ÅRSMÖTE. 1 februari Verksamhetsberättelse 2014 SPF Solvändan 613

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSMÖTE. 1 februari 2015. Verksamhetsberättelse 2014 SPF Solvändan 613"

Transkript

1 ÅRSMÖTE 1 februari 2015 Verksamhetsberättelse 2014 SPF Solvändan 613

2 Föredragningslista Årsmöte med SPF Solvändan 613 söndagen den 1 februari Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Val av 2 justerare att justera årsmötesprotokollet 5. Parentation över bortgångna medlemmar 6. Godkänna kallelsen till årsmötet 7. Fastställa föredragningslistan för årsmötet 8. Styrelsens årsredovisning för 2014 A. Godkänna verksamhetsberättelsen B. Fastställa resultat och balansräkning C. Revisorernas berättelse 9. Besluta om ansvarsfrihet för styrelse och kassaförvaltare 10. Ersättning gällande kostnader för bredbands och telefonersättning samt kontorsmaterial till styrelseledamöter under verksamhetsåret Besluta om dag och tid för månadsträffarna. 12. Fastställa program och verksamhetsplan för Fastställande av årsavgift för Fastställande av budget för Besluta om antalet ledamöter i styrelsen (7 ordinarie 4 ersättare)

3 16. Val av ordförande för Val av 3 styrelseledamöter på 2 år 18. Val av4 ersättare på 1 år 19. Val av 2 revisorer på 1år 20. Val av1 ersättare på 1år 21. Val av ombud till distriktsstämman 22. Val av medlemsregisteransvarig 23. Val av friskvårdsansvarig + läkemedelsansvarig jämte 1 ersättare 24. Val av 1 person till patientrådet Mörbylånga/Färjestaden 25. Val av trafikombud 26. Val av webbansvarig + ersättare 27. Val av pressombud + ersättare 28.Val av kommitté ansvariga för månadsträffar A. N:a Möckleby B. Algutsrum C. Vickleby/Mörbylånga D. Färjestaden 1 E. Färjestaden 2 F. Färjestaden Val av Kommitté för Ladans danser 30. Val av Kommitté för Eken 31. Val av Grill kommitté 32. Val av Valberedning 33. Nya stadgar + logotyp 34. Övriga frågor 35. Utdelning av blommor och utmärkelser. 36. Årsmötet avslutas.

4

5

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för SPF Solvändan 613 i Färjestaden får härmed lämna berättelse över verksamhetsåret Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter och 4 ersättare. Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Kommunala Pensionärsrådet Ingrid Johansson Anders Bergzén Gun-Britt Johansson Astrid Nilsson Annika Bäckström Estone Moberg Lena Olsson Leif Jönsson John Johansson Per Norman Lena Engström Ingrid Johansson ersättare Lena Engström Studiekommittéansvarig Medlemsansvarig Revisor Revisor Aina Gustafsson Leif Jönsson Ingrid Olsson Stig Gunnarsson ersättare Louise Åström Folkhälsoombud Patientrådets representant Valberedningens ordf. Valberedningsledamot Lena Olsson Anita Yngvesson Leif Yngvesson John Johansson

7 Valberedningsledamot Trafikombud Webbredaktör Percy Nygren Anders Gustafsson Aina Gustafsson ersättare Anders Gustafsson Reseansvarig Samordnare för trivseldanser Estone Moberg Margareta Jonsson Astrid Nilsson ersättare Lilian Andersson Pressombud Jonny Berntsson ersättare Inger Nygren Medlemsantalet var vid årsskiftet 674 personer, en ökning med 103 personer under året. SPF Solvändan har en Hedersmedlem, Bertil Johansson, tidigare ordförande i föreningen under 12 år. ( ) Medlemsrekrytering: Under året har vi gjort 165 så kallade 65-års utskick. Dessutom har vi fått nya medlemmar via aktiviteter, cirklar och personliga kontakter via gamla medlemmar. Styrelsemöten: SPF Solvändan har haft 12 styrelsemöten under året med hög närvarofrekvens. Det har varit gott samarbete och positivt klimat som verkat stimulerande vid våra diskussioner och ställningstagande på mötena. Månadsträffar: Vi har haft 6 månadsträffar. Kommittéerna har varit mycket välfungerande från planering till värdskap. Välkomnande och fint dukade bord och underhållande program som varierat vid de olika träffarna. Fester: Vi har haft försommarfest och julfest med styrelsen som värdar. Vi arbetar mycket bra tillsammans och stämningen är på högtryck inför festligheterna. I oktober hade vi dessutom Gulaschfest, den har i sin tur resulterat i planering av Ungernresa sept Luciafirande: den 11 december kom Lucia med stort följe till Eken. En stämningsfull stund en mörk morgon med Färjestadens skolas luciatåg. Tack till alla barnen med lärare.

8 Tips och grillkvällar: Medlemmarna har bjudits på två tipspromenader med korvgrillning. Den 14 maj i Gråborg med strålande väder och den 8 augusti på Eken. Hjälpsamma medlemmar har satt ihop lagom kluriga frågor och Grillgänget med god assistans har skött sig exemplariskt. Riks boulen augusti: SPF Kalmardistriktet stod som värdar för tävlingen i år. Att handa detta blev i första hand SPF Kalmardistriktet, Blåelden i Borgholm och Solvändan. Eftersom själva boulespelandet skulle försiggå på boulebanorna i Färjestaden stod det snart klart för oss att det var Solvändan som kom att ha det största åtagandet och ansvaret för att allt runt själva boulespelandet skulle fungera. Stor hjälp fick vi av Tomas Carlén, ordförande i Ölands bouleklubb. Efter ett flertal planeringsträffar under året, rensningsarbete på boulebanorna och många andra förberedelser gick så Riks boulen av stapeln. Vi var mycket väl förberedda och redan den 29:e började boulespelare från hela landet anlända. Öppet hus på Eken hade planerats och det blev ett mycket uppskattat inslag med ett par hundra besökare. Under speldagarna var ett 40-tal Solvändan medlemmar engagerade; vid parkering, sjukvårdstält, support vid banorna, kiosk med allt, lotteri m.m. och vi fixade dessutom en Kroppkaksvagn. Det var över 500 spelare som vi skulle serva och det gick fantastiskt bra, alla gästvänliga, glada och trevliga SPF:are gjorde tävlingen till en av de bästa, enligt spelledare och domare. Ännu ett stort tack till alla som var där. Kultur- och studieverksamhet 2014 Även 2014 har varit ett framgångsrikt år när det gäller studieverksamheten. Flera nya cirklar och kurser startade under året och andra har fortsatt med ett stort antal deltagare. Nytt är att en Boendecirkel startade i våras med Ingrid Johansson som ledare, där diskuteras olika former av boende för äldre. Bl. a bjöd man in konsulten Lars Malmgren, Sturkö, som talade om Kooperativ hyresrätt. En del studiebesök på olika äldreboende har gjorts. Det hela mynnade ut i att en intresseförening bildades Seniorboende i Färjestaden. Föreningen har tankar på att bygga ett Trygghetsboende i Färjestaden En litteraturcirkel startade under våren med Gunilla Pålsson och Aina Gustafsson som ledare. Vi har läst bl. annat Maria Gustavsdotters trilogi Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern, Hustrun, Änkan, Alice Munro: Nära hem med fl. och sedan diskuterat dessa böcker.

9 En annan nyhet var en kurs i Whiskyprovning under ledning av Ola Bengtsson och Per Norman, vilken samlade många deltagare. Det gjorde även en nybörjarkurs i Bridge med Rolf Carlsson som ledare. Vårt trafikombud Anders Gustafsson höll en Trafik kurs under våren. Elisabeth Wall från SV höll i 3 kurser om Ipad samt Iphone. Line Dancen är populär och där har vi haft två kurser för nybörjare samt tre fortsättningskurser under Annie Holgerssons ledning. Qigongen har fortsatt med en nybörjarkurs och två fortsättningskurser med Annica Bäckström som ledare. Måleri-, olja och akryl har fortsatt under året som en kamratcirkel, där deltagarna har hjälpt varandra, vilket har upplevts som mycket positivt. Eva Johansson är kontakt person. Likaså har vi haft två kamratcirklar i Måla akvarell, lekfullt och kravlöst med Kajsa Johansson som kontaktperson. Två cirklar i Hantverk - broderi- sy/ stickning, vävning m.m. under Ulla- Britt Karlssons ledning, de har haft full verksamhet under året vilket utmynnade i en påsk- och julmarknad med mycket lyckat resultat. Nytt är att vävningen har kommit igång. Karin Fransson har varit ledare för cirklar i Viktorianska kulor. Två cirklar som handlar om lantbrukets utveckling under talet Från stall till maskinhall har Bengt och Folke Johansson fortsatt med och bl.a. har några mycket intressanta studiebesök ingått. Två cirklar i Engelsk konversation har fortsatt under våren och hösten med Ingrid Johansson och Per-Åke Sjöblom som ledare. Det har också varit två uppskattade cirklar i Vinkunskap med vinprovning under ledning av Bo och Wanja Fors. Under samma tid har sjukgymnast och kundaliniyogalärare Selina Nilo varit ledare i Medicinsk yoga och som inspirerat många deltagare. En Läs- lär- och resecirkel om Dalarna under ledning av Estone Moberg hölls under våren och den utmynnade i en uppskattad resa till Dalarna med Gårdby Buss. Datorcaféet med egen laptop har Ingrid Johansson fortsatt med under året. En ny verksamhet startade under hösten 2013 och har fortsatt under 2014.

10 Lär känna din kommun. Det är ett samarbete med Framtid Färjestaden, ett Leander projekt som kommundelsutvecklare Per Fredriksson hållit i. Det har ordnats med företagsbesök på Posten Företagscenter, Färjestaden. Ölands Vattenskärning AB. Sjöräddningssällskapet, Kalmar, Malkars träningscenter, Färjestaden och Ölands Bank, dessa besök har varit mycket uppskattade. Genom vår tillgång till Eken, seniorernas hus har vi under året fortsatt vår gemensamma verksamhet med PRO Färjestaden och föreläsningsverksamheten på temat Ölands natur och kultur. Det har varit uppskattade föreläsningar, musikunderhållningar och bildvisningar med olika aktörer: Professor Cathrine Legrand talade om Kommer vi att vilja bada i Östersjön i framtiden. Ölandsguiden Eva Åkerstedt berättade om Alvarvandringar, Ödebyar, utvandringen till Amerika, Stiftantikvarie Torbjörn Sjögrens föredrag handlade om Torslunda en socken som är en tredjedel av Öland befolkningsmässigt, Margrete Persson berättade om Att vara barn i Tyskland under 2:dra världskriget, Distriktsläkare Margareta Wargelius titel var Mitt Afrika, där hon tjänstgjort i samarbete med Rotarys läkarbank. Trubaduren Björn Petersson höll ett musikaliskt kåseri om Smålandsskalden Pelle Näver. Ingemar Bernthsson underhöll med Nytt och gammalt bl.a. Povel Ramel melodier. Gunilla Pålsson talade om Pelargondårarna. Projektledare Helena Victor berättade om utgrävningarna i Sandby borg och Leni Strandberg På främmande färdvägar sommaren Nationell Anhörigdag i samverkan med Mörbylånga kommun. Vi hade också politikerutfrågning inför valet, moderator var Annika Triberg. Det har varit pub kvällar och underhållning av bl.a. Jan-Erik Johansson, Olle Björngren, Eva Fransson och Sten-Åke Andersson. Majvor och Börje Lovén samt allsångs eftermiddagar med Hasse Fransson och Filip Sjöman. Valborg- Midsommar- och Nyårsfirande. Modevisning på våren av Agneta Medelius, Seniorshopen och hösten Madame Chic. Publikens uppskattning har visat sig genom att det har kommit mellan personer. Aina Gustafsson/studiekommittéansvarig

11 Aktiviteter Qi gong-gruppen: I vår har vi haft en kurs i Qi Gong med 10 deltagare och en kurs i höst med 10 st. Det har varit god uppslutning varje torsdagseftermiddag. Vi har kört Qi Gong -pass och avslappning varje vecka. Detta är ett mjukt och lugnt alternativ till att få mera smidighet i kroppen, det har också mental påverkan. Qi Gong passar mera mogna personer bra. Nu har vi haft avslutning men kommer att fortsätta till våren igen. Annika Bäckström/ Ledare Qi Gong. SPF Solvändans Luftgevärsskytte Ansvariga ledare har varit från Solvändan Bertil Johansson, från Algutsrums skytteförening Lars-Åke Kronholm, Gunnar Sjöström. Under verksamhetsåret 2014 har anordnats 20 tävlingar, fördelade 10 stycken under våren, 10 st. under hösten. Tävlingsdagen har varit onsdagar klockan Arrangemanget har varit mycket givande och populärt, skyttar har deltagit, därav 7 st. damer. Alla skjuter sittande med stöd, obegränsat antal provskott, därefter 4 stycken 5-skott serier=200 möjliga poäng. Tävlingsformen är att personligen höja sina egna resultat. Varje tävlingsdag avslutas med fika där den sociala delen och samvaron har stor betydelse. Vid avslutningen av 2014 års tävlingar serverades en gemensam fika med kaffe och kakor. Maggan framförde deltagarnas tack till ledarna och överlämnade en flaska med julglögg. Som ansvarig ledare av denna aktivitet framförde Bertil tack till deltagande medlemmar från SPF Solvändan för visat intresse. Ett stort tack till Lars-Åke Kronholm som ansvarig med dator och Gunnar Sjöström för servicen av vapen och utrustning. Tack till Algutsrums skytteförening för upplåtande av lokal med elektronisk utrustning, vapen och ammunition. En mycket populär aktivitet med en modern utrustning, som även för med sig en social samvaro och många nya medlemmar för luftgevärsskyttet. Vi tre ansvariga ledare ser fram mot ett nytt verksamhetsår 2015, och önskar alla intresserade välkomna till

12 luftgevärsskytte. Färjestaden i dec Bertil Johansson Bridge: Vi har under året haft 36 tävlingar med bord, någon gång 13. Totalt är vi c:a 55 personer som vid något tillfälle deltagit. Kvalitén på tävlingarna har ökat, men vi vidhåller att social trevnad och gemenskap fortfarande gäller i SPF andan. Vi har under året investerat i nya kortlekar och dukar till de gamla borden. Sist men inte minst vi har börjat en nybörjarkurs med magister Rolf Karlsson. Mycket kunnig och med fina ledaregenskaper för de 16 deltagarna. Den 12 januari fortsätter kursen med endast spel, då gäller det att ta vara på de kunskaper man lärt sig. Percy Nygren Bowling: Höstens bowling har fortsatt med samma intresse som tidigare. Vi är fortfarande väldigt många SPF-are som spelat varje måndag i Kalmar Superbowlinghall. Deltagarna är alla medlemmar i SPF Solvändan, men kommer från ett ganska stort geografiskt område, nämligen Färjestaden, Mörbylånga, N:a Möckleby, Bredsättra, Borgholm och Smedby på Småland. Vi träffas på måndagar och spelar mellan och 15.30, dessutom har vi också mycket roligt tillsammans under spelets gång. Vi avslutade höstens omgång som vanligt med prisutdelning, lotteri och bowlinghallens goda grillbuffé. Vårsäsongen börjar mån. den 12 jan.2015 kl (13.15) som vanligt. Om någon SPF-medlem önskar börja spela bowling så kontakta Ingemar på tel eller Ingemar Andersson/Ingrid Gustavsson Boule: Boulespelet vid Eken Vi spelar på onsdagarna. Intresset har inte varit så stort. 3 deltagare i snitt. Hoppas att vi kan fortsätta med flera intresserade och ev. ändra tiderna inför verksamheten Torsten Palmér

13 Biljard: Biljardgruppen är ett flitigt gäng på personer. Vi samlas på torsdagar och fredagar mellan Torsdagar är vi ett större gäng och lite mindre på fredagar. Övningstillfällen har gjort att flera är ganska duktiga. Biljard är ett socialt spel som kräver koncentration för att sätta in den perfekta stöten. Vi dricker kaffe vilket gör att den sociala samvaron har en stor betydelse. Både kvinnor och män är med i Solvändans biljard om fler vill delta är de mycket välkomna. Kennert Gustavsson Canasta: Ledare för stora gruppen i canastan har varit Sonja Bergman. Varje tisdag under våren och hösten har c:a medlemmar med stort intresse spelat på Eken. Dessutom har varje fredag samlats ett litet gäng canastadamer som Maj-Lis Andersson varit ledare för. Sånggruppen: Sånggruppen har haft sina övningar på Eken med vår spelman Filip Sjöman Vi har sjungit på årsmötet, Nådens Kapell, Lagerträdet, DHR Ladan, sång musiksamling i Mönsterås, Åsgården, Äppelboendet, månadsmöten, Skogsrået Kalmar samt julbasaren på Eken med några julsånger som avslutades att tillsammans med PRO- kören sjunga Stilla Natt. Sånggruppen har bestått av 18 medlemmar. Vi efterlyser flera manliga sångare. Margareta Jonsson/ Irene Sandholm Trivseldans i Ladan: Margareta Jonsson, Irene Sandholm / Ledare.Trivseldans: SPF Solvändan och PRO Färjestaden har tillsammans under 2014 haft 8 trivseldanser i Ladan. Det har anordnats 1 gång i månaden. Vårterminen februari-maj. Höstterminen september-december.

14 Genomsnittet har varit 40 dansanta personer per gång. Det har fungerat bra med dans en gång i månaden. Vi hoppas att kunna fortsätta liknande 2015 och att fler personer kommer till våra danser. Vi tackar våra samarbetspartner i PRO:s danskommitté för gott samarbete Margareta Jonsson/Astrid Nilsson Resor: Under året har SPF gjort flera resor. Bl.a. kyrkresa till Ryssby söndagen den 6 april med efterföljande middag i Blomstermåla. Ett 40 tal medlemmar åkte till Skåne den juni och Fredriksdals friluftsteater, där det var premiär för Pang i Bygget. Efter övernattning i Helsingborg bar det av mot Västra Karup och Birgit Nilssons museum. En 4 dagars resa med en 40 tal medlemmar gjordes till Dalarna den juli där höjdpunkten var Dalhalla och Marlena Ernman. Gårdby Buss anlitades för dessa resor. Vi gjorde också en gemensam studieresa SPF och PRO(c:a 50 personer) med egna bilar den 3 oktober till Cementfabriken i Degerhamn där man specialiserat sig på tillverkning av anläggningscement samt mikrocement som bl.a. används till att täta tunnlar. Vi besökte också algodlingen och bergtäkten. Estone Moberg/reseledare. Under året har SPF Solvändans resegrupp inlett ett samarbete med olika SPF föreningar för att kunna erbjuda sina medlemmar ett bättre reseutbud. Per-Åke Sjöblom etablerade ett samarbete med SPF föreningarna Linsdal och Kalmar och det blev en vinresa till Gardasjön den 8-15september med Gotravel AB som researrangör. Vi bodde i Torbole vid Gardasjöns norra spets och besökte den kända vinområdena Valpolicella, Bardolino med flera. En mycket trevlig resa som många deltagare från vår förening kan instämma i. För resegruppen /Aina Gustafsson Kommunala pensionärsrådet, KPR Under 2014 har KPR haft fem möten, representanter för SPF Solvändan har Ingrid Johansson och Lena Engström varit.

15 Uppsökande verksamhet (personer över 85) har startat även i Färjestadsområdet under året. Anhörigstöd, Bostäder för äldre bl.a. privata alternativ för Trygghetsboende, införande av LOV, samt Alungården i Degerhamn har varit återkommande punkter. Presidierna för KPR i länet och PRKL har haft träff vid två tillfällen, i Borgholm och Kalmar. Anteckningar från KPR finns tillgängliga att läsa på Solvändans hemsida och på Eken. Frisam, frivilliga i samverkan. Frisam har beviljats ekonomiskt stöd av Mörbylånga kommun, engångssumma på kr. att fördelas mellan de tre grupperna: Färjestaden, Mörbylånga, S. Öland. Från Solvändan finns representanter inom både besöks- och caféverksamheten. Flera skulle dock behövas från SPF. Representanter från SPF är också delaktiga i Södra Ölands Anhörigförening, som på olika sätt tillvaratar anhörigs intressen. Ingrid Johansson/KPR representant Kurser, konferenser. Distriktets Årsstämma med 30 års jubileum den 4 april Mönsterås deltog ordf. Ingrid Johansson, Leif Jönsson, Lena Olsson, Aina Gustafsson och Gun-Britt Johansson. Kommunalrådet Roland Åkesson informerade bl. a. om de många fina företag som finns i Mönsterås kommun. Årsmötesförhandlingar med efterföljande middag och trevlig underhållning. Sång och musikdag i Mönsterås den 26 april. Solvändans sånggrupp deltog med 10-tal sångentusiaster. Laila Jönsson presenterade sångerna från Solvändan. Konferens ang. bostadsfrågor den 7 maj i Oskarshamn deltog Lena Engström, Kent Hägglund och Annika Bäckström. SV:s Inspirationsträff den 15 maj hölls denna gång i på vår egen lokal Eken Pensionärernas hus där deltog Aina Gustafsson, Ingrid Johansson, Annika Bäckström, Estone Moberg, Gun-Britt Johansson, Lena Engström. SPF-ansvarige i SV Karin Hjort tipsade bl.a. om olika studiecirklar vi kunde bli inspirerad av.

16 Riksboule Galamiddag: 30 augusti på Strand hotell i Borgholm. En trevlig afton med god mat och roande underhållning. Från Solvändan var Lena Olsson, Gun-Britt Johansson, Aina Gustafsson och Ingrid Johansson inbjudna. SPF NordÖland 30-årsjubilerade den 4 september på Guntorps Herrgård. Från Solvändan uppvaktade ordf. Ingrid Johansson och Annika Bäckström. Ta det på en höft den 30 sept. i Oskarshamn där fokuset ligger på att förebygga fallskador. Från Solvändan deltog Inger Thörnblad och Lena Olsson. Extrastämman i Oskarshamn lördagen den 11 okt. deltog Ingrid Johansson, Gun-Britt Johansson, Lena Engström. Det handlade till stor del om de nya stadgarna som träder i kraft vid årsskiftet Höstkonferensen i Oskarshamn den 13 nov. handlade om läkemedels och hälsofrågor samt medlemsvärvning. Från Solvändan deltog Ingrid Johansson och Lena Engström. Träffar Träff med Kommittéerna för månadsträffarna; den 7 februari och 22 augusti, information och diskussion inför ny termin, samt stort tack för allt nedlagt arbete. Träff med Ekens cafévärdar, bagare och fixare; den 21 augusti, en träff för att tacka alla som ställer upp för att Eken ska vara den trevliga mötesplatsen som den är. Träff med alla aktivitets och cirkelledare; den 19 sept. Även Karin Hjort från SV var inbjuden. En upptakts och uppskattnings träff till alla som tar ansvar ställer upp som ledare. Träff med alla medhjälparna vid Riks boulen; den 8 oktober en tack - och avstämningsträff efter den stora Bouletävlingen. Ett jättejobb som utfördes med bravur Träff med nya medlemmar; den 14 november. Nytt för året var att bjuda in alla våra nya medlemmar för en presentation och information av Solvändan samt lyssna av vilka förväntningar man har som ny medlem.

17 Reseträff på Eken anordnades den 17 dec. tillsammans med SydÖland, med vilka vi har etablerat ett resesamarbete med, c:a 90 intresserade personer kom för att höra vilka resor som planeras under Solvändans hemsida. Solvändans hemsida är välgjord och uppdaterad, den visar på föreningens aktiva och innehållsrika liv och sköts av Aina Gustafsson, redaktör, på ett mycket professionellt sätt. I Aina har vi en otrolig kraft och hoppas att hon är medveten om vår uppskattning. Vår trafikinformatör Anders Gustafsson ska, för sin hjälp och support, även han ha stort tack, han har dessutom en flik på hemsidan med nyttig, aktuell trafikinformation. Både medlemmar och ännu icke medlemmar går in på hemsidan och har stor nytta av den, den ger också en mycket fin reklam för SPF Solvändan. Press: Reportage där man får ta del av allt det trevliga vi har tillsammans är ett bra sätt att berätta om SPF Solvändan. Jonny Berntsson, pressombud, har under året skrivit flera intressanta och välskrivna reportage till hemsidan och tidningarna från våra olika träffar, fester, och aktiviteter. Därför ett stort tack till honom för att han lägger ner mycket omsorg och tid för detta. Stort tack till Aina Gustafsson, som fotograferat och skrivit fina reportage från Ekens verksamhet. Sammanfattning Solvändans utveckling under 2014 är enastående, ökningen av antalet medlemmar visar att utbudet av aktiviteter, cirklar och kurser är lockande. Att vara delaktig och finnas i ett sammanhang av goda och trevliga vänner gör att man mår väl. Viktigast är dock gemenskapen och den positiva stämningen som råder inom föreningen, dessutom finns öppet sinne, idérikedom, initiativ och de som vill ta ansvar och entusiasmera andra, vi kan därför erbjuda allt det vi kan läsa om i verksamhetsberättelsen. Stort tack och beröm till alla, och det är många, som bjuder på sig själva och sin tid för att ha en levande, aktiv och välkomnande förening.

18 VERKSAMHETSPLAN 2015 Förbundet har vid förbundsstämman sommaren 2014 beslutat om stadgeförändringar samt byte av namn och logotyp. Namnet för oss kommer att vara SPF SENIORERNA Solvändan i Färjestaden. Stadgeändringen kommer inte på något utmärkande sätt att påverka vår verksamhet. Däremot ledorden: Vi - anda och identitet, Rekrytera och behålla, Påverkan och inflytande, Synas och höras är helt i linje med vad vi i Solvändan står och verkar för. Solvändan kommer fortsatt att präglas av öppenhet och lyhördhet och en speciell förmåga att skapa trivsel och gemenskap då vi möts, det är något som måste bevaras. Vi vill tillvarata allas styrkor och förmågor, förslag och idéer för att gynna den positiva utvecklingen i vår förening, stödja och initiera ett rikt utbud av resor, aktiviteter, cirklar och kurser. Vi ska fortsätta vår aktiva medlemsvärvning och inbjuda årets nya medlemmar till en lära känna träff under hösten. Nytt för 2015 är en speciell inbjudan under våren till våra 85+ medlemmar, flertalet har varit medlemmar under lång tid och det vill vi gärna premiera. Träffarna för information och uppmuntran kommer att fortsätta för aktivitet - och cirkelledare, Eken medhjälpare och kommittéerna för månadsträffarna. I augusti kommer SPF Seniorerna Kalmar län vara värdar för 4 läns konferens med ett trevligt och innehållsrikt program. Via KPR ska vi verka för att pensionärernas frågor beaktas i kommunens verksamhetsplanering. Det är av vikt att delta i samhällsplaneringen och i diskussioner och debatter rörande äldres situation i samhället. Se till att bostadsfrågan för äldre i kommunen kommer att vara i fokus samt bevaka och påverka utvecklingen gällande samlingsplatser och gemensamhetsskapande lokaler för äldre. Fortsätta att verka för att hjälp av hemtjänst ska ske på den enskildes villkor och inte vara behovsprövad, att man själv ska avgöra när man vill flytta till ett äldreboende efter att ha uppnått en viss ålder. Fortsatt arbete för reducerat pris för pensionärer på allmänna kommunikationer vissa tider och zoner, samt få till bättre fungerande bussturer och hållplatser i och utanför samhället.

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden.

Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Protokoll fört vid konstituerande sammanträde med SPF Solvändan den 5 februari 2015. Plats Eken, Färjestaden. Närvarande: Ordf. Ingrid Johansson, Annika Bäckström, Gun-Britt Johansson, Astrid Nilsson,

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017 Antal närvarande medlemmar: 55 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Genadi

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 Foto KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! TEMA-träffar:

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida: V i samarbetar med

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida:   V i samarbetar med ÖSTRA BLEKINGE Program hösten 2018 Foto: KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar. Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! Tematräffar: SPF-lokalen,

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

PRO Husie. Verksamhetsberättelse för 2013. Inledning

PRO Husie. Verksamhetsberättelse för 2013. Inledning PRO Husie Verksamhetsberättelse för 2013 Inledning Föreningens huvuduppgift är att ta tillvara på medlemmarnas intressen och skapa gemenskap i föreningen. Detta ska ske genom att föreningen har ett omfattande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

PRO Husie. Verksamhetsberättelse för Inledning

PRO Husie. Verksamhetsberättelse för Inledning PRO Husie Verksamhetsberättelse för 2014 Inledning Föreningens huvuduppgift är att ta tillvara på medlemmarnas intressen och skapa gemenskap i föreningen. Detta ska ske genom att föreningen har ett omfattande

Läs mer

Vice ordförande, Webbansvarig, Trafikombud. Ansvarig för underhållning vid månadsmöten. Arne Nilsson, Eva Ekerén Kristensson och Marianne Jungbeck

Vice ordförande, Webbansvarig, Trafikombud. Ansvarig för underhållning vid månadsmöten. Arne Nilsson, Eva Ekerén Kristensson och Marianne Jungbeck SPF Seniorerna Jägersro Malmö 2016 01 02 1(5) Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen Styrelsen för SPF Seniorerna Jägersro Malmö, avd. 883, får härmed avge sin verksamhetsberättelse för år 2015. Anita

Läs mer

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan Furulund 2018 / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina idéer,

Läs mer

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014 Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2014 Bilagor: 1. Resultaträkning 2. Balansräkning 3. Revisionsberättelse Verksamhetsberättelse för Sävsjö PRO-förening 2014 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Husie. Verksamhetsberättelse för Inledning

Husie. Verksamhetsberättelse för Inledning Husie Verksamhetsberättelse för 2015 Inledning Föreningens huvuduppgift är att ta tillvara på medlemmarnas intressen och skapa gemenskap i föreningen. Detta ska ske genom att föreningen har ett omfattande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2018 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 1 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2017 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 2 Verksamhetsberättelse 2017 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med Varabygden Program April 2018 - April 2019 Vi samarbetar med Våra resor 2018 17 maj Huttla 12 juni Besöker vi Cloettas affär, Bergs slussar, Gamla Linköping, Vadstena klosterkyrka och Huskvarna 23 juli

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Svartbäcken 868 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 DAGORDNING 2 (8) Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Parentationer (en tyst minut) 3. Fråga om mötet har behörig kallas 4. Fastställande av dagordning 5. Val av

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård.

Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. SPFSeniorerna Orsa Protokoll fört vid årsmöte för SPF Seniorerna Orsa 26 februari 2018 kl.15.00 i Orsa -Skattunge Hembygdsgård. 1 Årsmötets öppnande. Parentation. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade ca

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

SPF Sydporten, Hörnefors

SPF Sydporten, Hörnefors SPF Sydporten, Hörnefors Verksamhetsplan 2015 2 Verksamhetsplan för Sydporten under 2015 förblir och skall vara Kamratskap, Trevnad och Samhörighet. Vår ambition är att ta vara på medlemmarnas önskemål

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec var 381 och den 31 dec (145 män och 235

SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec var 381 och den 31 dec (145 män och 235 SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec. 2017 var 381 och den 31 dec. 2018 380 (145 män och 235 kvinnor) 24 nya medlemmar har inregistrerats varav 3 inflyttade

Läs mer

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson 1/5 Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Erika von Buxhoeveden Lars Åke Nilsson Bengt

Läs mer

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr )

Årsmötesprotokoll, i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr ) Stigtomta-Vrenabygden http://www.spfseniorerna.se/distrikt/sormland/foreningslista/stigtomta-vrenabygden Årsmötesprotokoll, 2017-02-20 i Vrena Församlingshem (SPF Seniorerna Stigtomta-Vrenabygden, org.nr.

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015

SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015 SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015 Föreningens medlemsantal 2015-12-31 185 st., Män 66 st., Kvinnor 119 st. Verksamheten har letts av en styrelse och funktionärer enligt nedan: Styrelse

Läs mer

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn.

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn. SPF HUSBY VERKSAMHET SBERÄTTEL SE 20 1 4 Styrelsens sammansättning ör år 2014 Ordflorande V ordforande Sekreterare Kassör Ledamöter Arne Hag Inger Hag Sonja Joas Birgifra Hammarström Verksamhetsansvariga

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse PRO-Höganäs Styrelsens förslag till verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter och en ständigt inkallad ersättare. Ordförande, Leif Olsson Sekreterare,

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista Årsmöte 13 mars 2018 kl 14.00-16.00 Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande för mötet 4 Val av sekreterare för mötet

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PRO Järbo erbjuder medlemsmöten, information, föreläsningar, studiecirklar, resor, motion, studiebesök med mera för ett aktivt seniorliv med gemenskap, personlig

Läs mer

Varabygden. Program. April Mars Vi samarbetar med

Varabygden. Program. April Mars Vi samarbetar med 1 Varabygden Program April 2017 - Mars 2018 Vi samarbetar med Varabygden Resor 2017 Ulricehamn 9 mars Guidad tur genom Vara Hemlig resa Halden Allsång på gränsen Bornholm - Kivik 17 maj 9 juni 9 augusti

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018.

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018. PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018. Aktiviteter Våren: Stick-café Onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek Träslöjd 1 Onsdagar kl. 09.30 Enliden Rockneby Träslöjd 2 Torsdagar kl. 15.00 Lindsdalsskolan

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018 Bilaga 1. Tommy Elmgren ABF studiecirklar

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018 Bilaga 1. Tommy Elmgren ABF studiecirklar PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2018 Bilaga 1. Månadsmöte den 16 januari: Tommy Elmgren ABF studiecirklar Tommy Elmgren sjunger Aktiviteter Våren: Stick-cafe Onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek

Läs mer

Hösten/Vintern

Hösten/Vintern SPF SKARA Hösten/Vintern 2018-19 Månadsmöten: I Missionskyrkans kyrksal kl. 14.00. Entrékostnad Anmälan, alltid senast måndag kväll till: Ann-Margret Thorslund, 0511 177 13. Meddela om Du vill ha eller

Läs mer

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2013

Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2013 Sävsjö PRO-förening Verksamhetsberättelse för år 2013 Bilagor: 1. Resultaträkning 2. Balansräkning 3. Revisionsberättelse Verksamhetsberättelse för Sävsjö PRO-förening 2013 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Styrelsen för PRO i Tullinge överlämnar härmed verksamhetsberättelsen för 2016 till årsmötet. Föreningens medlemmar Föreningen hade vid årets början 474 medlemmar

Läs mer

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016 Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL År 2016 PRO Lindsdal http://www.pro.se/lindsdal lindsdal@pro.se Program vid PRO Lindsdals ÅRSMÖTE Tisdagen den 16 februari 2016 i Lindsdals Folkets Hus Mötet öppnas: ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGAR

Läs mer

Våren Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet!

Våren Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! Våren 2019 Möten, dans, resor, studier, fester, bridge, bowling, bingo, boule, gymnastik, PRO Påverkar m.m. Spar programmet! 1 Varje vecka (utom helger) Bingo : Kringlans matsal. Måndagar kl. 15.00. Start

Läs mer

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Brodalen Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Styrelsen för Brodalens PRO-förening avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2013 Medlemmar Antal medlemmar 2013-12 -31, 225 10 nya

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015.

Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Sida 1 av 6 Bälinge Protokoll fört vid Årsmöte med PRO Bälinge onsdagen den 18 feb 2015. Förening: 877605-6444 Datum 2015-02-18 Tid Kl. 1300 Plats Bälinge Bygdegård Närvarande 101 medlemmar Ordföranden

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson

PRO Lindsdal Verksamhetsplan för Jazzcafé 1:a måndagen i månaden kl Folkets Hus Lindsdal Hans Johansson PRO PRO Lindsdal Verksamhetsplan för 2019. Aktiviteter Våren: Stick-café onsdagar kl. 10.00 Lindsdals bibliotek Inga-Lott Håkansson 0480-473062 Träslöjd torsdagar kl. 15.00 Lindsdalsskolan Ingvar Carlsson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Verksamheten 2014. Björkhagen - Hammarbyhöjden

Verksamheten 2014. Björkhagen - Hammarbyhöjden Verksamheten 2014 Björkhagen - Hammarbyhöjden Förslag till dagordning Vid PRO Björkhagen-Hammarbyhöjdens årsmöte 2015 Tisdagen den 10 mars klockan 13.00 i föreningslokalen på Halmstadsvägen 43 1. Mötet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 DAGORDNING HUMMELSTAD BYALAG ÅRSMÖTE 2017-03-16 1 Mötets öppnande. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av justeringsmän och rösträknare 4 Mötets behörighet. 5

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

Med denna lilla broschyr vill vi berätta lite om PRO och vad vi har på gång i PRO Alunda

Med denna lilla broschyr vill vi berätta lite om PRO och vad vi har på gång i PRO Alunda ALUNDA PROGRAM 2019 Utflykt till Forsmark sommaren 2018 Med denna lilla broschyr vill vi berätta lite om PRO och vad vi har på gång i PRO Alunda För oss i Alunda PRO känns det viktigt att vi tillsammans

Läs mer

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Program våren 2019 I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Pg 444699-3 Bråbo SPF Månadsmöten. Blå Salen, Ättetorpskyrkan kl 14.00

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Årgång 17 nr 2 2015-02-23

Årgång 17 nr 2 2015-02-23 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 17 nr 2 2015-02-23 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Resten av vårens möten är planerade till 14/3, 11/4 och

Läs mer

Foto från Äldreveckan 2010

Foto från Äldreveckan 2010 Foto från Äldreveckan 2010 från Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mörbylånga & Mönsterås kommuner i Kalmar län Foton har tagits av kommunernas samordnare för Äldreveckan SID 1 Foto från Äldreveckan

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Kungsör. Program Välkommen till våra aktiviteter.

Kungsör. Program Välkommen till våra aktiviteter. Kungsör Program 2019. Välkommen till våra aktiviteter. www.pro.se/kungsor Ordförande Gunilla Lindström 128 40 V. ordförande Studieorganisatör Ulla Stenberg 130 94 Sekreterare Britt Lindgren 0704109112

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter SPF Seniorerna 159 Hässleholm Föreningens stadgar utgör grunden för framtiden och fördelning av arbetsuppgifter, SPF:s normalstadgar antogs vid årsmötet den

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning SPF Orsabygden Föreningen bildad 6 maj 1973 Årsredovisning för verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för SPF Orsabygden 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Bernt Westerhagen Bert

Läs mer

Aktiviteter augusti 2018-februari aug SPF Häggens golftävling

Aktiviteter augusti 2018-februari aug SPF Häggens golftävling Klipp ut! Aktiviteter augusti 2018-februari 2019 9 aug SPF Häggens golftävling 18 aug Mingelträff på Ångbryggeriet 22 aug Inför valet. Månadsmöte på Stadshotellet kl.13.00 28-29 aug Resa till Kiruna 12

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl Lokal: Forshaga Folkets Hus

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl Lokal: Forshaga Folkets Hus 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl 14.00. Lokal: Forshaga Folkets Hus 1. Årsmötets öppnande Ordförande Lennart Andersson hälsade deltagarna välkomna till årsmötet samt

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

9. Kassörens rapport Ekonomisk Redovisning, Resultat- och Balansräkning. 12. Fastställande av kostnadsersättning till styrelse och revisorer.

9. Kassörens rapport Ekonomisk Redovisning, Resultat- och Balansräkning. 12. Fastställande av kostnadsersättning till styrelse och revisorer. Dagordning Årsmöte 2014 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare.. 6. Fråga om årsmötet kungjorts i laga

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm Verksamhetsberättelse 2017 Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med Föreningen HjärtLung Hässleholm 1. Mötets öppnande 2. Parentation 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO?

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO? Enkätundersökning i Stockholms kommun 2016 Hur är det att vara ny medlem i PRO? Vi frågade de nya medlemmarna Varit med i max 13 månader. PRO förening i Stockholms kommun. Helt nya i PRO och inte dem som

Läs mer

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF VERKSAMHETSPLAN 2015, SPF Distrikt Halland Detta dokument är ett av våra många verktyg för distriktets årsaktiviteter. Innehåller utbildningar, aktiviteter, sammankomster, föreläsningar, seminarier. Vår

Läs mer

Alla medlemmar önskas GOTT NYTT ÅR! Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår och sommar! För styrelsen Ingvar

Alla medlemmar önskas GOTT NYTT ÅR! Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår och sommar! För styrelsen Ingvar Adress Vårvädersvägen 4D, 222 27 Lund Expeditionstid Onsdagar 10 00 12 00 16 juni till 18 augusti har vi sommarstängt! Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se Plusgiro 13 58 61 3 Bankgiro

Läs mer

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Hösten 2015 PROGRAM Våren 2016 ÅGÅRDEN Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Föreningsmöten (Se sid. 3) Möteslokal: Missionskyrkan, Lerum. Mötestid: 3:dje onsdagen i månaden

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer