Graviditetskilona är äntligen borta!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Graviditetskilona är äntligen borta!"

Transkript

1 Graviditetskilona är äntligen borta!

2 Oslagbart koncept -fantastiska resultat... Cambridge är den enda aktören på marknaden som arbetar med Certifierade rådgivare. Fördelarna är flera, bla. så följs du vanligtvis upp veckovis, vi ser också till att ha en aktuell hälsoprofil över dig. Därtill coachar, peppar och råder vi dig i rätt riktning. Det ger dig som användare; trygghet, säkerhet samt snabba och varaktiga resultat! 3 framgångsnycklar! Det är sedan länge vedertaget att den personliga kontakten och engagemanget du får hos en rådgivare är en av tre nycklar som leder till framgång! Vad är då nyckel nr 2? Jo, produkterna förstås,. Dessa är testade, säkra och ger dig en snabb viktminskning. Sist men inte minst så är din egen motivation avgörande. Hur bra både produkten och rådgivaren än är så blir det inget resultat om du inte själv vill. Cambridge Viktprogram består av två delar: Den första är VIktminskningsprogrammet som vänder sig till överviktiga personer som säkert och snabbt vill gå ner i vikt. Den andra är Livsstilsprogrammet som är inriktat på personer som vill hålla sin vikt. I denna delen jobbar man mycket med mat -och motionsbeteenden. Se nedan en beskrivning över programmets sex olika nivåer. Ungefärlig viktnedgång. Hur Cambridgemåltiderna kombineras med vanliga måltider står att läsa i programmet. För hela familjen Produkter vilka vänder sig till alla familjemedlemmar. Sortimentet består av produkter som alla kan äta både som vanliga måltider, mellanmål eller vid träning. Se sid 5. För att vi bryr oss! Resultaten talar för sig själva. En majoritet av våra kunder/ medlemmar når sin trivselvikt på ett tillfredställ-ande sätt. Att de sedan lyckas hålla sin vikt är ett fantastiskt kvitto på att rådgivarna arbetar med en hållbar och empatisk metodik. Inom organisationen finns långsiktighet, och engagemang. Det visar också sitt tydliga språk då över 53 % av rådgivarna varit verksamma 8 år eller längre. Vi k t m i n s k n i n g livsstilsförändring Hos Cambridge kan du känna dig trygg & omhändertagen! n iv å 1 n iv å 2 n iv å 3 n iv å 4 n iv å 5 n iv å 6 Kalorier Vikt- 1-4 kg 1-3,5 1-3 kg 1-2 kg 0,5-1 kg 0,-0,5 kg 0 kg nedgång per vecka Hans Mikaelsson, VD Ansvarig utgivare: Cambridge Kuren Sverige AB, Hans Mikaelsson. Tel: E-post: Webb: cambridgeviktprogram.se 1.

3 Elin Axelsson, Jean Pierre Barda 20-års jubileum -metoder kommer och går, Cambridge består! -Vinn fina priser... Cambridge firar 20 år i Sverige och lottar ut 2 st gör om mig styling De flesta som gått ner i vikt får vanligtvis ett förnyat självförtroende. En konsekvens blir att de gärna vill inhandla nya kläder, klippa sig. Ja, rent allmänt göra något som de tycker mera passar deras nya kropp. Styling! Maila in en bild på dig och motivera varför just du borde vinna! Senast 20 februari 2015 Att bli stylad, klippt, ompysslad är populärt! Bobby Oduncu, Danny Saucedo, Marie Dellert Vinn Smoothies! gäller tom 20 februrari 2015 Får du KA i brevlådan, då har du chansen att bli en av 20 st vinnare av Smoothies. Och alla som skickar in får nästa nummer av tidningen Cambridge inspiration hemskickad. Maila: Ditt namn, adress, postnr och E-postadress till: 2.

4 51 kilo lättare! -se på mig nu...! Vi har stämt möte med Åsa Nilsson från Svalöv. Hon utstrålar glädje och självförtroende. Idag är jag gladare, snyggare och allt känns mycket lättare, säger Åsa. Och, vi håller med, det riktigt lyser om henne. Åsa berättar att för inte så länge sedan var förhållandet precis tvärt om. Hon kände sig osäker, inte så vacker och allt kändes bara jobbigt. Men det var då! Nu har hon gått ner 51 kilo och mår fantastiskt. Efter 18-års åldern gick hon upp ännu mer i vikt. En bidragande orsak var att jag slutade tävlingssimma, säger Åsa. Efter en tid med ökande vikt försökte hon med olika sätt att gå ner i vikt. Men resultatet blev aldrig som förväntat. Vid ett tillfälle hörde jag min pappas flickvän berätta om Cambridgemetoden. Vi gick dit och jag blev fast direkt... Då jag såg resultat varje vecka så har det varit enkelt för mig att förtsätta mot mitt mål. Stort tack till min rådgivare Anette Mähler, Landskrona/Helsingborg som finns och ställer upp för mig. Före 130 kg Hon stöttar mig och på minner mig om hur duktig jag är, eftersom jag själv är min största fiende när det gäller att vara nöjd. Åsa berättar att redan som barn var hon kraftig och likaså flera i hennes släkt, så möjligtvis är det lite ärftligt, säger hon. Hurvida det verkligen förhåller sig så låter vi vara osagt! Namn: Åsa Nilsson Ålder: 21 år Längd: 180 cm Startdatum: Augusti 2013 Startvikt: 130 kg Slutdatum: Augusti 2014 Målvikt: 79 kg Viktminskning: 51 kg 3.

5 Graviditetskilon... -viktuppgång 30 kg vid graviditet! Annelie har som så många andra kvinnor fått kämpa med sina graviditetskilon. Att gå upp nästan 30 kg är ju lite väl mycket kan man tycka så här i efterhand, säger Annelie. Annelie berättar att hon mådde dåligt av att väga sig. Det var den utlösande faktorn som gjorde att hon tog tag i sin övervikt. Jag bestämde mig för att göra något. Och när jag väl bestämt mig så kan inget ändra min uppfattning. Jag har en vilja av stål säger hon och ler. Cambridge var den lätta vägen för mig att gå ner i vikt! Tack till min rådgivare! Jag kom i kontakt med en Cambridge-rådgivare som var jätteduktig. Personkemi mellan mig och rådgivaren Annelie Dahlberg, Kalmar/ Öland uppstod direkt och hennes bemötande var mycket positivt. Hon peppade och gav mig ett enormt stöd. Nu när jag gått ner i vikt så har värken i knän och leder minskat och jag är numera nästan helt besvärsfri. Namn: Annelie Hammarström Startdatum: Maj 2013 Startvikt: 89,5 kg Slutdatum: September 2013 Målvikt: 74,8 kg Viktminskning: 14,7 kg 4.

6 Mellanmål -för hela familjen För hela familjen. Både som vanliga måltider, mellanmål och vid träning 5. Bättre mellanmål kan du inte ge dina familjemedlemmar! Vi sticker ut hakan och menar att Cambridge har marknadens bästa mellanmål. -Hur kan vi vara så säkra? Jo, de uppfyller EU:s krav (Commission Directive 2008/100/EC) om att produkten innehåller 33 % av dagens näringsbehov (vitminer och mineraler). Både Smoothies och bars i sortimentet! Det finns åtta måltidsbars, både chewy (mjuka) och crunchy (krispiga). Allt för att du ska hitta din favorit. Två olika Smoothies; den ena med mjölkbas i chokladsmak och den andra i yoghurtbas med blåbär och granatäpple. Perfekt för hela familjen... Stanna upp några sekunder och fundra på hur du eller ni äter i er familj. Hur ser dina/era mellanmålsvanor ut? Hur ofta och vad äts? Du känner säkert till att 1-2 st mellanmål per dag är viktiga. Har du barn i hushållet som går i skolan så hjälper goda matvanor till bättre och lättare inlärning. Fungerar också som frukost eller lunch Hinner du inte äta frukost eller missar en lunch då och då så kan du med fördel ta en bar istället. Nyttigare än så äter man sällan. Efter ett yoga-pass tar jag alltid en bar Mellanmål efter skolan Barn behöver oftast ett ordentligt mellanmål mellan lunch och middag. De behöver extra energi och näring för att orka med fritidsaktiviteter och dessutom minskar bra och regelbundna måltidsrutiner suget efter godis, läsk etc. Idrott kräver energi! -Har du dessutom barn som utövar konditionskrävande aktiviteter är behovet ännu större av ett så fullgott mellanmål som möjligt. Ett mellanmål från Cambridge är perfekt att äta innan och efter träning. Du får i dig en högkvalitativ näring som din kropp behöver som uppladdning och/eller återhämtning. Komplettera gärna med en banan, den ger dig lite extra kolhydater som kan behövas i båda fallen.

7 Är du vinterdepp i g? D-vitaminbrist kan vara orsaken! Vintertid i Sverige så lyser solen med sin frånvaro. Då den tittar fram så bevittnas den många gånger från ett kontorsfönster. Det är ganska vanligt att känna sig lite tröttare och hängigare under vintern. D-vitaminbrist kan vara delaktig i ovanstående beskrivning, men den kan enkelt påverkas genom att göra en översyn av sin kost! Ett par Cambridgemåltider i veckan, som komplement till din vanliga kost, gör susen! Riskgrupper? D-vitamin bildas främst i huden när den utsätts för solljus, men även en liten del tillförs via maten. Under vinterhalvåret är solen inte tillräcklig. Därav får många eller kanske t.o.m. de flesta, i sig för lite D-vitamin. Förmågan att bilda D-vitamin avtar med åldern, och även mörkhyade personer behöver längre tid i solen för att uppnå tillräckliga nivåer. Även överviktiga är utsatta då fettväven anses binda det fettlösliga D-vitaminet. Varför behöver jag D-vitamin? D-vitamin upprätthåller en balans mellan kalcium och fosfat i blodet och främjar bildandet av ben. Forskning talar för att D-vitaminbrist kan ha en roll i sjukdomar som cancer, benskörhet, autism, infektioner och depressioner. Ytterligare symptom på D-vitaminbrist är bl.a- trötthet, snabb puls, lättretlighet och närsynthet. Studier har även visat att tillskott av D-vitamin kan vara mer effektivt mot årtidsbundna depressioner, t.ex. vinterdepression, än med ljusterapi. Hur får jag i mig D-vitamin? Naturliga källor för D-vitamin är bl.a. rapsolja, fiskleverolja och fet fisk, lever, kantareller, äggula och mejeriprodukter. D-vitamin förekommer inte naturligt i lättmjölk eller mellanmjölk pga de processer som sänker mjölkens fettinnehåll, men det är vanligt att dessa mjölksorter berikas med D-vitamin vid mejerihanteringen. Eftersom D-vitamin är ett så kallat fettlösligt vitamin, kan det lagras i kroppen. Daglig tillförsel är därför inte nödvändigt, men att få i sig för lite av det under längre tid kan vara skadligt. Det har också framkommit att vi tål D-vitamin i betydligt högre doser än man tidigare trott, utan att få några biverkningar. Att ta tillskott av D- vitamin kan därför vara ett utmärkt sätt att förbättra sin hälsa för många svenskar, så länge man följer doseringsanvisningarna. D-vitamin i överdrivna mängder är skadligt. Överdosering av D-vitamin kan ge illamående, sämre matlust och förkalkning av vävnaderna, framförallt njurar och lungor. Hela dagsintaget i dina Cambridgemåltider I en Cambridgemåltid finns en tredjedel av alla vitaminer och mineraler du behöver, inklusive D-vitamin. Du kan alltså vara säker på att du får i dig tillräcklig mängd vitaminer när du går ner i vikt med Cambridge. 6.

8 Jimmy gick ner 53 kg -känningar i hjärttrakten, blev starten... Efter gymnasiet ökade vikten sakta men säkert från 80 vältränade kilon till en mullig kropp med ölmage. Han levde på pizza och coca-cola... Jimmy berättar att han hade en farligt hög fetma och med obehagliga känningar i hjärttrakten samt problem att sova på kvällarna. Han var rädd för att få en hjärtattack! Han vägde 150 kilo och bestämde sig för att ändra sin levnadsstil. Jimmy lade om sin kost och lyckades faktiskt gå ner till 135 kilo. Åt Cambridge i fem månader Jimmys syster och mamma, peppade honom att börja med Cambridgemetoden och efter fem månader hade han gått ner 53 kilo. Helt fantastisk! Före 150 kg Jag åt Cambridgemåltider i 5 korta månader säger Jimmy Det var väldigt lätt för mig Att hålla sig till enbart soppor och shakes tyckte Jimmy gick lätt. Att man är fast besluten att bli smal igen, påverkade säkerligen ganska mycket. Och resultatet var fantastiskt, för första gången på 10 år vägde han under 100 kilo. Han kan gå ut och må bra! Numera går han gärna ut och känner sig helt okey! och jobbet har blivit mycket lättare att orka med, säger Jimmy. Visst kan jag falla tillbaka till socker- och fettsuget ibland, man är ju inte mer än mänsklig. Jag kan pendla lite upp och ner men då kör jag Cambridge för att nollställa mitt sockersug och för att hålla vikten. Idag väger jag runt 110 kg Cyklar till jobbet! Visst jag har gått upp något men ligger ändå i slutändan på minus 40 kilo sedan min toppvikt. Jag har köpt en cykel och cyklar nu istället för att ta bilen till jobbet och har dessutom börjat styrketräna. En framgångsfaktor; har varit min kontakt med min rådgivaren. Min Cambridge-rådgivare har hjälp mig en hel del med att peppa mig under vägens gång. Hon gav bra råd och tips om vad jag hade att vänta mig. /Jimmy Häggbom 7.

9 Jimmy håller vikten... 8.

10 5 steg som ger dig hjärn Hjärnan struntar i din vikt. Den vill ha socker och kommer att belöna dig för allt sött du stoppar i dig. Om du inte får den att tänka om! Du måste ha hjärnan med dig om du ska lyckas med din viktnedgång och att hålla vikten långsiktigt. Här tipsar vi om hur du överlistar ditt belöningssystem för att nå resultat. 2 överlista ditt undermedvetna Din hjärna kommer att motarbeta dina viktambitioner om du inte äter tillräckligt. Den kommer att lura dig att välja söta snabbkällor för att få mer energi. Och när du gett efter för sötsuget kommer den att belöna dig med en skön sockerkick tills baksmällan kommer i form av samvetskval och nya kilon. Lura istället hjärnan genom att lägga upp smarta strategier. Fundera över vad som triggar ditt överätande och förebygg sådana situationer. Undvik fikahörnan på jobbet. Brukar du äta när du ser på TV, gör i ordning en skål med snacks av grönsaker. Undvik framförallt att bli för hungrig! 1 håll olusten borta Hjärnan fungerar som den gjorde hos stenåldersmänniskan. När hungern kommer skickar den ut olustsignaler. Du ger dig ut på jakt efter något gott och sött. Socker ger nämligen hjärnan snabb energi. Så fort du ätit något sött försvinner olusten och belöningssystemet kopplas på som tack för din insats. Belöningssystemet är stenhårt kopplat till söta smaker. Socker är alltså rena hjärngodiset men fördärvet för formen på sikt. Ät så att hjärnan känner sig mätt länge. Då slipper du sötsug, trötthet och olust. Välj mat med lågt GI och ät hellre flera mindre mål än få stora. 3 fett är bra för hjärnan Hjärnan gillar inte bara sött, fett går hem också. Framförallt fiskfett, omega-3 är mums för de små grå. Den sortens fett aktiverar särskilda smakkanaler på tungan som har direktförbindelse med hjärnan. Den reagerar med att skicka ut må bra-hormonet serotonin som belöning. Att fett är särskilt fettbildande är en myt. Det är troligare att det är socker, ombildat till fett, som är skyldigt till dina valkar. Men välj nyttigt fett. Grädde och smör har inte samma belönande hjärneffekt, utan en straffande valkeffekt. 9.

11 koll på vikten 4 bli hög av motion Träning ger hjärnan syre så att du blir pigg och klartänkt. Dessutom får du fart på produktionen av humörhöjande endorfiner. Endorfinsystemet hänger ihop med hjärnans belöningssystem och höjer humöret. Den som motionerar får dessutom en jämnare blodsockerkurva och hjärnan slutar sukta efter socker. 5 avkoppling är huvudsaken När du är stressad tror din stenåldershjärna att den ska rusta för kristider. Därför försöker den få dig att äta mycket och kaloririkt, så att du ska kunna stå dig i en mamutduell. Den tackar dig med en endorfinoch dopamindusch när du tuggar i dig en chokladkaka. Lugna hjärnan med rofyllda aktiviteter. Läs en bok, lyssna på musik, gör avslappningsövningar. Eller gör dig av med stresshormonerna med motion. Då får du en endorfinbelöning som kommer av att du gjort något bra. Källa: MåBra 10.

12 Returadress: Cambridge Viktprogram, Solna torg 3, Solna Rådgivare sökes! Vill du arbeta med människor? Bestämma arbetstider själv? Lära ut kost, motion, näringslära? Påverka sina egna inkomstmöjligheter? Vi ger dig kostnadsfri utbildning! Hjälper dig i din marknadsföring! Kontakt: Cambridge Supportavdelning , Cambridge Stödjer kampen mot Ebola Gilla Cambridge Viktprogram på facebook. För varje gilla så skänker vi 10 kr till Ebola insamling Hjälp till att stödja kampen mot spridningen av Ebola viruset. Vi vill se många fler överlevare. Men till det krävs personal och pengar och framförallt material. Cambridge skänker pengar till inköp av material såsom skyddsglasögon, skyddsdräkter och skyddshandskar. Cambridge Viktprogram Solna Torg Solna Tryck: Strands Grafiska, Örebro 2015 Med reservation för eventuella tryckfel och lokala avvikelser!

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE Stärk din motivation 34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål 2 Innehållsförteckning Om författaren...3 Inledning... 4 1. Välj en kristallklar målbild...5 2.

Läs mer

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson

Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Nu är jag en helt vanlig person som är med i livet. Intervju med Jannice Andersson Jannice, 29 år, har gått ner 40 kg. Cecilia Bergh i Intervju med Jannice Andersson Jannice: - För två år sen vägde jag

Läs mer

Välkommen tillbaka. vecka 5-12

Välkommen tillbaka. vecka 5-12 Välkommen tillbaka Sluta röka vecka 5-12 Under de närmsta månaderna är det viktigt att du fortsätter med din CHAMPIX-ordination och från LifeREWARDSprogrammet kommer du att få fortsatt stöd och råd.. 22

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Ha astma och vänta barn

Ha astma och vänta barn Om astma för gravida Ha astma och vänta barn Hej, har du fått smått i tankarna? Hej, har du fått smått i tankarna? Ingenting är omöjligt Så här får du koll på din astma Den bästa behandlingen för dig och

Läs mer

Kvinnlig hälsa i olika åldrar

Kvinnlig hälsa i olika åldrar www.formochfigur.se Mötesplatsen för kvinnor med intresse av hälsa & livsstil Kvinnlig hälsa i olika åldrar Om att bli medlem Träningen som passar oss kvinnor så bra Detta ingår i ditt medlemskap Kvinnor

Läs mer

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning. Så undviker du återfall. Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

ÖVERVIKT. - den nya folksjukdomen KONSEKVENSERNA AV

ÖVERVIKT. - den nya folksjukdomen KONSEKVENSERNA AV HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ÖVERVIKT - den nya folksjukdomen APRIL 2007 Sveriges folkkäraste artist Kikki Danielsson genomgick en förvandling i programmet Du är vad du äter. Foto:

Läs mer

Martin & Cissi. fortfarande förälskade RÖKSTOPP MIRAKELMEDICIN PÅ RECEPT. MANNENS HÄLSA motion minskar risk för erektionsproblem

