Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2010

2 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: Kårstyrelse Kårordförande 2010 Sigbritt Sibban Andersson Vice ordf Mija Gustafsson Sekreterare Cecilia Hemming Kassör Karl-Olof "Charlie" Andersson Ledamot Anneli Fredriksson Revisorer Helena Lundblom och Annika Dahlgren Utbildningsledare Sigbritt "Sibban" Andersson Valberedning Johanna Björnberg och Susanne Andersson Stugfogde, Scoutgården Anita Brander Medlemsregistrerare Susanne Andersson Kårrådsledamot Mija Gustafsson med Sigbritt Sibban Andersson som ersättare Scoutgården Scoutgården har klätts om med ny fasad. Löpande underhåll har skötts på fixarmåndagar och städdagar. En del av underhållsarbetena har integrerats i scoutverksamheten. Säker och Trygg förening Stora Levene scoutkår är en av få föreningar i Vara kommun som blivit certifierad som Säker och Trygg förening. Säker och Trygg förening är en kvalitetsmärkning för barn- och ungdomsverksamhet med målen: bättre hälsa, färre olyckor samt ökad säkerhet och trygghet för barn i föreningsliv. Trygga möten Under hösten påbörjade kårens ledare den nya webb-kursen Trygga möten där de lär sig att förebygga psykiska, fysiska och sexuella övergrepp i föreningsmiljö. IOGT-NTO:s Miljonlotteri Alla familjer i scoutkåren har under året getts möjligheten att prenumerera på miljonlotter med scoutkåren som förmånstagare. De som tidigare prenumererat kan nu enkelt ändra, så att köpta lotter genererar pengar till scoutkåren istället. Kårens nya hemsida Kårens hemsida som vi har haft nytta av i drygt tio år har p.g.a. platsbrist moderniserats och helt byggts om under våren. Möjlighet för fler av kårens medlemmar att direkt gå in och redigera, har gjort hemsidan extra levande Ett stort och varmt tack till Team Sportia, Skövde:s Pelle Svensson som även i år har gett kåren visnings- och udda tält. Tält är en ständig bristvara för friluftsälskande scouter.

3 Tipi Island Kåren har under året deltagit i förbundets poängjakt Tipi Island som är utformad som en rad utmaningar. Levenekåren har tagit sig igenom alla de olika nivåernas uppgifter och därmed bl.a. uppmuntrats med en whiteboard, en chokladprovarkväll och ett glasskalas för alla scouter i kåren. Scouternas nya program Under året har samtliga avdelningar jobbat utifrån det nya förbundsgemensamma scoutprogrammet. I det nya programmet ges varje enskild scout större möjlighet att påverka sin egen scoutupplevelse. Scoutfärdigheterna ingår nu i ett nytt märkessytem som spårarna och upptäckarna redan börjat att jobba med. Scouternas nya programböcker har lagts ut på kårens hemsida och kan laddas ner i pdf-format. Varje avdelningsledare har av förbundet fått var sitt exemplar av Ledarboken och Nykter scout. Året som gått Den allra första vecka på det nya året ägnade Niclas Ekblad åt att gå utmanarnas idé-kurs på Kungshol utanför Rättvik. Vid distriktsårsmötet avtackades kårens Susanne Andersson som nu fullgjort tre års arbete som uppskattad distriktsordförande. Den 28 januari inleddes årets kåraktiviteter med ett rejält snöslag. Alla scouter gav utlopp för den energi och glädje som vinterns ymniga snöfall utlöst. I februari fortsatte alla avdelningar med demokratiarbetet inför årsmötet. Verksamheten Det har varit ett aktivt år med många aktiviteter i och utanför kåren. Ledarnas mångåriga arbete för att behålla scouterna i de högre åldrarna har nu gett frukt. Äventyrarna (13-16 år) är nu scoutkårens största avdelning och utmanaravdelningen (17-19 år) har aldrig i scoutkårens historia varit så stor. Demokratiarbetet har utvecklats och utmanarna har tagit krafttag för att samla in så mycket medel som möjligt till nästa års stora begivenhet World Scout Jamboreen i Kristianstad. Gåvor Kåren har donerat ett tält till Bujumbura Scoutkår i Burundi, en mycket uppskattad present. Den 28 februari hölls kårens Årsmöte. Ett flertal motioner från både yngre och äldre scouter behandlades. Den 1 april hölls, datumet till trots, en uppskattad chokladprovarkväll. Den 22 april firade alla avdelningar tillsammans Sankt Georg, alla scouters skyddshelgon. I maj invaldes Erik Ekholm från Levene scoutkår som ekonomiansvarig i förbundets utmanarscoutkommittée (UScK). Den maj var alla distriktets äventyrare på Äventyrarhelg i Kyrkekvarn. Den 4-6 juni deltog kårens samtliga 30 spårare i lägret Wild-Scouts. Deltagarna i Vara kommuns Indiensamarbete följde med. Den 14 juni och tre veckor framåt hördes hammarslag eka i samhället. Hela 31 barn deltog i de populära Kojbyggarlägren. Den 6-14 juli gick Jesper Ekblad Patrulledarutbildning i Hindås.

4 Den juli deltog Erik Ekholm och Niklas Ekblad i årets roligaste utmanarläger, Zenith, på Ransberg. Den 21 juli samlades kårens äventyrare på Levene tågstation för att påbörja den spännande resan Expedition Sverige. Samtidigt tog ledarna emot andra kårers scouter i bästa Levenestil. Den 25 juli hade expeditionsgrupperna nått fram till huvudmålet Ransberg. Där anslöt de till resten av Summercamp-deltagarna, 35 Levenescouter deltog. Samtidigt åkte Cecilia Hemming och Simon Svensson, från Nacka-Boo Scoutkår, till Kenya. På förbundets uppdrag presenterade de Drogfriryggsäcken på Världsscoutmootet i Nairobi. De passade också på att besöka olika scoutprojekt i stadens slumkvarter. Den 8 augusti fortsatte Cecilia tillsammans med The Great Lakes Contingent och fredsprojetet Amahoro-Amanis grundare Gilbert Mussumba till Uganda, Rwanda och Burundi. Där besökte hon de olika scoutorganisationerna och jobbade vidare med drogfriryggsäcken. På förbundets årsmöte, FM, i Göteborg deltog kårens utmanare som ombud. Ledare för gänget var Cecilia Hemming som också invaldes i förbundsstyrelsen. Under året inleddes arbetet med nästa års kårläger, Camp-in-Camp, som blir en del av Världsscoutjamboreen (WSJ). Levene Scoutkår kommer tillsammans med övriga kårer i dis triktet att ta emot 300 utländska gäster från huvudlägret. Som avslutning kommer kårens deltagare att besöka huvudlägret i Kristianstad. Håkan Björkälv var med som handledare i SSR:s (Svenska Scoutrådets) TG-team. TG står för Treklöver-Gilwell, vilket är scoutrörelsens högre ledarutbildning. Genom föräldrars och scouters kvälls- och helgarbete i Konserthusets garderob har vi fått in välbehövda pengar till verksamheten. Den 26 augusti arrangerade kåren ett Provapå-möte, där barn och ungdomar i Stora Levene kunde roa sig med olika scoutaktiviteter. Samma helg träffades de olika scoutförbunden på Scoutforum Falkenberg. Cecilia höll en workshop med Drogfri-ryggsäcken tillsammans med Emilia Sandgren, Fleninge-Ödåkra Scoutkår. Ledare, föräldrar och scouter jobbade under hösten med att ta fram alster till scoukårens julmässa. Årets största fest och viktiga inkomstkälla Lucian Felicia Eriksson och hennes tärnor gjorde framträdande både på julmässan och på Pensionärsföreningens julmöte. Under Leveneveckan ordnade utmanarna disco för yngre barn i Scoutgården. Samtidigt hölls knytkalas för de vuxna. Scouterna i Luciagruppen spelade också upp sin härliga version av hur det gick till vid Jesus födelse. Pjäsen hade de skrivit och regisserat tillsammans.

5 Avdelningarna med dessa aktiviteter var att så många som möjligt skulle känna glädje och inspiration till att följa med på sommarens läger Summer camp 2.5 på Ransbergs herrgård. Och vi lyckades! Endast fem av våra upptäckare valde att inte åka med. Det blev en riktigt bra lägervecka för våra scouter och det trots att det till slut blev ett mindre läger än vad som var tänkt från början. Det kom dessutom otroligt mycket regn men det var inte något som gjorde scouternas humör sämre direkt! Så kom höstterminsstarten och med den nya upptäckare. För att lära känna varandra lite bättre åkte vi tillsammans med spårarna på övernattning till Vedums scoutstuga. Vi fortsatte att under terminen satsa på utmaningar för var och en, så mötena präglades därefter. Spårarna Under hela året har vi jobbat med det nya nationella scoutprogrammet. Den största förändringen från det gamla programmet har varit att ledarna satt ramarna för respektive scoutmöte och scouterna själva har fått bestämma innehållet. I början av vårterminen hade vi ett demokratimöte som bland annat resulterade i att tre spårare skrev en motion till scoutkårens årsmöte. Motionen, som handlade om att alla avdelningarna skulle jobba som spårarna, gick igenom. Vårens övernattning genomfördes i Scoutgården tillsammans med Upptäckarna. Terminen avslutades med Wild Scoutläger i Apelhult utanför Borås. Alla spårarna deltog i lägret. Under hösten åkte vi tåg till Vedum och hade övernattning i Vedums scoutstuga. Fångarna på Fortet var temat för övernattningen. Spårarna fick i slutet av terminen välja mellan olika intressemärken som tillhör det nya programmet. De valde Goda gärningar-, Brinna-, Matettan-, Klura-, Rep- och Spela-märket. Det är genom att ta dessa märken som man lär sig sina scoutfärdigheter. Det har varit roligt att lära sig nya saker när det har funnits en morot. Som avslutning på terminen stod spårartjejerna för luciatåget på scoutkårens Julmässa. Äventyrarna Avdelningen drog igång rejält med pulkaåkning i månens och fotogenlyktors sken första mötet. Detta satte mottot för resten av året. Full fart helt enkelt. Full fart blev det även med retorik och avdelningens genomgång av kårens arbetsplan resulterade i att några äventyrare var med på årsmötet och framförde avdelningens synpunkter. Flera möten ägnades även åt träning av patrullerna inför sommarens olika äventyr. Äventyrarna tog i april tåget till Skövde där vi övenattade och sedan besökte det nya äventyrsbadet. Väl där gick ett gäng iväg till Willys för att handla mat för kvällen och morgondagen. Det blev många tunga påsar att bära på vägen tillbaka. Sedan lagades det tacos som alla tyckte mycket om. Henrik passade på att lära oss andra att banan är ett måste när man äter tacos. Senare under kvällen lekte vi olika lekar innan det var dax att gå och lägga sig. Tågresan blev en träning inför sommarens äventyr Expedition Sverige där äventyrarna själva i två patruller reste med tåg runt och besökte Timmersdala, Göteborg, Flen för att sedan ta sig till Ransberg för hoppa in på nästa läger SummerCamp 2.1. I dag har vi förflyttat oss från ett regnigt Timmersdala till ett soligt Sillvik. På vägen hit tappade Efraim bort sin sovsäck på Skövde station. Den är omhändertagen nu. I Sillvik har vi badat och solat och ätit toast i kväll. Upptäckarna Under vårterminen arbetade upptäckarna mycket med samarbete och utmaningar för var och en. Målet Höstterminen drog igång med lite chiffer, eld och pannkaka innan distriktet bussade iväg äventyrarna till Bodaborgs äventyrshus i Karlskoga och där var det många rum som klarades av. Flest klarade ledarna.

6 I oktober var det dags för Jamboree On The Internet, JOTI, igen tillsammans med Nossebros äventyrare. kl 23:41.Chattat med hela världen och en organisationstävling mellan patrullerna är igång. Vi har ätit, vart en sväng på badet och nu är det filmtajm. kl 01:09. Nu är filmen slut och det är inte lika många scouter vakna nu som för två timmar sedan. Terminen avslutades enligt tradition med JulKul och den lika obligatoriska hemliga tomten. Efter julklappsspelet så gjorde vi jul och avslutade scoutåret Sammankomster 2010 Statistik över antal träffar och pinnar* VÅRTERMINEN träffar pinnar Spårarscouting Upptäckarscouting Äventyrarscouting Utmanarscouting 4 12 Utmanarna Under hösten fick utmanaravdelningen en riktig nytändning. Det märks inte minst på att det sammansvetsade gänget gärna träffas såväl på planerade möten som mer spontant, när andan faller på. På höstens första möte hade de många idéer på vad de ville göra inom kåren och tillsammans med andra utmanare. Vissa har genomförts och andra ligger fortfarande på planeringsstadiet. Ett uppdrag som utmanarna fick av kårårsmötet var att ta fram ett profilplagg att användas både inom och utanför scouterna. De enades om mjukisbyxor med en Nykter scout -logga på som blev leveransklara lagom till juluppehållet. SOMMAREN Kojbyggarläger Läger spårare Läger upptäckare Läger äventyrare HÖSTTERMINEN Spårarscouting Upptäckarscouting Äventyrarscouting Utmanarscouting SUMMA HELA ÅRET Antal medlemmar per Scoutkåren har ökat medlemsantalet från 131 till 134 under Flickor Pojkar Totalt Spårarscouter (7-10 år) Upptäckarscouter (11-12 år) Äventyrarscouter (13-15 år) Utmanarscouter (16-18 år) Roverscout (19-25 år) Ledare (>25 år) Summa * Träffar=sammankomstdagar, Pinnar=Förbundets aktivitetsstödsprincip/deltagartillfälle

7 Ekonomisk sammanställning 1/1-31/ Stora Levene scoutkår Org.nr INKOMSTER MEDLEMSAVGIFT/FADDERBARNSAVGIFT Medlemsavgifter , ,00 Fadderbarnsbidrag , ,00 50, ,00 AVDELNING/KÅREN Aktivitetsstöd NSF , ,00 Aktivitetsstöd Vara kommun , ,00 Airtimeaktiviteter 2009 / WSJ-aktiviteter , ,00 Säker & Trygg förening ,00 0,00 Scoutplagg , , , ,00 REPRESENTATION, UTBILDN. LEDARVÅRD Förbundsmötet ,00 94,00 Utbildningsbidrag Vara kommun , ,00 Utbildningsbidrag Skaraborgs scoutdistrikt , ,00 Annonsbidrag Skaraborgs scoutdistrikt ,00 466,00 Ledarvårdsbidrag NSF , ,00 345, ,50 LOTTERIER OCH ÖVRIGT Bingolotter , ,00 KM-almanackor ,00 675,00 Kulturarrangemang IOGT-NTO, NBV ,00 205,00 Konserthusgarderoben , ,00 Servering vid Konserthuset , ,50 0, ,00 JULMÄSSA Auktion , ,00 Listlotteri , ,00 Åror och docklotteri ,00 0,00 Tombola ,50 0,00 Servering ,00 0,00 Försäljning , ,00 Luciaframträdande hos Pensionärerna , ,50 200, ,00 LÄGER, KOJA, ÖVERNATTNINGAR Avgifter läger, koja, övernattningar , ,50 Lägerbidrag från Skaraborgs scoutdistrikt , ,00 Anläggningscheckar från NSF , ,00 Kårsamarbete inom scoutdistriktet ,00 0,00 Sparbanksaktivitet i Vara ,00 0,00 Skidresa Säfsen och JOTI , , , ,50 SCOUTGÅRDEN DRIFT Driftsbidrag Vara kommun , ,00 Grundbidrag Vara kommun , ,00 Uthyrningar , , , ,00 SCOUTGÅRDEN IOGT-NTO lokalfonden digital utrustning ,00 0, , ,00 AVKASTNING FRÅN FOND Nordea Sekura , , , ,94 SUMMA INKOMSTER , ,94

8 Ekonomisk sammanställning 1/1-31/ Stora Levene scoutkår Org.nr UTGIFTER MEDLEMSAVGIFT/FADDERBARNSAVGIFT Medlemsavgifter till NSF , ,00 Plan Sverige fadderbarnsbidrag ,00 0,00 Fadderbarnspresent , ,00 500, ,00 AVDELNING/KÅREN Avdelningsverksamhet , ,00 Porto, frakter , ,00 Scoutplagg , , , ,00 REPRESENTATION, UTBILDN. LEDARVÅRD Förbundsmötetsombud , ,00 Förbundsmötesresa ,00 928,00 Ledarvård ,00 828,00 Solvargsveckan, patrull, idékurs , , , ,00 LOTTERIER OCH ÖVRIGT Bingolotter , ,00 KM-almanackor , ,00 0, ,00 JULMÄSSA Inköpt material och lotterivinster , ,00 Inköpt material och lotterivinster till nästa år , ,00 Lotteritillstånd , ,00 0, ,00 LÄGER, KOJA, ÖVERNATTNINGAR Läger, koja, övernattningar, skidresa, JOTI , ,50 Lägermaterial , , , ,00 SCOUTGÅRDEN DRIFT Försäkring Salus Ansvar , ,00 Brandskyddsåtgärder ,00 770,00 Eldningsolja , ,00 El , ,00 Vatten , ,00 Sophämtning , ,00 Sotning ,00 631,00 Telefon , ,00 Städ- och underhållsmaterial , , , ,00 SCOUTGÅRDEN RENOVERING ETC Utvändig renovering, målning , ,50 Bord, flagga, gatuskylt ,00 0,00 Lagfart Mäklarhuset ,00 0,00 Energideklaration , ,00 Reservdelar till bord , ,00 250, ,50 SUMMA UTGIFTER , ,50

9 BALANSRÄKNING Stora Levene scoutkår Org.nr BALANSRÄKNING Behållning 1 januari , , , ,83 Årets vinst , , ,63 0,00 Årets förlust ,18 0,00 0, ,56 Fastighet Levene 1: , , , ,00 Inventarier Scoutgården , , , ,00 Avskrivning Levene 1: , , , ,00 Avskrivning Inventarier Scoutgården , , , ,00 BEHÅLLNING 31 DECEMBER , , , ,27 BALANSRÄKNING Nordea Sekura , , , ,67 PlusGiro , , , ,60 Kontantkassa ,50 9, , ,00 SUMMA EGET KAPITAL , , , ,27

10 BUDGETFÖRSLAG 2011 Stora Levene scoutkår Org.nr INKOMSTER Medlemsavgifter Julmässa / auktion, lotterier, försäljning, servering Bingolotter, miljonlotteriet Distriktsbidrag, samarbete, utbildning Garderoben Konserthuset Aktivitetsstöd Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Aktivitetsstöd Vara kommun Grundbidrag Vara kommun Lokal- och driftsbidrag Vara kommun Uthyrning av Scoutgården Lägertransportbidrag Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Lägertransportbidrag från övriga kårer Räntor Övriga inkomster SUMMA INKOMSTER Eget kapital Utrustningsb, digital, från IOGT-NTO Eget kapital Scoutkårens 80-årsjubileum Balanserat resultat UTGIFTER Medlemsavgifter till Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Representation Förbundsmöte Utbildning, ALH, Idékurs, Ledarutbildning BAS, Patrull Administration och avdelningsverksamhet Scoutgården, drift, underhåll och städning Digitalutrustning, projektor, takfäste, filmduk Kojbyggarläger, material, feriearbetare Camp In Camp scout- och materialtransport Camp In Camp lägermaterial Camp In Camp 10 st ledaravgifter Camp In Camp 10 st syskonrabatter Scoutkårens 80-årsfirande i Storvallen Scoutkårens 80-årsfirande på avdelningarna Oförutsedda utgifter SUMMA UTGIFTER

11 Slutord Scoutkåren har återigen haft ett framgångsrikt år. Alla avdelningsledare har fått kunskap om det nya scoutprogrammet och anammat detta. Åldersgruppen Äventyrare (12-15 år) har i år varit den största avdelningen. Detta har varit ett långsiktigt mål sedan Nya sätt att rekrytera scouter har testats med framgång. Medlemsantalet har ökat från 131 till 134. En siffra som vi är stolta över med tanke på att endast 19 medlemmar är över 25 år. Vi tackar alla som under året hjälpt oss att hålla scoutkåren levande. Stora Levene Kårstyrelsen

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Scoutförbund - NSF Årsmöte (5)

Scoutförbund - NSF Årsmöte (5) Nykterhetsrörelsens Stora Levene Scoutkår Scoutförbund - NSF 2017-02-26 Årsmöte 1-27 1(5) Karl-Olof Andersson, Sigbritt Andersson, Cecilia Hemming, Anneli Fredriksson, Anton Fredriksson, Susanne Andersson,

Läs mer

Scoutförbund - NSF 2012-02-26 Årsmöte 1-19 1(5)

Scoutförbund - NSF 2012-02-26 Årsmöte 1-19 1(5) Nykterhetsrörelsens Stora Levene Scoutkår Scoutförbund - NSF 2012-02-26 Årsmöte 1-19 1(5) Sigbritt Andersson, Cecilia Hemming, Anneli Fredriksson, Karl-Olof Andersson, Susanne Andersson, Angelica Haraldsson,

Läs mer

fastslå röstlängden till en röst per närvarande, d.v.s. 18 st.

fastslå röstlängden till en röst per närvarande, d.v.s. 18 st. Nykterhetsrörelsens Stora Levene Scoutkår Scoutförbund - NSF 2016-02-21 Årsmöte 1-28 1(6) Karl-Olof Andersson, Sigbritt Andersson, Cecilia Hemming, Anneli Fredriksson, Susanne Andersson, Angelica Haraldsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2015 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Scoutförbund - NSF Årsmöte 1-37 Sida 1 av 8

Scoutförbund - NSF Årsmöte 1-37 Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Ebba Abelsson, Elin Abelsson, Carl Andersson, Karl-Olof Charlie Andersson, Sigbritt Sibban Andersson, Susanne Andersson, Håkan Björkälv ( 1-28), Max Buder, Edvin Ehn, Lucas Elfversson, Malin

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2016 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2017 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Årsredovisning 2014. Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Årsredovisning 2014. Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Årsredovisning 2014 Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Förslag till föredragningslista vid Fleninge-Ödåkra Scoutkår av NSFs ordinarie årsmöte, söndagen den 1 mars 2015 i scoutlokalen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Västra scoutdistriktet

Verksamhetsberättelse 2017 Västra scoutdistriktet Verksamhetsberättelse 2017 Västra scoutdistriktet Inledning Hej och välkommen till 2017! Att skriva en verksamhetsberättelse är ofta ganska roligt en möjlighet att se tillbaka på det som hänt och ta fram

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2018 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2011 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Datum: 2011-02-13 Plats: Rårödsstugan Närvarande: Alexander Roselius Amanda Lyons Andreas Rubenson Anja Wadén Annica Lindgren Annika Svensson Aron

Läs mer

Scoutförbund - NSF Kårsstämma (3) Närvarande. 1 Öppnande. Ordförande Sibban hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Scoutförbund - NSF Kårsstämma (3) Närvarande. 1 Öppnande. Ordförande Sibban hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat. Nykterhetsrörelsens Stora Levene Scoutkår Scoutförbund - NSF 2017-11-02 Kårsstämma 1-15 1(3) Andersson, Cecilia Hemming, Charlie Andersson, Anneli Fredriksson, Anton Fredriksson, Elin Abelsson, Ebba Abelsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår Verksamhetsberättelse 2012 för Varbergs NSF- scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Valberedning Evelina

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Närvarande: Caroline Ekblad, Maria Johansson, Jens Olsson, Kristin Svensson och Viktoria Wallin.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2013 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordf: Bodil Hansen, Eneryda V ordf: Elin Örheden, Värend Kassör: Ulf Wärnö, Värend Sekreterare:

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF

Verksamhetsberättelse. Stora Levene scoutkår av NSF Verksamhetsberättelse Stora Levene scoutkår av NSF 2012 Verksamhetsberättelse Avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Scoutkåren Vikingen. Årsrapport ÅRSRAPPORT 2014 Sida 1

Scoutkåren Vikingen. Årsrapport ÅRSRAPPORT 2014 Sida 1 Scoutkåren Vikingen Vikingen Årsrapport 2014 ÅRSRAPPORT 2014 Sida 1 1. Årsmötet öppnas Scoutkåren Vikingen Förslag till föredragningslista vid Scoutkåren Vikingens årsmöte 2015-03-01 2. Upprättande av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Stora Levene scoutkår av NSF 2009

Verksamhetsberättelse för Stora Levene scoutkår av NSF 2009 Verksamhetsberättelse för Stora Levene scoutkår av NSF 2009 Verksamhetsberättelse avgiven av Stora Levene Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Organisationsnummer: 868401-1342 Kårstyrelse Kårordförande

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Grafisk Profil. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Grafisk Profil. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Grafisk Profil Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Mars 2015 INTRODUKTION Introduktion Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds kommunikation Detta dokument är en handbok och ett hjälpmedel för att skapa en enhetlig

Läs mer

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Närvarande: Carl Berggren ordförande Landskrona, Björn Jönsson ledamot Ekeby, Björn Löwenqvist kassör Landskrona, Viktoria Wallin v ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör, Skövde, Lerdala, Skövde Nils Patriksson, Timmersdala

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009. för Kalmar Distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Verksamhetsberättelse 2009. för Kalmar Distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Verksamhetsberättelse 2009 för Kalmar Distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Styrelse Ordförande Robert Rapakko Mönsterås V. ordförande Mikael Engström Färjestaden Kassör Gunnel Brodin Kristdala

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Årsredovisning Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Årsredovisning Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Årsredovisning 2014 Fleninge-Ödåkra Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Förslag till föredragningslista vid Fleninge-Ödåkra Scoutkår av NSFs ordinarie årsmöte, söndagen den 1 mars 2015 i scoutlokalen.

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

NYKTERHETSRÖRELSENS Protokoll nr 04 SCOUTFÖRBUND NSF 2011-03-12-13 41-55 1(6)

NYKTERHETSRÖRELSENS Protokoll nr 04 SCOUTFÖRBUND NSF 2011-03-12-13 41-55 1(6) 1(6) Kilsbergen Per Södergren, Jessica Andersson, Sven Nilsson, Josefine Larsson, Niklas Blomqvist, Jonas Moberg, Cecilia Hemming, Niklas Johansson, Fredrik Persson, Elisa Dahlqvist och Jenny Lindberg,

Läs mer

Scouting. ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen)

Scouting. ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen) Scouting ~ ett fram-och-tillbaka-spår ~ (eller: Det man inte har i huvudet får man ha i benen) Läs texten, gå till nästa lapp och svara på fråga om föregående text. År 1907 samlade Robert Baden-Powell,

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011 Nyhetsbrevet ligger på förbundets hemsida, www.nsf.scout.se, under fliken Kårservice. Har du frågor om innehållet kontakta info@nsf.scout.se eller 08 672 60 80 Aktuellt i NSF Kallelse till Förbundsmöte

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona 26-03-17 1 Mötets öppnande Distriktsordförande Maria Johansson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Årsmöteshandlingar. För Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Årsmöteshandlingar. För Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Årsmöteshandlingar För Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Föredragningslista för årsmöte med Kalmar NSF distrikt 24/3 2012 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fråga om

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan 1 Stämman öppnas Distriktsordförande Anna Gottfridsson inledde med att hälsa alla välkomna samt

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared ÅRSMÖTE 14oktober2017kl10.00,Sandared Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikts årsmöte den 14 oktober 2017. Stämman hålls på Sandgärdskolan i Sandared och börjar kl. 10:00.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

VÄRLDSCOUTJAMBOREE I JAPAN

VÄRLDSCOUTJAMBOREE I JAPAN Lägerhistorik 2015 LIV@ Lysestrands lägerplats, utanför Lysekil, invaderades av nästan 4 000 scouter under sju dagar. Av dessa var 50 scouter från Stora Levene. Scoutlägret Liv@2015 var ett samarrangemang

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 18 mars 2009 valdes

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Arbetsplan för Nykterhetsrörelsens

Arbetsplan för Nykterhetsrörelsens Arbetsplan för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund 2012 Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Grundsyn och målsät Detta är de tankar, värderingar och idéer som ligger till grund för styrelsens arbete. Vart är

Läs mer

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Version nr 1 1 Hej och välkomna till Roslags Näsby scoutkår! Med det här häftet vill vi ge information och svar på

Läs mer

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman , fastställda av Scouterna 2014

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman , fastställda av Scouterna 2014 Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng Antagna av kårstämman 2014-08-17, fastställda av Scouterna 2014 1 kap. Allmänt 1 Uppgift och verksamhetsort Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng är en ideell allmännyttig

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 402

Kårstyrelsens sammanträde nr 402 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-01-27 2014-02-10 Kårstyrelsens sammanträde nr 402 Datum: 2013-12-01 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Rehnsgatan Närvarande: Åsa Jonsson, Agnieszka Agga Wrzalik, Peter Gustafsson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör REVISORER Ordinarie Ordinarie Suppleant Gunnel Johansson,

Läs mer

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo 1(8) Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo Per Södergren, Niklas Blomqvist, Niklas Johansson, Fredrik Persson (anlände vid 163), Cecilia Hemming, Jonas Moberg, Josefine Larsson, Jessica Andersson och Sven

Läs mer

Hotell Gästis, Varberg

Hotell Gästis, Varberg 1(6) Hotell Gästis, Varberg Birgitta Persson, Per Södergren, Niklas Johansson, Niklas Blomqvist, Mari Garnwall, Jessica Andersson, Elisa Dahlquist, Emelie Jonsson, Fredrik Persson, Josefine Larsson och

Läs mer

Verksamhetsplan & budget för 2017

Verksamhetsplan & budget för 2017 Verksamhetsplan & budget för 2017 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna S:t Örjans scoutkårs verksamhetsplan för 2017 Vanligt förekommande ord och begrepp: Scoutkår är den lokala föreningen som består

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

BUs frågor med FS svar

BUs frågor med FS svar BUs frågor med FS svar Motion 5 Tillsättande av demokratigrupp BU undrar vilken nivå som demokratiarbetet ska inrikta sig mot, kår- distrikt eller förbundsnivå? Demokratiarbete bör riktas mot alla grupperingar

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 362

Kårstyrelsens sammanträde nr 362 1 Datum Protokoll 2010-07-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 362 Datum: 2010-06-06 Tid: 18.30 Plats: Scoutlokalen i Bredäng Närvarande: Peter Gustafsson, Daniel Torén, Simon Ström, Konstantin von Josefsson,

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008.

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Närvarande: 25 medlemmar (bilaga 1) 1. Mötets öppnande Åhus Roddklubbs ordförande Rickard Håkanson hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet

Läs mer

Valberedningens förslag med motivering, eller en valberednings våndor...

Valberedningens förslag med motivering, eller en valberednings våndor... Valberedningens förslag med motivering, eller en valberednings våndor... Scouting handlar i grunden om att låta individer i en grupp utvecklas i takt med att gruppen utvecklas. Det är också ett sätt att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

16. Motion nr 1: Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds syn på alkohol

16. Motion nr 1: Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds syn på alkohol Beslutsunderlag OBS! Alla motioner och förslag ställs mot avslag. I de fall vi haft tillgång till ombudsnummer på plupparna har de skrivit ut, annars har antal angetts. 1 16. Motion nr 1: Nykterhetsrörelsens

Läs mer

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna STARTA SCOUTKÅR Så här startar du en lokalförening i Scouterna 2016 Hej! Vad roligt att just du är nyfiken på Scouterna! I det här materialet hittar du information om vad Scouterna är och vilka möjligheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Lägerbrev 1 Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Basf akta Vad: Ett lägerkoncept för alla scouter i Sverige. Vilda kommer att genomföras som många små läger runt om i landet under ett

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI...

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... Verksamhetsplan 2015 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... 7 2 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng

Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng Stadgar för Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng Fastställda 2010-08-18 1 kap. Allmänt 1 Uppgift och verksamhetsort Scoutkåren Gustaf Vasa Bredäng är en ideell förening, med uppgift att: ge barn och ungdomar

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE ÅRSMÖTE 13 oktober 2018 kl 10.00, Dalsjöfors Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikt årsmöte den 13 oktober 2018. Stämman hålls i Dalsjöfors scoutstuga och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet

Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet Denna lathund vänder sig i första hand till kårer som är direktanslutna till Scouterna och använder Scoutnet som medlemsregister. Använder kåren inte Scoutnet som

Läs mer

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protoll från Kårstyrelsemöte. (Fika: Utmanarna!) Onsdag 4 juni 2014, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kallade; Namn Kårstyrelsen (Kallade) Johan Amborg Ronnie Ståhle Anders Blidberg Sofia Almer Kårfunktionärer

Läs mer

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för.

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för. Scoutens guide till FM på Scout Camp Ransberg Varmt välkommen till förbundsmöte på Scout Camp Ransberg. Om en vecka är det dags för sommarens stora event. Det är första gången vi har förbundsmöte på sommaren

Läs mer

Välkommen till Katrineholms Scoutkår.

Välkommen till Katrineholms Scoutkår. Välkommen till Katrineholms Scoutkår. Katrineholms Scoutkår Katrineholms Scoutkår grundades 1910 och har idag ca 270 medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största kårer i förhållande till invånare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma Fyrisåns sjöscoutkår Handlingar kårstämma 2015-01-25 Handlingarna innehåller inte revisorsberättelsen vilken redovisas i sin originalform på stämman. Förslag till dagordning 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Mullfjället hotell, Duved

Mullfjället hotell, Duved 1(8) Mullfjället hotell, Duved Birgitta Persson, Fredrik Persson, Per Södergren, Niklas Johansson, Niklas Blomqvist, Elisa Dahlquist, Josefine Larsson, Emelie Jonsson Ordförande Birgitta öppnade mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer