Andreas Sturesson (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) AnneMarie Grennhag (M) Peter Jutterström (M) Bengt Regné (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Andreas Sturesson (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) AnneMarie Grennhag (M) Peter Jutterström (M) Bengt Regné (M)"

Transkript

1 Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset, Jönköping, kl. 8:30-11:10 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) AnneMarie Grennhag (M) Peter Jutterström (M) Bengt Regné (M) ers. för Mia Frisk (KD) Övriga närvarande Mazar Alijevski, avdelningschef Ung Fritid Lars Malmström, bitr. funktionschef IFO Susanne Törnvall, chef barn- o. elevhälso. enh. Anette Sparf, primärvården Åsa Ekman, barnstrateg Marie Andréasson, utvecklingsledare Stellan Karlsson, koordinator Elisabet Öhrman, kommunalrådssekreterare Utses att justera Peter Jutterström Paragrafer Underskrifter Organ Sekreterare Ordförande Justerande Elisabet Öhrman Andreas Sturesson Peter Jutterström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stadskontoret, Rådhuset, Jönköping Underskrift

2 2 11 Tillgänglighet till stöd för barn med posttraumatiskt stressyndrom Vid SBU:s sammanträde i juni aktualiserades att det kommit signaler från ideella krafter som kommer i kontakt med flyktingar, om problem med att få tillgång till stöd för barn med posttraumatiskt stressyndrom. Susanne Törnvall, chef för barn- och elevhälsoenheten, informerar om att ingen instans har pekats ut som särskilt ansvarig för att ta emot barn med posttraumatiskt stressyndrom. Familjecentralerna fångar upp familjer som är i behov av stöd och samarbetar med socialtjänsten. Barn- och ungdomshälsan och BUP finns vid behov av specialiserade insatser. SBU konstaterar att barn- och ungdomshälsan har en bemanning med olika kompetenser som redan är samlade. Ett utökat ansvar för att ta emot barn med posttraumatiskt stressyndrom medför behov av förstärkning med rätt kompetens, bl.a. psykiatri. SBU:s beslut Kommunens föresträdare i SBU anser att barn- och ungdomshälsan bör ges ett utökat ansvar för stöd till barn med posttraumatiskt stressyndrom. Region Jönköpings län får i uppgift att återkomma i närtid med besked om regionen kan medverka till lösningen. Expedieras till: Ann Grännö Alm, barn- och ungdomsenheten Jönköping, Huskvarna vårdcentrum Åsa Jonsson-Sköld, socialförvaltningen

3 3 12 Förslag till länsövergripande riktlinjer för ansvarsfördelning mellan psykologer i skolan och psykologer inom regionens specialistverksamheter Regionens Strategigrupp barn har tillsatt en arbetsgrupp med uppdrag att forma ett förslag till länsövergripande riktlinjer för ansvarsfördelning mellan psykologer i skolan och psykologer inom regionens specialistenheter. Syftet med uppdraget är att skapa tydlighet i ansvarsfördelningen för att barn i länet ska få hjälp i rätt tid. Arbetsgruppens uppdrag är nu klart och ett förslag till länsövergripande överenskommelse har färdigställts. Förslaget har sänts på remiss bl.a. till länets skolchefer och elevhälsochefer. Kommunen ska lämna sina synpunkter senast den 2 november. Utbildningsförvaltningen anser att ett genomförande av förslaget för Jönköpings kommuns del skulle innebära en tillbakagång till ett arbetssätt som för länge sedan lämnats. Det konstateras att förslaget innebär förändringar som påverkar ansvarsfördelningen för elevhälsan utöver det som regleras i skollagen. SBU för en diskussion kring beslutsgång och politisk behandling av förslaget och konstaterar att den fortsatta behandlingen av förslaget behöver klarläggas. SBU:s beslut SBU återkommer till frågan vid sitt nästa sammanträde. Uppdrag ges till BBU att förbereda ärendet.

4 4 13 Lägesrapport angående flyktingmottagandet Biträdande funktionschef Lars Malmström informerar angående flyktingmottagandet i riket och kommunen. Kommunen har ett ansvar att dels ta emot ensamkommande flyktingbarn som söker asyl, dels ta emot nyanlända invandrare som fått uppehållstillstånd. Under den senaste veckan har ca personer sökt asyl i Sverige. Av dessa är ensamkommande barn. I Migrationsverkets mottagningssystem finns för närvarande personer inskrivna. Antalet ensamkommande barn som kommit till Sverige har ökat kraftigt sedan april och i september månad kom ca barn. Närmare barn har kommit hittills i år. De största nationaliteterna är Afghanistan, Eritrea, Syrien och Somalia. Sverige är det land i Europa som tar emot flest ensamkommande barn, följt av Tyskland, Italien och Österrike. I Jönköpings kommun togs 35 barn emot under september månad. Överenskommelsen med Migrationsverket innebär för närvarande att Jönköpings kommun ska tillhandahålla 50 platser för ensamkommande asylsökande barn. Ett nytt fördelningstal för länet kommer att publiceras i oktober/november. Mottagandet innebär att kommunen ska tillgodose behov av boende, omvårdnad och stöd, erbjuda skolgång samt utse en god man som företräder barnet. Långsiktigt ska kommunen se till att barnet/den unge får det stöd och den hjälp hon eller han behöver under placeringstiden. Kommunen har ett fortsatt ansvar för barn som fått permanent uppehållstillstånd. Överenskommelsen med Migrationsverket innebär att Jönköpings kommun företrädesvis tar emot pojkar i åldrarna 15 till 17 år. Barn under 15 år placeras i familjehem, placering kan då göras i familjer i hela Sverige. Kommunen har vanligtvis timmars varseltid inför mottagandet av ett barn. Kommunen har sedan flera år tillbaka avtal med Frälsningsarméns Vårsol SARA om f.n. 26 platser i hem för vård eller boende (HVB). På grund av det kraftigt ökade mottagandet har kommunen sedan juni månad startat fem nya HVB i egen regi. Fler boenden kommer att behövas inom kort. Den snabba utbyggnaden medför en risk för att kvaliteten i verksamheten inte kan upprätthållas. Under perioden januari till september har 430 nyanlända kommunmedborgare tagits emot, varav 165 barn. Andelen barn är högre 2015 än Ett stort antal anknytningsfall medför att många familjer bor mycket trångt. Susanne Törnvall, chef för barn och elevhälsoenheten, informerar om att utbildningsförvaltningens planering utgår ifrån 400 nyanlända elever i grundskolan. De vanligast förekomande länderna är Syrien och Afghanistan. I gymnasiet finns för närvarande ett 70-tal nyanlända elever, huvudsakligen från Afghanistan, Eritrea och Syrien.

5 5 För närvarande utförs hälsobesök och vaccinationer av två skolsköterskor. Verksamheten kommer att utökas till kvällsmottagning, så att fler skolsköterskor kan delta. Även hälso- och sjukvården har en ökad arbetsbelastning. Det är viktigt att kommunen och regionen inte gör dubbelarbete. Regionen behöver hjälp med resurser och prioritering. Avdelningschef Mazar Alijevski informerar om att kultur- och fritidsförvaltningen samverkar med flera aktörer för att skapa ett forum för den fria tiden. Kontakter har tagits med föreningar, studieförbund och Smålandsidrotten. Många nyanlända barn och ungdomar deltar i de öppna verksamheterna eller är engagerade i någon förening. Mazar Alijevski framhåller vikten av tillgång till aktiviteter som är kostnadsfria. Expedieras till: Lars Malmström, socialförvaltningen

6 6 14 Ny handlingsplan för samverkan psykisk, fysisk och social hälsa barn och unga i Jönköping Processamordnare Marie Andréasson redogör för förslag till handlingsplan för samverkan psykisk, fysisk och social hälsa i Jönköping. Förslaget är den tredje handlingsplanen som tas fram i samverkan mellan regionen och Jönköpings kommun. Den nya handlingsplanen utgår ifrån barns behov och områdena i handlingsplanen har identifierats av barn och unga. Arbetet har knutits samman med kommunens arbete med barnkonventionen och förslag till nytt barn- och ungdomspolitiskt handlingsprogram. Föreliggande förslag kommer att lämnas till LSG/SGG-grupperna för ytterligare förslag på konkreta aktiviteter i planen. Förslaget kommer därefter att remitteras till regionen och nämnderna samt ett antal utomstående samarbetsorganisationer för synpunkter. Handlingsplanen ska behandlas av kommunfullmäktige i februari SBU:s beslut Informationen godkänns.

