RISKANALYS. Håby Center. Munkedals kommun. Uppdragsnummer: Datum: Reviderad: Antal sidor: 43.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RISKANALYS. Håby Center. Munkedals kommun. Uppdragsnummer: 1005 9378. Datum: 2005-12-21 Reviderad: 2006-10-26. Antal sidor: 43."

Transkript

1 RISKANALYS Håby Center Munkedals kommun Uppdragsnummer: Datum: Reviderad: Antal sidor: 43 Upprättad av: Erik Midholm

2 Dokumentinformation Projektnamn: Dokumenttyp: Håby Center, Munkedals kommun Riskanalys rapport, förhandskopia Uppdragsgivare: Stop n Shop Invest AB Upprättad av: Reviderad av: Kontrollerad av: Erik Midholm, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering Fredrik Larsson, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering Lars Antonsson, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering Johan Lundin, brandingenjör/teknologie doktor 2 (43)

3 Sammanfattning Ny bebyggelse planeras i området Håby-Lycke 1:53 m fl i Munkedals kommun. Ett större handelsområde planeras i direkt anslutning till avfart Håby vid E6. Denna riskanalys har upprättats på uppdrag av Stop n Shop Invest AB för att studera riskexponeringen av den planerade bebyggelsen. Syftet med riskanalysen är att ge en uppfattning om riskbilden i området och belysa verksamheter som medför särskild risk och kan komma att påverka exploateringen av området. Riskanalysen innefattar kvalitativ och kvantitativ uppskattning av sannolikhet och konsekvens för de risker som identifieras i området samt värdering av riskerna mot de riktlinjer som anges av bl a länsstyrelserna i storstadsregionerna. De risker som identifierats och som, med avseende på personsäkerheten, bedöms kunna påverka planområdet är främst förknippade med trafiken på E6 och väg 923 som båda angränsar till planområdet. De risker som studeras närmare är utsläpp av olika typer av farligt gods vid olycka på respektive väg. Risker förknippade med en närliggande bensinstation (OKQ8) studeras också i riskanalysen. För att uppskatta risknivån inom detaljplaneområdet används riskmåttet individrisk. Detta riskmått anger sannolikheten (frekvensen) för att en enskild individ ska omkomma på en specifik plats. Det bör observeras att det vid riskuppskattning i denna riskanalys förutsätts att det utförs en 1,2 meter hög vall/barriär mellan planområdet och E6. Riskvärderingen visar på att det, inom ca 40 meter från E6:s norra kant råder en risknivå i planområdet som innebär att riskreducerande åtgärder bör vidtas så länge som de anses vara rimliga ur ett kostnads-/nytta-perspektiv. Den individrisknivå som har beräknats utifrån transporter på väg 923 överstiger inte de acceptanskriterier som används i analysen. Risken betraktas som liten. Detta innebär att riskreducerande åtgärder ej bedöms vara nödvändiga pga transporter på väg 923. Avstånd från OKQ8 till skyddsobjekt i planområdet överstiger de avstånd som anges i SÄIFS 1997:8 och därmed anses att en acceptabel risknivå är uppnådd avseende verksamheten på OKQ8. I föreslagen detaljplan anges att inom minst 40 meter från E6 kommer ytor inte användas för stadigvarande vistelse. Det planerade utförandet följer de riktlinjer som tagits fram av Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Vid placering och dimensionering av entréer och utrymningsvägar i köpcenter rekommenderas att utrymning av byggnaderna ska ske tillfredställande även om en större del av fasaden som vetter mot E6 blockeras till följd av en olycka med farligt gods på vägen. 3 (43)

4 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Innehållsförteckning Inledning Bakgrund Syfte Innehåll och genomförande Avgränsningar Revideringar Styrande dokument Områdesbeskrivning E Väg Bensinstation (OKQ8) Riskanalys Identifiering av risker Riskuppskattning Resultat Värdering av risk Trafikolycka med farligt gods på E6 respektive väg Olycka med brandfarlig vätska på OKQ Hantering av osäkerheter i analysen Förslag till riskreducerande åtgärder Referenser Bilaga A Frekvensberäkningar A.1 Trafikolycka A.2 Trafikolycka med transport av farligt gods Bilaga B Konsekvensuppskattning och beräkningar B.1 Explosiva ämnen B.2 Gaser B.3 Brandfarliga vätskor B.4 Brandfarliga fasta ämnen B.5 Oxiderande ämnen...36 B.6 Giftiga ämnen B.7 Radioaktiva ämnen B.8 Frätande ämnen B.9 Övriga farliga ämnen...36 Bilaga C Strålningsberäkningar C.1 Beräkningsmetodik...37 C.2 Beräkningar och resultat (43)

5 1 Inledning 1.1 Bakgrund Ny bebyggelse planeras i området Håby-Lycke 1:53 m fl i Munkedals kommun. Ett större handelsområde planeras i direkt anslutning till avfart Håby vid E6. På uppdrag av Stop n Shop Invest AB har denna riskanalys upprättats för att studera de risker som finns i närheten av planerad bebyggelse. 1.2 Syfte Syftet med riskanalysen är att undersöka möjligheten att ur risksynpunkt genomföra planerad tillbyggnad genom att identifiera riskerna inom området, uppskatta riskernas omfattning, värdera riskerna samt ange behov av eventuella riskreducerande åtgärder alternativt ytterligare fördjupade riskanalyser. Riskanalysen innehåller en strukturerad och systematisk analys av de risker med avseende på personers säkerhet och fysiska hälsa som finns inom utredningsområdet. 1.3 Innehåll och genomförande En riskidentifiering utförs främst för att identifiera de scenarier som kommer att ligga till grund för den värdering av risknivå som förekommer i området. En detaljerad riskanalys utförs innefattande följande moment: Identifiering av riskerna Kvalitativ och kvantitativ uppskattning av riskernas sannolikhet Kvalitativ och kvantitativ uppskattning av riskernas konsekvens Värdering av riskerna Eventuella förslag på riskreducerande åtgärder Som underlag för riskanalysen ligger förslag till detaljplan (Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för detaljplan för Håby-Lycke 1:53 m fl (samrådshandling ) [1]) samt kartor och skisser över detaljplaneområdet och dess omgivning. Riskanalysen har genomförts av Erik Midholm, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering. Arbetet har kvalitetssäkrats av Lars Antonsson, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering. 1.4 Avgränsningar De risker som har studerats är uteslutande de som är förknippade med plötsligt inträffade olyckor med konsekvenser ur ett personsäkerhetsperspektiv, dvs som hotar människors liv. Det innebär att ingen hänsyn har tagits till exempelvis eventuella miljörisker, skador orsakade av långvarig exponering eller liknande. 5 (43)

6 1.5 Revideringar Denna handling utgör en andra version och innehåller därmed revideringar. Revidering har utförts av Fredrik Larsson, brandingenjör/civ.ing. Riskhantering. Revideringsarbetet har kvalitetssäkrats av Johan Lundin, brandingenjör/teknologie doktor. De punkter som ändrats gentemot tidigare version av riskanalysen är följande: 1. Byggnadens avstånd i förhållande till E6 har utökats (byggnadens utsträckning har minskats). 2. Höjden på parkeringsdäcket närmast vägen har ökat. 3. En tidigare planerad bensinstation inom planområdet har utgått. 4. Ny illustrationsplan har tagits fram för planområdet. 5. Tidigare i projektet har en vall utmed E6 funnits som förutsättning för riskanalysen. Om denna vall av något skäl inte kan byggas längs hela planområdet skall istället en barriär uppföras med motsvarande funktioner som en vall (avåkning, skydd mot spridning av utläckande vätskor, strålningsskärm samt även bländning etc.). 6 (43)

7 1.6 Styrande dokument Det finns idag styrande dokument i form av lagar och förordningar som anger att riskanalys (eller motsvarande) ska genomföras. Däremot anges inte i detalj hur riskanalyser ska utföras eller vad de ska innehålla. För att möta behovet av mer detaljerade specifikationer på innehållet i riskanalyser, har det under senare tid kommit ut riktlinjer som ger rekommendationer beträffande vilka typer av riskanalyser som bör utföras i olika sammanhang och vilka krav som bör ställas på sådana analyser. Det finns i dagsläget inga specifika riktlinjer för det aktuella området i Munkedals kommun. Däremot har exempelvis Räddningstjänsten Storgöteborg tagit fram rekommendationerna Riktlinjer för riskanalyser [2] och Länsstyrelsen i Stockholms Län har tagit fram rekommendationerna Riktlinjer för riskanalyser som beslutsunderlag och Riskanalyser i detaljplaneprocessen [3, 4]. Dessa utgör generella rekommendationer beträffande vilka krav som bör ställas på riskanalyser för bland annat planärenden. Utöver ovan nämnda rekommendationer och riktlinjer för innehållet i en riskanalys finns det ett antal dokument som anger hur riskhänsyn kan tas i olika sammanhang. Beträffande ny bebyggelse har Länsstyrelsen i Västra Götalands län en policy och strategi för Länsstyrelsens arbete med riskhänsyn i samhällsbyggnad, som bl a anger hur nära transportleder för farligt gods som ny bebyggelse kan planeras [5]. Enligt detta dokument krävs en riskbedömning om bebyggelse planeras inom 100 meter från transportled för farligt gods (väg och järnväg). I riskbedömningen ska faktorerna typ av verksamhet, typ av bebyggelse, utformning av bebyggelse, riskkälla, landskapsutformning samt tekniska åtgärder, alternativa lösningar och räddningstjänstens insatsmöjligheter beaktas. 40 meter kring transportleder med farligt gods rekommenderas att lämnas bebyggelsefritt. Enligt uppgifter är Länsstyrelsen i Västra Götalands läns policy och strategi under omarbetning i samarbete med Länsstyrelserna i Stockholms län och i Skåne [6]. I Länsstyrelsen i Västra Götalands läns policy och strategi anges inga rekommendationer avseende avstånd till bensinstationer. I Sprängämnesinspektionens föreskrifter (2000:2) om hantering av brandfarliga vätskor [7] anges bl a att avstånd mellan anläggningar för brandfarliga vätskor och skyddsobjekt skall vara så stora att betryggande skydd erhålls. Avstånden skall begränsa risken för antändning av de brandfarliga vätskorna, brandspridning inom anläggningen samt brandspridning till skyddsobjekt vid brand i anläggningen. I Sprängämnesinspektionens allmänna råd (SÄIFS 1997:8) om hur föreskrifterna om hantering av brandfarliga gaser och vätskor bör tillämpas vid bensinstationer [8] anges riktvärden för avstånd mellan olika riskkällor och skyddsobjekt på en bensinstation. Genom tillämpning av riktvärdena kan en acceptabel risknivå anses vara uppnådd. I tabellen nedan redovisas rekommenderade avstånd till vissa riskkällor vid en bensinstation [8]. Objekt Avluftningsrör Mätarskåp för bensin Pejlförskruvning till bensincister Lossningsplats för tankfordon Varuhus, restaurang, 12 m 18 m 6 m 25 m kontor Parkeringsplatser 6 m 3 m 3 m 6 m Inom 12 meter från cistern ovan mark, avluftningslednings mynning, mätarskåp, påfyllningslednings mynning, gasreturanslutningar för tankfordon samt pejlöppning på cistern i mark bör det, enligt SÄ- IFS 1997:8, gälla totalt rökförbud och förbud att tända eller införa eld. Vid genomförandet av föreliggande riskanalys har ovan nämnda dokument beaktats. 7 (43)

8 2 Områdesbeskrivning Nedanstående figur visar detaljplaneområdet Håby-Lycke 1:53 m fl [1] samt dess närmaste omgivning. Planområdet utgörs av ett ca x 200 meter stort område beläget i anslutning till avfart Håby vid E6. I söder angränsar området till E6 längs ca en kilometer. Norrut avgränsas planområdet till stor del av väg 923, med undantag för i nordväst där planområdet även sträcker sig något norr om väg 923. I området planeras ett större handelsområde med ett byggnadskomplex i 1-2 våningar. Byggnadsdelarna öster om planområdets mitt utgörs av byggnad i ett våningsplan med parkering för ca fordon på taket. Övriga ytor kommer till stor del utgöras av parkeringsplatser. Antalet besökare till området förväntas bli stort och i marknivå planeras ytterligare ca parkeringsplatser. Minsta avstånd mellan E6 och planerade byggnader är ca 60 meter. Avståndet mellan väg 923 och planerade byggnader är ca 10 meter. Cirka 50 meter öster om planområdet ligger en befintlig bensinstation (OKQ8). Väg 923 E6 Figur 2.1.Illustrationsplan från förslag till detaljplan för del av Håby-Lycke 1:53 m fl [1]. 2.1 E6 E6 går från Trelleborg i Skåne till Svinesundsbron vid gränsen mellan Sverige och Norge och vidare in i Norge. Där E6 passerar det aktuella planområdet utgörs den av motorväg med två körfält i respektive körriktning med avgränsande räcke. Hastighetsbegränsningen är 110 km/h. Den aktuella vägsträckan går i nästan samma nivå som planområdet. E6 är längs vissa sträckor en kraftigt trafikerad väg, med trafikflöde uppåt ca fordon/dygn (summerat i båda riktningarna). På den aktuella sträckan av E6 där denna passerar planområdet Håby-Lycke 1:53 m fl är trafikflödet något lägre. Vägverket gör regelbundna mätningar av trafikflöden på flera av Sveriges vägar. Enligt de tre senaste mätningarna som utfördes år 1998, 2000 och 2002 är årsmedeldygstrafiken på E6 förbi Håby ca fordon/dygn summerat i båda körriktningarna, varav ca 15 % utgjordes av tung trafik [9]. En trafikprognos för år 2010 visar dock att årsmedeldygnstrafiken på E6 förbi planområdet förväntas öka till ca fordon/dygn efter att motorvägen byggs ut förbi Munkedal [1]. E6 utgör primär transportled för farligt gods [10], vilket innebär att Vägverket rekommenderar att farligt gods transporteras på denna väg. 8 (43)

9 Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och produkter, som har sådana farliga egenskaper att de kan skada människor, miljö, egendom och annat gods, om de inte hanteras rätt under en transport. Farligt gods delas in i nio klasser enligt tabellen nedan. Under fjärde kvartalet 1998 utförde Räddningsverket en mätning av de mängder av respektive farligt godsklass som transporterades på Sveriges vägar [11]. I tabellen nedan redovisas uppmätta mängder för E6 norr om Uddevalla, dvs där E6 bl a passerar Håby. Tabell 2.1. Andel samt antal transporter av respektive farligt gods på E6 under fjärde kvartalet år 1998 [11]. ADR-klass Kategori ämnen Transporterad godsmängd (ton) okt-dec 1998 Ungefärlig andel 1 Explosiva ämnen ,05 % och föremål 2 Gaser ,6 % 3 Brandfarliga vätskor ,6 % 4 Brandfarliga fasta ,05 % ämnen (klass 4.2) 5 Oxiderande ämnen, ,1 % organiska peroxider (klass 5.1) 6 Giftiga ämnen ,4 % 7 Radioaktiva ämnen 0-8 Frätande ämnen ,1 % 9 Övriga farliga ,1 % ämnen och föremål Alla klasser Om det grovt antas att antalet transporter av farligt gods är jämnt fördelat över året, dvs samma mängd transporterades under de övriga tre kvartalen år 1998 som enligt tabellen ovan innebär det att ca ton farligt gods transporterades på E6 år Det antas grovt att respektive transport i medel rymmer ca 25 ton farligt gods, vilket innebär att transporter av farligt gods transporterades på E6 år 1998, dvs ca transporter per dygn transporter per dygn på E6 motsvarar ca 1,1-2,8 % av det totala antalet tunga fordon. Enligt tidigare mätningar utgör transport av farligt gods ca 2,6 % av alla tunga transporter i Sverige [12]. Uppskattningsvis är det högre av ovanstående värden därför mer troligt avseende transportmängder och andel av tunga transporter. Enligt ovan har trafikflödet på E6 inte varierat markant de senaste åren. Det har inte identifierats några förändrade förhållanden avseende transporter av farligt gods, varför även mängden farligt gods som transporteras på E6 antas vara nära samma som Om det antas att antalet transporter av farligt gods varierar med det totala antalet fordon skulle det innebära en ökning till ca transporter av farligt gods per dygn år Väg 923 Väg 923 utgörs av en väg med ett körfält i respektive körriktning utan avgränsande räcke. Hastighetsbegränsningen är 70 km/h. Den aktuella vägsträckan går i samma nivå som planområdet. Trafikflödet på väg 923 är relativt begränsat. Enligt statistik från Vägverket var årsmedeldygnstrafiken på väg 923 i höjd med planområdet år 2003 ca fordon/dygn summerat i båda riktningar [9], varav ca 10 % utgjordes av tung trafik. Uppskattningsvis kan trafikflödet på väg 923 öka relativt kraftigt med nytt 9 (43)

10 handelsområde i planområdet. Genom att utföra en ny tillfart från väg 923 till handelsområdets västra del bedöms det ökade trafikflödet som handelsområdet alstrar ej påverka den sträcka av väg 923 som passerar planområdet [1]. Väg 923 utgör reservväg för omledning av trafik om E6 blir totalblockerad. Detta innebär att trafikflödet på väg 923 kan öka mycket kraftigt under kortare perioder, t ex i samband med omfattande trafikolyckor på E6. Väg 923 utgör varken primär eller sekundär transportled för farligt gods. Antalet transporter av farligt gods på väg 923 bedöms vara mycket begränsat. Då väg 923 utgör reservväg för omledning av trafik om E6 blir totalblockerad kan det dock under kortare perioder gå ett större antal farligt godstransporter på väg 923 förbi planområdet. 2.3 Bensinstation (OKQ8) OKQ8 Munkedal Håbygård ligger i anslutning till avfart Håby från E6. Bensinstationen har bensin, diesel och gasflaskor (gasol) för försäljning. Till OKQ8 kommer 1-3 transporter av bensin per vecka (en transport under vinterhalvåret och tre under sommarhalvåret) och nära 7 transporter av diesel per vecka [13]. Antal lossningar av bensin antas i medel vara ca 100 per år, medan antalet lossningar av diesel antas vara ca 360 per år. 3 Riskanalys 3.1 Identifiering av risker De risker som, med avseende på personsäkerhet, kan påverka ny bebyggelse är främst förknippade med trafiken på E6 som angränsar till området. Då väg 923 är reservväg för omledning av trafik om E6 är totalblockerad kan det förekomma transporter av farligt gods även på denna väg under begränsade perioder. Det relativt stora antalet transporter av farligt gods på E6 innebär dock att antalet transporter på väg 923 under högst begränsade perioder kan bli relativt omfattande. Närheten till befintlig bensinstation (OKQ8) innebär att även risker förknippade med denna beaktas. De identifierade risker med påverkan på aktuell bebyggelse och dess omgivning är: 1. Trafikolycka med transport av farligt gods på E6 2. Trafikolycka med transport av farligt gods på väg 923 vid omledning av trafik från E6 3. Olycka i samband med hantering av brandfarlig vätska på OKQ8 De identifierade riskerna beskrivs mer utförligt i avsnitten nedan. 3.2 Riskuppskattning Metod för detaljerad analys Vid uppskattning av risk kommer måttet individrisk att användas. Med individrisk avses sannolikheten (frekvensen) att enskilda individer ska omkomma eller skadas inom eller i närheten av ett system, dvs frekvensen för att en person som befinner sig på en specifik plats omkommer eller skadas. För beräk- 10 (43)

11 ning av frekvenser/sannolikheter för respektive scenario används händelseträdsanalys. Konsekvenserna beräknas med hjälp av olika spridnings- och strålningsmodeller. Individrisken kan redovisas i form av så kallade riskkonturer som visar den förväntade frekvensen för en händelse som orsakar en viss nivå av skada i ett specifikt område eller i form av individriskprofil (se figur 4.1) som visar individrisken som funktion av avståndet från riskkällan. I figur 4.1 är frekvensen för att en person som befinner sig någonstans på den inre ringen skall omkomma 10-6 per år. 1.0E E-04 Individrisk (per år) 1.0E E E E E E Avstånd från riskkälla (m) Figur 4.1. T.V. Exempel på individriskkonturer (Källa: Center for Chemical Process Safety of the American Institute of Chemical Engineers, 2000). T.H. Exempel på individriskprofil. Anledningen till att individrisk används är att planområdet utgör en del av ett område i anslutning till riskkällor som sedan tidigare är bebyggt. Länsstyrelsen i Stockholms län föreslår att i områden kring en riskkälla där det sedan tidigare finns befintlig bebyggelse och som skall exploateras med ny bebyggelse bör riskmåttet individrisk användas [4]. Individrisken tar ingen hänsyn till hur många personer som kan förväntas omkomma eller skadas till följd av en olycka och är därför oberoende av hur många människor som vistas i området. Räddningsverket har tagit fram en metod för beräkning av frekvens för trafikolycka, som baseras på årsmedeldygnstrafik, vägkvalitet, hastighetsbegränsning etc. [14]. Denna metod kommer att användas för att uppskatta individrisken i området med avseende på trafiken på de angränsande vägarna. I bilaga A redovisas beräkningar av frekvensen för trafikolycka samt frekvensen för trafikolycka med farligt godstransport. Vid riskuppskattning avseende olycka i samband med hantering av brandfarlig vätska på bensinstationer kommer ett mer kvalitativt tillvägagångssätt nyttjas. Enligt tidigare (avsnitt 1.5) anges det i Sprängämnesinspektionens allmänna råd (SÄIFS 1997:8) om hur föreskrifterna om hantering av brandfarliga gaser och vätskor bör tillämpas vid bensinstationer [8] riktvärden för avstånd mellan olika riskkällor och skyddsobjekt på en bensinstation. Vid uppskattning av risker förknippade med hantering av brandfarlig vätska på bensinstation kommer dessa riktvärden att beaktas. Om riktvärdena uppnås bedöms riskerna förknippade med riskkällorna på bensinstationen vara låga Trafikolycka med transport av farligt gods på E6 E6 utgör enligt tidigare så kallad primär transportled för farligt gods, vilket innebär att vägen används för genomfartstrafik av transporter med farligt gods. På E6 går det stora mängder och olika typer av farligt gods. Fördelningen mellan klasserna varierar dock kraftigt. 11 (43)

12 Enligt frekvensberäkningarna i bilaga A förväntas det inträffa 8, trafikolyckor med farligt godstransport inblandad per år på E6 i höjd med planområdet Håby-Lycke 1:53 m fl, dvs en olycka på cirka 120 år. E6 ligger i ungefär samma nivå som planområdet. En vall planeras utmed E6 för att dels undvika störningar från föreslagna parkeringsplatser, som t ex bländning etc., dels reducera sannolikheten för avåkningar mot planområdet [1]. Vallen bedöms även kunna reducera sannolikheten för spridning av bl a brandfarliga vätskor mot planområdet. Om denna vall av något skäl inte kan byggas längs hela planområdet skall istället en barriär uppföras med motsvarande funktioner som en vall (avåkning, skydd mot spridning av utläckande vätskor, strålningsskärm samt även bländning etc.) Det finns dock ett antal skadescenarier relaterade till farligt gods, som bedöms kunna påverka personer som vistas i planområdet. För samtliga farligt godsklasser, förutom explosiva ämnen, gäller dock att det krävs att olyckan leder till läckage, och i vissa fall även antänds, för att den ska få några skadliga konsekvenser på personer i omgivningen. I bilaga A och B presenteras frekvens- respektive konsekvensberäkningar för samtliga farligt godsklasser som bedöms transporteras på E6 förbi det aktuella området Trafikolycka med transport av farligt gods på väg 923 vid omledning av trafik från E6 Väg 923 utgör varken primär eller sekundär transportled för farligt gods, vilket innebär att Vägverket inte rekommenderar att farligt gods transporteras på vägen. Det har inte identifierats någon avnämare för större mängder farligt gods längs väg 923, med undantag för en bensinstation i de östra delarna av planområdet. I dagsläget tar transporter till bensinstationen uppskattningsvis väg 923 både till och från E6. En ny cirkulationsplats vid E6:s avfart innebär dock att transporterna ej kommer gå längs väg 923. I normala fall bedöms därför antalet transporter av farligt gods längs väg 923 vara mycket begränsat, om ens befintligt. Väg 923 utgör dock reservväg för omledning av trafik om E6 blir totalblockerad. Under mycket begränsade perioder kan det därför gå ett större antal farligt godstransporter på väg 923 förbi planområdet. Att E6 totalblockeras bedöms främst vara förknippad med underhållsarbete eller en större trafikolycka på E6 (t ex olycka med flera fordon inblandade alternativt singelolycka med tungt fordon). Utifrån frekvensberäkningar i bilaga A förväntas detta endast inträffa vid ett fåtal tillfällen. Frekvensen för en trafikolycka med transport av farligt gods på väg 923 bedöms därför vara 4, per år, dvs en olycka på ca år. Då det är transporter som normalt sett ska gå på E6 som under begränsade perioder kan komma att trafikera väg 923 bedöms fördelningen av respektive farligt godsklass vara samma på väg 923 som för E6 (se tabell 2.1). I bilaga A och B presenteras frekvens- respektive konsekvensberäkningar för samtliga farligt godsklasser som under begränsade perioder bedöms transporteras på väg 923 förbi det aktuella området Olycka i samband med hantering av brandfarlig vätska på OKQ8 Avståndet mellan OKQ8 och planområdet är ca 50 meter. Placeringen av riskkällor på bensinstationen (avluftningsrör, mätarskåp, pejlförskruvning till bensincistern och lossningsplats för tankfordon) är något oklar. Pga. denna oklarhet har mätning av avstånd mellan riskkällor och omkringliggande skyddsobjekt (köpcenter, restaurang och parkeringsplatser) utgått från tomtgräns. Detta bedöms kunna vara ett konservativt antagande beroende på riskkällorna faktiska placering. Avståndet mellan bensinstationen och det planerade köpcentret är ca 300 meter. Avståndet överstiger alltså de riktvärden avseende avstånd till riskkällor enligt SÄIFS 1997:8 (för lossningsplats rekom- 12 (43)

13 menderas t ex 25 meter till köpcenter). Uppskattningsvis är avståndet tillräckligt stort för att betryggande grad av säkerhet ska anses vara uppnådd. Avstånd mellan bensinstation och närmast planerade parkeringsplats är ca 120 meter. Avståndet överstiger de riktvärden avseende avstånd till riskkällor enligt SÄIFS 1997:8 (för avluftningsrör och lossningsplats rekommenderas t ex 6 meter till parkeringsplatser). Det har inte identifierats några särskilda omständigheter som kan föranleda avvikelser från de rekommenderade avstånden. Uppskattningsvis är därför avståndet tillräckligt stort för att betryggande grad av säkerhet ska anses vara uppnådd. Avståndet mellan bensinstation och planerad snabbmatsrestaurang är ca 250 meter. Avståndet överstiger alltså de riktvärden avseende avstånd till riskkällor enligt SÄIFS 1997:8 och uppskattningsvis är avståndet tillräckligt stort för att betryggande grad av säkerhet ska anses vara uppnådd. Risker förknippade med riskkällor på OKQ8 bedöms utifrån ovanstående uppskattning vara låg, med avseende på personsäkerheten i planområdet. Någon vidare utredning av riskerna bedöms därför ej vara nödvändig. En betryggande grad av säkerhet anses vara uppnådd. 3.3 Resultat Vid frekvensberäkningar i bilaga A har frekvensen för skadescenarier beräknats med avseende på ca en kilometers sträcka av E6 respektive väg 923. Enligt bilaga B understiger konsekvensområdena för de studerade skadescenarierna en kilometer. Detta innebär att det inte är givet att en person i planområdet som befinner sig inom det, från vägen, kritiska avståndet omkommer om scenariot inträffar någonstans på vägsträckan. Vid framtagande av individrisken beaktas detta genom att frekvensen för respektive scenario reduceras. Mycket grovt antaget bedöms ett scenario kunna påverka en så stor andel av den totala sträckan som scenariots konsekvensområde i båda riktningar utgör. För t ex scenariot explosion av stor mängd explosiv vara (15 ton) på E6, vars konsekvensområde bedöms vara 210 meter (se bilaga B) innebär det att den totala frekvensen för scenariot multipliceras med 42 % (2 x 210 / 1000). För somliga scenarier kan skadeområdet dessutom inte förväntas bli cirkulärt, t ex gasutsläpp. Detta leder till att det inte är givet att en person som befinner sig inom kritiskt avstånd från väg omkommer vid olycka och den ursprungliga frekvensen för scenariot bör därför även reduceras med avseende på spridningsvinkeln. I figuren nedan redovisas individriskprofilen för E6 respektive väg 923 med avseende på olycka med transport av farligt gods. Profilen utgår från närmast liggande vägren för respektive väg. Avseende olycksrisker förknippade med hantering av brandfarlig vätska på OKQ8 redovisas dessa ej i en individriskprofil. I avsnittet nedan diskuteras risknivån i samband med värdering av risk. 13 (43)

14 Individriskprofil 1,00E ,00E-05 1,00E-06 Frekvens (per år) 1,00E-07 1,00E-08 1,00E-09 Övre gräns Undre grän E6 väg 923 1,00E-10 1,00E-11 1,00E-12 Avstånd från resp. väg (m) Figur 4.2. Riskprofiler med avseende på farligt godstransporter på E6 respektive väg (43)

15 4 Värdering av risk Det Norske Veritas har tagit fram förslag på kriterier gällande individ- och samhällsrisk som kan användas vid riskvärdering och för individrisken gäller att [15]: Övre gräns för område där risker under vissa förutsättningar kan tolereras 10-5 per år Övre gräns för område där risker kan anses vara små 10-7 per år Området mellan kriterierna kallas det s.k. ALARP-området (As Low As Reasonably Practicable). Då individrisken hamnar inom detta område skall riskreducerande åtgärder vidtas så länge kostnaden anses vara proportionerlig i förhållande till den riskreducerande effekten. Hamnar individrisken över kriteriets övre gräns skall riskreducerande åtgärder vidtas och om den hamnar under kriteriets undre gräns är risken acceptabel utan att riskreducerande åtgärder vidtas. 4.1 Trafikolycka med farligt gods på E6 respektive väg 923 I figur 4.2 redovisas riskprofilen för E6 och för väg 923 tillsammans med ovanstående värderingskriterier. Enligt figuren råder en risknivå som hamnar inom ALARP-området för vissa delar av exploateringsområdet. Inom 38 meter från E6:s norra kant överstiger individrisken 10-7 per år, vilket innebär att riskreducerande åtgärder bör vidtas så länge som de anses vara rimliga ur ett kostnads-nyttaperspektiv. Avseende väg 923 överstiger individrisken inte 10-7 per år, vilket innebär att risknivån förknippade med transporter av farligt gods på denna väg bedöms vara acceptabel utan att riskreducerande åtgärder vidtas. 4.2 Olycka med brandfarlig vätska på OKQ8 Enligt riskuppskattningen ovan bedöms avstånden mellan OKQ8 och planerade skyddsobjekt i planområdet vara tillräckligt stort för att acceptabel risknivå ska anses vara uppnådd. Risker förknippade med riskkällor på OKQ8 bedöms därför vara acceptabel utan att riskreducerande åtgärder vidtas. 4.3 Hantering av osäkerheter i analysen Osäkerheterna i analysen är relativt omfattande. Detta gäller främst vid uppskattningen av sannolikheten för att en olycka skall inträffa. Statistiken gällande farligt godsolyckor med läckage på väg är ej tillfredställande och detta beror till stor del på att det inte har inträffat något större antal olyckor de senaste åren. Det kan även vara olämpligt att använda sig utav statistik från andra länder eftersom det inte är säkert att deras infrastruktur är lik den i Sverige. Om detta skall göras är det viktigt att eventuella skillnader beaktas. Det har gjorts ett flertal kvalitativa antaganden där det saknats fakta om olika faktorers frekvenser etc. De antaganden som gjorts är därför oftast konservativt gjorda för att på så sätt vara på den säkra sidan vid exempelvis riskvärdering och förslag till riskreducerande åtgärder. På grund av att många faktorer valts mycket konservativt leder detta dock till att osäkerheterna ej bedöms påverka värderingen av riskerna på ett sådant sätt att riskerna underskattas. 5 Förslag till riskreducerande åtgärder Som nämns i avsnitt 5 så råder en risknivå som hamnar inom angivet ALARP-område inom knappt 40 meter från E6 i detaljplaneområdet. Det bör därför vidtas åtgärder som reducerar risken avseende ska- 15 (43)

16 dor på personer som befinner sig i planområdet. Ett förslag på åtgärder som bedöms kunna reducera risken är t ex att undvika att utföra området inom 40 meter från E6 så att det uppmuntrar till stadigvarande vistelse, som t ex uteserveringar, lekplatser och parkbänkar. I planförslaget anges att minsta avstånd från E6 till byggnad i planområdet är 60 meter (i väster), men då planerad bebyggelse är utförd med svag bågform ökar avståndet till väg åt öster. Mellan planerad bebyggelse och E6 planeras parkeringsplatser, vilket innebär att områdena ej uppmuntrar till stadigvarande vistelse. Antalet personer som befinner sig på parkeringsplatserna kan under vissa tider bli relativt omfattande. Öppna ytor bedöms dock innebära att personer fort kan upptäcka en olycka på E6, samtidigt som personer i området bedöms vara i rörelse. Vid skadescenarier som ej innebär momentana händelseförlopp bedöms detta innebära att personer med stor sannolikhet har möjlighet att sätta sig i säkerhet innan kritiska kriterier (avseende t ex värmestrålning, dödlig koncentration av giftig gas etc.) uppnås i området. Tidigare i projektet har en vall utmed E6 funnits som förutsättning för riskanalysen. Om denna vall av något skäl inte kan byggas längs hela planområdet skall istället en barriär uppföras med motsvarande funktioner som en vall För att få motsvarande funktion skall barriären utformas så att den hindrar att alla typer av fordon lämnar vägbanan. Barriären skall även vara tät för att motverka eventuella utläckage av vätskor från att nå parkeringsytan vid köpcentret. Barriären skall även utformas med en höjd på 1,2 meter och med tillräckligt brandmotstånd (obrännbart) för att uppnå samma funktion som strålningsbarriär som den tidigare planerade vallen. Nedan anges ytterligare ett åtgärdsförlag som bör beaktas vid utförande av planerad bebyggelse i planområdet: Byggnaderna bör dimensioneras så att utrymning kan ske tillfredställande även om en större del av fasaden som vetter mot E6 blockeras på grund av en olycka på vägen. Detta bör beaktas vid placering av entréer och utrymningsvägar. 16 (43)

17 Referenser [1] Miljökonsekvensbeskrivning (MKB) för detaljplan för Håby-Lycke 1:53 m fl, samrådshandling, WSP Samhällsbyggnad, Karlstad [2] Riktlinjer för riskbedömningar, Räddningstjänsten Storgöteborg, Göteborg, 2004 [3] Riktlinjer för riskanalyser som beslutsunderlag, Länsstyrelsen i Stockholms län, Faktablad nr 4:2003 [4] Riskanalyser i detaljplaneprocessen, Länsstyrelsen i Stockholms län, Rapport 2003:15, 2003 [5] Policy och strategi för Länsstyrelsens arbete med Riskhänsyn i samhällsbyggnadsprocessen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, diarienr , [6] Samtal med Ulf Gustafsson, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, [7] Sprängämnesinspektionens föreskrifter (2000:2) om hantering av brandfarliga vätskor, Sprängämnesinspektionen, juli 2000 [8] Sprängämnesinspektionens allmänna råd (SÄIFS 1997:8) om hur föreskrifterna om hantering av brandfarliga gaser och vätskor bör tillämpas vid bensinstationer, Sprängämnesinspektionen, december 1997 [9] Årsmedelsdygnstrafik från stickprov och helårsmätning, i form av tabeller, med hjälp av klickbar karta, Statistik från Vägverkets hemsida [10] Sverigeatlas 2004: Vägval, Räddningsverket, Karlstad 2004 [11] Mätningar av trafikflödet av transporter av farligt gods på väg under fjärde kvartalet 1998, Räddningsverkets hemsida [12] Vägtransporter med farligt gods farligt gods i vägtrafikolyckor, VTI-rapport 387:3, Vägoch transportforskningsinstitutet, 1994 [13] Samtal med stationspersonal OKQ8 Munkedal Håbygård, Håby [14] Farligt gods riskbedömning vid transport, Räddningsverket Karlstad, 1996 [15] Värdering av risk, Räddningsverket Karlstad, 1997 [16] Vägtrafikskador 2001, Statens institut för kommunikationsanalys, 2001 [17] Vägverkets informationssystem för trafiksäkerhet (VITS), uppgifter erhållna av Arne Land, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut [18] Risk analysis of the transportation of dangerous goods by road and rail, Purdy, Grant, Journal of Hazardous materials, [19] Major hazard aspects of the transportation of dangerous substances, Advisory committee on dangerous goods, Health and Safety commission, 1991 [20] Riskanalys av oljedepån Lucerna i Västervik, Bjerke, Thomas & Christiansson, Jens, Brandteknik, Lunds tekniska högskola, Lund 2001 [21] Översiktsplan för Göteborg Fördjupad för sektorn transport av farligt gods, bilaga 2, Stadsbyggnadskontoret i Göteborg, december 1997 [22] Konsekvensanalys av olika olycksscenarior vid transport av farligt gods på väg och järnväg, VTI-rapport 387:4, Väg- och transportforskningsinstitutet, 1994 [23] BBR, Boverkets Byggregler, BFS 1993:57 med ändringar t o m BFS 2002:19, Boverket, 2002 [24] Enclosure Fire Dynamics, Karlsson & Quintiere, 2000 [25] Fire safety of bare external structural steel, Law & O Brien, Constrado, 1981 [26] An Introduction to Fire Dynamics second edition, Drysdale, University of Edinburgh, UK 1999 [27] Thermal Radiation Heat Transfer, 3 rd ed., Seigel & Howell, USA 1992 [28] Uppgifter erhållna Johan Ingvarson, OKQ8 AB, HMS-avdelningen, Stockholm (43)

18 Bilaga A Frekvensberäkningar I Räddningsverkets Farligt gods riskbedömning vid transport [14] ges metoder för beräkning av frekvens för trafikolycka samt trafikolycka med farligt godstransport. Denna riskanalysmetod för transporter av farligt gods på väg och järnväg (VTI-metoden) analyserar och kvantifierar riskerna med transport av farligt gods mot bakgrund av svenska förhållanden. Vid uppskattning av frekvensen för farligt godsolycka på en specifik vägsträcka finns det två alternativ, dels att använda olycksstatistik för sträckan, dels att skatta antalet olyckor med hjälp av den så kallade olyckskvoten för vägavsnittet. I denna riskanalys används det senare av dessa alternativ. Olyckskvotens storlek samvarierar med ett antal faktorer såsom vägtyp, hastighetsgräns, siktförhållanden samt vägens utformning och sträckning. Med hjälp av beräkningsmatris för farligt godsolyckor efter bebyggelse, hastighetsgräns och vägtyp kan följande parametrar bestämmas: olyckskvoten, andel singelolyckor och index för farligt godsolyckor (se nedan). A.1 Trafikolycka Vägverkets statistik över årsmedeldygnstrafik visar att cirka fordon färdas på E6 (summerat i båda körriktningar) på den aktuella sträckan per dygn, varav ca utgör tung trafik (ca 15 %) [9]. En trafikprognos för år 2010 visar att årsmedeldygnstrafiken på E6 förbi planområdet kan uppnå ca fordon/dygn efter att motorvägen byggs ut förbi Munkedal [1]. Enligt Vägverkets statistik är årsmedeldygnstrafiken på väg 923 ca fordon/dygn, varav ca 170 utgör tung trafik. En trafikprognos för år 2010 visar att årsmedeldygnstrafiken på väg 923, där den passerar planområdet, ej bedöms öka markant, trots uppförande av handelsområde då det utförs ny tillfart från väg 923 till handelsområdets västra del. Det aktuella planområdet angränsar till E6 längs ca m och längs väg 923 längs ca m. Det totala trafikarbetet på respektive väg blir då per år: E6: Idag: (fordon) 365 (dygn) 1,0 (km) = fordonskilometer per år. 2010: (fordon) 365 (dygn) 1,0 (km) = fordonskilometer per år. Väg 923: (fordon) 365 (dygn) 1,1 (km) = fordonskilometer per år Vid bedömning av antal förväntade fordonsolyckor används följande ekvation: Antal förväntade fordonsolyckor = O = Olyckskvot Totalt trafikarbete 10 6 Där indata för olyckskvoten kommer från beräkningsmatris för farligt godsolyckor efter bebyggelse, hastighetsgräns och vägtyp. E6 antas utgöras av Landsbygd med hastighetsgräns 110 km/h och utgöras av motorväg vilket ger olyckskvot = 0,26. Väg 923 antas utgöras av Landsbygd med hastighetsgräns 70 km/h och utgöras av tvåfältsväg vilket ger olyckskvot = 0,8. Tabell A.1. Trafikarbete, olyckskvot samt olycksfrekvens för E6 och väg 923. Väg Trafikarbete Olyckskvot Antal olyckor per år E6 Idag ,26 1, ,26 1,47 Väg ,80 0,50 18 (43)

19 Då motorvägen byggs ut förbi Munkedal beräknas trafikflödet på E6 förbi planområdet öka. Då detta är inom en relativt snar framtid bör det vara rimligt att använda de högre av ovanstående värden i de fortsatta beräkningarna och riskuppskattningarna. A.2 Trafikolycka med transport av farligt gods Följande ekvation används för att beräkna frekvensen för antal förväntade fordon skyltade med farligt gods i trafikolyckor: Antal fordon skyltade med farligt gods i trafikolyckor = O (( X Y ) + (1 Y ) (2X X 2 ) där X = Andelen transporter skyltade med farligt gods Y = Andelen singelolyckor på vägdelen Transporter av farligt gods antas utgöra ca 2,8 % av alla tunga transporter på E6 (se avsnitt 2.1), vilket med en årsmedeldygnstrafik på fordon/dygn, varav ca 15 % utgörs av tung trafik, innebär ca 65 fordon/dygn. Om E6 är totalblockerad används väg 923 för omledning av trafik. Det antas grovt att det är vid singelolycka med tungt fordon samt vid olycka med flera fordon inblandade som E6 kan komma att blockeras, och då rör det sig enbart om en körriktning. Fördelningen av farligt godstransporter i respektive körriktning antas vara jämn, varför det vid totalblockering av E6 (utöver normalt trafikflöde) förväntas gå dels hälften av det totala trafikflödet, dels hälften av farligt godsflödet från E6, dvs ca fordon respektive ca 30 farligt godstransporter per dygn. 65 E6: X = = 0,0042 = 0,42% / 2 32,5 Väg 923: X = = = 0,0065 = 0,35% OBS! Enbart vid blockering av E / Enligt ovan är den totala olycksfrekvensen på den aktuella sträckan av E6 1,47 trafikolyckor per år. Andelen singelolyckor är 60 %, vilket innebär att antalet olyckor med flera fordon inblandade är 0,59 (1,47 x 0,4) per år. Andelen tung trafik är ca 15 % och om det antas att andelen singelolyckor med tung trafik är 15 % av det totala antalet singelolyckor är antalet singelolyckor med tungt fordon 0,13 (1,47 x 0,6 x 0,15) per år. Antalet totalblockeringar av E6 pga. olycka på E6 antas då grovt bli ca 0,72 per år. Det antas mycket grovt att en körriktning på E6 totalblockeras ett dygn per år (vid olycka samt vid t ex underhållsarbete). Det totala trafikarbetet på väg 293 blir under detta dygn: Väg 923: ( /2) (fordon) 1 (dygn) 1,1 (km) = fordonskilometer per år Med ovanstående ekvation för beräkning av antal förväntade fordonsolyckor ges att den totala frekvensen för trafikolycka på väg 923 då E6 är totalblockerad är: Antal förväntade fordonsolyckor = O = 0, = 8, per år Övrig indata kommer från beräkningsmatris för farligt godsolyckor efter bebyggelse, hastighetsgräns och vägtyp och redovisas nedan. E6 antas utgöras av Landsbygd med hastighetsgräns 110 km/h och utgöras av motorväg och väg 923 antas utgöras av Landsbygd med hastighetsgräns 70 km/h och utgöras av tvåfältsväg: 19 (43)

20 Tabell A.2. Indata från beräkningsmatris för farligt godsolyckor efter bebyggelse, hastighetsgräns och vägtyp samt antal fordon skyltade med farligt gods i trafikolyckor enligt beräkningar. Väg Y = Andel singelolyckor Antal fordon skyltade med farligt gods i trafikolyckor Index för farligt godsolyckor E6 0,60 8, per år 0,42 Väg 923 0,30 4, per år 0,15 Index för farligt godsolyckor innebär sannolikheten för läckage av farligt gods vid trafikolycka där farligt godstransport är inblandad och kommer att användas senare för respektive farligt godsklass. I händelseträden nedan redovisas frekvensen för trafikolycka med transport av respektive farligt godsklass inblandad utifrån uppskattad andel av respektive klass enligt tabell 2.1 (se avsnitt 2.1). E6 Explosiv vara Gas Brandfarlig vätska Brandfarliga fasta ämnen Oxiderande ämnen 0,1% 4,5E-06 0,6% 5,4E-05 95,6% 8,3E-03 0,1% 4,5E-06 0,1% 8,2E-06 Trafikolycka med fago-transp. 8,64E-03 Giftiga ämnen 0,4% 3,5E-05 Radioaktiva ämnen Frätande ämnen Övriga farliga ämnen 0,0% 0,0E+00 3,1% 2,7E-04 0,1% 8,2E-06 Väg 923 Explosiv vara Gas Brandfarlig vätska Brandfarliga fasta ämnen Oxiderande ämnen 0,1% 2,5E-08 0,6% 3,0E-07 95,6% 4,6E-05 0,1% 2,5E-08 0,1% 4,6E-08 Trafikolycka med fago-transp. 4,86E-05 Giftiga ämnen 0,4% 2,0E-07 Radioaktiva ämnen Frätande ämnen Övriga farliga ämnen 0,0% 0,0E+00 3,1% 1,5E-06 0,1% 4,6E-08 Figur A.1. Händelseträd med frekvens för respektive farligt godsklass om farligt godsolycka inträffar på den aktuella vägsträckan. Överst: E6. Nederst: väg (43)

21 A.2.1 Explosiva ämnen Frekvensen för en trafikolycka med farligt godstransport med explosiva ämnen i lasten inblandad på den aktuella sträckan av E6 respektive väg 923 är 4, per år och 2, per år. Majoriteten av transporterna av explosiva ämnen gäller mindre mängder som till exempel ammunitionstransporter. Uppskattningsvis utgör maximala mängder farligt gods klass 1 (Inom EU är den maximalt tillåtna mängden som får transporteras på väg 16 ton) 1-2 % av de totala transporterna. För att en olycka med farligt godstransport med explosiva ämnen ska leda till allvarliga konsekvenser på omgivningen kring olycksplatsen krävs det inte att ämnet läcker ut. Däremot måste det transporterade godset skadas så illa att det exploderar. Detta antas kunna inträffa dels om olyckan leder till brand i fordon, dels om påkänningarna på fordonet blir tillräckligt stora. Då det finns detaljerade regler för hur explosiva ämnen skall förpackas och hanteras vid transport görs bedömningen att det är liten sannolikhet för att olycka vid transport av explosiva ämnen leder till omfattande skador på det transporterade godset på grund av påkänningar. Ett konservativt uppskattande av sannolikheten för att tillräckligt stora påkänningar uppstår vid olyckan sätts till 10 % av fallen. Sannolikheten för att fordon inblandat i trafikolycka ska börja brinna är 0,41 % [16, 17] och därefter antas ett konservativt värde på sannolikheten för att branden sprider sig till det explosiva ämnet till 50 %. Stor mängd explosiv vara Fordon antänder Brandspridning till explosiv vara = explosion 1,9E-10 0,41% 1,9E-10 2% Starka påkänningar på last = explosion 10% 9,0E-09 Fordon antänder ej 99,59% 90% 8,1E-08 Olycka med farligt gods - Explosiv vara Brandspridning till explosiv vara 4,5E-06 = explosion 9,1E-09 Fordon antänder 0,41% 9,1E-09 98% Starka påkänningar på last = explosion 10% 4,4E-07 Fordon antänder ej 99,59% 90% 4,0E-06 Figur A.2. Händelseträd farligt godsolycka med explosiv vara i lasten. E6. 21 (43)

22 Stor mängd explosiv vara Fordon antänder Brandspridning till explosiv vara = explosion 1,0E-12 0,41% 1,0E-12 2% Starka påkänningar på last = explosion 10% 5,1E-11 Fordon antänder ej 99,59% 90% 4,6E-10 Olycka med farligt gods - Explosiv vara Brandspridning till explosiv vara 2,5E-08 = explosion 5,1E-11 Fordon antänder 0,41% 5,1E-11 98% Starka påkänningar på last = explosion 10% 2,5E-09 Fordon antänder ej 99,59% 90% 2,2E-08 Figur A.3. Händelseträd farligt godsolycka med explosiv vara i lasten. Väg 923. A.2.2 Gaser Frekvensen för en trafikolycka med farligt godstransport med gas i lasten inblandad på den aktuella vägsträckan av E6 är 5, per år och motsvarande frekvens på väg 923 är 3, per år. Sannolikheten för att en trafikolycka med farligt godstransport inblandad leder till läckage antas på E6 vara 42 % (Index för farligt godsolyckor) enligt beräkningsmatris för farligt godsolyckor efter bebyggelse, hastighetsgräns och vägtyp. Gaser transporteras i regel under tryck i tankar med större tjocklek och därmed tålighet. Erfarenheter från utländska studier visar på att sannolikheten för utsläpp av det transporterade godset då sänks till 1/30 [14], vilket ger en sannolikhet för läckage av gas 42 1/30 = 1,4 %. Sannolikheten för läckage på väg 923 antas vara 0,5 % (15 % 1/30). Farligt gods klass 2 kan delas in i två olika typer av gaser: brännbara gaser samt icke brännbara, giftiga gaser. Ett grovt antagande gällande de två typerna är att samtliga gaser transporteras i liknande tankar och fördelningen av typerna är lika, dvs 50 % av den totala mängden gas som transporteras på E6 är brännbar gas och 50 % är icke brännbar, giftig gas. Ett läckage till följd av farligt godsolycka med gas i lasten antas kunna vara litet, medelstort eller stort. Beroende på om det är brännbar eller giftig gas är de olika läckagestorlekarna olika. Vid läckage från tankbil med släp bedöms fördelningen för respektive läckagestorlek vara 25%, 25% och [14]. Vidare påverkar vindriktningar och vindstyrkor utsläppets konsekvenser på omgivningen. Vanligtvis finns det en vindriktning inom ett område som är dominerande men i denna analys antas det grovt att sannolikheten för de olika vindriktningarna (sydlig, ostlig, nordlig och västlig) är jämnt fördelad. Att 22 (43)

23 ett eventuellt gasmoln skall spridas mot det aktuella området, dvs mot ett håll från vägen, antas då vara 50 %. Brännbar gas För brännbara gaser bedöms konsekvenserna för människor bli påtagliga först sedan utsläppet antänts. Tre scenarier kan antas uppstå beroende av typen av antändning. Om den, under tryck, läckande gasen antänds omedelbart uppstår en jetflamma. Om gasen inte antänds direkt kan det uppstå ett brännbart gasmoln som sprids med hjälp av vinden och kan antändas senare. Det tredje scenariot är mycket osannolikt och kan endast inträffa om tankbilen saknar säkerhetsventil och tanken utsätts för utbredd brand. En BLEVE (Boiling Liquid Expanded Vapor Explosion) kan då uppkomma, men detta inträffar inte förrän tanken utsatts för kraftig brandpåverkan under en längre tid. För ett litet utsläpp brännbar gas (20 mm hål) gäller att sannolikheterna för omedelbar antändning (jetflamma), fördröjd antändning (brinnande gasmoln) och ingen antändning är 0,1, 0,5 respektive 0,4 och för ett stort utsläpp (100 mm hål) är motsvarande siffror 0,2, 0,8 och 0 [18]. Motsvarande sannolikhetstal för ett medelstort utsläpp (50 mm hål) antas vara medeltal av ovanstående siffror, dvs 0,15, 0,65 och 0,2. En BLEVE antas enbart kunna uppstå i intilliggande tank om eventuell jetflamma är riktad direkt mot tanken under en lång tid. Vid fördröjd antändning av den brännbara gasen antas gasmolnet driva iväg med vinden och därför inte påverka intilliggande tankar vid antändning. Sannolikheten för att en BLEVE ska uppstå till följd av jetflamma är mycket liten, uppskattningsvis mindre än 1 %. 23 (43)

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka

Läs mer

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN

RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN 2013-12-10 RISKBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN TIMOTEJEN 19 & 28, STOCKHOLM - BILAGA 1 - FREKVENSBERÄKNING Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Rosenlundsgatan 60. 118 63 Stockholm. Telefon:

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (10) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (10) C.1 BERÄKNING

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum Dokumenttyp BILAGA C RISKBERÄKNINGAR Väsby Entré Upplands Väsby kommun Datum 2013 10 17 Status SLUTRAPPORT Handläggare Rosie Kvål & Erik Hall Midholm Tel: 08 588 188 00 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se

Läs mer

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR

BILAGA B1 -SANNOLIKHETSBERÄKNINGAR UPPDRAGSNUMMER 1321526000 RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLANER FÖR INDUSTRI I HOVA, GULLSPÅNGS KOMMUN Sweco Environment AB Mikaela Ljungqvist Martin Bjarke Granskad av Johan Nimmermark Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling

Kvantitativ riskbedömning för detaljplan. Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg Slutgiltig handling Kvantitativ riskbedömning för detaljplan Transport av farligt gods och bensinstation Brottkär Närcentrum, Göteborg 2012-08-13 1 (13) Dokumentinformation Process: Skede Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar)

BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR OMRÅDET SÖDRA CENTRUM, FALU KOMMUN BILAGA 1 Beräkning av sannolikhet för olycka med farliga ämnen och farligt gods (frekvensberäkningar) 2 INLEDNING I denna bilaga beräknas frekvensen

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun

PM Risker med transport av farligt gods Kongahälla Östra, Kungälvs kommun PM Risker med transport av farligt gods Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställarens representant: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR

BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR BILAGA C SIDA 1 (5) BILAGA C KONSEKVENSBERÄKNINGAR De riskmått som används i denna riskbedömning är individrisk och samhällsrisk. Indata till beräkningar är bl.a. avståndet inom vilka personer antas omkomma,

Läs mer

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin

Dok.nr /10/01/pm_001 Utfärdare: Helena Norin Påverkan på risknivån på Kongahällatomten om skyddsvall förkortas Inledning I Kungälv planeras en ny stadsdel i direkt anslutning till E6 på den så kallade Kongahälla-tomten. Den nya stadsdelen är tänkt

Läs mer

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum

Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Uppdragsnr: 10153637 1 (6) Fördjupad riskbedömning för bensinstation/farligt gods Brottkärr Närcentrum Bakgrund WSP Brand & Risk har tidigare gjort en kvalitativ riskbedömning (1) i samband med förstudie

Läs mer

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar)

BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk och samhällsrisk (riskberäkningar) 1 RISKANALYS INFÖR DETALJPLAN KRISTINEBERSOMRÅDET, VALLENTUNA KOMMUN RISKANALYS MED AVSEENDE PÅ HANTERING OCH TRANSPORT AV FARLIGA ÄMNEN KRING DETALJPLANEOMRÅDET BILAGA 3 Underlag för beräkning av individrisk

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

RISKANALYS RIMBO-TOMTA 1:30, 1:37, 1:42, 1:45-47 med flera

RISKANALYS RIMBO-TOMTA 1:30, 1:37, 1:42, 1:45-47 med flera RISKANALYS RIMBOTOMTA 1:30, 1:37, 1:42, 1:4547 med flera Norrtälje kommun Dokumentinformation Projektnamn: Dokumenttyp: RimboTomta 1:30, 1:37, 1:42, 1:4547 m.fl. Norrtälje kommun Riskanalys rapport Uppdragsnummer:

Läs mer

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18

PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum. Avseende transport av farligt gods på E18 Uppdragsnr: 10146483 1 (5) PM - Skyddsåtgärder Arninge Resecentrum Avseende transport av farligt gods på E18 Inledning Denna PM utgör en beskrivning av vilka effekter de riskreducerande åtgärderna skyddsavstånd,

Läs mer

RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods

RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods RISKUTREDNING - FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transporter av farligt gods HAJOM Årjängs kommun Slutgiltig handling 2009-10-13 Upprättad av: Kim Wikberg Kontrollerad av: Fredrik Larsson Godkänd av: Kim

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE

UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE UPPLANDS VÄSBY KOMMUN UPPDRAGSNUMMER UTREDNING GÄLLANDE UTFORMNING AV RISKREDUCERANDE ÅTGÄRD, DETALJPLAN HÖGVRETEN NIBBLE VERSION 1.2 SWECO SOFIA PERSSON JOHAN NIMMERMARK 1 (8) 2013-06-14 S w e co E n

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

Riskanalys Freden Större 11, Sundbyberg - avseende närhet till bensinstation

Riskanalys Freden Större 11, Sundbyberg - avseende närhet till bensinstation Riskanalys Freden Större 11, Sundbyberg - avseende närhet till bensinstation Plansamråd sommaren 2012 Stockholm Karlstad Falun Gävle Lidköping Örebro Brandskyddslaget AB Box 9196 Långholmsgatan 27, 10

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse intill bensinstation och farligt gods-led. Alkoven Huddinge kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: 017-08-08

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman

Storumans kommun. Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman Storumans kommun Riskbedömning för detaljplan kv Rönnen med avseende på farligt godstransporter på E12/E45, Storuman 2016-10-24 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsning...

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer

Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer Uppdragsnamn Sicklaön 362:2, Enspännarvägen Uppdragsnummer 108790 Handläggare Rosie Kvål Internkontroll Pierre Wahlqvist, 20160324 Uppdragsgivare JM AB, Lars Borgman Datum 2017-01-30 Utlåtande risk Bakgrund

Läs mer

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ

PM RISKUTREDNING VÄXJÖ -14 UPPDRAG Riskanalys UPPDRAGSNUMMER 11004878-001 UPPDRAGSLEDARE Johan Gustavsson UPPRÄTTAD AV Egzon Haliti DATUM Inledning Syftet med detta PM är att bedöma vilka risker som transporter av farligt gods

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. Wermlands Bygg AB Handläggare Egenkontroll Internkontroll

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. Wermlands Bygg AB Handläggare Egenkontroll Internkontroll Uppdragsnamn Karlberg 2:281, Grums Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Wermlands Bygg AB 109888 2017-01-12 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Erik Hall Midholm EHM 2017-01-12 RKL 2017-01-12 Hantering

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN

KOMPLETTERING RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUNDS KOMMUN Östersunds kommun, Riskutredning Ångbryggeriet UPPDRAGSNUMMER 13002950 RISKUTREDNING ÅNGBRYGGERIET ÖSTERSUNDS KOMMUN ÖSTERSUND VATTEN OCH MILJÖ HELENA FUREMAN UPPDRAGSLEDARE DAVID RANSTRÖM

Läs mer

Riskbedömning Fröfjärden och Fredspipan, Sundbypark

Riskbedömning Fröfjärden och Fredspipan, Sundbypark Uppdragsnamn Fröfjärden och Fredspipan, Sundbybark Uppdragsnummer 108743 Handläggare Lisa Smas Internkontroll Rosie Kvål Uppdragsgivare Skanska Sverige AB, Nya Hem Stockholm Datum 2015-12-15 Riskbedömning

Läs mer

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen)

Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) Riskutredning med avseende på transporter av farligt gods, enligt RIKTSAM. (Riktlinjer för riskhänsyn i samhällsplaneringen) bilaga till Detaljplan för KLIPPAN 3:8, del av INDUSTRIOMRÅDE I KLIPPAN, vid

Läs mer

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM

MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM RISKUTREDNING MAGASINET 1, HÄSSLEHOLM PRELIMINÄRHANDLING 2015-09-25 Uppdrag 258868, Dp Hässleholm Brinova Titel på rapport: Riskutredning Magasinet 1, Hässleholm Status: Preliminärhandling Datum: 2015-09-25

Läs mer

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning,

Utlåtande uppdatering av farligt godsutredning, Handläggare Sohrab Nassiri Tel 010 505 32 42 Mobil 0722 42 88 97 E-post Sohrab.nassiri@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Emelie Johansson Box 225 443 25 Lerum Datum 2016-03-03 Projekt-ID 719727 Granskad

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten reviderad 2019-05-07 Datum: 2019-05-07 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund

Läs mer

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden

Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Riskanalys Kalmar Kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot närliggande verksamheter i samband med ny detaljplan för Södra staden Uppdragsgivare: Kalmar Kommun Kontaktperson: Hanna Dahmberg Uppdragsnummer:

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20

Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20 Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-05-08 Erik Hedman Kronetorp 1:1, Burlöv riskbedömning avseende transport av farligt gods på väg E22 och väg E6/E20 Detta dokument utgör en enkel riskbedömning för Kronetorp

Läs mer

PM: Olycksrisker detaljplan för del av Glödlampan 15, Nyköping

PM: Olycksrisker detaljplan för del av Glödlampan 15, Nyköping PM: Olycksrisker detaljplan för del av Glödlampan 15, Nyköping 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Nyköpings kommun i samband med planarbete för Glödlampan 15 i Nyköping. Planområdet utgörs i

Läs mer

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26

Bilaga riskanalys. Läggs in här. Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Detaljplan för Focken 5 inom Haga, Umeå kommun 20013-10-11 Bilaga riskanalys Läggs in här Riskanalys avseende farligt gods för planområde Focken, Umeå Rapport 2013-09-26 Uppdragsnummer: 249616 Uppdragsansvarig:

Läs mer

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM

RISKBEDÖMNING STORA BRÅTA, LERUM repo001.docx 2012-03-2914 UPPDRAGSNUMMER 1340010000 EN KVALITATIV RISKBEDÖMNING MED AVSEEENDE PÅ TRANSPORTER AV FARLIGT GODS INFÖR PLANERAD ETABLERING AV BOSTÄDER I STORA BRÅTA, LERUMS KOMMUN Sweco Environment

Läs mer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR NYBYGGNAD AV BOSTÄDER

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR NYBYGGNAD AV BOSTÄDER DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR NYBYGGNAD AV BOSTÄDER Kv. Linneduken 1 Bromma, Stockholm Stad Slutgiltig handling 2009-06-11 Upprättad av: Rebecca Zetterberg Kontrollerad av: Fredrik Larsson Godkänd av: Hanna

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21

PM Farligt gods. Skövde Slakteri. Tillbyggnad vid farligt godsled. Aspelundsvägen Skövde kommun 2015-01-21 Skövde Slakteri Tillbyggnad vid farligt godsled Aspelundsvägen Skövde kommun PM Farligt gods 2015-01-21 FAST Engineering AB Civilingenjör 2 Dokumentinformation Uppdragsnummer (internt): 2015-044 Dokumenttitel:

Läs mer

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING

ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Projekt Projektnummer Kv Vitsippan 104694 Handläggare Datum Rosie Kvål 2011-05-20 Internkontroll Datum Erik Midholm 2011-05-18 ÖVERSIKTLIG RISKBESKRIVNING Inledning Inom kv Vitsippan i Borås kommun planeras

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE UPPDRAGSNUMMER: 3840149000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN HARSTENSLYCKE 1:17 SWECO ENVIRONMENT AB Handläggare: Martin Bjarke Linda Hallberg Uppdragsledare: Erik Mejer Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN

KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN Riskutredning avseende transport av farligt gods KV. GASVERKET 1, KRISTIANSTAD KOMMUN PROJEKTNUMMER: 262684 2015-06-26 Uppdrag: 262684, Riskhänsyn detaljplan Gasverket 1, Kristianstad Titel på rapport:

Läs mer

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m.

Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods. Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. 1 (21) Riskanalys avseende hantering och transport av farligt gods Underlag till förslag till detaljplan för Hornsbergs bussdepå m.m. Kristineberg, Stockholm BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR 2 (21) A.1 INLEDNING

Läs mer

Riskbedömning transporter farligt gods

Riskbedömning transporter farligt gods PM Riskbedömning transporter farligt gods Detaljplan för Moviken 3:1 m.fl., Mariestads kommun Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2018-11-06 Datum: 2018-11-06 Dnr: KS 2017/00375 Sida: 2 (10) Bakgrund Kommunstyrelsens

Läs mer

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS

SBK Värmland AB Patrick Ahlgren PAN LSS Uppdragsnamn Östmarkskorset, Torsby Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum SBK Värmland AB 112132 2019-03-04 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Patrick Ahlgren PAN 2019-03-04 LSS 2019-03-04 Inom fastigheten

Läs mer

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr

Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Karlstad Kommun Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Slutrapport Malmö 2018-06-14 Riskutredning detaljplan Södra Kroppkärr Datum 2018-06-14 Uppdragsnummer 1320035129 Utgåva/Status Slutrapport Olle

Läs mer

Riskanalys avseende olyckor med farligt gods

Riskanalys avseende olyckor med farligt gods Riskanalys avseende olyckor med farligt gods Detaljplan för Röstånga 3:92, del av Röstånga 5:45, Billingevägen m. fl. i Röstånga samhälle, Svalövs kommun 2010-03-24 Sida 2 (22) Riskanalys avseende olyckor

Läs mer

PM Risk - Elevhem Karlberg

PM Risk - Elevhem Karlberg Uppdragsnamn Karlberg, elevhem Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum CF Møller 109416 2016-07-19 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 160719 PWt 160715 PM Risk - Elevhem Karlberg Bakgrund

Läs mer

Hur arbetar konsulten?

Hur arbetar konsulten? Hur arbetar konsulten? En konsults erfarenheter från arbete med riskhantering ur ett samhällsplaneringsperspektiv Fredrik Nystedt Upplägg Varför visa riskhänsyn? Viktiga begrepp Konsultens roll Metoder

Läs mer

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Projekt Projektnummer Lokstallet 6, Stockholm 106015 Handläggare Datum Erik Hall Midholm 2013-07-11 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2013-07-11 PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Bakgrund och syfte

Läs mer

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251

Lantmannen 7, Falköpings kommun. PM - Olycksrisker. Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Lantmannen 7, Falköpings kommun PM - Olycksrisker Structor Riskbyrån AB, Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Org.nr. 556872-1251 Projektledning och administration Beställare Falköpings kommun Datum 2014-12-19

Läs mer

Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun

Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun Riskbedömning Mönsterås kommun Utredning av bensinmacks riskpåverkan mot Kv. Musseronen 1 m.fl. Mönsterås kommun Uppdragsgivare: Mönsterås kommun Kontaktperson: Henrik Eriksson Uppdragsnummer: 14-054 Datum:

Läs mer

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN. Avseende transport av farligt gods på ny sträckning av E18 i Eriksberg

ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN. Avseende transport av farligt gods på ny sträckning av E18 i Eriksberg ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING FÖR FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN Avseende transport av farligt gods på ny sträckning av E18 i Eriksberg Karlstad kommun Slutgiltig handling 2008-11-10 Upprättad av: Katarina Malmkvist

Läs mer

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Briab Brand & Riskingenjörerna AB United Spaces STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 211 19 Malmö Org nr 556630-7657 1 av 6 Svalövs kommun Samhällsbyggnadsnämnden Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Utlåtande gällande

Läs mer

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods

Riskhantering i detaljplaneprocessen. Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Riskhantering i detaljplaneprocessen Riskpolicy för markanvändning intill transportleder för farligt gods Inledning Riskhantering i samhällsplaneringen har fått en framträdande roll då behovet av att

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

BILAGA B KONSEKVENSBERÄKNINGAR. 2013 11 01 Status

BILAGA B KONSEKVENSBERÄKNINGAR. 2013 11 01 Status Dokumenttyp BILAGA B KONSEKVENSBERÄKNINGAR Vega DP 2 och 4 Datum 2013 11 01 Status Planeringsunderlag Handläggare Rosie Kvål Tel: 08 588 188 84 E post: rosie.kval@brandskyddslaget.se Internkontroll Erik

Läs mer

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun Dnr SBN/2011:226 Riskanalys VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 2(9) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Områdesbeskrivning... 3 - Detaljplan...

Läs mer

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling

1 (12) Skate- och aktivitetspark. Rättvik Rättviks kommun. Plannummer XXXX. Riskanalys. Samrådshandling 1 (12) Skate- och aktivitetspark Rättvik Rättviks kommun Riskanalys Plannummer XXXX Samrådshandling 2 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING.. OMRÅDEN... Vid Stationen.. Gamla tennisplanen.. På Helsingland...

Läs mer

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Riskanalys. Del av Sandås 2:7, Kalmar kommun. Preliminär handling. Uppdragsnummer Kalmar Norra Långgatan 1 Tel: Upprättad 2017-09-15 (rev. 2018-05-17), Riskanalys med avseende på transporter av farligt gods och närliggande industriverksamhet Preliminär handling Uppdragsnummer 17177 Kalmar Norra Långgatan 1 Tel:

Läs mer

Riskutredning Arlandastad Norra Preliminär

Riskutredning Arlandastad Norra Preliminär Riskutredning Arlandastad Norra Stockholm 2013-05-20 Riskutredning för Arlanda Stad Norra Datum 2013-05-20 Uppdragsnummer 61381357106 Utgåva/Status Rapport Per Stein Handläggare Lennart Hammar Granskare

Läs mer

Riskutredning avseende detaljplan Strand Hotell, Dalarö 2:132

Riskutredning avseende detaljplan Strand Hotell, Dalarö 2:132 Haninge kommun Riskutredning avseende detaljplan Strand Hotell, Dalarö 2:132 SLUTRAPPORT Uppsala 2014-05-28 Riskutredning avseende detaljplan Strand Hotell, Dalarö 2:132 Datum 2014-05-28 Uppdragsnummer

Läs mer

Café Ekudden, Danderyds kommun, Risk-PM angående riskhänsyn i detaljplaneprocessen 1 Inledning

Café Ekudden, Danderyds kommun, Risk-PM angående riskhänsyn i detaljplaneprocessen 1 Inledning RISK-PM 2014-01-20 Arnfinn Röste arnfinn.roste@gmail.com Café Ekudden, Danderyds kommun, Risk-PM angående riskhänsyn i detaljplaneprocessen 1 Inledning Detta PM är upprättat av civilingenjörer i riskhantering/brandingenjörer

Läs mer

RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE

RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE RISKUTREDNING FÖR INDUSTRIFASTIGHET I HANINGE med avseende på transporter av farligt gods på väg 73 Stockholm SWECO VIAK AB Daniel Persson Uppdragsnummer 1150645000 SWECO VIAK Gjörwellsgatan 22 Box 34044,

Läs mer

Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun

Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun Inledande riskanalys Detaljplan Ribby Ängar 4, Haninge kommun - avseende närheten till transportled för farligt gods www.brandskyddslaget.se Stockholm Box 9196 102 73 Stockholm Tel: 08 588 188 00 Fax:

Läs mer

2 Beskrivning av ändrade förutsättningar

2 Beskrivning av ändrade förutsättningar Author Fredrik Zachrisson Phone +46 10 505 47 41 Mobile + 46 (0)76-772 43 53 E-mail fredrik.zachrisson@afconsult.com Recipient Håbo Kommun Plan- och utvecklingsavdelningen Märit Olofsson Nääs 746 80 Bålsta

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum. AB Familjebostäder Handläggare Egenkontroll Internkontroll. Rosie Kvål RKL LSS Uppdragsnamn Lådkameran Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum AB Familjebostäder 109589 2016-10-13 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161013 LSS 161013 PM Risk - Lådkameran Bakgrund och

Läs mer

Tierps Kommun. Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292. Stockholm

Tierps Kommun. Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292. Stockholm Tierps Kommun Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods på väg 292 Stockholm 2018-01-23 Riskanalys för detaljplan Triangelparken avseende transporter av farligt gods

Läs mer

Kv Spaken 1 och 2, Hägernäs, Täby kommun

Kv Spaken 1 och 2, Hägernäs, Täby kommun Kv Spaken 1 och 2, Hägernäs, Täby kommun Nybyggnad av flerbostadshus Riskbedömning Utgåva 2 Markus Melin Brandingenjör/ Civilingenjör riskhantering Handläggare Daniel Fridström Brandingenjör/ Civilingenjör

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

Kv Viksjö 3:577, Banangränd, Risk-PM angående detaljplan

Kv Viksjö 3:577, Banangränd, Risk-PM angående detaljplan RISK-PM 2016-01-14 Jonny Youssef S och J Tomt AB Axvägen 41, lgh nr 1202 175 51 Järfälla Kv Viksjö 3:577, Banangränd, Risk-PM angående detaljplan 1 Inledning Detta PM är upprättat av civilingenjör i riskhantering/brandingenjörer

Läs mer

Riskutredning. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås. Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan.

Riskutredning. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås. Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan. Kv. Kungsängen & Sågklingan, Västerås Undersökning av risker kring fastigheterna Kungsängen och Sågklingan. Version nr: Ver-4 Datum: 110421 Ändring: - Uppdragsnummer: 11-155 Handläggare: Robin Palmgren,

Läs mer

RISKANALYS. Avseende farligt godstransporter på Vendevägen. Danderyds sjukhus. Danderyds kommun. Uppdragsnummer:

RISKANALYS. Avseende farligt godstransporter på Vendevägen. Danderyds sjukhus. Danderyds kommun. Uppdragsnummer: RISKANALYS Avseende farligt godstransporter på Vendevägen Danderyds sjukhus Danderyds kommun Uppdragsnummer: 10080046 Datum: 2006-07-11 Antal sidor: 32 Upprättad av: Therés Möller 1 (31) Dokumentinformation

Läs mer

BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum

BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum Dokumenttyp BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum 2015-02-20 Status Granskningshandling Handläggare Rosie Kvål Tel: 08-588 188 84 E-post: rosie.kval@brandskyddslaget.se Internkontroll

Läs mer

RISKANALYS Granitvägen Tyresö Datum Status

RISKANALYS Granitvägen Tyresö Datum Status Dokumenttyp RISKANALYS Granitvägen Tyresö Datum 2016-04-26 Status Underlag till detaljplan Handläggare Rosie Kvål Tel: 08-588 188 84 E-post: rosie.kval@brandskyddslaget.se Internkontroll Lisa Smas Uppdragsledare

Läs mer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR PROGRAMOMRÅDE, STEG 2 Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR PROGRAMOMRÅDE, STEG 2 Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR PROGRAMOMRÅDE, STEG 2 Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C Pottholmen, Karlskrona Granskningshandling 2012-05-15 Dokumentinformation Process: Skede:

Läs mer

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04

Riskbedömning för Norrköpings resecentrum. Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Riskbedömning för Norrköpings resecentrum Järnvägstrafik och transport av farligt gods på väg 2015-02-04 Uppdragsgivare Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret 601 81 Norrköping WSP kontaktperson Henrik

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led.

Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av bostadshus intill bensinstation och farligt gods-led. Norra och södra låset. Huddinge kommun Dokument: Riskanalys Version nummer: Datum

Läs mer

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2

Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 Datum 2014-03-25 Internt granskad av: Stefan Nilsson David Winberg Riskanalys Barkabystaden 2 steg 2 1. Bakgrund En ny detaljplan håller på att arbetas fram för området Barkabystaden 2 i Järfälla kommun.

Läs mer

RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS

RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS VÄSTERRÅDA HANDELSOMRÅDE OCH KV. SVARVEN MM MELLERUDS KOMMUN RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORT AV FARLIGT GODS : 211-7-7 Reviderad: --- Uppdragsansvarig: Civilingenjör/Brandingenjör Kungsgatan 48 B 411 15

Läs mer

Nybyggnation av flerbostadshus

Nybyggnation av flerbostadshus www.sakerhetspartner.se Nybyggnation av flerbostadshus Gamlestan 22:4 Skeppshandel AB Riskutredning -Förstudie detaljplansändring Dokumentstatus: Underlag till bygglov Version nummer: Datum aktuell version:

Läs mer

Coop Fastigheter AB. Grovriskanalys vid planering av detaljplan för verksamhetsområde Gruvbron 2, Falun. Grontmij AB Södra Norrland

Coop Fastigheter AB. Grovriskanalys vid planering av detaljplan för verksamhetsområde Gruvbron 2, Falun. Grontmij AB Södra Norrland Coop Fastigheter AB Grovriskanalys vid planering av detaljplan för verksamhetsområde Gruvbron 2, Falun Grontmij AB Södra Norrland Vår referens Södra Norrland, Jens Eklöf Rapport Namnteckning Granskad av

Läs mer

Riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde

Riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde TOLUST ETT AB av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde SLUTLIG RAPPORT 2012-10-29 Översiktlig riskutredning av omgivningspåverkande verksamheter från Munksjö fabriksområde Datum

Läs mer

RISKHÄNSYN I PLANERING

RISKHÄNSYN I PLANERING HAMMARSHUS, KRISTIANSTADS KOMMUN RISKHÄNSYN I PLANERING Detaljplan för Hammar 9:151, del av, m fl, inom Hammarområdet i Kristianstad RAPPORT Uppdragsgivare: Kristianstads Kommun Kontaktperson: Marie Nilsson

Läs mer

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY

RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY UPPDRAGSNUMMER: 1270894000 RISKUTREDNING AVSEENDE FARLIGT GODS FÖR FASTIGHETEN SEGERSBY 2 SWECO ENVIRONMENT AB Uppdragsledare: Martin Bjarke Handläggare: Marika Karras Granskare: David Winberg Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning

RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning RISKBEDÖMNING TALLBACKEN ÖSTERSUNDS KOMMUN 2007-01-23 Philippe Samson, uppdragsansvarig Tommy Johnson, kvalitetsgranskning Utredningen har gjorts på uppdrag av Fältjägaren Fastigheter AB Projektnummer:

Läs mer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING, Pottholmen, Karlskrona STEG 3. Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C. Rapport 2015-02-12

DETALJERAD RISKBEDÖMNING, Pottholmen, Karlskrona STEG 3. Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C. Rapport 2015-02-12 DETALJERAD RISKBEDÖMNING, Pottholmen, Karlskrona STEG 3 Transporter av farligt gods på Infartsleden samt Karlskrona C Rapport 2015-02-12 Dokumentinformation Process: Skede: Uppdragsgivare: Fysisk planering

Läs mer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Transport av farligt gods på väg samt bensinstationer

DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Transport av farligt gods på väg samt bensinstationer DETALJERAD RISKBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN 2012-12-14 WSP Brand & Risk Box 574 201 25 Malmö Tel: +46 40 35 42 00 WSP Sverige AB 556057-4880 Stockholm www.wspgroup.se Process: Skede/lagrum: Uppdragsgivare:

Läs mer

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka

1 Inledning MEMO. 1.1 Bakgrund och syfte. 1.2 Metod. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka MEMO TITEL DATUM 27 juni 2019 TILL FRÅN PROJEKTNR. Kvalitativ riskutredning avseende transporter av farligt gods Hede 3:122, Kungsbacka Ann-Louise Hulter Viktor Sturegård A127006 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer