ÄNDRINGAR I PALKKA.FI

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄNDRINGAR I PALKKA.FI 6.11.2007"

Transkript

1 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI Det är möjligt att få tilläggsinformation på löneuträkningen Du kan spara 160 tecken fritt formulerad text på löneuträkningen (3)

2 Du kan spara överlappande anställningsförhållanden för den anställde Spara den anställdes olika anställningsförhållanden i kronologisk ordning. Det första anställningsförhållandet har avslutats och nästa börjar efter upphörandet av det tidigare. BT-utbetalarens kod BT-utbetalarens kontonummer och kod finns på bankens avtal. Om du har ingått ett betalningsserviceavtal med banken och sparat BT-kontonumret i tjänsten innan du öppnade fältet för BT-utbetalarens kod, visas FO-numret som standard i BT-utbetalarens kod i samma form som införs i BT-materialet. Om standardvärdet inte är rätt (flesta användare har det rätt), kan användaren ändra värdet till den form som avtalats med banken (3)

3 Streckkod i betalningsförteckningen I slutet av streckkoden fanns ett blancotecken som överfördes till nätbanken och alla program kunde inte läsa tecknet. Blancotecknet har tagits bort. Begränsat skattskyldigas löneberäkning Beräkning av begränsat skattskyldigas löner omfattas ännu inte av tjänsten. Texten källskattekort ännu inte i bruk har lagts till skattekortsuppgifterna. Tilläggsuppgifter Den allmänna rådgivningen betjänar på finska i numret och på svenska mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Samtalspriset lna/mta. Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (3)

4 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI FPA:s anmälningar tas bort från företagsprofilen FPA:s anmälningar kan inte längre fyllas i tjänsten. I stället finns det en länk till FPA:s sidor. Använd Katso-koden för inloggningen i FPA:s elektroniska tjänster (2)

5 Exempelföretagen i tjänstens gästprofil De exempelföretag som du kan använda för att testa tjänsten finns i överkanten av gästprofilens framsida. Följande anvisningar har uppdaterats Nybörjarens anvisning för företag Löneberäkning > Arbetsgivarens avdrag Betalning - Allmänt - Arbetsgivaravgifter Anmälningar och avgifter Utskriftsmallar Telefonservicens nya nummer Den allmänna rådgivningen betjänar på finska i numret och på svenska mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Samtalspriset lna/mta. Tilläggsuppgifter Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (2)

6 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI FPA:s anmälningar tas bort från hushållsprofilen FPA:S anmälningar är inte längre tillgängliga för hushållsanvändarna. FPA:s elektroniska blanketter och deras anvisningar finns på FPA:s webbplats Företagen har fortfarande åtkomst till FPA:s anmälningar. Tilläggsprocent och inkomstgräns till skattekortet för biinkomster Tidigare beräknades förskottsinnehållningen på biinkomst endast lika stor som grundprocenten. Nu beaktas också tilläggsprocenten och inkomstgränsen. Förskottsinnehållningen beräknas med grundprocent upp till inkomstgränsen och därefter enligt tilläggsprocenten. Semesterpenning och semesterersättning till ingångssaldon Semesterpenning och semesterersättning har lagts till lönetyperna under ingångssaldon. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (1)

7 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI Nya lönetyper Måltidskupong och Lunchsedel Om ersättningen som du uppbär för kostförmånen hos arbetstagaren motsvarar beskattningsvärdet, spara det uppburna beloppet i punkten Löneberäkning > Avdrag. Tjänsten drar av det inmatade beloppet automatiskt från nettolönen. Uppgiften överförs i punkterna 44 och 46 på specifikation av mottagare för årsanmälan. På konto 7070 i bokföringen. Gäster får möjlighet att ge respons Tidigare har endast användare som registrerat sig kunnat ge respons via sidan Respons; nu får även Gäster samma möjlighet. Till sidan Respons kommer du i tjänstens övre meny Svara på vår användarenkät Vi kartlägger användarnas åsikter om tjänsten. En länk till enkäten finns på tjänstens framsida. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (1)

8 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI Tjänsten har en ny framsida Tjänstens framsida har omarbetats. Under Nyheter hittar du den nyaste nyheten, tidigare publicerade artiklar hittar du under länken > Mera nyheter. Läs också broschyren Arbetspensionsförsäkring från 3.4. Anvisningarna finns under rubriken Palkka.fi. De andra sidorna i Palkka.fi har ännu inte omarbetats. Det finns en ny lönetyp Kilometerersättning annan grund Bland skattefria kostnadsersättningar finns det en ny lönetyp Kilometerersättning annan grund med vilken du kan spara kilometerersättningar enligt specialbranschernas, t.ex. byggbranschens, kollektivavtal (2)

9 Lönelistan kan nu skrivas ut även skilt för varje anställd Du kan skriva ut en lönelista över alla anställda eller vid behov endast över en enskild anställd. Den anställde är FöPL-försäkrad Alternativet FöPL-försäkring har tagits bort från uppgifterna om arbetsförsäkring. FöPL-försäkringen väljs i fönstret Basuppgifter och arbetsförhållande. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (2)

10 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI Uppgifterna om de anställda sorteras enligt följande Företagsarbetsgivarens anställda - i anställdfönstret > alla anställda i alfabetisk ordning - i löneberäkningsfönstret > i alfabetisk ordning så att de giltiga anställningsförhållandena visas först och därefter de gamla, upphörda anställningsförhållandena. Hushållsarbetsgivarens anställda - I förteckningarna för uppgifterna om de anställda och löneberäkningen visas de anställda i alfabetisk ordning så att de giltiga anställningsförhållandena visas först och därefter de gamla, upphörda anställningsförhållandena. Om tillfälliga arbetsgivarnas löneberäkning, val av pensionsbolaget Tillfälliga arbetsgivarnas löneberäkning har korrigerats så att fönstret Välj pensionsbolaget öppnas automatiskt när löneuppgifterna har sparats om den anställde är årig. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (1)

11 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI En ny programversion överfördes till tjänsten I arbetsgivaravgifterna i betalningsfönstret finns det en ny punkt för förskottsinnehållningens och socialskyddsavgiftens meddelande som kopieras till betalningsblanketten. Streckkoden överförs till bankens betalningsblankett i nedanstående punkt. Ytterligare överförs meddelandet till nedanstående punkt. Utseendet av löneuträkningens utskrift har ändrats arbetsgivarens och löntagarens uppgifter samt adresser har allokerats på löneuträkningen så att uträkningen kan skickas ut till den anställde i ett fönsterkuvert (C5) arbetsgivarens namn och FO-nummer har lagts till löneuträkningens nedre del teckensnittet är större uppgifterna från början av året och det föregående årets uppgifter har fördelats i två kolumner (2)

12 Det finns nya undersökningar för pensionsförsäkringar, arbetsgivarens och den anställdes uppgifter om pensionsförsäkringar undersöks alltid innan löneberäkningssidan öppnas. Med knappen BBekräfta och gå framåt kan du växla mellan fönstren även om du inte har sparat uppgifter i fönstren. Felmeddelandet Obligatorisk uppgift saknas har tagits bort i dessa fall. Det finns ett nytt fönster Arbetsgivarens avdrag med vilket regelbundna arbetsgivare kan korrigera sådana förskottsinnehållningar och socialskyddsavgifter som han betalade till ett för stort belopp. Avdragen visas på övervakningsanmälningarna som avdrag av förskottsinnehållning och socialskyddsavgift samt på redovisningsverifikatet. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Priset på samtal från trådanslutningar motsvarar lokalnätsavgiften (lna) och från mobiltelefoner mobiltelefonavgiften (mta). Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (2)

13 Nya löneperiodens datumundersökningar Det finns undersökningar för såväl företags- och hushållsanvändare i löneberäkningens ingångssaldon och vanlig löneperiod. Med hjälp av undersökningarna försöker man undvika felaktiga (t.ex. för långa) löneperioder. Ange vanlig löneperiod: Fr.o.m. början av det innevarande året 1 mån. Fr.o.m. >= den 1 december i året som föregår den här tidpunkten. Felmeddelande: Löneperiodens första dag kan vara tidigast den första december under det föregående året. T.o.m. denna tidpunkt + 2 mån T.o.m. <= innevarande månad + 2 mån Felmeddelande: Löneperiodens sista dag kan vara högst två månader i framtiden. Löneperioden får inte vara längre än tre månader. T.o.m. fr.o.m. <= 3 mån Felmeddelande: Löneperioden får inte vara längre än tre månader. Anmärkning Löneperioden överskrider 62 dagar visas fortfarande om löneperioden är längre än 62 dagar. Löneperioden får inte fortsätta till nästa år T.o.m. <= det innevarande årets sista dag Felmeddelande: Löneperioden kan inte fortsätta nästa år. Ange löneperiod under ingångssaldon: Lönebetalningsperiodens första dag tidigast i början av det innevarande året Fr.o.m. >= det innevarande årets första dag (2)

14 Felmeddelande: Den första dagen av löneperiod under ingångssaldon kan vara tidigast början av det innevarande året. Lönebetalningsperiodens sista dag senast i utgången av den innevarande månaden Fr.o.m. <= den sista dagen i den innevarande månaden Felmeddelande: Den sista dagen av löneperiod under ingångssaldon kan inte vara senare än den innevarande månadens sista dag. Anmärkning Löneperioden överskrider 62 dagar visas fortfarande om löneperioden är längre än 62 dagar. Ytterligare information Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Priset på samtal från trådanslutningar motsvarar lokalnätsavgiften (lna) och från mobiltelefoner mobiltelefonavgiften (mta). Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (2)

15 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI En ny programversion har överförts till tjänsten Nya parametrar Socialskyddsprocent betalningsklass I 2,958 2,951 - betalningsklass II 5,158 5,151 - betalningsklass III 6,058 6,051 Arbetslöshetsförsäkring Arbetstagarprocent 0,58 0,58 Pensionsavgiftsprocent ArPL-inkomstens nedre gräns ArPL-avtal ArbG De anställda som omfattas av arbetspensionsskyddet till 46,08 vilka du betalar minst 46,08 euro i månaden i lön 21,44 Avtalsarbetsgivarens avgift ArPL tillfällig ArbG 22,04 Tillfällig arbetsgivare, fast avgift Arbetstagarens pensionsavgift, under 53-åriga 4,30 Arbetsgivarens pensionsavgift, 53- åriga eller äldre 5,40 Pensionsavgiftens åldersgränser Nedre gräns Övre gräns (2)

16 Dagtraktamenten På basis av datumet i Löneperiod t.o.m. bestäms det år vars à-pris föreslås Heldagtraktamente 30,00 31,00 Partiellt dagtraktamente 14,00 14,00 Måltidsersättning 7,50 7,75 Kilometerersättning, egen bil 0,42 0,43 Kilometerersättning, förmån att använda bil 0,12 0,12 Nattresepenning - 6,00 Ny lönetyp Naturaförmåner På basis av datumet i Löneperiod t.o.m. bestäms det år vars à-pris föreslås Kostförmån 4,90 5,00 Telefonförmån 20,00 20,00 Mobiltelefonförmån 20,00 20,00 Nya lönetyper: o Nattresepenning i menyn för skattefria kostnadsersättningar o Ny statistisk lönetyp Förskottsinnehållning som drogs av som låglönestöd Anvisningar har uppdaterats i tjänsten, bl.a. anvisningarna om arbetspensionsreformen, det finns också nya utskriftsmallar (Anvisningar) Ytterligare information om årsskiftets ändringar i meddelandena från och Ändringarna i beräkningen av utmätningar från lön tas med i tjänsten först i nästa version. Länk till rättsväsendets betalningsförbudsräknare. TTilläggsuppgifter Den allmänna rådgivningen betjänar på svenska i numret mån-fre Tjänsten är avgiftsfri. Priset på samtal från trådanslutningar motsvarar lokalnätsavgiften (lna) och från mobiltelefoner mobiltelefonavgiften (mta). Olycksfallsförsäkringsbolagen svarar på ytterligare frågor om försäkringen av de anställda (2)

ÄNDRINGAR I PALKKA.FI 18.11.2008

ÄNDRINGAR I PALKKA.FI 18.11.2008 18.11.2008 ÄNDRINGAR I PALKKA.FI 18.11.2008 Den anställdes språk Uppgift om språket har lagts till den anställdes och arbetsersättningsmottagarens uppgifter. Löneuträkningen och ersättningsmottagarens

Läs mer

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017 SKATTEFÖRVALTNINGEN 15.8.2016 Enheten för styrning och utveckling av personbeskattningen A102/200/2016 version 1.0 DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret

Läs mer

OMFATTANDE ANMÄLAN OM LÖNEUPPGIFTER

OMFATTANDE ANMÄLAN OM LÖNEUPPGIFTER Inkomstregistret PB 1 00055 INKOMSTREGISTRET Med denna blankett kan du göra en ny om löneuppgifter, rätta en tidigare eller makulera en tidigare. Du kan anmäla prestationer som utbetalats till en inkomsttagare

Läs mer

MinSkatt. Du kan sköta dina skatteärenden på en enda adress. skatt.fi/minskatt

MinSkatt. Du kan sköta dina skatteärenden på en enda adress. skatt.fi/minskatt MinSkatt Du kan sköta dina skatteärenden på en enda adress skatt.fi/minskatt Privatpersoner kan sköta största delen av sina skatteärenden i e-tjänsten MinSkatt. ÄNDRINGAR I BESKATTNINGEN MinSkatt har haft

Läs mer

Koduppsättningar Inkomstslag Anläggningsprojekt för ett nationellt inkomstregister

Koduppsättningar Inkomstslag Anläggningsprojekt för ett nationellt inkomstregister Version 1.02 Koduppsättningar Inkomstslag Anläggningsprojekt för ett nationellt inkomstregister Koduppsättningar Inkomstslag 2 (11) Versionshistoria Version Datum Beskrivning 1.0 12.6.2017 Dokumentet har

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST)

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) SKATTEFÖRVALTNINGEN 2.1.2018 A90/200/2017 1.0 ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) POSTBESKRIVNING 2018 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 2.1 UPPGIFT

Läs mer

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Försäkringsnummer 56- Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Denna ansökan gäller pensionsförsäkring som fyller minimivillkoren enligt lagen om pension för arbetstagare, som trädde i kraft 1.1.2007.

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST)

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A46/200/2016 version 1.0 ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE)

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A158/200/2016 1.2 FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal (VSELVAKE) INNEHÅLL

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST)

ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A46/200/2016 version 1.2 ÅRSANMÄLAN Kostnadsersättningar till löntagare (VSPSKUST) POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

DL LÖNEBERÄKNING ÅRSBYTE

DL LÖNEBERÄKNING ÅRSBYTE DL LÖNEBERÄKNING ÅRSBYTE 2017-2018 OBS: Kontrollera att den version du har i bruk är minst 2.5000 eller högre. ÅRSANMÄLAN 2017 Skriv ut den aktuella granskningslistan och kontrollera att uppgifterna är

Läs mer

Inkomstregistret ändrar anmälan om löneuppgifter

Inkomstregistret ändrar anmälan om löneuppgifter Inkomstregistret ändrar anmälan om löneuppgifter Inkomstregistret är en elektronisk databas för löne-, pensions- och förmånsuppgifter Ett register ett standardiserat sätt att fungera Inkomstregistret sammanställer

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan

Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan Anvisningar för årsanmälan för löner utbetalda år 2014 Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia behöver årligen anställnings- och löneuppgifter från arbetsgivaren

Läs mer

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar

FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A134/200/2015 version 2.11 FÖRSÄKRINGSBOLAGS ELLER LS- TJÄNSTELEVERANTÖRERS ÅRSANMÄLAN premier för frivilliga pensionsförsäkringar eller betalningar för LS-avtal POSTBESKRIVNING

Läs mer

skatteärenden överförs till MinSkatt

skatteärenden överförs till MinSkatt Skötseln av privatpersonernas skatteärenden överförs till MinSkatt 2018 2019 skatt.fi/minskatt Våra tjänster övergår i hög grad till digitala kanaler PAPPERSPOST PAPPERSPOST BESÖK PÅ SKATTEBYRÅN BESÖK

Läs mer

Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2018 som lämnats in elektroniskt i form av en fil

Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2018 som lämnats in elektroniskt i form av en fil Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2018 som lämnats in elektroniskt i form av en fil Innehåll 1 ALLMÄNT... 2 2 TIDSFRISTERNA FÖR KORRIGERINGEN... 2 3 BEGREPP... 2 4 ERSÄTTANDE FÖRFARANDE... 3

Läs mer

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN (VKESSPAE)

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN (VKESSPAE) SKATTEFÖRVALTNINGEN 22.10.2018 1.2 DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER FÖR LÖN (VKESSPAE) POSTBESKRIVNING FÖR FÖRSKOTTSUPPBÖRDSÅRET 2019 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 3 2 NÄRMARE BESKRIVNING

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare som använder Ilmoitin.fi-tjänsten för att skicka meddelanden och ansökningar som filer. En fil kan innehålla en eller flera

Läs mer

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE SKATTEFÖRVALTNINGEN 4.9.2015 Enheten för styrning och utveckling av personbeskattningen A99/200/2015 version 1.0 DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE

Läs mer

Suomi.fi-fullmakt och certifikat

Suomi.fi-fullmakt och certifikat Suomi.fi-fullmakt och certifikat Sköta ärenden för andras räkning e-tjänst För anmälan för alla företagsformers räkning ska man ansöka om ny fullmakt via Katso eller Suomi.fi: anmäla löneuppgifter och

Läs mer

PERIODSKATTEDEKLARATION

PERIODSKATTEDEKLARATION Deklarationsanvisningar för PERIODSKATTEDEKLARATION skatteåret 2014 Detaljerade deklarationsanvisningar: skatt.fi/blanketter/periodskattedeklaration INNEHÅLL PERIODSKATTEDEKLARATION OCH SKATTEKONTO 3 INLÄMNANDE

Läs mer

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET SKATTEFÖRVALTNINGEN 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET POSTBESKRIVNING 2018 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 NÄRMARE BESKRIVNING AV DATAFLÖDE... 2 3 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET...

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare www.fpa.fi/arbetsgivare Innehåll Krav på löneprogrammet Krav på användaren Filerna som skickas in ökningar som skickas i esarafiler

Läs mer

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare E-tjänsten för arbetsgivare Från 6.0.08 Innehåll Inloggning och autentisering Val av program Funktioner Val av förmån Lön för sjuktid Uppvisad sexmånadersinkomst

Läs mer

Nyhetsbrev Det nya året för med sig förändringar.

Nyhetsbrev Det nya året för med sig förändringar. Nyhetsbrev 2018 Det nya året för med sig förändringar. De nya värdena och procentarna hittar ni på följande sidor. Även på internetadressen http://www.skatt.fi hittar man nyttig information gällande löner

Läs mer

POSTBESKRIVNING FÖR ÅR- SAMÄLNINGSTEKNIKEN

POSTBESKRIVNING FÖR ÅR- SAMÄLNINGSTEKNIKEN POSTBESKRIVNING FÖR ÅR- SAMÄLNINGSTEKNIKEN Anvisningar för elektronisk anmälan enligt årsanmälningsteknik Version 2.0-1.1.2012 (uppdaterad 2015) Porkalagatan 1, 00018 Ilmarinen Tel. 010 284 3719 www.ilmarinen.fi

Läs mer

SPECIFIKATION AV DIVIDENDINKOMSTER OCH ÖVRIGA POSTER AV VINSTUTDELNINGSNATUR (73)

SPECIFIKATION AV DIVIDENDINKOMSTER OCH ÖVRIGA POSTER AV VINSTUTDELNINGSNATUR (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 SPECIFIKATION AV DIVIDENDINKOMSTER OCH ÖVRIGA POSTER AV VINSTUTDELNINGSNATUR (73) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING

Läs mer

Preliminära riktlinjer för tjänstepension

Preliminära riktlinjer för tjänstepension Preliminära riktlinjer för tjänstepension Med anledning av att överenskommelsen om KollektivAvtalad Pension KAP-KL upphör att gälla den 31 december 2012 har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt Arbetsgivarförbundet

Läs mer

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare Så här söker du semesterkostnadsersättning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2017 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare Du behöver auktorisering

Läs mer

Inkomstregistret för småföretagare. Webbseminarium

Inkomstregistret för småföretagare. Webbseminarium Inkomstregistret för småföretagare Webbseminarium 11.04.2019 Agenda Allmänt om inkomstregistret Anmälan och korrigering av uppgifter Anvisningar för anmälan 11.04.2019 2 Allmänt om inkomstregistret Inkomstregistret

Läs mer

ELEKTRONISK ANMÄLAN OM ARPL-ANSTÄLLNINGSFÖRHÅLLANDEN OCH -ÅRSANMÄLNINGSUPPGIFTER

ELEKTRONISK ANMÄLAN OM ARPL-ANSTÄLLNINGSFÖRHÅLLANDEN OCH -ÅRSANMÄLNINGSUPPGIFTER Anvisning 1 (7) ELEKTRONISK ANMÄLAN OM ARPL-ANSTÄLLNINGSFÖRHÅLLANDEN OCH -ÅRSANMÄLNINGSUPPGIFTER 1 BAKGRUND Denna beskrivning fastställer de regler, enligt vilka Pensions-Fennias kunder kan lämna inkomstanmälningar

Läs mer

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET

ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET SKATTEFÖRVALTNINGEN 13.6.2017 A137/200/2017 1.4 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 NÄRMARE BESKRIVNING AV DATAFLÖDE... 2 3 ANMÄLAN OM UTREDNINGSSKYLDIGHET...

Läs mer

Elektronisk anmälan om ArPL-anställningsförhållanden och årsanmälningsuppgifter

Elektronisk anmälan om ArPL-anställningsförhållanden och årsanmälningsuppgifter Anvisning 1 (9) Elektronisk anmälan om ArPL-anställningsförhållanden och årsanmälningsuppgifter Årsanmälningsteknik 1.1.2012 Anvisning 2 (9) 1 BAKGRUND Denna beskrivning fastställer de regler, enligt vilka

Läs mer

Nytt och aktuellt inom företagsbeskattningen Inkomstbeskattning och förskottsuppbörd. Skatteinfo för ekonomiförvaltningsproffs December 2013

Nytt och aktuellt inom företagsbeskattningen Inkomstbeskattning och förskottsuppbörd. Skatteinfo för ekonomiförvaltningsproffs December 2013 Nytt och aktuellt inom företagsbeskattningen Inkomstbeskattning och förskottsuppbörd Skatteinfo för ekonomiförvaltningsproffs December 2013 Innehåll Om skattedeklarationen för år 2013 Lagändringar som

Läs mer

ArPL-försäkringen i ett nötska

ArPL-försäkringen i ett nötska ArPL-försäkringen 2013 Försäkra enkelt hos Etera ch t för snabb o Eteras recep ervice tspensionss flexibel arbe nsionsste arbetspe De aktuella avgifterna tjänster elektroniska Behändiga din tjänst experter

Läs mer

Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare:

Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare: Cirkulärnr: 1999:10 Diarienr: 1999/0054 Handläggare: Skatteexperten Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1999-01-14 Mottagare: Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Rubrik: Kontrolluppgifter

Läs mer

Inkomstregistret - kommuner som arbetsgivare. Webbseminarium

Inkomstregistret - kommuner som arbetsgivare. Webbseminarium Inkomstregistret - kommuner som arbetsgivare Webbseminarium 11.04.2019 Agenda Allmänt om inkomstregistret Anmälan och korrigering av uppgifter Anvisningar för anmälan 11.04.2019 2 Allmänt om inkomstregistret

Läs mer

Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer. Innehåll: 1(9)

Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer. Innehåll: 1(9) 1(9) Löneenkät för den privata sektorn: Anvisning för bearbetning av CSV-filer Innehåll: 1. Att omvandla en Excel-fil till en CSV-fil och överföra den till enkäten 2. Att öppna en CSV-fil som skapats av

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan

Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan Ifyllningsanvisningar för ArPL-årsanmälan Anvisningar för årsanmälan för löner utbetalda år 2016 Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia behöver årligen anställnings- och löneuppgifter från arbetsgivaren

Läs mer

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring

Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Försäkringsnummer 56- Ansökan om lagstadgad ArPL-pensionsförsäkring Denna ansökan gäller pensionsförsäkring som fyller minimivillkoren enligt lagen om pension för arbetstagare, som trädde i kraft 1.1.2007.

Läs mer

DIREKTÖVERFÖRING AV BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARNAS FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGAR. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017

DIREKTÖVERFÖRING AV BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARNAS FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGAR. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017 SKATTEFÖRVALTNINGEN 15.8.2016 Personbeskattningens styrningsoch utvecklingsenhet A103/200/2016 version 1.0 DIREKTÖVERFÖRING AV BEGRÄNSAT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARNAS FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGAR Postbeskrivning

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter

ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A137/200/2015 version 1.9 ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter POSTBESKRIVNING för år 2016 2 INNEHÅLL 1 ÄNDRINGAR FRÅN FJOLÅRET... 3 2 ALLMÄNT... 4 3 POST MED FAST POSTLÄNGD...

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Den trygga länken från nätbanken för externa tjänster

Den trygga länken från nätbanken för externa tjänster NÄTBANKSLÄNKEN Den trygga länken från nätbanken för externa tjänster och anvisningar för de som tillhandahåller tjänsten Version V 1.0/ 8.01.2002 Innehållsförteckning 1 BESKRIVNING AV NÄTBANKSLÄNKEN...1

Läs mer

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Skatteförvaltningen Användarguide, Katso-identifierad skattskyldig - Punktskattedeklaration 1 / 32 Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Innehåll STARTSIDA...

Läs mer

4:e KVARTALET: OKTOBER:

4:e KVARTALET: OKTOBER: Löneenkät för den privata sektorn 2009 Timavlönade Blankettanvisningar 4:e KVARTALET: OKTOBER: Industrin Byggbranschen Samfärdsel och bevakning Fastighets-, uthyrnings- och andra företagstjänster Miljöhygien

Läs mer

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL)

ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 version 1.1. ÅRSANMÄLAN RÄNTOR SOM OMFATTAS AV KÄLLSKATT PÅ RÄNTEINKOMST (VSKTVYSL) POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2

Läs mer

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet Meddelande Arbetslöshetsförsäkringsfonden förbereder sig att ta emot elektroniska anmälningar från löneadministrationsprogram beskrivning av poster för TYVI-gränssnittet har publicerats För att effektivisera

Läs mer

Medlemsguide. Försäkringsmannaförbundet FMF rf Försäkringstjänstemännens arbetslöshetskassa

Medlemsguide. Försäkringsmannaförbundet FMF rf Försäkringstjänstemännens arbetslöshetskassa Medlemsguide Försäkringsmannaförbundet FMF rf Försäkringstjänstemännens arbetslöshetskassa Denna guide innehåller allmän information för medlemmarna i Försäkringsmannaförbundet och Försäkringstjänstemännens

Läs mer

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna

2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna 2. Stäm av arbetsgivardeklarationen mot ackumulatorerna Arbetsgivardeklaration mot ackumulatorvärden Avstämningar inför årsskiftet nr 1 Avstämningar inför årsskiftet forts nr 1 Skatteverket jämför arbetsgivardeklarationerna

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

Nyhetsbrev Det nya året för med sig förändringar.

Nyhetsbrev Det nya året för med sig förändringar. Nyhetsbrev 2019 Det nya året för med sig förändringar. De nya värdena och procentarna hittar ni på följande sidor. Även på internetadressen http://www.skatt.fi hittar man nyttig information gällande löner

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 24, 26 och 55 i lagen om beskattningsförfarandet

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument är en hjälp till att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och arbetsgivardeklarationen före inläsningen av årsuppdateringen

Läs mer

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE 1 (20) ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE Utarbetad av: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Granskad av: 10.8.2011, 28.9.2011 Pia Vilen Evira Godkänd av: 29.9.2011 Matti Huttunen Evira 2 (20) DOKUMENTETS ÄNDRINGSHISTORIK

Läs mer

Lönen betalas på det bankkonto i ett penninginstitut som arbetstagaren

Lönen betalas på det bankkonto i ett penninginstitut som arbetstagaren LÖNER 37 Lönebetalning mom. 3 Lönebetalning Lönen betalas på det bankkonto i ett penninginstitut som arbetstagaren uppgett. Betalningsordern ska sändas i så god tid att lönen kan beräknas stå till arbetstagarens

Läs mer

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Anmälan om arbetsolycksfall 2016 -> Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Start Välj först skadetyp och klicka på Fortsätt. Om det öppnas tilläggsfrågor i anslutning till försäkringen,

Läs mer

ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SAMMANDRAG (VSOSVYHT)

ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SAMMANDRAG (VSOSVYHT) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A44/200/2016 version 1.2 ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SAMMANDRAG (VSOSVYHT) POSTBESKRIVNING 2016 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET...

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter (VSOMHOIE) POSTBESKRIVNING för år 2017

ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter (VSOMHOIE) POSTBESKRIVNING för år 2017 SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A144/200/2016 1.2 ÅRSANMÄLAN Egendomsförvaltningsavgifter (VSOMHOIE) POSTBESKRIVNING för år 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING

Läs mer

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Du kan sända ditt meddelande elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten.om du sänder ett elektroniskt meddelande behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 150/2003 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av sjukförsäkringslagen, 2 lagen om arbetsgivares socialskyddsavgift och 5 lagen om storleken av den försäkrades

Läs mer

Webb-Budget. 2. Kontroll av tidigare införda summor 2

Webb-Budget. 2. Kontroll av tidigare införda summor 2 Webb-Budget Innehållsförteckning 1. Inloggning 1 2. Kontroll av tidigare införda summor 2 3. Val av budgeteringssätt. 3 3.1. Budgetera per ansvarsområde 3 3.2. Budgetera per kostnadsslag.. 4 4. Registrera

Läs mer

Löneadministrativa anvisningar för arbetstidsbanker (KyrkTAK 183)

Löneadministrativa anvisningar för arbetstidsbanker (KyrkTAK 183) Löneadministrativa anvisningar för arbetstidsbanker (KyrkTAK 183) Innehåll: 1. INLEDNING 1.1 Arbetstidsbank 1.2 Definitioner 1.3 Arbetstidsbankkonton 2. SÄRSKILDA LÖNEADMINISTRATIVA FRÅGOR 2.1 Tidpunkt

Läs mer

SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINGAR, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6)

SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINGAR, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 1.2 SKATTEDEKLARATION; SAMFÄLLDA FÖRMÅNER, STATLIGA INRÄTTNINGAR, KOMMUNER, FÖRSAMLINGAR, UTLÄNDSKA DÖDSBON M.M. (6) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING

Läs mer

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten Innehåll Ta emot fakturor i nätbanken eller filöverföringen... 3 För vem är tjänsten avsedd?... 3 Tillgänglighet... 4 Handläggningstid... 4 Bankdag... 4 Förvara

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen

Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen Cirkulärnr: 2001:11 Diarienr: 2001/0068 Handläggare: Jan Svensson Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 2001-01-15 Mottagare: Kommunstyrelsen Ekonomi/Finans Personalfrågor Rubrik: Kontrolluppgifter

Läs mer

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER ALLMÄNT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017

DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER ALLMÄNT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE. Postbeskrivning för förskottsuppbördsåret 2017 SKATTEFÖRVALTNINGEN 15.8.2016 Personbeskattningsenhetens Styrnings och utvecklingsenhet A100/200/2016 version 1.0 DIREKTÖVERFÖRING AV FÖRSKOTTSINNEHÅLLNINGSUPPGIFTER SOM GÄLLER ALLMÄNT SKATTSKYLDIGA PENSIONSTAGARE

Läs mer

Beskattningen av utländsk hyrd arbetskraft Vanliga frågor och svar

Beskattningen av utländsk hyrd arbetskraft Vanliga frågor och svar Beskattningen av utländsk hyrd arbetskraft Vanliga frågor och svar Innehåll 1. Allmänna frågor 2. Personer som vistas högst sex månader i Finland 3. Personer som vistas över sex månader i Finland 1.1.

Läs mer

ARBETSMARKNADSORGANISATIONERNAS OCH ARBETSLÖSHETSKASSORNAS ÅRSANMÄLAN OM MEDLEMSAVGIFTER TILL FACKFÖRENING- AR OCH ARBETSLÖSHETSKASSOR

ARBETSMARKNADSORGANISATIONERNAS OCH ARBETSLÖSHETSKASSORNAS ÅRSANMÄLAN OM MEDLEMSAVGIFTER TILL FACKFÖRENING- AR OCH ARBETSLÖSHETSKASSOR SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2016 A141/200/2015 version 2.11 ARBETSMARKNADSORGANISATIONERNAS OCH ARBETSLÖSHETSKASSORNAS ÅRSANMÄLAN OM MEDLEMSAVGIFTER TILL FACKFÖRENING- AR OCH ARBETSLÖSHETSKASSOR POSTBESKRIVNING

Läs mer

WAKKA WEBBUPPDATERING AV PC-PROGRAMMEN

WAKKA WEBBUPPDATERING AV PC-PROGRAMMEN Wakka 2017 WAKKA WEBBUPPDATERING AV PC-PROGRAMMEN Bästa kund. Uppdateringen gällande bokslutet för skatteåret 2016 kan laddas ner. Nerladdningen kan utföras utan det traditionella bytet av nyckelkod. Den

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 25 mars 2015 296/2015 Lag om ändring av lagen om sjömanspensioner Utfärdad i Helsingfors den 20 mars 2015 I enlighet med riksdagens beslut upphävs

Läs mer

ÅRSANMÄLAN Retroaktiva pensioner (VSTAKELE) POSTBESKRIVNING för år 2017

ÅRSANMÄLAN Retroaktiva pensioner (VSTAKELE) POSTBESKRIVNING för år 2017 SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A150/200/2016 1.2 ÅRSANMÄLAN Retroaktiva pensioner (VSTAKELE) POSTBESKRIVNING för år 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 2.1 Egentlig årsanmälan

Läs mer

Ansö kan öm möderskapsunderstö d

Ansö kan öm möderskapsunderstö d Ansö kan öm möderskapsunderstö d Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs

Läs mer

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för arbetstagare (ArPL)

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för arbetstagare (ArPL) Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för arbetstagare (ArPL) 1 Allmänna bestämmelser 1 Dessa försäkringsvillkor tillämpas på avtalsförhållandet mellan arbetsgivaren (försäkringstagaren)

Läs mer

ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SPECIFIKATION (VSOKERIE)

ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SPECIFIKATION (VSOKERIE) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A44/200/2016 1.3 ÅRSANMÄLAN OM ÖVERSKOTT FRÅN ANDELSLAG SPECIFIKATION (VSOKERIE) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3

Läs mer

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord.

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. 1(9) Logga in på webbtjänsten För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. Om du har loggat in på webbtjänsten tidigare, mata in ditt Kund-ID och lösenord

Läs mer

SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A)

SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.2 SPECIFIKATION AV SAMFUNDS RESULTAT FRÅN PERSONLIG FÖRVÄRVSKÄLLA (7A) POSTBESKRIVNING 2017 INNEHÅLL 1 ÖVERSIKT... 2 2 BESKRIVNING AV DATAFLÖDET... 2 3 KORRIGERING AV UPPGIFTER...

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018

Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Avstämningar inför årsskiftet 2017/2018 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Lag. om ändring av inkomstskattelagen

Lag. om ändring av inkomstskattelagen Lag om ändring av inkomstskattelagen I enlighet med riksdagens beslut ändras i inkomstskattelagen (1535/1992) 54 d 2 mom., 80 9 punkten, 92 26 punkten, 95 1 mom. 1 punkten, 96 a 1 mom., 100 2 och 3 mom.,

Läs mer

Löneräkning. - löneutbetalningar och löneförmåner. Nadia Lignell. Examensarbete för tradenomexamen. Utbildningsprogrammet för företagsekonomi

Löneräkning. - löneutbetalningar och löneförmåner. Nadia Lignell. Examensarbete för tradenomexamen. Utbildningsprogrammet för företagsekonomi Löneräkning - löneutbetalningar och löneförmåner Nadia Lignell Examensarbete för tradenomexamen Utbildningsprogrammet för företagsekonomi Ekenäs 2010 EXAMENSARBETE Författare: Nadia Lignell Utbildningsprogram

Läs mer

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL Pensionsvalets Extranät Användarhandledning TGL-KL Användarhandledning för Pensionsvalets Extranät Sida 2 av 10 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VID PROBLEM... 3 INLOGGNING... 4 BYTA LÖSENORD... 5 GLÖMT

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

Vad är ett hushållsavdrag?

Vad är ett hushållsavdrag? Hushållsavdrag Vad är ett hushållsavdrag? Avdrag från skatt minskar det skattebelopp som ska betalas. är personligt med undantag av avdrag för maka/make Du får avdra kostnader för arbete som utförts i

Läs mer

Anmälan av information till inkomstregistret

Anmälan av information till inkomstregistret Version 1.0 Anmälan av information till inkomstregistret Anläggningsprojekt för ett nationellt inkomstregister 1 (65) Versionshistoria Version Datum Beskrivning 1.0 12-06-2017 Dokumentet har publicerats.

Läs mer

Tips inför årsskiftet Skatteinfo för proffs inom ekonomiförvaltning 2016

Tips inför årsskiftet Skatteinfo för proffs inom ekonomiförvaltning 2016 Tips inför årsskiftet 2017 Skatteinfo för proffs inom ekonomiförvaltning 2016 1 Skatteperioder Allt fler företag kan i fortsättningen ansöka om en förlängd skatteperiod tack vare att omsättningsgränserna

Läs mer

Lönegaranti. Lönegaranti. www.mol.fi. för arbetstagare och sjömän

Lönegaranti. Lönegaranti. www.mol.fi. för arbetstagare och sjömän Lönegaranti www.mol.fi Lönegaranti för arbetstagare och sjömän Om en arbetsgivare försätts i konkurs eller annars blir insolvent, tryggar lönegaranti betalningen av sådana fordringar som grundar sig på

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017

Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Avstämningar inför årsskiftet 2016/2017 Förbered dig i god tid inför årsskiftet. För att kunna rapportera kontrolluppgifter till Skatteverket är det viktigt att du går igenom vissa inställningar. Redan

Läs mer

Arbetslöshetsförsäkringspremier. anvisning till arbetsgivare

Arbetslöshetsförsäkringspremier. anvisning till arbetsgivare Arbetslöshetsförsäkringspremier anvisning till arbetsgivare INNEHÅLL Allmänt om arbetslöshetsförsäkringspremier. 1 Uppbörd av arbetslöshetsförsäkringspremier. 2 Förskott på arbetslöshetsförsäkringspremie.

Läs mer

DEKLARATION AV SKATTER PÅ EGET INITIATIV, UPPGIFTER OM ARBETSGIVARPRESTATIONER (VSRTASKV)

DEKLARATION AV SKATTER PÅ EGET INITIATIV, UPPGIFTER OM ARBETSGIVARPRESTATIONER (VSRTASKV) SKATTEFÖRVALTNINGEN 1.1.2017 A88/200/2016 1.0 DEKLARATION AV SKATTER PÅ EGET INITIATIV, UPPGIFTER OM ARBETSGIVARPRESTATIONER (VSRTASKV) POSTBESKRIVNING INNEHÅLL 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 2 2 BESKRIVNING

Läs mer

Civiltjänstgörare och skatter. Skatteförvaltningen skatt.fi

Civiltjänstgörare och skatter. Skatteförvaltningen skatt.fi Civiltjänstgörare och skatter Skatteförvaltningen skatt.fi 2017 Med skattemedel betalas Exempel på användningsändamål: hälsovård, dvs. sjukhus, hälsostationer och servicehem utbildning, lärarlöner, skolmat

Läs mer

Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2016 som lämnats in elektroniskt i form av en fil

Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2016 som lämnats in elektroniskt i form av en fil Korrigering av årsanmälningar för skatteåret 2016 som lämnats in elektroniskt i form av en fil 1 ALLMÄNT Tidtabellen ändras för korrigering av årsanmälningar. I det nya förfarandet görs korrigeringen genom

Läs mer

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen

Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för arbetstagare (ArPL) ArPL-villkor Försäkringsvillkor för försäkringsavtal enligt lagen om pension för arbetstagare (ArPL) (Godkända av

Läs mer

ARPL FÖRSÄKRINGSVILLKOR FÖR FÖRSÄKRINGSAVTAL ENLIGT LAGEN OM PENSION FÖR ARBETSTAGARE

ARPL FÖRSÄKRINGSVILLKOR FÖR FÖRSÄKRINGSAVTAL ENLIGT LAGEN OM PENSION FÖR ARBETSTAGARE ARPL FÖRSÄKRINGSVILLKOR FÖR FÖRSÄKRINGSAVTAL ENLIGT LAGEN OM PENSION FÖR ARBETSTAGARE INNEHÅLL Allmänna bestämmelser...02 Personer som omfattas av försäkringen...02 Försäkringens giltighet...02 Försäkringen

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

LÖNEFÖRFRÅGAN TILL DEN PRIVATA SEKTORN 2014

LÖNEFÖRFRÅGAN TILL DEN PRIVATA SEKTORN 2014 LÖNEFÖRFRÅGAN TILL DEN PRIVATA SEKTORN 2014 I de fall då företaget har upphört med sin verksamhet eller har färre än tre anställda, var vänlig och tag kontakt med oss på ÅSUB, tel. 01825 581 eller 01825

Läs mer

Exempel 2 på hur blankett 6C fylls i

Exempel 2 på hur blankett 6C fylls i Exempel 2 på hur blankett 6C fylls i Exemplet beskriver hur ett allmännyttigt samfund enligt 22 i inkomstskattelagen fyller i skattedeklarationsblankett 6C. I exemplet är det fråga om idrottsföreningen

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

1. Omfattning. 2. Förutsättningar

1. Omfattning. 2. Förutsättningar Rekommendation angående dels information till kunder med anledning av lagen (1999:268) om betalningsöverföringar till och från andra stater inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet dels EG-förordningen

Läs mer