Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde"

Transkript

1 Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Datum: 31 maj 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: *Tove Svensson, tillförordnad rektor *Susanne Freij, administratör ledning *Vanja Dahlander, förskollärare, förskolan Gamleväg *Eva Larsson, förskollärare, förskolan Esplanaden *Astri Antoni, förskollärare, förskolan Esplanaden *Pia Lundèn Hansen, fritidspedagog år 1-2 *Jenny Swane, fritidspedagog år *Christine Edlund, förskollärare i förskoleklass *Ulf Sandberg, lärare trä- och metallslöjd *Hanne Persson, trygghetssamordnare *Jocke Hansson, kock *Micke Andersson, köksmästare *Stina Hansson, skolutvecklare *Charlotte Berglund, förälder år 1 *Karin Erch, förälder år 2 och år 5 *Dorthe H Romare, förälder år 4 *Cecilia Norstedt, förälder år 7 *Helene Jespersson, förälder år 7 *Thomas Anvelid, förälder år 7 *Anna Björklund, elevråd ordf *Bastian Anvelid Uller, elev år 8 *Emma Swane, elev år 8

2 Genomgång av förra minnesanteckningarna Inga kommentarer. Stina Hansson, kommunens skolutvecklare välkomnar nye rektor Robert Dahlqvist. Robert berättar lite om sig själv. Han har jobbat som lärare, biträdande rektor och rektor. Sammanlagt har han arbetat i skolvärlden i 25 år. Robert tycker att bygga relationer och att verkligen lyssna på barn och elever är bland de viktigaste värdena att jobba med. Tove Svensson berättar att hon fått tjänst som rektor på Herrestorpsskolan. Både Tove och Robert tillträder sina tjänster inom några veckor. Skolmaten Vi har fått en del negativ kritik från föräldrar och elever om skolmaten och vill bemöta detta. Stina Hansson berättar om tankar och visioner om skolmaten och att köksmästare och kockar i köket är anställda utifrån kravet att arbeta utifrån detta. Vi har ett visionsmål att inom 5 år servera 100 % ekologisk mat. Micke köksmästare och Jocke kock berättar om hur de arbetar kring detta. De satsar på näringsrik och hemlagad mat från grunden och så långt det är möjligt ekologiskt, närodlat och fairtraide. Inga halv- eller halvfabrik serveras alls. Alla såser lagas från grunder med hemkokta fonder på riktiga råvaror. De blandar ut den mesta maten med grönsaker eftersom det är mer näringsrikt och vi kan hålla köttkonsumtionen nere. Detta ligger i linje med vår vision om att succesivt öka den ekologiska andelen produkter. Alla i köket pratar mycket mat med barnen och eleverna. Kockarna vet vad de serverar och varför och kan berätta om det, så även pedagogerna. Elevrepresentanterna tycker att maten är bra och att det är bra att det är grönsaker iblandade för då får man i sig grönsaker även om man inte tycker om det. De säger att de verkligen inte saknar Sandeplan och Kronodalmaten. De säger också att det är viktigt att föräldrar uppmuntrar sitt barn hemma att smaka och att äta av allt. Nästa steg är att utbilda pedagogerna mer i matupplevelsen, näringslära och att få barn och elever att våga smaka och uppleva och samtidigt få mer kunskap om vår mat. T ex varifrån den kommer och utifrån ett mer hållbart perspektiv. Hanne Persson vår trygghetssamordnare läser upp ett brev från en förälder som är mycket positiv till vår skolmat och vårt tänk kring hållbar livsstil.

3 Elever kommer att få chansen att jobba i köket tillsammans med kockarna och övrig kökspersonal. Vissa elever gillar inte när vi blandar maten. Vi ser det som en process att få eleverna att vänja sig vid den nya maten. Vi ber om ödmjukhet och tålamod att få alla med på banan och det kommer att ta lite tid. Men vi är förhoppningsfulla att vi kommer att lyckas. En del elever tycker att många inte ens smakar utan endast ratar maten som är blandad. Eva Larsson, pedagog på förskolan, berättar att barnen där rensar sina skålar och ofta får de hämta mer mat. Jenny Swane, fritidspedagog, berättar att kritiken har vänt och att barnen nu äter med god aptit. År 4 föräldrarepresentant berättar att hon inte har fått in några klagomål alls från andra föräldrar i år 4. Hon berättar att hon har en son som är matallergiker som är mycket nöjd med maten och att han är så glad att han kan få samma sorts mat som alla de andra. Mycket goda grönsaker säger barnen i år 2! Christine Edlund pedagog i förskoleklass säger att vanan spelar stor roll för barnen, vad de äter hemma och vad de fick innan på gamla skolan Det måste få ta lite tid att slå om till riktig mat. Kockarna kommer att går runt i klasserna, ge smakprov på bönor och annat och berätta om ekologisk mat och vad det är för nytta med det, både för kroppen och för miljön. Vissa elever i år 7 vet vi är mycket kritiska till maten. Det verkar som om vissa har bestämt sig i förväg att maten är äcklig, innan de ens har smakat. Detta kan sprida sig till andra i klassen. Micke och Jocke har pratat mycket med 7:orna och det har blivit bättre och de tror att vi är på rätt väg. Vi fortsätter arbetet och fokuserar mycket på att prata med eleverna och ge information. Miljö yttre och inre Förskolan: Grindar och markiser är beställda. Utemöbler kommer att fästas i marken, ska fixas under sommaren. King out-ruta och utepingisbord kommer under också under sommaren. Kritik har inkommit om att det finns för lite skugga på skolgården. I nuläget finns det skugga på gavlarna, vid entédörrarna och mellan vissa solstrålar (husen) finns också skugga på eftermiddagen. Parasoller kan alltid köpas in om vi ser att det finns behov för det.

4 Skolans arbete med normer och värden enligt mål och riktlinjer i läroplanerna Förskolan var i Skånes djurpark och hade en fantastisk dag, trots regnvädret. Cykeltur till stranden med matsäck är på agendan. Fritidshemmets dag var mycket lyckad!! Där fanns bl a olika stationer där barnen fick prova olika saker, såsom att baka och annat. De stora barnen hjälper till med de små, vilket båda parter gillar. Hälsovecka HLR för alla åldrar och livräddning, såklart åldersanpassat. Sussie, administratör körde Zumbapass. Brännboll och ridning fanns också att välja. Författare och journalist Katja Wagner kommer till oss i augusti, innan skolstart. Föreläser om Unga på nätet med all personal och problematiken kring internet, men också om fördelarna. Katja kommer också att föreläsa för föräldrar och elever under höstterminen. År 4 har varit iväg till Västerås och spelat Schack 4:ans SM. Vi är bäst i Skåne och i SM blev slutresultatet inte bäst men ändå bra. Allas resultat i klassen räknas så det är viktigt att alla i klassen känner sig delaktiga. Därför satsar vi mycket på att hjälpa varandra i klassen, säger Ulf Sandberg, TM-pedagog och schackmästare. Han pratar med barnen om hjärnan som en muskel och att man kan träna den i koncentration och annat. År 7-8 har jobbat med en kampanj mot droger i ett filmprojekt. Elevrådet Elevrådet ska mer och mer sköta sig själva med endast handledning av Ulf. Representanter från år 1-8 ska finnas, en från varje klass. Anna, elevrådordförande och Bastian, elevrådsombud berättar att de varit på en kongress med andra elever från hela Sverige som brinner för samma saker. De tyckte att det var mycket givande och inspirerande. Högstadiet har ibland egna elevråd som tar upp egna frågor. Ex. har de tankar om att utforma en utvärdering om hur bra eleverna tycker att en lärare är. De diskuterar med Tove om hur detta skulle kunna utformas på ett bra sätt. Elevråd och kamratstödjare var på Bakken i Danmark som en belöning för ett gott utfört arbete. Eftersom det finns så många råd och arbetsgrupper bland eleverna numera vill vi fortsättningsvis ge alla någon slags belöning, vilket ger konsekvensen att det inte kan bli en sådan kostsam utflykt framöver.

5 Verksamhets/planering fram till nästa verksamhetsråd och i övrigt förändringar av större betydelse Till vår glädje ser vi att Vellinge kommun har avancerat ytterligare i senaste mätningen av ekologiska livsmedel i offentlig sektor. Kommunen har nu nått upp till en tiondeplats och befinner sig i toppskiktet av Sveriges kommuner. Det är framförallt skolorna i Vellinge kommun som står för de ekologiska inköpen. Det är 2011 års siffror som nu redovisas av EkoMatCentrum - Informationscentrum för Ekologiska Produkter. Snabba resultat Vellinge har ökat andelen inköp av ekologiska livsmedel drastiskt de senaste åren. År 2010 nådde kommunen regeringens nationella mål på 25 % års siffror visar att 32 % av Vellinge kommuns livsmedelsinköp består av ekologiska produkter. - Jag är jättenöjd med att ökad medvetenhet och kunskap har gett så snabbt resultat. En stor eloge till personalen som arbetar i skolrestaurangerna, det är deras engagemang som gjort det möjligt, säger Carina Wutzler (M), ordförande i utbildningsnämnden i Vellinge kommun. I toppen av Ekomatsligan och trea i Skåne De i särklass bästa kommunerna och landstingen listas i den nationella tävling som kallas Ekomatsligan. Vellinge har en av platserna i Ekomatsligan där endast de med 25 % eller mer ingår. Enkäten från EkoMatCentrum har skickats ut till 290 kommuner, 17 landsting och 4 regioner. Av dessa har 232 svarat. Ekonomi Tertialuppföljningen per den 30 april visade ett totalt överskott med :-. Grundskola, fritidshem, förskoleklass har ett stabilt barnantal. Förskolan har ett svikande barnantal totalt i kommunen. Vi har satsat en stor del av förra årets överskott på fortbildning, ex. Tänk om för rektorer, lärspridare samt för alla våra pedagoger.

6 Övrigt - Renhållning det har varit skräpigt på skolgården. Vi kan konstatera att det efter fritidshemmets dag blev mycket skräpigt. Detta är åtgärdat. Läxpolicyn delas ut, se bilaga. Det finns önskan från förälder att ex. via Edwise kunna se vad eleven har i läxa. Då kan föräldern lättare ha kontroll och kan hjälpa sitt barn. Elevrepresentanterna berättar att deras lärare lägger info om läxor och annat på Facebook, i ett slutet rum. Lärportalen kommer att bytas ut, detta ses över i nuläget. När den nya kommer hoppas vi att det blir lättare att lägga ut läxor och annan information. Biträdande rektorer till hösten? Det blir en fråga för Robert Dahlqvist. Matsalen får man hyra den? Uthyrningen sköts centralt av Mats Persson. Matsalen går att hyra, hemkunskapssalen likaså. Stora köket går inte att hyra. Utvecklingssamtal med berörd lärare i de olika ämnena önskas, ej med en samordnande mentor. Vi kollar upp möjligheterna. Sandeplanmodellen kollas upp av biträdande rektor Sara. Alla lärare uppmanas att se över sändlistorna till föräldrarna. Ex. kan korrekta e-postadresser samlas in vid föräldramöten. Glad sommar önskar all personal på Stora Hammar! Nästa råd är den 27 september. Kallelse kommer via mail. Ordförande Tove Svensson Tillförordnad rektor Vid tangenterna Susanne Freij Administratör ledning

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22

Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22 1 (5) Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22 Närvarande: Robert Dahlqvist, rektor Maria Åberg, biträdande rektor Hanne Persson, trygghetssamordnare Ulf Sandberg, IKT-pedagog Karina Frid, lärare Susanne

Läs mer

Minnesanteckningar Verksamhetsrådet 17 maj 2016

Minnesanteckningar Verksamhetsrådet 17 maj 2016 2016-05-17 1 (5) Stora Hammars skola Sussie Freij Minnesanteckningar Verksamhetsrådet 17 maj 2016 Närvarande: Robert Dahlqvist, rektor Maria Åberg, biträdande rektor Agneta Möller, biträdande förskolechef/biträdande

Läs mer

Organisationsplan 2011/2012

Organisationsplan 2011/2012 Organisationsplan 2011/2012 Här hittar du information om vår ledning, administration, förskola, grundskola och fritidshem. I Stora Hammars rektorsområde ingår Stora Hammars förskola Gamleväg, Stora Hammars

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 1 (8) Utbildningsavdelningen Camilla Karlsson administratör Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 2 (8) Grundskoleenkät 2012 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Provät skolmat! "Upplev skollunchen på riktigt" Rapport från kampanjen Maj 2017

Provät skolmat! Upplev skollunchen på riktigt Rapport från kampanjen Maj 2017 Provät skolmat! "Upplev skollunchen på riktigt" Rapport från kampanjen Maj 2017 Om kampanjen Kampanjen om att proväta skolmat gick under namnet "Upplev skollunchen på riktigt". Syfte var att låta invånare

Läs mer

Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning)

Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning) Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning) Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation, utvecklar

Läs mer

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Varmt välkomna! Presentation av oss personal på Järntorgsskolan. Vår gemensamma vision och hur vi arbetar för att förverkliga den. Våra förväntningar

Läs mer

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016 Verksamhetsplan för Vendestigens Förskola och Skola AB's Fritidsverksamhet 2015-2016 Fritidshemmet ska erbjuda en meningsfull fritid. En förutsättning för att barnen ska uppleva fritiden som rolig och

Läs mer

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare Utvärderingen visar att vi kan ta till oss och förbättra följande: 1. Tiden 2. Tillgängligheten 3. Tekniken 4. Övrigt Tiden 10 minuter lite kort. Några

Läs mer

Karlskrona språkfriskola 2015/2016

Karlskrona språkfriskola 2015/2016 KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan Skolmåltid Karlskrona språkfriskola 2015/2016 2015-06-15 Innehåll Skollag och Riktlinjer... 3 Skolans visioner och arbete runt skolmåltiden... 4 Heldagssyn... 4 Sockerpolicy...

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas målsättning år 2010/11 Vi arbetar

Läs mer

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre

Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiderna i förskolan och skolan och hur vi ska göra dem bättre Måltiden har betydelse Våra måltider har stor betydelse. Det är säkert alla överens om. Näringsriktig mat ger energi och hälsa. God och

Läs mer

Brukets skola där idéer blir till handling

Brukets skola där idéer blir till handling Brukets skola där idéer blir till handling På Brukets skola är allt möjligt! Som rektor på Brukets skola är det mitt mål att varje elev ska känna trygghet, engagemang, inflytande och handlingskraft. Tillsammans

Läs mer

Stångenässkolan. en hälsofrämjande skola

Stångenässkolan. en hälsofrämjande skola Stångenässkolan en hälsofrämjande skola Vi vill att barn och ungdomar ska få uppleva välbefinnandet i att röra på sig, förstå vikten av sömn och mat, samt tränas i, och uppleva glädjen med, det betydelsefulla

Läs mer

Protokoll. Val av justerare för skola och förskola, ett dokument men fyra signaturer. Presentationsrunda, uppdatering av representantlistan

Protokoll. Val av justerare för skola och förskola, ett dokument men fyra signaturer. Presentationsrunda, uppdatering av representantlistan 2015-04-07 1 (5) Herrestorp Protokoll Laila Hedlund Administrativ chef Verksamhetsråd Närvarande: Sofia Persson, Bambi Maria Nilsson, Smultronet Lina Gustavsson, Lady och Lufsen Mattias Servin, åk 1 Robert

Läs mer

Detta kan göras imorgon

Detta kan göras imorgon Sammanfattning svinnworkshop, Hållbara måltider i Örebro län 2.0, 2015.03.30 Detta kan göras imorgon - Kommunicera med mottagningskök hur mycket går åt? - Ta tillvara på överbliven mat. - Införa smakskedar.

Läs mer

Verksamhetsråd 130211

Verksamhetsråd 130211 2013-02-11 1 (5) Sandeplan Verksamhetsråd Emma Hultman Skoladministratör Verksamhetsråd 130211 Närvarande: Vårdnadshavare: Lotta Åbjörnsson, Maja Wahlqvist, Pontus Linde, Cecilia Lindal, Kristina Nilsson,

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Lokal arbetsplan 2016/2017 Intraprenad förskolor väster Förvaltning förskola & skola Nyckelpigans Förskola

Lokal arbetsplan 2016/2017 Intraprenad förskolor väster Förvaltning förskola & skola Nyckelpigans Förskola Lokal arbetsplan 2016/2017 Intraprenad förskolor väster Förvaltning förskola & skola Nyckelpigans Förskola Vår vision: Förskolan Mötesplatsen för lärande och glädje! Innehållsförteckning 1. Inledning 2.

Läs mer

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns

Genomgång av Ekomatsedeln. Praktiska övningar som ger inblick i Ekomatsedelns Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar ger utomordentligt goda resultat. Det visar

Läs mer

Kvalitetsanalys. Grankotten f-klass/fritidshem

Kvalitetsanalys. Grankotten f-klass/fritidshem Kvalitetsanalys Grankotten f-klass/fritidshem Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 5 Arbete i verksamheten... 7

Läs mer

Organisation Kvalitet

Organisation Kvalitet 1(6) 2(6) I Svedala kommun är maten alltid viktig. Mat tillhör livets glädjeämnen och angår oss alla, den har stor betydelse ur många aspekter. Den är helt nödvändig, i rätt mängd och rätt sammansättning,

Läs mer

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden

Ditt skolval. Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014. Utbildningsnämnden Ditt skolval Val av skola inför förskoleklass och grundskola läsåret 2013/2014 Utbildningsnämnden 2013-01-02 Ditt skolval Välkommen att välja skola! Du som är förälder till barn som skall börja i förskoleklass

Läs mer

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad.

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Antal svar: 9 2 Barnets födelseår: 2011 3 42,9% 2012 4 57,1% 3 Vid besök på förskolan blir jag bra bemött av personalen 4 Samverkan mellan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Väddö fsk.område 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

framtidens mat i västerås

framtidens mat i västerås framtidens mat i västerås Västerås stad vill göra skillnad Framtidens mat ska främja en hälsosam livsstil med bra matvanor hos barn, ungdomar och äldre och med hänsyn till miljön och klimatet. En av mänsklighetens

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING

HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING HÅLLBAR MAT I KOMMUNER & LANDSTING KURSPROGRAM 2014 Kursprogrammet Hållbar mat i kommuner och landsting bygger på lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för personal i offentlig sektor. Våra utbildningar

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2015-2016 Förskolan Lyckan

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2015-2016 Förskolan Lyckan Förskoleverksamheten Barn och utbildning Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2015-2016 Förskolan Lyckan FÖRSKOLAN LYCKANS VISION Alla barn och vuxna ska få möjlighet att utveckla sina inneboende resurser.

Läs mer

Ökad kvalitet i fritidshem. Åsa Åhlenius

Ökad kvalitet i fritidshem. Åsa Åhlenius Ökad kvalitet i fritidshem Åsa Åhlenius 1 2 3 Åsa Åhlenius Fritidspedagog klar 1988 Uppdragspeda gog för fritidshem ht2012-vt 2016 Har arbetet i stort sett i alla verksamheter på och kring fritidshemmet

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogskällans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, skolbarnomsorg, grundskola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

på hur vi jobbat, och kommer att jobba för att nå dessa mål

på hur vi jobbat, och kommer att jobba för att nå dessa mål Hej Höstmörkret sänker sig så även i Salem och plötsligt har halva terminen gått. Ser man tillbaka så här långt har det hänt massor! Vi har av olika anledningar haft flera besökare på skolan. Gemensamt

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 2 (okt-dec), hösten 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Föräldrarepresentanter: Johan Jonfors, Anna Olsson, Malin Nilsson, Ola Mårtensson, Maria Selarp

Föräldrarepresentanter: Johan Jonfors, Anna Olsson, Malin Nilsson, Ola Mårtensson, Maria Selarp 2017-10-09 1 (5) Skanörs rektorsområde Verksamhetsråd Vid protokollet: Martina Malmros Närvarande: Annica Olson Westerlind, rektor/förskolechef; Ulf Becker, biträdande rektor/biträdande förskolechef; Ann

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-02-20 1 (6) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-03-25 2 (6) Grundskoleenkät 2013 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor redovisar ett

Läs mer

Samverkan med hemmet 2015/2016

Samverkan med hemmet 2015/2016 Samverkan med hemmet 2015/2016 Martin Dvorsak Kvalitetscontroller 2017-01-31 Utbildningsförvaltningen 0911-69 60 00 www.pitea.se www.facebook.com/pitea.se 1 Syfte Syftet är att redovisa för nämnden hur

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-05-06 Kvalitetsredovisning för läsåret 2011/2012 Skolbarnomsorg FRITIDSHEMMEN INOM AVESTA CENTRALA RO MARKUSSKOLAN OCH BERGSNÄSSKOLAN ROSEN ELDEN ÖRNEN BLIXTEN RAKETEN Avesta, 2012-06-18 Rektor: Marie-Ann

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Verksamhetsplan Skolmåltid

Verksamhetsplan Skolmåltid Verksamhetsplan Skolmåltid Karlskrona Montessorifriskola 2015/2016 2015-07-01 Innehåll Skollag och Riktlinjer... 3 Skolans visioner och arbete runt skolmåltiden... 4 Heldagssyn... 5 Sockerpolicy... 5 Arbetsbeskrivning...

Läs mer

Verksamhetsplan Skolmåltid

Verksamhetsplan Skolmåltid KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan Skolmåltid 2018/2019 Uppdaterad 2018-08-08 Innehåll Skollag och Riktlinjer... 3 Skolans visioner och arbete runt skolmåltiden... 3 Heldagssyn... 4 Sockerpolicy...

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/15 Förskolan Prästkragen Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Jämjö Östra rektorsområde 20120112 Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-20 47 Innehållsförteckning Ärende 37 Barnsamordnare i Habo kommun... 49 38 Besök från Slättens förskole- och skolområde... 50 39 Ekonomisk månadsrapport... 51 40 Ekonomisk rapport tertial 1 2014...

Läs mer

Verksamhetsplan för Bränninge ro Bränningeskolan 2015-2016

Verksamhetsplan för Bränninge ro Bränningeskolan 2015-2016 Verksamhetsplan för Bränninge ro Bränningeskolan 2015-2016 Vision/Verksamhetsidé De senaste årens enkätsvar från elever och vårdnadshavare visar att Bränningeskolan är skola där man känner sig trygg. Trots

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

1(5) Vår referens Åsa Söderberg. Emanuelskolan

1(5) Vår referens Åsa Söderberg. Emanuelskolan 1(5) Datum Vår referens 2014-08-19 Åsa Söderberg Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår på! Efter en fantastisk sommar är det härligt att skolan äntligen drar igång igen. Vi har haft fem dagar tillsammans

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever. Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw Jerzy Lec

VECKOBLAD v Till elever. Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw Jerzy Lec veckobrev v.6 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 6 2017 Till elever Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

Skolkocken. som gjort sin läxa. Annons. skiftinge

Skolkocken. som gjort sin läxa. Annons. skiftinge Skolkocken som gjort sin läxa»det här är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.«bevingade ord av Winston Churchill under krigstiden. Och visst kan vi likna skolmatssituationen

Läs mer

Kostpolicy för Falköpings kommun. Mat och måltider

Kostpolicy för Falköpings kommun. Mat och måltider Kostpolicy för Falköpings kommun Mat och måltider Falköpings kommun och maten Här i Falköpings kommun är maten ett medel för att nå god och jämlik hälsa för kommunens invånare. Detta är i enlighet med

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 LUNDS KOMMUN BSF Lunds stad Centrum-Torn skolområde Hubertusgårdens skola PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Personal: Kontaktpolitiker:

Läs mer

ARBETSPLAN för. Ryttarlidens förskola 2012/2013

ARBETSPLAN för. Ryttarlidens förskola 2012/2013 ARBETSPLAN för Ryttarlidens förskola 2012/2013 Innehållsförteckning Välkommen till oss på Rýttarliden 1 Avdelningsinformation 2 Vår grundidé 3 Vår profil 4 Att få syn på lärandet genom pedagogisk dokumentation

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan Sid 1 (6) Bromstensskolan Bromstensskolan, en modell för ett integrerat mångkulturellt samhälle där lärandet sätts i centrum och där alla känner trygghet, delaktighet och lust att lära. Bromstensskolan

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013

Kvalitetsredovisning 2013 Kvalitetsredovisning 2013 Verksamhetsåret 2012/2013 Renfanans förskola Ansvarig förskolechef: Birgit Wikström 1 1. Förutsättningar Renfanans förskola Verksamhetsåret 2012/2013. Renfanans förskola ligger

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2013-04-18, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Åsa Larsson (S) Gudrun Rhodén (SD) Sven-Erik Paulsson (SD) Nils-Göran Gisslén

Läs mer

Verksamhetsplan Skolmåltid 2018/2019

Verksamhetsplan Skolmåltid 2018/2019 Verksamhetsplan Skolmåltid 2018/2019 Uppdaterad 2018-08-08 Innehåll Skollag och Riktlinjer... 3 Skolans visioner och arbete runt skolmåltiden... 4 Heldagssyn... 5 Sockerpolicy... 5 Arbetsbeskrivning...

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Bureå 2016-04-18 Närvarande; Pär Parbring (1B), Elisabeth Wiberg (6AB), Sara Sjöstedt (Sjöstugan), Carola Forsell (Mygg ans förskola), Charlotte Lundgren (Klossens förskola),

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Dagordning. Föräldraråd 2011-01-17

Dagordning. Föräldraråd 2011-01-17 Föräldraråd 2011-01-17 Dagordning. 1. Välkomna och presentation. Maria Kuusk FC Marie Källvik FA Anne Ravens 1A Åsa Widell 4B Åsa Nyberg 4A Petra Runby FB Patrik Strömsten rektor 2. Syfte med föräldraråd

Läs mer

Inskolning. med tanke på genus

Inskolning. med tanke på genus Tredje pris! Inskolning med tanke på genus Kan inte mamma också få vara med och skola in, frågar en pappa efter en heldag i förskolan. Det kändes härligt eftersom föräldrarna är en viktig del också i jämställdhetsarbetet,

Läs mer

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Under 2012 genomfördes en undersökning av 6- åringars och deras vårdnadshavares upplevelse av övergången till förskoleklass. För vårdnadshavare genomfördes

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

15-07-10. Kvalitetsrapport Fritidshem Frövi F-6

15-07-10. Kvalitetsrapport Fritidshem Frövi F-6 15-07-10 Kvalitetsrapport Fritidshem Frövi F-6 Läsåret 2014-2015 1 2015-07-10 Systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kvalitetsrapport 2014-2015 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Mål: BUN:s

Läs mer

Ormbergsskolan. Trygghet som skapar lärlust

Ormbergsskolan. Trygghet som skapar lärlust S KO L O M R Å D E B J Ö R K S K ATA N L U L E Å Ormbergsskolan Trygghet som skapar lärlust 2 Ur trygghet föds nyfikenhet och lust att lära Grunden för Ormbergsskolans koncept är den trygghet som finns

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Förskolan Rödhaken Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Föräldraråd den 23 mars 2010

Föräldraråd den 23 mars 2010 Föräldraråd den 23 mars 2010 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Cecilia Engström, Helen Bonnevier, Mia Petersson, Anna- Lena Ringsbacka, Linda Sund, Viktoria Gustafsson, Maria LOEB, Carina Gerhardsson

Läs mer

Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar Olweus program mot mobbning.

Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar Olweus program mot mobbning. Mål: All mobbning och asocialt beteende ska upphöra i Sjöbo kommuns förskolor och skolor. Syfte: Sjöbo kommun arbetar för fortsatt certifiering för sitt arbete mot mobbning. Denna plan kvalitetssäkrar

Läs mer

Skolkocken vår nya idol!

Skolkocken vår nya idol! Tre utbildningsaktörer om vikten av kompetenshöjning i skolköken Eva Fröman, konsult på EkoMatCentrum Cecilia Corin, konsult på Hushållningssällskapet Mija Gustafsson, projektledare på Nationellt centrum

Läs mer

Styrelsen på Svenska Skolan i Paris

Styrelsen på Svenska Skolan i Paris Styrelsen på Svenska Skolan i Paris 2016 2017 Kristina Rudin Jag är utbildad civilingenjör och har arbetat med finansiering inom olika områden och som VD för ett elektronikföretag. Jag arbetar just nu

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS.

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Dalens förskolor VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. Dalens förskolor består av fyra förskolor, med sammanlagt

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011

Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011 Verksamhetsplan avdelning Ekorren HT 2011 Upprättad 091130 Uppdaterad 110905 Förord Allt arbete i förskolan bygger på förskolans läroplan LPFÖ98. I Granbacka förskoleområde inspireras vi också av Reggio

Läs mer

Måltidsriktlinjer. För barn- och utbildningsnämndens verksamheter. PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER

Måltidsriktlinjer. För barn- och utbildningsnämndens verksamheter. PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER SID 1(8) Måltidsriktlinjer För barn- och utbildningsnämndens verksamheter. PROGRAM PLAN POLICY RIKTLINJER Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer