Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.9"

Transkript

1 Sidan av Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version.9 Nu finns nya versioner av KeyDesign och DoorDesign tillgängliga på Detta dokument kommenterar - nya och ändrade programfunktioner i KeyDesign - viktig information för den som kör Microsoft Windows Vista eller Windows 7 - planerad användarutbildning för nya och gamla användare Programmen har både förbättrats och kompletterats med nya funktioner. Det finns också tillägg som är nödvändiga för att ni ska kunna importera vissa nyberäknade eller reviderade låssystem från era leverantörer. Vi rekommenderar därför att ni uppgraderar KeyDesign/DoorDesign så snart som möjligt. Dokumentation finns tillgänglig på hemsidan och via nya funktioner direkt i programmen, se vidare nedan. CadWare planerar även vidareutbildning för befintliga kunder och grundutbildning för nya företag och nya användare. Information om detta kommer att skickas ut separat och även informeras om på hemsidan. I texten nedan hänvisar KeyDesign till både KeyDesign och DoorDesign.. KeyDesign under operativsystemen Windows Vista & Windows 7 Observera att denna information gäller även tidigare versioner av KeyDesign. Operativsystemet Windows finns i ett antal versioner. De senaste, Vista och Windows 7, hanterar data annorlunda än de tidigare. Via programfunktionen Arkiv/Inställningar i KeyDesign kan man kontrollera var programmets databas ligger (I databasen finns komplett information om alla låssystem) Om databasen påstås ligga i mapp program eller program files måste denna flyttas för att säkerhetskopiering av hela databasen skall fungera, vilket är viktigt om databasen skulle skadas av något skäl och därför behöva återställas. När man kör Windows Vista eller Windows 7 ligger den uppdaterade databasen inte under \program files\ utan på helt annan plats. Gör en sökning efter databasfilen CWDoor.mdb på hela disken. Kontrollera ändringsdatum och storlek Kompletterande information finns på vår hemsida och DoorDesign Online (se nedan). Vid minsta osäkerhet, kontakta er IT-support. Säkerhetskopiering av enskilt låssystem påverkas inte av detta.

2 Sidan av Layoutförändringar i KeyDesign Kompletterad ikonrad Ikon K/C används vid export av låsystemet till KeyControl, som är slutanvändarens program för att administrera låssystem (dörrar, cylindrar och nycklar) - speciellt för att hålla reda på alla nycklar, inklusive in- och utlämning av dessa. DoorDesign Online. Här hitter du, förutsatt att du är uppkopplad mot Internet, nyheter och annan information om KeyDesign/DoorDesign. T ex detta dokument hittar du på DoorDesign Online. Här finns också ytterligare, mer detaljerad information när så behövs, såväl om programmen som om support och utbildning. 3. Låsschemakonstruktion Ett nytt datafält, standardcylinder ytbehandling, har lagts till i Systemegenskaperna. Det fungerar på samma sätt som standard cylindertyp, varje ny cylinder får denna egenskap om användaren inte aktivt ändrar detta. Ny rapport: Cylindermontage. Används lämpligen istället för utskrivet låsschema vid montering av cylindrar. Rapporten innehåller mer information än vad som får plats på schemat. 3 Förbättrade rapporter för övriga fabrikat, t ex ASSA, Medeco, TrioVing 4 Ny designfunktion välj ut ett antal nycklar eller cylindrar i schemat och gör sedan någon typ av ändring på alla dessa nycklar/cylindrar. - Klicka med musen på en nyckel/cylinder - detta ger som vanligt grön markering - Håll musknappen nere och markera ytterligare genom att - Dra musen upp/ner eller åt sidan detta ger nu blå markering - Högerklicka.

