MAXI TWIN. Innovativ lyft med dubbelpelare. with people in mind

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MAXI TWIN. Innovativ lyft med dubbelpelare. with people in mind"

Transkript

1 MAXI TWIN Innovativ lyft med dubbelpelare with people in mind

2

3 Maxi Twin 3 ÖPPNAR UPP NYA MÖJLIGHETER TILL BÄTTRE VÅRD Maxi Twin är nästa generations mobillyft i unik öppen modell med dubbla pelare. Den här innovativa lösningen ger nya möjligheter att uppfylla ArjoHuntleighs dubbla syften för förflyttningar av vårdtagare dels att ge säkra och ergonomiskt riktiga arbetsrutiner för vårdpersonalen, och dels att ge vårdtagare och boende bekväma och säkra förflyttningar. Maxi Twin ser annorlunda ut. Till skillnad från andra passiva sellyftar har den dubbla pelare, vilket dels förbättrar stabilitet och viktfördelning, och dels ger lyften en attraktiv och modern öppen design. Den nya utformningen ger vårdtagaren fri sikt och det går lätt att ha ögonkontakt med vårdaren under förflyttningarna. Maxi Twin fungerar på ett annat sätt. Varje pelare fungerar också som ett handtag. Man kan alltså använda vilken punkt som helst längs de dubbla pelarna och lyftarmen för att manövrera lyften. Vårdarens längd har alltså ingen betydelse när det gäller att ha optimal arbetsställning. Lyften har låg vikt och mycket lättrullande hjul, så det krävs minimal ansträngning för att styra och manövrera den. Med Maxi Twin kan man förbättra arbetsrutinerna för förflyttningar av vårdtagare. Personalen får maximal assistans vid lyft, positionering och vridning av vårdtagaren i selen. Alla lyft av vårdtagaren styrs från handkontrollen. Vårdtagaren kan förflyttas och positioneras i selen med minimal eller försumbar fysisk ansträngning genom att använda DPS-systemet (Dynamiskt Positionerings System) eller motordrivet DPS-system. Vårdtagaren kan roteras försiktigt 360 grader i selen, vilket ger effektivare förflyttningsrutiner. En annan fördel vid förflyttningar av vårdtagare är den långa räckvidden hos Maxi Twin. Detta blir särskilt tydligt vid förflyttningar till och från sängen, när vårdtagaren kan placeras korrekt mitt på vilken typ av säng som helst fast höjd, ställbar höjd, extra bred utan att man behöver utföra krångliga manuella omflyttningar. Maxi Twin är konstruerad för att kunna användas av en enda vårdare även om vårdtagaren inte kan stödja sig själv se informationen under Mobility Gallery (mobilitetsskalan) på baksidan i vårdmiljöer som t.ex. vårdhem, sjukhem och specialskolor. Maxi Twin kan förbättra arbetsvillkoren för vårdpersonalen och trivseln för vårdtagarna genom att öka säkerheten och komforten under de vardagliga förflyttningarna och (vid behov) nödlyft från golvnivå. Lätt att hantera och snygg att se på: den unika öppna modellen med dubbla pelare ger effektivare arbetsrutiner - och den är dessutom snygg.

4 4 Maxi Twin KOMFORTEN HOS EN LYFT BESTÄMS AV SELEN Oavsett vilka krav som finns och om man använder sele med fästclips eller öglor så finns det en sele från ArjoHuntleigh som passar behoven. Våra måttband och färgkodade selar gör det enkelt att välja exakt rätt selstorlek för varje vårdtagare. Mer detaljerad information om selar finns i ArjoHuntleighs separata broschyr om selsystem. Selen är en integrerad del av en optimerad lyft- och förflyttningslösning. ArjoHuntleigh arbetar kontinuerligt med att förbättra kvalitet och komfort vid förflyttningar av vårdtagare, genom att tillhandahålla rätt sele för varje vårdtagare och behov. För Maxi Twin finns det en omfattande serie nya och förbättrade selar (med öglor eller fästclips) som täcker in behoven hos olika vårdinrättningar. I sortimentet finns också en rad lyftbyglar för öglor och för DPS-system (Dynamiskt PositioneringsSystem - selar med fästclips) för optimal komfort och säkerhet för enskilda vårdtagare. Selsystemet lanserar nya former, fler storlekar, bättre material och fler alternativ för bättre komfort. Selar med fästclips Selarna med fästclips har utvecklats av ArjoHuntleigh och dessa har varit en välbeprövad komponent i sellyftarna under många år. Det finns åtta olika storlekar för de flesta selarna. Bland de vanliga vadderade eller ovadderade selarna finns också specialselar för toalettbesök, nätselar för bad och dusch, och systemlösningar för dubbel- och enkelamputerade vårdtagare. Det finns också en heldagssele som är tillverkad i material som andas. För extra komfort finns den nya Deluxe-selen, tillverkad i mjukare material med extra vaddering och stöd på viktiga tryckområden för att förbättra den personliga omvårdnaden. Selar med öglor De nya förbättrade selarna med öglor finns i sex olika storlekar som täcker in de flesta olika lyftmomenten. Standardselar och vadderade selar kan fås med eller utan huvudstöd. Det finns också en modell som ger extra stöd för nedre ryggslutet, för användning i de fall när vårdtagarna behöver ha armarna utanför selen. Toalettselar och vadderade selar kan fås med eller utan huvudstöd. Det finns även en hammocksele i universalmodell för allmänna lyft. Denna kan även användas för lyft av enkeleller dubbelamputerade. Öglor eller fästclips? Selarna med fästclips som används på DPS-lyftbyglar erbjuder många fördelar, inklusive bekvämare bakåtlutande position i selen, och bättre fördelning av vårdtagarens vikt. Den öppna DPS-lyftbygeln och den motordrivna DPSlyftbygeln som används för Maxi Twin passar de flesta vårdtagare. Selar med öglor används i stor utsträckning på vårdinrättningar. Lyftbygeln för öglor ger flexibilitet att använda befintliga selar, och ArjoHuntleighs selar med öglor ger optimal lösning för varje vårdtagare.

5 Maxi Twin 5 DPS OCH MOTORDRIVEN DPS En viktig faktor när det gäller att optimera komforten för vårdtagaren är att kunna justera vårdtagarens position i selen under pågående lyft eller förflyttning. Vid manuell ompositionering får man trycka på vårdtagarens knän och lyfta i handtagen baktill på selen en metod som kan innebära belastning på skötaren och obehag för vårdtagaren. Genom att minimera eller helt eliminera manuell ompositionering kan DPS-systemet (Dynamiskt PositioneringsSystem) och det motordrivna DPS-systemet hjälpa till att förbättra vårdpersonalens hälsa och säkerhet, förbättra trivseln för vårdtagare och skydda deras hud från de belastningar som kan uppstå vid manuella rutiner. DPS Den lutningsbara lyftbygeln är avsedd för selar med fästclips. DPSsystemet utvecklades av ArjoHuntleigh och är nu en beprövad lösning som använts under många år. Med det här systemet kan skötaren förflytta och ompositionera vårdtagare med minimal fysisk ansträngning. Med DPS har vårdtagaren flexibilitet att sätta vårdtagaren upprätt för exakt placering i en stol, eller luta vårdtagaren bakåt för att fördela vikten jämnare och minska trycket under låren. DPS-lyftbygeln för Maxi Twin har mer öppen design vilket ökar utrymmet och vårdtagarens komfort. Detta extra utrymme ger också god åtkomlighet för skötaren när man arbetar nära vårdtagaren. Dessutom kan alla DPS-lyftbyglar och lyftbyglar för öglor roteras helt och hållet för säker och effektiv positionering under förflyttningar. Motordrivet DPS-system Det motordrivna DPS-systemet har alla fördelar hos den öppna DPSlyftbygeln, men dessutom motordrift som förbättrar precisionen och gör det enklare att positionera vårdtagaren. Motordrivet DPS-system har funnits tidigare och använts i ArjoHuntleigh-lyftar, men för Maxi Twin manövreras systemet nu via handkontrollen, en förbättring som gör positioneringsrutinerna enklare att hantera. Skötaren kan nu använda handkontrollen för att styra det motordrivna DPS-systemet vid förflyttning av vårdtagare utan fysisk belastning. Det motordrivna DPS-systemet går mycket mjukt och ger vårdtagaren komfort och trygghet. Genom att trycka på knappen för det motordrivna DPS-systemet på handkontrollen kan skötaren placera vårdtagaren i liggande ställning på sängen eller upprätt vid förflyttning till en stol. Vid förflyttningar till säng kan det motordrivna DPS-systemet eliminera behovet för skötaren att gå upp på sängen eller böja sig ner för manuella lyft. Skötaren kan stå bekvämt och säkert vid sidan av sängen och justera vårdtagarens position med handkontrollen medan vårdtagaren sänks ner på sängen. Lyft från stol med DPS Lyft från säng med motordriven DPS Handkontroll Maxi Twin lyftbygel med motordriven DPS. Smidig, exakt positionering av vårdtagaren med en knapptryckning.

6 6 Maxi Twin BEKVÄMARE FÖRFLYTTNINGAR Den innovativa öppna formen hos Maxi Twin gör att vårdtagaren kan förflyttas smidigt, bekvämt och säkert av en ensam skötare, med bra och ergonomiska arbetsmetoder. Med Maxi Twin kan en skötare enkelt lyfta en vårdtagare från vilket underlag som helst t.ex. en säng, stol eller från golvet. Till/från säng Vid sängen Maxi Twin är lätt att manövrera för enkla förflyttningar, genom att hålla i de två pelarna eller i lyftarmen. Det är också lätt att fästa selen. Själva lyftet utförs sedan smidigt med handkontrollen. Lyftarmen har lång räckvidd så att vårdtagaren kan lyftas från sängens mitt. Lyftet utförs med en bågformad rörelse så att vårdtagaren inte dras längs sängen på ett obekvämt sätt under lyftet. Tack vare handkontrollen kan skötaren arbeta nära vårdtagaren under förflyttningen. Eftersom pelaren inte skymmer sikten så gör Maxi Twin att det blir möjligt att ha en trygg ögonkontakt mellan skötaren och vårdtagaren hela tiden under lyft och förflyttning. Till/från stol På stolen/på toaletten Maxi Twin gör det möjligt att göra smidiga förflyttningar till och från stolar eller toalett. Lyftbygeln och lyftens långa räckvidd gör att vårdtagaren kan vridas till rätt position på säkert sätt. Med en enkel knapptryckning på handkontrollen kan de eldrivna chassibenen på Maxi Twin fällas ut så att man får optimal åtkomst till stolen. Chassibenen fungerar oberoende av varandra, så om det ena benet slår emot ett hinder, t.ex. en vägg eller säng, så stannar bara det benet samtidigt som det andra fortsätter fällas ut, för bästa åtkomlighet. Med DPS-systemet eller det motordrivna DPS-systemet kan man fininställa vårdtagarens position för att optimera komforten och sätta vårdtagaren i upprätt läge vid nedsänkning till stol eller toalett. Chassits baksida har konstruerats för att ge skötaren gott om utrymme för fötterna när lyften manövreras. Till/från toalett Systemintegration En annan viktig aspekt vad gäller Maxi Twin är att systemet kan integreras med andra ArjoHuntleigh-system som används inom äldrevården, t.ex. ArjoHuntleigh Carendo. Smidig integration med hygienstolen Carendo betyder att vårdtagarna kan förflyttas både säkert och effektivt vid hygienrutiner. Till/från Carendo När man arbetar med Maxi Twin blir förflyttningarna enklare och med mindre belastning, och den öppna konstruktionen underlättar ergonomiska rutiner och god kontakt mellan skötare och vårdtagare.

7

8

9 Maxi Twin 9 LYFT FRÅN GOLV Om en vårdtagare eller boende faller kan en ensam skötare använda Maxi Twin för att genomföra ett kontrollerat lyft från golvet. Den öppna konstruktionen hos Maxi Twin gör det lättare att genomföra lyft från golvet. Detta eliminerar obekväma situationer som kan uppstå när man använder golvlyftar med enkel pelare, där vårdtagarens ben kan hamna på var sin sida om pelaren. När selen fästs kan Maxi Twin enkelt manövreras bakifrån tätt intill vårdtagaren så att chassit kan stötta vårdtagarens huvud. Detta är en unik funktion. Lyftet från golvet går jämnt och kontrollerat. Lyften har så lång räckvidd att det inte finns någon risk att slå emot de dubbla pelarna, och motorenheten är byggd för att ge gott om utrymme under lyften. Lyft från golvet med motordrivet DPS-system Kompakt motorenhet Alla mekaniska funktioner manövreringsmekanism, nödstopp och nödsänkning är inbyggda i en kompakt motorenhet som också innehåller det uppladdningsbara batteriet. Enheten har en distinkt och skön exteriör och enkel åtkomst till alla funktioner under användning och service. Batteriet är en välbeprövad lösning från ArjoHuntleigh, och det mest miljövänliga batteriet som finns att tillgå. Det är kraftfullt och ändå lätt, endast halva vikten jämfört med ett motsvarande blybatteri. Detta gör systemet mer lätthanterligt och minimerar risken för belastningsskador. En summerton indikerar att batteriet behöver laddas. Batteriet kan laddas när som helst oavsett effektnivå, så att man kan upprätta effektiva rutiner för laddningen. Den väggmonterade laddaren kan placeras på en höjd som passar personalen. Det finns också ett alternativ med dubbla batterier där lyften alltid är redo samtidigt som man använder Maxi Twin så laddas det andra batteriet. Kompakt motorenhet Handkontroll och fast monterad kontroll Handkontrollen kan vid behov placeras i specialhållaren på lyften och användas som en fast kontroll. När handkontrollen sitter i hållaren är den lättåtkomlig från båda sidorna av lyften, och den sitter rättvänd genom hela lyftmomentet. Hållare för handkontroll Maxi Twin gör det möjligt för en ensam skötare att genomföra kontrollerade lyft från golv på säkert sätt. Alternativ hållare för handkontroll

10 10 Maxi Twin LYFTBYGLAR FÖR SELAR MED ÖGLOR Snabbkoppling för lyftbyglar för öglor Maxi Twin ger en flexibel lösning för selar med öglor. Snabbkopplingen som kopplar samman lyftbygeln och lyftarmen gör att det går snabbt och enkelt att montera och demontera lyftbyglar. Detta gör det enkelt för en ensam skötare att växla mellan lyftbyglar av olika storlek. För vårdinrättningar betyder utbytbara lyftbyglar att Maxi Twin kan användas för att ge optimala individuella lösningar för selar med lyftöglor, för vårdtagare med olika behov. För största möjliga variationsmöjligheter vid användning av Maxi Twin erbjuder ArjoHuntleigh tre olika lyftbyglar small/liten, medium samt large/stor. Dessa gör det möjligt att lyfta vårdtagare på upp till 170 kg på ett säkert sätt. Stor lyftbygel Med plan design och fyra hakar för att fästa lyftöglorna har denna lyftbygel konstruerats för att ge optimal komfort och stöd för storväxta vårdtagare. Den här lyftbygeln är idealisk för användning tillsammans med ArjoHuntleighs universalsele och hammocksele av universaltyp. Användning av den stora lyftbygeln gör det möjligt att öka kvaliteten i vården av tyngre och storväxta vårdtagare. Stor lyftbygel edelstor lyftbygel Medelstor lyftbygel Den här allroundmodellen är avsedd att användas med 2-punktsselar på rundad ram. Det är en allroundlyftbygel som kan användas vid många olika dagliga förflyttningar. Liten lyftbygel Den lilla lyftbygeln har rundad ram och är avsedd för 2-punkts selar med öglor. Det är en lösning man ofta föredrar vid förflyttningar där vårdtagarens armar hålls utanför selen, t.ex. när man använder ArjoHuntleigh toalettsele med lyftöglor eller ArjoHuntleigh snabbselar. Den här lyftbygeln är särskilt avsedd för kortväxta vårdtagare och barn. Läs mer om selar med lyftöglor på sidan 4. Medelstor lyftbygel Liten lyftbygel

11 Maxi Twin 11 TILLVAL Elektronisk våg Vägning av vårdtagare på traditionellt sätt innebär förflyttningar till och från vågar. Genom att välja integrerad våg som tillval för Maxi Twin kan skötaren väga vårdtagare i selen som en del av de vardagliga förflyttningsrutinerna. Detta är en effektiv procedur som gör att man inte behöver utföra några ytterligare förflyttningar vid vägning. Tillval - Elektronisk våg Låga styrhjul Standardhjulen rullar lätt och smidigt vid styrning och manövrering. För att lätt komma åt även när utrymmet är begränsat (låg höjd under säng t.ex.) kan Maxi Twin även levereras med låga styrhjul (75 mm) framtill på chassit. Tillval - Låga styrhjul Vaddering av lyftbygel Vissa vårdtagare som förflyttas i sellyftar kan lida av okontrollerade fysiska rörelser. Detta kan innebära en skaderisk om de slår emot lyftbygeln. Lyftbygeln kan vadderas, vilket ger gott skydd och minskar skaderisken för dessa personer. Tillval - Vaddering av lyftbygel

12 PRODUKTSPECIFIKATIONER Utrymmeskrav Produktinformation 3000 mm Max. belastning Vikt (utan lyftbygel, utan batteri) (inkl. DPS + batteri) Slaglängd Max lyfthöjd (DPS) (Medelstor lyftbygel för ögla) 170 kg 42 kg 51 kg 1240 mm 1490 mm 1830 mm 800 mm Min lyfthöjd (DPS) (Medelstor lyftbygel för ögla) Lägsta totala höjd vid förvaring 250 mm 420 mm 1370 mm 200 mm 900 mm 800 mm 3500 mm 1700 mm Motordrivet ställbart chassi Chassihöjd 110 mm Utvändig bredd med infällda ben 640 mm Lyft - Skyddsklass IPX mm Batteri Nödstopp och systemfelsforcering 2.5 NiMH; ArjoHuntleigh NEA mm 800 mm 2000 mm Automatisk avstängning vid nedsänkning mot ett hinder Lågfriktionshjul, bakre hjul med bromsar Mobilitetsskalan Mobility Gallery Äldrevård Det blå området visar den minsta arbetsytan som krävs för att personalen ska kunna använda de mekaniska hjälpmedlen på ergonomiskt rätt sätt från ena sidan. Det ljusblå området visar hur långt arbetsytan måste sträckas ut för att underlätta åtkomligheten från valfri sida. Särskild vård D E D E DORIS EMMA DANIEL EMIL D, kan inte stödja sig själv E, nästan helt sängbunden och totalt beroende Kontakta ArjoHuntleigh för mer information om Mobilitetsskalan. Produkten uppfyller gällande lagstiftning och tillämpliga produktstandarder Endast originaldelar från ArjoHuntleigh som är avsedda för ändamålet ska användas på utrustning och produkter från ArjoHuntleigh. Vår policy innebär kontinuerlig utveckling och vi förbehåller oss rätten att ändra i utförande och specifikationer utan föregående meddelande. ArjoHuntleigh, Maxi Twin, Carendo och Mobility Gallery är varumärken som tillhör ArjoHuntleighkoncernen. Arjo AB, Printed in the Czech Republic Point 01.KM.19.4.SE.1.AH January 2009 with people in mind ArjoHuntleigh Box ESLÖV Tel: Fax: ETT FÖRETAG I GETINGEGRUPPEN

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind MALIBU Det flexibla systemet för assisterade bad with people in mind 2 Malibu GÖR BADETS FÖRDELAR TILLGÄNGLIGA FÖR VÅRDTAGAREN Tid i badet är väl använd tid. Bad tillhör livets goda - det är en trevlig

Läs mer

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind MIRANTI Lyftbadvagn with people in mind Miranti 3 MIRANTI-KRAFT ERSÄTTER MUSKELKRAFT Bad ger en känsla av välbefinnande. Människan har upplevt fördelarna för kropp och själ ända sedan forntiden, och idag

Läs mer

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind TENOR Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare with people in mind Vård av kraftigt överviktiga - Tenor 3 KLARA UTMANINGARNA I VÅRDEN AV KRAFTIGT ÖVERVIKTIGA Antalet personer som klassas

Läs mer

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind ALENTI Den bekväma lyfthygienstolen with people in mind 2 Alenti SÄKERHET OCH KOMFORT Alenti är en integrerad del av en säker och bekväm badrutin. Den här lyfthygienstolen från ArjoHuntleigh ger vårdtagaren

Läs mer

ENTROY. Bassänglyft. with people in mind

ENTROY. Bassänglyft. with people in mind ENTROY Bassänglyft with people in mind Entroy 3 Tillgång till bassängen - för alla ArjoHuntleigh har uppfattningen att fördelarna med hydroterapi ska vara tillgängliga för alla. Det nya bassänglyftsystemet

Läs mer

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind SARA PLUS Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel with people in mind SÄKERHET, MOBILITET, TRÄNING ...MÅNGSIDIGHET OCH FÖRDELAR TACK VARE KOMFORTCIRKELN SARA Plus är ett komplement till SARA 3000 och

Läs mer

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG CONCERTO DUSCHVAGN Concerto 3 ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG Fler och fler vårdboenden övergår till duschning för vårdtagarnas personliga hygienrutiner. Concerto erbjuder ett säkert och välbeprövat

Läs mer

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind CARENDO Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion with people in mind Carendo 3 En verklig problemlösare Duschning blir allt vanligare inom äldrevården, men de nuvarande metoderna är ofta obekväma

Läs mer

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft.

Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Upplev ett nytt sätt att hantera din mobillyft. Därför skapade vi EvaDrive. Kostnaderna för olyckor vid manuella personlyft, framförallt ryggskador, inom vårdsektorn ökar i takt med att antalet patienter

Läs mer

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Smart, enkel och ergonomisk Nova Mobil Personlyft hjälper till att förflytta personer med nedsatt styrka och mobilitet. Personlyften

Läs mer

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor.

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 säker teknik ger trygga användare Nova 100 lyftmotor är utvecklad med utgångspunkt att produkten skall vara säker, flexibel och enkel

Läs mer

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 GLS5 Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 Mobila lyftar GL5 Mobila lyftar är golvbaserade alternativ till Guldmanns takmonterade lyftsystem. Vi har lyssnat pa vara anvandares rad och aterkoppling

Läs mer

Den nya generationen mobillyftar.

Den nya generationen mobillyftar. Den nya generationen mobillyftar. LikoTM VikingTM Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Låt behoven styra ditt val. Sedan flera år har vår unika lyftfamilj LikoTM VikingTM satt standarden för

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

presenterar den nya with people in mind

presenterar den nya with people in mind presenterar den nya carevo duschvagnen with people in mind Min värdighet När jag fick en stroke för nästan tre år sedan förlorade jag all rörlighet på bara några månader och nu behöver jag hjälp i allt

Läs mer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Frilyften är ett bra hjälpmedel för personlyft i vardagen. Lyften står stadigt och monteras utan ingrepp i tak och väggar. Med en stilren design i matt aluminium

Läs mer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer

Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Nova Frilyft en stabil lyft för olika miljöer Frilyften är ett bra hjälpmedel för personlyft i vardagen. Lyften står stadigt och monteras utan ingrepp i tak och väggar. Med en stilren design i matt aluminium

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

Maxlast: 125kg. Visuell inspektion Gör regelbundna funktionskontroller på lyften. Kontrollera att materialet är helt fritt från skador.

Maxlast: 125kg. Visuell inspektion Gör regelbundna funktionskontroller på lyften. Kontrollera att materialet är helt fritt från skador. Manual 1 5 MiniLift125 är en elektrisk uppresningslyft för personer med nedsatt rörlighet. Den är utvecklad för inomhusbruk och för att på ett skonsamt sätt resa upp en person till stående tillsammans

Läs mer

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann

GH1 Q, GH1 F -1830/08/2012 SE Guldmann GH1 Q, GH1 F Taklyftarna GH1 Taklyft för långsiktig vård Taklyftsystemet GH1 är konstruerat för att uppfylla alla vardagliga lyftbehov både i hem- och vårdmiljöer. Den kräver väldigt lite utrymme, och

Läs mer

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel

Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Nova Taklyft ett smidigt och säkert hjälpmedel Med Nova taklyftsystem gör du smidiga överflyttningar i vardagen, till exempel till och från golv, säng, toalett och rullstol. Det fast installerade systemet

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet www.etac.se Enkelt att installera i alla typer av tak och väggar Traverssystem Traverssystem är den flexibla lösningen. Ett traverssystem är en rumstäckande

Läs mer

Lösningar för infektionskontroll TM

Lösningar för infektionskontroll TM Lösningar för infektionskontroll TM Engångs- och avspritningsbara hjälpmedel underlättar infektionskontroll Handicares sortiment erbjuder ett växande urval av engångs- och avspritningsbara förflyttningshjälpmedel

Läs mer

R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol.

R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol. En multifunktionell duschoch toalettstol. för optimal positionering är en av de mest funktionella dusch- och toalettstolarna på marknaden. Bakom den rena och enkla designen döljer sig många funktionella

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken.

Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vi har utvecklat rullstolar i 30 år. Nu lyfter vi blicken. Vår erfarenhet och historia hjälper oss att lyckas inom överflyttning Sedan 80-talet har vi på Etac varit erkända för våra rullstolar och rollatorer.

Läs mer

Ocean - Mobila hygienstolar

Ocean - Mobila hygienstolar Ocean 2, Ocean 2 XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean ual Vip, Ocean -Vip Ocean-serien, det rostfria valet! Ocean hygienstolar erbjuder rätt modell för varje behov. Serien har olika modeller av mobila hygienstolar

Läs mer

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet med optimal passform och med skön komfort och säkerhet s nya lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. na är utvecklade i samarbete

Läs mer

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper.

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Etac Cross Molift Easy lyftselar Bekväma Cross är en ochmultifunktionell säkra lyftselar kryssrullstol med de bästa förutsätt ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Molift Easy

Läs mer

easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind

easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind 2 Easy Slides ETT LÄTTARE SÄTT ATT HANTERA RUTINER FÖR STÖDSTRUMPOR Genom att använda Easy Slides kan vårdpersonal ta på

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Upptäck familjen Clean I snart 20 år har Etac Clean varit en storsäljande mobil dusch- och toalettstol. Det har kommit kopior och imitatörer, men originalet

Läs mer

RiseAtlasTM. SystemRoMedic. Flera olika modeller Kompakt format och extremt låg vikt QuickTrolleySystem Nattbelysning. Lyftbygel beställs separat

RiseAtlasTM. SystemRoMedic. Flera olika modeller Kompakt format och extremt låg vikt QuickTrolleySystem Nattbelysning. Lyftbygel beställs separat TM RiseAtlasTM SystemRoMedic Flera olika modeller Kompakt format och extremt låg vikt QuickTrolleySystem Nattbelysning Lyftbygel beställs separat Obegränsade lyftlösningar RiseAtlas är en modern och stilig

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM och MobiArm TM MobiCrane TM flexibla och mycket enkla att flytta och MobiArm TM Fördelar MobiCrane och MobiArm skapar en bättre arbetsmiljö. Du lyfter

Läs mer

Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10

Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10 Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10 Bruksanvisning Svenska 7SV160165-05 Originalsele Nallesele Låg Produktbeskrivning Liko Originalsele är en basmodell som är konstruerad för att anpassa

Läs mer

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare.

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. 2 NYHET Våren 2014 lanserar Enoc System ett helt nytt IT-skåp en kapsling

Läs mer

Svan Lift Brukarmanual

Svan Lift Brukarmanual Svan Lift 1 Svan Lift Svan Lift hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Svan Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen. Svan Lift kan lyfta dels med

Läs mer

Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360

Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360 Liko Comfortsele Plus, mod. 300, 310, 350, 360 Bruksanvisning Svensk 7SV160183-03 Mod. 300, 310 Mod. 350, 360 Produktbeskrivning Liko Comfortsele Plus ger en bekväm sittställning och en trygg överflyttning

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

PMS 322 C. Bure. Gåbord

PMS 322 C. Bure. Gåbord PMS 322 C Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE

Läs mer

ReTurn. SystemRoMedic. Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen

ReTurn. SystemRoMedic. Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen ReTurn SystemRoMedic Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen Säker och aktiv uppresning och överflyttning, helt utan

Läs mer

Smarta funktioner för optimerad installation

Smarta funktioner för optimerad installation Smarta funktioner för optimerad installation Din stil, ditt val, din personlighet, din Flow Flow är den enda trapphissen på marknaden som Det går dessutom att svänga runt hörnet uppe klarar att färdas

Läs mer

Eva600EE. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska

Eva600EE. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska Eva600EE SystemRoMedic TM Manual - Svenska 3 4 5 6 7 2 13 11 12 1 9 1. Lyftarm 2. Lyftpelare 3. Körhandtag 4. Batteripack 5. Nödstopp 6. Kontrollbox 7. Motor för breddning 8. Bakre hjul med broms 9. Lyftbygel

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

13 uppen gr gienstolar 20 medema Hy

13 uppen gr gienstolar 20 medema Hy medemagruppen Hygienstolar 2013 Reflex Ett värdigare alternativ Reflex erbjuder en helhetslösning för dusch, toalett och transport. Reflex De elektriska inställningarna optimerar arbetsmiljön för anhöriga

Läs mer

Funktionstest av FlexiMove. Placering av FlexiMove. Vändning i säng

Funktionstest av FlexiMove. Placering av FlexiMove. Vändning i säng FlexiMove SystemRoMedic TM Manual - Svenska 15x53 10x43 11x53 Max:150 kg/330 lbs FlexiMove används i förflyttningssituationer så som vändning i säng, högre upp i säng, säng till säng/säng till duschvagn

Läs mer

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120

Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Handy Glidcylinder, mod. 100, 110, 120 Bruksanvisning Svensk 7SV160188-02 Handy Glidcylinder Lång Handy Glidcylinder Kort Handy Glidcylinder Bred Produktöversikt Artikel Modell Art. nr. Storlek Mått (a

Läs mer

PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind

PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind PARKER BAD Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar with people in mind 2 Parker Bad UPPTÄCK EN SMIDIGARE LÖSNING FÖR ASSISTERAD BADNING Fristående Parker Bath från ArjoHuntleigh är ett unikt bakåtlutande

Läs mer

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd.

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. 22 februari 2012 Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. Som en av de största och mest innovativa tillverkarna av elverktyg och trädgårdsmaskiner, har Ryobi som

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer

Patienthantering med VENDLET V5. 1st VENDLET V5. vann priset: Best Product of the Show. på konferensen Moving & Handling People 2013 i London

Patienthantering med VENDLET V5. 1st VENDLET V5. vann priset: Best Product of the Show. på konferensen Moving & Handling People 2013 i London Patienthantering med VENDLET V5 1st VENDLET V5 vann priset: Best Product of the Show på konferensen Moving & Handling People 2013 i London Vad kan jag använda VENDLET till? Använd VENDLET: vid förflyttning

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Storm 4 har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS KALEA TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS INNEHÅLL 4 KALEA two Det första du märker med Kalea TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda

Läs mer

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD Sjukhussäng Enkelhet och komfort PATIENT WARD Nya Adatto, en sjukhussäng för enkel och bekväm omvårdnad Merivaaras nya Adatto är en kostnadseffektiv och hållbar sjukhussäng, som är bekväm för både patienterna

Läs mer

Liko Trygghetsväst, mod. 93, 94

Liko Trygghetsväst, mod. 93, 94 Liko Trygghetsväst, mod. 93, 94 Bruksanvisning Svensk 7SV160146-03 mod. 93 mod. 94 Produktbeskrivning Liko Trygghetsväst är en uppresningsväst som är unik i säkerhet, form och funktion. Trygghetsvästen

Läs mer

DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ

DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ with people in mind REELLA BEHOV OCH VARDAGENS VERKLIGHET Att tvätta vårdtagaren i sängen innebär stora utmaningar för värdigheten och säkerheten

Läs mer

SPACEMAKER KOMBISTÖD BRUKSANVISNING. Spacemakers kombistöd är utvecklat för effektiv förflyttning samt ståträning både på institution och i hemmiljö.

SPACEMAKER KOMBISTÖD BRUKSANVISNING. Spacemakers kombistöd är utvecklat för effektiv förflyttning samt ståträning både på institution och i hemmiljö. BRUKSANVISNING Studera denna bruksanvisning noggrant innan ni börjar använda ståstödet. Om ni har några frågor rörande användningen eller underhållet av ert nya ståstöd och inte hittar svaren i bruksanvisningen

Läs mer

Duschpallar, duschstolar. Invacare / Aquatec

Duschpallar, duschstolar. Invacare / Aquatec Invacare / quatec Duschpallar, duschstolar quatec Dot Platsar i alla duschar Lätt att demontera, idealisk att ta med på resa Ytan har struktur för att ge halkskydd Stora doppskor gör pallen stabil quatec

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

skräddarsydda medicintekniska arbetsstolar

skräddarsydda medicintekniska arbetsstolar REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. skräddarsydda medicintekniska arbetsstolar 140916 / 070601 ETT modulsystem FYRA basmodeller

Läs mer

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1 Perma 2 VÄRMEPRESSAR Perma 1 VÄRMEPRESS PERMA 1 Pneumatisk med en bottenplatta Perma 1 är en elektrisk och pneumatisk värmepress avsedd för påvärmning av värmetransfers på textilier. Denna pålitliga maskin

Läs mer

BRUKSANVISNING HUMAN CARE TAKLYFT SINGEL HC 2100

BRUKSANVISNING HUMAN CARE TAKLYFT SINGEL HC 2100 BRUKSANVISNING TAKLYFT SINGEL HC 2100 1 Användnigsområde och beskrivning Taklyften SINGEL används i samband med lyft till och från säng, rullstol, toalett, dusch och bad, samt vid lyft från golv. Ett komplett

Läs mer

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip är HMN unika bad stol som lever upp till framtiden för dusch / toalettstol

Läs mer

Lift Bruksanvisning. 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780

Lift Bruksanvisning. 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780 2015-05-05/ ver 10 Bruksanvisning Art nr: 10780 Lift Bruksanvisning VIKTIGT Lift får ej användas, servas eller rengöras av personer som ej läst eller tagit del av informationen i denna Bruksanvisning.

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

Träning Yoga. Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga.

Träning Yoga. Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga. Träning Yoga Övningar i yoga som räddar ryggen. Det här passet mjukar upp ryggen. Varsågod - 9 övningar i yoga. Träning Yoga Du blir mjuk i kroppen när du kör yoga. Men det kan ändå vara skönt att värma

Läs mer

MAXI SKY 2 ETT KOMPLETT TAKLYFTSYSTEM. with people in mind

MAXI SKY 2 ETT KOMPLETT TAKLYFTSYSTEM. with people in mind MAXI SKY 2 ETT KOMPLETT TAKLYFTSYSTEM with people in mind FÖRBÄTTRAR VÅRDEN VÄRLDEN ÖVER Med över 50 års erfarenhet av att serva vårdsektorn är ArjoHuntleigh dedikerade att att öka kvaliteten och effektiviteten

Läs mer

Produktbeskrivning. är en varningstriangel för moment där särskild aktsamhet bör iakttagas.

Produktbeskrivning. är en varningstriangel för moment där särskild aktsamhet bör iakttagas. Planlyft Ultra Bruksanvisning Svensk 7SV60141 2009-07-07 Gäller för följande modeller: Planlyft Ultra art. nr. 3156058 Produktbeskrivning Planlyft Ultra är avsedd för lyft och överflyttning av tunga patienter

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för

Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för Denna bildserie vänder sig till entreprenörer och förare som vill utveckla sin basmaskinför att anpassa den till ett funktionellt ekipage för skogsbränslehantering. 1 För den som vill läsa mer kan följande

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

Specialframställda hjälpmedel

Specialframställda hjälpmedel Specialframställda hjälpmedel Inget är omöjligt 1 Det händer ofta att man som terapeut står i en situation, där man bara har lust att ge upp. Man har provat alla hjälpmedel man har til rådighet, men det

Läs mer

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS 2 INNEHÅLL 4 CIBES TWO Det första du märker med TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda trappan

Läs mer

Bruksanvisning. Mover. Överflyttningsplattform. Mover 53-300

Bruksanvisning. Mover. Överflyttningsplattform. Mover 53-300 Bruksanvisning Mover Överflyttningsplattform Mover 53-300 1 Allmän information Tack för att du köpt denna överflyttningsplattform från GATE. Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant och kontakta oss

Läs mer

StandUp. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska. REF 60800001 StandUp med strömkabel

StandUp. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. SystemRoMedic TM. Manual - Svenska. REF 60800001 StandUp med strömkabel StandUp SystemRoMedic TM Manual - Svenska REF 60800001 StandUp med strömkabel REF 60800002 StandUp, med batteri SWL: 160 kg StandUp är en lyftstol utvecklad för att hjälpa personer upp från golv till sittande

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

CIBES PaRallel º

CIBES PaRallel º ALLEL PaRallel Det här informationsdatabladet ska endast användas för referens. Alla dimensioner som visas från väggen kommer att påverkas av alla slags hinder och är föremål för en mätning av trappan.

Läs mer

ReTurn. SystemRoMedic. Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen

ReTurn. SystemRoMedic. Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen ReTurn SystemRoMedic Patenterad* konstruktion Flera modeller för brukare med olika behov Aktiverar brukaren Eliminerar tunga lyft för medhjälparen Säker och aktiv uppresning och överflyttning, helt utan

Läs mer

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall!

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! LYFTA MED FLEXICRANE Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Artikelnr BRUKS. Bruksanvisning/Servicemanual. Mover. Överflyttningsplattform. Mover

Artikelnr BRUKS. Bruksanvisning/Servicemanual. Mover. Överflyttningsplattform. Mover Bruksanvisning/Servicemanual Artikelnr. 53-300-BRUKS Mover Överflyttningsplattform Mover 53-300 1 Allmän information Tack för att du köpt denna överflyttningsplattform från GATE. Läs igenom den här bruksanvisningen

Läs mer

Eldrivna motviktstruckar

Eldrivna motviktstruckar Eldrivna motviktstruckar 24/7 support worldwide network TX3 TX4 QX2 Säkra din verksamhet från beställning till leverans med UniCarriers eldriv motviktstruckar THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Demensföreningen på Åland

Demensföreningen på Åland Demensföreningen på Åland Information till medlemmarna 11 februari 2015 Inköp av parcykel typ Trident Pegasus I höstas väcktes i styrelsen en fråga om att föreningen skulle kunna köpa in en så kallad parcykel,

Läs mer

SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN /19

SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN /19 SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN 2016-05-01-2018-04-30 2016-05-01 1/19 KLASSNR Målgrupp: TOAFÖRHÖJARE Toalettstolsförhöjningen används av vuxna och ungdomar med olika kroppsmått. Brukaren kan ha behov av en fristående

Läs mer

Invacare Lyftselar. Invacare Universal High, Lyftsele hög rygg. Invacare Universal High Plus, Lyftsele hög rygg/slim

Invacare Lyftselar. Invacare Universal High, Lyftsele hög rygg. Invacare Universal High Plus, Lyftsele hög rygg/slim Invacare Lyftselar Invacare Lyftselar Invacares lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. Lyftselarna är utvecklade i samarbete

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Edsbyns elstativ ger dig möjligheterna att arbeta ergonomiskt. Genom att variera din arbetsställning så skapar du en ergonomisk arbetsplats. Med höj- och sänkbara skrivbord

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Janus 2010 de la Santé Enkel att använda, enkel att hantera! har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

Planlyft Bläckfisken. Produktbeskrivning. Bruksanvisning

Planlyft Bläckfisken. Produktbeskrivning. Bruksanvisning Planlyft Bläckfisken Bruksanvisning Svensk 7SV60148 2009-07-07 Gäller för följande modeller: Planlyft Bläckfisken art. nr. 3156055 Planlyft Bläckfisken art. nr. 3156056 Produktbeskrivning Bläckfisken är

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Invacare Moover Delta II

Invacare Moover Delta II Invacare Moover Delta II Oberoende och säkerhet Invacare Moover Delta scooter är konstruerad för att skapa ökade möjligheter till utomhusliv. Moover Delta med tonvikt på säkerhet, användarvänlighet och

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer