Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!"

Transkript

1 Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest! 7 mars 2013 Möt arbetsgivare - de vill möta dig! Föreläsningar med Ola Skinnarmo Crazy Pictures

2 Arrangör Medarrangörer Studentkåren vid Högskolan Väst Grafisk profil och layout Daniel Karlsson Tobias Bergstedt Ansvarig utgivare Hanna Ludvigsson, Ordförande SHV Studentkåren vid Högskolan Väst Erik Hamrin, Projektledare för InWest 2013 Webbplats Tack till Högskolan Väst, Drivhuset vid Högskolan Väst, Styrgruppen för InWest 2013: Anna Hallberg, Mattias Johansson, Karolin Olsson, Marcus Pallvid, Lisa Almhage. Vaktmästeriet, Restaurang Västan, medarbetare, funktionärer och utställare. Butlers, Stadium Överby, Personalen på DeCore och många fler!

3 Välkommen till InWest 2013! En gång om året arrangerar SHV, Studentkåren vid Högskolan Väst, arbetsmarknadsdagen InWest. Denna dag tillägnas studenter och näringsliv som vill ta ett steg mot att knyta kontakt för framtiden. Både studenter och utställare ges möjlighet att ställa frågor och visa upp sig själv, oavsett om man är ute efter jobb, praktikplats eller framtida samarbeten för exempelvis ex-jobb. I år har vi valt att satsa på en bred och kvalitativ mässa där såväl utställare och besökare skall få en underhållande och inspirerande upplevelse. Då varje möte mellan studenter och utställare är ett potentiellt äventyr har vi i år valt att fråga oss Vad är ditt äventyr?. Så ta chansen, redan idag börjar ditt äventyr! Nedan kan du hitta några av de hålltider som gäller under dagen. Mer information hittar du på vår webbplats (www.inwestdagen.se), uppsatta affischer, vår infodisk och på displayerna på högskolan Mässan öppnar Vi hälsar utställare och besökare välkomna! Heldag Intressanta möten och tävlingar I SHV:s mingelhörna hittar du under dagen intressanta personer att mingla med Föreläsning med Crazy Pictures Albertsalen. Läs mer på sidan 6! Föreläsning med Ola Skinnarmo Albertsalen. Läs mer på sidan 7! Utdelning av Årets Co-opföretag Restaurang Västan Mässan stänger Mässan stänger och vi tackar för oss! Mingel, middag & pubkväll - sent Mingel och middag med studenter, utställare och övriga mässdeltagare i SHVs lokaler.

4 2

5 Projektgruppen Först och främst, vilket bra val du har gjort! Du har startat resan och är på väg att hitta ditt äventyr. Låt oss hjälpa dig att navigera lite den första biten på SHV:s arbetsmarknadsdag InWest för att just du ska få möjlighet att komma ett steg närmare arbetsmarknaden. Här kommer det finnas många företag och organisationer som är intresserade av att veta vem du är, och du har möjlighet att kunna knyta kontakt för framtiden till de som intresserar dig mest. Vi i projektgruppen är precis som du, studenter, och vi vill hjälpa till att skapa fördelar för oss alla som studenter. Utställarna finns här denna dag för att de verkligen vill träffa oss, så känn dig peppad och ladda dig för många spännande möten! Sofie (Mount Blanc) Tobias (Nordpolen) Erik (Mount Everest) Daniel (Ullared) Sofia (Mount Everest) Sanna (Antarktis) Minna (Svalbard)

6 Rektor på Högskolan Väst Kerstin Norén Det är med glädje jag ser fram emot studenternas arbetsmarknadsdag vid Högskolan Väst. InWest heter den, en bra dubbeltydighet tycker jag: studenterna och samhället har investerat i högre utbildning, och nu står arbetsmarknaden öppen för att investera i att anställa studenter. I den strukturomvandling som sker på arbetsmarknaden idag är studenter mer efterfrågade än andra grupper, och Högskolan Väst arbetar genom sitt nationella uppdrag att utveckla arbetsintegrerat lärande mycket tydligt med att ge sina studenter god kontakt med en kvalificerad arbetsmarknad. I framtiden räknar vi med att behovet av det livslånga lärandet periodvis kommer att föra våra studenter hit igen för kortare perioder, och då kan kunskapsutbytet mellan världen utanför högskolan och den kunskap som utvecklas innanför väggarna fortsätta. Lycka till med de ömsesidiga kontakterna den 7 mars! Och kom ihåg att Högskolan Väst ligger i den absoluta toppen bland lärosäten i Sverige när det gäller studenternas etableringsgrad på arbetsmarknaden, och det vill vi fortsätta att göra; det ser vi som en viktig del av vårt uppdrag.

7 Ordförande & Vice ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst Hanna Ludvigsson & Kristoffer Andersson För femte året i rad står SHV, Studentkåren vi Högskolan Väst, som arrangör för InWest, arbetsmarknadsdagen vid Högskolan Väst. Det är ett av våra större projekt som vi hoppas kunna bibehålla och utveckla för att göra din tid som student än mer händelserik och givande. Vi vill genom denna dag ge dig möjlighet att redan under pågående studier skapa ett kontaktnät med möjliga framtida arbetsgivare och/eller samarbetspartners. InWest är en otrolig möjlighet för både studenter och företag att mötas. Studenterna får se vad arbetsmarknaden erbjuder samt hur den ser ut just nu. Företagen får chansen att rekrytera samt lära av studenterna. Du har nu ett ypperligt tillfälle att ställa frågorna du vill ha svar på, med andra ord en kort väg till din framtida arbetsgivare och medarbetare. Så ta chansen, mingla runt ordentligt, visa vad du kan erbjuda, plocka på dig visitkort, gör ditt namn känt och tveka inte att dela ut ditt cv. Vi ses i montervimlet! Hitta oss i monter 35

8 6 Presenteras i samarbete med: Studentkåren vid Högskolan Väst Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping. Med ett hjärta för berättande producerar de spelfilm, dokumentärfilm och reklamfilm. De har lärt sig allt på egen hand, från starten efter gymnasiet till att idag driva ett etablerat produktionsbolag. Albin Pettersson från Crazy Pictures kommer för att berätta om deras liv som filmskapare och hur de producerar film som kollektiv. Från sin virriga start till att idag leva på att skapa film. Det här är en inspirationsföreläsning om att skapa film tillsammans och att våga satsa på sina drömmar. Välkommen till Albertsalen kl 11.00!

9 7 Välkommen till Albertsalen kl 13.00! Ola Skinnarmo...är äventyrare och en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Med insikt och humor berättar han om sina expeditioner och drar sylvassa paralleller från sina äventyr till din verklighet. Tankar du direkt kan omsätta i din vardag. Ola Skinnarmo pratar bl.a. om att förena flera viljor för att nå gemensamma mål, om vikten av att sätta delmål för att nå ända fram, om att leva i nuet för att kunna möta framtiden, samt om att leva i harmoni med sig själv och sin omgivning trots tuffa omständigheter. Jag vill att mina föredrag skall öppna upp ögonen och fungera som en vitamininjektion för alla som lyssnar, säger Ola Skinnarmo. Med positiv energi och tempo föreläser han och visar bilder från sina äventyr. Ola väver samman sina olika expeditioner och inspirerar alla att skapa sitt eget äventyr.

10 8 Ideella hörnan Miljöbron ger dig som student möjlighet att skapa kontakter med näringslivet redan under din studie-tid då vi förmedlar kortare uppdrag samt kandidat- och masteruppsatser som utförs på företag och organis-ationer. Som gemensam nämnare finns miljö och hållbar utveckling. Genom Miljöbron kan du skaffa arb-etslivserfarenhet och hållbara kont-akter med framtida arbetsgivare. Dessutom bidrar du till en bättre miljö och en mer hållbar utveckling! Vill du få ett försprång i arbetslivet och komma ett steg närmare ditt drömjobb? Gå in på vår webbplats och läs mer om aktuella uppdrag och examensarbeten, eller besök oss i vår monter så berättar vi mer. Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barns rättigheter ska respekteras. Vi använder oss av fyra arbets metoder: Vi lyssnar på vad barnen själva säger samt håller oss uppdaterade om andras forskning och praktiska erfarenheter. Vi förmedlar egna och andras kunskaper för att stärka förmågan hos viktiga aktörer att tillämpa och främja Barnkonventionen. Vi arbetar direkt med barn och ungdomar för att ge stöd men även för att få mer kunskap, bättre idéer och nya metoder. Vi påverkar makthavare att se till barnets bästa med den kunskap som vi har skaffat oss genom direkta insatser för barn eller faktainsamling. i Amnesty International är en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier och religioner. Amnesty s arbete handlar om att långsiktigt förbättra människors villkor och samtidigt hjälpa dem som drabbas här och nu. I Trollhättan har vi startat en lokalgrupp, där vi arbetar för att sprida Amnesty s budskap och samla in pengar till deras internationella arbete.

11 Utställare 9 Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund, ett av de största inom Saco och ett av de få förbund vars medlemsantal stadigt ökar. Vi vänder oss till dig som planerar att ta examen inom ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, personalvetenskap eller socialt arbete. Vår ständiga strävan är att just din akademiska utbildning skall synas i ditt lönebesked, samt i dina kommande arbetsuppgifter. Välkomna till vår monter under Inwest! Vilka medlemsgrupper organiserar ni? Vad kan ni erbjuda era medlemmar? Varför ska jag vara med i facket som student? Arvid Vikman

12 10 I vår organisation utför vi Sveriges viktigaste jobb! Vi har yrken inom sjuk-/äldrevård, skola, barnomsorg, administration och teknik fördelat på cirka 750 anställda. Dessutom har vi listat tio bra anledningar att bo här: 1. Låga boendekostnader 2. Avspänd livsstil 3. Aktivt & brett föreningsliv 4. Vykortsvackert 5. Inga bilköer 6. Kvalificerade jobb 7. Personligt 8. Närhet till det mesta 9. Hantverk- & kulturrikt sjöar Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Vilka karriärsmöjligheter finns det hos er? Varför ska jag välja att jobba hos er? Kompetens Engagemang Färgrikedom Sofia Magnusson bengtsfors.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb 29

13 11 Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation som är exklusiv för civilekonomer och ekonomer. Förbundet har ca medlemmar varav ca är studenter. Civilekonomerna arbetar med frågor som rör medlemmarnas arbetsvillkor, utbildning och yrkesutövning. Civilekonomerna erbjuder dig som studerar ekonomi två olika medlemskap, ett kostnadsfritt och ett som kostar 100 kr/år. Rekommenderad ingångslön för civilekonomer? Vem får kalla sig civilekonom? Anna Pohjanen civilekonomerna.se 1

14 12 Componenta Främmestad AB bearbetar, ytbehandlar och monterar gjutna chassidetaljer, till bland annat lastbilsindustrin. Vi har ett logistikcenter i Gräfsnäs. Dessutom har vi ett ingenjörscenter och säljare placerade i Främmestad. Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Var ligger Främmestad? Vilka är era kunder? Mariette Troije componenta.com Flexiblitet Teknisk förståelse Goda engelskakunskaper 16

15 13 Condesign Engineering AB levererar tekniska konsulttjänster till verkstadsindustrin och fordonsindustrin. Projekten bedrivs såväl i egen regi i våra egna lokaler som ute på plats hos våra kunder. Våra projektteam håller hög kompetens där tekniker med lång industrierfarenhet arbetar tillsammans med yngre som besitter den senaste tekniken från högskolorna. Vi arbetar med produktutveckling inom el, elektronik, mekanik och mjukvara. Hur blev ni Top 10 i undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare? Varför kallas ni för det trevliga konsultbolaget? Engagerad Initiativtagande Positiv Gunilla Bryngelsson condesign.se Konsultuppdrag 15

16 14 COWI I samhällets tjänst. Som ett av Sveriges ledande teknikkonsultbolag har COWI spelat en aktiv roll i samhällsutvecklingen i mer än 65 år. Vår uppgift har varit och är att tillhandahålla kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö samt byggnad och fastighet. COWI AB ingår i COWIkoncernen som med ca 6500 medarbetare tillhandahåller tjänster över hela världen inom ingenjörsteknik baserat på miljö- och samhällsbyggnadsmässig hänsyn. Vi driver förstudier, planering, konstruktion och genomförande av projekt världen över. I Sverige finns COWI representerat med ca 900 medarbetare på 14 orter med inriktning mot miljö, byggnad och fastighet, infrastruktur, industri samt process och energi. Vilka typer av projekt jobbar ni med? Vilka förmåner har vi? Hur ser vår rekryterinsplan ut? Christa Rengmyr Professionalism Långsiktighet Integritet Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 11

17 15 Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar högskolenära över hela landet. Resultatet är livskraftiga företag som är redo för framtiden. Läs mer på besök oss på mässan eller vid våra kontor på andra våningen i B-huset (precis ovanför centralcaféet). Vilken hjälp kan jag få av er för att starta, utveckla och driva eget? Vad är det för entreprenörer ni har hjälpt? Engagemang Kreativitet Lyssnande Marcus Pallvid drivhuset.se Personlig evolution & affärsutveckling Vägledning Utbildning Kontorsmiljö 9

18 16 Det som kännetecknar Ernst & Young är vår globala organisation, vår företagskultur och vårt engagemang för entreprenörer. Våra medarbetare finns i 140 länder. Våra kunder är både små företag och stora, globala företag med verksamhet i ett stort antal länder. Hos oss får du ett brett nätverk, nya erfarenheter och många utvecklingsmöjligheter. Viktiga fundament i vår företagskultur är utveckling och engagemang. Vad innebär det att arbeta hos er? Vad finns det för karriärmöjligheter? Hur förbereder jag mig bäst för ett jobb hos er? Initiativtagande och Ansvarskännande Engagemang Teamarbete Anna de Blanche Utland 6

19 17 DET GODA LIVET är visionen för Falköpings kommun. Vi ska vara en attraktiv kommun för människor som vill ha livskvalitet och goda möjligheter att förena arbete och studier med familj, vänner och fritidsaktiviteter. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande kommun som fokuserar på ett gott arbetsklimat, minskad sjukfrånvaro och ökad jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter tydligt en utveckling av både verksamheten och medarbetarna. Arbetsklimatet ska präglas av arbetsglädje, dialog och delaktighet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur är det att arbeta i en kommun? Vilka utvecklingsmöjligheter finns det? Initiativtagande Arbetsglädje Delaktighet Personalavdelningen falkoping.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 36

20 18 GKN är ett industriföretag med fyra divisioner: Driveline, Powder Metallurgy, Land Systems och Aerospace. Vi är ca 45,000 anställda och finns i mer än 30 länder. GKN Aerospace Engine Systems utvecklar och tillverkar komponenter till flygplan, gasturbiner och rymdraketer i samarbete med de ledande motorproducenterna I världen. Våra komponenter finns I mer än 90% av alla större flygplan. Vårt huvudkontor finns i Trollhättan och vi är ca 2500 anställda. Vad kan man jobba med hos Er? Är det skillnad nu när ni inte är Volvo Aero längre? Hur jobbar ni med friskvård? Framåtanda Nyfikenhet Drivkraft Kristina Bengtsson gknaerospace.com Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 12

21 19 Framtidens energiföretag - som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster, förnyelsebar energi och data- och telekommunikation. Visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle genomsyrar hela Göteborg Energis verksamhet. Att hushålla med resurser och skapa ett uthålligt energisystem i regionen är viktiga grundstenar för vår verksamhet. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Samarbetsförmåga Initiativförmåga Problemlösningsförmåga Helena Frilén goteborgenergi.se Exjobb Sommarjobb 14

22 20 Handelsbanken har allt sedan starten 1871 bedrivits som en universalbank. Vi arbetar i en decentraliserad organisation där vår flexibilitet ger oss möjlighet att snabbt möte marknadens förändringar och våra kunders förväntningar och önskemål. Vad är unikt med Handelsbanken? Börjar alla jobba på kontor? Måste jag gilla att räkna pengar? Ansvarsfull våga fatta beslut Lyhörd - kundfokus Förändringsbenägen - se affärsmöjligheter Martin Drebin handelsbanken.se Sommarjobb Utland 3

23 21 Högskolan Väst är ledande i landet på arbetslivsnära högskoleutbildning, vi har utvecklat detta i drygt 20 år. Vi kallar vår utbildningsmodell arbetsintegrerat lärande - AIL. Vi utvecklar och genomför våra utbildningar i samarbete med företag och offentlig verksamhet. Och vi vet att våra studenter etablerar sig snabbt på arbetsmarknaden. Just nu har drygt studenter valt ett smartare sätt att studera - våra studenter går till jobbet. Vilka möjligheter finns det att läsa vidare efter min grundutbildning? Hur blir man doktorand? Hur blir man forskare? Jonas Tosteby Nyfiken Smart Läshungrig 25

24 22 i3tex är ett ungt, oberoende och privatägt teknikkonsultföretag. Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och förtjäna att vara kundernas förstahandsval när de väljer teknisk expertis. Vi har en bred och djup kunskap via flera uppdrag för den svenska fordonsindustrin, men driver även utvecklingsprojekt för kunder inom telekom, energi och medicinteknik. Vill ni veta mer? Besök vår webbplats Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Vilka uppdrag kan vara aktuella för mig? Hur är det att jobba på i3tex? Initiativtagande Samarbetsförmåga Kommunikation Lena Bengtsson Konsultuppdrag 24

25 Göteborgsregionen, GR, med 13 medlemskommuner i Västsverige utgör en sammanhållen arbetsmarknadsregion.du kan arbetspendla inom cirka en timma mellan bostad och arbete, oavsett i vilken kommun du bor eller arbetar. En fördel om man vill byta jobb till en annan kommun. Göteborgsregionen behöver kvalificerade medarbetare inom alla kommunala verksamhetsområden. Vi är positiva till att ta emot er som vill göra ert examensarbete och praktiksera/sommararbeta hos oss. Vi som representerar GR idag är Kungälvs kommun. Kungälv är en mycket expansiv kommun har som målsättning att år 2020 växa till invånare jämfört med idag.. Vad är skillnaden mellan att jobba på en kommun jämfört med en annan arbetsplats? Medborgarfokus Helhetssyn Lärande Marie Karlsson Rekrytering Exjobb Praktikplats Sommarjobb 30

26 24 Vi på Lantmäteriet driver utvecklingen av modern geografisk information och gör den lättillgänglig. Vi kartlägger Sverige på olika vis, vi deltar när ny bebyggelse eller stora väg- och järnvägsbyggen planeras och vi hjälper till att förverkliga drömmar om boende. Vi är omkring 2100 medarbetare som alla på olika sätt verkar för att bygga samhället. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Rekryteringsläget just nu? Hur många kontor i landet finns vi på? Service Öppenhet Handlingskraft Natasja Kamenjasevic lm.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 10

27 Jobba inomhus med världen därute. Lantmätare Jurister GIS-ingenjörer Kartingenjörer Ekonomer Informatörer Marknadsförare Systemutvecklare Mätningsingenjörer

28 26 Länsförsäkringar Älvsborg är ett lokalt bolag som startade 1841 och vi ägs av våra kunder. Under de senaste fem åren har 230 Mkr lämnats i återbäring till kunderna. Vi är marknadsledande på privat- lantbruks- och företagsförsäkring. Med Sveriges mest nöjda bankkunder (enligt SKI) flyttar vi hela tiden fram våra positioner inom bank. Länsförsäkringar är det fjärde största livförsäkringsbolaget i Sverige. Under 2008 utvecklade vi vårt trygghetskoncept genom att starta en larmcentral. Dessutom har vi Sveriges snabbast växande mäklarkedja. Vad innebär det att LF är ett rikstäckande företag? Kan jag söka jobb över hela Sverige? Vilka olika yrkesroller finns på LF? Trygghet Engagemang Att bygga relationer Kerstin Sandin lansforsakringar.se 2

29 27 MATIX - Management av Tillväxtföretag är en 1-årig kurs på avancerad nivå på Handelshögskolan i Göteborg. Studenter med en examen i företagsekonomi är välkomna att söka till kursen som är unik i sitt slag. På MATIX varvas teori med praktik och alla 30 studenter får tillämpa sina kunskaper direkt i ett tillväxtbolag parallellt med studierna på skolan. Välkommen att söka senast 15:e april Vad är unikt med MATIX? Vad innebär praktiken? Vad kan man jobba med efter sin examen från MATIX? Nyfikenhet Våga utmana sig själv Samarbetsvilja Jennifer Pommer Adler Trainee Exjobb Praktikplats 38

30 28 Procera Networks delivers Intelligent Policy Enforcement (IPE) solutions for network operators, that leverage industry-leading Deep Packet In- spection (DPI) technology. Procera s PacketLogic solutions are also used to deliver high performance, scalable Application Delivery Networking deployments for network operators. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför arbeta hos er? Vad värdesätter ni som arbetsgivare? Självständighet Driv Personalen Sandra Dahlgren proceranetworks.com Trainee Exjobb Praktikplats Konsultuppdrag 23

31 29 Inom ramen för vårt ledande varumärke Cerbo erbjuder vi kompletta serier av såväl burkar som lock. Vi utvecklar och tillverkar även skräddarsydda produkter,anpassade till enskilda kunders behov.såväl användarvänlighet som säkerhet är grundläggande värder för oss i vårt utvecklingsarbete. Liksom att alltid uppfylla kundens behov och förväntningar genom hela processen, ända fram till leverans och kundservice. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Ansvarstagande Flexibilitet Nytänkande Ann Heideman Exjobb Sommarjobb 18

32 30 NU-sjukvården är en sjukhusgrupp inom Västra Götalandsregionen. Den består av fem sjukhus: de båda större sjukhusen Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) och Uddevalla sjukhus, samt lokalsjukhusen Lysekil och Strömstad i Bohuslän och Bäckefors i Dalsland. Cirka medarbetare erbjuder specialiserad vård och närsjukvård till ca invånare i Fyrbodalområdet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur ser ert kompetensbehov ut framöver? Vill ni ha sjuksköterskor i sommar? Strukturerad Kommunikativ Intiativtagande Ewa Litsen-Karlsson vgregion.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 22

33 NU i framtiden NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och ger specialistsjukvård till invånare. Tillsammans är vi ca medarbetare som arbetar på ett femtiotal utbudspunkter. De två största enheterna är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. En vanlig dag i NU-sjukvården: Föds 9 barn Tas 200 patienter emot på våra akutmottagningar Görs 650 läkarbesök Görs analyser i våra laboratorier Just nu är vi särskilt intresserade av dig som är sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Välkommen till en spännande framtid i NU-sjukvården! Kontakta rekryteringsenheten om du vill veta mer. Du når oss via växeln på tfn

34 32 Orkla är en av Nordens ledande utvecklare, tillverkare och leverantör av egna starka varumärken. Koncernen omsätter 61 miljarder kronor (2011) och antalet anställda är med verksamhet i över 40 länder. Orklas strategiska fokus ligger på tillväxt och utveckling inom märkesvaror. I den svenska delen av verksamheten ingår företag som Procordia, OLW, Göteborgs Kex, Abba Seafood, Axellus, Pierre Robert Group och Kåkå. Vad finns det för möjligheter för mig? Kan jag få träffa er förutsättningslöst? Analytisk förmåga Driv Nyfikenhet Elin Jerklind orklabrands.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 5

35 Logo 4-farger CMYK i Illustrator CYAN MAGENTA GUL SVART 100% Svart PANTONE 485 C Looking for a challenging job? Category Manager Trade Marketing Manager Brand Manager Purchaser Key Account Manager Project Leader Controller Human Resource Logistics Engineering R&D Developing People creating value

36 34 Parker Sweden has the resources of a large company, but doesn t lose touch with the local community. Engineer your success with a company who is the leader in motion and control technologies by joing our global workforce of employed! Working with Parker is more than just a job. As a manufacturer and designer of challenges, we depend on the drive, innovation, and diversity of our people. Engineer your future by exploring our website! Lena André Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 19

37 35 Ett gott liv - hela livet Solhagagruppen arbetar med att erbjuda skräddarsydda lösningar inom LSS, SoL och skola med fokus på mänskliga rättigheter för individer med funktionsnedsättning inom neuropsykiatri mm. All verksamhet har sin utgångspunkt i individens unika behov och önskemål. I företaget verkar cirka 1100 anställda för att bidra till att realisera företagets vision: Ett gott liv - hela livet. Solhaga By, en del av Solhagagruppen, erbjuder barn och ungdomsboende, vuxenboende, daglig verksamhet samt grund och gymnasiesärskola för personer med neuropsykiatrisk och annan funktionedsättning. Verksamheten drivs med TEACCH och andra evidensbaserade metoder som utgångspunkt. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Kan jag välja vilken del av verksamheten jag vill jobba i? Vad krävs för att få anställning hos er? Värme och omtänksamhet Genuint intresse för våra brukare Trygg och stabil Ann Carlander solhagagruppen.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 27

38 36 Swedbanks syfte är Att främja en sund och hållbar ekonomi för de många. Lönsamhet och medmänsklighet går hand i hand i Swedbank. Genom att sträva efter nära kundrelationer kan vi hjälpa en majoritet av privatpersoner och företag på alla våra marknader att nå en sund och hållbar ekonomi. Vi finns på mässan för att bevaka vår position som branschens mest attraktiva arbetsgivare bland ekonomistudenter. Vilken utbildning bör jag ha för att arbeta hos er? Vilka åtgärder finns i Swedbank för att tillgodose yngre medarbetares behov? Vad är medarbetarnas huvudsakliga arbetsuppgifter hos er? Öppenhet Enkelhet Omtänksamhet Anna-Carin Wikingsson swedbank.se Exjobb Sommarjobb Utland 4

39 37 Studentkåren vid Högskolan Väst shv.hv.se Studentkåren vid Högskolan Väst, SHV, är den studentkår som företräder och drivs av studenter vid Högskolan Väst. Organisationens syfte är att företräda och ge studenter möjligheten att få ut något mer av sin studietid. Som medlem i SVH kan du engagera dig i ett utskott eller något av våra projekt och därmed samla på sig erfarenheter. Merparten av våra aktiviteter görs i samband med näringslivet, ditt engagemang blir därför en naturlig länk till arbetslivet. Vilken verksamhet har ni? Vad kan jag få ut av att engagera mig? Vad kan jag få ut av ett medlemskap? Engagemang Ansvarstagande Samarbete Hanna Ludvigsson Medlemskap Erfarenhet Kontakter Exjobb / Uppsats 35

40 38 Trollhättans Stad är en av de största arbetsgivarna i Fyrbodal. Ca anställda med över 360 olika yrkeskategorier. Alla som arbetar inom Trollhättans Stad har ett gemensamt uppdrag att ge Trollhätteborna service av högsta kvalitet. Det handlar om att skapa förutsättningar för livskvalitet. En skola som ger lust till lärande. En värdig ålderdom. Ett rikt utbud av kultur och fritid. Bara för att nämna några områden. Britt-Inger Johansson trollhattan.se Exjobb Praktik Sommarjobb 32

41 39 Originating from a Swedish ABB company in the middle 80 s, Unipower has developed a competitive edge within the field of PQ, Power Quality. Product lines reach from traditional portable PQ analyzers to fully integrated and automated Power Quality Management systems for continuous supervision of the energy supply according to national and international norms and regulations. We are located in Alingsås and are actively seeking for new engineers. I vilka länder jobbar ni och får man chans att åka dit? Vad är Elkvalité? Vad är PQSecure? Initiativtagande Reseintresse Humor Erik Wretlind Exjobb Konsultuppdrag Utland 20

42 40 Uddevalla är hjärtat i Bohuslän. Den pulserande staden vid havet. Vi befinner oss i en expansiv period, Uddevalla växer. Som kommun arrangerar vi flera spännande evenemang men ser också till att den sköna vardagen fungerar. Med ledorden liv, lust och läge skapar vi en livskvalitet för våra medarbetare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Flexibla arbetstider, individuell lönesättning, friskvård och sjukvårdsförsäkring samt kompetensutveckling är några exempel på vad vi erbjuder. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför är det så många fördelar med att arbeta i Uddevalla kommun? Vad har Uddevalla kommun för framtida kompetensbehov? Öppenhet Respekt Proffessionalitet Åsa Eriksson Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag 34

43 Med cirka 300 olika yrken och 4500 anställda är Uddevalla kommun en arbetsplats med stor bredd och valfrihet. Välkommen du också!

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Kraftladda inför drömjobbet.

Kraftladda inför drömjobbet. Kraftladda inför drömjobbet. Unionen Direkt 0770-870 870 Vi svarar på alla dina frågor om arbetslivet mån-fre 08.15-17.00 bli medlem 0771-743 743 Inkomstförsäkring 0771-27 28 00 Unionens A-KASSA 0770-77

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad Förslag 6 maj 2008 Personalpolicy för Stockholms stad Vårt gemensamma uppdrag ett Stockholm i världsklass Stockholm växer under kommande år. För att staden ska vara fortsatt attraktiv måste de kommunala

Läs mer

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Vi är Sveriges Ingenjörer

Vi är Sveriges Ingenjörer Vi är Sveriges Ingenjörer 2 Medan våra medlemmar utvecklar Sverige så utvecklar vi dem Våra ingenjörers visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är deras innovationskraft som löser

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Antagen av kommunfullmäktige: 2011-09-12 Kf 127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Vision 2 Svedala kommuns personalpolitiska program 2.1 En jämlik arbetsgivare 2.2 En flexibel arbetsgivare

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare

1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare 1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare Ekonomi, IT, juridik, samhällsvetenskap samt teknik Hösten 2008 Vad är viktigast vid valet av din framtida arbetsplats? Stimulerande

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle FULLMÄKTIGE 2011 2(5) Antaget av fullmäktige Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomers specifika

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden REKRYTERA FRAMTIDA MEDARBETARE REDAN UNDER STUDIETIDEN Studenter behöver relevana extrajobb på schyssta vilkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Arbetsgivarpolitiskt

Arbetsgivarpolitiskt Arbetsgivarpolitiskt Innehåll Medarbetarskap... 7 Ledarskap... 9 Arbetsmiljö...11 Hälsa...13 Jämställdhet...15 Kompetensförsörjning...17 Lönepolitik...19 Mångfald...21 Arbetsgivarpolitiskt program Ljungby

Läs mer

Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad!

Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad! Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad! Vi samarbetar. HSB Göteborg och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal som du kan dra nytta av när du ska byta hem.

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Personalpolicy. för Stockholms stad

Personalpolicy. för Stockholms stad Personalpolicy för Stockholms stad Tydliga gemensamma mål För att värna och utveckla vår allra viktigaste tillgång, stadens anställda och deras arbete för stockholmarnas bästa, är en aktiv personalpolitik

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE Studenter behöver relevanta extrajobb på schyssta villkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom 10 år PLUGGJOBB

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

Vårt. personalpolitiska. program

Vårt. personalpolitiska. program Vårt personalpolitiska program 2 Innehåll Inledning 5 Personal- och arbetsmiljöpolicy 7 Personalstrategi 9 Övergripande mål för personalarbetet 19 Omslagsbild: Lydia Lehtonen och Erik Lööv, projektledare

Läs mer

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna!

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Kompetensloggboken Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Att använda din kompetensloggbok Under hela din studietid kommer du att samla på dig en mängd värdefull kompetens i form av

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Vad vill du? Innehåll. Jag vill

Vad vill du? Innehåll. Jag vill Jag vill. Jag vill Innehåll veta mer 3 vara delaktig 4 5 utvecklas 6 7 ha mer tid för ungarna, och för annat än jobbet 8 11 göra karriär och ha ett gott ledarskap 12 13 Vad vill du? I den här broschyren

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER.

MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. 2015-01- 29 Ida Hult om: A3 vara människa Medborgarvärldar nu och framåt MÄNNISKOR SÄGER INTE VAD DE TÄNKER. DE VET INTE VAD DE KÄNNER OCH GÖR INTE SOM DE SÄGER. Vad är arbete utan anställning? Vad är

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Hållbar stad öppen för världen

Hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy Hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling

Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling p e r s o n a l p o l i c y Swereas mål är att vara en attraktiv arbetsplats med kompetenta medarbetare under ständig utveckling Vår personalpolicy Att bygga och utveckla ny kunskap ställer särskilda krav

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

Tillsammans. Vår väg mot visionen

Tillsammans. Vår väg mot visionen Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna!

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! CV Namn Adress Tfn bostad: Mobil: E-Mail: XXXXXXXX@com KARRIÄRMÅL Kort presentation som visar din AMBITION.VAD du VILL göra och VAD du

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal: Tanken med det här samarbetsavtalet är att vi tillsammans kan nå bättre resultat för våra medlemmar

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv BAKGRUND Karriärtorget har utvecklats med stöd av Samhällskontraktet, ett samverkansprojekt mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun

Läs mer

Praktikantprogram 2010

Praktikantprogram 2010 Praktikantprogram 2010 Inledning Svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne skapar nu en ny möjlighet för en utvald skara mäklarstudenter. Det är inte en traditionell mäklarpraktik där du går bredvid

Läs mer

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen Efter examen En uppföljning av 2010 års examensstudenter Företagsekonomiska institutionen Utbildning som ger arbete Företagsekonomiska institutionen erbjuder utbildningar för framtidens kvalificerade ekonomer

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL Sveriges Farmaceuter 2013 Grafisk form: Erika Jonés Foto: Ola Hedin Tryck: Vitt Grafiska OMVÄRLDEN FÖRÄNDRAS OCH VI MED DEN. Det innebär nya roller, nya uppgifter och nya utmaningar

Läs mer

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR GOD LIVSKVALITET Vår främsta uppgift är att skapa förutsättningar för god livskvalitet. Detta gör vi genom att bygga välfärden på en solidarisk och jämlik

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Human Resources riktning vision 2020

Human Resources riktning vision 2020 Human Resources riktning vision 2020 Riktlinje för Halmstads kommuns personalpolitik 2010-2014 Vi har en vision! Halmstads kommuns medarbetare har till uppgift att utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad

Läs mer

EXPEDITION FRAMÅT GÅ!

EXPEDITION FRAMÅT GÅ! EXPEDITION FRAMÅT Hej företagare! Vi har ett tillväxtprogram för just er. Programmet heter Expedition Framåt. Ja, vi vet att tillväxt kan kännas som ett ganska uttjatat ord. (En sökning på Google ger 9

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2005-08-23, 79 Reviderat av kommunfullmäktige 2006-11-28, 107 Reviderat av kommunfullmäktige 2009-04-21, 31 Reviderat av kommunstyrelsen 2009-08-12,

Läs mer

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter text På Handelshögskolan utbildas morgondagens ekonomer och jurister Layout och grafisk form: Johanna Flemström Text och produktion: Hannah

Läs mer

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola 29-30 januari, 2014 Välkomna till Industriell ekonomi vid LTH En av Sveriges mest framstående och attraktiva utbildningar! Den

Läs mer

Personalpolicy. Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö.

Personalpolicy. Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö. Personalpolicy Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö. Kommunens vision Finströms kommuns grundläggande uppgift är att ge finströmarna

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Så utvecklar vi vår kompetens!

Så utvecklar vi vår kompetens! Så utvecklar vi vår kompetens! Färdigheter kunna tillverka kunna hantera verktyg Samordning fysisk kraft psykisk energi Kunskaper veta fakta kunna metoder lära av misstag och framgång social förmåga kontaktnät

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna?

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval

Läs mer

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik 2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik Saco studentråds tiopunktsprogram Så kan studenter bidra till regional kompetensförsörjning Saco studentråds

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER Kompetenskontraktet är ett sätt att skapa långsiktigt samarbete mellan Mittuniversitetet och regionens

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN Det här är en policy för dig som arbetar i Höganäs kommun eller som funderar på att söka arbete i Höganäs kommun. Den är en vägledning i vad vi står för och vad vi vill

Läs mer

Medarbetare i Norrköpings kommun

Medarbetare i Norrköpings kommun Antagen av personalutskottet den 16 december 2011, KS 2011/0765 Medarbetare i Norrköpings kommun Det goda livet finns i Norrköping en framtidsvision för Norrköping Medarbetarskap gör skillnad! Har du tänkt

Läs mer

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola Utveckla ditt företag samarbeta med en student från Malmö högskola Varför samverkar Malmö högskola? Partnerskap och samarbete är viktigt för Malmö högskola. Genom samverkan med andra aktörer vill vi på

Läs mer

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999

Drivhuset. Startades 1993 i Karlstad. Finns just nu på 14 orter runt om i Sverige. Drivhuset Kalmar grundades 1999 2013 fokus framåt Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

En hållbar stad öppen för världen

En hållbar stad öppen för världen Medarbetar- och arbetsmiljöpolicy En hållbar stad öppen för världen Göteborg en stad för alla Vi som arbetar i Göteborgs Stad har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose göteborgarnas behov och rättigheter.

Läs mer

Mål och vision för Krokoms kommun

Mål och vision för Krokoms kommun Mål och vision för Krokoms kommun Juni 2012 VISION Krokoms kommun gör plats för växtkraft! LEDORD Naturlig Här är det enkelt att leva. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer