BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING."

Transkript

1 BMW i När du älskar att köra BMW i. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

2 #.8J ] #.8J 6QQMFW#.8J ѭ *//07"5*0/&30$)5&,/*, ) MMCBSUU OLBOEF #JMLPODFQU #.8&GfiDJFOU%ZOBNJDT 3 DLWJEE p&-&$53*$mbeem TOJOHBS #.8$POOFDUFE%SJWF #.8J EFTJHO */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% #.8J JOUFSJ SEFTJHO #.8J "UFMJFS #.8J -PGU #.8J -PEHF #.8J 4VJUF -BDLFSJOHPDIG MHBS 4UBOEBSEPDIFYUSBVUSVTUOJOH.PCJMJUFUTUK OTUFS #.8'JOBODJBM4FSWJDFT 5FLOJTLBEBUB /*/('Ö3%&/7*4"%&.0%&--&/.BYJNBMFGGFLU 1SBLUJTLUPUBMS DLWJEE ' MHBS -BDLFSJOH *OUFSJ SEFTJHO-PEHF L8 IL VQQUJMM NJMy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p$G SVQQW SNOJOHPDIL SM HF$PNGPSU 6115Ä$,#.8J %*(*5"-5 1 TJEPSNFEFO23LPEfiOOFSEVFUULPNQMFUUFSBOEFEJHJUBMUJOOFI MM %VCFI WFSFO23M TBSF%VLBOI NUBFO T EBOG SEJUUPQFSBUJWTZTUFNJEJOBQQCVUJL 4UBSUB23M TBSFOPDII MMUFMFGPOFOFMMFS TVSGQMBUUBO WFS23LPEFO #.8,"5"-0(&3 %FTTVUPNLBOEVVUGPSTLB#.8J EJHJUBMU.FEBQQFO#.8LBUBMPHFSI NUBSEVEFO EJHJUBMBVUH WBOBWLBUBMPHFOUJMMEJOFOIFU / SEVBOW OEFSUK OTUFSWJBJOUFSOFULBOEFUVQQTU LPTUOBEFSTPN SLPQQMBEFUJMMNPCJMBCPOOFNBOHFU

3 #.8 J ] SÄTT VÄRLDEN I RÖRELSE REDAN IDAG. BMW i. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något spännande: förändring. Med BMW i tar den här förändringen ett språng in i en ny fas, där bilar för första gången har utvecklats helt och hållet för hållbart, mobilt tänkande. BMW i är därför mer än en bil. Den är ett rullande bevis på att hållbar utveckling och elektrisk körglädje går perfekt att kombinera. Den är en pionjär som ligger före sin tid. Och som lägger världen för sina fötter. Upplev BMW i3 genom en kort film.

4 MED AVSTAMP I FRAMTIDEN. BMW i OCH BMW i. #.8J ] Finns det något mer fascinerande än att få se en ny epok ta form? Motorljuden har bytts ut mot en nära nog ljudlös kraftutveckling. Upplevelsen av en dynamisk storstad är plötsligt ren avkoppling. Allt tack vare att BMW i har skapat ett elbilskoncept som står för konsekvent hållbar utveckling. BMW i är den första bilen som har tagits fram för ren eldrift. BMW i har en elmotor för framaxeln och en -cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor för bakaxeln. Med denna revolutionerande sportbil som plug-in-hybrid och BMW i har BMW därmed redan två av framtidens bilkoncept ute på vägarna.

5 #.8J ] DEN NYA TIDENS DRIVKRAFT. BMW edrive. Den bästa formen av glädje är spontan. Lika spontan som den helt elektriska drivlinan BMW edrive. Vid start räcker det med ett lätt tryck på gaspedalen för att BMW i ska accelerera från stillastående med full kraft och fullt vridmoment. Och nästan helt ljudlöst. Med samma pedal kan du även bromsa: när du släpper gasen bromsar bilen, samtidigt som batteriet laddas med hjälp av bromskraftåtervinning. Vi kallar innovationen för one-pedal-feeling för att ge dig en ännu direktare körupplevelse.

6 DEN MEST HÅLLBARA ENERGIN ÄR KRAFTEN FRÅN NYA IDÉER. #.8J ] Hållbar utveckling betyder allt för oss: för första gången har en bil serietillverkats med hållbarheten som ledstjärna, hela vägen från utvecklingsfasen till själva tillverkningen. Den helt elektriska BMW i är därmed inte bara utsläppsfri när du kör, utan produceras även med förnybar energi. Interiören bjuder på en alldeles särskild form av lyx: exklusiva material av snabbt återväxande eller återanvända naturmaterial synliggör hållbarhetstänkandet i varje detalj. Dessutom upplever du en speciell form av effektiv energi i BMW i kraften från nya idéer.

7 #.8 J ] KOLFIBER. ÖPPNAR UPP FÖR NYA PERSPEKTIV. Upplev fascinationen av en vision som har blivit verklighet. BMW i har en kupéstomme helt i kolfiber, vars fibrer är tio gånger finare än ett hårstrå. Det höghållfasta materialet kompenserar för högprestandabatteriets vikt och garanterar högsta tänkbara säkerhet. Samtidigt ger det oanad frihet: dörrarna öppnas som pardörrar och därmed behövs ingen dörrstolpe. Man ser på så sätt rakt in i den öppna interiören. Kupéutrymmet ger en helt ny känsla av lätthet och låter ana fördelarna med den låga tomvikten på kg: enastående dynamik särskilt i kurvor och vid acceleration.

8 #.8J ] 45"%&/ '6--"7&/&3(* #.8J SEFOQFSGFLUBG MKFTMBHBSFOJTUBEFO6QQMFWIVSGSBNTUFHFOGPSNMJHFOBDDFMFSFSBSQM UTMJHU SWBSKFTO WLVSWBO HPUBUUTFGSBNFNPU%VH SJOJLVSWBOMFLBOEFM UUPDIVUBONJOTUBG SES KOJOH BDDFMFSFSBSFMNPUPSOVU&GUFSFOO TUBOMKVEM TIFNSFTBIBS#.8J GPSUGBSBOEFFOFSHJLWBS7BOMJHU WJTL SNBOJOUFNFS O ѭ NJMPNEBHFOPDIE SFOS DLWJEEQ VQQUJMM NJMQFSGFLUG SWBSEB HFOTBMMBSFTPS

9 #.8J ] ETT INTELLIGENT NÄTVERK AV INFORMATION. De bästa uppfinningarna har gjorts för att underlätta det dagliga livet. Det gäller även för BMW i. Standard utrustad med ett integrerat SIM-kort för heltäckande uppkoppling mot resten av världen. På så sätt vet du alltid den smidigaste vägen till målet. Den aktuella räckvidden, den effektivaste sträckan samt tillgängliga laddstationer visas tydligt i extrautrustningens BMW i navigationssystem. Och om du inte befinner dig i bilen kan du med appen BMW i Remote och din smartphone enkelt se funktioner som bilens laddstatus och räckvidd.

10 KOPPLA AV EN STUND OCH LADDA BATTERIERNA. #.8J ] Att tanka energi har aldrig varit enklare och mer flexibelt: med standardladdkabeln laddar man BMW i i ett vanligt vägguttag. Ännu snabbare går det med BMW i Wallbox, där vår återförsäljare hjälper till med installationsservice hemma hos dig. Du får även bestämma vilken el din bil ska ha: genom att teckna ett elavtal med grön el laddar du din BMW i med helt förnybar energi. Om du har en solcellsanläggning kan du till och med använda din egenproducerade solenergi. När du är ute på vägen har du tillgång till ett nät av allmänna laddstationer, till exempel Fortums tjänst Charge & Drive.

11 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] HÅLLBARHET ÄR SVARET PÅ FRAMTIDENS FRÅGOR. För att kunna skapa en hållbar utveckling måste man nå längre än att bara köra utan utsläpp. Därför har vi sett till att hela livscykeln för den helt elektriska BMW i lever upp till hållbara krav. BMW i tillverkas med kraft från vind och vatten och kan dessutom återgälda de resurser som utnyttjats: % av bilen är återvinningsbar. Till exempel kan kolfibrerna återföras till tillverkningsprocessen. På så vis sluts cirkeln och BMW i lämnar efter sig den sköna känslan av att kunna njuta av körglädje i sin renaste form. UTVECKLING. Helt omdefi nierat designkoncept, speciellt framtaget för elektrisk mobilitet. Innovativt koncept för aerodynamiken ger mindre luftmotstånd och energiförbrukning. Konventionella material som plast har ersatts med återvunna och förnybara material. "/7Ä/%/*/( ѭ*ohblpmejpyjevutm QQO SNBOL SWJMLFUJTJOUVSNJOTLBS MVGUG SPSFOJOHBSOBJTUBETUSBfiLFO ѭ*#.8j L SEVO TUBOIFMUMKVEM TUPDIMVLUM TU ѭ0nevibsfuufmbwubmnfeѷhs OFMѷFMMFSQSPEVDFSBSEJO FMTK MWNFEIK MQBWTPMG OHBSFCJESBSEVLPOTFLWFOUUJMM BUUJOUFTM QQBVUO HPOLPMEJPYJEBMMT ѭ&$0130m HFUHFSM OHSFS DLWJEEPDINJOTLBS FMG SCSVLOJOHFO ÅTERVINNING. BMW i kan återvinnas till %. Batterimodulerna kan till exempel användas till att lagra solenergi. Återvinning av kolfi brerna genom att de återförs till produktionsprocessen. 5*--7&3,/*/( ѭ,pmficfsujmmwfslbtujmm NFEWBUUFOLSBGU ѭ*gbcsjlfoj-fjq[jhujmmwfslbswj#.8j NFEFMTPN UJMM LPNNFSGS OWJOELSBGU ѭ+ NG SUNFEEFOM HBG SCSVLOJOHFOWJEUJMMWFSL OJOHFOBW WSJHB#.8NPEFMMFSIBSWJIBMWFSBU FOFSHJCFIPWFUZUUFSMJHBSF HUR SER ETT KONSEKVENT OCH HÅLLBART HELHETSKONCEPT I BMW i UT? NJOESFLPMEJPYJEVUTM QQ WFSIFMB MJWTDZLFMOPNEVIBSFUUBWUBMNFE ѷhs OFMѷ NJOESFWBUUFOLS WTG SQSPEVLUJPOFO K NG SUNFE#.8TMFEBOEFJOEVTUSJ TUBOEBSE FMGS OG SOZCBSBFOFSHJL MMPSBOW OETWJE QSPEVLUJPOFOJ-FJQ[JHPDIJLPMGJCFSGBCSJLFOJ.PTFT-BLF

12 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] HÅLLBARA MATERIAL GER EN BRA KÄNSLA. Värdefulla material som berör alla sinnen. I interiören i BMW i ger materialen en extra bra känsla, eftersom de står för en hållbar livsstil: tillverkade av återväxande och återvunna naturmaterial bidrar de till att skona miljön på bästa sätt. Samtidigt framhäver den eleganta karaktären den rymliga interiören och ger en lyxig loftkänsla. Hållbart tänkande i sin bästa form. % KENAF. Genom att använda kenaf på stora ytor har vi inte bara lyckats ersätta de oljebaserade plastmaterialen utan även minska vikten för BMW i : kenaffi brer är upp till % lättare än konventionella material. Ett synligt, autentiskt bevis på det hållbara helhetskonceptet för BMW i. Det extremt lätta materialet utvinns av en malvaväxt som omvandlar ovanligt mycket koldioxid till syre under sin växtfas. &6,"-:156453Ä &VLBMZQUVT SOBUVSMJHUGVLUBWWJTBOEFPDICFI WFSE SG SCBSBSVOU BWEFOZUCFIBOEMJOHTPNLS WTG SWBOMJHBUS TMBH&GUFSTPN US FUCFBSCFUBTIFMUVUBOLFNJLBMJFSCFI MMFSEFUTJOBTJEFOMJLOBOEF FHFOTLBQFSPDIOBUVSMJHB QQOBQPSFS&UUFVLBMZQUVTUS ELBOCMJ NI HUPDI SFUUBWEFNFTUTOBCCW YBOEFUS ETMBHFOWJMLFU H SEFUQFSGFLUG STFSJFUJMMWFSLOJOH"MMUUS LPNNFSGS O'4$DFSUJ fifsbefqmboubhfstpnhbsboufsbsfuui MMCBSUTLPHTCSVL % ULL. Stolsklädseln i interiördesign Lodge består av % certifierad ull, ett återväxande naturmaterial med hög komfort. Ullblandningen transporterar bort värmen från kroppen och reglerar på så sätt stolsytans temperatur och ger en behagligt sval sittyta även när det är varmt. -Ä%&3("37"5.&%0-*7#-"% - ESFUJ#.8J HBSWBTUJMM NFEOBUVSMJHUFYUSBLUGS OPMJWCMBE %FUIBSflFSBG SEFMBSWJEPMJWTL SEFO SPMJWCMBEFOEFUBWGBMMTPNCMJS WFSPDILBOE JTU MMFUBOW OEBTQ FUUNFOJOHTGVMMUT UU%FTTVUPN SEFOI SNFUPEFOBUUHBSWBM EFSTLPOTBNNBSFNPUNJMK O4MVUMJ HFOCJCFI MMTM ESFUTOBUVSMJHBHMBOTPDICFIBHMJHBUFNQFSBUVSSFHMF SBOEFFHFOTLBQFS PÅ VILKET SÄTT KAN HÅLLBART TÄNKANDE SYNAS I EN BIL?

13 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] SKRÄDDARSYDD emobility FÖR MORGONDAGENS KRAV. För att kunna sätta vår prägel på en hållbar utveckling för emobility var vi tvungna att, bokstavligt talat, återuppfinna bilen. En av de största utmaningarna var att sänka vikten för att kompensera för högprestandabatteriet. Därför delade vi in bilens arkitektur i två av varandra oberoende enheter: den nedre delen, Drive-modulen, består av aluminium och omfattar chassi- och drivlinekomponenter samt batteriet. Därmed är den övre delen, Life-modulen, helt och hållet till för att fylla med liv. För första gången någonsin har ett passagerarutrymme serietillverkats av det extremt lätta och stabila materialet kolfiber. Detta minskar vikten, sänker tyngdpunkten och ger BMW i optimerade köregenskaper och högre säkerhet. N SW OEDJSLFMOTPNH S#.8J W MEJHUTNJEJHT STLJMUJTUBET NJMK -*'&.0%6-&/ 1-"54"55-&7" -JGFNPEVMFO SIFMUPDII MMFUUJMMG SBUUMFWBMJWFU*OHFOLBSEBOUVOOFMNFMMBO G SBSFOPDIGSBNT UFTQBTTBHFSBSFO*OHFO#TUPMQFNFMMBOGSBNPDICBLE S SFOWJMLB QQOBTTPNQBSE SSBS%FUHFSFOHFOFS TMPGUMJLOBOEFBUNPTG S TPN SVOJLG SEFOI SCJMLMBTTFO' SVUT UUOJOHFOG SEFUUB SEFUMJLBVOJLB QBTTBHFBSVUSZNNFUTPNG SG STUBH OHFOO HPOTJOIBSLVOOBUTFSJFUJMMWFSLBT BWI HI MMGBTULPMfiCFS5BDLWBSFEFUUBSFEVDFSBTUPNWJLUFOG S#.8J UJMM LHWJMLFU WFOHFSFOBTU FOEFBMFSUBL SFHFOTLBQFSPDIC UUSFS DLWJEE 4BNUJEJHUHFSEFOTUBCJMBLPMfiCFSLPOTUSVLUJPOFOI HT LFSIFU VARFÖR GER LIFE DRIVE- ARKITEKTUREN BÄTTRE KÖREGENSKAPER? % lättare än stål: det ytterst stabila materialet kolfiber. Extrautrustningens Range Extender för längre räckvidd Elmotor med växellåda och kraftelektronik Högprestandabatteri med litiumjonteknik LH %3*7&.0%6-&/.&%5:/(%16/,51Å4Ä,&3)&5 %SJWFNPEVMFOCFTU SBWM UUBMVNJOJVNPDIIBSQMBUTG SBMMBEFMBSTPNCFI WT G SBUUESJWBCJMFO*CBLQBSUJFUTJUUFSUJMMFYFNQFMFMNPUPSOW YFMM EBOPDIFYUSBVU SVTUOJOHFOT3BOHF&YUFOEFS) HQSFTUBOEBCBUUFSJFU SPNHJWFUBWFUUTUBCJMU BMVNJOJVNI MKFPDI SQMBDFSBUQ T LSBTUN KMJHBQMBUTVOEFSHPMWFU%FUWJMM T HBE SEFU SC TUTLZEEBUPNO HPUTLVMMFI OEB%FTTVUPNHFSEFUCJMFO FOM HSFUZOHEQVOLUWJMLFUHFSEFOCBLIKVMTESJWOB#.8J OOVTNJEJHBSFL S FHFOTLBQFS' S WSJHUHFSWJ UUB STFMMFS NJMTHBSBOUJQ CBUUFSJFU Bakhjulsdrift Idealisk axeltrycksfördelning : W HFS#.8J PDI SE SNFECFUZEMJHUM UUBSF OBOESB K NG SCBSBFMCJMBS 1 Högprestandabatteri med litiumjonteknik som kännetecknas av sin långa livslängd. Skulle det ändå inom 8 år och under de första milen uppstå en defekt i högprestandabatteriet, får du det gratis reparerat hos din BMW i Agent. Detaljinformation fi nns i BMW i Battericertifi kat. #.8&''*$*&/5%:/".*$4.&3,3"'5.*/%3&'Ö3#36,/*/(

14 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] KÖRGLÄDJE I SIN RENASTE FORM. BMW edrive. Sällan har en ny epok tagit fart så snabbt som med BMW i. Ett tryck på gaspedalen räcker för att få en känsla av att resa in i framtiden. Medan vanliga bilar måste växla för att kunna accelerera sprintar den helt elektriska BMW i med konstant kraft från till km/h på, sekunder. Särskilt vid starten har till och med motorstarka bilar svårt att hänga med. Att BMW i samtidigt står för hållbarhet och låg elförbrukning beror på drivlinan: BMW edrive. %SJWOJOH G S FGGFLUJW EZOBNJL %FO FMFLUSJTLB ESJWMJOBO #.8 F%SJWF IBS#.8VUWFDLMBUTK MWB.FEFOFGGFLU Q L8 ILPDIFUUNBY JNBMU WSJENPNFOU Q /N VUWFDLMBS CJMFO FOBTU FOEF EZOBNJL.FO WBEJOOFC SEFUJQSBLUJLFO 3FEBOEJSFLUGS OTUBSUTU SIFMBWSJENPNFOUFU UJMMG SGPHBOEF ÄWFO VOEFS L SOJOHFO TLJDLBS #.8 J IFMB FGGFLUFO VUBO G SES KOJOHOFEQ W HFO1SPDFTTFOBDDFMFSFSBTBWFOFOTUFHBEW YFMM EBTPNH SW YMJOHTNPNFOUFU WFSfl EJHU&GUFSTPNEVLBOL SB#.8J O TUBOMKVEM TUPDIVUBOBUUTM QQBVUO HSBBWHBTFSVQQMFWFSEVFOIFMUOZ GPSNBWBWTQ OEL SHM EKF &GGFLUJWHM EKFTQSJEBSF.FEEFOFMFLUSJTLBESJWMJOBO#.8F%SJWFVQQ MFWFS NBO FGGFLUJWJUFU Q FUU IFMU OZUU T UU ѭ FYFNQFMWJT O S NBO CSPNTBS NFEHBTQFEBMFO4 GPSUEVTM QQFSHBTFOFGUFSEVIBSBDDFMFSFSBUN SLFS EVFOPNFEFMCBSCSPNTWFSLBO%FOVQQTU SHFOPNBUUEJO#.8J UFS WJOOFSEFOS SFMTFFOFSHJTPNHFOFSFSBUT%FOOBFOFSHJMBHSBTJEFULSBGUGVM MBI HQSFTUBOEBCBUUFSJFUNFEMJUJVNKPOUFLOJLPDI LBSQ T T UUS DLWJEEFO :UUFSTUFGGFLUJW S WFOFMG SCSVLOJOHFOQ L8IG S NJMTL SOJOH WJMLFUJOOFC SFOT M HESJGUTLPTUOBETPN LSPOPSG S NJM /N 73*%.0.&/5 SFEBOGS OTUJMMBTU FOEF#.8 J M NOBSNFEM UUIFUN OHB NPUPSTUBSLBSFCJMBSCBLPNTJH VILKA ÄR FÖRDELARNA MED EN ELMOTOR?, s hk L8I LN tar det för BMW i att accelerera från till km/h. max effekt ger dynamiska köregenskaper med en tomvikt på endast kg. FOFSHJG SCSVLOJOH NPUTWBSBSDB LS LN 1 Exakta uppgifter om förbrukning och koldioxidutsläpp för BMW i3 med Range Extender hittar du under Tekniska data. 2 Uppmätt i en intern förbrukningsstudie hos BMW, beroende på den individuella körstilen. 3 Med ett avtal om grön el kostar 10 mil ca 10 kr (vid ett elpris på 0,77 kr/kwh elpriset kan variera beroende på elleverantören). Kostnadsberäkningen baseras på blandad körning (NEFZ). Avvikande förbrukningsvärden för BMW i3 med Range Extender. #.8&''*$*&/5%:/".*$4.&3,3"'5.*/%3&'Ö3#36,/*/(

