Verksamhetsberättelse för SMIT / IT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för SMIT / IT"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för SMIT / IT Arbetslaget: Anders Larsson Stefan Olofsson Essie Lindberg Ulrika Klintestrand Annika Wanland Karl-Erik Calmhult Hans Söderström Carlos Aristondo Peter Stjernström Anders Etzner Beata Jasmine Hussain Carina Calmhult Underlag och rutiner för att stärka vårt kvalitetsarbete Elevenkät 2010 Läsförståelsediagnoser i svenska för elever i åk 1 Nationella prov i svenska, engelska och matematik Kursutvärderingar Betygsstatistik Utvecklingssamtal Förutsättningar I skrivande stund går det 136 elever på IT-programmet, fördelade på 7 klasser. Av dessa 136 elever går 37 i åk 1, vilket är exakt lika många som förra året. 36 av 37 (1 priv-elev EN) elever i åk 1 var behöriga för gymnasiestudier. De diagnoser som eleverna i åk 1 gjorde under introduktionsveckan visade att endast ett fåtal hade låga staninevärden. Eleverna i åk 1 har blivit erbjudna stödundervisning i matematik, svenska och engelska. I matematik har även elever i åk 2 och 3 blivit erbjudna stödundervisning. På personalsidan har Annette Mattsson vikarierat för Essie Lindberg större delen av höstterminen. Carlos Aristondo har varit föräldraledig 20%. Under några veckor på vårterminen vikarierade Laila Norrman för Karl-Erik Calmhult. Hanna Larsson har varit tjänstledig för studier inom ramen för lärarlyftet. Carina Calmhult har varit föräldraledig under läsåret. Utöver ordinarie tjänstgöring har Beata Hussain och Carlos Aristondo studerat programmering.net, halvfart under höstterminen. Annika Wanland har gått handledarutbildning för lärarkandidater (7,5hp) under ht 09 och Jämställdhet i skolan (7,5hp) under vt 10. Under detta läsår har flertalet lärare i vårt arbetslag även undervisat på andra program på skolan samtidigt som vi behövt låna in kraft från andra arbetslag. Vi önskar som vanligt inför kommande läsår att vi minimerar in- och utlåning av pedagogisk kraft på IT-programmet.

2 Vi fortsatte vårt samarbete med Mälardalens högskola (MdH) och har nu fyra lärarstuderande knutna till oss. Vi har dessutom utökat vårt samarbete med Mälardalens högskola genom att skriva samarbetsavtal med NetCenter som ingår i Akademien för innovation, design och teknik vilket medför att våra elever har bra förutsättningar för studier inom Akademien. Det pedagogiska arbetet har fortsatt som planerat enligt verksamhetsplanen. Se bilaga 1. Eleverna är fortsatt mycket nöjda med den hjälp de fått av studievägledaren Ola Nynäs. PER Ett av målen för året var att utveckla elevdemokratin på programmet. Vi återinförde organiserade Programelevrådsmöten (PER) där elever från alla klasser finns representerade. Anders Larsson var lärarnas stående representant i denna grupp. PER samlades 4 ggr detta läsår (inför varje skolkonferens). Frågor som framgångsrikt behandlats under året är t.ex. tavelinköp till resp. klassrum, askkoppar utanför entrén och sist men absolut inte minst vill vi framföra att vi kommer att adoptera en panda från WWF. Pandan kommer fr.o.m. nu att representera programmet och bli vår maskot. Tittar man på gymnasieenkäten för att se hur eleverna tycker att vi lyckats i denna satsning ser vi ett mycket positivt resultat. Vi kan börja med att konstatera att vi fortfarande ligger under skolans snitt men vi har inom programmet hyfsat till siffrorna rejält. Fråga Skillnad Vi elever har möjlighet att påverka 3,37 3,53 +0,16 planeringen av undervisningen. Vi elever har möjlighet att vara med och 3,61 3,66 +0,05 utvärdera undervisningen. Vi elever har möjlighet att påverka tidpunkten 3,44 3,70 +0,26 för redovisningar, prov och förhör. Jag är informerad om vad elevrådet arbetar 2,63 3,06 +0,43 med. Jag tycker klassrådet fungerar bra. 2,97 3,24 +0,27 Klassråden ger bra möjlighet till påverkan. 2,75 3,16 +0,41 Vi kommer under kommande läsår fortsätta att aktivt arbeta med våra PER-möten. Stödundervisning på programmet Stödundervisningen i svenska, engelska och matematik har sett ut enligt följande: Svenska/Engelska A och B Annika Wanland har ansvarat för stödet och en schemalagd position på 30 minuter har funnits. Vid detta tillfälle har stöd getts till de elever som ligger efter i Engelska A och

3 Svenska B. En elev i årskurs två, som var Priv-elev i årskurs ett, har regelbundet funnits med vid det här tillfället för att läsa Engelska A. Övriga elever har deltagit i mån av behov. För Svenska A har inget behov av stöd funnits. Stödet riktar sig framför allt till årskurs ett och där har behovet inte varit så stort då eleverna har haft mer tid på sina scheman än tidigare läsår.. Engelska A har haft tre positioner på 65- /60-/50-minuter i veckan. Svenska A har haft två positioner på 90 minuter vardera i veckan. Vid några tillfällen har Annika ställt in lektionen i engelska för de elever som legat i fas för att mer effektivt kunna hjälpa de elever som av någon anledning kommit efter i undervisningen. Det här upplägget har varit bra då alla elever har positionen på sitt schema och ingen extra position har behövts. Matematik A och B Stödbehovet i matematik har varit större än stödet i svenska och engelska och här har Sinan Delen funnits som lärare 2 gånger i veckan, totalt 2,5 timmar. I årskurs ett har 15 elever fått stöd i Matematik A och i årskurs två har tolv elever deltagit i stöd för Matematik B. Dessutom har Beata Hussain utökat tiden på schemat för Matematik B för årskurs två med 30 minuter i direkt anslutning till ordinarie lektion. Hon har även gett extra tid för enskilda elever vid behov.

4 Marknadsföring till Teknikprogrammet-IT hösten 2010 Sex elever från IT3A hade som projektarbete att marknadsföra Teknikprogrammet-IT inför och under åk. 9-dagar samt öppet hus. Några av eleverna besökte även samtliga kommunala högstadieskolor i januari inför gymnasievalet. Marknadsföringsmaterialet ligger på vår hemsida. Under höstterminen 2009 arbetade IT-programmets elever i klasserna 3b och 3c under en fyraveckors period i IT-samordningskursen, med att presentera olika verksamhetsområden inom IT. Detta användes sedan under åk. 8 dagarna v 12. Eleverna gjorde en alldeles utmärkt insats och fick bra respons från besökande lärare och elever. Som vanligt har vi tagit emot årskurs 9-elever som vill komma och besöka programmet för att prova på en dag på IT-programmet. Under året har som vanligt en del av våra projektarbeten varit riktade mot grundskolor, exempelvis utbildning inom Outlook på Björktorpsskolan, delar av Officepaketet på bl.a. Skogstorpsskolan och grundsärskolan Djurgårdsskolan. Vissa av utbildningarna genomfördes i Rekarnegymnasiets datasalar. Utöver utbildningsinsatser har våra elever även genomdrivit andra projekt som t.ex. tillverkning av trycksaker åt Djurgårdsskolans öppna verksamhet. För övriga projektarbeten se bilaga 2. Mycket av de goda insatserna eleverna/lärarna gjort under året avspeglar sig i de intagningssiffror vi fått till det nya Teknikprogrammet (TEIT) till hösten 2010 där de 50 platserna redan är fyllda. Naturligtvis kommer vi även i fortsättningen att arbeta för att utveckla vår marknadsföring gentemot grundskolorna, allt för att höja statusen på programmet och få ännu fler sökande till Teknikprogrammet-IT. Vår vision är att få fler flickor att intressera sig för våra kurser och vårt program, då kanske främst genom profilera oss mer mot innovation, design och skapande. Internationalisering Nordplus Språk- och kulturprojektet tillsammans med vår partnerskola på Västmannaöarna, Island erbjöds våra IT 2:or. Tanken var att berörda lärare och elever i kurserna sv/en skulle arbeta med vår partnerskola. Ett fåtal elever var intresserade. Resultatet blev att sammanlagt tio IT elever i IT2 och IT1 deltog i projektet. Ingen IT-klass var intresserad av skolans Norgeprojekt. Några klasser har fått besök av elever/personer från Finland, Kambodja, USA och Zambia. En elev har blivit intervjuad av kommunens samordnare angående säkerställande av kvaliteten på internationaliseringen på skolan.

5 Frånvaro Enstaka elever har under läsåret påverkat frånvarostatistiken på ett negativt sätt. Om man tittar på frånvaron som helhet följer den samma trend som tidigare, d.v.s. att den blir högre i de senare årskurserna. Den totala frånvaron har detta år varit: Åk 1 10,6 % Åk 2 12,1 % Åk 3 14,0 % Däremot ändras inte den från eleven orapporterade (ogiltiga/okända) frånvaron i samma omfattning: Åk 1 4,2 % Åk 2 4,3 % Åk 3 5,8 % Det är enstaka elever som har en mycket stor frånvaro och under året har 9 elever anmälts till CSN på grund av för hög ogiltig frånvaro. Gymnasieenkäten En kort kommentar till gymnasieenkätens fråga 6, Utbildning, där vi ser en stor skillnad hos samma elevgrupp när de gick från åk2 till åk3. Här har värdet på fråga 6a.nöjd med de kunskaper jag får i skolan sjunkit 0.5 enheter till Efter samtal med elevgruppen framkom det att eleverna kommit till insikt att programmet de gick på inte var det som de i första hand ville ha. Här visar även gruppen att programmet ämnesstruktur inte överensstämde med gruppens förväntningar. Ställer vi sedan detta i relation till fråga 12, (Elevens ansvar), Jag tar ansvar för mitt skolarbete som minskade till 3.61 från Vi tolkar detta som att elevernas minskade ansvartagande för sina studier står i direkt relation till deras missnöje med ämnesstrukturen. Här bör påpekas att ett flertal av de elever som nämns ovan kom till programmet, antingen på grund av att vi la ner EC-DT eller som 2 resp 3 handsval. Med andra ord en stor del av elevgruppen ville inte i första hand studera på IT-programmet. Skillnaden vi här diskuterar finns endast representerad i den avgående årskursen på programmet, tittar vi på nuvarande åk 1 och 2 är siffrorna i paritet med övriga skolan. Förbättringsområden inför kommande läsår (revideras i höst) Eleverna ska ta mer ansvar för sina gymnasiestudier Vi ska jobba med att få fler sökande till programmet med en jämnare könsfördelning Likabehandlingsplan/Friends arbetet ska utvecklas Pedagogisk timme ska införas Verksamhetsplanens implementering i vår vardagliga verksamhet

6 Bilaga 1 VERKSAMHETSPLAN IT-PROGRAMMET LÅ 09/10 Mål 1: Professionella lärare använder arbetssätt som utmanar varje elev efter hans/hennes förutsättningar Steg 1: Klassrumsbesök genomförs under hösten enligt den kriterielista som tas fram. (Klar 1 okt) Vi gör klassrumsbesök parvis: Annika/Kalle, Anders L/Peter, Annette/Anders E, Carlos/Beata och Stefan/Hans. Besöken genomförs under vårterminen 2010 dock senast till v8. Steg 2: Kollegahandledning genomförs med utgångspunkt i klassrumsbesöken. Vi avsätter en tisdagseftermiddag för att ge kollegahandledning under vårterminen Vt Steg 3: Självskattning och kollegahandledning ligger till grund för en individuell, reviderad kompentesutvecklingsplan som prioriteras i det enskilda medarbetarsamtalet. En individuell kompetensutvecklingsplan upprättas eller revideras. Inför medarbetarsamtalet och revideras eventuellt efter kollegasamtalet. Steg 4: Kunskapsresultaten diskuteras kontinuerligt och kopplas till arbetssätten för att successivt höja betygsnivån för eleverna. Vi diskuterar och analyserar elevers kunskapsresultat en gång i månaden vid arbetslagsmöte för att kunna vidta lämpliga åtgärder för att förbättra elevers resultat. En gång/månad Elevernas kunskapsresultat diskuterades varje onsdagsmorgon dock saknades kopplingen till alternativa arbetsformer.

7 Mål 2: Varje elev utnyttjar på bästa sätt sina förutsättningar för eget lärande Steg 1: Eleven tränas i att ta ansvar för eget lärande genom att - känna till och förstå kurs- och betygsmål - sätta mål, reflektera och värdera - aktivt deltaga i verksamhetens utformning. I varje kurs ges eleverna möjlighet att påverka arbetssättet och examinationsformerna. Till varje examinerande uppgift arbetar vi fram specifika betygs- och bedömningskriterier. Eleven sätter mål i respektive kurs och vid individuella samtal hjälper vi eleven att hålla fokus på målet. Löpande under läsåret. Målet uppfyllt och är nu en rutin på programmet. Steg 2: All personal får fortsatt utbildning i samtalsmetodik Skolledningen ansvarar Arbetslaget är intresserat av utbildning i samtalsmetodik men då under vårterminen dock återstår uppföljningsträffen. Genomförs ht. 10. Mål 3: Eleverna känner trygghet och gemenskap Steg 1: Kompetensutveckling kring integration och mångfald genomförs. Skolledningen ansvarar Vecka 44 Steg 2: Likabehandlingsplanen förankras bland elever och personal. Varje mentor går igenom likabehandlingsplanen under mentorstid, höstterminen Ht 2009

8 Mål 4: Mål och utvärderingar utgör grund för systematiska förbättringar på elev- och skolnivå Steg 1: Alla arbetar efter Rekarnegymnasiets verksamhetsplan En gång i kvartalet gör vi en avstämning mot verksamhetsplanen för att säkerställa kvalitén i vår verksamhet. En gång/kvartal Ej genomfört Steg 2: En tydligare fokusering på analys och bedömning av våra resultat görs med hjälp av anvisningar till verksamhetsberättelsen I juni skriver vi vår verksamhetsberättelse utifrån skolledningens kriterielista och tillgänglig statistik. I Juni Mål 5: Rekarnegymnasiet arbetar systematiskt för att förstärka sin image på programoch skolnivå Steg 1: En marknadsföringsgrupp tillsätts Programmet har utsett en marknadsföringsgrupp. Huvudmålet för gruppen är att nå ut med information om Teknikprogrammet med datainriktning. Ht 2009 Steg 2: Informationen till grundskoleelever inför gymnasievalet förbättras Steg 3: Varje program utnyttjar sina möjligheter till marknadsföring genom sina elever och kontakter med omvärlden Arbetet har inletts genom att ett antal elever i årskurs tre arbetar med marknadsföring i kursen Projektarbete. Vi kommer att satsa mycket på att nå ut under årskursniodagarna och Öppethusdagen samt att informera SYV på grundskolorna. Vidare vill vi vända oss till ämneslärare på grundskolan. Se steg 2. Vi kommer även att arbeta med detta i kursen IT-samordning då vi vänder oss till årskurs 8. Ht 2009 Ht 2009

9 Programmets mål Mål Hur När Status Eleverna ska ta mer ansvar för sina gymnasiestudier Fortlöpande arbete Utveckla nya arbetssätt för elevdemokrati på programmet. Vi ska jobba med att få fler sökande till programmet. Fungerande PER med en vuxen (Ld) som sammankallande. Klassrepresentanter från alla klasser för att ge eleverna en riktigt bra chans att vara med och påverka sin studiemiljö. Se mål 5 Inför varje skolråd

Mål 1 Professionella lärare använder arbetssätt som utmanar varje elev efter hans/hennes förutsättningar.

Mål 1 Professionella lärare använder arbetssätt som utmanar varje elev efter hans/hennes förutsättningar. Verksamhetsplan för SPSP-laget 2009/2010 Mål 1 Professionella lärare använder arbetssätt som utmanar varje elev efter hans/hennes förutsättningar. Klassrumsbesök skall genomförs Vi arbetar i följande grupper:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011-08-16 IT/Teknikprogrammet på Rekarnegymnasiet Läsåret 2010-2011

Verksamhetsberättelse 2011-08-16 IT/Teknikprogrammet på Rekarnegymnasiet Läsåret 2010-2011 Förutsättningar Under verksamhetsåret har it-teknikprogrammet varit utformat som nedan: Åk 1 Teknikprogrammet startade med 70 elever varav 54 var kvar på programmet vid läsårets slut. Åk 2 och 3 IT-programmet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Birgitta Wikström 140908 Reviderad 141024 Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2014 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 måndag den 9 september 2013 1 (6) Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 Chef Beskrivning av anordnaren Christina Spjuth Academedia Eductus AB ingår i Academediakoncernen, Sveriges största utbildningsföretag

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Rudbeckianska gymnasiets lärplan Läsåret 2008/2009

Rudbeckianska gymnasiets lärplan Läsåret 2008/2009 Rudbeckianska gymnasiets lärplan Läsåret 2008/2009 Lärplanen Lärplanen är en hörnsten i skolans kvalitetsarbete, samt ligger till grund för den årliga kvalitetsredovisningen. Planen innehåller mätbara

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Lokal verksamhetsplan BUF

Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF 2010 (Grundskoleområde 2) Hållsta skola Kursiverad text från BoU-förvaltningen, övrigt från GSO2 1. Delaktiga och engagerade invånare, hållbar utveckling

Läs mer

Vi har utgått från verksamhetsplan 10/11, utvärderingar, enkäter, betygsresultat, närvarostatistik, arbetsplan för profilen, mm.

Vi har utgått från verksamhetsplan 10/11, utvärderingar, enkäter, betygsresultat, närvarostatistik, arbetsplan för profilen, mm. Verksamhetsberättelse för SPSP-arbetslaget läsåret 10-11 Enhet: Uppgiftslämnare: Kontaktperson: Rekarnegymnasiet SPSP-laget Sahra Holmgren (Hg) 1. Underlag och rutiner för att skriva verksamhetsberättelsen

Läs mer

Uppföljning av skolresultat - VT 2019

Uppföljning av skolresultat - VT 2019 s. 1 (6) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2019-07-30 Vår referens: Svenjohan Davidson Direkttel: 040-641 13 42 E-post: Svenjohan Davidson@lomma.se Diarienr: BUN/2018:186 Er referens:

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Näturprogrämmet/Vård- och omsorgsprogrammet 2015-02-05

KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Näturprogrämmet/Vård- och omsorgsprogrammet 2015-02-05 KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Näturprogrämmet/Vård- och omsorgsprogrammet 2015-02-05 REKTORS KVALITETSRAPPORT Analys 1 KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat Analysera elevernas

Läs mer

Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014

Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014 Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014 Murgårdsskolans vision Murgårdsskolan F-9 ska vara en plats där varje elev får förutsättningar att utvecklas till en individ som har goda kunskaper och

Läs mer

Hedängskolan arbetsplan 2015-2016

Hedängskolan arbetsplan 2015-2016 Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) Birgitta Wikström 2015-08-28 Hedängskolan arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9

Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 Utbildningsinspektion i Eslöv Ölyckeskolan Dnr 53-2007:59 Utbildningsinspektion i Ölyckeskolan, förskoleklass, grundskola årskurs 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan/rektorsområdet/verksamheten...2

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015)

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) 2015-06-08 1 (8) Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) NT-Gymnasiet Ansvarig för redovisningen Gunilla Carlsson, rektor 2 (8) Sammanfattning Verksamheten har hög måluppfyllelse vad det gäller kunskaper och

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Datum 13 september 2013 1 (7) Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Resultatdialog Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Mall för arbetslag/ämneslag Skola Arbetslag/ämneslag (Ange skolans namn) (Ange lagets namn) Dataunderlag som använts Betyg,

Läs mer

KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Naturprogrammet/Vä rd- och omsorgsprogrämmet 2015-02-05

KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Naturprogrammet/Vä rd- och omsorgsprogrämmet 2015-02-05 KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2014-2015 Rektor Märie Nilsson Naturprogrammet/Vä rd- och omsorgsprogrämmet 2015-02-05 REKTORS KVALITETSRAPPORT Analys 1 KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat Analysera elevernas

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skolenhet F-6 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015

Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015 Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015 Elever och personal ska få maximal kunskap, entreprenöriell kompetens och mod att förverkliga egna och andras mål På Djurgårdsskolan hjälper vi varandra

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Utvecklingsplan och prioriterade utvecklingsområden för Stagneliusskolan 2014 2015

Utvecklingsplan och prioriterade utvecklingsområden för Stagneliusskolan 2014 2015 Utvecklingsplan och prioriterade utvecklingsområden för Stagneliusskolan 2014 2015 Bakgrund Vid läsårsavslut analyserar ämneslag, arbetslag och skolledning de olika resultat som finns för verksamheten.

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna

Läs mer

K A R S B Y I N T E R N A T I O N A L S C H O O L

K A R S B Y I N T E R N A T I O N A L S C H O O L A R B E T S P L A N för K A R S B Y I N T E R N A T I O N A L S C H O O L 2011 / 2012 Innehållande följande prioriterade områden: 1. Resultat 2. Systematiskt kvalitetsarbete 3. Pedagogiskt ledarskap Strävansmål

Läs mer

FORDON 2010 / 2011. Arbetslaget: Conny Schedin Eva Humbla. Harri Vennola Magnus Billow Roger Nilsson

FORDON 2010 / 2011. Arbetslaget: Conny Schedin Eva Humbla. Harri Vennola Magnus Billow Roger Nilsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE FORDON NSPROGRAMMET TRANSPORT 2010 / 2011 Arbetslaget: Benny Johansson Conny Schedin Eva Humbla Gunnar Lindström Harri Vennola Magnus Billow Roger Nilsson 1 Underlag och rutiner för

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsrapport 2013-2014. Rytmus Örebro

Kvalitetsrapport 2013-2014. Rytmus Örebro Kvalitetsrapport 2013-2014 Rytmus Örebro Innehållsförteckning Rytmus Örebro... 1 Innehållsförteckning... 2 Vision och värdegrund:... 3 Grundfakta om skolan/förutsättningar... 3 Åtgärder utifrån föregående

Läs mer

Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse XX Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Kungsgårdens grundskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2017-2018 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i kunskapsnämnden

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan Säkerhetsgymnasiets arbetsplan Läsåret 2012/2013 1 Arbetsplanen beskriver verksamhetens visioner och mål samt strategier för att nå dessa. Planen revideras varje läsår genom ett systematiskt kvalitetsarbete.

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Områdets beskrivning av verksamheten, nyckeltal Personaltäthet Ljungbyhedsskolan: Totalt antal personal: 39.89 varav lärartjänster

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014

Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014 Datum 2014-03-12 Norum/Westerman-Annerborn KUN2014/61 Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014 2012: 6 elever av 6 svarade på enkäten, dvs 100 % (en har dock avstått på ett antal). OBS att ett litet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan/Bya period 4 (april juni), läsåret 2013/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651

Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651 Bilaga 2 2016-08-11 Dnr 0385/16 Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr 43 2015:4651 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun under hösten 2015. Polhemsgymnasiet

Läs mer

Hällaskolan Rektor Mikael Rehnstrand Adress Fågelsjövägen 2 Postadress 590 31 Borensberg Telefon 0141-22 58 53 Fax 0141-401 02 E-post mikael.rehnstrand@motala.se Barn/elever enl. budget 2009 Personal enl.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Vision På Emanuelskolan har eleverna en fysiskt bra arbetsmiljö, är trygga och trivs i skolan. Man kan komma till skolan som man är och man utvecklas som

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen:

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen: Från skollagen: Grundskolan skall enligt skollagen 4 kap 3-5 : 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision Arbetsplan Läsåret 2016-2017 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både kunskapsmässigt

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 GRUNDSKOLA Brattbergsskolan Gäddgårdsskolan åk f-4 2015-02-18 INNEHÅLL VERSAMHETSCHEFEN HAR ORDET 5 NORMER OCH VÄRDEN 7 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen...

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet Malmö i Malmö kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet Malmö i Malmö kommun Cybergymnasiet Malmö AB per.hasselgren@cybergymnasiet.se Rektorn för Cybergymnasiet Malmö johan.wingren@malmo.cybergymnasiet.se 1 (6) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Cybergymnasiet

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet i Norrköpings kommun JB Gymnasium Mitt AB Postadress: Box 3147, 550 03 Jönköping Rektorn för JB Gymnasiet i Norrköping tommy.thundahl@jbgymnasiet.se 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan JB Gymnasiet

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem KVALITETSREDOVISNING Källby Gård Fritidshem Läsår 2011-2012 ENHET Källby Gård fritidshem FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KVALITET TIDSPERIOD 2011-2012 GRUNDFAKTA OM ENHETEN Källby Gård har under året haft förskoleklass,

Läs mer

Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola. Inledning

Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola. Inledning Utbildningsinspektion i Jönköpings kommun Kålgårdens skola Dnr 53-2007:3295 Förskoleklass Utbildningsinspektion i Kålgårdens skola Grundskola årskurserna 1 5 Inledning Skolverket har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Skola Ansvarig Rektor:

Skola Ansvarig Rektor: SKA samtal 15/16 Skola Ansvarig Rektor: Samtalen äger rum fyra gånger per år: sep, nov, feb och apr Dokumentationen inför samtalen ska innehålla Rektors analys och Rektors åtgärder Resultat och ledarskap

Läs mer

Lokal arbetsplan för Hjalmar Strömerskolan Gymnasieskola med särskoleelever Läsåret 2012/2013

Lokal arbetsplan för Hjalmar Strömerskolan Gymnasieskola med särskoleelever Läsåret 2012/2013 Lokal arbetsplan för Hjalmar Strömerskolan Gymnasieskola med särskoleelever Läsåret 2012/2013 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Prioriterade avsnitt i Skolplanen för gymnasiet 4 2.1 Lärande och utveckling

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Birgitta Wikström 160830 Hedängskolan arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2016-2017 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i

Läs mer

Bessemerskolan - Fordon och Transportprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Fordon och Transportprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Fordon och Transportprogrammets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 16/17 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6

Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6 2017-01-09 dnr KS2017-009 Kommunförvaltningen Barn och Ungdom Anders Forsberg Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6 Processbeskrivning I alla klasser på Järntorgsskolan finns elever i behov

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13 2013-09-10 1 (10) Kvalitetsanalys för Björknässkolan läsåret 2012/13 Rektor Beskrivning av skolan Leif Högström Björknässkolan är en grundskola med förskoleklasser och årskurs 1-9 med ca 980 elever uppdelade

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2017-2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus

Beslut. efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun. Skolinspektionen. Dnr :5384 Rytmus Dnr 44-2010:5384 Rytmus 2011-06-15 Theres Svenssons gata 8 417 55 Göteborg info.goteborg@rytmus.se Beslut efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Rytmus i Göteborgs kommun Beslut 2011-06-15 1(9)

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006

Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006 Matematikvisionen Ht 2002- vt 2006 Sammanfattning av Utbildningsförvaltningens satsning på kompetensutveckling av matematiklärare på gymnasiet i projektet Nollvisionen/Matematikvisionen. Nollvisionen MaA

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Sjötorpsskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Instruktioner Matematik Under det gångna läsåret har ett av målen varit att öka en i matematik. et ökar men inte tillräckligt. I årskurs

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Utbildningsinspektion i Diö skola

Utbildningsinspektion i Diö skola Utbildningsinspektion i Älmhults kommun Diö skola Dnr 53-2007:1822 Förskoleklass Utbildningsinspektion i Diö skola Grundskola årskurserna 1 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av Diö skola...2

Läs mer