3 Sidan 3 av Nu kan du välja en av flera möjliga operationer på alla dessa cylindrar/nycklar. För närvarande finns följande möjligheter: - Radera dessa nycklar/cylindrar - Skapa ett sammandrag av nycklar eller cylindrar Observera att användningen tills vidare är begränsad, se avsnitt 6. nedan Inom kort (version.0, se information längre fram) kommer ytterligare, t ex - Flytta alla markerade cylindrar/nycklar till annan position Anm. Om de cylindrar/nycklar som väljs ingår i ett sammandrag är vissa funktioner begränsade, eftersom ett sammandrag inte kan hanteras hur som helst. Även i rullgardinsmeny Låsschema finns möjlighet att radera flera cylindrar eller nycklar i en enda operation. I detta fall anger man schemaposition för cylindrarna. 4. Nya Låsschema-import-varianter Kopiera in ett låsschema i ett annat schema. Funktionen kan användas t ex när man har gjort en komplettering av schemat vid sidan om. Nya cylindrar läggs till på slutet av originalschemat, medan nycklar synkroniseras med hänsyn till sin stämpling, t ex kryssning mot huvudnyckel i den nya schemadelen ger kompletterande kryssning mot den huvudnyckel som finns i originalschemat, förutsatt att huvudnyckeln har samma stämpling i båda systemen. Detta kräver naturligtvis noggrannhet med nyckelstämplingen i kompletteringssystemet. Uppdaterad import, som normalt används för komplettering av schema inkl delningar från fabrikant har fått ytterligare ett alternativ: Uppdatera endast delningar. När du kör uppdaterad import, ändra inte det valda alternativet på eget bevåg, KeyDesign väljer lämplig metod efter situationen. Uppdaterad import skyddar numera även texter som visar cylinder- och nyckelfunktion, så om dessa har reviderats hos er (låssmeden) störs de inte av data som kommer från leverantören. Sedan tidigare skyddas alltid antal nycklar/cylindrar och eventuellt flexläge (/F /F3) för nycklar eftersom dessa uppgifter är låssmedens ansvar. Helt nya nycklar och cylindrar (ny stämpling) får det antal och ev den beskrivande text som registrerats av leverantören. I vissa fall kan det bli nödvändigt att importera systemet som nytt även om det redan tidigare finns tillgängligt i er databas. Då kan det vara nödvändigt att kontrollera antal,flex etc att dessa värden inte ändrats av er under tiden systemet varit hos leverantören. Ni är alltid själva ansvariga för att kontrollera låssystemet, såväl vid uppdaterad som ny-import.

4 Sidan 4 av Export av låssystem När ni skickar ett reviderat låssystem till en leverantör medföljer numera antal beställda i exportfilen. Ni måste dock meddela leverantören att detta är registrerat i låssystemet. Efter att ni fått nycklar och cylindrar levererade måste ni bekräfta order levererad i meny systemegenskaper (högerklicka på systemnumret i listan till vänster) för att antal nycklar/cylindrar ska räknas upp. Ett ändrat antalsvärde från leverantören slår ju, enligt tidigare kommentar, inte igenom vid import. Vid export av låssystem kontrolleras också om det finns några bevakade nycklar i systemet. Sådana måste administreras innan systemet skickas till leverantören. De skall endera raderas ur schemat eller läggas tillbaka på sin rätta plats innan systemet går till leverantören för beräkning. Även textlinjerna som visar bevakade nycklar och cylindrar skall tas bort när det inte finns några nycklar resp cylindrar kvar bakom dessa. 6. Leverantörsspecifik information 6. Kaba Förbättrat stöd för fabrikat Kaba. Vid första mottagandet av delningar för ett Kabasystem, som sedan tidigare finns inlagt i KeyDesign (utan delningar) aktiveras automatiskt alternativet uppdatera endast delningar. Utfallet av denna import är dock starkt beroende av att det låsschema som funnits utan delningar i stort innehåller samma nycklar och cylindrar (inkl stämpling) som det system Kaba registrerat och använt vid beräkning och som nu exporterats till er. För säkerhets skull, ta alltid en säkerhetskopia på er version av systemet innan import av delningarna görs. Detta råd gäller generellt all import oavsett låsfabrikat, men är speciellt viktigt i detta läge. Det är också viktigt att efter import kontrollera delningar, i detta fall är det ännu viktigare. Felgångar eller saknade kryss kan bero på att systemet inte underhållits till punkt och pricka i KeyDesign eller Generalen. Som vanligt skall kontrollera delningar köras från låsschemat i KeyDesign och med systemet i expanderat läge. Cylindrar som finns hos låssmeden men inte uppdateras från leverantören kommer att redovisas med ringar i kontrollschemat ( passar ej ). Detta gäller även cylindrar när samma stämpling finns i flera kolumner, fler än vad som importerats från Kaba, dvs låssmeden har själv kompletterat med ytterligare dörrar med lika cylinder.

5 Sidan 5 av Cylindar som bara finns hos leverantören (dom har kanske tagits bort ur ert originalschema) läggs sist i schemat som nya cylindrar. Sådana bör då flyttas in på sin rätta plats i schemat och textlinjen nya cylindrar raderas. Detsamma gäller för nycklar, här finns dock inte problemet med dubblerade stämplingar. Vid nästa ändring i schemat är det extra viktigt att systemet exporteras till Kaba, för att följande importer från Kaba inte skall störa schemats struktur. Har ni inte exporterat ert system till Kaba måste man vid nästa importtillfälle ( i detta fall manuellt ) välja alternativet uppdatera endast delningar igen. Gör man inte detta riskerar schemat att förlora sin orginalstruktur. En säkerhetskopia ger er alltid möjlighet att återställa systemet. Ett Kabasystem som tidigare inte finns inlagt i er KeyDesign importeras som Nytt. Systemet har då inte självklart den struktur som önskas, det kan bli nödvändigt att sortera om nycklar och cylindrar med drag-and-drop-metoden. Ofta saknas också sammandrag i ett nyimporterat Kabasystem. Observera: Den nya metoden att bygga sammandrag i efterhand får tills vidare inte användas. Kompletterande information kommer på nätet via DoorDesign Online. Även i detta fall är det viktigt att, om ni gjort förändringar (t ex sorterat om i schemat), låssystemet exporteras till Kaba senast i samband med nästa revision. 6. EvvaSalto KeyDesign stöjder i version.9 också Evva 3KS+ 6.3 DORMA KeyDesign stöjder i vesion.9 också DORMA DMS

6 Sidan 6 av Planerade nya funktioner i nästa version, KeyDesign.0 Automatisk visning av nyheter via DoorDesign Online Ny funktion, QuickDoor i DoorDesign där man som alternativ till separat dörrhantering kan registrera ytterligare övrigt behör och dörrnummer etc som komplettering på cylindern. Förhandsinformation om detta kommer efter hand på DoorDesign Online. 3 Hantering av övriga fabrikat inkl möjlighet att kunna importera seplistor och systemregister från er Generalendatabas. I denna tilläggsfunktion med arbetsnamnet Manuella system finns också möjlighet att registrera nyckel och cylinderdelningar Det går även att komplettera låssystem importerade från Generalens systemregister med en kryssbild. Den genereras automatiskt och korrekt (förutsatt att delningarna för nycklar och cylindrar är riktiga). Detta är en tilläggsfunktionalitet till KeyDesign eller DoorDesign, pris är ännu ej fastställt. 8. Ändringar i KeyDesign.8 som fortfarande måste beaktas När programmet startas första gången måste redovisning av låsschema på bildskärmen ställas in. Detta kan behöva göras på varje arbetsplats. Visa informationsfält i låsschema (bildskärm) I version.7 har de flesta använt denna inställning: Detta motsvaras i version.8 och.9 av

7 Sidan 7 av Numera väljer du alltså fälten ett och ett, dessutom kan du vid behov komplettera med information om antal nycklar/cylinder och cylindertyp. Denna inställning skall du göra direkt när du aktiverar den nya programversionen eller om du byter arbetsplats Annat tips om programinställning Man kan ha fel inställning av textrubrikerna för cylinderfunktion och nyckelfunktion sedan tidigare. Kontrollera dessa texter via Arkiv / Inställningar / Låssystem

Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.12

Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.12 Sidan 1 av 7 2013-12-01 Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.12 Nu finns nya versioner av KeyDesign och DoorDesign tillgängliga på www.doordesign.se Detta dokument kommenterar - nya och ändrade programfunktioner

Läs mer

C/W CadWare AB Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.13

C/W CadWare AB Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.13 Sidan 1 av 9 2015-03-31 Nyheter i KeyDesign & DoorDesign version 1.13 Nu finns nya versioner av KeyDesign och DoorDesign tillgängliga på www.doordesign.se Detta dokument kommenterar nya och ändrade programfunktioner

Läs mer

Version 1.7 finns nu att hämta ner från nätet från vår hemsida www.doordesign.se

Version 1.7 finns nu att hämta ner från nätet från vår hemsida www.doordesign.se Ny version av CW KeyDesign / CW DoorDesign 2008-04 från C/W CadWare AB INFORMATION TILL LÅSSMEDER OM CW KEYDESIGN / CW DOORDESIGN UPPGRADERING till version 1.7 1 Ny programversion 1.7 Version 1.7 finns

Läs mer

Sidan 1 av Kvittens/Efterbeställning av nycklar/cylindrar i KeyDesign

Sidan 1 av Kvittens/Efterbeställning av nycklar/cylindrar i KeyDesign Sidan 1 av 5 2012-03-05 Kvittens/Efterbeställning av nycklar/cylindrar i KeyDesign Funktionen är avsedd för att hantera slutkundsorder i KeyDesign, inte för låssmeders kommunikation med fabrikanterna.

Läs mer

CW KeyDesign Rita låssystem, Nydesign X. LåsSystemkonstruktion

CW KeyDesign Rita låssystem, Nydesign X. LåsSystemkonstruktion CW KeyDesign Rita låssystem, Nydesign X. LåsSystemkonstruktion X.1 Skapa ett nytt låssystem Skapa nytt tomt låssystem med Redigera/Lägg till nytt låssystem : Om valet inte finns visas, aktivera först Systemhanteraren

Läs mer

Bilaga: Import- och Exportfunktioner

Bilaga: Import- och Exportfunktioner Bilaga: Import- och Exportfunktioner 1. Allmänt Import och Export av data beskrivs generellt i Kapitel 8. Import av låssystem görs regelbundet vartefter låssystemen revideras eller nya kommer till. Import

Läs mer

Klicka på menyknapp Flexa till rätt läge. I exemplet ovan kan nyckelhöjder ändras i både kanal 2 och kanal 7.

Klicka på menyknapp Flexa till rätt läge. I exemplet ovan kan nyckelhöjder ändras i både kanal 2 och kanal 7. Sidan 1 av 11 CW KeyDesign Administration av flexade nycklar Metod att visa nyckelflexstatus i KeyDesign Flexning av en nyckel görs via funktion nyckeldelning (CTRL_F10 i schemat eller F10 i nyckellistan)

Läs mer

8 Importera/Exportera låssystem och personregister

8 Importera/Exportera låssystem och personregister 8 Importera/Exportera låssystem och personregister Import/Export av låssystem kan i KeyControl göras från dessa låssmedsprogram: KeyDesign/DoorDesign Assa Security Master Generalen Vilken person som nycklarna

Läs mer

8 Importera/Exportera låssystem och personregister

8 Importera/Exportera låssystem och personregister 8 Importera/Exportera låssystem och personregister Import av låssystem till KeyControl kan göras från dessa låssmedsprogram: KeyDesign/DoorDesign (kdzip) Assa Security Master (prosjekt.zip) Generalen (Prosjekt.zip)

Läs mer

Sidan 1 av KeyDesign kort information om tilläggsfunktionen QuickDoor

Sidan 1 av KeyDesign kort information om tilläggsfunktionen QuickDoor Sidan 1 av 6 150507 KeyDesign kort information om tilläggsfunktionen QuickDoor Varför använda QuickDoor? I KeyDesign är möjligheten att registrera dörr- och rumsinformation utöver låsning begränsad. Det

Läs mer

KeyDesign kort information om tilläggsfunktion QuickDoor

KeyDesign kort information om tilläggsfunktion QuickDoor Sidan 1 av 6 KeyDesign kort information om tilläggsfunktion QuickDoor Varför ska man använda QuickDoor? I KeyDesign är möjligheten att registrera dörr- och rumsinformation utöver låsning begränsad. Det

Läs mer

Bilaga: KeyControl Satellit

Bilaga: KeyControl Satellit Bilaga: KeyControl Satellit 1. KeyControl Satellit Beskrivning av KeyControl Client-Server med tilläggsprogrammet. Förutsättningen är att centraladministrationen håller reda på alla låssystem och lämnar

Läs mer

Användarmanual CW KeyDesign

Användarmanual CW KeyDesign Användarmanual CW KeyDesign CW KeyDesign är avsett för att administrera befintliga låssystem (även konstruerade i andra program) samt för att projektera nya låssystem och göra nya cylindrar och nycklar.

Läs mer

Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem

Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem Bilaga Systemsäkerhet Tillgänglighet till låssystem En användare har normalt tillgång till alla låssystem i sin KeyControl. Denna bilaga handlar om hur man begränsar denna tillgänglighet till vissa låssystem.

Läs mer

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema 9 Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema Normalt läggs ett nytt låssystem upp genom import från låssmeden eller fabrikant, se 8.1 Importera låssystem. Det går även att lägga upp ett låssystem direkt

Läs mer

Bilaga KeyControl Felsökning

Bilaga KeyControl Felsökning Bilaga: Felsökning 1. Allmänt Genom att ge så detaljerad information som möjligt om problemet och de operationer som föregick problemet underlättas supporten. Du viktigaste komponenterna är - Operativsystemet

Läs mer

Bilaga: KeyControl CAD

Bilaga: KeyControl CAD Bilaga: KeyControl CAD KeyControl Cad är en variant av KeyControl som körs tillsammans med ett fastighetsprogram med ritningsstöd, så att dörrar kan redovisas på cad-ritning med länkar till KeyControl.

Läs mer

Bilaga: Hantera Objekt

Bilaga: Hantera Objekt Bilaga: Hantera Objekt Objekt i KeyControl används för att kunna koppla nycklar till hyresobjekt alltså uthyrda lägenheter eller lokaler För varje hyresobjekt registreras de nycklar som skall lämnas ut

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord. Inställningar i CW Door-applikationer 1. Lägga upp ny användare 1.1 Användar-ID När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

Läs mer

3.1 Montera cylindrar i dörr med hjälp av dörrhanteraren

3.1 Montera cylindrar i dörr med hjälp av dörrhanteraren 3 Montering av cylindrar 3.1 Montera cylindrar i dörr med hjälp av dörrhanteraren 1. Välj Visa/Dörrhanteraren CTRL+D 2. Välj Anläggning, hus och våningsplan som du skall arbeta med. 3. Välj att visa omonterade

Läs mer

KeyControl Efterbeställning av nycklar och cylindrar

KeyControl Efterbeställning av nycklar och cylindrar 2 Efterbeställning av nycklar och cylindrar 2.1 Efterbeställning av nycklar Efterbeställning gör man när en redan befintlig nyckelstämpling ska utökas vad avser antalet kopior. Om en nyckelstämpling ska

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Bilaga: Användarrättigheter

Bilaga: Användarrättigheter Bilaga: Användarrättigheter Denna bilaga kommenterar vilken rättigheter som systemadministratören lämpligen delar ut till olika typer av användare. Till programversionen KeyControl CS finns också tilläggsfunktionen

Läs mer

Software Translator 6.1 Manual

Software Translator 6.1 Manual Software Translator 6.1 Manual 1 Innehåll Sidan Inledning 3 Installation 4 Auktorisation 4 Översikt Programfönster 5 Menyer Arkiv 5 Visa 6 Språk 6 Verktyg 7 Hjälp 7 Handhavande Att lägga till ett program

Läs mer

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus Schemala tt 6.0 - Export till HOGIA lo n plus Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema och lönetransaktioner från Schemalätt 6.0 till HOGIA Lön plus. Lathunden visar också

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens 1. Förberedande arbete Innan någon överföring startas mellan Extens och Novaschem bör Extensadministratören och schemaläggaren vara överens om benämning av klasser och grupper samt lärarsignaturer. Det

Läs mer

KeyControl Utskrifter och historik

KeyControl Utskrifter och historik 4 Utskrifter och historik 4.1 Utskrifter Det har stor betydelse var i programmet man står när man gör sina utskrifter. En markerad nyckel eller person kommer att visas i utskriftsmenyn och då finns det

Läs mer

KeyControl Utskrifter och historik

KeyControl Utskrifter och historik 4 Utskrifter och historik 4.1 Utskrifter Det har stor betydelse var i programmet man står när man gör sina utskrifter. En markerad nyckel eller person kommer att visas i utskriftsmenyn och då finns det

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Handledning OnTag Digitala Scorekort

Handledning OnTag Digitala Scorekort Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Handledning OnTag Digitala Scorekort EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 15 Innehåll 1 Inledning 3 2 Aktivering av tjänsten 3 3 Exportera slinginformation 4 4 Uppdatera

Läs mer

- I Vitec Mäklarsystem når du Hjälpen via menyn Hjälp och valet Hjälp och Support.

- I Vitec Mäklarsystem når du Hjälpen via menyn Hjälp och valet Hjälp och Support. 1 Hjälpen I Hjälpen hittar du väldigt mycket användbar information som kan ge svar på de funderingar du har kring våra applikationer. Där finns t ex Vanliga frågor, Handledningar och dokumentation, instruktionsfilmer

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Arbetssätt i Skola24 Schema

Arbetssätt i Skola24 Schema Arbetssättet i Skola24 Schema liknar till allra största delen arbetssättet i Novaschem 2013, med den skillnaden att flera användare samtidigt kan göra ändringar i samma schema. I det här dokumentet beskrivs

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

Grundkurs 1 IKT Filhantering

Grundkurs 1 IKT Filhantering Filhantering Dan Haldin Ålands lyceum I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G Innehållsförteckning... 2 Filhantering med Windows... 3 Skapa Mappar... 4 Spara rätt... 5 Öppna sparade filer... 7 Flytta och

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter

Visma Klient. Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program. - verktyg för bättre kundvård. Visma Infoline. Ordning och reda. Arbeta med Klienter Visma Klient. Pris 1.990:- (frakt och moms tillkommer). Kopplar samman alla dina Visma Spcs-program Visma Klient - verktyg för bättre kundvård Visma Klient är i första hand avsett för revisorer och redovisningskonsulter

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Inledning Från och med version 2010.1 finns möjlighet att installera Tidbok på en server och sedan låta alla användare jobba mot denna installation I detta dokument finns

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

0 Beskrivning av upplägget av användarhandledningen

0 Beskrivning av upplägget av användarhandledningen 0 Beskrivning av upplägget av användarhandledningen Användarhandledning är upplagd på följande sätt. 0.1 Beskrivningsordning Vi beskriver funktionaliteten, inte meny för meny utan efter en arbetsgång som

Läs mer

Innehållsförteckning. Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009

Innehållsförteckning. Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009 1 LB-M-DB 0001 2010 Användarmanual för Lockbee Backup Databas 2009 Användarmanualen är avsedd att ge en närmare introduktion av Lockbee Backup Databas 2009 funktioner och nyttjande. Vi rekommenderar att

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 LOTTA MANUAL t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 Innehållsförteckning 1. Nedladdning, installation och start av programmet 2. Skapa en turnering 3. Lägga in spelare i programmet 3.1. Inmatning av spelare

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign.

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. CW Door Design Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. Programdelar CW DoorDesign innehåller två delar: Låssystem

Läs mer

Uppdateringsguide v4 SR-3

Uppdateringsguide v4 SR-3 Innehåll Innehåll... 2 Uppdatera till v4.0.3 (SR-3)... 3 Allmän information... 3 Instruktioner... 3 Uppföljning... 5 Kontakta oss... 5 Copyright ProgramDuon AB 2 (5) Uppdatera till v4.0.3 (SR-3) Allmän

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD INNEHÅLL 1. KOM IGÅNG MED VITAL 1.1. Vad är ViTal? 1.2. Vem behöver ViTal? 1.3. Hur kan ViTal användas i skolan? 1.4. Hur får jag eleverna att börja använda ViTal?

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Publicerad 2012-05-28 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium 1 Inför läsårsskifte

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter Användardokumentation för CuMaP-PC Cup- och Matchplaneringssystem för PC Fleranvändarsystem och behörigheter Efkon AB 2005-2011 Innehållsförteckning: 1. INLEDNING... 2 2. BEHÖRIGHETSNIVÅER... 2 3. FÖRBEREDELSE

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Säkerhetskopiera och återställa

Säkerhetskopiera och återställa http://windows.microsoft.com/sv- se/windows7/products/features/backup- and- restore Säkerhetskopiera och återställa Gäller för Windows 7 Med Säkerhetskopiering och återställning förbättrad för Windows

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp AD-Teknik AB Bruksanvisning Logger v5 Körjournal Högerklicka på en rad och du kan: -Direkt hitta start/slutpunkt i platseditorn. -Kopiera hela körjournalen till urklipp. -Lägga till en mellanliggande resa.

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen.

Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Uni-View loggbok 1 2 Uni-View loggbok Uni-View loggbok är en option till Uni-View med funktionen som bland annat är tänkt att ersätta liggare på skrivbordet i kontrollrummen. Istället för att skriva i

Läs mer

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Innehållsförteckning: 1 FÖRBEREDELSER INFÖR TURNERINGSSTART... 2 1.1 HUR SKA RESULTATREGISTRERING SKE?... 2 1.2 SKA RULLANDE RESULTATSKÄRMAR ANVÄNDAS?...

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT PlanCon Viewer Med PlanCon Viewer kan du som inte har PlanCon öppna PlanCon projekt (*.prj) och skriva ut dessa. Inga ändringar i projektet kan göras. Filtreringar, sorteringar och vissa ändringar i utseendet

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1 Vad är nytt i Easy Planning 7.10 Detta är en viktig uppdatering som bland annat åtgärdar ett problem med synkning mot Outlook. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Filtrera

Läs mer

Kopplingar via datalänk från Winbas till Excel samt Pivottabell 1 (13)

Kopplingar via datalänk från Winbas till Excel samt Pivottabell 1 (13) Kopplingar via datalänk från Winbas till Excel samt Pivottabell 1 (13) Skapa datakälla Första gången man gör en koppling till databasen måste man skapa en ny datakälla, denna källa kan sedan användas till

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker

Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfigurationsguide Produkt/projekt Version Datum Sida Hogia PBM Time & Project 13.4 2013-10-11 1 (64) Konfigurationsguide för Hogia PBM Time & Project för Installatörer, IT-tekniker Konfiguration sker

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Att komma igång med ELDA

Att komma igång med ELDA Att komma igång med ELDA SmartDisk används tillsammans med programmet ELDA som måste vara installerat på din dator. Programmet laddas ned från Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.om du inte har

Läs mer

Manual för användare av Nya Readsoft Online

Manual för användare av Nya Readsoft Online Hogia Performance Management AB Manual för användare av Nya Readsoft Online Användarinstruktion för Nya Readsoft Online användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer