Skogsvården på region Uppland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skogsvården på region Uppland"

Transkript

1 Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, Österbybruk Skogsvården på region Uppland Målsättningen för regionens köpverksamhet är, förutom att förse industrin med virke, att skapa ett långsiktigt samarbete med skogsägaren. Framförhållning En viktig förutsättning för alla åtgärder är att det finns en uppdaterad skogsbruksplan och att skogsägaren tillsammans med våra köpare kommer överens om behoven när virkesaffären görs upp. Ta kontakt med din köpare för att få information om vilka möjligheter till rabatt det finns när du vill skaffa en ny skogsbruksplan eller förnya den du redan har. Skogsvårdsansvarig Ansvarig för skogsvården när det gäller både Bergvik Skog och privata skogsägare är Stefan Larsson. Det är stimulerande med skogsägarkontakter när föreslagna åtgärder är planerade i tid och väl genomtänkta, säger Stefan och tillägger att uppdragen utförs efter samråd med skogsägaren och åtgärderna följs upp av kompetent personal. Vi har ett långsiktigt samarbete med seriösa entreprenörer vilket gör att vi kan utföra uppdragen med fokus på pris och kvalité. För att garantera att utfört arbete överensstämmer med direktiven så görs, exempelvis vid plantering, kontroll av antalet plantor och att planteringspunkten är rätt vald. Antalet uppdrag ökar Uppdragen som Korsnäs utför har ökat och under 2011 fördelade det sig på följande: Markberedning, grävmaskin och harv 170 ha Plantering plantor Leverans av plantor till självverksamma plantor Röjning 36 ha Återbeskogningen fungerar bra men rådet till skogsägarna är att röja betydligt mer. Röjning, utförd i rätt tid, kostar mindre och är grunden för bra tillväxt och lägre avverkningskostnader vid gallring, alltså bättre totalekonomi säger Stefan. Hittills har vi på uppdrag röjt förhållandevis liten areal så ta gärna kontakt Östra Uppland Henrik Larsson henrik.larsson@korsnas.com Södra Uppland Björn Håkansson bjorn.hakansson@korsnas.com Norra Uppland Olov Hasselberg olov.hasselberg@korsnas.com Västra Uppland Roland Nyström roland.nystrom@korsnas.com med din köpare så att ni tillsammans ser över behovet av röjning på fastigheten. Vill man ha en sådan här skog om 80 år så måste man röja den här skogen, säger Stefan Larsson. Planerade aktiviteter Under april kommer vi att arrangera en resa till Nässja plantskola, bland annat för att se hur den nya giftfria behandlingen av plantor med lim och sand går till. Under hösten räknar vi också med att besöka den nya biobränslepannan i Gävle. Mer information om och inbjudan till dessa aktiviteter kommer senare men du kan redan nu anmäla ditt intresse till din lokala köpare på Korsnäs.

2 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: Korsnäs, Gävle Västra Gästrikland Sydöstra Dalarna Södra Gästrikland Sala Johanna Ydringer Sonny Kvist Gävle Årsunda/Valbo Personerna på bilden är från vänster Rune Selen, Johan Hillman och Lars Hillman När Korsnäs gör en slutavverkning, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är bästa möjliga resultat till lägsta möjliga kostnad. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Owe Eriksson, virkesköpare i Gävle. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper. Sluthuggarna AB, som ägs och drivs av Rune Selen och Lars Hillman, startade redan Korsnäs har varit uppdragsgivare under hela tiden och gruppen kör året runt. Rutin saknas inte i det här gänget. Gruppen har lång erfa- renhet och stor kunskap. Företaget har en komplett maskingrupp med 3 anställda, förutom ägarna, som kör en Valmet 931 skördare och en Valmet skotare. Owe Eriksson Eftersom Sluthuggarna har satsat på större maskiner som passar i slutavverkningar, sköter de om stora delar av Korsnäs slutavverkningar i Gästrikland. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns. Under mer än fyra veckor i januari och februari åkte de med maskinerna norrut, till Ljusdalstrakten, för att hjälpa till med upparbetning av vindfällen. Det var ett slitsamt jobb och de arbetade under vissa perioder dygnet runt. Nu är de tillbaka på känd mark och fortsätter hålla efter skogen i och runt Gästrikland.

3 Lokal information till skogsägare i Hälsingland Avs.: Korsnäs, Box 25, Alfta Hälsingland (kontor i Alfta) När Korsnäs gör en slutavverkning, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är bästa möjliga resultat till lägsta möjliga kostnad. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Kjell-Åke Hammar, virkesköpare i Alfta. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta På bilden ser vi från vänster Johan Rudman och Andreas Algotsson. Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper. Rudmans skogstjänst AB kör större delen av föryngringsavverkningarna på Hälsingland. Började som entreprenör åt Korsnäs 1986 med skotare och markberedare. Första skördaren skaffades I dag består maskinparken av en Timberjack 1470 och en ny (sedan slutet av januari) John Deere 1910E skotare, den största av John-Deeres modeller. Manskapet består idag av Ulf Rudman och Andreas Algotsson som kör skördaren och Ulfs söner Per och Johan Rudman som spakar den nya skotaren. Verksamhetsområdet är i huvudsak södra Hälsingland men ibland blir det en del uppdrag att köra grövre slutavverkning i Ljusdalstrakten. Sedan årsskiftet har det i stort sett bara varit körning i stormfälld skog. På bilderna är man i närheten av Vantjärn ca 1,5 mil söder om Färila. Kjell-Åke Hammar Anders Lundberg Hälsingland och Härjedalen (kontor i Ljusdal) Bo Uddh Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns.

4 Lokal information till skogsägare i Östra Dalarna Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Mora Sollerön Södra Venjan Norra Venjan Per Bengtsson (till höger) och Henrik Bergman i en paus under en gallring i Orsa-trakten. När Korsnäs gallrar, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önske mål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Lenitha Liljebreg, virkesköpare i Orsa. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta En solig vinterdag åker vi till skogs i Orsa för att prata med en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper Boggas Skogstjänst. Boggas Skogstjänst bildades De första ägarna var Hans Bengtsson ihop med en kompanjon. I mitten av 90-talet kom sönerna Per och Anders Bengtsson Nytt regionkontor med samlade resurser med som delägare i stället för den tidigare kompanjonen. Företaget har idag 7 anställda och tre delägare. Maskinparken består av tre maskingrupper, en skördare och en skotare i varje, och en trailer. Det är uteslutande John Deere-maskiner, varav två av grupperna kör på heltid åt Korsnäs. Boggas arbetar både i gallring och slutavverkning och har varit knutna till Korsnäs i ca 10 år. Arbetsområdet är östra delen av region Dalarna och de kör både på Bergvik Skogs mark och på privatmark. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort. Gruppen har lång erfarenhet och stor kunskap och är, av förklarliga skäl, mycket efterfrågad. För att samordna våra resurser och komma mer centralt i region Dalarna kommer vi under april att flytta från vårt kontor i Orsa till kontoret i Mora. Vi återkommer med datum för invigning och öppet hus för vårt nya regionkontor. Staffan Jutterström Orsa Ore Våmhus Lenitha Liljeberg Sören Nygårds Orsa Mora Östra Dan Flykt Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Magnus Eriksson

5 Lokal information till skogsägare i Västra Dalarna Avs.: Korsnäs, Lindsberg 3 A, Malung Malung Vansbro Lima Transtrand Särna Idre Älvdalen Kalle Göransson Sören Nygårds Från vänster ser vi Sören Nygårds, Korsnäs köpare i Lima, samt Magnus Persson framför skördaren. När Korsnäs gallrar, anpassar vi natur ligtvis utförandet efter skogsägarens önske mål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Sören Nygårds, virkesköpare i Lima. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta En solig vinterdag åker vi till skogs för att prata med en av Korsnäs fasta avverkningsentreprenörer Britt Magnus Skog AB. Britt Magnus Skog AB är ett familjeföretag som huvudsakligen kör gallringar i Västerdalarna. Magnus Persson startade företaget 2006 och namnet kommer av Magnus släkts gårdsnamn som är Britt. Magnus kör dagligdags en skördare, ECOlog 560C, och har en skotare, John Deere 1110D, som körs av en inlejd förare. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt gängse krav.

6 Lokal information till skogsägare i Örebro län, Västmanland och södra Dalarna Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Fellingsbro Närke Fredrik Ryd Hällefors, Nora, Karlskoga & Degerfors Johan Karlhager Prodledare/Virkesköp Ljusnarsberg Ramsberg Frövi, Lindesberg Från vänster ser vi Tommy Tengelin, Mikael Tengelin och Erik Jansson framför en Rottne H 14. Lisa Jansson Göran Bergkvist När Korsnäs gallrar, anpassar vi naturligt vis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Lisa Jansson, virkesköpare i Region Frövi. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta En solig vinterdag åker vi till skogs för att prata med en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper MTS AB. MTS AB är ett familjeföretag som idag ägs av Mikael Tengelin. Det var hans farfar som startade företaget och då körde med häst åt Billerud. Mikaels far tog över företaget och bildade aktiebolag år 1989 då också den första maskinen, en Lillebror, införskaffades. År 2002 tog Mikael över företaget som idag har 4 anställda och 3 maskiner. Det var egentligen bara den första inköpta maskinen som inte har varit en Rottne säger Micke, Idag har vi 2 stycken Rottne H14 med den längsta kranen som finns på marknaden, 12 meter. Vi har även en Rottne F12 med vagnstyrning. MTS var Korsnäs första kontrakterade entreprenör på Region Frövi, så de har varit med sen starten Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort. Ludvika, Smedjebacken, Fagersta & Norberg Mats Johnsson Övergripande virkesköp Jonas Kling Regionchef

7 Lokal information till skogsägare i Södermanland och Västmanland Avs.: Korsnäs Frövi Skog, Frövi Södermanland Västmanland (utom Fagersta, Norberg och Sala) Dan Öhman Fredrik Ryd Övergripande virkesköp Jonas Kling Regionchef När Korsnäs gallrar, anpassar vi naturligtvis utförandet efter skogsägarens önskemål. Utgångspunkten är dock alltid låggallring i enlighet med Korsnäs tradition. Vi påstår inte att vi är bäst, men det är få som gör det bättre! säger Dan Öhman, virkesköpare i Region Frövi. En förutsättning för ett bra resultat är kompetenta Här presenterar vi en av Korsnäs fasta avverkningsgrupper Råby Gård. Råby Gård är ett lantbruk utanför Katrineholm med mjölk och köttproduktion som ägs av familjen Skoog. Bröderna Niklas, Daniel och Markus sköter den dagliga driften. Niklas har lång erfarenhet av arbete i skogen och 2007 startade man skogsentreprenad med investering i en skotare för slutavverkning. Två år senare styrde företaget istället in på gallring och skaffade en skördare och en skotare med kontrakt för BooForssjö startade samarbetet med Korsnäs. Då investerades det ytterligare i en begagnad skördare och lite senare en ny John Deere 1010E skotare, båda avsedda för gallring. Vi har ett bra samarbete med Korsnäs säger Daniel Skoog, vi väntar nu på leverans av en ny Komatsu gallringsskördare, anpassad för gallring. För att utveckla vår verksamhet hjälper vi även Korsnäs med planering och skogsvård. Inom företagets skogliga verksamhet arbetar nu 8 personer. Företaget är certifierat och alla förare har Grönt Kort vilket borgar för att uppdragen blir utförda enligt de krav som finns.

8 Lokal information till skogsägare i Falu kommun Avs.: Korsnäs, Box 103, Orsa Skogsbruksplanen ett aktivt verktyg för skogsskötseln En trend idag är att skogsägare oftare bor långt från sin skog och har mindre tid åt planering av åtgärder samt ofta mer behov av rådgivning. Detta vet vi genom olika undersökningar. Skogsbruksplanen är ett oerhört bra hjälpmedel för skogsägarens planering och samtidigt ett bra underlag i relationen med oss på Korsnäs inför olika skogliga uppdrag. Vad innehåller en plan En skogsbruksplan för en skogsfastighet är indelad i två delar, dels en karta och dels en pärm med tabeller som beskriver skogen. Skogsbruksplanen är digital för kontinuerlig revidering i dator. Kartan har oftast ett ortofoto i grunden där man ritar in beståndsgränser och fastighetsgränser. På skogskartan markeras också de olika bestånden i huggningsklasser. Med hjälp av dem kan man via kartan få en blick över vilka åldersintervaller de olika bestånden består av. Den skrivna delen av skogsbrukspla- nen (pärmen) är indelad så att man först har en sammanställning på hela fastigheten vad gäller arealer, virkesförråd, huggnings- och åldersklasser, avverkningar och skogsvård under tioårsperioden och målklasser för naturvård och produktion. Det finns även en sammanställning av de olika åtgärdsförslagen som ligger under planperioden (tio år). Därefter kommer beskrivningar av bestånden som finns inritade på kartan. Där kan man utläsa hur varje bestånd ser ut och framförallt vilken åtgärd som är föreslagen under perioden. Ett erbjudande Du kanske känner att du behöver en skogsbruksplan för din fastighet eller att du är osäker på hur du ska utveckla den plan som du redan har. Korsnäs ger en rabatt på framtagandet av skogsbruksplanen i anslutning till en skogsaffär. Rabattens storlek diskuteras fram vid varje affär. Västra Gästrikland, Sydöstra Dalarna Östra Falu kommun Johanna Ydringer Borlänge Gagnef Leksand Västra Falu kommun Magnus Eriksson Ta kontakt med någon av oss virkesköpare så kan vi tillsammans gå igenom dina behov. Ring och boka en tid nu! Huggningsklasser K1. Kalmark som är obehandlad eller ofullständigt behandlad. K2. Kalmark under föryngring behandlad med erforderliga återväxtåtgärder. R1. Plantskog lägre än 1,3 m, föryngringen säkerställd. R2. Röjningsskog högre än 1,3 m. G1. sskog. Skog med medeldiameter >10 cm och som inte uppnått lägsta slutavverkningsålder. G2. Äldre gallringsskog. Skog som uppnått lägsta slutavverkningsålder, men där nästa lämpliga åtgärd är gallring. S1. Slutavverkningsbar skog. S2. Slutavverkningsmogen skog. S3. Skog i slutavverkningsbar ålder som ej bör slutavverkas. E1. Restskog. E2. Gles skog E3. Skog av hagmarkskaraktär.

9 Lokal information till skogsägare i Sala/Heby Avs.: Korsnäs AB, Hyttvägen 2, Sala Patrik Hellblom in på livet Snön var djup och mina korta ben hade svårt att följa de upptrampade spåren framför mig. Hela situationen var dock så spänningstyngd och betagande att den sexåriga kroppens trötthet inte övervann viljan att följa min fars rygg. På morgonen hade far väckt mig med orden Idag får du följa med morfar och mig ut i skogen på jakt. Det blev en dag som kom att tända ett stort intresse för skogen, djuren och friluftsliv. Genom åren har sedan skogen varit min spelplan och präglat mitt liv, så som yrkesval och fritidsintressen. Sexåringen är idag 42 år, men känslan som omsluter mig när jag kliver in i skogen är fortfarande densamma som hos sexåringen. En känsla av att vara hemma. För sju år sedan fick jag och min sambo Eva-Lisa vårt första barn. Det var då den största dagen i mitt liv. Idag har vi tre barn, Vilgot 7 år, Melker 5 år och Filippa 2 år. Vi bor i ett hus i Sala med skogen alldeles utanför knuten. I vårt närområde finns stora möjligheter till en aktiv fritid, med löpning, bad eller svampplockning. Jag är född och uppvuxen i Tärnsjö. Skogsyrket har jag med mig i blodet och jag tvekade aldrig att föra familjetraditionen vidare. Som person är jag en glad familjefar som trivs med livet. Jag gillar att vara i händelsernas centrum och skrattar gärna tillsammans med andra. På fritiden har ett aktivt idrottande Södra Gästrikland, Nordöstra Västmanland Sonny Kvist sonny.kvist@korsnas.com Sala, Avesta, Heby Patrik Hellblom patrik.hellblom@korsnas.com gett mig mycket fina upplevelser. Orientering har varit min huvudgren. Idag är löpningen på motionsnivå och mitt sätt att hålla kropp och huvud i trim. Jakten är också ett intresse jag vårdar, oavsett om det gäller att bygga ett jakttorn med barnen eller smyga den sista metern in på älgståndet. Jag valde att utbilda mig till Skogsmästare och har sedan examen för 18 år sedan arbetat som Virkesområdeschef på Mellanskog, Bränslechef på Sala-Heby Energi och Skogvaktare på Sala kommun. Arbeten som gett mig stor erfarenhet och bredd inom det moderna skogsbruket. Med egna barn ger det en än större dimension att få vara med att skapa framtidens skogar genom sitt yrke, då skogen är ett arv från våra föräldrar och ett arv vi skall lämna efter oss till våra barn. I min roll som virkesköpare på Korsnäs har jag möjlighet att forma livskraftiga skogar tillsammans med er skogsägare. Korsnäs är ett företag med en gedigen tradition i det svenska skogsbruket och står för en god skogsskötsel. Jag ser fram emot att träffa er alla och tillsammans med Korsnäs har vi goda möjligheter till ett trivsamt och långsiktigt samarbete. Tillsammans kan vi sköta skogen i enlighet med naturen och med god förräntning till er ägare. Väl mött i skogen!

Avverkning på region Uppland

Avverkning på region Uppland Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Avverkning på region Uppland Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

SKOGSDAG tema bioenergi

SKOGSDAG tema bioenergi Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk SKOGSDAG tema bioenergi Östra Uppland Norra Uppland Korsnäs arrangerade en skogsdag den 30 september

Läs mer

Därför vill vi vara din skogliga partner!

Därför vill vi vara din skogliga partner! Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Därför vill vi vara din skogliga partner! Vi tror att vi har gemensamma intressen. Du vill att värdet

Läs mer

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog

Henrik Larsson in på livet... Fortsatt högtryck. Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.com/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Henrik Larsson in på livet... Mitt namn är Henrik Larsson och jag är från och med i höst virkesköpare och kontaktperson hos Korsnäs inom distriktet Uppland Östra.

Läs mer

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson

En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En kväll med OS-skytten Nathalie Larsson Ett 30-tal skogsägare kom och lyssnade på Nathalie Larsson

Läs mer

Roland Nyström in på livet...

Roland Nyström in på livet... Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Roland Nyström in på livet... Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Norrbotten. Här kommer du framöver få lokal information om vad som är på gång hos BillerudKorsnäs i det område där du har din skog. Våren närmar sig Vilken avverkningsmässigt

Läs mer

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs

Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Nu kör Ohlsén Åkeri för Korsnäs Ohlsén Åkeri startades 1928 av John Einar Ohlsén och har därefter

Läs mer

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND

PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk JOHAN, NY KÖPARE UPPLAND PATRIK, NY KÖPARE GÄSTRIKLAND Mitt namn är Johan Blom. Jag bor tillsammans

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Nu är vintern här! För oss skogsbrukare är det bra när kylan kommer tidigt, helst innan snön lägger sig som ett isolerande täcke så att marken och skogsbilvägarna

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD med på sändlistan? Skicka din mejladress till kambium@ för Göran i pension Emil tar över Emil Arvidsson och Göran Bergkvist Göran Bergkvist, som är en av trotjänarna

Läs mer

Trivsamma höstaktiviteter

Trivsamma höstaktiviteter Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Trivsamma höstaktiviteter Under hösten har två jakter och en fiskedag genomförts i Uppland. De inbjudna

Läs mer

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog

Skogsägaraktiviteter. Oavsett konjunktur... Lokal information till skogsägare i Uppland. www.korsnas.se/skog Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Skogsägaraktiviteter Östra Uppland Norra Uppland Henrik Larsson 0295-24 44 65 henrik.larsson@korsnas.com

Läs mer

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan

Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk Certifiering med hjälp av skogsbruksplan Korsnäs kunder blir allt mer intresserade av var skogsråvaran

Läs mer

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet

En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Lokal information till skogsägare i Uppland En dag med utbyte av timmer och erfarenhet Gimo Skärplinge För att åskådliggöra hur stocken kommer att sågas har Lars Ohlin spänt snören efter stocken. Då framgår

Läs mer

Fiske, jakt och ris...

Fiske, jakt och ris... Lokal information till skogsägare i Uppland Fiske, jakt och ris... Gimo För storfiskare behövs stora håvar. Nathalie Larsson och Henrik Larsson visar stolta upp sin fångst. Korsnäs har under hösten bjudigt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD Virkesaffärer året om Högsäsongen för virkesaffärer är här. "Före älgjakten" är ett klassiskt begrepp, många skogsägare vill göra affärerna innan början på oktober.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Gallra din skog i rätt tid Vid gallringen plockas oönskade stammar bort så att de som står kvar får chans att utvecklas till värdefulla träd. Gallringen ökar de

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN NOVEMBER 2016 Vi har förstärkt inköp och skoglig rådgivning med Leif Johansson som började som virkesköpare i augusti. Leif Johansson KALIX, ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ,

Läs mer

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag.

Kan det bli bättre? Vackert väder, en brasa och kokkaffe. En ögonblicksbild från Korsnäs fiskedag. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk En tradition Vissa säger att när man gjort något i 10 år, då är det en tradition. Riktigt så många

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN När vi tittar tillbaka i backspegeln så här tre år efter sammanslagningen mellan Billerud och Korsnäs kan vi konstatera att det har varit en synnerligen händelserik

Läs mer

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe.

Bo Hjalmarson, vår regionchef, har samlat regionens personal på ett ställe. Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Samlat grepp Korsnäs region Uppland har nu samlat hela personalstyrkan i Österbybruk. Skärplingekontoret

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MARS 2018 V i organiserar för framtiden Drygt fem år har passerat sedan det nya företaget BillerudKorsnäs såg dagens ljus. Dessa fem år har varit en framgångssaga och

Läs mer

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län Ägare Borlänge Kommun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2008 2011-2020 Rickard Larsson

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA Som ni kan läsa i Kambiums artikel Då och nu så har älgjakt funnits i Sverige under lång tid. Älgjaktens betydelse har gått från det att älgen har varit ett viktigt

Läs mer

Intressant kväll samlade många

Intressant kväll samlade många Intressant kväll samlade många Ekonomi- och skattekvällarna som Korsnäs bjöd in till i april samlade ett 50-tal intresserade skogsägare. Katarina Mowits från LRF Konsult Skogsbyrån informerade om de nya

Läs mer

Skogforsk gödslar med information

Skogforsk gödslar med information Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Skogforsk gödslar med information I början av mars kom ett antal intresserade skogsägare till Uppsala för att lyssna

Läs mer

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland

PÅ 10 HJUL I SKOGEN. Det är vi som köper virket i Gästrikland. Lokal information till skogsägare i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk PÅ 10 HJUL I SKOGEN För att kunna möta skogsbrukets krav på minskade körskador och dessutom

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2019 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I MAJ 2019 Hej! Nu är sommaren snart här och vi har fortsatt god efterfrågan på virke. Fortfarande befinner vi oss i en mycket bra konjunktur för svensk skogsindustri och svenskt

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I NORRBOTTEN Denna dagen, ett liv! Uttrycket, som är ett citat från filosofen och diktaren Thomas Thorild, användes flitigt av farbror Melker när han drabbades av både mot- och

Läs mer

Ett besök på pappersbruket

Ett besök på pappersbruket Ett besök på pappersbruket Morgonen den 26 januari åkte ett tjugotal skogsägare från Uppland till Korsnäs pappersbruk i Gävle. Dagen bjöd på fint väder och intresset var på topp bland deltagarna hela dagen.

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I SÖDRA SVEALAND SEPTEMBER 2018 Hej! Nu är hösten här efter den varmaste sommaren i mannaminne. Ett väder som både ställt till stora problem med dåliga skördar, skogsbränder

Läs mer

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION

NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk NYTT UPPLÄGG MED NY REGION Men gamla sanningar gäller fortfarande. God planering, hårt arbete

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I GÄSTRIKLAND MAJ 2016 Nu är snart den sköna sommaren här då det finns extra mycket tid att njuta av sin skog och planera kommande åtgärder. Om du väljer att knyta ett samarbetsavtal

Läs mer

Skogsbruksplan. Församling. Dalarnas län

Skogsbruksplan. Församling. Dalarnas län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Bengtsarvet S: Mora Mora Dalarnas län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 0-09-0 0-09-0-0-09-0 0-09-0 Sammanställning över fastigheten

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I REGION SYD MARS 2017 uppmaning om att ta fram ett specifikt mål för just ditt skogsbruk. Det är viktigt att tänka igenom detta mål, även för dig som inte har någon skogsbruksplan.

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 22.9 1.4 0.0 2.5 85 5 0 9 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0.0 0 Övrig areal 0.2 1 Summa landareal

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark Väg och kraftledning Övrig areal landareal vatten hektar 1, 7, 8, 11,8 88,2 22 77 143 3 6 Medeltal Naturvårdsvolym

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018

TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 TILL DIG SOM ÄR SKOGSÄGARE I DALARNA MAJ 2018 Hej! Nu börjar BillerudKorsnäs Skogs nya organisation att sätta sig. En av grundtankarna med omorganisationen var att förtydliga våra ansvarsområden. På så

Läs mer

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland

Jaktledare Ola Jansson drar förutsättningarna inför dagen. Det är vi som köper virket i Gästrikland Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk ÅRETS SKOGSÄGARJAKT Tisdagen den 22 oktober var det dags för den numera traditionella skogsägarjakten.

Läs mer

Skogsbruksplan. Norrbottens län

Skogsbruksplan. Norrbottens län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Kuivakangas 2:9 Övertorneå Övertorneå Norrbottens län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 214-1-21 214-1-21-225-1-1 215-1-1 Sammanställning

Läs mer

Skogsbruksplan. Viggen Dalby Torsby Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Gunnel Dunger

Skogsbruksplan. Viggen Dalby Torsby Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Gunnel Dunger Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Viggen Dalby Torsby Värmlands län Ägare Gunnel Dunger Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2013 dec. 2014-2023 Miltander, Nygren Sammanställning

Läs mer

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Eksjöhult 1:39 Högstorp Ulrika Linköping Östergötlands län. Ägare

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Eksjöhult 1:39 Högstorp Ulrika Linköping Östergötlands län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Eksjöhult 1:39 Högstorp Ulrika Linköping Östergötlands län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-06-11 2014-2023 Ulf Bergqvist Sammanställning

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark hektar 134,7 1,4 10 1 % 89 1 7 1 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 2,5 2 Övrig areal 0,7 0 Summa landareal

Läs mer

Skogsbruksplan. Stig Rönnqvist mfl Pastorsvägen 20 90362 UMEÅ. 2008-04-20 2008-2017 Töre Sbs

Skogsbruksplan. Stig Rönnqvist mfl Pastorsvägen 20 90362 UMEÅ. 2008-04-20 2008-2017 Töre Sbs Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Nikkala 1:2, 1:20, 1:58 Nedertorneå-Haparanda Haparanda Norrbottens län Ägare Adress Stig Rönnqvist mfl Pastorsvägen 20 90362 UMEÅ Upprättad år Planen avser

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 16,5 8 Myr/kärr/mosse,1

Läs mer

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Marsättra 1:2 Österåker-Östra Ryd Österåker Stockholms län. Ägare

Skogsbruksplan. Fastighet Församling Kommun Län. Marsättra 1:2 Österåker-Östra Ryd Österåker Stockholms län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Marsättra 1:2 Österåker-Östra Ryd Österåker Stockholms län Ägare Adress Skärgårdsstads samf.för c/o To Box 322 ÅKERSBERGA Upprättad år Planen avser tiden

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 59.1 9.8 0.0 3.9 72 12 0 5 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 1.4 2 Övrig areal 7.4 9 Summa landareal

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07

Skogsbruksplan. Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2015-09-07 Skogsbruksplan Planens namn Rovalds 1:13, Isome 1:31 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2015-2024 2015-09-07 Thomas Johansson Lat: 57 26' 24.95" N

Läs mer

Norrkämsta 4:5 mfl Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län

Norrkämsta 4:5 mfl Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län Fastighet Församling Kommun Län Norrkämsta 4:5 mfl Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-5 2014-2023 Anders Berglund, Sammanställning över fastigheten

Läs mer

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Efrikgården 1:2 Stora Kopparberg. Fastighet Församling Kommun Län. Falun. Dalarnas län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Efrikgården :2 Stora Kopparberg Falun Dalarnas län Ägare Adress Björn Lindgren Stora Efrikgården 5 Falun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20208

Läs mer

Skogsbruksplan. Mansheden 3:1 Nederkalix Kalix Norrbottens län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Kjell Johansson & Håkan Hedin

Skogsbruksplan. Mansheden 3:1 Nederkalix Kalix Norrbottens län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Kjell Johansson & Håkan Hedin Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Mansheden 3:1 Nederkalix Kalix Norrbottens län Ägare Kjell Johansson & Håkan Hedin Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2005-06-15 2011-2020 Töre

Läs mer

Avdelningsbeskrivning

Avdelningsbeskrivning Avdelningsbeskrivning Avd nr 1 Skifte: Areal Ä Ålder Hkl SI Virkesförråd Mål Trädslag diam inkl tillväxt Med Terräng Fukt Beskrivning Åtgärd N Uttag ha g ä år klass o Skikt VegTyp Alternativ ha avd cm

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark hektar 41 1,4 0,2 0,0 % 94 3 0 0 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0,2 0 Övrig areal 0,7 2 Summa landareal

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 1,1 5 Myr/kärr/mosse,2

Läs mer

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11

SKOGSBRUKSPLAN. Flasbjörke 11 SKOGSBRUKSPLAN Flasbjörke 11 Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 2 0,0 0,1 7 20 0 1 71 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Näsbyn 5:18. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Näsbyn 5:18. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Näsbyn 5:18 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2016-2025 20160530 Niemi Skogskonsult AB Ägarförhållanden Ägare, 100 % Referenskoordinat (WGS84)

Läs mer

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsbruksplan. Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värset 1:12,1:13, 2:9, 2:21 Angelstad Ljungby Kronobergs län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2015-08-14 2015-2024 Per- Anders Arvidsson

Läs mer

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com

PLUS Förvaltning. gör det enkelt att vara skogsägare. www.scaskog.com PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare www.scaskog.com SCAs tjänst PLUS Förvaltning gör det enkelt att vara skogsägare. Utifrån dina mål hjälper SCA till med både planering och skötsel av

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark 27,9 8 Myr/kärr/mosse,

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark 11,5 55 Myr/kärr/mosse 0,0

Läs mer

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare.

Skogsbruksplan. Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Värnebo 1:7 Steneby-Tisselskog Bengtsfors Västra Götalands län Ägare Bergvik Skog Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Juni 2012 2012-2021 Falu

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Skogsbruksplan Planens namn Narken 14:1 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2017-2026 20170817 Niemi Skogskonsult AB Lat: 66 55' 20.60" N Long: 22

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

Skogsbruksplan. Västerbottens län

Skogsbruksplan. Västerbottens län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Tärna-Sandvik 1:1 Tärna Storuman Västerbottens län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 214-6-5 214-6-5-224-1-1 214-6-1 Sammanställning

Läs mer

Arealer. Virkesförråd. Bonitet och tillväxt. Avverkningsförslag. hektar. Produktiv skogsmark. Impediment myr. Impediment berg.

Arealer. Virkesförråd. Bonitet och tillväxt. Avverkningsförslag. hektar. Produktiv skogsmark. Impediment myr. Impediment berg. er Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark Linjer: väg/ledning/vatten Övrig areal Summa landareal Summa vatten hektar 7,8 8,3,2 1, 8,3 88,2,2 1,2 681 Totalt 2 462 1 436 4 7 Ädellöv

Läs mer

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal

Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Ett lyft för ditt skogsägande. Förvaltningsavtal Förvaltningsavtal både tryggt, enkelt och utvecklande En överenskommelse som säkerställer att din skog sköts på bästa sätt, både ekonomiskt och miljömässigt.

Läs mer

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014

LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Lokal information till skogsägare i Gästrikland Avs.: BillerudKorsnäs, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Österbybruk LEVERANTÖRSJAKT SCANDIAÅSEN 2014 Den 21 oktober bjöds det in till den årliga leverantörsjakten

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn KATRINEHOLM LIND 2:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av juli 2013

Skogsbruksplan. Planens namn KATRINEHOLM LIND 2:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av juli 2013 Skogsbruksplan Planens namn KATRINEHOLM LIND 2:5 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod 2016-2025 juli 2013 Björn Forssman Okuläruppskattning Uppgifter om virkesförråd,

Läs mer

Skogsbruksplan. HALVBACKEN 1:3, ERVALLA 1:78 Axberg Örebro Örebro län. Fastighet Församling Kommun Län

Skogsbruksplan. HALVBACKEN 1:3, ERVALLA 1:78 Axberg Örebro Örebro län. Fastighet Församling Kommun Län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län HALVBACKEN 1:3, ERVALLA 1:78 Axberg Örebro Örebro län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 214-2-7 214-2-7-224-2-7 214-2-7 Sammanställning

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Skogsbruksplan En skogsbruksplan består av en beståndsbeskrivning i text- och tabellform samt en skogskarta med inritade beståndsgränser och målklasser. 2 Skogsplantor Plantering

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 6.5... 96 Väg och kraftledning (linjeavdrag). Övrig areal.3 4 Summa landareal 6.8 Summa vatten.

Läs mer

Skogsbruksplan. Örebro län

Skogsbruksplan. Örebro län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Grythyttan 6:20 Grythyttan Hällefors Örebro län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 2017-09-04 2017-09-04-2027-09-04 2017-09-04 Sammanställning

Läs mer

37:1 39:2 36:6 37:136:3 36:8 36:936:2 35:12 35:7 35:15 1:17 1:17

37:1 39:2 36:6 37:136:3 36:8 36:936:2 35:12 35:7 35:15 1:17 1:17 27:6 S:1 33:2 33:2 33:2 38:1 38:3 1:4 33:9 33:1056:1 17:3 34:1 33:655:1 35:5 33:533:633:7 35:6 56:1 35:16 32:2 39:2 37:1 S:1 36:6 37:136:3 36:936:2 39:437:2 36:8 S:31 36:536:7 36:10 41:1 35:3 58:1 35:16

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Mora JÄ s:2. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Mora JÄ s:2. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Mora JÄ s:2 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2017-2026 2000-2014 Skogsfirma Per Rapp AB Ägarförhållanden Ägare, 100 % Referenskoordinat (WGS84)

Läs mer

Skogsfastighet med jakträtt i Enånger, Hudiksvall.

Skogsfastighet med jakträtt i Enånger, Hudiksvall. Skogsfastighet med jakträtt i Enånger, Hudiksvall. Skogsfastighet Hudiksvall Rösånger 2:15 om 6,8 hektar produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 775 m3sk (114 m3sk/ha). Bonitet 5,4. Jakt i Enångers

Läs mer

Katrineholm ID: 101. Pris: 3.400.000 skr.

Katrineholm ID: 101. Pris: 3.400.000 skr. Katrineholm ID: 101 Et oplagt investeringsobjekt på 32,5 ha beliggende ca. 100 km vest for Stockholm. Man kan afvirke skoven umiddelbart for ca. 2.600.000skr, men med den tilvækst der er i skoven (ca 200

Läs mer

Korsnäs Din skogliga partner

Korsnäs Din skogliga partner Korsnäs Din skogliga partner Bilder berättar... Ur Korsnäs 150-åriga historia. 3 CTI-tekniken på väg... Ny teknik som ger bättre tillgänglighet när skogsbilvägarna har dålig bärighet. 4 Markberedning Grunden

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Mora JÄ s:2. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Mora JÄ s:2. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Mora JÄ s:2 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 2015-2024 2000-2014 Ägarförhållanden Ägare, 100 % Referenskoordinat (WGS84) Mora JÄ c/o L-O Österström

Läs mer

Ett enklare skogsägande

Ett enklare skogsägande Ett enklare skogsägande Tänk om du hade en egen skogvaktare......med full koll på när åtgärder ska göras i din skog. Någon som ser till att det blir gjort, och stämmer av med dig, så ofta du vill, så att

Läs mer

Fastighet Församling Kommun Län. Storhaga 4:2, omr av Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län. Ägare. Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman

Fastighet Församling Kommun Län. Storhaga 4:2, omr av Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län. Ägare. Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Fastighet Församling Kommun Län Storga 4:2, omr av Ljusdal-Ramsjö Ljusdal Gävleborgs län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 205-8 205-2024 Anders Berglund, Sammanställning över fastigheten

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

Skogsskötselplan. Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsskötselplan. Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsskötselplan Fastighet Församling Kommun Län Västra Skymnäs 1:92 Norra Råda-Sunnemo Hagfors Värmlands län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 213-12-13 213-222 Foran Sverige AB Sammanställning

Läs mer

SKOGSBRUKSPLAN Sörskatevägen 74

SKOGSBRUKSPLAN Sörskatevägen 74 SKOGSBRUKSPLAN Sörskatevägen 74 Sammanställning över fastigheten Arealer hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 4,3 0,0 0,1 13,3 23 0 1 72 Väg och kraftledning (linjeavdrag)

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten Arealer hektar Produktiv skogsmark 165,3 83 Myr/kärr/mosse 16,7 8 Berg/Hällmark 9,9 5 Inäga/åker 6,6 3 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 2,6

Läs mer

Skogsbruksplan. Åmotfors 2:75 Eda Eda Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman

Skogsbruksplan. Åmotfors 2:75 Eda Eda Värmlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Åmotfors 2:75 Eda Eda Värmlands län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2015-08 2015-2024 Mattias Widstrand Sammanställning över fastigheten

Läs mer

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län

Skogsbruksplan. Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81. Värmlands län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Högeruds-Ingersbyn 1:76, 1:81 Stavnäs-Högerud Arvika Värmlands län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. 2014-08-08 2014-08-08-2024-08-08

Läs mer

Skogsbruksplan. LÖNSHULT 1:7 Bredaryd Värnamo Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län

Skogsbruksplan. LÖNSHULT 1:7 Bredaryd Värnamo Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län LÖNSHULT :7 Bredaryd Värnamo Jönköpings län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. - 229-7-4 Sammanställning över fastigheten Arealer

Läs mer

Skogsbruksplan. Uppsala län

Skogsbruksplan. Uppsala län Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Vappeby 2:1 Fjärdhundra Enköping Uppsala län Inventeringstidpunkt Planen avser tiden Framskriven t.o.m. - 228-11-5 Kommentarer till Vappeby 2:1 Skogstillstånd

Läs mer

Sammanställning över fastigheten

Sammanställning över fastigheten Sammanställning över fastigheten er hektar % Produktiv skogsmark Impediment myr Impediment berg Inägomark 34,5 0,0 1 25,3 45 0 1 32 Väg och kraftledning (linjeavdrag) 1,9 2 Övrig areal 16 20 Summa landareal

Läs mer

Skogsbruksplan. Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare

Skogsbruksplan. Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Södra Nånö 1:18, 2:4 Estuna och Söderby-Karl Norrtälje Stockholms län Ägare Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2014-03-26 2014-2023 Jan Tagesson

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Julåsen 3:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod

Skogsbruksplan. Planens namn Julåsen 3:5. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod Skogsbruksplan Planens namn Julåsen 3:5 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Planläggningsmetod 217-226 - Uppdaterad Skogliga uppgifter uppdaterade enligt markägarens noteringar.

Läs mer

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE

Lilla firman trumfar med FULL SERVICE Ofrivillig expert sprider kunskap om hybridasp... s 37 Prisbelönta Emma inspirerar Europas skogsbrukare....... s 46 Virkesmätning på distans så funkar det...... s 42 SKOGEN når fler. 2016 ökade läsarskaran

Läs mer

Skogsbruksplan. VÄSTER MUNGA 1:14 mfl Norrbo Västerås Västmanlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare RAPP, JOHAN

Skogsbruksplan. VÄSTER MUNGA 1:14 mfl Norrbo Västerås Västmanlands län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare RAPP, JOHAN Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län VÄSTER MUNGA 1:14 mfl Norrbo Västerås Västmanlands län Ägare RAPP, JOHAN Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman Okt 213 214-223 Foran Sverige AB

Läs mer

DIN NATURLIGA PARTNER

DIN NATURLIGA PARTNER 2.14 DIN NATURLIGA PARTNER Gallra klokt Du bestämmer hur din skog ska se ut i framtiden. Sidan 2 Vi köper ditt virke Presentation av BillerudKorsnäs virkesköpare. Sidan 4 Nya regler för samråd Skogsstyrelsen

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Naisjärv 1:2, sim Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Naisjärv 1:2, sim Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Naisjärv 1:2, sim 2019 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Referenskoordinat (WGS84) 2019-2028 2014-11-20 Foran Forest AB Lat: 66 30' 45.46" N Long:

Läs mer

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress

Skogsbruksplan. Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare Adress Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Bänarp 1:2, 1:3 Frinnaryd Aneby Jönköpings län Ägare Adress Dagrun Fransson Hjälmseryd 570 02 Stockaryd Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 20120823

Läs mer

Skogsbruksplan. Planens namn Junsele-Krånge 2:104. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av

Skogsbruksplan. Planens namn Junsele-Krånge 2:104. Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av Skogsbruksplan Planens namn Junsele-Krånge 2:14 Planen avser tiden Fältarbetet utfört under Planen upprättad av 219-228 219-5 Thomas Sandin Ägarförhållanden Ägare, 1 % Referenskoordinat (WGS84) Dan Gustavsson

Läs mer