PROGRAM SOMMARLÄGER'12

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAM SOMMARLÄGER'12"

Transkript

1 PROGRAM SOMMARLÄGER'12 Måndag 6/8 17:00-18:00, Logen Invigning av sommarlägret Ögonblicket alla väntat på! Här lanseras också den nya delen av kampanjen Generation:Otrygg. 18:00-19:00, Logen Tjejträff Separatistisk träff för bara tjejer, där vi pratar om härskartekniker, erfarenheter och hur vi ser till att sommarlägret blir tryggt och bra för alla. 18:00-19:00, Cafétältet Killträff Separatistisk träff för bara killar, där vi pratar om härskartekniker, erfarenheter och hur vi ser till att sommarlägret blir tryggt och bra för alla. 20:00-22:00, Logen Konsert - Sanna Carlstedt Trubaduren med visor om dekadens, kärlek och inte minst politik. Hennes feministiska, socialistiska och orädda visor sätter ord på både kampen i vardagen och i världspolitiken. Sanna Carlstedt förvaltar arvet ifrån Cornelis och Afzelius, men med en helt egen stil som utmanar gubbträsket. 22:00-00:00, Logen Kvällsbio Film Slappna av med en mysig rulle efter alla föreläsningar, soltimmar och simturer. Tisdag 7/8 9:30-11:00, Logen Kampanjföredrag Om förbundets satsning gentemot yrkeselevernas situation - allt fler jobb kräver en yrkesutbildning, men samtidigt är det man lär sig inte tillräckligt. Den borgerliga regeringens politik har slagit hårt mot yrkesutbildningarna. I den här satsningen säger vi att det är nog med försämringar, yrkesprogrammen måste rustas upp. Kampanjföredrag Om förbundets satsning gentemot yrkeselevernas situation - allt fler jobb kräver en yrkesutbildning, men samtidigt är det man lär sig inte tillräckligt. Den borgerliga regeringens politik har slagit hårt mot yrkesutbildningarna. I den här satsningen säger vi att det är nog med försämringar, yrkesprogrammen måste rustas upp.

2 11:00-12:30, Logen Murar och människor Christina Höj Larsen, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, arbetar med flyktingfrågor i och utanför parlamenten. Från vänster handlar asylpolitik om människovärde, men från höger som bäst om varor och kapital flyktingar stängs ute, nekas rättigheter och tvingas till ett liv i nöd och fattigdom. Sverige skryter om sin humanism, men är i själva verket ett av de land som anmälts allra mest av Amnesty. Hur river vi murarna och återupprättar människovärdet? 11:00-12:30, Cafétältet PR i motvind Jenny Lindahl Persson är före detta förbundsordförande för Ung Vänster, och har sedan dess bl a arbetat som journalist och som informationschef åt Vänsterpartiet. Vänstern står idag utan resurser men med en hel värld att förändra. Hur når vi ut, utan helsidesannonser, i ett högerdominerat medielandskap med billiga löp och liberala ledarsidor? Om radikala strategier, medialogik och PR. 13:30-14:30, Cafétältet Bokcirkel: Kallskänkan, träff 1 En träff för de som vill läsa Jenny Wrangborgs diktbok Kallskänken under lägret, för att sedan tillsammans med författaren diskutera boken på bokcirkelns andra träff på torsdagen. I sina dikter berättar Jenny om sina erfarenheter från köken och caféerna hon jobbat i. Dikter om att arbeta. Om att försöka göra sig själv synlig. Om värmen till arbetskamraterna och drömmen om att vara med och bestämma. Om styrkan i att stå tillsammans. 14:30-16:00, Logen Storsamling - Var e brudarna? I samhällsdebatten har feminismen förpassats till en mörk vrå, medan den feministiska rörelsen är en djungel av ismer och identiteter. Högerregeringen kommer undan med att kalla RUT för en jämställdhetsreform och sexualitet och etnicitet verkar ofta smälla högre än kön på vänsterkanten. Var tog kvinnan som politiskt subjekt världen? Hur formulerar vi politiska lösningar på kvinnors problem, som på allvar förändrar maktordningen mellan könen? Kajsa Ekis Ekman, skribent och debattör, Ida Gabrielsson, Vänsterpartiets kvinnonätverk och Felicia Ohly, ordförande i förbundets feministiska utskott. 16:00-18:00, Logen Workshop: Konsten att sopa mattan Ida Gabrielsson, före detta förbundsordförande för Ung Vänster, drillar dig i att hålla låda och argumentera mot högern. 16:00-18:00, Cafétältet Workshop: Foto Elin Morén, förbundsstyrelseledamot tillika fotograf, lär dig fånga ögonblicket ur ett revolutionärt perspektiv.

