Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober (21)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober 2013 1 (21)"

Transkript

1 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober (21) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Henric Forsberg Iréne Frisk Owe Karlsson Christina Söhrman Ulla Olsson Ann-Marie Rosö Karin Löfstrand Övriga deltagande: Hannes Fellsman, förvaltningschef Niklas Svensson, byggnadsinspektör Elllinor Almberg, hälsoskydds-och livsmedelsinspektör Jannie Alfredsson, hälsoskydds-och livsmedelsinspektör Inger Johansson, sekreterare Utses att justera: Henric Forsberg Justeringens plats och tid: Miljö- och stadsarkitektkontoret 18 oktober 2013 Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer Ordförande Justerande Bengt-Olof Persson Henric Forsberg ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnadsnämnden : 16 oktober 2013 Anslagsdatum: 18 oktober 2013 Datum för anslagets nedtagande: 11 november 2013 Förvaringsplats: Miljö- och stadsarkitektkontoret Underskrift Inger Johansson

2 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 69 Dnr 2013/22 Ekonomisk plan Förvaltningen har tagit fram förslag till ekonomisk plan för miljö- och byggnadsnämndens verksamhetsområde. Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna ekonomisk plan för miljö-och byggnadsnämndens verksamhetsområden. att delge kommunstyrelsen densamma. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

3 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 70 Dnr 2013/08 Budgetuppföljning september 2013 Miljö- och stadsarkitektkontoret har upprättat en sammanställning utvisande budgetuppföljningen för september månad 2013 för de verksamheter som ingår i miljö- och byggnadsnämndens verksamhetsområde. Budgeten för 2013 beräknas att hållas inom budgeterad ram och pekar mot ett mindre överskott. Överkottet förklaras av lägre kostnader för nämndverksamheten, vakans samt föräldraledighet. Bygglovsintäkter i balans med budgeten för perioden Livsmedelsintäkter något lägre än budgeterat för perioden men beräknas balanseras under året. Under hösten kommer ett nytt kartsystem att upphandlas vilket kommer medföra investeringskostnader som kommer balansera överskottet på planavdelningen Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att med godkännande lägga budgetuppföljningen till handlingarna. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

4 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 71 Dnr 2013/21 Årlig övergripande granskning 2012 av nämnder och styrelse Revisorerna genomför som en del i sin revisionsprocess årligen den så kallade övergripande granskningen. Revisorerna önskade att miljö- och byggnadsnämnden skulle inkomma med synpunkter på revisionsrapporten senast 31 mars Ungefär parallellt med den övergripande granskningen gjorde revisorerna en mer djupgående granskning av miljö- och byggnadsnämndens styrning och uppföljning av sin verksamhet. Miljö- och byggnadsnämnden lämnades möjlighet att yttra sig på denna revisionsrapport senast 30 januari 2013 vilket även gjordes i samband med nämndens sammanträde 16 januari Av denna anledning valde nämnden att inte yttra sig på den årliga övergripande granskning då man ansåg att ett remissvar redan hade lämnats i den fördjupade granskningen och kunde appliceras på den övergripande granskningen. Revisorerna har dock inkommit med ett önskemål om yttrande på den övergripande granskningen senast 30 oktober 2013 varav följande yttrande ges: Enligt miljötillsynsförordningen är miljö- och byggnadsnämnden skyldig att upprätta en behovsutredning som omfattar tre år och revideras varje år. Ett register över tillsynsobjekten ska också finnas. En tillsynsplan måste göras för varje år och ska vara baserad på behovsutredningen och registret. Miljö- och byggnadsnämnden bör även enligt Livsmedelsverket upprätta en årlig kontrollplan för livsmedelstillsyn vilket innebär samma sak som en tillsynsplan. Nämnden antog en verksamhetsoch tillsynsplan samt en kontrollplan för livsmedel. Nämnden har valt att dels integrera en sammanfattning av kontrollplanen för livsmedel i den nämnd- och förvaltningsövergripande verksamhets- och tillsynsplanen och dels att anta kontrollplanen för livsmedel separat. Verksamhets- och tillsynsplanen ska alltså ses som en sammanfattning av tillsynsplanen och kontrollplanen för livsmedel. Den av nämnden antagna verksamhets- och tillsynsplanen, samt kontrollplanen för livsmedel är dokument som tydligt leder och styr miljö- och stadsarkitektkontorets arbete. Planerna innehåller både övergripande och mätbara mål samt rutiner för uppföljning av måluppfyllelse. Planerna kommer att revideras vid inför varje verksamhetsår.

5 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober Nämnden har 2012, i samförstånd med förvaltningschef och kommunledning, beslutat att säga upp samverkansavtalet med Storfors kommun gällande miljö- och hälsoskyddsinspektör. På grund av detta har en heltidstjänst frigjorts vilket inneburit en rejäl resursförstärkning då förvaltningen nyanställt en livsmedels- och hälsoskyddsinspektör. En konsekvens av denna resursförstärkning är att förvaltningen både kommer hinna all livsmedelstillsyn samt att beta av tillsynsskulden under en treårsperiod vilket livsmedelslagen ger möjlighet till. I planeringen för 2013/2014 kommer taxan för både miljöbalken och livsmedelslagen att revideras. Syftet med revideringen är bland annat att tillsynsarbetet enligt miljöbalken ska fungera på samma sätt som arbetet med livsmedelslagen. Det vill säga en förtida fakturering som baseras på en riskklassning av samtliga miljö- och hälsoskyddsobjekt. Förvaltningen ingår i ett kvalitetsuppföljande projekt vid namn insikt Projektet syftar till att samtliga företag förvaltningen varit i kontakt med kommer att få svara på en enkät om bland annat bemötande och service av förvaltningens personal. Resultatet av projektet resulterade i en 3:e placering i Sverige där nämndens verksamheter var en stor del av det goda resultatet. Diskussioner om plansidans framtida placering fortsätter under Med tanke på ovanstående åtgärder har miljö- och byggnadsnämnden vidtagit ett stort antal åtgärder för att stärka sin ledning, styrning och uppföljning av verksamheten. Beslutsförslag Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att ovanstående skrivelse utgör svar på revisionsrapporten och att den översänds till revisorerna. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

6 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 72 Dnr Ecos Föreläggande om åtgärd angående mögelskada i hyreslägenhet på Yngshyttan 1:183 Sammanfattning Klagomål på inomhusmiljö framfördes till Miljö- och stadsarkitektkontoret den 11 april 2013 på lägenhet på Skummeråsvägen 1B, Persberg. Vid inspektion påträffades kraftig mögelpåväxt. Fastighetsägaren blev delgiven inspektionsrapporten och inkom med åtgärdsprogram. Vid ny inspektion 20 september 2013 framkom att inga åtgärder hade genomförts för att avhjälpa situationen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Förslag till beslut om föreläggande om åtgärd angående mögelskada i hyreslägenhet på Yngshyttan 1:183 med tillhörande bildbilaga, daterad till 7 oktober Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta: Att förelägga Brb Fastigheter Handelsbolag med organisationsnummer , om följande åtgärder för att avhjälpa mögelskadorna i lägenhet 1102 på Skummeråsvägen 1B, fastigheten Yngshyttan 1:183, Filipstads kommun: Vid vite om 1000 (ett tusen) kronor skall åtgärdsplan skriftligen redovisas för Miljö- och stadsarkitektkontoret i Filipstads kommun innan åtgärder vidtas. Vid vite om 7500 (sjutusen femhundra) kronor inkomma med en godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK) av byggnaden på Yngshyttan 1:183 till Miljö- och stadsarkitektkontoret. Vid vite om (femtiotusen) kronor låta genomföra en oberoende, fackmannamässig utredning av spridningen av mögelpåväxten i lägenheten med tillhörande förslag till åtgärd för att på ett långsiktigt och hållbart sätt undanröja fukt- och mögelförekomsten. Vid vite om (etthundratusen) kronor låta genomföra en oberoende, fackmannamässig mögelsanering baserad på ovanstående oberoende utredning av de mögelpåverkade delarna av lägenhet 1102 på Skummeråsvägen 1B.

7 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober Att föreläggandet skall vara genomfört senast 9 månader efter att beslutet vunnit laga kraft. Att beslutet skall gälla omedelbart även om det överklagas, i enlighet med 26 kap 26 miljöbalken (SFS 1998:808). Beslutet tas med stöd av 26 kap 9 miljöbalken (SFS 1998:808) med hänvisning till 26 kap 22, 9 kap 9, 2 kap 3 samma balk, samt 33 punkterna 1 och 2 i förordningen (SFS 1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, samt med stöd av 26 kap 14 miljöbalken om utdömande av vite. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Verksamhetsutövaren

8 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 73 Dnr Ecos Föreläggande om åtgärd angående fuktskada i hyreslägenhet på Trasten 11 Sammanfattning Klagomål på inomhusmiljö inkom till Miljö- och Stadsarkitektkontoret 26 april 2013 på en lägenhets badrum på Trasten 11. Inspektion genomfördes 29 april. Fuktskada konstaterades, godkänd OVK saknades och fastighetsägaren kontaktades. 27 maj inkom åtgärdsprogram. Detta följdes inte. 3 september lades fastigheten ut till försäljning. Boende har tvingats flytta. 5 september genomfördes ny inspektion då fuktskada även konstaterades i grannlägenhets badrum. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Förslag till beslut om föreläggande om åtgärd angående fuktskada i hyreslägenhet på Trasten 11 med tillhörande bildbilaga, daterad den 7 oktober Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta: Att med stöd av 26 kap 9 miljöbalken (SFS 1998:808) med hänvisning till 26 kap 22, 9 kap 9, 2 kap 3 samma balk, samt 33 punkterna 1, 2 och 5 i förordningen (SFS 1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, besluta om förbud av uthyrning av lägenheterna 1101 och 1102 på Trasten 11, Vikgatan 1F tills följande åtgärder är genomförda: Fastighetsägaren skall inkomma med en godkänd OVK för byggnaden. Golvet i badrummet i de fuktskadade lägenheterna 1101 och 1102, Vikgatan 1F skall åtgärdas på ett fackmannamässigt godtagbart sätt. Fuktskadade träbalkar och isolering i lägenhet 1102 skall åtgärdas på ett fackmannamässigt godtagbart sätt. Badrummet i lägenhet 1102 skall mögelsaneras på ett fackmannamässigt godtagbart sätt. En oberoende utredning skall genomföras av vad som orsakat fuktskadorna i lägenheterna 1101 och 1102 och hur de skall förebyggas på ett långsiktigt godtagbart sätt. Genomförda åtgärder skall redovisas skriftligt till Miljö- och byggnadsnämnden, Filipstads kommun innan lägenheterna 1101 och 1102, Vikgatan 1F tas i bruk som bostäder.

9 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober Att med stöd av 26 kap 15 miljöbalken skicka beslutet om förbud till inskrivningsmyndigheten för anteckning i fastighetsregistret. Att beslutet skall gälla omedelbart även om det överklagas, i enlighet med 26 kap 26 miljöbalken (SFS 1998:808). Miljö- och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Verksamhetsutövaren Inskrivningsmyndigheten

10 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 74 Dnr Information livsmedelstillsyn Förvaltningens inspektörer informerar om livsmedelstillsynen i kommunen. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

11 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 75 Dnr MB Fastighet: Lesjöfors 3:102 Fastighetsägare: Byggherre: Ärende: Olovligt ändrad användning i kontorsbyggnad Sanktionsavgift: 0 :- Sanktionsavgift för olovligt ändrad användning i kontorsbyggnad Parken i Vindeln AB, organisationsnummer: , ändrade användningen i en kontorsbyggnad väsentligt till bostäder utan bygglov och startbesked. Företaget tog dessutom byggnaden i bruk utan ett slutbesked. Företaget har utfört rättelse och ska därför inte tilldömas byggsanktionsavgifter enligt plan- och byggförordningen. För mer information, se tjänsteskrivelse. Handlingar som legat till grund för beslut Planritningar Tjänsteskrivelse Fotografier daterade Fotografier på rättelse daterade Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att inte döma byggsanktionsavgifter då rättelse skett innan nämndens sammanträde. Upplysningar: Då bygglov beviljats i efterhand krävs inget återställande av byggnaden. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Fastighetsägaren Byggherren

12 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 76 Dnr MB Fastighet: Lesjöfors 3:102 Sökande: Ärende: Tidsbegränsat bygglov för ändrad användning Handläggare: Niklas Svensson Avgift: :- Tidsbegränsat bygglov för ändrad användning Byggherren har sökt om bygglov i efterhand för ändrad användning från tidigare ändamålet kontorslokaler till tillfälligt boende. Fastigheten ligger inom Lesjöfors tätort och marken är detaljplanerad för industriändamål, ett boende är alltså inte planenligt. Tidsbegränsat bygglov kan beviljas för åtgärden i fem år och förlängas med ytterligare fem år om byggherren så önskar. Efter de tio åren måste områdets detaljplan ändras för att ett permanent bygglov ska kunna beviljas. Handlingar som legat till grund för beslut: -Planritningar -Ansökan om bygglov Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att bifalla aktuell ansökan om tidsbegränsat bygglov i fem (5) år. att lämna startbesked för åtgärderna. Villkor: -I och med att bygglov lämnats så krävs ingen rättelse i ärendet om olovligt byggande på aktuell fastighet med diarienummer MB Byggherren begär ett slutbesked när arbetena är slutförda. -Byggnationen påbörjas på egen risk innan bygglovet vinner laga kraft. -Obligatorisk ventilationskontroll ska utföras på fastigheten, protokoll inlämnas i samband med begäran om slutbesked. -De fem åren ska räknas från den dag beslutet vinner laga kraft.

13 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober Miljö- och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. PoIT Sökanden Skatteverket Fastighetsägaren

14 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 77 Dnr MB Fastighet: Bredvik 1:30 Sökande: Ärende: Nybyggnation av fritidshus Handläggare: Niklas Svensson Avgift: :- Nybyggnation av fritidshus Till miljö- och byggnadsnämnden har ansökan om nybyggnation av fritidshus med en yta av 72 m² inkommit. Byggnaden ska ersätta befintlig byggnad med samma ändamål och strandskyddet är upphävt för tomtplatsen sedan tidigare. Marken som ska bebyggas ligger inom sammanhållen bebyggelse, därför har grannar tillfrågats vilka har valt att inte framföra någon erinran mot föreslagen åtgärd. Handlingar som legat till grund för beslut: -Situationsplan -Planritning -Fasadritningar -Teknisk beskrivning Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att bevilja bygglov enligt ansökan. Villkor: -Tekniskt samråd ska hållas mellan byggherre och byggnadsinspektörer innan byggnationen kan påbörjas. -Kontrollplan ska inlämnas senast vid tekniskt samråd. -Byggnationen får ej påbörjas utan startbesked. -Konstruktionsritning gällande takstolar ska redovisas. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Sökanden Skatteverket PoIT

15 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 78 Dnr MB Fastighet: Bålhyttan 1:2 Sökande: Ärende: Strandskyddsdispens Handläggare: Peter Adolfsson Avgift: :- Strandskyddsdispens för hus på en flotte Till miljö- och byggnadsnämnden har ansökan om strandskyddsdispens inkommit för iläggande av ett hus på en flotte i Dammtjärn med en yta av 14 m². Placeringen av flotten med huset på blir c:a mitt i Dammjärn. Området ligger ej inom sammanhållen bebyggelse men omfattas av strandskydd inom 100 meter i Dammtjärn, 7 kap 14 miljöbalken (MB). Som särskilt skäl 1, för dispens anges att området behöver tas i anspråk för att tillgodose ett angeläget allmänt intresse som inte kan ske utanför området samt att 2, området behöver tas i anspråk för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse. Som särskilt skäl 3, har även angivits att området utpekats för landsbygdsutveckling ( LIS-område) i översiktsplan, där byggnaden, verksamheten, anläggningen eller åtgärden långsiktligt bidrar till utvecklingen av landsbygden. För att få dispens krävs att åtgärden inte strider mot strandskyddets syften och att det finns särskilda skäl för dispens enligt miljöbalken 7 kap 18 c. Handlingar som legat till grund för beslutet Ansökan om strandskyddsdispens. Situationsplan Foton Brev Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att de anförda skälen i ansökan, på karta, brev och foton ej utgör sådana skäl som avses i miljöbalken 7 kap 18 c, då åtgärden inte är av allmänt intresse utan för fiskekunder att hyra samt att avslå strandskyddsdispensen.

16 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober Miljö- och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Ledamöterna Ulla Olsson, Christina Söhrman och Owe Karlsson reserverar sig mot beslutet. Hur man överklagar: Se bilaga Sökanden Länsstyrelsen Värmland

17 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 79 Dnr MB Fastighet: Bålhyttan 1:2 Sökande: Ärende: Bygglov Handläggare: Peter Adolfsson Avgift: 0 :- Bygglov för ett hus på en flotte Till miljö- och byggnadsnämnden har ansökan om bygglov inkommit för iläggande av ett hus på en flotte i Dammtjärn med en yta av 14 m². Placeringen av flotten med hus blir ungefär mitt i Dammtjärn.. Området ligger ej inom sammanhållen bebyggelse men omfattas av strandskydd inom 100 meter i Dammtjärn. Strandskyddsdispens har ej lämnats , Dnr MB Handlingar som legat till grund för beslutet Ansökan om lov. Situationsplan Plan- och fasadritningar Foton Brev Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att att ej bevilja bygglov enligt ansökan för ett hus på en flotte med en yta av 14 m² då ej strandskyddsdispens har lämnats som är förutsättning för att få utföra åtgärden. Miljö-och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Ledamöterna Ulla Olsson, Christina Söhrman och Owe Karlsson reserverar sig mot beslutet. Hur man överklagar: Se bilaga Sökanden Fastighetsägare

18 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 80 Dnr MB Fastighet: Nykroppa 5:1 Sökande: Filipstads kommun Ärende: Bygglov för pelletsanläggning Handläggare: Niklas Svensson Avgift: :- Bygglov för pelletsanläggning Till miljö- och byggnadsnämnden har ansökan inkommit för uppförande av en pelletsanläggning enligt bifogade handlingar. Området ligger inom detaljplan där ändamålet är allmänt. Då anläggningen endast ska försörja skolan så anses ändamålet planenligt. Handlingar som legat till grund för beslutet ansökan om lov fasadritningar sektionsritning situationsplan planritning. Miljö- och byggnadsnämnden föreslås besluta att Bifalla aktuell ansökan om bygglov för uppförande av pelletsbränsleanläggning med en yta av 16 m². Villkor: Kontrollplan skall inlämnas varpå startbesked kan erhållas. Byggherren meddelar när arbetena är utförda och får då ett slutbesked vilket betyder att byggnaden får tas i bruk. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Post- och inrikes tidningar Sökanden

19 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 81 Delgivningar 1. Revisionsrapport-Styrning och effektivitet inom ITorganisationen 2. Underrättelse om avslutad förrättning Avstyckning från Paradishyttan 2:1 (Lantmäteriet S13524) 3. Underrättelse om avslutad förrättning Fastighetsreglering berörande Yngshyttan 1:219, 1:376 samt Gammalkroppa 1:1 (Lantmäteriet S111262) 4. Underrättelse om avslutad förrättning Fastighetsreglering berörande Forshyttan 1:74 och 1:89 (Lantmäteriet S13522) Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna samt att förvaltningschefen får i uppdrag att ta fram ett förslag till yttrande på revisionsrapporten.

20 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 82 Anmälningsärenden 1. Delegation Byggnadsinspektören 2. Delegation Miljö- och hälsoskyddsärenden 3. Delegation Ordföranden Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att med godkännande lägga anmälningsärendena till handlingarna.

21 Miljö- och byggnadsnämnden 16 oktober MOB 83 Dnr Övriga ärenden Ledamoten Åsa Hååkman-Felth ger en rapport ang FSBS konferens i Jönköping där hon och ordföranden deltagit.

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 23 januari 2015 1 (15) Plats och tid: Ferlinrummet BUN kl. 09.00-14.45

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 23 januari 2015 1 (15) Plats och tid: Ferlinrummet BUN kl. 09.00-14.45 Miljö- och byggnadsnämnden 23 januari 2015 1 (15) Plats och tid: Ferlinrummet BUN kl. 09.00-14.45 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Tord

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Miljö- och byggnadsnämnden 17 juni 2015 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Christina Söhrman Henric Forsberg Iréne Frisk Benny

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 april (12)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 april (12) Miljö- och byggnadsnämnden 16 april 2014 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.35 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 18 juni 2014 1 (15 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 18 juni 2014 1 (15 ) Miljö- och byggnadsnämnden 18 juni 2014 1 (15 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.55 Ajournering kl 09.55-10.25 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 december 2012 1 (12)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 december 2012 1 (12) Miljö- och byggnadsnämnden 12 december 2012 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande: Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 14 maj 2014 1 ( 5)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 14 maj 2014 1 ( 5) Miljö- och byggnadsnämnden 14 maj 2014 1 ( 5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-09.45 Beslutande Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Henrik Forsberg Iréne Frisk Per Herou Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 ) Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti 2014 1 (10 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.20 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Miljö- och byggnadsnämnden 11 mars 2015 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.45 Beslutande Ersättare: Henric Forsberg, ordförande Christina Söhrman Stefan Andersson Iréne Frisk Tord

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10) Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-09.45 Beslutande Bengt-Olof Persson, ordförande Claes-Eric Ericsson Stefan Andersson Iréne Frisk Owe

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.30-11.00 Beslutande: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk Owe Karlson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 14 december (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 14 december (13) Miljö- och byggnadsnämnden 14 december 2016 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.25 Ajournering 10.16-10.25 Beslutande: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Irene Frisk (S) Rolf Christoffersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer 39-50. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnadsnämnden

Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer 39-50. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 13 maj 2015 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering: 10.35-11.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Henric Forsberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober (9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober (9) Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober 2016 1 (9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.03-10.12 Beslutande: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Lillvor Eriksson (S) Irene Frisk (S) Karin Löfstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 9 mars (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 9 mars (13) Miljö- och byggnadsnämnden 9 mars 2016 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.02 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Henric Forsberg (S) Iréne Frisk (S) Benny Granberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 februari (12) Åsa Hååkman Felth (S), ordförande

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 februari (12) Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Miljö- och byggnadsnämnden 17 februari 2016 1 (12) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.02-11.40 Ajournering kl. 09.57-10.10 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Henric Forsberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 maj (18)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 16 maj (18) Miljö- och byggnadsnämnden 16 maj 2018 1 (18) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.02-10.46 Ajournering kl. 09.54-10.17 Beslutande: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande, ej beslutande del av 31 Lillvor

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 april (13)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 april (13) Miljö- och byggnadsnämnden 13 april 2016 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.02-10.42 Ajournering 10.04-10.16 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Henric Forsberg (S)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 11.00 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olof Persson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13)

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13) Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-09-15 1 (13) Plats och tid: BUN:s lokaler Sparbanksgatan 1, kl 09.00 11.00. Beslutande: Ersättare: Tjänstemän: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2007-12-12 1(13) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.30

Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2007-12-12 1(13) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.30 Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2007-12-12 1(13) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.30 Beslutande: Övriga deltagande: eringsman: Bengt-Olov Persson, ordförande Torbjörn

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-02-17 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-02-17 1 (10) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-02-17 1 (10) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09:00 10:00 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 12.15 Beslutande: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman Felth,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 09.00-12.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 16.30 BESLUTANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 16 april 2018 kl. 08:00 11:50 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Anders

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-10-20 1 (19)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-10-20 1 (19) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2010-10-20 1 (19) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09:00 11:30 Beslutande: Bengt-Olov Persson, ordförande Torbjörn Parling Stefan

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (25) Paragrafer 40-61

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (25) Paragrafer 40-61 1 (25) Paragrafer 40-61 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:30 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-20 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.20 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (Sl Dan Eriksson (C) Elise Radanova (FP), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 10.30 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD) 1 (15) Paragrafer 68-78 Plats och tid Vita huset kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Wahlmy Sonesson (S)

Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Wahlmy Sonesson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Barbro Rülcker

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Bygglov- och MBK-enheten Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2160-2166

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 1-8 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1, kl. 13.00 Beslutande Kent Lodesjö, ordförande Torsten Johansson Jesper Hansen Övriga närvarande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (24) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (24) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (24) Paragrafer 39-58 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L)

Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 13:00 16:00 ande Ingemar Tönnberg (S), 42-44 och 46-53 Ingegärd Olsson (S), ordförande 45 Kjell Persson (S)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M)

Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Larsson (M) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:45 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Tony Olsson (V) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (17) Paragrafer 103-117 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kent Lodesjö,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (11)

Miljö- och byggnadsnämnden (11) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-10-18 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-16.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Erik Gustafsson (S) ersätter Dan Eriksson (C)

Läs mer

Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens Eriksson (S)

Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens Eriksson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Nicklas Backelin (V) ordförande Annika Hugne (C) Christina Säihke (S) ersättare för Dan Säterman (S) Jens

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (9) Paragrafer 90-96 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-11-18 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-11-18 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-11-18 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 11.00 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS.

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS. Plats och tid [Plats], kl 09.49 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2209-2212 Sekreterare Ordförande Henrik Olsson Justerande Protokollet

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2017-04-18 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-9:00 Sonny Persson (S), Ordförande Magnus Jacobsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt

Läs mer

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C 1(12) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 28 oktober kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson,

Läs mer

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Mattias Petersson (KD), vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Thomas Hansson, byggnadsnämndens ordf.

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Thomas Hansson, byggnadsnämndens ordf. Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Thomas Hansson, byggnadsnämndens ordf. Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 1002-1005 Sekreterare

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30 Förslag: Eivind Orvarsson

Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30 Förslag: Eivind Orvarsson KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Justerare Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30

Läs mer

Miljö- och byggnämnden (6)

Miljö- och byggnämnden (6) 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 19 januari 2015 kl. 13.30 17.00 Beslutande Tommy Lövquist (S), ordförande Roland Johansson (M), vice ordförande Birgitta Bengtsson (S) Einar Holmquist (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kroksbo, Heby kommun 13.00 14.00 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Olof Nilsson(S), v ice ordförande Margaretha Quistberg(S) Per

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/21 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71 1 (13) Paragrafer 62-71 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 BESLUTANDE PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Leif Askeröd (C), Ordförande Björn Tholén (M), Vice ordförande Thomas Grönberg (S) Eilert Carlsson (S) Kenneth

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2029-2035 Sekreterare Madeleine

Läs mer