om studieförbundens musikcirklar musik betyder!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "om studieförbundens musikcirklar musik betyder!"

Transkript

1 om studieförbundens musikcirklar musik betyder!

2 musik betyder

3 utveckling respekt Gemenskap Ungdomar vill hålla på med musik. Studieförbunden gör det möjligt. Enklare än så kan det knappast sägas. att spela tillsammans med andra ger en kick, svår att förklara för den som inte själv varit med. Det handlar om att hitta sitt uttryck, sin plats i världen. Rock, pop, techno, country, hip hop... Stilarna är många och utvecklas ständigt. men stopp ett tag är musik verkligen folkbildning? Javisst, tycker vi. Varje dag ser vi ungdomar utvecklas genom musiken. Växa som musiker, men också som människor och medborgare. Det var i bandet jag lärde mig vad respekt och ansvar betyder, säger en våra deltagare. Musik som en intensivkurs i demokrati, är ett annat sätt att uttrycka saken.

4 från vi vill Studieförbundens musikcirklar lever sitt eget liv. De utvecklas åt det håll deltagarna vill. Fritt lärande på människors egna villkor det är själva poängen med en cirkel. Men för att viljan att spela ska bli verklighet behövs stöd att komma igång. Där kommer studieförbunden in i bilden. Vi ordnar workshops och kurser i allt som banden vill och efterfrågar: inspelningsteknik, textskrivande, marknadsföring, clinics där kända artister delar med sig av sin kunskap, ledarskapsutbildningar och mycket mer. Vi hjälper till med det praktiska som musikcirklarna behöver: replokal, instrument och teknik Att stå på scen och möta publik vill de flesta. Vi i studieförbunden gör det möjligt. Ofta börjar det med en spelning på den lokala fritidsgården. Var det slutar vet ingen. Våra musikansvariga bidrar med att coacha och stötta när allt känns tungt, medla när viljorna i bandet går isär, ger råd och svarar på frågor. Det vi får lyssna till handlar inte bara om musik, utan också om livet utanför replokalen skolan, relationer och tankar om framtiden.

5 till vi gör tennis bafra består av johan b, thomas g, tschnepfan och nico tidis thomas gjerdingen, Uppsala. spelar i bandet tennis bafra: vi är fyra kompisar som har spelat ihop länge. vårt studieförbund har fungerat lite som en verktygslåda för att komma vidare från replokalen. när jag gick bandledarkursen öppnades mina ögon för vad som är möjligt. i ett band gäller det att lära sig acceptera varandras olikheter. vi är otroligt olika personligheter, men alia är viktiga för helheten. inom fotbollen blir du bortplockad om du inte är tillräckligt bra, så funkar det inte i ett band. Det är som ett enda stort grupparbete. hela tiden.

6 vi började hos studieförbunden: cardigans Mando Diao Louise hoffsten Mustasch Lars Winnerbäck Sahara hotnights adam tensta broder Daniel Lillasyster Dead by april vi spelar där nu: Kiriaka Foggies Mellow Fellows Sister Fay Klas-ingelaz the nontrusters at the atlantis Frantic amber c.b. Murdoc popterror och tusentals andra band med drömmar...

7 På kreativ tillväxt Det svenska musikundret pratas det ofta om. Många artister, producenter och låtskrivare har på senare år skördat stora framgångar på den internationella musikscenen. Studieförbundens musikcirklar är en del av förklaringen. i våra replokaler har många framgångsrika band slagit sina första ackord. De som når toppen är bara toppen på ett isberg. De flesta hamnar aldrig överst på listorna. Men ofta är det sociala och musikaliska lärandet nog i sig. Vi tror att något viktigt sker med alla som lär sig något nytt. När människor växer och vågar, skapas förutsättningar för tillväxt i samhället. Musiksverige av idag är ett myller av kreativitet och aktivitet. är blandas olika kulturformer, ideellt arbete och företagande, proffs och amatörer. Gränserna suddas ut och det är positivt. Ofta är studieförbunden motorer i det lokala kulturlivet. Vi står bakom festivaler, utställningar och arrangemang. Mycket kan sägas om kulturens betydelse för en orts framgång. Att de flesta kommuner uppskattar och stödjer studieförbunden säger väl en del.

8 musik betyder! Musikvärlden är full av listor. här kommer ännu en variant. Listan över vad deltagarna lär sig i musikcirkeln. Lärdomar som handlar om mycket mer än musik skapa Att skapa har ett värde i sig. De flesta band skriver sina egna låtar. är handlar det om språk och förmåga att kommunicera med musiken. Sveriges långa tradition av musiklyrik utvecklas och förs vidare. Spela i band lära fö vara bra på något En del är bra i skolan, andra i idrott, vissa på musik. Några få är bra på det mesta. Men alla vill hur som helst vara bra på något. För några är musikcirkeln möjligheten att bli bra på något. demokrati i praktiken Åsikter, argument och starka viljor. Diskussionerna i en musikcirkel kan vara dramatiska, invecklade och definitivt utvecklande. Forskare brukar tala om den sociala dynamiken i musikcirklar. Resultatet blir ofta ökad självkännedom, respekt för andras åsikter och förmåga att kompromissa.

9 r livet respekt för alla människors lika värde Många stilar, uttryck och värderingar ska samsas i musikens värld. I studieförbunden tar vi tusentals diskussioner om rasism, homofobi och stereotypa könsroller. Vår musikverksamhet är öppen för alla, oavsett könsidentitet, sexuell orientering, livsåskådning, funktionsnedsättning eller etnisk tillhörighet. sätta mål och nå dit Vi vill spela och bli kända. Det är ofta det första banden säger när de kommer till oss. Vägen dit har de olika uppfattningar om. Det gäller att sätta upp realistiska delmål och försöka nå dem. Kanske skriva några låtar, föra banddagbok eller delta i nästa lokala musikfestival. ordning och reda Ett visst mått av byråkrati måste den som går en musikcirkel lära sig; boka tider, fylla i listor, ha koll på pengar... Kanske inte så kul alla gånger, men ändå nyttig kunskap på väg mot vuxenlivet. nyckelkompetenser för livslångt lärande EU har definierat ett antal nyckelkompetenser för livslångt lärande. Att spela tillsammans med andra är ett bra sätt att skaffa sig dem. EU:s nyckelkompetenser är: initiativförmåga/företagaranda lära att lära social och medborgerlig kompetens kulturell medvetenhet digital kompetens modersmål främmande språk teknisk kompetens

10 Maria & Linus visar ban Studieförbunden har hundratals anställda som jobbar direkt med stöd till musikgrupperna. Maria Lundberg, 34 och Linus jackson, 39, båda från Malmö, är två av dem. Maria LunDberg: Vår uppgift är att banden kan utvecklas på sina egna villkor. linus: I det här jobbet måste du vara social och gilla människor. Både kunna lyssna och prata. Jag ser mig som en coach för banden. Jag har kunskap som jag vill och kan dela med mig av. Att man själv kan musik ger trovärdighet. maria: Vår uppgift som folkbildare är inte att hjälpa banden slå igenom kommersiellt, utan att de kan utvecklas på sina egna villkor. linus: Många ungdomar blir glatt överraskade när de upptäcker att vi tar dem på allvar och att vi har mycket att komma med.

11 Den vidare maria: Det bästa i mitt jobb är när jag ser att banden når sina egna mål. Och att jag har bidragit till det. Att vi kan fixa speltillfällen är viktigt. På en spelning är det massor av känslor: nervositet, glädje och lättnad Du ser hur banden växer. linus: Vår utmaning är att nå ut till tjejer och killar som är intresserade av musik men kanske inte söker upp oss av sig själva. maria: Rockvärlden är ju ganska grabbig och vi har en jätteviktig roll för att bryta stereotyper och fördomar. Vi satsar på att få med fler tjejer. Jag tror att jag som musikansvarig tjej har viss betydelse i det sammanhanget. LinuS jackson: Många ungdomar blir överraskade att vi tar dem på allvar. linus: Jag försöker vara tydlig i mina värderingar. Är inte rädd för att tala om vad jag står för. Med en del ungdomar får man nära relationer det blir snack om livet, universum och allting.

12 Musikvärlden har sitt eget språk som inte alltid är lätt att begripa för nybörjare. Testa dig själv och kolla på sidan 14 där allt förklaras! Vad Vet du om musik? apis backline brygga clinic demo gig hook label loop repa ryme riff roddare stage diving korta fakta... om MuSiK i StuDieFörbunDen Mer än musikcirklar per år. Mer än band spelar i cirka replokaler. Studieförbunden driver cirka 370 lokala musikhus. Mer än spelar i band hos studieförbunden. Cirka 14 procent av deltagarna är tjejer. Cirka musikarrangemang genomförs varje år med publik på nära 1,2 miljoner personer. 9 av 10 ungdomar mellan 16 och 25 år har ett starkt eller mycket starkt musikintresse.

13 vi startade en cirkel Wrong Channel SanDra hinrichsen, anna MöLLberg och caroline claesson sandra hinrichsen, rättvik, spelar i bandet Wrong channel: Det är svårt att sätta en etikett på vår stil. vi har vår egen blandning av rock, pop och punk. vi började 2007 i garaget hemma hos gitarristen anna. vårt studieförbund har hjälpt oss på en massa sätt. De ordnade med replokal och efter en vecka fick vi vår första spelning. vi kunde fråga om vad som helst, utan att vi ansågs som dumma. nu skriver vi all musik själva och har en hel del spelningar. allting i livet blir så mycket bättre med musik. Särskilt när man hittar det där exakta uttrycket som känns i hela kroppen. Det är nästan som att bli kär.

14 Jag är rädd för att studiecirkeln har blivit ett livsprojekt. Jag kan inte dra mig ur, det är en drog, ett snurrande hjul. ÅKAN EllSTRöM jag är tacksam för all hjälp jag fick av studieförbunden när jag började spela. Framför allt replokal och studio till oförskämt bra pris. Det var som om att alla hinder försvann när jag kom i kontakt med ett studieförbund och det var inga problem att komma igång. När vi är utomlands och folk frågar mig om varför det går så bra för svensk musik brukar jag alltid nämna studieförbunden. Ingen fattar vad det är för det verkar inte finnas någon annanstans. DAVID JOANNESSON, MUSTASC ett rockband som repar är så nära studiecirkelns grundidé man kan komma, där talar vi verkligen om kamratgruppen som valt sitt ämne. BENGT GöRANSSON, FD KUlTUR- OC SKOlMINISTER musik betyder Rätt svar: apis arrangör. backline instrument och förstärkare på scenen. brygga en eller två takter efter versen som banar väg till refrängen i en låt. clinic undervisningsform där erkänd musiker belyser tekniker i sitt musicerande. Demo smakprov på en artists produktion, en enklare inspelning. gig spelning, speltillfälle. hook effektiv melodislinga som lätt fastnar och skapar hitkänsla. Label skivbolagsetikett. Loop musikstycke som upprepas och därigenom bildar en egen fras i en låt. repa repetera (replokal repetitionslokal). ryme textfras med ord

15 korta fakta att ForMaS som musiker kräver hårt arbete och många repetitioner. att ha en plats där man kan öva och spela musik är avgörande. genom att göra skapandet tillgängligt så kan musiken, till skillnad från mycket annat, vara något där man slipper prestera och bara kan växa. LALE som låter lika varandra. riff kort rytmisk melodifras som upprepas. roddare scenarbetare som bär och flyttar saker. Stage diving att ta sig upp på scenen för att sedan kasta sig ut över scenkanten och (förhoppningsvis) bli mottagen av publiken. studieförbunden Sverige har tio studieförbund som får del av det statliga folkbildningsanslaget. Varje studieförbund har sin särskilda profil och inriktning. Varje år genomförs cirka studiecirklar med människor. Många återkommer i flera cirklar. Det gör folkbildningen till Sveriges största mötesplats för människor som vill lära och utvecklas. Studieförbunden är Sveriges största kulturarrangör publika kulturprogram lockar varje år över 17 miljoner besökare. Kulturprogrammen har över 1,2 miljon medverkande. Studieförbunden finns över hela landet och har verksamhet i samtliga kommuner. folkbildningsförbundet Folkbildningsförbundet är de tio studieförbundens intresseorganisation. Det är studieförbundens mötesplats för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Vi vill lyfta fram den stora betydelse studieförbunden har för enskilda människor och för samhället i stort. läs mer på länsbildningsförbunden länsbildningsförbunden främjar folkbildning på regional nivå. De finns i de flesta län och samlar studieförbund, folkhögskolor och i en del fall även bibliotek och andra kultur- och bildningsinstitutioner.

16 studieförbunden betyder! arbetarnas bildningsförbund (abf) Folkuniversitetet ibn rushd Kulturens bildningsverksamhet Medborgarskolan nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet (nbv) Sensus studieförbund Studiefrämjandet Studieförbundet bilda Studieförbundet vuxenskolan (Sv) Utgiven av Folkbildningsförbundet, studieförbundens intresseorganisation, Wallingatan 38, Stockholm projektansvarig: Marie Fredriksson projektledare och text: Thomas östlund form: Ninni Oljemark, Kombinera tack till: enrik Möller bilder: Omslag, s 2-3, 6-9, 12, 16: Burt von Bolton, s 2, 4: Sandra Norin, s 6: enrik Möller, s 8 Per Westergård, s 11: Thomas östlund, s 14: Ola Rindal/EMI Music Sweden och Freja lindberg tryck: Norra Skåne Offset. Texten får citeras om källa anges. Stockholm, juni 2012.

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

lkbildningfolkhälsafolkbildningfol

lkbildningfolkhälsafolkbildningfol lkbildningfolkhälsafolkbildningfol Studiecirkeln rörelse för kropp och själ Studiecirkel är aktivitet och gemenskap. Rörelse för både kropp och själ. För många är studiecirkeln en frizon för lustfyllt

Läs mer

Introduktion 2. Varför inflytande för barn och unga? 3. Barnkonventionen 5. Definition av begrepp 7

Introduktion 2. Varför inflytande för barn och unga? 3. Barnkonventionen 5. Definition av begrepp 7 Innehållsförteckning Introduktion 2 Varför inflytande för barn och unga? 3 Barnkonventionen 5 Definition av begrepp 7 Deltagande/delaktighet 7 Inflytande 8 Normer 8 Makt 9 Åldersmaktsordning 10 Olika nivåer

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Jag vill tacka er alla som deltagit för att ni tagit er tid att vara med idag.

Jag vill tacka er alla som deltagit för att ni tagit er tid att vara med idag. Nyheter från www.regeringen.se. -------------------------------------------------------- Tal Konferens om folkbildningen på Essinge konferenscenter, Stockholm 27 september 2005 Lena Hallengren, Förskole-

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

SAY IT! - en handbok i kommunikation

SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation TEXT, ILLUSTRATIONER, LAYOUT och METODUTVECKLING: Jonas Nilsson / Organisationsutvecklare / jonas.nilsson@viunga.se MED FEEDBACK,

Läs mer

Vidgade horisonter. NBVs årsskrift 2013

Vidgade horisonter. NBVs årsskrift 2013 Vidgade horisonter NBVs årsskrift 2013 NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet Årsskriftens intervjuer: Eva Åhlström Övriga skribenter: Åke Marcusson, Therese Ydremark och Mats Jönsson Fotografer:

Läs mer

Folkuniversitetet. Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet. Årsberättelse 2011

Folkuniversitetet. Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet. Årsberättelse 2011 Folkuniversitetet Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet Årsberättelse 2011 1 FOLKUNIVERSITETETS MÅL Folkuniversitet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vår verksamhetsidé

Läs mer

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige

Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige Vägen ut ur fattigdomen Välfärdsstaten Sverige STUDIEHANDLEDNING Om studiecirkeln I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. En studiecirkel

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé En praktisk handbok Entreprenörskap handlar om att utveckla nya er och att omsätta dessa er till något värdeskapande. Värdet kan skapas i företag, i offentlig verksamhet och i föreningslivet. REGERINGEN

Läs mer

Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg

Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg Det är dags att försöka hitta lösningar och förmedla hopp istället för att fokusera på problemen I Newo Drom har deltagarna hittat nya

Läs mer

Folkbildning mot rasism

Folkbildning mot rasism Folkbildning mot rasism Tio exempel från studieförbundens verksamhet Wallingatan 38, 111 24 Stockholm Telefon 08-402 01 50 Fax 08-402 01 59 fbf@studieforbunden.se www.studieforbunden Folkbildning mot

Läs mer

Kan berättelser skapa plats för fler?

Kan berättelser skapa plats för fler? Kan berättelser skapa plats för fler? - Inspiration och praktiska tips för att skapa och sprida berättelser vid konferenser och evenemang Denna verktygslåda är framtagen genom arbetet med kursen Glokala

Läs mer

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama Kontakta oss gärna! Anna: anna.olofsson.dramapedagog@gmail.com Michaela: mikkan.neumann@gmail.com Du kan beställa Jag är modigare

Läs mer

..den fortsatta tiden

..den fortsatta tiden Verksamhetsrapport från 2007..den fortsatta tiden Om engagemang efter ett år på Röda Korsets folkhögskola. Innehåll Förord 3 Statistik 4 Sammanfattning 8 Intervjuer 10 Emilia Erixon Bodil Markendahl Lisa

Läs mer

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar!

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar! December 2007 kap 1. Entreprenör - en som gör! En som gör! Så skapar vi världens bästa skola! Läs mer om entreprenörskap i skolan på www.uestockholm.se Sveriges framtid och konkurrenskraft är beroende

Läs mer

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik!

Sensitiv - Du är unik! Sensittiv Du är unik! Sen nsitiv - Du är unik! Den här eboken är skriven med en intention att få fler människor att erkänna och kunna leva gott med sin sensitivitet. Den är en guldgruva för den som söker guld och en liten påminnelse

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Internationalisering och jag

Internationalisering och jag Internationalisering och jag Med hjälp av uppgifterna i den här delen kan du testa dina egna attityder till internationalisering och fundera på om det skulle passa dig att ge dig ut i världen. Bra, bättre,

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Ta plats på arenan STUDIEMATERIAL. En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan

Ta plats på arenan STUDIEMATERIAL. En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan Ta plats på arenan En intressepolitisk grundutbildning för funktionshindersföreningar i samverkan STUDIEMATERIAL Om mänskliga rättigheter Om hur Sverige styrs Om samverkan Om påverkansarbete Om att vara

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

TANKEBANKEN Ett studiecirkelmaterial om normer, makt och förändring

TANKEBANKEN Ett studiecirkelmaterial om normer, makt och förändring KA IG TANKEBANKEN Ett studiecirkelmaterial om normer, makt och förändring Projektledare och författare: Milena Kraft Formgivning och illustration: Emili Svensson Textbearbetning: Malin Österman Stort tack

Läs mer