GLASBRANSCHFÖRENINGEN ANALYS AV BILGLASMARKNADEN I SVERIGE MAJ 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GLASBRANSCHFÖRENINGEN ANALYS AV BILGLASMARKNADEN I SVERIGE MAJ 2012"

Transkript

1 GLASBRANSCHFÖRENINGEN ANALYS AV BILGLASMARKNADEN I SVERIGE MAJ info@industrifakta.se Järnvägsgatan Helsingborg

2 2 INNEHÅLL Inledning och bakgrund... 3 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor... 4 Bilglasmästerier Jämförelse mellan bilverkstäder och bilglasmästerier Bilglasverkstäder, kedjor Försäkringsbolag Bilglasleverantörer Försäkringsbolag Bilglasleverantörer Bilglasmarknaden, personbilar Bilglasmarknaden, alla fordon... 49

3 3 INLEDNING OCH BAKGRUND Glasbranschföreningen, GBF, har gett Industrifakta i uppdrag att genomföra en marknadsundersökning avseende bilglasmarknaden i Sverige för att ge svar på följande: Totalt antal bilglasskador Antal skador och medelkostnad fördelad på bilglasverkstäder och bilverkstäder avseende byte av vind-, sido- och bakrutor samt lagning av stenskott (antal stenskott per lagningstillfälle). Industrifakta har under perioden april-maj 2012 genomfört marknadsundersökningen enligt nedan. Intervjuer med: 50 intervjuer med bilverkstäder som arbetar med reparation och byte av bilrutor 64 intervjuer via Google med bilglasmästerier 4 intervjuer med bilglasverkstäder, kedjor 3 intervjuer med försäkringsbolag 2 intervjuer med bilglasleverantörer

4 4 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

5 5 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

6 6 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

7 7 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

8 8 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

9 9 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

10 10 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

11 11 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

12 12 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

13 13 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

14 14 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor

15 15 Bilverkstäder med reparation och byte av bilrutor Kommentarer Hälften av de intervjuade företagen anger att de reparerade mellan bilglasskador Medelvärdet av reparerade bilglasskador var 160 under året, vilket skulle innebära ca bilglasskador för de 50 företagen. 36 procent av bilverkstäderna bytte mellan 1-50 vindrutor 2011 och 68 procent av de intervjuade företagen bytte mellan vindrutor. Medelvärdet för antalet bytta vindrutor var 107 st, vilket skulle ge en total volym hos de 50 företagen på ca vindrutor. Vanligaste antalet utbytta bakrutor var 1-5 st, som 56 procent av de intervjuade företagen angav. Det byttes i medeltal 8 bakrutor hos företagen och det skulle ge en totalvolym hos dessa 50 företag på ca 400 vindrutor. Nästan hälften av företagen bytte 1-5 sidorutor 2011 och nästan en fjärdedel angav 6-10 sidorutor. Medelantalet bytta sidorutor var 11 och totalt bytte de aktuella företagen ca 550 sidorrutor. En fjärdedel av företagen lagade mellan 1-10 stenskott under året, men variationen är stor mellan företagen. Exempelvis anger 8 procent av företagen att de lagade stenskott. I medeltal lagades 56 stenskott, vilket indikerar en totalvolym på ca stenskott. 40 procent anger att det lagades 1 stenskott per tillfälle, men noterbart är att en drygt en fjärdedel av företagen inte lagade några stenskott alls. Den vanligaste kostnaden för byte av vindrutor hos bilverkstäder var och kronor. 82 procent av företagen uppger kostnaden till kronor. Medelkostnaden för byte av vindrutor var ca kronor. Drygt hälften (54 procent) anger kostnaden för byte av sidorutor till kronor.

16 16 Medelkostnaden för byte av sidorutor var 2011 ca kronor. 38 procent av de intervjuade angav kostnaden till kronor vid byte av bakrutor och motsvarande 72 procent anger kostnaden till kronor. Medelkostnaden för byte av bakrutor var ca kronor. Kostnaden för lagning av stenskott var i medeltal 500 kronor, där 74 procent av företagen angav kostnader i intervallet kronor.

17 17 Bilglasmästerier

18 18 Bilglasmästerier

19 19 Bilglasmästerier

20 20 Bilglasmästerier

21 21 Bilglasmästerier

22 22 Bilglasmästerier

23 23 Bilglasmästerier

24 24 Bilglasmästerier

25 25 Bilglasmästerier

26 26 Bilglasmästerier

27 27 Bilglasmästerier Kommentarer: 56 procent av företagen angav att de reparerar bilglasskador per år. Medelantalet reparerade bilglasskador var 448, vilket skulle innebära bilglasskador för de 64 företagen. 50 procent av företagen bytte mellan 100 och 300 vindrutor. Vanligast förekommande var att byta vindrutor per år. Medelvärdet för antalet utbytta vindrutor var 326, vilket skulle innebära ca vindrutebyten för de intervjuade företagen. Vanligaste antalet utbytta bakrutor var 6-20 st, vilket 50 procent av de intervjuade företagen angav. Nästan en tredjedel av företagen bytte bakrutor per år. I medeltal byttes 20 bakrutor, vilket innebär att ca byten gjordes av de 64 företagen. Nästan hälften av företagen angav att de bytte 6-20 sidorutor under 2011 och 76 procent angav att de bytte 1-30 bakrutor. Medelantalet av sidorutobyten var 24 st och detta skulle innebära att det inom de 64 företagen gjordes ungefär byten. Drygt en fjärdedel av företagen uppgav att de lagade stenskott procent av bilsglasmästerierna i undersökningen uppgav att de lagade mer än 90 stenskott under året. Noterbart är att 5 procent lagade mer än 500 stenskott, vilket kan indikera en specialisering hos dessa företag. I medeltal lagades 116 stenskott, vilket indikerar en totalvolym hos de aktuella företagen mellan och Mer än tre fjärdedelar angav att det lagades 1 stenskott per tillfälle. Den vanligaste kostnaden för byte av vindrutor är kronor och 64 procent uppgav kostnaden till kronor per byte. Medelkostnaden uppgick till ca kronor per byte av vindruta.

28 28 Nästan tre fjärdedelar anger kostnaden för byte av sidorutor till och den vanligaste summan är kronor. Medelkostnaden för byte av sidorutor var ca kronor. 35 procent av företagen uppgav kostnaden för byte av bakrutor till kronor. Medelkostnaden för byte av bakrutor var ca kronor. Kostnaden för lagning av stenskott var i medeltal ca 600 kronor. Mer än hälften anger kostnaden till kronor.

29 29 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

30 30 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

31 31 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

32 32 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

33 33 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

34 34 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

35 35 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier

36 36 Jämförelse Bilverkstäder och Bilglasmästerier Kommentarer Bilverkstäder reparerade övervägande skador under året. Detta ska jämföras med de mer specialiserade bilglasmästerierna, som övervägande reparerade skador. I medeltal reparerade bilglasmästerierna nästan 3 gånger så många skador som bilverkstäderna. Bilglasmästerier bytte 3 gånger fler vindrutor än bilverkstäderna. Vid byte av bakrutor och sidorutor samt lagning av stenskott är volymen i medeltal drygt dubbelt så stor hos bilglasmästerier som hos bilverkstäder. Det är vanligare på bilverkstäderna med lagning av flera stenskott per tillfälle än det är hos bilglasmästerierna. Det är något dyrare, nästan 700 kronor, att byta vindrutor hos en bilverkstad än hos bilglasmästerierna. Skillnaden i pris kan troligen härledas till rutin på byten samt att man debiterar en lägre timkostnad. Inga större skillnader i pris förekommer mellan bilverkstäder och bilglasmästerier vid byte av sidorutor. Byte av bakrutor är ca 800 kronor dyrare i medeltal hos bilverkstäder jämfört med bilglasmästerier. Även här kan en specialisering vara orsaken till prisskillnaden. Det är något dyrare att laga stenskott hos bilglasmästerier än hos bilverkstäder. Skillnaden uppgår till 25 procent eller motsvarande ca 130 kronor. Detta kan troligen förklaras med att bilverkstäder i snitt lagar fler stenskott per tillfälle än vad bilglasmästerierna gör vilket höjer bilglasmästeriernas snittpris.

37 37 Bilglasverkstäder, kedjor

38 38 Bilglasverkstäder, kedjor

39 39 Bilglasverkstäder, kedjor Kommentarer Totalt registrerade bilglasverkstadskedjorna ca bilglasskador hos de 3 företagen som svarade. En respondent valde att inte lämna uppgifter i studien. Ca 60 procent av de registrerade bilglasskadorna eller drygt utgjordes av byte av vindrutor och nästan 30 procent eller ca av skadorna avsåg lagning av stenskott. 7 procent av skadorna var byte av sidorutor och 4 procent var byte av bakrutor. Av de svarande företagen var 2-3 lagningar av stenskott vanligast, men det bör påpekas att det företag med störst antal registrerade skador lagade 1 stenskott per tillfälle. Genomsnittskostnaden hos bilglasverkstäderna för byte av vindruta var ca kronor, byte av sidoruta ca 2.100, byte av bakruta ca och vid lagning av stenskott uppgick medelpriset till ca 650 kronor. Spridningen i priset var störst för byte av bakrutor, med ett intervall mellan och kronor. Skillnader i lagning av stenskott var kronor. Bildelsförsäljaren Mekonomen, som ska ta in bilglasmästeri på sina anläggningar bedömer marknaden i Sverige till ca 1 miljard kronor per år, enligt en artikel i Dagens Industri 21 maj 2012.

40 40 Försäkringsbolag

41 41 Försäkringsbolag

42 42 Försäkringsbolag

43 43 Försäkringsbolag

44 44 Försäkringsbolag Kommentarer Ett försäkringsbolag bedömer utbetalningarna för bilglasskor till ca Mkr, motsvarande skador. Totalt registrerade de intervjuade försäkringsbolagen under 2011 ca bilglasskador. Av de registrerade bilglasskadorna utgjorde ca procent byte av vindrutor. Notera att inte samtliga försäkringsbolag svarat på fördelningen och att svarsandelarna är mycket osäkra. Hos det bolag som svarat på lagning av stenskott utgjorde dessa ca 40 procent av de registrerade skadorna hos detta bolag. Det försäkringsbolag som svarat angav genomsnittskostnaden för skador inklusive stenskott till kronor och kronor exklusive stenskott. Antalet skador ökade hos de 3 bolagen med 13 procent under Stenskottsskador ökade med 15 procent hos ett av försäkringsbolagen av bolagen anser att det inte finns skillnader mellan bilglasverkstäder och bilverkstäder vid hanering av bilglasskador. Det bolag med flest registrerade skador anser att det finns skillnader.

45 45 Bilglasleverantörer

46 46 Bilglasleverantörer

47 47 Bilglasleverantörer Kommentarer En bilglasleverantör angav att ca vindrutor, sidorutor och ca bakrutor levererades 2011 som ersättning vid reparationer. Det förekom ingen förändring mellan 2010 och 2011 avseende levererade bilglasrutor för reparation hos den intervjuade bilglasleverantören. Marknaden för bilglasrutor 2011 bedömdes vara ca 900 Mkr, motsvarande ca byten. Fördelningen bedömdes vara ca 65 procent på bilglasverkstäder och 35 procent på bilverkstäder.

48 48 Bilglasmarknaden, personbilar Bilglasskador 2011 Bransch Bilglasskador, medeltal Andel Bilverkstäder % Bilglasmästeri % Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen Källa: Industrifakta AB, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Bilglasskador åtgärdade hos bilverkstäder med genomsnittlig kostnad 2011, personbilar Bilverkstäder Bilglasskador, medeltal Andel Genomsnittlig kostnad, kr Branschvärde 1), mkr Vindruta % Bakruta 8 4% Sidoruta 11 6% Stenskott 56 31% Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Bilglasskador åtgärdade hos bilglasmästerier med genomsnittlig kostnad 2011, personbilar Bilglasmästerier Bilglasskador, medeltal Andel, procent Genomsnittlig kostnad, kr Branschvärde 1), mkr Vindruta % Bakruta 20 4% Sidoruta 24 5% Stenskott % Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Total bilglasmarknad per åtgärd 2011, personbilar Bilglasåtgärd Branschvärde 1), mkr Vindruta Bakruta Sidoruta Stenskott Totalt Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier

49 49 Bilglasmarknaden, alla fordon Bilglasskador 2011 Bransch Bilglasskador, medeltal Andel Bilverkstäder % Bilglasmästeri % Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen Källa: Industrifakta AB, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Bilglasskador åtgärdade hos bilverkstäder med genomsnittlig kostnad 2011, alla fordon Bilverkstäder Bilglasskador, medeltal Andel Genomsnittlig kostnad, kr Branschvärde 1), mkr Vindruta % Bakruta 8 4% Sidoruta 11 6% Stenskott 56 31% Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Bilglasskador åtgärdade hos bilglasmästerier med genomsnittlig kostnad 2011, alla fordon Bilglasmästerier Bilglasskador, medeltal Andel, procent Genomsnittlig kostnad, kr Branschvärde 1), mkr Vindruta % Bakruta 20 4% Sidoruta 24 5% Stenskott % Totalt % Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier Total bilglasmarknad per åtgärd 2011, alla fordon Bilglasåtgärd Branschvärde 1), mkr Vindruta Bakruta Sidoruta Stenskott Totalt Tabellen bygger på antaganden och insamlad data från Industrifakta AB och Glasbranschföreningens gemensamma analys av glasbranschen ) Branschvärde beräknat på glasskador 2011 Källa: Industrifakta AB, Sveriges Försäkringsförbund, Bilverkstäder, Bilglasmästerier

En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt försäkringsbolag för sin bilförsäkring

En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt försäkringsbolag för sin bilförsäkring En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt för sin bilförsäkring Maj 2013 Inledning sid 1 Vad är viktigast för dig när du väljer för din bilförsäkring? sid 2 Har du någon gång jämfört priset på din nuvarande

Läs mer

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor 1(6) Cajsa Ekberg Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor I detta dokument beskrivs marknaden 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig

Läs mer

BILGLAS. Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor

BILGLAS. Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor BILGLAS Riktlinjer för skadade och slitna vindrutor Eftertryck förbjudet utan utgivarens medgivande. Glasbranschföreningen Box 16286, 103 25 Stockholm INLEDNING Glasbranschföreningen har genom sitt auktorisationsorgan

Läs mer

Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor

Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor 1(6) Sten Arvidson Cajsa Ekberg Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor I detta dokument beskrivs marknaden 2011 för elektronisk legitimering och underskrift

Läs mer

November 2014. Vägvisaren + Lönsamhetsstudien. Elmia November 2014

November 2014. Vägvisaren + Lönsamhetsstudien. Elmia November 2014 November 2014 Vägvisaren + Lönsamhetsstudien Elmia November 2014 1 Leverantörsindustrin med leverans i fordonsindustrin 964 företag fler än 5 anställda 158miljarder oms 2013 82 400 anställda 2 2 Det finns

Läs mer

Viktiga begränsningar

Viktiga begränsningar Buss Ifs försäkring för buss är utformad för att passa varje bussägares försäkringsbehov. Försäkringen är flexibelt uppbyggd och kan omfatta allt från enbart trafikförsäkring till ett omfattande skydd

Läs mer

Stölder och annat svinn i svenska butiker. svenskhandel.se

Stölder och annat svinn i svenska butiker. svenskhandel.se Stölder och annat svinn i svenska butiker 2013 svenskhandel.se 2 Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Svinnets omfattning och utveckling... 6 3 Svinnets fördelning... 8 4 Stölder...

Läs mer

Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979. www.sffab.se

Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979. www.sffab.se Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979 www.sffab.se 1 Mest anlitad Därför väljer de flesta Svensk FöretagsFörmedling för en lyckad affär Sveriges bredaste tjänsteutbud 30 expertmäklare Rikstäckande

Läs mer

Resultat Juli/Augusti 2012

Resultat Juli/Augusti 2012 Resultat Juli/Augusti 2012 OM SBM Bilägarpanel SBM Bilägarpanel är en konsument- och användarpanel sammansatt av ett stort antal bilägare med varierande ålder, kön, social bakgrund, trafikvana och bilerfarenhet.

Läs mer

Tillsvidarepriser för el

Tillsvidarepriser för el Tillsvidarepriser för el - En dyr avtalsform En rapport från Villaägarnas Riksförbund Innehåll SAMMANFATTNING... 3 TILLSVIDAREPRISER EN DYR AVTALSFORM... 4 INLEDNING... 4 SÅ HÄR GENOMFÖRDES STUDIEN...

Läs mer

Undersökning om Stureplanerna

Undersökning om Stureplanerna Undersökning om Stureplanerna 18 september 2017 Johan Orbe Om undersökningen Undersökningen genomfördes under perioden 8-15 september 2017 i Sifos webbpanel. Totalt tillfrågades 1003 personer boende i

Läs mer

Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09

Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09 Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09 Populationen i föreliggande undersökning består av de 5,13 miljoner individer, 20 år och äldre, som besökt tandvården en eller flera gånger under perioden

Läs mer

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel ,

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel , Swedisol Energieffektiviseringsundersökning April 219 Innehåll Bakgrund och syfte... 3 Sammanfattning... 4 1. Intervjuundersökning... 1.1 Bakgrund... 1.2 Energieffektiviseringsbehov... 6 1.3 Minskning

Läs mer

Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening

Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening Almedalsveckan i Visby, 8-14 juli 2007 Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Gotlands Turistförening Sammanfattning För snart 40 år sedan höll Olof Palme sina numer berömda tal från ett lastbilsflak

Läs mer

Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocessen

Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocessen Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocessen En undersökning från Svensk Byggtjänst Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocessen 1. Bakgrund och metodik...4

Läs mer

Svensk Fjärrvärme. Svenskarnas syn på fjärrvärme mätning

Svensk Fjärrvärme. Svenskarnas syn på fjärrvärme mätning Svensk Fjärrvärme Svenskarnas syn på fjärrvärme mätning 20130326 Om undersökningen United Minds har genomfört en kvantitativ nollmätning bland svensk allmänhet i åldrarna 18-80 år. 1 050 intervjuer genomfördes

Läs mer

Svensk Byggtjänst. Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocesser. April 2014

Svensk Byggtjänst. Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocesser. April 2014 Svensk Byggtjänst Besparingsmöjligheter genom effektivare kommunikation i byggprocesser April 2014 INNEHÅLL 1. Bakgrund och metodik... 3 2. Möjligheter att minska kostnader... 5 3. Viktigaste effekterna

Läs mer

Konkurrensen i Sverige Kapitel 18 Bilverkstäder RAPPORT 2018:1

Konkurrensen i Sverige Kapitel 18 Bilverkstäder RAPPORT 2018:1 Konkurrensen i Sverige 2018 Kapitel 18 Bilverkstäder RAPPORT 2018:1 Utdrag Det här dokumentet innehåller ett utdrag ur Konkurrensverkets rapport Konkurrensen i Sverige (rapportserie 2018:1). Du kan läsa

Läs mer

Revisorernas ekonomi. i kommunerna FAKTABAS REVISION 2012. Revisorernas ekonomi. i kommunerna 0

Revisorernas ekonomi. i kommunerna FAKTABAS REVISION 2012. Revisorernas ekonomi. i kommunerna 0 i kommunerna FAKTABAS REVISION 2012 i kommunerna 0 Innehåll Inledning... 2 Ekonomiska förutsättningar... 3 Budgetberedning... 3 Underlag för revisorernas anslagsframställning... 3 Otillräckliga resurser?...

Läs mer

Riskpremien på den svenska aktiemarknaden

Riskpremien på den svenska aktiemarknaden www.pwc.se/riskpremiestudien Riskpremien på den svenska aktiemarknaden Studie mars 203 Riskpremien på den svenska aktiemarknaden Innehåll Förord... 3 Sammanfattning av årets studie... 4 Undersökningsmetodik...

Läs mer

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2017

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2017 Stölder av bildelar Årsstatistik för 2017 BILDELSSTÖLDER ÅRSSTATISTIK 2017 Under 2017 har stölderna av delar från personbilar fortsatt att öka. Även skadekostnaderna för försäkringsbolagen har ökat dramatiskt.

Läs mer

Avgiftsmanual 2018 Energigas Sverige

Avgiftsmanual 2018 Energigas Sverige Avgiftsmanual 2018 Energigas Sverige Avgiftsmanual Energigas Sverige Inledning Vid föreningsstämman år 2015 fattades beslut om ett nytt avgiftssystem. Utgångspunkten för det nya systemet var att det ska

Läs mer

Resvaneundersökning i Kristianstad rapport

Resvaneundersökning i Kristianstad rapport Resvaneundersökning i Kristianstad rapport 2018-03-27 Inledning Undersökningen ingår som ett moment i projektet Fossilbränslefria kommuner i norra Skåne. Syftet var bland annat att undersöka om det finns

Läs mer

Kundernas framtida behov av trycksaker och attityder till tryckeribranschen

Kundernas framtida behov av trycksaker och attityder till tryckeribranschen Kundernas framtida behov av trycksaker och attityder till tryckeribranschen Dagens agenda Kontext: Medieinvesteringarnas utveckling Om studien Prognos: Förväntad tillväxt för trycksaker Marknadschefens

Läs mer

Vad blir den offentligfinansiella effekten av att återställa momsen på restaurangoch cateringtjänster till 25 procent, ?

Vad blir den offentligfinansiella effekten av att återställa momsen på restaurangoch cateringtjänster till 25 procent, ? 2017-06-01 Dnr 2017:847 Rapport från utredningstjänsten RESTAURANGMOMSEN Vad blir den offentligfinansiella effekten av att återställa momsen på restaurangoch cateringtjänster till 25 procent, 2018-2021?

Läs mer

MARKNADSANALYS - EFFEKTIV PRODUKTION. November Järnvägsgatan Helsingborg Tel:

MARKNADSANALYS - EFFEKTIV PRODUKTION. November Järnvägsgatan Helsingborg Tel: MARKNADSANALYS - EFFEKTIV PRODUKTION November 2012 www.industrifakta.se info@industrifakta.se Järnvägsgatan 11 252 24 Helsingborg 2 INNEHÅLL 1. Bakgrund och förutsättningar... 3 2. Företagens lönsamhet...

Läs mer

Motorlinan. försäkring för personbil, lätt lastbil, lätt släp och truck

Motorlinan. försäkring för personbil, lätt lastbil, lätt släp och truck Motorlinan försäkring för personbil, lätt lastbil, lätt släp och truck Försäkringen är framtagen i samarbete mellan If och Göteborgs Försäkringsmäklare Per Dahlkvist AB. Samtliga företagskunder har rätt

Läs mer

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel ,

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel , Swedisol Energieffektiviseringsundersökning April 2018 Innehåll Bakgrund och syfte... 3 Sammanfattning... 4 1. Intervjuundersökning... 1.1 Bakgrund... 1.2 Energieffektiviseringsbehov... 6 1.3 Minskning

Läs mer

Valda delar ur. Fiske en undersökning om svenskarnas fritidsfiske. Fiskeriverket i samarbete med SCB

Valda delar ur. Fiske en undersökning om svenskarnas fritidsfiske. Fiskeriverket i samarbete med SCB Valda delar ur Fiske 5 en undersökning om svenskarnas fritidsfiske Fiskeriverket i samarbete med SCB 2 Nyheter i FISKE 5 jämfört de tidigare studierna är bland annat att urvalsstorleken ökats med 1 personer,

Läs mer

BYGGBRANSCHEN I SAMVERKAN UTVÄRDERING AV ÅTGÄRDER MOT SVARTARBETE - KONSUMENTMARKNAD

BYGGBRANSCHEN I SAMVERKAN UTVÄRDERING AV ÅTGÄRDER MOT SVARTARBETE - KONSUMENTMARKNAD BYGGBRANSCHEN I SAMVERKAN UTVÄRDERING AV ÅTGÄRDER MOT SVARTARBETE - KONSUMENTMARKNAD MAJ 2006 2 INNEHÅLL Sammanfattande slutsatser...3 1. Effekter hos villaägare av utökat ROT-avdrag...5 2. Hushållens

Läs mer

Tidlista Glas 2008 1

Tidlista Glas 2008 1 Tidlista Glas 2008 1 Allmänna bestämmelser a. Arbetsgivaren tillhandahåller alla för arbetet erforderliga redskap, arbetsbänk/bock, specialverktyg/maskiner/lyftanordningar och el- eller luftdrivna handverktyg.

Läs mer

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel ,

Swedisol. Energieffektiviseringsundersökning. April Järnvägsgatan 11, Helsingborg, tel , Swedisol Energieffektiviseringsundersökning April 2017 Innehåll Bakgrund och syfte... 3 Sammanfattning... 4 1. Intervjuundersökning... 5 1.1 Bakgrund... 5 1.2 Energieffektiviseringsbehov... 6 1.3 Minskning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2003 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 mars till 125 (254) kronor. * Industri- och handelsföretagens rörelseresultat uppgick till 36 (38)

Läs mer

RF Kommunundersökning Maj 2010 Genomförd av CMA Research AB

RF Kommunundersökning Maj 2010 Genomförd av CMA Research AB RF Kommunundersökning 2010 Maj 2010 Genomförd av CMA Research AB RF Kommunundersökning 2010, sid 1 Innehåll Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Kommunens totala stöd 4 Föreningsbidrag 12 Lokalt

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2012 1 Technology Management TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2012. Årets undersökning är den tredje i raden

Läs mer

Zmarta Groups Lånebarometer En analys av den svenska marknaden för konsumtionslån 2017

Zmarta Groups Lånebarometer En analys av den svenska marknaden för konsumtionslån 2017 Zmarta Groups Lånebarometer En analys av den svenska marknaden för konsumtionslån 2017 Barometern grundas endast på de lån som är förmedlade genom Zmartas plattform Zmarta Groups framåtblick för lånemarknaden

Läs mer

Konkurrensen i Sverige Kapitel 29 Offentlig upphandling av livsmedel RAPPORT 2018:1

Konkurrensen i Sverige Kapitel 29 Offentlig upphandling av livsmedel RAPPORT 2018:1 Konkurrensen i Sverige 2018 Kapitel 29 Offentlig upphandling av livsmedel RAPPORT 2018:1 Utdrag Det här dokumentet innehåller ett utdrag ur Konkurrensverkets rapport Konkurrensen i Sverige (rapportserie

Läs mer

Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension

Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension 2019-01-14 1(16) Helén Högberg, 060 18 76 60 Deskriptiv statistik av intervjuer med nyblivna pensionärer med statlig tjänstepension Två studenter från Mittuniversitetet har praktiserat hos SPV under hösten

Läs mer

Personbil och lätt lastbil för uthyrning

Personbil och lätt lastbil för uthyrning Personbil och lätt lastbil för uthyrning En försäkring för personbilar och lätta lastbilar som används i yrkesmässig uthyrning. Den är flexibelt utformad för att täcka både stora och mindre uthyrningsföretags

Läs mer

Stölder och svinn i detaljhandeln

Stölder och svinn i detaljhandeln Stölder och svinn i detaljhandeln 2019 Sammanfattning Svinnet i detaljhandeln ökade med 1 miljard kronor mellan 2016 och 2018. Externa stölder står för nästan hela ökningen 1 av 5 handlare har övervägt

Läs mer

Försäkringsbolagens placeringsverksamhet 2009

Försäkringsbolagens placeringsverksamhet 2009 placeringsverksamhet 29 FK Finanssialan Keskusliitto FC Finansbranschens Centralförbund placeringsverksamhet 29 placeringsverksamhet 29 Kimmo Koivisto INNEHÅLL Allmänt... 3 placeringar 31.12.29... 4 nya

Läs mer

Kartläggning av svenska icke-finansiella företags finansiering

Kartläggning av svenska icke-finansiella företags finansiering Kartläggning av svenska icke-finansiella företags finansiering ENKÄT 2011 Riksbankens kartläggning av företagens lånebaserade finansiering Flera journalister och finansanalytiker har på senare år hävdat

Läs mer

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år.

Datum Dnr Redovisning av utvecklingsbidrag Kulturnämndens anslag för sökbara utvecklingsbidrag fördelas två gånger per år. Margareta Olsson Verksamhetscontroller 040-675 37 53 margareta.g.olsson@skane.se REDOVISNING Datum 2017-04-21 Dnr 1701101 1 (7) Redovisning av utvecklingsbidrag 2016 s anslag för sökbara utvecklingsbidrag

Läs mer

Förtroendet för revisorer

Förtroendet för revisorer Förtroendet för revisorer En undersökning om hur stort förtroendet är bland företagsledare, politiker och allmänhet Maj 2011 Far, Box 6417, 113 82 Stockholm Besöksadress: Kungsbron 2, Tel. 08 506 112 00,

Läs mer

Lokalproducerade livsmedel Konsumentundersökning, våren 2012

Lokalproducerade livsmedel Konsumentundersökning, våren 2012 Lokalproducerade livsmedel Konsumentundersökning, våren 12 Niklas Gustafsson och Yulia Rokotova Innehåll Sammanfattning av resultat 3 Undersökningens syfte och genomförande 4 Vad spelar störst roll när

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 2011

FÖRSTA KVARTALET 2011 Analys av riskkapitalmarknaden FÖRSTA KVARTALET 211 Med kommentarer till investeringar, avyttringar och kapitalanskaffning samt sex diagram. 2 FÖRSTA KVARTALET 211 Riskkapitalbranschen skiftar fokus från

Läs mer

Tempen på bussbranschen. Riksrapport 2018

Tempen på bussbranschen. Riksrapport 2018 Tempen på bussbranschen Riksrapport 2018 1 Oroande personalbrist i bussbranschen Behovet av bussförare de kommande tre åren ökar nu kraftigt. Sedan 2016 har behovet ökat med 74 %. 6 av 10 Samtidigt som

Läs mer

Vart femte företag minskar antalet seniorer Vid återinförd särskild löneskatt (SKOP)

Vart femte företag minskar antalet seniorer Vid återinförd särskild löneskatt (SKOP) Vart femte företag minskar antalet seniorer Vid återinförd särskild löneskatt (SKOP) Särskild löneskatt slår hårt mot seniorer Vart femte företag i Sverige skulle minska antalet anställda över 65 år om

Läs mer

LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER

LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER Sammanfattning av rapport av SPF Seniorerna och Hissförbundet, november 2015 LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER Inledning Allt fler äldre bor i flerbostadshus med bristande tillgänglighet och riskerar att

Läs mer

Prisjämförelse mellan el märkt Bra Miljöval och dess icke-miljömärkta motsvarighet

Prisjämförelse mellan el märkt Bra Miljöval och dess icke-miljömärkta motsvarighet Prisjämförelse mellan el märkt Bra Miljöval och dess icke-miljömärkta motsvarighet Utförd av: Statistiska Centralbyrån Martin Kullendorff Marcus Widén Oktober 2004 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(6) BRA MILJÖVAL

Läs mer

Åkeribarometern, kvartal 1, 2010

Åkeribarometern, kvartal 1, 2010 Åkeribarometern, kvartal 1, 2010 HE 2010-03-08 Innehåll Sammanfattning... 3 Konjunkturläget... 5 Åkeribarometern... 6 Nettotal för delbranscher... 6 Nettotal, efterfrågan... 6 Nettotal, investeringar...

Läs mer

AB Handelns Utredningsinstitut September 2010. Konsumentundersökning -Cyklisternas betydelse för handeln i Växjö centrum

AB Handelns Utredningsinstitut September 2010. Konsumentundersökning -Cyklisternas betydelse för handeln i Växjö centrum AB Handelns Utredningsinstitut September 2010 Konsumentundersökning -Cyklisternas betydelse för handeln i Växjö centrum Förord AB Handelns Utredningsinstitut, HUI, har på uppdrag av Växjö kommun Tekniska

Läs mer

Uppföljande granskning av resefakturor

Uppföljande granskning av resefakturor Uppföljande granskning av resefakturor PM april 2015 April 2015 Ingrid Lindberg, revisionskontoret Diarienummer: REV 19:2-2015 Innehåll SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 BAKGRUND... 4 REVISIONSFRÅGOR... 4 AVGRÄNSNINGAR...

Läs mer

Målgrupp: kvinnor och män i åldern 25-65 som har regelbunden tillgång till, och använder sig av, bil (en bil som är max 10 år gammal)

Målgrupp: kvinnor och män i åldern 25-65 som har regelbunden tillgång till, och använder sig av, bil (en bil som är max 10 år gammal) GENOMFÖRANDE Målgrupp: kvinnor och män i åldern 25-65 som har regelbunden tillgång till, och använder sig av, bil (en bil som är max 10 år gammal) 1200 intervjuer. 10 minuters intervju Onlineintervjuer

Läs mer

F9 Konfidensintervall

F9 Konfidensintervall 1/16 F9 Konfidensintervall Måns Thulin Uppsala universitet thulin@math.uu.se Statistik för ingenjörer 18/2 2013 2/16 Kursinformation och repetition Första inlämningsuppgiften rättas nu i veckan. För att

Läs mer

STATISTISK ANALYS 1(10) Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre studenter 2014

STATISTISK ANALYS 1(10) Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre studenter 2014 STATISTISK ANALYS 1(10) Avdelning / löpunmmer 2015-03-17 / 3 Analysavdelningen Handläggare Marie Kahlroth 08-563 085 49 marie.kahlroth@uka.se Sammanställning av lärosätenas årsredovisningar: Fortsatt färre

Läs mer

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2018

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2018 Stölder av bildelar Årsstatistik för 2018 BILDELSSTÖLDER ÅRSSTATISTIK 2018 Under 2018 har stölderna av delar från personbilar nästan halverats jämfört med 2017. Även skadekostnaderna för försäkringsbolagen

Läs mer

Från idéer till framgångsrika företag. Aktiviteter för att påverka lönar sig Styrelsekartläggning 2017

Från idéer till framgångsrika företag. Aktiviteter för att påverka lönar sig Styrelsekartläggning 2017 Aktiviteter för att påverka lönar sig Styrelsekartläggning 2017 Bakgrund Motsvarande statistik togs fram 2013 och föreliggande undersökning är en jämförelse mellan åren. Denna sammanfattande rapport inleds

Läs mer

LCC för Järnvägsbron över Huvudnäskanalen

LCC för Järnvägsbron över Huvudnäskanalen LCC för Järnvägsbron över Huvudnäskanalen Ska bron repareras eller bytas ut? Mohammed Safi & Raid Karoumi Avdelningen för Bro- och stålbyggnad Befintlig bro Allmän information Brolayout Konstruktionsnamn:

Läs mer

Riksidrottsförbundet. Kommunundersökning Maj 2019

Riksidrottsförbundet. Kommunundersökning Maj 2019 Riksidrottsförbundet Kommunundersökning 2019 Maj 2019 Innehåll Fakta om undersökningen 3 Fakta om de deltagande kommunerna 4 Föreningsbidrag 5 Kommunernas föreningsbidrag 6 Förändring av föreningsbidraget

Läs mer

Utveckling av närståendepenning under 1990-talet

Utveckling av närståendepenning under 1990-talet REDOVISAR 21:2 Utveckling av närståendepenning under 199-talet Enheten för statistisk analys Januari 21 Upplysningar: Katriina Severin tel 8-786 92 65 I serien RFV REDOVISAR publicerar Riksförsäkringsverket

Läs mer

Kvartal 1, 2014 HE

Kvartal 1, 2014 HE Kvartal 1, 2014 HE 2014-03-07 Innehåll Om Åkeribarometern Sid. 3 Sammanfattning Sid. 4 Nettotal Sid. 6 Den senaste tiden Sid. 9 Jämfört med förra året samma tid Sid. 11 Nuläge Sid. 12 Den närmaste framtiden

Läs mer

Utredning kring effekter av hemtjänståtgärder

Utredning kring effekter av hemtjänståtgärder 2013-02-14 Dnr: 2013/62-NF-012 Sociala nämndernas förvaltning Bengt Gustafsson - bb707 E-post: bengt.gustafsson@vasteras.se Nämnden för funktionshindrade Kopia till Kommunstyrelsen Utredning kring effekter

Läs mer

Vattenfall Vindkraft Stor-Rotliden

Vattenfall Vindkraft Stor-Rotliden Vattenfall Vindkraft Stor-Rotliden MarkCheck Maj 2013 Detta är ett urval av bilder som gjorts av Vattenfall 2015 där bilder som inte har direkt koppling till Stor- Rotliden valts bort liksom bilder med

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2002

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2002 INVESTMENT AB LATOUR (publ) DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS * Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 243 (285) Mkr. * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 mars till 254 (221)

Läs mer

Så sparar svenska folket

Så sparar svenska folket Så sparar svenska folket Undersökning om svenska folkets vanor och beteenden när de gäller sparande April 2011 SBAB Bank Box 27308 102 54 Stockholm Tel. 0771 45 30 00 www.sbab.se Inledning SBAB Bank har

Läs mer

Felaktiga utbetalningar och brott mot socialförsäkringen

Felaktiga utbetalningar och brott mot socialförsäkringen SVAR PÅ REGERINGSUPPDRAG 1 (6) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Felaktiga utbetalningar och brott mot socialförsäkringen Uppdraget Försäkringskassan ska enligt regleringsbrev 2009 redovisa en bedömning

Läs mer

Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad

Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad Mechanum + ditt märke = Framtiden Nu har du nu en ny modern verkstad som är auktoriserad av din biltillverkare att vända dig till. Mechanum är ett bilserviceföretag

Läs mer

Månadsrapport November 2010

Månadsrapport November 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari-november Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-november visar ett överskott på 174 mkr före finansiella poster, vilket är 93 mkr bättre

Läs mer

RF Kommunundersökning Juni 2011 Genomförd av CMA Research AB

RF Kommunundersökning Juni 2011 Genomförd av CMA Research AB RF Kommunundersökning 2011 Juni 2011 Genomförd av CMA Research AB RF Kommunundersökning 2011, sid 1 Innehåll Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Kommunens totala stöd 4 Föreningsbidrag 13 Lokalt

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

för bättre offentliga affärer Offentliga marknaden Offentliga sektorns köp av transporter En marknadsstudie

för bättre offentliga affärer Offentliga marknaden Offentliga sektorns köp av transporter En marknadsstudie för bättre offentliga affärer Offentliga marknaden Offentliga sektorns köp av transporter En marknadsstudie Missionen DoubleCheck verkar för att skapa bättre offentliga affärer i syfte att effektivisera

Läs mer

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV FTVS arbetar sedan 2006 för att få till stånd en fungerande digital marknad för film och tv på nätet. En viktig del i det arbetet består i att bidra med kunskap

Läs mer

Kartläggning av, med stöd från sysselsättningseffekter från vindkraft företagens syn på potential, hinder & möjligheter

Kartläggning av, med stöd från sysselsättningseffekter från vindkraft företagens syn på potential, hinder & möjligheter Kartläggning av, med stöd från sysselsättningseffekter från vindkraft företagens syn på potential, hinder & möjligheter En rapport från nätverket Power Väst som drivs i samarbete mellan Västra Götalandsregionen,

Läs mer

SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE

SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE SNAPPINSURANCE FÖR SNAPPCAR SVERIGE För SnappInsurance gäller detta särskilda villkor i första hand och i övrigt Ifs allmänna motorförsäkringsvillkor för företag (if.se/villkorfordon alla villkor 8183)

Läs mer

TRYGG ARBETSMARKNAD FÖR DÄCKMONTÖRER/ DÄCK- OCH HJUL- MEKANIKER

TRYGG ARBETSMARKNAD FÖR DÄCKMONTÖRER/ DÄCK- OCH HJUL- MEKANIKER EN ARBETSKRAFTSBAROMETER FRÅN TYA, TRANSPORTFACKENS YRKES- OCH ARBETSMILJÖNÄMND JANUARI 2018 TRYGG ARBETSMARKNAD FÖR DÄCKMONTÖRER/ DÄCK- OCH HJUL- MEKANIKER EN UNDERSÖKNING OM REKRYTERINGSLÄGET OCH ARBETSMARKNAD

Läs mer

Reparationsbyggande 2009

Reparationsbyggande 2009 Byggande 2010 Reparationsbyggande Bostadssamfundens renoveringsbyggande Värdet av bostadssamfundens reparationer steg med 6,2 procent år Enligt Statistikcentralen reparerade bostadsaktiebolagen och de

Läs mer

Försäkring för MC, moped, terräng- och specialfordon

Försäkring för MC, moped, terräng- och specialfordon Försäkring för MC, moped, terräng- och specialfordon Försäkringarna är utformade för att täcka varje företags försäkringsbehov. De kan omfatta allt från enbart trafikförsäkring till ett mer omfattande

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2002 INVESTMENT AB LATOUR (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ * Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 503 (987) Mkr. * Latour-aktiens substansvärde uppgick den 31 december till 156 (249) kronor. Den

Läs mer

Vilken ort? Medlemmar i föreningen

Vilken ort? Medlemmar i föreningen Kursutvärdering Kompetenta Anordnare - omgång 3 De flesta deltagarna kommer från Blekinge och från Värmland. Diagram (n=45) Vilken ort? 2 6 7 6 Blekinge Umeå Vara Värmland Västerås Det är i huvudsak större

Läs mer

Försäkring för vård och omsorgstjänster

Försäkring för vård och omsorgstjänster Försäkring för vård och omsorgstjänster Det här är en branschanpassad försäkring för vård och omsorg. Försäkringen ger ett väl anpassat skydd för ditt företag och dina anställda och kan byggas på med olika

Läs mer

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2016

Stölder av bildelar. Årsstatistik för 2016 Stölder av bildelar Årsstatistik för 2016 BILDELSSTÖLDER ÅRSSTATISTIK 20016 LARMTJÄNST BILDELSSTÖLDER ÅRSSTATISTIK 2016 Under 2016 har stölderna av delar från personbilar fortsatt att öka. Även skadekostnaderna

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik juni 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik juni 2012 Inkvarteringsstatistik juni 2012 Gästnätter län, juni 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 3 000 2 500 2 625 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 744 1 500 1 000 500 0 592 877 419 275

Läs mer

Om undersökningen. 3. Beräkningar I rapporten presenterar vi ett antal beräkningar. De har vi gjort på följande sätt.

Om undersökningen. 3. Beräkningar I rapporten presenterar vi ett antal beräkningar. De har vi gjort på följande sätt. 1 Om undersökningen Att bo i city är många ungas dröm. I denna version av Mäklarhuset Bo- Opinion vill vi beskriva vilka möjligheter arbetande unga mellan 25-30 år har att köpa en bostad i de centrala

Läs mer

Bilaga 1 E.ONs affär i Täby

Bilaga 1 E.ONs affär i Täby Bilaga 1 E.ONs affär i Täby 2018-12-05 Stockholm den 5 december 2018 Till: Per Blomstrand, VD Täby Miljövärme AB EY har fått i uppdrag av Täby Miljövärme AB att genomlysa E.Ons fjärrvärmeaffär i Täby.

Läs mer

EUROSTUDENT V. En kort inblick i studenternas ekonomi

EUROSTUDENT V. En kort inblick i studenternas ekonomi EUROSTUDENT V En kort inblick i studenternas ekonomi En kort inblick i studenternas ekonomi EUROSTUDENT V En kort inblick i studenternas ekonomi - EUROSTUDENT V Universitets- och högskolerådet 2015 Avdelningen

Läs mer

Så sparar vi till barnen. Rapport från Länsförsäkringar våren 2019

Så sparar vi till barnen. Rapport från Länsförsäkringar våren 2019 Så sparar vi till barnen Rapport från Länsförsäkringar våren 2019 Innehåll Sammanfattning...3 Så mycket sparar föräldrar...4 Sparbelopp...5 Sparkapital...6 Sparformer...7 Räkneexempel...8 2 Sammanfattning

Läs mer

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag

Handelsbarometern. Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag Handelsbarometern Svensk Handels indikator över framtidsförväntningarna bland handelns företag April 2015 2015-01-16 Höjda arbetsgivaravgifter slår hårt mot lönsamhet och anställningar i handeln Framtidsindikatorn

Läs mer

Riskpremien på den svenska aktiemarknaden

Riskpremien på den svenska aktiemarknaden Riskpremien på den svenska aktiemarknaden Mars 2017 Rapporten presenterar marknadsriskpremien och andra komponenter som krävs för att uppskatta avkastningskravet på den svenska aktiemarknaden. www.pwc.se/riskpremiestudien

Läs mer

MU-avtalet. Bindande för statliga arrangörer vid utställning av verk i konstnärs ägo. Vägledande för arrangörer med offentlig finansiering

MU-avtalet. Bindande för statliga arrangörer vid utställning av verk i konstnärs ägo. Vägledande för arrangörer med offentlig finansiering MU-avtalet Avtal för konstnärers medverkan och ersättning vid utställningar mellan staten och Konstnärernas riksorganisation, Sveriges konsthantverkare och formgivare, Svenska Fotografers Förbund och Svenska

Läs mer

CE-FÖRSÄLJNINGEN 2009-2012 Totalmarknad, konsumentvärde MSEK inkl moms

CE-FÖRSÄLJNINGEN 2009-2012 Totalmarknad, konsumentvärde MSEK inkl moms 14 13 1 CE-FÖRSÄLJNINGEN 29-212 Totalmarknad, konsumentvärde MSEK inkl moms 11 645 12 1 135 9 715 1 8 6 4 2 727 445 3265 6 42 11 6535 35 318 435 325 855 5655 25 2865 295 32 75 5495 225 27 265 28 75 29

Läs mer

Målgruppsutvärdering Colour of love

Målgruppsutvärdering Colour of love Målgruppsutvärdering Colour of love 2010 Inledning Under sommaren 2010 gjordes en målgruppsutvärdering av Colour of love. Syftet med utvärderingen var att ta reda på hur personer i Colour of loves målgrupp

Läs mer

VD och styrelser ur ett könsperspektiv

VD och styrelser ur ett könsperspektiv VD och styrelser ur ett könsperspektiv Bakgrund Bakgrund Steg I Steg II Steg III Förstudie VD och styrelser ur ett könsperspektiv Aktuell undersökning Syfte Material Bolagen Del I: Översikt Värmland n=2

Läs mer

Fortsatt långsam ökning av andelen företag med kvinnor i styrelsen

Fortsatt långsam ökning av andelen företag med kvinnor i styrelsen Fortsatt långsam ökning av andelen företag med kvinnor i styrelsen STYRELSEKARTLÄGGNINGEN MARS 2019 INNEHÅLL 03 FÖRORD Dags att öka takten 12 KVALITATIV UNDERSÖKNING Intervjuer med 400 företagare 04 STYRELSEKARTLÄGGNINGEN

Läs mer

Starkt fondår trots turbulent 2015

Starkt fondår trots turbulent 2015 Pressmeddelande STOCKHOLM 2016-01-13 Starkt fondår trots turbulent 2015 Under 2015 nysparades totalt 84 miljarder kronor i fonder. Den totala fondförmögenheten i Sverige ökade under året med drygt 240

Läs mer

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002

Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 PRESSMEDDELANDE 1 (12) Studsvik AB (publ) Delårsrapport januari juni 2002 Koncernens omsättning steg med 21 procent till MSEK 492,7 (408,5). Resultatet före skatt förbättrades kraftigt under andra kvartalet

Läs mer

KONJUNKTURLÄGE VÄSTERBOTTEN

KONJUNKTURLÄGE VÄSTERBOTTEN HÖSTEN 2011 KONJUNKTURLÄGE VÄSTERBOTTEN VÄSTERBOTTEN är relativt opåverkad av den rådande ekonomiska världskrisen. Det har skett en återhämtning i flera branscher och även på arbetsmarknaden efter den

Läs mer

Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer

Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer Regionala Godstransportrådet Attitydundersökning Godstransportköpare och Speditörer Januari 2010 Reagera Marknadsanalys AB OM UNDERSÖKNINGEN Upplägg Reagera Marknadsanalys har under december 2009 genomfört

Läs mer

Vägledning för framtidens arbetsmarknad

Vägledning för framtidens arbetsmarknad Vägledning för framtidens arbetsmarknad Delbetänkande från Arbetsmarknadsutredningen Uppdraget Analysera och lämna förslag om hur Arbetsförmedlingens vägledning kan stärkas och samspela med annan vägledning.

Läs mer

Pia Blank Thörnroos Datum Dnr 2009-06-18 131 429651-09/1152. Beträffande borrningstjänster i samband med ROT-avdrag

Pia Blank Thörnroos Datum Dnr 2009-06-18 131 429651-09/1152. Beträffande borrningstjänster i samband med ROT-avdrag *Skatteverket 1(2) Pia Blank Thörnroos Datum Dnr 2009-06-18 131 429651-09/1152 Johan Barth GEOTEC Box 174 243 23 Höör Beträffande borrningstjänster i samband med ROT-avdrag Den 8 december 2008 utvidgades

Läs mer