Kundträff Nöjesfabriken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kundträff Nöjesfabriken 2011-10-27"

Transkript

1 Kundträff Nöjesfabriken Martin Rosén, fjärrvärmesäljare på Karlstads Energi var dagens moderator och hälsade alla välkomna till årets kundmöte, både näringsidkare vid lunchtid och konsumenter på kvällen. Han presenterade sedan Karlstads Energis representanter för dagens två möten. Peter Lind, värmechef, Tobias Hedenström, marknadsförare, Olof Öberg, distributionschef, Sören Blomqvist, marknadschef och Peo Ajaxson, informatör. Under kvällens möte för konsumenter höll Håkan Loob ett föredrag på temat Energi, där lyssnarna bland annat fick med sig att prestationer av alla olika slag kräver energi och att där det finns energi, där finns det möjligheter. När Håkan tackade för sig tog Peter Lind över mikrofonen och inledde Karlstads Energis presentation.

2 Agenda Planer och händelser Verksamheten det gånga året Principer för prissättning Prisjustering 2012 Frågor och diskussion För att sammanfatta Peters del av presentationen berättade han vad vi på Karlstads Energi har gjort, både historiskt och under det gångna året samt vilka planer vi har för framtiden.

3 Det var här det började Det var här fjärrvärmen i både Karlstad och hela Sverige började byggdes det första fliseldade kraftvärmeverket i Yttre hamn i Karlstad. Anläggningen är aktiv än idag, även om stora delar av verksamheten i Yttre hamn har blivit utbytt genom åren.

4 Vi som jobbar med energi Peter fortsatte med att berätta om vilka som arbetar på värmeavdelningen. Han presenterade kort vår kundservice, som många av våra kunder varit i kontakt med på ett eller annat sätt.

5 Vi som jobbar med energi Han berättade även lite om vilka som arbetar med driften av värmen på Karlstads Energi. Vi har personal på plats som arbetar med driften dygnets alla timmar, årets alla dagar. Allt för att hålla en hög driftsäkerhet på vår fjärrvärme.

6 Skåre EO1 10 MW hv Kronoparken EO1 2*17 MW hv Sjöstad CSK EO1 35 MW hv Pellets 1 MW ånga EO1 10 MW hv Kostern EO1 25 MW hv Zakrisdal EO1 10 MW hv Hedenverket Avfall 20MW hv Bio MW kv EO1 3*6 MW Stora Enso Biokraftvärme & spillvärme, 40 MW KVV yttre hamn Bioolja 2*35 MW hv EO kv EO5 17 MW hv På kartan ser man var fjärrvärmenätet är utbyggt i Karlstad och var våra anläggningar finns någonstans. Vår huvudanläggning är Hedenverket, där nästan all personal inom Karlstads Energi arbetar.

7 Värmeproduktion Det här diagrammet visar värmeproduktionen sedan kundmötet Han förklarar diagrammets färger och siffror. Ytorna vi ser är direkt proportionella till volymen. Peter berättar att topparna vi ser är under årets kallaste dagar, där vi måste elda med olja som är ett kostsamt bränsle. De topparna vill både vi på Karlstads Energi och våra kunder helst undvika. Den blå linjen längst ned är vår afallspanna som förutom vid två driftstopp går stabilt så gott som årets alla dagar.

8 Verksamheten Kallt avslut på 2010 men från april 2011 varmare än normalt. Priset på elcertifikat har sjunkit med ca 15%. Strömavbrott 26/2 drabbade kunderna. Stopp på flispanna vid strömavbrottet. Tillgången till bio-olja begränsad. Avhjälpande underhåll fjärrvärmenät. Här ser vi en kort sammanfattning av året och vad som hänt inom vår verksamhet. Strömavbrottet den 26 februari började i Norge och spred sig till Karlstad. Det satte stopp för vår flispanna, vilket blev väldigt kostsamt. Några av våra kunder märkte av stoppet som blev utan värme under några timmar.

9 Pågående och avslutade projekt 2011 Utbyggnad fjärrvärme. Ny rökgasrening avfallspannan. Utbyte av cyklondelar flispannan. Fjärravläsningssystem. Totalt ca 88 mkr. Som rubriken säger är detta våra pågående och avslutade projekt för Dessa projekt har totalt kostat 88 miljoner kronor, där utbyggnaden för fjärrvärme står för 60 miljoner. Vi hade även planer på att börja bygga ut fjärrvärme på Henstad under 2012, men dessa planer skjuts på framtiden då intresset på området inte var stort nog än. Vi ska skicka ut nya förfrågningar under 2012 och om fler är intresserade kan det bli en utbyggnad under 2013.

10 Planer Förtätning fjärrvärme. Förbereder beslutsunderlag fjärrkyla. Stor revision av turbinen på Heden sommaren Erbjuda en modernare prissättning med valmöjlighet. Kraftvärme från bio-bränsle. Under 2012 kommer vi inte att bygga ut fjärrvärmen i samma utsträckning som tidigare år, vi kommer istället fokusera på förtätning och ansluta kunder på områden där fjärrvärmen redan är utbyggd.

11 För att fortsatt vara konkurrenskraftiga planerar vi nu Heden 3 Det här planerar vi nu Fotomontage: Tengbom Om vi får bygga en ny fliseldad panna på Heden förbättrar vi våra förutsättningar att på sikt hålla ett attraktivt fjärrvärmepris, vi kan utöka våra fjärrvärmeanslutningar och vi kan helt komma att fasa ut den fossila oljan.

12 Här tackar Peter för sig och lämnar över mikrofonen till Martin som inleder med att prata lite kort om vår tidigare kampanj. I kampanjen visar vi hur många bilar vi kan plocka bort från vägarna genom minskade utsläpp av koldioxid, som ett resultat av användandet av fjärrvärme.

13 Verksamheten i siffror Nettoomsättning 533 mkr (476 mkr). Resultat 42 mkr (66 mkr). Levererad värme 729 GWh (595 GWh). Ledningslängd 314 km (286 km). Antal kunder 4752 (+157 hittills i år). Värt att notera av dessa siffror är att vår levererade värme under året, 729 GWh är det högsta vi någonsin levererat. Martin berättar att några kunder har hört av sig till honom och sagt att de tycker fjärrvärmen blivit dyr. Han berättar då att vi inte har höjt priset, men om man får en ökad förbrukning på grund av kyla är det naturligt att kostnaden blir högre. Man har betalat för mer fjärrvärme, men inte betalat mer för fjärrvärmen. Inom parenteserna ser man förra årets siffror.

14 Verksamheten och händelser 2011 Fortsatt utbyggnad, Stodene, Hultsberg och Stockfallet totalt 177 nyanslutningar. Förtätningar hittills beställda 41 st varv 10 nyetableringar. Totalt antal nyanslutningar 2011 ~218st. Nytt kundinformationssystem Ny fakturalayout Ändrad debiteringsrutin Ny hemsida Förändrad och förbättrad layout Bättre kommunikation med kund och vice versa Offertförfrågan fjärrvärme Felanmälan fjärrvärme Teckna elavtal Martin berättar sedan om olika händelser inom verksamheten under 2011, om de områden där vi byggt ut fjärrvärmenätet samt vilka nyheter som tillkommit i verksamheten. Där nämner han vårt nya kundinformationssystem, som gett oss en ny och mer lättläst faktura. Vi har även lanserat en ny hemsida som vi hoppas ska bli ett bra verktyg för framtida kommunikation mellan oss som leverantör och våra kunder.

15 Ny lättläst fakturalayout Här ser vi en översikt på vår nya faktura för fjärrvärme. Vi kommer att komplettera den med en graf över kundens fjärrvärmeförbrukning för kunder med fjärravläsning.

16 Översikt på vår nya hemsida. Fjärrvärme har fått en egen understartsida där man kan läsa om det mesta som har med fjärrvärme att göra. Både det som gäller i Karlstad, men även generella nyheter om fjärrvärme. Nytt är bland annat att man nu kan skicka en offertförfrågan på fjärrvärme via webben. Det finns även självdiagnostik för felanmälan av fjärrvärme, en punktlista med saker vi vill att kunden tittar på innan man ringer in och felanmäler.

17 EIR R2011:06 Uppvärmning i Sverige 2011 Rapport från juni 2011 som visar att fjärrvärme i Karlstad är mycket konkurrenskraftigt jämfört med alternativen. Rapporten tar hänsyn till värdet av att Karlstads Energi äger, underhåller, reparerar och byter ut fjärrvärmecentralen hos kunden. Beräknat på en ekonomisk livslängd av 15 år och en förbrukning på 20 MWh betalar du: kronor per år för fjärrvärme kronor per år för bergvärme En skillnad på kronor på 15 år till fjärrvärmens fördel. Energimyndigheten och Energimarknadsinspektionen har tillsammans tagit fram en rapport som visar att fjärrvärme är det billigaste uppvärmningsalternativet för boende i Karlstad. Det som denna rapport tar med i beräkningen som många andra jämförelser missar är värdet av att Karlstads Energi äger fjärrvärmecentralen hemma hos kunderna. Vi tar därför samtliga kostnader för underhåll och reparation.

18 Fjärrkyla ett steg längre och en miljövinst för alla Fjärrkyla vänder sig till kommersiella fastigheter i centrala Karlstad. Tillståndsfrågor är lösta, och arbete med en kommande projektering fortskrider. Marknadsarbete med att kontakta kunder och teckna avtal pågår. Investeringsbeslut under vintern Under mötet för näringsidkare berättar Martin lite om fjärrkyla och var vi är någonstans i det projektet. Vilka möjligheter som finns och när projektet kan gå vidare till nästa fas.

19 Fjärrkylans fördelar Enkel Installationen i kundens fastighet är kompakt, okomplicerad och har lång livslängd. Behovet av service och underhåll är litet (i allmänhet krävs inga licenser eller externa resurser). Säker Fjärrkyla har hög tillgänglighet. Minimal risk för haverier och läckage i kundens kylanläggning. Miljövänlig Genom mindre läckage av köldmedier och effektivare utnyttjande av energi reduceras Elförbrukning och utsläpp av klimatpåverkande gaser. Buller, vibrationer, köldmedier, oljor och köldmedier försvinner ur fastigheten. Övriga mervärden Fjärrkyla tar liten yta i anspråk i kundens fastighet vilket skapar förutsättningar för alternativ användning av de frigjorda ytorna. Han går punkt för punkt igenom fjärrkylans fördelar.

20 Fjärrkyla = Miljövinst Besparing av utsläpp vid planerad anslutning av centrala Karlstad till fjärrkyla Jämförelse miljöbelastning mellan fjärrkyla och nuvarande alternativ. En CO 2 besparing på ton/år motsvarar en permanent borttagning av bilar på våra vägar. Medelbilens utsläpp i Sverige är 1,8 kg/mil CO 2 och den rullar 1250 mil/år. CO 2 NOx SOx NMVOC* Eget alternativ ton/år kg/år kg/år 158 kg/år Fjärrkyla 682 ton/år 507 kg/år 845 kg/år 34 kg/år Besparing ton/år kg/år kg/år 123 kg/år NMVOC* Flyktiga organiska kolväten exklusive metan Precis som fallet med fjärrvärme så finns det flera miljöfördelar med fjärrkyla. Med fjärrkyla kommer vi kunna plocka bort ännu fler bilar från Karlstads gator i form av koldioxidbesparingar.

21 Fjärrvärmepris Hur sätts fjärrvärmepriset? Självkostnadsprincip Rimlig avkastning Hur används våra vinster? Våra vinster har hittills gått till Karlstads Energi Vad används vinsten till? Vinsterna används i värmes verksamhet Vi är en självfinansierad verksamhet inom koncernen Karlstads Stadshus. Martin fortsätter med att berätta om våra principer för prissättning av fjärrvärme. Han berättar att det sätts efter en självkostnadsprincip som ska ge en rimlig avkastning till våra ägare.

22 Fjärrvärmepris Faktorer som påverkar de fasta delarna av priset Kapital Personal Önskad avkastning Faktorer som påverkar den rörliga delen av priset Bränslepriser Köpt energi från Stora Enso Elpriset Underhåll Intäkter som påverkar fjärrvärmepriset Elproduktion Elcertifikat Behandlingsavgifter avfall Här ovan ser vi de faktorer som påverkar prissättningen av fjärrvärmen i Karlstad.

23 Fjärrvärmepris 2012 Faktorer som påverkat fjärrvärmepriset inför 2012 Ökade bränslepris Ökade kostnader för inköp av energi Minskade intäkter från elcertifikat Höjt avkastningskrav på vår fjärrvärmeverksamhet Fjärrvärmepriset höjs 2012 med 5% För en normalvilla innebär det en ökad kostnad med ca 75 kronor/ mån Energipriset för kunder med skatteavdrag för tillverkande verksamhet höjs med 10% Höjningen beror på att skatteavdragsmöjligheten har minskat för Karlstads Energi som i sin tur beror på en mindre användning av bränslen belagda med energi- och koldioxidskatt. Slutligen redogör Martin för den prisjustering Karlstads Energi gjort på fjärrvärmepriset för Det blir en höjning med 5% på hela fjärrvärme priset och energipriset för kunder med skatteavdrag för tillverkande verksamhet höjs med 10%.

24 Frågor och diskussion Fråga: Hur blir det med biogasanläggningen i Karlstad? Svar: Frågan utreds just nu. Det finns en politisk vilja att bygga en biogasanläggning och det jobbar vi fortfarande med. Samtal förs med en eventuell samarbetspartner. Fråga: Kan man få en graf över sin fjärrvärmeförbrukning? Svar: Det går inte idag, men vi jobbar på att införa en graf på fakturorna för kunder som har fjärravläsning. Om ett till två år ska samtliga av våra kunder vara fjärravlästa. Fråga: Hur stor vinst beräknar ni att få i år? Svar: Enliget den beräknade budgeten kommer värmeavdelningen göra en vinst på 44 mkr. Vinsten går tillbaka till värmes verksamhet. Fråga: Kan man lita på fjärravläsningen? Svar: Man kan lita på fjärravläsningen eftersom den hämtar mätvärden från energimätarna. Om det uppstår fel i fjärravläsningen meddelar systemet var det finns problem.

2015 DoA Fjärrvärme. Karlstads Energi AB

2015 DoA Fjärrvärme. Karlstads Energi AB 2015 DoA Fjärrvärme Karlstads Energi AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Karlstad Ort/orter FVD20012 Karlstad Prisområdesnamn FVD20013 Karlstad Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala. Välkommen till Värme Uppsala

Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala. Välkommen till Värme Uppsala Välkommen till Vattenfall Värme Uppsala Välkommen till Värme Uppsala Agenda: - Några ord om vår verksamhet - Ekonomi och prisutveckling - Vårt arbete mot ett uthålligare Uppsala Adrian Berg von Linde Några

Läs mer

Tariffrapport 2009 Fjärrvärme DoA. Torsås Fjärrvärmenät AB

Tariffrapport 2009 Fjärrvärme DoA. Torsås Fjärrvärmenät AB Tariffrapport 2009 Fjärrvärme DoA Torsås Fjärrvärmenät AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Torsås Fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Torsås Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

Välkommen på REKO-möte GEAB 7 december 2016

Välkommen på REKO-möte GEAB 7 december 2016 Välkommen på REKO-möte GEAB 7 december 2016 Kvällens agenda Presentation av oss GEAB:s fjärrvärme året som gått Priser och prisvärdhet Din fjärrvärmecentral Framtidens fjärrvärme Hur kan GEAB bli bättre?

Läs mer

VÄLKOMMEN IN I VÄRMEN HENSTAD 2013

VÄLKOMMEN IN I VÄRMEN HENSTAD 2013 VÄLKOMMEN IN I VÄRMEN HENSTAD 2013 Fjärrvärmekampanj 2013 Nytt erbjudande på grund av nya förutsättningar Tidigare intresse på området var över 30% Vi har sedan 2009 installerat fjärrvärme och konverterat

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Luleå Energi AB. Luleå fjärrkyla

2015 DoA Fjärrvärme. Luleå Energi AB. Luleå fjärrkyla 2015 DoA Fjärrvärme Luleå Energi AB Luleå fjärrkyla 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Luleå Fjärrkyla Ort/orter FVD20012 Luleå Prisområdesnamn FVD20013 Luleå Fjärrkyla Kontaktperson

Läs mer

Välkommen till REKO och Prisdialogträffen 15 maj 2019

Välkommen till REKO och Prisdialogträffen 15 maj 2019 Välkommen till REKO och Prisdialogträffen 15 maj 2019 Agenda Presentation VB Energi, Malin Wallenberg, VD REKO Vad är på gång med vår fjärrvärme, Christer Johansson, Chef Produktion VÅRA NYHETER OCH TJÄNSTER

Läs mer

Välkommen till kundträff hos oss på Södertörns Fjärrvärme! Torsdagen den 24 oktober

Välkommen till kundträff hos oss på Södertörns Fjärrvärme! Torsdagen den 24 oktober Välkommen till kundträff hos oss på Södertörns Fjärrvärme! Torsdagen den 24 oktober Kvällens program Kort om Södertörns Fjärrvärme Produkter och tjänster vad kan vi erbjuda mer än värme Prissättning 2014

Läs mer

Enklare vardag Hållbar framtid

Enklare vardag Hållbar framtid Välkommen! Enklare vardag Hållbar framtid Agenda Utveckling i Umeå tillsammans med våra kunder Jan Ridfeldt, Energilösningar Hjälp att beräkna årskostnad för fjärrvärme Mattias Lindberg, marknad Elnätet

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Trollhättan Energi AB. Trollhättan

2017 DoA Fjärrvärme. Trollhättan Energi AB. Trollhättan 2017 DoA Fjärrvärme Trollhättan Energi AB Trollhättan 1 / 7 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Trollhättans Fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Trollhättan Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Kungsbacka

2015 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Kungsbacka 2015 DoA Fjärrvärme Statkraft Värme AB Kungsbacka 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Kungsbacka fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Kungsbacka Prisområdesnamn FVD20013 FJV_Kungsbacka

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Linde Energi AB. Lindesberg

2015 DoA Fjärrvärme. Linde Energi AB. Lindesberg 2015 DoA Fjärrvärme Linde Energi AB Lindesberg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Lindesberg Ort/orter FVD20012 Lindesberg Prisområdesnamn FVD20013 Lindesberg Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Liden

2015 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Liden 2015 DoA Fjärrvärme Sundsvall Energi AB Liden 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Lidennätet Ort/orter FVD20012 Liden Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Matforsnätet

2017 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Matforsnätet 2017 DoA Fjärrvärme Sundsvall Energi AB Matforsnätet 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Matforsnätet Ort/orter FVD20012 Matfors Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Sundsvall

2015 DoA Fjärrvärme. Sundsvall Energi AB. Sundsvall 2015 DoA Fjärrvärme Sundsvall Energi AB Sundsvall 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Huvudnätet Ort/orter FVD20012 Sundsvalls tätort och anslutna nätområden Prisområdesnamn FVD20013

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Borås Energi och Miljö AB. Centrala nätet

2015 DoA Fjärrvärme. Borås Energi och Miljö AB. Centrala nätet 2015 DoA Fjärrvärme Borås Energi och Miljö AB Centrala nätet 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Centrala nätet Ort/orter FVD20012 Borås Prisområdesnamn FVD20013 Centrala nätet

Läs mer

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2011 AB Borlänge Energi

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2011 AB Borlänge Energi Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2011 AB Borlänge Energi Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2011 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Låt oss berätta om vår verksamhet... 3 Vår verksamhet i korthet... 4 Vår

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Hjo Energi AB

2015 DoA Fjärrvärme. Hjo Energi AB 2015 DoA Fjärrvärme Hjo Energi AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Hjo Ort/orter FVD20012 Hjo tätort Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031 Per-Olof Westlin

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Ragunda Energi & Teknik AB. Ragunda

2017 DoA Fjärrvärme. Ragunda Energi & Teknik AB. Ragunda 2017 DoA Fjärrvärme Ragunda Energi & Teknik AB Ragunda 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärmenät Hammarstrand Ort/orter FVD20012 Bispgården Stugun Hammarstrand Prisområdesnamn

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Finspångs Tekniska Verk AB

2015 DoA Fjärrvärme. Finspångs Tekniska Verk AB 2015 DoA Fjärrvärme Finspångs Tekniska Verk AB 1 / 7 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Finspång Ort/orter FVD20012 Finspång Prisområdesnamn FVD20013 Finspång Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

Vår verksamhet 2012 Eskilstuna Energi och Miljö

Vår verksamhet 2012 Eskilstuna Energi och Miljö 0 Vår verksamhet 2012 Eskilstuna Energi och Miljö Innehållsförteckning Inledning Låt oss berätta om vår verksamhet... 3 Vår verksamhet i korthet... 4 Vår ekonomi... 6 Vår marknad avtal, priser och kundkommunikation...

Läs mer

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2011 Eskilstuna Energi och Miljö

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2011 Eskilstuna Energi och Miljö Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2011 Eskilstuna Energi och Miljö Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2011 2 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Låt oss berätta om vår verksamhet... 3 Vår verksamhet i korthet...

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Kungsbacka

2017 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Kungsbacka 2017 DoA Fjärrvärme Statkraft Värme AB Kungsbacka 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Kungsbackas fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Kungsbacka Prisområdesnamn FVD20013 FJV_Kungsbacka

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Åmål

2017 DoA Fjärrvärme. Statkraft Värme AB. Åmål 2017 DoA Fjärrvärme Statkraft Värme AB Åmål 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Åmål fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Åmål Prisområdesnamn FVD20013 FJV_Åmål Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. AB Borlänge Energi. Borlänge Fjärrvärme

2015 DoA Fjärrvärme. AB Borlänge Energi. Borlänge Fjärrvärme 2015 DoA Fjärrvärme AB Borlänge Energi Borlänge Fjärrvärme 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Borlänge Ort/orter FVD20012 Borlänge Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

KARLSTADS ENERGI AB PRISAÄ NDRINGSMODELL FOÄ R FJAÄ RRVAÄ RME 2014

KARLSTADS ENERGI AB PRISAÄ NDRINGSMODELL FOÄ R FJAÄ RRVAÄ RME 2014 Karlstads Energi Aktiebolag Org. nr: 556071-6085 Besöksadress: Hedvägen 20 Postadress: 651 84 Karlstad Telefon: 054-540 00 00 Fax: 054-85 38 41 karlstadsenergi@karlstad.se karlstadsenergi.se KARLSTADS

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. AB Borlänge Energi. Borlänge Fjärrvärme

2017 DoA Fjärrvärme. AB Borlänge Energi. Borlänge Fjärrvärme 2017 DoA Fjärrvärme AB Borlänge Energi Borlänge Fjärrvärme 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Borlänge Ort/orter FVD20012 Borlänge Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Eksjö Energi AB. Mariannelund

2017 DoA Fjärrvärme. Eksjö Energi AB. Mariannelund 2017 DoA Fjärrvärme Eksjö Energi AB Mariannelund 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Mariannelund Ort/orter FVD20012 Mariannelund Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 1

2017 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 1 2017 DoA Fjärrvärme Växjö Energi AB Prisområde 1 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Ort/orter FVD20012 Växjö Prisområdesnamn FVD20013 Prisområde 1 Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Bengtsfors kommun. Brandstationen Bengtsfors

2015 DoA Fjärrvärme. Bengtsfors kommun. Brandstationen Bengtsfors 2015 DoA Fjärrvärme Bengtsfors kommun Brandstationen Bengtsfors 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 PC Brandstationen Bengtsfors Ort/orter FVD20012 Bengtsfors Prisområdesnamn FVD20013

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Gustavsberg

2016 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Gustavsberg 2016 DoA Fjärrvärme Vattenfall AB Gustavsberg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Gustavsberg Ort/orter FVD20012 Gustavsberg Prisområdesnamn FVD20013 Gustavsberg Kontaktperson -

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Mjölby-Svartådalen Energi AB. Prisområde 1

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Mjölby-Svartådalen Energi AB. Prisområde 1 2015 DoA Fjärrvärme Mjölby-Svartådalen Energi AB Prisområde 1 1 / 7 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Mjölbynätet, Väderstadnätet Ort/orter FVD20012 Mjölby Prisområdesnamn FVD20013

Läs mer

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2013 AB Borlänge Energi

Reko fjärrvärme. Vår verksamhet 2013 AB Borlänge Energi Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2013 AB Borlänge Energi Reko fjärrvärme Vår verksamhet 2013 2 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Låt oss berätta om vår verksamhet... 3 Vår verksamhet i korthet... 4 Vår

Läs mer

2010 DoA Fjärrvärme. Torsås Fjärrvärmenät AB

2010 DoA Fjärrvärme. Torsås Fjärrvärmenät AB 2010 DoA Fjärrvärme Torsås Fjärrvärmenät AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Torsås Fjärrvärmenät AB Ort/orter FVD20012 Torsås Prisområdesnamn FVD20013 Torsås Kontaktperson -

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Tyresö/Haninge/Älta

2017 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Tyresö/Haninge/Älta 2017 DoA Fjärrvärme Vattenfall AB Tyresö/Haninge/Älta 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Haninge/Tyresö/Älta Ort/orter FVD20012 Haninge/Tyresö/Älta Prisområdesnamn FVD20013 Haninge/Tyresö/Älta

Läs mer

Informationsmöte. Välkommen!

Informationsmöte. Välkommen! Informationsmöte Mittuniversitetet - Sigma Välkommen! 2010-12-09 Dagordning Inledning Fjärrvärmeverksamheten Prisjämförelser Önskemål om information Kundundersökning, NKI Fika Kundforum, exempel i regionen

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Jönköping Energi AB. Prisområde 1

2015 DoA Fjärrvärme. Jönköping Energi AB. Prisområde 1 2015 DoA Fjärrvärme Jönköping Energi AB Prisområde 1 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Jönköpingsnätet Grännanätet Stensholmsnätet Stigamonätet Ort/orter FVD20012 Jönköping Gränna

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Härnösand Energi & Miljö AB

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Härnösand Energi & Miljö AB 2017 DoA Fjärrvärme Härnösand Energi & Miljö AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Härnösand Ort/orter FVD20012 Härnösand Prisområdesnamn FVD20013 Härnösand Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 2

2015 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 2 2015 DoA Fjärrvärme Växjö Energi AB Prisområde 2 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Ort/orter FVD20012 Ingelstad Rottne Braås Prisområdesnamn FVD20013 Prisområde 2 Kontaktperson

Läs mer

Välkommen på fjärrvärmemöte GEAB 2017

Välkommen på fjärrvärmemöte GEAB 2017 Välkommen på fjärrvärmemöte GEAB 2017 Kvällens agenda Presentation av oss GEAB:s fjärrvärme Priser och prisvärdhet Miljön Din fjärrvärmecentral Närvarande från GEAB var Anna Ekman, fjärrvärmesäljare Kalle

Läs mer

Göteborg Energis prisändringsmodell avseende fjärrvärmes normalprislista för Företag

Göteborg Energis prisändringsmodell avseende fjärrvärmes normalprislista för Företag Göteborg Energis prisändringsmodell avseende fjärrvärmes normalprislista för Företag Innehåll Prisändringsmodell och målsättningar... 3 Övergripande mål... 3 Prisändringsmodell... 3 Övriga principer och

Läs mer

BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING

BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING Publicerad: Syftet med verksamhetsgenomlysningen är att den ska utgöra ett verktyg för att öka kundernas möjlighet till insyn i fjärrvärmeverksamheten och därigenom möjliggöra

Läs mer

BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING

BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING BILAGA VERKSAMHETSGENOMLYSNING Publicerad: 2007-05-28 Syftet med verksamhetsgenomlysningen är att den ska utgöra ett verktyg för att öka kundernas möjlighet till insyn i fjärrvärmeverksamheten och därigenom

Läs mer

Välkommen till REKO information Fjärrvärme

Välkommen till REKO information Fjärrvärme Välkommen till REKO information Fjärrvärme REKO Information Vad vill vi säga? 1. Vad är REKO 2. Vad har hänt de senaste året 3. Ekonomi 4. Hur ser framtiden ut 5. Hur ser prisutvecklingen ut 6. Vad är

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Uppsala

2015 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Uppsala 2015 DoA Fjärrvärme Vattenfall AB Uppsala 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Uppsala Ort/orter FVD20012 Uppsala Prisområdesnamn FVD20013 Uppsala Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

Välkomna till en träff om fjärrvärmen i Lilla Edet! 8 november 2011

Välkomna till en träff om fjärrvärmen i Lilla Edet! 8 november 2011 Välkomna till en träff om fjärrvärmen i Lilla Edet! 8 november 2011 Agenda Välkomna - agenda Einar Bjarne Ekonomi & Miljö Einar Bjarne Marknad Cecilia Grundberg Kaffe och smörgås Energieffektivisering

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Uddevalla Energi Värme AB. Uddevalla

2017 DoA Fjärrvärme. Uddevalla Energi Värme AB. Uddevalla 2017 DoA Fjärrvärme Uddevalla Energi Värme AB Uddevalla 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Uddevalla Ort/orter FVD20012 Uddevalla Prisområdesnamn FVD20013 Uddevalla Kontaktperson

Läs mer

2014 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Motala

2014 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Motala 2014 DoA Fjärrvärme Vattenfall AB Motala 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Motala Ort/orter FVD20012 Motala Prisområdesnamn FVD20013 Motala Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Mark Kraftvärme AB. Assberg + Fritsla

2015 DoA Fjärrvärme. Mark Kraftvärme AB. Assberg + Fritsla 2015 DoA Fjärrvärme Mark Kraftvärme AB Assberg + Fritsla 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärmenät Assberg och Fritsla Ort/orter FVD20012 Skene, Kinna, Örby och Fritsla

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. E.ON Värme Sverige AB. Norrköping-Söderköping

2017 DoA Fjärrvärme. E.ON Värme Sverige AB. Norrköping-Söderköping 2017 DoA Fjärrvärme E.ON Värme Sverige AB Norrköping-Söderköping 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Norrköping Norrköping, Söderköping Norrköping Ort/orter FVD20012 Norrköping,

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Sala-Heby Energi AB. Sala Heby

2017 DoA Fjärrvärme. Sala-Heby Energi AB. Sala Heby 2017 DoA Fjärrvärme Sala-Heby Energi AB Sala Heby 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Sala-Heby Energi AB Ort/orter FVD20012 Sala och Heby Kommuner Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Sala-Heby Energi AB. Sala Heby

2015 DoA Fjärrvärme. Sala-Heby Energi AB. Sala Heby 2015 DoA Fjärrvärme Sala-Heby Energi AB Sala Heby 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Sala och Heby Ort/orter FVD20012 Sala och Heby Prisområdesnamn FVD20013 Sala och Heby Kontaktperson

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Varberg Energi AB. Centrala nätet

2017 DoA Fjärrvärme. Varberg Energi AB. Centrala nätet 2017 DoA Fjärrvärme Varberg Energi AB Centrala nätet 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Centrala nätet Ort/orter FVD20012 Varberg Prisområdesnamn FVD20013 Centrala nätet Kontaktperson

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Eskilstuna Energi & Miljö AB. Eskilstuna Energi & Miljö

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Eskilstuna Energi & Miljö AB. Eskilstuna Energi & Miljö 2017 DoA Fjärrvärme Eskilstuna Energi & Miljö AB Eskilstuna Energi & Miljö 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Eskilstuna-Torshälla-Hällby-Kvicksund-Ärla Ort/orter FVD20012 Eskilstuna-Kvicksund

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Övik Energi AB. Moliden

2015 DoA Fjärrvärme. Övik Energi AB. Moliden 2015 DoA Fjärrvärme Övik Energi AB Moliden 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Moliden Ort/orter FVD20012 Moliden Prisområdesnamn FVD20013 Yttre nät Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Norberg

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Norberg 2015 DoA Fjärrvärme Västerbergslagens Energi AB Fjärrvärmenät Norberg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Norberg Ort/orter FVD20012 Norberg Prisområdesnamn FVD20013 Norberg Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Götene Vatten & Värme AB. Götene

2015 DoA Fjärrvärme. Götene Vatten & Värme AB. Götene 2015 DoA Fjärrvärme Götene Vatten & Värme AB Götene 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Götene Ort/orter FVD20012 Götene Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Övik Energi AB. Centrum

2015 DoA Fjärrvärme. Övik Energi AB. Centrum 2015 DoA Fjärrvärme Övik Energi AB Centrum 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Centrala nätet Ort/orter FVD20012 Örnsköldsvik Prisområdesnamn FVD20013 Centrala nätet Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Tekniska verken i Linköping AB. Katrineholm

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Tekniska verken i Linköping AB. Katrineholm 2015 DoA Fjärrvärme Tekniska verken i Linköping AB Katrineholm 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Katrineholm Ort/orter FVD20012 Katrineholm Prisområdesnamn FVD20013 Katrineholm

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Nässjö Affärsverk AB. Nässjö

2017 DoA Fjärrvärme. Nässjö Affärsverk AB. Nässjö 2017 DoA Fjärrvärme Nässjö Affärsverk AB Nässjö 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Nässjö Ort/orter FVD20012 Nässjö Prisområdesnamn FVD20013 Nässjö Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Ludvika

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Ludvika 2015 DoA Fjärrvärme Västerbergslagens Energi AB Fjärrvärmenät Ludvika 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Ludvika Ort/orter FVD20012 Ludvika Prisområdesnamn FVD20013 Ludvika Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Fagersta

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Fagersta 2015 DoA Fjärrvärme Västerbergslagens Energi AB Fjärrvärmenät Fagersta 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fagersta Ort/orter FVD20012 Fagersta Prisområdesnamn FVD20013 Fagersta

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. Umeå Energi AB. Umeå Holmsund

2016 DoA Fjärrvärme. Umeå Energi AB. Umeå Holmsund 2016 DoA Fjärrvärme Umeå Energi AB Umeå Holmsund 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Umeå Holmsund Ort/orter FVD20012 Umeå, Holmsund Prisområdesnamn FVD20013 Umeå Kontaktperson

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. Umeå Energi AB. Hörnefors

2016 DoA Fjärrvärme. Umeå Energi AB. Hörnefors 2016 DoA Fjärrvärme Umeå Energi AB Hörnefors 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Hörnefors Ort/orter FVD20012 Hörnefors Prisområdesnamn FVD20013 Umeå Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Grängesberg

2015 DoA Fjärrvärme. Västerbergslagens Energi AB. Fjärrvärmenät Grängesberg 2015 DoA Fjärrvärme Västerbergslagens Energi AB Fjärrvärmenät Grängesberg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Grängesberg Ort/orter FVD20012 Grängesberg Prisområdesnamn FVD20013

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Göteborg Energi AB

2015 DoA Fjärrvärme. Göteborg Energi AB 2015 DoA Fjärrvärme Göteborg Energi AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Göteborg Energi Ort/orter FVD20012 Göteborg Prisområdesnamn FVD20013 Göteborg Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

Fjärrvärme och Fjärrkyla

Fjärrvärme och Fjärrkyla Fjärrvärme och Fjärrkyla hej jag heter Linus Nilsson och jag går första året på el och energiprogrammet på Kaplanskolan. I den har boken kommer jag förklara hur fjärrvärme och fjärrkyla fungerar. Innehålsförteckning:

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Öresundskraft AB. Helsingborg

2017 DoA Fjärrvärme. Öresundskraft AB. Helsingborg 2017 DoA Fjärrvärme Öresundskraft AB Helsingborg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Helsingborg Ort/orter FVD20012 Helsingborg Prisområdesnamn FVD20013 Helsingborg Kontaktperson

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Nybro Energi AB. Nybro, Orrefors, Alsterbro

2017 DoA Fjärrvärme. Nybro Energi AB. Nybro, Orrefors, Alsterbro 2017 DoA Fjärrvärme Nybro Energi AB Nybro, Orrefors, Alsterbro 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Nybro fjärrvärme, Orrefors fjärrvärme, Alsterbro fjärrvärme. Ort/orter FVD20012

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Nyköping

2015 DoA Fjärrvärme. Vattenfall AB. Nyköping 2015 DoA Fjärrvärme Vattenfall AB Nyköping 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Nyköping Ort/orter FVD20012 Nyköping Prisområdesnamn FVD20013 Nyköping Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Forshaga Energi AB. Forshaga

2015 DoA Fjärrvärme. Forshaga Energi AB. Forshaga 2015 DoA Fjärrvärme Forshaga Energi AB Forshaga 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Forshaga Energi Ort/orter FVD20012 Forshaga Deje Prisområdesnamn FVD20013 Forshaga Energi Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Jämtkraft AB. Östersund

2015 DoA Fjärrvärme. Jämtkraft AB. Östersund 2015 DoA Fjärrvärme Jämtkraft AB Östersund 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Östersund Ort/orter FVD20012 Östersund Prisområdesnamn FVD20013 Östersund Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. Jämtkraft AB. Östersund

2016 DoA Fjärrvärme. Jämtkraft AB. Östersund 2016 DoA Fjärrvärme Jämtkraft AB Östersund 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Östersund Ort/orter FVD20012 Östersund Prisområdesnamn FVD20013 Östersund Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Lantmännen Agrovärme AB. Ödeshög

2015 DoA Fjärrvärme. Lantmännen Agrovärme AB. Ödeshög 2015 DoA Fjärrvärme Lantmännen Agrovärme AB Ödeshög 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Ödeshög Ort/orter FVD20012 Ödeshög Prisområdesnamn FVD20013 Ödeshög Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Västervik Miljö & Energi AB. Gamleby

2017 DoA Fjärrvärme. Organisation: Västervik Miljö & Energi AB. Gamleby 2017 DoA Fjärrvärme Västervik Miljö & Energi AB Gamleby 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Gamleby Ort/orter FVD20012 Gamleby Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. SEVAB Strängnäs Energi AB SEVAB

2017 DoA Fjärrvärme. SEVAB Strängnäs Energi AB SEVAB 2017 DoA Fjärrvärme SEVAB Strängnäs Energi AB SEVAB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Strängnäs, Åkers Styckebruk, Mariefred Ort/orter FVD20012 Strängnäs, Åkers Styckebruk, Mariefred

Läs mer

Biokraftvärme isverigei framtiden

Biokraftvärme isverigei framtiden Biokraftvärme isverigei framtiden Kjell Andersson Svebio Ekonomisk tillväxt och utsläpp av växthusgaser 1990 2009 1 Sveriges energianvändning 2010 Vindkraft; Naturgas; 3,2 TWh (0,8%) 14,4 TWh 3,6%) Värmepumpar

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. E.ON Värme Sverige AB. Boxholm

2016 DoA Fjärrvärme. E.ON Värme Sverige AB. Boxholm 2016 DoA Fjärrvärme E.ON Värme Sverige AB Boxholm 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Boxholm Ort/orter FVD20012 Boxholm Prisområdesnamn FVD20013 Boxholm Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Alvesta Energi AB. Vislanda

2015 DoA Fjärrvärme. Alvesta Energi AB. Vislanda 2015 DoA Fjärrvärme Alvesta Energi AB Vislanda 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Vislanda fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Vislanda Prisområdesnamn FVD20013 Vislanda Kontaktperson

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Kalmar Energi Värme AB

2017 DoA Fjärrvärme. Kalmar Energi Värme AB 2017 DoA Fjärrvärme Kalmar Energi Värme AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Kalmar Ort/orter FVD20012 Kalmar, Smedby, Lindsdal Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Vetlanda Energi & Teknik AB. Holsby

2015 DoA Fjärrvärme. Vetlanda Energi & Teknik AB. Holsby 2015 DoA Fjärrvärme Vetlanda Energi & Teknik AB Holsby 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Holsby Ort/orter FVD20012 Holsby Prisområdesnamn FVD20013 Holsby Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2016 DoA Fjärrvärme. Alvesta Energi AB. Moheda

2016 DoA Fjärrvärme. Alvesta Energi AB. Moheda 2016 DoA Fjärrvärme Alvesta Energi AB Moheda 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärmenät Ort/orter FVD20012 Moheda Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Mörbylånga kommun. Nät Färjestaden

2015 DoA Fjärrvärme. Mörbylånga kommun. Nät Färjestaden 2015 DoA Fjärrvärme Mörbylånga kommun Nät Färjestaden 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Färjestaden Ort/orter FVD20012 Färjestaden Prisområdesnamn FVD20013 Färjestaden

Läs mer

Välkomna till E.ON. Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson. Mölnlycke/Kullbäckstorp/ Landvetter Aa Kungsbacka Aa.

Välkomna till E.ON. Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson. Mölnlycke/Kullbäckstorp/ Landvetter Aa Kungsbacka Aa. Välkomna till E.ON Tord Olsson Ann-Sofie Ståhl Mona Karlström Marie Andersson E.ONs värmeverksamhet Vilhelmina Dorotea En privat värmeaktör som lever på kundernas förtroende Ca 40 fjärrvärmenät och 3 fjärrkylanät

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Malung-Sälens kommun

2017 DoA Fjärrvärme. Malung-Sälens kommun 2017 DoA Fjärrvärme Malung-Sälens kommun 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Malungs värmeverk Ort/orter FVD20012 Malung Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Göteborg Energi AB

2017 DoA Fjärrvärme. Göteborg Energi AB 2017 DoA Fjärrvärme Göteborg Energi AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Göteborg Energi AB Ort/orter FVD20012 Göteborg Prisområdesnamn FVD20013 Göteborg Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Mälarenergi AB. Kungsör

2017 DoA Fjärrvärme. Mälarenergi AB. Kungsör 2017 DoA Fjärrvärme Mälarenergi AB Kungsör 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Kungsör Ort/orter FVD20012 Kungsör Prisområdesnamn FVD20013 Kungsör Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Gävle Energi AB

2015 DoA Fjärrvärme. Gävle Energi AB 2015 DoA Fjärrvärme Gävle Energi AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Gävle Ort/orter FVD20012 Gävle Prisområdesnamn FVD20013 Prisområde 3 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Rydaholm

2017 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Rydaholm 2017 DoA Fjärrvärme Värnamo Energi AB Rydaholm 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Rydaholm Ort/orter FVD20012 Rydaholm Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson - Ekonomi Namn FVD20031

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Värnamo

2015 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Värnamo 2015 DoA Fjärrvärme Värnamo Energi AB Värnamo 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Värnamo Ort/orter FVD20012 Värnamo Prisområdesnamn FVD20013 Värnamo Kontaktperson - Ekonomi Namn

Läs mer

Projektuppgift i Simulering Optimering av System. Simulering av kraftvärmeverk med olika bränslen.

Projektuppgift i Simulering Optimering av System. Simulering av kraftvärmeverk med olika bränslen. Projektuppgift i Simulering Optimering av System Simulering av kraftvärmeverk med olika bränslen. Projektuppgift inom kursen Simulering Optimering av System D, 5 poäng Civilingenjörsprogrammet i Energiteknik

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Lidköpings Värmeverk AB

2015 DoA Fjärrvärme. Lidköpings Värmeverk AB 2015 DoA Fjärrvärme Lidköpings Värmeverk AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Lidköpings värmeverk AB Ort/orter FVD20012 Lidköping Prisområdesnamn FVD20013 Lidköpings tätort Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Nässjö Affärsverk AB. Annerberg

2015 DoA Fjärrvärme. Nässjö Affärsverk AB. Annerberg 2015 DoA Fjärrvärme Nässjö Affärsverk AB Annerberg 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Anneberg Ort/orter FVD20012 Anneberg Prisområdesnamn FVD20013 Nässjö Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. C4 Energi AB. Prisområde 1

2017 DoA Fjärrvärme. C4 Energi AB. Prisområde 1 2017 DoA Fjärrvärme C4 Energi AB Prisområde 1 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Kristianstad, Fjälkinge Ort/orter FVD20012 Kristianstad, Fjälkinge, Åhus (Åhus ingår i Kristianstad-nätet)

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Eskilstuna Energi & Miljö AB. Eskilstuna Energi & Miljö

2015 DoA Fjärrvärme. Organisation: Eskilstuna Energi & Miljö AB. Eskilstuna Energi & Miljö 2015 DoA Fjärrvärme Eskilstuna Energi & Miljö AB Eskilstuna Energi & Miljö 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Eskilstuna-Torshälla-Hällby-Kvicksund-Ärla Ort/orter FVD20012 Eskilstuna-Kvicksund

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Kalmar Energi Värme AB

2015 DoA Fjärrvärme. Kalmar Energi Värme AB 2015 DoA Fjärrvärme Kalmar Energi Värme AB 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Kalmar Ort/orter FVD20012 Kalmar, Smedby och Lindsdal Prisområdesnamn FVD20013 Kontaktperson

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 1

2015 DoA Fjärrvärme. Växjö Energi AB. Prisområde 1 2015 DoA Fjärrvärme Växjö Energi AB Prisområde 1 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Fjärrvärme Ort/orter FVD20012 Växjö Prisområdesnamn FVD20013 Prisområde 1 Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

2015 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Rydaholm

2015 DoA Fjärrvärme. Värnamo Energi AB. Rydaholm 2015 DoA Fjärrvärme Värnamo Energi AB Rydaholm 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Rydaholm Ort/orter FVD20012 Rydaholm Prisområdesnamn FVD20013 Rydaholm Kontaktperson - Ekonomi

Läs mer

Tabellförklaring till sammanställningarna av resultaträkning, balansräkning, särskild rapport och DoA

Tabellförklaring till sammanställningarna av resultaträkning, balansräkning, särskild rapport och DoA Ert datum Er referens 1 (16) Nätreglering 016-16 27 00 neon@ei.se Tabellförklaring till sammanställningarna av resultaträkning, balansräkning, särskild rapport och DoA Årsrapport Årsrapporten och uppgifter

Läs mer

2017 DoA Fjärrvärme. Jönköping Energi AB. Prisområde 1

2017 DoA Fjärrvärme. Jönköping Energi AB. Prisområde 1 2017 DoA Fjärrvärme Jönköping Energi AB Prisområde 1 1 / 6 Nätinformation Information Nätets/nätens namn FVD2001 Jönköping Gränna Stigamo Ort/orter FVD20012 Jönköping Gränna Stigamo Prisområdesnamn FVD20013

Läs mer