Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!"

Transkript

1 Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest! 7 mars 2013 Möt arbetsgivare - de vill möta dig! Föreläsningar med Ola Skinnarmo Crazy Pictures

2 Arrangör Medarrangörer Studentkåren vid Högskolan Väst Grafisk profil och layout Daniel Karlsson Tobias Bergstedt Ansvarig utgivare Hanna Ludvigsson, Ordförande SHV Studentkåren vid Högskolan Väst Erik Hamrin, Projektledare för InWest 2013 Webbplats Tack till Högskolan Väst, Drivhuset vid Högskolan Väst, Styrgruppen för InWest 2013: Anna Hallberg, Mattias Johansson, Karolin Olsson, Marcus Pallvid, Lisa Almhage. Vaktmästeriet, Restaurang Västan, medarbetare, funktionärer och utställare. Butlers, Stadium Överby, Personalen på DeCore och många fler!

3 Välkommen till InWest 2013! En gång om året arrangerar SHV, Studentkåren vid Högskolan Väst, arbetsmarknadsdagen InWest. Denna dag tillägnas studenter och näringsliv som vill ta ett steg mot att knyta kontakt för framtiden. Både studenter och utställare ges möjlighet att ställa frågor och visa upp sig själv, oavsett om man är ute efter jobb, praktikplats eller framtida samarbeten för exempelvis ex-jobb. I år har vi valt att satsa på en bred och kvalitativ mässa där såväl utställare och besökare skall få en underhållande och inspirerande upplevelse. Då varje möte mellan studenter och utställare är ett potentiellt äventyr har vi i år valt att fråga oss Vad är ditt äventyr?. Så ta chansen, redan idag börjar ditt äventyr! Nedan kan du hitta några av de hålltider som gäller under dagen. Mer information hittar du på vår webbplats (www.inwestdagen.se), uppsatta affischer, vår infodisk och på displayerna på högskolan Mässan öppnar Vi hälsar utställare och besökare välkomna! Heldag Intressanta möten och tävlingar I SHV:s mingelhörna hittar du under dagen intressanta personer att mingla med Föreläsning med Crazy Pictures Albertsalen. Läs mer på sidan 6! Föreläsning med Ola Skinnarmo Albertsalen. Läs mer på sidan 7! Utdelning av Årets Co-opföretag Restaurang Västan Mässan stänger Mässan stänger och vi tackar för oss! Mingel, middag & pubkväll - sent Mingel och middag med studenter, utställare och övriga mässdeltagare i SHVs lokaler.

4 2

5 Projektgruppen Först och främst, vilket bra val du har gjort! Du har startat resan och är på väg att hitta ditt äventyr. Låt oss hjälpa dig att navigera lite den första biten på SHV:s arbetsmarknadsdag InWest för att just du ska få möjlighet att komma ett steg närmare arbetsmarknaden. Här kommer det finnas många företag och organisationer som är intresserade av att veta vem du är, och du har möjlighet att kunna knyta kontakt för framtiden till de som intresserar dig mest. Vi i projektgruppen är precis som du, studenter, och vi vill hjälpa till att skapa fördelar för oss alla som studenter. Utställarna finns här denna dag för att de verkligen vill träffa oss, så känn dig peppad och ladda dig för många spännande möten! Sofie (Mount Blanc) Tobias (Nordpolen) Erik (Mount Everest) Daniel (Ullared) Sofia (Mount Everest) Sanna (Antarktis) Minna (Svalbard)

6 Rektor på Högskolan Väst Kerstin Norén Det är med glädje jag ser fram emot studenternas arbetsmarknadsdag vid Högskolan Väst. InWest heter den, en bra dubbeltydighet tycker jag: studenterna och samhället har investerat i högre utbildning, och nu står arbetsmarknaden öppen för att investera i att anställa studenter. I den strukturomvandling som sker på arbetsmarknaden idag är studenter mer efterfrågade än andra grupper, och Högskolan Väst arbetar genom sitt nationella uppdrag att utveckla arbetsintegrerat lärande mycket tydligt med att ge sina studenter god kontakt med en kvalificerad arbetsmarknad. I framtiden räknar vi med att behovet av det livslånga lärandet periodvis kommer att föra våra studenter hit igen för kortare perioder, och då kan kunskapsutbytet mellan världen utanför högskolan och den kunskap som utvecklas innanför väggarna fortsätta. Lycka till med de ömsesidiga kontakterna den 7 mars! Och kom ihåg att Högskolan Väst ligger i den absoluta toppen bland lärosäten i Sverige när det gäller studenternas etableringsgrad på arbetsmarknaden, och det vill vi fortsätta att göra; det ser vi som en viktig del av vårt uppdrag.

7 Ordförande & Vice ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst Hanna Ludvigsson & Kristoffer Andersson För femte året i rad står SHV, Studentkåren vi Högskolan Väst, som arrangör för InWest, arbetsmarknadsdagen vid Högskolan Väst. Det är ett av våra större projekt som vi hoppas kunna bibehålla och utveckla för att göra din tid som student än mer händelserik och givande. Vi vill genom denna dag ge dig möjlighet att redan under pågående studier skapa ett kontaktnät med möjliga framtida arbetsgivare och/eller samarbetspartners. InWest är en otrolig möjlighet för både studenter och företag att mötas. Studenterna får se vad arbetsmarknaden erbjuder samt hur den ser ut just nu. Företagen får chansen att rekrytera samt lära av studenterna. Du har nu ett ypperligt tillfälle att ställa frågorna du vill ha svar på, med andra ord en kort väg till din framtida arbetsgivare och medarbetare. Så ta chansen, mingla runt ordentligt, visa vad du kan erbjuda, plocka på dig visitkort, gör ditt namn känt och tveka inte att dela ut ditt cv. Vi ses i montervimlet! Hitta oss i monter 35

8 6 Presenteras i samarbete med: Studentkåren vid Högskolan Väst Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping. Med ett hjärta för berättande producerar de spelfilm, dokumentärfilm och reklamfilm. De har lärt sig allt på egen hand, från starten efter gymnasiet till att idag driva ett etablerat produktionsbolag. Albin Pettersson från Crazy Pictures kommer för att berätta om deras liv som filmskapare och hur de producerar film som kollektiv. Från sin virriga start till att idag leva på att skapa film. Det här är en inspirationsföreläsning om att skapa film tillsammans och att våga satsa på sina drömmar. Välkommen till Albertsalen kl 11.00!

9 7 Välkommen till Albertsalen kl 13.00! Ola Skinnarmo...är äventyrare och en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Med insikt och humor berättar han om sina expeditioner och drar sylvassa paralleller från sina äventyr till din verklighet. Tankar du direkt kan omsätta i din vardag. Ola Skinnarmo pratar bl.a. om att förena flera viljor för att nå gemensamma mål, om vikten av att sätta delmål för att nå ända fram, om att leva i nuet för att kunna möta framtiden, samt om att leva i harmoni med sig själv och sin omgivning trots tuffa omständigheter. Jag vill att mina föredrag skall öppna upp ögonen och fungera som en vitamininjektion för alla som lyssnar, säger Ola Skinnarmo. Med positiv energi och tempo föreläser han och visar bilder från sina äventyr. Ola väver samman sina olika expeditioner och inspirerar alla att skapa sitt eget äventyr.

10 8 Ideella hörnan Miljöbron ger dig som student möjlighet att skapa kontakter med näringslivet redan under din studie-tid då vi förmedlar kortare uppdrag samt kandidat- och masteruppsatser som utförs på företag och organis-ationer. Som gemensam nämnare finns miljö och hållbar utveckling. Genom Miljöbron kan du skaffa arb-etslivserfarenhet och hållbara kont-akter med framtida arbetsgivare. Dessutom bidrar du till en bättre miljö och en mer hållbar utveckling! Vill du få ett försprång i arbetslivet och komma ett steg närmare ditt drömjobb? Gå in på vår webbplats och läs mer om aktuella uppdrag och examensarbeten, eller besök oss i vår monter så berättar vi mer. Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barns rättigheter ska respekteras. Vi använder oss av fyra arbets metoder: Vi lyssnar på vad barnen själva säger samt håller oss uppdaterade om andras forskning och praktiska erfarenheter. Vi förmedlar egna och andras kunskaper för att stärka förmågan hos viktiga aktörer att tillämpa och främja Barnkonventionen. Vi arbetar direkt med barn och ungdomar för att ge stöd men även för att få mer kunskap, bättre idéer och nya metoder. Vi påverkar makthavare att se till barnets bästa med den kunskap som vi har skaffat oss genom direkta insatser för barn eller faktainsamling. i Amnesty International är en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier och religioner. Amnesty s arbete handlar om att långsiktigt förbättra människors villkor och samtidigt hjälpa dem som drabbas här och nu. I Trollhättan har vi startat en lokalgrupp, där vi arbetar för att sprida Amnesty s budskap och samla in pengar till deras internationella arbete.

11 Utställare 9 Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund, ett av de största inom Saco och ett av de få förbund vars medlemsantal stadigt ökar. Vi vänder oss till dig som planerar att ta examen inom ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, personalvetenskap eller socialt arbete. Vår ständiga strävan är att just din akademiska utbildning skall synas i ditt lönebesked, samt i dina kommande arbetsuppgifter. Välkomna till vår monter under Inwest! Vilka medlemsgrupper organiserar ni? Vad kan ni erbjuda era medlemmar? Varför ska jag vara med i facket som student? Arvid Vikman

12 10 I vår organisation utför vi Sveriges viktigaste jobb! Vi har yrken inom sjuk-/äldrevård, skola, barnomsorg, administration och teknik fördelat på cirka 750 anställda. Dessutom har vi listat tio bra anledningar att bo här: 1. Låga boendekostnader 2. Avspänd livsstil 3. Aktivt & brett föreningsliv 4. Vykortsvackert 5. Inga bilköer 6. Kvalificerade jobb 7. Personligt 8. Närhet till det mesta 9. Hantverk- & kulturrikt sjöar Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Vilka karriärsmöjligheter finns det hos er? Varför ska jag välja att jobba hos er? Kompetens Engagemang Färgrikedom Sofia Magnusson bengtsfors.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb 29

13 11 Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation som är exklusiv för civilekonomer och ekonomer. Förbundet har ca medlemmar varav ca är studenter. Civilekonomerna arbetar med frågor som rör medlemmarnas arbetsvillkor, utbildning och yrkesutövning. Civilekonomerna erbjuder dig som studerar ekonomi två olika medlemskap, ett kostnadsfritt och ett som kostar 100 kr/år. Rekommenderad ingångslön för civilekonomer? Vem får kalla sig civilekonom? Anna Pohjanen civilekonomerna.se 1

14 12 Componenta Främmestad AB bearbetar, ytbehandlar och monterar gjutna chassidetaljer, till bland annat lastbilsindustrin. Vi har ett logistikcenter i Gräfsnäs. Dessutom har vi ett ingenjörscenter och säljare placerade i Främmestad. Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Var ligger Främmestad? Vilka är era kunder? Mariette Troije componenta.com Flexiblitet Teknisk förståelse Goda engelskakunskaper 16

15 13 Condesign Engineering AB levererar tekniska konsulttjänster till verkstadsindustrin och fordonsindustrin. Projekten bedrivs såväl i egen regi i våra egna lokaler som ute på plats hos våra kunder. Våra projektteam håller hög kompetens där tekniker med lång industrierfarenhet arbetar tillsammans med yngre som besitter den senaste tekniken från högskolorna. Vi arbetar med produktutveckling inom el, elektronik, mekanik och mjukvara. Hur blev ni Top 10 i undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare? Varför kallas ni för det trevliga konsultbolaget? Engagerad Initiativtagande Positiv Gunilla Bryngelsson condesign.se Konsultuppdrag 15

16 14 COWI I samhällets tjänst. Som ett av Sveriges ledande teknikkonsultbolag har COWI spelat en aktiv roll i samhällsutvecklingen i mer än 65 år. Vår uppgift har varit och är att tillhandahålla kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö samt byggnad och fastighet. COWI AB ingår i COWIkoncernen som med ca 6500 medarbetare tillhandahåller tjänster över hela världen inom ingenjörsteknik baserat på miljö- och samhällsbyggnadsmässig hänsyn. Vi driver förstudier, planering, konstruktion och genomförande av projekt världen över. I Sverige finns COWI representerat med ca 900 medarbetare på 14 orter med inriktning mot miljö, byggnad och fastighet, infrastruktur, industri samt process och energi. Vilka typer av projekt jobbar ni med? Vilka förmåner har vi? Hur ser vår rekryterinsplan ut? Christa Rengmyr Professionalism Långsiktighet Integritet Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 11

17 15 Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar högskolenära över hela landet. Resultatet är livskraftiga företag som är redo för framtiden. Läs mer på besök oss på mässan eller vid våra kontor på andra våningen i B-huset (precis ovanför centralcaféet). Vilken hjälp kan jag få av er för att starta, utveckla och driva eget? Vad är det för entreprenörer ni har hjälpt? Engagemang Kreativitet Lyssnande Marcus Pallvid drivhuset.se Personlig evolution & affärsutveckling Vägledning Utbildning Kontorsmiljö 9

18 16 Det som kännetecknar Ernst & Young är vår globala organisation, vår företagskultur och vårt engagemang för entreprenörer. Våra medarbetare finns i 140 länder. Våra kunder är både små företag och stora, globala företag med verksamhet i ett stort antal länder. Hos oss får du ett brett nätverk, nya erfarenheter och många utvecklingsmöjligheter. Viktiga fundament i vår företagskultur är utveckling och engagemang. Vad innebär det att arbeta hos er? Vad finns det för karriärmöjligheter? Hur förbereder jag mig bäst för ett jobb hos er? Initiativtagande och Ansvarskännande Engagemang Teamarbete Anna de Blanche Utland 6

19 17 DET GODA LIVET är visionen för Falköpings kommun. Vi ska vara en attraktiv kommun för människor som vill ha livskvalitet och goda möjligheter att förena arbete och studier med familj, vänner och fritidsaktiviteter. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande kommun som fokuserar på ett gott arbetsklimat, minskad sjukfrånvaro och ökad jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter tydligt en utveckling av både verksamheten och medarbetarna. Arbetsklimatet ska präglas av arbetsglädje, dialog och delaktighet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur är det att arbeta i en kommun? Vilka utvecklingsmöjligheter finns det? Initiativtagande Arbetsglädje Delaktighet Personalavdelningen falkoping.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 36

20 18 GKN är ett industriföretag med fyra divisioner: Driveline, Powder Metallurgy, Land Systems och Aerospace. Vi är ca 45,000 anställda och finns i mer än 30 länder. GKN Aerospace Engine Systems utvecklar och tillverkar komponenter till flygplan, gasturbiner och rymdraketer i samarbete med de ledande motorproducenterna I världen. Våra komponenter finns I mer än 90% av alla större flygplan. Vårt huvudkontor finns i Trollhättan och vi är ca 2500 anställda. Vad kan man jobba med hos Er? Är det skillnad nu när ni inte är Volvo Aero längre? Hur jobbar ni med friskvård? Framåtanda Nyfikenhet Drivkraft Kristina Bengtsson gknaerospace.com Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 12

21 19 Framtidens energiföretag - som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster, förnyelsebar energi och data- och telekommunikation. Visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle genomsyrar hela Göteborg Energis verksamhet. Att hushålla med resurser och skapa ett uthålligt energisystem i regionen är viktiga grundstenar för vår verksamhet. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Samarbetsförmåga Initiativförmåga Problemlösningsförmåga Helena Frilén goteborgenergi.se Exjobb Sommarjobb 14

22 20 Handelsbanken har allt sedan starten 1871 bedrivits som en universalbank. Vi arbetar i en decentraliserad organisation där vår flexibilitet ger oss möjlighet att snabbt möte marknadens förändringar och våra kunders förväntningar och önskemål. Vad är unikt med Handelsbanken? Börjar alla jobba på kontor? Måste jag gilla att räkna pengar? Ansvarsfull våga fatta beslut Lyhörd - kundfokus Förändringsbenägen - se affärsmöjligheter Martin Drebin handelsbanken.se Sommarjobb Utland 3

23 21 Högskolan Väst är ledande i landet på arbetslivsnära högskoleutbildning, vi har utvecklat detta i drygt 20 år. Vi kallar vår utbildningsmodell arbetsintegrerat lärande - AIL. Vi utvecklar och genomför våra utbildningar i samarbete med företag och offentlig verksamhet. Och vi vet att våra studenter etablerar sig snabbt på arbetsmarknaden. Just nu har drygt studenter valt ett smartare sätt att studera - våra studenter går till jobbet. Vilka möjligheter finns det att läsa vidare efter min grundutbildning? Hur blir man doktorand? Hur blir man forskare? Jonas Tosteby Nyfiken Smart Läshungrig 25

24 22 i3tex är ett ungt, oberoende och privatägt teknikkonsultföretag. Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och förtjäna att vara kundernas förstahandsval när de väljer teknisk expertis. Vi har en bred och djup kunskap via flera uppdrag för den svenska fordonsindustrin, men driver även utvecklingsprojekt för kunder inom telekom, energi och medicinteknik. Vill ni veta mer? Besök vår webbplats Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Vilka uppdrag kan vara aktuella för mig? Hur är det att jobba på i3tex? Initiativtagande Samarbetsförmåga Kommunikation Lena Bengtsson Konsultuppdrag 24

25 Göteborgsregionen, GR, med 13 medlemskommuner i Västsverige utgör en sammanhållen arbetsmarknadsregion.du kan arbetspendla inom cirka en timma mellan bostad och arbete, oavsett i vilken kommun du bor eller arbetar. En fördel om man vill byta jobb till en annan kommun. Göteborgsregionen behöver kvalificerade medarbetare inom alla kommunala verksamhetsområden. Vi är positiva till att ta emot er som vill göra ert examensarbete och praktiksera/sommararbeta hos oss. Vi som representerar GR idag är Kungälvs kommun. Kungälv är en mycket expansiv kommun har som målsättning att år 2020 växa till invånare jämfört med idag.. Vad är skillnaden mellan att jobba på en kommun jämfört med en annan arbetsplats? Medborgarfokus Helhetssyn Lärande Marie Karlsson Rekrytering Exjobb Praktikplats Sommarjobb 30

26 24 Vi på Lantmäteriet driver utvecklingen av modern geografisk information och gör den lättillgänglig. Vi kartlägger Sverige på olika vis, vi deltar när ny bebyggelse eller stora väg- och järnvägsbyggen planeras och vi hjälper till att förverkliga drömmar om boende. Vi är omkring 2100 medarbetare som alla på olika sätt verkar för att bygga samhället. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Rekryteringsläget just nu? Hur många kontor i landet finns vi på? Service Öppenhet Handlingskraft Natasja Kamenjasevic lm.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 10

27 Jobba inomhus med världen därute. Lantmätare Jurister GIS-ingenjörer Kartingenjörer Ekonomer Informatörer Marknadsförare Systemutvecklare Mätningsingenjörer

28 26 Länsförsäkringar Älvsborg är ett lokalt bolag som startade 1841 och vi ägs av våra kunder. Under de senaste fem åren har 230 Mkr lämnats i återbäring till kunderna. Vi är marknadsledande på privat- lantbruks- och företagsförsäkring. Med Sveriges mest nöjda bankkunder (enligt SKI) flyttar vi hela tiden fram våra positioner inom bank. Länsförsäkringar är det fjärde största livförsäkringsbolaget i Sverige. Under 2008 utvecklade vi vårt trygghetskoncept genom att starta en larmcentral. Dessutom har vi Sveriges snabbast växande mäklarkedja. Vad innebär det att LF är ett rikstäckande företag? Kan jag söka jobb över hela Sverige? Vilka olika yrkesroller finns på LF? Trygghet Engagemang Att bygga relationer Kerstin Sandin lansforsakringar.se 2

29 27 MATIX - Management av Tillväxtföretag är en 1-årig kurs på avancerad nivå på Handelshögskolan i Göteborg. Studenter med en examen i företagsekonomi är välkomna att söka till kursen som är unik i sitt slag. På MATIX varvas teori med praktik och alla 30 studenter får tillämpa sina kunskaper direkt i ett tillväxtbolag parallellt med studierna på skolan. Välkommen att söka senast 15:e april Vad är unikt med MATIX? Vad innebär praktiken? Vad kan man jobba med efter sin examen från MATIX? Nyfikenhet Våga utmana sig själv Samarbetsvilja Jennifer Pommer Adler Trainee Exjobb Praktikplats 38

30 28 Procera Networks delivers Intelligent Policy Enforcement (IPE) solutions for network operators, that leverage industry-leading Deep Packet In- spection (DPI) technology. Procera s PacketLogic solutions are also used to deliver high performance, scalable Application Delivery Networking deployments for network operators. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför arbeta hos er? Vad värdesätter ni som arbetsgivare? Självständighet Driv Personalen Sandra Dahlgren proceranetworks.com Trainee Exjobb Praktikplats Konsultuppdrag 23

31 29 Inom ramen för vårt ledande varumärke Cerbo erbjuder vi kompletta serier av såväl burkar som lock. Vi utvecklar och tillverkar även skräddarsydda produkter,anpassade till enskilda kunders behov.såväl användarvänlighet som säkerhet är grundläggande värder för oss i vårt utvecklingsarbete. Liksom att alltid uppfylla kundens behov och förväntningar genom hela processen, ända fram till leverans och kundservice. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Ansvarstagande Flexibilitet Nytänkande Ann Heideman Exjobb Sommarjobb 18

32 30 NU-sjukvården är en sjukhusgrupp inom Västra Götalandsregionen. Den består av fem sjukhus: de båda större sjukhusen Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) och Uddevalla sjukhus, samt lokalsjukhusen Lysekil och Strömstad i Bohuslän och Bäckefors i Dalsland. Cirka medarbetare erbjuder specialiserad vård och närsjukvård till ca invånare i Fyrbodalområdet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur ser ert kompetensbehov ut framöver? Vill ni ha sjuksköterskor i sommar? Strukturerad Kommunikativ Intiativtagande Ewa Litsen-Karlsson vgregion.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 22

33 NU i framtiden NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och ger specialistsjukvård till invånare. Tillsammans är vi ca medarbetare som arbetar på ett femtiotal utbudspunkter. De två största enheterna är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. En vanlig dag i NU-sjukvården: Föds 9 barn Tas 200 patienter emot på våra akutmottagningar Görs 650 läkarbesök Görs analyser i våra laboratorier Just nu är vi särskilt intresserade av dig som är sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Välkommen till en spännande framtid i NU-sjukvården! Kontakta rekryteringsenheten om du vill veta mer. Du når oss via växeln på tfn

34 32 Orkla är en av Nordens ledande utvecklare, tillverkare och leverantör av egna starka varumärken. Koncernen omsätter 61 miljarder kronor (2011) och antalet anställda är med verksamhet i över 40 länder. Orklas strategiska fokus ligger på tillväxt och utveckling inom märkesvaror. I den svenska delen av verksamheten ingår företag som Procordia, OLW, Göteborgs Kex, Abba Seafood, Axellus, Pierre Robert Group och Kåkå. Vad finns det för möjligheter för mig? Kan jag få träffa er förutsättningslöst? Analytisk förmåga Driv Nyfikenhet Elin Jerklind orklabrands.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 5

35 Logo 4-farger CMYK i Illustrator CYAN MAGENTA GUL SVART 100% Svart PANTONE 485 C Looking for a challenging job? Category Manager Trade Marketing Manager Brand Manager Purchaser Key Account Manager Project Leader Controller Human Resource Logistics Engineering R&D Developing People creating value

36 34 Parker Sweden has the resources of a large company, but doesn t lose touch with the local community. Engineer your success with a company who is the leader in motion and control technologies by joing our global workforce of employed! Working with Parker is more than just a job. As a manufacturer and designer of challenges, we depend on the drive, innovation, and diversity of our people. Engineer your future by exploring our website! Lena André Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 19

37 35 Ett gott liv - hela livet Solhagagruppen arbetar med att erbjuda skräddarsydda lösningar inom LSS, SoL och skola med fokus på mänskliga rättigheter för individer med funktionsnedsättning inom neuropsykiatri mm. All verksamhet har sin utgångspunkt i individens unika behov och önskemål. I företaget verkar cirka 1100 anställda för att bidra till att realisera företagets vision: Ett gott liv - hela livet. Solhaga By, en del av Solhagagruppen, erbjuder barn och ungdomsboende, vuxenboende, daglig verksamhet samt grund och gymnasiesärskola för personer med neuropsykiatrisk och annan funktionedsättning. Verksamheten drivs med TEACCH och andra evidensbaserade metoder som utgångspunkt. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Kan jag välja vilken del av verksamheten jag vill jobba i? Vad krävs för att få anställning hos er? Värme och omtänksamhet Genuint intresse för våra brukare Trygg och stabil Ann Carlander solhagagruppen.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 27

38 36 Swedbanks syfte är Att främja en sund och hållbar ekonomi för de många. Lönsamhet och medmänsklighet går hand i hand i Swedbank. Genom att sträva efter nära kundrelationer kan vi hjälpa en majoritet av privatpersoner och företag på alla våra marknader att nå en sund och hållbar ekonomi. Vi finns på mässan för att bevaka vår position som branschens mest attraktiva arbetsgivare bland ekonomistudenter. Vilken utbildning bör jag ha för att arbeta hos er? Vilka åtgärder finns i Swedbank för att tillgodose yngre medarbetares behov? Vad är medarbetarnas huvudsakliga arbetsuppgifter hos er? Öppenhet Enkelhet Omtänksamhet Anna-Carin Wikingsson swedbank.se Exjobb Sommarjobb Utland 4

39 37 Studentkåren vid Högskolan Väst shv.hv.se Studentkåren vid Högskolan Väst, SHV, är den studentkår som företräder och drivs av studenter vid Högskolan Väst. Organisationens syfte är att företräda och ge studenter möjligheten att få ut något mer av sin studietid. Som medlem i SVH kan du engagera dig i ett utskott eller något av våra projekt och därmed samla på sig erfarenheter. Merparten av våra aktiviteter görs i samband med näringslivet, ditt engagemang blir därför en naturlig länk till arbetslivet. Vilken verksamhet har ni? Vad kan jag få ut av att engagera mig? Vad kan jag få ut av ett medlemskap? Engagemang Ansvarstagande Samarbete Hanna Ludvigsson Medlemskap Erfarenhet Kontakter Exjobb / Uppsats 35

40 38 Trollhättans Stad är en av de största arbetsgivarna i Fyrbodal. Ca anställda med över 360 olika yrkeskategorier. Alla som arbetar inom Trollhättans Stad har ett gemensamt uppdrag att ge Trollhätteborna service av högsta kvalitet. Det handlar om att skapa förutsättningar för livskvalitet. En skola som ger lust till lärande. En värdig ålderdom. Ett rikt utbud av kultur och fritid. Bara för att nämna några områden. Britt-Inger Johansson trollhattan.se Exjobb Praktik Sommarjobb 32

41 39 Originating from a Swedish ABB company in the middle 80 s, Unipower has developed a competitive edge within the field of PQ, Power Quality. Product lines reach from traditional portable PQ analyzers to fully integrated and automated Power Quality Management systems for continuous supervision of the energy supply according to national and international norms and regulations. We are located in Alingsås and are actively seeking for new engineers. I vilka länder jobbar ni och får man chans att åka dit? Vad är Elkvalité? Vad är PQSecure? Initiativtagande Reseintresse Humor Erik Wretlind Exjobb Konsultuppdrag Utland 20

42 40 Uddevalla är hjärtat i Bohuslän. Den pulserande staden vid havet. Vi befinner oss i en expansiv period, Uddevalla växer. Som kommun arrangerar vi flera spännande evenemang men ser också till att den sköna vardagen fungerar. Med ledorden liv, lust och läge skapar vi en livskvalitet för våra medarbetare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Flexibla arbetstider, individuell lönesättning, friskvård och sjukvårdsförsäkring samt kompetensutveckling är några exempel på vad vi erbjuder. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför är det så många fördelar med att arbeta i Uddevalla kommun? Vad har Uddevalla kommun för framtida kompetensbehov? Öppenhet Respekt Proffessionalitet Åsa Eriksson Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag 34

43 Med cirka 300 olika yrken och 4500 anställda är Uddevalla kommun en arbetsplats med stor bredd och valfrihet. Välkommen du också!

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF

2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF 2010/2011 - UTBILDNINGSINSPIRATION FÖR DIG SOM ÄR LEDARE OCH CHEF Har du planerat in dina sex utbildningsdagar? Snittarbetstagaren i Sverige får sex betalda utbildningsdagar per år av sin arbetsgivare.

Läs mer

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle Foto: SEB I en fullservicebank finns enormt varierande uppgifter för civilekonomer. Vi ser gärna att man vågar byta uppgift när man söker sig vidare och på så sätt breddar sin kompetens. Annika Falkengren,

Läs mer

KARRIÄR & STUDIER. Google SATSAR PÅ FRIHET UNDER ANSVAR GUIDE. Sveriges största a-kassa för akademiker anställda och företagare www.aea.

KARRIÄR & STUDIER. Google SATSAR PÅ FRIHET UNDER ANSVAR GUIDE. Sveriges största a-kassa för akademiker anställda och företagare www.aea. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2013 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus LÄS TIDNINGEN I DIN IPAD ELLER IPHONE. LADDA NER APPEN FRÅN QIOZK! LADDA

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

ATT REKRYTERA FRAMTIDEN. Unga arbetstagares väg till kommunen

ATT REKRYTERA FRAMTIDEN. Unga arbetstagares väg till kommunen ATT REKRYTERA FRAMTIDEN Unga arbetstagares väg till kommunen Projektgruppen Trainee Södra Norrland 2012 Att rekrytera framtiden Unga arbetstagares väg till kommunen Projektgruppen Trainee Södra Norrland

Läs mer

TRÄDGÅRDS- TERAPI SID 14 JOSEFA FORSKAR OM GRÖN REHAB: STUDENTER ERBJUDS DELTIDSJOBB PÅ JAKT EFTER LJUDKAMOUFLAGE

TRÄDGÅRDS- TERAPI SID 14 JOSEFA FORSKAR OM GRÖN REHAB: STUDENTER ERBJUDS DELTIDSJOBB PÅ JAKT EFTER LJUDKAMOUFLAGE VÄSTPUNKT ETT MAGASIN FRÅN HÖGSKOLAN VÄST I TROLLHÄTTAN JOSEFA FORSKAR OM GRÖN REHAB: TRÄDGÅRDS- TERAPI SID 14 STUDENTER ERBJUDS DELTIDSJOBB SID 16 Nytt koncept vidareutvecklar AIL PÅ JAKT EFTER LJUDKAMOUFLAGE

Läs mer

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2011 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus I SAMARBETE MED: Nr. 2 YRKESHÖGSKOLAN 8 FÖRDELAR ARBETSLIVET FOTO: MAGNUS

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS September 2011 No. 3 / Febr. 08 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus Nr. 1 DEN FRAMTIDA CIVILEKONOMEN 3TIPS FOTO: (BARBRO

Läs mer

Framtidens Karriär. Spelbranschen behöver it-kompetens med spets

Framtidens Karriär. Spelbranschen behöver it-kompetens med spets It har gått från att vara en supportfunktion till att idag vara helt verksamhetskritiskt i snart sagt alla branscher Alexandra Fürst, Vice President på Tieto Sverige Framtidens Karriär Statliga verk och

Läs mer

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt vi jobbar framåt! En jubileumstidning från Åtvidabergs kommun Samverkan är nyckeln till framgång Öppet och professionellt företagsklimat i bygden Ett ledarskap med dubbel effekt VÄLKOMMEN TILL emesterhandla

Läs mer

Kompetens & Utveckling NOVEMBER 2005

Kompetens & Utveckling NOVEMBER 2005 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING OM KOMPETENS & UTVECKLING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Kompetens & Utveckling NOVEMBER 2005 Jakten på den perfekta chefen Professor Rikard Larsson vet vad som gör

Läs mer

OCH SEN DÅ......en rapport om tillstånd och framtidsdrömmar i lågkonjunkturens Västra Götaland

OCH SEN DÅ......en rapport om tillstånd och framtidsdrömmar i lågkonjunkturens Västra Götaland ...en rapport om tillstånd och framtidsdrömmar i lågkonjunkturens Västra Götaland Augusti 2009! 1 Och sen då... om framtidsdrömmar Syfte och bakgrund Syftet med denna rapport har varit att göra nedslag

Läs mer

Framtidens Karriär. It inom staten: utrymme för innovationer och påverkan. Staten står inför utmaningar i form av generationsskifte,

Framtidens Karriär. It inom staten: utrymme för innovationer och påverkan. Staten står inför utmaningar i form av generationsskifte, Man ska inte vara inne och peta i detaljerna utan överlåta dem åt sina medarbetare Karin Schreil Jonsson, ledamot i ledningsgruppen CGI Sverige Som chef tror jag att det är väldigt viktigt att våga anställa

Läs mer

Lättläst om. Sociala företag. 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31

Lättläst om. Sociala företag. 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31 Lättläst om Sociala företag 14-1037_bok_socialafo retag_laẗtla st_final.indd 1 2014-11-10 06:31 Visionen för projekt Östgötamodellen arbete för alla Rapporten som du nu läser handlar om arbetsintegrerande

Läs mer

5TIPS VÅGA TA FÖR DIG OCH LYCKAS

5TIPS VÅGA TA FÖR DIG OCH LYCKAS ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr.1/Juni 2010 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus I SAMARBETE MED ANNONS 5TIPS VÅGA TA FÖR DIG OCH LYCKAS FOTO: BABBEN.SE SOM

Läs mer

STARTA EGET SATSA PÅ EGET DU OCKSÅ. Funderar du på att starta eget företag?

STARTA EGET SATSA PÅ EGET DU OCKSÅ. Funderar du på att starta eget företag? 5TIPS ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2013 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus I SAMARBETE MED: LADDA NER TIDNINGEN (PDF) LÄS TIDNINGEN I DIN IPAD

Läs mer

Västmanland. Tekniker får jobb Yh-utbildningar som tillgodoser industrins kompetensbehov KUNSKAP & FRAMTID. Jakten efter kompetens allt mer kompetent

Västmanland. Tekniker får jobb Yh-utbildningar som tillgodoser industrins kompetensbehov KUNSKAP & FRAMTID. Jakten efter kompetens allt mer kompetent Hela denna bilaga är en annons från Länsstyrelsen i Västmanlands län Västmanland KUNSKAP & FRAMTID Tekniker får jobb Yh-utbildningar som tillgodoser industrins kompetensbehov sidan 6 Caroline Drabe ny

Läs mer

3 maj Handelskammardagen:

3 maj Handelskammardagen: Vi bondade väldigt starkt för att få Saab att överleva, det var som att lägga relationen i en tryckkokare. Victor Muller om sitt samarbete med Jan Åke Jonsson #1/2010 En tidning från Västsvenska Industri-

Läs mer

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram

Årsredovisning 2014. Rätt person på rätt plats sedan 1960. Förutsättningar för lönsam tillväxt. Ett mer stabilt Proffice växer fram Årsredovisning 2014 Rätt person på rätt plats sedan 1960» Det här är Proffice Förutsättningar för lönsam tillväxt» Hållbart samhälle hållbart arbetsliv» Proffice som investering Ett mer stabilt Proffice

Läs mer

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar!

Handlingsplaner med handlingskraft! Så skapar vi världens bästa skola! En som gör! Kattdagis eller idoljuryn? Ta barnens framtidsplaner på allvar! December 2007 kap 1. Entreprenör - en som gör! En som gör! Så skapar vi världens bästa skola! Läs mer om entreprenörskap i skolan på www.uestockholm.se Sveriges framtid och konkurrenskraft är beroende

Läs mer

hetluft 4/10 Politikerträffar ska lyfta UnionenS frågor Höstens kursprogram sid 6-7 sid 12-13

hetluft 4/10 Politikerträffar ska lyfta UnionenS frågor Höstens kursprogram sid 6-7 sid 12-13 Kursprogram, Almedalen 2010, Årets raket, stordåd och värvare, CSR-policy, Unionenklubben på AkzoNobel berättar om sin värvningspolicy hetluft 4/10 Information och inspiration för dig som har ett fackligt

Läs mer

Positiv psykologi. Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur. Posttidning B.

Positiv psykologi. Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur. Posttidning B. Posttidning B Posttidning B Nr 1 2013 Positiv psykologi Läs mer på sidan 10 Personal & Hälsa 2013 - HR med Facebook och Linkedin - Personal & Chef 2013 - Innovativ företagskultur Gekås samlar allt på ett

Läs mer

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige

Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr. i Sverige Sydost - Skåne - Väst - Öst - Uppsala - Norr i Sverige Verksamhetsberättelse 2012 1 Index 5 6 8 Godkänd affärsplan, mentor Presentationsträning Kompetenspanel Uppföljning Riskkapital, kompetensforum SPRÅNGBRÄDAN

Läs mer

Offentlig service i privat företagande

Offentlig service i privat företagande Info 070-2008 EntreprenörSkola Offentlig service i privat företagande Info 070-2008 Entreprenörskola 2008 All rights reserved. 1 I mötet mellan offentlig verksamhet och privat företagande uppstår en ny

Läs mer

Rätt person på fel plats

Rätt person på fel plats Rätt person på fel plats Minst tre vinnare framträder tydligt i historien om Magnus Karlsson. Uniks kärriärprogram löser upp låsta positioner och tunga problem. Magnus Karlsson gick den långa vägen på

Läs mer

DEMENS Ett tillstånd som oroar många men det finns hjälp att få Sid 4-5 ÄLDREOMSORG. Framtidens SALUTOGENT FÖRHÅLLNINGSSÄTT

DEMENS Ett tillstånd som oroar många men det finns hjälp att få Sid 4-5 ÄLDREOMSORG. Framtidens SALUTOGENT FÖRHÅLLNINGSSÄTT Framtidens ÄLDREOMSORG SALUTOGENT FÖRHÅLLNINGSSÄTT Vad innebär det i praktiken? ETT GEMENSAMT FLÖDE GYNNAR ALLA Om samverkan mellan kommun och landsting LÄRANDE ORGANISATION Därför gynnas vård och omsorg

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 HELA DENNA BILAGA ÄR EN FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 LÄS MER PÅ SID 6 ÖVNING GER LÄS MER PÅ SID 4-5 LÄROMEDEL I ENTREPRENÖRSKAP NU ÄVEN FÖR GRUNDSKOLAN

Läs mer

Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län

Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län Affärsutveckling ger tillväxt exempel från 21 län Fler broschyrer kan beställas från tillvaxtverket.se/publikationer Har du frågor om denna publikation, kontakta: Gunilla Thorstensson Telefon växel, 08-681

Läs mer