- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Samrådsredogörelse - Grundkarta - Fastighetsförteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Samrådsredogörelse - Grundkarta - Fastighetsförteckning"

Transkript

1 GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för SKIDTORG TANDÅDALEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Samrådsredogörelse - Grundkarta - Fastighetsförteckning Detaljplanen syftar till att möjliggöra en tillbyggnad av befintlig Ski shop i Tandådalen centrum med en ny restaurang för ca gäster. Utbyggnaden föreslås ske öster- och söderut för att få en fin inramning av skidtorget. I markplan planeras Ski shopen ligga kvar. Ny restaurang, kök, bar, lounge etc. tillskapas i markplanet och i suterrängplan planeras kök, varumottagning, personalytor, förråd etc. Detaljplanen syftar vidare till att möjliggöra utbyggnad av befintlig matvarubutik i Tandådalen centrum (ICA). FÖRENLIGHET MED 3, 4 OCH 5 KAP. MB De åtgärder planen medger bedöms vara förenliga med en ur allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurserna enligt bestämmelserna i MB 3, 4 och 5 kap. PLANDATA Läge Areal Planområdet är beläget i Sälenfjällen vid Tandådalens centrum. Avgränsningen av planområdet har anpassats till gällande planer. Planområdets areal är ca 1,0 ha. 1 (12) tandådalen doc

2 Markägoförhållanden Planområdet ligger inom fastigheterna Lima Besparingsskog 2:2, 2:8 och 2:11 som ägs av Skistar AB, inom fastigheterna Lima Besparingsskog 1:18 och 2:7 som ägs av Fjällinvest AB (c/o Skistar AB) samt inom fastigheten Lima Besparingsskog 1:19 som ägs av Tandådalens Fjällhotell Service AB (c/o Skistar AB). TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Riksintresse Planområdet ligger inom riksintresse för friluftsliv enligt MB miljöbalken 3 kap 6, Transtrandsfjällen Planområdet ligger inom området Fjällvärlden från Transtrandsfjällen till Treriksröset, som omfattas av särskilda hushållningsbestämmelser enligt MB 4 kap 1-2. Dessa bestämmelser avser större områden som i sin helhet är av riksintresse pga de samlade natur- och kulturvärden som finns i området. I 2 anges områden där turism och friluftsliv särskilt ska beaktas. Översiktliga planer Följande översiktliga planer finns antagna för aktuellt område: Översiktsplan för Malung-Sälens kommun antagen av KF Planen vann laga kraft Översiktsplan för Tandådalen-Hundfjället (fördjupning), antagen av KF Av fördjupningens rekommendationer framgår att området är avsatt för olika slag av centrumanläggningar (Cc2) och ska utgöra utgångspunkt för Tandådalenanläggningen. Större förändringar ska prövas genom detaljplan. Av den kommunomfattande översiktsplanen kan man bl a utläsa att den kommersiella servicen i första hand ska ske genom förstärkning av redan etablerade centrumbildningar (t.ex. Tandådalen). Åtgärder i aktuell detaljplan bedöms vara förenliga med såväl fördjupad översiktsplan som kommuntäckande översiktsplan. 2 (12)

3 Program för planområdet Detaljplaner m m Särskilt planprogram har inte bedömts nödvändigt att upprätta. Följande detaljplaner ligger helt eller delvis inom planområdet: Detaljplan för Del av Tandådalens Centrum. Laga kraft (L69) Detaljplan för Tandådalens skishop. Laga kraft (L46) Detaljplan för Tandådalens Centrum. Laga kraft (L24) Kommunala beslut Miljökonsekvensbeskrivning Byggnadsnämnden i Malung-Sälens kommun har beslutat att planarbete för rubricerad plan får påbörjas. Parallellt med upprättandet av samrådsförslag för aktuell detaljplan har en behovsbedömning beträffande betydande miljöpåverkan gjorts. I denna bedöms behov av att upprätta miljökonsekvensbeskrivning (MKB) inte föreligga. Behovsbedömningen, som redovisas längre fram i denna planbeskrivning har gjorts till föremål för samråd med länsstyrelsen samtidigt med detaljplanen. Kommunens ställningstagande till behovsbedömningen görs efter samrådet. FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRÄNDRINGAR OCH KONSEKVENSER Mark och vegetation Geotekniska förhållanden Planområdet är kuperat och faller från en högsta punkt i norr på ca 633 möh ner till ca 625 möh i söder. Planområdet har lite vegetation och domineras av befintlig bebyggelse. I planområdets nordvästra och mellersta del växer ett fåtal tallar. Marken i området utgörs av morän. Grundläggning kan ske frostskyddat med helgjuten kantförstyvad platta på mark eller alternativt plintgrund. Organisk jord förutsätts bortschaktas i samband med grundläggningsarbeten. Kompletterande undersökningar förutsätts utföras i projekteringsskedet som underlag för dimensionering 3 (12)

4 av byggnaders grundläggning, dimensionering av grundförstärkning och vägöverbyggnader, schakt för VA-ledningar. Strandskydd Planområdet omfattas inte av strandskyddsbestämmelserna i miljöbalken. Bebyggelseområden Befintlig bebyggelse I planområdets norra del finns två suterrängbyggnader i en södersluttning. Byggnaden i väster innehåller en befintlig matvarubutik och lägenheter och den i öster innehåller restaurang (Cale Mezzo) och lägenheter. I planområdets södra del finns en suterrängbyggnad som inrymmer Ski shop samt kontor. Utanför planområdet ligger i öster Tandådalens Wärdshus och Bakfickan, i norr Tandådalens fjällhotell samt i väster en större besöksparkering. Liftar och pister Handel, kontor och hotell (HK) Öster om planområdet ligger skidpisten Stora Backen, stolliften Panorama Express samt släpliften som förbinder Tandådalen med Hundfjället. Detaljplanen innehåller två kvarter för handel, kontor och hotellverksamhet som redovisas nedan. Kvarteret i norr Kvarteret är i huvudsak redan bebyggt. Idag gällande detaljplan för området medger en utbyggnadsmöjlighet i väster för befintlig matvarubutik, vilken utökas något längre västerut i nu aktuell detaljplan. Detaljplanen syftar även till att minska mängden prickmark jämfört med gällande detaljplan för att möjliggöra en utbyggnad på framsidan av matvarubutiken för att förbättra serveringsmöjligheterna. Detaljplanen legaliserar även en befintlig utbyggnad på framsidan av restaurang Cale Mezzo som till del är uppförd på prickmark. På grund av det centrala läget vid gästparkering och skidpist avses markvåningen nyttjas för handel och övervåningen för lägenheter som idag. Det är möjligt att delar av de övre planen kan komma att användas 4 (12)

5 för lager eller kontor för den befintliga handeln. Markplanet får dock inte utnyttjas för hotellägenheter. I markvåningen i länken mellan matvarubutiken och restaurangen planeras ev. också allmänna toaletter. Byggnader får uppföras i högst två våningar till en högsta byggnadshöjd av 5,3 meter. Vindsvåning (v 1 ) får inte inredas utöver högsta angivet våningstal. Största tillåtna taklutning på byggnader är 23 grader. Kvarteret i söder Kring skidtorget föreslås en restaurangbyggnad uppföras ihop med befintlig Ski shop med plats för ca gäster. Solterrass mot söder planeras. I markplanet planeras Ski shopen ligga kvar och restaurang, kök, bar, lounge etc. tillskapas. I källar-/ suterrängplan finns idag kontorsytor som föreslås flyttas till annan lokal. Källar-/suterrängplanet utökas och här planeras kök, varumottagning, personalytor, förråd etc. Ev. planeras också en ny kiosk vid skidtorget, öster om restaurangen. Byggnader får uppföras i högst en våning till en högsta byggnadshöjd av 6,0 meter. Vindsvåning (v 1 ) får inte inredas utöver högsta angivet våningstal. Största tillåtna taklutning på byggnader är 30 grader. Vy som visar planerad ny restaurang samt tillbyggnad av ICA 5 (12)

6 Tillgänglighet Det är av stor vikt att vid detaljprojektering av mark och byggnader eftersträva att handikappvänliga lösningar så långt som möjligt åstadkoms. Handikappfrågor bevakas i samband med byggsamråd. Friytor Skidtorg och därtill hörande anordningar (N) I planområdets östra del har ett område avsatts som skidtorg och därtill hörande anordningar (N). Området är i gällande detaljplan avsatt för rekreation och bad. Bad är inte längre aktuellt inom området. Trafik Trafikmatning Varumottagning Planområdet trafikmatas från Nya Fjällvägen (riksväg 66) via Kalvtjärnsvägen. Idag sker varutransporter och inlastning på framsidan av matvarubutiken och restaurang Cale Mezzo. Varutransporter sker också vidare bort till Wärdshuset och Bakfickan direkt öster om planområdet. Denna transportväg ger upphov till trafiksäkerhetsrisker gentemot den stora mängd skidåkare och fotgängare som rör sig i området. Varutransporter till matvarubutiken är tänkt att ske på baksidan av den tillbyggnad av butiken som planeras. Varutransporter till Cale Mezzo, Tandådalens Wärdshus och Bakfickan är tänkt att ske med skoter för att minimera trafikkonflikterna mellan varulastbilar och skidåkare/fotgängare som rör sig i området. Varutransporter till Ski shop och ny restaurang föreslås ske via Kalvtjärnsvägen fram till den södra kortsidan av huset där inlastning planeras. Tillräcklig frihöjd under planerad terrass kommer att tillskapas. Parkering Parkering för besökare till området sker på den större parkeringsytan väster om planområdet. 6 (12)

7 Teknisk försörjning Vatten och avlopp Dricksvatten Området kommer att försörjas via den kommunala vattentäkten i Tandådalen. Vattenverket får sitt råvatten från 3 stycken grusfilterbrunnar i anslutning till vattenverket. Enligt vattendom får vattenverket ta ut 2500 m 3 /d i genomsnitt under året och maximalt 4320 m 3 /d under ett och samma dygn. Under högsäsong nyttjas strax över 60% av vattenverkets årliga medelkapacitet. Vattenverket i Tandådalen har tillräcklig kapacitet att försörja det planerade området. Avlopp Avloppsvattnet från planområdet leds till Tandådalens reningsverk respektive Sälfjällets reningsverk beroende på anläggningarnas totala belastning. De båda reningsverken är sammanlänkade med en överföringsledning, som möjliggör pumpning från Tandådalen till Sälfjället och kan därför betraktas som en enhet. Sälfjällets reningsverks har nyligen byggts ut med kapacitet för totalt bäddar. Tandådalen har tillstånd att ta emot motsvarande bäddar. Reningsverken har därmed tillsammans god kapacitet för att ta omhand belastning från aktuellt planområde. Ledningsnät Förslag på nya vatten- och avloppsledningar redovisas på bifogad VA-karta framtagen av Sweco Environment daterad El Området är anslutet till Malungs Elnät AB:s nät. Närmaste transformatorstation ligger ca 30 meter nordost om planområdet. Tele Skanova har markförlagda telekablar inom planområdet som berörs av planerad utbyggnad och som kommer att behöva dras om. 7 (12)

8 Värme Uppvärmning av ny bebyggelse inom planområdet bör företrädesvis ske med vattenburna system. Om möjligt bör flexibla uppvärmningssystem anpassade till förnyelsebar energi användas. Enligt Miljöbalken 1 kap 1 samt 2 kap 5 ska samtliga verksamheter hushålla med energi. I första hand ska förnybara energikällor användas. Avfall Brandskydd och brandvägar Planen ligger inom område med kommunal sophantering. Utrymme för källsortering kan anordnas inom kvartersmark. Planområdet ligger inom 15 minuters insatstid från räddningsstation i Lindvallen. Kommunens riktlinjer gällande brandvattenförsörjning för den tänkta bebyggelsen i planen kan uppfyllas. Närmaste brandpost finns idag vid Ski shopens norra fasad. Lägenheter kommer att granskas utifrån brandkrav för hotell. Vid eventuell sammanbyggnad av befintlig bebyggelse i planområdets norra del (Lima Besparingsskog 2:7 och 2:8) kommer erforderliga fasadåtgärder ur brandskyddsynpunkt att vidtas. Det byggnadsbrandtekniska utförandet bestäms i samband med bygglov och bygganmälan. I övrigt ska det omarbetade avsnittet, 5, i Boverkets byggregler beaktas vad gäller byggnadens tekniska utförande. Vidare ska en byggnad kunna utrymmas utan hjälp av räddningstjänsten. Brandväg kommer att iordningställas längs framsidan av matvarubutiken, restaurang Cale Mezzo och vidare österut för att med räddningsfordon kunna nå planområdets bebyggelse samt Tandådalens Wärdshus och Bakfickan. En brandväg kommer också att iordningställas från Fjällvägen och vidare öster om Caravan club (husvagnsområdet) och fram till Sportvåningarna öster om Fjällhotellet för att med räddningsfordon kunna nå främst Sportvåningarna. 8 (12)

9 BEHOVS- BEDÖMNING Detaljplanen omfattar inte verksamheter eller åtgärder som anges i MKB-förordningens bilaga 3. Däremot omfattar kommande detaljplan mark som tas i anspråk för verksamhet som räknas upp i 4 kap. 34 plan- och bygglagen (PBL), dvs sammanhållen bebyggelse. Bedömning om behov av miljöbedömning för kommande detaljplan ska därför göras med beaktande av kriterierna i MKB-förordningens bil. 4. Områdets egenskaper Karaktäristiska egenskaper för de verksamheter, anläggningar och åtgärder som planen avser att medge Detaljplanens tänkbara effekter Planområdet är kuperat och faller från en högsta punkt i norr på ca 633 möh ner till ca 625 möh i söder. Befintlig bebyggelse dominerar områdets karaktär. Ett fåtal tallar växer i områdets nordvästra och mellersta del. Planförslaget möjliggör uppförande av restaurangbyggnad samt utbyggnad av befintlig matvarubutik vid skidtorget i Tandådalen. Detaljplanen medger handel, kontor och hotellverksamhet (bostadslägenheter). Tillfart till området sker från befintligt lokalgatunät (Kalvtjärnsvägen). Detaljplanen medför en ökning av byggrätterna i området jämfört med gällande detaljplaner främst för att möjliggöra uppförande av restaurang för gäster samt utbyggnad av befintlig matvarubutik. Planen bedöms resultera i en något ökad trafikalstring inom Tandådalen centrum. Ökningen bedöms dock bli liten då den planerade bebyggelsen kommer att ha direkt gång- och skidkontakt med intilliggande fjällterräng samt med liftar och backar varvid antalet biltransporter kan minimeras. Den nya bebyggelsen förväntas också huvudsakligen serva befintliga gäster inom anläggningen. Behovet av VA-försörjning ökar något med anledning av den tillkommande restaurangbyggnad samt utbyggnaden av befintlig matvarubutik jämfört med gällande detaljplaner. Inga miljökvalitetsnormer eller riktvärden för buller bedöms överskridas vid ett genomförande av planen. 9 (12)

10 Detaljplanens konsekvenser och inverkan på miljön Detaljplanens påverkan på omgivningen bedöms inte vara av den grad att en separat miljökonsekvensbeskrivning enligt PBL 4:34 behöver upprättas. PLANGENOMFÖRANDE Organisatoriska frågor Nedan beskrivs konsekvenserna av planens genomförande, för att belysa hur exploateringen enligt den aktuella detaljplanen direkt eller indirekt påverkar olika förhållanden. Naturmiljö Ett mindre område med naturmark i planområdets nordvästra del tas i anspråk för utbyggnad av befintlig matvarubutik. En tall behöver tas ned. Två tallar behöver tas ned vid uppförande av ny restaurang. Effekter under byggtiden Störningar under byggtiden kan uppstå för närboende, främst i form av buller. Dessa störningar bedöms bli förhållandevis begränsade eftersom byggnationerna främst sker under lågsäsong då intilliggande lägenheter är lågt nyttjade. Planprocessen Huvudman Detaljplanen beräknas gå ut på samråd under vintern 2013/2014 och granskning under vintern 2014 för att kunna antas under våren Huvudman för området i sin helhet under utbyggnadsskedet är Skistar AB. Kommunen är inte huvudman för i planen ingående allmän platsmark. Genomförandetid Genomförandetiden utgår (12)

11 Markägoförhållanden Avtal Planområdet ligger inom fastigheterna Lima Besparingsskog 2:2, 2:8 och 2:11 som ägs av Skistar AB, inom fastigheterna Lima Besparingsskog 1:18 och 2:7 som ägs av Fjällinvest AB (c/o Skistar AB) samt inom fastigheten Lima Besparingsskog 1:19 som ägs av Tandådalens Fjällhotell Service AB (c/o Skistar AB). I de fall reglering av ekonomiska mellanhavanden för genomförandeåtgärder krävs, kommer exploatören att teckna erforderliga avtal med berörda parter. Ansvarsfördelning Teknisk försörjning Skistar AB bygger ledningar för teknisk försörjning inom planområdet. El- respektive VA-ledningar ska anslutas till det kommunala ledningsnätet. Samordning mellan exploatören och Malung-Sälens kommun förutsätts ske vad gäller anslutning till kommunalt VA-nät. Kostnadsåtaganden, tidpunkter för olika slags anläggningsarbeten, krav på ritningar, besiktningar av utförda anläggningar m m förutsätts regleras i erforderlig mån i avtal mellan VAMAS och exploatören. VA-anläggningens delar på huvudledning ska enligt VAMAS märkas ut och hållas åtkomliga för direkt åtgärd även under vintersäsong, dvs snöläggning får inte ske över betäckningar för brunnar och ventiler. Fettavskiljare ska installeras för den planerade nya restaurangen. Skanova har markförlagda telekablar inom planområdet som berörs av planerad utbyggnad och som kommer att behöva dras om. Omdragningen bekostas av exploatören. Fastighetsrättsliga frågor Fastighetsbildning Detaljplanen medför att en mindre del av Lima besparingsskog 1:19 (3) i nordöstra delen av planområdet behöver regleras över till Lima besparingsskog 11 (12)

12 2:8. Befintlig byggnad står idag över fastighetsgränsen. Vidare kan fastighetsgränsen mellan 2:7 och 2:8 komma att behöva regleras om utifall de två byggnaderna i planområdets norra del byggs samman. Detaljplanen medför vidare att del av Lima besparingsskog 2:2 behöver regleras över till Lima besparingsskog 2:11 när befintlig skishop byggs till med restaurang etc samt att del av Lima besparingsskog 1:19 behöver regleras över till Lima besparingsskog 2:7 när befintlig matvarubutik byggs ut. Fastighetsredovisning, grundkarta MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN En ny grundkarta och fastighetsförteckning tillhörande detta förslag har upprättats av Sweco Infrastructure. Dessa handlingar ligger som grund för samråd och granskning. Planförslaget har upprättats av arkitekt SAR/MSA Hans Göran Skogsjö och planeringsarkitekt MSA Marina Fyhr på uppdrag av Skistar AB. Under planarbetets gång har samråd skett med planarkitekt Elin Perjos på Malung-Sälens kommun. Sweco Architects i Falun Hans Göran Skogsjö Arkitekt SAR/MSA Marina Fyhr Planeringsarkitekt MSA 12 (12)

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING 2014-12-17. Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING 2014-12-17. Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING 2013-02-11

PLANBESKRIVNING 2013-02-11 Detaljplan för TIMMERBYN MITT Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGHET MED 3, 4 OCH 5 KAP. MB - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för GAMMELGÅRDEN (Västra Sälen 5:117 och 5:34) Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för GAMMELGÅRDEN (Västra Sälen 5:117 och 5:34) Malung-Sälens kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för GAMMELGÅRDEN (Västra Sälen 5:117 och 5:34) Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Högstrand 1:11-1:54

Detaljplan för Högstrand 1:11-1:54 Detaljplan för Högstrand 1:11-1:54 Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i juni 2013 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2013-08-28 Beslut om granskning Antagen Vunnit laga

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för ORRSKOGEN Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i maj 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Karl-Erik Sigfrids GRANSKNINGSHANDLING PLANDATA Planhandlingarna är följande:

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING 2014-01-30. Detaljplan för SKIDTORG TROLLBÄCKEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING 2014-01-30. Detaljplan för SKIDTORG TROLLBÄCKEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för SKIDTORG TROLLBÄCKEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGHET MED 3, 4 OCH 5 KAP. MB - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning

Läs mer

PLANOMRÅDE SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TOMTER VID SELVÄGEN I LINDVALLEN. Malung-Sälens kommun, Dalarnas län. Upprättad

PLANOMRÅDE SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för TOMTER VID SELVÄGEN I LINDVALLEN. Malung-Sälens kommun, Dalarnas län. Upprättad PLANOMRÅDE SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för TOMTER VID SELVÄGEN I LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad Detaljplan för TOMTER VID SELVÄGEN I LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANOMRÅDE GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för TOMTER INOM TIMMERBYN TOP. Malung-Sälens kommun, Dalarnas län. Upprättad

PLANOMRÅDE GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för TOMTER INOM TIMMERBYN TOP. Malung-Sälens kommun, Dalarnas län. Upprättad PLANOMRÅDE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för TOMTER INOM TIMMERBYN TOP Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad Detaljplan för TOMTER INOM TIMMERBYN TOP Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län PLANOMRÅDE Detaljplan för VÄSTRA SÄLEN 6:54 OCH 4:42, FÄBODVÄGEN I LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad Detaljplan för VÄSTRA SÄLEN 6:54 OCH 4:42, FÄBODVÄGEN I LINDVALLEN Malung-Sälens

Läs mer

- Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning - VA-utredning inkl. VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning

- Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning - VA-utredning inkl. VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för SKI LODGE I STÖTEN CENTRUM Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning - VA-utredning

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning

- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för FJÄLLGLÄNTAN ÖVRE I TROLLDALEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning

- Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Grundkarta - Fastighetsförteckning SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för SOLBACKEN I TANDÅDALEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Detaljplan för personalbyggnad del av Östra Sälen 8:12

Detaljplan för personalbyggnad del av Östra Sälen 8:12 Detaljplan för personalbyggnad del av Östra Sälen 8:12 Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i februari 2018 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2018. Instans Datum Beslut om samråd BN 20170215

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GUSTAV BAR & GRILL ENKELT PLANFÖRFARANDE. Malung-Sälens kommun Dalaranas län

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för GUSTAV BAR & GRILL ENKELT PLANFÖRFARANDE. Malung-Sälens kommun Dalaranas län PLANBESKRIVNING Detaljplan för GUSTAV BAR & GRILL Beslut om samråd Instans Datum Malung-Sälens kommun Dalaranas län Upprättad i december 2013 av Bygg-Teknik i Malung AB Beslut om särskilt hörande av samrådskrets

Läs mer

INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL. I LINDVALLEN

INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL. I LINDVALLEN PLANOMRÅDE Detaljplan för LÄGENHETER INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL. I LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad Detaljplan för LÄGENHETER INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL I LINDVALLEN Malung-Sälens

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Detaljplan för Lofsdalen 1:287

Detaljplan för Lofsdalen 1:287 Härjedalens kommun, Jämtlands län Upprättad 07--8 Samråd 08-0-3-08-0-4 Granskning 08-03- - 08-04-03 Antagen 08-0-7 Laga kraft 08-06-08 Planförfattare: Ulf Alexandersson Arkitekt SAR/MSA PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad i augusti 2017 PLANBESKRIVNING AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING,

Läs mer

PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta med tillhörande bestämmelser. Till detaljplanen hör:

PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta med tillhörande bestämmelser. Till detaljplanen hör: 1 LAGA KRAFT HANDLING Enkelt planförfarande Tillägg till detaljplanen Funäsdalen 16:47 m.fl. Hamra 1 gällande avstyckade fastigheten Funäsdalen 16:149, Hamra, Tänndalen, Härjedalens kommun, Jämtlands län.

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren Malungs kommun Dalarna län Upprättad i juni 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB

Detaljplan för Svetsaren Malungs kommun Dalarna län Upprättad i juni 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Detaljplan för Svetsaren Malungs kommun Dalarna län Upprättad i juni 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 52 Antagen Vunnit laga kraft SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

PLANBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta - VA-karta - Samrådsredogörelse

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 2

GRANSKNINGSHANDLING 2 PLANOMRÅDE GRANSKNINGSHANDLING 2 Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT VID LAVENLIFTEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad GRANSKNINGSHANDLING 2 Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT VID LAVENLIFTEN Malung-Sälens

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT VID LAVENLIFTEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT VID LAVENLIFTEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT VID LAVENLIFTEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Illustrationskarta

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSHANDLING AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad i November 2017 PLANBESKRIVNING AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för VÅFFELSTUGA PÅ GUSJÖN 6:57 UTSTÄLLELSEHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för VÅFFELSTUGA PÅ GUSJÖN 6:57 UTSTÄLLELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för VÅFFELSTUGA PÅ GUSJÖN 6:57 Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i januari 2013 av Bygg-Teknik i Malung AB Bygg-Teknik i Malung AB UTSTÄLLELSEHANDLING. /Karl-Erik Sigfrids/

