Vi ser förpackningen som det viktigaste

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi ser förpackningen som det viktigaste"

Transkript

1 Vi ser förpackningen som det viktigaste

2 En förpackning har tusen sidor och många bottnar Ingen vet hur mänsklighetens allra första förpackning såg ut. Kanske var det ett stort blad runt några särskilt ömtåliga bär. Eller ett par böjda kvistar med mjukt gräs, för att fågeläggen inte skulle krossas. I vilket fall hade den första förpackningen samma enkla grundfunktion som nu, cirka år senare. Att skydda innehållet och underlätta transporten hela vägen. För de flesta är en förpackning bara just en förpackning. För både oss på Smurfit Kappa och våra kunder är den betydligt mer än så. Den är en kommunikationskanal, ett ergonomiskt hjälpmedel, en packenhet, en varumärkesbyggare, en miljöförbättrare, ett hantverksföremål och på grund av allt detta en oerhört rolig utmaning att samarbeta runt.

3 P E R F O R M A N C E performance & passion. Så vill vi på Smurfit Kappa beskriva vårt erbjudande. Två starka värden som tillsammans bär ett löfte. Löftet handlar dels om vår kompetens och prestanda. Övergripande beskrivet i denna broschyr. Däremot är det omöjligt att med ord ringa in den glöd som finns i vår företagskultur. Förhoppningsvis anar du ändå vår passion för intelligenta förpackningslösningar i wellpapp mellan raderna. Smurfit Kappa är världens största papperskoncern. I Sverige är vi marknadsledare på pappersbaserade förpackningar. Vi är ett toppmodernt förpackningsföretag. Samtidigt bär vår koncern hundraåriga traditioner med en doft av svenska skogar och med gammalt hederligt entreprenörskap. Med denna stolta historia i ryggen och med våra moderna fabriker och enheter över hela landet kan vi erbjuda en totalbredd i material och trycktekniker. En kompetens och en produktionskapacitet som troligen saknar motstycke i Norden. Det som garanterar vårt erbjudande är att vi satt våra många enheter, människor och produktionstekniker i system. Via en kontaktperson kan du välja delar av vårt stora produktsortiment. Med allt från bruna lådor i miljonupplagor, till korta serier av landets mest avancerade offsettryckta förpackningar. För att utrycka det enkelt. Vi kan leverera det du behöver. Inte bara kostnadseffektivt, kvalitets- och leveranssäkrat och med en miljöklok produktion. Utan också med det där djupa engagemanget. Det som vi alltså vill att du ska uppleva, snarare än att läsa om. Som sagt Performance & Passion. Och en hel del wellpapp.

4 Kunskap och inspiration Som marknadsledande vill vi ta vårt ansvar för att sprida kunskap om förpackningar. Vi gör det bland annat genom utbildningar som Welluniversitetet och genom en omfattande kundkommunikation. Proaktivitet och uppföljning Vi har en strukturerad process som bevakar våra kunders intressen. Det förutsätter analyser av såväl kundbehov som omvärld, samt regelbundna förpackningsrevisioner och ständig uppföljning av samarbetet. Innovation och utveckling Vi kompletterar vår tekniska kapacitet med innovationsförmåga och utvecklingsoptimism. Med egenutvecklade programvaror och verktyg kan vi beräkna och analysera varje liten detalj i förpackningens liv. Inpackning och maskinsystem Vår avdelning för förpackningsmaskiner och inpackning har bred kompetens och erfarenhet. Efter 1400 installerade anläggningar kan vi erbjuda lösningar som uppfyller kraven på kvalitet, ergonomi och ekonomi. Transportanpassade förpackningar Att konstruera en förpackning med maximal kostnadseffektivitet och optimal funktion längs hela den slingriga distributionsvägen. Det kräver kunskap, erfarenhet, påhittighet och ett avancerat datastöd. Funktionsanpassade förpackningar Vi utvecklar ständigt nya material och förpackningar för skilda funktionsbehov. Förpackningar som är lätta, miljökloka, kostnadseffektiva och enkla att hantera. Vår tillverkning av bag-in-box är den största i landet. Säljande och butiksanpassade förpackningar I Sverige är vi ensamma om att erbjuda alla tillgängliga trycktmetoder, med finesser som prägling, foliering, effektlacker med flera. Begrepp som Retail Ready Packaging och Shelf Ready Packaging styr vår verksamhet. Display och butikskommunikation Smurfit Kappa har inte bara stora sakkunskaper på området display. Vi har också tillgång till alla trycktekniker, kreativa konstruktörer och dessutom egna packnings enheter för färdigpackade displayer.

5 »Proaktivitet med uppföljning Våra kunder verkar i en tid av ständig och snabb förändring. Förutsättningar och krav kan ändras över en natt. Vi har därför en strukturerad och beprövad process för att alltid ligga steget före. Det gör att vi kan bevaka våra kunders intressen i allt som är relaterat till förpackningar. Dels genom en kontinuerlig dialog, dels genom omvärldsbevakning och trendanalys. På så sätt kan vi tillföra påtagliga värden och ge våra kunder total kontroll på läget. Inte minst genom att i ett tidigt skede göra en heltäckande analys av förpackningsbehovet. Kartlägga varje enskilt hinder i förpackningens resa till slutkunden. Och sedan trimma förpackningssortimentet med kostnadseffektiviteten som klarast lysande ledstjärna. Regelbundna förpackningsrevisioner, ständig uppföljning av samarbetet och ett snudd på närgånget intresse av kundens affärer och rutiner. Det är en del av förklaringen till våra långa kundrelationer.»kunskap och inspiration Som marknadsledande vill Smurfit Kappa på olika sätt ta sitt ansvar för att sprida kunskap om förpackningar. Ett av syftena med detta bildningsarbete är att visa på våra förpackningars inte sällan överraskande stora möjligheter. Ett annat är att underlätta samarbetet och därmed öka besparingen för kunderna. Sedan många år driver vi Welluniversitetet där snart tusen elever fått lära sig grunderna i den totala tillverkningsprocessen med betoning på material, konstruktion och behovsanpassning. På våra grafiska seminarier ligger betoningen på ett fördjupat möte mellan kundens önskade förpackningsdesign och våra möjligheter att förverkliga i stort sett vad som helst. Via en mängd olika kommunikationskanaler magasin, mässor, webb, seminarier, inspirationsdagar, nyhetsbrev med mera håller vi våra kunder uppdaterade. Och en hel del andra som är intresserade.

6 »Innovation och utveckling Att vara expert på sin egen teknik, det är ingen unik konkurrensfördel. Men att kunna komplettera kunnandet med innovationsförmåga, utvecklingsoptimism och vilja, det innebär enorma värden att förvalta. Tack vare att vi ingår i Europas största förpackningskoncern har vi dessutom många avancerade datastöd. Detta i form av bland annat verktygen InnoBook, Pack Expert och Paper To Box egenutvecklade programvaror och verktyg för att beräkna och analysera varje liten detalj i förpackningens liv. Vi kan exempelvis söka bland tiotusentals unika förpackningskonstruktioner. Så kunden slipper betala för ännu ett uppfunnet hjul. Vi är glada över att många kunder har insett fördelarna med att släppa in oss tidigt i processen. Att vara lyhörd för designerns visioner och göra allt för att förverkliga dem inom givna ramar det är en bärande del av vår företagskultur. Att vara innovativa och kreativa är en förutsättning för att lyckas. Något som inte minst visat sig i de många utmärkelser vi fått i branschtävlingar som Scanstar, Worldstar med flera.»inpackning och maskinsystem Vill du ha en totallösning? Vår avdelning för förpackningsmaskiner och inpackning heter Smurfit Kappa Wellpack. Löften som totalansvar och driftsäkerhet får en djupare betydelse när man som vi kan stå för både förpackningarna och maskinerna. Vi kan erbjuda anpassade och nyckelfärdiga lösningar med all utrustning som behövs för en komplett förpackningslinje. Totalt 1400 anläggningar har Smurfit Kappa Wellpack installerat genom åren. Detta har naturligtvis gett en bred kompetens och erfarenhet på lösningar som väl uppfyller kraven på kvalitet, ergonomi och ekonomi. Det egna maskinsortimentet kompletteras via utvalda samarbetspartners där vi i flera fall har den svenska agenturen för maskinerna. En väl utbyggd serviceorganisation, med eget reservdelslager, installerar och servar maskinanläggningarna. Vi konstruerar även halvautomatiska eller manuella hjälpmedel för resning och inpackning.

7 »Funktionsanpassade förpackningar Vi utvecklar ständigt nya material och förpackningar för skilda funktionsbehov. Oftast i nära samarbete med våra kunder. En av de senaste innovationerna är CorroNix, vars unika egenskaper skyddar obehandlade metalldelar mot korrosion. En annan teknik ser till att förpackningsmaterialet får rätt friktion för att förhindra lastförskjutning. Men även själva wellpappen kan skydda mot sin naturliga fiende fukten. Genom att impregnera med olika typer av barriärer kan även feta, flytande eller vätskande produkter få förpackningar med well - pappens alla fördelar. Förpackningar som är lätta, miljökloka, kostnadseffektiva och enkla att hantera. Vår tillverkning av bag-in-box är den största i landet och domineras av mejeriprodukter och vin. På senare tid har dock alltfler upptäckt bag-in-boxens många fördelar för alla typer av flytande innehåll. Exempel på andra funktionsanpassade innovationer är Fanfold, wellpapp på löpande bana, samt vår lätta och smarta engångspall Nor-Pall.»Transportanpassade förpackningar Det är ingen raketforskning vi sysslar med. Men att konstruera en förpackning med maximal kostnadseffektivitet och optimal funktion längs hela den slingriga distributionsvägen. Det är inte helt okomplicerat. Din förpackning ska vara modulanpassad. Den ska på millimetern vara anpassad till lastbäraren och ha tillräcklig staplingsstyrka och klara rätt vikt. Materialet ska ha rätt mix av egenskaper för att skydda mot fukt, repor och temperaturskillnader. Friktionen ska vara rätt för att förpackningen inte ska glida. Och konstruktionen ska dessutom underlätta hanteringen i termer av ergonomi, returhantering med mera. För att lyckas krävs kunskap, erfarenhet, påhittighet och ett avancerat datastöd. Låter det invecklat? För oss är det en rolig dag på jobbet.

8 »Säljande och butiksanpassade förpackningar Sannolikheten att konsumenterna köper en produkt är 90 %, när de håller förpackningen i handen. Men för att kunna göra det måste de först ha upptäckt den via rätt grafisk design, återgiven med hög tryckkvalitet. Vi är stolta över att kunna räkna flera av de mest välkända varumärkena till våra trogna kunder. I Sverige är vi ensamma om att kunna erbjuda alla tillgängliga trycktmetoder med en ständigt uppdaterad teknik. Det innebär finesser som prägling, foliering, effektlacker med flera. En innovativ förpackningskonstruktion är dock minst lika viktig. Detta för att få en lätthanterlig, lättöppnad och säljande exponering i butik. Men också för att erbjuda funktioner som rivtejp, integrerade handtag, fönster i förpackningen med mera. Moderna begrepp som Retail Ready Packaging och Shelf Ready Packaging är självklara inslag i vår verksamhet. Vår envisa ambition är att i varje enskild förpackning lyckas förena kraven från producent-, transport-, butiks- och konsumentled. Utan att kompromissa med kostnadseffektiviteten. För vem har sagt att allt ska vara enkelt?»display och butikskommunikation En riktigt bra butiksdisplay kan få försäljningen att ta fart i samma stund som butikspersonalen ställer den på plats. Vår kapacitet när det gäller displayer och annat material för butikskommunikation är stor. Smurfit Kappa har inte bara stora sakkunskaper på området display. Vi har också tillgång till alla upptänkliga trycktekniker, kreativa konstruktörer och dessutom egna packningsenheter för butiksfärdiga displayer. Detta ger oss kontroll över hela kedjan från idé till leverans via en enda kontaktperson. Vår displaykompetens finns allmänt i vår koncern, men i synnerhet hos våra displayspecialister Smurfit Kappa OnWell med enheter i Helsingborg och Gävle. Däremot vill vi inte konkurrera med kundens grafiska designer. Utmaningen är istället att förverkliga designerns idéer med vår kompetens på konstruktion, tryck, logistik, pallhantering och smidig uppackning i butik. Allt detta med ett enda syfte; att ditt varumärke ska sticka ut i butiksbruset.

9 Smurfit Kappa Group Smurfit Kappa Group är världsledande på pappersbaserade förpackningar. Vi verkar i 31 länder med tonvikt på Europa. Totalt är vi anställda och omsätter över 7 miljarder euro. Huvudkontoret ligger i Dublin medan det operativa huvudkontoret för Europa finns i Paris. Smurfit Kappa Sverige Även Smurfit Kappa Sverige, med huvudkontor i Eslöv, är marknadsledande med en omsättning på drygt två miljarder kronor 2008 och cirka 840 anställda. Företaget har försäljning i de nordiska länderna. Smurfit Kappa Sveriges wellpappfabriker ligger i Brännögård, Eslöv, Gävle och Nybro. I koncernen ingår bolagen Mittpac, Pegewell, Svewell och Welltillverkaren samt de finska bolagen Pirkan Pakkaus och Seinäjoki. Dessutom ingår displayföretaget OnWell, maskinleverantören Wellpack, bag-in-box-tillverkaren Liquid Packaging samt offsetoch preprintenheterna LithoPac och FlexoLine.

10 Försäljning och tillverkning Eslöv Brännögård Nybro Gävle Säljkontor Stockholm Göteborg Randers, Danmark Porsgrunn, Norge Tammerfors, Finland Offsetkascherad well Nybro Smurfit Kappa Lithopac Förtryckt liner Nybro Smurfit Kappa FlexoLine Liquid packaging Eslöv Smurfit Kappa Liquid Packaging Maskinsystem Eslöv Smurfit Kappa Wellpack Display Gävle Smurfit Kappa OnWell Helsingborg Smurfit Kappa OnWell

11 K O N O V A L E N K O Performance &Passion Smurfit Kappa Sverige AB Verkstadsvägen 18 Box Eslöv Telefon Telefax

Allt här i livet kommer i en förpackning. Några av dem kommer från oss. Förpackad köplust

Allt här i livet kommer i en förpackning. Några av dem kommer från oss. Förpackad köplust Allt här i livet kommer i en förpackning. Några av dem kommer från oss. Förpackad köplust Där några bara ser en låda som ska skydda en produkt ser vi en förpackad dröm en exponeringsyta med samma förföriska

Läs mer

P A P E R P A C K A G I N G S O L U T I O N S

P A P E R P A C K A G I N G S O L U T I O N S P A P E R P A C K A G I N G S O L U T I O N S Det globala småföretaget Det är sant att Smurfit Kappa är ett av världens största pappersbaserade förpackningsföretag med hjärna och muskler som sträcker sig

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

HJ MEK KREATIV PRODUKTIONSUTVECKLING

HJ MEK KREATIV PRODUKTIONSUTVECKLING HJ MEK KREATIV PRODUKTIONSUTVECKLING Vi har löst problem inom produktionsteknik sedan 1968 Vi är problemlösare inom vår speciella nisch: produktionsteknik. Vi ser till att dina produktidéer och innovationer

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

Brandon BRANDON LOGISTIK I SIFFROR STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) GÖTEBORG (LAGER, HQ) DETROIT (LAGER) HONG KONG (TRADING)

Brandon BRANDON LOGISTIK I SIFFROR STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) GÖTEBORG (LAGER, HQ) DETROIT (LAGER) HONG KONG (TRADING) Brandon GÖTEBORG (LAGER, HQ) STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) BRANDON Helägt av PUMA Huvudkontor i Göteborg Två affärsområden: - Brand Merchandise - Retail Support Experter på sourcing och

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

Estetik och kvalitet. med ansvar för helheten. www.cchoganas.se

Estetik och kvalitet. med ansvar för helheten. www.cchoganas.se Estetik och kvalitet med ansvar för helheten www.cchoganas.se Vi älskar kakel och klinker! Visst är det härligt att vara förälskad! Den där pirrande känslan som är så speciell. Men det finaste är när

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

Vi gör idéer till verklighet.

Vi gör idéer till verklighet. Vi gör idéer till verklighet. Ufab utvecklar produkter med hög precision. Vi bidrar också till att höja våra kunders konkurrenskraft. Vi inser hur viktig vår leverantörsroll är. Våra kunskaper ska bidra

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité

Direktleverantör. med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! För Proffs med krav på Service och Kvalité Direktleverantör med 30 år i branschen! Motek levererar sedan mer än 30 år tillbaka verktyg och infästningsmaterial. Vi

Läs mer

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material

Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material Anmäl din förpackningslösning till ScanStar Den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som kombinerar kreativitet, teknik och material ScanStar är en gemensam nordisk förpackningstävling, som sedan

Läs mer

Hydraulik. När du behöver superkrafter

Hydraulik. När du behöver superkrafter Hydraulik När du behöver superkrafter En stor stark familj Vårt breda program för högtryckshydraulik förser dig snabbt och enkelt med enorma krafter, genialiskt förpackade i utrymmessnåla och lätthanterade

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

SYSTEMLÖSNINGAR FÖR PRODUKTSKYDD

SYSTEMLÖSNINGAR FÖR PRODUKTSKYDD SYSTEMLÖSNINGAR FÖR PRODUKTSKYDD Minskad miljöpåverkan och ökad lönsamhet. Utfyllnad Minskad miljöpåverkan Stötdämpning Reducerad transportkostnad Ökad lönsamhet Minskade reklamationer Inslagning LÖNSAMMA

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

GAMING. snabb hantering av spelmaterial

GAMING. snabb hantering av spelmaterial GAMING snabb hantering av spelmaterial 1 2 3 Helhetslösning för event och spel Brottas du med att få logistiken till flera tusen spelombud att fungera med bara några timmars ledtid? Försöker du få spelrelaterad

Läs mer

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på Din industripartner Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på »Dra nytta av vår erfarenhet inom projektledning, konstruktion och produktionnär jag bildade Fagerström Industrikonsult 1994 satte

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

Monteras enklast på sidan av lastbilsramen med två meters vanlig luftslang till mekanismhuset. Anslut till bilen tryckluftsystem och el klart!

Monteras enklast på sidan av lastbilsramen med två meters vanlig luftslang till mekanismhuset. Anslut till bilen tryckluftsystem och el klart! Marknadsinfo Augusti 2012 MechMatic ny automatsmörjning! Nu lanseras MechMatic; ett tillbehör till VBG kopplingar som ger både automatisk renblåsning och smörjning. Kopplingen är alltid välsmord och fungerar

Läs mer

Hydroforming Design Light AB. Din produktionspartner

Hydroforming Design Light AB. Din produktionspartner Hydroforming Design Light AB Din produktionspartner 2 Din utvecklingspartner för framtiden Med konstruktion av egna verktyg och maskiner, samt genom att behärska hela värdekedjan, från produktidé till

Läs mer

Med fokus på effektiva packningsmaskiner

Med fokus på effektiva packningsmaskiner Med fokus på effektiva packningsmaskiner Swepac utvecklar och tillverkar maskiner för krävande förhållanden Vår ambition är att göra maskiner som tål tuffa tag i en tuff miljö. Våra kunder behöver maskiner

Läs mer

Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY

Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY Din professionella partner för vattenrutschbanor och vattenparksdesign. CONSTRUCTING JOY Välkommen till Hydro Sport Vi kan idag stolt säga att vi är en av världens ledande tillverkare av vattenrutschbanor

Läs mer

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen!

Vi bjuder på några idéer Hör av dig för mer inspiration. Välkommen! En förpackning behöver inte vara brun Förpackningar behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Skimrande eller matta Vadderade eller inte Det beror lite på innehållet Det är bara

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN VÄLKOMMEN! ADI är den marknadsledande distributören av brand- och säkerhetsprodukter och har bedrivit verksamhet i över 30 år. Vi säljer allt från video- till brandsäkerhetslösningar

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Innehåll. Kapitel 3 7. DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67. KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65

Innehåll. Kapitel 3 7. DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67. KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65 Innehåll Kapitel 3 7 DK-koppplingsdosor 8 115 1,5 till 240 mm 2, IP 54 67 KV-normcentraler 116 145 upp till 63 A, 3 54 moduler, IP 54 65 Kapsling med dörr 146-211 upp till 250 A, IP 66 Mi-kapslingar 212

Läs mer

KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION

KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION KVALITET ARBETSBOK FÖR GRUPPDISKUSSION KVALITET För oss refererar ordet kvalitet ofta till operativ kvalitet. Det innebär att vi alltid levererar utlovade produkter eller tjänster i utlovad tid. När vi

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB

WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB WENCOINFO WENCO LAGERTEKNIK AB INTRESSERAD AV LAGERINREDNING SOM EFFEKTIVITET, PRODUKT OCH LÖNSAMHET? 2 FÖRBÄTTRAR IVITET TALA MED EXPERTERNA. I snart trettio år har vi varit experter på materialhantering.

Läs mer

Ny generation plockgodissystem

Ny generation plockgodissystem Exponera Pick & mix 2 www.steelo.se Ny generation plockgodissystem Med lång erfarenhet av stora utrullningar och egen tillverkning har vi nu utvecklat en helt ny generation av godisburk som är designskyddad.

