Glögg-SM,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Glögg-SM, 2000-12-06"

Transkript

1 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) Glögg-SM, Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan med 63 teknologer närvarande. 2 Formalia 1. Till mötesordförande väljs ordf Jose n Hallberg, Quintus Decimus. 2. Till mötessekreterare väljs sekr Emil Larsson, Septus Decimus. 3. Till justeringsmän väljs Carl Ljungqvist, Tertius Decimus samt Joakim Meldahl, Sigvard. 4. SM anser att mötet har utlysts korrekt. 5. Johanna Kirudd, Kårstyrelsen, och Regina Kevius, Fokusområde Utbildning, adjungeras med närvaro- och yttranderätt. 6. Inga ytterligare övriga frågor. 7. Dagordningen fastställs med ändringen att valpunkten tas upp före motionspunkten. 3 Rapporter 1. D-rek informerar kort-kort version (a) Ordförande Det viktigaste som hänt kommer som en egen övrig fråga. (b) Vice Ordförande En trevlig middag för seniorer och teknologer har hållits i ESCapen. (c) Sekreterare Ett nämndrådsmäte har hållits, glögg, julmust och pepparkakor har köpts in till SM. (d) Kassör Det ekonomiska läget är gott. (e) Internationell Sekreterare De internationella studenterna mår bra och talar bra svenska. (f) Informationsansvarig Den ny webdesignen har försenats på grund av säkerhetsfrågor. (g) SNO INDAn är en problemkurs som jobbas med, vidare nns det en newsgroup för studienämnden som folk kan använda.

2 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) (h) Sture Har fått in klagomål på datorsalarna och stolarna på plan 4, lill-sture jobbar med åsiktsprogrammet för studiesociala frågor. (i) Konglig Lokalchef På gång ärny kyl, frys och spis till ESCapen, vidare håller stolarna i ESCapen nu på att lagas på garanti, har vi tur får vi dem innan jul. (j) Klubbmästare En capsturnering hölls i söndags, mycket uppskattat. Arr som kommer hållas i vår är bland annat en badgasque den 17 februari och en stor fest på Osqvik i slutet på maj, sommarosqvik kallad. Nu närmast är det Djulmiddag den 8 dec och en tentapub 22 dec. (k) PR-Chef Har inte gjort så mycket sen förra SM, förutom en avslutningsaktivitet. 2. Funktionärer (a) Johanna Svenningsson, Kårfullmäktige Några D-teknologer har lämnat in en motion om postgirobetalning av kåravgiften, vilken avslogs. Vidare är Johanna Svenningsson numera kårstyrelseledamot. (b) Simon, Sektionsrevisor Protokollen skall komma upp i korrekt tid, revisorerna ser allvarligt på sådana frågor. (c) Carl, PAS Carl berättar om turerna kring CBSE. Beslut ska tas i februari kring vad som ska bli av de 60 nya platserna på DEF. En gissning kan vara att resultatet blir 40 nya platser på data. Ett möte för representanter från Sveriges datasektioner har hållits i Göteborg. Ett minskande antal tjejer verkar vara ett problem landet runt. Ett annat problem är att få och underhålla datorer. Antalet platser nästa år kommer bli 220 er sammanlagt på datautbildningarna, detta är en ökning med 20 %. NADA har fått i uppdrag att utvärdera sig själva. Högskoleverket ska komma hit och undersöka resultat av utvärderingen. (d) Robert, Spexdireqteur Stort spexmöte på söndag. (e) Erik, Sångledare Sångartä an har gått av stapeln, D återtog den ärofulla sjätteplatsen för första gången på länge. (f) Linda, Datas Damers Ordförande Datas Damer har haft en tjejmiddag i höst. (g) Mauri, Ordförande SHFF Mauri rapporterar att han är ny ordförande i SHFF. 3. Kåren (a) Regina Kevius, L-teknolog, ansvarig för Fokusområde Undervisning Fokusområde undervisning, som särskilt jobbar med matematikkurserna, behöver input från D-teknologer. Man kan maila undervisning@ths.kth.se om man har något man vill säga. (b) Johanna Kirudd, Kårstyrelsen. Postgirofrågan har beslutats i samråd med kårexpeditionen och kårens kanslichef. Även på KTH centralt kommer frågan om tjejer på Data ses över.

3 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) 4 Bordlagda ärenden Här tar Robert över ordförandeklubban och -luvan. 1. Revision av Tjejkonferensen 2000 För Tjejkonferensens ekonomiska berättelse, se bilaga 3. För revisionsberättelsen, se bilaga 4. En tjejkonferens hölls i mars, knappt 50 personer kom från hela Sverige. En gasque och en nsittning hölls även. Nästa år kommer tjejkonferensen hållas i Linköping. SM beviljar Jose n Hallberg och Maria Kruse ansvarsfrihet. 2. Revision av DKM Revisionen av DKM är inte klar och bordlades därför. SM beslutar att bordlägga revisionen. Här återtar Jose n klubban och luvan. 5 Val, valberedningen 1. Val av Internationell Sekreterare Pernilla Axelsson, Septus Decimus Den nominerade presenterar sig och intervjuas. SM beslutar att välja Pernilla Axelsson, Septus Decimus till internationell sekreterare. 2. Val av PR-Chef Peter Lindström, Sextus Decimus Den nominerade presenterar sig och intervjuas. SM beslutar att välja Peter Lindström, Sextus Decimus till PR-Chef. 3. Val av Storasyster/Storebror Henrik Janhagen, Quintus Decimus Den nominerade presenterar sig och intervjuas. En kort diskussion om valform följer. SM beslutar att välja Henrik Janhagen, Quintus Decimus till Storebror Val av Överdrif Joakiom Meldahl, Sigvard Den nominerade presenterar sig och intervjuas. SM beslutar att välja Joakim Meldahl, Sigvard till Öfverdrif 2001.

4 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) 6 Motioner/Propositioner 1. Fanbärarens Representation, Joakim Meldahl Motionen innebär att fanbärarens biljett till nobelfesten ska bli sponsrad av sektionen. För motionen i sin helhet, se bilaga 5. Motionen dras tillbaka av Joakim, men Peter Eriksson lyfter den igen. Votering begärs efter en kort diskussion. SM beslutar att avslå motionen. 2. Ny fana, Magnus Axell och Joakim Meldahl Motionen innebär i korthet att sektionen, efter att ha genomfört en tävling om den snyggaste fanan, ska köpa en ny fana för maximalt 5000 kr. För motionen i sin helhet, se bilaga 6. För D-rektoratets svar, bifallande med tillägget att motionärerna ska hålla i tävlingen, se bilaga 7. Joakim och Magnus läser upp motionen och förevisar den be ntliga fanan. De jämkar sig med D-rektoratets tilläggsyrkande. Simon Grönlund yrkar på att höja pristaket till kr, se bilaga 8. Tygpriser och fanans utseende, och även sektionens relativa rikedom diskuteras. SM beslutar att bifalla den ursprungliga motionen med D-rektoratets tillägg. 3. Avskrivningar av skulder, Ingela Linered Ingela läser upp motionen, se bilaga 9, och förklarar hur det hela ligger till. Simon Grönlund lämnar in ett yrkande, se bilaga 10. SM beslutar att bifalla motionen med D-rektoratets tilläggsyrkande. 4. Material till ESCapen, Stefan Särne och Simon Poignant För motionen i sin helhet, se bilaga 11. Simon och Stefan får frågan hur mycket DKM går plus. Svaret är att det går upp och ned, men i år blir det kanske 5000 kr. 5. Skåp till prylmånglaren, Tomas Weber Motionen innebär i korthet att ett förvaringsutrymme för Prylmånglarens lager införska as, att placeras i ESCapen. För motionen i sin helhet, se bilaga 12. Robert föredrar D-rektoratets svar, innebärande att motionen avslås. Se bilaga 13 Tomas Weber är inte närvarande och kan därför inte föredra motionen. Simon Grönlund undrar var prylmånglarens saker är idag, och Henrik Janhagen berättar att det mesta är hemma hos honom själv, med en liten cache i ESCapen. Det in ikas att Prylmånglaren har egen ekonomi och alltså inte behöver äska pengar hos SM. SM beslutar att avslå motionen. 6. Ny spis till ESCapen, Mattias Amnefelt och Per-Jonny Käck ESCapens spis har gått sönder, och motionen innebär att köpa en ny. För motionen i sin helhet, se bilaga 14. Simon Grönlund säger omedelbart att spis inte är något som SM ska besluta om utan som D-rektoratet kan ta, så att det inte behöver ta tid. Det diskuteras också huruvida kommer att räcka, men gör det inte det så kan D-rektoratet fatta beslut om annat.

5 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) 7. Kyl och frys till ESCapen, Henrik Janhagen För motionen i sin helhet, se bilaga 15 Henrik läser upp motionen och berättar att storköksutrustning gjord för att tåla de påfrestningar som ESCapen medför kostar ESCapo ställer sig bakom motionen. Frågan om hur kyl och frys ska se ut tas upp i korthet. SM beslutar att bifalla motionen med förändringen att Henrik Janhagen byts ut mot ESCapo. 8. Bidrag till Qulturattachen, Henrik Janhagen För motionen i sin helhet, se bilaga 16. Det påpekas att schack och liknande spel skulle vara kul. Många inlägg om om precision i motioner, och vidare om förvaltiningsfrågor. SM beslutar att avslå motionen. 9. En Videokanon, Henrik Janhagen och Peter Eriksson Motionen innebär i korthet att sektionen ska köpa en videokanon. För motionen i sin helhet, se bilaga 18. För motionärernas förslag till PM, se bilaga 19. Det undras hur det ser ut med försäkring, och om hur underbyggd motionen verkligen är. SM beslutar att bordläggga motionen. 10. Djulmiddagen, Simon Poignant och Stefan Särne Motionen innebär i korthet att DKM vill ha bidrag till Djulmiddagen. För motionen i sin helhet, se bilaga Badgasque, Stefan Särne och Simon Poignant Motionen innebär i korthet att DKM vill ha bidrag till Badgasquen. För motionen i sin helhet, se bilaga PM för digitalkameran, Jenny Olare För motionen i sin helhet, se bilaga 22. För förslaget till PM, se bilaga Ändring av PM för IOR, Jenny Olare För motionen i sin helhet, se bilaga 24. För förslaget till PM, se bilaga PM för tjejkonferensfonden, Jose n Hallberg och Maria Kruse För motionen i sin helhet, se bilaga 26. För förslaget till PM, se bilaga 27. Jose n läser upp motionen. Man frågar sig hur det var med att pengar skulle gå till nästa tjejkonferens. Det diskuteras också huruvida pengarna kommer riskera att användas till godtyckliga fester i framtiden. Simon Grönlund lämnar in ett ändringsyrkande, se bilaga 28. SM belutar att bifalla motionen med Simon Grönlunds ändringsyrkande. Denna punkt justerades omedelbart. 15. Äskande ur tjejkonferensfonden, Karin Björkman och Linda Doktár För motionen i sin helhet, se bilaga 29. Carl Ljungqvist yrkar att respengarna först ska efterfrågas hos kansliet, se bilaga 30. SM beslutar att bifalla den ursprungliga motionen utan ändringsyrkandet.

6 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) 7 Övriga frågor 1. Utlämnande av interna dokument till utomstående Jose n berättar lite om de nyligen inträ ade journalistiska hemsökningarna. Simon Grönlund kommenterar att det verkar som att verkligheten nu hunnit ikapp oss. Lars Dobos tycker inte att vi har något att lägga locket på om. Simon påpekar som svar att pressen kan döma vem som helst för vad som helst. 8 Mötets högtidliga avslutande Ordföranden avslutar mötet klockan efter 6 timmar, en timme mer än förra Glögg-SM. Bilagor (1) Närvarolista vid mötet (2) Lista över vilka som gick tidigt från eller kom sent vid mötet (3) Tjejkonferensens ekonomiska berättelse (balansräkning och resultaträkning). (4) Revisionsberättelse för Tjejkonferensen. (5) Motion angående fanbärarens representation. (6) Motion angående ny fana. (7) D-rektoratets svar på motion angående ny fana. (8) Simon Grönlunds yrkande till motion ang. ny fana. (9) Motion angående avskrivningar av skulder. (10) Simon Grönlunds yrkande till motion ang. avskrivningar av skulder. (11) Motion angående nubbeglas och hyllor. (12) Motion angående förvaringsutrymme åt Prylmånglaren. (13) D-rektoratets svar på motion angående förvaringsutrymme åt Prylmånglaren. (14) Motion angående ny spis. (15) Motion angående ny kyl och frys. (16) Motion angående Qulturattaché. (17) Magnus Axells yrkande till motion ang. Qulturattaché. (18) Motion angående videoprojektor. (19) Motionärernas förslag till PM för videoprojektorn. (20) Motion angående Djulmiddag. (21) Motion angående Badgasque. (22) Motion angående digitalkamera-pm. (23) Motionärens förslag till PM för digitalkamera.

7 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM (7) (24) Motion angående PM för Ior. (25) Motionärens förslag till PM för Ior. (26) Motion angående Tjejkonferensfonden. (27) Motionärernas förslag till PM för Tjejkonferensfonden. (28) Simon Grönlunds yrkande till motion ang. PM för Tjejkonferensfonden. (29) Motion angående uttag ur Tjejkonferensfonden. (30) Carl Ljunqvists yrkande till motion ang. uttag från Tjejkonferensfonden. Vid protokollet: Emil Larsson, Septus Decimus, mötessekreterare Justeras: Jose n Hallberg, Quintus Decimus, mötesordförande Justeras: Carl Ljungqvist, Tertius Decimus, justeringsman Justeras: Joakim Meldahl, Sigvard, justeringsman

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 Kongl. Datasektionen vid THS Extra Sektionsmöte 2000-11-09 1(5) Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17:21 med 26 teknologer närvarande.

Läs mer

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17.41 med 39 teknologer närvarande. För närvarolista, se bilaga

Läs mer

Glögg-SM,

Glögg-SM, Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM 2001-12-05 1(6) Glögg-SM, 2001-12-05 Ordförande Robert börjar med att gå igenom mötesteknik för att visa hur ett sektionsmöte ska gå till. 1 Mötets högtidliga öppnande

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM (Fylle-SM) 2004-11-08 1(5) Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Tidpunkt 2004-11-08, 17:28 18:38 Plats E31, KTH Närvarande Ordförande Frej

Läs mer

(c) StURe Jens Larsson har gått skyddsrond i datorsalarna. Förutom de vanliga felen så är det främst ventilation och ljuset som fungerar dåligt. Akade

(c) StURe Jens Larsson har gått skyddsrond i datorsalarna. Förutom de vanliga felen så är det främst ventilation och ljuset som fungerar dåligt. Akade Sektionsmöte, 2000-05-15 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarade mötet öppnat klockan 18.24 med 54 teknologer närvarande, se bilaga 1. 2 Formalia (a) Till mötesordförande valdes ordf Joakim

Läs mer

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13 Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 16.24 med ett antal teknologer närvarande. För närvarolista,

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2006-10-10 1(9) Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2006-10-10, 17:20 20:06 Plats E2, KTH Närvarande Sektionsordförande Jakob Bergendahl, D-03

Läs mer

Lina Johansson valdes till mötesordförande. David Grimfors valdes till mötessekreterare.

Lina Johansson valdes till mötesordförande. David Grimfors valdes till mötessekreterare. THS Fysiksektionen STYM3/05 050405 1(5) PROTOKOLL Mötets art: STYM 3 Datum: Tisdag 05 April 2005 Tid: 17.07 Plats: Fockrummet Närvarande: Lina Johansson, Ordförande David Grimfors, Kassör Georgios Dimitriadis,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Glögg-SM,

Glögg-SM, Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM 2002-12-11 1(9) Glögg-SM, 2002-12-11 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 16.20 totalt 76 teknologer. För närvarolista, se bilaga

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (IT09) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/11 2015, 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Sektionens ordförande Nina Jansson Bertheussen

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 25/10 å grupprum i E-huset, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordf öppnar mötet 17.14! 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött!

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! KALLELSE SM3 Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! Kongliga Flygsektionen Fack vid THS SE-100 44 Stockholm Dagordning Flygsektionens Sektionsmöte

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23 Adress: Gråttan, Osquars backe 8 Sektionsmöte nr 6, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-02- 23 Tid: 17.44-19.47 Närvarande: Se punkt 1.4 1. Formalia

Läs mer

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15 Sid 1( 9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 14/15 Måndagen den 11 September 2014 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, plan 1, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Teddy Juhlin- Henricson

Läs mer

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001.

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Närvaro : bilaga 1 B Kajsa Boström B Anne Von Oelreich D Mattias Amnefelt D Robert Andersson D Christer Tamm D Andreas Mattsson

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/ , 12:03 å Funq, Tolvan

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/ , 12:03 å Funq, Tolvan Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #6 Fredagen den 12/10 2018, 12:03 å Funq, Tolvan 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 12:03. 1.2 Val av mötesordförande Mötet väljer

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor)

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor) Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor), KTH 2009-09-17 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Lundgren förklarar mötet för öppnat kl. 17.22. 1.2 Mötets behöriga utlysande SM finner mötet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 5 MARS 2018 (* betyder att bilaga finns, ** betyder att bilaga finns i protokollet) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Disa Gillner förklarar mötet öppnat kl. 12:16 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Sida 1(7) PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Närvarande ur styrelsen, 14 oktober: Joakim Trobeck, Jennifer Idman,, Josefine Severholt (ankommer under punkt 6.1), Petra Hesselmar (ankommer under

Läs mer

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kongliga Flygsektionen, THS Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kallelse Flygsektionens Sektionsmöte 3 2014 Carl-Anders Carlsson Ordförande 2014-09-22 Sida 1 ( 1) KALLELSE

Läs mer

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8 Sid. 1 av 8 Protokoll Mötets art: SM3 Datum: Tisdag 03 Tid: 17:17 Plats: M1 Närvarande: Jonathan Cressell (Mötesordförande) Tim Hallor (Koordinator) Övriga se bilaga. 1. Formalia 1.1. Mötets öppnades 17:24

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Dagordning DM 2009-12-01 Konglig Datasektionen

Dagordning DM 2009-12-01 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2009-12-01 1(4) Dagordning DM 2009-12-01 Konglig Datasektionen Tidpunkt 2009-12-01, 17.30 18.03 Plats E35, KTH Närvarande Sektionsordförande Joel Westberg, D-05 Vice sektionsordförande

Läs mer

6 Godkännande av mötets föredragningslista

6 Godkännande av mötets föredragningslista Protokoll för IT-sektionens stormöte 2015-05-07 Närvarande styrelsemedlemmar: Andreas Lelli (Ordförande), Mikaela Eriksson (Vice Ordförande), Filip Gölander (Sekreterare), Tim Svensson (Sportchef), Patrik

Läs mer

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge.

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge. Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår 2008-12-05 Sida 1 (6) F-TEKNOLOGSEKTIONEN PROTOKOLL FÖRT VID SEKTIONSMÖTE 2008-11-25 Tid: 15:30-00:30 Plats: HB1 1 MÖTETS ÖPPNANDE Något försenat öppnades sektionsmötet

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14 Styrelsemöte 15 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:30. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 14 mars,

Läs mer

Dagordning styrelsemöte

Dagordning styrelsemöte Dagordning styrelsemöte Styrelsemöte för Datasektionen klockan 16.30 den 20:e februari 2017. 1. Formalia 1. Närvaro David Rutqvist, Elna Warnhag, Carl Bäck, Simon Ranefjärd, Carl-Henrik Hanquist (CH),

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr. 817606-6333) Föreningen Energisystemteknologerna ES-sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 23 november 2011 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Martin

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-05-21

Protokoll sektionsmöte 2013-05-21 Sidan 1 av 6 Kl: 17.17 Mötesnummer: 1-2012/2014 Plats: HC4 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2010-05-11 1(10) Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2010-05-11, 17:42 21:03 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Egil Antonsen

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Mathias Forssén (IT10) väljs som mötets ordförande. 3 Val av

Läs mer

THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar Hektor Kårstyrelsen 15/16

THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar Hektor Kårstyrelsen 15/16 Sid 1(7) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 15/16 Måndagen den 24 augusti 2015 klockan 18.00 Plats (Sammanträdesrummet, Nymble) * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Mötet öppnas av sektionsordförande Nina Jansson

Läs mer

Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens Sektionsmöte 3 uti Oktober Tordagen den 25/10 u.n.å. 111001 (2012 b.t.) å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens Sektionsmöte 3 uti Oktober Tordagen den 25/10 u.n.å. 111001 (2012 b.t.) å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Konglig Elektrosektionens Sektionsmöte 3 uti Oktober Tordagen den 25/10 u.n.å. 111001 (2012 b.t.) å Tolvan, Stockholm Mötets högtidliga öppnande av Teddy

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

STADGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

STADGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS STADGAR KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Fastställd av Sektionsmötet den 25 november 2003 Ändrad av Sektionsmötet den 22 november 2005 ( 5.7.2.7 infördes) Ändrad av Sektionsmötet den 20 april 2006 ( 3.1 ändrades)

Läs mer

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Glögg-SM 2007-12-11 1(8) Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2007-12-11, 17:18 22:30 Plats K1, KTH Närvarande Sektionsordförande Simon Habtemikael, D-04 1 Mötets

Läs mer

6 Godkännande av föregående stormötesprotokoll

6 Godkännande av föregående stormötesprotokoll Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-Maj-06 Styrelsens medlemmar: Matilda Trodin (Ordförande), Erik Engervall (Vice Ordförande), Adam Wendelin (Sekreterare), Adam Olevall (Sportchef), Karolina Vänglund

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 2016-02-27 Sida 1 av 5 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 Tid: 2016-02-27 kl 1300 Plats: Marinstugan Närvarande: 31 medlemmar Ordförande hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. Ordförande höll parentation

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt styrelsemöte 31 JANUARI 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-11-08 Styrelsemöte 9 NOVEMBER 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-01-26 Adress: Hemma hos Aisan Styrelsemöte nr 9, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-01- 26 Tid: 18.11 20.27 Närvarande: Kajsa Lundgren (PAS), Emma

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10 Styrelsemöte 10 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17 s första ordinarie höstmöte Plats: HA1 HA1 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à Tisdagen den 17 September kl. 12:00 1 Mötets öppnande Erik Hansson förklarar mötet öppnat 12.05. 2 Adjungeringar Lisa Hanse, Lisa

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll BUS Vårmöte 2013 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Jenny Salin, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen Protokoll, F-stormöte 2 17/18 Datum 2017-12-04 Tid 17:15 Plats Kårhuset Origo F17-2 FORMALIA F17-2.1 F17-2.2 F17-2.3 F17-2.4 F17-2.5 F17-2.6 F17-2.7 Mötets öppnande Mötet öppnas 17:30 Avstängning av mobiltelefoner

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 7 Tisdag den 18/11 2014, 15:17 å Tolvan, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 7 Tisdag den 18/11 2014, 15:17 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 7 Tisdag den 18/11 2014, 15:17 å Tolvan, Stockholm Mötet öppnas fyra minuter sent, 15:21. Detta tack vare en viss Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #10 som ägde rum 2015 02 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna) Simon Lundmark

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10 Stockholm 2015-03-10 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 10:33 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Måndagen den 5 december 2011 kl. 18.00 LG-rummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles (från 18:11) Elias

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S

Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening E.S.S Sida 1 (5) Mötesprotokoll: Årsmöte Ekerö Sommarstads Samfällighetsförening Datum: 2005-03-21 Plats: Hembygdsgården 1. Mötets öppnande Ordförande i E.S.S Hampus von Post, förklarade årsmötet öppnat. 2.

Läs mer

Torsdagen 27 maj, 12:00-13:00 i Kröken, Nymble. Härmed kallas till extrainsatt THS kårfullmäktigesammanträde på begäran av Kårstyrelsen.

Torsdagen 27 maj, 12:00-13:00 i Kröken, Nymble. Härmed kallas till extrainsatt THS kårfullmäktigesammanträde på begäran av Kårstyrelsen. Till: Kårfullmäktiges ledamöter För kännedom: THS Medlemmar Kårstyrelsen THS Funktionärer THS Sakrevisorer THS Valberedning THS Personal Osqledaren Inspektor Stockholm, den 19 maj 2016 KALLELSE 1516-KF-81

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Närvarande. Frånvarande. Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren. 1 Mötets öppnande. 2 Formalia. 2.1 Eventuella Adjungeringar

MÖTESPROTOKOLL. Närvarande. Frånvarande. Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren. 1 Mötets öppnande. 2 Formalia. 2.1 Eventuella Adjungeringar MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte nr 3, 2012-09-20, Smörjkammaren Närvarande Sofia Edberg, Ordförande Carl Edman, vice Ordförande Tommy Lunqvist, sekreterare Axel Lison Almkvist, SnO Lisa Wohlfart, SkO Gustav

Läs mer