Det är stort, det är mycket, det är magiskt! This is it!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det är stort, det är mycket, det är magiskt! This is it!"

Transkript

1

2 Det är stort, det är mycket, det är magiskt! Från det ena fantastiska dykstället till det andra går resan. Redan efter första dyket var tanken kan det bli bättre och ja det blev det. Efter våra dyk på dessa fantastiska öar hörde jag från alla dykare This is it! och aldrig har jag sett så stora leenden och stråladen ansikten av lycka. De magiska öarna bjöd på allt från magi till äventyr. Detta är dykning på högsta nivå för dig som tycker om det stora och när det är mycket av allt. Valhaj, stora stim av hammarhaj, stora stim av fisk, sjölejon som leker med dig, nyfikna havsköldpaddor, mantor, haj av olika arter och mycket mera. Foto:Emanuel Norman

3 Gruppresa till Galapagos Galapagosöarna är en nationalpark och ett marint skyddsområde. Mer än 90 % av landområdet och havet är skyddat. Under ditt besök här kommer du märka att detta område inte har förändrats mycket sedan Charles Darwin upptäckte öarna Tack vare att öarna är placerade där tre stora strömmar möts, så är det en av världens artrikaste och mest fascinerande undervattensvärldar. Under en liveaboardkryssning med Buddy Dive kommer du kunna uppleva öarnas magi och förstå varför många dykare säger att Galapagos verkligen är den bästa dykplatsen på jorden.

4 Följ med på vår gruppresa hit tillsammans med Jonna Bergström Naturfotografen Jonna Bergström har alltid varit passionerat förälskad i Galapagosöarna. Efter första resan dit stod det klart för henne att hon var gift med öarna och måste tillbaka. Hennes fotointresse och tanken på att dyka och ta undervattensbilder på Galapagos gav henne motivation att utbilda sig inom dykning och det är fotograferandet som driver henne att utmana sig själv och hennes gränser. Galapagos är en fotografs paradis. Med tre Galapagosresor bakom sig kommer hon att bidra med sina kunskaper och erfarenheter från dessa öar på din resa. Jonna blev svensk mästare i undervattensfotografering 2009 och 2012, hon blev Nordisk Mästare 2011 och 2012 och tog även en silvermedalj i VM, Turkiet, Jonna har tillsammans med sin dykbuddy Ingvar Eliasson tidigare hållit i en uppskattad fotosafari med Scuba Travel. På resan kommer du som är fotointresserad att kunna få personliga tips och återkopplingar på din fotografering om så önskas. Efter resan kommer Jonna att göra en sammanfattning av resan med et urval av sina egna och deltagarnas bilder. Denna kommer alla deltagare att få i form av en DVD. Så om du prioriterar att lägga din värdefulla tid på de förtrollade öarna på annat än att skriva i loggboken på plats så ordnar det sig.

5 Foto: Ingvar Eliasson Resebeskrivning dag för dag Hela resan kommer att beskrivas senare, när vi har bokat upp olika flygalternativ och hotellvistelse i Ecuador. Här beskrivs upplägget för de åtta dagarna ombord på vårt dykfartyg, som kommer att bli M.Y. Wolf Buddy eller M.Y. Darwin Buddy. Dag 1 - Isla Lobos Isla Lobos är en liten ö som ligger ca 10 mil norr om San Cristobal. Här kryllar det av sjölejon i alla åldrar, och dessa marina däggdjur har också gett ön dess namn ("Lobos Marinos" på spanska). Här kommer vi att genomföra ett check- dyk med utrustningskontroll, i en miljö som många skulle uppfatta som ett dyk av världsklass! Här kan du träffa nyfikna sjölejon, men även ha möjlighet att se havsleguaner, havssköldpaddor och stingrockor. Och ändå ger detta dyk bara en liten försmak om vad som komma skall! Dag 2 - Cape Marshall - nord och syd Beläget vid den nordöstra stranden av Isabela, nedanför den 1707 meter höga vulkanen Wolf, erbjuder Cape Marshall strömdyk på otroliga rev och nästan vertikala vulkaniska väggar prydda med svarta koraller. Mantor, Galapagos bullhead shark (Heterodontus quoyi), Galapagos rock bass (Camotillo), guldkantad kirurgfisk, klumpfisk (Mola mola), sjölejon, stora stim av läppfiskar och andra storartade stimfiskar, gulfenad tonfisk, vitspetsig revhaj och flera arter av rockor är några av dina potentiella följeslagare på denna fascinerande dykplats. Mellan dyken finns möjlighet att snorkla med sjölejon i en naturlig saltvattensbassäng.

6 Dag 3 5 dyker vi på de två nordligaste öarna, Wolf Island och Darwin Island. Dessa båda öarna anses tillhöra de bästa dykdestinationerna i världen! Den exakta fördelningen av dyken avgörs på plats, men mest troligt är att vi dyker en dag på Wolf, sedan en hel dag + en morgon på Darwin och sedan avslutar med ett dyk på Wolf på vägen tillbaka. Wolf Island ligger mer än 100 kilometer nordväst om den större ögruppen på Galapagos. Men här har du allt: Stim med hundratals hammarhajar, sjölejon, rockor, sköldpaddor, delfiner och, med lite tur, valhajar. Här finns också ett rikt djurliv i övrigt, med koraller och revfiskar. Wolf är också en stor upplevelse ovan ytan. Det är i stort sett omöjligt att gå i land, men den karga vulkanön hyser fågelkolonier med hundratusentals sjöfåglar, fr a havssulor, fregattfåglar, pelikaner och måsar. Möjliga dykplatser: El Derrumbe, Islote La Ventana, La Banana, Punta Shark Bay. Darwin Island anses av många som världens absolut bästa dykplats! Här finns det möjlighet att dyka med delfiner, örnrockor, muränor, mantor, stora stim av hammarhaj, galapagoshajar, pilotvalar, och enorma valhajar. Här sammanstrålar nämligen gravida valhajshonor, av hittills okänd anledning, på sin väg mot de platser där de föder sina levande ungar. Ofta är dessa honor upp emot meter! Vi kommer i senare delen av denna säsong! Ön har lodräta väggar och landstigning är omöjlig, men från båten kan man få se endemiska fågelarter, inklusive galapagospingviner, rödfotad respektive Nazca- havssula. Ett imponerande landmärke är Darwin s Arch, en naturlig formation som liknar en triumfbåge, och som utgör en av dykplatserna. (se bild på Jonna vid Darwin s Arch)

7 Dag 6 - Roca Redonda Roca Redonda, som ligger strax nordväst om ön Isabela, är toppen av en undervattensvulkan som stiger nästan 3000 meter från havsbotten. Flera lavaflöden kan observeras på och i vattnet runt ön, och det finns grottor som bebos av flera unika typer av sjöfåglar. Under dyket här kan du få se hammarhajar, stim av bl.a. kirurgfiskar, jacks och barracudor, mantor och även stora klumpfiskar. Om strömmar och väder tillåter dykning på den sydöstra sidan av ön så finns här en attraktion av geologiskt slag: Det finns flera fumaroles (vulkaniska gasutsläpp) på dykbart djup, ca 12 till 18 meter, där man kan se gasbubblor strömma upp ur botten och stiga mot ytan. Det ska dock sägas ett ord av varning också: Under perioden juni- december kan strömmarna (särskilt förrädiska underströmmar) vara så starka att det äventyrar dyksäkerheten. De erfarna dykguiderna och kaptenen avgör. Dag 6 - Punta Vicente Roca "ett endemiskt eldorado" Isabela är den största ön i ögruppen och är formad ungefär som en sjöhäst. På nordvästra delen, i vad som blir sjöhästens mun, ligger Punta Vicente Roca. Här bildar resterna av en vulkankrater två åsar som innesluter en skyddad vik. Här väller den näringsrika Cromwell- strömmen upp, och skapar förutsättningar för ett överflöd av marint liv som i kombination med den skyddade viken gör detta till en av de bästa dykplatserna på Galapagos. Här kan man busa med sjölejon, få se havssköldpaddor i stort antal, klumpfisk, blåsfisk, Marlin, och med lite tur även Galapagos tjurhuvudshaj. Letar man i det lilla kan man även hitta frogfish, elektriska rockor, sjöhästar och red- lipped batfish. Med din dykguide kommer du även att från båt få möjlighet få skåda Galapagospingviner, havsleguaner och Galapagos endemiska skarvar (flightless cormorants). Dag 7 Cousin s Rock Cousin s Rock ligger utanför den östra kusten av Santiago (norr om Bartolome). Klippan sticker upp knappt 10 meter över havet och i södra delen ligger ett klippblock som bildar en smal kanal. Här finns en blandad dykmiljö med koralltäckta klippor som skyddar en hel del spännande makroliv, samtidigt som det är gott om tropiska fiskar och större djur. Även här finns det sjölejon, havssköldpaddor, örnrockor, revhajar och mantor. Men om du fotograferar så kan detta vara den bästa dykplatsen att sätta på makroobjektivet, om det är med. Här finns svarta koraller, små hårda koraller, solfjäderkoraller, stora hydroider, vackra svampdjur, mm, på de vackra klippavsatserna, och ibland dessa hittar du diverse hökfiskar, nakensnäckor, sjöhästar, bläckfiskar och annat kul. Om du inte vågar missa något storvilt, så är det riskfritt att behålla vidvinkeln på. Det är bara att höja blicken lite!

8 Dag 7 Uppfödningsstationen "Fausto Llerena" På "Fausto Llerena" bedriver man uppfödning och utplacering av olika arter av ögruppens karaktäristiska men hotade jättesköldpaddor. Man har redan placerat ut ca 2000 sköldpaddor och är nu i färd med att föda upp ytterligare ca 400. Vi får möjlighet att vandra genom anläggningen på särskilt anvisade stigar och spänger. Det finns även bra fotomöjligheter. Dag 8 - Interpretation Center (Centro de Interpretación) Tolkningscentret i San Cristobal är bl.a. till för att ge besökaren en bild av Galapagos i ett naturhistoriskt men även humanhistoriskt perspektiv. Här kan du lära dig mera om öarnas vulkaniska ursprung, de havsströmmar som har betydelse för det marina livet, mm. I en annan del av centret presenteras de viktigaste historiska händelserna från upptäckten och koloniseringen av Galapagos. Ytterligare en avdelning tar upp ögruppens aktuella utmaningar och hur vi människor ska kunna hantera dem. Efter besöket på Tolkningscentret blir det litet tid för strandliv a la Galapagos, tillsammans med sjölejon och havsleguaner. Dag 9 - Avfärd Efter en sista frukost ombord blir det tid för din check- out och betalning av utrustningshyra, barnota, varor från skeppets souvenirbutik, mm.) Detta är också det tillfälle då man ger dricks till besättningen. Denna ges som en samlad summa och lämnas i ett kuvert till kaptenen, som sedan ansvarar för rättvis fördelning. Sedan hjälper besättningen till att märka upp bagaget och köra i land det. Sedan blir det deltagarnas tur att bli förda iland och vidare med ordnad transport till flyget för dem som ska flyga vidare, eller till hotellet för de som stannar kvar några extra dagar på Galapagos.

9 Inkluderat i resans pris: Transfer från San Cristobal flyplats till båten t/r 7 nätter ombord på Buddy Darwin i delad dubbelhytt med eget badrum Dykning med guide, 12 L tank, bly och viktbälte, upp till 3-4 dyk per dag vid Wolf och Darwin och 2-3 dyk per dag vid de centrala öarna Nitrox 32 % Alla måltider och dryck ombord (inklusive inhemsk alkohol) Tryckkammarsupport Jonna Bergstöm som Scuba Travel Ambassadör Ej inkluderat i resans pris: Flyg Skandinavien San Cristobal, Galapagos t/r Utrustningshyra Försäkring Dricks till besättningen ombord Nationalparksavgifter och skatter (betalas kontant vid ankomst till flygplatsen: USD 100) Hotellnätter i Ecuador (Före och efter Galapagosvistelsen) Ev. förlängning av resan med landbaserade aktiviteter på Galapagos m.m. Ev. bränsletillägg Datum: 8-15 november, 2014 (endast liveaboarddelen) Pris per person: SEK Scuba Travel kommer att presentera olika förslag till förlängningar till liveaboardkryssningen under våren 2013 och du kan få resterande del av resan helt skräddarsydd efter egna önskemål. De ovanstående priserna kan komma att förändras p.g.a. ändrade flygpriser och valutakurs- förändringar. Vi reserverar oss rätten till prisjustering om USD kursen ändrats då slutbetalningen görs av resan. Priset är baserat på den aktuella valutakursen i december Vi reserverar oss för möjligheten att ändra priset fram till dagen innan avresa. Vi reserverar oss för möjligheten att resan blir fullbokad.

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor,

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS

DRÖMMEN OM GALAPAGOS DRÖMMEN OM GALAPAGOS Ambassadörer: Anders Salesjö & Jonna Bergström Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: ca 13-30/11 alt 18-30/11 2016 Liveaboard: Galapagos Master Talar man med människor som har ett genuint

Läs mer

HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION

HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköld- paddor, mantor,

Läs mer

Revillagigedo Islands

Revillagigedo Islands Revillagigedo Islands Den 30 november, klockan 09.00 lä4ar Nau7lus Explorer ankar för a4 ta oss de 400 kilometrarna från Cabo San Lucas i Mexico i sydvästlig riktning ut i S7lla Havet. EJer cirka e4 dygn

Läs mer

Röda Havet Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti

Röda Havet Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti Röda Havet 2018 Daedalus & St Johns Reef 27 juli - 4 augusti Häng med på Liveaboard till Röda Havet 2018! Tillsammans med Dykhuset och P & H Travel & Dive arrangerar vi dykresa till de spektakulära dykplatserna

Läs mer

W-dyk åker till Indonesien i mars 2015!

W-dyk åker till Indonesien i mars 2015! W-dyk åker till Indonesien i mars 2015! Selamat datang! Välkommen! följ med i mars och upplev den tropiska dykningen i Indonesien och då närmare bestämt ön Sulawesis norra del kring staden Manado och Bunaken

Läs mer

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både

Läs mer

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte Rundresa Ecuador Upplev Ecuadors många sidor; stad, djungel och hav. Vi strövar runt i Quito, står mitt på ekvatorn och åker till färgstarka marknader runt staden. Resan fortsätter till det karga Galapagos

Läs mer

COCOS ISLAND 2014. Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord

COCOS ISLAND 2014. Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord Stilla havets hajparadis Storvilt dag & natt Din egen Photo Pro ombord Din egen hajexpert ombord COCOS ISLAND 2014 Medverka i en unik praktbok Costa Ricas mest exklusiva nationalpark Rätt tid, rätt plats

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER

KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER KONFERENS BLAND HAJAR, SARDINER OCH DELFINER Tänk att få tillbringa sin konferens tillsammans med hajar, delfiner och valar i deras territorium. På Mboyti Riverlodge i Sydafrika är det möjligt. AV:Sara

Läs mer

OPERATION HAIL STONE

OPERATION HAIL STONE Sida 1 OPERATION HAIL STONE THE WRECKS OF TRUUK LAGOON Chuuk 9 22 november 2015 Sida 2 VÄRLDENS BÄSTA VRAKDYKNING? De som är intresserade av vrakdykning behöver kanske ingen närmare presentation av vraken

Läs mer

GALAPAGOS HAVSPORT 2018 UPPLEV HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON AMBASSADÖR MAGNUS LUNDGREN

GALAPAGOS HAVSPORT 2018 UPPLEV HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON AMBASSADÖR MAGNUS LUNDGREN HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON AMBASSADÖR MAGNUS LUNDGREN HAVSPORT 2018 UPPLEV GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor, hajar

Läs mer

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh

Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh Indonesien Norra Sulawesi Kombination Bangka & Lembeh Sida 1/3 Färggranna korallrev, spektakulära väggdyk, sällsynta fiskararter och underbar natur gör norra Sulawesi till en drömdestination. Med ett unikt

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017 ! SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016 GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016 BLAND SKÖLDPADDOR, LEGUANER OCH SJÖLEJON Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 BLAND SKÖLDPADDOR, LEGUANER OCH SJÖLEJON Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

I s l a n d - Ö r u n d r e s a

I s l a n d - Ö r u n d r e s a I s l a n d - Ö r u n d r e s a Utforska Islands fantastiska naturen under våra 11- dagars ö-rundresa längs idylliska issjöar, pittoreska glaciärer, natursköna vattenfall, spektakulära lava landskap och

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016 SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers MV Tala MV Tala är som ett flytande dykcenter med full uppsättning av dykutrustning och många undervattensskotrar. MV Tala är del av The Red

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban

LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs. Robban Robban LIVEABOARD MV Nouarn, Wrecks & Reefs Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer