Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU I Gäller from kull ht-15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU I Gäller from kull ht-15"

Transkript

1 Bedömningsunderlag Förskollärarprogrammet VFU I Gäller from kull ht-15

2 BEDÖMNINGSUNDERLAG VFU 1 Förskollärarprogrammet På följande sidor finns målen VFU I beskrivna. Betygsnivåer i kursen är, eller Väl godkänd. nivå VFU I är markerad med grått. Bedömningsunderlaget ifylls av utsedd VFU-lärare genom att sätta ett kryss i kolumnen längst till höger. Är den studerande godkänd sätts krysset till höger om den gråmarkerade raden. Är den studerande underkänd sätts krysset i den ovanstående rutan. Plats kommentarer finns efter målen inom varje domän. et ska gås igenom undertecknas av såväl VFU-lärare som student. Efter fullgjord avslutad VFU ska det ifyllda underlaget lämnas till ansvarig lärarutbildare/examinator från universitetet underskrift. I de fall studenten ej fullgjort samtliga VFU-dagar skickas istället bilaga 1 in. Bedömningsunderlaget ska skickas in st när alla VFU-dagar är genomda. För att erhålla betyget väl godkänd granskas den studerandes prestationer utifrån en sammanvävd av lärarskickligheten i relation till samtliga mål kursen med utgångspunkt i de nivåer godkänd som gäller (se studieguiden). Bedömningen görs av besökande lärare från universitetet efter kommunikation med VFUläraren. Dokumentet är ett arbetsmaterial ett underlag betygssättning i kursen. Syftet är inte att det ska användas som referensmaterial i andra sammanhang. Till hjälp en finns häftet Guide handledning. Den studerandes namn: VFU-lärarens namn: VFU-lärarens tel.nr: VFU-lärarens e-post: VFU-plats: Studenten har uppfyllt samtliga mål på de nivåer som krävs godkänt betyg: Ja Nej Den studerandes namnteckning VFU-lärarens namnteckning Ort datum Ansvarig lärarutbildare/examinators namnteckning Ort datum

3 Relationell/Kommunikativ kompetens RK1 Kunna medverka till ett klimat i den pedagogiska verksamheten som präglas av lyhördhet respekt som möjliggör barnens delaktighet inflytande nivå (U) Den studerande saknar lyhördhet /eller respekt i bemötandet av barnen. Hon/Han visar inget intresse barnens villkor behov, ingen tilltro till deras måga har ingen uppfattning om hur deras delaktighet inflytande skulle kunna möjliggöras. (Gr) Den studerande är lyhörd respektfull i bemötandet av barnen, visar tilltro till deras måga anstränger sig att stå deras perspektiv, villkor behov. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I (FT) Den studerande är lyhörd respektfull i bemötandet av barnen, anstränger sig att stå deras perspektiv, villkor behov, uppmuntrar aktivt barnen att anta utmaningar agerar på ett sätt som möjliggör delaktighet inflytande.

4 RK2 Kunna skapa upprätthålla goda relationer med barn vuxna nivå Den studerande visar ingen öppenhet att skapa kontakt a dialog med barn vuxna eller de sök som den studerande gör att skapa kontakt är olämpliga eller inte ändamålsenliga. Hon/Han kan inte uttrycka sig så att barnen står. Den studerande visar öppenhet att skapa kontakt a dialog med barn vuxna. De sök som den studerande gör att skapa kontakt med barnen är lämpliga, tydliga ändamålsenliga har en avvägd balans mellan närhet distans. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande skapar god kontakt med vuxna goda relationer med barnen på sätt som är ändamålsenliga i hållande till barnens skilda bakgrunder behov. Det finns hos den studerande en tydlig vilja till strävan efter att barnen ska känna att möjligheten till kontakt relation alltid finns. Den studerande kan leda resonerande samtal i lyhört samspel med barnen, både enskilt i grupp. Under dessa samtal mår den studerande upprätthålla en väl avvägd balans mellan att vara inkännande in individen/gruppen samtidigt upprätthålla ett tydligt ledarskap.

5 RK3 Kunna visa ett professionellt hållningssätt i sitt ledarskap nivå Den studerande kan inte skilja på rollen som kamrat/älder lärare. Hon/Han visar inte måga att samla leda en grupp. Introducerande Över nivå U - på väg mot nivå Gr I Den studerande visar ett professionellt ansvar kan skilja på rollen som kamrat/älder lärare. Hon/Han visar måga att samla leda en grupp. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande visar måga att växla mellan roller har inga problem att återta ledarrollen. Hon/Han kan balansera sitt ledarskap beroende på barns skilda behov utsättningar men också på vad olika situationer kräver. RK4 Kunna relatera grundläggande värden i styrdokumenten till den pedagogiska verksamheten det egna hållningssättet nivå Den studerande har ingen kännedom om grundläggande värden i styrdokumenten kan inte ge exempel på hur styrdokumentens värderingar kan komma till uttryck i den pedagogiska verksamheten eller i det egna hållningssättet. Den studerande har kännedom om grundläggande värden i styrdokumenten kan ge exempel på hur styrdokumentens värden kan komma till uttryck i den pedagogiska verksamheten. Den studerande visar ståelse sin egen roll som ebild samt hur egna värderingar kommer till uttryck i det egna hållningssättet. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande har strategier hur styrdokumentens grundläggande värden kan komma till uttryck den pedagogiska verksamheten. Hon/Han arbetar aktivt med att utveckla utvärdera värdegrundsfrågor samt uppmuntrar samtal om värdegrunden inom ramen demokratiska principer, såväl med barn som med kollegor.

6 Kommentarer - Relationell/Kommunikativ kompetens (Skriv gärna framåtsyftande: Vad behöver den studerande utveckla? Vilka situationer/moment behöver den studerande träna sig på?)

7 Didaktisk/Metodisk kompetens DM1 Kunna agera utifrån att omsorg, fostran lärande bildar en helhet i den pedagogiska verksamheten nivå (U) Den studerande mår inte uppfatta att en situation kan omfatta både omsorg, fostran lärande. (Gr) Den studerande mår i en samma situation kommunicera omsorg, fostran lärande. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT I (FT) Den studerande mår i en samma situation integrera omsorg, fostran lärande med utgångspunkt i barnets perspektiv. DM2 Kunna skapa stimulerande, barnen meningsfulla, lärprocesser som är trygga som främjar deras lärande både individuellt i grupp nivå Den studerande väljer aktiviteter, material andra resurser som är otrygga som inte stödjer utmanar barnens lärande. Den studerande väljer aktiviteter, material andra resurser som till stor del är trygga som stödjer utmanar det individuella barnets lärande. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Förutom vad som krävs utvecklad nivå väljer den studerande aktiviteter, material andra resurser som möjliggör skillnader i lärande mellan individer eller grupper av barn.

8 DM3 Kunna observera dokumentera lärandeaktiviteter samt tolka dessa i hållande till verksamhetens mål den pedagogiska miljön nivå Den studerande har inte genomt observationer dokumentationer av lärandeaktiviteter eller tolkat dessa i hållande till den pedagogiska miljön verksamhetens mål. Introducerande Över nivå U - på väg mot nivå Gr I Den studerande har observerat dokumenterat lärandeaktiviteter samt tolkat dessa i hållande till den pedagogiska miljön verksamhetens mål Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande har observerat dokumenterat lärandeaktiviteter samt tolkat dessa i hållande till den pedagogiska miljön verksamhetens mål. Den studerande har även värderat resultatet av tolkningen kan utifrån det ge slag till hur hon/han kommer att använda resultaten från utvärderingen i kommande planering /eller till verksamhetsutveckling.

9 DM4 Kunna tillvarata barnens kunskaper, erfarenheter intressen att stimulera varje barns lärande utveckling nivå Den studerande saknar kännedom om, gör inga direkta sök att undersöka eller vet inte hur hon/han kan skaffa sig information om vad barnen står eller vilka erfarenheter intressen de har hon/han ger dem heller ingen feedback. Den studerande skaffar sig en viss kännedom om barnens kunskaper, erfarenheter intressen genom en variation av metoder. Barnen får feedback utifrån detta. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande har överblick över individuella barns eller grupper av barns kunskaper, erfarenheter intressen kan, med utgångspunkt i detta, anpassa val av aktiviteter material. Barnen får feedback som är underbyggd anpassad till såväl enskilda barn som gruppen. DM5 Kunna använda lek att stimulera barnens lärande nivå Den studerande mår inte använda sig av lek att främja barnens lärande. Den studerande uppmuntrar barnen att leka, stödjer barnens egen lek samt intar ett lekfullt hållningssätt i aktiviteter. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerandes hållningssätt ökar alla barns möjligheter att leka med andra barn. Hon/Han mår självständigt skapa ta tillvara på situationer som integrerar lek lärande.

10 DM6 Kunna relatera didaktiska val i verksamheten till styrdokumenten nivå Den studerande uppvisar stora brister i kunskapen om relevanta styrdokument hur de relaterar till didaktiska val i verksamheten. Den studerande har kännedom om relevanta styrdokument mår tolka koppla dem till didaktiska val i verksamheten. Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I Den studerande mår analysera didaktiska val i verksamheten i hållande till relevanta styrdokument kan, med utgångspunkt i utvärdering, eslå utveckling av den lokala praktiken.

11 Kommentarer (Didaktisk/Metodisk kompetens) (Skriv gärna framåtsyftande: Vad behöver den studerande utveckla? Vilka situationer/moment behöver den studerande träna sig på?)

12 Domän C - Analytisk/Reflekterande kompetens AR1 Kunna reflektera över ställa frågor om verksamheten utifrån teoretiska praktiska argument nivå (Ut) Den studerande visar ingen ambition att ställa frågor runt sin egen praktik eller verksamheten i stort. Hon/Han visar inga eller få tecken på nyfikenhet. (Gr) Den studerande visar måga att, med argument hämtade ur teoretiskt vetande eller praktisk verksamhet, ställa frågor kring såväl verksamheten som sitt eget hållningssätt Utvecklad Över nivå Gr - på väg mot nivå FT. I (FT) Den studerande visar måga att, utifrån en syntes av teoretiskt vetande praktisk erfarenhet, ställa frågor som kan bidra till såväl forskning som verksamhetsutveckling.

13 Kommentarer Analytisk/Reflekterande kompetens (Skriv gärna framåtsyftande: Vad behöver den studerande utveckla? Vilka situationer/moment behöver den studerande träna sig på?)

14 Bilaga 1 I de fall den studerande har dagar kvar att genoma används denna blankett som skickas in när VFU-perioden är slut. Den studerandes namn: VFU-lärarens namn: VFU-lärarens tel.nr: VFU-lärarens e-post: VFU-plats: Den studerandes frånvaro antal dagar: Om antalet dagar överstiger 5, kontaktas ansvarig lärarutbildare Plan hur dagarna ska tas igen: Den studerandes namnteckning VFU-lärarens namnteckning Ort datum

15 Kansliet lärarutbildning lnu.se/lararutbildning et gäller från november 2013

Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU II Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU II Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Förskollärarprogrammet VFU Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG VFU Förskollärarprogrammet På följande sidor finns målen VFU I beskrivna. Betygsnivåer i kursen är, eller Väl godkänd.

Läs mer

Studentens namn: Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU III Gäller from kull ht-15

Studentens namn: Bedömningsunderlag. Förskollärarprogrammet. VFU III Gäller from kull ht-15 Studentens namn: Bedömningsunderlag Förskollärarprogrammet VFU I Gäller from kull ht-15 1 BEDÖMNINGSUNDERLAG VFU I Förskollärarprogrammet På följande sidor finns målen VFU I beskrivna. Betygsnivåer i kursen

Läs mer

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU I Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU I Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU I Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG - VFU I Grundlärarutbildningen åk 4-6 På följande sidor finns

Läs mer

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 VFU II Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 VFU II Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i skoleklass och grundskolans årskurs 1-3 VFU Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG - VFU Grundlärarutbildningen skoleklass och åk

Läs mer

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem. VFU III Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem. VFU III Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem VFU III Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG - VFU III Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem På

Läs mer

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet Dnr: FAK 2011/427 Lokala regler för mål bedömningsgrunder inom VFU för Förskollärarprogrammet Beslutat av Nämnden för utbildning på grundnivå avancerad nivå inom nämnden för utbildningsvetenskap (NGA-NUV)

Läs mer

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU III Gäller from kull ht-15

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU III Gäller from kull ht-15 Bedömningsunderlag Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU III Gäller from kull ht-15 BEDÖMNINGSUNDERLAG - VFU III Grundlärarutbildningen åk 4-6 På följande sidor

Läs mer

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU IV

Bedömningsunderlag. Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU IV Bedömningsunderlag Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 VFU BEDÖMNINGSUNDERLAG - VFU Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 På följande

Läs mer

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Dnr: FAK 2011/427 Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Beslutat av Nämnden för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Guide för handledning och bedömning

Guide för handledning och bedömning Guide för handledning och bedömning Reviderad upplaga. Gäller för studenter antagna från höstterminen 2015. Verksamhetsförlagd utbildning Förskollärarutbildningen 1 Innehåll Ramverk för VFU en översikt

Läs mer

Guide för handledning och bedömning. Verksamhetsförlagd utbildning Förskollärarutbildningen

Guide för handledning och bedömning. Verksamhetsförlagd utbildning Förskollärarutbildningen Guide för handledning och bedömning Verksamhetsförlagd utbildning Förskollärarutbildningen Innehåll Ramverk för VFU en översikt 3 Introduktion 3 Progression i yrkeslärande 3 Tre domäner av förskollärares

Läs mer

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 Dnr: FAK 2011/427 Lokala regler för mål och bedömningsgrunder inom VFU för Grundlärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 Beslutat av Nämnden för utbildning på grundnivå

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Guide för handledning och bedömning Innehåll Introduktion 3 Progression i yrkeslärande 5 Tre domäner av lärares

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning i Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem

Verksamhetsförlagd utbildning i Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Verksamhetsförlagd utbildning i Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Guide för handledning och bedömning Innehåll Introduktion 3 Progression i yrkeslärande 5 Tre domäner av lärares

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. H 11 Version augusti 2015 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

Guide för handledning och bedömning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem

Guide för handledning och bedömning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Guide för handledning och bedömning Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Reviderad upplaga. Gäller för studenter antagna från höstterminen 2015 Verksamhetsförlagd utbildning 1 Innehåll

Läs mer

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument

Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument Riktlinjer (till kursledare) fo r VFUdokument info r VFU-kurs. Fo rskolla rarprogrammet Introduktion I samband med införandet av ny lärarutbildning beslöt lärarutbildningsnämnden att utveckla generella

Läs mer

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Umeå universitet Fakultetsnämnden för lärarutbildning Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Studentens namn: Lokal lärarutbildare: Ansvarig universitetslärare: Kurs: Termin: Partnerområde/skola:

Läs mer

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6

Grundlärare med inriktning mot arbete i F-3 samt åk 4-6 Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Visa intresse att etablera kontakt med elever, skapa relationer med elever, skapa förtroendefulla relationer med Ledarskap Visa ett respektfullt bemötande

Läs mer

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Vt-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Vt-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

Bedömningsformulär för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Bedömningsformulär för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Bedömningsformulär för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)....... Studentens namn Personnummer Kursbeteckning Antal veckor VFU.. Kommun/Partnerområde... VFU-lärare Skola/institution Skolår... HFU-lärare

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning!

Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! Tack för att du handleder våra studenter i deras verksamhetsförlagda utbildning! I detta dokument finner du först information om vilka uppgifter du förväntas utföra som handledare se s. 1. Därefter följer

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad )

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad ) UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET FRITIDSHEM För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 2 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan GRUNDLÄRARPROGRAMMET F-3 och 4-6 För studenter antagna fr.o.m. H 11 (reviderad 161206) 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens

Läs mer

Lärandemål för verksamhetsförlagd utbildning inom förskollärarprogrammet

Lärandemål för verksamhetsförlagd utbildning inom förskollärarprogrammet Lärandemål för verksamhetsförlagd utbildning inom förskollärarprogrammet (from vt 2017) Programledare Katarina Ribaeus VFU-kursansvariga Anette Haglund och Irene Olsson VFU-kursernas syften VFU 1: Kursen

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen 4 6

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen 4 6 Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen 4 6 Guide för handledning och bedömning Innehåll Introduktion 3 Progression i yrkeslärande 5 Tre domäner av lärares kompetens 6 Domän 1: Didaktisk/Metodisk

Läs mer

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION FÖRSKOLLÄRARE Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna VFU-dokumentation

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen F 3

Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen F 3 Verksamhetsförlagd utbildning Grundlärarutbildningen F 3 Guide för handledning och bedömning Innehåll Introduktion 3 Progression i yrkeslärande 5 Tre domäner av lärares kompetens 6 Domän 1: Didaktisk/Metodisk

Läs mer

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet HT 2016 Bedömningsunderlag för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Kurs: Yrkesetik och demokratiska värden i yrkesutbildning PE166G, 15hp Omfattning

Läs mer

Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU

Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU Bedömningsmatris med kriterier för U/G/VG på VFU Betyg U/G/VG på VFU Studenter som har påbörjat sin utbildning i januari 2015 eller senare omfattas av nationella bestämmelser gällande betyg på VFU, se

Läs mer

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan

Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Lärare med inriktning mot arbete i 7-9 samt gymnasieskolan Översikt, kompetenser Relationell/ kommunikativ Ledarskap Didaktisk Reflektions över professionen Ämnesdidaktiska förmågor relationer med elever,

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11

UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan. ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy. För studenter antagna fr.o.m. H 11 UTVECKLINGSGUIDE & Utvecklingsplan ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 & Gy För studenter antagna fr.o.m. H 11 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte är att erbjuda

Läs mer

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN 2016-2017 Innehåll 2016-05-11 Presentation Förskolans värdegrund och uppdrag Normer och värden Utveckling och lärande Barns inflytande Förskola och hem Samverkan med förskoleklass,

Läs mer

Blanketter för bedömning av VFU-kurs 2 på Ämneslärarprogrammet, GU

Blanketter för bedömning av VFU-kurs 2 på Ämneslärarprogrammet, GU Blanketter för bedömning av VFU-kurs 2 på Ämneslärarprogrammet, GU Följande blanketter är samlade här (ett blad vardera): 1. Självvärdering - ifylls av den studerande. 2. VFU-besök - ifylls av besökande

Läs mer

VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19

VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19 VFU-information i kurserna CF3S80 och CF3M80, termin 8, lärarutbildning för grundlärare F-3 1 2019-03-28 VFU-brev för CF3S80 och för CF3M80 vt-19 Till VFU- lärare i de två delkurserna Matematik med didaktisk

Läs mer

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Ht-15 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Ht-15 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna VFU-dokumentation

Läs mer

Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G

Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G Bedömningsunderlag verksamhetsförlagd utbildning, Delaktighet och lärande 4, 5 hp, OM325G Studentens namn: Studentens personnr: Utbildningsplats: Handledares namn: Kursansvariga: Joanne Wills: joanne.wills@his.se

Läs mer

Utvecklingsprofil för studenten under VFT

Utvecklingsprofil för studenten under VFT Utvecklingsprofil för studenten under VFT Utvecklingsprofilen är organiserad efter examensordningens mål. Rubrikerna svarar mot fokus i På väg mot läraryrket Syftet med Utvecklingsprofilen är att: vara

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet

Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet Progression i VFU-kurserna i Ämneslärarprogrammet Studenten ges utrymme att utveckla handlingskompetens genom att pröva, lyckas, misslyckas och utvecklas vidare i en självreflekterande process. Undersökande

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid och utformar kursen utifrån

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPQ11, Ämneslärarprofessionen i samhälle och skola, 30 högskolepoäng The Subject Teacher Profession in Society and School, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

Läs mer

Utvecklingsprofil för studenten under VFT

Utvecklingsprofil för studenten under VFT 1 Utvecklingsprofil för studenten under VFT Utvecklingsprofilen är organiserad efter examensordningens mål. Rubrikerna svarar mot fokus i På väg mot läraryrket Mentorer avgör, i samverkan med studenter

Läs mer

Lidingö Specialförskola Arbetsplan

Lidingö Specialförskola Arbetsplan Lidingö Specialförskola Arbetsplan 2017 2018 Förskolans styrdokument Internationella styrdokument: FNs deklaration om mänskliga rättigheter FNs barnkonvention Nationella styrdokument Skollagen 2010:800

Läs mer

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro VFU-period Studenten

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid Södertörns högskola och

Läs mer

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning 2018-01-15 Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning Syftet med ett ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning är att åstadkomma en bedömningsprocess

Läs mer

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU.

Personnummer. Som VFU-lärare lämnar jag detta dokument som underlag för bedömning av VFU. Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Vt-14 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

Guide för handledning och bedömning Grundlärarutbildningen F 3

Guide för handledning och bedömning Grundlärarutbildningen F 3 Guide för handledning och bedömning Grundlärarutbildningen F 3 Reviderad upplaga. Gäller för studenter antagna från höstterminen 2015 Verksamhetsförlagd utbildning 1 Innehåll Introduktion Hösten 2011 startade

Läs mer

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning 2016-12-19 Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning Syftet med ett ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning är att åstadkomma en bedömningsprocess

Läs mer

Lönepåverkande kriterier för förskollärare, fritidspedagoger och lärare

Lönepåverkande kriterier för förskollärare, fritidspedagoger och lärare Lönepåverkande kriterier för förskollärare, fritidspedagoger och lärare Inledning Barn-och utbildningsförvaltningens lönepolitik är en viktig del av Västerviks kommuns samlade lönepolitik. Lönepolitiken

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015

UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 UTVECKLINGSGUIDE YRKESLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. ht 2011, och reviderad för antagna fr. o. m 2015 1 Utvecklingsguide och utvecklingsplan som redskap för lärande Utvecklingsguidens huvudsyfte

Läs mer

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur

Personnummer. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur. Datum Signatur Datum Signatur Datum Signatur Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro VFU-period Studenten

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE LÖVU30 Verksamhetsförlagd utbildning 3 för förskollärare, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 3 in Pre- Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Förskollärarprogrammet

Förskollärarprogrammet Förskollärarprogrammet Förskolepedagogik: Verksamhetsförlagd utbildning, 7,5hp Kurskod 970G31 Studiehandledning Ht. 2015 0 Förord Välkommen till kursen Innehållet i denna studiehandledning har utarbetats

Läs mer

Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet

Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet 2014-08-05 Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Kurs: Pedagogiska processer verksamhetsförlagd utbildning, 15hp, ht 2014

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Kotten 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund 3 2. Mål och riktlinjer 4 2.1 Normer och värden 4 2.2 Utveckling och lärande 5-6 2.3 Barns inflytande

Läs mer

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen, Stockholms universitet Samverkanskonferensen 2013-10-10 Syfte Likvärdighet vad gäller förväntade studieresultat

Läs mer

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds universitet. Kursen omfattar första terminen av sammanlagt tre.

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds universitet. Kursen omfattar första terminen av sammanlagt tre. Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPN01, Ämneslärarprofessionen i samhälle och skola, 30 högskolepoäng The Subject Teacher Profession in Society and School, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

Läs mer

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET

UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET UTVECKLINGSGUIDE FÖRSKOLLÄRARPROGRAMMET För studenter antagna fr.o.m. H 11 Version augusti 2015 Utvecklingsguiden som redskap för lärande Syftet med den här utvecklingsguiden är att tydliggöra utvecklandet

Läs mer

Instruktion för bedömning av tillämpade sociala och didaktiska lärarförmågor under verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Instruktion för bedömning av tillämpade sociala och didaktiska lärarförmågor under verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Instruktion för bedömning av tillämpade sociala och didaktiska lärarförmågor under verksamhetsförlagd utbildning (VFU) De kurser som ges vid Lärarprogrammet i Linköping kännetecknas av en tydlig relation

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid och utformar kursen utifrån

Läs mer

Verksamhetsplan. för förskolan. Rapphönan 2016/2017

Verksamhetsplan. för förskolan. Rapphönan 2016/2017 Verksamhetsplan för förskolan Rapphönan 2016/2017 Innehållsförteckning Värdegrund Örkelljunga kommun 3 Styrdokument 4 Vision 5 Förskolans uppdrag 6 Våra mål - Profil Tema/Projekt Lek 7 Profil 8-9 Tema/Projekt

Läs mer

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen reviderad december 2017 Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen Sjuksköterskeprogrammet Mälardalens högskola Professionsblock 2 VAE206 Inledning Mälardalsmodellen är det bedömningsinstrument som används

Läs mer

Årsplan Förskolan Kastanjen 2013/14

Årsplan Förskolan Kastanjen 2013/14 Årsplan Förskolan Kastanjen 2013/14 Förskolan har 5 avdelningar med stegrande åldersgrupper och roterande personal. Åldersindelningen på avdelningarna är 1-2 åringar, 2-3 åringar 3-4 åringar, 4 åringar

Läs mer

Välkommen till VFU-dag för lokala lärarutbildare. Karlstads universitet 2 februari 2017

Välkommen till VFU-dag för lokala lärarutbildare. Karlstads universitet 2 februari 2017 Välkommen till VFU-dag för lokala lärarutbildare Karlstads universitet 2 februari 2017 Dagens schema: 10.15 10.30 Välkomna! 10.30 11.30 Handledning och bedömning 11.30 12.30 Gemensam lunch 12.30 13.30

Läs mer

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP)

ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) ÄKPP11 ÄMNESLÄRARPROFESSIONEN I SAMHÄLLE OCH SKOLA VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (7,5 HP) VT-15 Till studenter och handledare Den praktiska delen av lärarutbildningen har alltid inneburit ett tillfälle

Läs mer

Ektorpsskolans lokala arbetsplan

Ektorpsskolans lokala arbetsplan EKTORPSRINGEN Ektorpsskolans lokala arbetsplan Fritidshemmet 2017/18 Enligt skollagens 14:e kapitel om Fritidshemmet finns ett antal mål för fritidshemsverksamheten. Fritidshemmet ska stimulera elevernas

Läs mer

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström

Att vara VFU-lärare. Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Att vara VFU-lärare Handledning och Bedömning av studenter under VFU Karin Löfström Lärarutbildningen idag och VFU Regleringen av Lärarutbildningen - Nationellt - vid Örebro universitet Uppdraget som VFU-lärare

Läs mer

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Ht-16 Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER Kurs: Tillval: Bild för grundlärare med inriktning mot fritidshem 30 hp. Ladokkod: 11GF31 (5.0) Kurs:

Läs mer

Lokal arbetsplan. Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012

Lokal arbetsplan. Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012 Lokal arbetsplan Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012 1 Arbetet i verksamheten Den lokala arbetsplanen utgår från kvalitetsredovisningen av verksamheten under höstterminen 2010 vårterminen 2011.Här anges

Läs mer

för Rens förskolor Bollnäs kommun

för Rens förskolor Bollnäs kommun för Bollnäs kommun 2015-08-01 1 Helhetssyn synen på barns utveckling och lärande Återkommande diskuterar och reflekterar kring vad en helhetssyn på barns utveckling och lärande, utifrån läroplanen, innebär

Läs mer

Årsplan Förskolan Kastanjen 2014/15

Årsplan Förskolan Kastanjen 2014/15 Reviderad 140820 Årsplan Förskolan Kastanjen 2014/15 Förskolan har 5 avdelningar med stegrande åldersgrupper och roterande personal. Åldersindelningen på avdelningarna är 1-2 åringar, 2-3 åringar 3-4 åringar,

Läs mer

Senast ändrat

Senast ändrat Köpings kommun Arbetsplan för Hattstugan Läsår 2015 2016 Lena Westling, Malin Arvidson, Monica Viborg, Ramona Vikman 2015 09 18 Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets

Läs mer

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Gemensamma strategier för förhållningssätt vid konflikthantering och dialog med barnen. Tydliggöra

Läs mer

LIKABEHANLDINGSPLAN NORRGÅRDENS FÖRSKOLA

LIKABEHANLDINGSPLAN NORRGÅRDENS FÖRSKOLA LIKABEHANLDINGSPLAN 2014 NORRGÅRDENS FÖRSKOLA Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan Förskolans värdegrund och uppdrag: Förskolan ska ta tillvara och utveckla barnens förmåga till ansvarskänsla

Läs mer

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen reviderad februari 2017 Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen Sjuksköterskeprogrammet Mälardalens högskola Professionsblock 1 VAE201 Inledning Mälardalsmodellen är det bedömningsinstrument som används

Läs mer

VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp

VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp VFU 2, ämnesstudier, Förskollärare, 7,5 hp Studiehandledning HT 2016 Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier 1 Kursens syfte och mål Syftet med den verksamhetsförlagda utbildningen

Läs mer

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2018/19. Förskolan Lyckan. Nattis

Pedagogisk planering. Verksamhetsåret 2018/19. Förskolan Lyckan. Nattis Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018/19 Förskolan Lyckan Nattis 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning och Förutsättningar sidan 4 Normer och värden

Läs mer

Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Grundlärare i fritidshem Fritidspedagogik Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Skolans namn och kommun Studentens namn:

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning II,

Verksamhetsförlagd utbildning II, 2019-02-22 Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik KURSBESKRIVNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning II, Kompletterande pedagogisk utbildning 7,5 hp (kurskod

Läs mer

LAU630, Allmänt utbildningsområde 1, Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 30 högskolepoäng

LAU630, Allmänt utbildningsområde 1, Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. ht 08 LAU630, Allmänt utbildningsområde 1, Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 30 högskolepoäng General Education Field 1, The Teaching Profession and Society, 30 higher education credits

Läs mer

Årsplan Förskolan Kastanjen 2015/16

Årsplan Förskolan Kastanjen 2015/16 Reviderad 150824 Årsplan Förskolan Kastanjen 2015/16 Förskolan har 5 avdelningar med stegrande åldersgrupper och roterande personal. Åldersindelningen på avdelningarna är 1 åringar, 1-2 åringar 2-3 åringar,

Läs mer

Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för hälsa och lärande Yrkeslärarprogrammet HT16 Underlag för bedömning av verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Kurs: Pedagogiska processer verksamhetsförlagd utbildning PE538G, 15hp Omfattning

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Bedömningsunderlaget skickas senast den 24 februari 2012 till följande adress:

Bedömningsunderlaget skickas senast den 24 februari 2012 till följande adress: Instruktion till handledare för bedömning av studerandes tillämpade sociala och didaktiska lärarförmågor under verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vt 2012 De kurser som ges vid Lärarprogrammet i Linköping

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Björnen

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Björnen Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018-2019 Förskolan Björnen FÖRSKOLAN BJÖRNENS VISION Alla ska få möjlighet att utveckla sina förmågor genom att Uppleva Upptäcka Utforska Utmana

Läs mer

Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär

Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär Instruktion för ifyllande av bedömningsformulär Detta formulär är av vital betydelse eftersom det utgör primärt underlag för universitetslärarens (tutorns) examination av studentens insatser under kursens

Läs mer

PEDAGOGISK PLATTFORM FÖR FÖRSKOLAN TITTUT

PEDAGOGISK PLATTFORM FÖR FÖRSKOLAN TITTUT SYFTE: En tydlig beskrivning av hur Tittuts pedagoger och anställda arbetar professionellt utifrån barns lärande. Ett styrdokument som gäller över tid. Ett styrdokument som ska följas av alla anställda.

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen

Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen reviderad december 2017 Bedömningsinstrument Mälardalsmodellen Sjuksköterskeprogrammet Mälardalens högskola Professionsblock 2 VAE207 Inledning Mälardalsmodellen är det bedömningsinstrument som används

Läs mer

Förskolan är byggd för två avdelningar. Vi arbetar i storarbetslag över hela förskolan, med personalrotation.

Förskolan är byggd för två avdelningar. Vi arbetar i storarbetslag över hela förskolan, med personalrotation. Verksamhetsplan för Kvarngårdens förskola 2016/2017 Enhet Kvarngårdens förskola Förskoleverksamhet 1-5 år Förutsättningar Förskolan är byggd för två avdelningar. Vi arbetar i storarbetslag över hela förskolan,

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Junibacken

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Junibacken Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016-2017 Förskolan Junibacken 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning och förutsättningar sidan 4 Normer och värden

Läs mer

Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER

Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER GENERELL KARAKTÄR FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE MÅL Målen anger inriktningen på förskolans arbete och därmed

Läs mer

Förväntade studieresultat och examinationsformer för verksamhetsförlagd utbildning

Förväntade studieresultat och examinationsformer för verksamhetsförlagd utbildning 1 Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen Pernilla Rosell Steuer, Institutionen för språkdidaktik Förväntade studieresultat och examinationsformer för verksamhetsförlagd utbildning - VFU-kurser inom

Läs mer

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU

Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Kursens namn och kurskod: Kompletterande pedagogisk utbildning Omdömesformulär angående studenternas tillämpade didaktiska och sociala lärarförmågor under VFU Verksamhetsförlagd utbildning 1 (7,5) hp,

Läs mer