ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN"

Transkript

1 ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN Nu finns en sammanställning över de önskemål, synpunkter, idéer och tankar som inkom i de förslagsbrevlådor vi hade på utställningarna i mars. Även det material som inkom via vår e-post finns med i sammanställningen som presenteras här men även på vår hemsida Länstrafiken arbetar tillsammans med Eskilstuna kommun för att kunna genomföra så bra busstrafik som möjligt med de resurser vi har idag. Här är bussresenärernas synpunkter och önskemål viktiga för att det ska bli så bra trafik som möjligt för dem som använder den. Vi vill passa på att tacka för alla idéer och synpunkter som inkommit under den här perioden. Här presenteras några av de förändringar i förslaget som just dina synpunkter medfört: Av de synpunkter som inkommit på förslaget har flera redan gett resultat i olika förbättringar. Bland annat så kommer direktbussar från Centrum till Torshälla sättas in på eftermiddagarna på linje 40 och trafiken till Krusgården i Torshälla, linje 21 är tillbakalagd enligt nuvarande rutt. Det har kommit in önskemål om att från Skogstorp kunna ta sig till bland annat Tegelbruksgatan (Engelska skolan). Detta blir genomförbart då nya linje 9 kommer att trafikera den sträckan direkt från Skogstorp. Mer önskemål är tätare trafik till och från Mälarsjukhuset, bland annat senare kvällsförbindelser för de som slutar efter kl Här har anpassningar och tilllägg på linje 4 har gjorts för att tillmötesgå detta. Kommunen och Länstrafiken har även satt in fler turer på Kungsgatan (förbi Willys, Assa mfl) efter önskemål och här kommer turutbudet fördubblas mot dagens trafik i och med det nya förslaget. Även bättre trafik till Sundbyholm har önskats - trafiken till och från Sundbyholm kommer att fördubblas mot idag. Senare kvällsturer och helgtrafik till Mälarbaden och Odlaren har även önskats. Viss kvällstrafik samt lördagstrafik har lagts in på dessa linjer. Här nedan finner du en sammanställning av alla de tankar och idéer vi fått in!

2 Med den nya trafiken vill vi förbättra möjligheten för Eskilstunaborna att resa till och från arbete, skola, handel och fritid. Fördelarna med att välja bussen före bilen är många. Genom att fler väljer att lämna bilen hemma får vi bland annat mindre trängsel och högre miljövinster. Ur hälsosynpunkt är det också hälsosammare att åka buss än att köra bil. Att åka buss medför mindre stress, mer motion och mer tid över till annat. Satsningen stärker kommunens och Länstrafikens mål om en fördubbling av resor med kollektivtrafik, mätt från 2006 till Satsningen ligger även i linje med kommunens och Länstrafikens miljömål - att ta ansvar för en trygg och hållbar framtid. Linje 1 Torshälla Två tidigare bussturer till Resecentrum så att man kan komma med första tåget till Strängnäs och Stockholm - För närvarande finns inga planer på att starta busstrafiken tidigare än klockan Måsta Önskar exaktare tidsangivelser i tidtabellen när bussen passerar min hållplats. - Vi kommer att se över samtliga passertider i tidtabellerna. 1 Torshälla Bussen skall gå med 10 min intervall, menas det att den går var 10 minut? - Svar Ja 1 Borsökna Glesare trafik på morgonen för oss som bor i Borsökna? - Det kommer sättas in extraturer på morgonen från Borsökna för att klara belastningen när det gäller skolelever. 1 Västra Borsökna Önskar att inte linje 20 försvinner. - I det nya linjenätet har vi gjort vissa förändringar. Vissa resenärer har fått direktförbindelser medan andra får byta buss. För Västra Borsökna hoppas vi att fördelarna med en utökad trafik väger över nackdelen med eventuella bussbyten. 1 Västra Borsökna Önskemål om att linje 1 går genom Borsökna Väster via Falkvägen till Bergadal. - Vi har utrett detta men Flugmötesvägen är för brant för att klara ledbussar vintertid. Växer Västra Borsökna kan det i framtiden bli aktuellt att utreda om bussen ska köra längre in i området. 1 Västra Borsökna Det byggs mycket i Västra Borsökna och nuvarande hållplats ligger långt från den nya bebyggelsen. Går det inte att förlänga linjen så att mer av Falkvägen trafikeras? - Länstrafiken och kommunen har tittat på olika lösningar för Västra Borsökna. Idag finns dock inga planer på att bygga ny vänd hållplats eller förlänga linjen. 40 Torshälla Varför går det inga direktbussar på eftermiddagen från Fristadstorget till Torshälla? - I det nya trafikförslaget kommer det gå några direktbussar till Torshälla.

3 2 Skiftinge Låt bussen från Skiftinge gå via Resecentrum även i fortsättningen. - I det nya linjenätet har vi gjort vissa förändringar. Vissa resenärer har fått direktförbindelser medan andra får byta buss. Vi tätar upp trafiken till Skiftinge (10-minuterstrafik vardagar) vilket kan underlätta att byta buss vid torget. 2 Fröslunda Förslag att ta bort bussarna från Tallåsvägen och istället köra Fröslundavägen. - Genom att trafikera Tallåsvägen når vi de centrala delarna av Fröslunda. Det finns inga boende utmed Fröslundavägen varför gån avstånden skulle bli långa, framför allt då det är många äldre som bor i Fröslunda. 3 Nedre Hällby Låt linjen gå via Nedre Hällby. - Ny linje 3 kommer att gå via Nedre Hällby precis som nuvarande linje 1. 3 Viptorp Elever som bor i Viptorp och som går i Skogsängsskolan kan inte längre åka buss hela sträckan. - Elever som bor i Viptorp och går i Skogsängsskolan får gå till och från hållplats Skogsängens centrum, gångavståndet är drygt 400 meter. 4 Skogstorp Skogstorpsbussen trafikera Tegelbruksgatan igen. - Nya linje 4 kommer inte ändra körväg från Skogstorp till centrum, mot dagens linje 11. Däremot kommer nya linje 9 som trafikerar Hållsta även stanna i Skogstorp för på och avstigning, därmed öppnas möjligheten att kunna kliva av på Tegelbruksgatan. 4 Mälarsjukhuset Särskilda skolbussar behövs på eftermiddagen från Mälarsjukhuset. Att få en sittplats som vuxen är helt omöjligt. - Det kommer att gå tät trafik (10 minuter) mellan Centrum och Mälarsjukhuset på morgonen ( ) och från Mälarsjukhuset till Centrum på eftermiddagarna ( ) 4 Mälarsjukhuset Önskemål om anpassning till arbetstiderna. - Vi försöker anpassa turerna efter befintliga arbetstider i den mån vi har kännedom om dessa. 4 Lasarettsgatan Låt hållplatsen Lasarettsgatan få vara kvar. Den ligger bra till b.la. till Hudkliniken. - För närvarande finns inga planer på att dra in hållplats Lasarettsgatan. 5 Röksta Önskemål om att linje 5 till Ekängen går via Röksta (Rektorsvägen). - För närvarande finns inga planer på busstrafik till Röksta. Men vi planerar för ett införande av flexlinjer i Eskilstuna där Röksta finns inplanerat. En första utredning är gjord och ska behandlas vidare av stadsbyggnadsnämnden. 5 Norr Önskemål om bättre busstrafik på Norr. - I nuvarande förslag finns ingen ytterligare trafik på Norr. Däremot kommer vi att se över vilka möjligheter det finns att förbättra trafiken i området. 5 S:t Eskils kyrkogård Fler turer till S:t Eskils kyrkogård önskas. - Nya linje 5 får 30-minuterstrafik istället för dagens 60-minuterstrafik på nuvarande linje 19.

4 5 Östermalm Vill kunna kliva av vid Resecentrum åker från Östermalm. - Med den nya linjesträckningen Ekängen - Hemlaås kan man kliva av vid Resecentrum. 5 Ekängen Önskemål om halvtimmestrafik helger. - I förslaget till ny trafik låg 30-minuterstrafik på lördagar och 60-minuterstrafik på söndagar. Efter synpunkter från resande och allmänhet kommer även söndagstrafiken att utökas till varje halvtimma. 6 Snopptorp Det är inte bra att det inte går någon trafik på linje 6 på söndagar. - Ingen trafik på söndagar är planerat utifrån hur resandeflödena ser ut. Länstrafiken och kommunen kommer att se över möjligheterna till söndagstrafik beroende på hur resandet utvecklas framöver. Vi kommer att analyser detta under Slagsta Önskar att linje 6 till Slagsta skulle gå oftare än en gång i timmen. - Resandet till och från Slagsta på nuvarande linje 13 är mycket lågt. För närvarande planeras en tur i timmen. Skulle resandet på linje 6 öka kan det finnas skäl att se över detta och utöka trafiken så småningom. 6 Söder Förslag att köra linje 6 via Strigeln. - Att köra buss på den smala Köpmangatan är inte aktuellt. 6 Vilsta Buss till Vilsta motionscenter önskas. - Vi utreder för närvarande möjligheten att gå ner med nya linje 6 till Vilsta motionscenter. För att klara detta krävs en del fysiska åtgärder som nu utreds. 6 Snopptorp En tur i timmen på linje 6 är inte bra. - Det kommer att bli timmestrafik (en tur i timman) på linje 6 vid trafikstart. Länstrafiken och kommunen kommer att se över möjligheterna till utökning beroende på hur resandet ser ut på linjen. Vi kommer att analysera detta under Odlaren Önskar turer kvällar och helger. Även nattbuss fredag och lördag behövs. - Det kommer att finnas någon senare kvällstur på vardagar till Odlaren samt några lördagsturer. Utvärdering av dessa turer kommer att göras under 2012 för beslut om de ska vara kvar eller inte. För närvarande finns det inget underlag för nattrafik till Odlaren men när Odlaren växer ökar underlaget för nattrafik. 7 Kungsgatan Fler turer behövs på Kungsgatan, inte bara de turer som berör Volvo. - Turutbudet på sträckan Fristadstorget-Brunnsta-Folkesta dubbleras mot idag. Det kommer också att finnas några lördagsturer, dock ingen trafik på söndagar. 8 Ärla Dåliga förbindelser kvällar och helger till och från Ärla. En buss från Ärla runt önskas. - En utökning av kvälls- och helgtrafik kommer att ske. Just nu är en tur kl inplanerad att gå vardagar från Ärla till Centrum.

5 8 Resecentrum Varför passerar inte nya linje 8, Västermo-Centrum-Ärla, Resecentrum? - Genom att räta ut linjen, dvs. att inte gå via Resecentrum, har möjliggjort en utökning av antalet turer på sträckan. Möjligheten att byta buss vid Fristadstorget är goda då avgångarna mellan torget och Resecentum sker minst var 10:e minut. 8 Hällberga Tätare trafik mellan Hällberga till Centrum. - I det nya trafikförslaget kommer antalet turer mellan Hällberga och Centrum att utökas. 8 Ribbingelund Vad blir det för trafik till Ribbingelund? - Turerna på morgonen går Ribbingelund- Ärla- Hällberga- Centrum och motsatt på eftermiddagen. 8 Ärla Önskar fler turer lörd och sönd. Önskar även morgontur lörd-sönd ca 06:30 Hällberga för att kunna arbetspendla även helger. - Fler turer planeras lördag och söndag. Önskemål om tidig morgontur får utredas vidare. 8 Västermo Anslutning till tåg? - Linjen kommer inte passera Centralstationen (Resecentrum), byte sker vid Fristadstorget alternativt att utnyttja den nybyggda hållplatsen vid Järntorget. Därifrån är det en promenad till Centralstationen på någon minut. 8 Tunafors VårdC Önskar möjligheter att åka till hållplatsen Tunafors vårdcentral (Trumslagargården) efter de tider servicelinjen slutat att gå. - Nya linje 8, Ärla-Centrum-Västermo kan användas för att åka lokalt inom Eskilstuna. 8 Tätorten Kan bli problem om bussen fylls med resenärer som ska åka korta sträckor och landsbygdsresenärerna inte kommer med. - Skulle detta problem uppstå får vi utreda lämpliga åtgärder. 9 Björsund Fler turer till Björsund önskas. - För närvarande planeras inte fler turer till och från Björsund, en utredning pågår om eventuell kompletteringstrafik i området. 9 Sundbyholm Önskemål om bussförbindelse mellan Sundbyholm och Kjula (barnomsorg i Kjula). - Inga förändringar planeras. Den linje som finns är linje 206 (tidigare 622/624) mellan Sundbyholm och Kjula skola, avgår Sundbyholm kl Hållsta Önskemål om att stadsbussen ska förlängas från Skogstorp till Hållsta. - Vissa turer på stadsbussen som startar eller slutar i Skogstorp, kan förlängas till och från Hållsta om det planeringsmässigt är möjligt. Ordinarie buss Hållsta-Bälgviken kommer att få ett visst utökat turutbud både vardagar, lördagar och söndagar. 9 Sundbyholm Bättre möjligheter att åka från Sundbyholm och Resecentrum (för vidare resa med tåg) önskas. - Sundbyholm kommer i den nya trafiken att få fler avgångar än idag. Däremot kommer linjen inte att passera Resecentrum. Busstrafiken mellan Fristadstorget och Resecentum blir mycket tät (minst var 10:e minut) vilket underlättar bussbyte till Rececentrum. 9 Sundbyholm Önskemål om fler turer mellan Centrum och Sundbyholm. - Förslaget innebär att antalet turer ökas från dagens sex turer till cirka turer per dag. Även trafik sön-och helgdagar kommer att inrättas.

