UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO"

Transkript

1 UPPTÄCK SÖDRA ITALIENS SKATT, SALENTO

2 Bäste kund, Det är ett varmt nöje att få välkomna dig till detta landskap som kallas Salento. För många av er är detta ett okänt semestermål, men här finns massor att upptäcka; ett landskap rikt på historia och traditioner, vacker natur och arkitektur, med dofter och smaker från medelhavet. Du kommer att bli förälskad i stränderna, den kritvita sanden, det kristallklara havet, den blåa himlen och de underbara små städerna. Du kommer att bli förälskad i matkulturen, konsten och människornas värme och gästfrihet. Här kommer du upptäcka att varje plats som du väljer att besöka är helt unik från den andra, och du kommer med stor sannolikhet att skapa minnen som du kommer att ha kvar för resten av livet. Reser du till Salento väl en gång så blir det näst intill omöjligt att inte vilja åka tillbaka. Välkommen till Salento! Francesco Pacella, Assessore al turismo della Provincia di Lecce.

3 1= 6Km 24Km

4 IL SALENTO Salento, ett land mellan två hav. Salento, ett land kysst av solen. Salento, en bro mellan öst och väst. Salento avslöjar dess skönhet för resenärer som förblir förundrade över landskapet och fascinerade av dess glittrande hav. Turister blir som förtrollade när de upptäcker det utförliga utarbetandet av Lecces barock. Salento bjuder in dig att gå vilse bland smala gator i dess byar bland frodig grönska av landsbygden och mellan färgerna av ett kristallblått, läckert hav. Salento är ett landskap med en tidlös charm. HISTORIA Salento har varit ett eftertraktat landskap sedan antiken tack vare dess attraktiva läge vid havet. Kombinationen av lokala personer och civilisationer som överlappade varandra och varvade, födde en vacker och originell kultur. De första invånarna i detta landskap har lämnat spår av deras civilisation målade på väggarna i de berömda primitiva grottorna. Romarna påbörjade cirka 400 år F.Kr. en snabb erövring av Salento som rent strategist blev en viktig förbindelse med de östra provinserna av imperiet. Därefter blev Salento en del av det stora östra Romarriket, även känt som det bysantinska riket. Salento blev starkt influerat av den bysantinska kulturen och civilisationen, som bildade Griko - ett forntida språk som liknar det moderna grekiska som fortfarande talas i vissa länder, känt som Grecia Salentina. År 1480 upplevde Salento tragiska händelser i och med den turkiska invasionen. Turkarna erövrade och förstörde staden Otranto och lämnade ett outplånligt märke i minnet hos lokalbefolkningen. För att därefter tåla de kontinuerliga piratattackerna efter 1600-talet förbättras kusterna med ett dussintals torn som militariserade landet med dess befäst genom att stärka de gamla forten och bygga en ny och ointaglig fästning. Il Barocco Leccese är ett unikt, konstnärligt fenomen som har förändrat Lecce i en fin konst på platser där man kan andas charm i dess stadsgräns. Det artonde århundradet är perioden av den stora, rika medelklassen som deltog i Italiens enande (1861) och som har präglat historien och konsten i Salento fram till 50 och 60-talet under 1900-talet. Dessa rika familjer har byggt imponerande byggnader i Lecce och även i små städer i Salento s omgivning, medan landsbygden har förbättrats med eleganta herrgårdar som bidragit till att fler lokala människor såsom även utlänningar har intresse av detta fascinerande och unika landskap.

5 KONST Salento s huvudstad Lecce är även känt som Florens i söder. Det första belägget för konst går välbevarat tillbaka till Salento-området för år sedan, då förhistoriska män prydde väggarna i Grotta dei Cervi med piktogram som föreställer scener av rådjursjakter och symboler för dyrkan. Sedan dess blev Salento-området en grogrund för konstnärlig produktion och hantverk som aldrig har känt vila. Lecce, med åtföljande dekorativa marmor och mosaikgolv av antika ruiner vittnar om den sofistikerade romerska civilisationen i en stad med en symbol för fredlig samexistens mellan olika kulturer. Salento har ett rikt arv av bysantinsk konst och kultur i dussintals kyrkor runt om i landet och i eleganta, smakfulla monument. Det nära bandet mellan Lecce och Napoli underlättade ankomsten av målare, skulptörer och hantverkare från olika bakgrunder och kulturer som fann en god jord för att utveckla sina konstnärliga behov. Det är explosionen av Lecce s barock, ett fenomen typiskt konstnärligt utrymme där explosionen i skulpturala utsmyckningar åtföljs av ett bibliotek av bilder som bygger på arabiska - bysantinska.

6 MAT OCH VIN Mat och vin från Salento är kvintessensen av Medelhavsdieten; enkla och läckra maträtter, smakrika av jord och hav och fylliga viner av immateriella arv av mänskligheten från Unesco. Namnen på dess mest typiska rätter visade fantasin om en kulinarisk konst som har kunnat sätta ihop tillsynes oförenliga ökade smaker. De grundläggande delarna i matkonsten är vete, olja, grönsaker och baljväxter. Utav dessa ingredienser kan du enkelt laga ihop en hemlagad pasta bestående av en blandning av mjöl, salt och vatten, ofta tillsammans med sekunder av grönsaker och baljväxter. Detta genomdränkt med Salento s dyrbara, flytande guld - extra jungfruolja. Apulien är den första tillverkaren i världen av kvalitetolja med mer än 60 miljoner olivträd. Salento s kök är även rikt på mejeriprodukter. Delikatesser som burrata, caciocavallo och cacioricotta är klassiker som ofta åtföljs av jordbrukarnas kost tillsammans med grönsaker och friselle (ett typiskt bröd) som är en väldigt kaloririk delikatess. Kötträtter är simpla och goda, oftast grillar man köttet på samma vis som korven salsiccia. Skaldjursrätter är mestadels soppor med fisk av olika kräftdjur. Traditionella lokala sötsaker tillagas vid speciella tillfällen som jul eller påsk och är enkla och välsmakande, men rika på kalorier. Zeppole och den typiska rätten pasticciotto görs till julen. Brödet som är ett grundläggande inslag i Medelhavskosten, har många olika variationer. Puccia är ett grövre bröd som ofta skivas och äts tillsammans med färska tomater, ruccola, lite olivolja och salt. Apulien har utmärkta viner som har samlat in stora framgångar på internationella marknader, t.ex. vinerna negramaro, primitivo och malvasía. Salento s lokala druvor mixade med importerade viner har skapat en delikat nektar för gommen, men rik på smak som följer den lokala enkla kosten. Många DOC och IGT viner representerar den fantastiska lokala kulinariska konsten över hela världen.

7 KULTUR OCH TRADITION Kopplingen till Salento har bibehållit en aktivitet av kulter, riter och ceremonier sedan dess förfäders ursprung samt resultatet av en blandning av raser, folk och kulturer som möttes i Salento och blandades. Dess djupgående populära religiositet har överlevt hedniska ritualer och trosföreställningar sedan kristendomen. Besöker man små städer i Salento kan det med stor sannolikhet hända att man stöter på människor i en procession bakom statyetter av skyddshelgon som festligt klädda paraderar längs de färgglada gatorna. La pizzica är en cirkel bestående av applåderande dansare, en berömd folkdans som befriar folket från stress och jäkt. Deltagare kan vara både musiker och vanliga observatörer. Denna spektakulära händelse härstammar från en gammal musikalisk tradition som bottnar i misstanken att vissa unga kvinnor hade blivit bitna av den mystiska spindeln taranta som sprutade in det förrädiska giftet epilepsi vilket orsakade att kvinnorna började att plågas av en mörk ondska. Det enda botemedlet var att dansa i en svindlande takt och tempo till musik av tamburiner, fioler och andra instrument - La pizzica. Kvinnor som blev pizzicate (bitna) beskyddades av San Paolo; helgonet som beskyddar människor som har blivit bitna giftiga djur och som ofta förekommer i många låtar dedikerade den lokala traditionen tarantate. Fenomenet har gett upphov till ett årligt musikalisk event som kallas för Notte della Taranta, eventet förvärrar den varma sommarnatten till rytmen av la pizzica på gatorna där den lokala befolkningen dansar natten lång tillsammans med tusentals turister och besökare som firar Salento s traditioner. HANTVERK Salento är även känt för sina traditionella hantverk som håller en exceptionell kvalitet. Tack vare förekomsten av röd lera och dess antika ursprung har det alltid varit väldigt uppmuntrat att arbeta med just lera och keramik. Det har studerats många diverse metoder för tillverkning och dekorering av keramik i Salento, så det är inte konstigt att det finns en stor efterfrågan efter produkterna i hela världen. Salento var den första regionen i Italien som slog nationella rekord, när de började att tillverka t.ex. balkonger, grindar, galler och lyktstolpar av smidesjärn. Tack vare att det finns så många olivträd i Salento så är även bearbetning av korgar väldigt vanligt. Annat material som är typiskt i Salento är La pietra leccese. La pietra leccese är en sten som är idealistisk för dekorationer, och stenens solida konstruktion gör att den skiftar i en unik, speciell färg under sommaren genom solens starka solstrålar, något alldeles fascinerande att åskåda.

8 NATUREN OCH LANDSKAPET Landskapet Salento är beläget mellan två hav - adriatiska havet och joniska havet. Längs kusten är landskapet högt och från spetsiga klippor kan du skåda ståtliga torn som ger vika för charmiga vikar och breda, vita sandstränder med ett kristallblått hav. Det inre landskapet är platt med små kullar och den högsta punkten är 200 meter över havet. Landskapets rika jord har alltid gynnat och främjat utvecklingen av jordbruket och produktionen av mat och vin. Landsbygden blommar bokstavligt talat ut under våren och de varma somrarna genererar skörden av välsmakande kaktusfikon, som är ett värdefullt livsmedel för bönderna och karatäristiskt för Salento.

9 RISORGIMENTO RESORT I hjärtat av la dolce vita i Lecce erbjuder Risorgimento Resort sina gäster en genuin charm av antika traditioner i kombination med SPA och moderna faciliteter, utan att få det att kännas överpampigt. En mödosam restaurering slutfördes år 2007 som upprättade hotellets bländande, vackra fasad och inredde palatset med eleganta möbler och en modern design. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i American Bar Janet Ross ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Fri tillgång till SPA t Salus per Aquam hotel ; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 980,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RISORGIMENTO RESORT. Via Augusto Imperatore, 19 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/246311, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING L 41 rum av olika slag Spa Salus per Aquam American Bar Janet Ross Restaurang Le Quattro Spezierie Bistro Dogana Vecchia Tak trädgården Altavilla 3 Sällskapsrum

10 PRESIDENT Hotel President ligger mitt i det kommersiella hjärtat av Lecce bland shoppingstråk och nöjen. Hotellet erbjuder sina gäster en maximal komfort och gästfrihet. Väldigt centralt läge. Sedan 1973 var hotellet först och främst inriktat för affärsmän men numera är det även välbesökt av turister som vill bo centralt och uppleva den vackra barock staden. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum Välkomstdrink i hotellets American Bar Frukostbuffé Tidig incheckning och sen utcheckning 10% rabatt på hotellets restaurang Myosotis Stadskarta Paket 7 hotellnätter: 595,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL PRESIDENT. Via Salandra, 6 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/456111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 150 rum av olika slag 9 konferenslokaler Restaurang Myosotis American Bar Festvåning

11 EOS HOTEL Eos Hotel öppnade sina dörrar år 2008 i och med designtävlingen Resan till Salento som inriktade sig till unga arkitekter och designers. Resultatet blev 30 unika och exklsuiva rum som förstärker charmen och atmosfären i Salento. Eos Hotel liknar ett konstgalleri utan att ha tappat funktionalitet och komfort. För dig som har ett semesterkort erbjuder hotellet ett paket (beroende på tillgänglighet) som inkluderar: 7 hotellnätter i dubbelrum; Välkomstdrink i hotellets vinbar Espera ; Frukostbuffé; Tidig incheckning och sen utcheckning; Stadskarta. Paket 7 hotellnätter: 580,00 per dubbelrum för två personer Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: EOS HOTEL. Viale Alfieri, 11 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/230030, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 30 rum av olika slag Vinbaren Espera

12 GRAND HOTEL DI LECCE Lecce s historiska Grand Hotel öppnar sina dörrar för turister, resenärer och affärsmän som väljer att spendera sin vistelse i en förfinad atmosfär, inspirerad av barocken. Grand Hotel di Lecce ligger endast 200 meter från Lecce s tågstation, centralt läge med cirka tio minuters gångavstånd till huvudtorget Piazza Sant Oronzo och Lecce s historiska centrum. Hotellets restaurang serverar italienska rätter och specialiteter från Apulien. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel di Lecce ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL DI LECCE. Viale Oronzo Quarta, 28 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/309405, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 53 rum av olika slag Bar Restaurang Inomhuspool och utomhuspool Fitnessfaciliteter SPA (öppnar snart) Sällskaprum

13 PATRIA PALACE HOTEL Hotellet ligger mitt i Lecce Centro Storico, Lecce s historiska stadskärna och framför kyrkan Basilica Santa Croce. Patria Palace Hotel har blivit praktfullt restaurerat av konstnärer och hantverkare och erbjuder sina gäster en särskild elegans och gästfrihet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Patria Palace Hotel ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: PATRIA PALACE HOTEL. Piazzetta Riccardi, 13 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/245111, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 67 rum av olika slag Danny s Bar Restaurang Atenze Dans Sal 7 Sällskapsrum Solarium Tak trädgård

14 BASILIANI RESORT & SPA Hotell I Basiliani är ett lyxigt spahotell som erbjuder en enorm komfort och gästfrihet. Hotellet har 128 rum och sviter runt om en vacker trädgård. Hotellets restaurang Gli Ulivi bjuder på ett typiskt medelhavskök med dess buffé och utmärkta service vid bordet. I restaurangens vinkällare finns ett urval av utsökta viner från Salento och även traditionella viner utvalda från diverse italienska regioner. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Hotell Basiliani Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. SPA IL MELOGRANO SPA t Il Melograno är en fri-zon där du kan hitta ett välbefinnande och återupptäcka harmonin mellan kropp och själ. Det magnifika spa t erbjuder en uppvärmd inomhuspool om 220 kvadratmeter utrustad med bäddar, en ytterliggare uppvärmd avkopplingspool med hydromassage, finsk bastu, aromarium och duschar, ångbastu, en bad-stuga med nuvola, massage och skönhetsbehandlingar samt även ett turkiskt bad med relaxavdelning. KLASSIFICERING S 128 rum av olka slag Bar Restaurang Gli Ulivi Roof Garden Utomhuspool Medelhavs trädgård Konferenssal Solarium SPA Il Melograno

15 KONTAKT: Basiliani Resort & SPA. Valle delle Memorie CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/802920, Fax (+39) 0836/805310, Hotellet har öppet året runt. För bokning:

16 ARTHOTEL & PARK LECCE Omgiven av Salento s grönska byggdes nyligen detta innovativa hotell i Lecce, Arthotel & Park. Hotellets design och nyskapande, konstnärliga stil har gjort det till ett äkta konstverk. Man uppmärksammar inte bara dess vackra detaljer, men även kvalitén på servicen som hotellet erbjuder. För dig som har ett semester-kort innebär det att Arthotel & Park ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: ARTHOTEL & PARK LECCE by Clarion Collection. Via G. De Chirico, 1 CAP Lecce (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/214214, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 55 rum av olika slag Bar Restaurang Artecrazia Konferenssal Inom-och utomhuspool Wellness Center & Spa Fluxus Fitness Tennis-och fotbollsplan

17 VITTORIA RESORT & SPA Vittoria Resort präglas av sin speciella arkitektiska form inspirerat av skeppet galeon och dess centrala läge i den berömda staden Otranto. Staden är perfekt för både semester-och affärsresor, eller helt enkelt för den som är ute efter en naturskön plats under vilken tid som helst på året. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Vittoria Resort & SPA ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011 med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: HOTEL RESORT VITTORIA & SPA. Via Catona CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/807111, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING S 66 rum av olika slag 2 barer Restaurang Il Melograno Utomhuspool Wellness Center Eidos SPA Mötesrum

18 DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort inbjuder dig att njuta av Salento s varma vindar och dofter. Tillbringa oförglömliga stunder av golf och avkoppling i en orörd omgivning av grönska, bli bortskämd av hotellets härliga SPA och njut av restaurangernas traditionella rätter och lokala viner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Doubletree by Hilton Acaya Golf Resort följande paket, gällande perioden 01/04/11-30/06/11 samt 01/09/11-20/12/11, vilket inkluderar: Standard dubbelrum; Halvpension (typisk middag från lokaltrakten, dryck ingår ej); 20% rabatt på prislistan Greenfee 18 hål (officiellt pris 60,00 per person); Inträde till SPA: jacuzzi med färgterapi, bastu, ångbad, relax/dusch, relaxavdelning med örttéer; Inträde till Fitness Center by Precor; 20% rabatt på alla spa-behandlingar. Paket 3 nätter: 380,00 per person Paket 4 nätter: 500,00 per person Paket 7 nätter: 890,00 per person Hotellet är öppet året runt. För bokning: KONTAKT: DOUBLETREE BY HILTON ACAYA GOLF RESORT. Strada comunale di Acaya km 2 CAP Acaya, Frazione di Vernole (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/861385, Fax (+39) 0832/ e per il CLUB: KLASSIFICERING 97 rum av olika slag Flera barer 2 restauranger Spa & Gym 18-håls golfbana med Driving Range och Golf Academy 2 utomhuspooler Fotbollsplan Solarium Convention Center Festvåning

19

20 MASSERIA MONTELAURO Masseria Montelauro ligger två km från Otranto och dess stränder i lugn och ro på landsbygden. Byggt år 1878 och har restaurerats i full respekt till den ursprungliga naturen. Masseria Montelauro kännetecknas av färgerna och frukterna från den magiska trädgården som omger masseriet, och det enda moderna med strukturen idag är utomhuspoolen som är omgiven av den tropiska trädgården. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Montelauro ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden 16/04/11-3l/10/11, med undantag juli-augusti 2011, på prislistan. Hotellet är öppet från 16 april - 31 oktober För bokning: KONTAKT: MASSERIA MONTELAURO. Strada Provinciale Otranto Uggiano La Chiesa CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/806203, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 27 rum av olika slag Restaurang Utomhuspool Trädgård

21 CORTE DEL SALENTO Mitt på Salento s gröna landsbyggd ligger hotellet Corte Del Salento, endast ett stenkast från det antika Masseria Giammarino. Corte Del Salento är totalt nyrenoverat och erbjuder ett bekvämt boende och en makalös restaurang. Hotellet är idealiskt för den som söker avkoppling och relax, eller för den som helt enkelt längtar till sommaren för att börja om på en ny kula och få ny-energi och kunna ladda upp kropp och själ i en spirituell, tropisk miljö. MASSERIA GIAMMARINO Masseriet Giammarino är från 1600-talet och ligger ett stenkast från Corte Del Salento Hotel & Resort. Det var en grupp ungdomar från trakten som beslutade sig för att renovera masseriet och skapade ett mysigt semesterboende på landsbygden i en genuin miljö bestående av ett fåtal rum och en restaurang/pizzeria.. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Corte Del Salento Hotel & Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag perioden 16/06/11-31/08/11, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: För bokning: KONTAKT: CORTE DEL SALENTO HOTEL & RESORT. Strada provinciale Borgagne Sant Andrea CAP Melendugno (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/811213, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 124 rum av olika slag Bar and Restaurang Festvåning Utomhuspool Tennisplan och fotbollsplan Anfiteater

22 MASSERIA BANDINO Hotell Masseria Bandino är en antik struktur från 1700-talet och är beläget i en av Otranto s absolut vackraste delar. På en vacker plats där du kan skåda bukten av hamnen i Otranto, är Masseria Bandino den ideala platsen att tillbringa en semester i sann integritet och karaktär. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Bandino ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet mellan 01/04/11-31/10/11 För bokning: KONTAKT: MASSERIA BANDINO. Località Bandino CAP Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/804647, Fax (+39) 0836/ S S KLASSIFICERING 13 rum Bar Restaurang Utomhuspool Trädgård

23 MASSERIA APPIDÉ Masseria Appidé är en antik struktur beläget i hjärtat av vackra Salento. Idag har anläggningen blivit en prestigefylld, turistisk resort där huvud elementen elegans och enkelhet balanserat upp varandra och skapat en fascinerande, avslappnad miljö. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Masseria Appidé ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt förutom dagarna 24, 25 december. För bokning: KONTAKT: MASSERIA APPIDÉ. Corigliano d Otranto (LE) ITALY, Tel. (+39) 0832/427969, Fax (+39) 0832/ KLASSIFICERING 42 rum av olika slag Bar Restaurang Festvåning Utomhuspool Trädgård Stall Matlagningskurser (vid förfrågan)

24 BORGO CARDIGLIANO Borgo Cardigliano är numera ett hotell & resort omgiven av grönska och ro i en charmig by i Lecce, men på 900-talet var strukturen till för att förädla tobaksvaror som bönderna hade odlat. Borgo Cardigliano har restaurerats i full överensstämmelse med landskapets karaktäristiska stil och erbjuder idag sina hotellgäster moderna bekvämligheter. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Borgo Cardigliano ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-september 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet är öppet från 1 april - 30 september. För bokning: KONTAKT: BORGO CARDIGLIANO. Contrada Cardigliano di Sopra CAP Specchia (LE) ITALY Tel. (+39) 0833/539599, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 84 rum av olika slag Lägenhetskomplex Restaurang Il Mandorlo Sällskapsrum Festvåning 2 utomhuspooler Tennisplan och fotbollsplan Trädgård

25 COSTA BRADA RESORT Costa Brada Resort är beläget längs den sandiga kusten vid Gallipoli, och omges av en pinjeskog. Hotellet har en fantastisk utsikt över Salento s klarblå hav och du kan ana medelhavsdofter i luften - dofter av natur, vilda blommor, pinjenötter, tallar... Elegans och natur smälter ihop i en absolut perfektion. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Costa Brada Resort ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: COSTA BRADA RESORT. Litoranea Sud Km. 3 CAP Gallipoli (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/202551, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 88 rum av olika slag Bar 2 Restauranger Inomhuspool och utomhuspool SPA t Brada Fitnessfaciliteter Simskola och vattengymnastik Sällskaprum Termiskt SPA

26 TERME DI SANTA CESAREA Vissa speciella dagar i Santa Cesarea verkar det som att himlen och havet smälter samman i mörkblåa och kristallklara, avslappnade blåa färgtoner. Det är ren magi att skåda utsikten från klipporna dagar som dessa. De varma källorna i Santa Cesarea grundar sig långt tillbaka i historien i detta område, men det var inte förrän i mitten av 1800-talet som de började dra till sig uppmärksamhet inom den medicinska vetenskapen. Därmed föddes historien om SPA n, wellnesscenter och den pittoreska staden - Santa Cesarea. Två grundpelare av tjänster: La Linea Verde är en linje av vård som är till för de som har kommit till Santa Cesarea s termiska källor för att lindra sina reumatiska besvär, luftvägssjukdomar, hudproblem som ekcema och psoriasis samt gynekologiska, kroniska sjukdomar. La Linea Blu har en mer öppen inriktning som erbjuder de flesta typer av behandlingar, SPA eller ej, och handlar mer om kulturen kring välbefinnande av kropp och själ, detta genom t.ex. massage, hydromassage, lerbad, skönhetsbehandlingar och naturmediciner. För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Santa Cesarea Terme 10% rabatt på olika typer av paket och behandlingar. Rabatten är giltig från april - december 2011, med undantag för månaderna juli och augusti. De termiska källorna är öppna året runt och kräver reservationer. För bokning är du välkommen att ringa: (+39) 0836/ eller Fax (+39) 0836/ KONTAKT: TERME DI SANTA CESAREA. Via Roma, Santa Cesarea Terme (LE), Tel. (+39) 0836/944070, Fax (+39) 0836/

27

28 GRAND HOTEL MEDITERRANEO Grand Hotel Mediterraneo har utsikt över huvudgatan i staden Santa Cesarea Terme och erbjuder sina gäster en av de vackraste utsikterna över Salento s kust. Ett stenkast från hotellet och inom gångavstånd finner man Santa Cesarea Terme. Staden med dess invånare är berömd för hur de välkomnar nya ansikten med deras gästfrihet och vänlighet. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Grand Hotel Mediterraneo ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-oktober 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Du får även 10% rabatt på spa-paket (boende + behandlingar på Spa i Santa Cesarea). Gå in på hotellets hemsida för att läsa mer om paketen. Hotellet har öppet mellan 22/04/11-31/10/11. För bokning: KONTAKT: GRAND HOTEL MEDITERRANEO. Via Roma, 173 CAP Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944008, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 76 rum av olika slag Bar Restaurang Tak-terass med trädgård Solarium

29 VILLA RAFFAELLA Med utsikt över havet vid en av Salento vackraste platser, välkomnar Residence Villa Raffaella sina gäster. Med en fantastisk utsikt, närhet till havet och hjärtat av staden Santa Cesarea Terme är Residence Villa Raffaella en ideal plats för den som hungrar efter sol, bad och relax. För dig som har ett Semester-Kort innebär det att Residence Villa Raffaella ger dig 25% rabatt på ordinariepriset för övernattning + frukost gällande perioden april-december 2011, med undantag juli-augusti, på prislistan. Hotellet har öppet året runt. För bokning: KONTAKT: RESIDENCE VILLA RAFFAELLA. Via Umberto I, Santa Cesarea Terme (LE) ITALY, Tel. (+39) 0836/944235, Fax (+39) 0836/ KLASSIFICERING 6 rum av olika slag 8 lägenheter med matlagnings-möjligheter, och samtliga är utrustade för funktionshindrade Frukost-rum Sällskapsrum Trädgård Solarium Terrass med havsutsikt

30 ROBINSON CLUB APULIA Hotell Robinson Club Apulia drivs av tyskar och är berömt för sin mångfald samt kvalitér av tjänster som alla andra Robinson Club hotell. Hotellet omges av en pinjeskog som leder till havet. En solklar semesterdröm för familjer, par och rutinerade idrottare! För dig som har ett Semester-Kort erbjuder Hotel Robinson Club Apulia 10% rabatt på din vistelse med all-inclusive, med undantag månaderna juli och augusti. Dessutom får du 10% rabatt på SPA ts skönhetsbehandlingar och även 5% rabatt på segling, surfing och tennis. Hotellet har öppet 06/05/11-20/10/11. För bokning: KONTAKT: ROBINSON CLUB APULIA. Loc. Fontanelle CAP Ugento (LE) ITALY, Tel. (+39) 0833/934111, Fax (+39) 0833/ KLASSIFICERING 396 rum av olika slag 6 barer 3 restauranger och en pizzeria Utomhuspool Privat strand Flera tennisbanor, fotbollsplaner, bågskytte, beachvolleyboll m.m. Spa Wellfit Olika sportkurser 2 Sällskapsrum All Inclusive

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Yogaresa till Turkiet

Yogaresa till Turkiet Yogaresa till Turkiet Fri från stress Full med liv 30 april till 3 maj 2015 Liat Michaeli Upplever du att du lever med stress och press runt omkring dig? Vill du fylla på med ny energi och livskraft? Då

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Rabatterat semesterboende i Italien

Rabatterat semesterboende i Italien Rabatterat semesterboende i Italien Fackförbundens medlemmar har möjlighet att boka rabatterat semesterboende i Italien. La Serra och Riva del Sole är två semester och konferensanläggningar som ägs av

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Malta. Sommar april-oktober 2012

Malta. Sommar april-oktober 2012 Malta Sommar april-oktober 2012 En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Korterbjudanden 2010-2011

Korterbjudanden 2010-2011 Korterbjudanden 2010-2011 20101223 Sköna dagar på Ystad Saltsjöbad Besök Ystad-Österlen och njut av några sköna dagar på Ystad Saltsjöbad. Med det klassiska paketet Sandshell får du en övernattning, 3-rätters

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Malta S:t Julian s/sliema

Malta S:t Julian s/sliema Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND

VACKRA ITALIEN OCH MILANO SLÅENDE VACKER ARKITEKTUR ETT FOTBOLLENS LAND RESA MILANO VACKRA ITALIEN OCH MILANO Italien är med sina 60,6 miljoner invånare det femte mest folkrika landet i Europa. Den näst största staden är Milano, belägen i Lombardiet. Ett vackert kullandskap

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM First Hotel Reisen är ett klassiskt Stockholmshotell med anor från 1600-talet, centralt beläget vid vattnet i hjärtat av Gamla stan, nära Kungliga slottet

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Benessere 5-12 Oktober 2013

Benessere 5-12 Oktober 2013 Benessere 5-12 Oktober 2013 I ett arrangemang med välmående på den prestigefyllda vingården Villa Sparina i Italien, välkomnar vi Dig att boka plats till nästa resa där programmet består av avkoppling,

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Möten, Event & Konferens

Möten, Event & Konferens Ängelholms Reumatiker Förening Kära medlemmar, känns detta tilltalande. Vi skulle behöva intresse anmälan till den 1 nov. av hur många som är intresserade. Möten, Event & Konferens Offert Ängelholms Reumatiker

Läs mer

Skattehuset Mauritius 2015

Skattehuset Mauritius 2015 Skattehuset Mauritius 2015 Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sina tropiska sandtränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen är i världsklass. För den som stannar

Läs mer

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink La Manga Club, Murcia Spanien 15-22 oktober För att skapa energi i höstens mörka dagar och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig till en härlig gruppresa

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 28 APRIL - 5 MAJ, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Fitness Camp La Manga

Fitness Camp La Manga Fitness Camp La Manga GRUPPTRÄNING RELAX FÖRELÄSNINGAR GOD MAT SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt

Läs mer

Kroatien Dubrovnik, Split & Zadar

Kroatien Dubrovnik, Split & Zadar Kroatien Dubrovnik, Split & Zadar Sommar maj-oktober 2012 I Kroatien möter du romarnas gamla valvbroar, stenlagda gator, solblekta städer, doften från Medelhavet och en ljuvlig skärgård. Längs hela den

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012 Visby, 20. juni 2012 Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Fröjel Resort har ett fantastiskt läge utmed Visbys södra kustremsa och bjuder på en härlig känsla av välbefinnande och lyx i till synes

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell.

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell. Turkiet Trots att det var först i slutet av åttiotalet som Turkiet på allvar klev in i semesterarrangörernas värld har landet verkligen lyckats etablera sig som ett av skandinavernas favoritresmål. Det

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 TURKIET 27 OKTOBER 1 NOVEMBER 2012 Följ med Matrix på ett fantastiskt frisörarrangemang på gränsen mellan den österländska och västerländska

Läs mer

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker.

Välkommen. Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Välkommen Särdeles vackert beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Husets karaktär är alltigenom väl bevarad men motsvarar även

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Barolo Piemontes röda guld 23 27 september 2015

Barolo Piemontes röda guld 23 27 september 2015 Barolo Piemontes röda guld 23 27 september 2015 Vem kan väl motstå ett glas vin av yppersta kvalitet som avnjutes på en restaurang med utsikt över kullarna i det berömda italienska vindistriktet Barolo?

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset.

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset. Vi på Polenupplevelser arbetar med att erbjuda sköna spa och rehabiliteringsresor till Polen. Landet har en lång tradition och ansedd erfarenhet vad gäller kurbehandlingar och friskvård som vi förmedlar

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Apulien. Italiens klack. Specialresor

Apulien. Italiens klack. Specialresor Apulien Italiens klack Specialresor Apulien Puglia/Apulien är en för turister relativt okänd del i södra Italien. Apulien brukar kallas Italienska söderns Toscana och en resa genom Apulien är en oförglömlig

Läs mer

Erbjudanden till dig som har Högsbykortet

Erbjudanden till dig som har Högsbykortet Erbjudanden till dig som har Högsbykortet 10 % rabatt på alla upplevelser från Live it Vad kan du köpa som är kul, spännande, lärorikt, avslappnande och framförallt ett uppskattat minne för livet? Svaret

Läs mer

Ica Supermarket Osby. Gourmetresa Toscana 8 14 september 2014

Ica Supermarket Osby. Gourmetresa Toscana 8 14 september 2014 Inbjudan Ica Supermarket, Gourmetresa Toscana 8 14 september 2014 Nu är det dax igen för årets resa till Italien. Denna gång beger vi oss till Toscana med sitt bedövande vackera landskap. De mjuka kullarna

Läs mer

ha det skönt och precis så lugnt som

ha det skönt och precis så lugnt som Paradise Lost Om konsten att göra absolut ingenting. En gång var vi bara bäst på vilken frukost en riktig skidåkare behövde, för att kunna fokusera helt på det han eller hon älskar mest. Nu har vi blivit

Läs mer

Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert

Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert Datum: 2013-02-05 Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert Fix Travel Er resebyrå för en lyckad resa! We Fix It Företag/Kund X Kundansvarig/Projektansvarig Åsa Melander Fix Travel AB Brädgårdsvägen 28 236

Läs mer

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS!

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Boendepaket Våren 2014 PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vissa av våra gäster gör så lite de kan under hotellvistelsen hos oss hela miljön inbjuder ju till just lugn och ro. Andra vill

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Må bättre på Hennickehammars Herrgård

Må bättre på Hennickehammars Herrgård Må bättre på Hennickehammars Herrgård Hennickehammrs Herrgård väntar på att få välkomna dig! En Värmländsk saga HENNICKEHAMMARS HERRGÅRD är en plats att bli förälskad i. Mjukt inbäddad i den trolska skogen,

Läs mer

Linköpings Vandrarhem & Hotell

Linköpings Vandrarhem & Hotell Tips på boende under SM-veckan i Linköping! TeoTess Vandrarhem Fogdeg. 33 586 47 LINKÖPING 013-470 73 10 www.teotess.se Vi är ett privatägt vandrarhem som tillhandahåller logi för både kortare och längre

Läs mer

TRUE BLU GÖTEBORG HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

TRUE BLU GÖTEBORG HOTELS DESIGNED TO SAY YES! TRUE BLU GÖTEBORG RADISSON BLU SCANDINAVIA HOTEL Södra Hamngatan 59, S-401 24 Göteborg, Sverige T: +46 (0)31 7585 000 F: +46 (0)31 7585 001 reservations.gothenburg@radissonblu.com radissonblu.com/hotel-gothenburg

Läs mer

Den perfekta semestern i Lappland

Den perfekta semestern i Lappland Den perfekta semestern i Lappland I ett unikt servicekoncept förs två bekväma, förstklassiga hotell samman med Levi Summit Kongress- och utställningscenter. Det vidsträckta vildmarksområdet i de finska

Läs mer

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS!

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vår och sommar 2015 PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vissa av våra gäster gör så lite de kan under hotellvistelsen hos oss hela miljön inbjuder ju till just lugn och ro. Andra vill ha

Läs mer

LET ÔSS ENTERTAIN YOU

LET ÔSS ENTERTAIN YOU LET ÔSS ENTERTAIN YOU IBLAND ÄR DET OK ATT SKRYTA Vi i Sunne kan det här med stora arrangemang. Vi har gjort det förut, och kan göra det igen... och igen... och igen. Nu är det er tur att se vad vi går

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

20 kr rabatt på inträdet!

20 kr rabatt på inträdet! Ta med barnen till Busfabriken! Nu får du som betalar med ditt Betal- & Kreditkort MasterCard från Sparbanken billigare inträde på Busfabriken för upp till tre barn. Erbjudandet gäller måndagtorsdag på

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Försäljning via skolklasser och föreningar

Försäljning via skolklasser och föreningar Försäljning via skolklasser och föreningar Goda smaker från Italien Hög kvalitet till rimliga priser Det italienska köket är ett av världens främsta och kännetecknas av sin enkelhet och betoning på färska

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration.

En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration. En plats för konferenser, möten, kraftsamling och inspiration. E n a v D r a k a m ö l l a n s s t ö r s t a s k a t t e r ä r t y s t n a d e n. Vänlig och omfamnande. DRAKAMÖLLAN GÅRDSHOTELL Brösarps

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer

kreativa konferenser Inspiration

kreativa konferenser Inspiration kreativa konferenser Inspiration & upplevelser. 2 KREATIVA KONFERANSER 2002 Finns en lämplig möteslokal? Den frågan behöver du inte ställa till oss på Hotel Tylösand. Här finns vad du söker, antingen det

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Hotellfakta. Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Tfn +46 (0)143-315 30 hotel@klosterhotel.se www.klosterhotel.se

Hotellfakta. Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Tfn +46 (0)143-315 30 hotel@klosterhotel.se www.klosterhotel.se Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Hotellfakta Enligt VISITAS definition är vi ett fyrstjärnigt hotell och vi är även ett Miljömärkt hotell. Vi är ett av Countrysides och Smultronställens utvalda

Läs mer

20% Sköna. Art Garden Spa Family Edition. premiärrabatt. Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa.

20% Sköna. Art Garden Spa Family Edition. premiärrabatt. Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa. 20% premiärrabatt på våra familjepaket när du besöker oss under v. 26 28. Art Garden Spa Family Edition Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa. Family Edition Spaupplevelser

Läs mer

Boende och Konferens 2010

Boende och Konferens 2010 Boende och Konferens 2010 Njut av kurortsboende i gemytlig, historisk miljö Sedan 1867 har Kurorten Mösseberg varit en plats för hälsa, liv och välbefinnande. En vistelse hos oss ger mångfacetterade upplevelser.

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

KONFERENS I KROATIEN 2014

KONFERENS I KROATIEN 2014 KONFERENS I KROATIEN 2014 Scandjet travel erbjuder grupp- och konferensresor till ett av Europas vackraste och solsäkraste länder - Kroatien. Vi erbjuder skräddarsydda arrangemang i en fantastisk och inspirerande

Läs mer

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015

Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Preliminärt Program för Jubileumsresa med Club Amarone till Valpolicella 2015 Datum: 8-11 oktober Pris 10.500 kr / person (inluderar allt utom flyg) Välkommen att följa med till Valpolicella. Det är nu

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008

Globala Upplevelser. Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas CES VIP 2008 Las Vegas med Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan man

Läs mer

Stugor och anläggningar på sidorna 4 15 kan hyras i mån av plats av alla medlemmar i IF Metall. Boka hos respektive uthyrare!

Stugor och anläggningar på sidorna 4 15 kan hyras i mån av plats av alla medlemmar i IF Metall. Boka hos respektive uthyrare! 2013 1 Utspridda över hela landet ligger natursköna semester- och fritidsmiljöer som IF Metall erbjuder medlemmarna i klubben eller avdelningen. Beroende på ledig kapacitet erbjuds samtliga medlemmar i

Läs mer

POLFERRIES HOTELLPAKET 2014. Ystad - Swinoujscie. Prisvärda Polenresor med...

POLFERRIES HOTELLPAKET 2014. Ystad - Swinoujscie. Prisvärda Polenresor med... Prisvärda Polenresor med... POLFERRIES Ystad - 2014 POLFERRIES AB Bornholmsgatan 8, 271 39 Ystad tel. +46 40 12 17 00, fax +46 411 55 88 51 e-mail: info@polferries.se, www.polferries.se SEA TRAVEL POLFERRIES

Läs mer