Pensionärsrådet PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen. Omfattning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pensionärsrådet PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen. Omfattning 33-46."

Transkript

1 Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 10 september 2014, kl. 13:00 15:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning ande Anette Lingmerth (S) Per-Olof Jonsson (M) Steve Sjögren (S) Sven-Erik Karlsson Gotthild Thagemark Bo Ström Anita Falkestad Margareta Elfström Erland Ström ordförande, kommunalråd kommunstyrelsen omsorgsnämnden 2:e vice ordförande, SPF SKPF demensföreningen SPRF Ersättare Maud Richter Göran Bengtsson Siri Svensson Birgitta Öhr Kerstin Martinsson SPRF RPG SKPF Övriga närvarande Ann-Sofie Lagercrantz Dzenita Abaza Peo Carlsson Thomas Johansson Annika Lindqvist Monica Antonsson Alicja Sliwa kommunledningskontoret servicenämnden kommunledningskontoret/brandkåren omsorgsförvaltningen omsorgsförvaltningen omsorgsförvaltningen Landstinget i Kalmar län

2 2 (7) Sekreterare Ann-Sofie Lagercrantz Justeras Anette Lingmerth ordförande Gotthild Thagemark

3 3 (7) 33 Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna till dagens sammanträde. 34 Val av justerare Gotthild Thagemark utses att justera dagens protokoll. 35 Fastställande av föredragningslista Pensionärsrådet fastställer upprättat förslag 36 Genomgång av protokollet från pensionärsrådets sammanträde den 7 maj 2014 Protokollet läggs till handlingarna. När protokollet innehåller flera bilagor och presentationer ska dessa skickas i separata filer. 37 Information om skador bland äldre och kampanjen Peppar, peppar Kalmar kommuns säkerhetssamordnare informerade om kommunens handlingsprogram mot fallolyckor samt om WHOs initiativ för att öka äldres säkerhet, den så kallade äldresäkerhetsdagen som infaller årligen den 1 oktober. Nationellt är det Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som tillsammans med seniororganisationerna arbetar fram ett årligt program. I Kalmar kommun har den nationella kampanjen Peppar, Peppar genomförts under fyra år med mycket lågt deltagande, totalt under dessa år bedömer Peo att ca personer deltagit. Utifrån detta lyfter Peo frågan om det är rimligt att kommunen fortsätter att arrangera evenemanget. Efter gemensam analys kommer KPR fram till att säkerhets- och trygghetsfrågorna är viktiga både ur ett individ och samhällsperspektiv och att frågorna därför måste nå ut på ett bättre sätt. Förslag läggs om att istället för att ordna en gemensam dag bör informationen läggas in vid föreningarnas ordinarie medlemsmöten alt. att utformas som studiecirklar.

4 4 (7) Peppar, peppar ska bli av men i annan form än tidigare. Detta ska utvecklas i samverkan mellan kommunen och föreningarna. KPR gör en beställning enligt lista av foldern Säkerhet i vardagen som distribueras vid nästa möte. 38 Information från landstingets beställarenhet Landstingets nya bedömningstandläkare Alicja Sliwa presenterade sig för rådet och informerade om särskild tandvård, bland annat nödvändig tandvård. För att få ett så kallat N-kort krävs att patienten har ett stort omsorgsbehov, minst 3 ggr/dag eller larm. Rättigheten till N-kort bedöms av en speciellt utbildad intygsutfärdare I nödvändig tandvård ingår munhälsobedömning som alla berättigade får erbjudande om varje år oavsett om de tackade ja eller nej, föregående år. En munhälsobedömning utförs av tandhygienist i hemmet eller i boendet. En munhälsbedömning innebär en bedömning av tillståndet i munnen och vid behov remitterar hygienisten till tandvård och patienten får ett så kallat N-kort. För den som får så kallat N-kort gäller samma avgiftsregler som för den öppna hälso- och sjukvården. Tandhygienisterna på landstingets beställarenhet utbildar även omsorgspersonal för att säkerställa kvaliteten i munvården inom omsorgsverksamheten. I särskild tandvård ingår också F-tandvård, (F-kort) för vissa grupper av långvarigt sjuka och S-tandvård (S-kort)som är ett led i sjukdomsbehandling, vilket också informerades om. Landstinget strävar efter att nå alla som finns inom målgruppen för särskild tandvård och som har rätt till insatserna och vill etablera nära kontakt med alla munhälsoombud som finns inte minst inom omsorgen. På fråga om hur munhälsostatusen är i Kalmar kommun beskriver Alicja att det ser mycket olika ut. Stora grupper i behov av nödvändig tandvård är beroende av andra och dessa är landstinget särskilt angelägna om att nå. Alicja avlutar med betona att utbildning av omsorgspersonal är en prioriterad uppgift för beställarenheten och att man är oerhört angelägen om att ha en bra kommunikation med omsorgen. 39 Representation i fokusgruppen om E-tjänster Thomas Johansson efterlyser 4-6 personer från seniororganisationerna för deltagande i en fokusgrupp den 16 oktober på temat E-tjänster i omsorgen. Syftet är att samtala kring vilka typer av ärenden och tjänster som kan uträttas via datorn. Fokusgruppen leds av Linnéuniversitetet.

