STADGAR FÖR. viltvårdsområdesförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STADGAR FÖR. viltvårdsområdesförening"

Transkript

1 1(9) Normalstadgar för viltvårdsområdesförening. STADGAR FÖR viltvårdsområdesförening i kommun,..län. Viltvårdsområdet består av de fastigheter och delar av fastigheter som anges i beslutet om områdets bildande samt därefter företagna förändringar av områdets omfattning. I viltvårdsområdet ingående fastigheter och ägarförhållanden skall fortlöpande hållas uppdaterade i en delägarförteckning med aktuella arealuppgifter. För viltvårdsområdet gäller områdesjakt och gemensamhetsjakt enligt vad som anges i 9 och 10 av dessa stadgar. Länsstyrelsen har..fastställt viltvårdsområdets bestånd. I övrigt gäller för viltvårdsområdet Lagen om viltvårdsområden (SFS 2000:592). 1 Ändamål. Föreningen har som ändamål att främja en god viltvård och att hålla viltstammarna på en ändamålsenlig nivå så att viltskador av större omfattning undvikes. Därjämte skall föreningen, med beaktande av lokala förhållanden, verka för en samordning av jakten och viltvårdsinsatserna. 2 Medlemskap. Den som äger fastighet eller del av fastighet som ingår i viltvårdsområdet är automatiskt medlem i viltvårdsområdesföreningen. Den som genom upplåtelse har rätt att jaga inom viltvårdsområdet under minst 12 månader skall på begäran antagas som medlem i föreningen, såvida inte särskilda skäl utgör hinder däremot.

2 2(9) 3 Beslutsrätt. Beslutanderätten om föreningens angelägenheter tillkommer medlemmarna vid föreningsstämma. Därvid gäller följande om röstningsförfarande; 1. Att endast medlemmar som är fastighetsägare har rösträtt i frågor om; A. Beslut om områdesjakt eller gemensamhetsjakt. B. Beslut om regler för jakträttsbevis. C. Beslut om tillstånd för upplåtelse eller överlåtelse av jakträtt. D. Beslut om undantag för jakt på fastighet på grund av ideella skäl. E. Beslut om avgifter för jakträttsbevis och avgifter för fällt vilt. F. Att fastighetsägarna därvid har en röst vardera, om inte någon sådan medlem begär att röstetalet i stället skall räknas efter respektive fastigheters i viltvårdsområdet ingående areal. 2. Att varje medlem har en röst i övriga frågor, 3. Att ingen får rösta för mer än en femtedel av det röstetal som företräds på föreningsstämman. 4. Att den mening som har fått det högsta röstetalet gäller som stämmans beslut. 5. Att vid lika röstetal personval avgörs genom lottning och i andra frågor den mening som stöds av de flesta röstande eller, om antalet röstande är lika, av föreningsstämmans ordförande. Saknar föreningsstämmans ordförande rösträtt vid stämman, avgörs frågan vid lika röstetal och röstdeltagare genom lottning även i övriga frågor. 6. Att beslut enligt punkt 1 endast får fattas av föreningsstämma. 4 Styrelse. Föreningsstämman väljer en styrelse om..ledamöter och..suppleanter. Styrelsen är beslutför när halva antalet ledamöter är närvarande. Styrelsen handlägger föreningens administration och ekonomiska förvaltning. Föreningens räkenskaper skall lämnas till föreningens revisorer senast fyra veckor före ordinarie föreningsstämma (årsstämman).

3 3(9) 5 Revision. Föreningsstämman utser två ordinarie revisorer och två suppleanter för granskning av föreningens verksamhet och ekonomiska förvaltning. Revisionen skall vara genomförd senast två veckor före ordinarie föreningsstämma (årsstämman). 6 Verksamhetsår. Föreningens verksamhetsår omfattar tiden Ordinarie föreningsstämma (årsstämma). Ordinarie föreningsstämma hålls årligen senast den.på tid och plats som styrelsen beslutar. Kallelse till ordinarie årsstämma skall ske senast två veckor före stämmans hållande. Samtliga registrerade medlemmar i föreningen skall tillställas personlig kallelse till ordinarie föreningsstämma, samt i förekommande fall genom annons i ortstidning. Vid ordinarie föreningsstämma skall följande frågor upptas till behandling; 1. Val av ordförande för stämman. 2. Val av protokollförare. 3. Val av två justeringsmän. 4. Godkännande av kallelsen till stämman. 5. Fastställande av röstlängd. 6. Godkännande av styrelsens verksamhetsberättelse och årsbokslut. 7. Föredragning av revisorernas berättelse. 8. Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen. 9. Fastställande av balansräkning (disposition av föregående års resultat). 10. Styrelsens förslag till inkomst- och utgiftsstat. 11. Beslut om regler för jaktutövningen och viltvården. 12. Beslut om jaktledare och därmed sammanhängande verksamhet. 13. Beslut om avgifter för jakträttsbevis, jaktgästbevis samt fällt vilt. 14. Övriga förslag från styrelsen. 15. Motioner från förenings medlemmar. Sådan motion skall avlämnas till styrelsen senast två månader före ordinarie föreningsstämma för att kunna behandlas. 16. Beslut om nya medlemmar i viltvårdsområdesföreningen. 17. Val av ordförande i föreningens styrelse. 18. Val av övriga ledamöter i styrelsen.

4 4(9) 19. Val av suppleanter till styrelsen. 20. Val av revisorer och revisorsuppleanter. 21. Val av valberedning. 22. Val av personer som skall utlämna jakträttsbevis och jaktgästbevis. 23. Beslut om sättet för delgivning av föreningsstämmans och styrelsens beslut. 8 Extra föreningsstämma. Extra föreningsstämma hålles då styrelsen finner sådan erforderlig, eller då mer än en femtedel av antalet fastighetsägare, eller fastighetsägare som äger mer än en femtedel av viltvårdsområdets areal, begär sammankallande av extra stämma. Vid extra föreningsstämma kan endast behandlas den eller de frågor som föranlett extrastämmans sammankallande och som angivits i kallelsen till stämman. Kallelse till extra föreningsstämma skall ske senast en vecka före stämman. 9 Områdesjakt. För områdesjakt (innehavare av jakträttsbevis får jaga över hela, eller delar av viltvårdsområdet), gäller följande regler. Alt. 1: Jakten bedrivs av envar jaktberättigad inom hela viltvårdsområdet, eller i sektion. Beträffande sektionsbildning gäller följande. Minimiarealen för egen sektion skall vara..hektar. Om jakten utövas i sektioner gäller inte vad i första stycket sägs om hela viltvårdsområdet. I stället gäller, att jakten bedrivs av envar jaktberättigad inom hela den sektion där han har jaktutövningsrätt. Föreningsstämma beslutar om avskjutningens omfattning varvid hänsyn skall tas till viltskador samt om tid och sätt för jaktutövningen.

5 5(9) Alt. 2: Jakten bedrivs av en var jaktberättigad på det område han/hon har jaktutövningsrätt. De jaktberättigade är dock oförhindrade att sammansluta sina marker för gemensam jaktutövning. (stryk det alternativ som inte skall tillämpas) Om det uppenbart behövs för att begränsa skador orsakade av björn, varg, järv, lo eller viltsvin, får föreningsstämma besluta om områdesjakt och gemensamhetsjakt efter sådant vilt. Särskilda bestämmelser. (Här anges undantag och begränsningar, exempelvis att områdesjakt enligt alternativ 1: endast får utövas som gemensamhetsjakt). 10 Gemensamhetsjakt. Jakt efter följande viltarter får endast utövas som gemensamhetsjakt. Gemensamhetsjakt skall ledas av jaktledare som utsetts vid föreningsstämma, eller på stämmans uppdrag av styrelsen. Föreningsstämman skall fastställa instruktioner för jaktledare och grundläggande regler för gemensamhetsjakt. Deltagare i gemensamhetsjakt är skyldig att efterkomma jaktledarens anvisningar. Föreningsstämma får medge undantag från kravet om gemensamhetsjakt. 11 Avstängning från områdesjakt och gemensamhetsjakt. Föreningens styrelse får besluta att en medlem eller en jakträttshavare som bryter mot fastställda regler enligt 9, 10 och 13 skall avstängas från områdesjakt och gemensamhetsjakt. Har jaktdeltagare åsidosatt utsedd jaktledares anvisningar kan jaktledaren tillfälligt avstänga denne från pågående gemensamhetsjakt.

6 6(9) Jaktledaren skall därefter skyndsamt rapportera det inträffade till styrelsen. En avstängning från områdesjakt och gemensamhetsjakt får inte omfatta längre tid än ett år. Vilt som dödas i strid med viltvårdsområdesföreningens avskjutningsregler tillfaller föreningen. 12 Jakträttsbevis. För områdesjakt och gemensamhetsjakt inom viltvårdsområdet erfordras jakträttsbevis. Föreningsstämman utser personer som utfärdar jakträttsbevis och jaktgästbevis. Krav om jakträttsbevis får endast beslutas i fråga om områdesjakt och gemensamhetsjakt. Fastighetsägare är berättigad att utfå ett jakträttsbevis för varje påbörjat...- tal hektar för jakt efter älg, samt ett jakträttsbevis för varje påbörjat -tal hektar för jakt efter övrigt vilt. Överlåtelse av jakträttsbevis får ske till annan fastighetsägare som löst eget jakträttsbevis, till fastighetsägarens föräldrar, barn, barnbarn och deras makar (sambor) eller till någon som eljest hör till överlåtarens hushåll eller är anställd för fastighetens skötsel. För fastighet som ägs av flera gemensamt (samäganderätt) utfärdas jakträttsbevis för fastigheten som en enhet, varvid delägarna själva får överenskomma om vilken eller vilka som skall få disponera utfärdat jakträttsbevis. Samma förhållande gäller för dödsbo där jakträttsbevis utfärdas på dödsboet, varefter dödsbodelägarna själva överenskommer om vem som skall få utnyttja jakträttsbeviset. För bolag och annan juridisk person utfärdas jakträttsbevis för namngiven företrädare för fastighetsägaren. Jordbruksarrendator som har jakträtt genom jordbruksarrendeavtalet har samma rätt att utfå jakträttsbevis som gäller för en fastighetsägare. Den som innehar jakträtt genom avtal om jakträttsupplåtelse är berättigad att utfå ett jakträttsbevis för varje fullt..-tal hektar. Föreningsstämman beslutar om regler för jaktgästbevis. Varje medlem i viltvårdsområdesföreningen bör därvid i skälig omfattning ha rätt att utfå jaktgästbevis. Med beaktande av lokala förhållanden kan föreningsstämma besluta om tillfälliga jakträttsbevis eller jaktgästbevis. Sådana tillfälliga bevis kan avse viss angiven viltart, vara tidsbegränsade eller omfatta viss del av viltvårdsområdet. Om viltstammarnas storlek och övriga förhållanden medger det, kan föreningsstämma besluta om upplåtelse av områdesjakt och gemensamhetsjakt utöver de upplåtelser fastighetsägarna själva avtalat.

7 7(9) Övriga regler om jakträttsbevis och jaktgästbevis: Upplåtelse och överlåtelse av jakträtt. Jakträtt kan upplåtas eller överlåtas genom, A. jordbruksarrende där jakträtten inte undantagits, B. avtal om jakträttsupplåtelse, C. överlåtelse av jakträttsbevis, D. inbjudan av jaktgäst. Den som innehar jakträtt genom avtal om jordbruksarrende skall på begäran antas som medlem i viltvårdsområdesföreningen, och har därvid rätt att utfå jakträttsbevis enligt samma grunder som gäller för en fastighetsägare. Avtal om upplåtelse av jakträtt skall upprättas skriftligen och bör normalt omfatta minst ett år. Avtalet berättigar till jakt inom viltvårdsområdet först sedan det godkänts av föreningsstämma, eller på uppdrag av föreningsstämma av styrelsen. Godkännande får vägras endast om, 1. den som jakträtten upplåtits eller överlåtits till inte förfogar över mark inom viltvårdsområdet av sådan storlek som anges i 12 av dessa stadgar, 2. upplåtelsen eller överlåtelsen annars kan anses olämplig med hänsyn till viltvården eller på annat sätt är till avsevärd olägenhet för övriga medlemmar i föreningen. 14 Undantag från jakt på grund av ideella skäl. På begäran av en fastighetsägare som av ideella skäl motsätter sig jakt skall hans fastighet undantas från områdesjakt och gemensamhetsjakt. Sådant undantag skall beslutas av föreningsstämma.

8 8(9) 15 Avgifter. Föreningsstämma kan besluta om avgifter för jakträttsbevis och jaktgästbevis, samt i förekommande fall för fällt vilt. Avgifterna skall vara lika för varje jakträttsbevis, respektive jaktgästbevis, av likvärdigt slag. För särskilda jakträttsbevis och jaktgästbevis som gäller en begränsad tid, eller med begränsning av viltart, skall avgiften anpassas till vad som kan anses skäligt och vara lika för likvärdig jaktutövningsrätt. I fråga om avgift för fällt vilt skall avgiften vara enhetlig för respektive viltart, i förekommande fall med beaktande av viltets ålder eller kön. 16 Viltvård. Viltvårdsåtgärder som kan medföra inskränkningar eller olägenheter för jaktutövningen eller fastighetens nyttjande i övrigt får inte vidtagas utan medgivande från de fastighetsägare eller andra rättshavare som berörs av åtgärden. 17 Viltstatistik. Den som löst jakträttsbevis eller eljest jagat inom viltvårdsområdet skall utan anmaning lämna uppgift om det vilt han/hon fällt under året, samt de viltrapporter i övrigt, exempelvis ÄLG-OBS, som föreningsstämma eller styrelsen beslutat. 18 Stadgeändring. Beslut om ändring av stadgarna är giltigt om det har fattats på två på varandra följande stämmor och inte bestrids av mer än en femtedel av fastighetsägarna eller av fastighetsägare som äger mer än en femtedel av viltvårdsområdets areal. Beslut om ändring av stadgarna är giltigt endast om ändringsförslaget funnits med i kallelsen till stämman. Beslut om ändring av stadgarna 9-13 får inte tillämpas innan det har fastställts av länsstyrelsen.

9 9(9) 19 Överklagande. Beslut av viltvårdsområdesföreningens stämma eller styrelse får överklagas hos länsstyrelsen av den vars rätt berörs av beslutet, om beslutet gått honom eller henne emot, i frågor som gäller, 1. jakt och annan viltvård, 2. medlemskap i föreningen, 3. avstängning från områdesjakt, eller gemensamhetsjakt, 4. upplåtelse och överlåtelse av jakträtt, 5. avgift enligt 15, eller 6. uteslutning ur föreningen och/eller viltvårdsområdet. Överklagandet skall ha kommit in till länsstyrelsen inom fyra veckor från dagen för beslutet. I fråga om överklagande av styrelsens beslut räknas dock tidsfristen från den dag klaganden fick del av beslutet. Föreningsstämmans eller styrelsens beslut skall gälla även om det har överklagats, om inte länsstyrelsen beslutar annat. Länsstyrelsens beslut får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Prövningstillstånd krävs vid överklagande till kammarrätten. 20 Upplösning. Länsstyrelsen kan besluta att viltvårdsområdet skall upphöra och viltvårdsområdesföreningen skall upplösas om, 1. fler än en femtedel av fastighetsägarna, eller fastighetsägare som äger mer än en femtedel av viltvårdsområdets areal, på en föreningsstämma uttalar sig för en upplösning, 2. viltvårdsområdesföreningen saknar styrelse, eller 3. viltvårdsområdesföreningen allvarligt missköter förvaltningen av viltvårdsområdet. Om viltvårdsområdet finns inom ett omarronderingsområde enligt 1 jordförvärvslagen (1979:230) gäller i stället för vad som sägs i första stycket 1 att fler än hälften av fastighetsägarna, eller fastighetsägare som äger mer än hälften av viltvårdsområdets areal, skall ha uttalat sig för en upplösning. Beslut om upplösning enligt första stycket 1 får meddelas tidigast tre år från det att beslutet om bildande av viltvårdsområdet vann laga kraft.

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för.. VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar.. Viltvårdsområde i kommun i. län

Läs mer

Östervåla viltvårdsområde

Östervåla viltvårdsområde STADGAR för Östervåla viltvårdsområdesförening För viltvårdsområde gäller lag (2000:592) om viltvårdsområden. Området som tidigare var jaktvårdsområde övergick till att bli viltvårdsområde då lagen om

Läs mer

VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING

VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING STADGAR För ULVSTA VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Ulvsta Viltvårdsområde I Ockelbo kommun I Gävleborgs län För viltvårdsområde gäller lag (2000:592)

Läs mer

SFS nr: 2000:592. Departement/ myndighet: Jordbruksdepartementet. Rubrik: Lag (2000:592) om viltvårdsområden. Utfärdad: 2000-06-15

SFS nr: 2000:592. Departement/ myndighet: Jordbruksdepartementet. Rubrik: Lag (2000:592) om viltvårdsområden. Utfärdad: 2000-06-15 Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna. Bilagor till författningarna saknas. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta versionen. SFS nr: 2000:592 Departement/ myndighet: Jordbruksdepartementet

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Bilaga 6:1 till protokollet från extra jaktstämma med Åmots vvo den 4 maj 2001 SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET STADGAR för ÅMOTS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar

Läs mer

STADGAR SÖDRA TUNA VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING

STADGAR SÖDRA TUNA VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING STADGAR För SÖDRA TUNA VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Södra Tuna Viltvårdsområde I Borlänge och Säters kommuner I Dalarnas län SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för ARBRÅ ÖSTRA VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Arbrå Östra Viltvårdsområde,

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för Glöte VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING, nedan kallad föreningen, förvaltar i Glöte Viltvårdsområde i Härjedalens kommun i Jämtlands

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. Öster Vrenninge-Vefde

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. Öster Vrenninge-Vefde 2002-05-04 SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET STADGAR för Öster Vrenninge-Vefde VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Öster Vrenninge-Vefde Viltvårdsområde I Sala

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för UTTERBYNS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Utterbyns Viltvårdsområde

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för NORRA GRÄSMARKS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Norra Gräsmarks Viltvårdsområde

Läs mer

STADGAR för Ås Viltvårdsområdesförening

STADGAR för Ås Viltvårdsområdesförening Svenska Jägareförbundet Normalstadgar för viltvårdsområdesförening STADGAR för Ås Viltvårdsområdesförening Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar Ås Viltvårdsområde i Krokoms kommun

Läs mer

Stadgar för Granträsk Jaktlag

Stadgar för Granträsk Jaktlag Sid 1(8) Stadgar för Granträsk Jaktlag omfattning Föreningens jaktområde (nedan benämnt med jo) består av de fastigheter (delar av fastigheter) och samfälligheter, som anges i bilaga till dessa stadgar.

Läs mer

STADGAR. för RÄNNBERGETS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING. Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar

STADGAR. för RÄNNBERGETS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING. Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar STADGAR för RÄNNBERGETS VILTVÅRDSOMRÅDESFÖRENING. Viltvårdsområdesföreningen, nedan kallad föreningen, förvaltar RÄNNBERGETS Viltvårdsområde i TORSBY kommun i VÄRMLANDS län För viltvårdsområde gäller lag

Läs mer

Lag (1980:894) om jaktvårdsområden

Lag (1980:894) om jaktvårdsområden Lag (1980:894) om jaktvårdsområden [Innehåll] [Ändringar] [Fakta] [Övergångsbestämmelser] Allmänna bestämmelser 1 I syfte att främja jaktvården och jakträttsinnehavarnas gemensamma intressen genom en samordning

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT Fastighetsägare: (nedan kallad namn namn Fastighetsägaren)...... Nyttjanderättshavare: (nedan kallad Nyttjande- namn namn rättshavaren)...... Är nyttjanderättshavaren förening,

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Sidan 1 av 30. A & O i VVO. Utbildningsmaterial för viltvårdsområden i Norrbotten 2013-03-04

Sidan 1 av 30. A & O i VVO. Utbildningsmaterial för viltvårdsområden i Norrbotten 2013-03-04 Sidan 1 av 30 A & O i VVO Utbildningsmaterial för viltvårdsområden i Norrbotten A & O i VVO Innehållsförteckning Sidan 2 av 30 1. Lagstiftning sid 3 (Lag om viltvårdsområden SFS 2000:592) a. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Ideell Förening 1 Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Namn, ändamål och organisation 1 Föreningens namn är

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand

STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand 1 Organisationen Föreningen Gnisvärd och Tofta strand bildades den 29 juli 2014. Föreningen är bildad under svensk rätt och tillämpningen och tolkningen

Läs mer

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål

Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Stadgar för Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) 1 Ändamål Privata Assistansanordnares Riksorganisation (PARO) är en ideell förening som har till ändamål : att vara branschorganisation för

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige TillallaantroposofisktorienteradeverksamheterochintresseradepersoneriSverige AntroposofiskaSällskapetiSverige Inbjudertillbildandetavdenideellaföreningen TrialogTankesmedja enfristående,antroposofisktorienterad,tankesmedja

Läs mer

STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen. Antagna (vid revision ska datum anges)

STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen. Antagna (vid revision ska datum anges) STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen Antagna 2016-11-24 (vid revision ska datum anges) 1 ORGANISATIONENS ÄNDAMÅL OCH NAMN Organisationens ändamål är att samla företagen inom

Läs mer

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen 1 Föreningen, som utgör en ideell sammanslutning av hästuppfödare och andra för hästaveln intresserade personer, företrädesvis inom Hallands län, har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

STADGAR MED KOMMENTARER

STADGAR MED KOMMENTARER Koloniföreningen ÅKESHOVS SLOTTSTRÄDGÅRDAR STADGAR MED KOMMENTARER Antagna 1987 03 31 Reviderade 1998 03 23 Godkända av Stockholms stad STADGAR För Koloniföreningen Åkeshovs Slottsträdgårdar 1 Föreningens

Läs mer

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 Anno 1875 Sida 1 av 5 Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 1. Lindholmsdockans Hamn och Sjöbodsförening är en ideell förening för värnandet av Sveriges äldsta torrdocka som byggdes 1875. Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO 802472-0891 Antagna vid ordinarie stämma för Suicide Zero 2014-02-11 1 Ändamål Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Suicide Zeros

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018

STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018 STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018 OM KLUBBEN... 3 1 Namn... 3 2 Form och ändamål... 3 3 Verksamhet... 3 4 Säte... 3 5 Förbundstillhörighet...

Läs mer

Stadgar för Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM STADGAR

Stadgar för Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM STADGAR STADGAR För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori sådana som de antagits vid ordinarie föreningsstämma 2011-10-01. 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Upplands-Bro Intresseförening för Montessori,

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Telge Energi Vind Ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens styrelse har sitt säte i Södertälje kommun. 3 Ändamål Föreningen är

Läs mer

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening

Stadgar för Kvarnboängar odlarförening Stadgar för Kvarnboängar odlarförening 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är: Kvarnboängar odlarförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Kvarnboängar odlarförening är en allmännyttig ideell förening, som

Läs mer

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014 STADGAR för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE Antagna den 16 juni 2014 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Firma Föreningens svenska namn är Internet Society:s svenska avdelning (ISOC-SE). Föreningens

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter.

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter. STADGAR FÖR ERITREANSKFÖRENINGEN LUDVIKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Eritreanskföreningen Ludvika. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att i föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR. Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE 1 STADGAR FÖR Godegårds ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 15 mars 2012.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina älgjaktområden till älgskötselområdet eller

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene.

Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene. Föreningsstadgar för Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene. Antagna av föreningens stämma 2017-xx-xx. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen i Mollaryd, Molla och Vesene ekonomisk

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Gamla stadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 3 Styrelsens säte Styrelsens säte är Hovenäset.

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR.. KRONHJORTSKÖTSELOMRÅDE Antagna den.och gäller för de jakträttshavare som genom avtal om samgående i kronhjortskötselområde anslutit sina jaktområden till skötselområdet eller senare beviljats

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT Fastighetsägare: (nedan kallad namn namn Fastighetsägaren) Nyttjanderättshavare: (nedan kallad Nyttjande- namn namn rättshavaren) Är nyttjanderättshavaren förening, klubb eller

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA STADGAR Antagna vid extra årsmöte 2015- xx- xx ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening 1 Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening Dessa stadgar antogs vid Föreningens konstituerande möte. 1 Föreningens namn Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

STADGAR. För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid

STADGAR. För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid STADGAR För Upplands-Bro Intresseförening för Montessori, UBIM, sådana som de antagits vid ordinarie föreningsstämma 2011-10-01. Senaste ändring 2016-10-08. 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Upplands-Bro

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening.

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman 2011-05-30 1 Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Det eller de anläggningsbeslut som lantmäteriet fattat om denna

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma Sida 1 av 5 Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den 2010-08-23 Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma 2017-05-03 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks

Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks Stadgar för den ideella föreningen Friskis&Svettis Riks 1 Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Friskis&Svettis Riks. 1.2 Friskis&Svettis-rörelsens gemensamma idé är att erbjuda lustfylld och

Läs mer

Stadgar för Bergshamra koloniförening

Stadgar för Bergshamra koloniförening 1(5) Stadgar för Bergshamra koloniförening Följande stadgar har antagits vid föreningens årsmöten den 25 mars 1993, den 20 mars 1994, den 17 mars 2002, den 20 mars 2011 och den 24 mars 2013. Text i kursiv

Läs mer

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun 1. Stadgar för Innertavle IT ekonomisk förening INLEDANDE BESTÄMMELSER Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Innertavle IT ekonomisk förening Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar Frösunda Fritidsförening

Stadgar Frösunda Fritidsförening Stadgar Frösunda Fritidsförening Frösunda Fritidsförenings verksamhetsidé Syfte: Att främja gemenskap och en aktiv fritid för kunder och anställda inom Frösunda LSS AB. Mål: Regelbundna medlemsaktiviteter

Läs mer

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för)

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för) STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING (The Paper Province ek. för) FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens firma är The Paper Province ekonomisk förening, The Paper Province ek.för FÖRENINGENS SÄTE

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening 1 Föreningens namn Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening (nedan benämnd Föreningen). 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF)

STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) - 1 - STADGAR FÖR JORDBRUKARE-UNGDOMENS FÖRBUND (JUF) 1. FIRMA Förbundets firma är Jordbrukare-Ungdomens Förbund (JUF). 2. SYFTE Förbundet, som är partipolitiskt och religiöst obundet, har som syfte att

Läs mer

Stadgeremiss Remisstid till och med söndag 16 september Föreningens namn är Linköpings Koloniträdgårdar.

Stadgeremiss Remisstid till och med söndag 16 september Föreningens namn är Linköpings Koloniträdgårdar. 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Linköpings Koloniträdgårdar. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Linköpings Koloniträdgårdar är en allmännyttig ideell förening, som har till ändamål: ansvara för skötsel

Läs mer

Stadgar för Jägareförbundet Jönköpings län

Stadgar för Jägareförbundet Jönköpings län Stadgar för Jägareförbundet Jönköpings län antagna av årsstämman 2013-03-21. Namn, beslutande organ och säte 1 Organisationens namn är Jägareförbundet Jönköpings län, som är en länsjaktvårdsförening med

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 20 september 202 och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19

STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19 1 1979-01-22 beviljade Länsstyrelsen i Stockholms län Organisationsnummer registrering av Fjällhöjdens samfällighetsförening 716417-0560 /Anders Brodd STADGAR Sammanträdesdatum 1978-11-19 Stadgar för samfällighetsförening,

Läs mer

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL STADGAR Stadgar antagna vid föreningens årsmöte 20170323 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Koloniträdgårdarna Ängstugan. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1. Koloniträdgårdarna Ängstugan är en ideell förening,

Läs mer

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen.

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen. BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDET Bilaga avtal 1. sid 1. Antagna den 25 januari 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma Stadgar Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening organisationsummer: 769625-2977 Antagna vid ordinarie föreningsstämma 2017-04-20 Stadgar för Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening 1 Föreningens namn

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1.

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. STADGAR Riksnätverket Fryshusandan En ideell förening för utvecklingen av ungdomsverksamheter i Sverige 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. 2 Syfte & ändamål Riksnätverket

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 Box 515, 351 06 VÄXJÖ tel: 0470-74 20 72 www.vimbloggen.se Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 1 Innehållsförteckning Allmänt... 3 1. Firma... 3 2. Säte... 3 3. Ändamål... 3 4.

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING

STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING STADGAR FÖR ARBOGA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENING Antagna vid årsmötet den 26 april 2003 1 Föreningens namn och firma Föreningens namn är Arboga Koloniträdgårdsförening. Föreningen tecknas av ordföranden eller

Läs mer