Välkommen till Skånes gröna hjärta!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Skånes gröna hjärta!"

Transkript

1 Välkommen till Skånes gröna hjärta!

2 2 ÖSTRA GÖINGE Produktion: kreation.se Foto: Mip Media, Sven Persson SWELO, Karl Malmkvist, Anders Agetorp, Maths Malmberg, Anne Thulin, Double Dribble, 2010, The Wanås Foundation, Sweden, Anders Norrsell, (omslag samt sid 13) Robert Rundberget, Precious People, Ulf Ivarsson, Torsten Niklasson, Oppmanna-Vånga hembygdsförening, manaturfoto.se/magnus Augustsson, Christer Bording, ICS Festival Service Gmbtt, Taller Savage, istock samt Östra Göinge kommun.

3 ÖSTRA GÖINGE 3 Upptäck Östra Göinge! I nordöstra Skåne finns en annorlunda plats. Här möter du människor som tar sig tid. Som älskar det naturliga i livet. Här får du ro att sitta i en roddbåt och titta på ett guppande flöte, vandra längs en tyst grusväg i morgondiset och lyssna på fågelsången i de djupa snapphaneskogarna. Eller låta dig förundras över världsberömd konst i Wanås skulpturpark. Välkommen!

4 4 ÖSTRA GÖINGE Aktiv avkoppling I Östra Göinge finns mycket att göra. Och alla aktiviteter utgår från våra naturliga förutsättningar. Här är det enkelt att vara aktiv samtidigt som din lediga tid verkligen blir avkopplande. Ett stort antal åar och sjöar erbjuder fina möjligheter till bad. Här finns fina fiskevatten med abborre, gös och gädda. Och fantastiska kanotleder gör att du kommer nära naturen. Natur, kultur, sport och friluftsliv ger dig förutsättningarna men i Östra Göinge är det du själv som skapar upplevelserna.

5 ÖSTRA GÖINGE 5 Jag älskar att vandra i bokskogen en sommarkväll. Det finns ingen annan upplevelse som kommer i närheten av känslan i de susande träden och det magiska ljuset. För mig är stora upplevelser många gånger väldigt enkla. Wanås slottspark och Broby hembygdspark är två spännande kulturella kontraster.

6 6 ÖSTRA GÖINGE En stolt historia Göingar är ett stolt släkte med en lika stolt historia. Du kommer att märka hur invånarna brinner för sitt förflutna och sin hembygd. Den lokala identiteten är stark och många känner sig mer som göingar än som svenskar. Göingebygden ligger i det historiska gränslandet mellan Sverige och Danmark vilket syns i både kultur och arkitektur. Åker du på upptäcktsfärd i omgivningarna kommer du att hitta en levande historia med spår både från vardagsliv och dramatiska händelser från förr.

7 ÖSTRA GÖINGE 7 Ballingstorpsgården en välbevarad snapphanegård Rodatorpet ett soldattorp vid sjön Farlången Broby Hembygdspark är Sveriges näst största friluftsmuseum Sporrakulla en snapphanegård där man kan tänka sig tillbaka till 1600-talet

8 8 ÖSTRA GÖINGE Familjens smultronställen En semester i Östra Göinge innebär att du och familjen själva är med och formar vad ni ska göra. Det är inte det lättaste sättet men det som ger bäst minnen. De största upplevelserna är ofta närmare än man tror. Och de ger mer tillbaka än de kostar. Vi lovar att både du och barnen kommer ihåg grillkvällen vid Helge å och tältnatten i snapphaneskogen. Bättre smakupplevelse än den nyfångade abborren får du leta efter. Och blommorna du och barnen plockar blir den vackraste midsommarkransen. Hyr kanot på Immelns Kanotcenter Boka guide för Simontorps såg och kvarn en industrimiljö från 1930-talet Gör en dagsvandring på Skåneleden Besök naturreservatet vid Sporrakulla gård Bada och sola vid Trollabadet i Glimåkra Cykla dressin med packad matsäck Testa vildmarksliv på Camp Njura

9 ÖSTRA GÖINGE 9 Vi hann med jättemycket på en vecka i Östra Göinge. Vi tältade på en camping nere vid sjön där vi badade och paddlade kanot. En kväll grillade vi fisken som vi hade fångat. En dag hyrde vi cyklar och åkte på utflykt. Då besökte vi snapphaneskogen och berättade spännande historier för ungarna.

10 10 ÖSTRA GÖINGE Fredholms på Wanås kombinerar närodlad skånsk mat med smaker från hela världen Restaurant Jeppe i Glimåkra ett dejligt ställe med traditionell dansk mat Snapphanekrogen i Knislinge bjuder på vilt, svensk husman och vegetariskt Pappersbruket i Östanå bjuder på god och smakfull ekologisk mat tillagad med kärlek efter konceptet Raffinerat Lantkök Skånska smaker och dofter Den skånska matkulturen har en lång tradition. De bördiga åkrarna har alltid varit en symbol för Skåne. I skogarna hämtar vi både kött, svamp, bär och andra närproducerade råvaror. Och närheten till hav och sjö har alltid försett oss med färsk fisk. Våra gästgiverier och krogar har alltid förädlat råvarorna på bästa sätt. Under generationer så har det kalasats på gåsamiddagar och ålagillen. Många har imponerats av generositeten och det stora utbudet för skånsk mat har alltid kännetecknats av ett överflöd. På caféer och fik serveras det starkt nybryggt kaffe. Och spettekakan och äppelpajen har fortfarande sin plats på bordet. Idag skapar nya mattrender spännande möten med våra traditioner. Men ett är säkert du äter lika gott som du alltid har gjort!

