Kvalitetsberättelse Hallens vård- och omsorgsboende 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsberättelse Hallens vård- och omsorgsboende 2014"

Transkript

1 Kvalitetsberättelse Hallens vård- och omsorgsboende 2014 Aleris vision är att alltid vara det främsta och mest uppskattade företaget inom vårdoch omsorg. Vår mission är att alltid, i varje möte, se individen där den är, se dennes behov och stötta i att tillvarata dennes resurser. Det har visat sig att begriplighet för tillvarons beskaffenhet, hanterbarhet av de hinder svårigheter som och upplevelsen av meningsfullhet i tillvaron är betydelsefulla faktorer för att hantera svårigheter i livet. Dessa faktorer ryms inom begreppet KASAM Känsla av sammanhang, som är viktig för såväl våra boende och besökare som vår personal. Ett salutogent förhållningssätt, att lyfta fram och fokusera på faktorer som ger och ökar hälsa samt att lyfta fram dessa inom varje individ, utgör en annan viktig hörnsten i hur vi vill arbeta i vår kliniska vardag. Våra värderingar som antyds ovan tydliggörs i våra värdeord vilka beskriver vilka vi är och hur vi arbetar. De beskriver vår vårdfilosofi och vår mission och hur vi arbetar för att hela tiden komma ett steg längre för att nå vår vision. Omtänksamma - Vi ser det lilla i det stora och är stora nog att vara små - Varje möte med våra kunder handlar om att mötas på riktigt - Att se en människa handlar om att lyssna Professionella - Vi förenar i våra medarbetare kunskap, medkänsla och ansvar i en och samma person - Utveckling av medarbetarna är lika med vår framtid - Hos oss är kvalitet och trygghet alltid golvet vi står på. Engagerade - Vi ser till det friska, väcker motivation och framtidstro. - Vi gör den enskilde till en viktig del av teamet. - Vård och omsorg är något vi gör tillsammans. Nytänkande - Vi vet att något bra alltid kan bli bättre - Vi är prestigelösa och lånar med glädje av andra - Vi förbättrar små detaljer och lyfter hela vårdkedjor Kvalitetsarbetet bottnar i ett obrutet långsiktigt engagemang för kunden som innebär att vi hela tiden arbetar med de fyra stegen planering, genomförande, utvärdering och förbättring. Hallens vård- och omsorgsboende, demensboende, korttidsboende och dagverksamheter är alla inräknade i denna sammanställning. Kvalitetsberättelsen är densamma för samtliga enheter eftersom hela Aleris arbetar utifrån samma värdegrund.

2 Uppföljning och utvärdering Riskanalys Det sker en fortlöpande utvärdering av eventuella risker som kan medföra brister i verksamheten inom ett antal områden, som redovisas nedan. Inom riskområdena hygien, brand och miljö finns det på varje enhet SAMombud som går på regelbundna utbildningar kring detta. Risk för fall, trycksår och undernäring utvärderas i databasen Senior Alert i regelbundna teammöten med sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kontaktman till respektive boende. Vid kontakt med boende som bär på, eller kan misstänkas bära på, smitta såsom MRSA, ESBL, Hepatit C mm. finns en handlingsplan för vilka särskilda rutiner och försiktighetsåtgärder som ska iakttagas vid arbetet med dessa personer, och en individuell bedömning görs i varje enskilt fall. Riskanalys för förutsättningarna avseende personaltillgänglighet mm. Vid arbete med tunga brukare finns rutiner för specialanpassade hjälpmedel och adekvat bemanning. MTP-pärmar (för medicintekniska produkter) finns på varje avdelning och uppdateras årligen, samt vid behov, av paramedicinsk personal. Vid större förändringar inom verksamheten görs en riskbedömning Uppföljning genom egenkontroller Aleris revision hösten 2014 Aleris egen MAS Eva Backlund gör internrevision med granskning av HSL journaler. Journaler granskas fortlöpande av kvalitetsombuden och biträdande verksamhetschef Solna Stads uppföljning gällande alla enheter hösten 2014 Verksamheten arbetar efter en egen utvecklingsplan som kan ses som ett resultat av ovanstående punkter. I driftledarnas arbetsuppgifter ingår att säkerställa att det inte får förekomma förhållningssätt och attityder hos personalen som kan leda till brister i verksamheten. Vid sådan händelse återkopplar de till ledningen som följer de riktlinjer som finns inom Aleris. Aleris egen SAS (socialt ansvarig socionom) Patric Stoor-Karlberg har erhållit sammanställningar av egenkontroll av genomförandeplaner. 2 (5)

3 Samverkan Intern samverkan Omvårdnadsboendet har samverkan med seniorboendet genom Hallens allmänna kör som repeterar varje vecka i Hallens Bokcafé och ger ett flertal konserter årligen. Boende på 65+ boendet Hallens förtroenderåd PUB-afton/valborgsfirande och midsommarfirande i samverkan med Hallens förtroenderåd och Märtas kök Extern samverkan Samverkan med läkarorganisationen Legevisitten. Tandläkare och tandhygienister från LaRomain och Oral Care Samverkan med Danderyds kommun. Samverkan Hallens fotvård klinik Samverkan med frisersalongen Hårhallen. Samverkan med Fazer, som driver Märtas kök. Samverkan med matleverantörerna Findus, Nestlé och Dafgård. Samverkan med Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan och Missionskyrkan som håller andakter och psalmsång på Hallen. Diakon Christer Olsson från Svenska Kyrkan har haft handledning och samtal. Samverkan med extern psykoterapeut. Barn från Näckrosens förskola är påskkärringar och går luciatåg Ekensbergsskolans elever går luciatåg. Aktivitetsansvarig samverkar med Kultur i vården och andra utomstående artister. Ankaret, Solna Stads öppna verksamhet Solna Stads kulturskola Solna stad och primärvåden dagverksamhet gällande demenssjuka Äldrelyckan Universitet, högskola och andra utbildningsutförare. Mälardalens Högskola, sjuksköterskestudenter Karolinska Institutet, sjuksköterskestudenter, arbetsterapeutstudenter, sjukgymnaststudenter. Vårdpersonal har genomgått och går utbildning till undersköterska på Medlearn Vuxenskola. Kungsholmens gymnasium har haft handledarutbildning för omvårdnadspersonal. Gymnasieelever på omvårdnadsprogrammet från Didaktus, Kungsholmens Gymnasium m fl. 3 (5)

4 Utredning avvikelser Rapportskyldighet Fem rapporterade händelseanalyser 3 Lex Sarah anmälan har upprättats, varav 2 skickades in till IVO Samtliga avvikelser rapporteras till Solna Stad och Aleris månadsvis. Klagomål synpunkter Fem klagomål som berör omvårdnaden och information har inkommit. Dessa avser situationer då missförstånd som uppstått p.g.a. brister i kommunikationen föranlett en upplevelse av dåligt bemötande hos boende och/eller närstående Samverkan med kunder och närstående Samverkan med kunder och närstående sker bl. a. genom olika råd som sammanträder regelbundet. Dessa anges nedan. boenderåd närståenderåd förtroenderåd kostråd aktivitetsråd Personalens medverkan i kvalitetsarbetet Deltar i de teambaserade riskbedömnings- och uppföljningsmötena i rollen som kontaktperson. Ansvarar för att skriva avvikelserapporter. Medarbetarsamtalet har medarbetarens utveckling i fokus och är därför ett led i arbetet för kvalitetssäkring och utveckling. Tre omvårdnadspersonal har gått utbildningen Omvårdnadslyftet. Personal har genomfört Demensens ABC, en webbaserad utbildning. Personal har genomfört Vårdhygien, en webbaserad utbildning. På stort APT har personal fått i utbildning i Lex Sara Sjuksköterskor har gått kurser i munhälsa, E-dos, fokus äldre, hur följer du i din verksamhet i Senior alert, juridik för sjuksköterskor. En sjuksköterska går utbildning i. specialist sjuksköterska programmet, Vård av äldre 60 på på KI Paramedicinare har gått kurs i Funktionell sittställning Bas. Antalet personal som har gått Aleris utbildning för kvalitetsombud har utökats. En ny driftsledare har utbildats för omvårdnadsboendet. Grundläggande utbildning i demens har genomförts av personal från dagverksamheterna och demensenheten. Brandutbildning Fler palliativa ombud har utbildats. Utbildning i nationell värdegrund har genomförts. Utbildning i säkerhetstänkande av företaget Utvägen 4 (5)

5 Munhälsovårds utbildning för undersköterskor Sammanställning, analys och resultat I verksamheten arbetas det med en kontinuerlig utvecklingsplan vars innehåll är ett resultat av bl. a. Solna Stads avtalsuppföljningar, brukarenkäten, externa och interna revisioner samt övrigt riskanalysarbete. Detta avser såväl riskförebyggande arbeten som arbete med Händelser av betydelse under året inkluderar följande Kvalitetspriset fick Olivträdet för varje dag är en ny upplevelse i Solna Stads kvalitetstävling för vård och omsorgssektorn. Goda exempel Humlans Gym dagverksamheten Örtagården, Gymmet invigdes med bubbel och snittar Goda exempel Frukostklubben som Matinspiratören Carolin och Dietisten Kerstin anordnar Samverkan mellan Hallens Allmänna Kör och Svenska Kyrkan i Solna En delegation med socialarbetare från Moskva besöker Hallen Firandet av Nationaldagen Pepparkakshustävling Julluncher på varje våning där boende hjälper till att laga maten Nobelmiddag den 10/12. Dam middag x 2 Pubafton 4 gånger per år Ny organisation för Hallens vård och omsorgsboende inför 2015 Besök av politiker ute i verksamheten Intervju angående vår profil en artikel i Äldre i Solna Större utbildningssatsningar inkluderar Omvårdnadslyftet, Lex Sarah utbildning, utbildning i palliativ vård och demensvård Solna Emma Swanström, verksamhetschef Hallens vård och omsorgsboende 5 (5)

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2014 Aleris Omsorg Hallens vård och omsorgsboende 15710-5 AL-SE e-blankett Britt Wahlström 2014-02-24 1(8) Förkortningar HSL Hälso- och sjukvårdslagen SOL Socialtjänstlagen

Läs mer

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris Omsorg

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris Omsorg Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris Omsorg Hallens vård och omsorgsboende 15710-5 AL-SE e-blankett Britt Wahlström 2014-02-24 1(8) Förkortningar HSL Hälso- och sjukvårdslagen SOL Socialtjänstlagen

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2016 Rådans äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-12 Maria Hanning Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier...

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9

Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Kvalitetsberättelse 2015 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Året 2015 har präglats av ett tydligt kvalitetsfokus på Hallens vård- och omsorgsboende. Utifrån såväl 2014 års Öppna jämförelser,

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014 DATUM OCH ANSVARIG FÖR INNEHÅLLET 150218 BIRGITTA WICKBOM HSB OMSORG Postadress: Svärdvägen 27, 18233 Danderyd, Vxl: 0104421600, www.hsbomsorg.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Kvalitetsberättelse Polhemsgården 2014

Kvalitetsberättelse Polhemsgården 2014 Solna 2015-01-26 Kvalitetsberättelse Polhemsgården 2014 Förenade Care AB driver sedan 2010-03-01 äldreboende för dementa på uppdrag av Solna Stad. Verksamheten består av 84 lägenheter fördelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2017 2018-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG +- PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2016 2017-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patrik Mill Verksamhetschef Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2017 Verksamheten hade under 2017 uppsatta mål gällande riskbedömningar i Senior-Alert,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2015. Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (10) 1 (10) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Datum: 2016-02-29 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (10) Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2016 Datum och ansvarig för innehållet 2017-01- 25 Beata Torgersson verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2015 Soltorps Äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-11 Patrik Mill Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2014. Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (8)

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare. År 2014. Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 1 (8) 1 (8) Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum: 2015-02-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (8) Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Växjö LSS Datum och ansvarig för innehållet Ulrika Hansson Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg. Trygghetens vård- och omsorgsboende

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg. Trygghetens vård- och omsorgsboende Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2013 Aleris omsorg Trygghetens vård- och omsorgsboende Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Övergripande mål och strategier... 3 2.1 Stöd, vård, behandling

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2014 för Ametisten, Skytteholmsvägen 45, 171 44 Solna

Kvalitetsberättelse 2014 för Ametisten, Skytteholmsvägen 45, 171 44 Solna 2015-01-27 Kvalitetsberättelse 2014 för Ametisten, Skytteholmsvägen 45, 171 44 Solna Ametisten drivs på uppdrag av Solna stad i Vardagas regi sedan 2004. Vi finns i Solna centrums stadsmiljö och med grönområden

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende. Enligt SOFS 2011:9

Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende. Enligt SOFS 2011:9 Kvalitetsberättelse 2016 Hallens vård- och omsorgsboende Enligt SOFS 2011:9 Hallens vård och omsorgsboende, Aleris Lövgatan 43-45, 169 32 Solna www.aleris.se Styrelsens säte: Stockholm. Org.nr. 556598-6782

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare [Skriv text] [Skriv text] [Skriv text] Veckobo Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2017 (t.o.m. 31/10) Datum och ansvarig för innehållet 2018-02-26 / Lisa Hågebrand 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården

Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården 2014-02-25 Patientsäkerhetsberättelse för Lillsjögården År 2013 Datum och ansvarig för innehållet Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Nyköping 2015-02-17 Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Arbetsplats: Riggargatan Verksamhetsår: 2014 Förenade Care AB driver sedan 2010 Riggargatans äldreboende på entreprenad och uppdrag från

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Vendelsögården Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-20 Beata Torgersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Attendo Flottiljen År 2018 Datum och ansvarig för innehållet Jeanette Danielsen 2019-02-25 Sida 2 av 9 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Anderstorpsvägen 2 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2016 Målet var att alla nyinflyttade ska ha en risk och preventionsbedömning inom 14 dagar samt uppdaterad minst

Läs mer

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Arbetsplats: Ekbackens äldreboende Hus K Verksamhetsår: 2013 Förenade Care AB driver sedan 2008-04-01 Ekbackens äldreboende hus K på entreprenad från Sundbyberg

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg

Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg Patientsäkerhetsberättelse för Marieberg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-24 Carin Mork-Brandén Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Patientsäkerhetsarbetet har bedrivits under 2014 enligt följande:

Patientsäkerhetsarbetet har bedrivits under 2014 enligt följande: Dokument/Rutin Rutin patientsäkerhetsberättelse Ansvarig Fastställt datum 2011-03-06 Reviderad 2015-01-08 Verksamhetschef Veronica Ringsäter Björkgårdens Vård och omsorgsboende Solna Patientsäkerhetslagen

Läs mer

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser.

Kvalitetsarbetet på enheten innebär att enheten har en kvalitetsgrupp som månadsvis träffas för att gå igenom föregående månads samtliga händelser. Patientsäkerhetsberättelse 2015 Attendo Postiljonen Patientsäkerhetsarbetet består till stor del av vårt lokala kvalitetsarbete. Kvalitetsarbetet bedrivs på våra enheter enligt Attendos rutiner och riktlinjer.

Läs mer

Mål, per verksamhet, för hälso- och sjukvåden i Sollentuna kommun 2018

Mål, per verksamhet, för hälso- och sjukvåden i Sollentuna kommun 2018 Namn verksamhet Övergripande mål 2018 Verksamhetens mätbara mål för 2018 Norrgården Riskbedömning på individnivå ska fortlöpa, utvecklas och förbättras så att samtliga vårdtagare erbjuds riskbedömning

Läs mer

Kvalitetsrevision i äldreboende

Kvalitetsrevision i äldreboende Kvalitetsrevision i äldreboende Frågor till hemvårdare Enhet: Personal som intervjuats: Datum Sammanfattning Värdegrund och vision 1. Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen säger att omsorg om äldre

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering

Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Riktlinje 3/Avvikelser Rev. 2018-07-03 Socialkontoret Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska Rutiner för avvikelsehantering och riskhantering Författningar Patientsäkerhetslagen (2010: 659)

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende

Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende 1 (8) Kvalitetsberättelse Frösunda äldreboende År 2014 Datum: 2015-01-28 Uppgiftslämnare: Eva-Lena Erngren 2 (8) Innehållsförteckning Riskanalys 3 Uppföljning genom egenkontroll..... 3 Samverkan.... 5

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-03 Magnus Gustafsson (Verksamhetschef) Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB A&O Ansvar och Omsorg AB Riggargatan 2016 1 2017-02-13 Riggargatan A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2016 Avvikelser Samtliga avvikelser registrerades och dokumenterades.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Ann- Christin Nordström och Inger Berglund, verksamhetschefer

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 2016 Björkgården A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2016 Avvikelser Samtliga avvikelser registreras i vår interna web-baserade verksamhetsuppföljning och dokumenteras

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för:

Patientsäkerhetsberättelse för: Patientsäkerhetsberättelse för: 2014 Uppdaterad: 2015-02-24 Ansvarig: Josefine Boberg Verksamhetschef Betelhemmet Kvarnvägen 6 611 70 JÖNÅKER 0155 700 90 betelhemmet@telia.com www.betelhemmet.se Innehåll:

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (170208): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Källreda gruppboende

Patientsäkerhetsberättelse för Källreda gruppboende Patientsäkerhetsberättelse för Källreda gruppboende År 2014 Datum och ansvarig för innehållet Angela Wallin Källreda gruppboende 14.12.30 Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare MURTEGLETS VÅRDBOENDE Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 20150112 Maj Millborg Mallen är anpassad av Vardaga utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014

Patientsäkerhetsberättelse 2014 2015-03-30 SID 1 (9) Patientsäkerhetsberättelse 2014 Övergripande mål och strategier för 2015 Skoga Äldrecentrum SOLNA STAD kontakt@solna.se Organisationssnummer Förvaltning Tel. 08-734 20 00 212000-0183

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse S:t Annas Demens- och äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse S:t Annas Demens- och äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2016 S:t Annas Demens- och äldreboende Sjuksköterska Flora: Malin Björklund Sjuksköterska Freja: Maria Svalberg Verksamhetschef: Helen Gjödestöl 1 Patientsäkerhetsberättelse

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Rådjurstigens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 150212 Lennart Sandström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Ångaren

Patientsäkerhetsberättelse Ångaren Patientsäkerhetsberättelse Ångaren År 2018 2019-02-28 Kerstin Ahlqvist Innehållsförteckning 1 Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet... 3 Mål... 3 Ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 4 Rutiner

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1 Patientsäkerhetsberättelse 2016 Björkgården A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2015 Avvikelser Samtliga avvikelser registreras i vår interna web baserade verksamhetsuppföljning

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan

Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Gruppbostad Hagalundsgatan 17 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt

Läs mer

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Attendo Ängsö. År Patientsäkerhetsberättelse Kristin Fjällström. Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Attendo Ängsö Patientsäkerhetsberättelse År 2015 Datum och ansvarig för innehållet 20160209 Kristin Fjällström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Agaten

Patientsäkerhetsberättelse för Agaten Patientsäkerhetsberättelse för Agaten År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2014-03-01 Ann-Charlotte Adamsson Verksamhetschef Agaten Omsorg Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare 2013 KERSTIN CARLSSON 20140311 1 Inledning Den 1 januari 2011 trädde Patientsäkerhetslagen 2010:659 i kraft. Syftet med lagen är att främja hög patientsäkerhet

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 för Ullstämma servicehus och hemtjänst Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-26 Ida Björkman Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista.

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus Inriktning:Korttidsvård Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Saltsjöbadens Sjukhus AB Verksamhetschef: Susanne Sjöberg Adress:

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1 Patientsäkerhetsberättelse 2017 Björkgården A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2017 Avvikelser Samtliga avvikelser registreras i vår interna web-baserade verksamhetsuppföljning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Solna 2015-01-26 Patientsäkerhetsberättelse Arbetsplats: Polhemsgården Verksamhetsår: 2014 Förenade Care AB driver sedan 2010 Polhemsgårdens omsorgsboende för dementa på entreprenad och uppdrag från Solna

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Skärholmens stadsdelsnämnd Sätra vård- och omsorgsboende År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-01-31 Inger Erlandsson, verksamhetschef enligt 29 HSL Mallen är framtagen

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Trygghetens äldreboende Solna

Patientsäkerhetsberättelse Trygghetens äldreboende Solna Patientsäkerhetsberättelse 2018 Trygghetens äldreboende Solna Innehållsförteckning 1 Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet... 3 2 Ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 3 Rutiner för egenkontroll

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg

Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg Verksamheten startade 12 mars 2007, efter godkännande/certifiering av Varbergs kommun. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Bandholtzgatan

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10 Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen

Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen Omvårdnadsförvaltningen 20170131 SID 1 (6) Kvalitetsberättelse LSS Servicebostad Hagalundsvägen 42 2016 Bakgrund Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd:

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd: Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Frösunda LSS AB Verksamhetschef/enhetschef: Linda Wetterberg Adress: Viksjöplan

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Kullabo Datum och ansvarig för innehållet Maria Westling 2015-03-01 Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt 2014-09-26 2014-09-29 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Skillinge Vård-

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse S:t Annas Demens- och äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse S:t Annas Demens- och äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 S:t Annas Demens- och äldreboende Sjuksköterska Flora: Liza Svensson Sjuksköterska Freja: Ellinor Waldau Verksamhetschef: Helen Gjödestöl 1 Patientsäkerhetsberättelse 2018-02-07

Läs mer

Våra värderingar (CARE) Verksamhets- och affärsidé

Våra värderingar (CARE) Verksamhets- och affärsidé Verksamhetsberättelse Norlandia Care Tapiren, år 2013 Viktiga händelser under året: Medarbetarna på Tapiren har framgångsrikt jobbat vidare med våra koncept, salutogent och jagstödjande förhållningssätt,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2015. S:t Annas Demens och äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2015. S:t Annas Demens och äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2015 S:t Annas Demens och äldreboende Sjuksköterska Flora: Malin Björkman Sjuksköterska Freja: Maria Svalberg Verksamhetschef: Helén Gjödestöl Patientsäkerhetsberättelse 16 02

Läs mer

P atientsäkerhetsberättelso

P atientsäkerhetsberättelso Adium Omsorg AB P atientsäkerhetsberättelso Ål 2014 Datum och ansvarig för innehållet 201: -02-27 Britt-Marie Nordström Ver amhetens mål för patientsäkerhetsarbetet SFS 2 0:659, 3 kap. 1 och SOSFS 2011:9,

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 2012-02-19 Marie Djärv, verksamhetschef Täppans Äldreboende, Trelleborg 1 Innehållsförteckning Sammanfattning Övergripande mål och strategier Organisatoriskt

Läs mer

TÄBY KOMMUN PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014. Datum och ansvarig. Britta Svensson 2015-02-28

TÄBY KOMMUN PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014. Datum och ansvarig. Britta Svensson 2015-02-28 TÄBY KOMMUN PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014 Datum och ansvarig Britta Svensson 2015-02-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning Övergripande mål och strategier Organisatoriskt ansvar för

Läs mer

Stiftelsen Josephinahemmet

Stiftelsen Josephinahemmet Stiftelsen Josephinahemmet Patricia Crone, verksamhetschef, pc@josephinahemmet.se www.josephinahemmet.se Jolanta Walczak Masete, arbetsterapeut jwm@josephinahemmet.se Josephinahemmet Drottning Josephina

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för verksamhet Tomtebogården

Patientsäkerhetsberättelse för verksamhet Tomtebogården Patientsäkerhetsberättelse för verksamhet Tomtebogården År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-01-21 Margaretha Lars-Jos Mallen är anpassad av Carema Care utifrån Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015. 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Evelid och Ingelshov År 2015 2015-12-30 Inger Eriksson Sofie Eriksson Liselott Ruben Klasén Cecilia Rydén 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris

Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris 2014-03-31 2014-04-02 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2013-02-11 Helena Dahlstedt Medicinskt ansvarig sjuksköterska Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten- Liljeholmens stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten- Liljeholmens stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Hägersten- Liljeholmens stadsdelsnämnd Axelsbergs vård- och omsorgsboende År 2018 Datum och ansvarig för innehållet 2019-01-25 Hossein Ahmadian, verksamhetschef enligt 4

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomi och verksamhetsutveckling Sida 1 (5) 2017-01-19 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 september till 31 december 2016 Samtliga verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2011-02-04 Socialförvaltningen 1 (6) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienummer 0201/10-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Anita

Läs mer

Fristad Servicehus 2017

Fristad Servicehus 2017 Page 1 of 10 Fristad Servicehus 2017 Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Elisabeth Forssén Adress: Cervins väg 13, 163 42 Spånga Telefon:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Älvsjö servicehus År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-22 Ann Norén, verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen Mallen är framtagen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 20150318 Christina Hagman Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende BILAGA 6 Patientsäkerhetsberättelse 2013 Åsengårdens vård och omsorgsboende Datum och ansvarig för innehållet 2014-01-02 Ritva Alrenius, Verksamhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Övergripande

Läs mer