ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer. Örebro Sändaramatörer Box 242 Klubbstuga: Lundagårdsvägen 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer. Örebro Sändaramatörer Box 242 Klubbstuga: Lundagårdsvägen 6"

Transkript

1 ÖSA-news 2011 nr 4 Årg. 39 Örebro Sändaramatörer Örebro Sändaramatörer Box Örebro Klubbstuga: Lundagårdsvägen 6

2 ****************************************************************************************** ÖSAs styrelse och kontaktpersoner 2011 Styrelsen består av: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: SM4LMV Roger Grännsjö SM4TBS Bo Johansson SM4UOM Björn Jansson SM4DHF Göran Östman SM4COK Björn Israelsson Funktionärer inom ÖSA : Revisor : Revisor : Revisorssuppleant : SM4BU Bengt Eriksson SM4CSK Ronny Lindhé SM4XFP Berndt Gilbertsson Webbansvariga : SM4DHF Göran Östman SM4XFR Maria Hartzelius SM4UOM Björn Jansson SM4FXR Christer Grännsjö SM4LMV Roger Grännsjö och SM4VLM Gunnar Lestander SM4XIH Markus Edholm SM4VLM Gunnar Lestander SM4GLX Kjell Nilsson SM4RWI Magnus Lindahl QSL-hantering : Försäljningsdetaljen: Störningar : Repeatrar, Digipeatrar, Fyrar samt Cluster : Valberedning : (sammank.) Kontaktpersoner inom ÖSA : Stationsansvarig : Samband : SM4BU Bengt Ericsson SM4FXR Christer Grännsjö SM4GLX Kjell Nilsson SM4LMV Roger Grännsjö SM4VLM Gunnar Lestander

3 Månadsmöten november, 14 december 2011 och årsmöte 18 januari 2012 kl. 18:30 i klubbstugan på Lundagårdsvägen. Årsmötet börjar kl. 19:00 För senaste information om program på månadsmötena titta regelbundet på hemsidan: På månadsmötet i November kommer Björn -COK att berätta om ES-trafik och på Decembermötet bjuder vi traditionsenligt på glögg och pepparkakor och preliminärt kommer Björn -COK och Bengt -BU att berätta om något intressant. Noteringar från månadsmötet 10 August. Närvarande 16 st medlemmar + gästande SM0JST. Kassören rapporterade att vi ligger ganska bra till ekonomiskt och förväntas göra ett positivt resultat. Informerades om att det åter finns fungerande internet i klubbstugan. Rapport från Tossebergsklätten av -ARG och -FXR. Låsningen av frekvenserna på fyrarna för 23, 13 och 3 cm har lagt av varför de för tillfället ligger snett i frekvens. Diskuterades installation av värmepumpar i klubbstugan. -FXR uppdrogs prata med leverantören av bästa lösning. Beslutades om inköp av två värmepumpar för max 5000:-/st Efter kaffepausen berättade Lars -IVE om byggandet av sin superparabol, Noteringar från månadsmötet 14 September. Närvarande 16 st. -FXR rapporterade om värmepumpsprojektet. Då det enligt leverantören inte skulle fungera bra att ha en värmepump som höll låg underhållstemperatur mellan månadsmöten, beslutades att endast installera en mindre pump i shacket. Beslutades om inköp för ca 3500:-KWD rapporterade om kontakter med kommunen om att få ta ner några träd, vilket var OK. Eftersom vi endast installerar en värmepump blir det pengar över som i det beslutades skulle användas för inköp av en projektor. Uppdrogs åt -IVE och -KWD att ta fram lämpligt förslag för max 5000:- Ett tack framfördes till -IVE som skänkt 4 trädgårdsstolar. -VLM rapporterade att ÖSA kommer att hjälpa Lindesbergsklubben med ett samband. Han informerade också om en del installationer som FRO gjort i klubbstugan, Efter kaffepausen berättade Lars -IVE om programmet WSJT som används för MS- och EME-trafik. Noteringar från månadsmötet 12 Oktober. Närvarande 12st -COK fungerande som ordf. i Roger -LMV s frånvaro. Mötet inleddes med en tyst minut för Sture SM4MYD och flera medlemmar berättade om olika möten med Sture. -KWD har påbörjat trädfällning vid klubbstugan. -DHF berättade om sitt antennprojekt från mastkrasch till ny uppsättning. -COK förevisade en smart pryl som Erling -EHN tillverkat som gör att man kan tvinna upp DL1000-kabel utan att den snurrar sig. Efter kaffepausen berättade Gunnar -VLM och Markus -XIH om det nationella RAKELsystemet.

4 Sture SM4MYD Silent Key Läste med bestörtning i NA den 24 september både minnesord ord och dödsannons för Sture -MYD. Sture avled den 15 september under en idrottstävling. Han skulle ha fyllt 71 år den 11 oktober. Sture har varit medlem i ÖSA i många många år och haft ett speciellt intresse för telegrafi och hjälpte till med CW-kurser i ÖSA. Sture anlitades ofta som speaker vid både små och stora idrottsevenemang. På senare tid har emellertid intresset för väder varit stort. Sture har sedan 2007 rapporterat observationer till SMHI och han har ofta medverkat i tidningar och radio som väderoraklet från Hallsberg. Vila i frid Göran -DHF ************************************************************************* ÖSA på Facebook I mitten av augusti skapades en grupp på Facebook som heter SK4BX Örebro Sändaramatörer, och gruppen har nu 21 medlemmar. ÖSA-News 40 år nästa år! Det är fantastiskt, men nästa år börjar årgång 40 av ÖSA-News kom alltså första numret. Tidningen sattes ihop av -EMO och framställdes med en stencilapparat i hans källare. Styrelsen -73 bestod av Gunnar -CWV ordförande, Göran -DHF sekreterare, Lennart -CJY kassör, Karl-Arne -AOM materialförvaltare och Kenneth -EMO suppleant. Medlemsavgiften var 20:- för arbetande och 10:- för studerande medlemmar! 1972 började vi få problem med lokalen på Hjalmar Bergmans väg och under 1973 jobbade styrelsen hårt med att hitta en ny klubblokal och på månadsmötet i maj 1973 kunde vi samlas i Ormesta för att titta på de två stugorna som fanns och det framkom att den lilla stugan nog skulle passa ÖSA bäst. I Ormesta börjar ÖSA s storhetstid. Klubben växer så det knakar och möteslokalen i stora stugan är sprängfylld av medlemmar på månadsmötena. Till nästa nummer vore kul med bidrag om dina minnen av 70-talet! Kom igen!

5 Arbetsdagar på ÖSA Söndagen den 21 augusti jobbades det med 40m-antennen som hade blåst sönder. Antennen har demonterats från stora masten och efter reparation med nytt elementfäste kunde den komma på plats igen i aluminiummasten. Det var ganska besvärligt att få upp masten med den stora antennen då den tog i träden. Tack till -LVM, -FXR och KWD som jobbade den 21 aug. Lördagen den 3 september var det ånyo arbetsdag på ÖSA. Vi mätte upp 85 meter DL1000 som tvinnades isär med en borrmaskin nere på vägen så vi fick totalt 170m tråd som är tänkt att bli en delta loop för 160m! En hel del tid lades ned på att loda upp nedre mastsektionen på aluminiummasten som lutade. Vi hade också svårigheter att få vinschen att orka dra upp masten ordentligt. Det saknas kanske 10cm för att låsningen skall kunna vridas in. Matningskabeln till 40m-beamen skarvades och finns nu indragen i shacket. Tyvärr efter allt arbete så var inte SWR alls bra. Något är galet, antennen ligger alldeles för högt. Har du hört??? SM4FXR jobbar hårt med att få upp antenner för 23, 13, 6 och 3 cm. Dessutom förbereda lite för 9 cm. Christer har lite delar till en transverter för 9 cm, som blir ett projekt i vinter. SM4CSK Ronny arbetar också med att komma igång på 23 cm, har rivit bort alla gamla kablar och byggt en sammankopplingsbox så att en indikator kan användas till två rotorer, en i fackverksmasten (KV) och en på garagetaket (23 cm).

6 Loppis i Ölmbrotorp 10 sept. Det var rena sommarvärmen denna lördag när SK4TL anordnade sin årliga loppis i Ölmbrotorp. 100-talet personer från när och fjärran hade dykt upp för att göra fynd eller träffa bekanta. DX-Supply, SRS, VKC hamshop fanns också på plats. På bilden Lennart -LLP som verkar visa Rune -COP något intressant. Metspö-antenn SM4SKU Rainer Som nyinflyttad i Örebro funderade jag vad på för slags antenn för HF jag skulle kunna få upp. Min lägenhet ligger precis i utkanten av staden och hyresvärden tillåter endast antenner på balkongen. Jag har en ganska stor och rymlig balkong på 6e våningen högst upp. Valet föll för en longwire-antenn bestående av två metspön av glasfiber ca 5m långa som sitter fastspända med buntband i vardera änden av balkongen. Antennen matas med en longwire-balun 1:9. Vid matningspunkten går tråden (fosforbrons) genom själva metspöt upp till änden där den är ihoplödd med fyra andra trådar så att den bildar ett slags T. Den totala längden på trådarna är ca 20m. Balkongräcket som är av metall fungerar som ett jordplan. Antennen är i resonans på 80, 40, 17 och 12m. Övriga band går att köra med tuner utom 160m förstås. Balunen har jag lindat själv och den består av 1,2mm lackisolerad koppartråd på en järnpulverkärna T200-2 som sitter i en liten plastlåda. Balunen finns även att köpa färdig hos SRS i Karlstad. Tyvärr så har jag kraftiga QRM från hissens frekvensomformare som styr hissmotorn eftersom själva hissmaskinrummet ligger precis ovanför min lägenhet. Jag har satt upp en liten RX antenn (CB mobil vippa) vid sovrumsfönstret som jag kan skifta till om QRM-nivån blir allt för hög.

7 Arbeten med fyrantenner Klubbens slitvarg Christer -FXR var uppe i Storstenshöjden den 15 september med Ronny -CSK som medhjälpare och fotograf. Ny GPS och fyrantenn för 70cm monterades om jag förstått saken rätt!

8 Torsdag den 29 september var det åter stor antennuppsättningsdag hos -DHF. Denna gång skulle allt byggas upp igen som gick i backen den 9 augusti. Det har varit några jobbiga veckor med väldigt mycket skruvande, men vädret var kanon och allt flöt på ganska bra under dagen. Här pågår justering av 40m-beamen som låg väldigt högt i resonans. Tyvärr fick vi inte till den bra, men dagen efter när alla antenner var på plats lyckades jag tråckla mig in bland alla antennelement med hisskorgen och justera antenn rätt. Här är allt på plats. Överst antenn för 6m, därefter 2 el för 40m, 3 el för WARC-banden och underst el för m. Ett stort tack till Janne -5AKU, Tage -5ERW och Arne -4GVR för all hjälp under dagen. SM4DHF Göran

9 Upptvinnare för DL1000 När man ska tvinna upp den militära telefontråden DL-1000 med borrmaskin får man problemet att samtidigt som de två trådarna tvinnas isär så vrids de enskilda trådarna och det blir trassel. Jag har gjort ett enkelt verktyg som hindrar detta. Ledningarna ansluts till verktyget via lekare, samma som sitter på alla fiskdrag. Om man ska tvinna upp trådar längre än ca 50 m, rekommenderar jag att man hänger tråden över en trädgren högt upp med en motvikt på 5 10 kg. Verktyget finns hos SM4COK Björn för utlåning. SM4EHN Erling Protokoll från SM4 höstmöte 22 oktober 2011 Mötet arrangerades av Lindesbergs Radioklubb SK4EA på Lindeskolan i Lindesberg. Närvarande 28 personer: SA4AGT, SA4AMZ, SA4AVQ, SA4BEP, SM4BJF, SM4BSI, SM4DF, SM4DYQ, SM4EFW, SM4EPR, SM5FND, SM4FZW, SM4HBG, SM4HFI, SM4JPD, SM4KKL, SM4KKN, SM4LRA, SM4MPC, SM4MOZ, SM4MPF, SM4PFA, SM4RGD, SM4RHU, SM4RPP, SM4TGQ, SM4UNJ och SM4XDJ. 1) Deltagarna hälsades välkomna av DL4 Rolf SM4HBG och Mats SM4EPR. 2) Till mötesordförande valdes Rolf, SM4HBG, DL4. Till mötessekreterare valdes Mats SM4EPR. Till protokollsjusterare valdes Lasse, SM4KKL. 3) Dagordningen godkändes. 4) Föredrag: Arrangörsklubben hade anordnat några korta föredrag om olika aktuella ämnen. Magnus SM4UNJ och Torbjörn SM4XDJ berättade om APRS, hur det fungerar och lämplig utrustning. Eilert SM4FZW pratade om bygge av metspöantenn för 80, 40 och 30 meter.

10 Christer, SM4LRA berättade om bygge av PFR-3, en transceiver för 40, 30 och 20 meter telegrafi. Lasse, SM4MOZ informerade om scoutradio både från det stora scoutlägret SJ22S samt från JOTA. Lasse är nytillträdd JOTA-ansvarig i Sverige. 5) Information från klubbar: SK4AO Falu Radioklubb: Har cirka 70 medlemmar, kör tester på VHF och uppåt, även 50 MHz. Kurs pågår. Fieldday i Dådran genomfördes i augusti. Har en digipeater med I-gate. Särnarepeatern är åter länkad till Falun. Man har också en sambandsvagn där 25 meter teleskopmast ska monteras. 70 cm repeatern har en mottagare med gamla 1,6 MHz skiftet och en mottagare med nya 2,0 MHz skiftet. SK4KR Karlskoga Radioklubb: Cirka 40 medlemmar, viss påfyllning har skett från Kristinehamnshållet. Det har varit trassligt med klubblokal men nu har man en ny. Månadsmöten. På söndagar trafiknät. Fieldday genomfördes i september. Ny repeaterkur har byggts på Lunedet. Man har en digipeater i Karlskoga och arbetar nu med en ny digipeater att sättas upp i Grums. SK4DM Västerbergslagens Sändaramatörer: Cirka 45 medlemmar. Klubblokalen i Backgården är i farozonen på grund av ombyggnader. Repeater finns på två meter och 70 cm. Två crossbandsrepeatrar i Nyhammar respektive Grängesberg är hoplänkade med varandra, frekvens 145,575 respektive 145,525 MHz. Certifikatkurs avslutades i våras. Man har samarbete med kommunen för beredskapsändamål. SM4UNJ driver en I-gate. JOTA kördes. Tester körs med klubbsignalen av SM4DQE. SK4TL Radio Team: 55 medlemmar, man klarar sig bra utan klubblokal. Har genomfört Fieldday och portabeltest, kör ibland multi-operator i tester hemifrån SM4RGD. Det har varit lite problem med logikkorten till repeatern, nu kör man med logiken i en dator istället. Under vårvintern firades klubbens 10-årsjubileum. Man är aktiv med radiosamband. Loppis i september. SK4EA Lindesbergs Radioklubb: Cirka 55 medlemmar. Öppet Hus på tisdagar i klubbstugan. Ingen kurs nu på ett par år men nu har förfrågan inkommit. Byggen av byggsatsar och antenner som metspöantenn. Medverkan i JOTA (8S4SP och 7S4RS) och Världsscoutlägret (SJ22S) genom amatörer i scoutorganisationen. Fieldday genomfördes i augusti. Digipeater drivs i Lindesberg och på Gillersklack. En repeater finns också på Klacken. SK4UG Radioklubben i Kopparberg: 19 medlemmar. Medverkar i Radiosamband. Klubbstuga på Klacken, där man har kvartalsmöten. Nästa möte är 12/11 kl 14 och då är alla intresserade välkomna till det högt belägna QTH:t. Antennreparationer ska genomföras. SA4SV Samband Värmland: Verksamheten omfattar radiosamband vid Svenska Rallyt och flera motortävlingar. SK4AV Karlstad Sändareamatörer: Man har ingen lokal, men driver Sunne-repeatern som har några extra mottagare som länkar in till repeatern. På Tossebergsklätten finns en D-star repeater. Radioklubben SK4IL: Klubblokal finns, man träffas på torsdagar. Man har byggt MKARS cm repeater finns, med Echolink som dock krånglar ibland. 6) Information från SSA: Rapport från IARU Reg I konferens i Sydafrika i augusti: Anders SM6CNN och Kjell SM7GVF representerade Sverige. 33 medlemsländer närvarade och 21 länder representerades av fullmakter.

11 Anmärkningsvärt var att varken Italien eller Spanien var representerade på mötet. SM6CNN utsågs till ordförande i kommitté C2 angående ekonomi, bokslut och budget. Medlemsantalet är sjunkande, men ekonomin är bra. Uppföljning av budget och projekt ska förbättras. IARU ska arbeta för att telegrafi ska bli ett kulturarv. Man inrättar en funktion som ungdoms-koordinator och PA1LS Lisa Linders är utsedd. Mätningar av bakgrundsbrus ska göras. C4 HF-kommittéen, bandplan för 28 MHz har ändrats med nya repeaterkanaler, den uppdaterade HF-bandplanen finns utlagd på Trafik enligt DX Code of Conduct ska stödjas vidare. En arbetsgrupp för remote trafik bildas, vissa länder, t ex Tyskland, kräver att du har en egen signal i landet för att köra remote därifrån. En definition av giltigt QSO läggs in i HF Managers Handbook. Call och signalstyrka är obligatoriskt för ett giltigt QSO. Det ska arbetas för en harmonisering av bandplan för 160 meter inom regionen. Kommitté C5 VHF och uppåt: Två nya repeaterkanaler införs på 145 MHz. Nya bandplaner för 50, 70 och 1296 Mhz. Bandplanen för 50 MHz finns på SSA:s hemsida under VHF-sektionen. Före utgången av år 2014 ska alla repeaterar över 30 MHz ha subton både på in- och utfrekvens. Nästa Region I-möte blir i Bulgarien Höstkonferens genomfördes på SSA föregående helg. Planer finns för ett ungdomsläger, plats ej bestämd. Artiklar från andra nordiska länders tidningar får publiceras i egna landets tidning med angivande av källan. Årsmöte i Umeå april års årsmöte förläggs till Kristianstad. Teknikhandboken finns nu på tryckeriet. Dip-It byggs av fem klubbar, varav Lindesberg är en. Kursboken Bli Sändaramatör finns nu också som talbok på CD-skiva. SSA har tagit fram en ny rekryteringsfolder. Denna fanns tillgänglig vid distriktsmötet. SM4EFW framförde att färgsättningen på kartan i foldern kan förbättras. Kansliverksamheten flyttar tillbaka till Stockholm när SM6JSM pensioneras bortsett från att Eric har kvar registret över signaler samt arkivet. SSA förhandlar med Zodiac om 70 MHz frekvenser. På 2,3 GHz delas fortfarande bara tillfälliga tillstånd ut, vi uppmanas att fortsätta begära tillstånd för att öka möjligheterna att få fortsatt tillgång till frekvensbandet. Det är på gång med utvidgning på 160 meter men inget är säkert. Det är problem med SSA hemsida sedan 2 år när dåvarande webbmaster slutade, då hanteringen av formatet är svårt. Ny webbmaster önskas för att arbeta om sidan. Olagliga sändningar från segelflygare och ballongflygare via APRS förekommer, det kommer upp på nästa världsradiokonferens. SSA har inrättat en funktion som ungdomssekreterare och har utsett SA5BJM Johan att inneha denna post. Fler ungdomar behövs inom hobbyn. Uppmuntra de yngre att delta i tester. Bättre samordning vid IARU-testen eftersträvas. Repeaterlistan önskas uppdaterad, skicka upp-dateringar till SM2ECL och kopia till DL4. Finnarna har ungdomskommitté, de genomför ungdomsläger med certifikatkurs, skolbesök, och de får i bidrag för verksamheten. De använder RSGB:s video What is amateur radio. PTS uppmanar oss att använda frekvenserna, särskilt 70cm. Information om Elsäkerhetsverket och LEK, Lagen om Elektronisk kommunikation, som har genomgått revidering 1 juli i år. I den pekas PTS ut som ansvarig för utdelande av radiosignaler, provförrättning med mera, och kan delegera detta. PTS tycker att man inte ska delegera till för många men viss konkurrens kan vara av godo. PTS har ett förslag att detta ska ske genom några rikstäckande öppna organisationer, med FRO, ESR och SSA som tilltänkta partners. SSA skulle kunna vara lämpliga att administrera registret för anropssignaler. En fråga ställdes från SM4EFW vilken backup som finns om Eric faller ifrån. Kopior på utdelade certifikat ska arkiveras i minst 25 år.

12 7) QSL: DL4 har utsett SM4DQE Lars Dahlgren till ny QSLmanager för fjärde distriktet från månadsskiftet. 8) Distriktets vårmöte kommer att genomföras i Gustavsfors utanför Hagfors preliminärt 31 mars 2012, Hagfors Sändareamatörer arrangerar. På mötet ska ny DL4 väljas. Valberedning är Mats SM4EPR sammankallande, Curt SM4CPW och Bo SM4SEF. Rolf, DL4, berättar att han inte kandiderar till omval. Förslag på kandidater behövs således. 9) Övriga frågor Banderoll och SSA-flagga finns hos DL4 för utlåning. Falu Radioklubb arrangerar en stugkväll med mat 19/11, intresserade är välkomna att delta efter föranmälan. SM4UNJ undrar om det blivit något mer av SSA höstmöte som har nämnts i tidigare sammanhang, men det har det inte blivit. 10) Mötet avslutades. Vid protokollet Mats Ericson Sekreterare, Rolf Tjäder Ordförande, Lars Fhingal Justerare. *************************************************************************** De här bilden är från VHF-UHF-SHF-mötet i Gjövik i Norge 3-5 juni Christer -FXR hade med lite småplock från försäljningsdetaljen som såldes under en bakluckeloppis.

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 8 Oktober 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 8 Oktober 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 8 Oktober 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

2009 nr2 flrg 37. u u u. OREBRO Sf/NDflRllMllTORER SK4BX

2009 nr2 flrg 37. u u u. OREBRO Sf/NDflRllMllTORER SK4BX 0 2009 nr2 flrg 37 u u u OREBRO Sf/NDflRllMllTORER SK4BX Nar det galler kontorsmaskiner! Vi salj er det Du behover samt utfor snabb och bra sercive I SKRIVARE l [ FAX j [ KOPIERING l ( TILLBEHOR I DATA

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 8 Oktober 2014

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 8 Oktober 2014 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 8 Oktober 2014 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

ÖSA-news. 2011 nr 2 Årg. 39. Örebro Sändaramatörer

ÖSA-news. 2011 nr 2 Årg. 39. Örebro Sändaramatörer ÖSA-news 2011 nr 2 Årg. 39 Örebro Sändaramatörer Örebro Sändaramatörer Box 242 701 44 Örebro Klubbstuga: Lundagårdsvägen 6 ******************************************************************************************

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 1 Januari 2015 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2015 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 10 December 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. 1 Mäktigt skitväder över Visby idag 1/9 (Bilden ej från Visby!) Rev 150904 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Nya repeatrar

Läs mer

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler!

Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! 1 Skrytbygge för bättre mottagning av TV-signaler! Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 37 9/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. NIL RIKS-QTC INNEHÅLL COMING UP SM4-möte i

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb Nr 8 Oktober 2018

QSP. Karlskoga Radioklubb Nr 8 Oktober 2018 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 8 Oktober 2018 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

ÖSA-news. 2010 nr 1 Årg 38. Örebro Sändaramatörer

ÖSA-news. 2010 nr 1 Årg 38. Örebro Sändaramatörer ÖSA-news 2010 nr 1 Årg 38 Örebro Sändaramatörer Det är vi som är ÖSAs styrelse 2010 : Ordförande:SM4FXR Vice ordförande:sm4tbs Christer Grännsjö Bo Johansson Kassör:SM4UOM Björn Jansson Sekreterare:SM4XFR

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 1 Januari 2017 1 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 9 onsdagen den 2/3 2016 Red: SM1WXC Christer. Dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 9 onsdagen den 2/3 2016 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. De e dom som ska göra t. Årsmötet i Täby, alltså! ( eller när skönheten kom till byn ) Delar av planeringsgruppen fångad på bild. Fämre raden: Ann SM0ZEU, Claes SM0MPV, Dag SM0KDG Bakre raden: Sven-Erik

Läs mer

ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer

ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer 2010 ÖSA-news nr 2 Årg 38 Örebro Sändaramatörer Det är vi som är ÖSAs styrelse 2010 : Ordförande:SM4FXR Christer Grännsjö Vice ordförande:sm4tbs Bo Johansson Kassör:SM4UOM Björn Jansson Sekreterare:SM4XFR

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 6 Augusti 2014

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 6 Augusti 2014 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2014 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer

ÖSA-news. Örebro Sändaramatörer ÖSA-news 2011 nr 3 Årg. 39 Örebro Sändaramatörer Örebro Sändaramatörer Box 242 701 44 Örebro Klubbstuga: Lundagårdsvägen 6 ******************************************************************************************

Läs mer

Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12

Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12 QRZ Medlemsblad för NORRKÖPINGS RADIOKLUBB December 2007. Web-QRZ nummer 12 KLUBBINFORMATION Norrköpings Radioklubb, Nelinsgatan 24 KV. 603 55 Norrköping Besöksadress: Nelinsgatan 24, kv. Plusgirokonto

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 3 Mars 2014

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 3 Mars 2014 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 3 Mars 2014 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 4 April 2014

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 4 April 2014 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 4 April 2014 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017

QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 6 Augusti 2017 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 7 September 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 7 September 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 7 September 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

SSA-BULLETINEN VECKA 37-2011 Sammanställd onsdagen den 14 Sept 2011

SSA-BULLETINEN VECKA 37-2011 Sammanställd onsdagen den 14 Sept 2011 SSA-BULLETINEN VECKA 37-2011 Sammanställd onsdagen den 14 Sept 2011 SSA-Bulletinen och dess arkiv finns på SSA.SE Operatör vid denna sändning är och namnet är RIKSNOTISER 1. Amatörradiomarknad i Norrköping

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat.

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat. 1 STYRELSEPROTOKOLL Nr 1/02 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 16 februari 2002. Plats Hotel Rica, Skellefteå Närvarande Daniel Nyman Kjell Johansson Barbro Forsman Inger

Läs mer

SSA-BULLETINEN VECKA 40-2010 Sammanställd onsdagen den 6 Okt 2010

SSA-BULLETINEN VECKA 40-2010 Sammanställd onsdagen den 6 Okt 2010 SSA-BULLETINEN VECKA 40-2010 Sammanställd onsdagen den 6 Okt 2010 SSA-Bulletinen och dess arkiv finns på SSA.SE och SK3BG hemsidor Operatör vid denna sändning är och namnet är RIKSNOTISER 1. Världsscouternas

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg.

Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län , Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Protokoll fört vid årsmöte med Svenska Folkdansringen i Örebro län 2008-03-01, Spektrum, Folkets Hus i Hallsberg. Närvarande: Se närvarolista. Bilaga 1 1 Mötets öppnande Distriktsstyrelsens ordförande

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 8 den 18 februari 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 8 den 18 februari 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. S i d a 1 QSL-kort från SM1TDE Erics Ugandaresa 2013 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 8 den 18 februari 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. RIKS-QTC 1. SM1TDE aktiv från

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsmötet Protokoll 2009-04-24

Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Tid: Fredagen den 24 april 2008 kl. 08.00 09.30 Plats: Närvarande: Hemavan Se bilagd närvarolista 1 Öppnande Föreningens ordförande Anders

Läs mer

SSA-BULLETINEN VECKA 19-2011 Sammanställd onsdagen den 11 Maj 2011

SSA-BULLETINEN VECKA 19-2011 Sammanställd onsdagen den 11 Maj 2011 SSA-BULLETINEN VECKA 19-2011 Sammanställd onsdagen den 11 Maj 2011 SSA-Bulletinen och dess arkiv finns på SSA.SE Operatör vid denna sändning är och namnet är RIKSNOTISER 1. NAC öppna tisdagen 31 maj 2.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Dyröns IF Årsmöte 2015

Dyröns IF Årsmöte 2015 Dyröns IF Årsmöte 2015 Tid och plats 2015-02- 28 kl 14.00, Dyröns IF samlingslokal. Närvarande Ann- Gerd Grahm Ordförande Suzanne Friis Sekreterare Maj- Britt Aronsson Christer Eliasson Eric Gustafsson

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 5 Maj 2013

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 5 Maj 2013 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 5 Maj 2013 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 24 januari 2015 kl 09:00 Datum: 2015-01-24 Styrelsemöte nummer: 2015-01 Sekreterare: Eklööf Närvarande: Per Ahlénius, Peter

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES SÄNDAREAMATÖRER SSA SSA-Bulletinen V 8 utgiven 20 februari 2019 Redaktion SM1WXC Christer Dagens op är.

FÖRENINGEN SVERIGES SÄNDAREAMATÖRER SSA SSA-Bulletinen V 8 utgiven 20 februari 2019 Redaktion SM1WXC Christer Dagens op är. Här är operatörerna som körde World Radio Day. Operatörerna vid 7S6WRD med logperiodiska antenner i bakgrunden. Fr.v. SM7BUA Mats, SM6DOI Staffan, SM6LWH Hans, SA6CYL Cornelia, SM6CQU Kjell, SM6DQO Sten-Eric,

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

SSA-BULLETINEN VECKA 39-2010 Sammanställd onsdagen den 29 Sept 2010

SSA-BULLETINEN VECKA 39-2010 Sammanställd onsdagen den 29 Sept 2010 SSA-BULLETINEN VECKA 39-2010 Sammanställd onsdagen den 29 Sept 2010 SSA-Bulletinen och dess arkiv finns på SSA.SE och SK3BG hemsidor Operatör vid denna sändning är och namnet är RIKSNOTISER 1. Traditionell

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1 / 2004

PROTOKOLL Nr 1 / 2004 1 ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET PROTOKOLL Nr 1 / 2004 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 14 februari 2004 Plats Norsjö Hotell, Norsjö Närvarande: Per Persson Ordförande Barbro

Läs mer

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Till mötesordförande valdes Roland Nihlén. 3. Till mötessekreterare

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00.

Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17. Månadsmötet Onsdagen den 7:e September Klockan 19.00. Nummer 4 September-Oktober 2011 Årgång 17 TILL SALU KOPEK AR-1002 Rotor. HANDIC Nätagg 12V /1,5A. DLS 160. BEAM10 el 2m, BEAM 10 el 2m, BEAM 16 el 2m. Kontakta SM3ACI / Steve SILENT KEY SM3UQY - Yngve

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 9 November 2013

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 9 November 2013 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 9 November 2013 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5

MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5 MOTION till SSA, Årsmötet 2013 Rev. 5 Förslag till nationell frekvensallokering i 70cm bandet till : Repeaterlänkar, Crossbandslänkar, Extra repeater mottagare ( ej att förväxla med repeaters / reläsändare)

Läs mer

1. Mötet öppnades av föreningens ordf, som hälsade de närvarande välkomna.

1. Mötet öppnades av föreningens ordf, som hälsade de närvarande välkomna. Skifuddens Villaförening 1 (3) Protokoll upprättat vid Skifudden Villaförenings Årsmöte den 11 mars 2012, kl. 15.00. Plats: Folkets Hus, stora lokalen, Forshaga. 1. Mötet öppnades av föreningens ordf,

Läs mer

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr )

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr ) Stigtomta-Vrenabygden http://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/stigtomta-vrenabygden Årsmötesprotokoll, 2017-02-20 i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr.

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 2016-10-12 kl. 18:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Parentation hölls för Kjell Jönsson med åtföljande av en tyst minut därefter hälsade ordförande deltagarna välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Plats: Munksund, Piteå Mötet inleddes med en tyst minut över avlidne Ove Ström. Därefter hälsade föreningens ordförande

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014

Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 Protokoll fört vid Friluftsfrämjandet i Haninges årsmöte torsdagen den 20 mars 2014 1. Årsmötet öppnades av vår ordförande Börje Jungeteg och alla kände sig välkomna. 2. Dagordningen godkändes 3. Till

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

Bilden: Inte mycket till radiobild men en grann skuta upphittad på loppisen i Maj 2012.

Bilden: Inte mycket till radiobild men en grann skuta upphittad på loppisen i Maj 2012. Medlemsblad för Radioklubben SK4IL, Grums Nr 2, September 2012, Årg 34 Redaktör: Lars Stolpe, SM4FNK, e-mail: sm4fnk@ssa.se Hemsida: sk4il.se. Webbmaster Rolf Klason, SM4DDY Nycklar till Karba: SA4AZC,

Läs mer

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl 19.00. 1 Årsmötets öppning 2 Kallelsens godkännande 3 Dagordningens godkännande B Parentation

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Mobilantenn (till en 2-m-station? I hytten?)

Mobilantenn (till en 2-m-station? I hytten?) 1 Mobilantenn (till en 2-m-station? I hytten?) SSA-Bulletinen v 20 2014 Din kanal till bättre vetande! Sammanställd 2014-05-14. Redaktör SM1WXC Christer. SSA-Bulletinen med arkiv finns på www.ssa.se/dev.

Läs mer

B FÖRENINGS- Månadsmöte tisdag 1 februari kl. 1900. Välkommen! KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER BREV. Nr 2 februari 2 0 0 5 Årgång 29 BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING

B FÖRENINGS- Månadsmöte tisdag 1 februari kl. 1900. Välkommen! KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER BREV. Nr 2 februari 2 0 0 5 Årgång 29 BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER Lindfjällsvägen 15 439 91 ONSALA BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING Vid definitiv eftersändning återsänds försändelsen med nya adressen B FÖRENINGS- BREV KUNGSBACKA RADIOAMATÖRER Nr 2 februari

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2017 Nr 4 Datum: 2018-05-16 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Carina Duholm

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 11 den 11 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 11 den 11 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. 1 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 11 den 11 mars 2015 Red: SM1WXC Christer, dagens op.. RIKS-QTC Inga riks-qtc INNEHÅLL COMING UP SM4 Distriktsmöte Lördagen 28 mars i Gustavsfors

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Ordförande: Vice. Ordförande: Sekreterare: Sven-Göran Backlund Ulf Westman Anders Törnkvist

Ordförande: Vice. Ordförande: Sekreterare: Sven-Göran Backlund Ulf Westman Anders Törnkvist Sida 1 av 5 Svartlösa Öknebo S-Ö BLADET våren 2017. Öppet hus. Vi har öppet hus normalt varje helgfri onsdag från kl.19.00 till ca kl.21.00 på Toppvägen 24 (ingång på gaveln) i Tumba. Eventuella ändringar

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 2 Februari 2011

QSP Karlskoga Radioklubb. Nr 2 Februari 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 2 Februari 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

------------------ Vårnumret 2013 Årgång 54 -------------------

------------------ Vårnumret 2013 Årgång 54 ------------------- Medlemsbladet BREAK-IN Nyköpings Sändareamatörer ------------------ Vårnumret 2013 Årgång 54 ------------------- I REDAKTIONEN: Redaktör: SM5KNV Leif 0155-24 02 11 e-mail red.: sm5knv#telia.com Ansvarig

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

------------------ Vårnumret 2014 Årgång 55 ------------------- Mötesdagar under 2014 19/5, 15/9, 20/10, 17/11 och 8/12 (Julfest).

------------------ Vårnumret 2014 Årgång 55 ------------------- Mötesdagar under 2014 19/5, 15/9, 20/10, 17/11 och 8/12 (Julfest). Medlemsbladet BREAK-IN Nyköpings Sändareamatörer ------------------ Vårnumret 2014 Årgång 55 ------------------- I REDAKTIONEN: Redaktör: SM5KNV Leif 0155-24 02 11 e-mail red.: sm5knv#telia.com Ansvarig

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Göteborg Radio för sjöfarten - Kortvågsexpeditionen i Onsala

Göteborg Radio för sjöfarten - Kortvågsexpeditionen i Onsala 1 Göteborg Radio för sjöfarten - Kortvågsexpeditionen i Onsala T.v. inställning av sändarfrekvens och antennriktning. Kartan visar olika sektorer. Mitten upptill: Tavla med förinställda frekvenser för

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form.

2. Godkännande av föregående mötes protokoll Mikael Ström läste upp föregående mötesprotokoll. Protokollet godkändes i föreliggande form. Styrelsemöte 2014-09-17 1. Mötets öppnande Mikael Ström öppnade mötet klockan 18:30. Följande personer närvarade: Mikael Ström, Felicia Andersson, Maritha Bertilsson, Ann Milton, Henrik Engström. 2. Godkännande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl. 15.00 I BYSTUGAN, HUSARÖ Närvarande: Birgitta Öhman, Lisa Rosen, Ragnar Nilsson, Monika Österman, Nilas Österman,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Protokoll för Länna Byalags årsmöte Plats: Länna skola

Protokoll för Länna Byalags årsmöte Plats: Länna skola Protokoll för Länna Byalags årsmöte 2018-03-22 Plats: Länna skola Närvarande: ca 40 personer 1 Mötets öppnande Ordförande Andreas Almstedt öppnade mötet och förklarade alla välkomna. 2 Mötets stadgeenliga

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Ann-Christine Strömgren, Ledamot

Ann-Christine Strömgren, Ledamot 2018-01-24 Styrelsemöte BS Nordboulen Närvarande Mikael Rännar, Ordförande Staffan Karp, Vice ordförande Israelsson, Ledamot Magnus Sandberg, Ledamot Ann-Christine Strömgren, Ledamot Inger Olsén, Suppleant

Läs mer

Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten

Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten Redacteurens sida... 3 Årsmöte snart... mitten M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2018 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0707/52 79 34 Vice ordförande Peter Branshöj 0723/15 05 82 Sekreterare

Läs mer

Styrelsemöte SMC Örebro län den 22/4-13 Tid: kl 18.00 Plats:, SMC s lokal på Återbruksvägen 6 (Bredvid Mellringe Golfklubb), Örebro.

Styrelsemöte SMC Örebro län den 22/4-13 Tid: kl 18.00 Plats:, SMC s lokal på Återbruksvägen 6 (Bredvid Mellringe Golfklubb), Örebro. Styrelsemöte SMC Örebro län den 22/4-13 Tid: kl 18.00 Plats:, SMC s lokal på Återbruksvägen 6 (Bredvid Mellringe Golfklubb), Örebro. 1 Den för dagen utsedde Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer