandet och även kollar vad det kostar att mönsterskydda logotypen. 18:6 Ändring av vardagsrundor till en gemensam dag i veckan. Onsdagen beslutades vara en gemensam dag i hela länet. 18:7 Fikabussens framtid Bussen kommer att vara på någon trevlig plats i länet var 14:e dag i fortsättningen. Beslut togs att detta var bra. Vid något tillfälle så kan det vara aktuellt med hjälp både att köra bussen och med fika och materialförsäljning. Fikabussen är enligt de flesta en mycket positiv service som vi medlemmar får. Ett förtydligande gjordes av Rauno efter en del frågor om bussens budget m.m. Klubben äger inte bussen. Däremot så äger klubben kaffeautomaten, elaggregatet, brandsläckaren, bord och bänkar, partytält m.m. Detta gör att Rauno och Petra hyr alltså dessa tillbehör av BMC. På årsmötet i fjol togs beslut angående Fikabussen enl. den motion som lämnades in då och där finns också en kostnadskalkyl, driftkostnader m.m. Beslut togs att fortsätta driva bussen enligt detta beslut.

8 18:8 Ansvarig för försäljning av klubbmaterial Klubbmaterial finns i bussen till försäljning. Tröjor m.m. som beställs och betalas, men ej hämtas inom en månad, tillfaller klubben. Någon i klubben bör ansvara för materialet. Beslut togs att detta bestäms på nästa styrelsemöte. 18:9 Ansvarig för klubbinformation. Kalendrarna bör finnas i samma utförande som tidigare, med ett tillägg och det är angående MC-parkeringarnas bemanning. Samt bör fikaställena uppdateras och märkas ut vilka som ger rabatter på fikat. Beslut: Styrelsen utser en ansvarig. En folder med information angående klubben, att användas till nya medlemmar och andra intresserade. Beslut: Styrelsen arbetar vidare med detta. 18:10 Regler för den/dem som ansvarar för ett klubbarrangemang. I ett uppdrag ingår att ordna allt för att det ska fungera. T.ex. vid mc-parkeringarna, mc-orienteringen m.m. så måste den ansvarige se till att allt fungerar med hjälp av medlemmar som engagerats inför uppdraget. De som medverkar vid t.ex. mc-parkeringarna måste visa ett städat uppträdande som inger förtroende inför de som lämnar sina mc och tillbehör för förvaring. Beslut: Styrelsen får i uppdrag att se till att dessa regler kommer till. 18:11 Nattvandrare på MC Medlem Rolf Pärlhem presenterade sin motion. Nattvandrare på mc finns redan på någon plats i Sverige, men nu är det Blekinges tur. En utbildning ska starta under Nattvandrarna på mc ska arbeta tillsamman med andra nattvandrare som går på stan, samt med socialen och polisen. Rolf vädjade till medlemmarna att någon kväll i veckan vara med som nattvandrare. BMC går ut med information på hemsidan angående detta. De som är intresserade kan sedan vända sig till Rolf Pärlhem.

9 Precis som tidigare år, utses någon som lagt ner ett mycket bra arbete inom BMC under det gångna året. Årets utmärkelse sig till Oddvar och Laila Myhr och bestod av en middag för två personer på Galtsjön i Ronneby. Medlemmarna informerades om att medlemsavgiften kunde betalas Direkt efter årsmötet, samt att annat klubbmaterial gick att köpa. 19 Mötet avslutas Ulf Nelsén avslutade mötet Vid protokollet Laila Myhr Ordförande Ulf Nelsén Justerat av Sören Andersson Justerat av Arne Karlsson

10