11 ÖSTRA GÖINGE 11 Klurig som en göing Göingeandan är en kombination av envishet och uppfinningsrikedom. I de djupa skogarna krävdes det ofta kloka lösningar för att säkra överlevnaden. Och denna vilja finns fortfarande både i yrkeslivet och privat. Tack vare mängder av goda berättare med en säregen humor har göingen bidragit till myten om sig själv. Ställ en fråga till en göing och vi lovar att du får en hel berättelse till svar!

12 12 ÖSTRA GÖINGE Konst och kultur i skön kontrast Konsten ska väcka uppmärksamhet och provocera. Samtidigt är det viktigt att kulturen närmar sig människorna. I Östra Göinge finns en bredd där du säkert kan hitta något som tilltalar dig. Här finns gott om konstnärer, gallerier och ateljéer. I anslutning till stenbrotten bearbetar man den unika svarta diabasen. Och dessutom finns här en välbevarad hembygdskultur med Sveriges största utomhusmuseum efter Skansen.

13 ÖSTRA GÖINGE 13 Världsberömda Wanås Wanås slott byggdes på 1400-talet men fick sitt nuvarande utseende för drygt hundra år sedan. Idag är slottet en spännande mötesplats för konst, natur och historia. Utställningarna med internationell samtidskonst, det ekologiska caféet och shopen med design och mathantverk lockar årligen tiotusentals besökare från hela världen. Den natursköna skulpturparken rymmer över 50 verk av bland andra Yoko Ono, Marina Abramovic, Jacob Dahlgren, Janet Cardiff, Srinivasa Prasad, Jenny Holzer och Ann-Sofi Sidén. Sommartid visas det även konst i stall- och magasinbyggnaderna från och 1800-tal. En utställning i det gamla stallet levandegör den lokala historien.

14 14 ÖSTRA GÖINGE Ut i naturen I Östra Göinge finns det mycket att göra, se och upptäcka. Men det är också en plats att upptäcka sig själv. Här finns ett lugn där du kan återhämta dig själv. Ta en promenad eller cykeltur i den sirligt gröna bokskogen med sitt magiska ljus. Eller välj den dramatiska och djupa Kullaskogen med sitt rika natur- och djurliv. För dig som söker lite utmaningar finns vandringsleder och kanotled. Karta över våra vandrings-, cykel- och kanotleder samt naturreservat finns på

15 ÖSTRA GÖINGE 15 Allemansrätten inte störa, inte förstöra Att inte störa och förstöra är huvudregeln inom allemansrätten. Lär dig mer om vilka skyldigheter du har för att vistas i svensk skog och mark. Se för mer information.

16 16 ÖSTRA GÖINGE Ett spännande stenmuseum i Sibbhult Museet har en spännande form som påminner om dåtidens stora stentransporter. Utemuseet tänjer på gränsen mellan inne och ute och är en del av det omgivande natur- och kulturhistoriska landskapet. Det är obemannat, tillgängligt året runt och har fri entré. Den svarta graniten är en attraktiv sten som exporteras över hela världen. I utställningen beskrivs stenindustrins guldålder från slutet av 1800-talet till andra världskrigets slut och det många gånger hårda och farliga arbetet i stenbrotten. I nordöstra Skåne finns flera andra intressanta besöksmål med stenhuggerihistoria, till exempel de nedlagda stenbrotten i Hägghult, Gylsboda, Immelnbergen och Rumperöd. Traktens kulturhistoria knyts nu samman genom utemuseet i Sibbhult.

17 ÖSTRA GÖINGE 17 Stenrikets svarta guld För en miljard år sedan bildades den svarta diabasen i nordöstra Skåne av lava som trängde upp ur jordens inre. Idag har den ett världsrykte för sin höga kvalitet och är ofta använd till byggnader och konstverk. Obearbetad är den grå och skrovlig men slipad och polerad är den högblank och djupsvart med en yta som är hållbar i 300 år. Det är inte så konstigt att diabasen ofta kallas Stenrikets svarta guld.

18 18 ÖSTRA GÖINGE Helgeåfestivalen rockar igen För tionde året i rad går Helgeåfestivalen av stapeln och i år har festivalledningen lyssnat mycket till publikens önskemål. Många stora band är bokade och du kan självklart finna många favoriter. Välkommen till Knislinge Folkets Park 31 juli 1 augusti. Det finns möjlighet till en klassisk tältcamping i anslutning till festivalområdet. Årets band Europe, Skid Row, Saxon, Lillasyster, Corroded, The Quireboys, Treat, Björn Rosenström, Micke Syd & Tommy Ekman. Fler band och program finner du på

19 ÖSTRA GÖINGE 19 Camping Vi har två campingplatser naturskönt belägna vid strandkanten. Här kan du tälta, bo i husvagn eller hyra campingstuga. Vandrarhem Vill du bo på vandrarhem så kan vi erbjuda dig olika alternativ. Du kan antingen bo med naturen inpå knuten eller nere vid sjökanten. Hotell/pensionat/B&B Det finns flera olika möjligheter för dig som vill övernatta. Allt från nyrenoverade hotell i spännande miljöer till pittoreska pensionat och mysiga B&B. Bed & Box På Svartarp 2336 strax norr om Broby finns övernattning för både ryttare och häst. Ryttarna kan vila ut i ett mysigt gårdshus medan hästarna återhämtar sig i stallet eller hagen. Vildmarken Naturligtvis kan du utnyttja allemansrätten och vildcampa i naturen. Den riktige äventyraren övernattar under bar himmel i snapphaneskogen.

20 20 ÖSTRA GÖINGE Evenemang i Östra Göinge 2015 Under året arrangeras flera stora evenemang i bygden. Välkommen att besöka oss! 13 MAJ GÖINGEAFTON En oförglömlig kväll för Östra Göinge. Här kombinerar vi dåtid, nutid, framtid och fest i Skånes Gröna Hjärta MAJ GÖINGERITTEN 2015 Svenska mästerskapen i distansritt. Distansritt är hästarnas maraton och rids över 160 km, tävlingscentrum är förlagt på idrottsplatsen i Glimåkra och banorna sträcker sig i de härliga omgivningarna kring Glimåkra, Sibbhult och Broby. Välkomna! 17 MAJ-1 NOV WANÅS KONST Årets stora utställning är Barriär års konstnärer kommer från Sydafrika och tar sig an barriärer som tema och Wanås som plats. Konstverken breder ut sig inne och ute, är av textil och diabas, de hörs och syns och berättar om fången som blev president, en symbol för mod och tålamod JUNI TROLLATRAMPET Vi hälsar alla cyklister varmt välkomna till andra upplagan av Trollatrampet. Rundorna är km, asfalterade och tydligt märkta med röda pilar. Funktionärer finns på plats längs banan. Se hemsidan för program och anmälan JUL-1 AUG HELGEÅFESTIVALEN Kom till Sveriges mysigaste musikfestival, mängder av tunga band är bokade. Camping finns i anslutning till festivalområdet. All info och biljettförsäljning till arrangemangen finns på hemsidan. 2 AUG ANTIK- OCH SAMLARMARKNAD Den årliga antik- och samlarmarknaden lockar stora mängder av köpare och säljare. Allt från exklusiva antikviteter till spännande fynd och kuriosa. Här finns alltid möjlighet till att göra riktiga fynd oavsett vad du letar efter! 6 JUNI & 5 SEP BROBY MARKNAD Broby marknad har anor ända tillbaka till juni Numera finns 400 marknadsstånd och cirka 200 knallar. Antalet besökare på den stora marknadsplatsen brukar vara Här finns även en smådjursmarknad och ett tivoli.

21 ÖSTRA GÖINGE 21 8 AUG MUSIK VID IMMELN En underhållande eftermiddag med musik och show med MGT (Magnus Persson, Göte Färm och Tomas Tillberg) och andra artister. Vi kan utlova spelglädje och låtskatter. Välkommen! OKT VÄVDAGARNA I GLIMÅKRA Vävdagarna bjuder på textila utställningar av hög klass och en imponerande kommersiell mässa i Folkets Park. Här har du ett unikt tillfälle att inhandla material, redskap och litteratur samtidigt som du hittar inspiration till din nästa vävuppsättning. På Svenska Vävstolsmuseet visas den årligen återkommande jurybedömda vävtävlingen som arrangeras av tidningen Vävmagasinet. TISDAGAR MAJ-SEP BILCAFÉ På tisdagarna träffas mängder av bilintresserade skåningar, smålänningar och blekingar på vårt återkommande bilcafé vid Tydingesjön. Vi öppnar kl 17 varje tisdag under sommarhalvåret. TORSDAGAR MAJ-SEP MC-CAFÉ På torsdagarna kommer motorcyklisterna i karavan till vårt välbesökta MC-café vid Tydingesjöns festplats. Det spelar ingen roll vad du har för MC ditt intresse är det viktiga. Vi öppnar kl 17 och håller på hela kvällen.

22 22 ÖSTRA GÖINGE Välkommen till Skånes gröna hjärta! Pensionat/B&B 1. BROKÖPSGÅRDENS B&B Härligt B&B med lusthus i trädgården BRUKSVILLAN F.d. disponentvilla vid Helge å , 3. GYLLINGALÄNGAN B&B Varmt välkomna till Gyllingalängan - ett stenkast från sjön Immeln , 4. GLIMÅKRA BYHOTELL Smakfullt nyrenoverat B&B , 5. UNNAS HUS Boende på höjden med utblick över Helge å , 6. RINGBLOMSGÅRDEN Mysigt B&B med underbar trädgård LASSASGÅRDEN B&B Här möts olika epoker och tidens vingslag , 8. BED & BOX SVARTARP 2336 Övernattning för både ryttare och häst MAISON DES ALBERTS Boendet är beläget i vacker miljö precis vid Immelsjöns strand i Breanäs Hotell/vandrarhem 1. PAPPERSBRUKET Vackert hotell vid Helge å , 2. HÖGSMA VANDRARHEM Med naturen inpå knutarna , 3. IMMELNS VANDRARHEM Nyrenoverat vid Immelns kant , 4. TÅGVAGN Boende i tågvagnar med vandrarhemstandard, pentry, toalett och dusch , 5. GLIMÅKRA FOLKHÖGSKOLA I Glimåkra by bor du i skolans vandrarhem med närhet till naturen , Camping/rum 1. IMMELNS CAMPING Mysigt belägen vid strandkanten , 2. TYDINGESJÖNS CAMPING Pärla med många aktiviteter , 3. KNISLINGE RUMSUTHYRNING Trevligt boende med självhushåll , 4. BREANÄS MISSIONSGÅRD Med Immeln och skogen inpå knuten , 5. IMMELNS BYGDEGÅRD Med plats för ett 40-tal gäster , 6. CAMP NJURA Tältcamp bara några meter från det stilla vattnet i Helge å , Stugor 1. KROKSJÖSTUGORNA Vid en skogssjö i orörd natur ligger två stugor i toppklass , 2. CHÂTEAU NEHLIN 1800-talstorp beläget i Hylta, nyrenoverat 2005 i toppklass ISAN Modernt utrustad stuga med två bäddar invid Helge å i Broby TYDINGESJÖNS STUGOR Fyrbäddsstugor vid sjön Tydingen , 5. VÄRESTORP Fritidshus med plats för sex personer samt två extrasängar GOLFKLUBBENS CAMPINGSTUGOR Fyrbäddsstugor med en fantastisk utsikt över fairway och green på hål ,

23 ÖSTRA GÖINGE 23 Restaurang/café 1. RESTAURANG JEPPE Pärla med traditionell dansk mat RESTAURANG VÄSTERGÅRD Här serveras svensk husmanskost , 3. IMMELNBÅTEN Underhållning och servering ombord , 4. RESTAURANG TRANAN Svensk husmanskost DENNINGARUMS GÅRD Grillat samt gårdsbutik , 6. RESTAURANG SNAPPHANEN Vilt, husmanskost och vegetariskt , FREDHOLMS PÅ WANÅS Spännande smaker från hela världen IMMELNS LIVS OCH RESTAURANG Fika och snapphanemål , 9. KAFFESTUGAN I BROBY Kaffe och hembakat med härlig uteservering TYDINGESJÖNS CAFÉ Prova våra berömda sillamackor , CAFÉ LINNÉA Fika och lättare lunch CAFÉ SOCKERTOPPEN Fika och lättare lunch NATURHÄLSAN I GÖINGE Sommarcafé med ekofika , SYSTRARNAS MAT Café, butik och catering i centrala Broby , Sevärdheter 1. BALLINGSTORPSGÅRDEN Välbevarad Snapphanegård BROBY HEMBYGDSPARK Sveriges näst största friluftsmuseum , 3. GALLERI ÅSA PERSSON Måleri, skulptur och design , 4. SVENSKA VÄVSTOLSMUSEET Unika vävstolar, årliga textila utställningar SVART GRANIT I IMMELN STENMUSEUM Diabasen från brott till produkt , 6. KLOCKAREGÅRDEN Återuppbyggd gård med industrimuseum , , 7. RODATORPET Gammalt soldattorp vid sjökanten , 8. SPORRAKULLA Snapphanegård från1600-talet , 9. SIBBHULTS GLASMUSEUM Glassamling från början på 1900-talet , WANÅS Internationellt kända konstutställningar , NÖDLANDAREN I BROESTORP Minnesmärke från andra världskriget. 12. KNUTSSONS TRÄDGÅRD Gröna växter i oändlig mångfald BORDING DIABAS Följ diabasens väg till färdiga alster , LERKÄRLET KRUKMAKERI Trädgårdskeramik samt bruksföremål , BITTE GLANTZ Keramik, akvareller och akryl ,

24 ÖSTRA GÖINGE KYRKORNA I ÖSTRA GÖINGE I många olika stilar och inriktningar. Broby, Emmislöv, Glimåkra, Gryt, Hjärsås Knislinge, Kviinge, Sibbhult 17. SÄGENSTENARNA Broschyr finns på turistbyrån STENMUSEET I SIBBHULT Tillgängligt året runt. Fri entré LAPIDARIUM Se hur gravstenarna sett ut och förändrats från 1800-talets början fram till vår tid. Att göra 1. DENNINGARUMS GÅRD Visningsträdgård samt gårdsbutik , 2. NATURHÄLSAN Kulturevenemang med musik och sägner , 3. NEDANBÄCKS GÅRDSBUTIK Försäljning av egna köttprodukter , 4. DRESSINCYKLING Cykla dressin och övernatta i en tågvagn , 5. RINGENS BANGOLFKLUBB Spela i naturskön miljö i Hanaskog , www2.idrottonline.se/bgkringen 6. ÖSTRA GÖINGE GOLFBANA Vackra och utmanande 18 hål , 7. TYDINGESJÖNS FESTPLATS Välbevarad gammal festplats , 8. IMMELNS KANOTCENTER Ge dig ut i kanotledsystemet , 9. KANOTUTHYRNING I GLIMMINGE Paddla i Helge å eller Tydingesjön , GRILLKÅTAN En upplevelse utöver det vanliga , , CURLING Prova curling i Trollarinken , FISKE Många arter och uppskattad tystnad BREANÄSLEDEN PÅ SKÅNELEDEN Köp karta på turistbyrån , HÖGSMA Vandringsled i Snapphaneskogarna , TROLLABACKARNA Tre lättillgängliga vandringsleder. 16. STENRUNDAN Se det mäktiga stenbrottet i Gedenryd , SIMONTORPS KULTURVANDRINGAR I Simontorp kan du uppleva ett kulturlandskap som skapats av människors arbete under ca 800 år , Bad 1. BROBY SIMHALL , 2. TYDINGEN Naturskön och barnvänlig badplats. 3. SJÖHAGEN Möjlighet till sköna bad i Tydingen. 4. IMMELN Naturskönt och barnvänligt bad. 5. BREANÄS Vacker badplats i naturskönt område. 6. GUMMARPSBADET Vackert beläget vid Rolstorpssjön. 7. TROLLABADET Tre bassänger och vattenrutschkana. 8. HANASKOGSBADET Friluftsbad med 25 m bassäng och kiosk.

25 25 ÖSTRA GÖINGE Här finns mängder av boende, mat, sevärdheter och aktiviteter. Se sid för hänvisningar till kartan! Pensionat/B&B Hotell/vandrarhem Camping/rum Stugor Restaurang/café Sevärdheter Att göra Bad N

26 26 ÖSTRA GÖINGE Besök gränslandet mellan slätt och skog, med vackra sjöar, en slingrande Helge å och dramatisk vildmark. Med natur och kultur skapar du dina egna spännande upplevelser. Välkommen till Östra Göinge Skånes gröna hjärta! HÄSSLEHOLM KRISTIANSTAD MALMÖ För mer information kontakta: Östra Göinge turistbyrå, Broby

Välkommen till Skånes gröna hjärta!

Välkommen till Skånes gröna hjärta! Välkommen till Skånes gröna hjärta! 2 ÖSTRA GÖINGE Välkommen till Skånes gröna hjärta! Pensionat/B&B 1. BROKÖPSGÅRDENS B&B Härligt B&B med lusthus i trädgården. 044-401 36 2. BRUKSVILLAN F.d. disponentvilla

Läs mer

Välkommen till Skånes gröna hjärta!

Välkommen till Skånes gröna hjärta! Välkommen till Skånes gröna hjärta! ÖSTRA GÖINGE ÖSTRA GÖINGE 3 Upptäck Östra Göinge! I nordöstra Skåne finns en annorlunda plats. Här möter du människor som tar sig tid. Som älskar det naturliga i livet.

Läs mer

Välkommen till Skånes gröna hjärta!

Välkommen till Skånes gröna hjärta! Välkommen till Skånes gröna hjärta! 2 ÖSTRA GÖINGE ÖSTRA GÖINGE 3 Upptäck Östra Göinge! I nordöstra Skåne finns en annorlunda plats. Här möter du människor som tar sig tid. Som älskar det naturliga i livet.

Läs mer

Konstnär: Anne Thulin, Double Dribble, 2010 Foto: Anders Norrsell, Wanås Konst. Tisdag 6 augusti Turen går till Wanås

Konstnär: Anne Thulin, Double Dribble, 2010 Foto: Anders Norrsell, Wanås Konst. Tisdag 6 augusti Turen går till Wanås Konstnär: Anne Thulin, Double Dribble, 2010 Foto: Anders Norrsell, Wanås Konst Tisdag 6 augusti Turen går till Wanås C Y K E L T U R V E C K A N 2 0 1 9 Tisdag 6/8 Wanås Foto: Eva Berglund, Kristianstads

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ

...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ ...mitt i småland MC-LED SÄVSJÖ & Sevärdheter Rastställen Start 1 Sävsjö camping En familjecamping i underbar miljö, här finns även campingstugor och vandrarhem med trevliga rum. Erbjuder minibutik, café,

Läs mer

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL

Inspire me... Dalsland. Biker s Stop gör. Besök Dalsland! SKOGSDAL & SLÄTTDAL Biker s Stop gör Inspire me... Dalsland Besök Dalsland! Här har vi det mesta som Sverige har att erbjuda. Vi är ju trots allt - Ett Sverige i miniatyr. Det var målarprinsen Prins Eugen som i slutet av

Läs mer

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015

Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 Cykelhelg i Rättvik! 4-6 September 2015 UPPTÄCK RÄTTVIK FRÅN SADELN Att följa med på en guidad utflykt ger mervärde till din cykelupplevelse oavsett om du aldrig besökt Rättvik eller känner till omgivningen

Läs mer

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne.

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Det Det finns finns också också mer mer att att se se hos hos andra andra hembygdsföreningar hembygdsföreningar i i Skåne. Skåne. Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Broby

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. 2, Register & presentation. När jag grundade Äventyrs Service 2005 var min ambition att kunna vakna upp på morgonen och känna äntligen en

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Konferensanläggningar

Konferensanläggningar Konferensanläggningar i Hylte kommun Konferens på landsbygden Hylte kommun erbjuder ett antal inspirerande miljöer för alla typer av möten och konferenser. Från kick-off med personalen till dagskonferenser

Läs mer

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området.

Dianatemplet vid Stavsjön. På anslagstavla i resp tätort finns detaljerad karta för det aktuella området. Dianatemplet vid Stavsjön Information Leif Almberg och Tommy Almberg Stavsjö Vandrarhem STF vandrarhem@stavsjo.se 011-39 33 84 Rolf Hallström rolfhallstrom@yahoo.se 070-741 08 40 Helena Nilsson palstorpshage@telia.com

Läs mer

Det är här det händer

Det är här det händer Det är här det händer En del av Värmland och Dalslands kanal Foto: Rikard Ohlin Svensbyn är en bra start när du ska uppleva Sillerud Att kalla butiken i Svensbyn för enbart en lanthandel känns inte riktigt

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka HÄLLEFORS KOMMUN Hällefors Grythyttan Loka Hällefors kommun Hällefors kommun har ett fantastiskt läge i natursköna Bergslagen. Centralt belägen mellan storstad och landsbygd, omkring 3 timmar ifrån Stockholm,

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015

Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ. 27 juni-2 augusti 2015 Sommarbussen FÅGELMARA KRISTIANOPEL TORHAMN JÄMJÖ 27 juni-2 augusti 2015 Fågelmara Kristianopel Fågelmara gård Olsäng Jämjö Parkvägen Jämjö centrum Hallarum Klakebäck Orranäs Konugshamn Yttre Park Möckleryd

Läs mer

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT

ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT ERBJUDANDEN & BOENDEPAKET BARA FÖR DIG MED ICA KORT loka delfiner och busiga gorillor. Snurriga karuseller och K pirriga berg- och dalbanor. Våghalsiga bad och makalösa konserter. Vilda hotell och mysiga

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Aktiviteter! Utomhus

Aktiviteter! Utomhus Aktiviteter! Utomhus Bastubad och vedeldad badtunna I nära anslutning till Villa Hofsnäs pensionat nere i Torpasjön ligger vår bastuflotte. Här kan ni träffas för en stunds avkoppling tillsammans med kollegor

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården.

Personlig service. Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. En närbelägen idyll Värdparet David och Margareta hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Odalgården. Personlig service Som konferensgäst på Odalgården blir du snabbt varse om den familjära stämningen

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, söndag 20 söndag 27 september 2015 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château

Läs mer

Jamaprodukter är företaget som målar barnmöbler och

Jamaprodukter är företaget som målar barnmöbler och Den vackra kullerstensgården mellan Kronhuset och Kronhus bodarna är en stillsam oas mitt i Göteborgsvimlet. I kan du handla nytillverkade unika produkter och höra suset av historiens vingslag. www.kronhus

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

www.hassleholm.se Foto: Johan Funke

www.hassleholm.se Foto: Johan Funke www.hassleholm.se Foto: Johan Funke Foto: Johan Funke Foto: Jens Christian Bo i storstadsnära landsbygd Rött torp eller nybyggd funkis. Sjönära, lantligt eller på bekvämt gångavstånd till centrum. Hässleholms

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

Matrunda i norra Falkenberg - förslag nr 1

Matrunda i norra Falkenberg - förslag nr 1 Matrunda i norra Falkenberg - förslag nr 1 Detta är förslag på en matresa i norra delen av Falkenbergs kommun. Nedan är färden beskriven i text och även en karta är bifogad, avståndet för hela resan, med

Läs mer

Eurotourism www.eurotourism.com

Eurotourism www.eurotourism.com Fyra måsten när du besöker Bollebygd Bada i Bollebygd Testa fin fiskelycka i våra fiskevatten Vår vackra natur, vandringslederna Lanthandlarmuseet i Hultafors 01 Kommunfakta Antal invånare 8 179 Yta 284,34

Läs mer

Grytåsa rullande kullar och betade backar

Grytåsa rullande kullar och betade backar VANDRINGSLEDER 1(11) Örkelljunga kommun turism@orkelljunga.se Hitta till Grytåsa parkeringar med gps: Grytåsa centrum: N 56 15.335 E 013 13.648 X: 1340249 Y: 6239380 Flinka sjö: N 56 15.320 E 013 15.283

Läs mer

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix!

GRATIS AKTIVITETER med Fritidsgården Fenix! GRATIS AKTIVITETER med! Anmäl Dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande aktiviteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

BILAGA 6: Samtliga citat fråga 18

BILAGA 6: Samtliga citat fråga 18 BILAGA 6: Samtliga citat fråga 18 Samtliga citat på frågan Vad i Sunne vill du rekommendera till andra? Antal Fryksdalsdansen 26 Vattenlandet 25 Mårbacka 19 Allt 18 Berättarladan 17 Västanå teater 15 Camping

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Nordiskt Hemslöjdsläger

Nordiskt Hemslöjdsläger Nordiskt Hemslöjdsläger 30 juni 5 juli 2013 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hälsar välkommen till sommarens Nordiska hemslöjdsläger vid Visjön i Östergötland. Missa inte chansen att slöjda tillsammans

Läs mer

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur.

Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotel Hørby Færgekro Hørby Færgekro ligger vackert vid vattnet omgiven av underbar natur. Hotellet erbjuder Hotel Hørby Færgekro erbjuder ett krouppehåll i vacker natur. Kroens restaurang serverar klassiska

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Allemansrätten en unik möjlighet

Allemansrätten en unik möjlighet Allemansrätten en unik möjlighet Felix Oppenheim/Folio 1 Allemansrätten Sime/Folio Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra

Läs mer

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU!

CYKLA I ROSLAGEN CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % BOKA NU! CYKLA I ROSLAGEN Foto: Ewa Wikström, Wik Bed & Breakfast. CYKELPAKET MÄSSRABATT 10 % > TVÅ SKÄRGÅRDSIDYLLER PÅ CYKEL ÖSTHAMMAR OCH ÖREGRUND Bo & Kajak och Villa Östhammar Upplev småstadsidyllen Östhammar

Läs mer

Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014

Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014 Framtidens lokalt ledda utveckling mo te i Arkelstorp den 23 oktober 2014 För att kunna bilda ett utvecklingsområde för Lokalt ledd utveckling med leadermetoden och få medel till framtida projekt skrivs

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f

FJÄLLNORA 5 6 0 8 3 014 7 un 2 m om ppsala k roduktion: U un P m om ppsala k ch U atarra o urin B era B na V sidan: A ram Foto f FJÄLLNORA VÄLKOMNA till fjällnora! Fjällnora är ett mångsidigt naturområde som erbjuder spännande aktiviteter såväl som stillsamma utflykter året om! Naturen Naturen kring Fjällnora utgörs främst av blandskog

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 9-16 och 16-23 september 2012 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château Garreau,

Läs mer

Höstlov på Wanås Konst med utställningar och höstlovsaktiviteter

Höstlov på Wanås Konst med utställningar och höstlovsaktiviteter Pressinformation 17 oktober, 2018 Höstlov på Wanås Konst med utställningar och höstlovsaktiviteter Under höstlovet vecka 44 är det dagligen aktiviteter för alla åldrar på Wanås Konst. Dessutom gästar Regionmuseet

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10

SOCIOTOPVÄRDEN snabbmanual 2005-06-10 Ba Bad bada simma sola vid badplats Exempelord och avgränsningar: bada, plaska, simma Att bada och plaska vid anordnad eller naturlig badplats, inte temporära anläggningar som privata upplåsbara bassänger

Läs mer

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet erbjuder

Njut av Spa och avkoppling med utsikt över vackra Gullmarsfjorden! Vann Spa, Hotell & Konferens. Hotellet erbjuder Vann Spa, Hotell & Konferens Hotellet erbjuder Ta dig en liten minisemester och njut av både SPA, träning och wellness pa Vann Spa. Hotellet har egen båtbrygga och privat strand precis vid Gullmarsfjorden.

Läs mer

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund NÄRA TILL BOENDE Foto: Øyvind Lund Hotell Kungskvarnen Borgvik Hotell i gammal bruksmiljö. Rum med dusch, toalett, tv och telefon. Värdshuskök med fullständiga rättigheter. Festvåning, bar och pub. Bastu.

Läs mer

Upptäck Torsö Vänerns största ö!

Upptäck Torsö Vänerns största ö! Ta bussen eller tåget till natur och kultur. Tur nr 2 (10) Upptäck Torsö Vänerns största ö! Torsö är den största ön i Mariestads skärgård. Torsö består av två delar som hänger samman, Torsö och Fågelö.

Läs mer

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård

Välkommen. Välkommen in i familjen Spendrups vinkök! Mia Spendrup, vd Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård Välkommen Sedan 2014 ägs Grythyttans Gästgivaregård av familjen Spendrup. Vi vill att det ska vara lätt att ha det bra, så låt oss ta hand om dig och ditt sällskap. Det är det vi kan bäst. Vi hoppas att

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN

ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN ÄTA - BO - GÖRA I OCKELBO KOMMUN Ockelbo turism 2012-07-12 turism@ockelbo.se ÄTA WIJ TRÄDGÅRDAR Lunchöppet: Måndag - fredag 11.30-14.00 Tel: 0297-554 50 NINJAS KÖK www.ockelbopensionat.se Tel: 0297-409

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION

UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION JAKTUTFLYKT UPPLEV EN TUSENÅRIG TRADITION Att jaga är en upplevelse för såväl sinnet som själen. I årtusenden har människan jagat, och sedan fört vidare jakttraditionen i arv. En jaktdag ger i kombination

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Ekerum OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Ekerum Campingen ligger mycket attraktivt alldeles vid Kalmarsund endast en dryg mil från sommarmetropolen Borgholm med dess

Läs mer

en pärla i norra Skåne

en pärla i norra Skåne Bo på banan! Wittsjöen pärla Golfklubb i norra Skåne Välkommen till Vittsjö I norra Skåne, nära E4:an, ligger det vackra samhället Vittsjö. Mitt i den göingska skogen där svenskar och danskar, med hjälp

Läs mer

Allemansrätten en unik möjlighet

Allemansrätten en unik möjlighet 1 Allemansrätten en unik möjlighet Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Du använder dig av allemansrätten

Läs mer

Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar!

Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar! Våravslutning för Norrköpings Sekreterarförenings medlemmar! Välkommen på visningsresa till Destination Kolmården och nya Vildmarkshotellet den 21-22 maj Vi samlas på eftermiddagen tisdagen den 21 maj

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Nu bygger vi Nya Slottsholmen

Nu bygger vi Nya Slottsholmen Nu bygger vi Nya Slottsholmen En unik målpunkt Nu byggstartar Björn Ulvaeus och ALM Equity projektet Slottsholmen med restaurang och konferens i kombination med exklusiva bostadslägenheter, marina och

Läs mer

Allemansrätten på lätt svenska

Allemansrätten på lätt svenska EriK lindvall/folio Allemansrätten på lätt svenska ANNiKA ridington-brodén/folio Upptäck naturen du också Det finns mycket att upptäcka och uppleva i naturen. Lyssna på fåglarna. Plocka blommor att ta

Läs mer

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker

Blomstervandring. Lokal Service. Mat, Kaffe, Boende. Övrigt. Butiker Blomstervandring En lätt vandring med Lars Lundgren som guide! Efter gemensam färd till Grönfjäll, går vi upp i Grantonsskalet och tittar på fjällets flora. Ta med fika. Söndag 10/7 Samling vid Träffpunkten

Läs mer

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund

NÄRA TILL BOENDE. Foto: Øyvind Lund NÄRA TILL BOENDE Foto: Øyvind Lund Hotell Kungskvarnen Borgvik Hotell i gammal bruksmiljö. Rum med dusch, toalett, tv och telefon. Värdshuskök med fullständiga rättigheter. Festvåning, bar och pub. Bastu.

Läs mer

Strategisk plattform. För destinationsutveckling i nordöstra Skåne: Bromölla, Hässleholms, Kristianstads, Osby, Östra Göinge kommuner

Strategisk plattform. För destinationsutveckling i nordöstra Skåne: Bromölla, Hässleholms, Kristianstads, Osby, Östra Göinge kommuner Strategisk plattform För destinationsutveckling i nordöstra Skåne: Bromölla, Hässleholms, Kristianstads, Osby, Östra Göinge kommuner Foto omslag: 1. Caroline.Göransson@found.se 2. Hovdala slott, InPhokus

Läs mer

3 OLIKA PAKET 1 DAG 1 DAG 1 NATT 1 DAG 1 NATT DELUXE

3 OLIKA PAKET 1 DAG 1 DAG 1 NATT 1 DAG 1 NATT DELUXE 2019 Little Rock Lake Zipline SWEDENZIPLINE.COM KONFERENS PAKET 3 OLIKA PAKET 1 DAG 1 DAG 1 NATT 1 DAG 1 NATT DELUXE FRI PARKERING OCH FRI ENTRÉ TILL PARKEN BOKNINGSBART HELA ÅRET! VÄLKOMMEN TILL EUROPAS

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER,

GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, GÖTA KANAL I VRETA KLOSTER, LJUNGSBRO OCH BERG MED OMNEJD VRETA KLOSTER TURISM - natur och kultur i skön förening UPPLEV GÖTA KANAL! Göta kanal är en av Sveriges största turistattraktioner. Kanalen slingrar

Läs mer

Program för Unnarydsdagen

Program för Unnarydsdagen rogram för Unnarydsdagen 11 juli 2012 Hjärtligt välkomna till Unnaryd! Tack till alla företag, samarbetspartners, medarrangörer och privatpersoner som stöttat årets evenemang, särskilt: Karta över Unnaryd

Läs mer

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping

PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I. Jönköping PLANERA DIN KUNDAKTIVITET I Jönköping restauranger i Jönköping Tegel Matbar Galleri Sjön Köket levererar rustika, europeiska smaker i modern tappning under benämningen easy eating. Med ca 50 meter från

Läs mer

Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg

Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg Onsdag 7 augusti Turen går till Bromölla/ Sölvesborg C Y K E L T U R V E C K A N 2 0 1 9 Onsdag 7/8 Bromölla/Sölvesborg Foto: Ifö Center, RejoPhoto 1Evenemangsområde Rebel park Rebel park är södra Sveriges

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: - Namn: Peggy norman Resa: Transylvanien Datum: 7 juli 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom

Värmlandstur med Fortum Power Riders tom Deltagare: Håkan Andersson, Börje Salonen och Frank Skaufel. I många år har tanken funnits att åka Frykensjöarna runt. I år var det nära, kom till Övre Fryken. 2015-09-11: Dagens datum skapar lite otrevliga

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Här hittar du de flesta träffarna ute i Europa och klubbträffarna i Sverige

Här hittar du de flesta träffarna ute i Europa och klubbträffarna i Sverige Träffkalender 2016 Här hittar du de flesta träffarna ute i Europa och klubbträffarna i Sverige Detta vänder sig till alla medlemmar som i första hand kör på alla våra fina/trevliga mini-träffar dessutom

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Undervisning under bar himmel

Undervisning under bar himmel FOTO: PETER HARTMAN FOTO: SVEN PERSSON 6 Naturskolan Gladan i Snogeholms strövområde 8 Naturdagar med yrkeskunniga 10 Vandring på Skåneleden med naturvägledare 12 Sagoäventyr i Fulltofta strövområde 14

Läs mer

Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund

Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund Konferera i en kulturhistorisk oas mitt i Lund Välkommen till Kulturen! Välkommen till en annorlunda konferensanläggning mitt i centrala Lund. Här kan du välja mellan ett stort modernt auditorium, ett

Läs mer

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor

Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Övningsuppgift v.43 - Copyrighting för sociala medier och webb Restaurang Stekoteket Målgrupp att kommunicera med: Lunchgäster Ton: Personlig, lättsam med lite humor Facebookstatusar: 1. Hos oss på Stekoteket

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Välkommen till Herrgården

Välkommen till Herrgården Välkommen till Herrgården Munkedals Herrgård anno 1823 KONFERENS HOTELL RESTAURANG broschyr_2017_4.indd 1 2017-08-08 07:01:58 broschyr_2017_4.indd 2 2017-08-08 07:01:59 Att njuta av herrgårdslivet Som

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 BILAGA 1: Enkät med gemensamma frågor samt unika enkäter Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 Sunne kommun genomför under sommaren 2011 en besöksundersökning

Läs mer

Safaris og dyr. Torsby och Sunne

Safaris og dyr. Torsby och Sunne Safaris og dyr Torsby och Sunne BÄVERSAFARI I BÅT Guidad tur 2,5-3 timmar Följ med vår utbildade guide på en stämningsfull bäversafari i båt. Turen är anpassad till 2-4 personer och går kvällstid under

Läs mer

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell

Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem. www.grastorp.se. Ekedals säteri. Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Bo bra i Grästorp! Här finns stugor, camping, hotell, motell och vandrarhem www.grastorp.se Ekedals säteri Ekarnas Golfmotell Frendo/Statoil Motell Stuga i Bjärby Ekarnas Golfmotell Dillingen Ekarnas Golfmotell

Läs mer