Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest!"

Transkript

1 Vad är ditt äventyr? Hitta rätt med InWest! 7 mars 2013 Möt arbetsgivare - de vill möta dig! Föreläsningar med Ola Skinnarmo Crazy Pictures

2 Arrangör Medarrangörer Studentkåren vid Högskolan Väst Grafisk profil och layout Daniel Karlsson Tobias Bergstedt Ansvarig utgivare Hanna Ludvigsson, Ordförande SHV Studentkåren vid Högskolan Väst Erik Hamrin, Projektledare för InWest 2013 Webbplats Tack till Högskolan Väst, Drivhuset vid Högskolan Väst, Styrgruppen för InWest 2013: Anna Hallberg, Mattias Johansson, Karolin Olsson, Marcus Pallvid, Lisa Almhage. Vaktmästeriet, Restaurang Västan, medarbetare, funktionärer och utställare. Butlers, Stadium Överby, Personalen på DeCore och många fler!

3 Välkommen till InWest 2013! En gång om året arrangerar SHV, Studentkåren vid Högskolan Väst, arbetsmarknadsdagen InWest. Denna dag tillägnas studenter och näringsliv som vill ta ett steg mot att knyta kontakt för framtiden. Både studenter och utställare ges möjlighet att ställa frågor och visa upp sig själv, oavsett om man är ute efter jobb, praktikplats eller framtida samarbeten för exempelvis ex-jobb. I år har vi valt att satsa på en bred och kvalitativ mässa där såväl utställare och besökare skall få en underhållande och inspirerande upplevelse. Då varje möte mellan studenter och utställare är ett potentiellt äventyr har vi i år valt att fråga oss Vad är ditt äventyr?. Så ta chansen, redan idag börjar ditt äventyr! Nedan kan du hitta några av de hålltider som gäller under dagen. Mer information hittar du på vår webbplats (www.inwestdagen.se), uppsatta affischer, vår infodisk och på displayerna på högskolan Mässan öppnar Vi hälsar utställare och besökare välkomna! Heldag Intressanta möten och tävlingar I SHV:s mingelhörna hittar du under dagen intressanta personer att mingla med Föreläsning med Crazy Pictures Albertsalen. Läs mer på sidan 6! Föreläsning med Ola Skinnarmo Albertsalen. Läs mer på sidan 7! Utdelning av Årets Co-opföretag Restaurang Västan Mässan stänger Mässan stänger och vi tackar för oss! Mingel, middag & pubkväll - sent Mingel och middag med studenter, utställare och övriga mässdeltagare i SHVs lokaler.

4 2

5 Projektgruppen Först och främst, vilket bra val du har gjort! Du har startat resan och är på väg att hitta ditt äventyr. Låt oss hjälpa dig att navigera lite den första biten på SHV:s arbetsmarknadsdag InWest för att just du ska få möjlighet att komma ett steg närmare arbetsmarknaden. Här kommer det finnas många företag och organisationer som är intresserade av att veta vem du är, och du har möjlighet att kunna knyta kontakt för framtiden till de som intresserar dig mest. Vi i projektgruppen är precis som du, studenter, och vi vill hjälpa till att skapa fördelar för oss alla som studenter. Utställarna finns här denna dag för att de verkligen vill träffa oss, så känn dig peppad och ladda dig för många spännande möten! Sofie (Mount Blanc) Tobias (Nordpolen) Erik (Mount Everest) Daniel (Ullared) Sofia (Mount Everest) Sanna (Antarktis) Minna (Svalbard)

6 Rektor på Högskolan Väst Kerstin Norén Det är med glädje jag ser fram emot studenternas arbetsmarknadsdag vid Högskolan Väst. InWest heter den, en bra dubbeltydighet tycker jag: studenterna och samhället har investerat i högre utbildning, och nu står arbetsmarknaden öppen för att investera i att anställa studenter. I den strukturomvandling som sker på arbetsmarknaden idag är studenter mer efterfrågade än andra grupper, och Högskolan Väst arbetar genom sitt nationella uppdrag att utveckla arbetsintegrerat lärande mycket tydligt med att ge sina studenter god kontakt med en kvalificerad arbetsmarknad. I framtiden räknar vi med att behovet av det livslånga lärandet periodvis kommer att föra våra studenter hit igen för kortare perioder, och då kan kunskapsutbytet mellan världen utanför högskolan och den kunskap som utvecklas innanför väggarna fortsätta. Lycka till med de ömsesidiga kontakterna den 7 mars! Och kom ihåg att Högskolan Väst ligger i den absoluta toppen bland lärosäten i Sverige när det gäller studenternas etableringsgrad på arbetsmarknaden, och det vill vi fortsätta att göra; det ser vi som en viktig del av vårt uppdrag.

7 Ordförande & Vice ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst Hanna Ludvigsson & Kristoffer Andersson För femte året i rad står SHV, Studentkåren vi Högskolan Väst, som arrangör för InWest, arbetsmarknadsdagen vid Högskolan Väst. Det är ett av våra större projekt som vi hoppas kunna bibehålla och utveckla för att göra din tid som student än mer händelserik och givande. Vi vill genom denna dag ge dig möjlighet att redan under pågående studier skapa ett kontaktnät med möjliga framtida arbetsgivare och/eller samarbetspartners. InWest är en otrolig möjlighet för både studenter och företag att mötas. Studenterna får se vad arbetsmarknaden erbjuder samt hur den ser ut just nu. Företagen får chansen att rekrytera samt lära av studenterna. Du har nu ett ypperligt tillfälle att ställa frågorna du vill ha svar på, med andra ord en kort väg till din framtida arbetsgivare och medarbetare. Så ta chansen, mingla runt ordentligt, visa vad du kan erbjuda, plocka på dig visitkort, gör ditt namn känt och tveka inte att dela ut ditt cv. Vi ses i montervimlet! Hitta oss i monter 35

8 6 Presenteras i samarbete med: Studentkåren vid Högskolan Väst Crazy Pictures är ett filmkollektiv från Norrköping. Med ett hjärta för berättande producerar de spelfilm, dokumentärfilm och reklamfilm. De har lärt sig allt på egen hand, från starten efter gymnasiet till att idag driva ett etablerat produktionsbolag. Albin Pettersson från Crazy Pictures kommer för att berätta om deras liv som filmskapare och hur de producerar film som kollektiv. Från sin virriga start till att idag leva på att skapa film. Det här är en inspirationsföreläsning om att skapa film tillsammans och att våga satsa på sina drömmar. Välkommen till Albertsalen kl 11.00!

9 7 Välkommen till Albertsalen kl 13.00! Ola Skinnarmo...är äventyrare och en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Med insikt och humor berättar han om sina expeditioner och drar sylvassa paralleller från sina äventyr till din verklighet. Tankar du direkt kan omsätta i din vardag. Ola Skinnarmo pratar bl.a. om att förena flera viljor för att nå gemensamma mål, om vikten av att sätta delmål för att nå ända fram, om att leva i nuet för att kunna möta framtiden, samt om att leva i harmoni med sig själv och sin omgivning trots tuffa omständigheter. Jag vill att mina föredrag skall öppna upp ögonen och fungera som en vitamininjektion för alla som lyssnar, säger Ola Skinnarmo. Med positiv energi och tempo föreläser han och visar bilder från sina äventyr. Ola väver samman sina olika expeditioner och inspirerar alla att skapa sitt eget äventyr.

10 8 Ideella hörnan Miljöbron ger dig som student möjlighet att skapa kontakter med näringslivet redan under din studie-tid då vi förmedlar kortare uppdrag samt kandidat- och masteruppsatser som utförs på företag och organis-ationer. Som gemensam nämnare finns miljö och hållbar utveckling. Genom Miljöbron kan du skaffa arb-etslivserfarenhet och hållbara kont-akter med framtida arbetsgivare. Dessutom bidrar du till en bättre miljö och en mer hållbar utveckling! Vill du få ett försprång i arbetslivet och komma ett steg närmare ditt drömjobb? Gå in på vår webbplats och läs mer om aktuella uppdrag och examensarbeten, eller besök oss i vår monter så berättar vi mer. Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barns rättigheter ska respekteras. Vi använder oss av fyra arbets metoder: Vi lyssnar på vad barnen själva säger samt håller oss uppdaterade om andras forskning och praktiska erfarenheter. Vi förmedlar egna och andras kunskaper för att stärka förmågan hos viktiga aktörer att tillämpa och främja Barnkonventionen. Vi arbetar direkt med barn och ungdomar för att ge stöd men även för att få mer kunskap, bättre idéer och nya metoder. Vi påverkar makthavare att se till barnets bästa med den kunskap som vi har skaffat oss genom direkta insatser för barn eller faktainsamling. i Amnesty International är en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier och religioner. Amnesty s arbete handlar om att långsiktigt förbättra människors villkor och samtidigt hjälpa dem som drabbas här och nu. I Trollhättan har vi startat en lokalgrupp, där vi arbetar för att sprida Amnesty s budskap och samla in pengar till deras internationella arbete.

11 Utställare 9 Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund, ett av de största inom Saco och ett av de få förbund vars medlemsantal stadigt ökar. Vi vänder oss till dig som planerar att ta examen inom ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, personalvetenskap eller socialt arbete. Vår ständiga strävan är att just din akademiska utbildning skall synas i ditt lönebesked, samt i dina kommande arbetsuppgifter. Välkomna till vår monter under Inwest! Vilka medlemsgrupper organiserar ni? Vad kan ni erbjuda era medlemmar? Varför ska jag vara med i facket som student? Arvid Vikman

12 10 I vår organisation utför vi Sveriges viktigaste jobb! Vi har yrken inom sjuk-/äldrevård, skola, barnomsorg, administration och teknik fördelat på cirka 750 anställda. Dessutom har vi listat tio bra anledningar att bo här: 1. Låga boendekostnader 2. Avspänd livsstil 3. Aktivt & brett föreningsliv 4. Vykortsvackert 5. Inga bilköer 6. Kvalificerade jobb 7. Personligt 8. Närhet till det mesta 9. Hantverk- & kulturrikt sjöar Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Vilka karriärsmöjligheter finns det hos er? Varför ska jag välja att jobba hos er? Kompetens Engagemang Färgrikedom Sofia Magnusson bengtsfors.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb 29

13 11 Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation som är exklusiv för civilekonomer och ekonomer. Förbundet har ca medlemmar varav ca är studenter. Civilekonomerna arbetar med frågor som rör medlemmarnas arbetsvillkor, utbildning och yrkesutövning. Civilekonomerna erbjuder dig som studerar ekonomi två olika medlemskap, ett kostnadsfritt och ett som kostar 100 kr/år. Rekommenderad ingångslön för civilekonomer? Vem får kalla sig civilekonom? Anna Pohjanen civilekonomerna.se 1

14 12 Componenta Främmestad AB bearbetar, ytbehandlar och monterar gjutna chassidetaljer, till bland annat lastbilsindustrin. Vi har ett logistikcenter i Gräfsnäs. Dessutom har vi ett ingenjörscenter och säljare placerade i Främmestad. Vilka yrkesgrupper jobbar hos er? Var ligger Främmestad? Vilka är era kunder? Mariette Troije componenta.com Flexiblitet Teknisk förståelse Goda engelskakunskaper 16

15 13 Condesign Engineering AB levererar tekniska konsulttjänster till verkstadsindustrin och fordonsindustrin. Projekten bedrivs såväl i egen regi i våra egna lokaler som ute på plats hos våra kunder. Våra projektteam håller hög kompetens där tekniker med lång industrierfarenhet arbetar tillsammans med yngre som besitter den senaste tekniken från högskolorna. Vi arbetar med produktutveckling inom el, elektronik, mekanik och mjukvara. Hur blev ni Top 10 i undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare? Varför kallas ni för det trevliga konsultbolaget? Engagerad Initiativtagande Positiv Gunilla Bryngelsson condesign.se Konsultuppdrag 15

16 14 COWI I samhällets tjänst. Som ett av Sveriges ledande teknikkonsultbolag har COWI spelat en aktiv roll i samhällsutvecklingen i mer än 65 år. Vår uppgift har varit och är att tillhandahålla kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö samt byggnad och fastighet. COWI AB ingår i COWIkoncernen som med ca 6500 medarbetare tillhandahåller tjänster över hela världen inom ingenjörsteknik baserat på miljö- och samhällsbyggnadsmässig hänsyn. Vi driver förstudier, planering, konstruktion och genomförande av projekt världen över. I Sverige finns COWI representerat med ca 900 medarbetare på 14 orter med inriktning mot miljö, byggnad och fastighet, infrastruktur, industri samt process och energi. Vilka typer av projekt jobbar ni med? Vilka förmåner har vi? Hur ser vår rekryterinsplan ut? Christa Rengmyr Professionalism Långsiktighet Integritet Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 11

17 15 Drivhuset är en plattform för dig som vill utveckla entreprenöriellt driv. Genom personlig evolution och affärsutveckling vill vi få fler att skapa nytt av sina idéer. Drivhuset arbetar högskolenära över hela landet. Resultatet är livskraftiga företag som är redo för framtiden. Läs mer på besök oss på mässan eller vid våra kontor på andra våningen i B-huset (precis ovanför centralcaféet). Vilken hjälp kan jag få av er för att starta, utveckla och driva eget? Vad är det för entreprenörer ni har hjälpt? Engagemang Kreativitet Lyssnande Marcus Pallvid drivhuset.se Personlig evolution & affärsutveckling Vägledning Utbildning Kontorsmiljö 9

18 16 Det som kännetecknar Ernst & Young är vår globala organisation, vår företagskultur och vårt engagemang för entreprenörer. Våra medarbetare finns i 140 länder. Våra kunder är både små företag och stora, globala företag med verksamhet i ett stort antal länder. Hos oss får du ett brett nätverk, nya erfarenheter och många utvecklingsmöjligheter. Viktiga fundament i vår företagskultur är utveckling och engagemang. Vad innebär det att arbeta hos er? Vad finns det för karriärmöjligheter? Hur förbereder jag mig bäst för ett jobb hos er? Initiativtagande och Ansvarskännande Engagemang Teamarbete Anna de Blanche Utland 6

19 17 DET GODA LIVET är visionen för Falköpings kommun. Vi ska vara en attraktiv kommun för människor som vill ha livskvalitet och goda möjligheter att förena arbete och studier med familj, vänner och fritidsaktiviteter. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande kommun som fokuserar på ett gott arbetsklimat, minskad sjukfrånvaro och ökad jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter tydligt en utveckling av både verksamheten och medarbetarna. Arbetsklimatet ska präglas av arbetsglädje, dialog och delaktighet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur är det att arbeta i en kommun? Vilka utvecklingsmöjligheter finns det? Initiativtagande Arbetsglädje Delaktighet Personalavdelningen falkoping.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 36

20 18 GKN är ett industriföretag med fyra divisioner: Driveline, Powder Metallurgy, Land Systems och Aerospace. Vi är ca 45,000 anställda och finns i mer än 30 länder. GKN Aerospace Engine Systems utvecklar och tillverkar komponenter till flygplan, gasturbiner och rymdraketer i samarbete med de ledande motorproducenterna I världen. Våra komponenter finns I mer än 90% av alla större flygplan. Vårt huvudkontor finns i Trollhättan och vi är ca 2500 anställda. Vad kan man jobba med hos Er? Är det skillnad nu när ni inte är Volvo Aero längre? Hur jobbar ni med friskvård? Framåtanda Nyfikenhet Drivkraft Kristina Bengtsson gknaerospace.com Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 12

21 19 Framtidens energiföretag - som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster, förnyelsebar energi och data- och telekommunikation. Visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle genomsyrar hela Göteborg Energis verksamhet. Att hushålla med resurser och skapa ett uthålligt energisystem i regionen är viktiga grundstenar för vår verksamhet. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Samarbetsförmåga Initiativförmåga Problemlösningsförmåga Helena Frilén goteborgenergi.se Exjobb Sommarjobb 14

22 20 Handelsbanken har allt sedan starten 1871 bedrivits som en universalbank. Vi arbetar i en decentraliserad organisation där vår flexibilitet ger oss möjlighet att snabbt möte marknadens förändringar och våra kunders förväntningar och önskemål. Vad är unikt med Handelsbanken? Börjar alla jobba på kontor? Måste jag gilla att räkna pengar? Ansvarsfull våga fatta beslut Lyhörd - kundfokus Förändringsbenägen - se affärsmöjligheter Martin Drebin handelsbanken.se Sommarjobb Utland 3

23 21 Högskolan Väst är ledande i landet på arbetslivsnära högskoleutbildning, vi har utvecklat detta i drygt 20 år. Vi kallar vår utbildningsmodell arbetsintegrerat lärande - AIL. Vi utvecklar och genomför våra utbildningar i samarbete med företag och offentlig verksamhet. Och vi vet att våra studenter etablerar sig snabbt på arbetsmarknaden. Just nu har drygt studenter valt ett smartare sätt att studera - våra studenter går till jobbet. Vilka möjligheter finns det att läsa vidare efter min grundutbildning? Hur blir man doktorand? Hur blir man forskare? Jonas Tosteby Nyfiken Smart Läshungrig 25

24 22 i3tex är ett ungt, oberoende och privatägt teknikkonsultföretag. Vår vision är att utveckla framtidens produkter för en bättre värld och förtjäna att vara kundernas förstahandsval när de väljer teknisk expertis. Vi har en bred och djup kunskap via flera uppdrag för den svenska fordonsindustrin, men driver även utvecklingsprojekt för kunder inom telekom, energi och medicinteknik. Vill ni veta mer? Besök vår webbplats Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Vilka uppdrag kan vara aktuella för mig? Hur är det att jobba på i3tex? Initiativtagande Samarbetsförmåga Kommunikation Lena Bengtsson Konsultuppdrag 24

25 Göteborgsregionen, GR, med 13 medlemskommuner i Västsverige utgör en sammanhållen arbetsmarknadsregion.du kan arbetspendla inom cirka en timma mellan bostad och arbete, oavsett i vilken kommun du bor eller arbetar. En fördel om man vill byta jobb till en annan kommun. Göteborgsregionen behöver kvalificerade medarbetare inom alla kommunala verksamhetsområden. Vi är positiva till att ta emot er som vill göra ert examensarbete och praktiksera/sommararbeta hos oss. Vi som representerar GR idag är Kungälvs kommun. Kungälv är en mycket expansiv kommun har som målsättning att år 2020 växa till invånare jämfört med idag.. Vad är skillnaden mellan att jobba på en kommun jämfört med en annan arbetsplats? Medborgarfokus Helhetssyn Lärande Marie Karlsson Rekrytering Exjobb Praktikplats Sommarjobb 30

26 24 Vi på Lantmäteriet driver utvecklingen av modern geografisk information och gör den lättillgänglig. Vi kartlägger Sverige på olika vis, vi deltar när ny bebyggelse eller stora väg- och järnvägsbyggen planeras och vi hjälper till att förverkliga drömmar om boende. Vi är omkring 2100 medarbetare som alla på olika sätt verkar för att bygga samhället. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Rekryteringsläget just nu? Hur många kontor i landet finns vi på? Service Öppenhet Handlingskraft Natasja Kamenjasevic lm.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag Utland 10

27 Jobba inomhus med världen därute. Lantmätare Jurister GIS-ingenjörer Kartingenjörer Ekonomer Informatörer Marknadsförare Systemutvecklare Mätningsingenjörer

28 26 Länsförsäkringar Älvsborg är ett lokalt bolag som startade 1841 och vi ägs av våra kunder. Under de senaste fem åren har 230 Mkr lämnats i återbäring till kunderna. Vi är marknadsledande på privat- lantbruks- och företagsförsäkring. Med Sveriges mest nöjda bankkunder (enligt SKI) flyttar vi hela tiden fram våra positioner inom bank. Länsförsäkringar är det fjärde största livförsäkringsbolaget i Sverige. Under 2008 utvecklade vi vårt trygghetskoncept genom att starta en larmcentral. Dessutom har vi Sveriges snabbast växande mäklarkedja. Vad innebär det att LF är ett rikstäckande företag? Kan jag söka jobb över hela Sverige? Vilka olika yrkesroller finns på LF? Trygghet Engagemang Att bygga relationer Kerstin Sandin lansforsakringar.se 2

29 27 MATIX - Management av Tillväxtföretag är en 1-årig kurs på avancerad nivå på Handelshögskolan i Göteborg. Studenter med en examen i företagsekonomi är välkomna att söka till kursen som är unik i sitt slag. På MATIX varvas teori med praktik och alla 30 studenter får tillämpa sina kunskaper direkt i ett tillväxtbolag parallellt med studierna på skolan. Välkommen att söka senast 15:e april Vad är unikt med MATIX? Vad innebär praktiken? Vad kan man jobba med efter sin examen från MATIX? Nyfikenhet Våga utmana sig själv Samarbetsvilja Jennifer Pommer Adler Trainee Exjobb Praktikplats 38

30 28 Procera Networks delivers Intelligent Policy Enforcement (IPE) solutions for network operators, that leverage industry-leading Deep Packet In- spection (DPI) technology. Procera s PacketLogic solutions are also used to deliver high performance, scalable Application Delivery Networking deployments for network operators. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför arbeta hos er? Vad värdesätter ni som arbetsgivare? Självständighet Driv Personalen Sandra Dahlgren proceranetworks.com Trainee Exjobb Praktikplats Konsultuppdrag 23

31 29 Inom ramen för vårt ledande varumärke Cerbo erbjuder vi kompletta serier av såväl burkar som lock. Vi utvecklar och tillverkar även skräddarsydda produkter,anpassade till enskilda kunders behov.såväl användarvänlighet som säkerhet är grundläggande värder för oss i vårt utvecklingsarbete. Liksom att alltid uppfylla kundens behov och förväntningar genom hela processen, ända fram till leverans och kundservice. Hur ser er verksamhet ut? Vad är er styrka? Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er? Ansvarstagande Flexibilitet Nytänkande Ann Heideman Exjobb Sommarjobb 18

32 30 NU-sjukvården är en sjukhusgrupp inom Västra Götalandsregionen. Den består av fem sjukhus: de båda större sjukhusen Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) och Uddevalla sjukhus, samt lokalsjukhusen Lysekil och Strömstad i Bohuslän och Bäckefors i Dalsland. Cirka medarbetare erbjuder specialiserad vård och närsjukvård till ca invånare i Fyrbodalområdet. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Hur ser ert kompetensbehov ut framöver? Vill ni ha sjuksköterskor i sommar? Strukturerad Kommunikativ Intiativtagande Ewa Litsen-Karlsson vgregion.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 22

33 NU i framtiden NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och ger specialistsjukvård till invånare. Tillsammans är vi ca medarbetare som arbetar på ett femtiotal utbudspunkter. De två största enheterna är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. En vanlig dag i NU-sjukvården: Föds 9 barn Tas 200 patienter emot på våra akutmottagningar Görs 650 läkarbesök Görs analyser i våra laboratorier Just nu är vi särskilt intresserade av dig som är sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Välkommen till en spännande framtid i NU-sjukvården! Kontakta rekryteringsenheten om du vill veta mer. Du når oss via växeln på tfn

34 32 Orkla är en av Nordens ledande utvecklare, tillverkare och leverantör av egna starka varumärken. Koncernen omsätter 61 miljarder kronor (2011) och antalet anställda är med verksamhet i över 40 länder. Orklas strategiska fokus ligger på tillväxt och utveckling inom märkesvaror. I den svenska delen av verksamheten ingår företag som Procordia, OLW, Göteborgs Kex, Abba Seafood, Axellus, Pierre Robert Group och Kåkå. Vad finns det för möjligheter för mig? Kan jag få träffa er förutsättningslöst? Analytisk förmåga Driv Nyfikenhet Elin Jerklind orklabrands.se Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 5

35 Logo 4-farger CMYK i Illustrator CYAN MAGENTA GUL SVART 100% Svart PANTONE 485 C Looking for a challenging job? Category Manager Trade Marketing Manager Brand Manager Purchaser Key Account Manager Project Leader Controller Human Resource Logistics Engineering R&D Developing People creating value

36 34 Parker Sweden has the resources of a large company, but doesn t lose touch with the local community. Engineer your success with a company who is the leader in motion and control technologies by joing our global workforce of employed! Working with Parker is more than just a job. As a manufacturer and designer of challenges, we depend on the drive, innovation, and diversity of our people. Engineer your future by exploring our website! Lena André Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Utland 19

37 35 Ett gott liv - hela livet Solhagagruppen arbetar med att erbjuda skräddarsydda lösningar inom LSS, SoL och skola med fokus på mänskliga rättigheter för individer med funktionsnedsättning inom neuropsykiatri mm. All verksamhet har sin utgångspunkt i individens unika behov och önskemål. I företaget verkar cirka 1100 anställda för att bidra till att realisera företagets vision: Ett gott liv - hela livet. Solhaga By, en del av Solhagagruppen, erbjuder barn och ungdomsboende, vuxenboende, daglig verksamhet samt grund och gymnasiesärskola för personer med neuropsykiatrisk och annan funktionedsättning. Verksamheten drivs med TEACCH och andra evidensbaserade metoder som utgångspunkt. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Kan jag välja vilken del av verksamheten jag vill jobba i? Vad krävs för att få anställning hos er? Värme och omtänksamhet Genuint intresse för våra brukare Trygg och stabil Ann Carlander solhagagruppen.se Exjobb Praktikplats Sommarjobb 27

38 36 Swedbanks syfte är Att främja en sund och hållbar ekonomi för de många. Lönsamhet och medmänsklighet går hand i hand i Swedbank. Genom att sträva efter nära kundrelationer kan vi hjälpa en majoritet av privatpersoner och företag på alla våra marknader att nå en sund och hållbar ekonomi. Vi finns på mässan för att bevaka vår position som branschens mest attraktiva arbetsgivare bland ekonomistudenter. Vilken utbildning bör jag ha för att arbeta hos er? Vilka åtgärder finns i Swedbank för att tillgodose yngre medarbetares behov? Vad är medarbetarnas huvudsakliga arbetsuppgifter hos er? Öppenhet Enkelhet Omtänksamhet Anna-Carin Wikingsson swedbank.se Exjobb Sommarjobb Utland 4

39 37 Studentkåren vid Högskolan Väst shv.hv.se Studentkåren vid Högskolan Väst, SHV, är den studentkår som företräder och drivs av studenter vid Högskolan Väst. Organisationens syfte är att företräda och ge studenter möjligheten att få ut något mer av sin studietid. Som medlem i SVH kan du engagera dig i ett utskott eller något av våra projekt och därmed samla på sig erfarenheter. Merparten av våra aktiviteter görs i samband med näringslivet, ditt engagemang blir därför en naturlig länk till arbetslivet. Vilken verksamhet har ni? Vad kan jag få ut av att engagera mig? Vad kan jag få ut av ett medlemskap? Engagemang Ansvarstagande Samarbete Hanna Ludvigsson Medlemskap Erfarenhet Kontakter Exjobb / Uppsats 35

40 38 Trollhättans Stad är en av de största arbetsgivarna i Fyrbodal. Ca anställda med över 360 olika yrkeskategorier. Alla som arbetar inom Trollhättans Stad har ett gemensamt uppdrag att ge Trollhätteborna service av högsta kvalitet. Det handlar om att skapa förutsättningar för livskvalitet. En skola som ger lust till lärande. En värdig ålderdom. Ett rikt utbud av kultur och fritid. Bara för att nämna några områden. Britt-Inger Johansson trollhattan.se Exjobb Praktik Sommarjobb 32

41 39 Originating from a Swedish ABB company in the middle 80 s, Unipower has developed a competitive edge within the field of PQ, Power Quality. Product lines reach from traditional portable PQ analyzers to fully integrated and automated Power Quality Management systems for continuous supervision of the energy supply according to national and international norms and regulations. We are located in Alingsås and are actively seeking for new engineers. I vilka länder jobbar ni och får man chans att åka dit? Vad är Elkvalité? Vad är PQSecure? Initiativtagande Reseintresse Humor Erik Wretlind Exjobb Konsultuppdrag Utland 20

42 40 Uddevalla är hjärtat i Bohuslän. Den pulserande staden vid havet. Vi befinner oss i en expansiv period, Uddevalla växer. Som kommun arrangerar vi flera spännande evenemang men ser också till att den sköna vardagen fungerar. Med ledorden liv, lust och läge skapar vi en livskvalitet för våra medarbetare. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Flexibla arbetstider, individuell lönesättning, friskvård och sjukvårdsförsäkring samt kompetensutveckling är några exempel på vad vi erbjuder. Vilka yrkesgrupper arbetar hos er? Varför är det så många fördelar med att arbeta i Uddevalla kommun? Vad har Uddevalla kommun för framtida kompetensbehov? Öppenhet Respekt Proffessionalitet Åsa Eriksson Trainee Exjobb Praktikplats Sommarjobb Konsultuppdrag 34

43 Med cirka 300 olika yrken och 4500 anställda är Uddevalla kommun en arbetsplats med stor bredd och valfrihet. Välkommen du också!

Kraftladda inför drömjobbet.

Kraftladda inför drömjobbet. Kraftladda inför drömjobbet. Unionen Direkt 0770-870 870 Vi svarar på alla dina frågor om arbetslivet mån-fre 08.15-17.00 bli medlem 0771-743 743 Inkomstförsäkring 0771-27 28 00 Unionens A-KASSA 0770-77

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer

1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare

1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare 1100 högskolestudenters syn på statliga myndigheter som arbetsgivare Ekonomi, IT, juridik, samhällsvetenskap samt teknik Hösten 2008 Vad är viktigast vid valet av din framtida arbetsplats? Stimulerande

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Human Resources riktning vision 2020

Human Resources riktning vision 2020 Human Resources riktning vision 2020 Riktlinje för Halmstads kommuns personalpolitik 2010-2014 Vi har en vision! Halmstads kommuns medarbetare har till uppgift att utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad

Läs mer

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~

STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ STRATEGISK PLAN ~ 2015 2018 ~ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR GOD LIVSKVALITET Vår främsta uppgift är att skapa förutsättningar för god livskvalitet. Detta gör vi genom att bygga välfärden på en solidarisk och jämlik

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle

Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomer utvecklar företag och samhälle FULLMÄKTIGE 2011 2(5) Antaget av fullmäktige Civilekonomer utvecklar företag och samhälle Civilekonomers specifika

Läs mer

Arbetsgivarpolitiskt

Arbetsgivarpolitiskt Arbetsgivarpolitiskt Innehåll Medarbetarskap... 7 Ledarskap... 9 Arbetsmiljö...11 Hälsa...13 Jämställdhet...15 Kompetensförsörjning...17 Lönepolitik...19 Mångfald...21 Arbetsgivarpolitiskt program Ljungby

Läs mer

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER

MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord...3 Varumärket Miun...4 Att vara ett varumärke...6 Att hålla intressanta presentationer...8 Att locka till samtal...10 Intervju:

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

HÖGSKOLESTUDENTER OM STATEN SOM ATTRAKTIV ARBETSGIVARE

HÖGSKOLESTUDENTER OM STATEN SOM ATTRAKTIV ARBETSGIVARE HÖGSKOLESTUDENTER OM STATEN SOM ATTRAKTIV ARBETSGIVARE Om undersökningen Onlineundersökning i Universums regi mellan 13 maj och 4 juni 2014. Cirka 1100 svarande. Utgångspunkt är motsvarande undersökning

Läs mer

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Innehåll Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun sid 3 Befolkningsprognos för äldre i Alingsås kommun sid 4 Att bo tryggt sid 5 Stöd för ett gott åldrande sid

Läs mer

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv BAKGRUND Karriärtorget har utvecklats med stöd av Samhällskontraktet, ett samverkansprojekt mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun

Läs mer

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna!

Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! Vässa ditt CV inför Högvarv och ha bra frågor till arbetsgivarna! CV Namn Adress Tfn bostad: Mobil: E-Mail: XXXXXXXX@com KARRIÄRMÅL Kort presentation som visar din AMBITION.VAD du VILL göra och VAD du

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik

2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik 2015 Saco studentråd Så kan studenter bidra till regional kompetens- försörjningunderrubrik Saco studentråds tiopunktsprogram Så kan studenter bidra till regional kompetensförsörjning Saco studentråds

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen Efter examen En uppföljning av 2010 års examensstudenter Företagsekonomiska institutionen Utbildning som ger arbete Företagsekonomiska institutionen erbjuder utbildningar för framtidens kvalificerade ekonomer

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

DOKUMENTNAMN GILTIGHETSPERIOD DOKUMENTTYP BESLUTAT/ANTAGET DOKUMENTÄGARE VERSION DOKUMENTANSVARIG REVIDERAT

DOKUMENTNAMN GILTIGHETSPERIOD DOKUMENTTYP BESLUTAT/ANTAGET DOKUMENTÄGARE VERSION DOKUMENTANSVARIG REVIDERAT Personalpolicy DOKUMENTNAMN Personalpolicy GILTIGHETSPERIOD Fr.o.m. 2014-06-16 DOKUMENTTYP Policy BESLUTAT/ANTAGET KF 2014-06-16 16 DOKUMENTÄGARE Pajala kommun VERSION 1.0 DOKUMENTANSVARIG Personal- och

Läs mer

Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad!

Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad! Trygghet och ekonomi när du säljer din bostad! Vi samarbetar. HSB Göteborg och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal som du kan dra nytta av när du ska byta hem.

Läs mer

Lednings- och styrdokument PERSONAL. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument PERSONAL. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument PERSONAL Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 8 Nya möjligheter av egen kraft... 2 Förväntningar... 2 Förväntningar på Dig som chef

Läs mer

Unionens handlingsprogram 2012 2015

Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Unionens handlingsprogram 2012 2015 Vår vision Vår vision är Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Vad talanger vill ha 21/09/2011. Saana Azzam feoy10@hhs.se

Vad talanger vill ha 21/09/2011. Saana Azzam feoy10@hhs.se Vad talanger vill ha 21/09/2011 Saana Azzam feoy10@hhs.se Gen X Intern Associat e Analyst Senior Analyst Partner Senior Partner CEO 1 Year 3 years 4-5 years 4-5 years 4-5 Years - - $ $$ $$$ $$$$ $$$$$

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik 1 Personalpolitisk handlingsplan attraktiv arbetsgivare Ronneby kommun står för stora utmaningar i framtiden. Omvärlden förändras, våra förutsättningar påverkas av många

Läs mer

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern Vårt olika, gemensamma uppdrag Den här policyn beskriver samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare. Detta samspel måste fungera för att vi ska nå våra mål och

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal: Tanken med det här samarbetsavtalet är att vi tillsammans kan nå bättre resultat för våra medlemmar

Läs mer

Introduktion. Linda Puhls

Introduktion. Linda Puhls Introduktion Även om ord som examen kan kännas avlägsna kommer vi - förr eller senare - att möte arbetsmarknaden och verkligheten utan för Malmö högskolas trygga korridorer. Genom VISION08 kan vi inspireras

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt västra hamnen, malmö NCC är ett av de ledande nordiska byggoch fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 49 Mdr SEK och 17 000 anställda. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Personalpolitisk plattform. för Landstinget i Värmland

Personalpolitisk plattform. för Landstinget i Värmland Personalpolitisk plattform för Landstinget i Värmland Den personalpolitiska plattformen ger stöd och vägledning för medarbetare, chefer och ledare i arbetet med att förverkliga den politiska visionen:

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Personalpolitiskt program 2009

Personalpolitiskt program 2009 Personalpolitiskt program 2009 Antaget av kommunfullmäktige 2009-02-25 8 2 PERSONALPOLITISKT PROGRAM I VÅRGÅRDA KOMMUN Vårgårda kommuns personalpolitiska program är ett övergripande idé- och styrdokument

Läs mer

17 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet

17 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet 2010 17 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet Välkommen till Juroday! Äntligen är det åter igen dags för affärsjuristernas egen arbetsmarknadsdag på Linköpings universitet - Juroday. Här kan du

Läs mer

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum

Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till Åtvidabergs 600-års jubileum MOTTAGARE Linköpings Universitet Utbildningen inom gestaltning och utställningsproduktion inom samtida konstnärliga fält. ADRESS Johanna Johnsson Bakgrundsinformation Utställningslokaler i samband till

Läs mer

Arbetsterapeut ett framtidsyrke

Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke, september 2011 (rev. februari 2013) Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) Utgiven av FSA, Box 760, 131 24 Nacka ISBN: 91-86210-70-X

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Praktikantprogram 2010

Praktikantprogram 2010 Praktikantprogram 2010 Inledning Svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne skapar nu en ny möjlighet för en utvald skara mäklarstudenter. Det är inte en traditionell mäklarpraktik där du går bredvid

Läs mer

vad du behöver veta om fsastud

vad du behöver veta om fsastud vad du behöver veta om fsastud om FSAstud FSAstud är Förbundet Sveriges Arbetsterapeuters (FSA) studentorganisation. FSA driver såväl medlemmarnas fackliga- som yrkesmässiga intressen och arbetar med yrkes-,

Läs mer

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola Utveckla ditt företag samarbeta med en student från Malmö högskola Varför samverkar Malmö högskola? Partnerskap och samarbete är viktigt för Malmö högskola. Genom samverkan med andra aktörer vill vi på

Läs mer

Så utvecklar vi vår kompetens!

Så utvecklar vi vår kompetens! Så utvecklar vi vår kompetens! Färdigheter kunna tillverka kunna hantera verktyg Samordning fysisk kraft psykisk energi Kunskaper veta fakta kunna metoder lära av misstag och framgång social förmåga kontaktnät

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

HÄR går det upp ett ljus!

HÄR går det upp ett ljus! HÄR går det upp ett ljus! Du som vill veta hur saker och ting fungerar och som gillar att skruva isär och plocka ihop prylar, du ska söka in på gymnasiets Elprogram, inriktning Elteknik. Det är grunden

Läs mer

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola

Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola Arbetsmarknadsdagarna för Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola 29-30 januari, 2014 Välkomna till Industriell ekonomi vid LTH En av Sveriges mest framstående och attraktiva utbildningar! Den

Läs mer

UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7

UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7 UTSTÄLL ARE UTSTÄLLARE 2013 ACANDO 4 ACCENTURE 5 ADL 6 EY 7 MANAGEMENT OCH IT-KONSULTBRANSCHEN Acando är ett management- och it-konsultbolag som tillsammans med sina uppdragsgivare förbättrar och effektiviserar

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola Utveckla ditt företag samarbeta med en student från Malmö högskola Foto: Leif Johansson Vad kan Malmö högskola erbjuda ditt företag? Att avsätta resurser för samarbete med högskolan kan vara en viktig

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna?

Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? Arbetsgivarvarumärke vad tycker kandidaterna? En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval och värderingar i yrkeslivet. En undersökning bland dagens talanger om arbetsgivare, karriärval

Läs mer

Värdegrund och policy

Värdegrund och policy Värdegrund och policy för, ATSUB/GBG ATSUB/Göteborg har en värdegrund baserad på demokrati, människors lika värde, mänskliga fri- och rättigheter och öppen diskussion. Jämställdhet mellan kvinnor och män

Läs mer

Personalpolicy. Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö.

Personalpolicy. Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö. Personalpolicy Finströms kommuns arbetsplatser präglas av engagerade och kompetenta medarbetare och ledare samt en god arbetsmiljö. Kommunens vision Finströms kommuns grundläggande uppgift är att ge finströmarna

Läs mer

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden REKRYTERA FRAMTIDA MEDARBETARE REDAN UNDER STUDIETIDEN Studenter behöver relevana extrajobb på schyssta vilkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom

Läs mer

En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för

En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för Regional kompetensdag 2013 Från samverkan till samhandling 18 december, 2013 En bättre matchning mellan utbud och efterfrågan vad krävs? Anna Dyhre för Copyright Comborama Text & Layout 2010 Intresse,

Läs mer

NOLLPUNKTSMÄTNING AVESTA BILDNINGSFÖRVALTNING KOMMENTARER I FRITEXT- GRUNDSKOLAN

NOLLPUNKTSMÄTNING AVESTA BILDNINGSFÖRVALTNING KOMMENTARER I FRITEXT- GRUNDSKOLAN Varför skall man arbeta med entreprenörskap och entreprenöriellt lärande i skolan? Bergsnässkolan Viktigt att alla elever får möjlighet att utveckla sina förmågor för framtiden För att skolan ska, enligt

Läs mer

Strategisk plan 2015-2018

Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan 2015-2018 1 Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan för mandatperioden 2015-2018 Fastställt av: Fullmäktige 2015-06-22 52 Produktion: Kommunledningskontoret Dnr: MK KS 2015/00217 Bilder:

Läs mer

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL Sveriges Farmaceuter 2013 Grafisk form: Erika Jonés Foto: Ola Hedin Tryck: Vitt Grafiska OMVÄRLDEN FÖRÄNDRAS OCH VI MED DEN. Det innebär nya roller, nya uppgifter och nya utmaningar

Läs mer

Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter?

Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter? Boksammanfattning Att leda nästa generation Generation Y, obotliga egoister eller oslipade diamanter? Generation Y kallas de 80- och 90-talister som är på väg in på arbetsmarknaden och som i stor utsträckning

Läs mer

Förverkliga din företagardröm!

Förverkliga din företagardröm! Förverkliga din företagardröm! Dags att gå vidare med din idé! Du får hjälp med att starta eller utveckla ditt företag. Välkommen med din ansökan senast 19 maj. www.kickstart2011.se Västerås Science Park

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Vi kallar det Collaborative Business Experience

Vi kallar det Collaborative Business Experience Att jobba hos oss Vi kallar det Collaborative Business Experience Tänk dig att arbeta i ett företag som är övertygat om att sättet att samarbeta är lika viktigt som resultatet du uppnår. Tänk dig att arbeta

Läs mer

Remiss - Personalpolicy för Huddinge kommun

Remiss - Personalpolicy för Huddinge kommun BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-06-22 GSN-2015/406.199 1 (2) HANDLÄGGARE Tullgren, Elisabet 08-535 360 30 elisabet.tullgren@huddinge.se Grundskolenämnden Remiss

Läs mer

Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi

Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi Carina Martinsson HR-Advisor LKAB Haparanda 2011-06-15 Strategiska områden Minskande befolkningsunderlag Stora rekryteringsbehov Nuläget Populär arbetsgivare

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

Arbetsgivarstrategi. Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061

Arbetsgivarstrategi. Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Arbetsgivarstrategi Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Innehållsförteckning Vad innebär det att vara en bra

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet

Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet Strategi för entreprenörskap inom utbildningsområdet Förord Eget företagande måste bli ett lika naturligt val som anställning. För att nå dit kan utbildningsväsendet fylla en viktig funktion genom att

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D)

ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) ANNA LINDH POSITIV & KOMMUNIKATIV ENTREPRENÖR(D) Hej! Det är jag som är Anna Lindh. Ska vi förändra världen tillsammans? KONTAKTUPPGIFTER ADRESS Anna Lindh Tyghusvägen 10 415 27 Göteborg TELEFON 0704-807

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

När tänkte du på dig själv senast?

När tänkte du på dig själv senast? Bli medlem du också! 8 av 10 läkare är redan med. När tänkte du på dig själv senast? Vi tänker på dig under hela din karriär 1 Vi tänker på dig under hela din karriär Som läkare har du ett viktigt och

Läs mer

Parker visar vägen mot en spännande framtid

Parker visar vägen mot en spännande framtid Parker visar vägen mot en spännande framtid Jobb, traineeprogram & examensarbeten inom Parker aerospace climate control electromechanical filtration fluid & gas handling hydraulics pneumatics process control

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

26 punkter för ett bättre Västra Götaland

26 punkter för ett bättre Västra Götaland 26 punkter för ett bättre Västra Götaland Västra Götalandsregionen Kristdemokraterna vill arbeta för ett Västra Götaland med stark tillväxt där alla känner trygghet. Vår vision för hälso- och sjukvården

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Mål och vision för Krokoms kommun

Mål och vision för Krokoms kommun Mål och vision för Krokoms kommun Juni 2012 VISION Krokoms kommun gör plats för växtkraft! LEDORD Naturlig Här är det enkelt att leva. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag

Läs mer

Lars Andrén. Samhällsnyttan säkrar kompetensen i den statliga sektorn

Lars Andrén. Samhällsnyttan säkrar kompetensen i den statliga sektorn Lars Andrén Samhällsnyttan säkrar kompetensen i den statliga sektorn En liten sektor med kända verksamheter Sveriges minsta arbetsmarknadssektor 250 000 anställda (kommunoch landsting ca 1,1 miljoner,

Läs mer