15 *//07"5*0/0$)5&,/*, ] MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER. De flesta människor kör mycket kortare sträckor än de tror: i genomsnitt kör vi bil mellan och km per dag. I vardagen är alltså km absolut tillräckligt. Trots detta vill vi inte lämna något åt slumpen: ett tillförlitligt program analyserar hela tiden alla faktorer som behövs för att beräkna Stad (snitthastighet km/h) km km km räckvidden. Det tar hänsyn till körstil, geografiska förhållanden, temperatur, körläge, vägval samt klimat- och värmesystemet för att den aktuella räckvidden ska kunna visas exakt. På så sätt kan du hela tiden vara säker på att det nästan alltid finns tillräckligt med energireserver för att komma fram säkert. 0.7"/%-"3-6'55*--3Ä$, 7*%%7Ä3.&16.1&/ &MCJMBSN TUF WFOW SNBTVQQFMFLUSJTLU%FIBSJOHFOG SCS O OJOHTNPUPSWBSTBWMFEOJOHTW SNFLBOBOW OEBTUJMMBUUW SNB VQQLVQ VUSZNNFU%FUUBLBONJOTLBS DLWJEEFO% SG SIBSWJ T STLJMUNFEUBOLFQ WJOUFSOUBHJUGSBNFUUJOOPWBUJWUW SNF QVNQTZTUFNTPNVUOZUUKBSFOFSHJOJPNHJWOJOHTMVGUFO4UBO EBSEVUSVTUOJOHFOTW SNFQVNQBLUJWFSBTBVUPNBUJTLUPDIHFS VQQUJMM C UUSFFOFSHJFGGFLUJWJUFU OFUUWBOMJHUW SNFTZT UFN6QQW SNOJOHTLPNGPSUFO SEFOTBNNBNFOS DLWJEEFO LBSNFEVQQUJMM CFSPFOEFQ VUPNIVTUFNQFSBUVSFO Pendling (snitthastighet km/h) Stad (snitthastighet km/h) C "--5*%45"35,-"3.&%3Ä555&.1&3"563 ÄWFOI HQSFTUBOEBCBUUFSJFUJ#.8J IBSTJOFHFOGBWPSJU UFNQFSBUVSEFOMJHHFSQ DB HSBEFS$FMTJVT7JEEFOI S UFNQFSBUVSFO SQSFTUBOEBPDIS DLWJEETPNC TU/ SEFU SLBMMUFMMFSWBSNUVUFSFLPNNFOEFSBSWJE SG SBUUEVTU MMFS JOPQUJNBMESJGUUFNQFSBUVSNFEBQQFO#.8J3FNPUF%FUUB IBSFOBOOBOUSFWMJHCJFGGFLUEVLBO WFOTU MMBJO OTLBE UFNQFSBUVSJLVQ VUSZNNFU4 STLJMUQ WJOUFSOG SEVE SNFE C EFI HSFLPNGPSUPDI LBES DLWJEE Pendling (snitthastighet km/h) utan klimatanläggning med värmepump, med föruppvärmning Effektivitet som tar dig längre: tre olika körlägen. I en BMW i är det upp till dig att öka räckvidden, som i standardläget Comfort är km. Med reglaget för Driving Experience Control kan du välja de extra effektiva lägena ECO PRO och ECO PRO+ och komma ännu längre. Skapar mer räckvidd: Range Extender. Extrautrustningens Range Extender är placerad bredvid elmotorn i bakpartiet i BMW i. Med den kan du fördubbla räckvidden i läget Comfort. Den lilla tysta -cylindriga bensinmotorn driver en generator som håller konstant energinivå för att BMW i ska kunna fortsätta att köra med ren eldrift. Range Extender startar automatiskt när batteriets laddnivå börjar bli låg. - C De viktigaste faktorerna: körprofilerna. De båda körprofilerna som visas är stad och pendling, vilka är två vanliga användningsområden för BMW i, såväl på sommaren som på vintern. Stadsprofilen omfattar körning i stadsmiljö och präglas av många tillfällen till bromskraftåtervinning samt stillastående. Förutom att man ofta sänker farten är den vanligaste hastigheten mellan och km/h. Pendlingsprofilen omfattar en tredjedel av vardera dynamisk körning med stads-, landsvägs- och motorvägsprofil. Räckvidden för BMW i med Range Extender kan avvika med upp till km beroende på körprofilen. Ä3-*()&57"3"3-Ä/(3& %&/%:/".*4," 3Ä$,7*%%4"44*45&/5&/ ' S#.8J IBSS DLWJEETBTTJTUFOUFOG UUOZPDILPOTFLWFOUEF TJHO. MFUWBSBUUEVBMMUJEPDINFEBCTPMVUT LFSIFUTLBLVOOB TFIVSM OHS DLWJEEFO S%FUM UFSFOLFMUNFO SFUULPNQMFYU QSPHSBNTPNN TUFLVOOBBOBMZTFSBFUUTUPSUBOUBMGBLUPSFSJSFBM UJEEBUBPNL STUJMHFPHSBfiTLBG SI MMBOEFOUFNQFSBUVSL SM HF W HWBMTBNULMJNBUPDIW SNFTZTUFNFUTJOTU MMOJOHBSN TUF LVOOBVUW SEFSBTQ O HSBTFLVOEFS3FTVMUBUFU SFOEZOBNJTL S DLWJEETWJTOJOHTPNJOUFCBSB SW MEJHUFYBLUVUBO WFOWJTBS UZEMJHUIVSC EFL STUJMPDIPNHJWOJOHTG SI MMBOEFOQ WFSLBSIVS M OHUEVLBOL SB HUR LÅNGT KAN JAG KÖRA? 5*--3Ä$,-*(5-Å/(5.FE#.8J LPNNFSEVUSFH OHFST M OHUTPNFO HFOPNTOJUUMJHCJMG SBSFL SQFSEBH 1 Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, omgivande temperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning. Den praktiska räckvidden är beräknad vid stadskörning, utetemperatur 20 C, föruppvärmning och körläge Comfort.

16 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] TANKA TRENDIGARE: LADDA. MED BMW ELECTRIC. Oftast går det nästan av sig självt att ladda BMW i. En bil står nämligen parkerad i genomsnitt av dygnets timmar. Din BMW i kan laddas bekvämt på bara några timmar med hjälp av standardladdkabeln eller BMW i Wallbox, där vår återförsäljare hjälper dig med installationsservice. Därmed kan du tanka hemma och kan dessutom göra det med grön el eller med egenproducerad solenergi. När du är på väg kan du t ex använda Fortums tjänst Charge & Drive för att ladda på allmänna laddstationer. Om du rör dig i resten av Europa finns även där specialanpassad mobilitetsservice i form av ChargeNow. Medan du jobbar eller kopplar av, laddar din BMW i batterierna på egen hand. -"%%")&.." ÖQQFUEZHOFUSVOUEJUUW HHVUUBHIFNNB&MFLUSJGJFSBOEFL SHM EKF C SKBSSFEBOWJEMBEEOJOHFOIFNNBIPTEJH.FE#.8J8BMMCPYCMJS WFO MBEEOJOHFOUJMMFOVQQWJTOJOHJI MMCBSUU OLBOEF%VLBOW MKBNFMMBOUW PMJ LBVUG SBOEFO/ SCJMFO SBOTMVUFOUJMM8BMMCPY1VSFMBEEBTCJMFOTCBUUFSJFS BVUPNBUJTLUNFOLBOO STPNIFMTUBWCSZUBTNFETUPQQLOBQQFO1 NJO ESF OGFNUJNNBS SEJO#.8J MBEEBEUJMM 1 8BMMCPY1SPWJTBT EFTTVUPNBMMJOGPSNBUJPOPNMBEEOJOHFOQ FOQFLTL SN'MFSBPMJLBBO W OEBSF LBO TLBQB QFSTPOMJHB QSPGJMFS PDI H SB JOEJWJEVFMMB CFS LOJOHBS %FUH SUJMMPDINFEBUUBOTMVUBEFOUJMMEJUUTNBSUBIFNTZTUFN1 T T UU LBOEVUJMMFYFNQFMVUOZUUKBEJOFHFOQSPEVDFSBEFTPMFOFSHJPQUJNBMU LADDA NÄR DU ÄR PÅ VÄG. Elektrifierande körglädje som bara ökar: i takt med allt fler laddstationer. Det finns många goda skäl att köra omkring i din BMW i och ännu fler möjligheter att ladda när du är på väg. Oavsett om du är och handlar eller jobbar, infrastrukturen blir bara bättre och bättre. Tack vare den intuitiva funktionen och den smidiga lösningen Charge & Drive går laddningen extra lätt. Charge & Drive är ett nätverk av laddstationer från Fortum. På så sätt hittar du alltid snabbt och bekvämt det bästa sättet att ladda din BMW i när du är ute och kör. Med BMW i ConnectedDrive visas alla tillgängliga laddstationer: i navigationssystemet, i din smartphone eller på /BUVSMJHUI MMCBSѷHS OFMѷPDIJOTUBMMBUJPOTTFSWJDF/ SEVL SVUBO LPMEJPYJEVUTM QQLBOEVH SB OOVNFSG SFOI MMCBSVUWFDLMJOHHFOPNBUU UBOLBVUTM QQTGSJFM.FEFUUFMBWUBMNFEѷHS OFMѷLBOEVTFUJMMBUUEJOCJMMBE EBTNFE FOFSHJGS OWJOEPDIWBUUFOLSBGU.FESFOFMESJGUL SEVE IFMUVUBOVUTM QQ%FTTVUPNLBOEVHFEJO#.8J FHFOQSPEVDFSBEFMGS O JOOPWBUJWBTPMG OHBSTZTUFN0BWTFUUWJMLFOFOFSHJL MMBEVW MKFSWJHFSEJHS E PDI IK MQ PN EV CFI WFS %FUUB H MMFS J TZOOFSIFUW S JOTUBMMBUJPOTTFSWJDF TPNNPOUFSBSPDIJOTUBMMFSBS#.8J8BMMCPY < h < h < h I I I BASLADDA MED VÄXELSTRÖM (AC) SNABBLADDA MED VÄXELSTRÖM (AC) SNABBLADDA MED LIKSTRÖM (DC) #.8J8"--#09130 "$ */5&--*(&/5.Å/(4*%*()Å--#"3 #.8J8"--#09163& "$ 4/"##4Ä,&3&''&,5*7 45"/%"3%-"%%,"#&- "$ 7"/-*(57Ä((655"( Laddtid: % på ~, h Laddström: max A, enfas Laddeffekt: max, kw Laddtid: % på ~ h Laddström: max A, enfas Laddeffekt:, kw Endast med extrautrustningens AC/DC-snabbladdning ( U / U ) Laddtid: % på ~, h Laddström: max A Laddeffekt: till kw Endast med extrautrustningens AC/DC-snabbladdning ( U / U ) Ѽ-BEEUJE Q _ ѭ I Ѽ-BEETUS N ѭ "FOGBT Ѽ-BEEFGGFLU ѭ L8 Ѽ1FLTL SNPDIO SWBSPTFOTPS Ѽ7JTBSMBEEIJTUPSJLPDIBOW OEBSQSPfiMFS Ѽ-BTUSFHMFSJOH Ѽ,BOBOTMVUBTUJMMTPMG OHBSTZTUFN Ѽ,PNQBUJCFMNFETZTUFNG STNBSUBIFN Ѽ6OJLEFTJHO Ѽ&OEBTUNFEFYUSBVUSVTUOJOHFOT "$%$TOBCCMBEEOJOH 6 6 Ѽ-BEEUJE Q _ I Ѽ-BEETUS N "FOGBT Ѽ-BEEFGGFLU L8 Ѽ-BEEBTOBCCUPDICFLW NU Ѽ4UPQQLOBQQ Ѽ6OJLEFTJHO Ѽ&OEBTUNFEFYUSBVUSVTUOJOHFOT "$%$TOBCCMBEEOJOH 6 6 Ѽ-BEEUJE Q _ I Ѽ-BEETUS NNBY "FOGBT Ѽ-BEEFGGFLU L8 Upplev mer om temat BMW ELECTRIC genom en kort fi lm. v HUR OCH VAR KAN JAG LADDA BMW i? #FSPFOEFQ EFOMPLBMBJOGSBTUSVLUVSFOPDIWBMEFYUSBVUSVTUOJOH

17 W *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] INTELLIGENTA NÄTVERK SOM HÅLLER DIG PÅ VÄGEN. Ett konsekvent hållbart tänkande innebär även konsekvent uppkoppling: med standardutrustningens integrerade SIM-kort är BMW i alltid uppkopplad mot omvärlden. Därigenom kan du använda tjänsterna från BMW i ConnectedDrive, som säkert och smidigt tar dig dit du vill. Öppna bara den dynamiska räckviddskartan i extrautrustningens navigationssystem och skaffa dig en snabb översikt över den aktuella räckvidden. Om batteriets laddnivå inte skulle räcka får du förslag på hur du kan nå ditt mål. Dessutom visas lediga laddstationer på navigationskartan. En extra bekväm funktion är den intermodala vägledningen (områdesberoende) som kan spara dyrbar tid i tät trafik. Den rekommenderar alternativa färdmedel och visar vägen till pendlarparkeringar. ALLTID UPPKOPPLAD MOT DIN BMW i : BMW i REMOTE APP. I denna tidsålder av emobility öppnas möjligheter som du inte trodde fanns: Med appen BMW i Remote har du alltid kontroll över din BMW i via smartphone eller smartwatch och kan när som helst se batterinivån och den elektriska räckvidden. Om BMW i är ansluten till en laddstation kan du enkelt kontrollera laddstatusen med fjärrstyrning. På så vis kan du bestämma när du vill åka och därmed när din BMW i ska vara färdigladdad och ha rätt temperatur. Om du önskar kan appen även analysera hur effektivt du kör. /BWJHFSBGSBNUJMMFOI MMCBSVUWFDLMJOHG SF.PCJMJUZ' SBUULVO OBVQQO W SBI MMCBSIFUTN MIBSWJTLBQBUFUUTLS EEBSTZUUOBWJHBUJPOT TZTUFNG SFMCJMBSNFEFYUSBVUSVTUOJOHFOTOBWJHBUJPOTTZTUFNS DLFSEFU NFEFOCMJDLQ EFOEZOBNJTLBS DLWJEETLBSUBOG SBUUWFUBWJMLBN MEV LBOO ) SUBTCBUUFSJFUTMBEEOJW L STUJMHFPHSBGJTLBG SI MMBOEFOPDI USBGJLJOGPSNBUJPOJSFBMUJENFEJCFS LOJOHFO%FUH SVQQHJGUFSOBFYUSB QSFDJTB0NCBUUFSJFUTMBEEOJW JOUFTLVMMFS DLBUJMMHFSS DLWJEETBTTJT UFOUFOVQQUJMMUSFBMUFSOBUJWBT UUG SEJHBUULPNNBGSBNT LFSU0GUBTU S DLFSEFUNFEG STMBHFUBUULPQQMBPNUJMMFUUFGGFLUJWBSFL SM HF%FTTVU PNWJTBTMFEJHBMBEETUBUJPOFSE SEVLBOMBEEBEJO#.8J,POTUFOBUUIJUUBHFOW HBSJOUFSNPEBMW HMFEOJOH4 STLJMUJTU EFS SJOUFBMMUJECJMFOEFUTOBCCBTUFT UUFUBUUUBTJHGSBN*TU MMFUG SBUUTJUUBJ CJML LBOEFUJCMBOEM OBTJHBUUBOW OEBBMUFSOBUJWTPNUVOOFMCBOBU HFM MFSCVTT%FOJOUFSNPEBMBW HMFEOJOHFOBOBMZTFSBSUSBGJLM HFUPDIJOUFHSF SBSLPMMFLUJWUSBGJLFOJOBWJHBUJPOTBOWJTOJOHBSOB1 T WJTLBOEVW MKBEFO TOBCCBTUFW HFOT W MG SFTPNVOEFSL SOJOH"UUCZUBUJMMFUULPMMFLUJWU USBOTQPSUNFEFM SFOLMBSF OEVUSPSBLUVFMMBUJEUBCFMMFSWJTBT WFSTL EMJHU Q TL SNFO0NEVWJMMLBOTZTUFNFUMFEBEJHUJMMFOQFOEMBSQBSLFSJOHJO S IFUFOBWTUBUJPOFO HUR KAN JAG VARA UPPKOPPLAD MOT BILEN OCH VILKA FUNKTIONER KAN JAG ANVÄNDA? #.8$POOFDUFE%SJWF 6QQLPQQMBEPDIGSJ

18 *//07"5*0/&30$)5&,/*, ] INGET ÄR SÅ INSPIRERANDE SOM ETT OSKRIVET BLAD. Det revolutionerande helhetskonceptet för BMW i började med ett oskrivet blad. För att kunna tänka riktigt långt framåt, är det ibland nödvändigt att släppa taget om en del invanda föreställningar. Det ger plats åt friare tankar som annars inte hade fötts. Eftersom alla detaljer i en bil hänger samman, gjorde detta att den elektriska drivningen tog helt ny form. Ett hållbart bevis på hur designen förändrar våra idéer om mobilitet syns inte minst på exteriören för BMW i. 6QQMFWGSBNUJEFOSFEBOJEBHFYUFSJ SFOG S#.8J F.PCJMJUZ SFO SFOWJOTUMPUU0NNBOHFSEFOFOLPOTFLWFOUOZGPSN%FO QQOBSN KMJH IFUFSUJMMOZEFTJHOTPNUJEJHBSFWBSM TUBWSFHMFS% SG SHJDLEFUBUUQMBDF SBEFOSFMBUJWULPNQBLUBFMNPUPSOCBL%FUJTJOUVSH SBUUGSBNIKVMFOLBO WSJEBTM OHSFPDIE SNFEVOEFSM UUBTQBSLFSJOHPDINBO WSFSJOH&UUBOOBU FYFNQFM SBOW OEOJOHFOBWLPMGJCFSTPNPDLT CJESBSUJMMBUUHFQBTTBHF SBSVUSZNNFUTJO QQOBGPSNUBDLWBSFEFOO HPUI HSFTJUUQPTJUJPOFOPDI BUUG OTUFSZUPSOBH SJOJWBSBOESBG SNBO WFOC UUSFTJLU UBMMBI MM)VS TUBSLQS HFM#.8J T UUFSQ EFOOZBFMFLUSJTLBCJMFQPLFOTZOTSFEBOQ VUTJEBO FÖNSTER/PARDÖRRAR. Tack vare kolfi berkonstruktionen är B-stolpen integrerad i dörrarna. Det gör att dörrarna kan öppnas åt olika håll och ger helt obehindrad ingång till kupéutrymmet. Dessutom ser man bättre åt alla håll. 'Ä-("3 :UUFSMJHBSFFUUUFDLFOQ EFOI MMCBSBBNCJUJPOFO SEF TUPSBTNBMBIKVMFOPDIEFOBFSPEZOBNJTLBG MHEFTJHOFO # EBCJESBSUJMMBUUSFEVDFSBMVGUNPUTU OEFUPDI WFSG S QFSGFLUCJMFOTGVMMBQSFTUBOEBUJMMW HFO /+63& ÄWFOFOFMNPUPSCFI WFSLZMBT.FOUBDLWBSFBUULZMCFIPWFU ST NZDLFUNJOESF OG SCJMBSNFEG SCS OOJOHTNPUPSLBOOKVSFOTLPO TUSVLUJPOWBSBTMVUFO%FOHFSE SNFEFUUGPSNTQS LTPNCFUPOBS EFONPEFSOBLBSBLU SFOTPN#.8J VUTUS MBS%FUUBH MMFS WFO EFVGPSNBEF-&%TUS MLBTUBSOB FYUSBVUSVTUOJOHTPNHFSGSPOUFO FUUPNJTTL OOMJHUVUUSZDL DET STARKA KONCEPTET LEDDE OSS FRAM TILL EN HELT NY DESIGN. Benoit Jacob, chef BMW i Design %&4*(/"8"3%4

19 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] INNOVATIV INTERIÖRDESIGN FÖR ETT INTRYCK AV RYMD. Inne i BMW i råder samma lugna och trivsamma atmosfär som i en vindsvåning. En första titt genom de stora dörröppningarna ger en otroligt generös känsla av rymd trots att bilen bara är fyra meter lång. Den speciella LifeDrive-arkitekturen i BMW i med kupéutrymmet i kolfiber och drivlinan placerad under gör att det blir rejält med utrymme fram till instrumentpanelen. Området framför föraren verkar därför ombonat och ger en känsla av harmoni. Där har BMW:s formgivare placerat några smakfullt utformade komponenter, som två platta bildskärmar och ett mjukt svängt träinslag från snabbväxande eukalyptus i utrustningarna Interiördesign Lodge och Suite. Förutom känslan av rymd är det de naturliga, nyskapande och hållbara materialen som definierar det inre hos BMW i. Materialet i instrumentbrädan och dörrinklädningen består av malvaväxten kenaf. Det ser ut som filt och lagrar under sin livstid koldioxid långt över genomsnittet. Denna ovanliga yta står i skön kontrast till de övriga inredningsdetaljerna av trä, tyg eller läder. Liksom nästan allt material i BMW i har också lädret en ekologisk fördel. Till skillnad från traditionellt läder för bilar, garvas inte det här lädret med kemikalier utan i en biologisk process med extrakt av olivblad. Med den här skonsamma processen blir lädret mjukt och behåller sin naturliga skönhet. Även övrigt material i sidoinklädning, innertak, stolar och golv har sin egen IJTUPSJB' SBUUNJOTLBQ SFTVSTBOW OEOJOHFOVUH STEFUNBUFSJBMFU UJMMTU STUBEFMFOBW UFSWVOOFOQMBTU5PUBMU SBOEFMFO UFSWVOOBFMMFS G SOZCBSBS WBSPSJJOUFSJ SFODJSLB QSPDFOU#.8J PDIEFTTJOUF SJ STZNCPMJTFSBSJOUFCBSBI MMCBSVUWFDLMJOH%F SPDLT EFONPEFS OBGPSNFOBWMZY1 #.8JLBMMBSNBOEFU/FYU1SFNJVN r ² r < >,MJNBUSFHMFSJOHWJEM HBPDIWJEI HBUFNQFSBUVSFSLPNCJOBUJPOFOBWZMMFPDIOBUVSM EFSG SFYUSBVUSVTUOJOHFOTJOUFSJ SEFTJHO-PEHF< >4ZOMJHLPMGJCFSO SE SSBSOB S QQ OB GBMMFS CMJDLFO EJSFLU Q EFU JOOPWBUJWB NBUFSJBMFU J US TLFMPNS EFU < > /BUVSMJHU NBUFSJBMNFE QQOBQPSFSJOUFSJ SMJTUFSOBJ EFMUS VUG SBOEF&VLBMZQUVT JOH SJFYUSBVU SVTUOJOHFOTJOUFSJ SEFTJHO-PEHFPDI4VJUF< >%FUI HI MMGBTUBUBLFUIPT#.8J W HFS CBSBDJSLB LHPDICFTU SUJMMTUPSEFMBW UFSWVOOFOLPMGJCFS $FSUJfiFSBUTPNBOTWBSTGVMMQSPEVLUJPOBW'PSFTU4UFXBSETIJQ$PVODJM '4$ #JMEFSOBWJTBSFYUSBVUSVTUOJOHPDIUJMMCFI S

20 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] RESURSSNÅL OCH KVALITETSMEDVETEN: INTERIÖRDESIGN ATELIER. Interiördesign Atelier är en tilltalande lugn kontrast bestående av mörka inredningsdetaljer, grå tygkombinationer och enstaka blå accenter. Inklädningen vid instrumentpanelen och dörrarna består av malvaväxten kenaf. Detta innovativa material kommer särskilt till sin rätt i basutförandet. Förutom den ringa vikten, har materialet ett lätt exotiskt fläckigt utseende med en yta som påminner om filt. De blå sidopartierna på stolarna och den smala blå dekoren för den läderklädda ratten betonar liksom det blå BMW-emblemet den innovativa karaktären hos alla modeller från BMW i. Den mattgrå finishen på de mjukt rundande ytorna på instrumentpanelen understryker den resurseffektiva karaktären hos BMW i i basutförande. Som hos alla BMW i -modeller är det en skön förening mellan form och funktion. Trots sin svepande sensualitet, fungerar de också som avställningsyta och handskfackslucka. y y Standardlackering Metalliclackering < >#.8JJOUFSJ SEFTJHO"UFMJFS TUBOEBSE- EFSLM EESBUUNFEBDDFOU#.8J#M TUPMBS #TUPMQBSPDIBUUEFCBLSFE SSBSOB QQOBTCBL U< >*OUFSJ SMJTUFSJ"OEFTJUTJMWFSNBUU LM EEBNFEUZHLPNCJOBUJPO/FVUSPOJD"SBHB[HS NFELPOUSBTUT N#.8J#M JOUFSJ S < >#BLT UFUTSZHHTU E SG MMCBSUPDIEFMCBSUJQSPQPSUJPOFSOB MJTUFS "OEFTJUTJMWFS NBUU < > (FOFS TUJOTUFHUJMMCBLT UFUUBDLWBSFBWTBLOBEFOBW Noga avstämt till interiörens design: de fem uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. #JMEFOWJTBSTUBOEBSEPDIFYUSBVUSVTUOJOHTBNUUJMMCFI S

21 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] STILFULL OCH VÄLAVVÄGD: INTERIÖRDESIGN LOFT. Interiördesign Loft ger en ren puristisk känsla genom sin användning av ljusgrått för stolar, delar av instrumentpanelen och sidoinklädningen. Samtidigt förstärker det ljusgrå den lätta och resurssnåla loftkaraktären hos BMW i. Den klara färgtonen understryker det slimmade och sobra hos den nyskapande interiörutformningen. Den moderna materialkombinationen för stolar och baksäte består av högkvalitativa funktionella textilier av återvunnen plast. Dessa har också en behaglig komfort, tack vare de klimatreglerande egenskaperna. Ryggstödens urtag under nackskydden pryds av en karakteristisk dekor i BMW i design. y y y Standardlackering Metalliclackering < >#.8JJOUFSJ SEFTJHO-PGU FYUSBVUSVTUOJOH- EFSLM EESBUUNFEBDDFOU#.8J#M TUPMBS J UZH4FOTBUFDLPNCJOBUJPO &MFDUSPOJD $BSVNHS JOUFSJ SMJTUFS "OEFTJU N SL NBUU < >' SBUUQFSGFLUQBTTBUJMMEFOWBSNBG SHUPOFO$BSVNHS G STUPMBSOB SEFMBSBWJO TUSVNFOUQBOFMFOI MMOBJFOMKVTOZBOTWJMLFUZUUFSMJHBSFCFUPOBSEFUMVGUJHBJOUSZDLFU < >6OEFSOBDLTLZEEFOCJMEBSFOBDDFOUJ#.8J#M FOG SHTUBSLLPOUSBTUUJMMTUPMFO < >*OUFSJ SMJTUFS"OEFTJUN SLNBUU< >#BLT UFUTSZHHTU E SG MMCBSUPDIEFMCBSUJQSP QPSUJPOFSOB G SFOO TUBOIFMUTM UMBTUZUB De sex uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. #JMEFOWJTBSFYUSBVUSVTUOJOHPDIUJMMCFI S

22 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] TRIVSAM OCH NATURLIG: INTERIÖRDESIGN LODGE. Interiördesign Lodge symboliserar mer än någon annan utrustningsvariant den nya och moderna premiumfilosofin hos BMW i. Den estetiskt tilltalande kombinationen av matt trä, mjukt läder och mjuk ull är BMW ensam om i bilvärlden. Förutom toppmodern naturlighet och sensualitet, förkroppsligar Interiördesign Lodge BMW:s inriktning på hållbar utveckling och långsiktighet. Så kommer eukalyptus från certifierad och ekologiskt baserad träindustri. Träet har inte blekts, färgats eller målats och behåller därför sin naturliga yta. Ulltyget har den äkta komfort som bara finns i naturlig fiber och som tillverkare av lyxtextilier sedan länge använder. Ull håller dig sval på sommaren och varm på vintern. Förutom naturligt och hållbart är tyget också funktionellt och praktiskt. Ju bättre klimatkomfort i bilen, desto mindre behov av uppvärmning av sätena eller användning av klimatanläggningen. Detta sparar energi och ökar räckvidden hos BMW i. r r r Standardlackering Metalliclackering < >#.8JJOUFSJ SEFTJHO-PEHF FYUSBVUSVTUOJOH- EFSLM EESBUUNFEBDDFOU4BUJOTJMWFS TUPMBSJZMMFOBUVSM EFSLPNCJOBUJPO4PMBSJD$BTTJBJOUFSJ SMJTUFS EFMUS VUG SBOEF&VLBMZQUVT < >*OUFSJ SMJTUFS EFMUS VUG SBOEF&VLBMZQUVT < >- EFSG SHFO$BTTJBFOOBUVSMJHKPSEG SH HFSJOUFSJ SFOFOWBSNBUNPTG SNFEBOZUPSJ$BSVNHS MZTFSVQQEFO%FULMJNBUBLUJWBZMMFUZHFU TLBQBSFOFGGFLUGVMMLPOUSBTU< >#BLT UFUTSZHHTU E SG MMCBSUPDIEFMCBSUJQSPQPSUJPOFSOB PDIFSCKVEFSGMFSBM TOJOHBSG SBUUG SWBSBPDIGJYFSBCBHBHFU< >%FUFYLMVTJWBZMMF UZHFULPNCJOFSBTJEFOOBJOUFSJ SEFTJHONFEOBUVSMJHUHBSWBUM EFSG STUPMBSPDIOBDLTLZEE För en exteriör enligt din personliga smak: de sex uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. $FSUJfiFSBUTPNBOTWBSTGVMMQSPEVLUJPOBW'PSFTU4UFXBSETIJQ$PVODJM '4$ #JMEFOWJTBSTUBOEBSEPDIFYUSBVUSVTUOJOHTBNUUJMMCFI S

23 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] LYXIG OCH EXKLUSIV: INTERIÖRDESIGN SUITE. r Interiördesign Suite präglas av generös användning av naturligt garvat läder i en varm mörkbrun färg. Garvningsprocessen utförs med extrakt av olivblad som bevarar lädret och dess naturliga mjukhet. Instrumentpanelen bildar en stilfull kontrast med de svepande detaljerna av eukalyptus. I dörrinklädningen harmonierar läder med individuella tygelement och partier av malvaväxten kenaf. Trots den lyxiga karaktären använder formgivarna hos BMW i det mjuka lädret bara där föraren verkligen har behov av det till exempel i armstöden. På så sätt bildas för Interiördesign Suite individuella kombinationer av tyg, läder och kenaf. Övergången till dörrarna ger den här klädselkombinationen en elegant inramning av kupéutrymmet. Det ger interiören den exklusivitet som är så kännetecknande för lättheten och resurseffektiviteten hos BMW i. r r Standardlackering Metalliclackering < >#.8JJOUFSJ SEFTJHO4VJUF FYUSBVUSVTUOJOH- EFSLM EESBUUNFEBDDFOU4BUJOTJMWFS TUPMBSJOBUVSM EFSLPNCJOBUJPO4UFMMBSJD%BMCFSHJBCSVOJOUFSJ SMJTUFS EFMUS VUG SBOEF&VLBMZQUVT < >*OUFSJ SMJTUFS EFMUS VUG SBOEF&VLBMZQUVT < >5BDLWBSFEFOTQFDJFMMBCFIBOEMJOHFO SOBUVSM ESFUNKVLUPDITL OUNFEFUUNZDLFUWBDLFSUVUTFFOEF< >#BLT UFUTSZHHTU E SG MMCBSUPDIEFMCBSUJQSPQPSUJPOFSOB < >' SHFO%BMCFSHJBCSVOIBSFOFYLMVTJW TWBSUCSVOOZBOTTPNWJTBSEFOOBUVSMJHBTJEBOIPT#.8JM EFSLM ETFMO Från diskret till expressiv: de sex uttrycksfulla standard- och metalliclackeringarna för BMW i. Mer information fi nner du på sidorna och. $FSUJfiFSBUTPNBOTWBSTGVMMQSPEVLUJPOBW'PSFTU4UFXBSETIJQ$PVODJM '4$ #JMEFOWJTBSTUBOEBSEPDIFYUSBVUSVTUOJOHTBNUUJMMCFI S

24 */%*7*%6"-*5&50$).Å/('"-% ] INSPIRATION ÖVER HELA LINJEN. En sak har de sex färger som tagits fram för BMW i gemensamt sin uttrycksfullhet. Färgpaletten med de två standardlackeringarna och de fyra metalliclackeringarna sträcker sig från det diskreta till det expressiva och kan fritt kombineras med varje interiördesign. Accentytorna i dörrtrösklarna och dubbelnjuren är beroende av den valda färgen för lackeringen hållna i antingen BMW i Blå eller i Frozen Grey metallic. Genom kontrasten mellan Black Belt och lackeringen får exteriören en tvåfärgad, mycket grafisk profil, vilken gör att bilen ser mycket lätt ut. B KAPRISVIT med accent BMW i Blå C W FLUID BLACK med accent BMW i Blå.FUBMMJD# +0/4*-7&3 NFEBDDFOU#.8J#M.FUBMMJD# 40-03"/(& NFEBDDFOU'SP[FO(SFZNFUBMMJD Metallic C U PLATINASILVER med accent BMW i Blå Metallic C V MINERALGRÅ med accent BMW i Blå - UUNFUBMMG MHBSOBG S #.8 J IBS FUU NZDLFU TNBMU VUG SBOEFG S BUU T M OHUTPNN KMJHUNJOTLBMVGUPDISVMMNPUTU OEFU%FOTUPSBG MHEJBNFUFSO Q PDI VOEFSTUSZLFSCJMFOTTQPSUJHBLBSBLU SPDICJESBSEFTTVUPN UJMM BUU NBYJNFSB EFOUPUBMB E DLTZUBO ' S BUU VOEWJLB PO EJHB MVGUWJSWMBS PDIE SJHFOPN LBS DLWJEEFOIBSIKVMFOFUUT M OHUTPNN KMJHUTMVUFU VUG SBOEF' SFUUEFLPSBUJWUPDITQPSUJHUJOUSZDLIBSEFUSFM UUNFUBMMG MHBS TPNGJOOT TPN FYUSBVUSVTUOJOH FO JOEFMOJOH J HM OTBOEF TWBSU PDI I H HMBOTQPMFSBEFQBSUJFS < > #.8JM UUNFUBMMG MHBS4UK SOFLFS #.8&GGJDJFOU%ZOBNJDTTUPSMFL +Y E DL 3 TUBOEBSEG S#.8J FMMFSNFEPMJLBE DLTUPSMFLGSBN +Y E DL 3 CBL +Y E DL 3 TUBOEBSEG S#.8J NFE3BOHF&YUFOEFS< > #.8JM UUNFUBMMG MHBS5VSCJOTUZMJOH NFEPMJLBE DLTUPSMFLGSBN +Y E DL 3 CBL +Y E DL 3 < > #.8JM UUNFUBMMG MHBS5VSCJOTUZMJOH NFEPMJLBE DLTUPSMFLGSBN +Y E DL 3 CBL +Y E DL 3 < > #.8JM UUNFUBMMG MHBS %VCCFMFLFS NFEPMJLBE DLTUPSMFLGSBN +Y E DL 3 CBL +Y E DL 3

25 45"/%"3%&953"653645/*/(.0#*-*5&545+Ä/45&3 ] STANDARD-/EXTRAUTRUSTNING. 0.'"55"/%&.0#*-*5&545+Ä/45&3 AC/DC-snabbladdning (extrautrustning). För mycket snabb laddning med en laddeffekt på upp till kw är extrautrustningens AC/DC-snabbladdning för BMW i den rätta lösningen: med den kan bilen snabbt laddas till exempel från en lämplig allmän laddstolpe eller hemma med en BMW i Wallbox. Värmepump. Precis som klimatanläggningen om sommaren, använder det innovativa värmepumpsystemet på vintern energi från den omgivande luften. Jämfört med en vanlig värmeanläggning uppnås upp till % högre energieffektivitet, med bibehållen värmekomfort. Detta möjliggör en ökning av räckvidden med upp till % vid låga yttertemperaturer. Systemet växlar helt automatiskt mellan den elektriska uppvärmningen och värmepumpen för att uppnå den valda innetemperaturen (finns ej i kombination med BMW i med Range Extender). [ ] Glastaklucka, elektrisk (extrautrustning), med skjut- och lyftfunktion samt solskydd, klämskydd, komfortöppning och -stängning med fjärrkontroll och snabbfunktion möjliggör ett behagligt klimat i kupéutrymmet. [ ] LED-strålkastare (extrautrustning) ger en optimal belysning av körbanan. [ ] HiFi-högtalarsystem Harman Kardon (extrautrustning), -kanals digital förstärkare med Watt och till varandra avstämda högtalare ger en klangupplevelse på högsta nivå. [ ] Navigation Professional (extrautrustning), fristående, " Control Display med splitscreenfunktion. [ ] Klimatautomatik (extrautrustning), med automatisk reglering av luftmängd och temperatur. Temperering av högprestandabatteriet. Speciellt utvecklade lagringsceller med litiumjonteknik används för att försörja drivningskomponenterna hos BMW i med energi. Dessa celler är sammanfogade i det av BMW utvecklade högprestandabatteriet med litiumjonteknik, vilket är så optimerat, att bilens effekt står till förfogande utan märkbar inverkan av de yttre temperaturförhållandena. Det fi nns både ett kylsystem och ett värmesystem för högprestandabatteriet. Dessa håller batteriet vid en optimal driftstemperatur och bidrar väsentligt till en ökning av effekten och livslängden. Klimatets inverkan på räckvidden, till exempel behov av uppvärmning om vintern, kan avsevärt minskas genom föruppvärmning av batteriet och kupéutrymmet. / SEVJOG STLBGGBUFO#.8J IBSEVJOUFCBSBG UUFOFYUSFNUJOOPWBUJWCJM EVG STBNUJEJHUUJMMH OHUJMMN OHBJOUFMMJHFOUBM TOJOHBSG S OOVC UUSFNP CJMJUFUC EFJPDIVUBOG SCJMFO) S SO HSBFYFNQFMQ UK OTUFSPDINPCJ MBM TOJOHBSG S#.8J #.8JNPCJMJUFUTUK OTUFS#.8JTU SJOUFFOCBSUG SJOOPWBUJWBFM PDIIZCSJECJMBSVUBO SPDLT FUULPODFQUG SI MMCBSNPCJMJUFU#JMBSPDI NPCJMBUK OTUFSTBNWFSLBSQ FUUJOUFMMJHFOUT UUG SBUUH SBEBHFOTPDI NPSHPOEBHFOTVSCBOBNPCJMJUFUT W MNFETPNVUBOCJM OOVFOLMBSF PDINFSQSBLUJTL #.8JIZSCJMTTFSWJDF(FOPNFUUTBNBSCFUFNFMMBO#.8#.8J.*/* PDI4*95IBSEVGMFYJCFMUUJMMH OHUJMMCJMO SEVCFI WFSEFUBMMUJEPDI WFS BMMU%JONPCJMJUFUIBSI HTUBQSJPSJUFUIPTPTT' SBUUVU LBS DLWJEEFOPDI NPCJMJUFUFOG SEJHTPNL S#.8J FSCKVEFSWJC EFQSBLUJTLBM TOJOHBSG S M OHSFSFTPSPDIFYUSBSZNMJHIFUQ LPSUBSFUVSFS0NEVUJMMFYFNQFMCFI WFSNFSVUSZNNFG SBUUUSBOTQPSUFSBO HPU SEFUCBSBBUUNFELPSUWBSTFM CZUBUJMMFOWBOMJH#.8NPEFMM $IBSHF%SJWF S'PSUVNTO UWFSLNFEMBEETUBUJPOFSTPNEVBVUPNB UJTLUG SUJMMH OHUJMMO SEVBOTLBGGBSFOOZCJMGS O#.8J%VG SFUU3'*%LPSU TPNEVLBOBOW OEBG SBUULVOOBTOBCCMBEEBCJMFO,PSUFUHFSGZSBN OB EFSTHSBUJTTOBCCMBEEOJOH4FEBOLBOEVFOLFMUG SM OHBBCPOOFNBOHFU -BEETUBUJPOFSOBIJUUBSEVJCJMFOTOBWJHBUJPOTTZTUFNFMMFSNFEIK MQBWEJO TNBSUQIPOF0GUBJOH SWJEMBEETUBUJPOFSOBN KMJHIFUFSUJMMQBSLFSJOHG SLPS UBSFFMMFSM OHSFUJE.FSJOGPSNBUJPOGJOOTQ G MKBOEFXFCCQMBUTFS XXXCNXJTF XXXDIBSHFESJWFTF XXXVQQMBEEOJOHOV XXXDIBSHFOPXDPN #.8J7FOUVSFT' SBUUGS NKBBOW OEOJOHFOBWJOOPWBUJWBNPCJMJUFUT UK OTUFSIBS#.8(SPVQCJMEBUSJTLLBQJUBMCPMBHFU#.8J7FOUVSFTCBTFSBU J/FX:PSL#.8J7FOUVSFTJOWFTUFSBSJCPMBHNFETUPSQPUFOUJBMJOPNPN S EFU NPCJMJUFU * EFO BLUVFMMB QPSUG MKFOG S #.8 J7FOUVSFT fioot CMBOE BOOBUG SFUBHTPNUJMMIBOEBI MMFSUK OTUFSG SQBSLFSJOHMBEEOJOHPDIJOUFS BLUJWBTUBETHVJEFS/ HSBFYFNQFMQ T EBOBG SFUBHTQSPEVLUFSPDIUK OT UFS SBQQBSOB+VTU1BSL-JGF PDI.Z$JUZ8BZ$IBSHF1PJOUFUUHMPCBMU QVCMJLUO UWFSLG SMBEETUBUJPOFSTBNUUFLOJLG SFUBHFU$IBSHFNBTUFSTPN VUWFDLMBSUFLOJLPDIQSPEVLUFSG SMBEETUBUJPOFS1PSUG MKFOG S#.8J7FO UVSFTCZHHTLPOUJOVFSMJHUVU XXXCNXJWFOUVSFTDPN

26 5&,/*4,"%"5" ] HUR KAN VI HJÄLPA DIG? 5&,/*4,"%"5" 'Ö3#.8J Söka återförsäljare. Våra återförsäljare ser fram emot att träffa dig och besvara alla dina frågor om BMW i. Här hittar du din närmaste BMW i Agent: Kundtjänst. BMW i Services är perfekt anpassade för att möta dina behov och önskemål. När du har frågor om BMW i eller om något annat som rör BMW i, har du alltid tillgång till direkt och personlig experthjälp. Du kan antingen ringa -, måndag-fredag mellan kl. och., eller skicka e-post till kundtjanst@bmw-i.se BMW bilkonfigurator. Ta reda på mer och konfigurera BMW i enligt dina egna önskemål på BMW i Driver s Guide. Driver s Guide är en handbok för smartphone eller surfplatta för modellerna från BMW i, specialanpassad för just din bil. Du kan hämta BMW i Driver s Guide i din app-butik. BMW i App. Med appen BMW i kan du lära dig mer om BMW i som i hög grad kännetecknas av hållbarhet och se hur dina krav kan uppfyllas. Utgå från hur din stadskörning ser ut idag och jämför sedan räckvidden för olika körsätt på en interaktiv karta. Det är bara att söka på BMW i app i din app-butik eller på Google Play och installera appen. 5FLOJTLBEBUB #.8J #.8J NFE 3BOHF&YUFOEFS 7JLU 5PNWJLU%*/ LH #.8F%SJWF &MFLUSPTZOLSPONPUPS.BYJNBMFGGFLU L8 IL. SLFGGFLUWBSWUBM L8 ILWBSWNJO.BYWSJENPNFOU /N.PUPS $ZMJOESBSWFOUJMFSQFSDZMJOEFS ѭ $ZMJOEFSWPMZN DN ѭ 4MBHM OHEDZMJOEFSEJBNFUFS NN ѭ.pupsfggfluwbswubm L8 ILWBSWNJO ѭ.bywsjenpnfouwbswubm /NWBSWNJO ѭ "WHBTOPSN ѭ &6 1SFTUBOEB.BYIBTUJHIFU FMFLUSPOJTLUCFHS OTBE LNI "DDFMFSBUJPO ѭ LNI T "DDFMFSBUJPO ѭ LNI T &MBTUJDJUFU ѭ LNI T #S OTMFG SCSVLOJOH &6 #MBOEBEL SOJOH M LN ѭ,pmejpyjew SEFCMBOEBEL SOJOH HLN &OFSHJG SCSVLOJOH #MBOEBEL SOJOH /&'; L8I LN.FEFMW SEFWJELVOEBOW OEOJOH L8I LN ѭ ѭ,bqbdjufui HQSFTUBOEBCBUUFSJ #BUUFSJUZQCBUUFSJLBQBDJUFUOFUUP L8I -JKPO -JKPO 3 DLWJEEWJEFMFLUSJTLL SOJOH /&'; LN 1SBLUJTLS DLWJEEWJEFMFLUSJTLL SOJOHҧ LN VQQUJMM VQQUJMM 1SBLUJTLUJMM HHTS DLWJEENFE3BOHF&YUFOEFSҧ LN VQQUJMM 1SBLUJTLUPUBMS DLWJEEҧ LN VQQUJMM VQQUJMM -BEEUJE %$TOBCCMBEEOJOH I -BEEUJE "$TOBCCMBEEOJOHNFE#.8J8BMMCPY1VSF1SP I -BEEUJE "$TUBOEBSEMBEELBCFMBOTMVUFOUJMMIVTI MMTFMVUUBH I ) HQSFTUBOEBCBUUFSJFUNFEMJUJVNKPOUFLOJLL O OFUFDLOBTBWTJOM OHBMJWTM OHE&WFOUVFMMBGFM UH SEBTLPTUOBETGSJUUQ HBSBOUJVOEFSEFG STUB NJMFOPDIVQQUJMM SWJBFUUTQFDJFMMU #.8JCBUUFSJDFSUJfiLBU,PMEJPYJEVUTM QQTPNVQQTU SWJEQSPEVLUJPOPDI MFWFSBOTBWCS OTMFUSFTQFLUJWFBOESBFOFSHJC SBSF IBSFKCFBLUBUTWJECFS LOJOHFOBWCJMFOTLPMEJPY JEW SEF 5K OTUFWJLUFOG S#.8J S LHPDIG S #.8J NFE3BOHF&YUFOEFS LH W S EFOBJOLMVEFSBS LHG SG SBSFOPDI LHG S CBHBHFU5PNWJLU%*/SFTQUK OTUFWJLUH MMFS G SCJMJTUBOEBSEVUG SBOEF&YUSBVUSVTUOJOH LBOI KBW SEFOB #S OTMFG SCSVLOJOHFO SCFS LOBEFOMJHU&6 L SDZLFMO4BNUJEJHUNFECS OTMFG SCSVLOJOHFO VQQN UTLPMEJPYJEW SEFU #.8J NFE3BOHF &YUFOEFS&YUSBVUSVTUOJOHLBOI KBW SEFOB #FSPFOEFQ FMO UFUTJOGSBTUSVLUVSQ EFOBL UVFMMBQMBUTFO-BEEUJEFOBWTFSMBEEOJOHUJMMT CBUUFSJFU SUJMM GVMMBEEBU ) KENFEUBLBOUFOO NN 3 DLWJEEFOCFSPSQ PMJLBGBLUPSFSTPNL STUJM W HCBOBOTCFTLBGGFOIFUPNHJWBOEFUFNQFSB UVSVQQW SNOJOHMVGULPOEJUJPOFSJOHPDIG SVQQ W SNOJOHLVQ LZMOJOH%FOQSBLUJTLBS DLWJE EFO SCFS LOBEWJETUBETL SOJOHVUFUFNQFSB UVS p$g SVQQW SNOJOHPDIL SM HF$PNGPSU BMW FINANCIAL SERVICES. BMW Financial Services erbjuder finansieringsalternativ för BMW i vilka är optimalt anpassade till konceptet BMW i. BMW Financial Services Electrify Program innehåller kompletta lösningar för finansiering, försäkring, service samt andra fordonsrelaterade tjänster, speciellt anpassade för dig som äger en elbil. BMW i klassas som en supermiljöbil, vilket är svenska statens benämning på särskilt miljövänliga bilar som man vill uppmuntra till köp av. BMW i Wallbox. Oavsett om du lånefinansierar din BMW i, leasar eller betalar den kontant: Med de erbjudanden du får för att finansiera din BMW i Wallbox, även för installation och underhåll, kan du via BMW Financial Services ha din egen privata laddstation. Den monteras på garageväggen eller huset och laddar BMW i upp till procent snabbare än med den laddkabel som medföljer som standard. Laddstationen är också en visuell höjdpunkt tack vare sin unika design. Andra erbjudanden för din BMW i Wallbox är bland annat den smidiga installationstjänsten och möjlighet att teckna elavtal för grön el. BMW Add-on-Mobility.* Med BMW Add-on-Mobility är du alltid flexibel, oavsett var eller när. Om du till exempel behöver mer utrymme för att transportera något, är det bara att med kort varsel byta till en vanlig BMWmodell. BMW Add-on Mobility ger dig den rörelsefrihet som du vill ha. * I samarbete mellan BMW och hyrbilsföretaget SIXT. J NFE3BOHF&YUFOEFS "MMBN UUQ EFOUFLOJTLBSJUOJOHFOJNJMMJNFUFS #BHBHFVUSZNNFUTWPMZN ѭ MJUFS

27 BMW i När du älskar att köra Denna katalog informerar om modeller, utrustning och kombinationsmöjligheter (standardutrustning och extrautrustning) som BMW Sverige levererar till den svenska marknaden. Visad utrustning kan avvika från utförandet för Sverige. Din auktoriserade BMW i Agent kan ge närmare information om vad som gäller i ditt land. Vi förbehåller oss rätten till ändringar i konstruktion och utrustning samt reserverar oss för eventuella tryckfel. Bluetooth är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG Inc. Google och Google Play är registrerade varumärken som tillhör Google Inc. Övriga varumärken är registrerade varumärken som tillhör respektive rättighetsinnehavare. BMW AG, München, Tyskland. Eftertryck för publicering, även delvis, endast efter skriftligt medgivande från BMW AG, München. BB. Tryckt i Tyskland.

#.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8&''*$*&/5%:/".*$4 .&3,3"'5.*/%3&' 3#36,/*/(

#.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8&''*$*&/5%:/.*$4 .&3,3'5.*/%3&' 3#36,/*/( #.8J / SEV MTLBS BUUL SB #.8J #.8&''*$*&/5%:/".*$4.&3,3"'5.*/%3&' 3#36,/*/( #.8J ] #.8J 6QQMFW#.8J ѭ *//07"5*0/&30$)5&,/*, ) MMCBSUU OLBOEF ѭ 3 DLWJEE #JMLPODFQU p&-&$53*$ #.8&G DJFOU%ZOBNJDT #.8$POOFDUFE%SJWF

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE.

NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. ELEKTRIFIERANDE. www.bmw-i.se BMW i. FRAMTIDEN FÖR URBAN RÖRELSEFRIHET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med sig något

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i3 02 03 BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive Services...

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se

BMW i. När du älskar att köra. NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. BORN ELECTRIC. www.bmw-i.se NYA BMW i3 02 03 NYA BMW i. Upplev BMW i... INNOVATIONER OCH TEKNIK. Bilkoncept... BMW Effi cientdynamics... ELECTRIC... BMW i ConnectedDrive...

Läs mer

THE FUTURE IS ELECTRIC.

THE FUTURE IS ELECTRIC. När du älskar att köra THE FUTURE IS ELECTRIC. BMW Northern Europe 03/2018 När du älskar att köra LADDGUIDE. SNABBFAKTA. V = volt A = ampere W = watt kwh = kilowatttimme enhet för elektrisk spänning enhet

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l :

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l : Nu är framtiden här. En sportbil med bokstavligt talat elektrifierande egenskaper. En unik drivlina som saknar motstycke. Sportig körupplevelse med blixtrande respons. Extremt innovativ design tar aerodynamiken

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

BMW X. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW X.   När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NY. HET. Karaktären: spontan. Målet: det okända. Med fast beslutsamhet och stort självförtroende

Läs mer

LADDA DIN ELBIL. Laddningsalternativ och leverantörer av hemmaladdare och publika laddstationer

LADDA DIN ELBIL. Laddningsalternativ och leverantörer av hemmaladdare och publika laddstationer LADDA DIN ELBIL Laddningsalternativ och leverantörer av hemmaladdare och publika laddstationer INNEHÅLL Vad kostar det att köra en elbil? s. 3 Laddningsalternativ s. 4-7 Leverantörer av laddare s. 8-9

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt

Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt Välj elbil! Ladda bilen hemma en guide till dig som bor i villa eller hyresrätt 2 Välj eller Mycket har hänt i teknikväg de senaste åren en utveckling som gjort det både enklare och billigare att ladda

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

CHARGE AMPS. Charge Amps står stadigt på flera ben: mekatronik, innovativ design, användarvänlighet och en djup förstående för marknaden.

CHARGE AMPS. Charge Amps står stadigt på flera ben: mekatronik, innovativ design, användarvänlighet och en djup förstående för marknaden. CHARGE AMPS Vi är ett svenskt innovativt green-tech bolag som brinner för att göra elbilsladdning enklare, smartare och trendigare. Charge Amps grundades 2012 och vi laddar idag bilar i 30 länder runt

Läs mer

Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA

Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA Inred ditt trivselrum! Vill du njuta av mer tid ute i det fria utan att behöva kompromissa med solskyddet? Med våra innovativa markislösningar

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal.

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal. Förbränningsmotorns utsläpp av koldioxid, CO2, påverkar klimatet negativt. Vi försöker minska användandet av våra bilar för att komma bort från problemet. Vi föreslår istället ett nytt koncept som man

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem

Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem Bättre ekonomi och miljösamvete med våra energismarta värme- och ventilationssystem + = energismart När du står inför att bygga nytt hus har du alla möjligheter att redan från början välja rätt och få

Läs mer

Solelserbjudande från Södra. Egen solel

Solelserbjudande från Södra. Egen solel Solelserbjudande från Södra Egen solel Så här tillverkas solel Solelserbjudande från Södra För att producera din egen el från solens energi behöver du ett tak eller en markyta utan skuggor. Se över hur

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Ekologiskt sortiment 2014

Ekologiskt sortiment 2014 Ekologiskt sortiment 2014 t-shirts av bambu 1 bambu-strumpor 1 bambu-frotté Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening

Läs mer

CHANGE THE WAY YOU MOVE

CHANGE THE WAY YOU MOVE CHANGE THE WAY YOU MOVE Cykling som tar dig Over granserna. Transport, avkoppling, tävling. Att cykla innebär olika saker för olika människor och för många är det en livsstil. Världen förändras i rask

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 januari 2016. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m Räckvidd

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA

dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA 365 dagar utan kontaktuttag! Den bästa mobila energiförsörjningen HUSBIL BÅT STUGA HUSBIL BÅT STUGA En EFOY COMFORT laddar upp ditt förbrukningsbatteri helautomatiskt. Detta garanterar att du alltid har

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Pahlén Poolskydds-specialisten

Pahlén Poolskydds-specialisten Pahlén Poolskydds-specialisten Storlek eller form spelar ingen roll. Vi har skyddet för din pool! Produkter från Pahlén Pool System, för bekymmersfritt poolägande. Läs mer på Vill du ha varmt och skönt

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel 1 Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

MINI COOPER S CABRIO.

MINI COOPER S CABRIO. MINI COOPER S CABRIO. PROVKÖR IDAG. Besök oss online för att hitta din närmaste MINIåterförsäljare och boka din provkörning. MINI.SE 1 av 10 01.09.2017 12:15 EXTERIÖR STYLING. 3AB YTTERBACKSPEGLAR/TAK

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING Värme värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern

Läs mer

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el

Egen el direkt till uttaget. Dala Elfond. Dala Solel. Använd solsidan - gör din egen el Egen el direkt till uttaget Dala Elfond Ett avtal som passar alla Tillsammans är vi stora Dala Solel Använd solsidan - gör din egen el Visste du att... Melbourne i Australien har 2100 soltimmar per år.

Läs mer

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT SE 1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT ETT PERFEKT INSTEG I PREMIUMKLASSEN. Att lyx inte är en fråga om storlek är något som Credo alltid bevisat. Credo har samma egenskaper som kännetecknar Concordes

Läs mer

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong Gör duschen till en ren upplevelse Nu lanserar vi glasfixdörren! En serie duschdörrar som kombinerar funktion med skönhet och som ger dig alla möjligheter att skapa precis den badrumsmiljö du drömt om.

Läs mer

Framtidens transporter sker med biogas och el

Framtidens transporter sker med biogas och el E.ON Sustainable Mobility Framtidens transporter sker med biogas och el Hållbara transporter kräver ett helhetsgrepp Sustainable Mobility är vår satsning på hållbara transportlösningar. De utgörs av de

Läs mer

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA.

DESIGNA HUSVAGNEN DU ALLTID VELAT HA. www.adria.se Designa din alldeles egen husvagn och njut av Altea4fours prisbelönta funktioner. Designa din egen Altea4four. Med nya Altea4four firar vi 50 år som framgångsrika husvagnstillverkare. Och

Läs mer

Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma

Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma Mycket mer än sval luft Klimatsystem från Truma Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario Kyleffekt / värmeeffekt (värmepump) Spänningsförsörjning Strömförbrukning (230 V) kyldrift Strömförbrukning

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMART HEATING & COOLING Samsung Smart HEATING & COOLING värd att längta hem till Det är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

Exteriör Skyltning Inspiration

Exteriör Skyltning Inspiration Exteriör Skyltning Exteriör Skyltning Inspiration Exteriöra skyltar ger ofta ett första intryck av företaget, där kvalitet, pålitlighet och professionalism kan presenteras för kunderna. Modulex erbjuder

Läs mer

Gardiner. Den vackraste inramningen till dina fönster

Gardiner. Den vackraste inramningen till dina fönster Gardiner Den vackraste inramningen till dina fönster Stofgardiner Ramar in och skapar rymd Långa, svepande gardiner skapar en alldeles speciell känsla i ett rum. Det ramar in fönstren och ger en lyxig

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

10 % rabatt på solceller

10 % rabatt på solceller NYHETER OCH ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR KUND HOS VATTENFALL VÅR 2014 Solenergi framtidens energikälla Erbjudande på solceller 10 % rabatt på solceller Tävla med oss! Vinn en luftvärmepump, värd upp till

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder nyckelfärdiga

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

Bygg med Vision. HomIQ

Bygg med Vision. HomIQ HomIQ Beskrivning: Har du åkt hemifrån och är orolig att du kanske glömt spisen på? Med HomIQs nya system får du full kontroll över el, värme och larm i huset, genom ett knapptryck på din PC, ipad, iphone

Läs mer

11.450:- i läder Batick Black. Ordinarie pris 13.480:-

11.450:- i läder Batick Black. Ordinarie pris 13.480:- Stressless Magic (M) bästa komforten någonsin! nyhet Stressless Consul 5.990:- Pall 2.000:- 11.450:- i läder Batick Black. Ordinarie pris 13.480:- Pall 3.300:- i läder Batick Black Ordinarie pris 3.900:-

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Om våra massiva och sköna trägolv.

Om våra massiva och sköna trägolv. Om våra massiva och sköna trägolv. rum att leva med Trä är världens naturligaste byggmaterial. Den här broschyren sammanfattar det viktigaste du behöver veta om trägolven från Norrlands trä som grundades

Läs mer

Gardiner. Den vackraste inramningen till dina fönster

Gardiner. Den vackraste inramningen till dina fönster Gardiner Den vackraste inramningen till dina fönster Gardinskenan Star, med PowerView, gör att gardinerna blir en del av ditt smarta hem 2 Gardiner Ramar in och skapar rymd Långa, svepande gardiner skapar

Läs mer

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

SENSOMATIC ÖPPNINGS-SYSTEM

SENSOMATIC ÖPPNINGS-SYSTEM SENSOMATIC ÖPPNINGS-SYSTEM Elektriskt öppningssystem. www.grass.at SENSOMATIC ÖPPNINGS-SYSTEM Sensomatic: Kombinera design och funktionell bekvämlighet. Arkitekturen i moderna möbler utmärker sig med

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no

Forbo Flooring AS Hagaløkkveien 7 1383 Asker Tlf.: 66 77 12 00 Fax: 66 77 12 40 E-Mail: info.norway@forbo.com www.forbo.no Forbo flooring Systems ingår i den schweiziska Forbo-koncernen, världledande inom golv-, bindemedles- och transportbandssystem, och erbjuder ett komplett sortiment av golvprodukter för såväl företag som

Läs mer

Tänd lamporna med stil.

Tänd lamporna med stil. Tänd lamporna med stil. Interiördetaljen som många glömmer. Tänker du på strömbrytare, som något du bara använder för att tända och släcka lampor med? Eller vägguttag, som ett nödvändig ont för att få

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR URURU SARARA Total komfortlösning VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR EN NY KOMPLETT SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN

Läs mer

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem.

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. GÖR DITT PERSONLIGA FÄRGVAL! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt.

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva med Vi

Läs mer

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet

Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet living by Danfoss värmereglering Tid för lek Tid för 21 C i vardagsrummet Endast med living by Danfoss kan du enkelt och effektivt ta över kontrollen över både elektroniska termostater och trådlös golvvärme.

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

BluePower. Tanka med egen el.

BluePower. Tanka med egen el. BluePower. Tanka med egen el. Ett erbjudande från OX2 och Volkswagen vind el 6h 190 e-up! km Vindparken på Fallåsberget. Foto: Lina Westman, Gefle Dagblad 2 BluePower. Juni 2014. Kör din elbil på el som

Läs mer