3 16:00-19:00, Mittältet Fackets grunder Uppdelat på två tillfällen under lägret träffas deltagarna och lär sig om våra rättigheter på jobbet. Hur är facket uppbyggt? Varför har vi kollektivavtal istället för lagstiftning? Varför vill högern ha obligatorisk A-kassa? Du som vill ha en matig och praktisk grundkurs i facket och dess grunder bör gå på någon av dessa träffar (man behöver inte gå på alla). Med Jenny Bengtsson, HRF och Malin Skoglund, Handelsanställdas förbund. 16:00-18:00, Hörnan Workshop: Principprogramsstudier Förbundets programkommitté bjuder in till ideologiska och strategiska diskussioner om principprogrammet. 20:00-22:00 Debattboxning Förbundets skarpaste retoriker koras! 22:00-00:00 Kvällsbio Film Slappna av med en mysig rulle efter alla föreläsningar, soltimmar och simturer. Onsdag 8/8 9:30-11:00, Logen Att bekämpa rasism - strategi, taktik och antirasistisk retorik Kalle Larsson har gjort sig känd för sitt antirasistiska arbete, först i riksdagen och nu genom att bl a driva Flyktingbloggen och nätverket Vi tar kampen. Våra antirasistiska strategier måste vara mångsidiga och effektiva, nu när de bruna vindarna blåser som hårdast. Hur arbetar vänstern i Europa, hur arbetar vi och vad är det vi kämpar emot? Socialismens ABC Vad är egentligen klass och vem var den där Marx? Det ger Lena Tjäder ifrån förbundsstyrelsen svar på. Du som är ny i Ung Vänster, eller bara nyfiken på vår ideologi, har nytta av detta pass som ger dig den ideologiska grunden för våra krav och ställningstaganden. 9:30-11:00, Mittältet Bokbordet som förändrar världen Skolan är en av Ung Vänsters viktigaste arenor, och där vi har möjligheten att snacka med unga, mobilisera och i slutändan lyckas förändra. Hur ser ett grymt bokbord ut, hur ska snacket snackas och vad finns det för tricks för att folk ska komma fram? Isabell Mixter från förbundsstyrelsen vet precis.

4 11:00-12:30, Logen I den bästa av världar Hans Linde är riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Han kommer prata om en radikal utrikespolitik, hur vi bekämpar imperialismen och vad Sveriges röst i världen kan användas till om vänstern får bestämma. 11:00-12:30, Cafétältet En socialistisk strategi för 2010-talet Ida Gabrielsson är ordförande i Vänsterpartiets programkommission som arbetar med att ta fram en socialistisk strategi för 2010-talet. Hon kommer att berätta om deras arbete, om vilka vägval de har framför sig och hur en vision kan göras till verklighet. 11:00-12:30, Mittältet Fyra organiserade är fler än fem ensamma Thomas Gorin, ordförande i SEKO Bring City Mail har lång erfarenhet av att jobba fackligt under otrygga förhållanden. Bemanningsföretag och visstidsanställningar är vardag i postbranschen, och det är svårt att organisera personer utan anknytning. Thomas kommer berätta om sina erfarenheter och strategier. 14:30-16:00, Logen Storsamling: Socialistisk krishantering Lata greker eller giriga banker? Vad beror den ekonomiska krisen i Europa på - har vi verkligen levt över våra tillgångar? Hur krisen i kapitalismen hanteras kommer att påverka framtiden under lång tid framöver. Hittills har högern och näringslivet skyfflat över krisens kostnader på arbetarklassen, under föredraget kommer förbundsordförande Stefan Lindborg prata om hur ett socialistiskt svar på krisen ser ut. 16:00-18:00, Logen Workshop: Bugga bort borgarna If I can't dance to it, it's not my revolution. 16:00-18:00, Cafétältet Workshop: Tjej med gitarr Pernilla Karlsson och Matilda Roth lär ut gitarrspel. Obs! Endast för tjejer. 16:00-19:00, Mittältet Fackets grunder Uppdelat på två tillfällen under lägret träffas deltagarna och lär sig om våra rättigheter på jobbet. Hur är facket uppbyggt? Varför har vi kollektivavtal istället för lagstiftning? Varför vill högern ha obligatorisk A-kassa? Du som vill ha en matig och praktisk grundkurs i facket och dess grunder bör gå på någon av dessa träffar (man behöver inte gå på alla). Med Jenny Bengtsson, HRF och Malin Skoglund, Handelsanställdas förbund.

5 16:00-18:00, Hörnan Workshop: Principprogramsstudier Förbundets programkommitté bjuder in till ideologiska och strategiska diskussioner om principprogrammet. 20:00-21:00, Logen Poesiläsning - Jenny Wrangborg Poeten, kallskänkan och socialisten Jenny Wrangborg har varit svår att missa de senaste åren. Bland annat har hon mottagit Stig Sjödin-priset, skriver i LO-tidningen och kom 2010 ut med diktsamlingen Kallskänken. I sina dikter berättar Jenny om sina erfarenheter från köken och caféerna hon jobbat i. Dikter om att arbeta. Om att försöka göra sig själv synlig. Om värmen till arbetskamraterna och drömmen om att vara med och bestämma. Om styrkan i att stå tillsammans. 21:00-23:00, Logen Öppen scen Det traditionella tillfället för lägerdeltagare, funktionärer och förbundsstyrelse att uppträda. Sjung, läs en dikt, spela upp en sketch eller visa upp vad du lärt dig på en workshop scenen är din! För att få uppträda på öppen scen ska man ha anmält sig i kiosken innan kl. 14:30 på onsdagen. Torsdag 9/8 9:30-11:00, Logen ABF 100 år Leif Edvardsson Klubben på löpsedlarna Att synas i tidningar och media är viktigt om man vill få ut sin politik och förändra samhället. På det här passet får du tips om hur klubben kan använda sig av alltifrån sociala medier till att skriva pressmeddelanden och hålla kontakt med de drygaste journalisterna. Tove Liljeholm 9:30-11:00, Mittältet Feminismens ABC Du som är ny feminist eller vill ha en genomgång av feminismens grunder och perspektiv, hur jämställdheten ser ut i världen eller om varför Ung Vänster är de skarpaste feministerna ska gå på detta pass med Felicia Ohly från förbundsstyrelsen. 11:00-12:30, Logen Kultur, underhållning och budget i balans Kulturministern vill knappt ta ordet kultur i sin mun, men f d partiledare för Vänsterpartiet och nu kulturpolitisk talesperson Lars Ohly kommer att ägna 1,5 timme till att utveckla vad kultur är. Om skillnaden mellan kultur och underhållning, om vad kulturen är värd och vad den är till för.

6 11:00-12:30, Cafétältet Charta 2008 Gösta Hultén berättar om medborgarrättsorganisationen Charta 2008:s arbete. De startade upp som ett initiativ mot terrorhetsen och rättsosäkerheten som följt i dess spår, bevakar hur svenska myndigheter agerar och har bland annat gett ut Terrorismens Svarta Bok. 11:00-12:30, Mittältet Bokbordet som förändrar världen Skolan är en av Ung Vänsters viktigaste arenor, och där vi har möjligheten att snacka med unga, mobilisera och i slutändan lyckas förändra. Hur ser ett grymt bokbord ut, hur ska snacket snackas och vad finns det för tricks för att folk ska komma fram? Coni Ronsten från förbundsstyrelsen vet precis. 13:00-14:00, Mittältet Bokcirkel: Kallskänkan träff 2 Få möjlighet att träffa Jenny Wrangborg och ställa frågor och diskutera kring skrivandet och boken Kallskänken. 14:30-16:00, Logen Storsamling: Jonas Sjöstedt Han har knappt blivit varm i kläderna sen han valdes till partiordförande för Vänsterpartiet i vintras, och är så klart inte sen att besöka Ung Vänsters sommarläger och Furusjöns camping. 16:00-18:00, Logen Workshop: Hip hop För dig som gillar bling bling. Lär dig rappa, skriva och leva hip hop av Behrang Miri. 16:00-18:00, Cafétältet Workshop: Jonglering Signe Sandqvist lär dig hålla flera bollar i luften. 16:00-18:00, Mittältet Workshop: Feministiskt självförsvar Gå ett pass i feministiskt självförsvar, delta i övningar och diskussioner om hur du som tjej kan få ökat självförtroende och om hur tjejer som grupp kan stärkas. Passet är till både för dig som vill prova på för första gången och för dig som vill göra det igen. 16:00-18:00, Hörnan Workshop: Principprogramsstudier Förbundets programkommitté bjuder in till ideologiska och strategiska diskussioner om principprogrammet.

7 20:00-22:00 Konsert: Behrang Miri Han är artisten, pedagogen och debattören med rötterna i Iran och fötterna i Rosengård, som blandar hip hop med folkmusik från mellanöstern. Texterna har fokus på falafel och kärlek, men också sociala orättvisor och rasism. Nu är han aktuell med albumet Dance to the revolution och kommer till lägret för att se till att det hettar till på Logen. 22:00-00:00, Logen Kvällsbio Film Slappna av med en mysig rulle efter alla föreläsningar, soltimmar och simturer. Fredag 10/8 Palestina Kristin Olofsson som sitter i förbundsstyrelsen och Sofie Adamsson från feministiska utskottet var under våren i Palestina och fick se ockupationen på nära håll. Kom och lyssna på föreläsning om historien, det politiska läget, folket och förtryck som blir en del av vardagen. 9:30-11:00, Mittältet Socialistisk klimatpolitik I miljödebatten kan det ofta låta som om problemet är att folk handlar fel sorts glödlampa, eller råkar köra en för gammal Volvo. Med ett klockrent intresseperspektiv och en skarp udd riktat mot de verkliga miljöbovarna kommer Olle Lundberg från förbundsstyrelsen ge dig en genomgång av Ung Vänsters politik och krav på klimatområdet. 9:30-11:00, Hörnan Bokbordet som förändrar världen Skolan är en av Ung Vänsters viktigaste arenor, och där vi har möjligheten att snacka med unga, mobilisera och i slutändan lyckas förändra. Hur ser ett grymt bokbord ut, hur ska snacket snackas och vad finns det för tricks för att folk ska komma fram? Isabell Mixter från förbundsstyrelsen vet precis. 11:00-12:30, Logen Avslutning Årets lägerdeltagare samlas i logen en sista gång för att ta farväl, men bara tills nästa år!

SOMMAR L GER 13. Ä Radikal semester. i Dalsland. Program. Sommarläger '12 1

SOMMAR L GER 13. Ä Radikal semester. i Dalsland. Program. Sommarläger '12 1 SOMMAR L GER 13 Ä Radikal semester i Dalsland Program Sommarläger '12 1 Välkommen till Dalsland! OCH VÄLKOMMEN till Ung Vänsters sommarläger 2013! Ett helt år har gått sedan förra gången, och vi vet att

Läs mer

Program. Sommarläger '11 1

Program. Sommarläger '11 1 Program Sommarläger '11 1 Välkommen till Dalsland! OCH VÄLKOMMEN TILL UNG VÄNSTERS sommarläger 2011! Ett helt år har gått sedan förra gången, och vi vet att ni precis som vi har väntat och väntat. Nu är

Läs mer

Kom och lyssna på Jesper Odelbergs vassa humor om samhället och livet.

Kom och lyssna på Jesper Odelbergs vassa humor om samhället och livet. program valläger 14 Onsdag 16.30-18.00 Invigning Logen 20.00-22.00 Jesper Odelberg Logen Kom och lyssna på Jesper Odelbergs vassa humor om samhället och livet. Torsdag 09.00-11.00 Vi har valt sida Tove

Läs mer

Förbundsstyrelsens. Verksamhetsberättelse. ekonomisk berättelse

Förbundsstyrelsens. Verksamhetsberättelse. ekonomisk berättelse Förbundsstyrelsens Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse 1 2 Förbundsstyrelsens verksamhetsberättelse 2011-2013 3 4 5 Detta är förbundsstyrelsens verksamhetsberättelse för kongressperioden 2011

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Drömmen som brast sidan 1 Lärarmaterial

Drömmen som brast sidan 1 Lärarmaterial Drömmen som brast sidan 1 Lärarmaterial Författare: Jørn Jensen Vad handlar boken om? Toves värld har rasat samman. Hon har just fått reda på att hennes pappa, som hon inte har kontakt med, är pedofil.

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet 5 F orum Vänsterpartiet i Göteborg bjuder in alla medlemmar som identifierar sig som kvinnor till ett nytt separatistiskt forum. Forumets träffar erbjuder

Läs mer

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet

Varmt välkomna! Plats: Vänsterpartiets lokaler på Andra Långgatan 20 Fika: Ja! Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet Separatistiskt forum för kvinnor i Vänsterpartiet 5 F orum Vänsterpartiet i Göteborg bjuder in alla medlemmar som identifierar sig som kvinnor till ett nytt separatistiskt forum. Forumets träffar erbjuder

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

FRÅN ORD TILL HANDLING

FRÅN ORD TILL HANDLING FRÅN ORD TILL HANDLING V arför behövs ett feministiskt forum? Nu håller du programmet för feministiskt forum 2005 i din hand. Lördagen den 3 och söndagen den 4 december diskuteras praktisk feminism, politiska

Läs mer

feminister internt kritiserade både socialdemokratiska och kommunistiska partier för att bortse från vad de kallade det dubbla förtrycket av kvinnor.

feminister internt kritiserade både socialdemokratiska och kommunistiska partier för att bortse från vad de kallade det dubbla förtrycket av kvinnor. Feminism Det finns feministiska inslag hos radikala filosofer långt tillbaka i tiden, inte minst under 1700-talets upplysningsera. Men det första genombrottet kom på 1800-talet. En viktig person var den

Läs mer

Rättvisepartiet Socialisterna

Rättvisepartiet Socialisterna Rättvisepartiet Socialisterna Socialistiskt alternativ i Uddevalla 2010 Rättvisepartiet Socialisterna ställer för första gången upp i valet till Uddevalla kommunfullmäktige och blir därmed kommunens enda

Läs mer

Framtidsstrategi för Vänsterpartiet. Partistyrelsens förslag

Framtidsstrategi för Vänsterpartiet. Partistyrelsens förslag Framtidsstrategi för Vänsterpartiet Partistyrelsens förslag Vad är problemet? Rödgrön valförlust Vänsterpartiet gick tillbaka Ett främlingsfientligt parti i riksdagen Motsägelsefull utveckling Tusentals

Läs mer

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014

KONGRESSBLADET. Sveriges näste statsminister besökte kongressen. 13 juni 2014 KONGRESSBLADET 13 juni 2014 Sveriges näste statsminister besökte kongressen Under fredagseftermiddagen kom Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Byggnads kongress. Han talade om arbetsrätt

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

Motioner och motionssvar Allmänna motioner

Motioner och motionssvar Allmänna motioner Motioner och motionssvar Allmänna motioner Ung Vänsters :e Kongress - maj 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 A1 - För ett revolutionärt Ung Vänster och ett revolutionärt Vänsterparti! Kapitalismen är inne

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Fackuttrycket. Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST

Fackuttrycket. Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST Fackuttrycket Studier 2016 MEDLEMSTIDNING FÖR GS- AVD. 6 VÄST GS-medlem innehåll Innehållsförteckning Ordförande har ordet Sida 3 Hur gör jag? Sida 4 Vilken ersättning får jag? Sida 4 Medlemsutbildning

Läs mer

Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI. I samverkan med Älvsby Folkhögskola

Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI. I samverkan med Älvsby Folkhögskola Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI I samverkan med Älvsby Folkhögskola Hej alla orienterande ungdomar! Dags för ännu ett nof-läger som i år går i Luleå där OK Renen är

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0)

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015. Omslagsfoto: (CC0 1.0) VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS HÖSTEN 2015 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sista tisdagen i varje månad, kl.16.00-17.00, med start 25/8: Bokklubb Bokklubb för dig som är 9-12 år. Vi pratar om böcker vi läst/lyssnat på och

Läs mer

Träff för nya medlemmar

Träff för nya medlemmar Träff för nya medlemmar 2014 Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika Vänsterpartiet växer 13 800 medlemmar i jan 2014 Ser ut att växa med ytterligare 3 000 nya

Läs mer

I utställningen berättar ett tiotal antal aktivister utifrån tre teman: vardag i konflikt, makt över kroppen och rörelsefriheten, samt förändring.

I utställningen berättar ett tiotal antal aktivister utifrån tre teman: vardag i konflikt, makt över kroppen och rörelsefriheten, samt förändring. Att kunna fatta beslut om sitt eget liv och våga ta plats är en förutsättning för att kunna påverka samhället. I Pushing the Limits berättar unga och engagerade aktivister från Georgien, Israel och Palestina

Läs mer

Sommarakademin 2014. TORS 4/9 Stora salen Nedan 1. Tältet Gården Ovan.1 Ovan.2 14-14.45 Invigning Behrang Miri. 15-17 Hatad av alla överallt

Sommarakademin 2014. TORS 4/9 Stora salen Nedan 1. Tältet Gården Ovan.1 Ovan.2 14-14.45 Invigning Behrang Miri. 15-17 Hatad av alla överallt Sommarakademin 2014 TORS 4/9 Stora salen Nedan 1. Tältet Gården Ovan.1 Ovan.2 14-14.45 Invigning Behrang Miri Café och Aina Gagliardo 15-17 Hatad av alla överallt alltid RIKC 17.15-18.30 Läget med båten

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Varför en studiecirkel? FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Studiecirklar har länge bedrivits inom S-kvinnor. Kunskap och lärande är en viktig del av kvinnors frigörelse, därför är studiecirkeln en utmärkt klubbverksamhet.

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Februari 2014s program för Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Tema februari: American High School och Sportlovet: OS-Tema Vecka 5, 27/1-1/2 Tema American High School Navet

Läs mer

Studiemallar för grundkurser 2013

Studiemallar för grundkurser 2013 Studiemallar för grundkurser 2013 Studier är en av våra viktigaste och mest uppskattade verksamheter. Den skolning som vår studieverksamhet skapar är så viktig att det nämns som en av vår organisations

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Thomas Halling

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Emil får skolkatalogen och han tycker att han ser hemsk ut på fotot. Han hör att många kommenterar honom på fotot. Han blir ledsen och springer

Läs mer

Identitet. Religionskunskap 1 De sista lektionerna innan

Identitet. Religionskunskap 1 De sista lektionerna innan Identitet Religionskunskap 1 De sista lektionerna innan 1. måndag 27/4 lektion 2. måndag 4/5 lektion 3. OBS! fredag 8/5 lektion 4. måndag 11/5 lektion 5. måndag 18/5 studiedag 6. måndag 25/5 lektion för

Läs mer

Vi tar striden mot populisterna! - Centerpartiets spurtvecka

Vi tar striden mot populisterna! - Centerpartiets spurtvecka 1 Vi tar striden mot populisterna! - Centerpartiets spurtvecka 2 Inledning Om sex dagar går Sverige till val. Nu inleder Centerpartiet sin valspurt. Vi kommer kampanja för anständigheten tills vallokalerna

Läs mer

Tusen gånger starkare

Tusen gånger starkare Tusen gånger starkare Intro: Vilka ord passar in på vår klass? o I par o Helklass o Paret väljer tre ord de är överens om Hur skulle du vilja att klassen skulle vara? o I par o I helklass o Paret väljer

Läs mer

KONGRESSBLADET. Nej till inkomstförsäkring. 14 juni 2014

KONGRESSBLADET. Nej till inkomstförsäkring. 14 juni 2014 KONGRESSBLADET 14 juni 2014 Vi är alla Seko-iter idag sa Karl-Petter Thorwaldsson och fick rungande applåder. LO-ordföranden syftade givetvis på den pågående Sekostrejken mot otrygga anställningar. Nej

Läs mer

Lärarmaterial. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Författare: Mårten Melin

Lärarmaterial. Boken handlar om: Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Författare: Mårten Melin Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Mårten Melin Boken handlar om: Max ska vara ensam hemma, medan hans syster Moa och mamma är på semester. Precis innan de ska resa, ber Moa honom om en tjänst. Hennes kompis

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

12:45 13:45 Lunchpaus

12:45 13:45 Lunchpaus Programblad 10:00 11:30 Inledning: Hur kapade högern frihetsbegreppet? Arrangör: ABF Gästrikebygden Socialistiskt Forum inleds med ett panelsamtal mellan Josefin Brink (V), Ellinor Eriksson (SSU) och Daniel

Läs mer

Sex på internet. Kristian Daneback. www.gu.se

Sex på internet. Kristian Daneback. www.gu.se Sex på internet Kristian Daneback Aktiviteter man ägnar sig åt på internet, fördelat efter kön i åldersgruppen 18-24 år (2009) Kvinnor (%) Män (%) Läser erotiska texter 41 42 Tittar på pornografi 35 88

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till VALPROFIL- DOKUMENT 2014

Förbundsstyrelsens förslag till VALPROFIL- DOKUMENT 2014 Förbundsstyrelsens förslag till VALPROFIL- DOKUMENT 0 Ung Vänsters Riksting 0 april 0 Förbundsstyrelsens förslag till valprofildokument 0 0 0 0 0 Överklassen har valt sida, har du? Inledning Det här är

Läs mer

Förbundsstyrelsens verksamhetsrapport 2011-2012

Förbundsstyrelsens verksamhetsrapport 2011-2012 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Förbundsstyrelsens verksamhetsrapport 0-01 INLEDNING Det här är förbundsstyrelsens verksamhetsrapport till rikstinget. Det är en sammanställning över förbundsstyrelsens arbete,

Läs mer

Om undersökningen. Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro

Om undersökningen. Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro Om undersökningen Kvantitativ undersökning i Inizios webbpanel 1.151 intervjuer Intervjuer genomförda 3-4 januari 2018 Uppdragivare: Timbro Man pratar ibland om olika politiska ideologier, vilken beskrivning

Läs mer

God död jul. Bakgrund. Kort om boken: Arbetsmaterial till. Skriven av: Inger Frimansson

God död jul. Bakgrund. Kort om boken: Arbetsmaterial till. Skriven av: Inger Frimansson Arbetsmaterial till God död jul Skriven av: Inger Frimansson Bakgrund Det här materialet kompletterar boken God död jul. Det ska vara ett stöd för er som läser tillsammans i en grupp, studiecirkel eller

Läs mer

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr« 98 jämställdhet »På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«de flesta associerar ordet skivbolag till fräscha kontor, guldskivor och stora studios genom vilka namnkunniga artister gör entré och

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

Vindelns folkhögskola Tolerans Jonas Hasselqvist Expo akademien Projektrapport Vt 2012

Vindelns folkhögskola Tolerans Jonas Hasselqvist Expo akademien Projektrapport Vt 2012 Handledare: Åke Häggström 1 Innehållsförteckning 1. Syfte...3 1.1 Målsättningar...3 2. Metod...3 3. Kronologisk översikt...4 4. Analys...4 4.1 Föreläsningar...4 4.2 Studiecirkeln...5 4.3 Bloggen...5 5.

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Erik står i mål Lärarmaterial

Erik står i mål Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Boken handlar om Erik som är fotbollsmålvakt. Idag ska de spela match. Hans pappa är tränare och vill gärna att laget ska vinna. I bilen dit

Läs mer

Almedalens goda samtal möten Sverige behöver

Almedalens goda samtal möten Sverige behöver Almedalens goda samtal möten Sverige behöver Välkommen till vår vackra mötesplats, 130 m från Almedalens scen, med utsikt över havet. En mötesplats för det goda samtalet. I Almedalsprogrammet presenteras

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Ung i Seko Väst aktiviteter

Ung i Seko Väst aktiviteter Ung i Seko Väst aktiviteter Ung i Seko Väst aktiviteter Ungdomskurser Det finns en hel del att lära sig om man är ny inom den fackliga verksamheten eller behöver fler argument för att gå med, Hur tar jag

Läs mer

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 SURFA SÄKRARE PÅ NÄTET - ett värdegrundsarbete Elna Svensson lärare Villanskolan Jenny Lindh IKT - pedagog Södra Utmarkens skola 2 Medie- och informationskunnighet

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

VALFAKTAHÄFTE NR2 PROFIL OCH RETORIK

VALFAKTAHÄFTE NR2 PROFIL OCH RETORIK VALFAKTAHÄFTE NR2 PROFIL OCH RETORIK INLEDNING Under valrörelsen kommer vi i högre utsträckning än annars att sitta i debatter och hålla klasspressar (klassrumspresentationer). Många kommer under valrörelsen

Läs mer

Välkommen till Seko!

Välkommen till Seko! Välkommen till Seko! Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

Kulturplats Lagret på Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15b, kl Kvällsfika på Apelgårds Fritidsgård!

Kulturplats Lagret på Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15b, kl Kvällsfika på Apelgårds Fritidsgård! Malmös Ungas stormöte En träff för alla som vill veta mer om hur du kan resa utomlands typ gratis! Eller om du kanske vill veta mer om nått annat som har med Malmös Unga att göra. Kulturplats Lagret på

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften.

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Edin, Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Hörde att du drillats av Lena och Krille i veckan så det klart att

Läs mer

Ger vi våra barn och ungdomar lika förutsättningar i vår verksamhet oavsett kön?

Ger vi våra barn och ungdomar lika förutsättningar i vår verksamhet oavsett kön? Till personal Skol- och barnomsorgsförvaltningen Växjö kommun Skol- och barnomsorgsförvaltningen Dags för Jämställdhetsveckan! Vi skapar jämställda mötesplatser! Mötesplats för alla? Förskola, skola, fritidsgård?

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Vill du stärka unga tjejers självbild?

Vill du stärka unga tjejers självbild? Vill du stärka unga tjejers självbild? Alla förtjänar en förebild! Med det här häftet vill Stjärnjouren inspirera er som jobbar med unga tjejer och vill stärka deras självbild. Vi bjuder här på godbitar

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR 2 VAD ÄR VERDANDI? VAD ÄR VERDANDI? 3 TRÄFF 1 Medlemsutbildning för barn och ungdomar Detta är en version av förbundets medlemsutbildning

Läs mer

Jämställdhet nu! dalarnas län 1

Jämställdhet nu! dalarnas län 1 Jämställdhet nu! dalarnas län 1 jämställdhet 3 Jämställdhet på riktigt Sverige är inte jämställt. Kvinnor arbetar lika mycket som män, men får inte lika mycket betalt. Ofta är arbetsvillkoren sämre i de

Läs mer

Radikalt Forum En helg av antikapitalistiska analyser, motstånd och alternativ.

Radikalt Forum En helg av antikapitalistiska analyser, motstånd och alternativ. Radikalt Forum 2009 En helg av antikapitalistiska analyser, motstånd och alternativ. Den ekonomiska krisen har svept över världen och det finns inga tecken på att den är på väg att försvinna. I Frankrike

Läs mer

TEMADAGAR Våren 2016

TEMADAGAR Våren 2016 Medborgarkontoret Frölunda torg Musik som bygger broar! Var med och påverka! Du behövs! Spännande möten! MEDBORGARKONTORETS TEMADAGAR Våren 2016 www.goteborg.se/medborgarkontoretfrolundatorg FEBRUARI:

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

MÅNADSPROGRAM januari 2016. Råby mötesplats. Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se

MÅNADSPROGRAM januari 2016. Råby mötesplats. Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se MÅNADSPROGRAM januari 2016 Råby mötesplats Varmt välkommen! Fritid Väster 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Måndag 4 januari Julöppet i kaféet, kl. 11.00-15.00 kl. 13.00 Berättar- och frågesportskafé

Läs mer

BOKHATAREN Lärarmaterial

BOKHATAREN Lärarmaterial Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om Olle som går i en klass där ingen gillar att läsa och skriva. En dag får de en ny lärare i svenska som svär, vilket

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Gry Kappel Jensen Vad handlar boken om? Boken handlar om Villy som så gärna vill ha en tatuering. Ofta går han till Nisses tattoo, för att titta på när han tatuerar. Hans mamma har

Läs mer

lättläst broschyr En rapport om situationen globalt för kvinnor med funktionsnedsättning

lättläst broschyr En rapport om situationen globalt för kvinnor med funktionsnedsättning lättläst broschyr En rapport om situationen globalt för kvinnor med MyRight Att erövra världen, mars 2018 MyRight är en svensk organisation som arbetar i hela världen. Vi arbetar tillsammans med andra

Läs mer

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Svenska för dig Tala så att andra lyssnar

Svenska för dig Tala så att andra lyssnar Svenska för dig Tala så att andra lyssnar Svenska för dig Tala så att andra lyssnar är en kul, lärorik och intressant bok om kommunikation. Eleverna får konkreta tips och tydliga arbetsgångar för att lära

Läs mer

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Kommunbladet oktober 2014

Kommunbladet oktober 2014 Kommunbladet oktober 2014 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nr 7. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under oktober månad? Ring växeln, telefon 0918-140 00 eller Sofie

Läs mer

Riktlinjer för. En jämställd organisation

Riktlinjer för. En jämställd organisation Riktlinjer för En jämställd organisation Riktlinjer för en jämställd organisation Innehåll Riktlinjer för en jämställd organisation...4 Jämställdhet är en kunskapsfråga...4 Inget individuellt kvinnoproblem...4

Läs mer

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september!

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september! Feminism för alla Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september Vi har en feministisk politik som också arbetar med antirasism och mänskliga rättigheter.

Läs mer

Lärarmaterial. Ninas nya syster. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Marie Duedahl

Lärarmaterial. Ninas nya syster. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Marie Duedahl SIDAN 1 Författare: Marie Duedahl Vad handlar boken om? Ninas föräldrar är skilda och hennes mamma har träffat en ny kille som heter Jonas. Jonas har en dotter som heter Tuva. Nina har alltid velat ha

Läs mer

Nu är pappa hemma Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11 och förmågor som tränas. Eleverna tränar på följande förmågor

Nu är pappa hemma Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11 och förmågor som tränas. Eleverna tränar på följande förmågor sidan 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om en tjej som alltid är rädd när pappa kommer hem. Hon lyssnar alltid om pappa är arg, skriker eller är glad. Om han är glad kan

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

!"#$%"&$'"()$*+,&$#-./!"#$%"&$#0$'"()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+"4),'"$5&$6"()7 89.:)$2:'$("8$;))&"$2-.$34,&"$3:&',&<$=$>&:.&"'',)2

!#$%&$'()$*+,&$#-./!#$%&$#0$'()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+4),'$5&$6()7 89.:)$2:'$(8$;))&$2-.$34,&$3:&',&<$=$>&:.&'',)2 ! !"#$%"&$'"()$*+,&$#-./!"#$%"&$#0$'"()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+"4),'"$5&$6"()7 89.:)$2:'$("8$;))&"$2-.$34,&"$3:&',&&:.&"'',)2 3-4',&$3-882$:4-("$,?,'>,4 >9$+"#$'"()$("8$+"&"

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Gemenskap ger styrka

Gemenskap ger styrka Välkommen till Seko Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS G I D R A T A H MARTIN JONOLS Alskar dig, hatar dig Martin Jonols 1. Måndagen den 4 april Hej igen dagbok! Ja, jag vet att jag inte skrivit på ett tag. Jag vet att du inte gillar att ligga och bli bortglömd

Läs mer

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan.

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan. Brevet från Bibblan! Nyhetsbrev från biblioteken i Solna. Februari 2016 Tema Sportlov Hej Pedagog! Nu är vi i full gång igen med massa roliga aktiviteter på biblioteken i Solna och i slutet av februari/början

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med RYTTAREN CAFÉ AKTIVITETCENTER En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla Jard Samuelson Remember Elvis MÅNADSPROGRAM I samarbete med UNDERHÅLLNING Ryttarens underhållning kostar 50 kr inklusive dagens underhållningsfika.

Läs mer

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du?

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du? Del 1 Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du Tjej Kille 2. I vilken skola gå du i? Duveholmsgymnasiet Lindengymnasiet Ellwynska skolan 3. Vilken årskurs går du i? Årskurs 2 i gymnasiet, NV

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sångstunder Tisdagar Pelle Plutt kl. 10.00 & Imse vimse kl. 11.00 Sångstunder med Sofia Löwenmark. Varje tisdag 19/1-15/3. Ej 16/2. Pelle

Läs mer

Uppgift 1 STEG 3 KONSTEN ATT PÅVERKA

Uppgift 1 STEG 3 KONSTEN ATT PÅVERKA Uppgift 1 Presentationsövning Du ska inför gruppen göra en presentation av ett valfritt ämne i 3-5 minuter. Ämnet kan vara ditt smultronställe, en hobby, en bok du läst, en spännande resa, en film du sett,

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se

Bibliotekets vårprogram BARN OCH UNGA BARN OCH. Barnteater. Diktatorn. Barnteater. Petras Prick. www.karlskoga.se Bibliotekets vårprogram 2014 BARN OCH UNGA BARN OCH Foto: Frida Edlund (omslag), Love Lannér (Petras Prick), Martin Skoog (Diktatorn). Barnteater Diktatorn Barnteater Petras Prick www.karlskoga.se Illustration:

Läs mer

BOSSE s cirklar och teman hösten 2015

BOSSE s cirklar och teman hösten 2015 BOSSE s cirklar och teman hösten 2015 Hej. Här kommer BOSSEs cirkel- och temakatalog. Vi ser fram emot en spännande höst! Vi har fått mycket positiv respons på den nya katalogen så vi fortsätter i samma

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum Program våren 2016 Sävja kulturcentrum FÖR SMÅ BARN Ako småsånger Anna-Karin Nytell Oldeberg sjunger för och med de allra minsta. Syskon är välkomna! Fredagar 12 februari och 1 april Klockan: 14.00 Sagostund

Läs mer

Dagens begrepp och Dröm om demokrati

Dagens begrepp och Dröm om demokrati Dagens begrepp och Dröm om demokrati Dagens begrepp: https://urskola.se/produkter/205416-drom-om-demokrati-partipolitik I en demokrati får alla vuxna rösta när det är val. Vad du jobbar med eller hur mycket

Läs mer