PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-09-23"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09: ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen Anette Lindgren, kommunstyrelsen Lena Forsman, socialnämnden Ola Burström, tekniska nämnden Evelina Fahlesson, bygg- och miljönämnden Kenneth Andersson, Landstingets nämnd för funktionshinder och habilitering Marlene Idenäs, hörselgruppen Åke Lindqvist, medicingruppen Camilla Stenmark, medicingruppen Jörgen Hedman, rörelsegruppen Brittis Malm, psykiatrigruppen Mats Rönnblom, syngruppen Sylvia Winbladh, utvecklingsstörningsgruppen Tjänstepersoner Alexandra Sundberg, delaktighetssamordnare Frånvarande Månika Östlund, rörelsegruppen Marie Lundquist, barn- och grundskolenämnden Övriga närvarande Två skrivtolkar Paragrafer Underskrifter.. Kenneth Fahlesson, ordförande Alexandra Sundberg, sekreterare.. Camilla Stenmark, justerare

2 PROTOKOLL 2 (12) Rådet för förebyggande av funktionshinder Närvaro och val av justerare Ordförande hälsar välkommen till Rådet för förebyggande av funktionshinder. De närvarande presenterar sig. Camilla Stenmark föreslås som justerare. att välja Camilla Stenmark till justerare.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 32 Föregående protokoll och godkännande av dagordningen Protokoll från Rådet för förebyggande av funktionshinder läggs till handlingarna. Pierre Lidström anmäler en övrig fråga angående föreningsbidrag. att fastställa dagordningen.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 33 Ordförande informerar Ordförande Kenneth Fahlesson lämnar följande information till rådet: Diskussion om Ett Skellefteå för alla ska definieras som plan, program eller strategi enligt kommunfullmäktiges klassificering av måldokument. Värdefullt att RÅFF kan lämna synpunkter på vilken nivå Ett Skellefteå för alla ska ligga på. Synpunkter kommer upp om oro kring att en strategi känns som ett mer urvattnat dokument, men å andra sidan att ett program känns för avgränsat. Slutsatsen blir att strategi är mer rättvisande och att strategins innehåll går från det stora visionära till det lilla och konkreta. Skellefteå kommun har fått diplom av Humana för att återigen placerat sig som länsbästa i deras årliga Tillgänglighetsbarometer. Skellefteå är i år på tionde plats i riket. Det gör oss stolta men inte nöjda. Tillgänglighetsrådgivare och delaktighetssamordnare ska nu särskilt lyfta ut de punkter där kommunen brister och se över hur arbetet på dessa områden kan förbättras. Kenneth Andersson svarar på fråga från referensgruppen om hjälpmedelsservice på ob-tid. Hjälpmedel ingår som en del i hemsjukvården. Detta regleras i avtal mellan kommuner och landsting, men i avtalet finns inget om ob-tid. Avtalet ska revideras och det finns anledning att lyfta in frågan om service på ob-tid i revideringsarbetet. Kommunens socialchef bör ta med sig det in i diskussion om framtida avtal, och VLL tar in det från sin sida. att notera informationen.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 34 Information om socialnämndens boendeplan RÅFF har bjudit in Elisabeth Ståhlspets, lokalstrateg på socialkontoret och Kristina Markström, enhetschef inom äldreomsorgen, för att berätta om den nya boendeplanen. Planen klubbades i kommunfullmäktige Presentationen bifogas med protokollet. - att tacka för och notera informationen.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 35 Tillgänglighet för sommarfritids RÅFF: s referensgrupp har lyft en fråga om att kommunen erbjuder sommarfritids för barn med funktionsnedsättning på lokaler som inte är anpassade för barnets behov. För- och grundskolechef Jan Söderström svarar att under sommaren samordnas all verksamhet på så få platser som möjligt. Skälet till detta är att kapa kostnader som möjliggör satsningar på personal m.m. under verksamhetsåret. Lokalerna ska naturligtvis vara fungerande utifrån tillgänglighetsperspektiv trots att de är tillfälliga. Utförligare svar kommer att ges på Funkis Protokoll från Funkis kommer att sändas till referensgruppen och RÅFF. att avvakta svar från skol- och kulturkontoret i Funkis.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 36 Rapport från Funkis samt möte mellan Funkis ordförande och RÅFF beredningsgrupp Det har inte varit något möte med Funkis sedan senaste RÅFF. Nästa Funkis är RÅFF: s beredningsgrupp bjöd in Maria Marklund, ordförande för barn och grundskolenämnden samt ordförande i Funkis. Samarbetet mellan Funkis och RÅFF är aktuellt av flera skäl. Dels för att de två råden behandlar delvis samma eller liknande frågor, sedan RÅFF utökats med några föreningar som aktivt driver tillgänglighetsfrågor kopplat till skolan. Dels blir frågan om sammankallande för Funkis aktuell i och med en övergång av skolans resursenhet till socialförvaltningen. Det är viktigt att Funkis frågor kommer upp i RÅFF och referensgruppen. Det finns representation från Funkis i RÅFF via både politiker och föreningsrepresentant. Funkis frågor kommer till referensgruppen via representant för Dyslexiförbundet FMLS som sitter med i både RÅFF och Funkis. RÅFF ordförande och delaktighetssamordnare deltar i Funkis och kan då föra upp RÅFF: s frågor på dagordningen. Det blir inget byte av sammankallande och ordförande för Funkis trots övergång av resursenheten från skolan till socialförvaltningen. Det finns en oro bland föreningar som företräder barn och unga att deras frågor inte får plats i RÅFF och istället skickas vidare till Funkis. RÅFF enas om att hålla noga koll på detta och utvärdera samarbetet och hur frågorna fördelas efter ett år. att notera informationen. att utvärdera samarbetet i september 2016.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 37 Rapporteringar a) Nämnderna Kommunstyrelsen rapporterar viktiga frågor: - Furugården i Jörn kommer att bli trygghetsboende. - Motion om vinteraktiviteter vid Älvsbrinken fick positivt bemötande. Socialnämnden rapporterar viktiga frågor: - Boendeplanen som redovisats i Ensamkommande flyktingbarn och flyktingsituationen. Antalet ensamkommande barn ökar från Problematiken att få fram familjehem, kontaktpersoner och gode män. - Forskningsprojekt där kommunen i samarbete med Skebo och Skelleftekraft testar lösningar för smarta hem där teknik kan komplettera personal t ex trygghetskamera hos brukare som inte vill ha besök nattetid. - Organisationsförändringar inom både äldreomsorg och Stöd och service. Går mot en mer salutogen verksamhet där individens självständighet står i fokus. Ställer ökade krav på att alla aktörer jobbar för ökad tillgänglighet. Tekniska nämnden rapporterar viktiga frågor: - SRF har fått uppdrag att prioritera från de allra viktigaste stråken för deras grupp så att åtgärder görs där det behövs mest. Det senast åtgärdade är ledstråk längs Hörnellgatan och en tickande pollare vid övergångsstället Hörnellgatan-Storgatan. Tickandet ger ledning för personer med synnedsättning. SRF ska utvärdera inom kort. - Hissen vid Älvbrinken är inte på plats och kommer inte att vara användbar under byggarbetstiden vilket innebär även nästa sommar. Önskemål från tekniska nämnden om att frigöra ett stråk mot café och nattklubb under juli månad. Uppdraget är att lösa projektet så det blir fullt tillgängligt. Krav på tillgänglighet

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 kommer att skrivas in i kontrakt med entreprenör, även för byggnadstiden. - Har haft medborgardialog om lekpark på Anderstorp. Det kom många och nämnden fick in mycket synpunkter även ur tillgänglighetsperspektiv. Det kommer att bli några dialogtillfällen till, för särskilda grupper. Bygg- och miljönämnden rapporterar viktiga frågor: - Mycket detaljplaner, bl a förskola i Bureå. - Gett samhällsbyggnad uppdrag att göra en översyn av programmet för uteserveringar. Ska redovisas till nämnden i februari. I beslutet står det att översynen ska göras med berörda aktörer, vilket innebär funktionshinderrörelsen. TGG kommer att vara bollplank i det arbetet. Landstinget rapporterar viktiga frågor: - Ett treårigt projekt kring sammanhållen hälso- och sjukvård inom primärvården har startats upp. Syftet är att säkerställa fungerande och tillgänglig primärvård för personer med funktionsnedsättning. Gruppen har svårt att få basal hälso- och sjukvård tillgodosedd. I Skellefteå är det ca 250 personer som särskilt berörs av detta. VLL har tagit modell av lyckat projekt i Sörmland. Projektet kommer att jobba med att ge kompletterande uppdrag till specifika hälsocentraler i länet där team bildas för anpassat besök som fungerar för varje individs behov och ett helt annat upplägg för kontroller och uppföljning. Projektet börjar på en hälsocentral i Umeå. I Skellefteå blir det troligen Heimdals hälsocentral som inom kort kommer att ingå i projektet. I och med teamen ökar kontinuiteten för vårdtagaren bland annat med färre olika vårdkontakter och bättre kompetens om gruppens villkor och behov. b) Referensgruppen Referensgruppen hade möte den 26 augusti. Mötet inleddes med en fokusgrupp kring tillgänglighet i flerbostadshus som arrangerades av samhällsbyggnad. Ett intressant möte där gruppen fick lämna önskemål och skatta vikten av dessa. c) Tillgänglighetsgruppen

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Tillgänglighetsgruppen har sitt senaste möte den 28 augusti. Det var den årliga uppföljningsdagen, då TGG besökte Soksbos modulbygge på Campus och testade ledstråk och övergångsställen på Storgatan. Vid besöket på Soksbo noterade TGG att byggherren planerar att ha ett trappsteg utan ramp eller hiss vid entrén, vilket strider mot rådande byggnormer. Tillgänglighetsrådgivaren är inkopplad i frågan och har kontakt med bygglovhandläggare. Gällande ledstråk och övergångsställen konstaterade gruppen att det finns flera svåra och otydliga sträckor på norra sidan Storgatan. Stråk av sinusplattor är svåra att känna och delvis blockerade. Där naturliga stråk finns, som på södra sidan, är orienterbarheten enklare. Anteckningarna har bifogats med kallelsen. d) Delaktighetssamordnare I förslaget till FN: s nya mål för hållbar utveckling synliggörs personer med funktionsnedsättning. Funktionshindersfrågan saknades helt i FN: s Milleniemål, som är föregångare till de nya utvecklingsmålen. Det är en stor framgång som handlar mycket om att konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning numera finns. Appen Movie talk är en positiv nyhet för personer med synnedsättning, dyslexi eller svårighet att hinna läsa textremsan på utländsk film på bio. Besökaren kopplar upp sin egen smartphone eller läsplatta mot biografens WiFi och får uppläsning av textremsan eller syntolkning direkt i sina egna hörlurar. Den 5-6 oktober kommer Skellefteå kommun att vara värd för ett studiebesök från Makedonien. Två delegater som arbetar i Skopje med tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning vill ta del av vår kommuns arbete. Det blir bland annat en guidning av kommunens tillgängliga friluftsliv, besök på Arbetsmarknadstorget, grundsärskolan och Idrottens hus samt möte med funktionshinderrörelsen. att notera rapporteringen.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Övriga frågor Pierre Lidström återkopplar från kommunstyrelsens möte med en delegation från funktionsnedsättningsföreningarna om föreningsbidrag. Pierre har efter mötet tagit upp delegationens frågor med Michael Kautto, fritidskontoret. Baserat på fritidskontorets svar fortsätter dialogen mellan KS och föreningarna. En fråga togs upp om att kommunen idag erbjuder gratis kollektivtrafik för personer med färdtjänstbeslut. Försöket gäller centrala staden och Skelleftehamn i samarbete med Skelleftebuss. Länstrafiken är inte involverad i dagsläget. Försöket ska utvärderas och socialnämnden hoppas att det kan utvidgas om utvärderingen är positiv. Positiv feedback från de som var med på inflyttardagen den 19 september i stadshuset. RÅFF brukar vara med och bör till nästa år planera gemensam medverkan. En god nyhet är att kommunen bygger ut slalombacken på Vitberget med ett rullband i barnbacken. Det här är bra för personer som inte kan hantera vanliga skidliftar, oavsett funktionsförmåga. En fråga lyftes om vikten av att presentera funktionshindersrörelsen som en resurs i kommunens integrationsarbete. Kommunens integrationsstrateg bjuds in till kommande RÅFF-möte.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Nästa sammanträde Rådet för förebyggande av funktionshinder sammanträder nästa gång den 25 november klockan i lokal E3, Stadshuset. Beredningsgruppen sammanträder den 5 oktober. Referensgruppen sammanträder den 21 oktober.

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-02-28 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (14) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-11-29 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-05-20 Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1(18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2019-03-19 Plats och tid Lokal E4, stadshuset 08.30-11:45 ande Iosif Karambotis, ordförande Anette Lindgren, socialnämnden Kenneth Fahlesson, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17 PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-02-17 Plats och tid Odenrummet, Samhällsbyggnad, klockan 09:00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande 1-3, 6-7 Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (15) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (15) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-09-21 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 09:00-12.00 ande Camilla Stenmark, medicingruppen, mötesordförande Åke Lindqvist, medicingruppen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-05-28 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 13:00-16:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-05-24 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Camilla Stenmark, medicingruppen Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet

PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet PROTOKOLL 1 (20) Kommunala handikapprådet 2013-09-11 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum klockan 09:00-11:45 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Maria Wiksten,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-05-18 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Kenneth Fahlesson Daniel Ögren Torvald Stefansson Anette Lindgren Lasse Johansson Marie Lundqvist Åke Lindqvist Camilla Stenmark

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (19) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-12-11 Plats och tid Lokal Stadshotellet klockan 08.30-12.00 ande + ersättare Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2011-02-23 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Kenneth Fahlesson Daniel Ögren Torvald Stefansson Marie Lundqvist Kenneth Andersson Åke Lindqvist Camilla Stenmark Bibbi Lindgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (22) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2015-02-18 Plats och tid Rum E4, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Pierre Lidström, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2012-09-19 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson Camilla Stenmark Mats Rönnblom Britt-Inger Lundstedt Ola Burström

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (7) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (7) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2016-06-01 Plats och tid Bussåkning samt återträff Stadshuset, klockan 09:00-12.00 Beslutande Pierre Lidström, kommunstyrelsen Kerstin Olofsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2013-02-13 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Beslutande Camilla Stenmark (ordförande) Marie Lundqvist Kenneth Andersson Åke Lindqvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (21) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (21) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-10-09 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 08:30-11:30 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16

PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16 PROTOKOLL 1 (16) 2012-05-16 Kommunala handikapprådet Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09:00-12:00 Beslutande Kenneth Fahlesson, ordförande Maria Wiksten Marie Lundqvist Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (16) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2017-03-01 Plats och tid Lokal E3, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Camilla Stenmark, medicingruppen Åke Lindqvist,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14

PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14 PROTOKOLL 1 (22) Kommunala handikapprådet 2014-05-14 Plats och tid Rum E3, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Lasse Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Ann-Christin Westerlund (BMN) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-09-15 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Ulla-Britt Kuhlin Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar.

en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar. ÅRET SOM GÅTT - 2010 en kort sammanställning av protokoll från Kommunala handikapprådet 2010 och arbetsgruppernas träffar. FRÅGOR SOM HAR BEHANDLATS Teleslingor i kommunens lokaler Handikapprådet skrev

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Carina Nordqvist (S) Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret, Skellefteå kl. 09.00-12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Ola Burström (TN) Aino Marklund (PRO), vice ordf. Ingrid Wahlberg (PRO)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2017-12-05 Demokratiberedningen Plats och tid 2017-12-05 kl. 14.00-15.30, rum E1, stadshuset Deltagare Annica Bray (S), ordförande Kjell Bergmark (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Thomas

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet.

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet. 1 Tid och plats Kl 14.00-16.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Omfattning 53-70 Närvarande Övriga: Lena Palmén, kommunstyrelsen, ordförande Anette Carlson, kommunstyrelsen Mathias Duell, kommunstyrelsen

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Råd för funktionhinder och delaktighet 2017-05-19 1 (4) Plats och tid Fontänen, Vagnhallen, kl. 13:30-15:45 Beslutande Enligt sida 2 Övriga deltagande Enligt sida 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Andersson, gymnasienämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Datum Torsdagen den 2 februari 2017 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Maria Marklund Kommunstyrelsen Christina Nyström Kulturnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (18) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-09-26 Plats och tid Lokal E4, stadshuset 08.30-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman, rörelsegruppen

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: E1, plan 1, stadshuset, kl. 09.00 11.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Gunilla Åström (KS) Andreas Westerberg (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN) Aino

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Råd för funktionhinder och delaktighet 2019-04-12 1 (4) Plats och tid Fontänen, Vagnhallen, kl. 13:30-15:30 Beslutande Enligt sida 2 Övriga deltagande Enligt sida 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2007-05-25 Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 25 maj 2007, klockan 08.15-12.00 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 2011-11-28 1 (8) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 Beslutande Gabriela Håveland, ordförande Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, medicingruppen Eva Andersson, DHR Ingrid

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Lokal E1, stadshuset entréplan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Aino Marklund (PRO), vice ordförande Ola Burström (TN) Gunilla Åström (KS) Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2011-11-18 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Regnbågens sammanträdesrum kl. 08.30-11.50 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordf. Birgitta Burström (SN) Ros-Marie Johansson (KS) Ingrid

Läs mer

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00

Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl.13.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 9 oktober 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet

PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet PROTOKOLL 1 (19) Kommunala handikapprådet 2014-02-19 Plats och tid Rum E4, stadshusets entréplan, klockan 09:00-12.00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Torvald Stefansson, kommunstyrelsen Maria Wiksten,

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrgrupp projekt Framtida Parkgården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrgrupp projekt Framtida Parkgården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrgrupp projekt Framtida Parkgården 2014-03-27 1(7) Plats och tid Stadshuset, Nässjö Klockan 13.00-15.00 Beslutande Anna-Carin Magnusson (S) ordf. Anders Karlsson (C) Anders Karlgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Ej närvarande: Sofie Karlsson, Kjell-Åke Nilsson, Kent Ottosson, Stefan Stråhle och Gunilla Janzén. Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna

Ej närvarande: Sofie Karlsson, Kjell-Åke Nilsson, Kent Ottosson, Stefan Stråhle och Gunilla Janzén. Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna Styrelsemöte Protokoll 2018-12-05 18.00 20.30 Närvarande: Peder Westerberg (Ordförande), Abbas Haghjo (vice ordförande), Gun- Marie Vallström, Sonja Boman-Nilsson, Sofie Edberg. Pernilla Abrahamsson och

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00

Mötesprotokoll Kommunala pensionärsrådet. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Mötesprotokoll 2016-03-01 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Prologen kl. 08:30-10:00 Närvarande Övriga närvarande Protokollet omfattar paragraferna Cecilia Norlin (M) (ordförande) Anna Jakobsson

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 15 av 27 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Helena Öhlund, (S), Älvsbyn Mats Abrahamsson, (S), Arjeplog Margareta Bladfors Eriksson. (S), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius,

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF ERSÄTTARE

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2013-09-23 Sid 114 Inledning... 1 115 Val av justeringsledamot... 1 116 Godkännande av dagordningen... 1 117 Föregående protokoll... 1 118 Anmälan av nya ledamöter... 1 119 Information

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Rosengård Onsdag 1 juni 2011, klockan 08.15-12.00 Beslutande: Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen, 08.15-11.00

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Stadshuset E3, entréplan kl. 09.00 12.20 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Leif Wikberg (SBN) Waldemar Mellquist

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 24 maj Omfattning Beslutande. Ersättare. Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 24 maj 2018 14.00-17.00 Plats KS-salen Omfattning 13-26 Beslutande Dzenita Abaza (S) Michael Ländin (S) Lasse Johansson Roger Holmberg (S) Johanna Petersson (C) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta

Kristianstads. kommun. lc/å.,kd k:.. PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Omsorgsfö rvaltningen KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15-16.00 Östra huset, rum 107 Kommunala rådet för funktionsnedsatta Ledamöter Alice Back, Afasiföreningen Jan-Åke

Läs mer

Åtgärder vintertid för att märka ut för synskadade 9

Åtgärder vintertid för att märka ut för synskadade 9 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Krokomsbostäders representant i handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Information om skyddsåtgärder

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Stadshuset E4, entréplan kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Sara Keisu (SBN) Evelina Fahlesson

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Verksamhetsplan Umeå kommuns Funktionshinder Råd (UFR)

Verksamhetsplan Umeå kommuns Funktionshinder Råd (UFR) Verksamhetsplan 2019 Umeå kommuns Funktionshinder Råd (UFR) Dokumentnamn: Verksamhetsplan 2019 för Umeå Kommuns Funktionshinder Råd, UFR Dokumentansvarig: Elisabeth Nilsson Vikarierande Tillgänglighetsstrateg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 9/2012 Tid Tisdagen den 9 oktober 2012 kl 13.30 16.00 Plats Justerat Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Annika

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga 1-13 Justerat

Läs mer

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning GOTLANDS KOMMUN Kommunala handikapprådet REGISTER Sammanträde 55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning 1 Plats och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-8.30, 11.00 12.00, 13.00-14.55 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin

Läs mer