7 7 15 Samverkansdag 19 november SBU inbjuder till konferens tillsammans med alla i SBU, BBU, LSG, SGG, Chefsforum och sjuksköterskor på familjecentraler den 19 november Konferensen kommer att äga rum på Gyllene Uttern kl. 8:30 16:30. Syftet med konferensen är att informera om och verka för att samverkansarbetet fortskrider, ge inspiration för framtiden och att utbyta erfarenheter och idéer. SBU:s beslut Informationen godkänns.

8 8 16 Redovisning indikator - skolfrånvaro Processamordnare Stellan Karlsson redovisar statistik rörande skolfrånvaro t.o.m. vårderminen Arbetet med skolnärvaro har ett samband med arbetet för trygghet och studiero. Av statistiken framgår bl.a. att andelen elever i årskurs 7 9 som har mindre än 80 procents skolnärvaro har ökat i årskurs 7 och 9 jämfört med föregående år, medan andelen har minskat i årskurs 8. Flickor har generellt en lägre skolnärvaro än pojkar. Samtliga skolor har nu upprättade rutiner för ökad skolnärvaro, det viktiga är nu att upprätthålla dessa. Utbildningsförvaltningen får i genomsnitt anmälningar per år om att skolplikten inte uppfylls. Vid en sådan anmälan ska skolenheten bifoga dokumentation över vilka åtgärder som redan gjorts. Förvaltningen stöttar vid behov om SIP behöver upprättas. BBU anordnar en uppföljningskonferens Alla elever går i skolan den 5 november. Konferensen vänder sig till personal inom skola, socialtjänst, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Ordföranden tackar för informationen.

9 9 17 Aktuellt från BBU Susanne Törnvall informerar om aktuella frågor i BBU: Vid beredningsgruppens möte i september deltog ordföranden i LSG-grupperna. Syftet med mötet var att poängtera samverkan och att sprida information i strukturen. Vid mötet behandlades bl.a. nytt förslag till ansvarsfördelning och organisation för Föräldrar Förebygger.

Andreas Sturesson (KD), ordförande Carina Sjögren (S) Peter Jutterström (M) Karin Widerberg (S)

Andreas Sturesson (KD), ordförande Carina Sjögren (S) Peter Jutterström (M) Karin Widerberg (S) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:00 15:00 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande Carina Sjögren (S) Peter Jutterström (M) Karin Widerberg

Läs mer

Andreas Sturesson (KD), ordförande Mia Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) AnneMarie Grennhag (M) Cecilia Hjort-Attefall (KD) Göte Wahlström (S)

Andreas Sturesson (KD), ordförande Mia Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) AnneMarie Grennhag (M) Cecilia Hjort-Attefall (KD) Göte Wahlström (S) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:30 16:30 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande Mia Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) AnneMarie Grennhag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Mo-salen, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:00 16:25 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Peter Jutterström (M), 1, kl.

Läs mer

Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Carin Bergren (M) Erik Arnalid (KD)

Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Carin Bergren (M) Erik Arnalid (KD) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:30 16:30 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Carin Bergren (M) Erik Arnalid

Läs mer

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 3 februari 2017 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården, Ryhov

Läs mer

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 18 september 2015 kl 8.00 12.15 Plats: Herrgården, Ryhov

Läs mer

Andreas Sturesson (KD), ordförande Ilan De Basso (S) AnneMarie Grennhag (M) Cecilia Hjort-Attefall (KD) Ola Nilsson (KD) Göte Wahlström (S)

Andreas Sturesson (KD), ordförande Ilan De Basso (S) AnneMarie Grennhag (M) Cecilia Hjort-Attefall (KD) Ola Nilsson (KD) Göte Wahlström (S) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset, Jönköping, kl. 8:30 11:10 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande Ilan De Basso (S) AnneMarie Grennhag (M) Cecilia Hjort-Attefall

Läs mer

Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Stina Sinclair (KD), 1-2, kl. 13:30 15:20 Göte Wahlström (S) Mia Frisk (KD)

Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Stina Sinclair (KD), 1-2, kl. 13:30 15:20 Göte Wahlström (S) Mia Frisk (KD) Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:30 16:35 Beslutande Andreas Sturesson (KD), ordförande AnneMarie Grennhag (M) Stina Sinclair (KD), 1-2, kl.

Läs mer

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 2 december 2016 kl 8.00 11.40 Plats: Herrgården, Ryhov

Läs mer

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 4 november 2016 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården, Ryhov

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköpings kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköpings kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköpings kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 3 mars 2014 kl 8.00 13.30 Plats: Herrgården, Ryhov Närvarande:

Läs mer

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 346, 2015-12-10, kl. 09:00-12:10

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 346, 2015-12-10, kl. 09:00-12:10 Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 346, 2015-12-10, kl. 09:00-12:10 Beslutande: BrittMarie Hansson (S) ordförande Sven-Ingvar Borgquist (M) Lars Carlsson (S) Ann Hörnebrant-Sturesson (C)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 29 augusti 2014 kl 8.00 12.15 Plats: Herrgården,

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 27 februari 2015 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården,

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-23

JÖNKÖPINGS KOMMUN Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-23 Samverkansorganet Barn och Ungdom (SBU) 1 Plats och tid Tveta Vista, Rådhuset, Jönköping, kl. 13:30 16:15 Beslutande Övriga närvarande Andreas Sturesson (KD), ordförande Mia Frisk (KD), AnneMarie Grennhag

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 5 december 2014 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-06-17 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.30 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-09.55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare Övriga deltagande Åke

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 09.00-11.05

Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 09.00-11.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 09.00-11.05 Ann-Marie Nilsson (C), ordförande AnneMarie Grennhag (M) OlaHelt (M) Andreas Sturesson

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kavelbro event, kl 15.00-16.45 ande Bengt Andersson (C) Per Gren (S) Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm (S) Roger Magnusson

Läs mer

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 11.35 Ajournering, kl. 10.05 10.15 Beslutande Christer Laurell (C) t.o.m. kl. 11.05 Lennart Pettersson (C) tjänstgörande ersättare för KarlErik Kruse

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 9 maj 2017 klockan 13.30 16.45 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015

Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015 Sid Justering... 3 1 Fastställande av ärendelistan... 4 2 Ekonomi... 5 3 Information från ordförande och överförmyndarchef... 6 4 Ändring

Läs mer

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Lokal samverkansgrupp... 5 4 Drogpolitiskt program... 6

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-11-03 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Jan Hansson (m) ordf, ersättare för Sven Öberg (kd) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Inger Griberg (-), ersättare

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Kommunal utveckling, Finnveden Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst, ordförande Yvonne

Läs mer

Psykisk hälsa barn och unga HANDLINGSPLAN 2013 2015

Psykisk hälsa barn och unga HANDLINGSPLAN 2013 2015 Psykisk hälsa barn och unga HANDLINGSPLAN 2013 2015 Psykisk hälsa barn och unga HANDLINGSPLAN 2013 2015 De nya aktiviteterna i handlingsplanen ska vara genomförda senast vid utgången av 2015. Det finns

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden Valnämnden 2019-03-18 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset kl. 13:30-15.05 Beslutande Mikael Rydberg (S), ordförande Åke Johansson (C), 1:e v. ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e v. ordförande Alf Gustafsson

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Handlinsplan Samverkan psykisk, fysisk och social hälsa barn och unga i Jönköping

Handlinsplan Samverkan psykisk, fysisk och social hälsa barn och unga i Jönköping Handlingsplan 2016-2019 Samverkan psykisk, fysisk och social hälsa barn och unga i Jönköping Ks 2015:502 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Handlinsplan 2016-2019 Samverkan psykisk,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret i Bengtsfors

Kommunkontoret i Bengtsfors 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Egersknatten, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 ande Ledamöter Nils Andrée (S) Carl Kullgren (FP) Kenneth Carlsson (FP), HSN Ersättare Per Jonsson ( C ) Ulla

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden 2016-02-23 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, biblioteket, kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Toll (S) ordförande, ej 110-111 Elisabeth Arvidsson (S) ordförande 110-111 Berndt Isaksson (M) Håkan Hjelm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18. Vänerparken 5, Vänersborg. Marika Isetorp

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18. Vänerparken 5, Vänersborg. Marika Isetorp Plats Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl 13.00-17.15 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-03-14 1 (9)

Gymnasienämnden 2005-03-14 1 (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.15 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Leif Höglund (s), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Lena Ringstedt (C) Robert Swartling (C) Fredrik Palmqvist (FP) Anita Dath (M) tj ers Elisabeth Frostell (M) tj ers

Lena Ringstedt (C) Robert Swartling (C) Fredrik Palmqvist (FP) Anita Dath (M) tj ers Elisabeth Frostell (M) tj ers 1(6) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-19:25 Paragrafer 113-116 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Johan Gröndal (M) Ruby Rosén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats onsdag 5 december 2018, kl. 10:00-12:00 Beslutande Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Inger Janneby, SPF Monica Sundberg, SPF Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-20 1 Innehållsförteckning Ärende 55 Besök från Kulturskolan... 3 56 Uppföljning och redovisning särskola... 4 57 Uppföljning särskilt stöd... 5 58 Tillsyn av fristående förskolor... 6 59 Ekonomisk

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum A403, Mimers Hus samt Bryggan, plan 3, stadshuset, klockan 10.00 15.00 Beslutande Matilda Jansson (L) Ordförande Lennart Jonsson (M) Vice ordförande Camilla Haag

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning RJL 2015/1897 Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings

Läs mer

Region Jönköpings län och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköpings län och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköpings län och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 5 februari 2016 kl 8.00 11.40 Plats: Herrgården,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-04-22 1 (5) Catarina Stavenberg stabschef Sara Sjögren avdelningschef Dnr: 0078/10-61 Socialnämnden Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till beslut

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Paragrafer 27-29 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.13 Beslutande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan Pettersson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 21 september 2011 kl 19.00 21.20 Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-06-15. Föredragningslista 1 (11) Föredragningslista 107 Val av protokolljusterare 108 Anmälan av övriga ärenden 122 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer

Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35. Katja Watts (M) Miriam Tinglöf (KD) Britt Larsson Gårdebäck (S) Stig Karlsson (V)

Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35. Katja Watts (M) Miriam Tinglöf (KD) Britt Larsson Gårdebäck (S) Stig Karlsson (V) Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-10 Plats och tid: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35

Läs mer

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139 1 Plats och tid: Stora Hotellet, kl. 13:15-17:20 Beslutande: AnneMarie Grennhag (f.d. M), ordförande Thomas Bäuml (M) Carl Cunningham (KD), 1:e vice ordförande Torbjörn Eklund (KD) Stefan Gustavsson (C)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Ulrica Persson Helena Skagerberg Jan Johansson Jan Lejon Seija Ojala Stig Henriksson

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid, Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 8.30 11:00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Bertil Böhlin Jonne Norlin Thomas Näsholm Åke Sundin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl

Socialnämnden. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, onsdag 13 januari 2016, kl. 17.00-18.30 Beslutande Leif Andersson Per-Olof Andersson Britt Blom Sture

Läs mer

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3 2013-06-19 Sida 1-12 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 19 juni 2013, Kl 08:30 10:00 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD) Eva

Läs mer

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet

Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Föredragningslista Brottsförebyggande rådet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363) fredagen den 16 januari 2004, kl 13.00 15.00+15.00 ca17.00 Ärenden Kl 13.00 1 Justering

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 A Barn-och utbildningsnämnden 2017-03-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Tobias Grosshed

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 8 maj 2015 kl 8.00 12.15 Plats: Herrgården, Ryhov Närvarande:

Läs mer