Anteckningar från möte angående höstmarknaden 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte angående höstmarknaden 2014"

Transkript

1 Anteckningar från möte angående höstmarknaden 2014 Datum: Närvarande. Ingela Brodin Britt-Marie Wallin Gunnel Holgersson Maj Niklasson Ingegerd Svensson Nästa möte: , Fika: Ann-Marie Johansson , Fika: Ingela Brodin (uppföljningsmöte) Mötena hålls på Lyckan om inte annat meddelas. 1. Allmänt Varje grupp ansvarar för sitt bord alltifrån att skaffa material, ordna bemanning till att plocka bort och städa sin del av lokalen. Viktigt att ingen försäljning sker till de som hjälper till på höstmarknaden före klockan Samordnare för årets höstmarknad är Ingegerd Svensson och sekreterare. Ingegerd Svensson har e-postadress och telefon Plats och datum för höstmarknad Årets höstmarknad är lördagen den 8 november, klockan , på Kvarnkullen. Vi kommer att ha tillgång till stora och lilla salen samt köket. 3. Tillgång till lokalerna Vi har tillgång till Kvarnkullen mellan klockan den 8 november. Viktigt att alla är på plats klockan eftersom tiden för uppackning är knapp! Lastning på Lyckan den 7 november med start klockan Bordsplacering Ingela Brodin har plan över bordsplaceringen. Planen ska omarbetas och därefter meddelas Kvarnkullen. På mötet diskuterades bordsplaceringen. Beslut fattas på nästa möte. Enligt tidigare beslut ska det finnas ett separat bord i hallen, dit köpare som vill notera sina kontaktuppgifter hänvisas. På detta bord ska även finnas FUB:s informationsmaterial. 5. Grupper Gruppansvarig tar kontakt med sina medhjälpare och meddelar vilka som är klara. Förra årets medhjälpare finns inom parentes under respektive grupp. Generellt gäller att varje bord ansvarar för att det finns dukar, skyltar och annat som behövs, ex vis plastkassar, etiketter, tejp, häftstift, sax och papper till prismärkning. Glöm inte ta med kassaskrin eller plastlåda. Servering/kök Gunnel Holgersson Kristoffer Andersson Marita Arvidsson Susanne Johansson Anne Konkell Lena Skoglund Maj Niklasson gör inköpen. Lilian Andersson Ann-Marie Johansson Nicolas Jonchére Irene Melin Jörgen Åkersäter

2 Beräkna glutenfritt till fyra personer. Viktigt att de som ska vara i köket kommer klockan Gärna några till som hjälper till att göra smörgåsar m m. Gunnel Holgersson har instruktionerna till kaffemaskinen. Följande äggostar görs: Caroline Johansson Susanne Svensson Solveig Edlund Ingegerd Svensson 2 st 2 st Det mesta som serveras bör bara hembakat, eftersom vi erbjuder detta i annonseringen. Därför behövs det mjuka kakor och bullar. Rulltårtor är också uppskattat. Prislista: Kaffe/te 10,- kr Saft 5,- kr Smörgås 15,- kr Mjuka kakor Bestäms senare Bullar Bestäms senare Äggost 25,- kr Våffla 20,- kr Hantverk Maj Niklasson Malin Lenander Sjöholm Lisa Jansson (Helen Lidström) Bengt Andersson Mela Ingela Brodin gör dekorationsljus. Ewa Ottosson gör godis. Malin Lenander Sjöholm gör julkort och ljuslyktor. Ingela Brodins väninna har stickat sockar. köper in ljus från Ljusab. Leverantör av kärvar har upphört med sin tillverkning. Blir därför inga kärvar i fortsättningen. Ewa Ottosson har varit kontakt med leverantörerna av brynost. All sylt, saft och inläggningar är välkommet. Likaså allt hantverk av god kvalitet som kan säljas till ett bra pris. Gunnel Holgersson gör inlagd gurka och aroniamarmelad. gör vinbärsmarmelad och lingonsylt. Förslag på bra Fars dags-presenter motses tacksamt. Kan någon/några bidra med frukt och grönsaker att säljas på matbordet? Gärna också honung. Bröd Britt-Marie Wallin Henrik Holgersson Förra året hade vi cirka 60 paket med tunnbröd med varierat antal (1 alt 2 tunnbröd). I år behöver vi mer tunnbröd, så alla bidrag är välkomna. skickar ut mail till medlemmarna och hör hur många som är intresserade av att baka tunnbröd på Lyckan den 15 oktober. Svar senast den 10 oktober till Ingegerd Svensson.

3 Pop-corn Daniel Ottosson Allhyr har erbjudit sig att låna ut sin popcornmaskin och maskinen som gör spunnet socker. Vi tackar ja till erbjudandet om popcornmaskinen. Loppis Mats Brodin Ingela Brodin Berndt Jacobsson Ann-Sofie Larsson Ann-Sofie Ståhl Anna Granath Marita Wassén Nicklas Wassén Marco Vepsä På uppföljningsmötet noterades att försäljningen gick trögare och att det finns loppissaker kvar i källaren på Lyckan. Bestämdes att lägga ut en blänkare på facebook att vi gärna tar emot loppissaker. Böcker och CD/DVD Vakant Lotta Lindström (Märta Antonsson) (Siv Wedenmalm) Lena Åholm Matilda Granath Ingegerd Svensson har varit i kontakt med Lotta Lindström om hur det fungerade att stå i hallen förra året. Det fungerade bra för kunderna, men inte så bra för dem som säljer eftersom man inte har kontakt med övriga. Barnloppis och leksaker Linda Brodin (Jessica Algotsson) (Alice) Solveig Edlund (Anna Wedenmalm) Det är kommit in en del saker till barnloppisen efter att vi haft en blänkare på facebook. Fiskdamm Julia Algotsson David Johansson Lakan och fiskespö finns på Lyckan. Ann-Marie och Bertil Johansson har köpt in alla priser till fiskdammen. Förra året var det 69 personer som fiskade. Blomlotteri Ragnar Holgersson Linda Siverbo Gunnel Holgersson kontaktar Rödbo Handelsträdgård. tar fram 2 x 300 lotter. Tombola J O Bergman (Inger Ligard) Det ska köpas in 40 paket och 50 choklad (Toblerone och Drots). Riktpris kronor. Eventuellt ska Ewa Ottosson åka till Ullared innan höstmarknaden. På uppföljningsmötet noterades också att det fungerade bra att ha tre lotter för 10,- kronor. Tombolan och mangelkorg tas med från Lyckan. Gun Lundquist ombesörjer lotter.

4 Lotterier Gun Lundquist Bertil Johansson (Milaine Holmér) Berndt Karlsson Emil Jonchére (John Törning, Frölundalotteriet) (Urban, Frölundalotteriet) I år har vi lotteritillstånd som gäller Det är därför viktigt att lotterierna blir klara i tid, så att vi kan meddela lotteriföreståndare. Det är också viktigt att vi följer de regler som gäller för lotter, dvs minst 35 % i vinstvärde och högst 50 %. På uppföljningsmötet beslöts att alla lotter ska kosta 10,- kronor. På uppföljningsmötet noterades att vinsterna ska exponeras bättre. Följande lotterier ska tas fram: - Matspann Gunnel Holgersson Kakor - Ostar (2 vinster) Maj Niklasson - Fruktkorg Ingegerd Svensson Ljus Ingela Brodin - Spa-lotteri (eventuellt) Linda Brodin Ingegerd Svensson tar reda på om vi får biljetter till Frölundalotteriet i år. Beslöts att vi inte ska köpa Frölundatröja. Ann-Marie Johansson tar med ett par korgar, lämpliga som fruktkorgar, till nästa möte. Vi ska ha gemensam dragning på lotterierna klockan Ingegerd Svensson sköter dragningen av lotterierna. I år kostar Bingolottos julkalendrar 100,- kr/st. har beställt 150 julkalendrar för försäljning dels på höstmarknaden, dels som medlemmarna kan sälja till vänner och bekanta. Transportgrupp Göran Ottosson Anders Svensson Berndt Karlsson Henrik Holgersson David Johansson Transportgruppen hjälper till före och efter höstmarknaden. 6. Marknadsföring Annons har skickat underlagen till annonserna i Kungälvs-Posten till Ragnar Holgersson. Införande-datum ska vara och Ingela Brodin har tagit fram följande information om annonsering i Kungälvs-Posten och i grannkommunens tidningar: På FUB:s annons i KP är det alltid reducerat pris (föreningspris) 25 % rabatt. Vi får inte annonsera gratis i grannkommunerna, men grannkommunerna ger mer rabatt, så det blir så här: Kungälvs-Posten 1 237,50 Stenungsund 794,50 Totalt 2 032,-- Beslöts att annonsering enbart ska göra i Kungälvs-Posten. Information till medlemmar Affisch tillsammans med text om att vi behöver hjälp har skickats antingen via mail eller via post till medlemmarna.

5 Affisch Samma affisch som förra året kommer att användas med tillägg att lottdragning sker klockan Affischerna kan sättas upp från och med en 15 oktober. Bra om så många som möjligt kan hjälpa till att sätta upp affischerna. Ett tips är att sätta en affisch på bilrutan. Hemsida Lotta Lindström har lagt ut information dels om höstmarknaden, dels om planeringsmötena inför höstmarknaden på hemsidan. Kommer att kompletteras med affisch efter den 15 oktober. Facebook ombesörjer att inbjudan kommer in på facebook. Kungälvs kommuns hemsida har lagt in information om höstmarknaden i kalendariet på Kungälvs kommuns hemsida och Södra Bohusläns Turism. Kungälvs-Posten ombesörjer att information kommer in under dag för dag i Kungälvs-Posten samt att en artikel kommer in under Föreningsnytt. Svenska loppisar.se och loppis.com har lagt in information på Svenska loppisar.se och loppis.com. Skyltar Daniel Brodin och Ingemar Brodin ställer ut och tar in skyltar under marknadsdagen. Förutom skyltställen ska Pilskyltar sättas upp vid gångbanan från Komarken och vid uppfarten till Kvarnkullen. Övriga skyltar I första hand återanvänds tidigare skyltar. Vem gör nya skyltar? 7. Ekonomi Ingela Brodin ombesörjer att det finns handkassor och redovisningslistor på varje bord. På mötet gicks igenom vilka valörer som önskas. Efter höstmarknaden ombesörjer Ingela att pengarna blir insatta på banken. Ingela Brodin har tagit fram följande information om kortläsare och Swish. - Den kortaste tiden att hyra en kortläsare är tre månader. Kortbolagen tar 1,2 % i avgift på alla inköp. - Hittills är Swish gratis för privatpersoner. SEB har inte Swish för företag, vilket däremot Nordea har. Beslöts att inte använda kortläsare eller Swish. Om någon behöver ha ersättning för utlägg i förväg, kontakta Ingela Brodin på telefon Övrigt Följande informationsmateriel om FUB ska tas med till Kvarnkullen: Roll-ups Ingegerd Svensson tar med namnskyltar.

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 2014-03-08

Protokoll styrelsemöte 2014-03-08 Protokoll styrelsemöte 2014-03-08 Närvarande: Tomas Östman, Rikard Larsson, Lennart Breidefors, Inga Svensson 1. Mötets öppnande Ordföranden öppnar mötet. 2. Mötets utlysande Mötets utlysande godkändes.

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

ARBETSORDNING. För. Stora Tuna Folkdansgille

ARBETSORDNING. För. Stora Tuna Folkdansgille ARBETSORDNING För Stora Tuna Folkdansgille 2014 Fastställd på styrelsemöte 2014-10-08 ARBETSORDNING 2014-03-12 ST. TUNA FDG sidan 1 av 31 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Policy 3. Roller och ansvar

Läs mer

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström ESL Ekonomi Upplaga nr 3, 2014 Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström Innehållsförteckning Inledning 1 Arbetsblad Nå mål och klara hinder 3 Ordning och reda på papper 4 Kostnader 5 Checklista kostnader

Läs mer

ISM 2015 VI OCH VÅRA BOKARE

ISM 2015 VI OCH VÅRA BOKARE VI OCH VÅRA BOKARE Utförd av: RESURS för Resor och Turism i Norden AB Januari 2015 På uppdrag av: Informus Resurs för Resor och Turism i Norden AB 1 Vi och våra bokare Syfte Syftet med denna lilla undersökning

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Kultur och Fritid Föreningsservice Mölndals Stad 1 Innehållsförteckning Föreningen Sidan 3 Uppstartskede Sidan 3 Dagordning - Ett PM för den som leder mötet Sidan 3 Styrelsen Sidan

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

Hur ni samlar in pengar till kassan. - Tips och idéer för klasser, föreningar och lag

Hur ni samlar in pengar till kassan. - Tips och idéer för klasser, föreningar och lag Hur ni samlar in pengar till kassan - Tips och idéer för klasser, föreningar och lag Anordna "tivolipromenader" En rolig underhållning en söndag kan vara att anordna "tivolipromenad". En tivolipromenad

Läs mer

Lyckas som eventplanerare

Lyckas som eventplanerare Lyckas som eventplanerare Modul 2: 15 checklistor - Så genomför du ett lyckat event Holger Wästlund 1 Dessa checklistor är utgivna av: Tipsförlaget e-post: holger@wastlund.com telefon: 08 755 81 31 mobil:

Läs mer

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset SelmaKonsten Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset PR Utställningsperioden varar 2-3 månader, hur länge beror på konstnären själv, dock minst en hel månad. Tidsperioden bestäms i förväg

Läs mer

Ordning och reda i ekonomin

Ordning och reda i ekonomin Ordning och reda i ekonomin handledning för styrelser, kassörer och revisorer i den lokala hyresgästföreningen i region stockholm 1 juni 2010 Innehållsförteckning Hyresgästföreningens organisation 4 Lokala

Läs mer

Program och medlemsblad

Program och medlemsblad Program och medlemsblad Nr 1 2014 ÅRGÅNG 19 1 Styrelse vald vid årsmötet 2013 Ordförande Lennart Henstam 018-46 15 92, 070-676 60 91 Vice ordförande Lennart Nelson 018-40 40 76, 070-666 82 64 Sekreterare

Läs mer

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska

Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna - en introduktion på lättläst svenska Upphandlingsreglerna en introduktion på lättläst svenska Innehåll 1. Inledning 7 --De som ska följa lagen om offentlig upphandling, LOU 8 --Det

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period:

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period: Delårsrapport Kronobergs län 2012 / 2013 Lärare: Rådgivare: Period: Martin Glawe Oscar Lundin, Ung Omsorg Sverige AB 01.09.2012-31.01.2013 Innehållsförteckning 1. 2. 4. 6. 7. 9. 10. 11. VD har ordet Produktutveckling

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

PALTSÖNDAG REPORTAGE REFERAT PITEÅBYAFORUM HALLOWEEN PUB AVSLAPPNING Sida 1

PALTSÖNDAG REPORTAGE REFERAT PITEÅBYAFORUM HALLOWEEN PUB AVSLAPPNING Sida 1 Årgång 7 Nr 8 November 2004 PALTSÖNDAG REPORTAGE REFERAT PITEÅBYAFORUM HALLOWEEN PUB AVSLAPPNING Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina Segerlund Tfn: 0911-70253

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

LATHUND FÖR UTSTÄLLARE

LATHUND FÖR UTSTÄLLARE LATHUND FÖR UTSTÄLLARE 2014 Den här informationen vänder sig till utställare och monterbyggare på Gymnasiemässan 2014. För fullständig information besök www.gymnasiemassan.nu Deadlines 3 Beställ till montern

Läs mer

Hej alla föreningsmänniskor!

Hej alla föreningsmänniskor! Hej alla föreningsmänniskor! När jag började på detta brev för några dagar sedan var det vårigt och soligt ute och jag tänkte inleda med några rader om lövräfsningstalkon och liknande. Nu är det däremot

Läs mer

LKK Medlemsmötesprotokoll 2012-12-04. 5 Val av mötesordförande och mötessekreterare

LKK Medlemsmötesprotokoll 2012-12-04. 5 Val av mötesordförande och mötessekreterare LKK Medlemsmötesprotokoll 2012-12-04 Plats: Hangaren Tid: 2012-12-04, kl 19:00 1 Mötet öppnas Ordförande förklarar mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes. Samtliga personer

Läs mer

För att vårt bolag ska växa i den takt Anton hoppas på behöver han flera personer i styrelsen. Bolaget mår bra av att ha styrelseledamöter som:

För att vårt bolag ska växa i den takt Anton hoppas på behöver han flera personer i styrelsen. Bolaget mår bra av att ha styrelseledamöter som: Bilaga 02 Styrelsens roll i vårt bolag. Vi behöver ha en styrelse. Vi måste inte ha någon annan än Anton som ordförande, men jag hoppas det finns någon som både vill och kan vara med i styrelsen. För dig

Läs mer

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt

Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Växjö januari 2012 Ombildning från hyresrätt till bostadsrätt Information till dig som hyresgäst I budget för 2012 har kommunfullmäktige beslutat följande - Hyresgästerna hos Växjöhem och Vidingehem ska

Läs mer

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03...

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... 6 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-05-14... 8 PROTOKOLL

Läs mer

Studiehandledning för cirkelledare

Studiehandledning för cirkelledare Alla kan surfa Studiehandledning för cirkelledare 2015 Studieförbundet Vuxenskolan, SV och Demensförbundet Projektledning: Anki Bard-Sandström, SV Författare: Charlotta Olofsson och Petra Hoff Grafisk

Läs mer

Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom...5 Hur får man en klubb att fungera?. 7

Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom...5 Hur får man en klubb att fungera?. 7 Innehållsförteckning Välkommen till din guide i klubbgalaxen.. 1 Vilka är Fältbiologerna? 2 Fältbiologernas organisation..3 Historien bakom..........5 Hur får man en klubb att fungera?. 7 Att skapa god

Läs mer

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt.

Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. Styrelsemöte för Tu Lajv 5/3-08 Närvarande: Nils Bryntesson, Kristoffer Carlsson, Fredrik Hellman och Andreas Jemstedt. 59 Öppnande Ordförande öppnade mötet. Nils valdes till sekreterare. 60 Årsmöte Mötet

Läs mer