6 9 Sundbyholm Svårt att åka till och från jobbet om man jobbar nätter. - Turtätheten till och från Sundbyholm kommer att fördubblas, däremot kan det vara svårt att få så pass bra utbud att det passar de som jobbar skift och nattarbeten. 20 Torshälla Fler turer från Östra torget till Nyby-Mälarbaden. - Linjen mellan Östra Torget och Nyby-Mälarbaden har lågt resande. Av den anledningen drogs helgtrafiken in. Det är även begränsat med resande under vardagar. I den nya trafiken kommer antalet turer mitt på dagen på vardagar att minskas. Lördagstrafik kommer att provas inledningsvis i den nya trafiken. 20 Mälarbaden Nattbuss till Mälarbaden önskas. - För närvarande finns det inget underlag för nattbuss till Mälarbaden. 20 Mälarbaden Dåligt att det inte går någon buss på helgerna. - Det kommer att finnas reseförbindelser på lördagar i den nya trafiken, dock ingen söndagstrafik. 20 Mälarbaden Låt direktbussen från Torshälla starta i Mälarbaden. - Av omloppstekniska skäl går detta inte att genomföra för närvarande. 20 Mälarbaden Jag vill att bussen skulle gå förbi Nyby ridskola. - Bussen passerade i närheten av ridhuset för några år sedan, det var väldigt få som åkte, samt framkomligheten för bussen var inte bra, skulle behövas kostsamma åtgärder om man skulle trafikera igen. Gångavstånd hållplats - ridhus ca m i dag. 21 Mälby Ett par turer från Mälby lörd - sönd. - Inga turer planerade i förslaget men kommer att utredas vidare. 21 Mälby Vill att bussen fortsätter förbi vändslingan till Päronvägen/Åsvägen. - Några sådana planer finns inte för närvarande. 21 Krusgården Varför ta bort linjen runt Krusgården i Torshälla? Hur ska äldre och ej bilburna kunna bo där. - I förslaget till ny trafik var trafiken till Krusgården borttagen. Efter synpunkter från resande och allmänhet kommer trafiken att köras runt Krusgården, dock med färre turer än dagens trafik. 22 Västerleden En hållplats på Västerleden önskas. - En utredning pågår. 22 Skogstorp Önskemål att linjen förlängs från Mesta till Skogstorp. - För nävarande är det inte aktuellt att förlänga linjen från Mesta till Skogstorp. 23 Tumbo Hur kommer trafiken mellan Tumbo och Eskilstuna att se ut? Blir det bussbyte i Hällby? - Turen vid halv 8 från Kvicksund kommer att gå direkt till Centrum, övriga turer medför ett bussbyte i Hällby. Linjen planeras få avgångar som täcker de vanligaste restiderna.

7 23 Tumbo Önskemål att turen som ligger i dag 18:45 och som är sista tur flyttas till 19:30 eftersom vi som jobbar på Galleriorna stänger 19:00 och hinner inte med sista bussen hem. - Linje 3 är planerad att gå kl från Fristadstorget till Hällby. Där blir det bussbyte till linje Kvicksund Önskar bussen fortsätter till Strömsholm. - Tyvärr så måste man byta buss vid länsgränsen tillsvidare. 30 Stenkvistavägen Hur tar man sig till Sveaplan i den nya trafiken från Stenkvistavägen 10? - I det nya trafikförslaget kan man åka linje 30 (Servicelinjen) eller åka nya linje 6 och byta på Fristadstorget. Det går även att ta sig till Skogsängens centrum och därifrån ta linje 3 till Sveaplan. 223 Slätviken Tycker L 223 skall gå alla dagar, inte bara skoldagar. - Linje 223 ingår inte i översynsarbetet. Synpunkterna är lämnade till Länstrafiken. 624 Kjula Önskar fler turer på linje Linje 624 ingår inte i översynsarbetet. Synpunkterna är lämnade till Länstrafiken Sörmland. 714 Katrineholm Tätare trafik mellan Näshulta och Eskilstuna. - Linje 714 ingår inte i översynsarbetet. Synpunkterna är lämnade till Länstrafiken. Alla Bussterminalen Bussterminalen skulle behöva flyttas till parkeringen utanför Värjan. - En utredning pågår om att samordna kollektivtrafiken i närheten av järnvägsstationen med uppförande av ett nytt resecentrum. Tomtmarkerna utanför Värjan ingår i denna utredning. Alla Bussar Ledbussar önskas på linje 1 och 2. - Linje 1 kommer att köras med ledbussar, resterande linjer kommer att köras med normalbussar. Alla Bussterminalen Någon stadsbusslinje bör gå upp till Bussterminalen. - Ingen stadsbusslinje planeras att gå till Bussterminalen. Gångavståndet mellan nya hållplatsen Järntorget (där stadsbusslinje 12 och 20 stannar) och Bussterminalen är drygt 300 m via trapp och hiss vid järnvägsbron Alla Landsbygden Landsbygdsbussarna behöver gå oftare. - På de större landsbygdslinjerna (Västermo, Ärla, Sundbyholm och Hållsta) kommer turtätheten att öka. Alla Eklången Vad blir det för trafik till Henstaviken och Eklången? - Samma turutbud som idag planeras. Alla Skogstorp Önskar en direktlinje mellan Skogstorp och Slagsta. - För närvarande finns inga planer på en sådan linje.

8 Alla Alla Alla Alla Alla Alla Alla Centrum Alla Fristadstorget Alla Alla Ny linje, Hällby Ny linje, Värhulta Servicelinjen, Årby Servicelinjen Kommer bussarna att ändra färgsättning? - Nej, den gröna färgen kommer att behållas. Efterlyser tydligare skyltning på bussarna. - Vår stora nyhet inför trafikstarten december 2011 är just att skyltningen kommer bli tydligare. Vi kommer även att för att förenkla och förbättre genom färgkodning för linjenummer mm. Samtliga stadsbussar kommer även att ha skyltning på vänster sida av bussen. Blir tidtabellen kvar på linjer med 10 min trafik? - Svar Ja När skiftesbussen från Brunnsta anländer till Fristadstorget finns inga andra bussar att byta till då övriga linjer slutat att gå. - För närvarande är det inte av kostnadsskäl aktuellt att köra övrig trafik så sent på vardagskvällarna. Ta bort busstrafiken från Fristadstorget. Knutpunkt vid järnvägen vid Myntverket eller dylikt istället. - En utredning pågår om ett eventuellt nytt resecentrum Jag tycker bussarna skall gå senare på kvällarna. - Det finns inga planer på att bussarna skall gå senare på kvällarna än vad dom gör i dag. Önskemål om en linje mellan Hällby och Torshälla via Folkesta. - Från 2002 och 2006 fanns en linje mellan Hällby och Torshälla via Folkesta- Brunnsta. Tyvärr fanns inget resandeunderlag så linjen lades ner på grund av lågt resande (1-2 resenärer per tur). Önskemål om busstrafik mellan Rabo och Värhulta. - Viss kompletteringstrafik finns två dagar i veckan. Se område 101 som nås via Länstrafikens hemsida. Önskar att Servicelinjen förlängs till Årby. - Med nuvarande upplägg klarar inte Servicelinjen tidsmässigt att även trafikera Årby. Vi ser att en eventuellt kommande Flexlinje kan serva Årby på ett bättre sätt än en servicelinje. Senare trafik på Servicelinjen på söndagar önskas. - Vi kommer att utreda söndagstrafiken på Servicelinjen.

Mälarbaden. Kvicksund. Folkesta. Hällby. Tuna park S:t Eskil kyrkogård Stenby. Mesta. Västermo Bälgviken 9

Mälarbaden. Kvicksund. Folkesta. Hällby. Tuna park S:t Eskil kyrkogård Stenby. Mesta. Västermo Bälgviken 9 Eskilstunatrafiken Kvicksund 5 Borsökna 1 3 23 Mälarbaden Folkesta 7 Hällby Mälby Torshälla Östra torget 1 22 40 Slagsta Tuna park S:t Eskil kyrkogård Stenby 2 Mesta 1 22 6 20 21 Snopptorp 6 3 4 Viptorp

Läs mer

Eskilstunas nya busstrafik

Eskilstunas nya busstrafik Eskilstunas nya busstrafik Foto: Joakim Rosvall Eskilstunas nya busstrafik Korrigeringar i form av linjefärg samt hållplatslägen kommer att ske innan trafikstart. Torshälla Centrum Mesta Västra Borsökna

Läs mer

Nuvarande kollektivtrafik och resande i Norra Sörmland

Nuvarande kollektivtrafik och resande i Norra Sörmland Nuvarande kollektivtrafik och resande i Norra Sörmland Nuvarande trafik och resande Regional kollektivtrafik Linjetrafiken i området utgörs av stadstrafik och strafik omfattande kommun samt angränsande

Läs mer

Å-loppet 26 maj 2018

Å-loppet 26 maj 2018 Å-loppet 26 maj 2018 Trafikförändringar i samband med Å-loppet lördagen den 26 maj. Gäller perioden: 2018-05-26 Trafikändringar den 26 maj 2018 Lördagen den 26 maj 2018 äger Å-loppet rum i Eskilstuna.

Läs mer

60 Fristadstorget - Viptorp - Hällberga - Ärla

60 Fristadstorget - Viptorp - Hällberga - Ärla attlinjer Eskilstuna 60 - Viptorp - Hällberga - Ärla 14 december 2014-13 juni 2015 Anmärkning Sveaplan Skogsängen centrum Viptorp Hällberga centrum Skansen Ärla station 00.42 00.45 00.52 01.02 01.05 02.12

Läs mer

-den röda linjen. Borsökna - Mesta - Centrum - Torshälla via Resecentrum

-den röda linjen. Borsökna - Mesta - Centrum - Torshälla via Resecentrum Borsökna - Mesta - Centrum - Torshälla Hammarbyv. Kanalbron Östra Torget Haga Gökstensg. Säby (Torshälla) Stockrosg. Glömsta Ekbacken Helgestahill Ärna Munktellsg. Måsta Slagsta Beroniusg. Valhalla Västerg.

Läs mer

Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017

Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017 Stadsbyggnadsnämnden 2016-03-10 Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen SBN/2016:122 1 (4) Stadsbyggnadsnämnden Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017 Förslag

Läs mer

Så blir de nya tidtabellerna från den 10 december 2017

Så blir de nya tidtabellerna från den 10 december 2017 Så blir de nya tidtabellerna från den 10 december 2017 Här hittar du en detaljerad lista över alla förändringar som kommer att ske den 10 december 2017. Notera att p.g.a. omfattande banarbeten på järnvägen

Läs mer

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar.

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar. 2012-07-23 Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Från tidtabellsskiftet den 19 augusti tas shoppingbiljetten ur stadstrafikernas utbud av färdbevis. Shoppingkortet, som består

Läs mer

Trafikbeställning 2019

Trafikbeställning 2019 Stadsbyggnadsnämnden 2018-05-15 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Angelina Björklund 016-710 83 91 SBN/2018:262 Stadsbyggnadsnämnden Trafikbeställning 2019 Förslag till beslut Godkänna

Läs mer

Omläggning av trafiken för linje 4,9,29,65 och 414 från fredag kväll 20 november till måndag morgon 23 november

Omläggning av trafiken för linje 4,9,29,65 och 414 från fredag kväll 20 november till måndag morgon 23 november 2015-11-18 uppdaterad 14.00 Omläggning av trafiken för linje 4,9,29,65 och 414 från fredag kväll 20 november till måndag morgon 23 november Från och med cirka klockan 19.00 fredagen den 20 november till

Läs mer

SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018

SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018 SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018 Söndagen i den andra hela helgen i december byter hela Sverige, och stora delar av Europa tidtabeller. I år infaller denna dag den 9 december. Från

Läs mer

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017 Vi blir ännu bussigare från 14 augusti 2017 Vi vill vara ditt bästa resealternativ Den 14 augusti startar vi fler linjer, inför kortare restider och skapar tätare turer för dig som bor i Lekebergs kommun.

Läs mer

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun 2012-10-29 Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun -bland boende i området runt Vindelälven och Tväråbäck med omnejd i Vännäs kommun Enligt uppdrag av Vännäs kommun

Läs mer

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen!

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! 17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! Så här blir det Det var över 30 år sedan sist. Nu är det äntligen dags för en ny busstrafik i hela Dalarna, anpassad efter hur resbehovet ser ut idag.

Läs mer

Trafikplan 2014 - informationsärende

Trafikplan 2014 - informationsärende LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Kollektivtrafiknämnden 2013-11-22 2 (11) KTN2013-0052 Sida 74 Trafikplan 2014 - informationsärende Beslut Kollektivtrafiknämnden noterar

Läs mer

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Linje 401 Länssjukhuset-Kalmar Central-Lindsdals centrum-(läckeby) måndag-torsdag mellan 05.00-24.00 fredag mellan 05.00-02.30 lördag mellan 06.00-02.30

Läs mer

Västermo - Centrum - Ärla via Mälarsjukhuset, Sveavägen - Hällberga. Järntorget. Gillbergaplan. Bellmansplan. Sturehöjden. Fröslundav.

Västermo - Centrum - Ärla via Mälarsjukhuset, Sveavägen - Hällberga. Järntorget. Gillbergaplan. Bellmansplan. Sturehöjden. Fröslundav. Västermo - Centrum - Ärla via Mälarsjukhuset, Sveavägen - Hällberga Fristadstorget Järntorget Större målpunkter efter linjevägen Hemlaås (passerar i minuter efter avgångstid från Västermo, cirka) Torsvedsvägen

Läs mer

Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019

Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2018-09-27 Stadens användning Maria Olsson Telefon 031-368 23 49 E-post: maria.olsson@trafikkontoret.goteborg.se Utfärdat 2018-08-13 Diarienummer 0701/13

Läs mer

Underlag från möte om trafikförändringen i västra länsdelen 2013

Underlag från möte om trafikförändringen i västra länsdelen 2013 Datum 1(1) Diarienr 2012-05-14 2012/0205 Linköpings kommun Mjölby kommun Motala kommun Kbmmur tyrsteen c sh Vadstena kommun,.. indsn Ödeshögs kommun 2012 - : Underlag från möte om trafikförändringen i

Läs mer

Bilaga B Trafikutbud etapp 1

Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Denna bilaga beskriver det trafikutbud i det storregionala stomnätet som parterna kommit överens om att genomföra som etapp 1. Utbudet ligger till grund för gemensamma beslut

Läs mer

Linje 390 Tätortstrafik Vadstena

Linje 390 Tätortstrafik Vadstena Linje 390 Tätortstrafik Vadstena Beskrivning av trafiken Ansvaret för tätortstrafiken i Vadstena togs över från kommunen 2013. Under tiden som Vadstena kommun körde trafiken i egen regi var bussen avgiftsfri

Läs mer

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Trafikförändring Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Bakgrund SL har med entreprenören Nobia inlett ett samarbete i syfte att förbättra kollektivtrafiken inom trafikområde Kallhäll södra, d.v.s. primärt

Läs mer

Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken

Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken Information från Länstrafiken Justeringar i busstrafiken 2013-05-24 Justeringar i busstrafiken i sommar Många av Länstrafikens linjer fortsätter med samma utbud under sommaren som under övriga året. Men

Läs mer

Ortsanalys för delområden i Eskilstuna kommun

Ortsanalys för delområden i Eskilstuna kommun Ortsanalys för delområden i Innehållsförteckning Inledning...4... Område 1...6 Torshälla söder...7 Torshälla norr...8 Torshälla huvud, tätort...9 Område 2... Norr...11 by...12 Slagsta (inkl. Valhalla)...13

Läs mer

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Utfärdat 2017-08-15 Diarienummer 0701/13 Specialist- och sakområden Kajsa Högenå Telefon 031-368 26 88 E-post: kajsa.hogena@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Kollektivtrafikplan Örebro kommun

Kollektivtrafikplan Örebro kommun Datum Änr. Ks xx/xxxx 2012-04-18 Till Örebro läns landsting Kollektivtrafikplan Örebro kommun 2012-2013 Kollektivtrafikplanens omfattning Kollektivtrafikplanen omfattar den regionala kollektivtrafiken

Läs mer

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter TJÄNSTEUTLÅTANDE KS 18:1 Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin Tel. 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2015:289-014 2015-05-08 1/3 Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Läs mer

-den gröna linjen 38. Hällby - Centrum - Viptorp via Resecentrum

-den gröna linjen 38. Hällby - Centrum - Viptorp via Resecentrum Hällby - Centrum - Viptorp Hagbyvägen Gustavsborg Hällby Skola Nedre Hällby Blåklocksvägen Brunnsparken Gröna Lund Ekeby Flacksta Brottsta Lundbyskolan Parken-Zoo Grangärdet Drottningg. Resecentrum Fristadstorget

Läs mer

-den gröna linjen. Hällby - Centrum - Viptorp via Resecentrum

-den gröna linjen. Hällby - Centrum - Viptorp via Resecentrum Giltig 9/12-12 15/6-13 samt 18/8 14/12-13 Hällby - Centrum - Viptorp Hagbyvägen Gustavsborg Hällby Skola Nedre Hällby Blåklocksvägen Brunnsparken Gröna Lund Ekeby Flacksta Brottsta Lundbyskolan Parken-Zoo

Läs mer

PERSONTÅG MELLAN HYLTEBRUK OCH HALMSTAD. en rapport om möjligheter till jobb och tillväxt

PERSONTÅG MELLAN HYLTEBRUK OCH HALMSTAD. en rapport om möjligheter till jobb och tillväxt PERSONTÅG MELLAN HYLTEBRUK OCH HALMSTAD en rapport om möjligheter till jobb och tillväxt 1 PERSONTÅG MELLAN HYLTEBRUK OCH HALMSTAD en rapport om möjligheter till jobb och tillväxt VARFÖR PERSONTÅG? Hyltebruk

Läs mer

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Gnesta, Nyköping, Oxelösund och Trosa

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Gnesta, Nyköping, Oxelösund och Trosa Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Gnesta,, Oxelösund och Trosa Nuvarande trafik och resande Regional kollektivtrafik Linjetrafiken i området utgörs av stadstrafik och strafik. Stadstrafik

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Busstrafiken i Trelleborg 2014 07 08. Plan för busstrafiken i samband med ny Pågatågstrafik från december 2015

Busstrafiken i Trelleborg 2014 07 08. Plan för busstrafiken i samband med ny Pågatågstrafik från december 2015 Busstrafiken i Trelleborg 2014 07 08 Plan för busstrafiken i samband med ny Pågatågstrafik från december 2015 Busstrafiken i Trelleborg 2 Innehåll Dagens trafik: 3 6 Ny tågtrafik: 7 9 Regionbuss: 10 27

Läs mer

4 RÖDEBY CENTRUM Giltig 280820 06 Uppdaterad 2806 :45:10 4 a.18.21.31.36.42.44.47.49 c.56 06. 06. 06.18 06.22 06.24 06.06 06.18 06.26 06. 06.13 06. 06.27 06.36 06. 06.26 06. 06.52 06.33 06.36 06.56 06.58.02.04

Läs mer

Trafikplan Buss o Tåg Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017

Trafikplan Buss o Tåg Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017 Trafikplan Buss o Tåg 2017 Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017 Buss 2017 I sammanställningen markerade åtgärder genomförs A. Trafiksatsningar baserat på - Mål om fördubblat resande

Läs mer

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker

Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker Nuvarande kollektivtrafik och resande i område Flen, Katrineholm och Vingåker Nuvarande trafik och resande Regional kollektivtrafik Linjetrafiken i området utgörs av stadstrafik och strafik. Stadstrafik

Läs mer

Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket

Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket 2017-01-25 Dnr KT2016-0233 Samhälle och trafik Daniel Lund Tfn 018-611 19 91 E-post daniel.e.lund@ul.se Samrådssammanställning av Nytt trafikupplägg längs Östhammarstråket Kollektivtrafikförvaltningen

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

-den ljusgröna linjen

-den ljusgröna linjen vidare mot Sundbyholm (Björsund) Sundbyholm Centrum Bälgviken/Äsköping via Skogstorp - Hållsta Larsbo Ärstav. Karl Hovbergs. Årbyskolan Västergatan Fristadstorget Järntorget Gillbergaplan Sturehöjden Bellmansplan

Läs mer

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik November 2013 September 2013 Medborgarpanel 6 Kollektivtrafik 1 Inledning Landstinget Kronoberg har utöver det huvudsakliga uppdraget att bedriva hälso- och sjukvård även uppdrag inom andra områden, som

Läs mer

Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14

Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14 Mattias Ahlström 2016-03-09 Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14 Övergripande fakta Det nya linjenätet liknar på många sätt det tidigare linjenätet, med den stora skillnaden att linje 151/152

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2019-03-12 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2014-11-14 Ewa Rosén 0451-288511 Ewa.rosen@skanetrafiken.se Regionala tillväxtnämnden Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under år 2016 löper ett antal

Läs mer

Ny trafik från 19 augusti

Ny trafik från 19 augusti Ny trafik från 19 augusti Stråktrafiken försvinner och ersätts med annan trafik Landsbygdslinjer förändras och utökas Flexen förändras både geografiskt och tidsmässigt Varför ny trafik? Utredning av trafikområde

Läs mer

Trafikplan Buss 2017

Trafikplan Buss 2017 Trafikplan Buss 2017 Trafikplan Buss 2017 A. Trafiksatsningar för nöjdare och fler kunder B. Effektivisera och ompröva för ökad kundnytta C. Basutbud öppettider enligt utfästelser i Trafikförsörjningsprogram

Läs mer

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03 Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03 MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN Göteborg SWECO VBB AB Trafikplanering Peter Blomquist Uppdragsnummer 2391535 SWECO VBB Gullbergs

Läs mer

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?.

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?. Medborgarsamråd, Tierps kommun, UL och Region Uppsala 2017-01-30 Här följer en sammanfattning av information från UL, frågor och synpunkter som togs upp på medborgarsamrådet samt frågor och synpunkter

Läs mer

Vad händer i regionbusstrafiken den 9:e december?

Vad händer i regionbusstrafiken den 9:e december? Vad händer i regionbusstrafiken den 9:e december? I och med de stora tidtabellsförändringar som sker i vår tågtrafik, d v s SL-pendeln och Upptåget, ändras i stort sett all anslutande busstrafik. Här presenteras

Läs mer

Kollektivtrafikmöte. Haparanda kommun

Kollektivtrafikmöte. Haparanda kommun Kollektivtrafikmöte Haparanda kommun 2014-11-26 Haparanda kommun - Trafik Linjen är främst en skollinje, den ansluter till L54 i Karungi som tar skolbarn till Haparanda. Dock måste L54 förstärkas varje

Läs mer

Jk Trafikfönfaltningen

Jk Trafikfönfaltningen Jk Trafikfönfaltningen STOCKHOLMS LANS LANDSTING Buss och Fardtjanst Handlaggare Martin Johansson 08-6863610 rnartin.c.johansson@sil.se I 'xl/ V& \IS h Dnr...,..,,..., Infosak. klass Kl (Oppen) Remiss

Läs mer

Upphandlingsdokument. Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale. Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20. D.nr

Upphandlingsdokument. Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale. Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20. D.nr Upphandlingsdokument Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20 D.nr 1-1550-17 Innehåll Linjebeskrivning TÅ 20 Ale 4 1.1 Generellt om linjebeskrivningar 4

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 1(5) Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 Ärendet Landstingets trafikförvaltning har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december 2019. Detta arbete innefattar både utökningar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-20 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 220 53 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad 1(1) Handläggare Malin Ingemarson 08-686 3746 malin.ingemarson@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2014-10-07, info punkt 19 SL 2014-2176 Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad Ärendebeskrivning

Läs mer

BILAGA 5 NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG AVFALLSPLAN 2018

BILAGA 5 NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG AVFALLSPLAN 2018 BILAGA 5 NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG AVFALLSPLAN 2018 FÖR ESKILSTUNA Arbetsmaterial 2017-04-25 Förslag till avfallsplan för Eskilstuna kommun 2018 Arbetsmaterial 2017-04-25 1 1. Inledning I Eskilstuna kommun

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK TURLISTA BOKBUSSEN Hösten 2019 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Rapport upprättad av Nathalie Randeniye, Manpower student, januari 2011 2 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Område År. Delområde 2007 2008 2009 2010 2011 2007 2008 2009 2010 2011 2007 2008 2009 2010 2011

Område År. Delområde 2007 2008 2009 2010 2011 2007 2008 2009 2010 2011 2007 2008 2009 2010 2011 Tabell 1 Befolkningen och befolkningsförändringen i Eskilstuna och dess delområden år 2007-2011 Folkmängd - antal Förändring - antal Förändring - procent Delområde 2007 2008 2009 2010 2011 2007 2008 2009

Läs mer

NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG

NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG BILAGA 5 NEDLAGDA AVFALLSUPPLAG Avfallsplan 2013 Eskilstuna Kommun Remisshandling, 2012-08-24 1 GAMLA AVFALLSUPPLAG Ett förslag till handlingsplan för förorenade områden i Eskilstuna kommun håller på att

Läs mer

Framtida kollektivtrafik i Sörmland. Kommunöversyn Eskilstuna kommun. Remissversion 2011-11-11

Framtida kollektivtrafik i Sörmland. Kommunöversyn Eskilstuna kommun. Remissversion 2011-11-11 Framtida kollektivtrafik i Sörmland Kommunöversyn Eskilstuna kommun Remissversion 2011-11-11 Förord Kollektivtrafikfrågan står under betydande påverkan. En ny lagstiftning är på väg in, en lagstiftning

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Våren Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK

TURLISTA BOKBUSSEN. Våren Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK TURLISTA BOKBUSSEN Våren 2018 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

Trafikbeställning 2019

Trafikbeställning 2019 TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Dnr KS/2018:227-014 2018-05-16 1/5 Handläggare Kristina Welin 0152-292 45 Trafikbeställning 2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. föreslå Sörmlands

Läs mer

Område År. Delområde 2006 2007 2008 2009 2010 2006 2007 2008 2009 2010 2006 2007 2008 2009 2010

Område År. Delområde 2006 2007 2008 2009 2010 2006 2007 2008 2009 2010 2006 2007 2008 2009 2010 Tabell 1 Befolkningen och befolkningsförändringen i Eskilstuna och dessd delområden år 2006-2010 Folkmängd - antal Förändring - antal Förändring - procent Delområde 2006 2007 2008 2009 2010 2006 2007 2008

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK TURLISTA BOKBUSSEN Hösten 2017 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK TURLISTA BOKBUSSEN Hösten 2016 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK TURLISTA BOKBUSSEN Hösten 2018 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset via Resecentrum. Drottningg. Tunavallen. ReseC. Rekarnegymnasiet. Västermalm. Sturegatan Sturehöjden.

Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset via Resecentrum. Drottningg. Tunavallen. ReseC. Rekarnegymnasiet. Västermalm. Sturegatan Sturehöjden. Giltig 9/12-12 15/6-13 samt 18/8 14/12-13 Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset Större målpunkter efter linjevägen (passerar i minuter efter avgångstid från Skogstorp, cirka) Tunavallen Rekarnegymnasiet

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

700,701,801,479 Eskilstuna - Malmköping - Nyköping

700,701,801,479 Eskilstuna - Malmköping - Nyköping 700,701,801,479 Eskilstuna - Malmköping - Nyköping Dagar: M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F Linje: 701 801 701 479 801 701 479 801 700 701 801 700 701 801 700 701 Anmärkning:

Läs mer

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 0m 1000m 2000m 3000m 43 Infrastruktur Vägnätet Att ha tillgång till bil är nästan en förutsättning för att kunna leva i Säve stationssamhälle idag eftersom bussen inte

Läs mer

Mälaren runt på rullskidor, söndagen den 11 juni. Ett initiativ för att stötta antidopningsarbetet i Sverige

Mälaren runt på rullskidor, söndagen den 11 juni. Ett initiativ för att stötta antidopningsarbetet i Sverige Mälaren runt på rullskidor, söndagen den 11 juni Ett initiativ för att stötta antidopningsarbetet i Sverige Syftet med Mälaren runt är att genom rullskidåkning stötta och uppmärksamma antidopningprojektet

Läs mer

Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset via Resecentrum. Drottningg. Tunavallen. ReseC. Rekarnegymnasiet. Västermalm. Sturegatan Sturehöjden.

Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset via Resecentrum. Drottningg. Tunavallen. ReseC. Rekarnegymnasiet. Västermalm. Sturegatan Sturehöjden. Skogstorp - Centrum - Mälarsjukhuset Större målpunkter efter linjevägen (passerar i minuter efter avgångstid från Skogstorp, cirka) Tunavallen Rekarnegymnasiet Västermalm Drottningg. ReseC Fristadstorget

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1 (8) HANDLÄGGARE Marika Norrberg 08-535 365 65 Marika.norrberg @huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Förslag till beslut Nämnden beslutar

Läs mer

Trafikplan

Trafikplan Trafikplan 2018 2017-01-25 Trafikplan 2018 Trafikplan 2018 samlad för tåg och buss Trafikplanen innehåller åtgärdsförslag för att nå nöjdare och fler kunder för både tåg och buss, med en gemensam prioriteringslista

Läs mer

REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR ÖSTERGÖTLAND 2012-2020 BILAGA 2 STRÅK- OCH OMRÅDESBESKRIVNINGAR

REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR ÖSTERGÖTLAND 2012-2020 BILAGA 2 STRÅK- OCH OMRÅDESBESKRIVNINGAR 1(115) REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR ÖSTERGÖTLAND 2012-2020 BILAGA 2 STRÅK- OCH OMRÅDESBESKRIVNINGAR 2(115) Innehållsförteckning 1 Regionala stråk... 3 1.1 Finspång-Linköping... 3 1.2 Finspång-Norrköping...

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2017/2018

SL:s trafikförändringar 2017/2018 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2017-03-29 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2017/2018

Läs mer

Stadstrafiken. Busstidtabell. Höst-VINTER-VÅR 2011-2012. VISBYOMRÅDET Gotland

Stadstrafiken. Busstidtabell. Höst-VINTER-VÅR 2011-2012. VISBYOMRÅDET Gotland Stadstrafiken Höst-VINTER-VÅR 2011-2012 Busstidtabell VISBYOMRÅDET Gotland Gäller 21 augusti 2011 15 juni 2012 Välkommen till Kollektivtrafiken i Visby! Vi på kollektivtrafiken hoppas att du som resenär

Läs mer

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Västsvenska paketet En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Stora krav på transportsystemen Befolkningsökningen, urbaniseringen, globaliseringen och miljön ställer nya och hårdare krav på transporter

Läs mer

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1 Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015 Page 1 Testresenär vår 2015 Page 2 Syfte Att introducera bussen för bilister Att få fler att prova åka buss Att få fler att pendla med buss Att få synpunkter från ovana

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. TJÄNSTESKRIVELSE 2015-08-21 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare Telefon 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se Lokalbussar som cirkulerar i Nykvarn KS/2014:373 Medborgarförslag: Förvaltningens

Läs mer

Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017

Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017 Sidan 1 (6) Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017 Söndagen den 10 december är det dags för tidtabellsskifte då görs förändringar i länets kollektivtrafik. Tidtabellsskiftet innebär en översyn

Läs mer

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-31 96 Medborgarförslag om utökning av kollektivtrafik till och från orter utanför Falkenbergs centralort

Läs mer

Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20

Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20 Bilaga till remissvar 1(6) SAMHÄLLSUTVECKLINGSKONTOR SAM Anna Bruzaeus STADSBYGGNADSNÄMNDEN 2019-04-24 Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20 Kommuninvånarna i Täby anser att kollektivtrafiken

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Våren 2016 ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK. Det mobila biblioteket en mötesplats för alla

TURLISTA BOKBUSSEN. Våren 2016 ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK. Det mobila biblioteket en mötesplats för alla TURLISTA BOKBUSSEN Våren 2016 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer

VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN

VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN VIMMERBY - Hultsfred - OSKARSHAMN LINE Vimmerby Resecentrum t. Hultsfred Resecentrum 6.07 6.19 6.31 6.37 6.40 6.04 6.19 6.20 6.44 6.47 6.55 7.25 6.15 6.25 6.45 326 7.00 7.12 7.25 7.38 7.40 8.10y 6.56 7.10

Läs mer

APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN

APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN

Läs mer

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars Uppföljningsmöte 18.30 Mötet börjar med smörgåstårta 18.45 Framtidsvägen presenterar delar av resultat och synpunkter från enkäter 19.00 Skelleftebuss besvarar

Läs mer

1. Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet 2. Stockholms läns landsting,

1. Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet 2. Stockholms läns landsting, 1 (10) Överenskommelse avseende behörighet för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande busstrafik i Stockholms län Denna överenskommelse avseende

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken

Trafikförändringar i SL-trafiken Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Trafikförändringar i SL-trafiken 2018 2019 Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Tåg i tid. Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik

Tåg i tid. Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik Tåg i tid Nu tar vi första steget mot framtidens tågtrafik Sedan våren 2011 har Region Värmland och Karlstads kommun tillsammans med Trafikverket drivit projektet Tåg i tid. Aktörerna har arbetat fram

Läs mer

Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun. Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017

Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun. Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017 Flex- och öppna skolskjutslinjer Bollnäs kommun Gäller tills vidare, dock längst t o m 20 augusti 2017 Innehållsförteckning Sida 4-5 Skolskjutslinjen Annefors 6-7 Flexlinjen Annefors 8-9 Flexlinjen Eriknäsbo

Läs mer

Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred

Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred KF 22:1 KF 22:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE KF 22:3 Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin Tel. 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2013:423-034 2015-03-19 1/2 Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred Kommunstyrelsen

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2018-03-20 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

RAPPORT 2008:25 VERSION 1.0. Kristianstadslänken. ett högklassigt kollektivtrafikstråk genom centrum

RAPPORT 2008:25 VERSION 1.0. Kristianstadslänken. ett högklassigt kollektivtrafikstråk genom centrum RAPPORT 2008:25 VERSION 1.0 Kristianstadslänken ett högklassigt kollektivtrafikstråk genom centrum Dokumentinformation Titel: Kristianstadslänken ett högklassigt kollektivtrafikstråk genom centrum Serie

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling Helsingborgs stadsbusstrafik beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling Helsingborgs stadsbusstrafik beslutsunderlag Joel Dahllöf Regionala utvecklingsnämnden 0451-29 89 68 joel.dahllof@skanetrafiken.se 2017-06-07 Trafikplikt inför upphandling Helsingborgs stadsbusstrafik beslutsunderlag 1. Bakgrund Trafikavtalet för

Läs mer

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten 2015 ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK. Det mobila biblioteket en mötesplats för alla

TURLISTA BOKBUSSEN. Hösten 2015 ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK. Det mobila biblioteket en mötesplats för alla TURLISTA BOKBUSSEN Hösten 2015 Det mobila biblioteket en mötesplats för alla ESKILSTUNA STADSBIBLIOTEK Välkommen till Alva, Eskilstunas bokbuss! Bokbussen är ett mobilt bibliotek som är till för alla invånare

Läs mer