Datum Dnr Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar, verksamhetsåret 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum 2015-01-23 Dnr 1402016. Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar, verksamhetsåret 2015"

Transkript

1 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (6) Folkhälsoberedningen Ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar, verksamhetsåret 2015 Ordförandens förslag Folkhälsoberedningen föreslår regionstyrelsen följande 1. Bevilja ekonomiskt stöd till Friluftsfrämjandet Region Syd om kronor för år 2015 (2014: ), 2. Bevilja ekonomiskt stöd till föreningen FMN Malmö om kronor för år 2015 (2014: kronor), 3. Bevilja ekonomiskt stöd till föreningen KFUM/KIOSK om kronor för år 2015 (2014: kronor), 4. Bevilja ekonomiskt stöd till föreningen NTF Sydost om kronor för år 2015 (2014: kronor), 5. Bevilja ekonomiskt stöd till Skåneidrotten (inkl. SISU-bidrag och bidrag till handikappidrott) om kronor för år 2015 (2014: kronor), 6. Bevilja ekonomiskt stöd till Skånes Nykterhetsförbund (SNF) om kronor för år 2015 (2014: kronor) 7. Bevilja ekonomiskt stöd till föreningen Verdandi Skåne om kronor för år 2015 (2014: kronor), 8. Avslå ansökan från Bjuvs Föreningars samorganisation (BFSO) om kronor. 9. Regionstyrelsen uppdrar åt regiondirektören att initiera en översyn av riktlinjer och kriterier för ekonomiskt stöd till organisationer/ föreningar, kopplat till den regionala utvecklingsstrategin, kravet på regional balans samt till överenskommelsen om samverkan mellan och idéburen sektor. 10 Regionstyrelsen uppdrar till regiondirektören att återrapportera uppdraget senast C:\pactdok\Regionstyrelsen\ \Ekonomiskt stöd till organisationerföreningar, verksamhetsåret 2015\ FHB_Beslutsförslag_1.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum [Datum] 2 (6) Sammanfattning beviljar ekonomiskt stöd till föreningar med utgångspunkt från den reviderade överenskommelsen om samverkan mellan och idéburen sektor Skåne, (RF , 64). Målsättningen är att föreningens verksamhet ska bidra till att öka delaktigheten och minska utanförskapet för att härigenom bidra till den regionala utvecklingsstrategins målbild ett öppnare Skåne. Beviljat stöd för verksamhetsåret 2015 uppgår till kronor (2014: kronor) I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Med anledning av antagen överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och idéburen sektor (RF ) samt utifrån de kriterier och den handläggningsrutin som regionstyrelsen antog beviljas ekonomiskt stöd för verksamhetsåret Majoriteten av föreningarna som beviljats stöd är även medlemmar i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne. Ekonomiska konsekvenser och finansiering För verksamhetsåret 2015 har fördelats kronor i budget när det gäller ekonomiskt stöd till organisationer/föreningar. Inkomna ansökningar för verksamhetsåret 2015 Nedan redovisas inkomna ansökningar, i bokstavsordning, med förslag till beslut. Hänsyn har tagits till genomförd verksamhet samt till s ekonomiska förutsättningar. Siffrorna inom parentes avser beviljat bidrag för år Friluftsfrämjandet Region Syd ansöker om verksamhetsstöd om kronor för 2015 ( kronor). Friluftsfrämjandet Region Syd, bildades och omfattar förutom Skåne även Blekinge och Halland. Föreningens ansvar är att utveckla och entusiasmera sina 44 lokalavdelningar, varav 29 finns i Skåne, med stöd och hjälp utifrån processerna; varumärkesutveckling, marknadsföring, ledarutveckling, verksamhetsutveckling samt finansiering och tillväxt. Under år 2014 har även tecknats en överenskommelse om samverkan mellan föreningen och. Friluftsfrämjandet är även medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne. Under 2014 har beviljade medel använts bl.a. för genomförande av kurser, utveckling av kursledare samt marknadsföring.

3 Datum (6) Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till Friluftsfrämjandet Region Syd för år 2015 om kronor. Föräldraföreningen mot narkotika (FMN) Malmö, ansöker om verksamhetsstöd om kronor för år 2015 ( kronor) FMN Malmö har av FMN:s Riksförbund erhållit regionalt uppdrag att fördela beviljat bidrag till övriga lokalkontor verksamhet i Skåne. Föreningens geografiska omfattning är hela Skåne, med huvudkontor i Malmö. I organisationen finns möjlighet att starta s.k. kontakgrupper. Dessa bygger å medlemmar som själv varit drabbade och som vill hjälpa andra, men som inte är tillräckligt många för att bilda en förening. Kontaktgrupperna lyder därför under FMN Malmö. Kontaktgrupper finns i Ystad och Trelleborg. Beviljat stöd för år 2014 har i huvudsak använts till att erbjuda kostnadsfria rådgivningar, anhörighelger samt gruppmöten till föräldrar och anhöriga. FMN Malmö är ett komplement och ett alternativ till de befintliga insatser som görs i samhället. FMN är medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till FMN Malmö för 2015 om kronor. KFUM-KIOSK ansöker om verksamhetsstöd om kronor för år 2015 ( kronor). KFUM-KIOSK är en idéell förening som är ansluten till KFUK-KFUM:s idrottsförbund och därigenom KFUK-KFUM:s riksförbund. Föreningens huvudsakliga verksamhet består i att stärka barns psykiska och fysiska hälsa genom utbildning kopplat till fysisk aktivitet. Målgruppen är barn och ungdomar i åldersgruppen år, personer med funktionsnedsättning samt barn och ungdomar som befinner sig i utanförskap. Eftersom föreningens verksamhet bedrivs på dagtid utgår inget stöd från idrottsrörelsen, varken nationellt eller regionalt. Geografiska omfattningen är i nuläget Malmö med omnejd. Genom Region Skånes sociala investeringsfond har medel beviljats för att, genom Malmö högskola (idrottsvetenskapliga programmet), evidensbasera KIOSKmetoden för spridning till övriga Skåne och även på sikt ingå i Malmö högskolas utbildning för lärare och idrottsledare. Beviljat stöd för år 2014 har i huvudsak använts till utbildning av mellanstadieelever i kunskap, idrott och social kompentens på sju skolor i Malmö. KFUM-KIOSK är medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne. Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till KFUM-KIOSK för 2015 om kronor.

4 Datum (6) Föreningen NTF Sydost ansöker om verksamhetsstöd för 2015 om kronor för år 2015 ( kronor). NTF Sydost är en sammanslagning av NTF-förbunden i Kalmar, Kronoberg, Blekingen och sedan april 2012 ingår även Skåne län. Den övergripande målsättningen är att minska antalet trafikolyckor i södra regionen. Föreningen bedriver projekt- och aktivitetsbaserat trafiksäkerhetsarbete inom skyddssystem (hjälm, bälte, bilbarnstolar) trafiknykterhet och hastighetsefterlevnad. Målgruppen är alla trafikantgruper, myndigheter, företag och organisationer. Beviljat stöd för år 2014 har i huvudsak använts för att öka trafiksäkerheten genom olika aktiviteter (se ovan). Arbetet bedrivs till stor del genom de frivilliga organisationerna och de lokala grupperna för samverkan i trafiksäkerhetsfrågor som finns i länets kommuner. och NTF Sydost har en antagen överenskommelse om samverkan. NTF Sydost är även medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne. Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till Föreningen NTF Sydost för 2015 om kronor. Skåneidrotten (Skånes Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna) ansöker om verksamhetsstöd 2015 om kronor ( kronor) Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets (RF) och SISU Idrottsutbildarnas regionala företrädare i Skåne och utgör ett distriktsförbund. Skåneidrotten är en paraplyorganisation för 69 specialdistriktsförbund (SDF). Dessa SDF är i sin tur samtliga anslutna till RF. Skåneidrottens vision är Rörelse hela livet. Huvuddelen av s stöd till Skåneidrotten fördelas vidare till SDF:en i Skåne. och Skåneidrotten har en mångårig överenskommelse om samverkan. Till överenskommelsen är knuten en styrgrupp med representanter från vardera part som följer upp de, i överenskommelsen fokuserade satsningarna. Under 2014 har beviljat stöd huvudsakligen fokuserat på idrotten som en viktig del det regionala utvecklingsarbetet i Skåne och kopplingen till den regionala utvecklingsstrategin. Skåneidrotten är medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne och har även representant i nätverkets styrelse. För närvarande pågår en dialog mellan och Skåneidrotten när det gäller att utreda möjligheten att upprätta ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan parterna. Målsättningen är att ett IOP ska undertecknas och gälla för åren Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till Skåneidrotten för 2015 om kronor. I det beviljade beloppet ingår förutom SISU-stödet även stöd till handikappidrotten.

5 Datum (6) Skånes Nykterhetsförbund ansöker om verksamhetsstöd 2015 om kronor ( kronor). Skånes Nykterhetsförbund är en paraplyorganisation för den samlade nykterhetsrörelsen i Skåne. Nykterhetsförbundet fördelar i sin tur beviljade medel vidare till de olika distriktsorganisationerna som är anslutna till förbundet. Skånes Nykterhetsförbund verkar genom olika insatser för att uppnå en restriktiv alkoholpolitik, verka för en drogfri uppväxt/ arbetstid/ fritid/ graviditetsperioder samt all körning med fortskaffningsmedel. Beviljat stöd för år 2014 har i huvudsak använts för förebyggande och socialt arbete genom olika projekt och genomförande av konferenser. Målgruppen är beslutsfattare och personer som arbetar inom alkohol- och drogförebyggande arbete i Skåne. Den geografiska omfattningen är hela Skåne. och Skånes Nykterhetsförbund har en mångårig överenskommelse om samverkan, med årlig revidering. Överenskommelsen gäller 2014 ut. Dialog pågår kring formerna för en ev. ny överenskommelseperiod. Skånes Nykterhetsförbund är medlem i NÄTVERKET idéburen sektor Skåne. Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till Skånes Nykterhetsförbund för 2015 om kronor. Föreningen Verdandi Skåne, ansöker om verksamhetsstöd 2015 om kronor ( kronor). Föreningen Verdandi Skåne bedriver socialpolitisk verksamhet, opinionsbildning för ett alkohol- och drogskadefritt samhälle. Målgruppen är bl.a. människor i utsatthet, ungdomar i riskzon, invandrare, vuxna med sociala problem. Föreningen har hela Skåne som upptagningsområde med 11 lokalavdelningar: Helsingborg (2), Landskrona, Lund (2), Arlöv, Ystad, Malmö (4, varav en är en ungdomsavdelning). Beviljat stöd för 2014 har huvudsakligen bestått i opinionsbildning, kamratstödjande verksamhet samt etablering av nya avdelningar. Förslag till beslut: bevilja verksamhetsstöd till Föreningen Verdandi Skåne för 2015 om kronor. Bjuvs Föreningars Samorganisation (BFSO), ansöker om verksamhetsstöd för 2015 om kronor. (Föreningen har inte sökt medel från tidigare).

6 Datum (6) BFSO huvudsakliga verksamhet består av opinionsbildning och utbildning av föreningslivet och samordning av aktiviteterna inom Bjuvs kommun med omnejd. Enligt antagna kriterier ska bevilja stöd till föreningar vars verksamhet är länsövergripande, d v s utgörs av en paraplyorganisation med tillhörande medlemsorganisationer. Enskilda föreningar på den kommunala nivån är i första hand en kommunal angelägenhet. Dialog har förts med NÄTVERKET idéburen sektor i Skåne samt Skånes föreningar, vilka kommer att kontakta samorganisationen för information om vilka andra stödformer som finns i Skåne. Förslag till beslut: avslå ansökan från Bjuvs Föreningars Samorganisation (BFSO). Ekonomiska konsekvenser och finansiering Regionstyrelsen har fördelat kronor verksamhetsåret Juridisk bedömning Ärendet har inte varit föremål för juridisk bedömning. Miljökonsekvenser Föreningarna tar ansvar för sin miljöpåverkan och bidrar till att Region Skånes miljöpolicy och miljömål uppnås. Samverkan med berörda fackliga organisationer Samverkan med fackliga organisationer har inte bedömts nödvändigt. Uppföljning Uppföljning sker, dels genom kontinuerlig dialog inom ramen för enskilda överenskommelser om samverkan, dels genom årlig återrapportering till regionstyrelsen/folkhälsoberedningen. Ida Nilsson Ordförande Elisabeth Bengtsson Folkhälsochef

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016

Datum Dnr Stöd till länsövergripande föreningar 2016 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-27 Dnr 1502977 1 (5) Folkhälsoberedningen Stöd till länsövergripande föreningar

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-25 Dnr 1603386 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-24 Dnr 1702232 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-11-14 Dnr 1801928 1 (7) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2017-11-24 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-24 10.00-14.30 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan,

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-11-24 1 (6) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-11-24 10.00-13.40 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

Datum Dnr Återrapportering av beviljade medel 2016

Datum Dnr Återrapportering av beviljade medel 2016 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-01-27 Dnr 1502977 1 (5) Folkhälsoberedningen Återrapportering av beviljade

Läs mer

Datum Dnr Verksamhetsberättelse Folkhälsoberedningen

Datum Dnr Verksamhetsberättelse Folkhälsoberedningen Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-11-12 Dnr 1703869 1 (6) Folkhälsoberedningen Verksamhetsberättelse 2018 - Folkhälsoberedningen

Läs mer

Koncernledningsstab Folkhälsoenheten

Koncernledningsstab Folkhälsoenheten Koncernledningsstab Folkhälsoenheten Ann-Christine Lundqvist Folkhälsostrateg 044-309 32 38 ann-christine.lundqvist@skane.se Datum 2006-08-24 1 (8) Folkhälsoutskottet Förslag till allmänna riktlinjer och

Läs mer

Datum Dnr Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå Folkhälsoberedningen föreslår regionstyrelsen följande;

Datum Dnr Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå Folkhälsoberedningen föreslår regionstyrelsen följande; Folkhälsoberedningen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-24 Dnr 1700361 1 (5) Folkhälsoberedningen Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå

Läs mer

Allmänna riktlinjer och kriterier samt handläggsrutiner för bidragsgivning till organisationer och föreningar vars verksamhet är länsövergripande.

Allmänna riktlinjer och kriterier samt handläggsrutiner för bidragsgivning till organisationer och föreningar vars verksamhet är länsövergripande. Allmänna riktlinjer och kriterier samt handläggsrutiner för bidragsgivning till organisationer och föreningar vars verksamhet är länsövergripande. Allmänna riktlinjer Grundläggande krav är att bidrag i

Läs mer

Datum Dnr Slutlig fördelning av samverkansmedel

Datum Dnr Slutlig fördelning av samverkansmedel Folkhälsoberedningen Mats Brandström Strateg folkhälsa 040-675 32 87 Mats.Brandstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-25 Dnr 1400873 1 (5) Folkhälsoberedningen Slutlig fördelning av samverkansmedel

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Datum Dnr Budget 2018 arbete för befolkningens hälsa

Datum Dnr Budget 2018 arbete för befolkningens hälsa Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-26 Dnr 1700473 1 (6) Folkhälsoberedningen Budget 2018 arbete för befolkningens

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-11-28 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-28 09:00-12:00 Avslutning med lunch klockan 12:00

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Datum Dnr Budget 2017 arbete för befolkningens hälsa

Datum Dnr Budget 2017 arbete för befolkningens hälsa Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-01-27 Dnr 1600970 1 (6) Folkhälsoberedningen Budget 2017 arbete för befolkningens

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Anders Wallner Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 30 Anders.Wallner@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-15 Dnr 1302556 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Bidrag år 2014 till organisationer

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för folkhälsa och miljö S KAN E. Till Kommunstyrelsen Kommunala folkhälsosamordnare-/strateger

Koncernkontoret Avdelningen för folkhälsa och miljö S KAN E. Till Kommunstyrelsen Kommunala folkhälsosamordnare-/strateger Avdelningen för folkhälsa och miljö Ann-Christine Lundqvist Strateg folkhälsa 044-309 32 38 Ann-christiine.lundkvist@skane.se ERBJUDANDE OM SAMVERKANSMEDEL Datum 2012-01-20 REGIOIlleh N S KAN E 1 (2) Till

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2014-06-18 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-18, kl 14:00-16:30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad,

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B PROTOKOLL 14 20 Datum 2013-05-31 1 (4) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2013-05-31 09.00-12.00 Plats: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B Beslutande Birgitta Södertun (KD),

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Datum 2015-11-27 Dnr 1503428. Fördelning av extra folkhälsomedel 2015

Datum 2015-11-27 Dnr 1503428. Fördelning av extra folkhälsomedel 2015 Folkhälsoberedningen Mats Brandström Strateg folkhälsa 040-675 32 87 Mats.Brandstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-27 Dnr 1503428 1 (6) Folkhälsoberedningen Fördelning av extra folkhälsomedel 2015

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Datum Dnr Folkhälsoberedningens sammanfattande verksamhetsberättelse 2016

Datum Dnr Folkhälsoberedningens sammanfattande verksamhetsberättelse 2016 Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-24 Dnr 1600806 1 (7) Folkhälsoberedningen Folkhälsoberedningens sammanfattande

Läs mer

Datum 2016-01-21 Dnr 1500342

Datum 2016-01-21 Dnr 1500342 Folkhälsoberedningen Jerker Bjurnemark Samhällsplaneringschef 044-309 33 44 Jerker.Bjurnemark@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-01-21 Dnr 1500342 1 (5) Folkhälsoberedningen Budget 2016 - folkhälsoarbete

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) 2017-08-17 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolans regionförbund i Skåne gällande satsningen Passion

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 6 11 Datum 2017-02-24 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-02-24 Kl 10.40-13.40 Plats: Nätverket Idéburen Sektor Skåne, Ängelholmsgatan 1 A, Malmö Beslutande Ida Nilsson

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete för biblioteken i Skåne 2014 Kulturnämnden Kristina Elding Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 39 Kristina.Elding@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-14 Dnr 1400765 1 (5) Kulturnämnden Regionalt mediesamarbete för biblioteken

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Datum Dnr Folkhälsoberedningens sammanfattande verksamhetsberättelse. Viktigaste händelserna januari-december 2017;

Datum Dnr Folkhälsoberedningens sammanfattande verksamhetsberättelse. Viktigaste händelserna januari-december 2017; Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-15 Dnr 1604218 1 (7) Folkhälsoberedningen Folkhälsoberedningens sammanfattande

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Datum 2011-07-06 Dnr 1101478. Förslag till överenskommelse mellan Region Skåne och Spelberoendes förening i Malmö, 2012-2014

Datum 2011-07-06 Dnr 1101478. Förslag till överenskommelse mellan Region Skåne och Spelberoendes förening i Malmö, 2012-2014 Folkhälsoberedningen Avd folkhälsa och miljö Ann-Christine Lundqvist Strateg folkhälsa 044-309 3238 ann-christine.lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-07-06 Dnr 1101478 1 (2) Folkhälsoberedningen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-15 Dnr 1401907 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Mentorskapsprogram för invandrarkvinnor

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden PROTOKOLL 16 22 Datum 2019-02-28 1 (6) Protokoll från regionala utvecklingsnämndens sammanträde Tid: 2019-02-28 kl. 13:00-14:45 Plats: Hotell Statt, Hässleholm Beslutande Anna

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: kl FIFH Malmö, Pildammsvägen 26, Malmö

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: kl FIFH Malmö, Pildammsvägen 26, Malmö PROTOKOLL 9 13 Datum 2018-05-25 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2018-05-25 kl. 09.30-12.00 Plats: FIFH Malmö, Pildammsvägen 26, Malmö Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande

Läs mer

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna. Kulturnämnden Annelien van Der Tang-Eliasson Utvecklare bibliotek 040-675 37 40 Annelien.VanDerTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-05 Dnr 1701596 1 (5) Kulturnämnden Läsfrämjande insatser

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Skåneveckan för psykisk hälsa 2019-2021 Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(5) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Sammanfattning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå 2017

Datum Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå 2017 Folkhälsoberedningen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-02-24 1 (3) 10 Samverkansmedel idéburen sektor på kommunal nivå 2017 Diarienummer 1700361 Folkhälsoberedningens beslut 1. Folkhälsoberedningen föreslår

Läs mer

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet

Datum Dnr Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Demokratiberedningen Johan Lidmark Strateg 044-309 30 62 Johan.Lidmark@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-30 Dnr 1502454 1 (5) Demokratiberedningen Nya kanaler för medborgerlig delaktighet Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016

Datum Dnr Regionalt mediesamarbete på biblioteksområdet 2016 Kulturnämnden Annelien van der Tang Eliasson Utvecklare media och bibliotek 040-675 37 40 Annelien.vanderTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-14 Dnr 1502892 1 (5) Kulturnämnden Regionalt

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-10-19 Dnr 1802111 1 (7) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Akademi Näringsliv En förändrad omvärld med flera aktörer Offentlig sektor Engagerade medborgare Idéburen sektor Den idéburna sektorn omfattar organiserade

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi

Datum Dnr Avtal med leverantör om psykoterapi Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-11 Dnr 1802365 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 9 14 Datum 2016-04-29 1 (4) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2016-04-29 Kl 09.45 11.45 Plats: Kommunförbundet Skåne, Gasverksgatan 3 A, Armaturen plan 4, Lund Beslutande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-08-18 Dnr 1702797 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden KrinovaMAT Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-29 Dnr 1801510 1 (6) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: kl RFSL Rådgivningen Skåne, Drottninggatan 36, Malmö

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: kl RFSL Rådgivningen Skåne, Drottninggatan 36, Malmö PROTOKOLL 5 8 Datum 2018-04-13 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2018-04-13 kl. 10.00-14.10 Plats: RFSL Rådgivningen Skåne, Drottninggatan 36, Malmö Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-09-19 Dnr 1801982 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-27 Dnr 1504275 1 (7) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anna Liljehov Fysisk planerare 040-675 34 08 Anna.Liljehov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1300615 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Den attraktiva regionen projektomgång

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sara Anderhov Näringslivsutvecklare 040-675 32 47 Sara.Anderhov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-28 Dnr 1802344 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Ersättning folkhögskolor

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sofie Norrby Projektledare 044-309 35 05 Sofie.Norrby@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-10 Dnr 1601584 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Långsiktig finansiering av nationella

Läs mer

Till Malmö Redovisning 2016

Till Malmö Redovisning 2016 Till Malmö 2016-09-19 Region Skåne Hälso- och sjukvårdsnämnden 291 89 Kristianstad Redovisning 2016 Verksamheten Stödja och stärka föräldrar och anhöriga till missbrukare Stärka föräldrar och anhöriga

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr Återrapportering. Lokala folkhälsosatsningar inom Region Skåne 2015

Datum Dnr Återrapportering. Lokala folkhälsosatsningar inom Region Skåne 2015 Folkhälsoberedningen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-11 Dnr 1500005 1 (6) Folkhälsoberedningen Återrapportering. Lokala folkhälsosatsningar inom

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet Vårdproduktionsutskottet Ingrid Bergman Ledningsstrateg 046-275 19 01 Ingrid.Bergman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-16 Dnr 1302793 1 (5) Vårdproduktionsutskottet Psykiatriöverenskommelse 2014 Ordförandens

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Carin Peters Utvecklare 040-675 34 98 Carin.Peters@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-25 Dnr 1500359 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Jobbkommission Skåne Ordförandens

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-23 Dnr 1700820 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-16 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Överenskommelse om utbyggnad

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Yvonne Sommerfeldt Biträdande Verksamhetschef Hjälpmedel 046-770941 Yvonne.Sommerfeldt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-28 Dnr 1202124 1 (5) Habiliterings- och

Läs mer

Datum Dnr Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och unga. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Kulturnämnden Camilla Sjöstrand Handläggare 040-675 37 46 Camilla.Sjostrand@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-10 Dnr 1502080 1 (5) Kulturnämnden Kulturnämndens fördelning av utvecklingsmedel barn och

Läs mer

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Sjukvårdsnämnd SUS Anders Dybjer Divisionschef 046-17 79 65 Anders.Dybjer@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1601034 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Ordförandens

Läs mer

Idéburna sektorn i Skåne spelar roll!

Idéburna sektorn i Skåne spelar roll! Idéburna sektorn i Skåne spelar roll! 21 000 idéburna organisationer - varav 14 000 ideella föreningar 5 000 har anställda Lönesumma 4,1 miljarder kr/år = 10 000 heltidsårsarbeten 90 miljoner ideella timmar

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-03-06 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring för Malmöpendeln

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Bjerstam Handläggare 040-675 30 94 Maria.A.Bjerstam@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-11 Dnr 1600618 1 (6) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Karin Gidlöf Wuttke Planerings- och utvecklingsstrateg 0705-37 37 07 Karin.Wuttke@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-12 Dnr 1601719 1 (6) Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-13 Dnr 1800274 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer