Globalt Redigerings- och InformationsPlaneringsSystem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Globalt Redigerings- och InformationsPlaneringsSystem"

Transkript

1 Globalt Redigerings- och InformationsPlaneringsSystem

2 Flerspråkig informationshantering med SGML Idén GRIPS Informationsförvaltning att få kontroll över företagets informationsflöde är GRIPS mål. GRIPS är ett omfattande koncept som griper in i alla steg inom informationsbehandlingen från författandet till publicering i ett användarvänligt system som garanterar kontinuitet. GRIPS använder SGML, en ISO-standard som beskriver ett tillverkaroberoende sätt att märka upp information. SGML i sig innehåller dock inga uppgifter om hur information ska hanteras eller struktureras. GRIPS är det första systemet där informationen organiseras och struktureras på ett korrekt sätt så att du kan koncentrera dig på det tekniska innehållet. SGML ger informationen dess formella ram, medan en struktur, eller informationsmatris, i en SQL-databas skapar en arbetsstruktur på högre nivå. Information är varje företags nyckeltillgång. När allt kommer till kritan är information basen för alla affärsprocesser, tekniskt och kommersiellt kunnande, och den know-how som krävs för att kunna producera reparera, underhålla, serva och använda produkter. En del av denna information hittar så småningom vägen till olika publikationer. En stor del av informationen används av flera olika användare inom företaget och finns därför på lika många nivåer. Normalt gör detta uppdateringar till något av en mardröm. GRIPS löser dessa frågeställningar.

3 GRIPS informationsmatris som en kunskapsbas Deltaprincipen GRIPS kan analysera PPS/CAE/CAD- och PDM-data, automatiskt känna igen ändringar och dessutom påpeka behovet av uppdatering för användaren. Det innebär att endast informationen som har ändrats behöver uppdateras. Den information som inte har ändrats används automatiskt i dokumentationen av nya produkter eller produktvarianter. Befria dig från dokumenten GRIPS hanterar produktinformation som sedan kan publiceras i olika former, utan att sitta fast i något enskilt dokumentformat. Strukturering av information börjar med en analys av företagets existerande produktinformation. Informationen klassificeras som produkter, deras komponenter och varianter, samt informationstyper. Analysen matas in i den av STAR utvecklade informationsmatrisen. Då skapas en informationsstruktur i vilken varje informationsdel lagras endast en gång vilket förhindrar redundans. Strukturen har en transparent uppbyggnad som gör olika informationsdelar enkla att hitta och återanvända. Informationsenheter (IE) definieras av en informationsmatris. Informationsenheterna hanteras i en relationsdatabas, och tack vare informationsmatrisen blir hanteringen både användarvänlig och enkel. Informationens inre förhållanden definieras med unika matrisadresser, vilket gör att du slipper underhålla korsreferenser manuellt. SGML strukturerar dokument med hjälp av en DTD (Document Type Definition) som endast beskriver strukturen för en enda dokumenttyp. Om du bara använder SGML är det därför omöjligt att lagra information utan redundans. Stora dokument kräver så komplicerade DTD:er att de blir praktiskt taget oanvändbara. Varför är det då så bra att hantera information som inte är beroende av något dokumentformat? Många användare kan då få tillgång till mycket information. Till reparationshandböcker, kursmaterial och monteringsanvisningar behövs till exempel monteringsanvisningar och information om åtdragningsmoment och specialverktyg. Om sådan information sitter fast i ett dokument måste den kopieras till varje dokument som ska uppdateras en mycket tidsödande process. Därför har GRIPS övergett fixeringen vid ett specifikt dokumentformat och tillhandahåller informationshantering utan redundans i en matris som strukturerats efter sitt innehåll. De olika typerna av information får en egen intern struktur med hjälp av en ITD (Information Type Definition).

4 De olika ITD:erna länkas sedan ihop via informationsmatrisen. GRIPS har därför kapacitet att publicera mycket avancerade dokument. Den vanlige användaren ser aldrig hela systemet, utan bara den relativt enkla informationsenheten och dess struktur. Skapa en bok eller dokumentation genom att extrahera data från den sammanlagda datamängden. Informationsmatrisen är GRIPS. Gränssnittet visas och styrs via informationsnavigatorn. Navigera i informationsmatrisen Kommentarer om GRIPS Vi funderade länge på hur vi skulle hitta den perfekta miljön för originalskrivning. Vi visste mycket väl vad vi ville ha, men vi hade svårt att hitta en lösning. När vi fick se GRIPS visste vi på en gång att det var det här vi hade letat efter! Informationen blir lättnavigerad, lättöverskådlig och kan ses från flera synvinklar. Navigatorn fungerar också som styrinstrument om du klickar på en eller flera rutor (varje ruta är en informationsenhet) öppnas till exempel SGML-editorn. Informationsmatrisen är också ett utmärkt övervakningsverktyg för projektledare. Tack vare färgmarkeringar och ikoner som går att konfigurera är det enkelt för projektledaren att på bara ett ögonblick bilda sig en uppfattning om status för de olika projekten: Vad återstår att redigera. Vad är färdigt? Vilken översättning pågår? Vad finns kvar att översätta? GRIPS ger alltid klara besked!

5 Hittar rätt snabbt GRIPS kan hantera enorma mängder information, men ändå tar det bara några få sekunder att hitta varje informationsdel. Den integrerade fulltextsökningen kan finjusteras med olika parametrar användaren kan själv välja mellan detaljerade sökvägar eller en fullständig överblick. Du kan även surfa mellan de automatiska informationslänkarna på valfritt språk. Du kan till exempel ta reda på hur ofta och var en viss bild används och om det finns varianter av den. Allt du behöver göra är att klicka några gånger och vips så har du besparat dig besväret att skapa en ny bild. En helt ny dimension GRIPS använder flera informationsaxlar, som alla i sin tur kan klassificeras i ett godtyckligt antal hierarkiska nivåer. Normalt räcker det med fyra axlar: typer av information, maskinvarukonfiguration (moduler), maskinvaruvarianter och språk. Eftersom bildskärmen är ett tvådimesionellt medium går det bara att visa två axlar som text samtidigt. Med navigeringskuben råder det inga tvivel om vilka axlar du flyttar. Klickar du på navigeringskubens kanter eller ytor ändras vyn på några få sekunder. Korskopplingar All information som hör ihop på något sätt är sammankopplad i matrisen. En komponent har ofta en mängd olika typer av information kopplad till sig: reservdelar, reparationsanvisningar, reparationstider, diagnostik, programmering, underhåll, drift, verktyg, tekniska data med mera. All information är ihoplänkad på det vågräta planet, vilket möjliggör alla typer av lateral förflyttning inom planet. Förr fanns olika informationsdelar i en rad olika böcker som alla måste läsas igenom och synkroniseras med mycket möda och stort besvär. Versionshantering Varje gång en informationsenhet ändras sparar GRIPS automatiskt den gamla informationen och datummärker den. Det går därför alltid att återskapa bortredigerad information, oavsett hur länge sedan det var sedan den togs bort. Informationens status kan alltid nås och tidigare versioner av information, eller publikationer, granskas. Detta fungerar även i en flerspråkig miljö, där alla de olika målspråken hanteras tillsammans. Avancerade strukturer och ämnen presenteras på ett extremt användarvänligt sätt. Kommentarer om GRIPS Liksom vår produktion finns våra dokumentationsavdelningar utspridda över hela världen. De arbetar alla med samma datamängd. GRIPS är den enda lösningen vi känner till som klarar det utan problem.

6 Versionskontroll En stor del av överskottsinformationen i ett konventionellt dokumenthanteringssystem beror på maskinvaruversioner och utvecklingsstadier. Dokumentationen av dessa förbises ofta på grund av den stora arbetsmängden. GRIPS sköter versionskontrollen via en av informationsaxlarna och säkerställer att den information som är gemensam för de olika versionerna av en produkt bara finns i ett exemplar, som används av alla varianterna. Användaren kan ange vilka produkter eller landsversioner ett visst informationselement avser. Om avsikten är att skriva ut en publikation från GRIPS-databasen kan man vid varje tillfälle bestämma om informationen för alla varianter eller språkversioner ska publiceras. Integrerad SGML-editor Kommentarer om GRIPS Förr tog det ett halvår att få ut en reservdelskatalog efter att produkten hade lanserats. Nu klarar vi det på en vecka efter utvecklingens slut inklusive versioner översatta till andra språk. Ett redigeringsprograms främsta uppgift är att arbeta med innehåll. I själva verket används de till stor del för att arbeta med layout och nya dokumentstrukturer. Till skillnad från andra redigeringsprogram hjälper GRIPS:s SGML-editor användaren att hitta i angivna strukturer genom stegvis guidning. Färgmarkeringarna gör det enkelt att se hur strukturerna hör ihop.

7 Med hjälp av ett sammanhangsberoende hjälpsystem för SGML-märkningen kan du när som helst få instruktioner om hur du ska gå tillväga. Editorn kan konfigureras för olika typer av arbete. Du kan till exempel välja ett textflöde eller en tabell. GRIPS:s egen SGMLeditor har utformats så att du alltid har tillgång till redigeringsfunktionerna utan att behöva förvirras av en massa onödiga funktioner. GRIPS förenklar även översättningsarbetet. Det öppna översättningsgränssnittet förbereder översättningar till de olika språken så att åt de kan utföras på ett decentraliserat sätt med hjälp av översättningsprogram som till exempel TRANSIT. Gränssnittet möjliggör även integrering av översättningen i ett arbetsflöde. Med hjälp av navigatorn kan projektledaren när som helst se översättningsprojektets status. På så sätt kan man spara tid genom att både översätta och redigera samtidigt. Arbetet blir mycket mer effektivt om det är enkelt för användarna att använda verktyget. SGML-editor från tredje part kan integreras som tillval tack vare ett öppet gränssnitt. Flerspråkigt system En av informationsaxlarna i GRIPS har till uppgift att identifiera och hantera de olika språken. Systemet är alltså flerspråkigt: de olika språkversionerna hanteras gemensamt i en enhetlig datastruktur. Du kan när som helst byta mellan de olika språkversionerna. GRIPS använder en enhetlig teckenkodning för alla språk: ISO-standarden UNICODE (ISO 10646). Förutom de vanligaste väst- och östeuropeiska språken har GRIPS därför även stöd för asiatiska språk som japanska, kinesiska, koreanska och thai. GRIPS klarar även att återge informationen på valfritt språk i en form som kan visas på skärmen eller skrivas ut på papper. Hanterar arbetsflöden Projektledaren kan tilldela vissa uppgifter och ansvarsområden till enskilda projekt. Informationsnavigatorn tilldelar sedan arbetsuppgifter till enskilda användare och skickar jobbet vidare till nästa användare. Projektledarna har en heltäckande överblick, vilket gör att de när som helst kan se status för varje projekt. Decentraliserad bearbetning av delprocesser till exempel grafikredigering eller översättning hanteras med hjälp av olika gränssnitt som är speciellt avsedda för uppgiften. Kommentarer om GRIPS Vi satte ihop en CD-ROM på prov till våra kolleger i USA. Det gick över förväntan de blev stormförtjusta! CDskivan skapades med hjälp av SPIDER, ett undersystem till GRIPS. Nu ska vi distribuera CD-skivan över hela världen.

8 Teamwork Centraliserat eller decentraliserat GRIPS är gjort för teamwork! GRIPS är perfekt för stora arbetsgrupper. Varje användare kan se vad kollegerna har skrivit och återanvända informationen i sitt eget arbete. Med GRIPS behöver man inte ens sitta på samma avdelning för att jobba i samma projekt. Alla arbetar ändå med samma datamängd och den är alltid aktuell. Antalet användare är i princip obegränsat det är ditt nätverk som sätter gränserna. GRIPS återanvänder befintlig information på ett praktiskt och automatiserat sätt utan att skapa redundans. Multimedia Publicerar du data i elektronisk form (CD- ROM eller webbsida) kan du även använda multimedia. Sådan produktinformation får en helt annan tyngd. GRIPS hanterar: alla vanliga grafikformat ljud videosekvenser animationer

9 Återanvändning av befintligt material Din organisation har säkert redan mängder av värdefull information som kan användas till produktinformation. GRIPS tillhandahåller gränssnitt till andra system (t.ex. produktionsplaneringssystem, logistikdatabaser, reservdelsdatabaser, CAE, CAD etc.) så att du slipper kopiera all information. Detta sker via direkt-, API- eller filgränssnitten. På så sätt kan du automatiskt styra hur informationen uppdateras av GRIPS. Det går dock även att importera befintlig produktinformation i filformaten SGML och XML. Importen av ärvda data sköts av en särskild process. Publicering på alla medier GRIPS publicerar information på papper, CD- ROM, webbsidor eller andra aktuella medier. Utskriftsmedia Med GRIPS tillhör layoutarbete (DTP) snart det förgångna. Du behöver inte längre formge dokument för något enskilt språk. Beroende på utmatningsformen och/eller projektet kan du använda formatmallar som gör det möjligt att mata ut samma information på olika sätt eller i olika kombinationer helt utan någon manuell formgivning. Du kan direkt skriva ut informationen i svartvitt eller färg på en skrivare. Önskas färgtryck av hög kvalitet kan GRIPS framställa PostScript- eller PDF-filer i hög uppplösning, som sedan kan färgsepareras av moderna rippnings- och framkallningsenheter. SPIDER teknik för elektroniska medier Med hjälp av SPIDER-teknik även den utvecklad av STAR kan du framställa intelligenta CD-ROM-skivor. Du behöver bara klicka på en knapp så förbereder GRIPS data för CD-skivan helt automatiskt. GRIPS bygger på STAR:s långa erfarenhet av teknisk information samt modern teknikstandard.

10 Du navigerar i och visar sedan data med hjälp av SPIDER-tekniken. SPIDER hanterar alla vanliga multimedia-format, till exempel video, animationer, ljud med mera. Navigeringen och frågeställningen sköts med hjälp av länkarna i informationsmatrisen. Det unika med en sådan CD-skiva är att den endast lagrar ren strukturead information och ingen layout. Därmed bevarar man matrisstrukturens och SGML-märkningens intelligens, samtidigt som man kan tillhandahålla aldrig tidigare skådade användarfunktioner. Tack vare en mycket kraftfull layoutgenerator går det snabbt att visualisera data. Om du använder en CD-ROM skapad med hjälp av SPIDER har du alltid snabbaste möjliga åtkomst till informationen när du behöver den oavsett språk. Publicering på webben med SPIDER Vill du strömlinjeforma produktionen och spara pengar på produktinformation? Är du intresserad av SGML? Kontakta oss för mer information och kostnadsfri konsultation. SPIDER-tekniken har en speciell Internetutgång som gör att du kan publicera information från GRIPS, eller valda delar av matrisen, direkt på Internet. Navigeringen görs även här med hjälp av matrisaxlarna och via hyperlänkarna som skapas automatiskt av GRIPS. SGML XML HTML SGML är GRIPS:s standardmetod för att märka information. Dock använder GRIPS bara strukturer som är fullständigt kompatibla med XML. Förutsatt att du redan har en XML-kompatibel formatmall (XSL) kan du därmed alltid visa informationen i XML-format (t.ex. med Internet Explorer eller MS Word 2000*). HTML bygger på SGML. GRIPS klarar därför även att publicera data i HTML-format, såvida inte särskild vikt har lagts vid att bevara dataintelligensen.

11 GRIPS en strategi för Information Management GRIPS rätt strategi för Vi erbjuder grupplicenser (site license) för GRIPS med ett obegränsat antal användare. GRIPS är ett utmärkt verktyg för all informationshantering, inte bara för dokumentation. Information är idag många företags dyrbaraste ägodel, men ofta finns kunskapen bara i huvudet på enskilda anställda och går förlorad om någon slutar. GRIPS tillhandahåller en systematiskt uppbyggd kunskapsbas, med vilken du kan strukturera och lagra information om produkter, utvecklingen eller produktionen. Du väljer själv om du vill publicera informationen eller inte. På så sätt behåller du alltid informationen inom företaget. Ofta har man behov av en konfigurering som har anpassats efter en viss kund eller projekt för att kunna använda kundspecifika data och därmed uppnå högsta möjliga effektivitet. Av den anledningen tillhandahåller STAR dessa tjänster, framförallt anpassning, konfigurering, analys av befintlig produktinformation, utveckling av ITD:er och style sheet, tillsammans med all programvara, som en nyckelfärdig GRIPS-lösning. * Windows NT, MS Internet Explorer, MS Word 2000 och MS SQL Server är registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Framtidens lösning redan idag!

12 Europa STAR AG CH-8262 Ramsen Schweiz Tel: +41 (52) Fax: +41 (52) E-post: STAR translitera AB Kungsängsgatan 29 S Uppsala Sverige Tel: +46 (18) Fax: +46 (18) E-post: Andra kontor finns i La Chaux de Fonds och Weisslingen (Schweiz), Prag (Tjeckien), Helsinki (Finland), Paris och Strasbourg (Frankrike), i Böblingen och München (Tyskland), Budapest (Ungern), Alessandria (Italien), Amsterdam (Holland), Warszawa (Polen), St. Petersburg (Ryssland), Ljubljana (Slovenien), Barcelona och Málaga (Spanien), Uppsala (Sverige) och London (Storbritannien). Dessutom kontor i Kairo (Egypten) och São Paolo (Brasilien) USA STAR USA: Huvudkontor: 5001 Mayfield Road Lyndhurst, Ohio Tel: +1 (866) (Toll Free USA) Tel: +1 (216) Fax: +1 (216) E-post: lyndhurst@star-group.net Detroit: 477 South Main Street Plymouth, MI Tel: +1 (734) Fax: E-post: detroit@star-group.net Östkusten: 11 West Ormond Avenue Cherry Hill, NJ Tel: +1 (856) Fax: +1 (856) E-post: info@star-usa.net Asien STAR Japan Co. Ltd. Matsuda Bldg Shiba, Minato-ku Tokyo , Japan Tel: +81 (3) Fax: +81 (3) E-post: info@starjapan.co.jp Fler kontor i Shanghai och Beijing (Folkrepubliken Kina), Seoul (Korea), Bangkok (Thailand) och Jakarta (Indonesien). Software Translation Artwork Recording

Cross Media Publishing

Cross Media Publishing Cross Media Publishing SPIDER-teknologi för elektroniska media Samla information SPIDER är ett fråge- och informationssystem för alla möjliga publiceringsmedia: CD-ROM, Internet/intranät och PostScript/PDF

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll FrontPage Express I programpaketet Internet Explorer 4.0 och 5.0 ingår också FrontPage Express som installeras vid en fullständig installation. Det är ett program som man kan använda för att skapa egna

Läs mer

Innehållsförteckning. Publiceringnotiser...1 Huvudkontor...1 Produktinformation...1 Trimble Access...4 Övrig Information...6 Dokumentation...

Innehållsförteckning. Publiceringnotiser...1 Huvudkontor...1 Produktinformation...1 Trimble Access...4 Övrig Information...6 Dokumentation... Innehållsförteckning Publiceringnotiser...1 Huvudkontor...1 Produktinformation...1 Trimble Access...4 Övrig Information...6 Dokumentation...7 i Publiceringnotiser Huvudkontor Trimble Navigation Limited

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

Automatiserad katalogproduktion

Automatiserad katalogproduktion Automatiserad katalogproduktion EBI AB Brändövägen 7 S-165 72 Hässelby Sweden Tel:+46(0)8-899002 Fax:+46(0)8-899003 info@ebi.se www.ebi.se Inledning Detta dokument beskriver i korthet några lösningar som

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

Gör en modern släktbok för CD eller webben

Gör en modern släktbok för CD eller webben Gör en modern släktbok för CD eller webben 21 Den traditionella släktboken består av ett antal tabeller och i bästa fall en grafisk stam- eller antavla, och man kan med ett register eller hänvisningar

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 TERMINOLOGI I Polopoly används ett antal grundläggande begrepp för publicering och hantering av information, eller innehåll som det också benämns. Nedan följer en kort genomgång av denna grundläggande

Läs mer

LATHUND FRONTPAGE 2000

LATHUND FRONTPAGE 2000 LATHUND FRONTPAGE 2000 RXK Läromedel AB, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel AB.

Läs mer

Kort om World Wide Web (webben)

Kort om World Wide Web (webben) KAPITEL 1 Grunder I det här kapitlet ska jag gå igenom allmänt om vad Internet är och vad som krävs för att skapa en hemsida. Plus lite annat smått och gott som är bra att känna till innan vi kör igång.

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Mohammad Honarbakhsh 2013 01 11 073 784 22 74 mo.honar@wisebs.com www.wisebs.com Ms Office Ms Word, Ms Outlook, Ms PowerPoint, Ms

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera

Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera Programmeringsmjukvara TwidoSuite Ett enklare sätt att programmera P94543 P94541 Följ guiden Projekt Beskrivning Testa skillnaden! Här hittar du en kort sammanfattning av de olika utvecklingsfaserna i

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG Användarhandbok Nero BackItUp Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till Nero BackItUp och innehållet i den är skyddat av copyright och tillhör Ahead Software. Alla

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVNING ] [ Detta smarta skärmtangentbord med virtuella musklicksfunktioner och ljuduppspelningsfunktion möjliggör snabb skrift

Läs mer

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide

Scan2Text Svensk Doc 2.0. Scan2Text Användarguide Scan2Text Svensk Doc 2.0 Scan2Text Användarguide Copyright Copyright 2004 Claro Software Ltd. Alla rättigheter är reserverade. Claro Software Ltd äger och har copyright på all teknisk dokumentation, tryckt

Läs mer

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Gäller Pyramid Business Studio version 3.42A och PBS Webb Version 1.0 - (141014) Installationshandbok för moduler i Pyramid Business Studio för användning

Läs mer

Handbok för Nero ImageDrive

Handbok för Nero ImageDrive Handbok för Nero ImageDrive Nero AG Information om upphovsrätt och varumärken Användarhandboken till Nero ImageDrive och dess innehåll skyddas av upphovsrätt och tillhör Nero AG. Med ensamrätt. Den här

Läs mer

Engineering Bases viktigaste egenskaper

Engineering Bases viktigaste egenskaper Engineering Bases viktigaste egenskaper Med Engineering Base intåg på den Svenska marknaden är det många företag som inom de närmaste åren kommer att se över strategin kring sitt CAD system och utvecklingen

Läs mer

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724)

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Pyramid SMS Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Manual för SMS-hantering i version 3.40A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. För senare förändringar eller tillägg,

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR VIDA-PRENUMERATION INNEHÅLL

INSTRUKTIONER FÖR VIDA-PRENUMERATION INNEHÅLL INSTRUKTIONER FÖR VIDA- PRENUMERATION INSTRUKTIONER FÖR OBEROENDE VERKSTÄDER INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 VIDA... 4 2.1 Reservdelsinformation... 4 2.2 Serviceinformation... 5 2.3 Diagnostisk felsökning...

Läs mer

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A Pyramid SMS Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden Version 3.39A Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden, version 3.39A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows.

Läs mer

Källa: hotel.info-topp 20 globalt (huvudstäder): 1. Tokyo 7,84. 2. Lissabon 7,71. 3. Prag 7,66. 4. Berlin 7,60. 5. Peking 7,35. 6.

Källa: hotel.info-topp 20 globalt (huvudstäder): 1. Tokyo 7,84. 2. Lissabon 7,71. 3. Prag 7,66. 4. Berlin 7,60. 5. Peking 7,35. 6. PRESSINFORMATION Pris och prestanda-index (HPLI-Hotel-Preis-Leistungs-Index) 2008 överraskar: - hotel.info-gäster världen över placerar hotell i Tokyo på första plats - Storstäder som London, Moskva och

Läs mer

Calligra. En allmän inledning. Raphael Langerhorst Jost Schenck Översättare: Stefan Asserhäll

Calligra. En allmän inledning. Raphael Langerhorst Jost Schenck Översättare: Stefan Asserhäll En allmän inledning Raphael Langerhorst Jost Schenck Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 1.1 Komponenter i Calligra.................................. 5 1.2 Översikt över funktioner i

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv

Capture Pro Software. Komma igång. A-61640_sv Capture Pro Software Komma igång A-61640_sv Komma igång med Kodak Capture Pro Software och Capture Pro Limited Edition Installera programvaran: Kodak Capture Pro Software och Network Edition... 1 Installera

Läs mer

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide

Windows Vista /Windows 7 Installationsguide Windows Vista / 7 Installationsguide Innan du kan använda maskinen måste du installera maskinvaran och drivrutinen. Läs "snabbguiden" och den här "Windows Vista / 7 installationsguide" för inställnings-

Läs mer

En guide till Sign On Blankettarkiv

En guide till Sign On Blankettarkiv En guide till Sign On Blankettarkiv www.signon.se/blankettarkiv Sign On Blankettarkiv Sign On Blankettarkiv förser dig med elektroniska blanketter via Internet. En tjänst som gör hela din administration

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Inga papper i släptåg med ecopy det digitala arbetsflödet. ecopy SHARESCAN / DESKTOP

Inga papper i släptåg med ecopy det digitala arbetsflödet. ecopy SHARESCAN / DESKTOP Inga papper i släptåg med ecopy det digitala arbetsflödet ecopy SHARESCAN / DESKTOP Tack vare ecopy använder alla anställda på Van Laere den multifunktionella skrivaren som en användarvänlig nätverksscanner.

Läs mer

version 2.5 CONTENTO SVENSKA AB Introduktion till Kursbyggarverktyg

version 2.5 CONTENTO SVENSKA AB Introduktion till Kursbyggarverktyg version 2.5 CONTENTO SVENSKA AB Introduktion till Kursbyggarverktyg Introduktion till kursbyggarverktyg Contento Svenska AB Hornsgatan 103 117 28 Stocholm Table of Contents KAPITEL 1 Introduktion 2 Begrepp

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Republikens presidents förordning

Republikens presidents förordning Republikens presidents förordning om placeringsorterna för Finlands beskickningar i utlandet och ordnandet av konsulära tjänster i utrikesförvaltningen I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs

Läs mer

Datorn som Pedagogiskt Verktyg

Datorn som Pedagogiskt Verktyg Lätt-fil för Kortkommandon första hjälpen för att effektivisera arbetet vid datorn Datorn som Pedagogiskt Verktyg Lär dig koppla ihop Internet, MS Word och Paint Shop Pro 6.0 Sammanställd av Peter Essen

Läs mer

uppdaterings - guide för

uppdaterings - guide för uppdaterings - guide för Media Nav navigationssystemet i din Renault Uppdatera GRATIS! * www.renault.naviextras.com *Inom 90 dagar efter leverans av din bil. Välkommen in i media navs värld! Du har precis

Läs mer

MarkVision skrivarhanteringsprogram

MarkVision skrivarhanteringsprogram Skrivarprogramvara och hjälpprogram 1 MarkVision skrivarhanteringsprogram MarkVision för Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 och Macintosh levereras med skrivaren på CD-skivan Drivrutiner, MarkVision och

Läs mer

SkanRead hjälp. SkanRead 2.0. Elevdata AB

SkanRead hjälp. SkanRead 2.0. Elevdata AB SkanRead hjälp SkanRead 2.0 Elevdata AB SkanRead hjälp: SkanRead 2.0 Elevdata AB Copyright 2011 Elevdata AB Innehållsförteckning Inledning... v 1. Så här gör du!... 1 2. SkanRead i CD-ORD och programmenyn...

Läs mer

Innehållsförteckning. Kurs i MS Office 2010-2013 våren 2013 Word

Innehållsförteckning. Kurs i MS Office 2010-2013 våren 2013 Word Kurs i MS Office 2010-2013 våren 2013 Word Innehållsförteckning Office 2013 Översikt... 2 Introduktion till Office 2013 Sv... 2 Gränssnitt med menyflikar... 2 ARKIV fliken Backstage vyn... 2 Flytta/ändra

Läs mer

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS KONSTEN ATT SKAPA SÄKRARE OCH På Sharp är vi medvetna om behovet av mer effektiva kommunikationsmetoder

Läs mer

LATHUND LOTUS NOTES 6.5. RXK Läromedel, Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se

LATHUND LOTUS NOTES 6.5. RXK Läromedel, Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se LATHUND LOTUS NOTES 6.5 RXK Läromedel, Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 08 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande av någon del av eller hela innehållet

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Office Synchronizer. Utgåvekommentarer. Version 1,61

Office Synchronizer. Utgåvekommentarer. Version 1,61 Office Synchronizer Utgåvekommentarer Version 1,61 Huvudkontor Trimble Navigation Limited Engineering and Construction 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 USA Telefon: +1-937-233-8921 Avgiftsfritt:

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Norton Internet Security

Norton Internet Security Norton Internet Security Norton Internet Security Den här cd-skivan innehåller programvaran Norton Internet Security. Programmet är utformat för att skydda ditt privatliv och din säkerhet när du är uppkopplad

Läs mer

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall INLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERAD INSTALLATION... 10 YTTERLIGARE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Sida 1 av 12 Inledning Denna beskrivning

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

Omfattande Innovativt Affärsorienterat

Omfattande Innovativt Affärsorienterat Omfattande Innovativt Affärsorienterat Världsledande leverantör av teknisk information för fordonseftermarknaden www.autodata-group.com VÄRLDLEDANDE LEVERANTÖR av teknisk information för fordonseftermarknaden

Läs mer

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013

Installations- och startguide. För DataPage+ 2013 För DataPage+ 2013 Senast uppdaterad: 25 juli, 2013 Innehållsförteckning Installera komponenter som krävs... 1 Översikt... 1 Steg 1: Kör Setup.exe och starta guiden... 1 Steg 2: Godkänn licensavtalen...

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

QuarkXPress 8.5 Informationsfil

QuarkXPress 8.5 Informationsfil QuarkXPress 8.5 Informationsfil INNEHÅLL Innehåll QuarkXPress 8.5 Informationsfil...4 Systemkrav...5 Systemkrav: Mac OS...5 Systemkrav: Windows...5 Installation: Mac OS...6 Utföra en tyst installation...6

Läs mer

Innehåll. 1 Inledning 5. 2 Förinställning 6. 3 Anpassa användargränssnittet 7. 4 Anpassa interna inställningar 9. 5 Förbereda att bränna en skiva 10

Innehåll. 1 Inledning 5. 2 Förinställning 6. 3 Anpassa användargränssnittet 7. 4 Anpassa interna inställningar 9. 5 Förbereda att bränna en skiva 10 Det här dokumentet är konverterat från KDE:s användarbas K3b-sida 2011-01-20. Uppdatering till 2.0 av KDE:s dokumentationsgrupp Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Förinställning 6

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar För ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionsenheter HANTERA ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA DINA

Läs mer

Skötselråd för datoransvarig Windows XP, Vista, 7

Skötselråd för datoransvarig Windows XP, Vista, 7 Sidan 1 av 8 En gång per vecka:... 2 Uppdatera antivirusprogrammet... 2 Efter ett långt uppehåll... 2 Varannan vecka:... 2 Microsoft Windows Update... 2 En gång per månad:... 2 Defragmentera hårddisken...

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

QuarkXPress 9.3 Informationsfil

QuarkXPress 9.3 Informationsfil QuarkXPress 9.3 Informationsfil INNEHÅLL Innehåll QuarkXPress 9.3 Informationsfil...4 Systemkrav...5 Systemkrav: Mac OS...5 Systemkrav: Windows...5 Installation: Mac OS...7 Utföra en tyst installation...7

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Microsoft Powerpoint är ett program som numer är välbekant för alla inom utbildningssektorn. Det som många inte känner till är att

Läs mer

Råd för systembeskrivning

Råd för systembeskrivning Landstingsarkivet Råd nr. 3 Sidan 1 av 6 LA 2011-4072 Version 3 Råd för systembeskrivning Varför ska systembeskrivningar upprättas? Följande text återfinns i Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) 4 kap.

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

ibooks Author Komma igång

ibooks Author Komma igång ibooks Author Komma igång Välkommen till ibooks Author, ett lätt sätt att skapa snygga och interaktiva Multi-Touch-böcker för ipad och Mac. Börja med proffsiga Apple-designade mallar med mängder av eleganta

Läs mer

IP Communications Platform

IP Communications Platform IP Communications Platform Löftet om konvergens har uppfyllts Kommunikation är viktigt för företag, men utförs i slutändan på en personlig nivå vid arbetsplatsen. Om du överväger en ny kommunikationslösning

Läs mer

Express Import system

Express Import system Express Import system Förenklad guide för mottagare TNT s Express Import system TNTs Express Import System gör det enkelt för dig att få dokument, paket eller pallar upphämtade från 168 länder med mottagaren

Läs mer

Transit NXT. Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt

Transit NXT. Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt Transit NXT Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt STAR Group Your single-source provider for corporate product communication

Läs mer

alltid aktuell information För ditt underhåll TrainMate

alltid aktuell information För ditt underhåll TrainMate alltid aktuell information För ditt underhåll TrainMate Med TrainMate är det enklare att underhålla FORDoN Välorganiserat underhåll är idag avgörande för effektiv drift av fordon. En förutsättning är att

Läs mer

LATHUND LOTUS NOTES 6.5 SV/EN. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 00 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se

LATHUND LOTUS NOTES 6.5 SV/EN. RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 00 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se LATHUND LOTUS NOTES 6.5 SV/EN RXK Läromedel Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 886 00 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande av någon del av eller hela

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

EPOSTSERVICE. Därför är EpostService så effektiv! www.epostservice.se. - Ger dig nya kunder. Ett enda utskick räcker! En bild säger mer än 1000 ord.

EPOSTSERVICE. Därför är EpostService så effektiv! www.epostservice.se. - Ger dig nya kunder. Ett enda utskick räcker! En bild säger mer än 1000 ord. - Ger dig nya kunder Därför är EpostService så effektiv! EpostService gör dina kunder lönsammare genom att du håller dem informerad om vad ditt företag erbjuder. Detta gör du via nyhetsbrev och enkäter

Läs mer

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Sidan 2 - Logga in Sidan 3 - Uppbyggnad av en sida Sidan 4 - Infoga länk Sidan 5 - Infoga bilaga Sidan 6 - Infoga bild Sidan 7-8 Vad betyder knapparna

Läs mer

ClaroDictionary med tal. ClaroDictionary utan tal

ClaroDictionary med tal. ClaroDictionary utan tal ClaroDictionary med tal ClaroDictionary utan tal Manual Artikelnummer 10400 och 10401 1 Innehåll Välkommen till ClaroDictionary...3 ClaroDictionary Översikt...4 ClaroDictionarys verktygsknappar...4 Knappen

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1

Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 Metoder för verifiering av användare i ELMS 1.1 2012-12-21 Kivuto Solutions Inc. [KONFIDENTIELLT] INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERSIKT...1 VERIFIERINGSMETODER...2 IUV (Integrated User Verification)...2 Shibboleth

Läs mer

Flyttbar hårddisk USB 2.0 Bruksanvisning

Flyttbar hårddisk USB 2.0 Bruksanvisning Flyttbar hårddisk USB 2.0 Bruksanvisning Svenska Innehåll Inledning 3 Ansluta den flyttbara hårddisken 3 Lagra och överföra data 4 Koppla från den flyttbara hårddisken 5 Teknisk support 6 Garantivillkor

Läs mer

EasyProducer Kom igång guide

EasyProducer Kom igång guide EasyProducer Kom igång guide EasyProducer gör det möjligt för dig att på ett enkelt sätt förvandla ett Word dokument till en fullt synkroniserad digital talbok i DAISY-format (DTB). DTB skapade med EasyProducer

Läs mer

Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012)

Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012) Snabbguide till GlobalTwitcher (Juni 2012) Denna snabbguide är avsedd att hjälpa nya medlemmer att komma igång med huvudfunktionerna på GlobalTwitcher (GT). Siten innehåller dock ett stort antal funktioner

Läs mer

1 Vad är Versionshantering? 2 Git. 2.1 GitHub

1 Vad är Versionshantering? 2 Git. 2.1 GitHub 1 Vad är Versionshantering? Versionshantering (eller Version Control) är ett samlingsnamn för program som ger en användare möjlighet att komma åt tidigare versioner av dokument och spåra ändringar som

Läs mer

LATHUND FRONTPAGE 2000 SV/EN

LATHUND FRONTPAGE 2000 SV/EN LATHUND FRONTPAGE 2000 SV/EN RXK Läromedel AB, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365

Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Så här hanterar du din OneDrive i Office 365 Flytta dina befintliga mappar och filer till Office365 och OneDrive for Business Först vill vi bara nämnda att det idag finns 2 varianter av OneDrive. Den ena

Läs mer

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Versionsinformation McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 För användning med McAfee epolicy Orchestrator Innehåll Om den här versionen Nya funktioner Förbättringar Lösta problem Översikt

Läs mer

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Innehåll Inledning... 3 Fakta... 4 Innehåll... 4 Texthantering... 4 Granskning och versionshantering...

Läs mer

Cylindrar Luftbehandlingsutrustning Riktningsventiler Kopplingar Tryckvakter Vakuumprodukter webstore

Cylindrar Luftbehandlingsutrustning Riktningsventiler Kopplingar Tryckvakter Vakuumprodukter webstore Cylindrar Luftbehandlingsutrustning Riktningsventiler Kopplingar Tryckvakter Vakuumprodukter webstore 2 BESTÄLL ONLINE MED FÖRTROENDE Webstore SNABBT OCH ENKELT VÄLJ RÄTT PRODUKT SNABBT l Över 10 000 lagerförda

Läs mer