Läs mer

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss!

En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! En strategisk partner i en krävande bransch Vi visste att det skulle bli bra, men det blev ju till och med bättre än vi kunde tänka oss! Det är inte ovanligt att våra kunder blir glatt överraskade, eftersom

Läs mer

Individuella förpackningslösningar

Individuella förpackningslösningar Individuella förpackningslösningar BK PAC ett kundnära företag Med kompetens, engagemang och pålitlighet levererar vi individuella förpackningslösningar med bästa totalekonomi vår företagspolicy. Kompetens

Läs mer

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem.

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Ett av Sveriges största etikettryckerier med över 2.5 miljarder producerade etiketter/år. Din förpackning vår passion 2012 bildades

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR

DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR DIN LEVERANTÖR AV EL- OCH VVS-ARTIKLAR MARKNADSLEDANDE I BRANSCHEN Amiga AB grundades i augusti 2000 och är idag en av Sveriges ledande el- och VVS-grossister för proffsoch konsumentfackhandeln. Verksamheten

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION

X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION X8 MIG Guns KRAFTFULL PRECISION 3.12.2018 X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK X8 MIG Gun-serien erbjuder en kraftfull kombination av ergonomi och

Läs mer

FORDONSANPASSADE PÅBYGGNADSLÖSNINGAR FÖR ALLA BEHOV.

FORDONSANPASSADE PÅBYGGNADSLÖSNINGAR FÖR ALLA BEHOV. FORDONSANPASSADE PÅBYGGNADSLÖSNINGAR FÖR ALLA BEHOV. VI GER DIG SOM PÅBYGGARE FLER MÖJLIGHETER. I över 60 år har VBG drivit utvecklingen av lastbilskopplingar genom att koppla ihop säkerhet och ekonomi.

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955

Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 Hur svårt kan det vara? NOLATO PLASTTEKNIK UTVECKLING OCH TILLVERKNING AV KVALIFICERADE PLASTKOMPONENTER SEDAN 1955 INTE SÅ ENKELT. Att formspruta plast kan vara svårt. Åtminstone om man som vi på Nolato

Läs mer

Med rätt kunskap kommer man långt.

Med rätt kunskap kommer man långt. PRODUKTION Med rätt kunskap kommer man långt. Har du egna byggprodukter att utveckla eller legotillverka? Vänd dig med förtroende till Arqdesign Produktion! Vi vet hur viktigt det är att allt material

Läs mer

Enklaste vägen till ett nytt tak

Enklaste vägen till ett nytt tak Enklaste vägen till ett nytt tak 5 Välkommen till Monier! Vi har producerat tak i över 100 år, vilket gör att många av våra produkter tillverkats i generationer. Som det klassiska svenska takteglet Vittinge

Läs mer

Axelent Wire Tray. Livsmedel och renrum

Axelent Wire Tray. Livsmedel och renrum xelent Wire Tray Livsmedel och renrum 2 Vi kan allt inom kabelhantering xelent Wire Tray xelent Wire Tray är ett expansivt företag som utvecklar, tillverkar och säljer ett komplett kabelförläggningssystem

Läs mer

Lagerlösningar för varje behov

Lagerlösningar för varje behov Lagerlösningar för varje behov DEXION GROUP/ARCA SYSTEMS Arca Systems Dexion Group i världsomspännande samarbete Dexion Group (vari Constructor ingår) och Arca Systems, båda ledande inom sina respektive

Läs mer

Walki Pack. Maximal barriär minimalt med material

Walki Pack. Maximal barriär minimalt med material Walki Pack Maximal barriär minimalt med material Vad är Walki Pack? Att välja kartong Walki har utvecklat en serie barriärkartonger för falskartongmarknaden. Noggrant utvalda kartongkvaliteter används

Läs mer

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk!

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! SKF en pålitlig partner Att ha rätt partner för smörjning är en viktig framgångsfaktor. Väljer du SKF kan du lita på att våra tekniker ger marknadsledande

Läs mer

TIME. for your. Säljtävling. Företagsgåvor. Belöna personal Kampanjer Julklappar. Merförsäljning. Jubileum

TIME. for your. Säljtävling. Företagsgåvor. Belöna personal Kampanjer Julklappar. Merförsäljning. Jubileum TIME for your BRAND Säljtävling Merförsäljning Företagsgåvor Belöna personal Kampanjer Julklappar Jubileum KONCEPT 1 ORIGINAL DESIGN Uppskattade företagsklockor Modeklockor direkt från tillverkaren, utan

Läs mer

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE

Från idé till färdig produkt. Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE Från idé till färdig produkt Ett företag i VA Automotive-koncernen WWW.INDUSTRITEKNIK.SE All kompetens under ett tak IndustriTeknik startade 1986 som ett familjeföretag men ingår sedan 2010 i koncernen

Läs mer

Wellpapp låg ytvikt bra miljöval!

Wellpapp låg ytvikt bra miljöval! Wellpapp låg ytvikt bra miljöval! PRINT SMOOTH PERFORMANCE SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter.

Läs mer

KEMPPI K5 SVETSUTRUSTNING. Kempact 323A EFFEKT, DESIGN OCH UTMÄRKT PRESTANDA

KEMPPI K5 SVETSUTRUSTNING. Kempact 323A EFFEKT, DESIGN OCH UTMÄRKT PRESTANDA KEMPPI K5 SVETSUTRUSTNING Kempact 323A EFFEKT, DESIGN OCH UTMÄRKT PRESTANDA 10.12.2018 Kempact 323A MODERN KEMPPI MIG/MAG-SVETS FÖR ENERGIEFFEKTIV OCH KOSTNADSEFFEKTIV SVETSNING Kempact 323A har designats

Läs mer

Nolato Medical. Pharma Packaging. Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen

Nolato Medical. Pharma Packaging. Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen Nolato Medical Pharma Packaging Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen 2 3 Vi vill skapa den perfekta förpackningen för världens viktigaste produkter Partner för livet Nolato Medical

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns.vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

Vi utvecklar marknadsanpassade förpackningslösningar

Vi utvecklar marknadsanpassade förpackningslösningar Analys och utveckling Vi utvecklar marknadsanpassade förpackningslösningar Vår supporttjänst analys och utveckling har till uppgift att genom forskning och undersökningar kartlägga vilka behov våra kunder

Läs mer

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Vi är samma lag Vi levererar minnen Ledande branschkunskap Våga sticka ut Ingen kund är den andra lik Glöd Vi är alla stolta ambassadörer Utstråla glädje

Läs mer

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft.

Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. MEISER 3 Av den energi vi lägger på att förstå kundbehov blir det konkurrenskraft. Våra kunder efterfrågar kompetens, produktsäkerhet och komfort. Vi löser det för det mesta med hjälp av kreativa gallerdurksapplikationer,

Läs mer

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner.

Yutong Eurobus. Din partner i Nordeuropa! Yutong. världen. Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Yutong Eurobus Din partner i Nordeuropa!, Yutong bussstörsta aren i tillverk! världen Vi vill göra allt för att du ska bli en nöjd kund och samarbetspartner. Scandinavien och Kina har en lång och rik historia

Läs mer

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande.

StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge. Sto Scandinavia AB Presentation. Företaget. Sto. Omsorgsfullt byggande. StoVentec - ventilerat fasadsystem på Tjuvholmen, Aker Brygge Sto Scandinavia AB Presentation Företaget Sto Omsorgsfullt byggande. Företaget Sto Sto Scandinavia AB utvecklar, producerar och marknadsför

Läs mer

HUR BYGGER MAN SMART?

HUR BYGGER MAN SMART? HUR BYGGER MAN SMART? HUR KAN ALLA TJÄNA PÅ BYGGPROCESSEN? Vi har tänkt mycket på det här. Enkelt uttryckt handlar bra byggnation om att bygga med genomtänkta lösningar som gör det så svårt som möjligt

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft?

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft? Business Assurance DNV GL Merger - Frågor och Svar Här finner du svar på generella frågor om sammanslagningen av DNV och GL, samt frågor som gäller dig som kund till DNV Business Assurance. Hör gärna av

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD

VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD VÄLKOMMEN TILL VÅR VÄRLD GROUP a natural choice! DANMARK Moland Byggevarer A/S är din kompetenta samarbetspartner i byggbranschen. Vi har huvudkontor i Skive och har alltid kvalificerade medarbetare redo

Läs mer

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar

Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar Bättre totalekonomi med kundanpassade lösningar 1 Bred kompetens och snabb service oavsett behov Tebeco är en av Sveriges ledande leverantörer av produkter och förnödenheter till ytbehandling, gjutning

Läs mer

Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv

Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv Fördelar med lösviktsexponering ur ett detaljhandelsperspektiv Bättre marginal Lösviktsexponerade varor har en högre marginal till följd av att förpacknings- och transportkostnaderna är lägre. Det är också

Läs mer

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER 4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER Rörlig Produktiv Mångsidig Miljöansvar Skapar möjligheter www.lannencenter.com SE EN MASKIN PÅ EGNA HJUL MELLAN ARBETSPLATSERNA. Det här klarar andra maskiner inte. Gräv, lasta,

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Från kunders idéer till färdiga produkter

Från kunders idéer till färdiga produkter Från kunders idéer till färdiga produkter OptiWay Inledning OptiWay AB levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala och internationella marknaden. Företaget grundades år 2005 och har sedan

Läs mer

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV

GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV GLOBAL STYRKA, LOKAL NÄRVARO OCH EN SVÅRSLAGEN KUNSKAP OM GOLV EN GLOKAL LEDARE INOM GOLV Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. När vi arbetar med hållbarhetsfrågor,

Läs mer

Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar

Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar 2 Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar Modern produktion kräver ständig effektivisering. Effektivisering i form av minskade produktionskostnader men också i form

Läs mer

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs

EXPERTER 12 NYA. Gör det enklare att vara proffs EXPERTER 12 NYA Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment

Läs mer

NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG

NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG NYA VÄGAR ATT SKAPA MÖJLIGHETER FÖR DITT FÖRETAG MED EC HELFORDONSGODKÄNNANDE (ECWVTA) NYA MÖJLIGHETER FRAMFÖR OSS Vad är ECWVTA? I april 2009 beslutade Europeiska Unionen om en ny lagstiftning som säkerställer

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet.

Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet. Storage. Effektivare datalagring med det intelligenta informationsnätet. 2 Teknik och samverkan i en gemensam infrastruktur skapar nya möjligheter för effektivare datalagring Datalagring är en central

Läs mer

X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK

X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK 18.09.2019 X8 MIG Guns ERGONOMISKT DESIGNADE MIG-SVETSPISTOLER MED HÖG PRESTANDA FÖR INDUSTRIELLT BRUK X8 MIG

Läs mer

ULRICEHAMN NYBRO BRADFORD HELSINGFORS KÖPENHAMN

ULRICEHAMN NYBRO BRADFORD HELSINGFORS KÖPENHAMN ULRICEHAMN NYBRO BRADFORD HELSINGFORS KÖPENHAMN Emballator Ulricehamns Bleck AB Box 8, SE-523 21 Ulricehamn, Sweden Tel: +46(0)321-68 30 00 Fax: +46(0)321-68 31 95 www.emballator.com Innehåll Från idé

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB

Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB Version 11/2013 STRANDMÖLLEN AB GAS I 100 ÅR Strandmöllens produktionsanläggning i Ljungby, invigd 2011. I snart hundra år har Strandmöllen producerat och sålt gas. Främst har vi verkat i Danmark, men

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS.

ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS. ARNON HAR BETJÄNAT SINA KUNDER I NÄSTAN FYRA ÅRTIONDEN, SEDAN 1978 DÅ TAMPEREEN KESKUSTEKNIIKKA OY INLEDDE SIN VERKSAMHET I TAMMERFORS. SEDERMERA HAR ARNON EXPANDERAT OCH BLIVIT EN BETYDANDE INTERNATIONELL

Läs mer

En vital 50-åring som ser framtiden an med tillförsikt. scacontainerboard.com

En vital 50-åring som ser framtiden an med tillförsikt. scacontainerboard.com Munksunds Pappersbruk En vital 50-åring som ser framtiden an med tillförsikt Detta är SCA SCA skapar värde genom att infria kunders och konsumenters behov i en anda av innovation, ständig effektivisering

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

NATURE CREATES HER OWN SMART PACKAGING THERE S BILLERUD.

NATURE CREATES HER OWN SMART PACKAGING THERE S BILLERUD. NATURE CREATES HER OWN SMART PACKAGING FOR YOUR NEEDS FOR YOUR NEEDS, THERE S BILLERUD. SMARTARE FÖRPACKNINGAR Attraherar konsumenter Ökar produktiviteten Sänker transportkostnaderna Reducerar avfallsmängden

Läs mer