10 knep som får din bil såld snabbare på Blocket till rätt pris

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "10 knep som får din bil såld snabbare på Blocket till rätt pris"

Transkript

1 10 knep som får din bil såld snabbare på Blocket till rätt pris Här är guiden du inte kan vara utan om du ska sälja din bil på Blocket. Följ våra tio punkter och du f snabbt, säkert och till rätt pris. För att få sin bil såld krävs det mer än en suddig mobilbild från gatan. Läs vår guide för att lära dig knepen. Av Pär Brandt, :37

2 Bilhandlaren har gett dig ett skambud för din inbytesbil. Bättre att sälja privat på Blocket, tänker du, och få upp priset. Det går att tjäna många tusenlappar, jämfört med bilhandlarens pris. Men det gäller att tänka rätt för att kunna genomföra en smidig affär på Blocket.se, den överlägset mest populära kanalen för begagnade bilar. Om du gör fel upplevs kanske din bil som mindre intressant och förblir osåld under lång tid. Men gör du rätt kan den bli såld samma dag som annonsen sätts in! Nedan har vi listat tio tips som du bör tänka igenom för att du ska göra en riktigt bra annons. Rätt utformad blir din bil såld snabbt och till rätt pris. Skriv en lista med allt som ska göra. Bocka av och sätt in annonsen när allt är klart. 1. Gör en lista med de åtgärder som ska utföras innan bilen är helt klar för försäljning. Det är mycket som snurrar i skallen när man ska sälja en bil på egen hand och då underlättar det med en "to do lista" där allting finns med. Samla ihop alla dokument som servicebok, besiktningsprotokoll, kvitton från reparationer, registeringsbevis, med mera. Glöm inte extranyckeln. Sätt inte in annonsen förrän du är klar med allt på listan.

3 Ta snygga foton med riktig kamera, inte mobilen. Och använd många, nio stycken är optimalt. 2. Ta bra bilder på bilen. Snygga foton kan vara helt avgörande när en presumtiv bilköpare väljer mellan din bil och de andra som också annonseras ut på Blocket. Ska du sälja en Volvo V70 på Blocket konkurrerar du med över andra V70 som också är till salu. Det gäller att sticka ut, vilket du bland annat gör med bra bilder på bilen. Vi har gjort en guide till hur du tar bättre bilder för nätannonser: "10 saker du måste veta om bilderna när du säljer din bil". Klicka på länken för att hoppa dit och bli en bättre fotograf.

4 Tvätta, putsa och dammsug. Eller ännu bättre lämna in bilen på rekond. 3. Gör bilen riktigt snygg inför försäljningen. Du kan göra det själv om du är kunnig, men i de flesta fall skulle jag rekommendera att en bilrekondare gör jobbet. Det kostar några tusenlappar, men besparar dig många timmar och bilen blir så oerhört mycket snyggare. Tänk också på om det är något slitet eller skadat som behöver bytas ut. En ny vindruta kan till exempel göra mycket för helhetsintrycket, jämfört med en gammal och repig.

5 Nils Jangen gjorde en fantastisk annons med väldigt rolig text och bildmontage. En av de mest lästa annonserna på Blocket! 4. Skriv en bra annonstext. Skriv i ett ordbehandlingsprogram, då ser du eventuella stavfel, klipp sedan in texten i Blockets annonsruta. Maximal textlängd i en Blocketannons är tecken. Var informativ och ärlig, det lönar sig alltid. Skriv ner allt som är intressant, beskriv bilens egenskaper eftersom inte alla köpare har detaljerade kunskaper om bilar. Skriver du "rymlig och lättlastad" eller "bränslesnål" finns det förmodligen någon som värdesätter just det, eller kanske använder de sökorden. Tveka inte att vara rolig, om du har den förmåga. Annonser med humor blir uppskattade och även här handlar det om att sticka ut i mängden.

6 Gör en sökning med samma miltal och årsmodell som din egen bil. Hur ligger priserna? 5. Svara snabbt på frågor som du får via telefon, mail och sms. Var kontaktbar på alla tre områden, vissa köpare föredrar telefon, andra mail eller sms. Var en aktiv säljare, är du inte snabb nog finns risken att intresset flyttas över på en annan bil. Rena skambud där ditt pris kanske halveras behöver du inte svara på, de skickas ut som "skräppost" till tusentals annonsörer. 6. Kontrollera var ungefär ditt bilpris hamnar i förhållande till andra, motsvarande bilar på Blocket. Försök göra en realistisk bedömning vilket pris du borde kunna få ut. Om du lägger ditt eget pris i den övre delen av skalan kan det dröja länge innan bilen blir såld, ligger du i den lägre delen ökar chanserna för att få till en snabb affär. Tänk på att den absoluta botten på prisbilden inte syns, det var så billiga bilar att de såldes direkt, till ett för köparen attraktivt pris. 7. Låt köparen pruta. Vissa köpare tycker det är vansinnigt roligt att pruta, slå av några tusenlappar på priset så får du bilen såld snabbt. Bättre det än att vänta flera veckor för att möjligtvis få lite mer betalt. Men låt inte köparen pruta allt för mycket om annonsen är färsk, då kan du avvakta och hoppas att det är fler som blir

7 intresserade. Känner du dig obekväm med prutning kan det vara läge att ta hjälp av någon mer erfaren kompis. Att vara två "säljare" är alltid en fördel. Hur ska du få betalt av köparen på ett säkert och smidigt sätt? Det finns flera alternativ, se listan nedan. 8. Fundera igenom i förväg hur pengarna ska överföras från köparen till dig. Om någon vill genomföra en snabb affär är det bra om du känner till alternativen: A) Postväxel. En sådan skaffar köparen hos sin bank och ni tar gemensamt den till din bank där man kontrollerar och säkrar postväxeln. En bra och säker metod, men det förutsätter en veckodag när banken har öppet. Av den anledningen är det bäst att lägga ut Blocket-annonsen på en måndag, då finns det fem bankdagar framför dig. B) Digital överföring från köparens bankkonto till ditt bankkonto. Bankerna har olika maxbelopp för den här typen av överföringar, kolla detta innan. Metoden funkar bäst om ni har samma bank, då sker som regel överföringen sekundsnabbt och du som säljare får bekräftat att beloppet kommit in. Har ni inte samma bank måste du som regel vänta till nästa helgfria dag innan pengarna syns på ditt konto törs du det? Det finns metoder att avbryta överföringar, vilket gör det ännu mera osäkert om ni inte har samma bank. Men tänk efter om det finns konton i familjen från andra banker än din egen. C) Swish är en relativt ny betalningsmetod som snabbt blivit populär. Via en app i din mobiltelefon kan du överföra både små och stora belopp, sekundsnabbt. Hur stora

8 belopp varierar mellan bankerna, vid bilköp får man oftast skapa ett tillfälligt ändrat maxbelopp och det görs digitalt med din bankdosa. Även här måste du alltså i förhand kolla vad som gäller i just ditt fall. D) Kontant betalning med sedlar funkar möjligtvis vid mindre belopp, vid bilköp brukar det bli rätt opraktiskt för både köpare och säljare. Tänk på att många bankkontor numera är "kontantlösa" och inte hanterar fysiska pengar längre. E) Check fungerar som betalning men bara via ditt bankkontor. De ringer och säkrar att det finns täckning för beloppet. Acceptera aldrig check som betalning i något annat fall, risken för bedrägeri är alldeles för stor. F) PayPal en populär, internationell betalningsmetod som tyvärr används av professionella bilskojare då systemet går att manipulera. Bedragarna har metoder som gör att det tillfälligt ser ut att finnas täckning på kontot, men sen försvinner pengarna. Bedrägerierna kan liknas vid en typ av skräpmail som skickas ut på måfå till tusentals bilsäljare och de brukar vara skrivna på engelska. Bilsäljaren lockas med ett högt pris och "fri frakt" men gå aldrig med på betalning via PayPal, risken är stor att du blir lurad. G) "Blocket Direktbetalning" är en säker metod vid bilaffärer när man behöver överföra en handpenning innan säljare och köpare träffas. Som köpare ska du aldrig skicka handpenning eller förskott direkt till säljarens bankkonto, den metoden används av många skojare på Blocket. H) Delbetalning, typ "hälften nu och resten i nästa vecka när jag sålt min bil" ska du som säljare inte heller acceptera. Risken är stor att du inte ser röken av vare sig pengarna eller bilen.

9 Den här pilen visar att priset sänkts kraftigt. Ett bra köp? Pilen ökar intresset för annonsen. 9. Gör redan från början en planerad prissänkning. För att Blocket ska ge din annons en "nedåtpil" måste du sänka priset med tio procent. En del bilköpare blir bara attraherade av bilar som har ett kraftigt sänkt pris, jämfört med utgångspriset. Sätt in annonsen med ett för högt pris, vänta en vecka (ingen lär ringa och är någon mot förmodan intresserad är det du som vinner mest) och sänk sedan priset kraftigt. Blocketförsäkring utmärks med en symbol till höger. Kostar inte så mycket och ger ökad trygghet = din bil blir mer lättsåld.

10 10. Använd de fördelar som Blocket erbjuder. "Galleriet" är en i sammanhanget försumbar merkostnad som gör att din annons syns oftare och bättre. Blockets Begagnatförsäkring är ett annat exempel, köparen känner sig tryggare och du säljer snabbare. Blockets Begagnatförsäkring ger skydd mot elektroniska och mekaniska fel i sex månader efter köpet. Här har du fem snabba tips som gör att dina Blocket-bilder blir bättre. Fem snabba fototips för Blocket 1. TÄND LJUSET Moderna bilar har varselljus och deras design är en väsentlig del av karaktären på bilen. Slå på ljuset eller låt bilen gå på tomgång när du tar bilden. Tända strålkastare får bilen att se "aktiv ut".

11 2. LUGN BAKGRUND Försök att tänka på bakgrunden. Stolpar, byggnader, människor, andra bilar och allt annat som kan störa huvudmotivet ska man undvika. Med en manuell kamera kan man ställa in ett kort skärpedjup, då blir bilen skarp och bakgrunden suddig. 3. SPEGLA LJUSET Mörka bilar kan bli helt "döda" i lacken. Försök därför spegla ljusa ytor för att få fram karossens form. Här är det en sjö och sen eftermiddagssol till höger (utanför bilden) vilket speglar sig i sidan. 4. VINKLA BILEN En bil måste inte alltid stå rakt. Prova med att vinkla kameran något och se vad som händer. Digitalkameror har den fördelen att man kan ta hur många bilder som helst, utan att det kostar något. Testa dig fram till vad som ser bäst ut. 5. VRID IN HJULEN Hjulsidan eller fälgen är en viktig del av bilens design. Den får gärna synas och det gör man genom att vrida ratten något. Vrid aldrig upp däcket mot kameran, då försvinner fälgen och bilen ser betydligt tråkigare ut.

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 20 MINUTERS-GUIDE! USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 Hej och välkommen, vad roligt att du har hittat till vårt forum, men framförallt spännande att du går i tankar om att köpa hem en bil från

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Bedrägerier det spelar roll vad du gör!

Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Köp och sälj säkert på internet Falska fakturor anmäl och bestrid! Du ska vara du. Skydda din identitet Läs mer på internet: www.polisen.se: Om Polisen Arbetet mot

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Instagram Stories en guide

Instagram Stories en guide Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi..

Läs mer

Hur handlar jag på nätet?

Hur handlar jag på nätet? Hur handlar jag på nätet? Här är en liten guide till hur du handlar på Internet, t.ex www.blocket.se, www.tradera.se, www.cdon.se etc: Om det är första gången du vill köpa eller sälja behöver du ibland

Läs mer

Tips till ett tryggare köp från andra privatpersoner

Tips till ett tryggare köp från andra privatpersoner Tips till ett tryggare köp från andra privatpersoner Innehåll Introduktion Vad guiden är till för Sid. 3 Att tänka på när du gör ditt köp Sid. 4-5 Köplagen en kort översikt Sid. 6-7 Undersökningsplikten

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil!

