UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO"

Transkript

1 UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

2 Bäste kund, Det är ett varmt nöje att få välkomna dig till detta landskap som kallas Salento. För många av er är detta ett okänt semestermål, men här finns massor att upptäcka; ett landskap rikt på historia och traditioner, vacker natur och arkitektur, med dofter och smaker från medelhavet. Du kommer att bli förälskad i stränderna, den kritvita sanden, det kristallklara havet, den blåa himlen och de underbara små städerna. Du kommer att bli förälskad i matkulturen, konsten och människornas värme och gästfrihet. Här kommer du upptäcka att varje plats som du väljer att besöka är helt unik från den andra, och du kommer med stor sannolikhet att skapa minnen som du kommer att ha kvar för resten av livet. Reser du till Salento väl en gång så blir det näst intill omöjligt att inte vilja åka tillbaka. Välkommen till Salento! Francesco Pacella, Assessore al turismo della Provincia di Lecce.

3 1= 6Km 24Km

4 IL SALENTO Salento, ett land mellan två hav. Salento, ett land kysst av solen. Salento, en bro mellan öst och väst. Salento avslöjar dess skönhet för resenärer som förblir förundrade över landskapet och fascinerade av dess glittrande hav. Turister blir som förtrollade när de upptäcker det utförliga utarbetandet av Lecces barock. Salento bjuder in dig att gå vilse bland smala gator i dess byar bland frodig grönska av landsbygden och mellan färgerna av ett kristallblått, läckert hav. Salento är ett landskap med en tidlös charm. HISTORIA Salento har varit ett eftertraktat landskap sedan antiken tack vare dess attraktiva läge vid havet. Kombinationen av lokala personer och civilisationer som överlappade varandra och varvade, födde en vacker och originell kultur. De första invånarna i detta landskap har lämnat spår av deras civilisation målade på väggarna i de berömda primitiva grottorna. Romarna påbörjade cirka 400 år F.Kr. en snabb erövring av Salento som rent strategist blev en viktig förbindelse med de östra provinserna av imperiet. Därefter blev Salento en del av det stora östra Romarriket, även känt som det bysantinska riket. Salento blev starkt influerat av den bysantinska kulturen och civilisationen, som bildade Griko - ett forntida språk som liknar det moderna grekiska som fortfarande talas i vissa länder, känt som Grecia Salentina. År 1480 upplevde Salento tragiska händelser i och med den turkiska invasionen. Turkarna erövrade och förstörde staden Otranto och lämnade ett outplånligt märke i minnet hos lokalbefolkningen. För att därefter tåla de kontinuerliga piratattackerna efter 1600-talet förbättras kusterna med ett dussintals torn som militariserade landet med dess befäst genom att stärka de gamla forten och bygga en ny och ointaglig fästning. Il Barocco Leccese är ett unikt, konstnärligt fenomen som har förändrat Lecce i en fin konst på platser där man kan andas charm i dess stadsgräns. Det artonde århundradet är perioden av den stora, rika medelklassen som deltog i Italiens enande (1861) och som har präglat historien och konsten i Salento fram till 50 och 60-talet under 1900-talet. Dessa rika familjer har byggt imponerande byggnader i Lecce och även i små städer i Salento s omgivning, medan landsbygden har förbättrats med eleganta herrgårdar som bidragit till att fler lokala människor såsom även utlänningar har intresse av detta fascinerande och unika landskap.

5 KONST Salento s huvudstad Lecce är även känt som Florens i söder. Det första belägget för konst går välbevarat tillbaka till Salento-området för år sedan, då förhistoriska män prydde väggarna i Grotta dei Cervi med piktogram som föreställer scener av rådjursjakter och symboler för dyrkan. Sedan dess blev Salento-området en grogrund för konstnärlig produktion och hantverk som aldrig har känt vila. Lecce, med åtföljande dekorativa marmor och mosaikgolv av antika ruiner vittnar om den sofistikerade romerska civilisationen i en stad med en symbol för fredlig samexistens mellan olika kulturer. Salento har ett rikt arv av bysantinsk konst och kultur i dussintals kyrkor runt om i landet och i eleganta, smakfulla monument. Det nära bandet mellan Lecce och Napoli underlättade ankomsten av målare, skulptörer och hantverkare från olika bakgrunder och kulturer som fann en god jord för att utveckla sina konstnärliga behov. Det är explosionen av Lecce s barock, ett fenomen typiskt konstnärligt utrymme där explosionen i skulpturala utsmyckningar åtföljs av ett bibliotek av bilder som bygger på arabiska - bysantinska.

6 MAT OCH VIN Mat och vin från Salento är kvintessensen av Medelhavsdieten; enkla och läckra maträtter, smakrika av jord och hav och fylliga viner av immateriella arv av mänskligheten från Unesco. Namnen på dess mest typiska rätter visade fantasin om en kulinarisk konst som har kunnat sätta ihop tillsynes oförenliga ökade smaker. De grundläggande delarna i matkonsten är vete, olja, grönsaker och baljväxter. Utav dessa ingredienser kan du enkelt laga ihop en hemlagad pasta bestående av en blandning av mjöl, salt och vatten, ofta tillsammans med sekunder av grönsaker och baljväxter. Detta genomdränkt med Salento s dyrbara, flytande guld - extra jungfruolja. Apulien är den första tillverkaren i världen av kvalitetolja med mer än 60 miljoner olivträd. Salento s kök är även rikt på mejeriprodukter. Delikatesser som burrata, caciocavallo och cacioricotta är klassiker som ofta åtföljs av jordbrukarnas kost tillsammans med grönsaker och friselle (ett typiskt bröd) som är en väldigt kaloririk delikatess. Kötträtter är simpla och goda, oftast grillar man köttet på samma vis som korven salsiccia. Skaldjursrätter är mestadels soppor med fisk av olika kräftdjur. Traditionella lokala sötsaker tillagas vid speciella tillfällen som jul eller påsk och är enkla och välsmakande, men rika på kalorier. Zeppole och den typiska rätten pasticciotto görs till julen. Brödet som är ett grundläggande inslag i Medelhavskosten, har många olika variationer. Puccia är ett grövre bröd som ofta skivas och äts tillsammans med färska tomater, ruccola, lite olivolja och salt. Apulien har utmärkta viner som har samlat in stora framgångar på internationella marknader, t.ex. vinerna negramaro, primitivo och malvasía. Salento s lokala druvor mixade med importerade viner har skapat en delikat nektar för gommen, men rik på smak som följer den lokala enkla kosten. Många DOC och IGT viner representerar den fantastiska lokala kulinariska konsten över hela världen.

7 KULTUR OCH TRADITION Kopplingen till Salento har bibehållit en aktivitet av kulter, riter och ceremonier sedan dess förfäders ursprung samt resultatet av en blandning av raser, folk och kulturer som möttes i Salento och blandades. Dess djupgående populära religiositet har överlevt hedniska ritualer och trosföreställningar sedan kristendomen. Besöker man små städer i Salento kan det med stor sannolikhet hända att man stöter på människor i en procession bakom statyetter av skyddshelgon som festligt klädda paraderar längs de färgglada gatorna. La pizzica är en cirkel bestående av applåderande dansare, en berömd folkdans som befriar folket från stress och jäkt. Deltagare kan vara både musiker och vanliga observatörer. Denna spektakulära händelse härstammar från en gammal musikalisk tradition som bottnar i misstanken att vissa unga kvinnor hade blivit bitna av den mystiska spindeln taranta som sprutade in det förrädiska giftet epilepsi vilket orsakade att kvinnorna började att plågas av en mörk ondska. Det enda botemedlet var att dansa i en svindlande takt och tempo till musik av tamburiner, fioler och andra instrument - La pizzica. Kvinnor som blev pizzicate (bitna) beskyddades av San Paolo; helgonet som beskyddar människor som har blivit bitna giftiga djur och som ofta förekommer i många låtar dedikerade den lokala traditionen tarantate. Fenomenet har gett upphov till ett årligt musikalisk event som kallas för Notte della Taranta, eventet förvärrar den varma sommarnatten till rytmen av la pizzica på gatorna där den lokala befolkningen dansar natten lång tillsammans med tusentals turister och besökare som firar Salento s traditioner. HANTVERK Salento är även känt för sina traditionella hantverk som håller en exceptionell kvalitet. Tack vare förekomsten av röd lera och dess antika ursprung har det alltid varit väldigt uppmuntrat att arbeta med just lera och keramik. Det har studerats många diverse metoder för tillverkning och dekorering av keramik i Salento, så det är inte konstigt att det finns en stor efterfrågan efter produkterna i hela världen. Salento var den första regionen i Italien som slog nationella rekord, när de började att tillverka t.ex. balkonger, grindar, galler och lyktstolpar av smidesjärn. Tack vare att det finns så många olivträd i Salento så är även bearbetning av korgar väldigt vanligt. Annat material som är typiskt i Salento är La pietra leccese. La pietra leccese är en sten som är idealistisk för dekorationer, och stenens solida konstruktion gör att den skiftar i en unik, speciell färg under sommaren genom solens starka solstrålar, något alldeles fascinerande att åskåda.

8 NATUREN OCH LANDSKAPET Landskapet Salento är beläget mellan två hav - adriatiska havet och joniska havet. Längs kusten är landskapet högt och från spetsiga klippor kan du skåda ståtliga torn som ger vika för charmiga vikar och breda, vita sandstränder med ett kristallblått hav. Det inre landskapet är platt med små kullar och den högsta punkten är 200 meter över havet. Landskapets rika jord har alltid gynnat och främjat utvecklingen av jordbruket och produktionen av mat och vin. Landsbygden blommar bokstavligt talat ut under våren och de varma somrarna genererar skörden av välsmakande kaktusfikon, som är ett värdefullt livsmedel för bönderna och karatäristiskt för Salento.

9 RISORGIMENTO RESORT I hjärtat av la dolce vita i Lecce erbjuder Risorgimento Resort sina gäster en genuin charm av antika traditioner i kombination med SPA och moderna faciliteter, utan att få det att kännas överpampigt. En mödosam restaurering slutfördes år 2007 som upprättade hotellets bländande, vackra fasad och inredde palatset med eleganta möbler och en modern design. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i American Bar Janet Ross ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Fri tillgång till SPA t Salus per Aquam hotel ; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 980,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RISORGIMENTO RESORT. Via Augusto Imperatore, 19 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/246311, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING L 41 rum av olika slag Spa Salus per Aquam American Bar Janet Ross Restaurang Le Quattro Spezierie Bistro Dogana Vecchia Tak trädgården Altavilla 3 Sällskapsrum

10 PRESIDENT Hotel President ligger mitt i det kommersiella hjärtat av Lecce bland shoppingstråk och nöjen. Hotellet erbjuder sina gäster en maximal komfort och gästfrihet. Väldigt centralt läge. Sedan 1973 var hotellet först och främst inriktat för affärsmän men numera är det även välbesökt av turister som vill bo centralt och uppleva den vackra barock staden. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum Välkomstdrink i hotellets American Bar Frukostbuffé Tidig incheckning och sen utcheckning 10% rabatt på hotellets restaurang Myosotis Stadskarta Paket 7 hotellnätter: 595,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL PRESIDENT. Via Salandra, 6 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/456111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 150 rum av olika slag 9 konferenslokaler Restaurang Myosotis American Bar Festvåning

11 EOS HOTEL Eos Hotel öppnade sina dörrar år 2008 i och med designtävlingen Resan till Salento som inriktade sig till unga arkitekter och designers. Resultatet blev 30 unika och exklsuiva rum som förstärker charmen och atmosfären i Salento. Eos Hotel liknar ett konstgalleri utan att ha tappat funktionalitet och komfort. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i hotellets vinbar Espera ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 580,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: EOS HOTEL. Viale Alfieri, 11 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/230030, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 30 rum av olika slag Vinbaren Espera

12 GRAND HOTEL DI LECCE Lecce s historiska Grand Hotel öppnar sina dörrar för turister, resenärer och affärsmän som väljer att spendera sin vistelse i en förfinad atmosfär, inspirerad av barocken. Grand Hotel di Lecce ligger endast 200 meter från Lecce s tågstation, centralt läge med cirka tio minuters gångavstånd till huvudtorget Piazza Sant Oronzo och Lecce s historiska centrum. Hotellets restaurang serverar italienska rätter och specialiteter från Apulien. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel di Lecce ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL DI LECCE. Viale Oronzo Quarta, 28 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/309405, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 53 rum av olika slag Bar Restaurang Inomhuspool och utomhuspool Fitnessfaciliteter SPA (öppnar snart) Sällskaprum

13 PATRIA PALACE HOTEL Hotellet ligger mitt i Lecce Centro Storico, Lecce s historiska stadskärna och framför kyrkan Basilica Santa Croce. Patria Palace Hotel har blivit praktfullt restaurerat av konstnärer och hantverkare och erbjuder sina gäster en särskild elegans och gästfrihet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Patria Palace Hotel ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: PATRIA PALACE HOTEL. Piazzetta Riccardi, 13 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/245111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 67 rum av olika slag Danny s Bar Restaurang Atenze Dans Sal 7 Sällskapsrum Solarium Tak trädgård

14 BASILIANI RESORT & SPA Hotell I Basiliani är ett lyxigt spahotell som erbjuder en enorm komfort och gästfrihet. Hotellet har 128 rum och sviter runt om en vacker trädgård. Hotellets restaurang Gli Ulivi bjuder på ett typiskt medelhavskök med dess buffé och utmärkta service vid bordet. I restaurangens vinkällare finns ett urval av utsökta viner från Salento och även traditionella viner utvalda från diverse italienska regioner. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Hotell Basiliani Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. SPA IL MELOGRANO SPA t Il Melograno är en fri-zon där du kan hitta ett välbefinnande och återupptäcka harmonin mellan kropp och själ. Det magnifika spa t erbjuder en uppvärmd inomhuspool om 220 kvadratmeter utrustad med bäddar, en ytterliggare uppvärmd avkopplingspool med hydromassage, finsk bastu, aromarium och duschar, ångbastu, en bad-stuga med nuvola, massage och skönhetsbehandlingar samt även ett turkiskt bad med relaxavdelning. KLASSIFICERING S 128 rum av olka slag Bar Restaurang Gli Ulivi Roof Garden Utomhuspool Medelhavs trädgård Konferenssal Solarium SPA Il Melograno

15 KONTAKT: Basiliani Resort & SPA. Valle delle Memorie CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/802920, Fax (+39) 0836/805310, Hotellet har öppet året runt. För bokning:

16 ARTHOTEL & PARK LECCE Omgiven av Salento s grönska byggdes nyligen detta innovativa hotell i Lecce, Arthotel & Park. Hotellets design och nyskapande, konstnärliga stil har gjort det till ett äkta konstverk. Man uppmärksammar inte bara dess vackra detaljer, men även kvalitén på servicen som hotellet erbjuder. För dig som har ett semester-kort innebär det att Arthotel & Park ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: ARTHOTEL & PARK LECCE by Clarion Collection. Via G. De Chirico, 1 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/214214, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 55 rum av olika slag Bar Restaurang Artecrazia Konferenssal Inom-och utomhuspool Wellness Center & Spa Fluxus Fitness Tennis-och fotbollsplan

17 VITTORIA RESORT & SPA Vittoria Resort präglas av sin speciella arkitektiska form inspirerat av skeppet galeon och dess centrala läge i den berömda staden Otranto. Staden är perfekt för både semester-och affärsresor, eller helt enkelt för den som är ute efter en naturskön plats under vilken tid som helst på året. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Vittoria Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL RESORT VITTORIA & SPA. Via Catona CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/807111, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING S 66 rum av olika slag 2 barer Restaurang Il Melograno Utomhuspool Wellness Center Eidos SPA Mötesrum

18 DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort inbjuder dig att njuta av Salento s varma vindar och dofter. Tillbringa oförglömliga stunder av golf och avkoppling i en orörd omgivning av grönska, bli bortskämd av hotellets härliga SPA och njut av restaurangernas traditionella rätter och lokala viner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort följande paket, gällande perioden 01/04/11-30/06/11 samt 01/09/11-20/12/11, vilket inkluderar: Standard dubbelrum; Halvpension (typisk middag från lokaltrakten, dryck ingår ej); 20% rabatt på prislistan Greenfee 18 hål (officiellt pris 60,00 per person); Inträde till SPA: jacuzzi med färgterapi, bastu, ångbad, relax/dusch, relaxavdelning med örttéer; Inträde till Fitness Center by Precor; 20% rabatt på alla spa-behandlingar. Paket 3 nätter: 380,00 per person Paket 4 nätter: 500,00 per person Paket 7 nätter: 890,00 per person Hotellet är öppet året runt. För bokning: KONTAKT: DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT. Strada comunale di Acaya km 2 CAP Acaya, Frazione di Vernole (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/861385, Fax (+39) 0832/ e per il CLUB: KLASSIFICERING 97 rum av olika slag Flera barer 2 restauranger Spa & Gym 18-håls golfbana med Driving Range och Golf Academy 2 utomhuspooler Fotbollsplan Solarium Convention Center Festvåning

19

20 MASSERIA MONTELAURO Masseria Montelauro ligger två km från Otranto och dess stränder i lugn och ro på landsbygden. Byggt år 1878 och har restaurerats i full respekt till den ursprungliga naturen. Masseria Montelauro kännetecknas av färgerna och frukterna från den magiska trädgården som omger masseriet, och det enda moderna med strukturen idag är utomhuspoolen som är omgiven av den tropiska trädgården. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Montelauro ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden 16/04/11-3l/10/11, med undantag juli-augusti 2011, på prislistan. Hotellet är öppet från 16 april - 31 oktober För bokning: KONTAKT: MASSERIA MONTELAURO. Strada Provinciale Otranto Uggiano La Chiesa CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/806203, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 27 rum av olika slag Restaurang Utomhuspool Trädgård

21 CORTE DEL SALENTO Mitt på Salento s gröna landsbyggd ligger hotellet Corte Del Salento, endast ett stenkast från det antika Masseria Giammarino. Corte Del Salento är totalt nyrenoverat och erbjuder ett bekvämt boende och en makalös restaurang. Hotellet är idealiskt för den som söker avkoppling och relax, eller för den som helt enkelt längtar till sommaren för att börja om på en ny kula och få ny-energi och kunna ladda upp kropp och själ i en spirituell, tropisk miljö. MASSERIA GIAMMARINO Masseriet Giammarino är från 1600-talet och ligger ett stenkast från Corte Del Salento Hotel & Resort. Det var en grupp ungdomar från trakten som beslutade sig för att renovera masseriet och skapade ett mysigt semesterboende på landsbygden i en genuin miljö bestående av ett fåtal rum och en restaurang/pizzeria.. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Corte Del Salento Hotel & Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag perioden 16/06/11-31/08/11, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: För bokning: KONTAKT: CORTE DEL SALENTO HOTEL & RESORT. Strada provinciale Borgagne Sant Andrea CAP Melendugno (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/811213, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 124 rum av olika slag Bar and Restaurang Festvåning Utomhuspool Tennisplan och fotbollsplan Anfiteater

22 MASSERIA BANDINO Hotell Masseria Bandino är en antik struktur från 1700-talet och är beläget i en av Otranto s absolut vackraste delar. På en vacker plats där du kan skåda bukten av hamnen i Otranto, är Masseria Bandino den ideala platsen att tillbringa en semester i sann integritet och karaktär. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Bandino ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet mellan 01/04/11-31/10/11 För bokning: KONTAKT: MASSERIA BANDINO. Località Bandino CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/804647, Fax (+39) 0836/ S S KLASSIFICERING 13 rum Bar Restaurang Utomhuspool Trädgård

23 MASSERIA APPIDÉ Masseria Appidé är en antik struktur beläget i hjärtat av vackra Salento. Idag har anläggningen blivit en prestigefylld, turistisk resort där huvud elementen elegans och enkelhet balanserat upp varandra och skapat en fascinerande, avslappnad miljö. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Appidé ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt förutom dagarna 24, 25 december. För bokning: KONTAKT: MASSERIA APPIDÉ. Corigliano d Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/427969, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 42 rum av olika slag Bar Restaurang Festvåning Utomhuspool Trädgård Stall Matlagningskurser (vid förfrågan)

24 BORGO CARDIGLIANO Borgo Cardigliano är numera ett hotell & resort omgiven av grönska och ro i en charmig by i Lecce, men på 900-talet var strukturen till för att förädla tobaksvaror som bönderna hade odlat. Borgo Cardigliano har restaurerats i full överensstämmelse med landskapets karaktäristiska stil och erbjuder idag sina hotellgäster moderna bekvämligheter. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Borgo Cardigliano ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-september 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet är öppet från 1 april - 30 september. För bokning: KONTAKT: BORGO CARDIGLIANO. Contrada Cardigliano di Sopra CAP Specchia (LE) ITALY Tel. (+39) 0833/539599, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 84 rum av olika slag Lägenhetskomplex Restaurang Il Mandorlo Sällskapsrum Festvåning 2 utomhuspooler Tennisplan och fotbollsplan Trädgård

25 COSTA BRADA RESORT Costa Brada Resort är beläget längs den sandiga kusten vid Gallipoli, och omges av en pinjeskog. Hotellet har en fantastisk utsikt över Salento s klarblå hav och du kan ana medelhavsdofter i luften - dofter av natur, vilda blommor, pinjenötter, tallar... Elegans och natur smälter ihop i en absolut perfektion. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Costa Brada Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: COSTA BRADA RESORT. Litoranea Sud Km. 3 CAP Gallipoli (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/202551, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 88 rum av olika slag Bar 2 Restauranger Inomhuspool och utomhuspool SPA t Brada Fitnessfaciliteter Simskola och vattengymnastik Sällskaprum Termiskt SPA

26 TERME DI SANTA CESAREA Vissa speciella dagar i Santa Cesarea verkar det som att himlen och havet smälter samman i mörkblåa och kristallklara, avslappnade blåa färgtoner. Det är ren magi att skåda utsikten från klipporna dagar som dessa. De varma källorna i Santa Cesarea grundar sig långt tillbaka i historien i detta område, men det var inte förrän i mitten av 1800-talet som de började dra till sig uppmärksamhet inom den medicinska vetenskapen. Därmed föddes historien om SPA n, wellnesscenter och den pittoreska staden - Santa Cesarea. Två grundpelare av tjänster: La Linea Verde är en linje av vård som är till för de som har kommit till Santa Cesarea s termiska källor för att lindra sina reumatiska besvär, luftvägssjukdomar, hudproblem som ekcema och psoriasis samt gynekologiska, kroniska sjukdomar. La Linea Blu har en mer öppen inriktning som erbjuder de flesta typer av behandlingar, SPA eller ej, och handlar mer om kulturen kring välbefinnande av kropp och själ, detta genom t.ex. massage, hydromassage, lerbad, skönhetsbehandlingar och naturmediciner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Santa Cesarea Terme 10% rabatt på olika typer av paket och behandlingar. Rabatten är giltig från april - december 2011, med undantag för månaderna juli och augusti. De termiska källorna är öppna året runt och kräver reservationer. För bokning är du välkommen att ringa: (+39) 0836/ eller Fax (+39) 0836/ KONTAKT: TERME DI SANTA CESAREA. Via Roma, Santa Cesarea Terme (LE), Tel. (+39) 0836/944070, Fax (+39) 0836/

27

28 GRAND HOTEL MEDITERRANEO Grand Hotel Mediterraneo har utsikt över huvudgatan i staden Santa Cesarea Terme och erbjuder sina gäster en av de vackraste utsikterna över Salento s kust. Ett stenkast från hotellet och inom gångavstånd finner man Santa Cesarea Terme. Staden med dess invånare är berömd för hur de välkomnar nya ansikten med deras gästfrihet och vänlighet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel Mediterraneo ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Du får även 10% rabatt på spa-paket (boende + behandlingar på Spa i Santa Cesarea). Gå in på hotellets hemsida för att läsa mer om paketen. Hotellet har öppet mellan 22/04/11-31/10/11. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL MEDITERRANEO. Via Roma, 173 CAP Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944008, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 76 rum av olika slag Bar Restaurang Tak-terass med trädgård Solarium

29 VILLA RAFFAELLA Med utsikt över havet vid en av Salento vackraste platser, välkomnar Residence Villa Raffaella sina gäster. Med en fantastisk utsikt, närhet till havet och hjärtat av staden Santa Cesarea Terme är Residence Villa Raffaella en ideal plats för den som hungrar efter sol, bad och relax. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Residence Villa Raffaella ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RESIDENCE VILLA RAFFAELLA. Via Umberto I, Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944235, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 6 rum av olika slag 8 lägenheter med matlagnings-möjligheter, och samtliga är utrustade för funktionshindrade Frukost-rum Sällskapsrum Trädgård Solarium Terrass med havsutsikt

30 ROBINSON CLUB APULIA Hotell Robinson Club Apulia drivs av tyskar och är berömt för sin mångfald samt kvalitér av tjänster som alla andra Robinson Club hotell. Hotellet omges av en pinjeskog som leder till havet. En solklar semesterdröm för familjer, par och rutinerade idrottare! För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Hotel Robinson Club Apulia 10% rabatt på din vistelse med all-inclusive, med undantag månaderna juli och augusti. Dessutom får du 10% rabatt på SPA ts skönhetsbehandlingar och även 5% rabatt på segling, surfing och tennis. Hotellet har öppet 06/05/11-20/10/11. För bokning: KONTAKT: ROBINSON CLUB APULIA. Loc. Fontanelle CAP Ugento (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/934111, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 396 rum av olika slag 6 barer 3 restauranger och en pizzeria Utomhuspool Privat strand Flera tennisbanor, fotbollsplaner, bågskytte, beachvolleyboll m.m. Spa Wellfit Olika sportkurser 2 Sällskapsrum All Inclusive

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

DIN NÄSTA GOLFRESA? Vart vill du åka på. Vi skräddarsyr din drömresa! EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS. Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx PORTUGAL LISSABON EN LINKSBANA I MÄSTERKLASS Här har det spela xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx Vart vill du åka på DIN NÄSTA GOLFRESA? Vi skräddarsyr din drömresa! SKOTTLAND IRLAND USA SPANIEN PORTUGAL FRANKRIKE

Läs mer

ZADAR. Med oss flyger du tryggt. Kroatien under ytan. Äventyret börjar i Istrien. Här hittar du draget. - resmålet för den som vill uppleva allt

ZADAR. Med oss flyger du tryggt. Kroatien under ytan. Äventyret börjar i Istrien. Här hittar du draget. - resmålet för den som vill uppleva allt Nr 1-2006 Årgång 2 www.scandjet.se ZADAR - resmålet för den som vill uppleva allt sidan 6 Med oss flyger du tryggt sidan 12 Kroatien under ytan sidan 11 Äventyret börjar i Istrien sidan 24 Här hittar du

Läs mer

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA?

VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? 2015-2016 VART GÅR DIN NÄSTA GOLFRESA? vi skräddarsyr golfresor & golfskolor med kvalitet! HELEN ALFREDSSON: Proffsets bästa träningstips! ÅRETS NYHETER: Klassiska Pebble Beach Vackra Sicilien Lyxiga Carya

Läs mer

Sommarkatalog. 2009 www.kroatienspecialisten.se. Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1

Sommarkatalog. 2009 www.kroatienspecialisten.se. Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1 Sommarkatalog 2009 www.kroatienspecialisten.se Läs mer och boka på www.kroatienspecialisten.se 1 Innehållsförteckning Istrien 8 Umag 10 Porec ˇ 12 Rovinj 14 Pula 16 Opatija 18 Skärgårdskryssning 19 Ön

Läs mer

Endless possiblities

Endless possiblities Endless possiblities Låt dig inspireras! häst & Sport Resor 2014 1 Galloping keeps you forever young... Innehåll 2014 Kära ryttare 4 Därför väljer jag att resa med Häst & Sport Resor? 5 Träning/dressyr/hoppning/

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

Kalabrien. miniguide till

Kalabrien. miniguide till Kalabrien miniguide till 2 Välkommen till Kalabrien! Solresor hälsar dig välkommen till Kalabrien det oexploaterade & äkta Italien. Kalabrien är Italiens sydligaste region och erbjuder något för alla smaker.

Läs mer

Det nya Gran Canaria fem sidor av paradisön du aldrig upplevt tidigare

Det nya Gran Canaria fem sidor av paradisön du aldrig upplevt tidigare españa 10 vintertips värmande mys i Spanien förföriska droppar fira in det nya året med sprudlande cava ständigt på topp skidor, sol och exotism i sierra nevada NUMMER 11 vinter 2010 Det nya Gran Canaria

Läs mer

ARUBA - ONE HAPPY ISLAND ZACAPA - GUATEMALAS STOLTHET HUMMERSAFARI PÅ SMÖGEN

ARUBA - ONE HAPPY ISLAND ZACAPA - GUATEMALAS STOLTHET HUMMERSAFARI PÅ SMÖGEN ARUBA - ONE HAPPY ISLAND ZACAPA - GUATEMALAS STOLTHET HUMMERSAFARI PÅ SMÖGEN First Class Magazine #2 2014 soluzions.se Porsche rekommenderar För mer information besök 911targa.porscheshowroom.se Nu spänner

Läs mer

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss.

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss. GRUPPRESOR 2015 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Italien Holland Frankrike Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se Det är lätt att följa med! Våra bussar startar från Ulricehamn

Läs mer

Vi önskar er en härlig frukost! Smartbox Sverige

Vi önskar er en härlig frukost! Smartbox Sverige Grattis! Du har fått en upplevelse i present, en Smartbox Frukost för två. Den ger dig och en vän möjligheten att välja er favorit bland över 30 olika erbjudanden och få en härlig frukost. Alla erbjudanden

Läs mer

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70

OLKA. www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70 2015 OLKA www.olkagolf.se GOLFRESOR DANMARK ITALIEN POLEN PORTUGAL SPANIEN SVERIGE THAILAND TYSKLAND 031-80 55 70 Arrangemang 2015 Golfbussen den 18 april, 2 maj och 12 september. Läs mer på sidan 27.

Läs mer

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

ITALIEN. Mat & vin-special! Toscana Lazio Veneto

ITALIEN. Mat & vin-special! Toscana Lazio Veneto Vik här 5 x fraser Jag förstår inte Non capisco Var är? Dove si trova? Hur mycket kostar det? Quanto costa? Notan, tack Il conto, per favore Vad är klockan? Che ore sono? 5 x priskoll Öl, 33 cl 3,50 euro

Läs mer

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här Hyr ut ditt hus INTERVJU MED EN HUSÅGARE TIPS TILL ÖKAD UTHYrnING Så här marknadsför vi ditt hus Så här FUNGERAR DET Innehåll Om... 4 Den första kontakten... 6 Hur marknadsför vi ditt hus?... 8 Vad innebär

Läs mer

Kallithea, Rhodos 1 (11)

Kallithea, Rhodos 1 (11) Fakta Hit kan du resa: April - oktober Flygtid: Ca 4 timmar från Stockholm Transfer: Flyget landar utanför Rhodos stad. Transfer från flygplatsen med buss tar ca 25 minuter till Sunwing Kallithea Beach

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum.

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Alcudia Språk Religon Pass & Visum. Hit kan du resa: Året runt (golf sep-okt/feb-maj) Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Alcudia tar ca 1 tim (till de första hotellen)

Läs mer

6 700 öar ännu fler upplevelser

6 700 öar ännu fler upplevelser ÅLAND 6 700 öar ännu fler upplevelser 6 700 öar ännu fler upplevelser Mitt bästa Åland Camilla Gunell et är något magiskt med att åka till ett örike lite som att besöka en annan värld. Havet fungerar som

Läs mer

Franska Rivieran sid: 2-9. Italien sid: 10-29. Kroatien sid: 30-47. Malta sid: 48-51. Nice, Cannes & Menton. Rom, Venedig, Sardinien & Sicilien

Franska Rivieran sid: 2-9. Italien sid: 10-29. Kroatien sid: 30-47. Malta sid: 48-51. Nice, Cannes & Menton. Rom, Venedig, Sardinien & Sicilien Franska Rivieran sid: 2-9 Nice, Cannes & Menton Italien sid: 10-29 Rom, Venedig, Sardinien & Sicilien Kroatien sid: 30-47 Dubrovnik, Cavtat, Makarska, Split, Trogir & Zadar Malta sid: 48-51 Sliema & S:t

Läs mer

Solresor hälsar dig välkommen till Rhodos! Vår service. Rhodos

Solresor hälsar dig välkommen till Rhodos! Vår service. Rhodos Solresor hälsar dig välkommen till Rhodos! Vi hoppas du ska få en behaglig och upplevelserik semester på Rhodos. I denna broschyr har vi samlat information och tips, som vi hoppas ska göra det lättare

Läs mer

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM

I ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 Kungstensgatan 38, 1 tr. 113 59 STOCKHOLM ISLANDSRESOR SLAND okt 2005 - apr 2006 2 ISLAND ÄR ENKELT OCH NÄRA - OCH ÄNDÅ SÅ SPÄNNANDE! Island ligger på bekvämt flygavstånd för en weekendresa. Islandsresors populära weekendpaket fortsätter med ett

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

2014 DE INTRESSANTASTE SEVÄRDHETERNA DE BÄSTA RESTAURANGERNA NÖJEN NATT & DAG VAR BADAR MAN BÄST MASSOR MED TIPS PÅ BILTUREN GRATIS

2014 DE INTRESSANTASTE SEVÄRDHETERNA DE BÄSTA RESTAURANGERNA NÖJEN NATT & DAG VAR BADAR MAN BÄST MASSOR MED TIPS PÅ BILTUREN GRATIS Mallorca Magasinet för skandinaver på Mallorca Maj 2014 DE INTRESSANTASTE SEVÄRDHETERNA DE BÄSTA RESTAURANGERNA NÖJEN NATT & DAG VAR BADAR MAN BÄST MASSOR MED TIPS PÅ BILTUREN GRATIS 2 Mallorca Upptäck

Läs mer

Hotellen som älskar barn

Hotellen som älskar barn 60 sidor reseinspiration. nr1 2010. om väggar kunde tala 5 hotell med en historia ann söderlund Dagbok från Kretasemestern det nya cypern En klassiker i ny tappning medelhavsmat Kärlek, vitlök och olivolja

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS GOTLAND MEDELTIDA Ö MED HÖG MYSFAKTOR OCH PARTYSTÄMNING

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS GOTLAND MEDELTIDA Ö MED HÖG MYSFAKTOR OCH PARTYSTÄMNING ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Ut och resnr 1 JUNI 2004 Kryssning ett bekvämt och aktivt sätt att upptäcka världen Upptäck Estland! Partystämning, kultur och storstadskänsla

Läs mer

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30

Vinn resor. och mycket mer! MÄSSA NU PÅ LÖRDAG LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 HELA DENNA BILAGA ÄR ANNONS LOUIS DE GEER NORRKÖPING 24 JAN 2015 KL 10.00-15.30 LYSSNA PÅ FÖREDRAG ISLAND GRAN CANARIA HURTIGRUTEN AMERIKA FÄRÖARNA TURKIET ALBANIEN KRYSSNINGAR I KARIBIEN, MEDELHAVET OCH

Läs mer

ISLAND. Början på något storslaget

ISLAND. Början på något storslaget ISLAND Början på något storslaget Grönland/Färöarna 2015/2016 3 INNEHÅLL VÄLKOMMEN & INNEHÅLL 2 3 ISLAND & INFORMATION 4 5 PAKETRESOR 6 9 RESOR I GRUPP 10 13 BILPAKET 14 17 KARTA 18 19 DAGSTURER 20 24

Läs mer

* Minimal 8 personer, vid färre deltagare kan priset förändras. Vi reserverar oss mot eventuella prisändringar.

* Minimal 8 personer, vid färre deltagare kan priset förändras. Vi reserverar oss mot eventuella prisändringar. UTFLYKTER 2014 1 NAtionalParken KRKA OCH SKRADIN Denna dag organiserar vi en halvdagsutflykt till nationalparken Krka. Skradinski Buk är en av de vackraste delarna av Nationalparken Krka. Det är den största

Läs mer

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm 2014 Event, kick off, företagsabonnemang eller kundträff på det underhållande sättet boka & upplev

Läs mer