5 5 (7) Ann-Sofie tar upp frågan med Gunnel Akinder och Sven-Erik Carlsson (delar av presidiet) som leder urvalsarbetet för KPR och skickar en lista med representanter till sekreteraren senast 5 oktober. Ann-Sofie meddelar namn till omsorgsförvaltningen senast den 6 oktober. 40 Information från omsorgen Thomas Johansson går igenom tidsplanen för olika delar av Kalmar. Varvet på Varvsholmen invigdes i början av september. Ombyggnaden av Jungmansgården är i det närmaste klar med inflyttning från den 1/ Ny och ombyggnationen innebär en förändring från 18 platser till 40 totalt. Ombyggnation av Smedängen har just påbörjats och beräknas vara klart för inflyttning runt årsskiftet 2015/2016,ombyggnationen innebär en utökning med drygt 10 bostäder och det blir totalt 69 bostäder på Smedängen. Projektering för ombyggnation av Norrlidshemmet pågår med preliminär start hösten På södra området behövs ett nytt boende samt ersättning för boendena Ståthållaren och Parkgården. Omsorgen söker lämplig tomt för detta och i detta sammanhang undersöker man även Folkets Park. Göran Bengtsson frågar vad som händer med utlovat äldreboende i Rockneby. Steve Sjögren svarar att det finns ett löfte och att ärendet stannat upp på grund av ett överklagande. Steve Sjögren undersöker saken och återkommer mailledes till Göran Bengtsson. På frågan om skillnaden mellan landstingets och kommunens rutiner för avgifter för hälso- och sjukvård för personer över 85 år svarar Thomas följande: Landstinget och kommunen är två olika system oberoende av varandra. I landstinget betalar personer 85 år och äldre ingen avgift för mottagningsbesök (däremot gäller avgift då man är inlagd som patient på sjukhus), Kalmar kommun har inte fri omsorg för någon särskild åldersgrupp. Den enskilde kan inte heller välja huruvida man vill ha insatsen utförd av landstinget eller kommunen eftersom det finns ett avtal mellan landstinget och kommunen där kommunen utför hemsjukvården och landstinget vård om patienten själv kan ta sig till hälsocentral eller motsvarande. Att vara hemsjukvårdspatient kostar 260 kr/mån oavsett omfattning av hjälpinsatserna. Beloppet omfattas av kommunens maxtaxa för äldreomsorg. Ett enstaka besök kostar 100 kr..

6 6 (7) 41 Munhälsa MAS Annika Lindqvist och verksamhetschef Monica Antonsson informerar om hur omsorgen organiserar arbetet med munhälsa. Varje hemtjänstgrupp har ett munvårdsombud som utbildats av landstinget. I särskilda boenden erbjuds omsorgstagare munvårdsbedömning varje år, en del personer vill ha bedömning andra inte och personalen anpassar sina insatser och ambitioner till individens önskemål och förutsättningar. Allt dokumenteras i ett kvalitetsregister. Vad gäller deltagande i landstingets utbildningar i munhälsa behöver kommunen minst 4-6 veckors framförhållning för att kunna planera personal och man hoppas framöver att få till en bättre kommunikation organisationerna mellan för att säkra utbildning för personalen. Under 2013 deltog 191 personer från omsorgsförvaltningen i landstingets utbildningar inom munhälsa. 42 Övriga frågor Steve Sjögren informerade om förändring i KSRRs avfallshantering. Från och med november månad ska förmultningsbart avfall sorteras från det brännbara och slängas i särskilda gröna påsar. De gröna påsarna kan kastas i samma sopkärl som brännbart då selektionen kommer att ske i KSRRs anläggning i Mosskogen. Innan det införs kommer hushållen att få en skriftlig information tillsammans med en grön påse. Gröna påsar kommer sedan att kunna hämtas gratis på olika utlämningsplatser ex. i livsmedelsaffärer. Vill man ha mer information är man välkommen att kontakta KSRR och det är också möjligt att göra studiebesök på KSRRs anläggning. I dagsläget ser KSRR ingen anledning att höja priserna för avfallshanteringen under vare sig 2015 eller 2016 och om inget oförutsett händer höjs inte heller avgiften under Föreläsning När minnet sviktar Demensförbundet bjuder in till föreläsningen När minnet sviktar på Brofästet den 15 september kl Ingen föranmälan krävs och föreläsningen är gratis. 44 Inbjudan KPR bjuder in till information från Pensionsmyndigheten den 10 december kl Särskild inbjudan kommer.

7 7 (7) 45 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är onsdag den 3 december Avslutning Ordföranden förklarar sammanträdet avslutat.

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet TOKOLL Sammanträdesdag 2007-05-02 Tid Kl 09.00 11.35 Plats Kalmar Science Park, Flundran, Varvsholmen Omfattning 15-24 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans

Läs mer

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-15 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 14-25 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar

Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 12 februari 2014, kl. 13:00 16:00 Plats Hjälpmedelscentralen Franska Vägen 10, Kalmar Omfattning 1 20 ande Anette Lingmerth (S) ordförande, kommunalråd Per-Olof Jonsson

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar

Landstingshuset, Smedjan, Kalmar KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-10-03 Tid Kl 13:00 16:00 Plats Landstingshuset, Smedjan, Kalmar Omfattning 30-41 ande Anette Lingmerth (S) ordf. (kommunstyrelsen) Gunilla Johansson

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar.

Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar. KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-03-09 Tid Kl 09.00 12:00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Storgatan 35 B, Kalmar. Omfattning 1-16 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-01 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 57-70 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd

Läs mer

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-10 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar Omfattning 1-15 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Riktlinje Nödvändig tandvård samt uppsökande verksamhet

Riktlinje Nödvändig tandvård samt uppsökande verksamhet Ansvarig för riktlinje Verksamhetschef HSL Reviderad (av vem och datum) Sara Olander MAS 2014-11-05 Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp Dnr Process: HSL Giltig till och med:

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Karl-Erik Borg, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström,

Läs mer

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Pensionärsrådet Tid Onsdag den 13 september, kl. 13:00-14.30 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Omfattning 22-30 Beslutande Kennert Artebrant PRO ordförande Sven-Erik Karlsson 2:e vice

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Bengt Sundström Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Bengt Sundström Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-03-26 Tid Kl 09.00 12.00 Plats Landstingshuset, Kalmar Omfattning 14-26 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Beställarenheten för tandvård

Beställarenheten för tandvård Beställarenheten för tandvård Landstingets organisation Beställartand vården Ltkalmar.se 2015-04-01 2 Planeringsenheten Christina Edward enhetschef Beställarenheten för tandvård: Camilla Ohlsson handläggare

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Sammanträdesdag 2010-06-02. Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf.

Sammanträdesdag 2010-06-02. Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf. KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet TOKOLL Sammanträdesdag 2010-06-02 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 30-42 ande Birgitta Elfström (S) ordf. (kommunstyrelsen)

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 12-26 Beslutande

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 12-26 Beslutande PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-05-22 Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 22 maj, kl. 13:00 16:00 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 12-26 ande Per-Olof Jonsson (M) kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Tid Kl :00. Plats. Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43

Tid Kl :00. Plats. Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43 KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-09-07 Tid Kl 09.00 12:00 Plats Guldfågeln Arena, Kalmar. Omfattning 31-43 ande Anette Lingmerth (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve Sjögren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö 2016-01-13 Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.14.00-15.50 Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens vice ordförande

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-25 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset Omfattning 51-66 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd Petersson (C) omsorgsnämnden

Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ingegerd Petersson (C) omsorgsnämnden KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-10 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Landstingshuset, sammanträdesrummet Smedjan Omfattning 26-40 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 13 september 2010, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Övr. medverkande: Fjällbackaservice, Fjällbacka Lisbeth

Läs mer

Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-03-28 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Magistern, f.d. handelsskolan, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans

Läs mer

Organ: Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd Datum:

Organ: Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd Datum: Tid och plats Regionens hus Östersund, hus 2 plan 2, lokal Dr Prag kl 09:00-12:00. för sammanträdet Beslutande Åke Mörtsell (M) David Berglund (S) Berit Johansson (C) Mats Nilsson (L) Gerd Jonsson Bernth

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF

Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50. Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 5 oktober 2016 kl. 08:30 11:50 Närvarande Lars Rundgren, PRO Elsy Larsson, SPF Lena Hasting, PRO Sivert Bergström, SPF Lennart Juthe, PRO C-G Odengrund, SPF Claes-Evert

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.30 Beslutande Kommunstyrelsen Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson PRO Elsa Eckergren PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-02-13 Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 13 februari, kl. 13:00-15:45 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1-11 ande Per-Olof Jonsson (M)

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 9-16 201 s-os-if.. Sid 1 (6) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2018-05-1l kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald.

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald. Plats och tid Regionens hus Östersund. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats Gärd (C)

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-05-30 Sundsgården: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN, ordförande Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Lokalt Pensionärsråd Västra Hisingen

Lokalt Pensionärsråd Västra Hisingen Protokoll 1/2019 Lokala Pensionärsrådet V Hisingen Sammanträdesdatum 2019-01-30 Tid 10.30-12.30, förmöte för pensionärsorganisationerna 9.30 Plats Östan, Höstvädersgatan 1, vån 4 Närvarande Ledamöter Eva

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:3, kl 16:00-18.00 ande Ersättare Övriga deltagande Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-02 Pensionärsrådet Tid Torsdag den 2 mars, kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Omfattning 1-10 Beslutande Johan Persson (S) ordförande,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG PROTOKOLL Sammanträdesdatum

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (KPR)

Kommunala pensionärsrådet (KPR) (KPR) 1 Val av justerare... 2 2 Information från landstingets verksamhet... 3 3 Tematräffar 2018... 4 4 Information om särskilt boende... 5 5 Bo-råd... 6 6 Utbyte av trygghetslarm... 7 7 Hur vill man som

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,30 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ove Johansson Laila Nydahl Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Maj Johansson ÄO-nämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 15 35 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar

Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Tid Torsdag den 29 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum Magistern, Storgatan 35B, Kalmar Omfattning 33-42 Beslutande Johan Persson (S) Ordf. Kommunstyrelsen Sven-Erik Karlsson 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2012-09-21 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.30 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 31-41

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Sune Håkansson Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Nilsson Ingvar Svensson Nils

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2018-11-08 25-32 Sid 1 (5) Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde Tid: 2018-11-08, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 24 maj 2018 kl. 08:30-12:00 Deltagare Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Jonny Bengtsson, S Georg Karlsson, PRO Hu-Ve Lena Hasting, PRO Hu-Ve Claes-Evert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden Ulla-Maj Persson Elsa Eckergren Kjell Hugosson

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 3 december 2014, kl. 13:00 16:00

Pensionärsrådet. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 3 december 2014, kl. 13:00 16:00 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-12-03 Pensionärsrådet Tid Onsdagen den 3 december 2014, kl. 13:00 16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 47-58 Beslutande Anette Lingmerth (S) Ordförande, tidigare

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer