I AM YOUR COOLPIX GUIDE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I AM YOUR COOLPIX GUIDE"

Transkript

1 I AM YOU COOLPIX GUI

2 I AM YOU PEFEC MACH A VÄLJA EN KOMPAK DIGIALKAMEA Fånga de minnesvärda ögonblicken på ett enkelt sätt med en Nikon COOLPIX. När du har en COOLPIX med dig missar du aldrig några fantastiska bilder när du träffar vänner eller är ute på äventyr och alla våra kameror gör fotograferingen till ett rent nöje. Det finns en COOLPIX för varje smak. Du behöver aldrig mer missa ett betydelsefullt ögonblick eller ett perfekt porträtt. Dela dina foton direkt med inbyggt stöd för Wi-Fi * och **, hoppa i vattnet med en vattentät kamera, låt händelserna komma nära med ultra eller utforska din kreativa sida med avancerade inställningar. Hitta den COOLPIX som är perfekt för dig eller för någon du tycker om oavsett vem du är och vart du är på väg. * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning.

3 VAENÄ & SÖS VÄLJ DIN COOLPIX-KAEGOI G ENK Å UMÄK P Dessa klassiska COOLPIX-kameror ger snygga resultat på ett enkelt sätt perfekta för att fånga de minnesvärda stunderna med familjen. Med starka färger och slimmad COOLPIX-design tar du dina bilder med stil perfekta kameror att ha med sig överallt. COOLPIX-kameror med stark som tar dig närmare händelserna och ger dig möjlighet att dela dina bästa bilder via Wi-Fi * att göra fina bilder sociala. obusta COOLPIX-kameror som tål en aktiv livsstil och trotsar elementen för att ta snygga bilder alltid redo för äventyr. a fina bilder som du själv vill ha dem genom att använda manuella reglage och AW-formatet förverkliga din kreativa vision. Med COOLPIX Bridgekameror får du bättre bildkvalitet och funktioner som ger dig möjligheten att vara kreativ var du än är. Större kamerahus gör de här kamerorna bekväm att använda, och gör det är enkelt att komma åt inställningsalternativen. * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten.

4 G ENK G ENK De viktiga ögonblicken kan dyka upp när som helst. Gör livet enklare med en COOLPIX som är lätt att använda och tar snygga bilder. Du är alltid redo att fånga leenden, roliga fester och glada semesterdagar i skarpa foton och jämna filmer som du kan spara och njuta av för evigt. Klassisk design med en mängd automatik som optimerar inställningarna åt dig och alltid ger bästa möjliga resultat. Zooma in på detaljerna och komponera bilder med bra skärpa även i starkt solljus. I AM AKING I EASY ENK VÄNDNING Automatisk motivtyp gör det busenkelt att fotografera. Kameran väljer automatiskt det motivläge som passar situationen bäst och optimerar inställningarna för en perfekt bild. SMIDIG GEPP Den ergonomiska konstruktionen gör din COOLPIXkamera skön att hålla i och bekväm att använda för klarare bilder och jämnare filmer. Lätt att använda Inspelning av HD-film 16,1 UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK AA-BAEIE Med en kamera som går på AA-batterier behöver du aldrig bekymra dig om att ladda den eller ta med dig adaptrar på resan. Sätt bara i batterierna och kör igång. SMAA POÄ Vill du att alla ska se snygga ut? Smart porträtt tar perfekta porträtt, och Leendeutlösaren fångar de bästa ansiktsuttrycken. 5 6,7 cm (2,7 tum)

5 G ENK Om du tycker om att fånga livet när det händer kommer du att älska hur enkelt det är att ta snygga bilder med COOLPIX L31. Med AA-batterier är den perfekt att ta med på resan och den är både pålitlig och prisvärd. Specialeffekterna gör det kul att filma och fotografera, och kameran finns i ett stort urval riktigt snygga färger. COOLPIX L31 är ditt val för enkel men proffsig fotografering och gör det lättare att fånga livets speciella ögonblick! LÄ A VÄN Även om det här är din första kamera lär du dig snabbt att använda den. Det smidiga greppet och de okomplicerade knapparna gör att den är lätt att hantera. Med Automatisk motivtyp optimeras dessutom alla kamerainställningar så att du får perfekta bilder varje gång. INSPNING AV HD-FILM 16,1 5 6,7 cm (2,7 tum) LÄS ME UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK FÄGE Filmer blåser liv i minnena och håller dem färska för alltid. Med den här kameran kan du filma i HD (720p/30p) med en enkel knapptryckning så att du alltid är redo när de magiska ögonblicken inträffar. Du kommer aldrig att missa ett minnesvärt ögonblick igen!

6 Å Å Du och dina foton ser alltid lika bra ut när du använder en slimmad och stilren COOLPIX-kamera. De är alla superbt designade för exceptionell prestanda i ett slimmat kamerahus och finns tillgängliga i klara, moderna färger. Det finns ultrakompakta kameror och enkla kameror i ta med överallt -storlek som alla passar perfekt i fickan eller handväskan. Visa hur kul ni har på festen och ta fantastiska porträtt med automatik som gör det enkelt för dig. Livet blir bildskönt med COOLPIX-stil! I AM SYLE D SUBSCE KOMPAK OCH LÄ illräckligt tunn för att ta med vart du vill. Designen av hög kvalitet tillsammans med de olika färgerna gör att den sticker ut. Dessutom passar de runda formerna perfekt i handen. MODLEUSCHEING Alla porträtt blir smickrande med Modellretuschering som gör hudtonen mjukare, döljer skönhetsfläckar, gör tänderna vitare och till och med lägger till mascara eller läppstift. Nu behöver du aldrig ha en dålig fotodag! CCD-bildsensor med 20,1 Inspelning av HD-film 20,1 Inbyggt stöd för Wi-Fi * och ** Slimmad och lätt design UMÄ VAEN & SÖ Ä K P S 20,1 Å G ENK * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. VIBAIONSEDUCEING Det är lätt att ta skarpa bilder och filmer med optisk vibrationsreducering som motverkar effekterna av kameraskakning, så att du får bättre stabilitet även vid full. SPECIALEFFEKE OCH ABBEFFEKE Du kan använda kamerans effekter, inklusive snabbeffekterna, direkt efter tagning, för att vara kreativ och ha roligt till exempel Miniatyreffekt, som förvandlar bilden till ett miniatyrmotiv, och Målning, som gör att dina bilder ser ut som konstverk. 5 6,7 cm (2,7 tum) 8 6,7 cm (2,7 tum) Wi-Fi

7 Å Om du tycker om att ta bilder på nära och kära kommer du att älska COOLPIX S2900 en liten, snygg och lättanvänd kamera som du kan ta med dig överallt. Med den här kameran är du redo att fotografera på ett ögonblick eftersom den lätt får plats i fickan eller handväskan. Välj mellan en mängd starka färger på kamerahuset och använd specialeffekterna som gör det ännu roligare att fotografera. Med Panorama Assist får du snygga panoramavyer. Vackra minnen fångas med stil med COOLPIX S2900! CCD-BILDSENSO MED 20,1 MEGAPIX Kamerans bildsensor har ett högt antal, så att du alltid får klara bilder med skarpa detaljer. Perfekt om du vill förstora bilder eller göra affischer av vänner, familj eller till och med husdjur i full fart. INSPNING AV HD-FILM 20,1 5 6,7 cm (2,7 tum) När något spännande händer är du redo att fånga det i HD (720p/30p) med hjälp av den särskilda filminspelningsknappen. Gör familj och vänner till filmstjärnor eller spela enkelt in högtider och minnesvärda ögonblick på resan. LÄS ME FLE KAMEO MED Å UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK FÄGE

8 Å Har du en bra känsla för stil? Då lär du vilja stoppa den här lätta kameran i fickan, ta den med dig på resan och bevara roliga ögonblick med vänner och familj. 8 optisk som kan utökas till 16 Dynamic Fine Zoom* och med HD-filmer (720/30p) kan du fånga minnesvärda ögonblick tydligt och klart. Den långa batterilivslängden, ett stort urval av färger och den enkla användningen gör att COOLPIX S3700 är en kamera som passar din livsstil perfekt! INBG SÖD FÖ WI-FI OCH Det är enkelt att vara social när du kan dela foton och filmer till en smart enhet med hjälp av -stöd** där du bara för kameran intill den smarta enheten. Du kan också använda Wi-Fi *** och föra över bilderna med en särskild knapp, snabbt och enkelt. Wi-Fi 20,1 8 6,7 cm (2,7 tum) Wi-Fi LÄS ME SLIMMAD OCH LÄ Kameran är tillräckligt tunn att ta med vart du vill och den högkvalitativa designen tillsammans med de fräcka färgerna gör att den står ut i mängden. Dessutom är den bekväm att hantera - de runda formerna passar perfekt i handen. FLE KAMEO MED Å FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten.

9 Kom händelserna närmare än du trodde var möjligt och använd funktionerna för Wi-Fi * och ** för att omedelbart dela dina snygga bilder med familj och vänner. Du kan välja mellan slimmad och klassisk design. Med de manuella reglagen kan du skapa egna anpassade inställningar, om du inte helt enkelt vill låta kameran sköta allting åt dig. Kameror med stort omfång gör det enkelt att ta kreativa naturbilder och fånga arkitekturdetaljer, och det går också att a in på ansiktsuttryck medan du spelar in film. Njut av en stor detaljrikedom och enkel delning. I AM A SOCIAL OME OPISK OM OCH DYNAMIC FINE OM Kameror med stort omfång fångar detaljerna med hög kvalitet. Med Dynamic Fine Zoom*** kan du fördubbla ens räckvidd och komma riktigt nära motivet, med bibehållen maximal bildupplösning. INBG SÖD FÖ WI-FI OCH Med inbyggt stöd för Wi-Fi * och ** blir det roligt att dela dina bilder och filmer på sociala medier. För bara över bilderna till din smarta enhet, retuschera de bästa bilderna med din favoritapp och dela. 16,0 20 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi VIBAIONSEDUCEING Du får klarare bilder och jämnare filmer med vibrationsreduceringstekniken som hjälper till att hålla kameran stabil genom att motverka kameraskakningar även om du filmar medan du går. MÅLSÖKNINGS-AF Snabb och exakt autofokus gör att du slipper chansa när du komponerar dina bilder. Kameran identifierar och fokuserar automatiskt på motivet så att du alltid får skarpa och tydliga bilder. 16,0 30 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

10 Om du tycker om att föreviga vardagen i bilder både hemma och utomlands är COOLPIX S7000 perfekt för dig. Den innehåller en kraftfull 20 optisk i ett slimmat kamerahus och du kan dessutom dela foton direkt tack vare stöd för * och Wi-Fi **. Det är enkelt att skapa filmer i full HD (1 080/60i) och det är lätt att fotografera vackra resemotiv med Enkelt panorama. Den superslimmade och lätta COOLPIX S7000 hjälper dig att fånga livet när det händer! NIKKO-OBJEKIV MED 20 OPISK OM Du får alltid med de bästa ansiktsuttrycken och många avlägsna händelser med en 20 optisk som går att utöka till 40 Dynamic Fine Zoom***. Det ger dig en vidvinkeltäckning på mm (motsvarande 35 mm-format) och tar dig till händelsernas centrum. 16,0 20 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi LÄS ME VIBAIONSEDUCEING MED HÖG P Du får alltid skarpa bilder med minimalt med oskärpa när du tar stillbilder eller filmar i full HD med 4-axlig vibrationsreducering av hybridtyp som kompenserar för kameraskakningar även vid full ning. Du kommer att känna dig stolt över dina skarpa, klara bilder! FLE KAMEO I KAEGOIN FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. ** Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

11 Om du tycker om att fånga unika ögonblick i högkvalitativa bilder med ditt eget unika perspektiv är COOLPIX S9900 kameran för dig. Dela bilder direkt tack vare inbyggt stöd för Wi-Fi * och ** och spara din position på den inbyggda världskartan med stöd för GPS/GLONASS/QZSS och intressanta platser (points of interest, POI). Dessutom är det enkelt att ta bilder från ovanliga vinklar med den vinklingsbara -skärmen. COOLPIX S9900 sticker ut från mängden med modern design och retrodetaljer. + + NIKKO-OBJEKIV MED 30 OPISK OM Du kan fånga all action utan ansträngning eftersom den optiska en på 30 kan utökas till 60 Dynamic Fine Zoom***, vilket ger detaljrika närbilder. Du kommer aldrig att missa en fascinerade detalj eller struktur igen! 16,0 30 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar + + INBG SÖD FÖ VÄLDSKAA MED GPS/GLONASS/QZSS Du får snabb och exakt platsinformation när du fotograferar den inbyggda världskartan med stöd för GPS/GLONASS/QZSS och intressanta platser (points of interest, POI) ger exakt longitud och latitud. Använd den till att spara din resväg, så vet du alltid var du tog en specifik bild. FÄGE FLE KAMEO I KAEGOIN * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

12 VAEN S & SÖ Ä VAENÄ & SÖS De här kamerorna klarar av allting de råkar ut för. De är konstruerade med en aktiv livsstil i åtanke och är vattentäta och stötsäkra för att du ska kunna simma, klättra och utforska nya gränser och lita på att din kamera hänger med. Spåra dina äventyr på land med inbyggd GPS och GLONASS eller fotografera under vattenytan och se hur kameran automatiskt justerar vitbalansen så att du kan fånga precis det du ser. Eller fotografera med den tåliga familjekameran som alla kan använda. I AM ADVENUE-POOF VAENÄ När du bestämmer dig för att hoppa i vattnet kan kameran följa med utan problem. Den är byggd för att användas i poolen eller i havet en perfekt kamera för hemmet och semestern. SÖS Kamerorna är tåliga nog att klara av familjelivets stök och har inga problem med att tappas när du är ute och utforskar. Våra robusta, stötsäkra kameror är byggda för att hålla. ålig och pålitlig Ansiktsinramning under vatten 13,2 16,0 UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Äventyrssäker Inbyggd världskarta med stöd för GPS/GLONASS/QZSS Å G ENK CMOS-BILDSENSO För äventyrsfyllda ögonblick som inte kommer igen behöver du en bildsensor du kan lita på. Våra CMOSsensorer har en god prestanda som gör dina foton perfekta varje gång. FILMINSPNING Minnesvärda händelser kan inträffa var som helst. Med våra tåliga kameror som kan filma både på land och under vattenytan är du alltid redo att fånga liv i rörelse, oavsett vart du reser. 3 6,7 cm (2,7 tum) 5 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi OLED

13 VAEN S & SÖ Ä Om du har en aktiv livsstil kommer du att tycka om den färgstarka designen, användarvänligheten och den pålitliga prestandan hos COOLPIX S33 en kamera som alltid är redo. Använd Ansiktsinramning under vatten för att hitta ansikten utan att ens behöva vara i vattnet själv, och filma jämna filmer i full HD (1 080/30p) med ett enda knapptryck. Menyer för vuxna och barn gör COOLPIX S33 enkel att använda för alla. Motivtyper och ett stort urval av färgglada kamerahus gör det dessutom extra roligt att fotografera. ÅLIG OCH PÅLILIG Du kan ta med dig kameran överallt den är dammtät*, vattentät* till 10 m, köldtålig till -10 C och stöttålig till 1,5 m**. Det är lätt att vara äventyrlig när du har en kamera som klarar av tuffa miljöer. SIKSINAMNING UN VAEN 13,2 3 6,7 cm (2,7 tum) a undervattensporträtt utan att själv hoppa i vattnet. ekniken för ansiktsinramning känner automatiskt av ansikten och löser ut slutaren, så att det går att ta perfekta porträtt under vatten utan att bli blöt. Sommarkul med barnen har blivit mycket lättare! LÄS ME FLE KAMEO I KAEGOIN VAENÄ & SÖS FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Kameran är vattentät motsvarande JIS/IEC-klass 8 (IPX8) och dammsäker motsvarande JIS/IEC-klass 6 (IP6X). ** Den här kameran har godkänts i Nikons egna tester (falltest från 1,5 m höjd på en 5 cm tjock plywoodskiva) som överensstämmer med stöttålighetsstandarden MIL-SD 810F Method Shock (en testmetodstandard som används av det amerikanska försvarsdepartementet).

14 VAEN S & SÖ Ä Kräver din livsstil en robust allväderskamera? COOLPIX AW130 hänger med dig oavsett om du kör, vandrar eller seglar. Dela bilder direkt med stöd för * och inbyggt Wi-Fi ** och håll reda på alla platser med hjälp av den inbyggda världskartan med stöd för GPS/GLONASS/QZSS och intressepunkter (points of interest, POI). Det är enkelt att ta snygga bilder med det ljusstarka NIKKOobjektivet och kombinerad optisk och elektronisk vibrationsreducering som kompenserar för kameraskakningar. COOLPIX AW130 passar ditt aktiva liv både hemma och ute i vildmarken! ÄVENYSS Du kan ta med kameran vid extrema förhållanden utan att oroa dig: den är vattentät ned till 30 m***, stöttålig till 2,1 m****, dammtät*** och köldtålig till -10 C. På så vis kan du fotografera fritt var du än äventyrar. INBG SÖD FÖ GPS/GLONASS/QZSS 16,0 5 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi OLED Fotograferingsplatsen kan sparas på dina bilder snabbare och med större exakthet för longitud och latitud tack vare den inbyggda världskartan med stöd för GPS/GLONASS/QZSS och intressepunkter (points of interest, POI). Spåra din resväg, så vet du alltid var du tog dina bilder. LÄS ME FLE KAMEO I KAEGOIN VAENÄ & SÖS UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK FÄGE * Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. ** Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. *** Kameran är vattentät motsvarande JIS/IEC-klass 8 (IPX8) och dammsäker motsvarande JIS/IEC-klass 6 (IP6X). **** Den här kameran har godkänts i Nikons egna tester (falltest från 2,1 m höjd på en 5 cm tjock plywoodskiva) som överensstämmer med stöttålighetsstandarden MIL-SD 810F Method Shock (en testmetodstandard som används av det amerikanska försvarsdepartementet).

15 UMÄK P De här kamerorna kombinerar ett portabelt format med hög prestanda. Hitta ditt eget uttryck med fotografier i överlägsen kvalitet och filmer i full HD. Det här är en kamera som inspirerar dig att tänka i nya banor. Komponera exakt med en elektronisk sökare eller få ett unikt perspektiv med den ljusstarka vinklingsbara skärmen. Utforska PSAM-exponeringskontroller, fotografera i AW-format eller använd en manuell fokusring för att åsidosätta autofokusen. Du har mängder av möjligheter att dela dina unika, kreativa bilder. UMÄK P I AM PICUE PEFEC SENSOSOLEK Mycket känsliga bildsensorer CMOS, upp till DXformat med 16,2 ger större dynamiskt omfång, bättre skärpedjupskontroll och överlägsen brusreducering för fina detaljer i svagt ljus och snabbare bildtagning. ÅEN OBJEKIVKONSUKION De här högkvalitativa NIKKO-objektiven är det ultimata inom optik. Högupplöst glas innebär mindre optisk aberration och perfekta bilder från mitten ända ut i hörnen för alla brännvidder. 16,2 28 mm f/2,8 7,5 cm (3 tum) fast vidvinkel AW/MU EGGE AW-filer (NEF eller NW) ger dig möjlighet att behandla och justera oförvanskade bilder redan i kameran. De manuella reglagen gör att du kan justera inställningarna för att passa situationen eller stilen. EXPEED C2 Nikons snabba och kraftfulla bildhanteringssystem garanterar en effektiv hantering, hög känslighet och optimerad bildkvalitet för att du ska få bra resultat varje gång. 12,2 7 7,5 cm (3 tum) vinklingsbar

16 UMÄ P K I COOLPIX A kombineras kompaktkamerans smidighet med spegelreflexkamerans prestanda så att du kan ta professionella bilder när som helst och var som helst. Den här kameran innehåller trots sitt kompakta format avancerad kamerateknik med CMOS-sensor i DX-format på 16,2 och EXPEED 2 bildhanteringssystem. NIKKO-objektivet med fast vidvinkel på f/2,8 (motsvarande 28 mm) ger hög upplösning och en manuell fokusring ger dig möjlighet att åsidosätta autofokusen. Dessutom kan du fotografera i AW-format för att justera obehandlade bilder redan i kameran. Njut av proffsens val av kompaktkamera COOLPIX A. CMOS-BILDSENSO I DX-FOMA MED 16,2 MEGAPIX (23,6 15,6 MM) Den stora (23,6 15,6 mm) och mycket känsliga bildsensorn ger naturtrogna bilder med levande färger, lågt brus och mjuka tonövergångar. Dina fotografier i professionell kvalitet blir fantastiska foto- eller affischförstoringar, perfekta att visa upp eller ge bort i present. Douglas Menuez HÖGKVALIAIV 28 MM F/2,8 16,2 28 mm 7,5 cm (3 tum) f/2,8 LÄS ME NIKKO-OBJEKIV Den fina kvaliteten hos NIKKO-objektivet med fast vidvinkel, 18,5 mm brännvidd och maximal bländare på f/2,8 (motsvarande 28 mm) ger dig hög upplösning över hela bländaromfånget och minimerar optiska aberrationer för att dina bilder alltid ska bli riktigt klara och skarpa. Sökaren säljs separat. rådlös anslutning till smarta enheter är möjligt med WU-1a trådlös mobiladapter som säljs separat. FLE KAMEO MED UMÄK P UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK FÄGE

17 UMÄK P Släpp loss fantasin med COOLPIX P7800 med 12 hög bildkvalitet och kreativ kontroll i ett kompakt kamerahus. Den här högpresterande kameran kan du ta med överallt, men den rymmer ändå en inbyggd elektronisk sökare, mångsidig 7 optisk ( mm, f/2,0 4,0) och en ljusstark vinklingsbar skärm. Utforska PSAM-exponeringskontroller eller använd anpassade inställningar för filmer i full HD. Dela dina bilder enkelt med en Wi-Fi -adapter* som tillval. Njut av att kunna ta bilder som du vill ha dem med COOLPIX P NIKKO-OBJEKIV MED 7 OPISK OM ( MM F/2,0 4,0) Kom närmare händelserna och njut av exakt fotografering med det ljusstarka, högupplösta och högkvalitativa objektivet med 7 optisk ( mm) perfekt för både porträtt och landskap. Det har en maximal bländare på f/2,0 4,0 och 7-bladig irisdiafragma som ger fin bakgrundsoskärpa ,5 cm (3 tum) vinklingsbar Wi-Fi + + ABBMENYKNAPP I Snabbmenyläget kommer du snabbt åt huvudfunktionerna med en knapptryckning, så att du kan ändra inställningar snabbt när det behövs. Alla Snabbmenyer kan användas enbart med högerhanden för att göra det enklare och stabilare att fotografera. * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. FÄGE FLE KAMEO MED UMÄK P

18 KAMEO Om du tar fotografering på allvar men ändå vill ha en kompaktkamera är våra COOLPIX Bridgekameror något för dig. Kamerahusen i D-SL-stil är bekväma att använda och gör det enkelt att komma åt inställningar, så att du har full kontroll över det kreativa. Dessutom ger de stabil super och bra bildkvalitet. Elektroniska sökare och stora vinklingsbara skärmar gör det lätt att komponera den perfekta bilden så att du får det där lilla extra när du fotograferar. Med Bridgekameror är kraft och prestanda inom räckhåll. KAFFULL OM Med upp till 83 optisk kan du sikta mot stjärnorna, fånga naturlivet i farten eller ta actionfyllda sportbilder allt med fina detaljer och stor precision! I AM A BIG SHO SADIG OCH BEKVÄM FOOGAFEING Bridgekamerorna har utformats för stabilitet med ett stadigt grepp och sidoreglage för superning som motverkar kameraskakning och ger skapare bilder, till och med vid fullt telefoto. 20,2 16,0 VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK 16,0 38 7,5 cm (3,0 tum) Wi-Fi lutningsbar -skärm med VGA-upplösning 60 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar NIKKO-objektiv med 60 optisk Inbyggt stöd för GPS/GLONASS/QZSS UMÄ YDLIG SKÄM OCH KEAIV KOMPOSIION a bilder ovanför folksamlingar, nere på marken med dina husdjur eller i en unik vinkel med en lutningsbar eller vinklingsbar skärm, och komponera bilder med precision tack vare att den stora skärmen har så tydlig bild. NIKKO-objektiv med 28 optisk Enkel användning VIBAIONSEDUCEING elefotograferingen blir stabil även när du håller kameran i händerna tack vare vibrationsreduceringen. Den ser till att kameran är stadig och ger tydliga bilder på aktiva motiv till och med vid full ning. 28 7,5 cm (3 tum) NIKKO-objektiv med 38 optisk Lutningsbar -skärm på 7,5 cm (3,0 tum) med punkter 16,0 83 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar Mycket kraftfull optisk Dual Detect Optical V (vibrationsreducering) med 5,0 steg

19 Fånga livet utan ansträngning med COOLPIX L340. Det är en kamera med klassisk utformning som går från vidvinkel till telefoto, men som ändå är kompakt. a skarpa bilder och spela in jämna HD-filmer (720p) med ett smidigt grepp som minimerar effekterna av kameraskakningar. Den är lätt att använda och den stora 7,5 cm (3 tum) -skärmen med punkter gör det busenkelt att komponera bilder. COOLPIX L340 fångar speciella ögonblick med lätthet i bilder och filmer av hög kvalitet! NIKKO-OBJEKIV MED 28 OPISK OM Du kan enkelt ta snygga närbilder på ansiktsuttryck eller fånga händelser på avstånd med den optiska en på 28, som kan utökas till 56 Dynamic Fine Zoom* och som ger dig en brännvidd på 22,5 630 mm (motsvarande 35 mm-format). ENK VÄNDNING 20,2 28 7,5 cm (3 tum) Med ett bekvämt grepp och lättåtkomliga reglage känns det intuitivt och naturligt att hantera kameran. Växla enkelt från att fotografera till att filma med en enkel knapptryckning, så behöver du inte missa en enda sekund av händelserna. LÄS ME FLE KAMEO FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

20 Fånga de härliga stunderna i bilder av hög kvalitet med COOLPIX L840. Speciallägena gör det enkelt att ta detaljerade bilder på allt från månen till fåglar och du får lätt till kreativa vinklar med den lutningsbara -skärmen. Med en enkel knapptryckning kan du också spela in filmer i full HD-kvalitet (1 080/60i) med 4-axlig vibrationsreducering av hybridtyp. Dela bilder direkt med inbyggt stöd för Wi-Fi * och ** du behöver bara lägga kameran mot en smart enhet. COOLPIX L840 fångar alla vackra små detaljer i livet. NIKKO-OBJEKIV MED 38 OPISK OM Du är alltid redo att fånga alla detaljer, både nära och långt bort, med det otroliga objektivet med 38 optisk som kan utökas till 76 Dynamic Fine Zoom*** för vidvinkeltäckning på 22,5 855 mm (motsvarande 35 mm-format). 7,5 CM (3,0 UM) LUNINGSBA -SKÄM MED PUNKE 16,0 38 7,5 cm (3,0 tum) Wi-Fi lutningsbar -skärm med VGA-upplösning Var kreativ och fotografera ur en annorlunda vinkel med den lutningsbara skärmen, till exempel i ögonhöjd med barnen eller högt över publiken. Skärmens tydlighet gör det enkelt att komponera bilder så att de alltid blir precis som du vill ha dem. LÄS ME FLE KAMEO UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK FÄGE * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

21 Om du tycker om rese- eller naturfotografering kommer du att älska att vidga dina vyer med COOLPIX P610. Den är tillräckligt lätt för att ta med på äventyr, men Dual Detect Optical V (vibrationsreducering) med 5,0 steg gör den stabil så att du får skarpa detaljer även vid full ning. Den elektroniska sökaren med punkter och ögonsensor, och den vinklingsbara -monitorn på 7,5 cm (3 tum) hjälper dig att hitta unika vinklar. Du kan dela bilder direkt med inbyggt stöd för Wi-Fi * och **. COOLPIX P610 har kraftfull prestanda som gör det enklare för dig att fånga de speciella ögonblicken. NIKKO-OBJEKIV MED 60 OPISK OM ill och med de mest avlägsna motiven finns inom räckhåll tack vare en högpresterande 60 optisk med Super ED-glas som ger utmärkt vidvinkeltäckning på mm (motsvarande 35 mm-format) och kan utökas till 120 Dynamic Fine Zoom***. INBG SÖD FÖ GPS/GLONASS/QZSS 16,0 60 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar Du kan spåra din resväg i dina bilder och få snabb och exakt platsinformation när du fotograferar genom att kameran har stöd för GPS/GLONASS/QZSS och intressanta platser (points of interest, POI). Den exakta precisionen via internationella satelliter gör att du alltid kan ta reda på var du tog dina favoritbilder. LÄS ME FLE KAMEO FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk.

22 a supertelefoton på djur eller natthimlen och fånga detaljer som inte är synliga för blotta ögat med COOLPIX P900 och dess kraftfulla 83 optiska. Det inbyggda stödet för GPS/GLONASS/QZSS och intressanta platser (points of interest, POI) märker ut platser och håller koll på dina resväger. Bilderna kan dessutom delas direkt tack vare inbyggt stöd för Wi-Fi * och **. Med en vidareutvecklad snabb respons, en elektronisk sökare med punkter och ögonsensor samt lång batterilivslängd, hjälper COOLPIX P900 dig att ta med dig naturens skönhet och alla de vackra detaljerna hem. MYCKE KAFFULL OPISK OM Den här kameran tar dig till platser du aldrig tidigare varit. Fånga små detaljer som inte är synliga för blotta ögat med NIKKO-objektivet med 83, utökningsbar till 166 Dynamic Fine Zoom***, som täcker från 24 mm till mm vidvinkel (motsvarande 35 mm-format). DUAL EC OPICAL V (VIBAIONSEDUCEING) MED 5,0 SEG 16,0 83 7,5 cm (3 tum) Wi-Fi vinklingsbar LÄS ME FLE KAMEO FÄGE UMÄ VAEN K P & SÖ Ä S Å G ENK * Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility (kompatibel med ios och Android ) installeras på den smarta enheten. ** Near Field Communication () fungerar med kompatibla smartphones och surfplattor med Android (Android 4.0 eller senare). Kräver att Nikons app Wireless Mobile Utility installeras och att inställningar för bildöverföring görs före användning. *** Förstoringen för Dynamic Fine Zoom beräknas utifrån det maximala vidvinkelläget för optisk. ack vare vibrationsreduceringen blir telefotograferingen stabil vid full även när du håller kameran i händerna. Den identifierar rörelser i objektivet (sensor för vinkelhastighet) och i bildsensorn (rörelsevektor) samtidigt, vilket förbättrar vibrations dämpningen. Avlägsna detaljer fångas med bra skärpa och ger snygga bilder.

23 Att hitta på saker, vare sig de är dumma eller inte, är en del av vem jag är. #2N4SV I AM DIFFEEN Sven Jacobsen

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Systemkamerorna i Nikon 1-serien ger dig ett helt nytt sätt att fånga livet i farten. De erbjuder en perfekt balans mellan kraft och precision i en nätt design så

Läs mer

I AM YOUR D-SLR FINDER

I AM YOUR D-SLR FINDER I AM YOUR D-SLR FINDER MAXIMAL BILDKVALITET Hideyuki Motegi Nikons är älskade av fotografer över hela världen och kombinerar den senaste bildtekniken med en överlägsen ergonomi och de legendariska NIKKOR-objektiven

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle

POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle POWER TO YOUR NEXT STEP Fånga varje tillfälle you can 2 Vår resa börjar Surfs up! Dags för surflektioner Fördelen med digitala systemkameror Byt objektiv, se allt på ett annat sätt Med utbytbara objektiv

Läs mer

I AM YOUR NIKON 1 FINDER

I AM YOUR NIKON 1 FINDER I AM YOUR NIKON 1 FINDER I AM THE SPEED OF LIFE Produktserien med Nikon 1-systemkameror växer ständigt och ger dig ett helt nytt sätt att fånga livet i farten. Dessa små, snabba och kraftfulla kameror

Läs mer

Sony Alpha A7 II Kamerahus

Sony Alpha A7 II Kamerahus Sony Alpha A7 II Kamerahus Sensorstorlek: Fullformat (35,8 x 23,9 mm) Upplösning: 24 Mp Ljuskänslighet: 100 25600 Kampanj! Byt in din gamla digitalsystemkamera och få 2000 kr i inbytesbonus när du köper

Läs mer

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11 2010-05-11 Pressmeddelande Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS Canon utökar i dag sin IXUS-serie med den otroliga nya IXUS 300 HS en elegant och kraftfull

Läs mer

ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran

ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran Den snabba, ljuskänsliga, proffsiga kompaktkameran PowerShot G15 bemästrar svagt ljus och har ett Canon-objektiv av toppkvalitet med bländare f/1,8 till f/2,8 vid full zoom. 32 Den kompakta PowerShot G15

Läs mer

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS

Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS Tekniker PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS och PowerShot SX510 HS UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI 2013 KL 06 Världens minsta kamera* med f/1.8, 24 mm vidvinkel, 5x optisk zoom (PowerShot

Läs mer

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2

> ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 ÄLSKAD AV PROFFSEN. GJORD FÖR DIG. > ATT TA FANTASTISKA BILDER HAR ALDRIG VARIT ENKLARE. e - pl2 en Del SOM ÄR perfekt GÅR DeT ATT DISKUTeRA. ANNAT INTe. Det var, på sätt och vis, inte ens vi som utvecklade

Läs mer

Pressmeddelande. Julklappstips från Canon

Pressmeddelande. Julklappstips från Canon 2013-10-23 Pressmeddelande Julklappstips från Canon 2013 Canon delar här med sig av tips på julklappar för julen 2013. Här finns något för alla, oberoende av vilken nivå man befinner sig på i sitt fotograferande.

Läs mer

Tekniker - IXUS 300 HS

Tekniker - IXUS 300 HS Tekniker - IXUS 300 HS CMOS-sensor med hög känslighet med 10,0 megapixels Med en upplösning på 10 megapixels går det att fånga en stor mängd detaljer och skriva ut bilder upp till A3+-format. Den här sensorn

Läs mer

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105

Pressmeddelande. Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 2010-02-08 IXUS 130 IXUS 105 2010-02-08 Pressmeddelande Eleganta och avancerade: IXUS 130 och IXUS 105 IXUS 130 IXUS 105 Canon introducerar i dag de senaste IXUS-modellerna - IXUS 130 och IXUS 105. De nya modellerna är tunna, släta

Läs mer

GUNNAR OLSSONS FOTO. Hornsgatan 91 Stockholm Tel FUJIFILM X PRO2 + 35/2,0

GUNNAR OLSSONS FOTO. Hornsgatan 91 Stockholm Tel FUJIFILM X PRO2 + 35/2,0 GUNNAR OLSSONS FOTO Hornsgatan 91 Stockholm Tel 08 55 60 60 50 www.gofoto.se FUJIFILM X PRO2 + 35/2,0 Fujifilm Fujifilm X PRO2 i paket med FUJIFILM XF 35/2,0 R WR. X Pro2 är Fujifilms bästa, snabbaste

Läs mer

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier!

Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Året närmar sig sitt slut så nu tittar vi på hur man fotar nyårets fyrverkerier! Inledningsbilden är naturligtvis hämtad från förra årets sammanslagning av Envikens- & Svärdsjöförsamlingar till ett gemensamt

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP SPRING 011 www.iamnikon.se I AM A BEAUTY QUEEN Gör dig redo att uppleva någonting utöver det vanliga. 18 med stil. Kvalitet med

Läs mer

EMBARGO :00 (CET)

EMBARGO :00 (CET) 2011-02-07 Pressmeddelande EMBARGO 2011-02-07 06:00 (CET) Elegans och passion Canon introducerar IXUS 220 HS Canon utökar i dag sin erkända IXUS-serie med IXUS 220 HS en elegant kompaktdigitalkamera som

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-24

Pressmeddelande 2008-01-24 Pressmeddelande 2008-01-24 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Kraftfull avancerad zoom introduceras i hela den nya MiniDV-serien MD215 MD255 Canon lanserar den nya MD200-serien en serie lättanvända

Läs mer

PÅ KÖPET! UV-filter som skyddar din optik på köpet. 195:- PÅ KÖPET! UV-filter som skyddar din optik på köpet. 295:-

PÅ KÖPET! UV-filter som skyddar din optik på köpet. 195:- PÅ KÖPET! UV-filter som skyddar din optik på köpet. 295:- NYA NIKON D800 CANON EOS 600D KIT MED ORIGINAL CANON 1855IS OBJEKTIV 18 miljoner pixlar. 3 skärm med liveview. Videosekvenser i Full HD. FULLFORMAT I SIN BÄSTA SKEPNAD 36,3 miljoner pixlar. 3,2 skärm med

Läs mer

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200

Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Tekniker - PowerShot A1200 och PowerShot A2200 Smart automatiskt läge Det smarta automatiska läget är det perfekta läget för automatisk fotografering. I det används ett flertal olika tekniker som Canon

Läs mer

Fotografering med digital systemkamera

Fotografering med digital systemkamera Fotografering med digital systemkamera Vad är en systemkamera? Som namnet antyder är det en kamera som ingår i ett system med t.ex. objektiv, filter, blixtar och mellanringar. Till skillnad från kompaktkameror,

Läs mer

I AM I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP

I AM I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP AUTUMN 2012 iamnikon.se I AM BORN TO BE WILD Så många uttryck för ett bestående intryck. Nyhet Nyhet Nyhet Nyhet Ett ljusstarkt

Läs mer

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild)

Objektiv. Skillnad i egenskaper mellan objektiv med olika brännvidder (småbild) Håll kameran rätt! För att minimera risken för skakningsoskärpa bör man alltid hålla kameran så stadigt som möjligt. Oftast håller man kameran som i mitten och till höger, med höger hand i kamerans grepp

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien

Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien Pressmeddelande Solna, 2010-01-06 Nya SP-610UZ med ultrazoom markerar tio år för den nyskapande SP-serien Kraftfull 22x vidvinkelzoom för överlägsen prestanda i en smidig kompaktkamera. Olympus lanserar

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder i 16 megapixel

Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder i 16 megapixel PRESSMEDDELANDE: OLYMPUS SVERIGE AB SOLNA 2011-03-02 Olympus SZ-30MR och SZ-20 Kompakta superzoomare i en klass för sig Kompaktkamera med 24x optisk zoom som filmar i 1080p samtidigt som du tar bilder

Läs mer

Pressmeddelande. 10 megapixels, 10x zoom, 10 år Canon kröner ett decennium av IXUSdigitalkameror IXUS 1000 HS 2010-08-19

Pressmeddelande. 10 megapixels, 10x zoom, 10 år Canon kröner ett decennium av IXUSdigitalkameror IXUS 1000 HS 2010-08-19 2010-08-19 Pressmeddelande 10 megapixels, 10x zoom, 10 år Canon kröner ett decennium av IXUSdigitalkameror med den enastående IXUS 1000 HS IXUS 1000 HS Canon kröner tio år av eleganta digitalkameror i

Läs mer

Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus

Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus Canon EOS 1D X Mark II Kamerahus Sensorstorlek: Fullformat (35,9 x 23,9) Upplösning: 20 Mp Ljuskänslighet: 100 51200 (50 409600) Slutartider: 30s 1/8000 s Kampanj! Få minneskort och kortläsare på köpet.

Läs mer

Vad är ZOOM? Så är det dock inte!

Vad är ZOOM? Så är det dock inte! Vad är ZOOM? När man köper en ny kamera så lockas man kanske av att den har ett stort Zoom-värde. På denna nya kamera ser man på objektivet att det står 24X OPTICAL ZOOM. Att det är ett optiskt och inte

Läs mer

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP HÖSTEN 2013

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP HÖSTEN 2013 I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP HÖSTEN 2013 I AM SPECTACULAR ZOOMING 2 I AM THE NIKON COOLPIX S9500. Zooma och dela online. Med 18,1 MP och 22x super med brännvidd

Läs mer

Cyberphoto testar Nikon D300s för undervattensbruk

Cyberphoto testar Nikon D300s för undervattensbruk Cyberphoto testar Nikon D300s för undervattensbruk När Nikon lanserade sin D300s så kändes det främst som en finputsning av D300. Ändringarna var inte stora, men precis de rätta. De byggde vidare på det

Läs mer

Olympus OM-D E-M1 Bästa bildkvalitén och snabbaste autofokus någonsin i en Olympus

Olympus OM-D E-M1 Bästa bildkvalitén och snabbaste autofokus någonsin i en Olympus PRESSMEDDELANDE: OLYMPUS SVERIGE AB SOLNA 2013-09-10 Olympus OM-D E-M1 den bästa Micro Four Thirds kameran någonsin Olympus OM-D E-M1 Bästa bildkvalitén och snabbaste autofokus någonsin i en Olympus Olympus

Läs mer

B C. D Andra COOLPIX-kameror * 0 76 103. Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok. D750, D610, D600, D7200, D7100, D5500, D5300, D5200, D3300, Df

B C. D Andra COOLPIX-kameror * 0 76 103. Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok. D750, D610, D600, D7200, D7100, D5500, D5300, D5200, D3300, Df 1 Wireless Mobile Utility (ios) Användarhandbok Installera Wireless Mobile Utility på din ios-enhet (iphone, ipad eller ipod touch) för att överföra bilder från en kamera eller fotografera med fjärrstyrning.

Läs mer

Pressrelease. Maxa resan med Sony

Pressrelease. Maxa resan med Sony Pressrelease 24 april 2013 Maxa resan med Sony Kompakt med kraftfull 30x optisk zoom Inbyggd WiFi för smidig delning i sociala medier Tillbehörssko och EV-väljare för den erfarne Enastående videokvalitet

Läs mer

Cyber-shot DSC-QX10 och DSC-QX100 Lens Style Camera för smartphones förvandlar din smartphone till en kraftfull expertkamera

Cyber-shot DSC-QX10 och DSC-QX100 Lens Style Camera för smartphones förvandlar din smartphone till en kraftfull expertkamera Pressrelease 4 september 2013 Mobilbilder med kompaktkamerakvalitet Cyber-shot DSC-QX10 och DSC-QX100 Lens Style Camera för smartphones förvandlar din smartphone till en kraftfull expertkamera Kopplas

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

DIGITALKAMERA. 6,0 megapixel. 10x zoom. 2,5-tums LCD-monitor. Vibrationsreducering ISO 800. Pictmotion. www.nikoncoolpix.info

DIGITALKAMERA. 6,0 megapixel. 10x zoom. 2,5-tums LCD-monitor. Vibrationsreducering ISO 800. Pictmotion. www.nikoncoolpix.info DIGITALKAMERA 6,0 megapixel 10x zoom 2,5-tums LCD-monitor Vibrationsreducering ISO 800 Pictmotion www.nikoncoolpix.info Vridbar kompakt zoom imponerande ur alla vinklar 2 Tänk dig en digital kamera med

Läs mer

LJ-Teknik Bildskärpa

LJ-Teknik Bildskärpa Bildskärpa - Skärpedjup och fokus - Egen kontroll och fokusjustering - Extern kalibrering Bildskärpa, skärpedjup och fokus Brännpunkt och fokus Medan brännpunkt är en entydig term inom optiken, kan fokus

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien

YTTERLIGARE INFORMATION. Tekniker LEGRIA HF R-serien YTTERLIGARE INFORMATION Tekniker LEGRIA HF R-serien Canons HD-kamerasystem För att kunna garantera bästa bildkvalitet hos HD-videokamerorna sköter vi på Canon själva all utformning och tillverkning av

Läs mer

Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat

Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat Lätt att fotografera med IS! Objektiv med Image Stabilizer (bildstabilisator) ger bättre resultat Tar du många suddiga bilder? Canons IS*-objektiv är lösningen! Snygg bild! Eller? När du förstorar bilden

Läs mer

I AM YOUR EYES. www.nikon.se

I AM YOUR EYES. www.nikon.se I AM YOUR EYES www.nikon.se Se med andra ögon Varje fotograf är unik. Men oavsett vilka idéer, erfarenheter och visioner du har så finns det alltid ett NIKKOR-objektiv som kan ge dig ännu bättre bilder.

Läs mer

Pressmeddelande. Överträffa dina ambitioner Canon lanserar den banbrytande PowerShot SX30 IS med 35x optisk zoom och avancerad fotokontroll

Pressmeddelande. Överträffa dina ambitioner Canon lanserar den banbrytande PowerShot SX30 IS med 35x optisk zoom och avancerad fotokontroll EMBARGO 2010-09-14 10.00 CET Pressmeddelande Överträffa dina ambitioner Canon lanserar den banbrytande PowerShot SX30 IS med 35x optisk zoom och avancerad fotokontroll Idag omdefinierar Canon gränserna

Läs mer

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson

Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Lasse Alexandersson Hur jag tänker innan jag trycker på knappen? Bländare = Skärpedjup Slutartid = Öppettid ISO = Förstärkning Hur jag tänker innan jag trycker

Läs mer

Fotografera under vattnet. Likheter och olikheter

Fotografera under vattnet. Likheter och olikheter Fotografera under vattnet Likheter och olikheter Att dyka med kamera Visa hänsyn. Koraller mm är ömtåliga så bra avvägning är en förutsättning för att ta bilder under vatten. Lär dig kamerahuset på land,

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda

FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser. Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda FlexiDome-kameror Perfekta bilder på alla platser Bosch FlexiDome-lösningar med Dinion-kameraprestanda Ingen situation är för svår Tror du att din situation är för krävande för en domkamera? Dags att tänka

Läs mer

D E C E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G

D E C E M B E R. H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G 2 0 0 6 D E C E M B E R H i F i F O R U M s F O T O T Ä V L I N G DECEMBER 06 Jag har ingen aning vem som har fotograferat vilka bilder. Allt för att det inte ska finnas möjlighet för omedveten favorisering.

Läs mer

Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount)

Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount) Pressrelease 21 september 2010 Sony visar prototyper på Photokina Nytt kamerasegment (A-mount) och sju nya objektiv (Emount) Under Photokina visar Sony upp hela sitt kamerasegment fullt av kreativa möjligheter.

Läs mer

Med Leef Access 2.0 ökar du minneskapaciteten i din Android-telefon eller surfplatta och den är så liten att den får plats i din ficka.

Med Leef Access 2.0 ökar du minneskapaciteten i din Android-telefon eller surfplatta och den är så liten att den får plats i din ficka. SVENSKA För Leef, kommer design alltid främst. Faktum är att över hälften av vårt team utgörs av designers. Vi integrerar fullständigt kvalitetsmaterial,funktion och stil, resultatet är en serie produkter

Läs mer

I AM YOUR EYES. iamnikon.se

I AM YOUR EYES. iamnikon.se I AM YOUR EYES iamnikon.se Se med andra ögon Varje fotograf är unik. Men oavsett vilka idéer, erfarenheter och visioner du har så finns det alltid ett NIKKOR-objektiv som kan ge dig ännu bättre bilder.

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-24

Pressmeddelande 2008-01-24 Pressmeddelande 2008-01-24 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Ny avancerad zoom ger Canons DVD-videokameror ett rejält försprång DC330 DC301 Canon lanserar en ny serie DVD-videokameror med

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

Fotografera mera! Carita Holmberg

Fotografera mera! Carita Holmberg Fotografera mera! Carita Holmberg Gyllene snittet - harmoni Gyllene snittet är ett sätt att dela in en sträcka eller en yta i harmoniska proportioner. Gyllene snittet: fi= φ = a/b = 1,618... En sträcka

Läs mer

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic

mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic mer färg och ljus Videokameror med 3CCD från Panasonic PRESSENS BETYG Våra videokameror har testats av pressen och vunnit massvis med priser och utmärkelser. Inte minst tack vare vårt 3CCD-system som ger

Läs mer

Tekniker - IXUS 210. Avancerat pekgränssnitt

Tekniker - IXUS 210. Avancerat pekgränssnitt Tekniker - IXUS 210 Avancerat pekgränssnitt IXUS 210 har det hittills mest avancerade IXUS-gränssnittet för pekskärmar, med tillgång till kamerans huvudmenysystem och med stora ikoner på skärmen som direkt

Läs mer

Pressmeddelande 2009-01-07

Pressmeddelande 2009-01-07 Pressmeddelande 2009-01-07 Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Mera möjligheter och större frihet: ny serie med de minsta SD-videokamerorna med flashminne någonsin Canon ökar möjligheterna med videofilmning

Läs mer

Pressmeddelande. Fingertoppskänsla Canon introducerar sin första IXUS med pekskärm och den tunnaste kameran med vidvinkel hittills

Pressmeddelande. Fingertoppskänsla Canon introducerar sin första IXUS med pekskärm och den tunnaste kameran med vidvinkel hittills 2009-08-19 Pressmeddelande Fingertoppskänsla Canon introducerar sin första IXUS med pekskärm och den tunnaste kameran med vidvinkel hittills Digital IXUS 200 IS Digital IXUS 120 IS Canon presenterar i

Läs mer

LEICA SL. Leica SL Kamerahus. Spegellöst. EyeRes Sökare. Typ 601

LEICA SL. Leica SL Kamerahus. Spegellöst. EyeRes Sökare. Typ 601 Leica SL Kamerahus Typ 601 LEICA SL Bildkvalitet, prestanda och mångsidighet: med rekordvärden i alla områden, sätter Leica SL stopp för behovet av traditionell Single Lens Reflex teknik. Kamerans professionella

Läs mer

KAMERANS TEKNISKA DETALJER

KAMERANS TEKNISKA DETALJER KAMERANS TEKNISKA DETALJER Ljus & exponering Blinkningen Reglerar tiden slutaren är öppen. Styrs av ljustillgången & kontrolleras med hjälp av ljusmätaren. Pupillen Slutartid Bländare Reglerar mängden

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Digitalkameror Höst 2009

Digitalkameror Höst 2009 Digitalkameror Höst 2009 COOLPIX JOY Dela livets höjdpunkter med nära och kära med hjälp av den perfekta digitala kompaktkameran. COOLPIX ren glädje att fotografera med. Extremt snabb fokus som enkelt

Läs mer

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP

I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP I AM A NIKON COOLPIX I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP SPRING 2012 iamnikon.se I AM MORE THAN WORDS Skapa unika minnen varje dag. 42 zoom och optimerad prestanda. Kreativ inspiration

Läs mer

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Pressrelease 7 januari 2014 Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Förbättrar ljud- och bildkvaliteten samt gör det enkelt och snabbt att komma åt innehåll på internet Dela innehåll från smartphones

Läs mer

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM EF-S55-250mm f/4-5.6 IS STM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons EF-S55-250mm f/4-5,6 IS STM är ett högpresterande telezoom-objektiv som gör inspelning av film till en angenäm

Läs mer

EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM SWE Bruksanvisning Tack för att du köpt en Canon-produkt. Canons objektiv EF-S18-55mm f/3,5-5,6 IS STM är ett standard zoomobjektiv med hög prestanda utrustat med en bildstabilisator,

Läs mer

PRISLISTA PORTRÄTT 2012

PRISLISTA PORTRÄTT 2012 PRISLISTA PORTRÄTT 2012 FAMILJEFOTOGRAFERING / BARNFOTOGRAFERING / STUDENT / GRAVID / NYFÖDD / KALAS / VÄNNERNA 1.750kr Inkluderar: Konsultation via mail eller telefon 1-1,5 tim fotografering i Rönninge

Läs mer

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP En digital systemkamera du alltid kan ha med dig you can En digital systemkamera du alltid kan ha med dig Fånga alla minnesvärda ögonblick med högkvalitativa fotografier och filmer

Läs mer

Skriv ut vackra foton av hög kvalitet hemma

Skriv ut vackra foton av hög kvalitet hemma Skriv ut vackra foton av hög kvalitet hemma Att fotografera digitalt är kul, men att söka upp ett fotolabb för framkallning är ofta frustrerande och tidsödande, och ger inte alltid ett så bra resultat

Läs mer

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se

Fokus. Mirjam HY, Hovåsskolan F- 9, Hovås www.lektion.se Fokus När man tar en bild är motivet i fokus, ofta är bakgrunden då suddig. Ibland tar det lite tid att få till ett bra fokus, ge inte upp, om du tar kort med mobilen; testa att backa lite och gå fram

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

Förverkliga din potential. expression line

Förverkliga din potential. expression line w Förverkliga din potential expression line Upptäck en ny dimension inom sömnad och quiltning! Är det ny inspiration, perfekta resultat och modern teknik du är ute efter? Allt detta och mycket mer finns

Läs mer

I AM A NIKON COOLPIX. Sökaren på Coolpix A säljs separat

I AM A NIKON COOLPIX. Sökaren på Coolpix A säljs separat I AM A NIKON COOLPIX Sökaren på Coolpix A säljs separat I AM THE NIKON COOLPIX COMPACT DIGITAL CAMERA LINEUP SPRING 2013 Fånga de magiska ögonblicken varje dag 16,2 MP DX format 18,1 MP 42x 8 cm/3,2-tums

Läs mer

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio Jonas foto guide är din guide till att bli bättre fotograf. Den går igenom grunderna i fotografi, hur kameran fungerar och annat bra att veta. Denna guide är inriktad främst för fotografering med digital

Läs mer

Digitalkamera. Fördelar. Nackdelar. Digital fotografering. Kamerateknik Inställningar. Långsam. Vattenkänslig Behöver batteri Lagring av bilder

Digitalkamera. Fördelar. Nackdelar. Digital fotografering. Kamerateknik Inställningar. Långsam. Vattenkänslig Behöver batteri Lagring av bilder Digital fotografering Kamerateknik Inställningar Digitalkamera Samma optik som en analog kamera Byt ut filmen mot en sensor, CCD Bästa digitala sensorn ca 150 Mpixel Vanliga systemkameror mellan 8-12 Mpixel

Läs mer

Grundläggande funktioner. 1. Skärpa 2. Exponering 3. Blixt eller inte 4. Megapixlar och utskrift 5. Zoom. 6. Vitbalans 7. Hur man väljer upplösning

Grundläggande funktioner. 1. Skärpa 2. Exponering 3. Blixt eller inte 4. Megapixlar och utskrift 5. Zoom. 6. Vitbalans 7. Hur man väljer upplösning Canon PowerShot A640 Canon PowerShot A640 10,0 megapixels 4x optisk zoom Vinklingsbar 2,5'' LCD-bildskärm DIGIC II och isaps 9-punkters AiAF och FlexiZone AF/AE 21 fotograferingsmetoder och Mina färger

Läs mer

MagniLink Pro. för en tillgänglig arbetsplats

MagniLink Pro. för en tillgänglig arbetsplats MagniLink Pro för en tillgänglig arbetsplats MagniLink Pro PRO För alla professionella användare MagniLink PRO är utvecklat med ambitionen att vara det ultimata systemet för alla yrkesverksamma användare,

Läs mer

Bröllop Prislista 2015

Bröllop Prislista 2015 Bröllop Prislista 2015 Bröllopspaket - Brons 3 timmar fotografering Planeringsmöte samt testfotografering 1 st 40 x 50 cm förstoring Tackkort upp till 70 st Samtliga utvalda bilder högupplösta på USB (ca

Läs mer

-inspiration Vårglädje

-inspiration Vårglädje -inspiration Vårglädje Hej! Slutligen börjar solen att värma, snön börjar långsamt smälta, och de första tecknen på våren har precis börjat kika upp ur jorden. Naturen vaknar upp igen efter den kalla vintern,

Läs mer

Looky. Enkelt portabelt läshjälpmedel.

Looky. Enkelt portabelt läshjälpmedel. Looky Enkelt portabelt läshjälpmedel. Även de minsta tecknen framträder tydligt. George, 73 år Looky Rehan Electronics specialiserar sig på tillverkning och tester av elektronisk medicinsk utrustning.

Läs mer

Digitala bilder & Fotografering med Digitalkamera

Digitala bilder & Fotografering med Digitalkamera Digitala bilder & Fotografering med Digitalkamera Den digitala bilden. Det finns två huvudtyper av digitala bilder på datorn. Den ena bildtypen är uppbyggd av pixlar. Vill man göra det lätt för sig, översätter

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

Världens kraftfullaste DVD-videokamera. Canon DVD Camcorder DC50

Världens kraftfullaste DVD-videokamera. Canon DVD Camcorder DC50 Pressmeddelande 2007-01-06 Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Världens kraftfullaste DVD-videokamera Canon DVD Camcorder DC50 Canon introducerar idag ett nytt flaggskepp i sitt DVD-sortiment: DVD-videokameran

Läs mer

Fina erbjudanden från SIBA för dig som är medlem i Motormännen

Fina erbjudanden från SIBA för dig som är medlem i Motormännen Fina erbjudanden från SIBA för dig som är medlem i Motormännen Delonghi Espressomaskin Motormännens pris:2162kr Ordinarie pris: 2990kr Rabatt:828kr Art.nr: C7955 Med CRF Technology Magnifica har en kompakt

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

{SMÖRPAPPER} Det bästa från Sony har blivit ännu bättre

{SMÖRPAPPER} Det bästa från Sony har blivit ännu bättre Det bästa från Sony har blivit ännu bättre {SMÖRPAPPER} Efter succén med Xperia Z kan vi nu med stolthet presentera efterföljaren Xperia Z1. En smartphone packad med allt det bästa från Sony och faktiskt

Läs mer

Pressinformation: Sommarens produkter från Sony

Pressinformation: Sommarens produkter från Sony Pressinformation: Sommarens produkter från Sony BÄSTA KAMERORNA FÖR RESAN SNYGG, SMART OCH UPPKOPPLAD DSC-WX500 är en av Sonys minsta digitalkameror och passar den som vill ha en lätthanterlig, snygg och

Läs mer

DinA mobila ÖGONBliCk!

DinA mobila ÖGONBliCk! DinA mobila ÖGONBliCk! FÅNGA VARDAGEN MED MOBILEN! Vår resa till Grekland innehåll Ta bättre bilder 2-3 APPEN CEWE FOTOBOK 4-5 Mobiltillbehör 6-7 Inspireras 8-9 Expressframkallning 10 KUNDSERVICE Telefon:

Läs mer

Pressmeddelande 2008-01-07

Pressmeddelande 2008-01-07 Pressmeddelande 2008-01-07 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Snäppet bättre än det bästa: Canon presenterar nya HD-videokameran HV30 Canon utökar sitt prisbelönta sortiment med HD-videokameror

Läs mer

Smartare kamera. - iphone-app med det lilla extra LAJKA-GUIDE

Smartare kamera. - iphone-app med det lilla extra LAJKA-GUIDE Smartare kamera - iphone-app med det lilla extra 7 Ger iphone kamerafunktionerna den saknar 7 Hjälper dig ta skarpa och raka bilder varje gång 7 Smidigt gränssnitt med svepgester Bli en bättre fotograf

Läs mer

Att få in bilder i datorn

Att få in bilder i datorn Att få in bilder i datorn 32 Första steget är att skapa bilden och få in den i datorn. Har du en digitalkamera känner du redan till hur man gör. Har du bilder på papper eller film kan dessa skannas och

Läs mer

Grundläggande om kameran

Grundläggande om kameran Gatufotogruppen Sida 1 (6) Grundläggande om kameran De mest grundläggande principerna. Vilka typer av hänsyn som just gatufotografi kräver map kamerainställningar Christer Strömholm: Ögonblick kommer som

Läs mer

Pressmeddelande 2008-03-13

Pressmeddelande 2008-03-13 Pressmeddelande 2008-03-13 Canon Svenska AB Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Digital IXUS 970 IS: utökad flexibilitet med ny 5x optisk IS-zoom I dag presenterar Canon ett kraftfullt nytt tillskott till Digital

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Fotografera. Camera obscura (latin; mörkt rum) Camera Obscura

Fotografera. Camera obscura (latin; mörkt rum) Camera Obscura Fotografera Camera obscura (latin; mörkt rum) Camera Obscura Fransmannen Joseph Nicéphore Niépce var den förste som gjorde en kamera 1826 men det tog åtta timmar att exponera bilden och den blev väldigt

Läs mer

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide JVC CAM Control (för Windows) Användarguide Svenska Detta är en instruktionsmanual för mjukvaran (för Windows) för Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 skapad av JVC KENWOOD Corporation. Operatörssystemet

Läs mer

Dubbelt så många möjligheter. Sofistikerad symaskin med brodérfunktion

Dubbelt så många möjligheter. Sofistikerad symaskin med brodérfunktion Dubbelt så många möjligheter Sofistikerad symaskin med brodérfunktion Upptäck den dolda potentialen... Sofistikerad symaskin med brodérfunktion Dubbelt så många möjligheter! Sofistikerad symaskin med brodérfunktion.

Läs mer