SAMARBETSAVTAL avseende Openlab

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMARBETSAVTAL avseende Openlab"

Transkript

1 Bilaga 11 Mellan Stockholms Stad genom dess kommunstyrelse, organisationsnr , Stockholms läns landsting, organisationsnr , Karolinska Institutet, organisationsnr , Kungliga Tekniska Högskolan, nedan KTH, organisationsnr , Länsstyrelsen i Stockholms län, organisationsnr , Stockholms Universitet, organisationsnr , samt Södertörns Högskola, organisationsnr , nedan gemensamt benämnda Parterna, var och en Part och de fyra lärosätena benämns nedan var och en Lärosäte och gemensamt Lärosätena, har träffats följande SAMARBETSAVTAL avseende Openlab 1. Bakgrund Parterna bedriver och avser att fortsätta bedriva ett gemensamt strategiskt samarbete för att bland annat kunna analysera och hitta lösningar på komplexa samhällsproblem. Samarbetet bedrivs under beteckningen Openlab. Verksamheten har sitt säte i en lokal belägen på KTH Campus med adress Valhallavägen 79. Parterna har tidigare beslutat om ett gemensamt Intentionsdokument avseende Openlabs verksamhet åren som närmare beskriver dess syfte och verksamhet. 2. Syfte Syftet med Openlab är att - genom samarbetet, en ökad samverkan och ett öppet och innovativt arbetssätt - gemensamt bidra med kunskap och kompetens för att lösa komplexa samhällsfrågor för den växande och hållbara Stockholmsregionen. Openlab är inte en egen juridisk person. Genom samarbetet i Openlab skapas mervärde för Parterna genom att de tillsammans formulerar och preciserar aktuella samhällsutmaningar, bidrar och berikas med kunskap och kompetensutveckling för att lösa samhällsutmaningar, ökar samverkan mellan sektorer och discipliner, utvecklar och använder metoder för öppen och inkluderande samhällsinnovation samt skapar möjligheter för medarbetare, studenter och forskare att utveckla sin egen och organisationens kompetens och innovationsförmåga.

2 3. Openlabs verksamhet Samarbetet mellan Parterna inom ramen för Openlab bedrivs i huvudsak i ovan nämnda lokal som KTH hyr av Akademiska hus för bland annat Openlabs verksamhet. Parterna har ett gemensamt ansvar för verksamheten. För kurserna tillämpas dock regelverk vid respektive Lärosäte. Genom OpenLab ska kontinuerligt verkas för att Lärosätena ger interdisciplinära kurser inom temana Den hållbara staden och Den växande staden. Respektive Lärosäte fastställer kursplaner och genomför examinering. Inom OpenLab ska bedrivas aktiviteter som anknyter till och kompletterar de kurser Lärosätena ger enligt ovan. Det kan vara seminarier, workshops och andra aktiviteter. Den fysiska miljön kan också användas som en gemensam mötes- och arbetsplats för Parterna och andra aktörer och därigenom inspirera till ökad samverkan. Dessutom erbjuds öppna, flexibla arbetsplatser för Parterna och externa aktörer vilka har anknytning till aktuella samhällsutmaningar. Inom Openlab ska utvecklas nya tanke- och arbetssätt för innovativ samverkan - exempelvis hackatons - och det ska vara en öppen innovationsmiljö tillgänglig för alla, exempelvis genom digitala utvecklingsplattformar. Openlab kan även utgöra ett forum för att diskutera och formulera frågeställningar inför olika forskningsansökningar samt möjliggöra forskningsrelaterad verksamhet där forskare vid Lärosätena samt representanter från övriga parter arbetar gemensamt och där Openlab bland Lärosätenas egna forskningsmiljöer uppfattas som en tillgång som hjälper till att utveckla forskningen vid Lärosätena. 4. Parternas åtaganden 4.1 Parternas roller Lärosätena ska registrera och genomföra interdisciplinära poängbärande kurser som Openlabkurser. Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län ska lämna förslag på frågeställningar till ovan nämnda kurser. Dessa parter ska i samband därmed också i rimlig omfattning kunna bistå med underlag, information och aktiv medverkan under kursernas genomförande. 4.2 Finansering samt andra tillkommande intressenter Finansieringen av Openlab fördelas så att Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län gemensamt står för cirka två tredjedelar samt Lärosätena gemensamt för cirka en tredjedel av de kostnader som inte har annan finansiering. Den exakta fördelningen, Finansieringsfördelningen, mellan Parterna är följande:

3 Parter Andel Budget år 2016 Stockholm läns landsting 29 % kr Länsstyrelsen 2 % kr Stockholms stad 29 % kr Karolinska Institutet 12 % kr KTH 12 % kr Stockholms universitet 12 % kr Södertörns högskola 4 % kr Summa: 100 % kr Finansieringen avser kostnader för Openlabs administration, programverksamhet, lokaler och kurser i den utsträckning som dessa kostnader inte täcks av Lärosätenas anslag för kursverksamhet. Verksamhetschefen ansvarar för att budgeten inte överskrids. År 2016 uppgår den totala budgeten för Parterna att finansiera till kr. Intentionen är att budgeten de kommande åren ska ligga kvar på samma nivå. Parterna har inför varje budgetår möjlighet att pröva sin del av finansieringen. Budget för kommande år beslutas av Styrgruppen senast 31 oktober året före budgetåret. Extern finansiering kan tillkomma från företag och andra aktörer som vill finnas i Openlab samt projektmedel från andra finansiärer bland andra Vinnova eller EU. Om extern finansiering tillkommer på ett sådant sätt att Parternas bidrag totalt kan minskas, görs den minskningen proportionellt med bibehållen andel för varje Part. Extern finansiering bör inte ske enbart med syfte på att få verksamheten att växa, utan ska bidra till att minska de offentliga aktörernas bidrag till finansieringen. Medverkan från andra aktörer, till exempel företag, ska ske för att komplettera och stärka Openlabs kurser och programverksamhet och ha en tydlig anknytning till dessa verksamheter. 5. Organisation och beslut En Styrgrupp skall bildas med en representant från respektive Part. För representant ska Part utse suppleant. Styrgruppen sammanträder efter behov dock minst två gånger årligen. Stockholms stad är ordförande och sammankallande. Styrgruppen skall upprätta en arbetsordning som närmare anger hur det gemensamma samarbetet är tänkt att fungera. Beslut i Styrgruppen fattas med övervägande majoritet, d.v.s. när minst 2/3 av representanterna ställer sig bakom förslaget. Styrgruppen är endast beslutsför när 2/3 av Styrgruppen är närvarande. En fråga skall hänskjutas till Part för beslut när dess representant i Styrgruppen inte har mandat att besluta för Parts räkning. Budgetfrågor ska hänskjutas till respektive Part. Av respektive Part beslutad budget är alltid en begränsning vid beslut med ekonomiska konsekvenser. Alla beslut i Styrgruppen ska dokumenteras i protokoll som ska justeras. Beslut om verksamhetens övergripande inriktning, ekonomi, ny parts inträde och övriga frågor av

4 principiell art fattas av Styrgruppen. Vilka förslag på frågeställningar som ska lämnas till Lärosätena att användas inom ramen för kurserna beslutas också av Styrgruppen. Openlabs verksamhet ska ledas av en verksamhetschef som är anställd på KTH. Verksamhetschefen har ett ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet detta avtal samt är föredragande i Styrgruppen. Openlab ska årligen till Styrgruppen samt respektive Part senast den 1 oktober insända verksamhetsplan med budget för det kommande året samt senast den 1 mars verksamhetsberättelse inklusive bokslut och ekonomisk rapportering för det gångna året. Verksamhetschefen ansvarar för att ta fram dessa dokument. 6. Tillgång till resultat/data Parternas förhoppning är att Openlabs verksamhet skall leda till intressanta och nyttiga förslag till lösningar på de problem som är relevanta för samarbetet. Avsikten är att resultaten skall tillgängliggöras och spridas i så stor utsträckning som möjligt. Verksamhetschefen ska informera studenter och andra eventuellt tillkommande parter om dessa förutsättningar. 7. Information om samarbetet Part får inte nyttja annan Parts logotype, närings- eller varukännetecken utan föregående samtycke. 8. Sekretess I förhållandet mellan Parterna tillämpas bestämmelserna i offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). 9. Avtalstid och upphörande samt parts utträde Detta samarbetsavtal gäller fr.o.m. den 1 januari 2017 t.o.m. den 31 december För det fall ingen av Parterna sagt upp avtalet till upphörande senast sex (6) månader före avtalstidens utgång, förlängs avtalet med successiva perioder om ett och ett halvt (1,5) år med samma uppsägningstid. Uppsägning skall för att vara giltig ske skriftligen till de andra Parternas officiella ordinarie adress. Vill Part inte längre delta i Openlabs samarbete ska denne genom ett beslut i Styrgruppen uteslutas ur samarbetsavtalet. Om så sker skall de kvarvarande Parterna besluta om en ny Finansieringsfördelning. Uppsägningstiden är tre (3) månader efter styrgruppsbeslutet. Det åligger frånträdande Part att fullgöra sina förpliktelser under uppsägningstiden. Om förutsättningarna för Openlab väsentligen ändras kan Parterna överenskomma om att detta samarbetsavtal ska upphöra. Bryter Part mot detta avtal är han på begäran av drabbad Part skyldig att vidta rättelse och fullgöra sina skyldigheter om fullgörelse rimligen kan påfordras.

5 10. Ny parts inträde En ny part kan inträda i samarbetsavtalet efter ett enhälligt beslut i Styrgruppen. Anslutningen sker genom att samarbetsavtalet ersätts av ett nytt avtal som skall påtecknas av samtliga Parter i det nya avtalet. I det nya avtalet skall det finnas med en ny Finansieringsfördelning. 11. Icke-exklusivitet och begränsningar i deltagandet Stockholms stads och Stockholms läns landstings medverkan i detta avtal begränsas av de särskilda inskränkningar som följer av svensk rätt, särskilt kommunallagen (1991:900). 12. Tillägg och ändringar Tillägg och ändringar i detta avtal skall, för att bli gällande mellan Parterna, vara skriftliga och undertecknade av Parterna. 13. Force Majeur Händelser utanför Parts kontroll som förhindrar uppdragets genomförande befriar Parten från skyldighet att fullgöra en förpliktelse, som förhindras av händelsen, utan rätt till eventuellt skadestånd från annan Part. Varje Part är dock skyldig att, så långt det är ekonomiskt försvarbart, arbeta för att motverka skador av den inträffade händelsen. 14. Tvistelösning Svensk rätt skall tillämpas på detta avtal. Tvist på grund av detta avtal ska i första hand lösas genom förhandlingar. Är det inte möjligt ska tvist avgöras av Stockholms tingsrätt i första instans. 15. Adresser och kontaktpersoner Varje Part ska hålla verksamhetschefen uppdaterad om namn och kontaktuppgifter på kontaktperson för respektive Part. För det fall en Part behöver byta kontaktperson ska detta meddelas övriga Parter så snart som möjligt. 16. Avtalets giltighet Detta avtal är för sin giltighet beroende av och till alla delar förfallet utan ersättningsrätt för någondera Part om inte

6 - Stockholms kommuns kommunstyrelse senast den 1 januari 2017 godkänner avtalet genom beslut som senare vinner laga kraft och - Stockholms läns landstingsstyrelse senast den 1 januari 2017 godkänner avtalet genom beslut som senare vinner laga kraft. Detta avtal har upprättats i sju (7) likalydande exemplar, varav Parterna tagit var sitt. Stockholm den 2016 Karin Wanngård Finansborgarråd Stockholms stad Torbjörn Rosdahl Finanslandstingsråd Stockholms läns landsting Karin Dahlman-Wright T.f. Rektor Karolinska Institutet Peter Gudmundson Rektor Kungliga Tekniska högskolan Chris Heister Landshövding Länsstyrelsen i Stockholms län _ Astrid Söderbergh Widding Rektor Stockholms universitet Moira von Wright Rektor Södertörns högskola

JIL Stockholms läns landsting i (3)

JIL Stockholms läns landsting i (3) JIL Stockholms läns landsting i (3) Landstingsstyrelsens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE SLL Forskning och innovation 2017-01-05 LS 2016-1333 Handläggare: Maria Söderlund An korn Stockholms läns iandsti Landstingsstyrelsens

Läs mer

Samarbetsavtal avseende OpenLab

Samarbetsavtal avseende OpenLab 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-02-15 LS 2016-1333 Landstingsstyrelsen Samarbetsavtal avseende OpenLab Föredragande landstingsråd: Peter Carpelan Ärendebeskrivning I ärendet föreslås att

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen Punkt 3 2012-11-29 LS 1201-0107 Reviderad 2012-12-06 Anmälan av beslut som fattats med stöd av delegation till landstingsstyrelsens sammanträde den ii december

Läs mer

AVTAL. Mellan Stockholms läns landsting (SLL) och Stockholms universitet (SU) om samarbete rörande forskning, utveckling, innovation och utbildning.

AVTAL. Mellan Stockholms läns landsting (SLL) och Stockholms universitet (SU) om samarbete rörande forskning, utveckling, innovation och utbildning. läns landsting 1 (5) AVTAL Mellan läns landsting (SLL) och (SU) om samarbete rörande forskning, utveckling, innovation och utbildning. Bakgrund SLL och SU träffade den 16 juni 2014 överenskommelse i en

Läs mer

KONSORTIALAVTAL. Bilaga 3

KONSORTIALAVTAL. Bilaga 3 KONSORTIALAVTAL Bilaga 3 1. Parter Mellan Stockholms kommun genom dess kommunstyrelse ( Stockholms stad ), org nr 212000-0142, Stockholms läns landsting, ( SLL ), 232100-0016 och Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

X Stockholms läns landsting 1 (4)

X Stockholms läns landsting 1 (4) X Stockholms läns landsting 1 (4) Landstingsstyrelsens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE Landstingsdirektören 2015-10-08 LS 2015-1096 Handläggare: Elisabet Blaus Rendahl Ankom Stockholms läns landsting 2015-10-

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE.

SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING OCH ÄLDRE. Sid. 1 (5) Mellan. kommun, nedan kallad Kommunen, och Kommunförbundet Skåne, nedan kallat Kommunförbundet, har träffats följande SAMVERKANSAVTAL RÖRANDE HJÄLPMEDEL TILL FUNKTIONSHINDRADE PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum PM 2006 RIV (Dnr 003-3155/2006) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Samarbetsavtalet mellan Stockholms

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning

Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning PM 2015:79 RI (Dnr 138-723/2015) Strategi för kvalitets- och innovationsarbete inom staden och samarbete med högre utbildning och forskning Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

SAMARBETSAVTAL. 1. Parter

SAMARBETSAVTAL. 1. Parter SAMARBETSAVTAL 1. Parter 1. Länsstyrelsen i Norrbottens län 2. Norrbottens läns landsting 3. Kommunförbundet Norrbotten 4. Region Västerbotten 5. Västerbottens läns landsting 6. Luleå tekniska universitet

Läs mer

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt

Satsning på forskning, utveckling och tillväxt ÖVERENSKOMMELSE OM Satsning på forskning, utveckling och tillväxt Mellan Kalmar Kommun och Linnéuniversitetet INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND 3 2. MÅL 3 3. FINANSIERING OCH OMFATTNING 3 4. ORGANISERING

Läs mer

Om parterna vill utse ytterligare ledamöter i Styrelsen skall alla Parter vara överens.

Om parterna vill utse ytterligare ledamöter i Styrelsen skall alla Parter vara överens. SAMARBETSAVTAL 1. Parter 1. Länsstyrelsen i Norrbottens Län 2. Norrbottens Läns Landsting 3. Kommunförbundet Norrbotten 4. Region Västerbotten 5. Västerbottens Läns Landsting 6. Luleå Tekniska Universitet

Läs mer

Samarbetsavtal IDEELL ARENA

Samarbetsavtal IDEELL ARENA Samarbetsavtal IDEELL ARENA 1 Syfte Samarbetet i IDEELL ARENA har till syfte att: initiera och utveckla högkvalitativa utvecklingsprogram för ledande förtroendevalda och tjänstemän inom den ideella sektorn

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636

NYKÖPING-ÖSTGÖTALÄNKEN AB Antagen 2007-11-16 Org.nr 556612-6636 Mellan Regionförbundet Östsam, Regionförbundet Sörmland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Nyköpings kommun, Oxelösunds kommun, Trosa kommun, Mjölby kommun och Botkyrka kommun (nedan kallade Parterna

Läs mer

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd

AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd AVTAL FoU Sjuhärad Välfärd 2020-01-01 2023-12-31 Innehållsförteckning Avtal mellan parterna i FoU Sjuhärad Välfärd... 1 Firma... 1 Parter... 1 Syfte... 2 Uppdrag... 2 Ersättning... 2 Styrning... 2 Sammanträden...

Läs mer

Avtal om samarbete. [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer]

Avtal om samarbete. [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer] MALL 1(8) Avtal om samarbete mellan [Part A]: [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer], med adress [adress]; och [Part B]: [Företagets namn], org. nr [organisationsnummer] med adress [adress];

Läs mer

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg 2015-01-07 Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg INNOVAIR bildades 2014 efter att Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillsammans, på uppdrag av regeringskansliet, godkänt sex

Läs mer

(2) Socialnämnden ("Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL

(2) Socialnämnden (Licenstagaren ) Adress: Telefax: Kontaktperson: E-postadress: LICENSAVTAL Mellan (1) Socialstyrelsen, 106 30 Stockholm ("Socialstyrelsen") Telefax: 075-247 31 62 Kontaktperson: Katarina Munier E-postadress:katarina.munier@socialstyrelsen.se (2) Socialnämnden ("Licenstagaren

Läs mer

Avsiktsförklaring om samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms läns landsting

Avsiktsförklaring om samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 LS 2015-1096 Landstingsstyrelsen Avsiktsförklaring om samverkan mellan Kungliga Tekniska Föredragande landstingsråd: Peter

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl.

Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl. Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 01-08 5 Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl. KS 2017/519 Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1. att godkänna bilagt förslag till samverkansavtal mellan

Läs mer

Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar

Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar 1(5) AVTAL Ärendenr: NV-08385-18 Avtal avseende användning av sammanhållet tjänsteerbjudande för underrättelse om medelstora förbränningsanläggningar 1. Parter Användare (Tillsynsmyndighet) Organisation:

Läs mer

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård

Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 (6) DATUM BETECKNING 2014-05-30 LiÖ 2014-216 Samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och Landstinget i Östergötland avseende valfrihet över länsgräns inom primärvård 1 Parter Örebro läns landsting,

Läs mer

Samarbetsavtal om KRAMI/MOA 2014

Samarbetsavtal om KRAMI/MOA 2014 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Reuterdahl Karin Datum 2013-12-06 Rev 2014-01-24 Diarienummer UAN-2013-0567 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Samarbetsavtal om KRAMI/MOA 2014

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd SAMVERKANSAVTAL 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Region Västmanland

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72

Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72 Tid: 2015-04-13, kl 13:00-16:30 Plats: Regionens hus, sal A Avtal och bidrag till Jönköping Convention Bureau Beslut Regionstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

att godkänna samarbetsavtal mellan NyföretagarCentrum Uppsala och Uppsala kommun enligt bilaga.

att godkänna samarbetsavtal mellan NyföretagarCentrum Uppsala och Uppsala kommun enligt bilaga. KS 17 26 nov 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Ingeberg Lars Linder Cecilia Datum 2014-10-29 Diarienummer KSN-2014-1136 Kommunstyrelsen Nyföretagarcentrum-samarbetsavtal Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun 1. Parter Teknik- och servicenämnden och Elisabeth Caesar-Områdeschef, Cecilia Markstedt- Områdeschef, Ulrica Pettersson- Områdeschef och Margareta

Läs mer

dels driva Transits verksamhet på Telefonplan i Stockholm,

dels driva Transits verksamhet på Telefonplan i Stockholm, 1 (5) Avtal mellan Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, nedan kallat landstinget, och den ideella föreningen Transit Kulturinkubator, rörande verksamheten i en regional kulturinkubator 2012.

Läs mer

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter RG 2017/33 Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Avropsavtal under ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Innehållsförteckning 1 Avrop...

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

PARTNERSKAPSAVTAL. mellan HÖGSKOLAN DALARNA. och. daterat [**]

PARTNERSKAPSAVTAL. mellan HÖGSKOLAN DALARNA. och. daterat [**] PARTNERSKAPSAVTAL mellan HÖGSKOLAN DALARNA och XX daterat [**] INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 SAMVERKAN... 3 3 KOSTNADER... 4 4 IMMATERIELLA RÄTTIGHETER... 4 5 SEKRETESS... 4 6 KONTAKTPERSONER...

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

S A M V E R K A N S A V T A L

S A M V E R K A N S A V T A L Bilaga A S A M V E R K A N S A V T A L 1 Bakgrund Mellan Stockholms läns landsting genom dess kulturnämnd (nedan benämnd SLL), organisationsnummer 232100-0016, med postadress Box 38204, 100 64 Stockholm,

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

1. Skåne läns landsting, Region Skåne, org. nr , med adress Skånehuset, J A Hedlunds väg, Kristianstad (nedan Region Skåne ), och

1. Skåne läns landsting, Region Skåne, org. nr , med adress Skånehuset, J A Hedlunds väg, Kristianstad (nedan Region Skåne ), och UTKAST 2013-08-30 (rev 2013-09-06) Mellan 1. Skåne läns landsting, Region Skåne, org. nr 232100-0255, med adress Skånehuset, J A Hedlunds väg, 291 89 Kristianstad (nedan Region Skåne ), och 2. Ängelholms

Läs mer

Samarbetsavtal om KRAMI 2015

Samarbetsavtal om KRAMI 2015 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Reuterdahl Karin Datum 2014-12-04 Diarienummer AMN-2015-0113 Arbetsmarknadsnämnden Samarbetsavtal om KRAMI 2015 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås

Läs mer

Viable Cities Medlemsavtal

Viable Cities Medlemsavtal Viable Cities Medlemsavtal De parter som anges i Bilaga 1 ( Medlemsorganisationer ), ingår härmed detta avtal avseende samarbete inom Viable Cities ( Medlemsavtalet ). 1.BAKGRUND Detta Medlemsavtal reglerar

Läs mer

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD

SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK. och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD SAMARBETSAVTAL FÖR TRAFIKEN.NU STOCKHOLM MELLAN AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK och VÄGVERKET och STOCKHOLMS STAD Datum 2008-11-26 Innehållsförteckning Innehåll Sida I ALLMÄNT... 1 1 Bakgrund... 1 2 Bilagor...

Läs mer

Samverkansavtal FOU norr

Samverkansavtal FOU norr Samverkansavtal FOU norr Parter Följande samverkansavtal har träffats mellan kommunerna Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna Stad, Upplands-Bro och Upplands Väsby samt Stockholms läns landsting.

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN

BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN SAMVERKANSAVTAL mellan landstinget och kommunerna gällande BEROENDECENTRUM I NORRBOTTEN 1 Bakgrund och syfte Genom ändringar i hälso- och sjukvårdslagen och i socialtjänstlagen från den 1 juli 2013 infördes

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben Nuvarande inköpsutskott avvecklas.

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben Nuvarande inköpsutskott avvecklas. TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Per Blomberg Juridiska staben +46155245760 2016-04-21 LS-LED15-0218-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet Centrala Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Svensk Förening för Barnanestesi och Barnintensivvård.

Stadgar för Svensk Förening för Barnanestesi och Barnintensivvård. 1 Firma Stadgar för Svensk Förening för Barnanestesi och Barnintensivvård. Föreningens firma är Svensk Förening för Barnanestesi och Barnintensivvård, ideell förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningens

Läs mer

Bilaga 17 Mall för operativt samverkansavtal med GSIT 2.0- leverantören Dnr: 2.4.2-7622/2015 Förfrågningsunderlag 2016-01-11

Bilaga 17 Mall för operativt samverkansavtal med GSIT 2.0- leverantören Dnr: 2.4.2-7622/2015 Förfrågningsunderlag 2016-01-11 Bilaga 17 Mall för operativt samverkansavtal med GSIT 2.0- leverantören Dnr: 2.4.2-7622/2015 Förfrågningsunderlag stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan

Läs mer

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan

Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska högskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (5) s förvaltning SLL Forskning och innovation Jan Andersson 2017-09-25 s forskningsberedning Avtal om att inrätta ett medicintekniskt centrum med Karolinska Institutet och Kungliga

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Samverkansavtal avseende Bar nahus. Upprättat Reviderat

Samverkansavtal avseende Bar nahus. Upprättat Reviderat Samverkansavtal avseende Bar nahus Upprättat 2010-0 3-1 6 Reviderat 2014-09 - 25 2/8 Innehållsförteckning 1. Parter... 3 2. Avtalets omfattning... 3 3. Verksamheten i Barnahuset i Nyköping... 3 4. Målgrupp.

Läs mer

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening.

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening Firma 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Föreningens ändamål och verksamhetens art 2. Ändamålet med föreningens verksamhet

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska PM 2012:2 RI (Dnr 003-2187/2011) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum (StAF) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stockholms stad avtalar

Läs mer

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7.

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Förbundsordning 2009-01-26 Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland KS-669/2008 Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Samordningsförbundets

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer

Avtal om Origo resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld i Stockholms län

Avtal om Origo resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld i Stockholms län Avtal Sida 1 (35) 2015-02-26 Avtal om Origo resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld i Stockholms län Ingress I detta avtal regleras villkor och förutsättningar för samverkan mellan Stockholms

Läs mer

Gemensam nämnd för samverkan inom drift och service, utveckling samt specialistfunktioner

Gemensam nämnd för samverkan inom drift och service, utveckling samt specialistfunktioner Kansliet Anette Lihuvudh Kommunsekreterare TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 6 februari 2018 Sida 1(3) Referens KS 2017-000312 Kommunfullmäktige Gemensam nämnd för samverkan inom drift och service, utveckling samt

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap (IOP) avseende verksamheten Himmel och Pannkaka öppen mötesplats för unga med intellektuella funktionsvariantioner

Idéburet offentligt partnerskap (IOP) avseende verksamheten Himmel och Pannkaka öppen mötesplats för unga med intellektuella funktionsvariantioner Sida 1 (6) 2019-05-16 Stockholms stad genom Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd och Farsta stadsdelsnämnd, nedan gemensamt benämnd staden, org. nr 212000-0142, och Svenska kyrkan genom Farsta församling,

Läs mer

Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland avseende listning över länsgräns

Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland avseende listning över länsgräns Listning över länsgräns LANDSTINGET I ÖSTERGÖTLAND LANDSTINGET SÖRMLAND Diarienummer LiÖ: LiÖ 2014-216 Diarienummer DLL: LS-LED14-330 Samverkansavtal mellan Landstinget Sörmland och Landstinget i Östergötland

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL MELLAN JÄMTLANDS KOMMUNER OCH CENTRUM MOT VÅLD

SAMVERKANSAVTAL MELLAN JÄMTLANDS KOMMUNER OCH CENTRUM MOT VÅLD 1(4) SAMVERKANSAVTAL MELLAN JÄMTLANDS KOMMUNER OCH CENTRUM MOT VÅLD Den länsgemensamma verksamheten Centrum mot våld (CMV) startade 2011 i projektform genom statliga medel. I Sociala samrådsgruppen den

Läs mer

Avtal mellan Stockholms läns landsting och Stockholms universitet om samarbete rörande forskning, utveckling, innovation och utbildning.

Avtal mellan Stockholms läns landsting och Stockholms universitet om samarbete rörande forskning, utveckling, innovation och utbildning. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-03-18 LS 1411-1390 Landstingsstyrelsen Avtal mellan Stockholms läns landsting och Stockholms universitet om samarbete rörande forskning,

Läs mer

Ramavtal avseende betalningstjänster m.m. för statliga myndigheter

Ramavtal avseende betalningstjänster m.m. för statliga myndigheter Dnr 2015/918 2016-05-24 Ramavtal avseende betalningstjänster m.m. för statliga myndigheter Bilaga 3 Avropsavtal Innehållsförteckning 1 Avropsavtal... 1 2 Allmänna villkor... 2 2.1 Allmänt... 2 2.2 Tjänsterna...

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN KRING TJÄNSTER FÖR SAMHÄLLSORIENTERING FÖR NYANLÄNDA INVANDRARE I STOCKHOLMS LÄN

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN KRING TJÄNSTER FÖR SAMHÄLLSORIENTERING FÖR NYANLÄNDA INVANDRARE I STOCKHOLMS LÄN SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN FÖRVALTNINGSLEDNINGE N OCH ARBETSMARKNADSAVDE LN INGEN SAFS DNR 3.2-0313/2010 SID 1 (6) 2010-08-25 ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN KRING TJÄNSTER FÖR SAMHÄLLSORIENTERING

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Parter Mellan Institutionen för Socialt arbete, Umeå universitet och Västerbottens läns landsting. 2 Syfte och mål Syftet med avtalet är att klarlägga åtaganden

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Länets kommuner och Region Kronobergs Psykiatri Centrum ingår i nedanstående överenskommelse avseende

Läs mer

Överenskommelse om samverkan kring tjänster för samhällsorientering för nyanlända invandrare i Stockholms län

Överenskommelse om samverkan kring tjänster för samhällsorientering för nyanlända invandrare i Stockholms län Överenskommelse om samverkan kring tjänster för samhällsorientering för nyanlända invandrare i Stockholms län Bakgrund Från den 1 december 2010 ansvarar kommunen för att ge samhällsorientering för nyanlända

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer

Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer Bilaga 19:18 till kommunstyrelsens protokoll den 22 oktober 2003, 24 PM 2003 RVII (Dnr 325-1178/2002) Upphandling av försäkringsskydd (hemförsäkring) för personer boende i särskilda boendeformer Borgarrådsberedningen

Läs mer

Förbundsordning för kommunalförbundet Konstmuseet i Norr

Förbundsordning för kommunalförbundet Konstmuseet i Norr Förbundsordning för kommunalförbundet Konstmuseet i Norr 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Konstmuseet i Norr och har sitt säte i Kiruna kommun i Norrbottens län. 2 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet

Läs mer

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY 1. ORGANISATIONSFORM OCH FIRMA FORUM FÖR HEALTH POLICY (nedan kallad föreningen) är en ideell förening. 2. INTRÄDE Föreningen består av företag, myndigheter och organisationer

Läs mer

Lokal överenskommelse för Krami 2018

Lokal överenskommelse för Krami 2018 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Helmer Linda Datum 2018-01-03 Diarienummer AMN-2017-0375 Lokal överenskommelse för Krami 2018 Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

X$.J.Ö!i:.j.G% Köki H

X$.J.Ö!i:.j.G% Köki H Stockholms läns landsting 1 (4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektören TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-10-08 LS 2015-1096 Handläggare: Elisabet Blaus Rendahl Landstingsstyrelsens forskningsberedning

Läs mer

Centrum för samhällsorientering

Centrum för samhällsorientering VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2012-10-23 DNR SN 2012.193 DAVID MATSCHECK SID 1/2 UTREDARE 08/587 854 60 DAVID.MATSCHECK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Centrum för samhällsorientering

Läs mer

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET Mellan Borgholms kommun, Emmaboda kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Kalmar kommun, Mönsterås kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Oskarshamns

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Storstockholms brandförsvar Dnr 111-1044/2013. AVTAL avseende tilläggstjänsten Omvärldsbevakning

Storstockholms brandförsvar Dnr 111-1044/2013. AVTAL avseende tilläggstjänsten Omvärldsbevakning Dnr 111-1044/2013 Mellan Danderyds kommun, organisationsnummer 212000-0126 (Kommunen) och Storstockholms, organisationsnummer 212000-0356 Box 1328,111 83 Stockholm (SSBF) har träffats följande AVTAL avseende

Läs mer

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING OCH HÖGSKOLEFÖRBUND MEDLEMSFÖRTECKNING Kompletterad 1995-08 Reviderad 5 Förbundsförsamlingen 1996-12-11 Reviderad 8 Förbundsförsamlingen 1998-10-28 Omarbetad Förbundsförsamlingen 2002-03-20 Ny medlem 2004-01-01

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Kungliga tekniska högskolan (KTH) avseende forskningslab KTH MIT Senseable Stockholm Lab

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Kungliga tekniska högskolan (KTH) avseende forskningslab KTH MIT Senseable Stockholm Lab Utl. Rotel I (Dnr KS 2019/193) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Kungliga tekniska högskolan (KTH) avseende forskningslab KTH MIT Senseable Stockholm Lab Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid Samarbetsavtal behandling av personuppgifter Följande parter: 1) Svenska Båtunionen (802002-3431), nedan kallad SBU, 2) till SBU anslutna Båtförbund, nedan kallade Båtförbunden och 3) till dessa anslutna

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

KONSORTIALAVTAL. Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB

KONSORTIALAVTAL. Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB KONSORTIALAVTAL mellan Stockholms Stadshus AB och Stockholms Handelskammares Serviceaktiebolag avseende Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB 1. Parter Mellan Stockholms Stadshus AB, org

Läs mer

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB Kommunstyrelsen 2018-10-16 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:375 Kristina Birath 016-710 51 56 1 (2) Kommunstyrelsen Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Förslag till beslut

Läs mer

AVTAL OM ALLMÄN NYTTJANDERÄTT

AVTAL OM ALLMÄN NYTTJANDERÄTT Mellan Sundbybergs kommun, org. nr 212000-0175 ( Staden ) och Sundbybergs Båtklubb, org. nr 815200-1718 ( Båtklubben ), har denna dag träffats följande AVTAL OM ALLMÄN NYTTJANDERÄTT 1 BAKGRUND 1.1 Parterna

Läs mer

Policy för intraprenader i Halmstads kommun

Policy för intraprenader i Halmstads kommun Policy för intraprenader i Halmstads kommun Antagen av Kommunfullmäktige den 12 december 2017, 155 1. Policy En intraprenad i den kommunala förvaltningen är en avgränsad enhet som via en formell överenskommelse

Läs mer

Medlemsavtal. mars Medlemsorganisation: Organisationsnummer:

Medlemsavtal. mars Medlemsorganisation: Organisationsnummer: Medlemsavtal mars 2017 Medlemsorganisation: Organisationsnummer: 1. INGRESS Detta Medlemsavtal reglerar samarbetet inom det strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030 ( Programmet ), som finansieras

Läs mer

Dokument Datum Revision Föreningsstadgar SFGS B

Dokument Datum Revision Föreningsstadgar SFGS B Stadgar är beteckningen på de interna regler som gäller för föreningen. Stadgarna har framför allt betydelse för det praktiska arbetet i föreningen och för att ge föreningen karaktär och motivera dess

Läs mer