Martin & Cissi. fortfarande förälskade RÖKSTOPP MIRAKELMEDICIN PÅ RECEPT. MANNENS HÄLSA motion minskar risk för erektionsproblem MEDICIN HÄLSA VÄLBEFINNANDE Nr 1 Februari 2009 TA MED TIDNINGEN HEM GRATIS Läs mer om hälsa och medicin på RÖKSTOPP bestäm dig för att lyckas MANNENS HÄLSA motion minskar risk för erektionsproblem MIRAKELMEDICIN

Läs mer

pernilla Mindre näring i vår mat Carinas liv med bipolär sjukdom Kedjerökaren Erling, 69 år, lyckades sluta Överviktsoperation sista hoppet

pernilla Mindre näring i vår mat Carinas liv med bipolär sjukdom Kedjerökaren Erling, 69 år, lyckades sluta Överviktsoperation sista hoppet medicin hälsa välbefinnande nr 4 december 2009 PRis 49 kr Mindre näring i vår mat SverigeS mest lästa tidning i väntrummet! Kedjerökaren Erling, 69 år, lyckades sluta Carinas liv med bipolär sjukdom Överviktsoperation

Läs mer

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ Jomana 2009 Må bra till kropp och själ Ett varmt tack till: Min underbara lärare på Glokala folkhögskolan, Gunilla Andersson, för hennes hjälp och stöd och tro på mitt hälsoprojekt. Tack för att du har

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Vanliga frågor och svar om gastric by pass

Vanliga frågor och svar om gastric by pass Vanliga frågor och svar om gastric by pass Generella frågor Hur kan jag förbereda mig? Vad är målet med operationen? Hur får jag stöd i min omgivning för viktminskningsarbetet? Hur högt BMI måste man ha

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

nr 2 2010 vårdguiden för Stockholms län en farlig trend Kryp i benen Ta hand om dıg ı sommar! Medicinska myter Där spriten går in

nr 2 2010 vårdguiden för Stockholms län en farlig trend Kryp i benen Ta hand om dıg ı sommar! Medicinska myter Där spriten går in vårdguiden nr 2 2010 för Stockholms län Vattenpipan en farlig trend Kryp i benen Ta hand om dıg ı sommar! Medicinska myter Där spriten går in Innehåll nr 2 2010 3 Notiser 4 Tema sommar 5 Konsten att bli

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Tre M dialoggrupper för överviktiga

Tre M dialoggrupper för överviktiga 1(7) Tre M dialoggrupper för överviktiga Vi satt i en dialoggrupp för överviktiga och började närma oss slutet av kvällen. Det var en förtätad stämning. Ingen ville riktigt bryta upp. Ni får mig att tänka

Läs mer

Verktyg som gör dig bäst när det gäller

Verktyg som gör dig bäst när det gäller Verktyg som gör dig bäst när det gäller LEDAR- TRÄNAR- OCH FUNKTIONÄRSSKAP 4 BARNS OCH UNGDOMARS FYSISKA, MOTORISKA OCH SOCIALA UTVECKLING 6 ATT SKAPA FÖRTROENDE 8 INLÄRNING 9 LEKENS BETYDELSE VID INLÄRNING

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Lider du av ätstörning?

Lider du av ätstörning? Bli vän med maten Sallad är sunt och semlan är synd. Känns det igen? Många bantar genom att undvika viss sorts mat och tänker ständigt på kropp och vikt. Men maten borde bereda glädje i stället för ångest.

Läs mer

TÄNK RÄTT! - bli framgångsrik -

TÄNK RÄTT! - bli framgångsrik - TÄNK RÄTT! - bli framgångsrik - Hur Du tar kontroll över Dina tankar, ökar Din självinsikt och får ett roligare liv! Dax Personalutveckling AB Bagaregatan 37, 611 30 Nyköping. Telefon 0155 210 210. Mobil

Läs mer

Till slut tar man slut

Till slut tar man slut Till slut tar man slut En undersökning om hur föräldrar till barn med Aspergers syndrom/ast* påverkas av ett extra utmanande föräldraskap. Den här rapporten är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se

Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Om du var Rik och Lycklig... Vem bryr sig? Du borde! Av Alice Christensson www.barfotachefen.se Friskrivningsklausul Författaren ger i denna text enbart sin egen syn på vad materialet innehåller och du

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer