SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE"

Transkript

1 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRBUNDSMÖTE 10 maj 2015 BEST WESTERN PLUS Sthlm BROMMA MÖTESHANDLINGAR

2 FÖREDRAGNINGSLISTA Vid ordinarie Förbundsmöte med Svenska Skyttesportförbundet söndagen den 10 maj 2015 kl på Best Western Sthlm, Bromma 1. Upprop och fullmaktsgranskning samt fastställande av röstlängd för mötet, på grundval av den av FS för mötet upprättade röstlängden. 2. Fråga om mötets stadgeenliga utlysning. 3. Fastställande av föredragningslista för mötet. 4. Val av ordförande för mötet. 5. Val av sekreterare för mötet. 6. Val av två personer att jämte mötesordföranden justera mötets protokoll och vid behov vara rösträknare. 7. Behandling av verksamhets- och förvaltningsberättelser. 8. Föredragning av revisorernas och lekmannarevisorernas berättelser. 9. Fråga om ansvarsfrihet för FS förvaltning. 10. Behandling av propositioner och motioner proposition 1 och motioner Fastställande av verksamhetsplan och budget för nästkommande år. 12. Fastställande av inträdes-, medlems- och övriga avgifter för nästkommande verksamhetsår. 13. Val på ett år av ordförande i SvSF, tillika ordförande i FS. 14. Val på två år av två ledamöter i FS. 15. Fastställande av en ledamot i FS från respektive sektion (valda vid respektive sektionsmöte) samt en ur ungdomsrådet. 16. Val på ett år av en revisor och lekmannarevisor samt suppleanter till dessa. 17. Val av ordförande och vice ordförande i valberedningen. 18. Fastställande av en ledamot och en suppleant per sektion, valda vid respektive sektionsmöte, samt en ur ungdomsrådet att ingå i SvSFs valberedning. 19. Övriga frågor, får inte gälla ekonomi eller stadgeändring och minst ¾ av röstlängden måste stödja att frågan tas upp. 20. Mötets avslutande. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Postadress: Idrottens Hus, STOCKHOLM Besöksadress: Fiskartorpsvägen 15A Telefon: e-post: office@skyttesport.se Org.nr Bankgiro: Plusgiro:

3 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2014 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 1

4 2 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Skyttejackan står redo för tjänst i väntan på Emil Martinsson som laddar för guldmatch på VM i Granada. Snart är Emil världsmästare. På framsidan: Carl Sandberg i herrjuniorernas VM-final i luftpistol.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Utbildning, utveckling och framgång Tre ord som skulle kunna sammanfatta Svenska Skyttesportförbundets år 2014 är utbildning, utveckling och framgång. Tre ord som står för den positiva anda som genomsyrat förbundet de senaste åren inom olika områden. Föreningarnas insatser som är grunden till verksamheten, sektionernas förändringsarbeten och de individer som där ideellt engagerar sig uppmärksammas sällan för det arbete de lägger ner, men det är en stor bidragande faktor till utvecklingen. Många är de som jobbar hårt i det tysta för den sport de brinner för, och vi tackar alla för deras insatser för skyttesporten. Utbildning Den omfattande utbildningssatsning som initierades 2013 börjar nu bära frukt. Under 2014 har utbildningarna kommit igång på allvar på flera nivåer inom förbundet. Vid slutet av året hade bland annat 25 nya breddtränare samt 236 nya biträdande föreningstränare utbildats. Många fler utbildningar är planerade och kommer att genomföras Det är glädjande för alla inblandade i utbildningssatsningen att ta del av de positiva tongångar som det är kring utbildningen inom förbundet. Utveckling Givetvis kan väldigt mycket inkluderas i ett ord som utveckling, men här åsyftas i första hand de parametrar som det har jobbats med inom förbundet de senaste åren. Parametrar som avrapporteras i samband med Förbundsmötet och Skytteforum. Antalet medlemmar är en parameter som mäts och 2014 passerades milstolpen medlemmar som är fullständigt registrerade i IdrottOnline (IOL). Vid årets slut var medlemsantalet inom SvSF personer. Andra saker som mäts är antalet tävlingslicenser som fortsatte att öka för tredje året i rad. Samtidigt som många mätetal pekar i en positiv riktning görs det inte avkall på att alltid ha en ekonomi i balans, vilket SvSF fortsatt har. Framgång Framgångar är när någon lyckas med något, uppnår sina mål eller överträffar sina eller andras förväntningar. Detta kan såklart göras på allt ifrån klubbmästerskap till VM. Här åsyftas i första hand det senare och då framför allt de tio medaljer som svenska skyttar erövrade vid VM i Granada i september månad. Den av medaljörerna som stack ut allra mest och senare på året också belönades med SvSF:s utmärkelse Årets skytt var viltmålsskytten Emil Martinsson med sina tre individuella och två lagmedaljer vid VM. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 3 Älmhults Skytteförenings unga träningsgrupp i luftgevär hösten 2014.

6 Ekonomi Sammanfattningsvis kan årets resultat om kronor noteras och balansomslutning om cirka 22,5 miljoner kronor. Medlemmar, föreningar och aktivitet Kategori Medlemmar * Föreningar Tävlingslicens Omsättning SM-tävlingar SM-starter SM-tävlingar lag SM-starter lag Skyttemärken LOK-sammankomster ** Antal lossade skott i tusental Försvarsutb. Tillfällen/delt, 90/ / / / / /1248 * Siffran är baserad på totala antalet medlemmar som var inlagda i IdrottOnline per Tidigare år baserades antalet medlemmar på föreningarnas inskickade årsrapporter. ** Preliminär siffra. Medlemmar och förening Medlemsantalet var (72 580) varav (12 747) kvinnor. Tävlingslicens (5 605), fördelat per sektion: gevär (2 908), pistol (1 109), lerduva (1 385), viltmål 237 (203). Antalet föreningar var (1 154). Föregående års siffror inom parentes. Antalet föreningar har de senaste åren minskat. Detta är i första hand en konsekvens av att det i högre utsträckning kontrolleras att föreningar gör rätt för sig gentemot SvSF och ett städjobb i föreningsregistret bland icke aktiva/ levande föreningar. Det är därmed inte så att det minskade antalet föreningar enbart härrör till de senaste åren, flertalet har en historia av inaktivitet som gör att de egentligen borde varit uteslutna långt tidigare. Pågående aktivitet hos Ulricehamn Sportskyttar. 4 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

7 Utbildning pågår. Skeetjuniorer utbildas på sektionens träningsläger. Breddtränare to be. Kenneth Hagenstam är en av flera utbildade biträdande föreningstränare i Bromma-Solna Skytteförening. Några av alla nya biträdande föreningstränare under året. Utbildningsprojektet Den omfattande utbildningssatsning som initierades 2013 börjar nu bära frukt. Under 2014 har utbildningarna kommit igång på allvar på flera nivåer inom förbundet. Vid slutet av året hade vi utbildat 25 nya breddtränare, vilket gör att vi nu har totalt 64 breddtränare, breddtränarna utbildat 236 biträdande föreningstränare, 76 personer gått Plattformen, svensk idrotts barn- och ungdomsledarutbildning, 9 elittränare gevär utbildats under ledning av Dick Boschman, 29 personer förnyat eller för första gången tagit en C-domarlicens, 22 personer tagit chansen och gått kursen om hur man registrerar i IdrottOnlines utbildningsmodul, vi utbildat 24 nya AK4-instruktörer. referensgruppen (som främst består av personer utsedda av sektionerna) tagit fram ett utbildningsmaterial till utbildningen av biträdande föreningstränare, referensgruppen arbetat med att ta fram ett utbildningsmaterial till föreningstränarutbildningen, vi genomfört en utbildning där föreningstränarmaterial har testats. Utbildningsstrategin fortgår mot målet att det år 2017 ska finnas minst en utbildad tränare i varje förening och att vi ska ha utbildade tränare på alla nivåer. SvSF:s tävlingskalender och IndTA Under 2014 påbörjades arbetet med en ny version av vår tävlingskalender och det adninistrativa tävlingssystemet. Förhoppningen är att IndTA 2.0 kommer att vara igång under SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 5 Atlas Copco-skyttarna Joackim Norberg och Henrik Otterbeck på sommarens pistol-sm.

8 Idrottslyftet och andra riktade stöd från RF Då det främst är gevärsföreningar som tidigare år har ansökt om medel har pistol-, lerduve- och viltmålsföreningar prioriterats. Föreningar som ansöker för första gången har fått gå före föreningar som erhållit medel under senare år om ansökningarna har varit likartade. Medlen har även spridits geografiskt över landet. Utbildning 23 Föreningsaktiviteter 5 Fritt 14 Utrustning 113 Skällinge Skytteförening fick Idrottslyftsstöd för att utveckla sin kpistverksamhet. Föreningsstödet Idrottslyftet är regeringens satsning på barn och ungdomar och inom ramen för detta har Riksidrottsförbundet (RF) under året tilldelat SvSF kr i föreningsstöd. Föreningsstödet är pengar som oavkortat skall gå till våra föreningars barn- och ungdomssatsningar och fokus låg på satsningar som syftar till att bibehålla barn och ungdomar i idrotten och utbildning. Totalt inkom 276 ansökningar, vilket är ungefär samma antal som året innan, och dessa var tillsammans på strax över 3,5 miljoner. Ansökningarna var från 153 föreningar fördelade på gevär 72 % (80 % år 2013), pistol 18 % (12 %), lerduva 8 % (7 %) och viltmål 3 % (1 %). Detta är en minskning med 29 föreningar från föregående år, men glädjande var att 60 utav dessa föreningar ansökte om medel för första gången. Fördelningen av medlen gjordes enligt följande principer: Föreningar som inte har gjort rätt för sig har nekats bidrag, dvs som inte har betalat årsavgift eller skickat in årsrapporten, som saknar organisationsnummer eller som inte har slutfört eller redovisat tidigare års redovisning av idrottslyftsärenden. Föreningarna kunde söka medel inom fyra olika kategorier: utbildning, föreningsaktiviteter, och utrustning samt att det fanns en på förhand icke specificerad fri kategori. Totalt har 155 ansökningar beviljats medel enligt den fördelning mellan kategorierna som diagrammet visar. Inom Utbildning har SvSF:s utbildning för biträdande föreningstränare och Plattformen och beviljats medel i ungefär lika stor grad sett till antal ansökningar. Föreningsaktiviteterna består främst av läger som syftar till att bibehålla ungdomar i föreningens verksamhet, men även satsningar som främjar fysiska aktiviteten hos unga. Utrustningspaketen utgörs främst av inköp och användande av vapen, lufttuber, elektronisk markeringsutrustning, lerduvekastare, simulatorer och Peltor hörselskydd. Inom de fria projekten inkom projekt som främst innehöll inköp och användande av utrustning som inte definierats i utrustningspaketen. De beviljade ansökningarna kom från 115 föreningar och dessa fördelades mellan våra distrikt (2013 års siffror inom parentes) i enlighet med tabell på nästa sida. Generellt har Idrottslyftsgruppen arbetat utifrån att så många föreningar som möjligt ska få ta del av medlen. Utbildningssatsningar innehållande SvSF:s utbildning för biträdande föreningstränare och/eller idrottens barn- och ungdomsledarutbildning Plattformen har beviljats medel. Projekt med bibehållaperspektiv har prioriterats, men även projekt med andra prioriteringar som till exempel rekrytering har erhållit medel. 6 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Pavel Samsonov och de andra ungdomarna Lycksele Pistolskytteklubb har börjat med uppvärmning innan skyttet, en satsning som föreningen fick stöd för att göra.

9 Fördelning av 2014 års Idrottslyftsansökningar SDF Antal föreningar Antal ansökningar Blekinge 3 (3) 4 (3) Dalarna 4 (3) 5 (4) Gotland 3 (4) 3 (6) Gävleborg 1 (2) 2 (2) Halland 6 (16) 7 (23) Jämtland-Härjedalen 3 (6) 5 (8) Norrbotten 7 (3) 9 (4) Skåne 19 (17) 20 (17) Småland 17 (18) 28 (19) Stockholm 4 (9) 9 (12) Södermanland 5 (5) 7 (5) Uppland 5 (8) 7 (9) Värmland 8 (7) 13 (8) Västerbotten 3 (1) 3 (1) Västergötland 9 (13) 10 (17) Västernorrland 1 (3) 1 (4) Västmanland 3 (8) 3 (9) Västsvenska 4 (3) 8 (3) Örebro Län 3 (2) 4 (2) Östergötland 7 (6) 7 (7) Utvecklingsbidraget Under året fick SvSF även ett så kallat utvecklingsstöd från Idrottslyftet. Detta stöd bygger på samma principer som föreningsbidraget, men riktas till förbundets verksamhet. Dessa medel uppgick till kr och bland annat har medlen gått till: Utbildningsstrategi 2017 (se separat redogörelse). Ett dagsbesök i Norrbotten där kansliet träffade distriktets föreningar. Träffens syfte var att informera föreningarna om SvSF:s verksamhet, SISU Idrottsutbildarnas verksamhet samt att fler föreningar från norra delen av landet skulle söka Idrottslyftsmedel. Detta besök var även en pilot inför planerade föreningsbesök i övriga distrikt med start under hösten Sektionernas verksamhet för ungdomar upp till 25 år. Medlen har möjliggjort att fler ungdomar har fått åka på läger och möjliggjort deltagande på Gran Prix-tävlingar eller motsvarande för att få tävlingsvana (deltagande i EM eller VM har inte betalts med dessa medel). Deltagande i Stadium Sports Camp. Administration och marknadsföring av Idrottslyftet. På Stadium Sports Camp fick man testa bland annat springskytte. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 7

10 Trosa-Vagnhärads Skytteförenings nya mål med kulfång. Stimulansbidrag Idrotten vill SvSF fick Stimulansbidrag Idrotten Vill som har gått till miljörelaterade insatser enligt nedan. Bidrag till miljörelaterade åtgärder En del av bidraget skulle gå till miljörelaterade åtgärder hos föreningar. Samtliga SvSF:s föreningar fick möjlighet att svara på en web-baserad enkät där de fick beskriva eventuella miljöproblem samt de åtgärder som föreningen ålagts att vidta genom beslut av miljömyndighet. 211 svar inkom. De vanligaste åtgärderna som ålagts föreningarna var bullerdämpande plank/vallar samt restriktioner i form av begränsning av skjuttider. De bidragsberättigade åtgärderna skulle ha koppling till verksamhet inom ramen för SvSF:s reglementen. I en slutgallring gavs 12 föreningar möjlighet att mer detaljerat beskriva sitt projekt samt att bifoga en kostnadsberäkning och en mer formell bidragsansökan. Fem föreningar skickade in begärda uppgifter. Deras projekt bestod av tre typer av bullerdämpande åtgärder, en bullermätning samt en konstruktion av kulfång för uppsamling av bly vid korthållsfältskytte. Alla dessa projekt beviljades bidrag, och total bidragssumma var kronor. Vissa har genomfört sina projekt under 2014, medan andras projekt är pågående in på 2015 också. Trosa-Vagnhärads Skytteförening stod bakom en konstruktion av kulfång för uppsamling av bly vid korthållfältsskytte. Om detta projekt och en beskrivning av kulfånget berättade vi mer om i nummer av Svensk Skyttesport. Städa skjutbanan Efter dansk modell har vi tagit fram en folder som beskriver hur man städar skjutbanan. Foldern tar upp exempelvis städmetoder och materialval på golv och väggar. Foldern skickades i december ut till alla våra föreningar. Den finns också att läsa och ladda hem på vår hemsida. SäkB Under hela 2014 jobbade vi med att ta fram SäkB 2015, en ny uppdaterad version av den befintliga Säkerhetsbestämmelser Civilt Skytte. Michael Normann på SvSF var projektledare och arbetet skedde under ledning av Anläggningstekniska rådet (ATR). Även SäkB skickades i december ut till alla våra föreningar. Den finns också att läsa och ladda hem på vår hemsida. SÅ RENGÖRS SKJUTBANAN Svenska Skyttesportförbundet Säkerhetsbestämmelser civilt skytte SäkB SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

11 Samarbete Försvarsmakten SvSF erhöll under 2014 ekonomiskt stöd från Försvarsmakten med kronor kronor är uppdragsmedel som används för utbildning av skytteinstruktörer och ammunitionsmanna utbildningen. Resterande medel är organisationsstöd som i huvudsak används till central administration, rekrytering, försvarsinformation och egen funktionärsutbildning. Under 2014 har administrativt stöd köpts för att placera instruktörer till de 27st inplanerade GU-F. (Grundutbildning för Frivillig). Utbildning av Riksinstruktörer (RI) och Skytteinstruktörer (SI) har genomförts. En kontinuerlig utbildning är viktig att genomföra dels för att vidmakthålla och ta del av nya säkerhetsbestämmelser samt för att kunna ha tillräckligt antal skjutinstruktörer med rätt kompetens för att kunna stödja vid alla tillfällen. Vårens och höstens kurser samlade totalt 31 deltagare och 18 stycken nya instruktörer är klara för att verka vid GU-F. Under vecka 40 genomfördes en kvalitetssäkringskurs vid Lv6 Halmstad där fokus låg på instruktörsutbildning. Under året genomfördes 25 av de 27 inplanerade GU-F och totalt tjänstgjorde 36 stycken instruktörer. Inom huvudmannaskapet vapentjänst har SvSF haft kontinuerlig dialog med Markstridsskolan och sålt skjutinstruktörsutbildning för kronor. Riksidrottgymnasiet (RIG) och Nationellt godkänd Idrottsutbildning (NIU) Riksidrottsgymnasiet Skytte i Sävsjö (Aleholmsskolan) tog in sex nya elever höstterminen Sammanlagt i årskurs 1-3 går nu 26 elever vilket innebär ett maximalt antal elever enligt Riksidrottsförbundets dimensionering för innevarande period. Verksamhetsplanen på Aleholmsskolan har uppdaterats i samverkan med skolans instruktörer och rektor. SvSF har även haft regelbundna möten med företrädare för skolan, kommunen och elever (den s.k. RIG-gruppen) för att kvalitetssäkra undervisningen, träningen och elevernas sociala miljö. I slutet av året ansöker nya elever till RIG läsåret elever sökte till åtta platser vilket är den hittills bästa ansökningssiffran. Av de sökande var två pistolskyttar. Nationellt godkänd Idrottsutbildning (NIU) är sanktionerat på två platser, Strömsund och Visby. I Strömsund har den tidigare RIG-verksamheten fasats ut. Även i Strömsund har antalet sökande ökat markant, och antalet sökande var i år 13 elever. Visby, som driver ett samverkansprojekt med flera idrotter, har inte någon skytt antagen. Miljö Ett centralt avtal gäller fortsatt med miljökonsult Janne Kjellsson. Avtalet ger våra föreningar rätt till en kortare första konsultation i miljöfrågor. Vid större insatser har vi upphandlat ett bra konsultpris som gäller för våra föreningar. Under 2014 har SvSF med hjälp av Stimulansbidraget Idrotten Vill bedrivit ett miljöprojekt med bidrag till miljörelaterade åtgärder samt tagit fram foldern Städa skjutbanan och jobbat fram en ny SäkB. Om detta kan läsas under rubriken Stimulansbidrag Idrotten Vill. Martin Long - en av SvSF:s alla skjutinstruktörer. Tidningen Svensk Skyttesport Tidningen Svensk Skyttesport har kommit ut med fyra tryckta nummer under Tidningen har innehållit främst tidlösa reportage och artiklar som har syftat till att inspirera, väcka idéer och nyfikenhet hos våra läsare, oavsett om de skjuter eller är engagerade i en förening. Josefin Warg var redaktör för årets tidning och generalsekreterare Mikael Jansson var ansvarig utgivare. Webbtidningen som vi haft under två år lades inför år 2014 ned. I stället har vi valt att publicera tävlingsreferat och vissa lägerberättelser löpande på inklusive sektionernas sidor. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 9

12 Tidningen har getts ut i drygt 7000 exemplar per nummer, och den har i huvudsak gått till tävlingslicenserade skyttar och föreningar. Utöver detta gick årets första nummer dessutom till drygt 70 av landets största lokala medier. I årets sista nummer publicerades ett porträtt med den Paralympicsaktuelle pistolskytten Joackim Norberg som även tävlar i SvSF:s discipliner. I ett försök att få ännu fler läsare kontaktade vi den stockholmska lokaltidningen Mitt I med erbjudande om att köpa och återpublicera artikeln. Trots att de sällan köper extern material tackade de ja till detta och porträttet, i kortad variant, publicerades på en helsida i Mitt I Söderort samt på webben veckan före jul. Detta gav en liten slant tillbaka till tidningskassan, men framför allt var det bra av kommunikativa skäl nu nådde artikeln nämligen stockholmska hem. Extern kommunikation Media Vårt kommunikationsarbete mot media har fortsatt med full kraft för att de ska vara välinformerade om skyttesporten och förhoppningsvis uppmärksamma den. Drygt 60 pressmeddelanden har skickats under året, främst inför och under världscuper och större mästerskap. Presshandböcker för mästerskapen har tagits fram och bilder på landslagsskyttar har funnits tillgängliga för media. Detta är uttalat uppskattat på många sportredaktioner och att det ger resultat märks framför allt i lokala medier. Vad som kan konstateras är ännu en gång att vi gärna skulle se att de rikstäckande medierna rapporterade än mer om skyttet. Detta är och förblir en utmaning. När Radiosporten fick en ny skytteansvarig såg vi till att Anders Brolund syntes på SvSF:s Instagram under VM liksom Pontus Schmidt och Vendela Sörensson. Särskild satsning på VM i Granada Under ISSF:s VM i Granada fanns förbundets kommunikatör på plats under en större del av tiden. Kommunikatören och sportchefen fotograferade mycket och detta innebar att SvSF kunde erbjuda de svenska medierna högkvalitativa bilder från i stort sett varje disciplin där svenska skyttar deltog, samt från prisutdelningar. Givetvis lades mycket arbete på att även skicka artikelliknande pressmeddelanden från tävlingarna och även sprida information om svenskarnas insatser via telefonsamtal. Allt detta renderade i över 130 artiklar i svenska tidningar (varav många med förbundets bilder) inför och under VM, ett flertal telefonintervjuer med skyttar i radio och även att telegram i rikssända Radiosporten (P4) och Sportnytt (SVT) lästes upp. På förbundets inrådan valde Sportnytt att inför VM göra ett reportage med Henrik Jansson, som på VM hade ett brons att försvara. Sociala medier Sociala medier har varit ett prioriterat område ur marknadsföringshänseende under året, då det är ett förhållandesvis lätt sätt att nå en publik. Sedan tidigare fanns SvSF på Facebook. Tanken med Facebooksidan är att det ska vara ett komplement till vår hemsida och ge ett mervärde för de skytteintresserade. Vi länkar till egna nyheter, andra intressanta skyttenyheter, lägger upp bilder med mera. Sett över hela året visades våra inlägg i genomsnitt för 652 personer. Radiosportens Martin Marhlo testar dubbeltrap. denne fick en stund på skjutbanan med Håkan Dahlby, för att bli mer bekant med sporten. Denna träff resulterade också i ett radioinslag. Vi har under året skapat kontakt med Viasat och hjälpt dem så att de har kunnat sända sammandragen som ISSF- TV gör från världscuper och mästerskap. De 26 minuter långa sammandragen har sänts fem till sju gånger vardera i OS-kanalen Viasat 16 HD, en kanal som når upp till tittare. Under VM i Granada använde vi sociala medier extra mycket. Inför mästerskapet startade vi upp ett Instagramkonto där vi lägger upp skytterelaterade bilder och även filmklipp, som i sin tur även publiceras på Facebook om vi så önskar. Bilder och framför allt korta filmsnuttar fick stort intresse och delades i stor omfattning vidare på Facebook, något som gjorde att många som inte själva gillar 10 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

13 vår sida fick ta del av lite skytte. Våra inlägg under VM-perioden visades i genomsnitt gånger vardera. I genomsnitt var det 3608 personer på Facebook som såg någon aktivitet från vår sida (inklusive inlägg, inlägg på sidan från andra, gilla sida-annonser, omnämningar och incheckningar) under perioden för VM. Högsta siffra för en dag, när våra 300-metersdamlag vann guld, var nådda personer. Andreas Björnesund intervjuas av SVT på SM-veckan sommar. reportage inför och efter tävlingarna. Vi ser fortfarande att det är givande att vara med på SMveckan då TV-bevakning från ett SM verkligen är något att glädjas över, även om det är i reportageform och inte en livesändning. Från årets deltagande har vi dragit slutsatser för vad som krävs för att nå livesändningsstatus, och detta är något vi tar med oss för kommande år. Hemsida Hemsidan har i vanlig ordning vår huvudsakliga kommunikationskanal för att meddela viktigheter till skyttar och föreningar. Bara startsidan har visats gånger under året. Informationsmaterial Vårt informationsmaterial i form av affischer och broschyrer som togs fram 2012 finns fortfarande tillgängligt och används av sektioner, distrikt och föreningar i sin verksamhet. I slutet av året uppdaterade vi broschyren något och tog fram en ny upplaga, redo att börja användas under SM-veckan Riksidrottsförbundets SM-vecka är ett arrangemang som samlar flera idrotters SM under en och samma vecka på en och samma plats. SVT är sändande part till SMveckan. Under 2014 deltog skyttediscipliner på både SMveckan vinter som SM-veckan sommar. SM-veckan vinter gick i mitten av januari i Umeå. Umeå Skytteförening arrangerade här ett tidigarelagt SM i luftgevär 10 m. Viltmålssektionen arrangerade SM i running target 10 m. Skyttet fick uppmärksamhet genom att SVT gjorde reportage inför SM i running target samt inför damernas luftgevär, och följde upp med reportage från avgörandena. Trots att vi lade fram mängder av argument för att skyttet skulle livesändas i TV eller på webben valde SVT att inte göra detta, vilket var en besvikelse. Resultatet blev detsamma under SM-veckan sommar i Borås första veckan i juli. Där fanns olympisk skeet med på programmet och Bredareds Sportskytteklubb var arrangerande förening. Även här valde SVT att inte satsa på livesändning av skyttet, trots förbundets påverkansförsök innan. Återigen fick vi glädjas över Ungdomsengagemang Ungdomsrådet har under 2014 framförallt etablerat målet att integrera ungdomar i sektionsstyrelserna. Målet är att vara två representanter i varje styrelse, och där har vi har nått framgång i gevärssektionen. Specifika platser för ungdomar från SDF:en har funnit vid både årsmötet och Skytteforum. Ungdomsrådet fanns representerade med monter vid JSM (gevär) i Kristianstad september, för att synliggöra rådet samt möta ungdomar. Alla på plats fick möjlighet att komma med tankar och idéer angående hur skyttesporten kan utvecklas för ungdomars bästa. I samband med Skytteforum arrangerade Ungdomsrådet en ungdomsträff där val av vem som ska vara med i Ungdomsrådet genomfördes. Rådet består av en sammankallande, en vice sammankallande, två representanter till gevärssektionen, två representanter till pistolsektionen samt två projektledare. Stadium Sports Camp Ungdomsrådet gav även under 2014 stöd för genomförandet av Stadium Sports Camp (SSC). Skyttesporten var för åttonde året i rad en av huvudsporterna på SSC, ett läger som pågår under fyra sommarveckor i Norrköping. Varje vecka intas idrottslägret av nya deltagare och ledare deltog totalt cirka barn och ungdomar. På Skyttesporten deltog 80 barn totalt, det vill säga 20 varje vecka, i åldrarna år. Sista veckan deltog även 15-åringar. I två grupper inom SSC prövar man många olika huvudsporter, Multi (11-15 år) inklusive Jonas Jacobsson-gruppen för barn i rullstol och Day camp (8-10 år). I båda grupperna har skytte varit mycket uppskattat. De summerar att cirka deltagare får prova på skytte totalt. Ledare till skyttesporten rekryterades delvis från RIG i Sävsjö. Ett lyckats inslag som det finns förhoppningar om att fortsätta med. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 11

14 Elitverksamhet Organisatoriskt gjordes inga större förändringar av elitverksamheten under Elitverksamheten fortsatte att i huvudsak ledas av sportchefen Jonas Edman tillsammans med de två förbundskaptenerna, Claes Johansson och Mats Eriksson naturligtvis i tätt samarbete ett stort antal hårt arbetande grenledare och övriga ledare. Utan det arbete som alla dessa ledare gör är vår elitverksamhet inte möjlig att genomföra. Likt 2013 hade vi med hjälp av SOK möjlighet att fortsätta vårt tränarsamarbete med Dick Boschman på gevärssidan. Dick har även under 2014 i viss omfattning varit behjälplig i vår utbildningssatsning samt på vårt RIG i Sävsjö. Nytt för 2014 var att även lerduveskyttarna fick extra tränarstöd. Med hjälp av stöd från SOK kunde vi skicka med Lars-Göran Björk på några läger och tävlingar. Mycket av det arbete som gjordes på läger under 2014 var förberedande aktiviteter för årets stora mål som var VM i Granada samt att se till att våra aktiva kommer väl förbereda till säsongen 2015 som är viktigt ur OS kvalificeringsperspektiv för de olympiska disciplinerna. På den internationella scenen fastställdes försöken från 2013 med decimalpoäng i stället med helpoäng i grundomgångarna på alla luftgevärs discipliner samt att alla 60 ligg klasserna 50m också fick decimalräkning. Försöken med de nya finalerna där alla börjar på noll fastställde också. Några mindre regeljusteringar infördes under 2014 men i stort var det inga större förändringar jämfört med Elitstöd Riksidrottsförbundet har genom sitt elitstöd bidragit med kronor till vårt landslagsstöd under Landslagsstödet används till vår elitverksamhet och de skyttar och ledare som ingår i vår elitsatsning. Större delen av stödet går till läger och förberedande verksamhet samt internationella tävlingar som är den enskilt största kostnadsposten, en mindre del användas också till att förfina och utveckla våra aktivas tävlingsutrustning. Ambition är att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för våra toppskyttar att komma väl förberedda till internationella tävlingar och för att erhålla nödvändig erfarenhet och hårdhet. Utöver RF stödet har vi också erhållit ett ekonomiskt stöd på kr från Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Detta är ett riktat stöd mot de skyttar som igår i deras topp och talangprogram. Under 2014 ingick följande aktiva, Therese Lundqvist, Håkan Dahlby, Marcus Svensson, Stefan Nilsson, Niklas Ringborg samtliga lerduveskyttar, dessutom ingick gevärsskyttarna Linda Olofsson, Lotten Johansson och Jörgen Persson. Från SOK erhöll vi också ersättning för följande aktiva som ingick i deras utmanarsatsning, Carl Sandberg och Vendela Sörensson (pistol), Marcus Madsen (gevär) och Edvin Moberg (lerduva). Utmanarsatsningen är ett tidsbegränsat projekt som avslutas Stipendier Till Karl Arvid Norlins ungdomsstipendiater för 2014 utsågs följande: Lerduva: Jim Forsberg, Åby Skytteklubb Pistol: Carl Sandberg, Öckerö SF Viltmål: Jesper Nyberg, Hylte Sportskyttar Gevär: Marcus Madsen, Linköpings Skytteförening, Christoffer Efraimsson, Malungs Skyttegille och Joar Karlsson, Söderala AIK För varje sektion utgår en stipendiesumma på kronor, vilket innebär att de tre gevärsskyttarna erhåller stipendium på kronor vardera, och de övriga tre skyttarna erhåller stipendium på kronor vardera. Utöver detta har varje skytt erhållit ett diplom. Skyttesportens Vänners stipendium för 2014 tilldelas Pistol: Carl Sandberg, Öckerö SF Lerduva: Jim Forsberg, Åby Skytteklubb Stipendium ur Steve Gunnarssons 50-årsfond för 2014 tilldelas Gevär: Michaela Arvidsson, Skillingaryd Viltmål: Jesper Nyberg, Hylte SpSK Varje stipendiat för Skyttesportens Vänner och Steve Gunnarssons 50-årsfond erhåller kronor vardera och ett diplom. Årets Skytt Årets Skytt 2014 blev viltmålsskytten Emil Martinsson från Osby Jsk. Martinsson bärgade hela tre individuella och två lagmedaljer på VM, samt blev bronsmedaljör på EM, och befäste under året positionen som en av världens bästa viltmålsskyttar. Motiveringen lyder: Emil visar enastående styrka och moral när han efter en tung förstadag på VM vänder detta till en lång rad framgångar under kvarvarande tävlingar. När VM summeras kan man räkna in inte mindre än totalt fem medaljer för Emils vidkommande, tre individuella samt två lagmedaljer. Vi anser att Emil är världens bästa viltmålskytt. Stora Grabbar För 2014 tilldelas följande skytt med Stora Grabbars märke: Elin Åhlin, Bälgviken Karl-Johan Jönsson, Kviberg Gevär Gevär 12 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

15 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 13 Viltmålsskytten Emil Martinsson blev Årets Skytt 2014.

16 Johan Gustafsson - VM-silver på 300 m gevär 60 skott liggande. Edvin Moberg blev åtta i herrjuniorernas skeet på VM Elin Åhlin, Anna Normann och Marie Enqvist tog som lag VM-guld i 300 m gevär 60 skott liggande. Sportingskyttarna som lyckades väl på EM i Fitasc Sporting. Nordisk Fitasc Sporting-mästare blev Anders Bore. 14 JVM-silver blev det för Jesper Nyberg i Granada. Therese Lundqvist blev EM-femma i skeet.

17 Internationella mästerskap Årets första mästerskap var EM i luftvapen avgjordes i Moskva i början av mars, och arrangemanget var påkostat och genomfördes på ett bra sätt. Sverige var på plats med en trupp om elva aktiva. Bäst var inte oväntat Emil Martinsson som var den enda svensk som lyckades erövra medalj, ett brons i running target blandade lopp blev bästa resultat för hans del. Herrjunioren Marcus Madsen gjorde också en mycket bra gevärstävling och slutade sexa efter finalen. I juli månad stod Maribor i Slovenien värd för årets andra ISSF-mästerskap, nämligen EM i lerduva. Vi hade en liten trupp med fem skeetskyttar på plats; tre herrar, en dam och en herrjunior. Bäst lyckades Therese Lundqvist, som slutade på en stark femteplats efter finalen. Årets stora mål för de flesta av våra ISSF-skyttar var VM i spanska Granada. Tävlingen genomfördes under två veckor i september månad. Vi hade totalt 30 aktiva och 6 ledare på plats. Skyttarna var fördelade på följande sätt: 13 seniorer och två juniorer i gevär, fem seniorer och en junior i lerduva, fem juniorer i pistol, samt tre seniorer och en junior i viltmål. Viltmålsskyttarna hade ett fantastiskt mästerskap och erövrade inte mindre än sju medaljer. Kungen bland våra skyttar var Emil Martinsson som åkte hem med inte mindre än fem medaljer totalt, varav ett individuellt guld och två individuella silver. Faktum är att alla våra viltmålsskyttar, Emil Martinsson, Rickard Johansson, Niklas Bergström och Jesper Nyberg åkte hem med medaljer från VM, antingen individuellt eller i lag. En fantastisk bedrift från ett oroligt starkt gäng. Gevärsskyttarna på 300m hade också ett bra mästerskap med totalt tre medaljer. Johan Gustafsson och Elin Åhlin erövrade varsitt individuellt silver, Elin tillsammans med Anna Normann och Marie Enqvist tog också ett lagguld. Utöver dessa duktiga skyttar måste vi också lyfta fram juniorerna Carl Sandberg och Edvin Moberg. Carl gjorde en mycket bra prestation på herrjuniorernas luftpistol där han sköt personligt rekord i grundomgången vilket räckte till final, efter vilken han slutade på en sjätte plats. Edvin gjorde också en solid insats och slutade på en åttonde plats i det blåsiga och ganska svårskjutna vädret. Mästerskapet genomfördes på ett bra sätt, skjutbanan i Granada är fantastisk med allt från 10m och lerduva, ända upp till 300m och allt där emellan på ett mycket koncentrerat område. De enda plumparna i protokollet skulle i så fall vara att viltmålsskyttet på 10 m genomfördes i en angränsande by med begränsade transporter och dålig skyltning vilken innebar i princip obefintlig publik. Den andra plumpen var att det var entréavgift till finalbanorna även för aktiva och ledare vilket innebar att många finaler tyvärr genomfördes med halvfulla läktare. EM i Field Target avgjordes i Pärnu i Estland och Sverige representerades av tre skyttar i detta mästerskap. Samtliga kämpade väl utan att nå någon riktigt framskjuten placering. Dock gjordes många viktiga lärdomar om hur det är att tävla på denna höga internationella nivå i Field Target. Nordiska juniormästerskapet för lerduva samt NM för seniorer genomfördes i Danmark med stora svenska framgångar, speciellt på pistolsidan där Sverige erövrade inte mindre än sju individuella medaljer. Gevärsskyttarna fick med sig tre individuella medaljer hem och lerduveskyttarna kämpade till sig två individuella seniormedaljer denna gång. Nordiska mästerskapen i 6,5mm genomfördes i danska Århus och som vanligt var Norge den dominerande nationen, endast Olle Gabrielsson orkade med att slå sig in bland alla norska och någon enstaka dansk skytt på prispallen. Olle erövrade ett silver i fältskytte. Nordiska mästerskapen i fitasc sporting genomfördes i norska Kroken med ett stort antal svenska skyttar på plats. Bäst lyckades Anders Bore som segrade med Martin Anderson på andra plats. EM i fitasc sporting gick på Cypern och genererade ett stort antal mycket bra prestationer, med framskjutna placeringar precis utanför prispallen såväl i herr- som damklassen. Juniorerna Jens Eriksson, Jim Forsberg och Jens Hellström sköt dessutom så jämt och bra individuellt att det räckte hela vägen fram till guld i lagtävlingen, vilket är en mycket stark prestation. Svenska viltmålslaget på VM tog såväl guld som brons. Luftpistoljunioren Carl Sandberg kvalificerade sig för final på VM. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 15

18 Vår egen internationella stortävling Swedish Cup i Sävsjö genomfördes traditionsenligt direkt efter nyår och som vanligt var det väldigt många skyttar på plats. Bästa gevärsskytt blev Stine Nilsen från Danmark, hon erhöll ett luftgevär i pris. Bästa pistolskytt blev Pål Hembre från Norge som erhöll en luftpistol för sin bedrift. Våra svenska skyttar gjorde bra ifrån sig vilket renderade ett antal pallplaceringar och en stor mängd finalplatser. Detta är en bra och viktig tävling för våra skyttar då de får tävla mot bra internationellt motstånd under tre dagar. Årets världscupturné bestod av sex tävlingar med start i USA både för lerduva och för gevär/pistol, Sverige var i olika omfattning representerad på alla dessa tävlingar. Lerduveskytten Stefan Nilsson började säsongen på bästa möjliga vis genom att gå till final på tävlingen i Tucson (USA) där han slutligen hamnade på en andraplats efter att endast ha missat en duva i hela finalskjutningen. Världscupen i Almaty (KAZ) blev också framgångsrik för våra lerduveskyttar och denna gång var det Marcus Svensson som lyckades bäst. Han sköt nytt tangerat världsrekord med 124 av 125 träff i grundomgången. Det blev en hel del stim runt detta vilket kanske hade negativt inverkan på hans finalskytte, då han slutade femma plats efter finalen. Internationella tävlingar Sam Andersson och Stefan Nilsson lyckades tack vare sitt fina skytte och framgångarna i Tucson och Peking kvalificera sig till världscupsfinalen i Gabala (AZE). Endast årets mest framgångsrika skyttar blir inbjudna av ISSF till denna tävling. Stefan slutade på en mycket stark fjärdeplats och Sam hamnade på plats tio. Två medaljer och tre finalplatser samt två skyttar till världscupsfinalen måste ses som ett bra totalresultat på världscupen Den traditionella landskampen i Falling Target med pistol och gevär mellan Sverige, Danmark och Finland avgjordes i Finländska Ekenäs. Det blev en komfortabel svensk seger i pistollandskampen där Vendela Sörensson också segrade individuellt. På gevärssidan blev Nina Bjärehäll bästa svenska med ett silver i seniorklassen. Nationella korthållslandskampen på 50m mot Danmark genomfördes på Vingstedts skyttecenter med en svensk lagseger på seniorsidan. Dessvärre förlorade juniorerna med ynka tre poäng. European Youth League är en luftvapentävling för juniorer upp till och med 18 år. Finalen avgjordes i år serbiska Smederevo dit både våra pistol- och gevärsjuniorer hade kvalificerat sig. Väl där fick de dock tufft motstånd och var en bit från medaljmatcherna. Sverige deltog med åtta skyttar i British Open i Engelsk Sporting. Mest framgångsrik var Martin Andersson som segrade i sin klass och blev bäste utländske skytte med sin femtondeplats i totalsammanställningen. En landskamp i nordisk trap mellan Norge, Sverige och Danmark genomfördes i Forshaga med Norge som totalvinnare och Sverige på andra plats. Marcus Svensson tangerade världsrekordet i skeet på en av årets världscuper. Den första av årets två gemensamma världscuper för alla grenar genomfördes i München. Som vanligt var startfälten väldigt stora och resultaten extremt höga. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida denna gång. Ett antal av våra skyttar sköt riktigt bra och var snubblande nära finaler men ingen räckte hela vägen fram till final denna gång. Direkt efter München var det Maribors (SLO) tur att genomföra en världscup för gevär och pistol. Vi hade endast en lite trupp på plats som tyvärr inte orkade erövra några framskjutna placeringar. Det var dock en bra erfarenhet att ha varit där då 2015 års krut-em kommer att genomföras i Maribor. Årets andra gemensamma världscup genomfördes i Peking. Här fick vi årets andra pallplacering på världscupen genom Sam Anderssons fina skytte på gevär 50m 60 skott liggande. Han slutade på en tredjeplats efter ett bra finalskytte. Detta var första svenska pallplatsen i gevär på världscupen på fem år. Pistolsektionen skickade även i år en grupp juniorskyttar till polska Ustka. Oscar Nilsson och Carl Sandberg blev de stora vinnarna som åkte hem med två medaljer var. Även till tävlingen Shooting Hopes i tjeckiska Plzen skickades en grupp pistoljuniorer. De skötte sig med äran och ett flertal mycket goda matcher genomfördes med framskjutna placeringar som resultat. Fyra svenska 300 meters-skyttar fanns representerade på Europa Cup-finalen som gick i schweiziska Winterthur. Bäst lyckades Elin Åhlin och Marie Enqvist med var sin femteplats. Till pistolskyttarnas Europacup-final i Bordeaux hade inte mindre än fyra svenska pistolskyttar kvalificerat sig, och med detta var vi största nation tillsammans med Schweiz. Mikael Nilsson var mest framgångsrik med en femte och sjätte plats. ISCH i Hannover är en av de mest populära internationella tävlingarna bland våra svenska pistol- och gevärsskyttar och i år var ett 60-tal svenska aktiva på plats. En bra tävling om man vill ha internationell erfarenhet på en rimlig konkurrensnivå. 16 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

19 Sam Andersson blev världscuptrea i Peking i 50m gevär 60 skott liggande. Svenska skyttar på pistollandskamp i falling target. Skeetskytten Stefan Nilsson slutade tvåa på världscupen i USA. Segrande svenskt seniorlag på korthållslandskamp mot Danmark. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 17

20 Kerstin Bodin. Mikael Jansson och Claes Johansson. Internationella åtaganden 2014 var vårt mest framgångsrika år någonsin inom det internationella arbetet. Vi har haft en målmedveten satsning sedan flera år tillbaka och en ambitiös målsättning att öka vår representation i internationella beslutsorgan som ISSF International Shooting Sport Federation och ESC European Shooting Confederation. Under 2014 besannades vår plan till fullo och vi flyttade fram våra positioner. Vi representerar och påverkar nu i följande konstellationer: ISSF Administrativa Council, Ledamot Kerstin Bodin ISSF Viltmålskommittén, Ledamot Claes Johansson ISSF Gevärskommittén, Ledamot Christina Åhlstedt ISSF Domarkommittén, Ledamot Patrik Johansson ISSF Medicinska kommittén, Ledamot Rolf Bodin ESC Vice President Kerstin Bodin ESC Tekniska kommittén Viltmål, Ledamot Claes Johansson ESC Tekniska kommittén Gevär, Ledamot Christina Åhlstedt ESC Tekniska kommittén Pistol, Ledamot Patrik Johansson ESC antidoping officer Rolf Bodin Vid Generalförsamlingen i München fanns Mikael Jansson (GS), Christina Åhlstedt, Kerstin Bodin, Claes Johansson, Patrik Johansson och Rolf Bodin på plats vilket var ett medvetet drag för att lyckas med valen. Christina Åhlstedt Margareta Ekberg Emilsson Michael Strindholm Patrik Johansson Mikael Svensson Lisbeth Lindberg Sofia Åkesson Mikael Jansson Ledamot Ledamot Lerduvesektionen Pistolsektionen Gevärssektionen Viltmålssektionen Ungdomsrådet Adjungerad Styrelsen har genomfört (8) protokollförda sammanträden och arbetsutskottet har löpande hanterat ärenden mellan förbundsstyrelsens sammanträden. Arbetsutskottet har bestått av Jimmy Persson, Bo Ohlsson, Christina Åhlstedt och adjungerade Mikael Jansson. Kansli/Personal Kansliet bemannades under 2014 av generalsekreterare Mikael Jansson samt medarbetarna Hans Drugge, Arne Forsberg, Inger Mortensen, Sussie Svedlund, Cecilia Augustsson Edstam, Jonas Edman, Michael Normann och Josefin Warg. Alla tjänster omfattar inte heltid. Förbundet hade under 2014 två förbundskaptener anställda, Mats Eriksson för gevär och Claes Johansson för lerduva. Claes Johansson valde att avsluta sitt uppdrag under hösten. Ingen av förbundskaptenerna är anställda på heltid. Styrelsen Förbundsstyrelsen i Svenska Skyttesportförbundet har under året varit; Jimmy Persson Bo Ohlsson Lars Lennartsson Robert Wälikangas 18 Ordförande Vice ordförande Ledamot Ledamot Förbundets anställda sköt gevär på en personaldag.

21 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 19

22 Årets SM i fältskytte 6,5 mm gick i Nossebro. Gevärssektionen 2014 Året 2014 får sammantaget ses som positivt för Gevärssektionen. Vi har klarat de verksamhetsmål som var uppsatta och vi har kontroll på ekonomin. Sektionens verksamhet bygger på de fyra B-na ; breddaktivitet, breddrekrytering, breddutbildning och breddelit. Den yttersta eliten sorterar under sportchef och förbundskapten, med vilka vi naturligtvis har en tät samverkan. Breddaktivitet För våra grenledare är det en viktig uppgift att SM genomförs för alla de discipliner som finns inom sektionen. Just detta arbete, att hitta engagerade och duktiga arrangörer, har blivit tuffare de senaste åren. Vi har inom gevärsskyttet många duktiga klubbar och distrikt, men vi har samtidigt många mästerskap som tar ut sin rätt. Flera gånger under året har vi haft klart med arrangörer som av olika anledningar senare tvingats backa ur. Utöver SM-tävlingar har kalendern fyllts med alltifrån helt nya tävlingsupplägg till klassiker som Margarethakedjan. Sektionens största enskilda arrangemang är Swedish Cup med luftgevär i Sävsjö, som detta år firade 10-årsjubileum. Swedish Cup arrangeras i samarbete med Pistolsektionen. Breddrekrytering Sektionens bidrag till rekryteringen återfinns bland annat i våra hemmabanetävlingar, alltifrån traditionstyngda Rikspropagandan och SvD riksskytte till nya begivenheter. Även flera av dessa kräver stora ideella insatser från ledare i distrikt och föreningar. Här planerar vi inför 2015 att göra ett par nya satsningar. Breddutbildning Sektionen har bidragit till utbildningsstrategin som vi stöttar fullt ut. Extra positivt är att vi nu, med god draghjälp och samarbete med Pistolsektionen, kommit igång med domarutbildningarna. Inom ramen för Idrottslyftet har en rad juniorläger och breddläger genomförts under året. Breddelit Sektionens breddelit brukar delas in i tre delar: juniorer/ U25, 300 meter samt de nationella landslagen. Vid sidan av JVM i Granada var de Nordiska juniormästerskapen i Köpenhamn årets stora begivenhet. Tyvärr hade de blågula lite kämpigt i vindarna på 50 meter. Bättre inomhus, där herrjuniorlaget triumferade stort i lagkampen. På 300 meter blev det medaljglans vid VM genom Johan Gustafsson som tog silver i 60 skott liggande, damlaget innehållande Anna Normann, Marie Enqvist och Elin Åhlin som klippte guld, samt återigen silver genom Elin Åhlin i 3x20 skott. När det gäller de nationella landskamperna noteras att 50-metersgänget triumferade på bortaplan i Danmark, medan 300-metersgänget hade det tuffare i samma land. Till sist ett stort tack till alla ideella krafter i föreningar och distrikt som bär vårt skytte framåt. Ytterligare fakta hittar du i sektionens verksamhetsberättelse och resultatbilaga. Marcus Madsen i final på JEM i luftgevär. 20 //Gevärssektionen SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

23 Rickard Johansson tog en av alla svenska medaljer på VM. Viltmålssektionen 2014 Vi har under året fortsatt vårt arbete inom sektionen samt styrelsen som påbörjades under Trots de knappa ekonomiska resurserna som sektionen har förfogat över har skytteåret bjudit på medaljregn. Eller vad sägs om åtta internationella mästerskapsmedaljer? Det började med ett EM-brons från Moskva på RT 10m för Emil Martinsson. Vid VM i Granada tog viltmålsskyttarna därefter hem sju medaljer. Där utmärkte sig Emil med individuellt guld i 10m regelbundna lopp och VM-silver på både 10 och 50 m blandade lopp. I 50 m blandade lopp tog de svenska viltmålsskyttarna lagguld, och det blev brons i 50 m regelbundna lopp. Både Rickard Johansson samt junioren Jesper Nyberg tog varsitt VM-silver på 50 m regelbundna lopp. Gott och väl ett mycket bra VM för våra skyttar som deltog där; Emil Martinsson, Niklas Bergström, Rickard Johansson och Jesper Nyberg. Som tidigare år har vi fortsatt med vår röda tråd vid läger och tester. Bland annat har vi på ett läger vi ordnat för skyttarna haft en sjukgymnast som föreläste om vikten att träna rätt muskelgrupper. Han visade bland annat vad vardagsövningar kunde tillföra. Våra skyttar har även tillsammans med tränarna fyllt i varsin handlingsplan om hur de ska gå vidare inom sitt skytte, något som uppskattades av skyttarna. Allsvenskan visar fortsatt en minskning inom alla discipliner. Den allsvenska skytteserien är viktig för svenskt skytte, då det kan agera som språngbräda. Antalet lösta viltmålslicenser ökar även i år. Extra roligt att notera en liten ökning på juniorsidan. Under året har vi genom Utbildningsstrategin 2017 sett till att två personer utbildats till breddtränare. Vi har haft representation i Förbundsstyrelsen av Lisbeth Lindberg. Styrelsen deltog även i år vid Skytteforum som denna gång var i Bromma. Där påbörjades vårt arbete med att knyta kontakter med SDF ute i landet. Vid detta tillfälle uppmärksammades Emil Martinsson då han blev vald till årets skytt Under året har även Jesper Nyberg tilldelats premie ur Skyttesportens Vänner. // Viltmålssektionen Anton Andreasson var en ung deltagare i Värmlandscupen i jaktkombination. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 21

24 Pontus Schmidt var en av de totalt fem svenska pistoljuniorer som fick tävla på VM. Pistolsektionen 2014 Verksamheten i Pistolsektionen har under året fortsatt präglats av uppbyggnad, under året föddes även embryot till en ny organisationsmodell för breddidrotten, där tanken är att bygga upp regionala träningsgrupper som är grenoberoende i syfte att effektivisera träningen. Pistolsektionens mål ligger kvar: skapa en organisation, förutsättningar och arbetssätt som ger svenska skyttar vilja och inspiration att satsa med mål att erövra kvotplatser, alternativt topp åtta-platser i internationella mästerskap Här har vi en löpande dialog med SvSF:s sportchef Jonas Edman. Pistolsektionens plan är att fortsätta med satsningsgrupperna tillsammans med förbundet. För att nå målet behöver vi dela upp arbetet. Vi tror att genom en tydligare uppdelning av våra roller mellan kansliet och sektionen, så att vi blir effektivare ur ett helhetsperspektiv. Pistolsektionens roll är att jobba med skyttebredden i olika former. Sektionsstyrelsen vill vi tacka alla aktiva, stödjande medlemmar, sponsorer och supportrar för ett väl genomfört Stort tack för ett givande år 2014 och med förhoppning om ett lika intressant //Pistolsektionen 22 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Årets pistol-sm gick i Göteborg och på Öckerö.

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2014 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 1 2 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Skyttejackan står redo för tjänst i väntan på Emil Martinsson som

Läs mer

Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes utan eventuella tillägg

Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes utan eventuella tillägg Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, Stockholm 2014 16-17 oktober kl. 18:00 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson Bosse Ohlsson Mikael Jansson Inger Mortensen Patrik Johansson Mikael Svensson Lisbeth

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Presshandbok för. Luftvapens-EM februari 2016 Györ, Ungern. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

Presshandbok för. Luftvapens-EM februari 2016 Györ, Ungern. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Presshandbok för Luftvapens-EM 2016 24-27 februari 2016 Györ, Ungern SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 2016-02-22 www.skyttesport.se TÄVLINGSSCHEMA FÖR SVENSKARNA Starttid Final ONSDAG 24.2 Luftpistol Damjunior

Läs mer

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, 27 oktober 2012, kl

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, 27 oktober 2012, kl PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, 27 oktober 2012, kl 10.00-17.00 Närvarande: Jimmy Persson Ordf Bo Ohlsson Michael Strindholm Lars Palmgren Mikael Svensson Christina Åhlstedt Jonas

Läs mer

Presshandbok för. Luftvapens-EM mars 2017 Maribor, Slovenien. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

Presshandbok för. Luftvapens-EM mars 2017 Maribor, Slovenien. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Presshandbok för Luftvapens-EM 2017 8-11 mars 2017 Maribor, Slovenien SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 2017-01-19 www.skyttesport.se TÄVLINGSPROGRAM FÖR SVENSKARNA ONSDAG 8.3 Luftpistol - Damjunior Running

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation

VERKSAMHETSPLAN Gevärssektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation VERKSAMHETSPLAN 2016 Gevärssektionen med skytten i centrum Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Gevärssektionens verksamhetsplan 2016 - med skytten i centrum

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Presshandbok för. Luftvapens-EM mars 2015 Arnhem, Holland. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET

Presshandbok för. Luftvapens-EM mars 2015 Arnhem, Holland. SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET Presshandbok för Luftvapens-EM 2015 4-7 mars 2015 Arnhem, Holland SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 2015-02-24 www.skyttesport.se TÄVLINGSSCHEMA FÖR SVENSKARNA Starttid Final ONSDAG 4.3 Running target (RT)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Ungdomssektionens 4:e verksamhetsår Verksamhet 2011-01-01--2011-12-31 Ungdomssektionen Svenska Skyttesportförbundet Postadress: Idrottens Hus, 114 73 STOCKHOLM Besöksadress:

Läs mer

EM lerduva + gevär, pistol, running target 25, 50 och 300 m

EM lerduva + gevär, pistol, running target 25, 50 och 300 m Presshandbok för EM lerduva + gevär, pistol, running target 25, 50 och 300 m 22 juli-3 augusti Baku, Azerbajdzjan SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 2017-07-07 www.skyttesport.se SVENSKA SKYTTAR PÅ EM I BAKU

Läs mer

PRESSINFORMATION OM SKYTTESPORTEN PÅ DE EUROPEISKA SPELEN 2015

PRESSINFORMATION OM SKYTTESPORTEN PÅ DE EUROPEISKA SPELEN 2015 PRESSINFORMATION OM SKYTTESPORTEN PÅ DE EUROPEISKA SPELEN 2015 INNEHÅLL Sida 2. Inledning och fakta kvotplatser 3. Deltagande svenska skyttar 4. Beskrivning av disciplinerna med svenskt tävlande 5. Kontaktuppgifter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Bromma 6-7 februari 2015

Förbundsstyrelsemöte, Bromma 6-7 februari 2015 Förbundsstyrelsemöte, Bromma 6-7 februari 2015 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Bosse Ohlsson SvSF Vice. Ordförande BO Mikael Jansson Generalsekreterare MJ Inger Mortensen Bitr. Generalsekreterare IM Patrik

Läs mer

Nathalie Larsson Gren: Skeet Meriter: 4:a OS 2008, EM guld 2005, EM silver 2008 Ålder: 25 Bostadsort: Österbybruk Klubb: Lövstabruk JSK

Nathalie Larsson Gren: Skeet Meriter: 4:a OS 2008, EM guld 2005, EM silver 2008 Ålder: 25 Bostadsort: Österbybruk Klubb: Lövstabruk JSK Svenska skyttarna Lerduvor Håkan Dahlby Gren: Dubbel trap och trap Meriter: Guld vid världscupsfinalerna 2008, 2005. EM guld 2004, 2003 och EM silver 2008 och 2006. Deltog i OS 2004 (5:a) och 2008. Ålder:

Läs mer

Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd

Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd 2017-01-10 Bakgrund och syfte Syftet med kommunikationsplanen är att genom god planering samordna de kommunikativa insatserna för bästa möjliga effekt

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN Kommunikationsplan för Svenska Skyttesportförbundet Pistolsektionen Fastställd 2015-04-11 Bakgrund och syfte Det finns ett behov att utveckla sektionens kommunikation med målgrupperna, det visar de synpunkter

Läs mer

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund.

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund. Stadgar för Östergötlands Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 8 mars 2017. Förklaringar: Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Förbundsmöte (FM) Förbundsstyrelse

Läs mer

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010.

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. 1 (7) Stadgar för Västerbottens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen 2013-03-23 av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. OBS. Detta är ett förslag

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Tid: 14 15 oktober 2016 kl. 18:00 Plats: Kansliet, Idrottens hus, Stockholm Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Robert

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Tid: 25 november 2016 kl. 09:00 Plats: Best Western, Bromma Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Robert Wälikangas SvSF

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Lerduvesektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation

VERKSAMHETSPLAN Lerduvesektionen med skytten i centrum. Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation VERKSAMHETSPLAN 2015 Lerduvesektionen med skytten i centrum Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Lerduvesektionens verksamhetsplan 2015 - med skytten i centrum

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, Skanstull

Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, Skanstull Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, Skanstull 2016-02-19--20 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson Bosse Ohlsson Inger Mortensen Michael Strindholm Patrik Johansson Mikael Svensson Rolf Gustavsson

Läs mer

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA Skytte inom Svenska Skyttesportförbundet En sport för alla Skytte är en idrott som passar alla. Framför allt på grund av all den variation av grenar och discipliner som erbjuds

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014 S FÖRENINGS-ABC 2014 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är er förening redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

ISSF WORLD CHAMPIONSHIP RUNNING TARGET VÄSTERÅS & STOCKHOLM, SWEDEN 1-10 JUNE 2012 Presshandbok utgåva 2, 2012-05-30

ISSF WORLD CHAMPIONSHIP RUNNING TARGET VÄSTERÅS & STOCKHOLM, SWEDEN 1-10 JUNE 2012 Presshandbok utgåva 2, 2012-05-30 ISSF WORLD CHAMPIONSHIP RUNNING TARGET VÄSTERÅS & STOCKHOLM, SWEDEN 1-10 JUNE 2012 Presshandbok utgåva 2, 2012-05-30 Välkommen på VM i Running Target i Sverige I början av juni avgörs världsmästerskapet

Läs mer

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA

SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA SKYTTE EN SPORT FÖR ALLA Skytte inom Svenska Skyttesportförbundet En sport för alla Skytte är en sport som passar alla. Framför allt tack vare den variation av grenar och discipliner som erbjuds inom

Läs mer

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id-

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id- Protokoll Svenska Skyttesportförbundets Ungdomssektion 2012-09- 17 20.00 Möte via Skype Närvarande: Christina Rönngren (CR) Sofia Åkesson (SÅ) Johan Christensson (JC) Tom Axelsson (TA) Therese Lundqvist

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012 S FÖRENINGS-ABC 2012 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är ni redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni tidigare

Läs mer

Sammanträdet öppnas Mötet öppnades av Mikael Jansson 18:00

Sammanträdet öppnas Mötet öppnades av Mikael Jansson 18:00 Förbundsstyrelsemöte, Telefonmöte, 27 juni 2012, kl 18:00-21:00 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Mikael Jansson Generalsekreterare MJ Mikael Svensson Gevärsektionen

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED ÅRSREDOVISNING 2012 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET 1 2 SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 var ett år då Skyttesportförbundet (SvSF)

Läs mer

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, mars 2014

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, mars 2014 PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 21-22 mars 2014 Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bosse Ohlsson SvSF Vice. Ordförande BO Mikael Jansson Generalsekreterare

Läs mer

Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd

Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd Kommunikationsplan för Pistolsektionen Fastställd 2018-01-09 Bakgrund och syfte Syftet med kommunikationsplanen är att genom god planering samordna de kommunikativa insatserna för bästa möjliga effekt

Läs mer

SKYTTE-EM gevär och pistol 25, 50 och 300 meter 22 juli-2 augusti 2013 Osijek, Kroatien

SKYTTE-EM gevär och pistol 25, 50 och 300 meter 22 juli-2 augusti 2013 Osijek, Kroatien SKYTTE-EM gevär och pistol 25, 50 och 300 meter 22 juli-2 augusti 2013 Osijek, Kroatien PRESSHANDBOK INNEHÅLL Sida 2. Inledning och kontaktuppgifter 3. Tävlingsschema för de svenska skyttarna 4. Grenar

Läs mer

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, februari 2014

PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, februari 2014 PUBLIKT PROTOKOLL Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 14-15 februari 2014 Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bosse Ohlsson SvSF Vice Ordförande BO Mikael Jansson Generalsekreterare

Läs mer

SVENSKA SPORTSKYTTEFÖRBUNDET Sid 1(3) Förbundsmöte

SVENSKA SPORTSKYTTEFÖRBUNDET Sid 1(3) Förbundsmöte SVENSKA SPORTSKYTTEFÖRBUNDET Sid 1(3) Förbundsmöte Protokoll fört vid Svenska Sportskytteförbundets Förbundsmöte söndagen den 25 maj 2008, Täby Park Hotel i Täby. Förbundsmötet öppnades av SSF styrelseordförande

Läs mer

Protokoll fort vid. Skanes Skyttesportforbunds. Arsmote

Protokoll fort vid. Skanes Skyttesportforbunds. Arsmote 1 Motet oppnas Jan-Ola Olsson oppnade motet och halsade deltagarna valkomna. 2 Upprop och fullmaktsgranskning samt faststallande av rostlangd for motet pa grundval av den rostlangd som FS har upprattat

Läs mer

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Stadgar för Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 24 april 2010. Förklaringar: Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Specialdistriktsförbund (SDF) = Jämtland-Härjedalens

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

Frånvarande: Sammanträdet öppnas Ordförande, JP, förklarade mötet öppnat 09:00. Förbundskapten lerduva.

Frånvarande: Sammanträdet öppnas Ordförande, JP, förklarade mötet öppnat 09:00. Förbundskapten lerduva. Förbundsstyrelsemöte, Best Western Plus Sthlm Bromma 2014 21 november kl. 09:00 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bosse Ohlsson SvSF Vice. Ordförande BO Mikael Jansson

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

FÖRENINGSTRÄFF SKÅNE 2 FEBRUARI 2019

FÖRENINGSTRÄFF SKÅNE 2 FEBRUARI 2019 FÖRENINGSTRÄFF SKÅNE 2 FEBRUARI 2019 Alexander Carlsson Föreningsutvecklare Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Agenda Svenska Skyttesportförbundets struktur

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2017. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Internet Användare: BWBromma Lösenord: BWBromma

Internet Användare: BWBromma Lösenord: BWBromma Internet Användare: BWBromma Lösenord: BWBromma VAD GÖR DET DÄR JÄVLA FÖRBUNDET? 0,5% av idrotten är den del som syns i media Allt centralt arbete syns inte direkt i verksamheten Förbundet är Ni och era

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2016 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2016. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

Sammanträdet öppnas 18:00 Sammanträdet öppnas av ordförande, Jimmy Persson. Beslut: Dagordning godkändes. Val av protokolljusterare och sekreterare

Sammanträdet öppnas 18:00 Sammanträdet öppnas av ordförande, Jimmy Persson. Beslut: Dagordning godkändes. Val av protokolljusterare och sekreterare Förbundsstyrelsemöte, Mölndal 29-31 augusti 2014 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bosse Ohlsson SvSF Vice. Ordförande BO Mikael Jansson Generalsekreterare MJ Inger

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Tid: 17 18 februari 2017 kl. 18:00 Plats: Clarion Hotel, Ringvägen 98, Stockholm Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Stockholm 9-10 oktober 2015

Förbundsstyrelsemöte, Stockholm 9-10 oktober 2015 Förbundsstyrelsemöte, Stockholm 9-10 oktober 2015 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Bosse Ohlsson Mikael Jansson Patrik Johansson Mikael Svensson Michael Strindholm Rolf Gustavsson Robert Wälikangas Jonas

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Tid: 17 18 mars 2017 kl. 18:00 Plats: Clarion Hotell, Ringvägen 98, Stockholm Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Robert

Läs mer

Johannishus Pistolskytteklubb. Pistolskyttekortet 2018

Johannishus Pistolskytteklubb. Pistolskyttekortet 2018 Johannishus Pistolskytteklubb Pistolskyttekortet 2018 Peter Johansson Föreningssekreterare Kretsinstruktör, vapenkontrollant (Ex-)medlem i: Kalmar Pistolklubb LM Ericsson Pistolklubb KFIK Pistol KA2 Skytteförening

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

Svensk orientering 2012-2013. Offensiv orientering Vägval till glädje oc h framgång

Svensk orientering 2012-2013. Offensiv orientering Vägval till glädje oc h framgång Svensk orientering 2012-2013 Offensiv orientering Vägval till glädje oc h framgång Intresset för O-Ringen i Boden 2013 är stort. Den 1 november hade 5 022 deltagare anmält sig. Ekonomiskt utfall 2012 Budget

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Gävle Pistolskytteklubb

Verksamhetsberättelse. Gävle Pistolskytteklubb Verksamhetsberättelse för 2014 Gävle Pistolskytteklubb Förtroendevalda i Gävle Psk under 2014: Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör Suppleant Suppleant Patrik Manlig Stig Rudeholm Tony

Läs mer

GEVÄRSTRUPPEN. Linda Olofsson Född: 4 december 1982 Förening: Kinneved Bostadsort: Falköping

GEVÄRSTRUPPEN. Linda Olofsson Född: 4 december 1982 Förening: Kinneved Bostadsort: Falköping GEVÄRSTRUPPEN Linda Olofsson Född: 4 december 1982 Förening: Kinneved Bostadsort: Falköping Anna Normann Född: 20 augusti 1984 Förening: I 16/LV 6 Bostadsort: Halmstad Marie Jannesson Född: 8 juli 1987

Läs mer

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1 Skriven: 2003-04-12 Senast uppdaterad: 2010-04-06 Sid:1 STADGAR för SÖDERMANLANDS pistolskyttekrets, antagna vid årsmötet den 12 april 2003 och godkända av Svenska Pistolskytteförbundets styrelse den 20

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

1 MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR 2 MÄSTERSKAPSMEDALJER

1 MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR 2 MÄSTERSKAPSMEDALJER PRISREGLEMENTE för NORRBOTTENS SKYTTESPORTFÖRBUND MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR, MEDALJER VANDRINGSPRISER M.M. Medalj och prisskjutningsreglemente upprättat 2010-03-06 1 MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR Förutom andra tävlingar

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/ CASTING REGION ÖST FÖR VERKSAMHETSÅRET 2009 01 01 2009 12 31 Sida 1 av 5 STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/CASTING REGION ÖST VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

PRESSHANDBOK SKYTTE-EM

PRESSHANDBOK SKYTTE-EM PRESSHANDBOK SKYTTE-EM 21-31 juli 2015 Maribor, Slovenien INNEHÅLL Sida 2. Inledning och fakta kvotplatser 3. Den svenska truppen - lerduva, gevär, pistol, viltmål 8. Beskrivningar av discipliner med svenskt

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Arlanda Hotellby 15 november 2013

Förbundsstyrelsemöte, Arlanda Hotellby 15 november 2013 Förbundsstyrelsemöte, Arlanda Hotellby 15 november 2013 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bo Ohlsson SvSF Vice. Ordf. BO Mikael nsson GS MJ Inger Mortensen Bitr. GS

Läs mer

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016 Datum: 1/2 2016 Tid: 20.00-21.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot). Frånvarande:

Läs mer

Tävlings-PM / Sportskytte

Tävlings-PM / Sportskytte Tävlings-PM / Sportskytte (senast ändrad den 20 mars 2013) ALLMÄNT För att en tävling ska vara godkänd av Svenska Skyttesportförbundet(SvSF) skall den finnas med i tävlingsprogrammet(indta) med inbjudan

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad 2014-09-14, kl.09.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjätte ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 4-5 oktober 2013

Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 4-5 oktober 2013 Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 4-5 oktober 2013 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bo Ohlsson SvSF Vice. Ordf. BO Mikael Jansson GS MJ Inger Mortensen Bitr.

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10-2014 2014-09-27 (09.30-16.00) Svemo-huset, Norrköping Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson Robin

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/6-2009 Ny skytteorganisation i Skåne

Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/6-2009 Ny skytteorganisation i Skåne Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/6-2009 Ny skytteorganisation i Skåne Namn Bo Högberg Janne Persson Emma Persson Johny Vadebo Börje Fritz Bengt Sonesson Claes Söderdahl Bertil Larsson Tom Nordquist

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte 2017-03-12 i Prioritet Serneke Arena, Kviberg 1. Mötets öppnande GBBF:s vice ordförande Bert Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2016

Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2016 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET SAMT DAGORDNING FÖR ÅRSSTÄMMA SVENSKA STYRKELYFTFÖRBUNDET 2016 Föredragningslista vid SSF:s årsmöte 2016 1 Fastställande av röstlängd för förbundsmötet på grundval av den utav

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Protokoll från 2019 års konstflygting.

Protokoll från 2019 års konstflygting. Protokoll från 2019 års konstflygting. Tid 20190906 LEN:s flygfält Sjögesta. Närvarande: Kristoffer Gustavsson, Kjell Mattsson, Ingmar Svensson, Sven Löfqvist, Johan Brorsson, Edvard Käll, Tomas Johansson

Läs mer

Reflektioner och frågor inför bildandet av Svenska Skyttesportförbundet

Reflektioner och frågor inför bildandet av Svenska Skyttesportförbundet Kåhög 2008-04-25 Frivilliga Skytterörelsen Skytterörelsens Ungdomsorganisation Svenska Sportskytteförbundet Reflektioner och frågor inför bildandet av Svenska Skyttesportförbundet 1. Inledning Jag har

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Protokoll för årsmöte i Svealands Dartförbund 2016-06-05 1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd. Birjer Jarl DK, 3 röster.

Läs mer

11 röster 10 röster 18 röster 18 röster 13 röster. Mötet valde enhälligt Ulf Skande.och Ingemar Karlsson till protokolljusterare och rösträknare.

11 röster 10 röster 18 röster 18 röster 13 röster. Mötet valde enhälligt Ulf Skande.och Ingemar Karlsson till protokolljusterare och rösträknare. Svenska VattenskiClforbunClet Medlem av Riksidrottsförbundet! Member of the Swedish Sports Confecleration Medlem av Världsvattenskidförbundet! Melllber of the International Waterski Federation Årsmöte

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet

Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Förbundsstyrelsemöte Publikt protokoll Svenska Skyttesportförbundet Tid: 24 november 2017 Plats: Hotell Best Western Sthlm Bromma Närvarande: Robert Wälikangas SvSF Vice ordförande RW Margareta Ekberg

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, juni 2013

Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, juni 2013 Förbundsstyrelsemöte, Holländargatan 17, 14-15 juni 2013 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson SvSF Förbundsordförande JP Bo Ohlsson SvSF Vice. Ordf. BO Inger Mortensen Bitr. GS IM Mikael Jansson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ungdomssektionens 1:a och 2:a verksamhetsår Verksamhet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ungdomssektionens 1:a och 2:a verksamhetsår Verksamhet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008-2009 Ungdomssektionens 1:a och 2:a verksamhetsår Verksamhet 2008-05-28--2009-12-31 Ungdomssektionen, Svenska Skyttesportförbundet - Med siktet inställt på framtiden - Vision

Läs mer

FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING

FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA OCH BEHANDLINGSORDNING Punkt Ärende Hänvisning mm. 10.00 Välkomstanförande Medaljörerna hedras Stämmans öppnande Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg Öppningsanförande

Läs mer