Skogens miljövärden Medelpad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skogens miljövärden Medelpad"

Transkript

1 Skogens miljövärden Medelpad Mjösjön 1:1, Ånge kommun Beskrivning: Ett självföryngrat bestånd på ca 33 hektar med blandskog som uppkommit efter skogsbrand och dimensionshuggning på 1800-talet. Numera domineras området av lövträd med enstaka spridda tallar, efter att en selektiv avverkning har gjorts där vi har huggit gran för att främja löv. Området drabbades av stormen Ivar och en stor mängd lövträd blåste då omkull. Åtgärd: Naturvårdsbränning där minst 70 procent av de kvarvarande lövträden överlever och förhoppningsvis får flera av tallarna brandskador. Den planerade bränningen ska varieras i tändningsmönster och intensitet för att skapa så stor variation som möjligt. Motormanuella metoder ska användas för att skapa mekaniska skador på främst tall för att få dessa att kådimpregnera veden och få en något lägre tillväxt under några år som ger tätare ved. En del av målsättningen är att skapa ny föryngring av både löv och tall. Råsjö 1:3, Ånge kommun Beskrivning: Mycket lövrik, äldre blandskog som är naturligt uppkommen efter dimensionsavverkningar i mitten av 1800-talet. Här finns rikligt med äldre mossbeklädda stubbar som vittnar om tidigare huggningar. Lövandelen är i dag minst 40 procent av virkesförrådet, främst björk och asp, varav en del aspar är mycket grova. Det finns enstaka sälgar och det är ont om död ved. Åtgärd: Lövgynnande avverkningar där i princip all gran utom naturvärdesgranar avverkas för att gynna löv. I avverkningen kommer en hel del klenare träd att tryckas omkull av skördaren innan de kapas för att skapa ett parti med blottad mineraljord som underlättar för fröföryngring. Stormfällda granar kommer att användas för att skapa beteshinder kring utvalda grupper av asp. Klena och lutande sälgar kommer att toppkapas för att minimera risken att de blåser omkull och på så sätt kommer stubbskotten långt ovanför beteshöjden. Toppdelen lämnas kvar. Ett flertal klenare träd (ca 5-10 st/ha) skadas medvetet av skördaren. Målsättningen är en glesare skog med grova lövträd av både björk och asp samt naturligt fröföryngrad asp och sälg. Skogens miljövärden Medelpad.docx Sida 1 (5)

2 Grubban 2:1, Härjedalens kommun Beskrivning: Den 43 ha stora trakten är rik på lövträd, främst björk och asp. De flesta av asparna är medelålders eller relativt klena. Det finns endast enstaka riktigt grova aspar, däremot finns det en del grova björkar och enstaka spridda sälgar. Beståndet är rikt på brandspår i form av kolade stubbar med multipla brandljud, minst 4-5 ljud. Det finns rikligt med död ved, främst lövträd och då i huvudsak av björk. Det är ett litet värde på gran och beståndet lämpar sig utmärkt för en HF8 där vi lyfter fram och förstärker lövvärden. Åtgärd: Målet med skötsel är att skapa ett lövdominerat bestånd genom uttag av gran och att skapa förutsättningar för en ny föryngring av lövträd, främst asp och sälg. Både asp och sälg ska skyddas från älgbete genom aktiva åtgärder som t ex att vi skapar beteshinder av vindfällen av gran och fällda björkar som läggs runt grupper av aspar och runt enstaka sälgar där mineraljorden blottlagts. Skördaren kan skapa fläckar av bar mineraljord genom att rotrycka smågran. Större granar kan knuffas omkull med kranen för att sedan kapas och apteras. På så sätt skapar vi blottor med bar mineraljord där både asp- och sälgfrön kan gro. Skördare ska också aptera vindfällen av gran för att skapa beteshinder, och även fälla och kapa björkar i lämpliga längder för att använda dessa vid beteshinder. Skördaren ska också skada ett antal lövträd per hektar (5 st/ha av björk och asp är lämpligt) för att skapa en fördröjd mortalitet. Långa slanka sälgar som lutar och som kan förväntas blåsa omkull efter avverkning högkapas så högt det går. Toppdelen lämnas kvar. Kettilsberget 1:1, Härjedalens kommun Beskrivning: Äldre lövrik blandskog, där lövandelen är procent av främst björk och asp. Grova aspar förekommer, spridda över hela området. Beståndet är påverkat av både dimensionshuggningar från mitten och slutet av 1800-talet, och av skogsbränder. Det finns rikligt med brandspår i form av kolade stubbar med multipla brandljud. Det är relativt rikligt med död ved, både löv- och barrved, men främst av gran som har tillkommit i stormarna Dagmar och Ivar. som lämnas orörda. Ett stort antal träd skadas medvetet av skördaren under avverkningsfasen, ca 5-10 st/ha. I de delar av beståndet som är talldominerade lämnas Skogens miljövärden Medelpad.docx Sida 2 (5)

3 förhållandevis många tallar, där ett stort antal medvetet skadas av skördaren. Granvindfällen flyttas så att de utgör ett beteshinder i de luckor som skapas under arbetet. Målsättningen är att få en ny föryngring samt att skapa grövre lövträd. Dessa skapas enklast genom att glesa ut skogen tillräckligt mycket för att ge förutsättning för ökad diametertillväxt. Julåsen 3:1, Ånge kommun Beskrivning: Lövrik grandominerad skog, där det är rikligt med björk och asp samt enstaka spridda sälgar, ofta i stolar. Det finns väldigt låga naturvärden på gran, endast enstaka spridda naturvärdesgranar. Lövträden är förhållandevis unga, ca år, vilket tyder på att området har varit hårt huggen i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet. Marken är bitvis fuktig. som lämnas orörda. Skördaren ska rotrycka små undertryckta granar och knuffa omkull klenare massavedsgranar för att på så sätt skapa bara fläckar med mineraljord. Skördaren ska dessutom skada ca 5 träd per hektar och kapa björkar för att lägga upp död ved i soligt läge, vilket gynnar värmeälskande vedinsekter. Långskog 1:5, Sundsvalls kommun Beskrivning: Två områden som ligger en bit från varandra men som är likartade. Lövrika bestånd, med björk och hög andel asp. Bestånden domineras av gran som är något yngre än lövträden. Historiken för områdena består förmodligen av en omfattande huggning i början av 1900-talet, där det mesta höggs, varefter lövet har kunnat utvecklas. Det ena beståndet har plockats på vindfällen efter stormen Ivar. Det finns ytterst lite död ved då bestånden är förhållandevis unga. Åtgärd: Uthuggning av gran, förutom enstaka naturvärdesgranar. Ett stort antal träd skadas medvetet av skördaren under avverkningsfasen, ca 5-10 st/ha. Målsättningen är att skapa grövre lövträd. Dessa skapas enklast genom att glesa ut skogen tillräckligt mycket för att ge förutsättning för ökad diametertillväxt. Skogens miljövärden Medelpad.docx Sida 3 (5)

4 Laxsjön 1:1, Timrå kommun Beskrivning: Objektet består av två bestånd med helt olika skötsel. Det ena objektet är ca 24 ha stort och är ett lövrikt bestånd som blev hårt drabbat i stormen Ivar och där det har tagits ut vindfällen. Beståndet är i dag luckigt där vissa bitar fortfarande är grandominerade med hög lövandel. Det är mest asp i området, men det finns grova björkar spridda. Det andra objektet är ett långsmalt niplandskap längs Laxsjöån med fantastiska tallvärden. Här finns månghundraåriga tallar spridda i de krång som ligger mellan de djupt nedskurna dalgångarna. I niporna och på krången har granen vandrat in och de dominerar i dag. För att säkerställa tallens fortsatta existens i området behövs det radikala åtgärder. Åtgärd: I det lövrika beståndet kommer vi att hugga ut gran för att skapa ett 24 hektar stort lövdominerat bestånd. Området glesas ut så att lövträden kan växa sig grövre och det skapas förutsättningar för en ny fröetablering i de rotvältor som finns där. I det andra objekter behöver vi plocka ut granen för att på sikt gynna tall. Granen behöver plockas ut för att skapa en säkrare naturvårdsbränning. Skulle granen lämnas kvar finns det risk att granarna plockar upp branden i trädkronorna, vilket markant ökar risken både för de äldre tallarnas överlevnad och risken för långväga glödkast. Vrångtjärn 4:1, Sundsvalls kommun Beskrivning: Påtagligt lövrik skog som i dag domineras av gran, men där lövträden, framför allt grov asp, utgör ca procent av volymen. Delar av beståndet drabbades hårt av stormen Ivar och har plockats på granvindfällen. Beståndet har förmodligen uppkommit efter hårda huggningar i slutet av 1800-talet, som kanske var en följd av en skogsbrand. Åtgärd: Uthuggning av gran för att på sikt skapa ett glest aspdominerat bestånd där asparna kan växa sig ännu grövre. De granvindfällen som finns kvar inom beståndet flyttas så att de utgör ett beteshinder i de luckor som skapas under arbetet. Målsättningen är, förutom en högre diametertillväxt, även att få en ny föryngring. Dessutom på sikt skapa grövre död lövved. Skogens miljövärden Medelpad.docx Sida 4 (5)

5 Stordalen 1:1, Härnösands kommun Beskrivning: Äldre lövrik, grov granskog i brant terräng. Lövandelen är procent, främst grov asp och ett antal grova björkar. Sluttningen blev hårt påverkad av de stormarna Dagmar och Ivar med mycket vinfällen som följd. Stora områden i den nordvästra delen av sluttningen har helt undantagits från skogsbruk på grund av den höga andelen död granved. Det finns två mycket asprika områden i den centrala delen av sluttningen och där börjar granen ta över allt mer. I de områdena är det större variation i diameter och ålder hos asparna än i sluttningen i övrigt. Flerhundraåriga tallar är spridda i hela sluttningen och vittnar om skogshistorien i området. Lövet har mest troligt uppkommit efter hårda avverkningar i mitten eller slutet av 1800-talet. Förmodligen har det också förekommit intensivt skogsbete i sluttningen som är mycket bördig. som lämnas orörda. Även alla gamla tallar lämnas kvar. Ett stort antal lövträd skadas medvetet av skördaren under avverkningsfasen, ca st/ha. Målsättningen är att få en ny föryngring och att skapa grövre lövträd. Dessa skapas enklast genom att glesa ut skogen tillräckligt mycket för att ge förutsättning för ökad diametertillväxt. Efter uthuggning är området planerat för bränning. Skogens miljövärden Medelpad.docx Sida 5 (5)

1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS)

1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS) 1 Checklista för åtgärder i Naturvård / Skötsel bestånd (NS) (Listan ska även användas för generella naturvårdhuggningar) Man kan grovt dela upp NS bestånd i två kategorier. Dels en kategori som utgörs

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [10] 2011-12-02 Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och

Läs mer

Skötselplan för naturmark N i detaljplanen Knutsbo

Skötselplan för naturmark N i detaljplanen Knutsbo Janolof Hermansson RAPPORT 1(11) Skötselplan för naturmark N i detaljplanen Knutsbo Uppdragsgivare: Anas Skaef 2(11) Sammanfattning Området som betecknas natur (N) i detaljplanen är egentligen för smalt

Läs mer

Avdelningsbeskrivning

Avdelningsbeskrivning r % 1 1,1 1 75 S1 T20 170 187 PG ² 90100 21 15 1300 24 Ojmnt Sista 1 25 47 3,6 iv¹ Spec vrden:slu artdata 1 %. Evighetstrd Branter Sp kantz m sjö Torr (1) 2 1,7 1 115 S2 T22 190 304 PG ² X0000 31 21 550

Läs mer

Bilaga 2. Förteckning över objekt där hänsyn bör tas. Objektnummer hänvisar till karta.

Bilaga 2. Förteckning över objekt där hänsyn bör tas. Objektnummer hänvisar till karta. Bilaga 2. Förteckning över objekt där hänsyn bör tas. Objektnummer hänvisar till karta. Östra sträckningen Trekilen- Stocklunda Objekt-nr Biotoptyp Y- 1 Rikkärr 146 36 53 704 60 06 Våtmark av rikkärrskaraktär.

Läs mer

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län Ägare Adress Dagrun Fransson Hjälmseryd 570 02 Stockaryd Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20120823

Läs mer

Skötselplan Brunn 2:1

Skötselplan Brunn 2:1 Skötselplan Brunn 2:1 M:\Uppdrag\Brunn\Skötselplan Brunn.docx Skogsstyrelsen 2016-02-10 2(5) Skötselplan för Brunn 2:1, Värmdö kommun Denna skötselplan innehåller förslag på åtgärder inom de delar som

Läs mer

4.Östra Täby. 4. Östra Täby. Skala 1:18000

4.Östra Täby. 4. Östra Täby. Skala 1:18000 4. Östra Täby 1 2 3 4 9 5 6 10 11 8 12 7 13 Skala 1:18000 177 4. Östra Täby 1. Jaktvillans naturpark Arninge Kundvägen = Fornlämningsområde Skala 1:2000 = Fornminnesobjekt =Kulturlämning 178 1. Jaktvillans

Läs mer

Naturvård i NS-bestånd

Naturvård i NS-bestånd Naturvård i NS-bestånd 2 naturvård i ns-bestånd Den här fälthandlingen Denna fälthandledning är framtagen av Södra Skogs miljöavdelning. Handledningen skall vara ett stöd för dem som planerar och utför

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [8] Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och kommer att

Läs mer

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11 SKOGSBRUKSPLAN Flasbjörke 11 Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 2 0,0 0,1 7 20 0 1 71 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm

Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm Skogsbruksplan för fastigheten Kalvön 1:1, Värmdö, Stockholm Församling: Djurö, Möja och Nämdö Kommun: Värmdö Inventeringstidpunkt 2015-01-05 Planen avser tiden 2015-01-05-2025-01-05 Framskriven t.o.m.

Läs mer

Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004.

Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004. Beskrivning av naturvärden för naturvårdsavtal 303/2004. Området består av en barrskogsdominerad udde och angränsande småöar i Vättern. Strandlinjen är ca 3 km. Mot stora delar av stranden och på öarna

Läs mer

Skogsbruksplan. Släthult 1:26 Misterhult Oskarshamn Kalmar län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress. Oskarshamns kommun BOX 706 OSKARSHAMN

Skogsbruksplan. Släthult 1:26 Misterhult Oskarshamn Kalmar län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress. Oskarshamns kommun BOX 706 OSKARSHAMN Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Släthult 1:26 Misterhult Oskarshamn Kalmar län Ägare Adress Oskarshamns kommun BOX 706 OSKARSHAMN Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-8 2014-2023

Läs mer

Skoglig inventering/naturvärdesinventering inom Grundviken

Skoglig inventering/naturvärdesinventering inom Grundviken Östra Värmlands distrikt Magnus Nordström Gräsdalsgatan 15, 653 43 Karlstad magnus.nordstrom@skogsstyrelsen.se Tfn 054-55 57 18 RAPPORT GRUNDVIKEN 1(6) Datum 2010-07-02 Er referens Catharina Knutsson Karlstads

Läs mer

Skogsbruksplan. Del av Guleboda 1:12 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Del av Guleboda 1:12 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Del av Guleboda :2 Älmeboda Tingsryd Kronobergs län Ägare Adress Anders Karlsson Guleboda 2 360 23 Älmeboda Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman

Läs mer

Bilaga. Beskrivningar av naturvärdesobjekt Björnekullarna

Bilaga. Beskrivningar av naturvärdesobjekt Björnekullarna Bilaga. Beskrivningar av naturvärdesobjekt Björnekullarna 2015-12-14 Objekt-ID Nvklass Biotop Beskrivning 1a 3 Ädellövskog Ädellövskog med stor trädslagsvariation. Bok dominerar i större delen av området.

Läs mer

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012

Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 INFORMATION 1 [9] Skogliga åtgärder vintern 2011/2012 Under vintern 2011/2012 kommer gallring att ske på flera platser inom kommunen. Åtgärderna startar som tidigast i mitten av december och kommer att

Läs mer

Löv och Naturvård - En blandad historia i tid och rum

Löv och Naturvård - En blandad historia i tid och rum Löv och Naturvård - En blandad historia i tid och rum Olof Widenfalk Fotografier: Lina Widenfalk (Greensway) Upplägg Historik löv i skogen Lövinblandning - Fördelar och naturvårdsnytta Lövet i landskapet

Läs mer

Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3.

Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3. Tätortsnära skogar i Skellefteå stad. Del 3. Text och bild: Patrik Nygren för Naturskyddsföreningen i Västerbotten. Under 2012 har Naturskyddsföreningen inventerat flera tätortsnära skogar i Skellefteå

Läs mer

Om Skogsbruksplanen kommentar 2015

Om Skogsbruksplanen kommentar 2015 Om Skogsbruksplanen kommentar 2015 Inklassningarna: NO Naturvårdsmål Orört I avdelningar med höga naturvärden där fri utveckling är nödvändig för att bibehålla områdets naturvärden samt avdelningar med

Läs mer

Skog. till nytta för alla. Skogsbränslegallring

Skog. till nytta för alla. Skogsbränslegallring Skog till nytta för alla Skogsbränslegallring Biobränslen och kretsloppet Biobränsle från skogen är ett viktigt inslag i ett kretsloppsanpassat samhälle. Men för att inte uttagen ska försämra skogsmarkens

Läs mer

Rådgivning inom projektet Klimatanpassat skogsbruk och vatten

Rådgivning inom projektet Klimatanpassat skogsbruk och vatten RÅDGIVNINGSKVITTO 1(7) Datum 2014-02-21 Ärendenr R 390-2014 Stefan Eklund Stockholms distrikt Galgbacksvägen 5, 18630 VALLENTUNA stefan.eklund@skogsstyrelsen.se 08-51451462 Värmdö-Evlinge fast ägare för.

Läs mer

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare.

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län Ägare Bergvik Skog Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Juni 2012 2012-2021 Falu

Läs mer

Skötselplan för naturmark i Kronogårdsområdet, Älvängen Ale Kommun

Skötselplan för naturmark i Kronogårdsområdet, Älvängen Ale Kommun Skötselplan för naturmark i Kronogårdsområdet, Älvängen Ale Kommun Inledning Naturen i och runt bostadsområden fyller en mängd olika funktioner. Grönstrukturen har stor betydelse för lokalklimatet och

Läs mer

!!!! Naturvärdesinventering (NVI) i Skarpäng, Täby kommun !!!!!

!!!! Naturvärdesinventering (NVI) i Skarpäng, Täby kommun !!!!! Naturvärdesinventering (NVI) i Skarpäng, Täby kommun Bilaga 3 Naturvärdesobjekt 1 Beställare: Täby kommun, Plan- och bygglovavdelningen Kontaktperson: Sören Edfjäll, Miljöplanerare Projektledare Calluna:

Läs mer

RAPPORT. Översiktlig naturvärdesinventering Midskog UPPDRAGSNUMMER OCH SVENSKA KRAFTNÄT - JÄMTKRAFT SUNDSVALL MILJÖ

RAPPORT. Översiktlig naturvärdesinventering Midskog UPPDRAGSNUMMER OCH SVENSKA KRAFTNÄT - JÄMTKRAFT SUNDSVALL MILJÖ SVENSKA KRAFTNÄT - JÄMTKRAFT Översiktlig naturvärdesinventering Midskog UPPDRAGSNUMMER 1644798 OCH 1644797 SUNDSVALL MILJÖ GRANSKNING: Bakgrund Svenska kraftnät har beslutat om att bygga om stamnätstationen

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 42,9 99 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Blekinge län

Skogsbruksplan. Blekinge län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län LERYD :8 Ronneby Ronneby Blekinge län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 208-07-03 208-07-03-2028-07-03 208-07-03 Sammanställning

Läs mer

Tomtägare som vill hålla brynet öppet bör kunna få rätt att röja zonen fram till stigen utifrån ovanstående beskrivna principer.

Tomtägare som vill hålla brynet öppet bör kunna få rätt att röja zonen fram till stigen utifrån ovanstående beskrivna principer. Målbild en bitvis gles skogsmiljö rik på död ved och blommande buskar. Den domineras av lövträd: främst ek, hassel, sälg, vildapel och fågelbär. Bland ekarna finns flera grova friställda individer med

Läs mer

Hej! Här kommer rådgivningskvittot digitalt. Jag skickar brochyr också men de kommer med post nästa vecka.

Hej! Här kommer rådgivningskvittot digitalt. Jag skickar brochyr också men de kommer med post nästa vecka. Stockholms distrikt Stefan Eklund Galgbacksvägen 5, 18630 VALLENTUNA stefan.eklund@skogsstyrelsen.se Tfn 08-51451462 Fastighet VÄRMDÖ-EVLINGE 9:1 Kommun Värmdö Församling Värmdö Kopia för kännedom 1(2)

Läs mer

RAPPORT 2009/17 ASPSKÖTSELPLAN Storskogen, Uppsala kommun. Ellen Salomonsson

RAPPORT 2009/17 ASPSKÖTSELPLAN Storskogen, Uppsala kommun. Ellen Salomonsson RAPPORT 2009/17 ASPSKÖTSELPLAN Storskogen, Uppsala kommun Ellen Salomonsson FÖRFATTARE Ellen Salomonsson FOTO FRAMSIDA Pär Eriksson KARTOR Pers Stolpe Lantmäteriet 2008, Ur GSD-Ortofoto ärende 106-2004/188C

Läs mer

SKOGSVÅR D. som ger nytt liv

SKOGSVÅR D. som ger nytt liv SKOGSVÅR D som ger nytt liv 6 kulturvärden 4.2017 Att vårda skogen för framtiden är en balansgång. Det handlar om att göra en avvägning mellan de olika nyttigheter skogen kan ge oss. Följ med på en naturvårdsavverkning

Läs mer

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Krökersrud 1:25 Skållerud Mellerud Västra Götalands län. Ägare

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Krökersrud 1:25 Skållerud Mellerud Västra Götalands län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Krökersrud 1:25 Skållerud Mellerud Västra Götalands län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2009-10-08 2009-2018 Karl Larsson Sammanställning

Läs mer

Bränningsplan. Koordinat: N , E Lägesbeskrivning: 18 km NO om Liden, Timrå kommun, Västernorrland

Bränningsplan. Koordinat: N , E Lägesbeskrivning: 18 km NO om Liden, Timrå kommun, Västernorrland Bilaga 1 Fagera sens naturreservat Bränningsplan Fastighet: Bredsjöbygden 2:5 Markägare: Staten Natura 2000 SE0710038 Koordinat: N 6965376, E 605965 Lägesbeskrivning: 18 km NO om Liden, Timrå kommun, Västernorrland

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 13,1 77 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 166,3 91 Myr/kärr/mosse 7,4 4 Berg/Hällmark 2,0

Läs mer

Exkursioner 2015 och 2016 till Piellovare, ett stort fältförsök på ca 400 möh och strax söder om polcirkeln anlagt 1993.

Exkursioner 2015 och 2016 till Piellovare, ett stort fältförsök på ca 400 möh och strax söder om polcirkeln anlagt 1993. Exkursioner 2015 och 2016 till Piellovare, ett stort fältförsök på ca 400 möh och strax söder om polcirkeln anlagt 1993. Mats Hagner 2015-03-22 Fältförsöket Piellovare skildrad av Google Earth 2012. Piellovare

Läs mer

Översiktlig naturinventering Dingelsundet västra 2016

Översiktlig naturinventering Dingelsundet västra 2016 Översiktlig naturinventering Dingelsundet västra 2016 1 Inledning Denna naturinventering rör de västra delarna av Dingelsundet och har genomförts 2016 av Catharina Knutsson, Karlstads kommun, teknik- och

Läs mer

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81 Stavnäs-Högerud Arvika Värmlands län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 2014-08-08 2014-08-08-2024-08-08

Läs mer

Skogsbruksplan. Västerbottens län

Skogsbruksplan. Västerbottens län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Tärna-Sandvik 1:1 Tärna Storuman Västerbottens län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 214-6-5 214-6-5-224-1-1 214-6-1 Sammanställning

Läs mer

ÖVERSIKTLIG INVENTERING

ÖVERSIKTLIG INVENTERING ÖVERSIKTLIG INVENTERING samt åtgärdsplan för aspskalbaggar i naturreservatet Svanhusskogen 2016 Pär Eriksson Författare Pär Eriksson Foto Samtliga bilder där ej annat är angivet är tagna av författaren.

Läs mer

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2015-08-14 2015-2024 Per- Anders Arvidsson

Läs mer

Detaljplan Eds allé Naturvärden

Detaljplan Eds allé Naturvärden Detaljplan Eds allé Naturvärden 2010-11-05 1 Bakgrund CONEC konsulterande ekologer har gjort en inventering av de ekologiska värdena på uppdrag av NCC inför detaljplanläggning av Eds allé i Upplands Väsby

Läs mer

Arealer. Virkesförråd. Bonitet och tillväxt. Avverkningsförslag. hektar. Produktiv skogsmark. Impediment myr. Impediment berg.

Arealer. Virkesförråd. Bonitet och tillväxt. Avverkningsförslag. hektar. Produktiv skogsmark. Impediment myr. Impediment berg. er Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark Linjer: väg/ledning/vatten Övrig areal Summa landareal Summa vatten hektar 7,8 8,3,2 1, 8,3 88,2,2 1,2 681 Totalt 2 462 1 436 4 7 Ädellöv

Läs mer

3. Norra Täby. 3. Norra Täby. Skala 1:17000

3. Norra Täby. 3. Norra Täby. Skala 1:17000 3. Norra Täby Skala 1:75000 1 2 3 4 5 6 7 11 12 13 8 9 10 14 15 Skala 1:17000 148 Norra Täby, Hagby 15 16 Norra Täby, Vågsjö Skala 1:20000 10 17 18 Skala 1:20000 149 1. Runslingans naturpark Runslingan

Läs mer

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening

Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening www.skanssundet.se Skogsvårdsplan 2014 Skanssundets Samfällighetsförening Skogsvårdsplan Skanssundets Samfällighetsförening BG 20140302 Sid 1 Bakgrund Skanssundets samfällighet har sedan dess bildande

Läs mer

Grönområdesplan över Oxhalsö 2:26 m.fl. fastigheter, Blidö församling, Norrtälje kommun.

Grönområdesplan över Oxhalsö 2:26 m.fl. fastigheter, Blidö församling, Norrtälje kommun. RAPPORT 1(6) Datum 2014-02-27 Diarienr Stockholms distrikt Stefan Eklund Galgbacksvägen 5, 186 30 Vallentuna stefan.eklund@skogsstyrelsen.se Tfn 08-514 514 62, fax 08-511752 85 Grönområdesplan över Oxhalsö

Läs mer

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Efrikgården :2 Stora Kopparberg Falun Dalarnas län Ägare Adress Björn Lindgren Stora Efrikgården 5 Falun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20208

Läs mer

Grönområdesplan på fastigheten Skebo 1:319.

Grönområdesplan på fastigheten Skebo 1:319. Stockholm-Gotland Katrine Andersson Galgbacksvägen 5, 186 30 Vallentuna katrine.andersson@skogsstyrelsen.se Tfn 08-51451468 Datum 2016-09-07 Diarienr Stensäters samfällighetsförening c/o J Nordenstam Stensätershöjden

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 22.9 1.4 0.0 2.5 85 5 0 9 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0.0 0 Övrig areal 0.2 1 Summa landareal

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar Produktiv skogsmark 165,3 83 Myr/kärr/mosse 16,7 8 Berg/Hällmark 9,9 5 Inäga/åker 6,6 3 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 2,6

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Prod. Produktiv skogsmark 41,3 71 Myr/kärr/mosse 13,5 23 Berg/Hällmark 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Högvalta 1:80:81:82. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Högvalta 1:80:81:82. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Högvalta 1:80:81:82 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2016-2025 2016 05 02 Skogsrolf AB Rolf Ljungberg Lat: 59 42' 36.52"

Läs mer

Skogsbruksplan. Viggen Dalby Torsby Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Gunnel Dunger

Skogsbruksplan. Viggen Dalby Torsby Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Gunnel Dunger Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Viggen Dalby Torsby Värmlands län Ägare Gunnel Dunger Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2013 dec. 2014-2023 Miltander, Nygren Sammanställning

Läs mer

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2.

Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Grönområdesplan utgåva 3 (2015-08) 1 (8) ALLMÄNT Grönområdena har indelats i skötselområden och numrerats. Se karta sid 2. Vilka adresser som motsvarar angivna tomtnummer på karta och i text, finns på

Läs mer

Skogsbruksplan. Dalarnas län

Skogsbruksplan. Dalarnas län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Björsbo 7: Söderbärke Smedjebacken Dalarnas län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. - 8-5- Sammanställning över fastigheten Arealer

Läs mer

Fastighet: BOARP 1:4 med flera Skifte nr: 1 Mjölberget

Fastighet: BOARP 1:4 med flera Skifte nr: 1 Mjölberget sid 1 / totalt Trädslag Medeldia Staantal Fastighet: BOARP 1:4 ed flera Skifte : 1 Mjölberget 1 G1 2.1 G28 frisk Gallring 3 25 145 H 25 180 386 eller Ingen åtgärd BESKRIVNING Kuperat Gallrat. 2 G1 0.9

Läs mer

Angående remissen om målbilder för god miljöhänsyn vid skogsbruk

Angående remissen om målbilder för god miljöhänsyn vid skogsbruk Stockholm den 18 maj 2017 Ärendenummer Dnr 2014/2973 Skogsstyrelsen Angående remissen om målbilder för god miljöhänsyn vid skogsbruk Sveaskog anser att det skogliga dialogarbetet runt målbilder är viktigt

Läs mer

mångfaldspark i vindelns kommun TJÄDERBERGET hitta hit med gps: Här ska alla TRIVAS DE BRÄNDA skogarna Värdefull LÖVTRAKT

mångfaldspark i vindelns kommun TJÄDERBERGET hitta hit med gps: Här ska alla TRIVAS DE BRÄNDA skogarna Värdefull LÖVTRAKT mångfaldspark i vindelns kommun TJÄDERBERGET hitta hit med gps: 64.442 19.054 Här ska alla TRIVAS DE BRÄNDA skogarna Värdefull LÖVTRAKT Välkommen till Tjäderbergets mångfaldspark! Genom att satsa på mångfaldsparker

Läs mer

Skogsbruksplan. Jönköpings län

Skogsbruksplan. Jönköpings län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län STENBRO 1:2 Hässleby-Kråkshult Eksjö Jönköpings län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. -07-31 -07-31 - 20-07-31-07-31 Sammanställning

Läs mer

Naturvärdesinventering

Naturvärdesinventering Naturvärdesinventering Naturvärdesinventering av del av planområde för DP 1049 - Skyttevägen i Tierps Köping Bilaga 2 Naturvärdesobjekt 1 Beställare: Tierps kommun Kontaktperson: Lisa Björk, kommunarkitekt

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Julåsen 3:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod

Skogsbruksplan. Planens namn Julåsen 3:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod Skogsbruksplan Planens namn Julåsen 3:5 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod 217-226 - Uppdaterad Skogliga uppgifter uppdaterade enligt markägarens noteringar.

Läs mer

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring

Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Kunskap och teknik som effektiviserar dina gallringar. Gallring Gallring är en mycket viktig åtgärd i din skog. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa

Läs mer

Skogsbruksplan. Öbyn 1:36 Blomskog Årjäng Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Sven Åke Martinsson

Skogsbruksplan. Öbyn 1:36 Blomskog Årjäng Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Sven Åke Martinsson Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Öbyn 1:36 Blomskog Årjäng Värmlands län Ägare Sven Åke Martinsson Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 21-6-22 21-219 Karl Larsson Sammanställning

Läs mer

Skogsbruksplan. Jönköpings län

Skogsbruksplan. Jönköpings län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län KULLEN : Hjälmseryd Sävsjö Jönköpings län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 7-- 7-- - 7-- 7-- Sammanställning över fastigheten Arealer

Läs mer

Rapport från inventering av naturområden vid Välsviken i Karlstads kommun

Rapport från inventering av naturområden vid Välsviken i Karlstads kommun RAPPORT 1(6) Datum 2013-08-29 Diarienr Västra Värmlands distrikt Roger Gran Sundsgatan 17, 661 40 Säffle roger.gran@skogsstyrelsen.se Tfn 0533-46176 Rapport från inventering av naturområden vid Välsviken

Läs mer

Bilaga 3 Naturvärdesobjekt Förbigångsspår Herrljunga Västra Befintlig väg

Bilaga 3 Naturvärdesobjekt Förbigångsspår Herrljunga Västra Befintlig väg Bilaga 3 Naturvärdesobjekt Förbigångsspår Herrljunga Västra Befintlig väg Herrljunga kommun, Västra Götalands län Järnvägsplan 2017-05-30 Projektnummer: 146181 I denna bilaga beskrivs ingående de naturvärdesobjekt

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07 Skogsbruksplan Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2015-2024 2015-09-07 Thomas Johansson Lat: 57 26' 24.95" N

Läs mer

Avdelningsbeskrivning Skifte: 0

Avdelningsbeskrivning Skifte: 0 ¹ i = grön kommentar, ii = generell kommentar, iii = åtgrdskommentar, iv = speciella vrden inkl r % 1 1,1 1 100 S2 G26 450 495 PG ² 0X000 34 26 42 1 95 470 1,2 Markberedning (F) 2 Plantering (F) 2 2 4,4

Läs mer

Skogsbruksplan. Örebro län

Skogsbruksplan. Örebro län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Grythyttan 6:20 Grythyttan Hällefors Örebro län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 2017-09-04 2017-09-04-2027-09-04 2017-09-04 Sammanställning

Läs mer

Grönområdesplan över skogen på Spersboda 1:2

Grönområdesplan över skogen på Spersboda 1:2 RAPPORT 1(7) Datum 2012-08-24 Diarienr Stockholms distrikt Stefan Eklund Galgbacksvägen 5, 186 30 Vallentuna stefan.eklund@skogsstyrelsen.se Tfn 08-514 514 62, fax 08-511 752 85 Grönområdesplan över skogen

Läs mer

Skoglig statistik för branden i Västmanland

Skoglig statistik för branden i Västmanland Skoglig statistik för branden i Västmanland 2014-12-12 Sammanfattning Ägarfördelning Areal per ägarkategori (angivna enligt Skogsstatistisk årsbok) inom brandområdet 2014-07-31 enligt Skogsstyrelsens beräkningar.

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Junsele-Krånge 2:104. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Junsele-Krånge 2:104. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Junsele-Krånge 2:14 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 219-228 219-5 Thomas Sandin Ägarförhållanden Ägare, 1 % Referenskoordinat (WGS84) Dan Gustavsson

Läs mer

Gallring är viktigt för god skogsutveckling

Gallring är viktigt för god skogsutveckling Gallring är viktigt för god skogsutveckling En väl utförd gallring förbättrar virkeskvaliteten ger hög och jämn diametertillväxt överför tillväxten till de bästa träden => högre värdetillväxt minskar risken

Läs mer

RAPPORT 2009/19 ASPSKÖTSELPLAN Hågadalen-Nåsten Uppsala kommun. Ellen Salomonsson

RAPPORT 2009/19 ASPSKÖTSELPLAN Hågadalen-Nåsten Uppsala kommun. Ellen Salomonsson RAPPORT 2009/19 ASPSKÖTSELPLAN Hågadalen-Nåsten Uppsala kommun Ellen Salomonsson FÖRFATTARE Ellen Salomonsson FOTO FRAMSIDA Pär Eriksson KARTOR Pers Stolpe Lantmäteriet 2008, Ur GSD-Ortofoto ärende 106-2004/188C

Läs mer

Skötselplan för LFTs mark antagen på årsstämman 2009-04-26. Numreringen hänvisar till bifogad karta Områdesbeskrivning Åtgärd Ansvarig

Skötselplan för LFTs mark antagen på årsstämman 2009-04-26. Numreringen hänvisar till bifogad karta Områdesbeskrivning Åtgärd Ansvarig 1. Området är klassat som ett naturvärde i Skogsstyrelsens nyckelbiotopsinventering. Naturvärden är ett sådant område som inom relativt kort tid kan nå den högre klassen nyckelbiotop. Framför allt är det

Läs mer

NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN

NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN Inledning Inför en planerad exploatering vid södra Törnskogen i Sollentuna kommun har Ekologigruppen AB genomfört en bedömning av områdets naturvärden.

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Lidgatu 3:3, 3:20, 4:8 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2016-2025 2016-08 Ingemar Olofsson Lat: 63 27' 8.77" N Long:

Läs mer

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket Datum 2014-12-15 1(5) Skogsenheten Jonas Bergqvist jonas.bergqvist@skogsstyrelsen.se Tfn 036-35 93 25 PM angående 10-årsdagen av stormen Gudrun och hur erfarenheterna av stormen har påverkat skogsbruket

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 60,1 91 Myr/kärr/mosse 0,6

Läs mer

SCA Skog. Contortatall Umeå 2015-02-10

SCA Skog. Contortatall Umeå 2015-02-10 SCA Skog Contortatall Umeå 2015-02-10 Kort historik 50-talet (40-60 m 3 sk/ha) Avveckling av skräpskogar Björkavverkningar 60-talet Inriktning mot gles äldre skog Öka tillväxten med gödsling 70-talet Lite

Läs mer

Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1

Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1 Ärende 4 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-01-16 Miljökontoret Miljönämnden Naturvårdsåtgärd nyckelbiotop, Ekeby 4:1 Dnr: 2018-154 Sammanfattning av ärendet I samband med nyckelbiotopsinventering som genomfördes

Läs mer

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag

Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag Naturhänsyn vid avverkningsuppdrag SCA SKOG www.scaskog.com Hur mycket naturhänsyn vill du lämna? Vid alla avverkningar måste man följa de bestämmelser om naturhänsyn som finns i skogsvårdslagen. Men kanske

Läs mer

Röjning formar framtidsskogen

Röjning formar framtidsskogen Röjning formar framtidsskogen Kvalitet från planta till planka en serie med tankar för ditt skogsbruk från AB Karl Hedin 1 AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks-, emballage- och handelskoncern med verksamhet

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 28,9 0,0 0,0 3,3 87 0 0 10 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0,4 1 Övrig areal 0,5 2 Summa

Läs mer

Äger du ett gammalt träd?

Äger du ett gammalt träd? Äger du ett gammalt träd? Då har du något speciellt i din vård Projektet Värna skyddsvärda träd ska öka kunskapen om trädens värde. Sexton kommuner i Västra Götaland och Halland vill gemensamt visa hur

Läs mer

Åldersbestämning av träd

Åldersbestämning av träd Åldersbestämning av träd För att få veta exakt hur gammalt ett träd är så måste man borra i det med en tillväxtborr och räkna årsringarna. Men man kan lära sig att uppskatta ålder på träd genom att studera

Läs mer

Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 2007-04-25

Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 2007-04-25 Diarienummer Datum Sidan 1(5) B 565/2005 Skötselplan för naturområden Säljan Detaljplan för Säljan 4:1, 20:1, Sätra 40:1, 41:1, 43:1 m.fl. i Sandviken, Sandvikens kommun, Gävleborgs län Skötselområde 2

Läs mer

Skogsbruksplan. Bysättra 3:1 Knutby-Bladåker Uppsala Uppsala län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Bysättra 3:1 Knutby-Bladåker Uppsala Uppsala län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Bysättra 3:1 Knutby-Bladåker Uppsala Uppsala län Ägare Adress Tord Abrahamsson Bysättra 10 740 12 Knutby Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-05-20

Läs mer

Naturvärdesinventering

Naturvärdesinventering Naturvärdesinventering Porsödalen Luleå kommun 2016-10-20 Uppdragsnr: 16139 Status: Granskningshandling Naturvärdesinventering Porsödalen Luleå kommun Beställare Luleå kommun Daniel Rova Konsult Vatten

Läs mer

Beskrivning av uppdrag, inklusive foton

Beskrivning av uppdrag, inklusive foton Beskrivning av uppdrag, inklusive foton Den vegetation som ska avverkas/röjas består av sly, buskar och yngre träd, samt några äldre och grövre träd. Allt ska transporteras bort till angiven upplags plats

Läs mer

Fiskträsk. Bilaga ±Meter. Projicerat koordinatsystem: sweref99 TM. sign:

Fiskträsk. Bilaga ±Meter. Projicerat koordinatsystem: sweref99 TM. sign: 2505604 Fiskträsk Bilaga 1 648000 652000 656000 660000 664000 668000 672000 676000 680000 684000 688000 692000 7258000 7262000 7266000 7270000 7274000 7278000 7282000 7286000 7290000 7294000 7298000 7302000

Läs mer

Skogsbruksplan. Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsbruksplan. Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-03-26 2014-2023 Jan Tagesson

Läs mer

Restaureringsplan Värmlandsskärgården

Restaureringsplan Värmlandsskärgården RESTAURERINGSPLAN Datum 2018-11-12 Referens 512-255-2016 1(7) Restaureringsplan Värmlandsskärgården Natura 200-kod och namn: SE0610006 Värmlandsskärgården Projektområde: 3 Kommun: Grums kommun & Säffle

Läs mer

Gran i Götaland en historisk exposé med hjälp av statistik från Riksskogstaxeringen

Gran i Götaland en historisk exposé med hjälp av statistik från Riksskogstaxeringen Gran i Götaland en historisk exposé med hjälp av statistik från Riksskogstaxeringen Urban Nilsson och Pelle Gemmel Virkesförrådets utveckling från 1923 till 23 Virkesförrådet i Götaland har ökat dramatisk

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Dala 5:4. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84)

Skogsbruksplan. Planens namn Dala 5:4. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) Planens namn Dala 5:4 Skogsbruksplan Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2018-2027 2018-7 Martin Timander Lat: 62 57' 1.45" N Long: 18 6' 29.59" E

Läs mer

Översiktlig naturvärdesbedömning med fokus på värden knutna till träd. Siggehorva, Mönsteråsbruk

Översiktlig naturvärdesbedömning med fokus på värden knutna till träd. Siggehorva, Mönsteråsbruk Översiktlig naturvärdesbedömning med fokus på värden knutna till träd. Siggehorva, Mönsteråsbruk 2013-12-09 Inledning I december 2013 utfördes en övergripande inventering av skogsområdena med syfte att

Läs mer

MÄRLINGSBERGET. utter och smålom. vandringar. Äventyrliga. och lövbrännor. Spana efter. Brandpräglad skog. Spår av det förflutna

MÄRLINGSBERGET. utter och smålom. vandringar. Äventyrliga. och lövbrännor. Spana efter. Brandpräglad skog. Spår av det förflutna MÅNGFALDSPARK I BRÄCKE KOMMUN MÄRLINGSBERGET HITTA HIT MED GPS: 62.709 15.314 Äventyrliga vandringar Spana efter utter och smålom Brandpräglad skog och lövbrännor Spår av det förflutna Välkommen till Märlingsbergets

Läs mer

Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen

Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen 2010 Med stöd av Lag om finansiering av hållbart skogsbruk (1094/1996), Kemera-lagen, kan METSO-objekt tryggas Målet är att trygga till

Läs mer