UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO"

Transkript

1 UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

2 Bäste kund, Det är ett varmt nöje att få välkomna dig till detta landskap som kallas Salento. För många av er är detta ett okänt semestermål, men här finns massor att upptäcka; ett landskap rikt på historia och traditioner, vacker natur och arkitektur, med dofter och smaker från medelhavet. Du kommer att bli förälskad i stränderna, den kritvita sanden, det kristallklara havet, den blåa himlen och de underbara små städerna. Du kommer att bli förälskad i matkulturen, konsten och människornas värme och gästfrihet. Här kommer du upptäcka att varje plats som du väljer att besöka är helt unik från den andra, och du kommer med stor sannolikhet att skapa minnen som du kommer att ha kvar för resten av livet. Reser du till Salento väl en gång så blir det näst intill omöjligt att inte vilja åka tillbaka. Välkommen till Salento! Francesco Pacella, Assessore al turismo della Provincia di Lecce.

3 1= 6Km 24Km

4 IL SALENTO Salento, ett land mellan två hav. Salento, ett land kysst av solen. Salento, en bro mellan öst och väst. Salento avslöjar dess skönhet för resenärer som förblir förundrade över landskapet och fascinerade av dess glittrande hav. Turister blir som förtrollade när de upptäcker det utförliga utarbetandet av Lecces barock. Salento bjuder in dig att gå vilse bland smala gator i dess byar bland frodig grönska av landsbygden och mellan färgerna av ett kristallblått, läckert hav. Salento är ett landskap med en tidlös charm. HISTORIA Salento har varit ett eftertraktat landskap sedan antiken tack vare dess attraktiva läge vid havet. Kombinationen av lokala personer och civilisationer som överlappade varandra och varvade, födde en vacker och originell kultur. De första invånarna i detta landskap har lämnat spår av deras civilisation målade på väggarna i de berömda primitiva grottorna. Romarna påbörjade cirka 400 år F.Kr. en snabb erövring av Salento som rent strategist blev en viktig förbindelse med de östra provinserna av imperiet. Därefter blev Salento en del av det stora östra Romarriket, även känt som det bysantinska riket. Salento blev starkt influerat av den bysantinska kulturen och civilisationen, som bildade Griko - ett forntida språk som liknar det moderna grekiska som fortfarande talas i vissa länder, känt som Grecia Salentina. År 1480 upplevde Salento tragiska händelser i och med den turkiska invasionen. Turkarna erövrade och förstörde staden Otranto och lämnade ett outplånligt märke i minnet hos lokalbefolkningen. För att därefter tåla de kontinuerliga piratattackerna efter 1600-talet förbättras kusterna med ett dussintals torn som militariserade landet med dess befäst genom att stärka de gamla forten och bygga en ny och ointaglig fästning. Il Barocco Leccese är ett unikt, konstnärligt fenomen som har förändrat Lecce i en fin konst på platser där man kan andas charm i dess stadsgräns. Det artonde århundradet är perioden av den stora, rika medelklassen som deltog i Italiens enande (1861) och som har präglat historien och konsten i Salento fram till 50 och 60-talet under 1900-talet. Dessa rika familjer har byggt imponerande byggnader i Lecce och även i små städer i Salento s omgivning, medan landsbygden har förbättrats med eleganta herrgårdar som bidragit till att fler lokala människor såsom även utlänningar har intresse av detta fascinerande och unika landskap.

5 KONST Salento s huvudstad Lecce är även känt som Florens i söder. Det första belägget för konst går välbevarat tillbaka till Salento-området för år sedan, då förhistoriska män prydde väggarna i Grotta dei Cervi med piktogram som föreställer scener av rådjursjakter och symboler för dyrkan. Sedan dess blev Salento-området en grogrund för konstnärlig produktion och hantverk som aldrig har känt vila. Lecce, med åtföljande dekorativa marmor och mosaikgolv av antika ruiner vittnar om den sofistikerade romerska civilisationen i en stad med en symbol för fredlig samexistens mellan olika kulturer. Salento har ett rikt arv av bysantinsk konst och kultur i dussintals kyrkor runt om i landet och i eleganta, smakfulla monument. Det nära bandet mellan Lecce och Napoli underlättade ankomsten av målare, skulptörer och hantverkare från olika bakgrunder och kulturer som fann en god jord för att utveckla sina konstnärliga behov. Det är explosionen av Lecce s barock, ett fenomen typiskt konstnärligt utrymme där explosionen i skulpturala utsmyckningar åtföljs av ett bibliotek av bilder som bygger på arabiska - bysantinska.

6 MAT OCH VIN Mat och vin från Salento är kvintessensen av Medelhavsdieten; enkla och läckra maträtter, smakrika av jord och hav och fylliga viner av immateriella arv av mänskligheten från Unesco. Namnen på dess mest typiska rätter visade fantasin om en kulinarisk konst som har kunnat sätta ihop tillsynes oförenliga ökade smaker. De grundläggande delarna i matkonsten är vete, olja, grönsaker och baljväxter. Utav dessa ingredienser kan du enkelt laga ihop en hemlagad pasta bestående av en blandning av mjöl, salt och vatten, ofta tillsammans med sekunder av grönsaker och baljväxter. Detta genomdränkt med Salento s dyrbara, flytande guld - extra jungfruolja. Apulien är den första tillverkaren i världen av kvalitetolja med mer än 60 miljoner olivträd. Salento s kök är även rikt på mejeriprodukter. Delikatesser som burrata, caciocavallo och cacioricotta är klassiker som ofta åtföljs av jordbrukarnas kost tillsammans med grönsaker och friselle (ett typiskt bröd) som är en väldigt kaloririk delikatess. Kötträtter är simpla och goda, oftast grillar man köttet på samma vis som korven salsiccia. Skaldjursrätter är mestadels soppor med fisk av olika kräftdjur. Traditionella lokala sötsaker tillagas vid speciella tillfällen som jul eller påsk och är enkla och välsmakande, men rika på kalorier. Zeppole och den typiska rätten pasticciotto görs till julen. Brödet som är ett grundläggande inslag i Medelhavskosten, har många olika variationer. Puccia är ett grövre bröd som ofta skivas och äts tillsammans med färska tomater, ruccola, lite olivolja och salt. Apulien har utmärkta viner som har samlat in stora framgångar på internationella marknader, t.ex. vinerna negramaro, primitivo och malvasía. Salento s lokala druvor mixade med importerade viner har skapat en delikat nektar för gommen, men rik på smak som följer den lokala enkla kosten. Många DOC och IGT viner representerar den fantastiska lokala kulinariska konsten över hela världen.

7 KULTUR OCH TRADITION Kopplingen till Salento har bibehållit en aktivitet av kulter, riter och ceremonier sedan dess förfäders ursprung samt resultatet av en blandning av raser, folk och kulturer som möttes i Salento och blandades. Dess djupgående populära religiositet har överlevt hedniska ritualer och trosföreställningar sedan kristendomen. Besöker man små städer i Salento kan det med stor sannolikhet hända att man stöter på människor i en procession bakom statyetter av skyddshelgon som festligt klädda paraderar längs de färgglada gatorna. La pizzica är en cirkel bestående av applåderande dansare, en berömd folkdans som befriar folket från stress och jäkt. Deltagare kan vara både musiker och vanliga observatörer. Denna spektakulära händelse härstammar från en gammal musikalisk tradition som bottnar i misstanken att vissa unga kvinnor hade blivit bitna av den mystiska spindeln taranta som sprutade in det förrädiska giftet epilepsi vilket orsakade att kvinnorna började att plågas av en mörk ondska. Det enda botemedlet var att dansa i en svindlande takt och tempo till musik av tamburiner, fioler och andra instrument - La pizzica. Kvinnor som blev pizzicate (bitna) beskyddades av San Paolo; helgonet som beskyddar människor som har blivit bitna giftiga djur och som ofta förekommer i många låtar dedikerade den lokala traditionen tarantate. Fenomenet har gett upphov till ett årligt musikalisk event som kallas för Notte della Taranta, eventet förvärrar den varma sommarnatten till rytmen av la pizzica på gatorna där den lokala befolkningen dansar natten lång tillsammans med tusentals turister och besökare som firar Salento s traditioner. HANTVERK Salento är även känt för sina traditionella hantverk som håller en exceptionell kvalitet. Tack vare förekomsten av röd lera och dess antika ursprung har det alltid varit väldigt uppmuntrat att arbeta med just lera och keramik. Det har studerats många diverse metoder för tillverkning och dekorering av keramik i Salento, så det är inte konstigt att det finns en stor efterfrågan efter produkterna i hela världen. Salento var den första regionen i Italien som slog nationella rekord, när de började att tillverka t.ex. balkonger, grindar, galler och lyktstolpar av smidesjärn. Tack vare att det finns så många olivträd i Salento så är även bearbetning av korgar väldigt vanligt. Annat material som är typiskt i Salento är La pietra leccese. La pietra leccese är en sten som är idealistisk för dekorationer, och stenens solida konstruktion gör att den skiftar i en unik, speciell färg under sommaren genom solens starka solstrålar, något alldeles fascinerande att åskåda.

8 NATUREN OCH LANDSKAPET Landskapet Salento är beläget mellan två hav - adriatiska havet och joniska havet. Längs kusten är landskapet högt och från spetsiga klippor kan du skåda ståtliga torn som ger vika för charmiga vikar och breda, vita sandstränder med ett kristallblått hav. Det inre landskapet är platt med små kullar och den högsta punkten är 200 meter över havet. Landskapets rika jord har alltid gynnat och främjat utvecklingen av jordbruket och produktionen av mat och vin. Landsbygden blommar bokstavligt talat ut under våren och de varma somrarna genererar skörden av välsmakande kaktusfikon, som är ett värdefullt livsmedel för bönderna och karatäristiskt för Salento.

9 RISORGIMENTO RESORT I hjärtat av la dolce vita i Lecce erbjuder Risorgimento Resort sina gäster en genuin charm av antika traditioner i kombination med SPA och moderna faciliteter, utan att få det att kännas överpampigt. En mödosam restaurering slutfördes år 2007 som upprättade hotellets bländande, vackra fasad och inredde palatset med eleganta möbler och en modern design. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i American Bar Janet Ross ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Fri tillgång till SPA t Salus per Aquam hotel ; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 980,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RISORGIMENTO RESORT. Via Augusto Imperatore, 19 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/246311, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING L 41 rum av olika slag Spa Salus per Aquam American Bar Janet Ross Restaurang Le Quattro Spezierie Bistro Dogana Vecchia Tak trädgården Altavilla 3 Sällskapsrum

10 PRESIDENT Hotel President ligger mitt i det kommersiella hjärtat av Lecce bland shoppingstråk och nöjen. Hotellet erbjuder sina gäster en maximal komfort och gästfrihet. Väldigt centralt läge. Sedan 1973 var hotellet först och främst inriktat för affärsmän men numera är det även välbesökt av turister som vill bo centralt och uppleva den vackra barock staden. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum Välkomstdrink i hotellets American Bar Frukostbuffé Tidig incheckning och sen utcheckning 10% rabatt på hotellets restaurang Myosotis Stadskarta Paket 7 hotellnätter: 595,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL PRESIDENT. Via Salandra, 6 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/456111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 150 rum av olika slag 9 konferenslokaler Restaurang Myosotis American Bar Festvåning

11 EOS HOTEL Eos Hotel öppnade sina dörrar år 2008 i och med designtävlingen Resan till Salento som inriktade sig till unga arkitekter och designers. Resultatet blev 30 unika och exklsuiva rum som förstärker charmen och atmosfären i Salento. Eos Hotel liknar ett konstgalleri utan att ha tappat funktionalitet och komfort. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i hotellets vinbar Espera ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 580,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: EOS HOTEL. Viale Alfieri, 11 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/230030, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 30 rum av olika slag Vinbaren Espera

12 GRAND HOTEL DI LECCE Lecce s historiska Grand Hotel öppnar sina dörrar för turister, resenärer och affärsmän som väljer att spendera sin vistelse i en förfinad atmosfär, inspirerad av barocken. Grand Hotel di Lecce ligger endast 200 meter från Lecce s tågstation, centralt läge med cirka tio minuters gångavstånd till huvudtorget Piazza Sant Oronzo och Lecce s historiska centrum. Hotellets restaurang serverar italienska rätter och specialiteter från Apulien. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel di Lecce ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL DI LECCE. Viale Oronzo Quarta, 28 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/309405, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 53 rum av olika slag Bar Restaurang Inomhuspool och utomhuspool Fitnessfaciliteter SPA (öppnar snart) Sällskaprum

13 PATRIA PALACE HOTEL Hotellet ligger mitt i Lecce Centro Storico, Lecce s historiska stadskärna och framför kyrkan Basilica Santa Croce. Patria Palace Hotel har blivit praktfullt restaurerat av konstnärer och hantverkare och erbjuder sina gäster en särskild elegans och gästfrihet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Patria Palace Hotel ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: PATRIA PALACE HOTEL. Piazzetta Riccardi, 13 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/245111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 67 rum av olika slag Danny s Bar Restaurang Atenze Dans Sal 7 Sällskapsrum Solarium Tak trädgård

14 BASILIANI RESORT & SPA Hotell I Basiliani är ett lyxigt spahotell som erbjuder en enorm komfort och gästfrihet. Hotellet har 128 rum och sviter runt om en vacker trädgård. Hotellets restaurang Gli Ulivi bjuder på ett typiskt medelhavskök med dess buffé och utmärkta service vid bordet. I restaurangens vinkällare finns ett urval av utsökta viner från Salento och även traditionella viner utvalda från diverse italienska regioner. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Hotell Basiliani Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. SPA IL MELOGRANO SPA t Il Melograno är en fri-zon där du kan hitta ett välbefinnande och återupptäcka harmonin mellan kropp och själ. Det magnifika spa t erbjuder en uppvärmd inomhuspool om 220 kvadratmeter utrustad med bäddar, en ytterliggare uppvärmd avkopplingspool med hydromassage, finsk bastu, aromarium och duschar, ångbastu, en bad-stuga med nuvola, massage och skönhetsbehandlingar samt även ett turkiskt bad med relaxavdelning. KLASSIFICERING S 128 rum av olka slag Bar Restaurang Gli Ulivi Roof Garden Utomhuspool Medelhavs trädgård Konferenssal Solarium SPA Il Melograno

15 KONTAKT: Basiliani Resort & SPA. Valle delle Memorie CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/802920, Fax (+39) 0836/805310, Hotellet har öppet året runt. För bokning:

16 ARTHOTEL & PARK LECCE Omgiven av Salento s grönska byggdes nyligen detta innovativa hotell i Lecce, Arthotel & Park. Hotellets design och nyskapande, konstnärliga stil har gjort det till ett äkta konstverk. Man uppmärksammar inte bara dess vackra detaljer, men även kvalitén på servicen som hotellet erbjuder. För dig som har ett semester-kort innebär det att Arthotel & Park ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: ARTHOTEL & PARK LECCE by Clarion Collection. Via G. De Chirico, 1 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/214214, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 55 rum av olika slag Bar Restaurang Artecrazia Konferenssal Inom-och utomhuspool Wellness Center & Spa Fluxus Fitness Tennis-och fotbollsplan

17 VITTORIA RESORT & SPA Vittoria Resort präglas av sin speciella arkitektiska form inspirerat av skeppet galeon och dess centrala läge i den berömda staden Otranto. Staden är perfekt för både semester-och affärsresor, eller helt enkelt för den som är ute efter en naturskön plats under vilken tid som helst på året. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Vittoria Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL RESORT VITTORIA & SPA. Via Catona CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/807111, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING S 66 rum av olika slag 2 barer Restaurang Il Melograno Utomhuspool Wellness Center Eidos SPA Mötesrum

18 DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort inbjuder dig att njuta av Salento s varma vindar och dofter. Tillbringa oförglömliga stunder av golf och avkoppling i en orörd omgivning av grönska, bli bortskämd av hotellets härliga SPA och njut av restaurangernas traditionella rätter och lokala viner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort följande paket, gällande perioden 01/04/11-30/06/11 samt 01/09/11-20/12/11, vilket inkluderar: Standard dubbelrum; Halvpension (typisk middag från lokaltrakten, dryck ingår ej); 20% rabatt på prislistan Greenfee 18 hål (officiellt pris 60,00 per person); Inträde till SPA: jacuzzi med färgterapi, bastu, ångbad, relax/dusch, relaxavdelning med örttéer; Inträde till Fitness Center by Precor; 20% rabatt på alla spa-behandlingar. Paket 3 nätter: 380,00 per person Paket 4 nätter: 500,00 per person Paket 7 nätter: 890,00 per person Hotellet är öppet året runt. För bokning: KONTAKT: DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT. Strada comunale di Acaya km 2 CAP Acaya, Frazione di Vernole (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/861385, Fax (+39) 0832/ e per il CLUB: KLASSIFICERING 97 rum av olika slag Flera barer 2 restauranger Spa & Gym 18-håls golfbana med Driving Range och Golf Academy 2 utomhuspooler Fotbollsplan Solarium Convention Center Festvåning

19

20 MASSERIA MONTELAURO Masseria Montelauro ligger två km från Otranto och dess stränder i lugn och ro på landsbygden. Byggt år 1878 och har restaurerats i full respekt till den ursprungliga naturen. Masseria Montelauro kännetecknas av färgerna och frukterna från den magiska trädgården som omger masseriet, och det enda moderna med strukturen idag är utomhuspoolen som är omgiven av den tropiska trädgården. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Montelauro ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden 16/04/11-3l/10/11, med undantag juli-augusti 2011, på prislistan. Hotellet är öppet från 16 april - 31 oktober För bokning: KONTAKT: MASSERIA MONTELAURO. Strada Provinciale Otranto Uggiano La Chiesa CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/806203, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 27 rum av olika slag Restaurang Utomhuspool Trädgård

21 CORTE DEL SALENTO Mitt på Salento s gröna landsbyggd ligger hotellet Corte Del Salento, endast ett stenkast från det antika Masseria Giammarino. Corte Del Salento är totalt nyrenoverat och erbjuder ett bekvämt boende och en makalös restaurang. Hotellet är idealiskt för den som söker avkoppling och relax, eller för den som helt enkelt längtar till sommaren för att börja om på en ny kula och få ny-energi och kunna ladda upp kropp och själ i en spirituell, tropisk miljö. MASSERIA GIAMMARINO Masseriet Giammarino är från 1600-talet och ligger ett stenkast från Corte Del Salento Hotel & Resort. Det var en grupp ungdomar från trakten som beslutade sig för att renovera masseriet och skapade ett mysigt semesterboende på landsbygden i en genuin miljö bestående av ett fåtal rum och en restaurang/pizzeria.. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Corte Del Salento Hotel & Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag perioden 16/06/11-31/08/11, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: För bokning: KONTAKT: CORTE DEL SALENTO HOTEL & RESORT. Strada provinciale Borgagne Sant Andrea CAP Melendugno (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/811213, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 124 rum av olika slag Bar and Restaurang Festvåning Utomhuspool Tennisplan och fotbollsplan Anfiteater

22 MASSERIA BANDINO Hotell Masseria Bandino är en antik struktur från 1700-talet och är beläget i en av Otranto s absolut vackraste delar. På en vacker plats där du kan skåda bukten av hamnen i Otranto, är Masseria Bandino den ideala platsen att tillbringa en semester i sann integritet och karaktär. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Bandino ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet mellan 01/04/11-31/10/11 För bokning: KONTAKT: MASSERIA BANDINO. Località Bandino CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/804647, Fax (+39) 0836/ S S KLASSIFICERING 13 rum Bar Restaurang Utomhuspool Trädgård

23 MASSERIA APPIDÉ Masseria Appidé är en antik struktur beläget i hjärtat av vackra Salento. Idag har anläggningen blivit en prestigefylld, turistisk resort där huvud elementen elegans och enkelhet balanserat upp varandra och skapat en fascinerande, avslappnad miljö. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Appidé ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt förutom dagarna 24, 25 december. För bokning: KONTAKT: MASSERIA APPIDÉ. Corigliano d Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/427969, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 42 rum av olika slag Bar Restaurang Festvåning Utomhuspool Trädgård Stall Matlagningskurser (vid förfrågan)

24 BORGO CARDIGLIANO Borgo Cardigliano är numera ett hotell & resort omgiven av grönska och ro i en charmig by i Lecce, men på 900-talet var strukturen till för att förädla tobaksvaror som bönderna hade odlat. Borgo Cardigliano har restaurerats i full överensstämmelse med landskapets karaktäristiska stil och erbjuder idag sina hotellgäster moderna bekvämligheter. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Borgo Cardigliano ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-september 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet är öppet från 1 april - 30 september. För bokning: KONTAKT: BORGO CARDIGLIANO. Contrada Cardigliano di Sopra CAP Specchia (LE) ITALY Tel. (+39) 0833/539599, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 84 rum av olika slag Lägenhetskomplex Restaurang Il Mandorlo Sällskapsrum Festvåning 2 utomhuspooler Tennisplan och fotbollsplan Trädgård

25 COSTA BRADA RESORT Costa Brada Resort är beläget längs den sandiga kusten vid Gallipoli, och omges av en pinjeskog. Hotellet har en fantastisk utsikt över Salento s klarblå hav och du kan ana medelhavsdofter i luften - dofter av natur, vilda blommor, pinjenötter, tallar... Elegans och natur smälter ihop i en absolut perfektion. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Costa Brada Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: COSTA BRADA RESORT. Litoranea Sud Km. 3 CAP Gallipoli (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/202551, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 88 rum av olika slag Bar 2 Restauranger Inomhuspool och utomhuspool SPA t Brada Fitnessfaciliteter Simskola och vattengymnastik Sällskaprum Termiskt SPA

26 TERME DI SANTA CESAREA Vissa speciella dagar i Santa Cesarea verkar det som att himlen och havet smälter samman i mörkblåa och kristallklara, avslappnade blåa färgtoner. Det är ren magi att skåda utsikten från klipporna dagar som dessa. De varma källorna i Santa Cesarea grundar sig långt tillbaka i historien i detta område, men det var inte förrän i mitten av 1800-talet som de började dra till sig uppmärksamhet inom den medicinska vetenskapen. Därmed föddes historien om SPA n, wellnesscenter och den pittoreska staden - Santa Cesarea. Två grundpelare av tjänster: La Linea Verde är en linje av vård som är till för de som har kommit till Santa Cesarea s termiska källor för att lindra sina reumatiska besvär, luftvägssjukdomar, hudproblem som ekcema och psoriasis samt gynekologiska, kroniska sjukdomar. La Linea Blu har en mer öppen inriktning som erbjuder de flesta typer av behandlingar, SPA eller ej, och handlar mer om kulturen kring välbefinnande av kropp och själ, detta genom t.ex. massage, hydromassage, lerbad, skönhetsbehandlingar och naturmediciner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Santa Cesarea Terme 10% rabatt på olika typer av paket och behandlingar. Rabatten är giltig från april - december 2011, med undantag för månaderna juli och augusti. De termiska källorna är öppna året runt och kräver reservationer. För bokning är du välkommen att ringa: (+39) 0836/ eller Fax (+39) 0836/ KONTAKT: TERME DI SANTA CESAREA. Via Roma, Santa Cesarea Terme (LE), Tel. (+39) 0836/944070, Fax (+39) 0836/

27

28 GRAND HOTEL MEDITERRANEO Grand Hotel Mediterraneo har utsikt över huvudgatan i staden Santa Cesarea Terme och erbjuder sina gäster en av de vackraste utsikterna över Salento s kust. Ett stenkast från hotellet och inom gångavstånd finner man Santa Cesarea Terme. Staden med dess invånare är berömd för hur de välkomnar nya ansikten med deras gästfrihet och vänlighet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel Mediterraneo ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Du får även 10% rabatt på spa-paket (boende + behandlingar på Spa i Santa Cesarea). Gå in på hotellets hemsida för att läsa mer om paketen. Hotellet har öppet mellan 22/04/11-31/10/11. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL MEDITERRANEO. Via Roma, 173 CAP Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944008, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 76 rum av olika slag Bar Restaurang Tak-terass med trädgård Solarium

29 VILLA RAFFAELLA Med utsikt över havet vid en av Salento vackraste platser, välkomnar Residence Villa Raffaella sina gäster. Med en fantastisk utsikt, närhet till havet och hjärtat av staden Santa Cesarea Terme är Residence Villa Raffaella en ideal plats för den som hungrar efter sol, bad och relax. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Residence Villa Raffaella ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RESIDENCE VILLA RAFFAELLA. Via Umberto I, Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944235, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 6 rum av olika slag 8 lägenheter med matlagnings-möjligheter, och samtliga är utrustade för funktionshindrade Frukost-rum Sällskapsrum Trädgård Solarium Terrass med havsutsikt

30 ROBINSON CLUB APULIA Hotell Robinson Club Apulia drivs av tyskar och är berömt för sin mångfald samt kvalitér av tjänster som alla andra Robinson Club hotell. Hotellet omges av en pinjeskog som leder till havet. En solklar semesterdröm för familjer, par och rutinerade idrottare! För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Hotel Robinson Club Apulia 10% rabatt på din vistelse med all-inclusive, med undantag månaderna juli och augusti. Dessutom får du 10% rabatt på SPA ts skönhetsbehandlingar och även 5% rabatt på segling, surfing och tennis. Hotellet har öppet 06/05/11-20/10/11. För bokning: KONTAKT: ROBINSON CLUB APULIA. Loc. Fontanelle CAP Ugento (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/934111, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 396 rum av olika slag 6 barer 3 restauranger och en pizzeria Utomhuspool Privat strand Flera tennisbanor, fotbollsplaner, bågskytte, beachvolleyboll m.m. Spa Wellfit Olika sportkurser 2 Sällskapsrum All Inclusive

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

Yogaresa till Turkiet

Yogaresa till Turkiet Yogaresa till Turkiet Fri från stress Full med liv 30 april till 3 maj 2015 Liat Michaeli Upplever du att du lever med stress och press runt omkring dig? Vill du fylla på med ny energi och livskraft? Då

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Lyxlägenheter / radhus i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Ferragudo

Lyxlägenheter / radhus i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Lägenheter Konstruerad (år) 300.000 2008 Tomtarea Konstruktion område 112,8m² sida 3/5 område (län) Lagoa Stad Detta dolda paradis är bara några minuters bilresa från några av de finaste

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

SPR ÅK- & KULTURRESA M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI APRIL 2018 VIVALASVEZIA.

SPR ÅK- & KULTURRESA M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI APRIL 2018 VIVALASVEZIA. SPR ÅK- & KULTURRESA U PPL E V D E T G E N U I N A ITA L I E N TI L L S A M M A N S M E D S A N D R A T ROE DS S ON M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI 14 21

Läs mer

SPR ÅK- & KULTURRESA M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI 28 OKT 4 NOV 2017 VIVALASVE ZIA.

SPR ÅK- & KULTURRESA M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI 28 OKT 4 NOV 2017 VIVALASVE ZIA. SPR ÅK- & KULTURRESA U PPL E V D E T G E N U I N A ITA L I E N TI L L S A M M A N S M E D S A N D R A T ROE DS S ON M A S TROL EO APULIEN LECCE, ITALIEN. OTRANTO, GALLIPOLI, ALBEROBELLO & OSTUNI 28 OKT

Läs mer

Rabatterat semesterboende i Italien

Rabatterat semesterboende i Italien Rabatterat semesterboende i Italien Fackförbundens medlemmar har möjlighet att boka rabatterat semesterboende i Italien. La Serra och Riva del Sole är två semester och konferensanläggningar som ägs av

Läs mer

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök Visby, 2011-07-14 Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme

Läs mer

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011 Visby, 2011-03-02 Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya slår upp portarna påsken 2011 En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme på nyhetssidorna

Läs mer

Lyxlägenheter / radhus till salu i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Sesmarias - Carvoeiro

Lyxlägenheter / radhus till salu i elegant 5 stjärnigt Spa resort i centrala Algarve. in Sesmarias - Carvoeiro sida 1/5 sida 2/5 Lägenheter 220.000 Konstruerad (år) 2008 område (län) Lagoa Tomtarea 86 Stad Sesmarias - Carvoeiro Konstruktion område 72 sida 3/5 Detta dolda paradis är bara några minuters bilresa från

Läs mer

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO!

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! Restaurang The Market Place The Market Place är en nyöppnad restaurang med en mysig och internationell atmosfär. Restaurangens rätter bygger på enkla råvaror och ingredienser

Läs mer

Swedish Open i Padel. by Ekerum Resort Öland

Swedish Open i Padel. by Ekerum Resort Öland Swedish Open i Padel by Ekerum Resort Öland Välkommen Ni har korsat sundet och är nu på solen och vindarnas ö. Njut av en kort bilfärd längs den öländska landsbygden som leder er till hjärtat av Öland,

Läs mer

Do it Event. Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013

Do it Event. Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013 Do it Event Konferens/golfresa till Turkiet våren 2013 På bara 10-15 år har Turkiet gått från att vara ett närmast okänt golfresmål till att vara kanske Europas allra hetaste golfresedestination för svenska,

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder Hotel Zagreb Hotel Zagreb ligger i Karlobag, som är beläget vid foten av Velebit bergskedjan i Kroatien. Karlobag är framförallt känt för sitt kristallklara vatten och behagliga klimat. Hotel Zagreb erbjuder

Läs mer

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo

Dröm läge på Ferragudos klippor in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 950.000 Konstruerad (år) 2001 område (län) Lagoa Tomtarea 1083 Stad Ferragudo Konstruktion område 222 sida 3/5 Det finns väldigt få villor i Ferragudo på vackra platser,

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Do it Event Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Portugal är ett av de mest populära länderna i Europa för soltörstande golfare. Framförallt Lissabonområdet och Algarvekusten lockar med massor

Läs mer

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com

Mexico. Guidad Rundresa Max. 6 resenärer. www.vespucci-tours.com Mexico Guidad Rundresa Max. 6 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - M e x i k o Kulturrundresa på halvön Yuacatan i Mexiko - Guidad Resa Upptäcka pittoreska koloniala städer, ett fascinerande

Läs mer

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan.

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. Vi arbetar utifrån förste man/kvinna till kvarn... principen, så vad gäller nedan hotell, reserverar vi

Läs mer

Malta. Sommar april-oktober 2012

Malta. Sommar april-oktober 2012 Malta Sommar april-oktober 2012 En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Malta S:t Julian s/sliema

Malta S:t Julian s/sliema Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND

VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND Hotel Tylösand ligger bakom höga sanddyner utanför Halmstad vid Sveriges finaste badstrand. Hotellet är designat för konferens, rekreation och nöje och kan erbjuda ett stort

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château

Läs mer

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Typ av boende: villa Plats: DUBROVNIK - KROATIEN Antal rum: 7 Max antal gäster: 13 Badrum: 7 Pool: Ja Hav avstånd: 100 m Början vid: 13.700 1 / 5 {gallery}vfr/dubrovnik3{/gallery}

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken.

Gastromic tours: Detta är en resa för alla sinnen och i synnerhet för smaken. Gastromic tours: Vi erbjuder skräddasydda, exklusiva gastronomiresor till Baskien och Katalonien. Här är vår nästa gastromiresa till Baskien: Upplev vackra Baskien 15-18 september 2016 Detta är en resa

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 1.400.000 Konstruerad (år) 2003 område (län) Lagoa Tomtarea 9360 Stad Konstruktion område 584 sida 3/5 På landsbygden, nära fiskebyn, golfbanor och inom gångavstånd från

Läs mer

Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1. Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN

Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1. Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1 Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN 1 / 6 Antal rum: 4 Max antal gäster: 8 Badrum: 2 Pool: Ja Hav avstånd: 150 m Början vid: 3,360 {gallery}vfr/opatija1{/gallery}

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande

Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande En nyligen genomförd undersökning av mer än 1,500 deltagare slog fast att konferensbesökare kommer ihåg 4 av 20

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM First Hotel Reisen är ett klassiskt Stockholmshotell med anor från 1600-talet, centralt beläget vid vattnet i hjärtat av Gamla stan, nära Kungliga slottet

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

Korterbjudanden 2010-2011

Korterbjudanden 2010-2011 Korterbjudanden 2010-2011 20101223 Sköna dagar på Ystad Saltsjöbad Besök Ystad-Österlen och njut av några sköna dagar på Ystad Saltsjöbad. Med det klassiska paketet Sandshell får du en övernattning, 3-rätters

Läs mer

Hotel Nuova Italia Hotell med utomhuspool nära sjöarna Lago d'orta och Lago Maggiore.

Hotel Nuova Italia Hotell med utomhuspool nära sjöarna Lago d'orta och Lago Maggiore. Hotel Nuova Italia Hotel Nuova Italia erbjuder frukost och fri tillgång till den härliga utomhuspoolen under sommaren. Med sitt natursköna läge i provinsen Novara, inte långt ifrån sjöarna Orta och Maggiore,

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Vintererbjudanden 2008

Vintererbjudanden 2008 Vintererbjudanden 2008 Weekend i Göteborg Välkommen till Göteborg och upplev Sveriges vackra västkust. Vi erbjuder första klassens hotellmiljö och en stad med mat och nöjen för alla. Radisson SAS Scandinavia

Läs mer

TOSCANA - En resa i blåregnets tid

TOSCANA - En resa i blåregnets tid TOSCANA - En resa i blåregnets tid En resa i blåregnets tid, en poetisk titel som lockade 22 personer att stiga upp i gryningen den 21 april för att uppleva vackra trädgårdar i Toscana. Vi blev rikt belönade.

Läs mer

Mat-, Kultur- och Träningsresa med familjen Roberto

Mat-, Kultur- och Träningsresa med familjen Roberto Mat-, Kultur- och Träningsresa med familjen Roberto En unik & personlig upplevelse Ett samarbete mellan G E P E V E N T En unik och personlig upplevelse i det italienska köket! Vi inbjuder härmed till

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

H2O Hoteltherme I Österrike väntar en perfekt badsemester för hela familjen

H2O Hoteltherme I Österrike väntar en perfekt badsemester för hela familjen H2O Hoteltherme Hotellet H20 Hoteltherme ligger i östra Steiermark, i staden Sebersdorf. Hotellet erbjuder en riktig familjeresa där spa och ett stort utbud av vattenrutschbanor och pooler gör din vistelse

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet Erbjuder

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet Erbjuder Vann Spa, Hotell & Konferens Hotellet Erbjuder Ta dig en liten minisemester och njut av både SPA, träning och wellness pa Vann Spa. Hotellet har egen båtbrygga och privat strand precis vid Gullmarsfjorden.

Läs mer

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna

Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna Sicilien & de Eoliska öarna Hyr segelbåt vid Sicilien och de Lipariska Öarna År 2000 blev de Lipariska öarna, som ligger strax ovanför Sicilien i södra utkanten av Tyrrenska havet, utvald till att inkluderas

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012 Visby, 20. juni 2012 Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Fröjel Resort har ett fantastiskt läge utmed Visbys södra kustremsa och bjuder på en härlig känsla av välbefinnande och lyx i till synes

Läs mer

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet erbjuder

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet erbjuder Vann Spa, Hotell & Konferens Hotellet erbjuder Ta dig en liten minisemester och njut av både SPA, träning och wellness pa Vann Spa. Hotellet har egen båtbrygga och privat strand precis vid Gullmarsfjorden.

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château Garreau,

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv Pride 2016. DAG 2: MÅNDAG - MAJ 30 - Tel Aviv & Jaffa Tel Aviv Pride 2016 Tel-Aviv har på kort tid gjort sig känd som ett utav världens topp gay resmål. Den extravaganta och överdådiga Pride veckan 29 maj 6 juni är ett måste för dig som vill parta, upptäcka

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund Romresan 2016 I den årliga långresan, har den här hösten 49 reslystna pensionärer rest åtta dagar till Italien. Avresa från Piteå busstation till Luleå Airport, därifrån till Arlanda och sedan vidare till

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS!

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Boendepaket Våren 2014 PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vissa av våra gäster gör så lite de kan under hotellvistelsen hos oss hela miljön inbjuder ju till just lugn och ro. Andra vill

Läs mer

Hotell Villa Platanias

Hotell Villa Platanias Hotell Villa Platanias ger dig det lilla extra här kan du njuta av livets goda, mitt i centrum av Platanias. Trots det centrala läget, är Hotell Villa Platanias lugnt och fridfullt. Hotellet är omgivet

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Venedig Dubrovnik Kotor Corfu Crutone Giardini Naxos Sorrento Rom Venedigs vindlande kanaler och romantiska

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell.

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell. Turkiet Trots att det var först i slutet av åttiotalet som Turkiet på allvar klev in i semesterarrangörernas värld har landet verkligen lyckats etablera sig som ett av skandinavernas favoritresmål. Det

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 TURKIET 27 OKTOBER 1 NOVEMBER 2012 Följ med Matrix på ett fantastiskt frisörarrangemang på gränsen mellan den österländska och västerländska

Läs mer