ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult. Vuxenklubben höll vårmöte s.3. Många är nya på jobbet s."

Transkript

1 14 27 mars 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Vuxenklubben höll vårmöte s.3 Många är nya på jobbet s.6 Familjefestivalens startfält är klart s.11 Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult Vi besökte IKEA varuhuset i Älmhult och fick vara med om en miljövänlig rundtur. Utan guidning från personal valde vi att mötas av informationen som finns för alla IKEAs kunder. Hur utbildar vi våra kunder? Läs mer på s.4

2 14 27 mars Vi träffar... Hej Peo Lavin! Efter 42 år på IKEA går du snart i pension. Hur känns det? -Det blir en rejäl omställning och jag kommer givetvis att sakna mina arbetskamrater, men jag tycker det känns bra. Du började på IKEA när du var 20 år. Vad arbetade du med då? -Jag började på mottagningscentralen, vi sorterade artiklar som kom blandade på pallar från olika leverantörer. Hur var det att börja på IKEA? Det kändes bra redan från min första arbetsdag och jag blev väldigt väl bemött på min första arbetsplats. Vilka roller har du haft sedan dess? -Jag har varit arbetsledare inom alla arbetsområden på vårt lager samt startat upp arbetsområdet Utleveranskontroll. Under 1994 blev jag ansvarig för nya inkommande artiklar, följt av ett sortimentsansvar. Fem år senare sökte jag tjänsten som ansvarig för våra 12 externa lager, den fick jag. Jag har även varit arbetsledare på vårt lager i Torsvik under två år, samt Hus 4 här i Älmhult. Avslutningsvis är jag nu SQkoordinator. Vad gör du som SQ-koordinator? -Jag är kontaktperson för alla våra Nordiska varuhus samt för alla handläggare i Dortmund. Men det är mycket annat som ingår i mitt arbete också. Jag ansvarar till exempel för den årliga inventeringen på DC. Jag håller koll på interna skador samt alla rapporter från varuhusen på våra lastningar och de rapporter vi utför vid lossning i Älmhult. Jag skapar manualer som används i utbildningssyfte och jag hjälper även vår processutvecklare med statistik. Utöver detta besöker jag också ca varuhus/år för att på plats kunna kontrollera våra lastningar. Den 31/3 går du i pension, hur vill du sammanfatta din tid på IKEA? -Jag har varit och är stolt över att ha arbetat på ett företag med så stark utveckling. Och att i min yrkesroll fått möjlighet att skifta mellan olika arbetsuppgifter. Tack Peo för dina 42 år på IKEA, och tack för att du ville dela med dig av dem till Älmhultsbladet och våra läsare! ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 14 27 mars Carl Von Linné blommade på Vuxenklubbens vårmöte TEXT: CECILIA PETERSSON Då mars månad är förbi räknar vi med att våren har tagit sina stapplande steg fram, för att inte på ett bra tag falla bak. Vi lämnar vinter och tacksamt hälsar vi på solen med kisande ögon. Vad passar då bättre än ett vårmöte? Vuxenklubben arrangerade ett med just den titeln och passade på att bjuda in finfrämmat. Under sista veckan i mars hölls Vuxenklubbens vårmöte på Aktivitetshuset i Älmhult. Hela 200 medlemmar kom för att umgås och lyssna till mötets talare. Hälsokompassen samt Slektforskare i Elmhult höll föredrag i ämnen som namnen berör men höjdpunkten lät sig vänta till sist. Inför den fullsatta salen Storan steg en exemplariskt spelande Anton Härder in och gestaltade Carl Von Linné, bördig ifrån det naturvackra Råshult i Småland. Anton kom klädd likt växtrikets Carl brukade vara och håret låg i de rätta rullarna. Då han sedan talade och återlevde 1700-talet njöt publiken av historielektionen. Vuxenklubbens vårmöte bjöd även på landgång och kaffe med goda kanelbullar. Christer Blomqvist berättade även att två resor är planerade för de intresserade i Vuxenklubben, en med styrning till Danmark och en till Polen. Dessa roliga nyheter och de smaskiga tilltuggen var givetvis uppskattade och just för våren väl värd. Visst ska det väl firas att blommorna äntligen får chansen till blomning och övrigt grönt får möjligheten till färg. Vuxenklubbens vårmöte var en succé. På bilden nere till höger tackar Christer Blomqvist Anton Härder aka Carl Von Linné för sitt berättande.

4 14 27 mars På IKEA berättar vi för våra kunder vart kaffet kommer ifrån. Grönt och skönt - och lärorikt på IKEA varuhuset i Älmhult TEXT: CECILIA PETERSSON IKEA är ledande i frågan gällande att arbeta med hållbarhet. Vi vill värna om miljön och hela tiden ha ett långtidsperspektiv i det vi gör. För de många medarbetarnas och för de många människornas skull. Men även för vår planet i sin helhet. Vi besökte IKEA varuhuset i Älmhult och fick vara med om en miljövänlig rundtur. Utan guidning från personal valde vi att mötas av informationen som finns för alla IKEAs kunder. Hur utbildar vi våra kunder? Det blev en väldigt rolig tur då informationen om ett hållbart arbete för miljön och de många människorna var ständigt närvarande. Vilken kraftsamling IKEA! Kika igenom följande bildspel och känn stolthet över kommunkationen, produkterna och det hållbarhetstänk som hjälper vår planet och de många människorna. Bilderna visar enbart en del av den information som delas på IKEA varuhuset i Älmhult. PET-flaskor i platta paket. Slå dig ner i vad som förmodligen är världens mukaste PET-flaskor och avgör själv. Produkter av 100 % PET-flaskor är imponerande! Och måste väl få vem som helst att vilja panta sina flaskor. Win, win!

5 14 27 mars Givetvis känns det bra att veta IKEAs mål med LED. Och vad man som kund vinner på att använda just det. Det finns gott om inspirerande och lärorik kunskap genom hela varuhuset.

6 14 27 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Maria Edvinsson, ny Team Manager, Customized Meetings på IKEA AB Vi är glada att meddela att Maria har tackat ja till jobbet som Team Manager, Customized Meetings på Meeting Services, IKEA AB. Maria kommer att arbeta med projektledning och koordinering av våra större möten parallellt med att leda utvecklingen av affären. Maria började hos oss den 16 mars. Maria har tidigare arbetat flera år med projektledning och koordinering av möten och events på Management Events i Stockholm och nu närmast på Hansen Eventbyrå i Växjö. Marias erfarenhet och härliga personlighet kommer att utveckla vår Meetingaffär ytterligare för att möta morgondagens behov. Välkommen till oss, Maria! Eva Nergård Function Manager Meeting Services IKEA AB Magnus Lindgren ny Facility Manager på DC Älmhult Jag är glad att meddela att Magnus tackat ja till tjänsten som Facility manager på DC Älmhult. Magnus kommer att börja sin nya tjänst den 7 april. Magnus kommer att bidra med personlighet, ledarskap och vilja att lära sig i sin nya roll och utveckla den vidare, för att göra DC Älmhult till en ännu bättre arbetsplats. Hans långa erfarenhet inom IKEA kommer att vara uppskattad på vår resa mot tillväxt. Tack Magnus för ditt fantastiska arbete inom CDOS! Hela CDOS-teamet och jag önskar dig all lycka med din nya, spännande utmaning! Olov Hjalmarsson DC Manager Älmhult IKEA DS North Europe Åsa Ekberg CDOS Area Mgr/DCG Ops Team Leader IKEA DS North Europe Jan Lundqvist, ny Operations Developer på Transport & Services North Europe, Älmhult Jan Lundqvist började sin tjänst som Operations Developer på Transport & Services i Älmhult den 1 mars. Han har under många år jobbat med transport och logistik på Postnord och har en mycket god kunskap om transport, vilket kommer att hjälpa oss att ytterligare utveckla vår verksamhet. Jan jobbar inom Skandinavien.teamet som leds av Charlotte Bonza. När Jan blivit varm i kläderna kommer Charlotte att fokusera på One IKEA Transportation (OIT) till 100%. Varmt välkommen till IKEA och Transport & Services North Europe Jan! Tomas Johansson Team Leader Transport & Services North Europe, Älmhult

7 14 27 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Guy Lemaire ny Sales Responsible på AO Sovrum & Badrum, IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Guy börjar som Sales Responsible för HFB04 på AO Sovrum & Badrum 1 maj, Guy har en bred kommersiell bakgrund inom IKEA. Han började arbeta för den belgiska IKEA Guy kommer närmast från en tjänst som säljledare SSFA /Outdoor Living/Sales Location Management. Tack Guy för dina senaste 17 åren av bidrag till tillväxten av IKEA i Belgien i olika enheter och funktioner. Vi är väldigt glada för dig för den nya utmaningen! Varmt välkommen! Annemarieke Jansen Donna Ding Commercial Manager Country Sales Manager BA Bedroom & Bathroom IKEA Belgium IKEA of Sweden AB Malin Folkesson, ny HR & Competence mgr på Range & Supply, IKEA Purchasing Vi välkomnar Malin Folkesson som HR & Competence Manager för IKEA Purchasing. Vi är glada att du har anttagit denna roll i en spännande tid på Purchasing och HR då vi är mitt uppe i en förändring gällande arbetssätt och ledarskap. Malin startar i sin nya roll 1:a maj Malin började på IKEA 2000 och har en bred bakgrund inom HR området och som HR manager. Malin, tack så mycket för ditt oväderliga bidrag till Barnes IKEA de senaste åren. Varmt välkommer till Purchasing! Alenka Rosenqvist Cindy Andersen Henrik Elm HR/Competence Mgr Business Area Mgr CHD Global Purchase Mgr Range & Supply Range & Supply Purchasing Imran Halim, ny Product Requirement Engineer BA Textiles, IKEA of Sweden Det är med glädje vi välkomnar Imran Halim som ny Product Requirement Engineer för affärsområde Textil, IKEA of Sweden, från den 1 april. Imran kommer att jobba för HFB 11. Imran har många års erfarenhet av att jobba med textil både hos leverantörer och på IKEA som Quality Developer och ny senast som Category Quality Leader Asia Pacific för Category Textiles. Varmt välkommen till affärsområde Textil Imran! Lycka till i din nya roll Imran! Och stort tack för din enastående support i att stärka vår affär i South Asia. Charlotta Walse EQR Development Manager BA Textiles, IKEA of Sweden Rehan Ahmedani BDM Textiles IKEA Trading

8 14 27 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Paulina Pajak ny Product Developer för BA Belysning, IKEA of Sweden Det är med glädje jag välkomnar Paulina till affärsområde Belysning. Paulina började på IKEA 2012 i rollen som Category Analyst inom Supply Chain, IKEA of Sweden. Under åren som gått har hon arbetat med många olika förbättringsprojekt inom affärsutveckling, inom flera olika inköpskategorier. Innan Paulina började på IKEA arbetade hon som projektledare inom inköp på Philips.Med hennes drivkraft och passion för belysning och utveckling, kommer hon bli ett värdefullt bidrag. Välkommen, Paulina! Tack Paulina för ditt bidragit till teamet och projekten som du rott i hamn i din roll som Category Analyst. Lycka till! Björn Block Simon Nilsson Range Manager Category Analyst Manager BA Lighting, IKEA of Sweden Supply Chain, IKEA of Sweden Petra Dahlin, ny Product Quality Leader, EQR Development matrix, IKEA of Sweden Vi välkomnar Petra som ny Product Quality Leader i Engineering, Quality & Requirements Development matrisen. Petra kommer närmast från en roll som PQ manager på IKEA Components. Som Product Quality Leader kommer Petra leda arbetet med att utveckla och etablera verktyg och arbetsmetoder som supporterar våra affärsområden att utveckla kvalitetsprodukter som alltid uppfyller våra kunders förväntningar. Tack Petra för ditt starka engagemang i kvalitetsförbättringsarbetet på IKEA Components. Välkommen till Development Matrix! Mats Jönsson Andreas Dahlqvist EQR Development Matrix Manager Regional Purchase ManageTAEU/NA Range, Design & Development IKEA Components IKEA of Sweden Richard Nilsson, ny Product Requirement Leader, EQR Development matrix, IKEA of Sweden Vi välkomnar Richard Nilsson som ny Product Requirement Leader till Engineering, Quality & Requirements Development matrisen. Richard kommer närmast från en roll som TQE manager på Barnens IKEA. Som Product Requirement Leader, kommer Richard att leda ett arbete med att säkerställa, utveckla och etablera giltiga produkt- och sortimentskrav i våra specifikationer, och att säkerställa att våra produkter fullföljer både legala krav och att de motsvarar våra kundförväntningar. Stor tack till dig Richard för ditt fantastiska engagemang hos oss på Barnens IKEA. Välkommen till Development matrisen! Mats Jönsson Cindy Andersen EQR Development Matrix Manager Business Area Manager CHD Range, Design & Development IKEA of Sweden IKEA of Sweden

9 14 27 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Jeffery Chen, ny HR & Competence Manager för Affärsområde Sovrum & Badrum, IKEA of Sweden Jag är glad att kunna meddela att Jeffery har börjat på AO Sovrum & Badrum som HR & Competence Manager från den 9 mars Jeffery började på IKEA år 2006 inom Trading Area Greater China och Sydostasien. Sedan 2013 har han arbetat för LEGO Asien som HR chef. Med mer än 10 års erfarenhet inom HRområdet vet jag att du kommer att vara ett bra komplement till vårt Affärsområde och vår ledningsgrupp. Din passion för både människor och affärsutveckling kommer att vara av stor betydelse. Jeffery varmt välkommen till Sovrum & Badrum! Evamaria Rönnegård Business Area manager BA Bedroom & Bathroom IKEA of Sweden AB Jonas Martinsson ny Project Controller för AO Belysning, IKEA of Sweden Det är med glädje jag välkomnar Jonas Martinsson som Project Controller i teamet för ljuskällor från och med den 1 maj.jonas började på IKEA 2004 som säljare i Älmhultsvaruhuset. Sedan 2012 har Jonas haft olika roller inom affärsområde Livingroom & Workspace, senast som Project Controller. Med sin breda IKEA erfarenhet blir Jonas ett välkommet tillskott till affärsområde Belysning. Varmt välkommen, Jonas! Tack Jonas för ditt stora bidrag under de år du jobbat hos oss. Vi kommer att sakna din kompetens och positiva attityd, lycka till! Jeanette Skjelmose Johan Johansson Business Area Manager Range controller BA Lighting, IKEA of Sweden BA Living room & Workspaces, IKEA of Sweden Stéphanie Fornander, ny Sourcing Developer för BA Belysning, IKEA of Sweden Det är med glädje som jag kan meddela att Stéphanie Fornander har börjat hos oss på affärsområde Belysning, IKEA of Sweden. Hon startade den 16 februari i rollen som Sourcing Developer. Stéphanie kommer närmast från rollen som projektledare på SKF. Innan dess arbetade hon som strategisk inköpare på Sony Mobile. Med hennes personlighet och inköpserfarenheter blir Stéphanie ett välkommet tillskott till vårt team. Varm välkommen till affärsområde Belysning, Stéphanie! Mats Persson Supply Chain Manager BA Lighting, IKEA of Sweden

10 14 27 mars NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Kajsa Lüning ny Deputy Team Manager på Aktivitetshuset Vi är väldigt glada att meddela att Kajsa Lüning tackat ja till tjänsten som Deputy Manager på Aktivitetshuset. Kajsa är idag föräldraledig och kommer att börja sitt nya uppdrag från och med den 13 april. Kajsa har lång ledarerfarenhet från flera olika områden inom IKEA AB, en period som Unit Manager för dåvarande enheterna Meeting and Travel och senast som deputy Function Manager på Meeting Services. Tack Kajsa för ditt bidrag att utveckla både människor och affär kopplat till möten och resor. Din enorma struktur och erfarenhet kommer att vara en framgångsfaktor i den fortsatta utvecklingen av Aktivitetshuset. Jens Ahlstrand Eva Nergård Team Manager Function Manager Aktivitetshuset Meeting Services, IKEA AB Fredrik Åkesson ny Wellbeing coordinator på Aktivitetshuset Vi är väldigt glada att meddela att Fredrik Åkesson den 23 mars började arbeta som Wellbeing coordinator på Aktivitetshuset. Med sin breda kunskap och erfarenhet från träningsområdet ser vi att han kommer att stärka vårt team på ett utmärkt sätt. Fredrik kommer närmast från IKEA Fastigheter där han arbetat som Fastighets Tekniker under 8 år. Tack för ditt stora engagemang och noggrannhet samt den kamratskap som du delat med oss. Vi önskar Fredrik all lycka i sitt nya uppdrag! Jens Ahlstrand Håkan Strandmark Team Manager Förvaltare Aktivitetshuset IKEA Fastigheter Malin Gunnarsson ny textil tekniker, IKEA Test Lab Älmhult Vi hälsar Malin Gunnarsson välkommen till PR&C och IKEA Test Lab. Malin har sedan den 3 mars varit anställd på IKEA Test Lab som testtekniker textil. Malin är utbildad textil ingenjör i Borås och tar även med sig sina kunskaper och erfarenhet från tidigare arbeten då hon har jobbat som textilslöjdlärare och säljare hos H&M. Välkommen till IKEA Test Lab. Stefan Bertilsson Deputy Manager IKEA Testlab/IKEA of Sweden AB

11 14 27 mars ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Familjefestivalens sista artist klar och det är... Att Familjefestivalen ska gå av stapeln i augusti är sen länge känt men nu är den sista artisten är bokad och klar. Och det blir... (trumvirvel tack) Linda Pira. Anmälan för biljetter öppnar i maj och sker via Förmånsportalen. Mer information om hur du anmäler dig och din familj kommer! Som Älmhultsbladet tidigare skrivit så kommer alla medarbetare i Älmhult (IKEA gruppen, Ikano och Inter IKEA) samt medlemmar i Vuxenklubben i Älmhult erbjudas gratis entrébiljetter lördagen den 29 augusti, då Ola Salo, Måns Zelmerlöw, Viktor & Samir, Isa Tengblad och Linda Pira uppträder. Förutom artisterna blir det massor av aktiviteter för hela familjen, både i centrum och ute på Haganäsområdet under festivaldagarna. Senaste nytt om festivalen hittar du på Sjöstugan Restaurang Möckelsnäs Herrgård Nu börjar en ny säsong! Sjöstugan öppnar från och med 1 april. Öppetider varje dag: Vi organiserar olika mottagningar, tex grill eller brunchbuffé. Dagens lunch serveras från 1/5, måndag-fredag Ring eller maila föra att boka bord: , Varmt välkomna! Fira Påsk på Möckelsnäs Fira Påsk på Boka Herrgårdens Möckelsnäs Fira Påsk på Möckelnsnäs! Boka Påsklunch Herrgårdes eller Påsklunch eller kvällens kvällens meny Boka Herrgårdens Påsklunch eller Upplev kvällens Möckelsnäs! meny Upplev Tel Möckelsnäs! 00 Diö - Älmhult Tel Diö - Älmhult

12 14 27 mars ÄLMHULT INFO FÖR IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Påsklov på IKEA Älmhult! Måndag Måla ägg Baka påskmuffins Måla disktrasor Tisdag Måla ägg Måla disktrasor Baka påskmuffins Onsdag Spela wii Gör marsipankycklingar Måla ägg Gör en påskblomma Torsdag Måla disktrasor Gör marsipankycklingar Måla ägg Baka kycklingsmuffins Fredag Måla ägg Gör en påskblomma Spela wii AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Ombyggnationen av gymmet börjar den 7 april! Nedräkningen har börjat, 11 dagar kvar innan ombyggnationen av gymmet drar igång! Under tiden gymmet byggs om kommer Cardiomaskiner och annan utrustning finnas tillgänglig här på Aktivitetshuset. Gruppträningspassen i Multihallen fortsätter också som vanligt och vid uppvisande av anställningskort, Aktivitetshusets familjekort eller Aktivitetshusets gröna kort är du även välkommen till Friskis&Svettis gym vid Handelsplatsområdet två gånger i veckan. Följande tider gäller på Friskis&Svettis gym: Mån-Tors 06-16, Fre Lör 08-15:30 Sön Varmt välkomna! Idag 180m 2 Ytterligare 80m 2

13 14 27 mars AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Specialerbjudande under ombyggnationen, ATC Wellness Card för endast 500 kr! Under perioden 1 april till 11 juni när Aktivitetshusets gym byggs om erbjuds alla IKEA medarbetare med familj att köpa ATC Wellness Card för 500 kr. ATC Wellness Card möjliggör träning tillsammans i grupp med dina kollegor ledda av ATC:s inspirerande coacher. Så ta tillfället i akt och ha kul tillsammans med andra. Du kommer märka skillnaden! Öppettider i påsk Torsdag den 2 april 7:00-18:00 Fredag den 3 april STÄNGT Lördag den 4 april 8:00-15:30 Söndag den 5 april Måndag den 6 april STÄNGT STÄNGT Multihallen och Funcgym håller öppet som vanligt, du kommer in genom att dra ditt IKEA id-kort. Trevlig påsk! Mästerskap i Bowling Nu börjar det närma sig Mästerskap för näst sista gången nu! Torsdagen den 2/4 (Skärtorsdag) mellan kl bowlar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/bana vid 2 spelare/bana. Anmälan görs senast tisdagen den 31/3 senast kl 12:00 till, com Hoppas vi får spela med lite nya kollegor. Varmt välkomna! Hälsar Bowlingsektionen Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

14 14 27 mars LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Krämig broccolisoppa med bacon TIS Röd currysoppa med kyckling ONS Stinas Puztasoppa TOR Indisk köttsoppa med kanel FRE STÄNGT Veckans vegetariska: Morotssoppa med apelsin Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. PER ANDERSENS MÅN Schnitzel med skysås, kokt potatis, ärtor och gelé. Pasta med skinka, ädelost och broccoli. TIS Stekt falukorv med stuvad blomkål och stekt potatis. Blodpudding med stekt fläsk och lingon. ONS Påsk buffé. TOR Svampsoppa. Dessert. Chili con carne med ris. FRE Stängt. Dagens stekta fisk 75:- Sallad 60:- IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 75:- 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 14 27 mars SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Ikea bäddsoffa blå, bäddbredd 119cm, perfekt till ungdomsrum. Pris 200kr Stockholm vitrinskåp, björk med belysning. höjd 185 cm, bredd 75 cm, djup 40 cm. Pris 350 kr // Galant hörnskrivbord björk, bredd 80/150 cm, längd 280 cm. Pris 450 kr , Parabolantenn. Diameter 65 cm. Huvudet har 4 kabel anslutningar. Pris 500kr. Tel /Förtält Isababella Commodore. A-Size 925. Obs! Inte använt (enbart uppsatt för märkn, av stag) Färg/Royal Blue. Pris/ 7,000 sek Cykel Monark 7 vxl svart. I bra skick. Pris 1850 sek, st kompletta Pax Garderober 100*38*236 med lucka abstrakt vit - Högblank. Nypris: 2565 kr/ st. Säljes för 1250 kr/st i mycket fint skick. Telefonnummer Vårstädning. EU-moped Peugeot Speedfight 2, 2006, silver, 900 mil, Pris kr eller högstbjudande. Röjsåg Husqvarna 165R, diverse tillbehör, Pris 800 kr Veteranmoped Puch Alabama, Pris 7000 kr. Veteranmoped Crescent Trapper, Sachsmotor, Pris 2000 kr. Tel Grillsäsongen närmar sej! Närproducerat kvalitetskött! Lamm ca kg och hängmörat, benfritt nötkött i lådor om ca 13 eller 25 kg. Detaljstyckat, vakumpackat och tydligt uppmärkt. Mycket hög kvalitet. LUFTGEVÄR COMETA FUSION PREMIER CAL 5.5. Helt nytt och oanvänt i kartong. Valnötskolv. Utgångshastighet 250 m/s. 3,4 kg. 2800:- el. bud. Tele: En gallerbur för t.ex ved med perforerad botten så regnvatten rinner undan (95 bredd/117 långt/105 högt).pris 200 sek. Ring Thomas Skoda Octavia II Elegance 1,6 MPI. Year 2006, km, fully reconditioned and polished in very good shape! Pictures under following link: qqhul1. Price: sek. Tibi: yahoo.com Klyvd björkved säljes. 390:-/m3. Hemkörning kan ordnas. Magnus Fårnät galvaniserat 5.-/lpm. Tryckimpregnerade stolpar 150cm långa. Stolpar i plast resp fjäderstål samt batteridrivet aggregat till elstängsel. Allt använt till fårskötsel. Tel SÖKES Önskar hyra lägenhet i Älmhult/ Växjö gärna inflytt 1/5. 1:a eller 2:a. Ordningsam, rökfri djurfri. Korttidskontrakt går bra, Ring Hej! Vi är ett trevligt par som båda jobbar på IKEA och som söker en lägenhet med gångavstånd till varuhuset och kundtjänst där vi arbetar. Gärna tillgängligt för inflyttning från Maj men vi kan även flytta in tidigare. Vi berättar gärna mer om oss vid avtalad tid. Ring eller maila till I m looking to rent 3-room apartment or house in Älmhult Please contact me at after 5 pm or UTHYRES Litet möblerat rum med pentry uthyres i Älmhult till icke rökare fr o m 1/6 för 1700 kr /mån. tele nr Stort rum i möblerad våning centralt i Älmhult uthyres Må- Fre. Allt ingår. Delas med två andra veckopendlande. Tillgång 15/ kr/mån. Kontakta

16 14 27 mars 2015 Blodbussen kommer till IKEA 1 april Blodbussen Din insats är livsviktig för många människor. IKEA erbjuder därför alla anställda möjlighet att gå till blodbussen på arbetstid. Behovet av blod är större än tillgången och eftersom blod inte kan tillverkas på konstgjord väg är blodgivning nödvändigt för att den moderna sjukvården ska fungera. Ge blod Ge blod Ge liv Ge liv Blodbussen kommer till: Plats: IKEAgatan 4 Tid: kl Mer information hittar du på webbplatsen: Du behöver inte föranmäla dig, men tag med dig fotolegitimation och kom senast en kvart innan stängning. Mer info hittas på: behövs vid donation. Du som vill ge blod måste alltid stämma av med din närmsta chef eftersom det inte får störa den dagliga driften. Du får permission för den faktiska tid det tar att ge blod, dock max 1 timme. ÄLMHULTSBLADET GE BLOD, GE LIV! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kg, kan bli blodgivare! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kilo kan bli blodgivare. Kom ihåg fotolegitimation. OBS! Svenska språkkunskaper Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s. 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt!

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar 38 12 september 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Insamling för behövande S.2 Globala försäljningssiffror S.3 Blodbussen kommer till IKEA S.16 The Bridge inspirerar

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S. 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen.

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 22 13 2013 Åter på menyn 3 IKEA släcker, släcker du? 2 Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. IKEA har en slående

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 17 aug 34 2012 Låt ditt hem komma till liv Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6 Stadsfestival i dagarna två 6 Årets

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 juni 25 2013 IKEA på topp 10 2 Pinnen vandrar vidare 4-5 En tallrik med sommar Årets sommarbuffé har under några veckor stått uppdukad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 27 jan 05 2012 IKEA letar nya ledare 3 Ny varuhuschef i Älmhult 5 Ny plats för nya möten Nästa vecka öppnas det nya Meeting Centre

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 nov 48 2012 13 000 kvm utställning 3-4 Nu är det jul igen 2 Världen kom till Köpenhamn Nytt för i år är att man hade Supplying Days

Läs mer

Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms inspirerar...

Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms inspirerar... Nr 4 - April 2014 Högsby Fågelfors Grönskåra Berga Långemåla Ruda Fagerhult Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms

Läs mer

fastighetsskötare Spötorget Midgård Planer för Magiska Per, Anton och Benny gillar sitt varierande arbete som

fastighetsskötare Spötorget Midgård Planer för Magiska Per, Anton och Benny gillar sitt varierande arbete som sommaren 2015 information och inspiration från bostadsbolaget Magiska Midgård Planer för Spötorget Per, Anton och Benny gillar sitt varierande arbete som fastighetsskötare INLEDNING VDs ord: Bostadsbolaget

Läs mer

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet...

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet... Nr 1 - januari 2015 Högsby Fågelfors Grönskåra Berga Långemåla Ruda Fagerhult SOCIALA MEDIER... sid 4-5 Största omvandlingen Foto: Gunilla C Johansson, FOJAB arkitekter i modern tid... sid 13-16 LAN på

Läs mer

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på Söderås Innehåller även information från GILLA OSS PÅ MAJ 2013 Kanoter i 15 å r Festivaldags? PROFILEN Luggudeträffen nu kan du följa oss på Priserna gäller 20-26/5 Reservation för slutförsäljning och

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

NÄRINGSLIV Nr 2 Årg. 10 Vecka 18 2013

NÄRINGSLIV Nr 2 Årg. 10 Vecka 18 2013 NÄRINGSLIV Nr 2 Årg. 10 Vecka 18 2013 Årets företagare 2013 Matz Hammarström Markbladet AB Foto: Åsa Olsson Vilken ledartyp är du? Auktoritär, deltagande eller delegerande? Vilken typ av ledare är du?

Läs mer

Erikslund. Maria Montazami, Shopping Center i Västerås. Tävla & vinn 2 000 kr! fixa festen med. född i Västerås och aktuell med sin nya bok

Erikslund. Maria Montazami, Shopping Center i Västerås. Tävla & vinn 2 000 kr! fixa festen med. född i Västerås och aktuell med sin nya bok Erikslund Shopping Center i Västerås Tävla & vinn 2 000 kr! VÄLKOMMEN PÅ DEN STORA INVIGNINGEN 22 september Smarriga recept sid 12 fixa festen med Maria Montazami, född i Västerås och aktuell med sin nya

Läs mer

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget En kundtidning från HRM Affärsutveckling 2 oktober 2009 HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget Det fanns ett behov av coaching hos cheferna Ulrika Frisk,

Läs mer

Annons- Hemmabagare. Alexandra Larsson från Bollebygd vann Hela Sid 10. Veckokort Bageriet i Sandhult prisades

Annons- Hemmabagare. Alexandra Larsson från Bollebygd vann Hela Sid 10. Veckokort Bageriet i Sandhult prisades Årg. 40 Å Onsdag 5 november 2014 Vecka 45 E bj d d Erbjudanden från Klubb AnnonsMarkna n A Sid 15 G DIN LOKALA TIDNING Hemmabagare Referensskola Alexandra Larsson från Bollebygd vann Hela g bakar. Sverige

Läs mer

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri!

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri! Nr 14 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 5 sept - 25 sept LOOK 35 ÅR 1978 2013 Syntest 35 kr Välkommen att fira med oss! 35% RABATT Gäller 2/9-30/9

Läs mer

99:- 99:- GRIllKOl & BRIKEttER. ÄpplE KAFFE PROFILEN. /kg. 3 st 4 st HUS TILL SALU! APRIL 2012. ZOEGAS, 500 g. Royal Gala Argentina Klass 1.

99:- 99:- GRIllKOl & BRIKEttER. ÄpplE KAFFE PROFILEN. /kg. 3 st 4 st HUS TILL SALU! APRIL 2012. ZOEGAS, 500 g. Royal Gala Argentina Klass 1. Innehåller även Söderås information från APRIL 2012 HUS TILL SALU! Sidan 9 Klippanfestivalen Kommande evenemang Ljudbangen PROFILEN Fashion Zoom Nu kan du följa oss på Priserna gäller vecka 17 Reservation

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler

Fyndar synkat på loppis. Samlar på designklassiker. emot konstens alla regler VÄSTERVIK NR 12 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG MISSA INTE BoDagen Västervik 25/4 Utställare på Stora Torget Massor av villavisningar av mäklare LÄS MER PÅ SID 3 Ulf och Anette bygger emot konstens

Läs mer

Värden. Stamgäster GÅ PÅ MED HUGE ANDREJ SATSAR MOT OS. Här samsas pensionärer med gymnasister. Nu är det nykaklat på Kommunalvägen

Värden. Stamgäster GÅ PÅ MED HUGE ANDREJ SATSAR MOT OS. Här samsas pensionärer med gymnasister. Nu är det nykaklat på Kommunalvägen din tidning från Huge NUMMER 1/2012 Värden Stamgäster Nu är det nykaklat på Kommunalvägen Här samsas pensionärer med gymnasister ANDREJ SATSAR MOT OS i london GÅ PÅ FESTIVAL MED HUGE FÖRORD Innehåll Vårtecken!

Läs mer

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in En kundtidning från John Mattson, december 2012 Höga resultat i årets kundenkät 2 Träning, hälsa och mat 4 Ser fram emot sitt nya jobb 6 Låna böcker i tvättstugor 7 Tips och råd inför julhelgen 8 Larsberg

Läs mer

AMC-Nytt våren 2007. Ordföranden har ordet

AMC-Nytt våren 2007. Ordföranden har ordet Ordföranden har ordet AMC-Nytt våren 2007 Hej alla medlemmar! Då var det dags för ett nytt nummer av AMC-Nytt. I detta nummer kan ni bland annat läsa om: Kallelsen till Årsmötet den 31 mars 2007. Inbjudan

Läs mer

Markna n VAL 2014. Annons- Dags för kräftfiske i Hindås. Nya slingan förstörd. 2014 Lär känna politikerna. annonsmarknan.se

Markna n VAL 2014. Annons- Dags för kräftfiske i Hindås. Nya slingan förstörd. 2014 Lär känna politikerna. annonsmarknan.se Årg. 40 Onsdag 20 augusti 2014 Vecka 34 Erbjudanden från Klubb AnnonsMarkna n VAL 2014 Sid 18 VAL 2014 Lär känna politikerna Möt förstanamnet på varje partis lista Sid 16 Dags för kräftfiske i Hindås Sid

Läs mer

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken.

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken. TORSLANDA BJÖRLANDA SÄVE ÖCKERÖ KOMMUN VECKA 10 ONSDAG 4 MARS 2015 ÅRG 23 UPPLAGA 18.500 TIDNINGEN.SE Hockeykusiner Jennifer Carlsson och Nathalie Carlsson Mattila från Torslanda kommer att representera

Läs mer

Vi i VätterHem nr 5 2011

Vi i VätterHem nr 5 2011 Vi i VätterHem nr 5 2011 Förväntansfulla inför fotbollscup på Råslättsdagen Problem med elen? Då kommer Nedde... sidan 9 Jönköpings gamla slott grävs fram... sidan 7 Ekonomiarbete i fokus Jag har nu arbetat

Läs mer

skogen & kraften juni 08 Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar

skogen & kraften juni 08 Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar Information från Älvdalens och Särna-Idre Besparingsskogar skogen & kraften juni 08 NYA JORDFÖRVÄRVSLAGEN KAN PÅVERKA BESPARINGENS FRAMTID RÖJNING EFTER VÄGAR STARTAR I SOMMAR VAD HÄNDE SEDAN? VI GER DIG

Läs mer

Linerbladet. En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9. Vi är ett starkare företag idag. sid 5. Marknad

Linerbladet. En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9. Vi är ett starkare företag idag. sid 5. Marknad Marknad Vi är ett starkare företag idag. sid 5 IT-avdelningen En hel värld bakom skärmarna och tangentborden. sid 8-9 Linerbladet Nr 1 2014 En tidning för alla medarbetare vid Smurfit Kappa Kraftliner

Läs mer