Kommundelsstämma i Ödsmål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommundelsstämma i Ödsmål"

Transkript

1 STENUNGSUNDS KOMMUN Kommundelsstämma i Ödsmål Datum: Tid: Plats: Ödsmåls bygdegård Ordförande: Linda Ekdahl (M) 1:e vice ordförande: Christer Svensson (S) 2:e vice ordförande: Robert Ottosson Sekreterare: Christer Svensson (S) & Stefan Ekenberg, planeringssekreterare. Närvarande politiker: Sofia Westergren (M), Bo Pettersson (S), Arne Olsson (C) och Eric Söderberg (FP). Närvarande tjänstemän: Stefan Ekenberg, planeringssekretare. Antal närvarande totalt: ca. 55 (42 på listan) Prolog Kommunalråd Sofia Westergren inledde med att presentera närvarande politiker. Mötet öppnas Stämmans ordförande Linda Ekdal hälsade alla välkomna och förklarade mötet för öppnat Val av justerare: Petra Hamnered Viita. Inkomna frågor Cykelväg till Kolhättan mm. Frågeställare Åse Aspebrant, Joakim Svernhamar, Marie Josefsson, Ulla och Peter Bergener 1) När tar kommunen sitt ansvar gällande färdigställandet av cykelbana till Kolhättan? 2) En busskur vid Krontofta

2 1) Detaljplan för sträckan rondellen Ödsmål- Krontofta framtagen och överklagad. Förvaltningsdomstolen har avslagit överklagan och domen vinner laga kraft om ca tre veckor. Under den tiden kan ärendet överklagas till Miljööverdomstolen vilket skulle innebära ytterligare förseningar. Sträckan Krontofta- Kolhättan ska byggas i samarbete med Trafikverket, som också står för halva finansieringen. Byggstart för detta är planerad är troligen i slutet av detta år eller till våren nästa är. Detta löser även frågan om gångväg vid gamla skolan. 2) Västtrafik äger frågan om var man placerar busskurer men vi kan från kommunen trycka på. Cykelväg till Näs respektive Talbo Frågeställare Joakim Svernhammar (Näs), Marie Josefson (Talbo) Planeras någon eller båda av dessa? Sträckan Ödsmål-Talbo finns i dagsläget inte med i kommunens planer. Ödsmål-Kålhättan är prioriterad. Sedan följer Svenshögen i tur. För biten från rondellen fram till Näs finns andra problem då vägen är en samfällighet. Följdfråga, Vad skulle krävas för att omprioritera sträckan Ödsmål-Talbo. Arne Olsson svarar. Detta är svårt att svara på eftersom det är en fråga om prioritering. Trafiksäkerhetsfrågor Frågeställare Joakim Svernhammar, Petra Hamnred Viita 1) Hastigheten utanför Ekenässkolan bör sänkas (idag 50 km) 2) Staket mellan bil- och cykelväg sträckan Ekenässkolan- Vikevägen 3) Övergångsställe i början av Vikevägen 4) Farthinder, avbärarräcken, övergångsställe 1) Trafikverket äger vägen utanför Ekenässkolan och är därför de som fattar beslut om lämplig hastighet. Det stora problemet är att allt för många inte ens håller femtio utan kör betydligt fortare. Vi skall från kommunens sida försöka förmå vägverket att sätta upp hastighetstavlor som visat aktuell hastighet. Detta har haft positiv effekt på hastigheten där sådana tavlor finns. 2) Det är ingen bra lösning med en cykelväg och bilväg så tätt ihop. Problemet är att med ett avbärarräcke skulle det bli väldigt svårt med snöröjningen eftersom där är väldigt trångt.

3 3) Ett övergångsställe har visat sig ge en falsk trygghet och flera olyckor har inträffat på just övergångsställena. Det är därför inte aktuellt att anlägga ett sådant. Däremot så skall man montera upp fållor som styr upp gående så att man inte passerar vägen på flera ställen. 4) Angående farthinder är inget planerat idag men vi tar med oss frågan. Arne Olsson menar att kommunen ska vidarebefordra frågan/problematiken till Trafikverket. Järnvägsövergångarna vid industrin Frågeställare Marie Josefson 1) Åtgärda järnvägsövergångarna vid industrierna. 2) Reparera hål och gropar i vägarna runt övergångarna. Kan industrin samfinansiera detta? 1 och 2 ) Övergången av industrispåret som är i sämst skick ägs av industrin. Övergången skulle bytts förra året, oklart varför detta inte skedde. Enligt uppgift så kommer övergången att åtgärdas under vecka 21 då industrin har underhållsstopp. Åtgärden bekostas av industrin. Ny på- och avfart till/från E6 i höjd med tunnel över Stripplekärrsvägen. Frågeställare Bärbel och Jan Lindberg 1) Ny av- och påfart mellan E6 och Stripplekärrsvägen? 2) Plan för att minska/ta bort tung trafik i centrums närområde. Svar: 1) En tänkt av/påfart E6/Stripplekärr finns med som ett reservat i gällande Översiktsplan. Det är dock inte aktuellt i dagsläget med någon byggnation, för detta krävs att industrin utökar ytterligare 2) I dagsläget finns inga planerade åtgärder för att minska den tunga trafiken genom centrum utan vi hoppas att förarna respekterar den skyltning som finns och använder de vägar som är planerade för tung trafik (Arne Olsson). Följdfråga: Det går mycket tung trafik genom centrum. Kan detta åtgärdas? Den ska gå på Industrivägen. Tung trafik genom centrum är förbjuden. (Linda Ekdahl) Följdfråga: Men farligt gods går med tåg genom centrum. Risken att det ska hända något på järnväg är försumbar. (Eric Söderberg) Följdfrågor:

4 - Man ska vara försiktig med ordet försumbar. - På en modern GPS finns en funktion som visar den snabbaste vägen och en går för vår del genom centrum. Många åkare använder säkert denna funktion. - Kommunen bör påverka åkarna och transportföretagen som de anlitar att använda Industrivägen. Fler bostäder (Allmännyttan)? Äger kommunen någon mark i Ödsmål? Går det att bygga bostäder på redan befintliga? Frågeställare: Petra Hammered Viita. Det finns i dagsläget inga planer att bygga nya bostäder i kommunal regi i Ödsmål. Det är första gången sedan i början av 90-talet som det överhuvudtaget byggs i Allmännyttan i kommunen. Dessa byggs dock på andra håll i kommunen. En privat aktör som tidigare byggt bostäder i Ödsmål är intresserad att bygga nya mindre lägenheter (2-3 rum) i Ödsmål. När detta blir aktuellt är osäkert. Kommunen äger mark i Ödsmål men har inga planer för byggnation av allmännyttan. (Arne Olsson) Övriga frågor Finns det planer att sätta ljuddämning på Ödsmålsbron? Det ekar i dalen. Jag har inte hört att Trafikverket har några sådana planer (Arne Olsson) Ödsmåls idrottsförening och konstgräsplan? Föreningen måste ta initiativet själva. Sedan kan dialog med kommunen upptas och det går säkert att komma överens. (Bo Pettersson) Flera gymnastiksalar är för små? Efterfrågan på små gymnastiksalar är liten. De två hallarna i kommunen med måtten 20x40 meter är i stort sett fulltecknade. Många små gymnastiksalar är också i behov av renovering. När dessa ska renoveras krävs det en del fundering på hur dessa ska utföras för att täcka efterfrågan. (Bo Pettersson) Vad innebär de nya reglerna för det utökade strandskyddet? Idag gäller strandskyddet generellt 100 meter med vissa undantag för utökat strandskydd. Ett utökat strandskydd till 300 meter innebär att stora arealer förstatligas. På denna mark får markägaren inte föra upp byggnader, hålla efter sly eller ens klippa gräset. Stenungsunds kommun är emot ett utökat strandskydd som innebär ett förstatligande av mark. 300 meter, är enligt Alliansen, omöjligt. (Sofia Westergren) Följdfråga: Hur motiveras ett utökat strandskydd? Motivet är att bevara natur till eftervärlden. (Sofia Westergren)

5 Jag har inte samma uppfattning om detta som Sofia. Tidigare var det många dispenser och lagen var lika över hela Sverige. Varför skulle det vara samma regler i Haparanda eller Norrlands inland som på Västkusten? Jag uppfattar inte att de nya reglerna tolkas så hårt som Sofia gör. Syftet med ett utökad strandskydd är att bevara naturen för framtida generationer och skydda biologiskt mångfald. (Bo Pettersson) Följdfråga: Måste man ha dispens om man ska bygga eller klippa gräs på sin egen mark? Ja, om du ska uppföra byggnad, även en friggebod, inom strandskyddat område. Men jag uppfattar att har man tidigare klippt gräset ned till vattenbrynet så ska man fortsätta att göra det. (Bo Pettersson) Följdfråga: Vi fastighetsägare betraktas som en olägenhet. Det innebär dessutom en onödig byråkrati för fastighetsägare som måste gå genom krångliga ansökningsförfaranden. (Arne Olsson) Ett av sju kriterier ska vara uppfyllda och det är mycket svårt. Nästan omöjligt. (Sofia Westergren) Följdfråga: Varför har olika inspektörer så olika tolkningar av reglerna? Kommunens tjänstemän på VA-avdelningen tolkar reglerna hårt och olika. (Sofia Westergren) Det finns många rödlistade arter som gör planering mycket svårt. (Bo Pettersson) Följdfråga: Räcker inte Allemansrätten? Det är bättre med tydliga lagar. (Bo Pettersson) Strandskyddet förstärker Allemansrätten men de innebär ju också skyldigheter. (Sofia Westergren) Följdfråga: Är inte privat egendom privat? Jag önskar att det vore så. (Sofia Westergren) Följdfråga: Politiker och tjänstemän verkar inte arbeta mot samma mål här. Borde de inte det? Tyvärr är det ofta så att regler är luddiga och då kan det bli otydligt (Linda Ekdahl) Många är födda här och bott här i hela sina liv, men inte alla. Det vore bra om ni på dessa stämmor har kartor och visar vilka områden ni talar om. Vi tar med oss detta och jag lovar att om jag är ordförande nästa gång ska jag ha kartor med. (Linda Ekdahl)

6 Hur länge ska man behöva vänta på snöröjning? När det har snöat 10 centimeter snöröjs det. Och detta ska ske inom 24 timmar efter att ovädret har lagt sig. Vi är en av få kommuner på västkusten som har kommunal snöröjning. Det värnar vi om. (Arne Olsson) Blir det en fast förbindelse med Orust? Detta är en fråga där det råder enighet mellan partierna. Vi vill bygga en bro från Orust till Stenungsund och det blir en axel till Lilla Edet. Vi vill knyta samman E45 och E6. Detta är dock långsiktigt. (Sofia Westergren) Trafikverket har inte med detta i sin plan, men vi arbetar för att det ska med i nästa plan (Bo Pettersson) I detta sammanhang kan jag berätta att fem kommuner (Stenungsund, Orust, Tjörn, Kungälv och Uddevalla) har gemensamt gått ihop och kommer att förlänga perrongerna på stationerna. Detta gör att längre tåg kan trafikera sträckan och därmed underlätta för pendlare. (Arne Olsson) Sedan bjöds det på gott kaffe och ljuvliga hembakta bullar. Information om Norra Ödsmåls VA-samfällighet. Bo Bertilsson, initiativtagare till en gemensam samfällighet för vatten, avlopp och fiber i norra Ödsmål, presenterade samfälligheten och dess planer. Följdfråga: Varför gör inte kommunen detta? Detta är ett kostnadseffektivt sätt att göra det på. Ligger fastigheterna långt från kommunens stammar kan det bli mycket dyrt för enskilda att ansluta sig till dessa. Då kan det vara smart att gå ihop i t.ex. en samfällighet och söka gemensamt. (Sofia Westergren) Följdfråga: Finns det en politiskt vilja att fixa avloppen här i Ödsmål? Ja viljan finns men inte resurserna. (Arne Olsson) Följdfråga: Kommunen borde ha en strategi för avlopp som Kungälv har. Kungälv hade ett dåligt utvecklat system tidigare tills de fick ett åläggande från Länsstyrelsen. Denna strategi är nog en produkt av detta. (Bo Pettersson) När når vi taket vad gäller vattenförsörjningen? Taket nås om ytterligare hushåll ansluter sig. (Bo Pettersson)

7 Gemensamt med andra kommuner kommer vi att anställa en VA-ingenjör, De är mycket stor brist på sådana och för att överhuvudtaget få tag på en så går vi ihop och gör en gemensam sökning. (Sofia Westergren) Kommunen bör ha information om vad privata avloppslösningar (tankar, rör etc.) finns när de planerar t.ex. nya dragningar Det är en bra idé. Vid sittande möte meddelas ett som skall föras till anteckningarna (Bo Pettersson) - 5 fastigheter söder om Gamleberg har en gemensam septisk tank som ligger utanför tomtgräns. Avslutning Kommundelstämmans ordförande, Linda Ekdahl, tackat de närvarande för deltagande vid kommundelstämman. Linda Ekdahl Ordförande Christer Svensson Vice ordförande Petra Hamnered Viita Justerare

Kommundelsstämma i Ödsmål

Kommundelsstämma i Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Kommundelsstämma i Ödsmål Datum: 2013-04-10 Tid: 18.30-21.00 Plats: Ödsmåls bygdegård Ordförande: Annette Bergholtz (M) 1:e vice ordförande: - 2:e vice ordförande: - Sekreterare: Elin

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007

Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007 Kommundelsstämma Ödsmål Tisdagen 11 september 2007 Ordförande: Saima Sjörén 1e vice ordf: Birgitta Angelbäck 2e vice ordf: Robert Ottosson Närvarande politiker: Ove Andersson, Arne Olsson, Bo Pettersson

Läs mer

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora

Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Referens: Josefin Adolfsson Dialogforum i Grödinge- om Vårsta centrum och Bremora Dag och tid Måndag 19 mars kl. 19-21 Plats Malmsjö skola Närvarande Ledamöter i dialogforum Boende

Läs mer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Mötesanteckningar: Vinningarådet Tid och plats Deltagare 2019-06-18 Vinninga Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Välkomna Ordförande

Läs mer

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-10-23 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Eket Plats Eket Datum 2013-10-23, kl 19.00 21.10 Politiker

Läs mer

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Närvarande: Jan Glimstedt, Olof Lundberg, Owe Johansson, Arne Olsson, Sofia Westergren, Lillemor Arvidsson, Gunnar Pettersson,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård.

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård. MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013 Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40 Plats Västerlanda bygdegård Moderator Maria Wramsten Willmar Medverkande från kommunen Antal besökare

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande Jan-Åke Lindberg Lars-Ove

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Sikeå 5:112

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Sikeå 5:112 Datum 2016-11-15 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2016/B0293 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Våren 2017 Datum och tid 2017-04-18, 19:00-21.10 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande (frånvarande)

Läs mer

Byastämma i eket den 15 oktober 2012

Byastämma i eket den 15 oktober 2012 Byastämma i eket den 15 oktober 2012 Tid och plats: Måndagen den 15 oktober 2012, kl 19.00-21.10 i Ekets skola Deltagare i stämman: Totalt 43 personer, 25 män och 18 kvinnor Stämman lockade 30 medborgare

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad på arrenderad tomt inom del av fastigheterna Lägde 1:19 och 11:1

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad på arrenderad tomt inom del av fastigheterna Lägde 1:19 och 11:1 Datum 2016-02-01 Handläggare Johanna Söderholm Telefon exp. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2016/B0002-5 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013

Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013 Frågor och svar från kvällen vid Södra Viken 9 april 2013 Om Climate Arena 1. När tror ni att anläggningen kan stå klar? Planerad byggtid är 4-5 år från beslut om byggnation 2. Blir anläggningen ovan eller

Läs mer

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Trafikverkets järnvägsplan Solna stads detaljplan, Spårområde vid kv Tegen Samrådstid: 8 augusti 19 september 2012 Öppet hus:

Läs mer

REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06

REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06 1 REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06 Den extra kommundelsstämman i Mölnlycke hade temat vägar och trafik med fokus på övertagande av enskilda vägar i Gärdesområdet. Drygt 70 personer

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID HEIMDAL-SKOGSBACKEN SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tid: Onsdagen den 19 augusti 2015 kl. 18.30 Plats: Skolan Fyren Ekalmen, Ekeby-Almby Närvarande: Lars-Inge Carlsson, ordförare Bernt Ryder Jensen Stefan Tidholm Thomas Olsson Peter Björnsson Ann-Marie

Läs mer

Pamflett av Stefan Olof Lundgren

Pamflett av Stefan Olof Lundgren Pamflett av Stefan Olof Lundgren Sen 1979 är jag sommarölänning, sen 2007 permanentboende i Alvarsdal. Under mina 30 års verksamhet i Basel och München har jag alltid varit stolt och tacksam att kunna

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541 Planutskottet Start-PM Detaljplan för Västra Bosön Ärendet Idag finns områdesbestämmelser som omfattar Västra Bosön. Bestämmelsernas syfte är att bevara den kulturhistoriskt

Läs mer

Referat från kommundelsstämma i Mölnlycke 2013-10-15

Referat från kommundelsstämma i Mölnlycke 2013-10-15 Referat från kommundelsstämma i Mölnlycke 2013-10-15 Vid höstens kommundelsstämma i Mölnlycke informerade Trafikverket om planeringsprocessen för utbyggnaden av sträckan Göteborg-Borås. Vid mötet fanns

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTT Tid 08:30-10:50 Plats Skeppet Ledamöter Göder Bergermo (FP) ordförande Olof Lundberg (S) vice ordförande Kent Sylvan (M) Katja Nikula (S) Lena Hedlund (KD) Ersättare

Läs mer

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet?

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet? Hej! Vi tackar för era översända frågor och har gjort vårt bästa för att besvara dem så tydligt vi kan. Hör gärna av er om ni vill ha kompletteringar eller vill veta mer. Följande frågor skulle vi vilja

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer

Bygglov, miljötillstånd eller detaljplan? Vägar till beslut. 7 dec 2010

Bygglov, miljötillstånd eller detaljplan? Vägar till beslut. 7 dec 2010 Bygglov, miljötillstånd eller detaljplan? Vägar till beslut. 7 dec 2010 Måns Hagberg Arkitekt SAR/MSA Gotlands kommun: Bygglov för första stora vindkraftverket i Sverige ca 1980 Lst Västra Götaland: Tagit

Läs mer

Järnvägsplan Skutskär-Furuvik. Samrådsredogörelse Utställelsehandling 2011-11-28

Järnvägsplan Skutskär-Furuvik. Samrådsredogörelse Utställelsehandling 2011-11-28 Järnvägsplan Skutskär-Furuvik Samrådsredogörelse Utställelsehandling 2011-11-28 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 2 2 Tidigare genomförda samråd... 2 3 Samråd med myndigheter... 2 3.1 Gävle kommun, oktober

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Näs 3:33

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Näs 3:33 Datum 2018-08-29 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: SHBK 2018-702 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Jämförelse mellan olika områden för äldreboende

Jämförelse mellan olika områden för äldreboende Jämförelse mellan olika områden för äldreboende Lilla Foss Förvaltningen har studerat olika sätt att knyta samman Allegården och Ekebacken med verksamhetslokaler, bostäder och kommunikationsytor. Viktiga

Läs mer

Patabygdens samhällsförening

Patabygdens samhällsförening Patabygdens samhällsförening Protokoll från möte med representanter från Mönsterås kommun 20160404 Närvarande: Thomas Nilsson och Henrik Andersson - Mönsterås kommun, Ulf Seijsing, Roger Löfquist,Eva Gustavsson,

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten , rev

VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten , rev LAGA KRAFT 2002-10-02 1 VAXHOLMS STAD Samhällsbyggnadsavdelningen Stadsbyggnadsenheten 2002-05-08, rev 2002-08-15 Detaljplan för Edholma 1:135 Vaxholms stad, Stockholms län Dp 371 HANDLINGAR Handlingarna

Läs mer

Kommundelsträff i Floda

Kommundelsträff i Floda LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för uppförande av attefallshus inom fastigheten Lägde 11:12

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för uppförande av attefallshus inom fastigheten Lägde 11:12 Datum 2017-10-06 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2017-B0075 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet P L AN- OCH GENOMFÖR AN DEBE S KRIVNII NG 2010-11-09 Antagen: 2011-01-26 Revideringsdatum: 2011-01-03 Laga kraft: 2011-02-24 Dnr: 10BMN341 Handläggare: Emma Svedberg Hedesunda Prästbord 4:17, Gamleområdet

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av garage inom fastigheten Sikeå hamn 1:10

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av garage inom fastigheten Sikeå hamn 1:10 Datum 2017-08-29 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2017-B0213 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Övergripande information om kommunens organisation och ekonomi Bo Pettersson (S) kommunalråd.

Övergripande information om kommunens organisation och ekonomi Bo Pettersson (S) kommunalråd. Protokollsanteckningar kommundelsstämma 25 april Spekeröd, Jörlanda och Stora-Höga Tid och plats: 18.30 21:00 i Jörlandagården. Kommundelsstämmopresidiets ordförande Gunnar Pettersson (KD) och Morgan Andersson

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för uppförande av attefallshus inom fastigheten Klintsjön 14:5

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för uppförande av attefallshus inom fastigheten Klintsjön 14:5 Datum 2016-09-27 Handläggare Johanna Söderholm/Pethra Fredriksson Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2016/B0274 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-02-17. Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-02-17. Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 8:30: - 12:30 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla

Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla Minnesanteckningar dialogmöte Källö-Knippla 120503 Närvarande politiker: Arne Lernhag (M), Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson, kommunchef och Sofia Wiman,

Läs mer

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola

Riktlinjer för hägnader. - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Riktlinjer för hägnader - Plank, mur, staket, spaljé, häck och pergola Inledning Hägnader av olika slag har länge använts i mänskliga samhällen. Dess främsta funktion har alltid varit att markera eller

Läs mer

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Strandskyddet i Uppsala kommun

Strandskyddet i Uppsala kommun Strandskyddet i Uppsala kommun Strandpromenad vid Vårdsätra, Uppsala kommuns hemsida Tack vare strandskyddet har vi möjlighet att promenera längs stränderna, bada, fiska, åka skridskor och göra strandhugg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Nissafors, kl 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Yttrande stadsarkitekten i Robertsfors kommun

Yttrande stadsarkitekten i Robertsfors kommun Yttrande stadsarkitekten i Robertsfors kommun Ärende Dnr 2017/B0438 Ort Förhandsbesked för fastighetsreglering där del av samfällighet S:2 tillförs fastigheten Lägde 2:68 samt strandskyddsdispens för tillbyggnad.

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Tågstopp i Säve. Liten ort stort bidrag

Tågstopp i Säve. Liten ort stort bidrag Tågstopp i Säve Liten ort stort bidrag Nätverket för tågstopp i säve Göteborg 2015-02-10 Presentation för Kollektivtrafiknämnden Ulrika Frick (MP) & Leif Blomqvist (S) www.tagstoppsave.se Arbetet för ett

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Djäkneboda 1:68

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus inom fastigheten Djäkneboda 1:68 Datum 2018-03-16 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: SHBK 2018-284 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller:

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller: Bybladet Maj 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 10/5 Fasadprojektet Takprojektet Ventilationsprojektet Nya skyltar till p-platserna Information

Läs mer

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 Antagandehandling Planbeskrivning för Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDE Laga kraft

PLANBESKRIVNING ANTAGANDE Laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Angelika Lunnari, 0573-140 80. angelika.lunnari@arjang.se Förslag till upphävande av del av detaljplaner för Töcksmarks-Bön 1:383 och 1:239. Värmlands län Upprättad i januari 2015

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av förråd inom Gumbodahamn, fastigheten Gumboda 31:15

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för nybyggnad av förråd inom Gumbodahamn, fastigheten Gumboda 31:15 Datum 2018-04-17 Handläggare Johanna Söderholm Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2018-363 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET SAMFÄLLIGHETEN Protokoll fört vid Harakärrs Samfällighets årsstämma Datum: 28 april 2015 kl. 19.00 Plats: Lindhaga, Åkarp Närvarande vid stämman: Se bilaga 1 Lämnade fullmakter:

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad (fritidshus) inom fastigheten Skäran 15:15

Yttrande över ansökan om strandskyddsdispens för ersättningsbyggnad (fritidshus) inom fastigheten Skäran 15:15 Datum 2017-03-14 Handläggare Johanna Söderholm/Pethra Fredriksson Telefon ep. 0934-140 00 E-postadress kommun@robertfors.se ROBERTSFORS KOMMUN Dnr: 2017/B0027 Samhällsbyggnadskontoret Yttrande över ansökan

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster:

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster: MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2013-10-23, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

Protokoll från sammanträde handikapprådet

Protokoll från sammanträde handikapprådet Handikapprådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde handikapprådet Tid och plats Torsdagen den 21 februari 2013, kl. 15.00 16.45 Samlingssalen Frustunagården, Gnesta Ledamöter Kristina Dellrud, Mats Dellrud

Läs mer

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen MINNESANTECKNINGAR 1(5 ) Ortsutvecklingsmöte i Hålanda Datum och tid: Onsdagen den 25 april 2012, klockan 19:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Hålanda bygdegård, Hålanda Ordförande Boel

Läs mer

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12 Protokoll 2 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-14 Sammanträdestid 13:00-15:00 Ledamöter Ingemar Johansson (C), Ordförande Bengt Hackberg (S), Vice Ordförande Håkan Nylander (M) Peter

Läs mer

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 1 Läget på bostadsmarknaden 2. Hur bedömer ni för närvarande kommunens bostadsmarknadsläge? I kommunen som helhet På centralorten/ i innerstan I kommunens övriga delar Ale Underskott Underskott Underskott Alingsås Underskott Underskott

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe 2014-06-24 Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe Datum: 2014-06-17 Tid: kl. 17.30 Plats: Medevibrunn Närvarande från projektorganisationen: Jonas Danielsson Projektledare Trafikverket Eric Gustavsson

Läs mer

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Trygghetsvandring Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 1 Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Arrangör Trelleborgs kommun, hälso- och trygghetsrådet

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(9) Höst 2014 Datum och tid 2014-10-15, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Folkets hus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Monica Samuelsson,

Läs mer

Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder. Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014

Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder. Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014 Resultat enkätundersökning fartdämpande åtgärder Heimdal-Skogsbackens samfällighetsförening, augusti 2014 Bakgrund Under juli 2014 har en enkätundersökning genomförts. Tre frågor ställdes till medlemmarna;

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Trygghetsvandring i Östberga 21 januari 2016

Trygghetsvandring i Östberga 21 januari 2016 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Lokal & Stadsmiljö Protokoll Sida 1 (8) 2016-02-12 Tidpunkt: 2016-01-21, kl 18:00-20:00 Plats: Östberga Deltagare: Representanter från bostadsrättsföreningarna:

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET

HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET HARAKÄRRS SAMFÄLLIGHET SAMFÄLLIGHETEN Protokoll fört vid Harakärrs Samfällighets årsstämma Datum: 26 april 2017 kl. 19.00 Plats: Lindhaga, Åkarp Närvarande vid stämman: Se bilaga 1 Lämnade fullmakter:

Läs mer

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 Utbyggnad av E22 mellan Linderöd och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 2 2010-11-08 3 2010-11-08 Vägen föreslås gå söder om Linderöd och norr

Läs mer

40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018

40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 Nya byggförslag i Folkpartiet liberalernas förslag till budget för Stockholms stad 2016 40 000 påbörjade lägenheter fram till 2018 Folkpartiet liberalerna står

Läs mer

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Tid och plats: Onsdagen den 4 oktober 2017, klockan 18.00-20.00 Närvarande: Tjörns Kommun: Tjörns Bostads AB: Polisen Södra Fyrbodal: Kållekärrs

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh 2018-08-06 2018-1070 Samhällsbyggnadsnämnden Medborgarförslag Ärende: Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att Samhällsbyggnadskontorets

Läs mer

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder EMMABODA 59 Emmaboda 1 Centrum och norra järnvägsområdet 2 Punkthus på gamla taxitorget 12 3 4 Ny järnvägspassage Tunneln görs kortare 5 Nya bostäder 11 13 6 Silos ges ett spännande uttryck 9 10 7 Södra

Läs mer

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen I den slutliga utformningen av Nordkroksvägen flyttas plankorsningen närmare stationshuset Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun

Läs mer

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl.

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. 1(7) 2018-11-14 Antagandehandling Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(7)

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 org. nr. 858501-0542 Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 Närvarande Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Lennart Frennemo Inga-Lill Johansson Barbro Månsson

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande:

Uppdragsgivare Uppdragsgivare är densamma som sökande: ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS Enligt 7 kap 18 miljöbalken Bygg & Miljö Sökande Namn: Skickas till: Hörby kommun Miljönämnden 242 80 HÖRBY Organisationsnummer/Personnummer: Adress, postnummer och ort:

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lena Hedlund (KD) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lena Hedlund (KD) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Datum: Tid: 8:30 9:00 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Gunnar Lidén (M) ersätter Sofia Westergren (M) Linda Ekdahl (oberoende)

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun 2013-06-11 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:30 Närvarande: Åhörare: 100-talet

Läs mer

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB 1 (2) HANDLÄGGARE Nicklas Johansson 08-535 364 68 nicklas.johansson@huddinge.se Tillsynsnämnden ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Säker och estetisk utformning av spårvägssystem. Presentation vid Spårvagnsstädernas konferens 2015-03-27

Säker och estetisk utformning av spårvägssystem. Presentation vid Spårvagnsstädernas konferens 2015-03-27 1 Säker och estetisk utformning av spårvägssystem Presentation vid Spårvagnsstädernas konferens 2015-03-27 2 Lars H Ericsson Säkerhetsdirektör Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting (också känt

Läs mer