IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Globala försäljningssiffror S.3. The Bridge inspirerar"

Transkript

1 38 12 september 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Insamling för behövande S.2 Globala försäljningssiffror S.3 Blodbussen kommer till IKEA S.16 The Bridge inspirerar ambitioner från Sydamerika till Sydeuropa S.6 Då en gigant som IKEA möter och vägleder elever på mastersnivå, tillåts att ett hopp om stora möjligheter uppstår. Verklighetens chans tar form och att få ligga bakom nya innovationen sporrar motivationen. The Bridge är om inte en hel bro så en språngbräda, och många steg är välkomna framåt via den.

2 38 12 septemberi Insamling till behövande I slutet av månaden kommer det ske en insamling av kläder, skor och ting på Aktivitetshuset. Allt skänks sedan till en närliggande flyktinganläggning. Är du intresserad av att bidra? Insamling sker 30/9 & 1/10. Läs mer i nästkommande nummer av Älmhultsbladet! The bookbook by IKEA Du har väl inte missat IKEAs bookbook? Ett gott exemplar på utveckling grundat på nya synfallsvinklar. The bookbook är en förvandling av IKEA-katalogen och visar sig vara en stark konkurrent till dagens teknikjättar. Många har blivit tagna med storm, kika efter the bookbook du också! Den stora fotbollskuppen Västerviks flickor 02 skulle delta i en fotbollskupp i Linköping i slutet av sommaren. Laget trodde de skulle övernatta i ett vanligt klassrum och duscha i ett vanligt omklädningsrum på en vanlig gymnasieskola, men icke. Se hur IKEA överraskade dem på ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 38 12 september Ett fantastiskt år på IKEA TEXT: HANNA PÅLSSON, Nu är siffrorna räknade och resultatet för försäljningen VÅ14 är här. Siffrorna är gröna och den totala försäljningen för IKEA Gruppen ökade med 5,9 procent i jämförelse med föregående år. Den marknad som vuxit starkast under VÅ 14 är Kina, även i Nordamerika syns en uppåtgående kurva. Extra roligt är det att man kan se en återhämtning i Europa. Vi fortsätter se positiva tecken i konsumtionen och det är en stor glädje att kunna rapportera tillväxt på nästan alla marknader, inte minst i Sydeuropa, säger Peter Agnefjäll, VD och koncernchef IKEA Gruppen. Den totala försäljningsökningen landade på 3 procent och uppgick till 28,7 miljarder euro. Hållbarhet: prisvärt och attraktivt IKEA har satsat mycket på hållbarhet i sina produkter. Som en integrerad del i tillväxtstrategin är målet att göra hållbarhet både prisvärt och attraktivt för kunden, vilket redan nått stora framgångar. Genom att till exempel investera i miljöeffektiva produkter som LEDbelysning så kan nu våra kunder sänka sina elräkningar samtidigt som de kan leva ett mer hållbart liv hemma. Mer tillgänglighet Under VÅ14 kunde man se en stark tillväxt inom e-handeln, men även besöken till våra varuhus har ökat. Peter berättar att det finns en tydlig strategi kring hur vi ska bli ännu mer tillgängliga för våra kunder. Självklart ska IKEA fortsätta utveckla bättre produkter till lägre priser, precis enligt *Demokratisk design. Men vi kommer även fortsätta förbättra varuhusupplevelsen och bli mer tillgängliga genom ett utökat serviceerbjudande, e- handel och fortsatt expansion, säger Peter. Försäljningen i Sverige Även i Sverige har det gått fantastiskt bra för IKEA. Försäljningen ökar med 6 procent, från 13,1 miljarder kronor till 13,8 miljarder kronor jämfört med föregående år. Bakom framgången ligger bland annat att vi investerat i ett bättre kundmöte och ökad tillgänglighet. Det har varit ett intensivt och händelserikt år och jag är jätte, jätteglad, säger Håkan Svedman, Landschef, IKEA Sverige. Jag vill tacka alla medarbetare som bidragit med kraft och energi till att förbättra kundmötet. Jag vill samtidigt rikta ett stort tack till alla kollegor runt om på IKEA bolagen i Sverige som är lika viktiga för vår gemensamma framgång, fortsätter han. Kundmötet, vårt fokus Undersökningar visar att kunderna i varuhuset uppskattar det de ser och får och om varuhusbesöket blir en positiv upplevelse så kommer de gärna tillbaka. Och tillbaka har de kommit, besöken till våra IKEA varuhus i Sverige har ökat med 9 procent under VÅ14.

4 38 12 septemberi 2014 på bästa sätt. Det som kommer locka våra kunder och skapa många återbesök i år, blir bland annat arbetet vi kommer göra kring just sovrum och badrum, men även kring de olika designkollektionerna. Sortimentet är ju vår identitet, säger Håkan. Jag känner stort förtroende till alla medarbetare och vet att vi har kundens bästa i fokus i allt vi gör. Ska vi bli bättre krävs det motiverade och engagerade medarbetare, annars lyckas vi inte. Jag tycker också att vi blivit mycket bättre på att jobba tillsammans mellan bolagen, men vi ska bli bättre, bättre än någonsin, avslutar Håkan. Peter Agnefjäll, VD och koncernchef IKEA Gruppen. Vi kan se att våra kunder lockats bland annat av vårt nya kökssystem METOD och våra nya designkollektioner. Kundmötet är det viktigaste för oss, det har varit och kommer att förbli vårt absoluta fokus, säger Håkan. * Demokratisk design Demokratisk design är produkter framtagna med utmärkt form och funktion och med bra kvalité och hållbarhet till ett så lågt pris att så många människor som möjligt ska ha råd att köpa dem. Vi kan bli bättre Det finns mer att jobba på. Håkan nämner bland annat att våra kunder fortfarande drabbas av väntetider och servicen kan bli ännu bättre. Samtidigt ska vi stärka kundernas uppfattning om att våra produkter, utöver ett lågt pris och bra funktion, har hög kvalitet och design samt är utvecklade med hållbarhet i fokus, det vi kallar för Demokratisk design, menar Håkan. Sortimentet, vår identitet Verksamhetsåret 15:s satsning med fokus på sovrum och badrum, menar Håkan är en viktig del för att vi ska skapa tillväxt och de kommer att göra allt för att ta hand om det Håkan Svedman, Landschef, IKEA Sverige.

5 38 12 september Vuxenklubben Vuxenklubbens årsmöte den 2 september hade 200 deltagare. Efter årsmötesförhandlingar underhöll Olle Björngreen med sång och historier. Ett mycket omtyckt och bejublat inslag. Senare bjöds på landgång, kaffe och kaka. Till slut visades en film från Personalklubbens bilrally från år 1974, därefter tog det sedvanliga lotteriet rum. Vuxenklubbens styrelse : Ordf Bo Franzén, v.ordf Christer Blomkvist, sekr Eva Hagberg, kassör Irene Willa, ledamot Bruno Elofsson, suppelanter, Birigtta Svensson och Christine Andersson. Valberdning är Lars Willny och Inger Pettersson. Hösten Bingo A-huset tisdagar /10, 28/10, 4/11, 25/11 Boule A-huset tisdagar beroende på väderlek Vuxen-Gympa A-huset tisdagar ggr med start 9/9 Vuxen-Fika A-huset tisdagar För mer information från Vuxenklubben se Älmhultsbladet Bo Franzén Ordf.

6 38 12 septemberi The Bridge inspirerar ambitioner från Sydamerika till Sydeuropa TEXT: CECILIA PETERSSON Anna Rosenqvist och Lars Dafnäs pratade inför lyhörda elever. Då en gigant som IKEA möter och vägleder elever på mastersnivå, tillåts att ett hopp om stora möjligheter uppstår. En stor chans uppstår och att få stå bakom innovationen sporrar motivationen. The Bridge är, om inte en hel bro så en språngbräda, och många steg är välkomna framåt via den. En dag i Älmhult Årets upplaga av projektet The Bridge har kommit igång, ett samarbete mellan Linnéuniversitet och IKEA. Det är gällande ett mastersprogram och årets antagna eleverna, var för en dag inbjudna till Älmhult. Anna Rosenqvist, samordnare för IKEA, engagerade dem alla i IKEAs historia, entreprenörsanda, innovationer, produktutveckling och designtänk. Dagen blev en start på en fem veckors rullande process och eleverna välkomnades till en verklighet med stor potential. Processen som projekt, är grundat på tre utmaningar som även de presenterades under dagen. Utmaningar i form av utvecklings och design-uppdrag. Framgångsrikt koncept Demokratisk design, ett väl beprövat be-

7 38 12 september på programmet. Tayfun är från Turkiet men bor idag i Linköping. Blandningen av elever är stor och kunskaperna breda, vilket anses vara en stor tillgång för alla. De menar att alla kommer kunna utbyta kunskap och lära av varandra. Ytterligare kompetens i programmet står Jakob för, en kille från Sverige med utbildning inom företagsekonomi. Tillsammans representerar de tre de discipliner som finns att vänta i det nu startade innovationsprojektet: design, teknik och ekonomi. Tayfun, Anna, Jakob & Julia ser fram emot samarbetet med IKEA grepp för produktion av artiklar som skapar en bättre vardag åt de många människorna. IKEA har utvecklat receptet av byggstenar och delar alltså idag sin kunskap via vägledning i samarbete. The Bridge har förhoppningar om att även i år vara ett framgångsrikt koncept, fjolårets arbete ifrån Linnéuniversitetet rullade rysande snyggt och är en del av framtidens sortiment. Demokratisk design Då Lars Dafnäs, Senior Range Manager på Inter-IKEA Systems samt adjungerande professor inom design för Linnéuniversitetet, presenterar Demokratisk design görs det inför intensivt lyssnande och kreativa elever. Onsdagens lunch har passerat och IKEA meeting centre är denna eftermiddag samlingspunkten för ambitioner. I ett rum av storleken mindre sås frön av storleken större, passande nog för Linnés adepter. Klasskamraterna bidrar med ambitioner från Sydamerika till Sydeuropa, men med majoriteten från Sverige. Utmaningar Mastersprogrammet beskrivs som ett flervetenskapligt utbildnings- och forskningssamarbete om livet hemma och produktionens villkor. Dagen i Älmhult spinner vidare på inspirationstråden och då eleverna utmanas i projekt görs det av egna produktutvecklare från IKEA. Catarina Olsson, Annika Lindberg och Ida Ljungman ger förutsättningar och kunskap för potentiellt framtida produkter i ett verkligt sortiment. Utmaningarna presenteras med riktlinjer inom områdena textil, rumfördelare och förvaring. Det är områden som nu ska utvecklas och förhoppningen är att mastersprogrammets olika bidrag ska vandra som en ny kunskap tillbaka över bron. Förhoppningarna om nya framgångar inom (och över) The Bridge är stora. Catarina Olsson delar med sig av sin kunskap. Från Sydamerika till Sydeuropa Älmhultsbladet träffar Colombias bidrag till masterutbildningen, Julia. Hon presenterar sig som designer och berättar att hon funnit vägen till Växjö genom att läsa om The Bridge på webben. Tillsammans med sin klasskamrat Tayfun, en ingenjör med inriktning teknik, har de spenderat en vecka

8 38 12 septemberi NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Anna Engström Projektledare inom Vitality Collections team inom BA Free Range Vi är glada över att välkomna Anna Engström som Projektledare i Vitality Collections team inom BA Free Range. Med sin långa erfarenhet inom både IKEA och projektledning, senast på BA Lighting, kommer Anna bidra med att utveckla hur vi jobbar med vitalitetskollektioner och se till att de når våra kunder i tid. Tack för dina insatser för BA Lighting Anna och välkommen till ditt nya uppdrag på BA Free Range! Lena Sörmon Project Manager BA Free Range Björn Block Range Manager, BA Lighting Charlotta Olsson Demand/Need Planner till Vitality Collections team inom BA Free Range. Vi är glada över att välkomna Charlotta Olsson som Demand/Need Planner till Vitality Collections team inom BA Free Range. Charlotta har tidigare jobbat på BA Living Room & Workspaces. I sin nya roll kommer Charlotta vara ansvarig för availability globalt i en del av våra vitalitetskollektioner. Tack för dina fina insatser på BA Living Room & Workspaces och välkommen till BA Free Range Charlotta! Henrik Hård Purchase & Supply Development Mgr BA Free Range Joakim Svensson Supply Manager Living Room & Workspaces Philip Holm Product Development Engineer inom Vitality Collections team inom BA Free Range Vi är glada över att meddela att Philip Holm kommer tillträda som Product Development Engineer i Vitality Collections team inom BA Free Range. Philips huvudsakliga ansvarsområde kommer att tillsammans med Range & Design och Purchasing se till att skapa lyckade kollektioner som överträffar kundernas förväntningar. Philip, tack för fantastiska insatser i utvecklingen av Lighting och välkommen till ditt nya uppdrag på BA Free Range! Patrik Bolin TQE Manager BA Free Range Markus Mauritzon TQE Manager HFB Lightning

9 38 12 september NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Annika Lindberg product Developer inom Vitality Collections team inom BA Free Range BA Free Range vill välkomna Annika Lindberg som Product Developer inom Vitality Collections team. I sin nya roll kommer Annika arbeta nära med resten av Vitality Collection team och även Range & Design i utvecklingen av vitalitetskollektioner. Annika, din kompetens och passion för produktutveckling och ledarskap har varit en värdefull tillgång för Decoration, lycka till i ditt nya uppdrag. Välkommen till Ba Free Range Annika! Lena Sörmon BA Free Range Susanne Larsson BA Cooking, Eating and Decoration Adrian Norman Demand/Need Planner till Vitality Collections team inom BA Free Range. Vi är glada att välkomna Adrian Norman som ny Demand/Need Planner till Vitality Collections team inom BA Free Range. Senast kommer Adrian från BA Living Room & Workspaces. I sin nya roll kommer Adrian vara globalt ansvarig för availability i en del av våra vitalitetskollektioner. Vi vill tacka Adrian för hans insatser på BA Living Room och Workspaces. Välkommen till ditt nya uppdrag på BA Free Range! Henrik Hård Purchase & Supply Development Mgr BA Free Range Joakim Svensson Supply Manager Living Room & Workspaces Elina Kaarto Potential Team Leader på DC Älmhult Jag är glad att meddela att Elina Kaarto har tackat ja till positionen som Potential Team Leader på DC Älmhult från den 1 september. Elina kommer under sitt första halvår att introduceras in i gruppchefsrollen för att därefter kliva in i rollen fullt ut. Introduktionen kommer att ske både i Älmhult och i Torsvik. Elina kommer närmast ifrån Orifrem, där hon har arbetat som ekonom. Elina kommer med sitt engagemang och driv bidra till den fortsatta utveckling för DC! Varmt välkommen till DS, Elina! Ulrika Petersson Operational Support Manager, DC Älmhult

10 38 12 septemberi NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Daniel Carlsson, ny Need Planner BA Cooking, Eating & Decoration IKEA of Sweden Jag är glad att kunna meddela att Daniel Carlsson har börjat som need planner på vårt BA. Daniel började den 1 september. Daniels IKEA karriär startade 2009 som supply planner. Närmast kommer han från Paper team Trading Area North Europé, där han varit supplier planner. Varmt välkommen till BA Cooking, Eating & Decoration. Diederik Hagreis Deputy Supply Manager BA Cooking, Eating and Decoration IKEA of Sweden Sherry Nie ny packaging engineer BA Cooking, Eating & Decoration IKEA of Sweden Jag är glad att kunna meddela att Sherry Nie börjat som packaging engineer på vårt BA. Sherry började den 18 augusti och arbetar med HFB14 Cooking. Sherry kommer närmast från IKEA Trading i Shenzhen som packaging leader och arbetade i IoS Packaging Concepts Packaging Task Force. Varmt välkommen till BA Cooking, Eating & Decoration. Jan Andersson TQE Manager BA Cooking, Eating and Decoration IKEA of Sweden TACK Hej alla! Hoppas ni upplevt en lika underbar sommar som jag. Den 15 juli bestämde jag mig för att säga upp min anställning här på IKEA AB. Vi var många som började för 43 år sedan och jag måste säga att jag alltid har gått till jobbet med glädje. Jag vill tacka alla arbetskamrater jag har haft genom åren för det är bland annat ni som bidragit till trivseln på arbetet. På onsdag den 17 september hoppas jag att vi kan ta en fika ihop mellan ca Vi ses då! Många kramar till er alla /Anita Jacobsson

11 38 12 september INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Anmäl dig till Börja Träna-kurs! Den 30 september startar vi en åtta veckor lång kurs för dig som vill komma igång med regelbunden träning. Du får gärna vara ovan och otränad, kanske har du aldrig tränat. På kursen får du inspiration, kunskap, kontinuitet och gemenskap som hjälper dig att göra träning till en kul och naturlig del av din vardag! Kursen leds av erfarna och inspirerande ledare från Friskis&Svettis. För mer info och anmälan: LOPPIS Repris av förra årets succé-dag! Välkomna till Montessoriförskolans gård lördagen den 13:e september mellan Det kommer att finnas många roliga aktiviteter för barn; trolleri, ponnyridning, varm mat, god fika, loppis med fina barnkläder och mycket annat skoj. (Montessori ligger vid sidan om Linnéskolans fotbollsplan) Trollkarlsshow 13/9 på Montessoriskolan! Lördagen 13 september kl Inträde 30 kr Mellan och kommer det finnas många roliga aktiviteter för barn: trolleri, ponnyridning, loppis med fina barnkläder med mera. Även varm mat och god fika. VÄLKOMNA! TEST LAB STÄNGT IKEA Test Lab har stängt 24/9-25/9 pga. Kick-off. Skridskoskola HT 2014 Osby Konståkningsklubb drar igång med skridskoskolan i höst igen, vi lär ut grunderna i skridskoåkning på ett roligt sätt! Terminsavigt: 500kr (betalas kontant). Medlemsavgift: 150kr (betalas kontant). Inskrivning: Plats: Osby ishall. Datum: Lördagen den 13:e september. Klockan: Uppstart: Plats: Osby Ishall. Datum: Lördagen den 20:e september. Klockan: Frågor & info: Alexandra Skagerholm: eller Gabriella Lodin:

12 38 12 septemberi AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS IKEA Scramble i golf Onsdagsmys Söndagen den 28 september är det dags för IKEA Scramble. Start 10.00, lagspel 4-mannalag. Anmälningsavgift 700 kronor per lag. Lite mat och dryck ingår. Försök att hitta några goa kompisar eller partners och bilda ett lag. Tävlingen är mycket omtyckt med många deltagande lag från när och fjärran. Redan nu har mer än 12 lag hört av sig så först till kvarn gäller. Max antal lag är 36. Anmäl er direkt till eller via Mycket välkomna! Fritidssektionen Golf Bowling Dags att smörja lederna, snart börjar kloten rulla igen. Vi hälsar gamla som nya bowlare välkomna att spela med oss. Proffs som nybörjare. Start den 18 september klockan i Osby Bowlinghall. Observera att vi nu spelar på torsdagar. Pris 60 kronor/bana vid två spelare/bana. Anmälan senast tisdag samma vecka, den 16 september klockan till: Välkomna önskar Fritidssektionen Bowling På kvällen den 17 september klockan får vi besök av duon Soul of Caution från Växjö. De har tidigare spelat på Karl-Oskar dagarna, Café Fountain och flertalet andra ställen. Musiken är inspirerat av singer/songwriter med inslag utav pop/rock. Fika och lättare förtäring finns att köpa i vårt café. Fritt inträde, ingen föranmälan. Välkommen! Gympa med Vuxenklubben Nu har gympan startat igen. Tisdagar klockan i Övre Hallen. Alla våra Vuxenklubbare med respektive är välkomna. Ingen föranmälan. Boule med Vuxenklubben Vi inbjuder till IKEA mästerskap i BOULE tisdagen den 30 september kl Plats: Boulebanan utanför Aktivitetshuset. Bilda 2 mannalag och anmäl er till Hasse eller Evert: tel.nr. 0709/ eller 0476/ senast den 28 september. Vi bjuder på något gott, priser utdelas. Alla vuxenklubbare är hjärtligt välkomna med er anmälan. Hasse/Evert

13 38 12 september AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS EM-kval Sverige - Ryssland Torsdag 9 oktober fredag 10 oktober 2014 I priset ingår: Matchbiljett Tåg tur o retur (från Älmhult eller Växjö) Reseledare Hotell på centralt hotell, del i dubbelrum Frukostbuffé Pris: kronor Avresa torsdag förmiddag ca från Älmhult. Incheckning på hotellet Hemresa fredag ca efter en god lunch i ett soligt Stockholm. Ni kan även välja flyg från Växjö för kronor per person. Anmälan och betalning på Aktivitetshuset. Anmälan är bindande. Förhandsinfo: Vi kommer även att anordna en resa till Ryssland senare... Hockey Hösten resor till Växjö för alla hockeyfantaster: Lördag 11/10 kl Växjö Lakers- Leksands IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås, 550 kr Tisdag 25/11 kl Växjö Lakers- Frölunda HC Pris: Buss/biljett Sektion A, 450 kr Lördag 10/1-15 kl Växjö Lakers- Djurgårdens IF Pris: Buss/biljett bästa platserna långsida sektion L ovanför Lakers avbytar bås, 550 kr Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , Den 18 sptember talskväll Torsdagar Observera ny starttid! Välkommen! Vi finns på Facebook

14 38 12 septemberi LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN: Kycklingsoppa med curry TIS: Italiensk bönsoppa med pasta och bacon ONS: Carinas currysoppa med skinka TORS: Beppes Gulaschsoppa FRE: Gittans skaldjurssoppa Veckans vegetariska: Ärtigt grön soppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Tacogratäng serveras med ris eller stekt falukorv med persiljestuvade morötter och kokt potatis. TIS Bruna bönor med stekt fläsk eller nudel wok med kyckling och kall currydressing. ONS Örtfylld sprödbakad sej med potatis mos, skirat smör och ärtor eller falsk hare med gräddsås, kokt potatis, grönsaker och rönnbärsgelé. TOR Ärtmiddag eller flygande Jakob serveras med ris. FRE Slottsstek med sås, kokt potatis, grönsaker gelé och pressgurka eller rotfrukt överbakad sej med smörsås, kokt potatis och ärtor. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 38 12 september SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Expedit bokhylla i björk med 25 fack, Strl.185x185cm.Mycket fin & välvårdad. Pris: 500kr. GIDEÅ bord 237x102 cm högglans vit, chromade ben, oval med 4 SKRUVSTA arbetsstolar i vit skin, 1.000:- vid avhämtning. STOCK- HOLM bord 220x90 cm valnöt med 5 gröna + 1 valnöt stol, köpt 2013, säljes pga flytt, 5.000:- vid avhämtning. För mer information ring: Solsta bäddsoffa mörkgrå i bra skick, 375kr Antikbetsad massiv furu säng 180x200 inkl 2 sängbord/pottskåp 450kr, Dubbelsäng Sundnes 160x200cm från IKEA med stålstativ och rottinggavlar. Säljes utan madrasser. Mycket fin & välvårdad. Pris: 450kr INEZ handtuftad höst röd stor matta med mönster. Strl. 140x200cm. Mycket fin & välvårdad. Pris: 400kr För mer info. Nellan Tel: Snygg Kitchen Aid, klassiskt vit, säljes för 3600 kr. Köttkvarn och korvhorn ingår som extra tillbehör. I övrigt finns degkrok, blandare och ballongvisp. 1 års produktgaranti. Kvitton på både maskin och tillbehör ingår. Ring Lina SAAB 9-5, -04 säljes Silvergrå, ca mil, bra skick, dragkrog, nybesiktad, nya Bridgestone sommardäck samt bra vinterhjul. Pris kr eller bud. Ring Stefan Finhuggen ved av blandade träslag säljes. Längd ca 30cm. Pris 375.-/ m3 stjälpt mått. Finns 5 min från Älmhult. Ring eller maila till Vitrinskåp från IKEA. 182cm högt och 49,5 cm brett. 38cm djupt. Har 3 hyllor i trä och 2 i glas. Färg blått. Fint skick. Finns i Älmhult. 200kr. Ring Marlene KYMCO PEOPLE 50, EU-moped 45km/h, har gått 270 mil. Välskött. Kostnad vid snabb affär: 5000 kr (nypris: kr). Kontakt: Lars Persson Topp renoverad bostadsrätt i centrala Älmhult. Tvåa med öppen planlösning och eklaminat i samtliga rum. Helrenoverat kök 2013, helt nya, integrerade vitvaror. Helkaklat badrum i vitt/grått, ny badrumsinredning 2014.Rymlig balkong med morgonsol. Stabil förening med god ekonomi samt tillgång till välskötta gemensamma utrymmen såsom bastu mm. 2 rum 62,5 kvm. 3977kr/månaden. Carport finns att hyra kronor. Kontakt Filip Norrman , HEMNES säng inkl madrasser, 2500 kr. 2x MALM säng 90x200 inkl madrasser och täcktyg vitt, 750 kr/ säng; 2x HEMNES bord, furu, grå, 200kr/del; 2x JULES junior stol, ros, 100kr/stol; STORNÄS bord 147/204x95cm & 6x KAUSTBY stol, furu, grå, ALLT IHOP 2800 kr; BILLY bokhylla 202, björk, 4x80 & 2x 60cm ALLT 850 kr; BONDE TV bänk, björk, med tillägg & 2 sidskåp med glasdörr, 800 kr; kontakt UTHYRES Pendellägenhet uthyres 5 min från aktivitetshuset. 1 rums, 2 sängar, kokvrå, el och låghastighetsinternet ingår. Totalt 1900 kr. Kontakta Peter Liten enkelt övernattningsboende. Ca 5 min, med bil, utanför Älmhult boxplatser uthyres ca 6 km utanför Älmhult ÖNSKAR HYRA Önskar hyra lägenhet i Malmö (helst centralt och omöblerad) Kan flytta in med kort varsel. Max hyra :- Kontakt Micke Önskar hyra lägenhet i Malmö fr november el december. Gärna central, nära tågstationen. Jag pratar lite svenska, kontakt: Anna SÖKES Medryttare sökes till islandshäst Söker Dog-Walker till vår hund pga tidbrist pga jobb. Hon är 2 år och är en blandras av shihtzu och lhasa apso. Social hund som älskar människor, barn och andra hundar. Hon behöver gå ut 1-2 gånger om dagen, minst 3 gånger per vecka, vissa dagar kanske hon till och med får hälsa på hemma hos dig. Första promenaden kl på dagarna och den andra kan bli vid P.S. Är väldigt noga med vem som går ut med Silky. Hon ska få vara med någon som tycker om hundar och ger henne en riktig promenad och gärna lite lek. Intressant eller fler frågor? ring KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 38 12 septemberi 2014 Blodbussen kommer till IKEA 17 september Är du mellan 18 och 60 år, frisk och väger över 50 kg? Då är du lämplig till att lämna blod! Du behöver inte föranmäla dig, men tag med dig fotolegitimation och kom senast en kvart innan stängning. Plats: IKEAgatan 4 Tid: kl ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S.

ÄLMHULTSBLADET. Världens media på besök i Älmhult S.3. Sista chansen att lunchdansa S.6. Köp elcykel på fynd S.2. Vårlotteri i full gång S. 24 5 juni 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sista chansen att lunchdansa S.6 Köp elcykel på fynd S.2 Vårlotteri i full gång S.12 Världens media på besök i Älmhult

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s.

ÄLMHULTSBLADET. Tekniskt, snyggt och nytt! Säljstart av Wireless Charging. Bingo med Vuxenklubben s.2. Han blir ny VD för IKEA AB s. 17 17 april 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Bingo med Vuxenklubben s.2 Han blir ny VD för IKEA AB s.3 Ett besök på IKEA Industry s.6 Tekniskt, snyggt och nytt!

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5

ÄLMHULTSBLADET. Bygglovsansökan inlämnad för IKEA Hotell S.4. Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3. Nytt möte om pendling S.5 11 7 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Sikte på lägre ungdomsarbetslöshet S.3 Nytt möte om pendling S.5 Malmömässa på Sockerbruket S.7 Bygglovsansökan inlämnad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5

ÄLMHULTSBLADET. En tallrik med sommar. IKEA på topp 10 2. Pinnen vandrar vidare 4-5 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 14 juni 25 2013 IKEA på topp 10 2 Pinnen vandrar vidare 4-5 En tallrik med sommar Årets sommarbuffé har under några veckor stått uppdukad

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen.

ÄLMHULTSBLADET. IKEA har en slående vision. Åter på menyn 3. IKEA släcker, släcker du? 2. Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 22 13 2013 Åter på menyn 3 IKEA släcker, släcker du? 2 Redaktionen tar påskledigt! Vi är tillbaka den 5 april igen. IKEA har en slående

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6

ÄLMHULTSBLADET. Låt ditt hem komma till liv. Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6. Stadsfestival i dagarna två 6 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 17 aug 34 2012 Låt ditt hem komma till liv Lanseringen och tankarna bakom IKEA katalogen 2013 3-6 Stadsfestival i dagarna två 6 Årets

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2

ÄLMHULTSBLADET. Världen kom till Köpenhamn. 13 000 kvm utställning 3-4. Nu är det jul igen 2 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 23 nov 48 2012 13 000 kvm utställning 3-4 Nu är det jul igen 2 Världen kom till Köpenhamn Nytt för i år är att man hade Supplying Days

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3

ÄLMHULTSBLADET. Ny plats för nya möten. Ny varuhuschef i Älmhult 5. IKEA letar nya ledare 3 ÄLMHULTSBLADET IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 27 jan 05 2012 IKEA letar nya ledare 3 Ny varuhuschef i Älmhult 5 Ny plats för nya möten Nästa vecka öppnas det nya Meeting Centre

Läs mer

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken.

SIDAN 17 Barn från Snäckebergets skola tittar på lokaliseringen av den planerade nya energihamnen vid Risholmen utanför Torsviken. TORSLANDA BJÖRLANDA SÄVE ÖCKERÖ KOMMUN VECKA 10 ONSDAG 4 MARS 2015 ÅRG 23 UPPLAGA 18.500 TIDNINGEN.SE Hockeykusiner Jennifer Carlsson och Nathalie Carlsson Mattila från Torslanda kommer att representera

Läs mer

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15 SÅ E-HANDLAR VI: EROTISKA PRODUKTER NätSmart NUMMER 1 JANUARI 2010 EN TIDNING FRÅN E-BUTIK.SE DENISE RUDBERG: Min utopi om ett välfyllt kylskåp EN DAG MED: FRÖKEN FRÄKEN VITAMINVARUHUSET.SE 44 000 ordrar

Läs mer

Götene. Näringsliv2014. Möt företagen i Götene kommun!

Götene. Näringsliv2014. Möt företagen i Götene kommun! Götene Näringsliv2014 Möt företagen i Götene kommun! 2014 års pristagare på Ulrika Nyberg, Håkan Westlund och John Larsson. 2 Götene plast - årets företagare Nu går det otroligt bra och förra året var

Läs mer

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter Välkommen till Sveaplan Träning på hög nivå! Att må bra och ha kul är det viktigaste Andreas Mallin, gyminstruktör Nya möjligheter Gymmet växer och blir Multihall Ett stort gym med moderna träningsmaskiner,

Läs mer

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt

framåt! vi jobbar Samverkan är nyckeln till framgång professionellt företagsklimat i bygden Öppet och Ett ledarskap med dubbel effekt vi jobbar framåt! En jubileumstidning från Åtvidabergs kommun Samverkan är nyckeln till framgång Öppet och professionellt företagsklimat i bygden Ett ledarskap med dubbel effekt VÄLKOMMEN TILL emesterhandla

Läs mer

Synar rollerna på jobbet insider 14

Synar rollerna på jobbet insider 14 Sammanför entreprenörer Connect Skåne organiserar affärsänglar och sammanför dem med drivna entreprenörer. insider 02 Och så var det betalningen -mobilen som plånbok innovation 09 Postens gruppreklam till

Läs mer

Kulturhuset Kåken Smultronställen

Kulturhuset Kåken Smultronställen husmanhagberg öster / december 2014 EN BOSTADSTIDNING FÖR DIG I östra GÖTEBORG DECEMBER 2014 Försäljningar i ditt bostadsområde! Kulturhuset Kåken Smultronställen Stora visningsveckan 1 En magisk tid!

Läs mer

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri!

LOOK 35 ÅR 85:- 35 kr 35% RABATT. Ditt lokala tryckeri! Nr 14 2013 KLIPPET i Åtvidaberg AB annons@klippetiatvid.se Tel 0120-100 05 www.klippetiatvid.se 5 sept - 25 sept LOOK 35 ÅR 1978 2013 Syntest 35 kr Välkommen att fira med oss! 35% RABATT Gäller 2/9-30/9

Läs mer

SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 VIMMELBILDER FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD

SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 VIMMELBILDER FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD x j i VIMMELBILDER SKANDIAMÄKLARNA HÖSTEN 2009 acefh lnv FRÅN KICK-OFFEN MALMÖKONTORET NYTT OCH FRÄSCHT! LIZA NYBERG SKANDIAMÄKLARNAS NYA VD SKANDIAMÄKLARNA VINTERN 2009 INNEHÅLL 03 BJÖRN HAR ORDET Inledning

Läs mer

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet...

Största omvandlingen. i modern tid... sid 13-16. Vävning... sid 12 Tingebro... sid 25. SOCIALA MEDIER... sid 4-5. LAN på sportlovet... Nr 1 - januari 2015 Högsby Fågelfors Grönskåra Berga Långemåla Ruda Fagerhult SOCIALA MEDIER... sid 4-5 Största omvandlingen Foto: Gunilla C Johansson, FOJAB arkitekter i modern tid... sid 13-16 LAN på

Läs mer

Servicehandel. Mycket korv säljer mer! Time Strängnäs anpassar öppettiden efter tågpendlarna

Servicehandel. Mycket korv säljer mer! Time Strängnäs anpassar öppettiden efter tågpendlarna en tidning från menigo om vår servicehandel vintern 2013/2014 Servicehandel Mycket korv säljer mer! Bo bussar kunder till sin butik Nostalgi & modernt drar folk till Laxå Så räddade byborna butiken i Mjällom

Läs mer

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på

PROFILEN. Grillkol & Briketter. Guldöl. VaniljGlaSS 0,5 liter MAJ 2013. ÅSe. Harboe 2,8% 2,5 kg GILLA OSS PÅ. nu kan du följa oss på Söderås Innehåller även information från GILLA OSS PÅ MAJ 2013 Kanoter i 15 å r Festivaldags? PROFILEN Luggudeträffen nu kan du följa oss på Priserna gäller 20-26/5 Reservation för slutförsäljning och

Läs mer

Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms inspirerar...

Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms inspirerar... Nr 4 - April 2014 Högsby Fågelfors Grönskåra Berga Långemåla Ruda Fagerhult Bylyckan i Fagerhult... sid 4-5 Tema må bra... sid 24 Mittpunkt informerar... sid 6 Högsby kommun informerar... sid 10 Sandholms

Läs mer

Nr 2 Medlemsinformation från KommunAnställdas Fritidsförbund

Nr 2 Medlemsinformation från KommunAnställdas Fritidsförbund 2 0 1 2 Nr 2 Medlemsinformation från KommunAnställdas Fritidsförbund innehåll Plan för RM-tävlingar 2013 och KAF-Nytt denna gång-----------------------------3 Årets konferne i Varberg-----------------------------------------------------------------------

Läs mer

Hamboringen. Föreningsaktuellt nr 3 2010. Det var dans upp på "Ermi" på fredagskvällen - sid 5. Foto: Inge Isaksson

Hamboringen. Föreningsaktuellt nr 3 2010. Det var dans upp på Ermi på fredagskvällen - sid 5. Foto: Inge Isaksson Hamboringen Föreningsaktuellt nr 3 2010 Det var dans upp på "Ermi" på fredagskvällen - sid 5 REDAKTION Föreningsaktuellt Tidning för medlemmar i dansföreningen Hamboringen Redaktör: Maud Lexhagen Tfn 0455-20229

Läs mer

99:- 99:- GRIllKOl & BRIKEttER. ÄpplE KAFFE PROFILEN. /kg. 3 st 4 st HUS TILL SALU! APRIL 2012. ZOEGAS, 500 g. Royal Gala Argentina Klass 1.

99:- 99:- GRIllKOl & BRIKEttER. ÄpplE KAFFE PROFILEN. /kg. 3 st 4 st HUS TILL SALU! APRIL 2012. ZOEGAS, 500 g. Royal Gala Argentina Klass 1. Innehåller även Söderås information från APRIL 2012 HUS TILL SALU! Sidan 9 Klippanfestivalen Kommande evenemang Ljudbangen PROFILEN Fashion Zoom Nu kan du följa oss på Priserna gäller vecka 17 Reservation

Läs mer

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 innehåll Projekt gammalt & nytt på Söder Inspireras i badrummet Nyfiken på internet Örebrokompaniet conventum arena första gästkrönikan vinn kent-biljetter

Läs mer

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget

HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget En kundtidning från HRM Affärsutveckling 2 oktober 2009 HRM ser ledarskapet utifrån tre perspektiv: leda sig själv, leda andra och leda företaget Det fanns ett behov av coaching hos cheferna Ulrika Frisk,

Läs mer

Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5. Törebodakanalen

Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5. Törebodakanalen Tonia slutar Ulla och Ann-Louise öppnar Salong ZåBra. SID 4 Vana campare trivs i Töreboda för sjunde året på raken. SID 5 Bengt skapar vackra saker i trä satsar mer på eget. SID 13 Törebodakanalen Positiv

Läs mer

Skärgårdstur och fiske i rullstol Aktiv höst med Hkp-coach

Skärgårdstur och fiske i rullstol Aktiv höst med Hkp-coach RTP-S Nr 3. 2009 FÖR TRAFIK-, OLYCKSFALLS- OCH POLIOSKADADE I STOCKHOLMS LÄN Skärgårdstur och fiske i rullstol Aktiv höst med Hkp-coach RTP 184x66.pdf 1 2009-04-21 19:17:05 C M Y CM MY CY CMY K Under hösten

Läs mer

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in

Larsberg lockar - Nya företag flyttar in En kundtidning från John Mattson, december 2012 Höga resultat i årets kundenkät 2 Träning, hälsa och mat 4 Ser fram emot sitt nya jobb 6 Låna böcker i tvättstugor 7 Tips och råd inför julhelgen 8 Larsberg

Läs mer

Strålande utsikter Mitt inne i Stockholm har EFS konferenslokaler och personalen trivs

Strålande utsikter Mitt inne i Stockholm har EFS konferenslokaler och personalen trivs Strålande utsikter Mitt inne i Stockholm har EFS konferenslokaler och personalen trivs > Salt tar form > Nyår en tid att möta Gud > Fräscht grepp på konferens Nr 1 februari 2006 Mitt i årg 12, Hälsning

Läs mer