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden Betygar: Ingvar Jälén

PLANBESKRIVNING DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden Betygar: Ingvar Jälén 1262-DP 00/01 BESLUT OM DETALJPLANEN Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2000-05-23 81 Betygar: Ingvar Jälén Laga kraft 2000-06-21 Detaljplan för PLANBESKRIVNING 2000-05-23 Detaljplan för PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Enkelt planförfarande enl PBL 5:28. Detaljplan för del av

Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Enkelt planförfarande enl PBL 5:28. Detaljplan för del av Enkelt planförfarande enl PBL 5:28 Detaljplan för del av Kv. FÖRRÅDET, FÖRRÅDET 12 m.fl. Salems kommun, Stockholms län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PG Carlsson Arkitekt AB i samarbete med Miljö- och

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län PLANOMRÅDE Detaljplan för SOLBACKEN I TANDÅDALEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad 0 (19) Detaljplan för SOLBACKEN I TANDÅDALEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

Malung-Sälens kommun, Dalarnas län PLANOMRÅDE Detaljplan för LÄGENHETER INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL. I LINDVALLEN Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad Detaljplan för LÄGENHETER INOM VÄSTRA SÄLEN 12:3 M.FL I LINDVALLEN Malung-Sälens

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte är att möjliggöra avstyckning av fem fritidstomter samt en tomtplats för kontor.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte är att möjliggöra avstyckning av fem fritidstomter samt en tomtplats för kontor. 1 (6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Västra Sälen 20:6 och del av 20:1 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad i augusti 2013 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna är följande: - Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret. PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m Vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-08-12 Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse efter 1 januari

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan inom Fors industriområde Följande detaljplan berörs: - Detaljplan för Södra industriområdet i Fors (Västanfors 7:11 m.fl.), Avesta kommun, Dalarnas län Tillägg till

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Joängets Fjällgård

Detaljplan för Joängets Fjällgård Detaljplan för Joängets Fjällgård Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i september 2015 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2015-04-29 Antagen Vunnit laga kraft SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2009-09-30, Redaktionellt ändrad 2010-02-02 Planen antagen 2009-02-23 Laga kraft 2010-03-25 Genomförandetiden slutar

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2007-12-10 HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Tillägg till PLANBESKRIVNINGAR. Avesta kommun Dalarnas län. September 2011

GRANSKNINGSHANDLING. Tillägg till PLANBESKRIVNINGAR. Avesta kommun Dalarnas län. September 2011 GRANSKNINGSHANDLING Ändring av - Detaljplan (byggnadsplan) för Västanfors 17:1 m.m. i Fors - Detaljplan (byggnadsplan)för del av Västanfors 17:1, Östanfors 1:30, 7:3, 12:2 m.fl. - Detaljplan för del av

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Dnr. MBN 2011-0596 Version Plannr. V4 D2032 Planhandling Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Webbadress

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN SKISTAR LODGE HUNDFJÄLLET AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län Upprättad i februari 2018 PLANBESKRIVNING AVSER DEL AV RÖRBÄCKSNÄS 20:88 & 20:283 Malung-Sälens kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING,

Läs mer

Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg

Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg Dollarstore Vattenskuret Vy mot Parkgatan från Sandvägen Detaljplan för Järven 1 och 2 m fl, Sveg HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN Upprättad 2011-10-17 Samråd 2011-10-17 Utställning 2011-12-08 Antagande

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län

ÄNDRING AV DETALJPLAN SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län Upprättad i oktober 2014 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan SÖDRA TÄLLBERG, Kusbacken (L560) Leksands kommun, Dalarnas län

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Planområdets lokalisering

Planområdets lokalisering Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Dnr.2009-00308-214 Arkivnummer: P1588 B Detaljplan för Del av LASTBILEN 4 inom Pershagen/Södra i Södertälje kommun Upprättad 2010-03-31 LAGAKRAFTHANDLING enkelt

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 2014-12-10 Miljö- och byggnadsförvaltningen Antagande Plan- och genomförandebeskrivning För detaljplan Norrgården 3 i Vimmerby, Vimmerby kommun, Kalmar län 1 Planbeskrivning Inledning En planbeskrivning

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING 1! (! 7) TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLAN Detaljplan för VALDEMARSVIK 5:1 del av m.fl. GRÄNNÄS GÅRD Valdemarsviks kommun Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2016-05-10 P 93/15! 1 ! 2(! 7) Gällande detaljplan:

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer