Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2013-02-25"

Transkript

1 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17: ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Bill Bengtson, näringslivschef 6, 7 Sten Ekström, revisionens ordförande 3, 4 Mediarepr Åhörare Utses att justera Alf Söderlund (S) och Folke Nyström (MP) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret torsdag den 28 februari 2013 Underskrifter Mari Eliasson (S), ordförande Annica Sjödin, kommunsekreterare Alf Söderlund (S), justerare Folke Nyström (MP), justerare ANSLAG / BEVIS Justering av Kommunfullmäktigeprotokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Anslaget uppsatt den Anslaget nedtas den Paragrafer 1-19 Annica Sjödin, kommunledningskontoret

2 Protokoll 4 1 Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar att sammanträdet har utlysts i laga ordning genom kungörelse på kommunens officiella anslagstavla samt genom annonsering i på orten utkommande dagliga tidningar. Företas upprop enligt bifogad uppropslista och antecknas på denna de fullmäktigeledamöter, vilka är närvarande samt tjänstgörande och icke tjänstgörande ersättare. Handlingar och protokoll till dagens sammanträde har utsänts per post/elektroniskt till fullmäktiges ledamöter fullmäktige beslutar därmed att ärendena får anses föredragna.

3 Protokoll 5 2 Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt angivande av tid och plats för justeringen Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Alf Söderlund (S) och Folke Nyström (MP). Justeringen sker på kommunledningskontoret torsdag den 28 februari 2013 kl

4 Protokoll 6 3 Revisionen informerar Informationen läggs med godkännande till handlingarna. Kommunfullmäktiges presidium har, den 26 maj 2008, beslutat att revisionen ska ha en stående punkt på kungörelsen för information av revisionsrapporter mm. Revisionens ordförande Sten Ekström informerade om rubr ärende.

5 Protokoll 7 4 Revisionsrapport Jämförelsetal år Anmälan Dnr KS/2012:188 Anmälan läggs med godkännande till handlingarna. KPMG har i skrivelse, den 5 september 2012, på uppdrag av Timrå kommuns revisorer sammanställt nyckeltal och verksamhetsmått för år Avsikten har bl a varit att genom olika jämförelser kunna få indikatorerna på om verksamheten sköts på ett ändamålsenligt och ur ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt. I rapporten redovisas ett stort antal nyckeltal och verksamhetsmått för Timrå kommun.

6 Protokoll 8 5 Revisionsrapport, verifikationsgranskning Anmälan Dnr KS/2012:238 Anmälan läggs med godkännande till handlingarna. Revisionen har genomfört en granskning av kommunens metoder och rutiner beträffande verifikationshandläggning för vissa typer av kostnader där särskilda krav ställs på dokumentation mm. Av granskningen framgår att brister finns vad gäller det ansvar som respektive nämnd har för att säkerställa att verifikationshandläggningen följer de krav som gällande skatteregler och kommunens regelverk, attestreglemente med tilllämpningsanvisningar, ställer. Kommunledningskontoret bedömer att med en skärpning av de interna kontroller som varje nämnd/styrelse årligen arbetar med och med informationsinsatser för attestanter kan stor del av identifierade brister åtgärdas. Kontoret har tydliggjort informationen via hemsidan till leverantörer som skickar fakturor till kommunen. Kommunledningskontoret har yttrat sig i ärendet.

7 Protokoll 9 6 Midlanda flygplats - övertagande av Dnr KS/2013:19 Kommunfullmäktige beslutar på kommunstyrelsens förslag: 1. Godkänna avtalen med Swedavia för övertagandet av Midlanda flygplats. 2. Godkänna att Timrås ägarandel i den gemensamt ägda flygplatsen, baserat på innevånarantal, uppgår till 13% (Sundsvall 69%, Härnösand 18%). 3. Detta beslut gäller under förutsättning att Härnösand och Sundsvall kommuns kommunfullmäktige också godkänner dessa avtal. Mot beslutet reserverar sig Folke Nyström (MP) och Ola Nelsson (MP). Sundsvall Härnösand Airport är en av tidigare 16 statliga flygplatser, vilka ägts och drivits av Luftfartsverket och sedermera det statliga bolaget Swedavia. En statlig utredning (Framtidens flyg, SOU 2007:70) och två därpå följande riksdags- /regeringsbeslut har lett fram till att staten genom Swedavia framdeles endast ska ansvara för ett nationellt basutbud om 10 flygplatser. Övriga flygplatser, varav Sundsvall/Härnösand Midlanda är en, ska enligt beslutet i första hand övertas av lokala eller regionala intressen såsom kommuner, landsting eller näringsliv. De tre kommunerna Sundsvall och Timrå samt Härnösand har gemensamt förhandlat med Swedavia under ett par års tid i syfte att komma fram till ett avtalsförslag gällande övertagande av Midlanda. Bakgrund Sundsvall Härnösand Airport är en av tidigare 16 statliga flygplatser, vilka ägts och drivits av Luftfartsverket och sedermera det statliga bolaget Swedavia. En statlig utredning (Framtidens flyg, SOU 2007:70) och två därpå följande riksdags- /regeringsbeslut har lett fram till att staten genom Swedavia framdeles endast ska ansvara för ett nationellt basutbud om 10 flygplatser. Övriga flygplatser, varav Sundsvall Härnösand är en, ska enligt beslutet i första hand övertas av lokala eller regionala intressen såsom kommuner, landsting eller näringsliv. I propositionen Framtidens resor och transporter infrastruktur för hållbar tillväxt (prop. 2008/09:35) anges att regionala och lokala intressen torde ha bättre möjligheter än staten att utveckla flygplatser i det regionala sammanhanget.

8 Protokoll 10 Det kan t.ex. handla om att dels koordinera flyget med annan regional transportförsörjning, exempelvis kollektivtrafiken, dels avväga trafikutbudet mot samhällets övriga behov och utveckling för t.ex. företagsetableringar, turistverksamhet och allmänhetens resebehov. Ett aktivare kommunalt och regionalt huvudmannaskap för en flygplats bör också stärka incitamenten för ett ökat engagemang från det lokala näringslivet, anger utredningen vidare. Skulle inget intresse föreligga från regionalt eller lokalt håll för ett övertagande av den statliga flygplatsen ligger det i Luftfartsverkets mandat att överväga och besluta om nedläggning av flygplatsen. Sundsvall/Härnösands flygplats, Midlanda, är den sista av dessa flygplatser som Swedavia (tidigare LFV) har för avsikt att sälja till kommunen eller annan intressent. De tre kommunerna Sundsvall och Timrå samt Härnösand har gemensamt förhandlat med Swedavia under ett par års tid i syfte att komma fram till ett avtalsförslag gällande övertagande av Midlanda. Kommunledningskontorets överväganden En god tillgänglighet till och från Sundsvallsregionen är av avgörande betydelse för utvecklingen av regionen dess näringsliv och konkurrenskraft. Särskilt viktigt är en god koppling till Arlanda som utgör navet för vidare resande ut i landet och världen. I detta avseende har Midlanda flygplats en avgörande betydelse då andra transportslag och då främst järnvägen ännu inte kan erbjuda de restider som krävs för en god tillgänglighet till och från Sundsvallsregionen. Att ta över Midlanda från Swedavia innebär stora ekonomiska risker för lång framtid för kommunerna. Dessa risker måste vägas mot risken att Swedavia lägger ner flygplatsen med de följder för tillgängligheten och arbetstillfällen som detta innebär med konsekvenser inte bara för privatpersoner utan för näringslivet inom Sundsvallsregionen. Kommunfullmäktige i de tre kommunerna måste i sina överläggningar inför beslut väga in riskerna inom framförallt områdena Ekonomi Avtalet och dess obalans Miljörisker Begränsningarna i flygplatsens framtida utveckling Utmaningarna med gemensamt ägande Försämrad tillgänglighet till och från Sundsvallsregionen Påverkan på regionens konkurrenskraft Att tre kommuner tillsammans ska inneha en gemensam bolagsstruktur eller kommunalförbund för ägande och drift av denna flygplats kommer i sig innebära svårigheter då tre fullmäktige ska komma överens om till exempel ägardirektiv och bolagsordning (förbundsordning) samt frågor av principiell beskaffenhet eller av annars större vikt. Detta gäller även om formen för samarbete skulle vara i ett kommunalförbund eller gemensam nämnd.

9 Protokoll 11 Avtalets utformning och obalans är i sig en risk som måste vägas mot de risker en eventuell nedläggning av flygplatsen innebär. Miljöriskerna och avtalets utformning, innebär också stora och svårbedömda risker för flygplatsens överlevnad. Den korta banan på flygplatsen och den uppenbara svårigheten med att komma till rätta med detta problem, påverkar möjligheten till utveckling av trafiken i framtiden. Kommunerna har att ta ställning till huruvida avtalet för övertagandet av Midlanda flygplats från Swedavia ska godkännas. I det fall kommunerna bestämmer sig för att inte ta över flygplatsen kan det komma att leda till att Swedavia lägger ned Midlanda flygplats med de konsekvenser för tillgängligheten i regionen som det medför, enligt rapportens anförda utredningar i frågan. Om kommunerna beslutar att ta över flygplatsen så kommer detta att leda till stora ekonomiska konsekvenser för kommunerna för lång tid framåt, enligt rapportens redovisning av de ekonomiska riskerna med att ta över Midlanda flygplats. Dessa överväganden är av rent politisk karaktär och skrivelsen lämnas därför utan förordat förslag till beslut från tjänstemannahåll. s tidigare behandling KS KS s behandling i kommunfullmäktige Folke Nyström (MP) yrkade på att återremittera ärendet på grund av bristande delaktighet från näringslivet (nya förhandlingar med näringslivet) samt ta fram en prognos över framtida resande utifrån moderna företags rese- och mötespolicy. Ewa Lindstrand (S) och Björn Hellquist (FP) föreslog avslag på Folke Nyströms (MP) återremissyrkande samt bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden ställde först återremissyrkandet under proposition avslag bifall och konstaterade att kommunfullmäktige beslutat att avslå återremissyrkandet. Votering begärdes och genomfördes genom handuppräckning. Ordföranden konstaterade efter handuppräckning att kommunfullmäktige beslutat att avslå återremissyrkandet. Ordföranden ställde därefter kommunstyrelsens förslag under proposition avslag bifall och konstaterade att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Protokollsutdrag till Sundsvalls kommun Härnösands kommun Kommunledningskontoret Exp / 2013

10 Protokoll 12 7 Midlanda flygplats - val av organisationsform vid övertagande Dnr KS/2013:21 Kommunfullmäktige beslutar på kommunstyrelsens förslag: 1 Bilda aktiebolag med Härnösands kommun och Sundsvalls kommun i syfte att driva och förvalta Sundsvall Härnösand Airport. 2 Uppdra till kommunstyrelsen att upprätta förslag till aktieägaravtal och bolagsordning samt föreslå ledamöter i respektive bolagsstyrelse till kommunfullmäktiges sammanträde april Ovanstående beslut gäller under förutsättning att Härnösand och Sundsvalls kommuner fattar motsvarande beslut. Sundsvalls, Härnösands och Timrå kommuner har för avsikt att besluta om ett eventuellt övertagande av Sundsvall-Härnösand Airport (Midlanda) under det första kvartalet Om kommunerna beslutar överta flygplatsen, måste de även ta ställning till i vilken organisationsform de ska bedriva den gemensamma verksamheten. De huvudsakliga alternativen är att antingen bilda aktiebolag eller kommunalförbund. Om kommunerna beslutar att inte överta flygplatsen, finns inget behov att besluta i organisationsfrågan. Bakgrund Luftfartsverket och därefter det statliga bolaget Swedavia har tidigare ägt och drivit 16 statliga flygplatser. Efter en utredning 2007, beslutade staten att Swedavia hädanefter endast ska svara för ett nationellt basutbud om 10 flygplatser. Enligt beslutet ska övriga flygplatser i första hand övertas av lokala eller regionala intressen såsom kommuner, landsting eller näringsliv. Om det saknas intresse från dessa håll att överta den statliga flygplatsen, kan staten överväga och besluta om nedläggning av flygplatsen. Midlanda är den sista av de flygplatser som Swedavia har för avsikt att sälja till en lokal eller regional intressent. De tre kommunerna Sundsvall, Timrå och Härnösand har gemensamt förhandlat med Swedavia under ett par års tid i syfte att komma fram till ett avtalsförslag gällande övertagande av Midlanda. Det är planerat att de respektive berört kommunfullmäktige ska ta ställning till ett eventuellt övertagande av Midlanda under det första kvartalet Om Timrå kommun ställer sig positiv till att förvärva flygplatsen, behöver kommunen även ta ställning till val av organisationsform för flygplatsverksamheten. De två andra kommunerna måste göra motsvarande ställningstagande.

11 Protokoll 13 Kommunledningskontorets överväganden Utgångspunkten i förberedelserna inför övertagandet av Midlanda har varit att kommunerna ska bedriva verksamheten i bolagsform. Att det skulle vara den mest lämpade organisationsformen för den aktuella verksamheten är dock ingen självklarhet. Ett väsentligt argument mot att välja bolagsform för verksamheten är att aktiebolag ska ha som mål att gå med vinst. Samtidigt talar den ekonomiska prognosen för att flygplatsen kommer vara beroende av statlig och kommunal stödfinansiering, åtminstone under överskådlig tid. Kommunernas handlingsutrymme att lyfta det ekonomiska resultatet genom kommersiella kringverksamheter är kraftigt begränsat, då all kommunal aktivitet måste falla inom den kommunala kompetensen. Förhållandet kompliceras av att EU-kommissionen har inlett en granskning mot ett flertal flygplatser som får offentligt stöd. Det finns en väsentlig risk att kommissionen kommer bedöma att den typ av underskottstäckning som flygplatsen sannolikt kommer kräva, är en förbjuden form av statligt stöd. I sådant fall måste verksamheten kunna bära sitt eget resultat. Det är möjligt att lagligheten av ekonomiska tillskott till verksamheten inte kommer att bedömas olika oavsett val av organisationsform. Kommunalförbund är dock i vart fall i vissa avseenden bättre lämpat att hantera ett negativt ekonomiskt utfall än ett aktiebolag. Kommunalförbund löper exempelvis inte samma uttalade risk att tvingas upplösas eller gå i konkurs, som ett bolag gör om verksamheten inte är ekonomiskt bäraktig under längre tid. Sundsvalls Koncernstab har avhandlat val av organisationsform och statstödsrättsliga frågor i rapporten Midlanda. Om flygplatsen förvärvas och ska bedrivas i kommunalförbund, föreslås att förbundet styrs av en förbundsdirektion. I det fall flygplatsen förvärvas och verksamheten ska bedrivas i bolagsform, föreslås att ett moderbolag, Midlanda Fastigheter AB, ska äga och förvalta flygplatsen. Ett dotterbolag, Midlanda Flygplats AB, föreslås ansvara för den löpande flygplatsverksamheten. Av skäl som angetts i huvudärendet Övertagande av Midlanda flygplats, överlämnar kommunledningskontoret även förevarande ärende utan förordat förslag till beslut. s tidigare behandling i sig har inte varit föremål för tidigare handläggning. Som nyss framgått är dock frågan om organisationsform beroende av utgången i ett annat ärende, Övertagande av Midlanda flygplats. Det ärendet ska behandlas politiskt av respektive fullmäktige innan beslut kan fattas i organisationsfrågan. Protokollsutdrag till Kommunfullmäktige Exp / 2013

12 Protokoll 14 8 Motionssvar - motion från Per-Arne Frisk (S) - Sälj ridstadion till Timrå Hästsportförening Dnr KS/2011:231 Bifalla motionen men notera att Timrå Hästsportförening har avböjt ett övertagande i dagsläget. Per-Arne Frisk (S) har i motion, daterad 1 november 2011, föreslagit att erbjuda Timrå Hästsportförening (THF) att överta Ridstadion till bokfört värde enligt samma upplägg som erbjudits andra föreningar vid övertagande av anläggningar. Motionären föreslår även att erbjuda THF ett driftavtal med samma upplägg som avtalats med andra föreningar vid övertagande av anläggningar samt att erbjudandet ovan gäller under förutsättning att THF kan redovisa en för verksamheten bra organisation och stabil ekonomi. s tidigare behandling Kommunfullmäktige har i beslut, den 28 november , remitterat motionen till kultur- och teknikförvaltningen för yttrande. Kultur- och teknikförvaltningen har yttrat sig i ärendet. s behandling i kommunfullmäktige Per-Arne Frisk (S) och Marcus Molinder (SD) föreslog att bifalla motionen. Ewa Lindstrand (S) och Benny Eriksson (S) föreslog att bifalla motionen men notera att Timrå Hästsportförening har avböjt ett övertagande i dagsläget. Övriga ledamöter biföll Ewa Lindstrand (S) och Benny Eriksson (S):s förslag. Protokollsutdrag till Kommunfullmäktige Exp / 2012

13 Protokoll 15 9 Motionssvar - motion från Marcus Molinder (SD) - Förbud mot maskering på kommunala inrättningar Dnr KS/2012:17 Kommunfullmäktige beslutar på kommunstyrelsens förslag: Avslå motionen. Mot beslutet reserverar sig Marcus Molinder (SD). Kommunfullmäktigeledamoten Marcus Molinder (SD) har i motion, daterad 4 januari 2012, föreslagit kommunfullmäktige att all maskering, inklusive burka och niqab, ska förbjudas i samtliga inrättningar i Timrå kommun. s tidigare behandling Kommunfullmäktige har i beslut den, 27 februari , remitterat motionen till kommunstyrelsen för yttrande. Kultur- och tekniknämnden har i samråd med socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden yttrat sig i ärendet. s behandling i kommunfullmäktige Marcus Molinder (SD) föreslog att bifalla motionen. Ola Nelsson (MP), Pirjo Jonsson (S), Maritza Villanueva Contreras (V), Björn Hellquist (FP), Krister Håkansson (V), Ewa Lindstrand (S), Eduardo Villanueva Pinto (V), Göran Ljungblom (M) och Henrik Sendelbach (KD) föreslog avslag på motionen. Ordföranden ställde de båda förslagen mot varandra och konstaterade att kommunfullmäktige beslutat att avslå motionen. Protokollsutdrag till Marcus Molinder Exp / 2012

14 Protokoll Länsstyrelsens röstsammanräkning efter Maja Westlund (S) Dnr KS/2012:266 1 Godkänna avsägelsen. 2 Länsstyrelsens röstsammanräkning läggs med godkännande till handlingarna. Maja Westlund (S) har, den 26 december 2012, avsagt sig uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. s tidigare behandling Kommunledningskontoret har hos länsstyrelsen begärt röstsammanräkning. Länsstyrelsen har genom röstsammanräkning, den 21 januari 2013, utsett Marie Bergman (S) som ny ersättare i kommunfullmäktige för tiden t o m den 31 oktober Protokollsutdrag till Matrikeln Socialdemokraterna Exp / 2013

15 Protokoll Länsstyrelsens röstsammanräkning efter Robert Lindgren (M) Dnr KS/2013:1 1. Godkänna avsägelsen. 2. Länsstyrelsens röstsammanräkning läggs med godkännande till handlingarna. Robert Lindgren (M) har, den 29 december 2012, avsagt sig uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. s tidigare behandling Kommunledningskontoret har hos länsstyrelsen begärt röstsammanräkning. Länsstyrelsen har genom röstsammanräkning, den 21 januari 2013, utsett Lars Bengtson (M) som ny ersättare i kommunfullmäktige för tiden t o m den 31 oktober Protokollsutdrag till Matrikeln Valda Exp / 2013

16 Protokoll Avsägelse av kommunalt förtroendeuppdrag i kultur- och tekniknämnden och AB Timråbos styrelse Håkan Kerttu (S) Dnr KS/2013:17 Uppdra till socialdemokraterna att nominera ny ledamot i kultur- och tekniknämnden och ny vice ordförande i AB Timråbo för tiden t o m den 31 december Håkan Kerttu (S) har, den 18 januari 2013, avsagt sig kommunalt uppdrag som ledamot i kultur- och tekniknämnden och som vice ordförande i AB Timråbo. Protokollsutdrag till Socialdemokraterna Kultur- och tekniknämnden AB Timråbo Exp / 2013

17 Protokoll Avsägelse av kommunalt förtroendeuppdrag i Barn- och utbildningsnämnden Michael Lundgren (S) Dnr KS/2012:265 Uppdra till socialdemokraterna att nominera ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden för tiden to m den 31 december Michael Lundgren (S) har, den 19 december 2012, avsagt sig kommunalt förtroendeuppdrag som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Protokollsutdrag till Socialdemokraterna Barn och utbildningsnämnden Matrikeln Exp / 2013

18 Protokoll Länsstyrelsens röstsammanräkning samt fyllnadsval efter Monica Åkerhjelm Bergström (V) Dnr KS/2012: Godkänna avsägelsen. 2. Länsstyrelsens röstsammanräkning läggs med godkännande till handlingarna. 3. Utse Stig Svedin (V) som ny ersättare i kommunstyrelsen. Monica Åkerhjelm Bergström (V) har i skrivelse, sen 28 oktober 2012, avsagt sig kommunalt uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. s tidigare behandling Kommunledningskontoret har hos länsstyrelsen begärt röstsammanräkning. Länsstyrelsen har genom röstsammanräkning, den 7 november 2012, utsett Stig Lappen Svedin (V) som ny ledamot samt Patricia Contreras Herny (V) som ny ersättare i kommunfullmäktige för tiden t o m den 31 oktober Protokollsutdrag till Matrikeln Socialdemokraterna Exp / 2012

19 Protokoll Revisionsrapport Biståndshandläggning inom äldreomsorgen - Anmälan Dnr KS/2013:12 Anmälan läggs med godkännande till handlingarna. Revisionen har, den 8 januari 2013, genomfört granskning av biståndshandläggning inom äldreomsorgen. Revisionen hemställer om att socialnämnden lämnar svar på rapporten senast den 8 april 2013.

20 Protokoll Revisionsrapport Granskning av upphandling - Anmälan Dnr KS/2013:11 Anmälan läggs med godkännande till handlingarna. Revisionen har, den 8 januari 2013, genomfört granskning av upphandling. Revisionen hemställer om att kommunstyrelsen och kultur- och tekniknämnden lämnar svar senast den 8 april 2013.

21 Protokoll Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SoL samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS - Anmälan Dnr KS/2012:64 Anmälan läggs med godkännande till handlingarna. Socialnämnden har, den 25 oktober , beslutat att anmäla Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6f SoL samt beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt översända beslutet till kommunfullmäktige.

22 Protokoll Motion från Gudrun Molander (FP) om att bevilja personer över 85 år särskilt boende utan individuell prövning Dnr KS/2013:43 Remittera motionen till socialnämnden för yttrande. Kommunfullmäktigeledamoten Gudrun Molander (FP) har i motion, den 28 februari 2013, föreslagit kommunfullmäktige att bevilja personer över 85 år särskilt boende utan individuell prövning. Protokollsutdrag till Socialnämnden Exp / 2013

23 Protokoll Motion från Marcus Molinder (SD) om Subventionerade halkskydd för pensionärer Dnr KS/2013:47 Remittera motionen till socialnämnden för yttrande. Sverigedemokraterna har i motion, den 24 februari 2013, föreslagit kommunfullmäktige att: 1. Uppdra till socialnämnden att ta fram kalkyl över vad kostnaden skulle vara för Timrå kommun om halkskydd subventionerades med olika belopp för alla Timråbor över 65 år. 2. Socialnämnden ser över möjligheten till samarbetspartners eller sponsorer för att i framtiden kunna erbjuda pensionärer subventionerade halkskydd. 3. Socialnämnden får i uppgift att söka kontakt med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att gå igenom hur kommunen bäst kan öka säkerheten hos äldre i Timrå kommun. Protokollsutdrag till Socialnämnden Exp / 2013

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-05

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-05 Protokoll 1 Plats och tid ande Timrå kommunhus, polstjernan11.20-11.40 Jan-Christer Jonsson (S) ordf Lena Bergqvist (S) Jan Norberg (S) Petra Perlkvist (S) Bengt Nilsson (S) Anders Sandström (S) Tony Andersson

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-05-21

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-05-21 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17.00-20.55 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Agneta Lindskog, ekonomichef 74 Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00 19.05 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Helene Olofsson, kanslisekreterare Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Sten

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus, Alliancen 17:00-19.55 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-22.20 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Sten Ekström, revisionens ordförande 169 Marianne

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Timrå kommunhus 10.30-10.40 ande Ewa Lindstrand (S) ordf Stefan Dalin (S) v ordf Johanna Bergsten (S) Jan Norberg (S) Anna-Lena Fjellström (S) Maritza Villanueva Contreras (V) Tony Andersson

Läs mer

Protokoll Datum 2008-02-25

Protokoll Datum 2008-02-25 1 Plats och tid Timrå kommunhus, Alliansen kl 17.00-20.00 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Britt-Louise Nyholm, utredningssekreterare Mediarepr Åhörare Micael

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 6

Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Plats och tid Polstjernan 9:00-10:00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Elisabeth Svahn (S) Eduardo

Läs mer

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 13:00-13.15 ande Ewa Lindstrand (S) Jan-Christer Jonsson (S) Petra Perlkvist (S) Anders Rydahl (S) Bengt Nilsson (S) Stefan Dalin (S) Tony Andersson (M) Kenneth

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-19.45 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande 65 Medairepr Åhörare Justeringens

Läs mer

Protokoll 1. Timrå kommunhus

Protokoll 1. Timrå kommunhus Protokoll 1 Plats och tid ande Timrå kommunhus Ewa Lindstrand (S) Lisbeth Eklund (S) Johanna Bergsten (S) Jan Norberg (S) Roger Öberg (S) Maritza Villanueva Contreras (V) Tony Andersson (M) 164-176, 178

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Alliancen 17:00-18.15 ande Se bilagd uppropslista Övriga närvarande Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Sten Ekström, revisionens ordförande 130,131 Utses att

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-19.00 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande 4 Mediarepr Åhörare Utses att justera

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-20.15 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Sten Ekström, revisionens ordförande 36

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Alliancen 17.00-18.10 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef Utses att justera Jan-Christer

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-02

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-02 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 14:00 15.50 ande Övriga närvarande Ewa Lindstrand (S) ordf Jan Norberg (S) Per-Arne Frisk (S) Berth Henriksson (S) Mari Eliasson (S) Anders Rydahl (S) Lars-Erik

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde tisdag den 29 mars 2016 kl 17.00

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde tisdag den 29 mars 2016 kl 17.00 Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde tisdag den 29 mars 2016 kl 17.00 Ärende nr 1 Sammanträdet öppnas Ärende nr 2 Val av två ledamöter att, tillsammans med ordförande justera

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Malin Nordqvist, ekonomichef Sten Ekström,

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Stig Svedin (V) och Göran Ljungblom (M) Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 9 januari 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00-10.00 ande Övriga närvarande Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Roger Boork (KD) Marcus Molinder (SD) Anna Mellberg (MP) Camilla

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista. Annica Söderberg (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Torsdag den 3 april 2014 Underskrifter

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista. Annica Söderberg (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Torsdag den 3 april 2014 Underskrifter Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-19.20 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Malin Nordqvist, ekonomichef Sten Ekström,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.00 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S) ordf Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren (M) Lilian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2013-04-02 Ärendelista Sid nr Justering...2 50 Redovisning av socialnämndens ekonomiska situation...3 51 Information om jämställdhet i Stadsbackenkoncernen...4

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista ... ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Timrå Kommunhus Alliancen 17:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista Medarepr Åhörare ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista Medarepr Åhörare ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.30 ande Se bilagd uppropslista Medarepr Åhörare Övriga närvarande Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Utses att justera Ann-Margret Bäckström

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 09:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Chatrine Nordlund

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Alliancen 17:00-19.15 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef Helene Olofsson, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 30 september 2013 Underskrifter ...

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 30 september 2013 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.15 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S) Marie Westlund (S) Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-03-19

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-03-19 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 11:00-11:10 ande Övriga närvarande Ewa Lindstrand (S) ordf Jan-Christer Jonsson (S) Jan Norberg (S) Anders Rydahl (S) Lena Bergqvist (S) Petra Perlkvist (S) Tony

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Protokoll 1. Stig Svedin (V) Inga-Lill Rylander (S) tjg ers Göran Ljungblom (M) tjg ers

Protokoll 1. Stig Svedin (V) Inga-Lill Rylander (S) tjg ers Göran Ljungblom (M) tjg ers Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.00 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S) Anders Sandström (S) Marie Lodin (S) Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 29 februari 2016 kl 17.00

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 29 februari 2016 kl 17.00 Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 29 februari 2016 kl 17.00 Ärende nr 1 Sammanträdet öppnas Ärende nr 2 Anteckning av närvarande Ärende nr 3 Val av två ledamöter

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista Mediarepr Åhörare

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista Mediarepr Åhörare 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.30 ande Se bilagd uppropslista Mediarepr Åhörare Övriga närvarande Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Utses att justera Jan Norberg

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Alliancen 17:00-19.40 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Kenneth Norberg (S), revisionen 66 Mikael Löfquist, Timrå

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Timrå kommunhus Alliancen 17:00-19.55 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Mona Backlund, samhälls- och servicechef

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-06-14

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-06-14 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 15:00-18.55 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Helene Olofsson, kanslisekreterare Britt-Louise Nyholm, folkhälsosamordnare

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-20.45 Protokoll 1 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Stig Fagerström, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström,

Läs mer

Protokoll 1. Marie Westlund och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 11 april 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Marie Westlund och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 11 april 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S), ordf Anders Sandström (S) Marie Westlund (S) Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Roger

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 5 april 2016 kl 08.30

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 5 april 2016 kl 08.30 Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 5 april 2016 kl 08.30 2. Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt tillkännagivande

Läs mer

Protokoll 1(29) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-05-19

Protokoll 1(29) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-05-19 Protokoll 1(29) Plats och tid Polstjernan 9:00-11.15 Beslutande Övriga närvarande Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Ann-Margret Bäckström (S) tjg ersättare Alf Söderlund (S) tjg ersättare Elisabeth

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 25 april 2016 kl 17.00

Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 25 april 2016 kl 17.00 Ärenden som upptas till behandling vid kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 25 april 2016 kl 17.00 Ärende nr 1 Sammanträdet öppnas Ärende nr 2 Anteckning av närvarande Ärende nr 3 Hearing med AB Timråbo

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Se bilagd uppropslista ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Alliancen 17:00-19.10 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Andreaz Strömgren, kommunchef Yvonne Westerlund, ekonomichef Mediarepr Åhörare Utses

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Alf Söderlund (S) Lotta Borg (T) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Alf Söderlund (S) Lotta Borg (T) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Polstjernan 09:00 11:20 ande ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Gunilla Nilsson (S) ersätter Elisabeth

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-03

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-03 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus, polstjernan 14:00 16.15 ande Övriga närvarande Ewa Lindstrand (s) ordf Jan Norberg (s) Gunilla Pontén (s) Bengt Nilsson (s) Mari Eliasson (s) Anders Weinemo (s)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Protokoll 1 Plats och tid Polstjernan 09:00-10.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Ewa Lindstrand (S) ordf Jan-Christer Jonsson (S) Jan Norberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS

Protokoll 1. Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13: Ajournering kl mellan 76 och ANSLAG / BEVIS Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.15 Ajournering kl 13.50-14.20 mellan 76 och 77 ande Övriga närvarande Anna-Lena Fjellström (S) ordf. tjg för Jan-Christer Jonsson (S) Tomas Sellin

Läs mer

Protokoll 1(35) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-04-24

Protokoll 1(35) Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-04-24 Protokoll 1(35) Plats och tid Polstjernan 9:00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-24

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-24 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus Alliansen 17.00 20.20 ande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Mediarepr Åhörare Ulf Nordin, revisionen 113-117 Utses att

Läs mer

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 Protokoll 1 Ärendeförteckning 66 Fastställande av dagordning 67 Anmälan av informationsärenden maj 2014 68 Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 69 Ekonomisk rapport maj 2014 70 Tertialrapport januari

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS 1(7) Plats och tid Rådhuset, måndagen den 23 april 2018 kl 10:00-11:10, Ajournering kl 10:05-10:37, 10:42-11:00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens

Läs mer

Rådhusets Sessionssal, Falun, kl Kicki Stoor (V) Jurist Tobias Carlgren Nämndadm. Kerstin Bryskhe Persson

Rådhusets Sessionssal, Falun, kl Kicki Stoor (V) Jurist Tobias Carlgren Nämndadm. Kerstin Bryskhe Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Kommunfullmäktiges valberedning 2010-11-29 Sammanträdesdatum Plats och tid Rådhusets Sessionssal, Falun, kl. 08.30-10.10 Beslutande Övriga deltagare Susanne Norberg (S), ordf.

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-07

Protokoll 1 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-07 Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 14:00-14.40 ande Övriga närvarande Ewa Lindstrand (S) ordf Jan-Christer Jonsson (S) Jan Norberg (S) Anders Rydahl (S) Bengt Nilsson (S) Susanne Suokko (S) Tony

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-09-30 Ärendelista Sid nr Justering... 2 128 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018 KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018 A Ajournering, 39 Ansvarsfrihet för ledamöter och ersättare i barn- och utbildningsnämnden, 95 Ansvarsfrihet för ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen, 92 Ansvarsfrihet för ledamöter

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Socialkontoret 22 mars ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Socialkontoret 22 mars ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Polstjernan 08:00-12:10 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstepersoner Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Kempe (S) Monica Persson (T) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2008-10-28 Ärendelista Sid nr Justering...2 468 Information om arenor för idrott och kultur...3 469 Ekonomiska ramar för MRP 2009 (årsbudget 2009)...4 470 Information om

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ...

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum. Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) ... PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2018-11-12, kl. 1000-1100 Beslutande Anita Weinz (NS) Anna Kumpula Kostet (V) Anita Sköld (M) Linda Jonsson (V) Björn Sohlberg

Läs mer