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Sänk dina kostnader med ditt medlemsskap Som medlem i LRF,

Läs mer

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Instruktion för privatpersoner Inledning Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad. Genom e-tjänsten

Läs mer

Bedrägerier det spelar roll vad du gör!

Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Köp och sälj säkert på internet! Falska fakturor anmäl och bestrid! Du ska vara du. Skydda din identitet! Köp och sälj säkert på internet! Köper eller säljer du

Läs mer

5 steg till bättre affärer

5 steg till bättre affärer 5 steg till bättre affärer MobilGirot ger en unik flexibilitet för dig som driver företag Spara mycket tid Enkel helhetslösning för dig som jobbar med annat än ekonomi Tjäna mer I varje moment från offert

Läs mer

Autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura Autogiro och e-faktura Enkelt automatisk betalning från ditt konto Bekvämt inga blanketter och inget köande på bank eller post Tryggt alltid betalning i rätt tid med tydlig redovisning Kostnadsfritt betalning

Läs mer

7 steg för att starta ett affiliateprogram

7 steg för att starta ett affiliateprogram 7 steg för att starta ett affiliateprogram Affiliatemarknadsföring är en internetbaserad försäljningskanal där sk publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare till en annonsör och

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg Att skaffa PayEx Mobil steg för steg När du ska skaffa PayEx Mobil se till att du har tillgång till din mobiltelefon, en dator med tillgång till internet och din e-post samt din bankdosa. För att kunna

Läs mer

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd.

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Det finns två enkla vägar att regelbundet och långsiktigt stödja Missionskyrkans arbete lokalt,

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare När du som konsument köper en bil från en bilhandlare Denna information innehåller de viktigaste regler som gäller för dig som konsument när du köper en bil från en bilhandlare. Den lag som reglerar köpet

Läs mer

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert?

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert? PayEx Mobil FAQ Detta dokument svarar på nedanstående frågeställningar. För fler frågor och svar samt supportnummer, se http://payex.se/privat. Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil

Läs mer

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE Tips för att ta din affärsidé till nya nivåer FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK... OCH FEEDBACK! Feedback är guld värt. Skaffa feedback på din affärsidé. Ta steget och våga

Läs mer

Blockets bilrapport sommaren 2017

Blockets bilrapport sommaren 2017 Blockets bilrapport sommaren 2017 1 Blockets bilrapport 2017 Svenska folkets syn på bilägandet 1 Fortfarande viktigt för svensken att äga sin egen bil 1 Någon annan får gärna dela bil 1 En tredjedel vill

Läs mer

FÖR DIG MELLAN 13-20!

FÖR DIG MELLAN 13-20! FÖR DIG MELLAN 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo

Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo en informationstidning Från Finnvedens lastvagnar våren 2009 BEGAGNADE VOLVOLASTBILAR - ALLTID ETT SÄKERT KÖP Finnvedens Lastvagnar samlar sitt begagnatutbud i Värnamo Generösa Garantier även på utvalda

Läs mer

En biobiljett är den perfekta presenten för att visa din uppskattning till dina anställda eller kunder!

En biobiljett är den perfekta presenten för att visa din uppskattning till dina anställda eller kunder! En biobiljett är den perfekta presenten för att visa din uppskattning till dina anställda eller kunder! Vi har nu tagit fram en lösning som gör det enklare och smidigare än tidigare att på egen hand köpa

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

Öka dina chanser att hitta kärleken!

Öka dina chanser att hitta kärleken! Öka dina chanser att hitta kärleken! Du är trevlig. Du är attraktiv. Du är smart. Du tycker att med alla dina fördelar, borde du ha träffat någon för länge sedan! Hur kommer det sig att andra, som inte

Läs mer

c. Ett par gånger per månad b. Ett par gånger per år

c. Ett par gånger per månad b. Ett par gånger per år Kön Ålder Utbildning Postnummer Äger mobiltelefon (nej/ja iphone/ ja android, ja annan) Huvudsysselsättning (student, pensionär etc 1. Hur ofta använder du följande betalmetoder? a. Aldrig b. per år c.

Läs mer

?Har du För dig som är ung! koll

?Har du För dig som är ung! koll Har du koll? För dig som är ung! Har du råd att bli vuxen? Alla tonåringar drömmer nog om att bli vuxen. Om att bestämma över sitt eget liv och ta sina egna beslut. Om friheten att tjäna egna pengar och

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad

LAJKA-GUIDE. Så totalraderar du. din mobil eller surfplatta. 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad Så totalraderar du din mobil eller surfplatta 7 Säker utrensning före försäljning 7 Smidigt och enkelt 7 För Android, Iphone och Ipad. Säker radering av Iphone, Ipad och Android Såväl Iphone och Ipad som

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

Bedrägerier det spelar roll vad du gör!

Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Bedrägerier det spelar roll vad du gör! Köp och sälj säkert på internet Falska fakturor anmäl och bestrid! Du ska vara du. Skydda din identitet Bedrägerier angår oss alla Läs mer på internet: www.polisen.se:

Läs mer

Låt dina e-affärer blomstra! Skaffa vårt smarta e-handelspaket med ett enda avtal.

Låt dina e-affärer blomstra! Skaffa vårt smarta e-handelspaket med ett enda avtal. Låt dina e-affärer blomstra! Skaffa vårt smarta e-handelspaket med ett enda avtal. Att bygga och starta en attraktiv e-handelsplats kan vara klart komplicerat men med vårt paket är det enkelt. Med ett

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

Add_transaction Det första steget för att komma igång med Klarna konto är att se efter om du använder anropet add_invoice eller add_transaction.

Add_transaction Det första steget för att komma igång med Klarna konto är att se efter om du använder anropet add_invoice eller add_transaction. Klarna Konto Klarna Konto erbjuder möjligheten för kunder att placera sina nätköp i sitt Klarna konto. Varje månad får kunden en kontofaktura där alla pågående köp är specifierade. Här finner du stegen

Läs mer

Bloggdesign { ALEXANDRA 299:- 359:- Lilla Designpaketet. Designpaketet Mellan. Prislista: Designpaket

Bloggdesign { ALEXANDRA 299:- 359:- Lilla Designpaketet. Designpaketet Mellan. Prislista: Designpaket Bloggdesign Dessa designpaket är utformade för dig som bloggar och vill ha en ny, proffsigare och mer personlig design. Jag gör designer för blogg.se/webblogg.se/blo.gg. När du har bestämt dig för vilket

Läs mer

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer.

QR-KODER. En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. QR-KODER En kort guide till hur du bör tänka när du använder QR-koder i dina kampanjer. Vad är QR-koder? QR-koder, (Quick Response-koder), har blivit oerhört populära på senare tid. Varför? QR-koden har

Läs mer

Reseguide till London

Reseguide till London Reseguide till London Alla nödvändigheter för din London resa Nicholas Harrison Vill du åka till London utan att spendera allt för mycket pengar? Denna guide hjälper dig boka alla nödvändigheter för en

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Resultat Juli/Augusti 2012

Resultat Juli/Augusti 2012 Resultat Juli/Augusti 2012 OM SBM Bilägarpanel SBM Bilägarpanel är en konsument- och användarpanel sammansatt av ett stort antal bilägare med varierande ålder, kön, social bakgrund, trafikvana och bilerfarenhet.

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

IT-utbildningar för seniorer

IT-utbildningar för seniorer IT-utbildningar för seniorer För dig 65 + i Rinkeby-Kista! tt i r sf d Våren 2018 a tn s o K Välkommen på IT-utbildning Du som är över 65 år och bor i Rinkeby-Kista har möjlighet att gå kostnadsfria kurser

Läs mer

Till dig som ställer ut på. Gallery Quirinus

Till dig som ställer ut på. Gallery Quirinus Till dig som ställer ut på Gallery Quirinus Bilder av dina konstverk Innan vernissagen marknadsför vi din utställning. Det gör vi genom att mejla till våra kunder och besökare en digital affisch och genom

Läs mer

För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri

För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri För bra för att vara sant? skydda dig mot bedrägeri Är det för bra för att vara sant - är det troligtvis det! Förvara bankkortet som en värdehandling, aldrig kort och kod tillsammans. Var vaksam vid bankomaten

Läs mer

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med.

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med. Hkk åk 9 PRIVATEKONOMI-INTERNETHANDEL-KRONOFOGDEN Tid 160 min PRIVATEKONOMI Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen

För att erhålla en notifiering måste du skapa en prenumeration i funktionen Generellt Nedan beskrivs funktionen Notifieringsservice i Business Online. I funktionen prenumererar du på olika notifieringar. Dokumentet innehåller följande: Information om var jag hittar Notifieringsservice

Läs mer

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris!

TOPPEN TIPS Lyssna på Mister Maker och följ hans råd och rön. Skicka in dina bästa skapelser till vårt galleri. Du kan vinna ett pris! P2 Entertainment App snabbguide Mister Maker: Nu skapar vi! FÖR FÖRÄLDRAR Mister Maker: Nu skapar vi! innehåller en mängd unika och roliga funktioner låter barns kreativa fantasi löpa fritt. Mister Maker

Läs mer

Texter från filmen Prata Pengar

Texter från filmen Prata Pengar Texter från filmen Prata Pengar 1.1 Boendeformer - Inledning - Vad gör du för något? - Jag letar efter en lägenhet. - Jaha, har du hittat någon? - Ja, den här, titta. Den lägenheten vill jag ha. Den ligger

Läs mer

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF!

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! EHLCOIN white paper Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! Innehållsförteckning EHLCOIN white paper 0 Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! 0 Innehållsförteckning 1 Syfte 2 Syftet

Läs mer

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här!

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Fotoutmaning 1 Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Under fyra veckor kommer jag att guida er igenom fyra olika utmaningar. Tanken är att dessa utmaningar

Läs mer

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken

YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken YAHOO! SEARCH MARKETING Tips för att öka trafiken Vill du hitta fler sätt att öka trafiken till din webbplats? På de här sidorna hittar du 25 tips som hjälper dig att locka kunder till din webbplats. Prova

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest.

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest. 1 Hålla kontakt - Grundläggande om sociala medier Sammanfattning av filmen 1. Vid datorn i Wilhelms rum Wilhelm och hans kusin Simon spelar ett onlinespel. De tar kort på varandra med Wilhelms nya mobiltelefon.

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Kom igång med e-cm. Så gör du.

Kom igång med e-cm. Så gör du. Kom igång med e-cm. Så gör du. Välkommen till e-cm! Med e-cm får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner som underlättar både det dagliga arbetet

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

För dig mellan 13-20!

För dig mellan 13-20! För dig mellan 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

Ta genvägarna till banken

Ta genvägarna till banken Ta genvägarna till banken Mobilbanken för iphone, Android och ipad Swish Internetbanken Telefonbanken Vill du veta mer om genvägarna till banken? Läs mer och se demofilmer på snapphanebygdenssparbank.se/internetbanken

Läs mer

Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan följande betalningstyper:

Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan följande betalningstyper: Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Nedan beskrivs betalningstyperna i Business Online vid landval Sverige, med gällande stopptider. Du kan välja mellan

Läs mer

Lathund och inspiration. Så utformar du din föreningssida på celiaki.se

Lathund och inspiration. Så utformar du din föreningssida på celiaki.se Lathund och inspiration Så utformar du din föreningssida på celiaki.se Presentation - föreningens huvudsida Bilder Gör sidan levande och välkomnande. Ger ett ansikte på människorna i föreningen. Bli medlem

Läs mer

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Pejl på pengarna Bra att veta för dig som blivit myndig Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Budget- & skuldrådgivningen och konsumentvägledningen i Botkyrka kommun MÅNGA BÄCKAR SMÅ Många små kostnader

Läs mer

Välkommen till Ipad för nybörjare

Välkommen till Ipad för nybörjare Välkommen till Ipad för nybörjare Detta häfte kommer innehålla Alla knappars funktioner Simplare och hjälpsamma sätt att kunna använda och ta sig runt i en Ipad Mindre genom gång av appar och dess betydelse

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Säkrare Facebook med10 supersmarta tips 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Så här gör du för att säkra Facebook Många är nervösa för säkerheten Facebook,

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Juli 2015 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 554 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 184,67

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Vasabladet FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Vasabladet Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Vasabladets historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en prenumeration 4 Enkel

Läs mer

Vässa ekonomin i vinter

Vässa ekonomin i vinter Du öppnar väl ditt orange kuvert? Nu kan du göra bankärenden på nya sätt och på nya platser. Smart Safety: enklare för dig svårare för tjuven. Vässa ekonomin i vinter Januari 2009 Nytt år nya möjligheter

Läs mer

Manual. OpenSolution Mobile System Fristående kassa. OpenSolution Nordic AB. Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 91

Manual. OpenSolution Mobile System Fristående kassa. OpenSolution Nordic AB. Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 91 VERSION 1.1 Manual OpenSolution Mobile System Fristående kassa OpenSolution Nordic AB Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 1 info@opensolution.se www.opensolution.se Innehåll M4100 Fristående kassa...

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs

Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs Kö pfö rsä kring fö r Mervä rde MästerCärd Frä gör & Svär sämt exempel pä hur fö rsä kringen kän änvä ndäs Vad omfattar försäkringen? Försäkringen består av fyra delar. Här är en sammanfattning av de olika

Läs mer

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund!

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund! Träffen Ett filmmanus av Linda Åkerlund Linda Åkerlund Skapat datum: Kamomillgången 15 25 oktober 2015 61145 Nyköping Version 8 070-5883143 Slutmanus 151102 INT. SEBASTIANS VARDAGSRUM -KVÄLL Sebastian,

Läs mer

Porträttfotografering. Sandra Jensen

Porträttfotografering. Sandra Jensen Porträttpriser 2014 Porträttfotografering Det är det äkta mötet mellan människor och kameran som gör att jag älskar fotografering. Jag tror inte på den allt för arrangerade bilden, utan jag drivs av att

Läs mer

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR 10 TIPS Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR Att välja kassaregister och kortterminal för första gången kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här

Läs mer

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001 Lättläst om att betala tillbaka lån tagna efter den 30 juni 2001 2015 1 2 Välkommen till CSN Här kan du läsa om hur du betalar tillbaka det lån som kallas annuitetslån. Det är pengar som du lånat när du

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Kurs och workshop Youtubfilmer i Fronter Innehåll Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Youtube Hitta andras instruktionsfilm Skapa Konton på Youtube Filmen Va inte perfektionist,

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil!

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Sänk dina kostnader med ditt medlemsskap Som medlem i LRF,

Läs mer

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 och Microsoft Dynamics CRM Online hösten 2013 Först ska du välja rätt arbetsområde försäljning,

Läs mer

Sociala medier några tips

Sociala medier några tips Stockholm 2015-02-11 Charlotta Ulvenlöv Victor Svedberg Partistyrelsens expedition Sociala medier några tips Om vi skall uppfattas som framtidsinriktade är sociala medier en viktig del i vår kommunikation

Läs mer

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget.

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. Lathund för tipsare Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. 1 Först 1.1 Vill du vara anonym? Den journalist eller redaktion du kontaktar är enligt lag skyldig

Läs mer

Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna

Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna Sex enkla tips om hur du övertygar kunderna DU måste känna att det du säljer är bra och att du gör köparen en tjänst när du säljer till honom/henne. Då går ofta resten av sig självt du säljer mer, sover

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer