Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet (14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Stig Rönnbäck, NAV ersättare för Agneta Nilsson, NAV Kjell Öhrberg, HRF Rolf Palage, hjärt- och lungsjukas förening Ingegärd Bergvall, diabetesföreningen Lars U Granberg, HSO Margith Ström, FUB Anita Rönnbäck, SRF Anna-Karin Lundström, Miljö- och bygg Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Mats Vikgren, NHR Ulla Persson, SN Elin Johansson, Kultur- och fritid, ersättare för Ann-Katrin Sämfors, Kulturoch fritid Övriga deltagande Inger Kyösti, Stöd och omsorg Utses att justera Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gun-Britt Wiksten Ordförande Tommy Caesar Justerande Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunala handikapprådet Anslags uppsättande Anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Socialtjänsten Underskrift

2 Kommunala handikapprådet KHR 41 Mötets öppnande Ordförande öppnade och hälsade alla välkomna, varefter en presentationsrunda gjordes. KHR 42 Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes med följande tillägg. Björn Sjöqvist från Arbetsförmedlingen kommer med anledning av tema: sysselsättning. KHR 43 Val av justerare Till justerare valdes Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen.

3 Kommunala handikapprådet KHR 44 Föregående protokoll Gick igenom föregående protokoll från KHR, daterat Tommy Caesar informerade om att fastighets- och servicekontoret har hållit på att inventera om var det finns och inte finns hörselslingor i Piteå kommuns lokaler. Det är beställt hörselslingor till boenden. Hörcentralen kommer att göra återkommande tillsyner.

4 Kommunala handikapprådet KHR 45 Förenings- och förvaltningsstunden Anita Rönnbäck, SRF kom med ett flertal frågor till rådet, se bilaga 1. Rådet beslutade att föreningarna får komma med förslag på namnändring för kommunala handikapprådet. Diskuterades i rådet om att ha en tillgänglighetssamordnare. Luleå kommun har en tillgänglighetssamordnare som heter UllaKarin Palm. Förslag kom också på att vi kan bjuda in de som jobbar med tillgänglighet på våra olika förvaltningar. Rådet beslutade att bjuda in UllaKarin Palm till något av våra möten i vår för att höra hur Luleå kommun jobbar med frågan, samt att vi bjuder in de som jobbar med tillgänglighet på kommunen vid något tillfälle. Diskussioner fördes i rådet om vikten att ha en anhörigkonsulent. Två olika anhörigprojekt har drivits, ett på äldreomsorgen och ett på stöd och omsorg. Projektledaren för stöd och omsorg har jobbat 50 % med kartläggning, samarbete med olika föreningar, träffar med anhöriga och gjort ett förslag till handlingsplan. Mycket är gemensamt mellan äldreomsorgen och stöd och omsorg, men de yngre har andra livsförutsättningar och det stödet måste kanske se ut på ett annat sätt. Kommunen har fått statliga pengar för anhörigstöd. Stödet gäller för alla grupper att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller som stödjer en närstående med funktionsnedsättning eller missbruk.

5 Kommunala handikapprådet KHR 45, forts Förenings- och förvaltningsstunden Anita lämnade en inbjudan till kurs för syn- och hörselinstruktörer som startar i februari Denna inbjudan lämnas till Maud Nordwall, dövblindkonsulent. Tommy Caesar informerade om en motion som har inkommit från folkpartiet som handlar om att Inrätta en handikapplots. Den är ute på remiss till och med den 2 april 2013, se bilaga 2. Beslutades att ta upp motionen om att Inrätta en handikapplots på kommunala handikapprådet den 6 mars Margith Ström, FUB berättade om ett stort antal personer med utvecklingsstörning och som bor på gruppboende har förlorat sin kontaktperson utanför gruppbostaden. Ärendet har överklagats till flera olika instanser utan resultat. Tråkigt att rättsväsendet tolkar lagarna så olika. FUB anser att reglerna för gemensam matkassa på gruppbostad ska ha en skrivning som stämmer överens med LSS och brukarna. Margith Ström, FUB tog upp frågan om samverkan mellan HSO och kommunen vart tog den frågan vägen? Tommy Caesar hänvisade till Överenskommelse för samverkan mellan HSO (Handikappföreningarnas samarbetsorgan) och Piteå kommun och

6 Kommunala handikapprådet KHR 45, forts Förenings- och förvaltningsstunden som är underskriven av Helena Stenberg, kommunalråd och Ingegärd Bergvall, representant för HSO, se bilaga 3. Tommy Caesar tar upp frågan och följer upp dokumentet med Helena Stenberg och återkommer på nästa KHR. Margith Ström, FUB undrade också hur samverkansdokumentet ska bli känt i den nya organisationen. Margith Ström, FUB berättade att på senaste kommunala handikapprådets arbetsutskott hade de pratat om att ändra namnet på punkten Föreningsoch förvaltningsstunden.

7 Kommunala handikapprådet KHR 46 Framtidens äldreomsorg Tommy Caesar informerade om Framtidens äldreomsorg, se bilaga 4. Bilaga 4 är skickad till HSO för vidarebefordran till handikapporganisationerna. En beredningsgrupp med bred politisk förankring har arbetat fram förslag för framtidens äldreomsorg som nu är ute på remiss. Förslaget behandlar tre inriktningar: Hemmet som vård- och omsorgsarena Renodla vård- och omsorgsboende och demensboende Ny boendestrategi Målgruppen för remissen är: Politiska partier inom kommunfullmäktige, pensionärsföreningar, demensföreningen, fackliga organisationer och nämnder inom Piteå kommun. Remissyttranden ska skickas till socialnämnden senast den 7 januari Margith Ström, FUB säger att de inte har fått någon information om detta. Hon vill att FUB får vara med och tycka till. Lars U Granberg, HSO anser att det är farligt att ge garantier som omfattar alla verksamheter i äldreomsorgen som det står i bilagan.

8 Kommunala handikapprådet KHR 47 Budget samt information om boendestöd/boendeplan Inger Kyösti, avdelningschef Stöd och omsorg, berättade att ledningsgruppen på Stöd och omsorg har jobbat fram ett förslag till Boendeplan, se bilaga 5. Boendeplanen ska tas upp på socialnämndens arbetsutskott den 7 december 2012 och i socialnämnden den 12 december Margith Ström, FUB vill att FUB ska få vara med i den processen. Stöd och omsorg har fått pengar till två nya boendestödjare. Stöd och omsorg har en värdegrund, inte en värdegrundsgaranti. Värdegrundsgarantin är inskriven i lagen för äldreomsorgen. Budgeten tas i december Utfallet i år är drygt -16 miljoner kronor. Det är främst institutionsvård för barn och unga och missbruksvården som har större kostnader än budget. Det finns ett sparkrav på 0,9 procent=5,3 miljoner kronor. Kommunstyrelsen minskar det generella sparbetinget över verksamheterna till 0,6 procent=3,6 miljoner kronor.

9 Kommunala handikapprådet KHR 48 Genomlysning av socialtjänstens verksamheter, konsulternas rapport Inger Kyösti berättade att kommunfullmäktige beslutade att en total genomlysning av hela socialnämndens verksamhet skulle göras. Konsulter från PwC har gjort översynen. Uppdraget bestod av fyra delar: Beskrivning av de verksamheter som socialnämnden är skyldiga att bedriva enligt lag Analys av socialnämndens verksamheter utifrån kvalitet respektive kostnadseffektivitet Förslag till åtgärder för att bedriva en kvalitativ verksamhet inom angivna ekonomiska ramar Förslag till en organisation av socialnämndens förvaltning Konsulterna har dels kommit fram till att verksamheterna inom socialnämndens verksamhetsområden inte gör något onödigt. De har intervjuat ledningspersoner inom socialtjänsten, tittat på verksamhetsplaner och årsredovisningar, jämförelser med andra kommuner. Konsulterna har jämfört standardkostnaderna med andra kommuner inom äldreomsorgen och drar slutsatsen att Piteå ligger cirka 36 miljoner högre i kostnad. IFO;s verksamhetsområde är dryg 10,2 miljoner kronor högre. LSS har enligt motsvarande beräkning 18 miljoner kronor lägre kostnader än förväntat. Konsulterna har tagit fram ett organisationsförslag: En gemensam stab kan införas i sin helhet vid lämplig tidpunkt Biståndsenhet kan inledningsvis omfatta Stöd och omsorgs handläggning HSL-enheten kan inledningsvis omfatta Stöd och omsorg samt hemsjukvården

10 Kommunala handikapprådet KHR 48, forts Genomlysning av socialtjänstens verksamheter, konsulternas rapport En gemensam biståndsenhet för hela förvaltningen på sikt En gemensam HSL-enhet för hela förvaltningen på sikt Konsulterna föreslår att ta bort 15 till 20 platser inom äldreomsorgen och skära ner på fem tjänster för att sänka kostnaderna. Socialnämnden ska redovisa synpunkter och ställningstaganden utifrån rapporten till kommunstyrelsen senast den 1 mars. Rapporten i sin helhet, se bilaga 6.

11 Kommunala handikapprådet KHR 49 Förslag på ny politisk organisation - Samhällsbyggnadsförvaltningen Tommy Caesar informerade om att serveringstillstånden ska ligga på samhällsbyggnadsförvaltningen, men eftersom det inte blir någon ny politisk organisation i dagsläget kommer beslut om alkoholärenden ligga kvar på socialnämnden, men tjänsten, alkoholhandläggare kommer att flyttas till den nya samhällsbyggnadsförvaltningen från och med 1 januari Färdtjänsten som egentligen är en kollektivlagstiftning ligger kvar på socialtjänsten. Den går -1,3 miljoner kronor. Även försörjningsstöd blir kvar inom socialtjänsten.

12 Kommunala handikapprådet KHR 50 Sysselsättning Tommy Caesar hälsade Björn Sjöqvist från Arbetsförmedlingen, AF välkommen. Arbetsinriktad rehabilitering ska hjälpa personer med funktionsnedsättningar att kunna komma ut i arbete. Det handlar mycket om att prioritera målgrupper med större behov. Bedömningsstöd vid inskrivning. Det finns mycket resurser idag på Arbetsförmedlingen för dessa frågor. Drygt 3000 personer är inskrivna på Arbetsförmedlingen, varav 1100 personer har en kod för funktionsnedsättning, rörelsehinder, inlärningssvårigheter eller psykiska funktionsnedsättningar. Arbetsförmedlingen jobbar också med arbetslivsintroduktion för personer som har blivit utförsäkrade från Försäkringskassan att kunna ta första steget tillbaka till arbetslivet. I arbetslivsintroduktionen försöker man hitta anpassade program, som till exempel att få vara på Sinnenas ateljé under en 12 veckors period, 2,5 timmar per dag, 2 dagar vecka för att komma i balans. RESA projektet RESA är till för personer som har en psykisk funktionsnedsättning och som behöver en mjukstart för att komma ut i arbetslivet. En plats i RESA innebär att personen får en meningsfull sysselsättning och möjlighet att komma in i gemenskapen på en arbetsplats. Personen får möjlighet att pröva under 1 år och under hela perioden ha tillgång till en handledare. I Piteå har det gått bra att hitta bra lösningar. År 2011 gick 11 personer ut gymnasiesär. Av dessa 11 har 8 anställningar idag. Tommy Caesar tackade Björn Sjöqvist för hans information.

13 Kommunala handikapprådet KHR 51 Förslag på sammanträdesdatum 2013 Mötesplanering för 2013, se bilaga 7.

14 Kommunala handikapprådet KHR 52 Nästa möte Kommunala handikapprådets arbetsutskott blir torsdag den 21 februari 2013, kl 17 i Inger Kyösti s arbetsrum på våning 2, entré 2, Stadshuset. Ingen kallelse skickas ut för arbetsutskottet. Kommunala handikapprådet blir onsdag den 6 mars 2013, kl 08:30 i Fyrkanten. Tommy Caesar tackade alla för dagens sammanträde och önskade God Jul!

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-05-29 1 (14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 09:00 12:30 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt- och lungsjukas förening Lars U Granberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-03-12 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt- och lungsjukas förening Ingrid Wallon,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-08-28 1 (12) Plats och tid Ovalen, Stadshuset kl 08:30 12:00 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt lung Piteå Lars U Granberg, HSO Margith Ström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2014-09-03 1 (13) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 12 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eva-Lisa Öqvist, allergiföreningen Ulla Persson, SN Rolf Palage, hjärt lung förening,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Ovalen, Stadshuset Onsdagen den 19 november 2014 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Majvor Sjölund (C) Justeringens tid och plats Vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2014-05-05 1 (19) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 15:45 Beslutande Tommy Caesar, ordf Eivor Lidström, HRF Rolf Palage, hjärt lung förening, Piteå Lars U Granberg,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7

Innehållsförteckning. Representation för perioden 2015 2018 4. Information från socialnämnden om projektet Den goda maten 7 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Representation för perioden 2015 2018 4 Mötestider 2015 5 Tillgänglighet 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Ledamöter Ersättare Tjänstemän Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Solweig Lundkvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-07 1 (7) Plats och tid Österbo, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Marianne Lindberg, SKPF Ingrid Nyman,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Gröna huset, Biblioteket kl. 10.00-11.25 Beslutande Agneta Lindberg, ordf Gunnar Magnusson Stig-Göran Fransson Från handikapporganisationerna: Greta Krieg, SRF Maud

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-04-20 - Sessionssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 20 juni 2016 kl 15.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) 15.00-16.00 Peter Söderlund (L) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala tillgänglighetsrådet 2016-03-10 1 (14) Plats och tid Ovalen, Stadshuset klockan 08:30 11:30 Beslutande Sven-Gösta Pettersson, ordförande Charlotte Elworth, SN ersättare för Ulla Persson, SN Margith

Läs mer

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5 Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 22 januari 2018 kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 1 Plats och tid ande Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 27 februari 2008, kl 13.00 16.15 Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-09-25, kl 0900-1430 ande Anne Niska, S Elly-Britt Kruuka, S Owe Pekkari, S Karin Magnström, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-01-18, kl. 08:30-09:54 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare

Maria Haglund, Kumla kommun. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Christer Törner 13. Susanne Naeslund, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-03-10 Plats och tid Kommunhuset, Kumla kl. 14.00-16.30 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs kommun

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-04-24 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Inge Stålnacke, SPRF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14 Socialnämnden 2010-06-17 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-06-17, kl. 10.00-11.55 Gruppsammanträde: 08.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13 Socialnämnden 2012-11-15 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-11-15, kl. 10.00-12.10 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Bertil

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-03-07 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 10.00-11.45 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-10 Lena Fax avd chef 1-10 Anna Magnfors 7 Ulla Bäckman 7 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 11:2009 SAMMANTRÄDE 7 DECEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 5 mars 2013, direkt efter

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan

Kommunala handikapprådet. Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den 6 februari 2017, klockan 1(8) Plats och tid Krokoms bibliotek i Allan Edwall- rummet, måndagen den, klockan 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, ordförande socialnämnden Jenny Palin, barn och utbildningsnämnden, ersättare

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset kl 09:00-15:00 Beslutande Stig Rönnbäck (S) Tage Danielsson (S) Regis Cabral (S) Gunnel Sandlund (V) Eva-Lena Samuelsson-Grubbström (C) Lennart Wikström (Fp) Sven-Erik Bohman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 08.00 15.10 ande Övriga deltagande Utses att justera Rita Poromaa (s),

Läs mer